Osztott rendszerű légkondicionáló Kezelési útmutató NORD légkondicionálók

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Osztott rendszerű légkondicionáló Kezelési útmutató NORD légkondicionálók"

Átírás

1 Osztott rendszerű légkondicionáló Kezelési útmutató NORD légkondicionálók Köszönjük,hogy a NORD lakás légkondicionáló berendezéseinket választotta, kérjük használat előtt figyelmesen olvassa el ezt a kezelési útmutatót, és őrizze meg a jövőbeni felhasználásra.

2 TARTALOM Üzemeltetés és karbantartás Jegyzetek az üzemeltetéshez...1 Jegyzetek a használathoz Az egyes alkatrészek neve és funkciója A távszabályzó működése....5 Vészüzemi működtetés.10 Tisztítás és ápolás Hibakeresés...13 Telepítés és szervizelés Jegyzetek a telepítéshez...16 Telepítési méretek és ajánlott távolságok A beltéri egység telepítése.. 19 A kültéri egység telepítése..21 Telepítés utáni ellenőrzések és próbaüzem...23 Az egészség légszűrő telepítése és karbantartása Ez a jelkép jelenik meg, ha a tétel nem hajtható végre, vagy tilos. Ez a jelkép jelenik meg, ha a tételeket követni kell A jelen útmutatóban szereplő egységek különbözhetnek a valós berendezésektől, néhány modellen van kijelző, néhányon nincs. A kijelző pozícióját és alakját a valós berendezés mutatja. Ezt a terméket gyermekek, csökkent szellemi, fizikai és érzékelő képességgel rendelkező személyek, továbbá olyan személyek, akik az eszköz kezelési útmutatójával és veszélyeivel nincsenek tisztában, nem használhatják. Biztosítani kell, hogy gyermekek ne játszhassanak a berendezéssel. Ne dobja ki a terméket, mint szortírozatlan lakossági hulladékot. Megsemmisítése speciális eljárást igényel, a helyi környezetvédelmi előírásoknak és törvényeknek megfelelően.

3 Üzemeltetés és karbantartás - jegyzetek a működtetéshez Földelés: Csatlakoztatni kell. Győződjön meg róla, hogy kihúzta-e a hálózati dugót a konnektorból, ha a berendezést sokáig nem használja. Max. 5 C-kal legyen hűvösebb, mint a külső hőmérséklet. Válassza ki a megfelelő hőmérsékletet Ha nincs csatlakoztatva, hívjon szakképzett szerelőt a szereléshez. Ne csatlakoztassa víz, gáz vagy lefolyócsőhöz, vagy más nem megfelelő eszközhöz a földelést. Ne hagyja az ablakot, az ajtót nyitva hosszú ideig, mialatt működik a légkondicionáló Egyéb esetben a felgyülemlett por tüzet vagy áramütést okozhat! Ne gátolja a levegő be vagy kiáramlását a berendezés légjáratainál Így megakadályozhatja a szükségtelen áramfogyasztást. Tűzveszélyes anyagokat legalább 1 m távolságra tartson a berendezéstől. Ez ugyanis csökkentheti a légkondicionáló teljesítményét. Figyelem. A kültéri egység tartó legyen megfelelően erős. Ezzel csökkentheti a légkondicionáló teljesítményét, illetve üzemzavart okozhat. Ne lépjen rá és ne tároljon semmit a kültéri egységen. Tüzet, vagy robbanást okozhat Ne próbálja meg Önmaga javítani a légkondicionálót Ha a tartó meghibásodik, az egység leeshet a falról, és balesetet okozhat A leesés veszélyes lehet A szakszerűtlen javítás áramütést vagy tüzet okozhat. Vegye fel a kapcsolatot a szervizzel.

4 Jegyzetek a működéshez Ha a hálózati vezeték meghibásodott, ki kell cseréltetni a gyártóval, vagy a kereskedővel, vagy szakképzett szerelővel, az áramütés megelőzése érdekében A légáramlás iránya igény szerint állítható. Üzemelés közben állítható a vertikális légáramlás a légterelők által, fel- és lefele irányban. A légterelők két végén, kézzel állítható a horizontális kifújás iránya. Légterelő jobbra/balra Légterelő fel/le Ne dugja be a kezét, vagy idegen tárgyat a ventilátorhoz Ne fúvassa a levegőt közvetlenül állatokra, vagy növényekre. Egészségromlást okozhat Balesetet okozhat Ne fúvassa a hideg levegőt a testére hosszú időn keresztül Ne használja a légkondicionálót más célokra, pl. ruhaszárítás, élelmiszerek tartósítása stb. Egészségügyi problémákat okozhat A klímaberendezésre fröccsenő víz áramütést vagy üzemzavart okozhat Ne tegyen fűtőtestet a légkondicionáló közelébe A tökéletlen égés CO mérgezést okozhat.

5 Jegyzetek a használathoz Működési leírás és speciális funkciók hűtésnél Működési leírás: A légkondicionáló elnyeli a szoba hőjét és kiszállítja a kültérbe, ezzel csökkenti a szoba hőmérsékletét, ez a hűtőteljesítmény elnyelődik a kültérben (fűti a külteret). Fagyvédelmi funkció: Ha a berendezés hűtés üzemmódban működik, és ha a hőmérséklet alacsony, jég fog képződni a hőcserélő felületén, ha annak hőmérséklete 0 C alá csökken. A számítógép ekkor leállítja a kompresszort a fagyás elkerülése érdekében. Működési leírás és speciális funkciók fűtésnél Működési leírás: A légkondicionáló elnyeli a kültér hőjét és beszállítja a szobába, ezzel növeli a szoba hőmérsékletét, ez a fűtőteljesítmény elnyelődik a kültérben (hűti a külteret). Ha a környezeti hőmérséklet nagyon alacsony lenne, kérjük, használjon más fűtőberendezést Leolvasztás: Ha a környezeti hőmérséklet túl alacsony, de a páratartalom magas, jég fog kialakulni a kültéri egység hőcserélőjén, amely rontja a fűtés hatékonyságát. Ilyenkor elindul az automatikus leolvasztás, az egység leolvasztja a jeget, majd 8-10 perc múlva automatikusan visszakapcsol. A leolvasztási ciklus alatt a beltéri és a kültéri ventilátor áll. Leolvasztás alatt a beltéri egység kijelzője villog, és a kültériből pára távozhat. Ez normális működés, nem üzemzavar. Leolvasztás után a fűtési üzemmód automatikusan újraindul. Túlhűtés védelmi funkció: Fűtés üzemmódban, három esetben (3percig) nem fog elindulni a beltéri egység ventilátora annak érdekében, hogy megelőzze a hideg levegő kiáramlását a beltéri egységből: 1. A fűtés indulásakor. 2.Automatikus leolvasztás után.. 3.Fűtéskor, ha a szobában túl hideg van.

6 Az egyes alkatrészek neve, és funkciója Beltéri egység Levegő bemenet Levegő kimenet Beltéri egység Levegő bemenet (1) Betáp kábel (2) Előlap (3) Légszűrő (4) Légterelő (5) Fali átvezető cső (6) Rögzítő szalag (7) Csatlakozó kábel (8) Cseppvízcső (9) Távszabályzó Levegő kimenet

7 A távszabályzó működése A távszabályzó működése, részei és a részek funkciói Jegyzet: Győződjön meg róla, hogy a távszabályzó és a beltéri egység között nincs-e valami fizikai akadály. Ne ejtse le, ne dobálja a távszabályzót. Ne öntsön folyadékot a távszabályzóra, ne tegye ki közvetlen napsugárzásnak vagy magas hőnek. Elalvási kapcsolás időzítő gomb A Hűtés vagy Fűtés üzemmódokban, a gomb megnyomásával kapcsolhatja be és ki az Elalvási funkciót. A gomb megnyomásával az elalvás ikon megjelenik a kijelzőn. Ventilátor gomb Nyomja meg ezt a gombot, és léptetve az Auto, Alacsony, Közepes, és Magas ventilátor sebességet tudja kiválasztani. Auto üzemmódban a ventilátor sebessége a hőmérséklethez igazodik. A DRY (szárítás) üzemmódban a ventilátor sebessége alacsony fokozaton van. ON/OFF Be/ kikapcsolás gomb Nyomja meg ezt a gombot a légkondícionáló be- és kikapcsolásához. A készülék bekapcsolása után a működésjelző ON (bekapcsolt) állapotba kerül (zöld jelzés). A különböző működési üzemmódokhoz különböző színek tartoznak. Üzemmód váltó gomb Nyomja meg ezt a gombot a kívánt működési üzemmód kiválasztásához. A gomb megnyomásával a külnböző üzemmódok között léptethet. FONTOS: Az üzemmódok kiválasztásáról és az üzemmódok tulajdonságairól bővebben a következő oldalon olvashat. Óra gomb Nyomja meg ezt a gombot, és be tudja állítani a pontos időt. A jel villogva jelenik meg a kijelzőn. Öt másodpercen belül az értékek állíthatóak a + vagy a - gomb segítségével. Ha valamelyik gombot 2mp-ig folyamatosan nyomva tartja, akkor az érték gyorsan fog változni. Ha villogás közben ismét megnyomja a CLOCK gombot, a folyamatosan kijelzésre kerül, ez azt jelenti, hogy a beállítás sikerült. Az időkijelzés 24 órás formátumban működik. Az idő beállítása közben a gombnyomások között nem telhet el 5 másodperc, ilyenkor az óra az éppen kijelzett időpontra lesz állítva. Világítás gomb Nyomja meg a gombot be vagy kikapcsolt berendezés esetében, és a világítás be, vagy kikapcsolását tudja vele beállítani.

8 Működési üzemmódok AUTO (Automata) üzemmód: Az automata üzemmód kiválasztása után a légkondícionáló a környezet hőmérsékletéhez alkalmazkodva fog hűteni/fűteni, az automatikus hőmérséklet elérése érdekében. A hőmérséklet ebben az üzemmódban nem módosítható, és nem kerül kijelzésre. Nyomja meg a FAN (ventilátor) gombot, hogy a ventilátor sebességét módosítsa. A ventilátor dőlésszöge ebben az üzemmódban nem, vagy csak korlátozottan módosítható. COOL (Hűtés) üzemmód: A hűtés üzemmód kiválasztása esetén a légkondícionálón a hűtés ikon jelenik meg. Ebben az üzemmódban a készülék a belső hőmérsékletet a + és gombokkal beállítható értékre hűti. A FAN (ventilátor) gombbal módosíthatja a ventilátor sebességét. A ventilátor dőlésszöge szintén állítható. DRY (Szárítás) üzemmód: A szárítás üzemmód kiválasztása esetén a készülék alacsony fokozaton működteti a ventilátorokat, és a levegő páratartalmát felfogja, hogy szárítsa a szoba levegőjét. A szárítás ikon megjelenik a kijelzőn. Szárítás üzemmódban a ventilátor teljesítménye nem állítható. A ventilátor dőlésszöge nem, vagy csak korlátozottan állítható. FAN (Ventilátor) üzemmód: A FAN üzemmódban a légkondícionáló csak a ventilátorokat működteti, sem hűteni, sem fűteni nem fog. Minden kijelzést kikapcsol, egyedül a működésjelző ikon jelenik meg. A FAN gomb megnyomásával léptetheti a ventilátor teljesítményének fokozatait. A ventilátor dőlésszöge szintén állítható. HEAT (Fűtés) üzemmód: A fűtés üzemmód kiválasztásával a légkondícionáló fűteni kezd. Ilyenkor a fűtés ikon jelenik meg a kijelzőn. Ebben az üzemmódban a készülék a belső hőmérsékletet a + és gombokkal beállítható értékre fűti. A FAN (ventilátor) gombbal módosíthatja a ventilátor sebességét. A ventilátor dőlésszöge szintén állítható. Megjegyzés: A fűtés üzemmód bekapcsolásakor a készülék pár percig nem kezdi meg a működését. Ez a kb. 1-5 perc azért szükséges, hogy a készülék ne kezdjen hideg levegőt fújni a szobába. A beállított hőmérséklet 16 és 30 C közötti érték lehet. TEMP (Hőmérséklet) gomb TEMP (Hőmérséklet) gomb: A hőmérséklet gomb megnyomásával ellenőrizheti a külső, belső illetve a beállított hőmérsékletet. A távszabályozó kijelzőjén láthatja az adott értéket, a következők szerint: Az üres házikó vagy a no display kiválasztása esetén a távszabályozó a beállított hőmérsékletet mutatja. A házikóban lévő felkiáltójeles ikon esetén a távszabályozó a belső hőmérsékletet mutatja. A házikó melletti felkiáltójel esetén a külső hőmérséklet látható.

9 A távszabályzó működése A távszabályzó elemeinek neve és funkciója Ez egy vezeték nélküli univerzális távszabályzó, melyet több berendezéshez is használhat. Néhány gomb ezen a távszabályzón, amely nem érhető el a berendezésen, az alábbiakban nem lesz meghatározva. + gomb A beállított hőmérséklet növelésére szolgál. Nyomja meg a gombot működő berendezés mellett, és tudja állítani a hőmérsékletet. Ha folyamatosan nyomva tartja több mint 2 másodpercig a gombot, akkor az érték gyorsan fog változni, mindaddig, amíg el nem engedi. AUTO üzemmódban a hőmérsékeletet ezzel a A távszabályzó Extra ventilátor gomb Nyomja meg az Extra ventilátor gombot Hűtés, vagy Szárítás üzemmódban, a kijelzőn megjelenik a ikon és a beltéri ventilátor kikapcsolás uátn is, még 10 percen keresztül folyamatosan működni fog, hogy leszárítsa a beltéri egység hőcserélőjét.. Az első bekapcsolás után az Extra ventilátor kikapcsolva- az alapértelmezett beállítás. A gomb ismételt megnyomásával a funkció kikapcsol. A funkció csak a Hűtés és Szárítás üzemmódokban elérhető. gombbal nem lehet állítani. - gomb A beállított hőmérséklet csökkentésére szolgál. Nyomja meg a gombot működő berendezés mellett, és tudja állítani a hőmérsékletet. Ha folyamatosan nyomva tartja több mint 2 másodpercig a gombot, akkor az érték gyorsan fog változni, mindaddig, amíg el nem engedi. AUTO üzemmódban a hőmérsékeletet ezzel a gombbal nem lehet állítani. Világítás gomb Nyomja meg a gombot be vagy kikapcsolt berendezés esetében, és a világítás be, vagy kikapcsolását tudja vele beállítani. TURBO gomb Hűtés vagy Fűtés üzemmódban, nyomja meg ezt a gombot, és be vagy ki tudja kapcsolni a gyors hűtés/fűtés funkciót. A Turbo funkció bekapcsolása után a kijelzőn megjelenik a Turbo funkció ikonja. A kijelzés automatikusan törlődik, ha megváltoztatja az üzemmódot, vagy a ventilátor sebességét.

10 A távszabályzó működése A távszabályzó elemeinek neve és funkciója Ez egy vezeték nélküli univerzális távszabályzó,melyet több berendezéshez is használhat. Néhány gomb ezen a távszabályzón, amely nem érhető el a berendezésen, az alábbiakban nem lesz meghatározva. A távszabályzó Légterelő fel és le gomb Időzítés bekapcsolása gomb A gomb megnyomásával az ON jelzés fog villogni, és a jelzés eltűnik. A számszekcióban megjelenik az időzítő beállítva kijelzés. A villogás alatt 5 mp-en belül a + vagy a gombok segítségével tudja állítani az időzítés idejét, percenkénti léptetéssel. Ha 2mp-nél hosszabb ideig benyomva tartja a gombot, a mennyiség gyorsan fog változni. Ha 5 mp. villogási időn belül megnyomja a Timer On gombot, akkor az időzítés érvénybe lép. Ha a Timer On beállítás érvényben van, és ismét megnyomja a Timer On gombot, akkor az időzítés törlődni fog. A TIMER ON funkció bekapcsolása esetén a megadott időben a légkoncdícionáló bekapcsol. Kérjük az időzítés beállítása előtt állítsa be a pontos időt az órán. Amennyiben nem kívánja használni az időzítést, kérjük kapcsolja ki a funkciót a távszabályozó segítségével. Nyomja meg ezt a gombot, hogy beállítsa be a légterelő állásszögét az alábbiaknak megfelelően: Időzítés kikapcsolása gomb A TIMER ON gombhoz hasonlóan beállíthatja, hogy a légkondícionáló mikor kapcsoljon ki. A légterelő a felső ábra szerinti, kijelzett állásszögekben fog működni. A fenti ábra szerinti állásszög kombináció egyes készülékeken nem lehetséges. Ezen szögek beállítása esetén a készülék automatikusan állítja be a szöget. Ez az ábra az automatikusan mozgó légterelő üzemmódot jelöli. Levegő gomb Nyomja be ezt a gombot, és választhat a levegő üzemmód be és kikapcsolása között Egészség gomb Nyomja meg egyszer ezt a gombot, hogy kiválaszthassa a Health On, vagy Off üzemmódot. A Health On az alapértelmezett üzemmód. Érzem gomb Nyomja meg egyszer ezt a gombot, hogy beállíthassa az I FEEL funkciót. A kijelzőn megjelenik az I FEEL ikon. Ebben az üzemmódban a légkondícionáló a távszabályozó által maga körül érzékelt hőmérséklet fogja beállítani. A gomb ismételt megnyomásával a funkció kikapcsol. Kérjük, a funkció bekapcsolása után ne tegye a távszabályozót túlzottan meleg vagy hideg helyre, mert ekkor a légkondícionáló az adott hőmérsékletet veszi alapul.

11 A távszabályzó működése Útmutató a működéshez- Általános működés 1.Bekapcsolás után nyomja meg az ON/OFF gombot, a berendezés el fog indulni. (Jegyzet: Mikor feszültség alá helyezi, a légterelő automatikusan be fog záródni). 2.Nyomja meg a MODE gombot, válassza ki a kívánt üzemmódot. 3.Nyomja meg a + vagy a gombot, állítsa be a kívánt hőmérsékletet. (Auto üzemmódban nem érhető el.) 4.Nyomja meg a FAN gombot és válassza ki a kívánt ventilátor sebességet. (AUTO-LOW, MID, vagy HIGH. 5.Nyomja meg a gombot és állítsa be a légterelő mozgását. Útmutató a működéshez- Opcionális működés 1.Nyomja meg a SLEEP gombot az elalvási kikapcsolás beállításához 2.Nyomja meg a TIMER gombot a be vagy a kikapcsolási időzítés beállításához. 3. Nyomja meg a LIGHT gombot a kijelző egység be, vagy kikapcsolásához. ( Ez a funkció néhány modellnél nem érhető el ) 4.Nyomja meg a TURBO gombot, a turbó üzemmód be vagy kikapcsolásához. A speciális funkciók bemutatása Az X-FAN funkció bemutatása. Ez a funkció arra használható, hogy az elpárologtatóról leszárítsa a nedvességet, a berendezés kikapcsolása után, ezzel megakadályozza a penész kialakulását. 1.Bekapcsolt X-FAN funkció esetén: Az ON/OFF gombbal történt kikapcsolás után, a ventilátor még 10 percen keresztül forog lassú fordulaton. Ha ebben a periódusban megnyomja az X-FAN gombot, a ventilátor azonnal megáll. 2. Kikapcsolt X-FAN funkció esetén: Az ON/OFF gomb megnyomásakor az egész berendezés azonnal leáll. Az automatikus üzemmód bemutatása Mikor az AUTO RUN (Automatikus) üzemmódot választja, a beállított hőmérséklet nem kerül kijelzésre az LCD kijelzőn, a berendezés - megfelelően a szoba hőmérsékletének- automatikusan kiválasztja a megfelelő üzemmódot, hogy kellemes környezetet állítson elő a szobában. Egyebek a Turbo funkcióról Ha elindítja ezt a funkciót, a berendezés szuper magas fordulatszámon fog hűteni, vagy fűteni, hogy a környezet hőmérséklete minél hamarabb elérje a beállított értéket.

12 A távszabályzó működése A billentyűzár (gyermekzár) bemutatása Nyomja meg a + és a gombokat egyszerre, hogy be, ill. kikapcsolhassa a távszabályzón a billentyűzetet. Ha a billentyűzet zárt, a kijelzőn megjelenik a ikon. Ha ilyenkor megnyomja bármelyik billentyűt, az ikon háromszor fog villogni, jelezve, hogy zárt a billentyűzet. A mozgó légterelő bemutatása 1.Nyomja meg a Swing gombot több mint 2 mp-ig, és a beltéri egységen a mozgó légterelő pásztázni kezd fel-le. Majd mikor elengedi a gombot, a berendezés befejezi a pásztázást és megáll abban a pozícióban, ahol éppen van. 2. Pásztázás üzemmódban, kikapcsolt esetben, ha megnyomja a gombot bekapcsolódik, majd 2mp-múlva ha ismét megnyomja a gombot, kikapcsolódik. Ha ismét megnyomja a gombot 2mpen belül, megváltozik a pásztázás üzemmód és fix helyzetekben fog megállni a légterelő A Celsius/Fahrenheit váltókapcsoló bemutatása A berendezés kikapcsolt állapotában nyomja be, és tartsa lenyomva a - és a MODE billentyűket egyszerre, és választhat a C vagy a F mértékegységek között. Elemcsere és jegyzetek 1.Gyengéden nyomja meg az elemtartón a jellel jelzett pontot, a távszabályzó hátulján, és húzza le a tetejét (ahogy az ábrán látszik) 2.Vegye ki a régi elemeket (ahogy az ábrán látszik) 3.Tegyen be 2 db új AAA 1,5V os szárazelemet, és figyeljen oda a helyes polaritásra (ahogy az ábrán látszik) 4.Szerelje vissza a távszabályzóra az elemtartót. (ahogy az ábrán látszik) Jegyzet Mikor cseréli az elemeket ne használjon régi, vagy különböző típust, ellenkező esetben a távszabályzó meghibásodhat. Ha a vezeték nélküli távszabályzót hosszú ideig nem használja, vegye ki belőle az elemeket, mert ha kifolynak, az eszköz meghibásodik. A vételi tartományon belül használja a távszabályzót. Legalább 1 m távolságot tartson TV-től, vagy egyéb eszköztől. Ha a távszabályzó nem működik megfelelően, vegye ki az elemeket, majd 30 mp-múlva indítsa újra. Ha továbbra sem működik cseréltesse ki. Vázlat az elemcseréhez JEGYZET: Ha a felhasználó vezetékes távszabályzót választ a berendezéshez, és bekapcsolja a fixált szögű legyezés funkciót a távszabályzóval, a beltérin lévő vertikális légterelő nem fog működni.

13 Vészüzemi működtetés Vészüzemi működtetés Ha a távszabályzó elvész, eltörik, vagy működésképtelenné válik, kérjük, használják a kézi kapcsoló gombot. Ebben az időben a berendezés AUTO üzemmódban fog dolgozni, de a hőmérsékletet és a ventilátor sebességet nem lehet változtatni. A vészüzemi üzemeltetés az alábbiak szerint néz ki: Nyissa ki az előlapot, a kézi kapcsoló a kijelző dobozon van. Kapcsolja be a berendezést: Kikapcsolt berendezésnél nyomja meg a gombot, a készülék azonnal elindul AUTO üzemmódban. A mikroprocesszor-függően a szoba hőmérsékletétől- a megfelelő üzemmódba kapcsolja a berendezést (Hűtés, Fűtés, Ventiláció) és biztosítja a szobában a komfortos hőmérsékletet. Kapcsolja ki a berendezést: Bekapcsolt berendezésnél nyomja meg a gombot, a készülék azonnal leáll. Kézi kapcsoló A Code Switch (Kód kapcsoló) az alábbiak szerint működik: Üzemben: Mikor a berendezés leállt, állítsa a kód kapcsolót AUTO állásba és a berendezés belép az AUTO RUN üzemmódba. A mikroprocesszoros szabályzó a szobahőmérsékletnek megfelelően kiválasztja a szükséges üzemmódot, ami lehet HŰTÉS, FŰTÉS, vagy VENTILÁTOR üzemmód, hogy megtartsa a szobában a komfortos körülményeket. Leálláskor: Mikor a berendezés működik, állítsa a kód kapcsolót STOP állásba, és a berendezés le fog állni.

14 Tisztítás és ápolás Vigyázat Kapcsolja le a feszültséget a berendezésről, mielőtt megkezdené a tisztítást, mert ez áramütést okozhat. Soha ne fröcskölje vízzel a bel vagy a kültéri egységet tisztítás közben, mert áramütést okozhat. Soha ne használjon agresszív folyadékokat (hígítót, vagy benzint) a tisztításhoz, mert ezek a készülék meghibásodását okozzák. (Csak száraz puha vagy enyhén nedves, mosószeres puha ruhával tisztítsa a berendezést) Az előlap tisztítása (Kapcsolja ki tisztítás előtt) 1.Vegye le az előlapot. A nyilak irányában nyissa fel az előlapot kattanásig, majd húzza ki a helyéről 2.Mosás. Tisztítsa a panelt puha kefével, vízzel és semleges mosószerrel, majd szárítsa meg. (Jegyzet:tisztítás előtt vegye le a kijelző dobozt majd utána mossa le a panelt. Mikor tisztítja az előlapot, max.45 C- os kézmeleg vízzel mossa le. A melegebb víz miatt deformálódhat a panel. 3.Tegye vissza az előlapot. Csúsztassa be a keretbe az előlap csúszkáit a nyilak irányában, és kattintsa be az előlapot. Ahogy az ábrán látja. Tisztítsa ki a légszűrőket (három havonta ajánlott) JEGYZET: Ha a berendezés nagyon poros környezetben működik, akkor a légszűrőt gyakrabban kell tisztítani. A szűrő kiszerelése után ne érintse meg a lamellákat a beltéri egységben, mert sérülést okozhat az ujján.

15 Tisztítás és ápolás 1.Vegye ki a légszűrőt. Nyissa ki megfelelő szögben az előlapot, és csúsztassa ki az előlapból a légszűrőket a nyíl irányában. 2. Takarítás Távolítsa el a port a légszűrőkről egy porszívó segítségével, vagy mikor a légszűrők nagyon szennyezettek (pl. olajosak) mossa le vízzel és semleges mosószerrel, a víz ne legyen 45 C-nál melegebb majd szárítsa meg őket árnyékos helyen. JEGYZET: Soha ne használjon 45 C-nál melegebb vizet a mosáshoz, mert a szűrő deformálódhat, vagy elszíneződhet. Soha ne szárítsa tűz közelében, mert deformálódhat, vagy meggyulladhat. 3. Tegye vissza a légszűrőket. Tegye vissza a légszűrőket a nyíl irányának megfelelően, majd zárja vissza az előlapot. Ellenőrzés használatbavétel előtt 1.Győződjön meg róla, hogy semmi ne akadályozza a légáramlást. 2.Ellenőrizze a földelő vezetéket, hogy megfelelően van- e csatlakoztatva. 3.Ellenőrizze a távszabályzóban az elemeket, ha kell cserélje ki őket. 4.Ellenőrizze a kültéri egység tartóját nincs-e rajta sérülés. Ha sérült, vegye fel a kapcsolatot a kereskedőjével. Karbantartás használat után 1.Kapcsolja le a hálózati feszültséget. 2.Tisztítsa ki a légszűrőt, a beltéri és a kültéri egység burkolatát. 3.Fesse le a sérüléseket a kültéri egységen, hogy megakadályozza a rozsdásodást.

16 Hibakeresés Vigyázat Ne végezzen javításokat a berendezésen önmaga, mert ez áramütést vagy tüzet okozhat. Kérjük ellenőrizze az alábbi tételeket mielőtt a szervizt hívná, ezzel időt és pénzt takaríthat meg. Jelenség Nem működik a berendezés, azonnal a visszakapcsolás után. Hibakeresés - Megoldás Ha a berendezés egyszer megállt, akkor 3 percig nem tud visszaindulni egy beépített védelem miatt. Szokatlan szagok áramlanak ki a berendezésből indulás után. A berendezés magától nem bocsát ki szagokat. Valószínűleg a berendezésben akkumulálódott szagok áramlanak ki induláskor a környezetbe. Megoldás: Tisztítsa ki a légszűrőt. Ha a probléma nem oldódik meg akkor az egész beltérit kell kitakaríttatni. Vegye fel a kapcsolatot a szervizzel. Vízfolyás hangja hallható a berendezésből működés közben. Mikor a berendezés elindul, működik a kompresszor, vagy a berendezés leáll, néha bugyborékoló, gurgulázó hangja lehet a beltérinek, de ez nem hiba, a hűtőközeg áramlik a rendszerben. Hűtés üzemmódban, néha pára jön ki a beltéri kifúvó nyílásából. Mikor a beltéri hőmérséklet és páratartalom nagyon magas, ez a jelenség megtörténhet. Ennek oka, hogy a szoba levegője gyorsan csökken. Bizonyos működési idő után, ha a hőmérséklet és a páratartalom lecsökken, a jelenség megszűnik.

17 Hibakeresés Jelenség Nyikorgó hang hallható mikor indul, vagy leáll a berendezés. Hibakeresés - Megoldás A hangot a hőmérséklet változása miatt deformálódó műanyag alkatrészek okozzák A berendezés nem tud elindulni. Nincs-e a biztosíték lecsapva? Nem laza-e a villásdugó csatlakozása? A kismegszakító be van-e kapcsolva? A feszültség megfelelő-e? Ellenőriztesse szakemberrel. Nincs-e bekapcsolva a TIMER(Indítás késleltetés)? A Hűtő (Fűtő) hatékonyság nem elegendő. A hőmérséklet beállítás megfelelő-e? A levegő be és kimenetek nincsenek-e akadályozva? A szűrő nem koszosodott-e el? Az ajtók és az ablakok zárva vannak-e? A ventilátor nincs-e alacsony sebességre állítva? Nincs-e valami hőforrás a szobában? A vezeték nélküli távszabályzó nem működik. A berendezést abnormális frekvenciákból adódó interferenciák zavarják. Húzza ki a hálózati csatlakozót, majd dugja be újra. Benne van-e a vevő frekvencia sávjában, nincs-e akadály a jelek útjában, jók-e az elemek? Cserélje ki az elemeket. Meghibásodott a távszabályzó.

18 Hibakeresés Jelenség A beltéri egység nem szállít levegőt. Nedvesség a levegő kimenetnél a beltéri egységen Ha vízszivárgás van a szobában. Hibakeresés - Megoldás Fűtés üzemmódban mikor a beltéri hőcserélő hőmérséklete nagyon alacsony, leáll a légszállítás (2 percre) hogy megelőzze a hideg levegő szállítását. Fűtés üzemmódban, mikor a kültéri hőmérséklet nagyon alacsony, sok dér képződhet a kültéri egység hőcserélőjén, ezért a berendezés automatikusan bekapcsolja a leolvasztást, és leállítja a beltéri ventilátort 3-12 percre. Leolvasztás alatt vízfolyás, vagy gőzképződés is lehet. Párátlanítási üzemmódban néha a beltéri ventilátor megáll, hogy megelőzze a kondenzvíz újbóli elpárolgását, az emelkedő hőmérséklet következtében. Ha a berendezés magas relatív páratartalomban üzemel hosszú ideig, elképzelhető a párakicsapódás a légterelőkön, és a kifúvórácson. A levegő páratartalma nagyon magas. A kondenzvíz túlcsordult, nem nyeli a lefolyó. A cseppvíz csatlakozások lazák, folynak. Zajok jönnek a beltéri egységből A kompresszor, vagy a ventilátor relék kapcsolnak be vagy ki. Mikor a leolvasztás indul, vagy leáll hallható a hang. A leolvasztáskor megváltozik a hűtőközeg iránya. H1: Leolvasztás Ez normális. Azonnal állítsa le az üzemeltetést, és húzza ki a villásdugót az alábbi helyzetekben és hívja a szervizt. Éles durva hangok működés közben. Borzalmas szagok működés közben. Vízszivárgás a szobában. A biztosíték gyakran kiég, vagy a kismegszakító kikapcsol. Idegen anyag vagy víz csepeg bele a berendezésbe. Abnormálisan melegszik a betáp kábel, vagy a csatlakozó dugó. Állítsa le a berendezést és húzza ki a villásdugót

19 Telepítés szervizelés - Jegyzetek a telepítéshez 1. A telepítést szakképzett hozzáértő, a helyi előírásokat ismerő személyzettel kell elvégeztetni az útmutatónak megfelelően. 2.A telepítés előtt vegye fel a kapcsolatot a helyi jogosult szervizzel, ha nem jogosult szerviz végzi a telepítést, nem biztosított a megfelelő minőség, hibák lehetnek, ez garancia megvonást jelenthet. 3.Ha leszerelik a berendezést, és áttelepítésre kerül, először vegye fel a kapcsolatot a jogosult szervizzel. Alapkövetelmények a telepítési hellyel kapcsolatban A következő helyszínekre való telepítés hibás működést eredményezhet. Ha mégis elkerülhetetlen, vegye fel a kapcsolatot a szerviz központtal: Erős hőforrás, gőzök, gyúlékony gázok, hígítók közelébe Nagyfrekvenciájú hullámokat generáló, rádióvezérelt berendezések, hegesztő és orvosi gépek közelébe Sós környezetbe, például tengerpartra. Fontos jegyzetek Ahol olajszármazékokat, kénes gázokat tartalmaz a levegő. Olyan helyekre, ahol speciális követelmények merülnek fel. A beltéri egység telepítési helyének kiválasztása 1.A levegő belépés és a kilépés nincs akadályoztatva, és a ventilátor át tudja öblíteni az egész szobát. 2.Válasszon olyan helyet, ahol a kondenzvíz könnyen elvezethető, és közel van a kültéri egység. 3.Válasszon olyan helyet, ahol gyermekek nem tudják elérni a berendezést. 4.Válasszon olyan helyet, ahol a fal elég erős, hogy megtartsa a súlyt, és ellenáll az egység rezgéseinek. 5.Győződjön meg róla hogy lesz-e elegendő helye a karbantartás elvégzésére, a padlószinttől legalább 250 cm magasságban legyen elhelyezve. 6. Válasszon olyan helyet, ahol legalább 1 m-távolságra van TV, vagy egyéb híradástechnikai eszköztől. 7. Válasszon olyan helyet, ahol könnyen ki tudja cserélni a légszűrőt. 8. Győződjön meg róla, hogy rendelkezésére áll-e elegendő tér a rajzokban megadott távolságok betartásához. A kültéri egység telepítési helyének kiválasztása 1.Olyan helyet válasszon, ahol a berendezés zaja, és a belőle kiáramló levegő nem zavarja a szomszédokat, állatokat és növényeket. 2. Olyan helyet válasszon, ahol az elégséges ventiláció biztosítható. 3. Olyan helyet válasszon, ahol semmi sem akadályozza a belépő és a kilépő levegő áramlását. 4. Olyan helyet válasszon, ahol a fal elviseli a kültéri egység súlyát, és a vibrációt. 5. Válasszon száraz, de lehetőleg nem túl benapozott teret, ami védve van az erős széltől. 6.. Győződjön meg róla, hogy rendelkezésére áll-e elegendő tér a rajzokban megadott távolságok betartásához. 7. A bel és a kültéri között a magasság differencia max.5 m, a távolság 10m-en belül kell hogy legyen. 8. Olyan helyet válasszon, ahol a gyermekek nem érik el a berendezést. 9. Olyan helyet válasszon, ahol nem zavarja az átjárást, és nem rontja a városképet.

20 Jegyzetek a telepítéshez Biztonsági előírások villamos berendezésekhez. 1.A villamos hálózati mutatóknak meg kell egyezniük a berendezésen feltüntetett adatokkal, a betáp kábel keresztmetszetének kielégítőnek kell lennie. 2.Ne feszítse meg erőteljesen a villamos kábeleket. 3.A földelést az előírásoknak megfelelően kell elkészíttetni, lehetőleg szakképzett szerelővel kell elvégeztetni a villamos munkálatokat. 4.A minimális távolság éghető anyagoktól 1,5 m kell hogy legyen. JEGYZET: Győződjön meg róla, hogy fázisvezetők, a nulla vezető és a földelés korrektül be van-e kötve a villásdugóba, nincs-e rövidzárlat lehetősége. A nem megbízható bekötés rövidzárlatot, tüzet, vagy áramütést okozhat. Elvárások a földeléssel szemben 1.A légkondicionáló 1-es osztályú villamos berendezés, ezért megfelelő minőségű földelésre kell kapcsolni. 2.A zöld-sárga kétszínű vezeték a berendezés földelése, más célra nem szabad használni. Nem szabad elvágni, és toldani, mert ez áramütést okozhat. 3. A földelés ellenállásának meg kell felelni a nemzeti előírásoknak. 4. A felhasználónak kell biztosítania a megfelelő földelő csatlakozást. Kérjük, ne csatlakoztassa a földelő vezetéket az alábbi helyekre: 1. Hálózati vízcső. 2.Gázcső. 3. Tűzi vízvezeték. 4. Egyéb helyek, amiket a szakember nem javasol. Egyebek 1.A berendezés és a betápláló kábel csatlakozási megoldása, szorosan összefüggő csatlakozás, valamennyi elszigetelt alkatrész szerepel a berendezés kapcsolási rajzában. 2.A kiégett biztosítékok adatai a biztosíték oldalán, vagy a Ny.Á.K. lapokon találhatóak. 3. A berendezések villamos bekötését a Nemzeti Előírásoknak megfelelően kell elkészíteni. 4. Ezt a terméket nem használhatják gyermekek, továbbá csökkentett szellemi, fizikai és érzékelő képességekkel rendelkező személyek, továbbá olyan személyek, akik nem lettek kioktatva a berendezés használatára. 5. Biztosítani kell, hogy gyermekek ne játszhassanak a berendezéssel.

21 Telepítési méretek és ajánlott távolságok Telepítési méretek és ajánlott távolságok Távolság a mennyezettől Távolság a faltól Távolság a faltól Levegő kimeneti oldal Távolság padlótól Above=Vagy több. Levegő kimeneti oldal Levegő bemeneti oldal Távolság a faltól Levegő kimeneti oldal

22 A beltéri egység telepítése A függesztő keret telepítése 1.Mindíg vízszintesen szerelje fel a függesztő keretet. A csepptálca úgy lett megtervezve, hogy mindkét végén, vízszintes szerelés esetén is kifolyjon belőle a cseppvíz. Az ᴓ55mm-es furatokon lehet keresztül vezetni a kalorikus és a cseppvíz csövet. Fal Fal 2. Rögzítse a függesztő keretet csavarokkal Jel a függesztő keret közepén Vízmérték a falhoz (műanyag dűbelek segítségével) 3.Győződjön meg róla, hogy a keret fixen lett-e rögzítve, kb.60kg-ot ki kell bírnia. Ha kell, használjon több csavart a rögzítéshez Bal hátsó csövezési lyuk Jobb hátsó csövezési lyuk A csőátvezető lyukak kifúrása 1.Készítsen 55mm-átmérőlyű lyukakat a falba, úgy, hogy a lyuk kissé lejtsen a kültér irányában. 2.Helyezze be a lyukba a műanyag átmenő védőcsövet, amely megakadályozza a csövek és a kábelek sérülését a furatban. Beltér Védőcső Kültér Tömítés A cseppvízcső elkészítése 1.A tökéletes leürítéshez a vízcsőnek megfelelően lejtenie kell. 2.Ne nyomja vagy hajlítsa meg a csövet, ne lógassa víztócsába. 3.Mikor hosszú ürítő csövet vezet a beltérben, burkolja be szigetelő anyaggal. Elnyomva Meghajlítva Víztócsa A bel és a kültéri egységet összekötő vezetékek bekötése 1.Nyissa ki a berendezés előlapját. 2.Lazítsa meg a rögzítő csavarokat a burkoló lemezen, és csavarozza le a burkoló lemezt. 3.Vezesse át a vezetékeket (betáp és vezérlés) beltérin. 4.Kösse be a vezetékeket a megfelelő sorkapcsokba, és rögzítse a kábelrögzítőkkel. 5.Rögzítse a betáp és a vezérlő vezetékeket a kábelrögzítők segítségével. 6.Helyezze vissza a berendezés előlapját.

23 A beltéri egység telepítése JEGYZET Mikor beköti a villamos vezetékeket, ha a vezeték hossza nem elegendő, kérjük vegye fel a kapcsolatot a szervizzel, és vásároljon megfelelő hosszúságú kábelt. A kábelek toldása nem javasolt. -A villamos kábeleket korrektül kell bekötni, a rossz bekötés az egységek meghibásodásához vezethet. Húzza meg megfelelően a sorkapcsok csavarjait, ezzel megelőzheti a meglazulást. A csavarok meghúzása után gyengéden húzza meg a kábeleket, hogy meggyőződjön a csatlakozásról. Ha a földelő vezeték bekötése nem megfelelő, az áramütést okozhat. A sorkapcsok burkolatát fixen rögzíteni kell. A nem megfelelő rögzítés következtében por, vagy nedvesség juthat be a sorkapcsokhoz, ami áramütést, vagy tüzet okozhat A beltéri egység telepítése A csövek jobbra, balra, jobbra hátra, és balra hátra is kiléphetnek a beltéri egységből. 1. Ha jobbra, vagy balra akar kijönni a beltériből, akkor ki kell vágni a műanyag házból a kigyengített részeket (Lásd a 7.ábra). 1es jel=csak a kábeleknek. 2es jel=kábelek és csövek-ilyenkor ki kell vágni az egész kigyengített részt. 2.Fogja össze a beltériből kijövő csöveket, kábeleket és szigetelje össze őket szalaggal, majd dugja be a faláttörésbe, ahogy az a 8. ábrán látható. 3.Akassza be a beltéri felső felét a függesztő keret felső fülébe, majd pattintsa be a beltérit a helyére. Lásd a 9.ábra 4.A telepítési magasságnak 2,5 m-nek vagy többnek kell lennie a padlószinttől. Kapcsolja össze a hűtőközeg csöveket 1.A peremet állítsa szembe a megfelelő szeleppel. 2.Csavarja rá kézzel a hollandit, majd húzza meg nyomaték kulccsal és villáskulccsal az alábbiak szerint: Hollandi átmérője Meghúzási nyomaték (Nm) Beltéri egység csövei Függesztő keret füle Hollandi Csövezés Villás kulcs Nyomaték kulcs JEGYZET: Először kösse be a csöveket a beltéri egységbe, majd a kültéri egységbe. Fordítson figyelmet a csőhajlításra, nehogy megsérüljön Kültéri csatlakozás a cső. Kellő nyomatékkal Kültéri csatlakozás húzza meg Kültéri a hollandikat, csatlakozás egyébként szivárogni fog.

24 A kültéri egység telepítése Villamos bekötés 1.Vegye le a sorkapocs tér burkolatát, a készülék jobb oldalán. 1.Vegye le a sorkapocs tér burkolatát, a készülék jobb oldalán. 3.Rögzítse a kábeleket a kábel rögzítőkkel, fordítson figyelmet a betáp és a vezérlő kábelek bekötésére. 4.Ellenőrizze, hogy a vezetékek fixen vannak-e rögzítve. 5.Szerelje vissza a burkolatot. JEGYZET: A hibás bekötés a berendezés meghibásodását okozza. A kábelek rögzítése után győződjön meg róla, hogy van-e elég szabad hely a bekötés és a kábelrögzítő között. Vákuumolás és szivárgás vizsgálat Vákuumolás és szivárgás vizsgálat 1.Csatlakoztassa a manométer töltőcsövét a szívó szelep csatlakozójára.(a manométeren minden szelep zárva van). 2.Csatlakoztassa a töltőcsövet a vákuumszivattyúhoz. 3.Teljesen nyissa ki a szívó manométer szelepét. 4.Indítsa el a vákuumszivattyút. Kezdetben kissé lazítsa meg a csatlakozó hollandit a szívó szelepen, ellenőrizze a szívást. (Ha megváltozik a vákuumszivattyú hangja, és a finom vákuummérő 0-t mutat) Ekkor húzza meg ismét a hollandit, és kezdje el a vákuumolást. 5.Vákuumoljon legalább 15 percig, és érje el a -1.0x10⁵Pa (-76cm Hg) vákuum értéket. 6.Teljesen nyissa ki a HI/LO szelepeket 7.Vegye le a töltőcsövet a szívószelepről 8.Húzza meg a szeleptest sapkát a szívószelepen(lásd.5.ábra Folyadékcső Gőzcső Szeleptest sapka Vákuum szivattyú Finom vákuum mérő

25 A kültéri egység telepítése Szivárgás keresés Használjon szappanos vizet, vagy szivárgás keresőt, hogy megtalálhassa az esetleges lyukakat Beltéri egység ellenőrzési pontok Kültéri egység ellenőrzési pontok Cseppvíz elvezetés a kültéri egységből hűtős-fűtős készüléknél Kondenz és olvadékvíz alakul ki a berendezésen fűtési üzemmódban, melyet el kell vezetni. Építse be az ᴓ 25 mm-es lyukba a cseppvíz csatlakozót, és kösse rá a cseppvíz csövet,egy vízorral, hogy a víz megfelelően tudjon távozni. Burkolat Leeresztő könyök

26 Telepítés utáni ellenőrzések és próbaüzem Telepítés utáni ellenőrzés A tételek, amit ellenőrizni kell Megfelelően van e rögzítve a berendezés? Megtörtént-e a szivárgás vizsgálat? A hőszigetelés elégséges? A cseppvíz elvezetés megfelelő? A feszültség megfelel az adattáblának? A csövezés és a kábelezés korrekt és biztonságos? A berendezés biztonságosan lett csatlakoztatva a földelésre? A betáp kábel megfelel az előírtnak? A bemenetek és a kimenetek nincsenek blokkolva? Lehetséges hibák A berendezés leeshet, vagy zajos lesz. Elégtelen a hűtő (fűtő) teljesítmény Kondenzációt és vízcsepegést okozhat. Kondenzációt és vízcsepegést okozhat. A villamos rendszer meghibásodását okozza. A komplett rendszer meghibásodását okozza. Áramütést okozhat A villamos rendszer meghibásodását okozza. Elégtelen a hűtő (fűtő) teljesítmény A csőhosszoknak megfelelő mennyiségű hűtőközeg van a berendezésben? A hűtőközeg töltet nem elegendő. Elégtelen a hűtő (fűtő) teljesítmény 1. A próbaüzem előtt. Próbaüzem (1) Ne kapcsolja be a feszültséget mielőtt teljesen befejezné a telepítést. (2) A villamos vezetékezést korrektül és biztonságosan kell elvégezni. (3) A csatlakozó csövek elzáró szelepeit ki kell nyitni. (4) Az összes szennyeződést pl. törmelék stb. le kell tisztítani a berendezésről. 2.A próbaüzem metódusa. (1) Kapcsolja be a feszültséget, majd nyomja meg az ON/OFF gombot a vezetékes távszabályzón, a berendezés elindításához. (2) Nyomja meg a MODE gombot, és válassza ki a COOL, HEAT (csak hőszivattyús készüléknél),vagy a FAN üzemmódot, hogy az üzemmódok normálisan működnek, vagy nem.

27 Az egészség légszűrő telepítése és karbantartása Telepítési útmutató 1.Erőteljesen húzza meg az előlapot -a nyíl irányában- az előírt szögben, a két végénél fogva. Majd húzza ki a légszűrőt lefelé (Lásd az a ábrát) 2.Szerelje rá az Egészség szűrőt a légszűrőre (ahogy ez a b ábrán látható). Ha a légszűrő nincs beépítve, szerelje az Egészség szűrőt az előlapra (ahogy ez a c ábrán látható). Légszűrő Egészség szűrő 3.Szerelje vissza a légszűrőt a nyíl irányának megfelelően a burkolatba (ahogy ez a d ábrán látható). Egészség szűrő Takarítás és karbantartás Vegye ki az Egészség szűrőt takarítás előtt, majd szerelje vissza takarítás után a telepítési útmutatónak megfelelően. Fordítson figyelmet arra, hogy az ezüst-ion szűrőt nem tisztíthatja vízzel, mert az aktív szén betét tönkremegy benne. Ne használjon se szerves oldószert, se kefét. Élettartam Az Egészség szűrőt használhatósági élettartama 1 év, normál kondíciók mellett. Mint ezüst ion szűrő hatástalan lesz, ha felületének színe feketére (zöldre) változik. Ezek a kiegészítő információk csak akkor élnek, ha a berendezés fel van szerelve Egészség szűrő - vel. A grafikán látható szűrő, a valóságban másként is nézhet ki. A szűrők száma függ az aktuális szállítástól

Osztott rendszerű légkondicionáló

Osztott rendszerű légkondicionáló Osztott rendszerű légkondicionáló Kezelési útmutató Lakás légkondicionáló Köszönjük, hogy a mi lakás légkondicionáló berendezéseinket választotta, kérjük, olvassa el ezt a kezelési útmutatót, mielőtt a

Részletesebben

TÁVSZABÁLYZÓ. Kezelési útmutató. KJR-90 típushoz

TÁVSZABÁLYZÓ. Kezelési útmutató. KJR-90 típushoz Kezelési útmutató TÁVSZABÁLYZÓ KJR-90 típushoz Kérjük, hogy használatbavétel előtt figyelmesen olvassa el ezt az útmutatót Elolvasás után őrizze meg, mert később is hasznos információkat találhat benne.

Részletesebben

Kezelési útmutató TÁVSZABÁLYZÓ. R51ME típushoz

Kezelési útmutató TÁVSZABÁLYZÓ. R51ME típushoz Kezelési útmutató TÁVSZABÁLYZÓ R51ME típushoz Kérjük, hogy használatbavétel előtt figyelmesen olvassa el ezt az útmutatót Elolvasás után őrizze meg, mert később is hasznos információkat találhat benne.

Részletesebben

YB1FA infra távirányító. Kezelési útmutató

YB1FA infra távirányító. Kezelési útmutató YB1FA infra távirányító Kezelési útmutató Az YB1FA infra távirányító használata A távirányító felépítése 1 2 3 4 ON/OFF (BE/KI) gomb MODE (üzemmód) gomb +/- gomb FAN (ventilátor) gomb 1 3 4 6 2 5 5 6 7

Részletesebben

Osztott rendszerű légkondicionáló

Osztott rendszerű légkondicionáló Osztott rendszerű légkondicionáló Kezelési útmutató Lakás légkondicionáló Köszönjük, hogy a mi lakás légkondicionáló berendezéseinket választotta, kérjük, olvassa el ezt a kezelési útmutatót, mielőtt a

Részletesebben

Távirányító használati útmutató

Távirányító használati útmutató Távirányító használati útmutató MODEL RAR-5F1 Távirányító használati útmutató Oldalak: 1~8 A legjobb teljesítmény elérése és a problémamentes használat érdekében kérjük, olvassa végig ezt az útmutatót!

Részletesebben

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MAGYAR TARTALOM ELSŐ LÉPÉSEK ELSŐ LÉPÉSEK TARTALOM 1. ELSŐ LÉPÉSEK 1. Első ek 02 2. Kijelző 03 3. Gombok 04 4. Működtetés 08 3. 4.

Részletesebben

Biztonsági előírások VIGYÁZAT FIGYELEM

Biztonsági előírások VIGYÁZAT FIGYELEM Biztonsági előírások Mielőtt használná a terméket, olvassa el alaposan ezen kézikönyv utasításait. Miután elolvasta, a felhasználói kézikönyvet tartsa könnyen elérhető és biztonságos helyen. Ha a termék

Részletesebben

TARTALOM ÓVINTÉZKEDÉSEK...1 TÍPUS ÉS MŰSZAKI ADATOK...1 GOMBOK ÉS FUNKCIÓJUK...2 JELZÉSEK ÉS FUNKCIÓK...5 ÜZEMELTETÉSI UTASÍTÁSOK...

TARTALOM ÓVINTÉZKEDÉSEK...1 TÍPUS ÉS MŰSZAKI ADATOK...1 GOMBOK ÉS FUNKCIÓJUK...2 JELZÉSEK ÉS FUNKCIÓK...5 ÜZEMELTETÉSI UTASÍTÁSOK... MEGJEGYZÉS 1. A borítón látható ábra csak tájékoztatásul szolgál, amely eltérhet a vásárolt terméktől. 2. A légkondicionáló működtetése előtt feltétlenül olvassa el az ÓVINTÉZKEDÉSEK című részt. 3. Ez

Részletesebben

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA Használati útmutató

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA Használati útmutató A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA Használati útmutató MAGYAR SZERELÉSI ÚTMUTATÓ 1. oldal 8 AHI CARRIER S.E. EUROPE AIRCONDITIONING S.A. 18, KIFISOU AVENUE 0442 ATHENS, GREECE TEL.: +30-210-6796300. TARTALOM

Részletesebben

Nord oldalfali klímaberendezések. Köszönjük, hogy a mi termékünket választotta!

Nord oldalfali klímaberendezések. Köszönjük, hogy a mi termékünket választotta! Nord oldalfali klímaberendezések Köszönjük, hogy a mi termékünket választotta! A megfelelő használat érdekében kérjük, alaposan olvassa el a kezelési útmutatót! Óvintézkedések VIGYÁZAT A légkondicionáló

Részletesebben

Tartalomjegyzék Működési útmutató Biztonsági tanácsok... 2 Működési környezet... 2 Alkatrészek nevei... 3

Tartalomjegyzék Működési útmutató Biztonsági tanácsok... 2 Működési környezet... 2 Alkatrészek nevei... 3 Modell: TPH12AJ-K3NNA1D Használati útmutató Tartalomjegyzék Működési útmutató Biztonsági tanácsok... 2 Működési környezet... 2 Alkatrészek nevei... 3 Működési útmutató Vezérlőpanel bemutatása... 4 Üzemmódok...

Részletesebben

Kezelési útmutató ELEMENT SERIES ASH-09AIE, ASH-12AIE, ASH-18AIE, ASH-24AIE

Kezelési útmutató ELEMENT SERIES ASH-09AIE, ASH-12AIE, ASH-18AIE, ASH-24AIE Kezelési útmutató ELEMENT SERIES ASH-09AIE, ASH-12AIE, ASH-18AIE, ASH-24AIE 1 Figyelem: Az Ön termékén ez a jelölés van feltüntetve. Ez a jelölés azt jelenti, hogy az elektromos és elektronikai készülékeket

Részletesebben

Használati útmutató. Split Légkondícionáló. Köszönjük, hogy termékünket választotta!

Használati útmutató. Split Légkondícionáló. Köszönjük, hogy termékünket választotta! Használati útmutató Split Légkondícionáló Köszönjük, hogy termékünket választotta! A megfelelő használat érdekében, kérjük figyelmesen olvassa el és tartsa meg ezt az útmutatót! Tartalom Használati utasítások-

Részletesebben

Üzemeltetési utasítások...1. A használattal kapcsolatos megjegyzések...3. Az egyes részek megnevezése és funkcióik...5

Üzemeltetési utasítások...1. A használattal kapcsolatos megjegyzések...3. Az egyes részek megnevezése és funkcióik...5 HU Split légkondicionáló Kezelési útmutató ACH-09CI, ACH-12CI INVERTER A jótállási feltételek teljesítése érdekében a légkondicionáló berendezést szakszerviznek kell beszerelnie. TARTALOMJEGYZÉK Üzemeltetés

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Háztartási Párátlanító DD122FW-MK4

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Háztartási Párátlanító DD122FW-MK4 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Háztartási Párátlanító DD122FW-MK4 BIZTONSÁGI ELŐIRÁSOK Használat előtt kérjük figyelmesen olvassa el a használati útmutatót FIGYELEM- A párátlanító kizárólag háztartási célokra alkalmazható.

Részletesebben

Használat előtt kérjük figyelmesen olvassa el a használati útmutatót

Használat előtt kérjük figyelmesen olvassa el a használati útmutatót HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Háztartási Párátlanító DD122FW-MK BIZTONSÁGI ELŐIRÁSOK Használat előtt kérjük figyelmesen olvassa el a használati útmutatót FIGYELEM- A párátlanító kizárólag háztartási célokra alkalmazható.

Részletesebben

Óvintézkedések. Működés VIGYÁZAT VIGYÁZAT

Óvintézkedések. Működés VIGYÁZAT VIGYÁZAT Óvintézkedések VIGYÁZAT A légkondicionáló tisztítása során húzza ki a berendezést a konnektorból, mivel áramütést okozhat. Ha a beltéri egységet víz éri, az áramütést vagy üzemzavart okozhat. A távirányítót

Részletesebben

Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu

Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu SAS816FHL-0 szoba termosztát egy nem programozható elektromos fűtéshez kifejlesztett, digitális hőmérséklet kijelzővel. Padlóérzékelő

Részletesebben

Termoelektromos borhűtő. Modell: DX-68COMBO. Használati útmutató

Termoelektromos borhűtő. Modell: DX-68COMBO. Használati útmutató Termoelektromos borhűtő Modell: DX-68COMBO Használati útmutató Tartalomjegyzék I. Általános biztonsági előírások 1 II. Műszaki adatok 2 III. Kezelőszervek 3 IV. Bekötési rajz 4 V. Működtetés 4 VI. Speciális

Részletesebben

Szállítási instrukciók. A berendezés főbb elemei

Szállítási instrukciók. A berendezés főbb elemei HASZNÁLATI UTASÍTÁS Tartalomjegyzék Szállítási instrukciók...3 A berendezés főbb elemei...3 Leolvasztás...6 A beltéri egység kijelzője...6 Távszabályzó...6 Kiegészítő funkciók:...9 Elemcsere...10 Karbantartás...10

Részletesebben

Óvintézkedések. Működés. Működési elv VIGYÁZAT VIGYÁZAT. Hűtés

Óvintézkedések. Működés. Működési elv VIGYÁZAT VIGYÁZAT. Hűtés Óvintézkedések VIGYÁZAT A légkondicionáló tisztítása során húzza ki a berendezést a konnektorból, mivel áramütést okozhat. Ha a beltéri egységet víz éri, az áramütést vagy üzemzavart okozhat. A távirányítót

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV R410A Split sorozat MODELL FTXV25AV1B FTXV35AV1B FTXV50AV1B FTXV60AV1B RXV25AV1B RXV35AV1B RXV50AV1B RXV60AV1B ATXV25AV1B ATXV35AV1B ATXV50AV1B ATXV60AV1B ARXV25AV1B ARXV35AV1B ARXV50AV1B

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ. Vezetékes távirányító MODEL: KJR-10B/DP(T)-E

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ. Vezetékes távirányító MODEL: KJR-10B/DP(T)-E , KEZELÉSI ÚTMUTATÓ Vezetékes távirányító MODEL: KJR-10B/DP(T)-E Kérjük a távirányító használata elõtt figyelmesen olvassa el ezt az útmutatót és õrizze meg késõbbi felhasználásra. TARTALOMJEGYZÉK BIZTONSÁGI

Részletesebben

powered by: ABLAKKLÍMA Kezelési útmutató

powered by: ABLAKKLÍMA Kezelési útmutató powered by: ABLAKKLÍMA Kezelési útmutató 2 TARTALOMJEGYZÉK Felépítés és telepítés Jegyezze fel 2 Tartalomjegyzék Funkciók 3 4 Műszaki adatok 4 Üzemi feltételek 5 Telepítés 6 Üzemeltetés Felépítés A távirányító

Részletesebben

Óvintézkedések. Működés VIGYÁZAT VIGYÁZAT

Óvintézkedések. Működés VIGYÁZAT VIGYÁZAT Óvintézkedések VIGYÁZAT Ne kösse a klímaberendezést univerzális konnektorba, mivel tűzveszélyes lehet. A légkondicionáló tisztítása során húzza ki a berendezést a konnektorból, mivel áramütést okozhat.

Részletesebben

Használat előtt kérjük figyelmesen olvassa végig használati utasításunkat és tartsa be a biztonsági szabályokat.

Használat előtt kérjük figyelmesen olvassa végig használati utasításunkat és tartsa be a biztonsági szabályokat. Használat előtt kérjük figyelmesen olvassa végig használati utasításunkat és tartsa be a biztonsági szabályokat. A csomag tartalma 1. Készülék 2. Rögzítő kulcs 3. Kétoldalú csatlakozógyűrű 4. Gumi tömítőgyűrű

Részletesebben

VIP / WALL CENTRIFUGÁLIS KÖDHŰTŐ. Használati útmutató

VIP / WALL CENTRIFUGÁLIS KÖDHŰTŐ. Használati útmutató VIP / WALL CENTRIFUGÁLIS KÖDHŰTŐ! Használati utasítás A készülék első használata előtt figyelmesen olvassa el a használati útmutatót, és őrizze meg későbbi használatra! A használati útmutató az alábbi

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Háztartási Párátlanító MEACO 10L Kondenzációs

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Háztartási Párátlanító MEACO 10L Kondenzációs HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Háztartási Párátlanító MEACO 10L Kondenzációs BIZTONSÁGI ELŐIRÁSOK Használat előtt kérjük figyelmesen olvassa el a használati útmutatót FIGYELEM- A párátlanító kizárólag háztartási

Részletesebben

Használati útmutató ROCKY SERIES ASH-09AIR3,ASH-102AIR3

Használati útmutató ROCKY SERIES ASH-09AIR3,ASH-102AIR3 Használati útmutató ROCKY SERIES ASH-09AIR3,ASH-102AIR3 Az eredeti használati útmutató fordítása Biztonsági tudnivalók FIGYELMEZTETÉS Használat és karbantartás A készüléket használhatják 8 évnél idősebb

Részletesebben

-1- KEZELÉSI ÚTMUTATÓ F-DRY201E. Mobil párátlanító készülék

-1- KEZELÉSI ÚTMUTATÓ F-DRY201E. Mobil párátlanító készülék -1- KEZELÉSI ÚTMUTATÓ F-DRY201E Mobil párátlanító készülék Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket! Kérjük, hogy használat előtt figyelmesen olvassa el a kezelési útmutatóban leírtakat! FI_A_F-DRY201E_070312

Részletesebben

Kezelési útmutató kazettás Fan Coil berendezéshez

Kezelési útmutató kazettás Fan Coil berendezéshez Kezelési útmutató kazettás Fan Coil berendezéshez FONTOS TUDNIVALÓK Veszélyes FIGYELEM Ne telepítse házilagosan a készüléket A készüléket csak arra képzett szakember telepítheti VESZÉLY Ne szervizelje

Részletesebben

AC303 szobatermosztát Fan-Coil vezérléséhez

AC303 szobatermosztát Fan-Coil vezérléséhez AC303 szobatermosztát Fan-Coil vezérléséhez Használati Útmutató 2014.10.03 Általános tudnivalók Az AC303 típusú szobatermosztát processzorvezérelt digitális egység, melyben a hőmérsékletmérést precíz (beépített)

Részletesebben

KEZELÉSI UTASÍTÁS. VEZETÉKES TÁVIRÁNYÍTÓ FM magasfali fan-coilhoz

KEZELÉSI UTASÍTÁS. VEZETÉKES TÁVIRÁNYÍTÓ FM magasfali fan-coilhoz KEZELÉSI UTASÍTÁS VEZETÉKES TÁVIRÁNYÍTÓ FM magasfali fan-coilhoz Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Kérjük, hogy használat előtt figyelmesen olvassa el a kezelési útmutatóban leírtakat! GL_OM_WP_vezetékes_20140310

Részletesebben

FAGYASZTÓ ÉS HŰTŐGÉP

FAGYASZTÓ ÉS HŰTŐGÉP MAGYAR HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FAGYASZTÓ ÉS HŰTŐGÉP A berendezés elindítása előtt kérjük ismerkedjen meg részletesen az alábbi útmutatóval és őrizze meg az esetleges későbbi felhasználás céljából. www.lge.com

Részletesebben

OSZTOTT TÍPUSÚ BELTÉRI LÉGKONDICIONÁLÓ

OSZTOTT TÍPUSÚ BELTÉRI LÉGKONDICIONÁLÓ A légkondicionáló használata előtt olvassa el gondosan a kézikönyvet, és őrizze meg jövőbeni referenciaként. OSZTOTT TÍPUSÚ BELTÉRI LÉGKONDICIONÁLÓ Olvassa el ezt a kézikönyvet iplus INVERTER SOROZAT 42HVS09A/38YVS09A

Részletesebben

Használati útmutató. Oldalfali split típusú légkondicionáló

Használati útmutató. Oldalfali split típusú légkondicionáló Használati útmutató Oldalfali split típusú légkondicionáló WSZ 09.K WSZ 12.K WSZ 18.K WSZ 24.K WSZ 09.DK WSZ 09.KH WSZ 12.KH WSZ 18.KH WSZ 24.KH WSZ 12.DK 2003 2004 BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK A készülék használatba

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS ELEMENT 2 SERIES ASH-09AIE2, ASH-12AIE2 ASH-18AIE2, ASH-24AIE2

HASZNÁLATI UTASÍTÁS ELEMENT 2 SERIES ASH-09AIE2, ASH-12AIE2 ASH-18AIE2, ASH-24AIE2 HASZNÁLATI UTASÍTÁS ELEMENT 2 SERIES ASH-09AIE2, ASH-12AIE2 ASH-18AIE2, ASH-24AIE2 1 Figyelem: Ez az ikon a készüléken azt jelenti, hogy az elektromos és elektronikus készülékek nem likvidálhatók a háztartási

Részletesebben

MPF-09CRN2 MPF-12CRN2. Mobil légkondicionáló használati útmutató

MPF-09CRN2 MPF-12CRN2. Mobil légkondicionáló használati útmutató MPF-09CRN2 MPF-12CRN2 Mobil légkondicionáló használati útmutató Tisztelt Vásárlónk! Köszönjük, hogy az általunk forgalmazott terméket vásárolta. A készülék használatbavétele előtt, kérjük figyelmesen olvassa

Részletesebben

SPLIT -INVERTER TÍPUSÚ SZOBAI LÉGKONDICIONÁLÓ

SPLIT -INVERTER TÍPUSÚ SZOBAI LÉGKONDICIONÁLÓ Mielõtt használatba venné a légkondícionálót, kérjük figyelmesen olvassa el azt az útmutatót SPLIT -INVERTER TÍPUSÚ SZOBAI LÉGKONDICIONÁLÓ Olvassa el ezt az útmutatót Az útmutatóban hasznos tanácsokat

Részletesebben

Tartalomjegyzék Működési útmutató A hűtőközeg... 2 Működési környezet... 2 Biztonsági tanácsok... 2 Alkatrészek nevei... 3

Tartalomjegyzék Működési útmutató A hűtőközeg... 2 Működési környezet... 2 Biztonsági tanácsok... 2 Alkatrészek nevei... 3 Modell: TPC09AK-K6NNA1A Használati útmutató Tartalomjegyzék Működési útmutató A hűtőközeg... 2 Működési környezet... 2 Biztonsági tanácsok... 2 Alkatrészek nevei... 3 Működési útmutató Vezérlőpanel bemutatása...

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ MIDEA Ablakba szerelhető légkondicionáló berendezés

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ MIDEA Ablakba szerelhető légkondicionáló berendezés KEZELÉSI ÚTMUTATÓ MIDEA Ablakba szerelhető légkondicionáló berendezés Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Kérjük, hogy használat előtt figyelmesen olvassa el a kezelési útmutatóban leírtakat! Biztonsági

Részletesebben

Beachside FAMILY. Kombinált Infraszauna HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

Beachside FAMILY. Kombinált Infraszauna HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Beachside FAMILY Kombinált Infraszauna HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Beachside FAMILY Kombinált Infraszauna Méretei: 2000x1950x2100 2-4 személyes Candlenut diófa infraszauna Füstszínű üvegajtó Színterápiás világítás

Részletesebben

AX-5003 KÉTCSATORNÁS HŐMÉRSÉKLET MÉRŐ

AX-5003 KÉTCSATORNÁS HŐMÉRSÉKLET MÉRŐ Használati útmutató AX-5003 KÉTCSATORNÁS HŐMÉRSÉKLET MÉRŐ Bevezetés Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a kétcsatornás hőmérsékletet mérő készüléket. Szánjon rá néhány percet, hogy elolvassa a használati

Részletesebben

Használati utasítás. Vízszűrős porszívó

Használati utasítás. Vízszűrős porszívó Használati utasítás Vízszűrős porszívó Vízszűrős porszívó Használati útmutató Köszönjük, hogy termékünket választotta. Ezt a használati utasítást Önöknek készítettük, az Önök kényelméért és a maximális

Részletesebben

Funkciók, kezelőszervek

Funkciók, kezelőszervek Funkciók, kezelőszervek Beltéri egység Légszűrő: A beltéri egységet védi a portól Előlap Beltéri egység kijelző A kijelzés mutatja a működést. Távirányító A beltéri egységnek küld üzemjeleket, illetve

Részletesebben

Kezelési útmutató. Kazettás fan coil berendezések

Kezelési útmutató. Kazettás fan coil berendezések Kezelési útmutató Kazettás fan coil berendezések 1 Figyelem: Az Ön termékén ez a jelölés van feltüntetve Ez a jelölés azt jelenti, hogy az elektromos és elektronikai készülékeket nem szabad a háztartási

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ORION ÁLLÓVENTILÁTORHOZ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ORION ÁLLÓVENTILÁTORHOZ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ORION ÁLLÓVENTILÁTORHOZ MODELL: OF1-S16 (KÉRJÜK OLVASSA EL FIGYELMESEN EZT A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT HASZNÁLAT ELŐTT.) 1 Biztonsági Előírások: 1. Soha ne tegye az ujját vagy más egyebet

Részletesebben

A biztonsággal kapcsolatos információk. Model AX-C850. Használati útmutató

A biztonsággal kapcsolatos információk. Model AX-C850. Használati útmutató A biztonsággal kapcsolatos információk Model AX-C850 Használati útmutató Áramütés vagy testi sérülések elkerülése érdekében: Sosem csatlakoztasson két bemeneti csatlakozó aljzatra vagy tetszőleges bemeneti

Részletesebben

PERREKUP DxxTx - HDK10 Rekuperátor vezérlő Használati Utasítás

PERREKUP DxxTx - HDK10 Rekuperátor vezérlő Használati Utasítás PERREKUP DxxTx - HDK10 Rekuperátor vezérlő Használati Utasítás Permanent Kft ver.20130502 Műszaki adatok Hálózati feszültség 220-240V AC / 50Hz Működési hőmérséklettartomány -30 ~ +65 C Maximális relatív

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ORION ÁLLÓVENTILÁTORHOZ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ORION ÁLLÓVENTILÁTORHOZ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ORION ÁLLÓVENTILÁTORHOZ MODELL: OF1-S16R (KÉRJÜK OLVASSA EL FIGYELMESEN EZT A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT HASZNÁLAT ELŐTT.) 1 Biztonsági Előírások: 1. Soha ne tegye az ujját vagy más egyebet

Részletesebben

Ablakba szerelhető légkondicionáló berendezés KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

Ablakba szerelhető légkondicionáló berendezés KEZELÉSI ÚTMUTATÓ 1 MIDEA MWH-07CR Ablakba szerelhető légkondicionáló berendezés MD-A030411 KEZELÉSI ÚTMUTATÓ Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Kérjük, hogy használat előtt figyelmesen olvassa el a kezelési útmutatóban

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ FSLC-450AE0, FSLC-510AE0 FSLC-450AE0-H, FSLC-510AE0-H. Légcsatornázható split rendszerű légkondicionáló berendezés

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ FSLC-450AE0, FSLC-510AE0 FSLC-450AE0-H, FSLC-510AE0-H. Légcsatornázható split rendszerű légkondicionáló berendezés KEZELÉSI ÚTMUTATÓ FSLC-450AE0, FSLC-510AE0 FSLC-450AE0-H, FSLC-510AE0-H Légcsatornázható split rendszerű légkondicionáló berendezés Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Kérjük, hogy használat előtt

Részletesebben

Kezelési útmutató BEE

Kezelési útmutató BEE Kezelési útmutató BEE 2 TARTALOM Jegyezze fel................................... 2... oldal. 2. oldal Figyelmeztetés................................. 4-7.. 4-7. oldal oldal A Műszaki készülék adatok felépítése............................

Részletesebben

Párátlanító készülék KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

Párátlanító készülék KEZELÉSI ÚTMUTATÓ Párátlanító készülék KEZELÉSI ÚTMUTATÓ A hatékony mûködés érdekében kérjük olvassa el ezt a kezelési útmutatót. Õrizze meg a további felhasználásra. Tartalomjegyzék FUNKCIÓK... 1 BIZTONSÁG... 1 ALKATRÉSZEK

Részletesebben

Hibák és hibaforrások. Üzemeltetési körülmények

Hibák és hibaforrások. Üzemeltetési körülmények Hibák és hibaforrások Mielőtt hívná a szervizt, vagy szerelőt, ellenőrizze a következőket: Ismételjük meg az ellenőrzést! Ezek nem hibák. A berendezés nem működik - Kiégett a biztosító, az áramköri megszakító

Részletesebben

S868C3E-1 típusú vezérlő napkollektoros házi melegvízellátó rendszerekhez

S868C3E-1 típusú vezérlő napkollektoros házi melegvízellátó rendszerekhez S868C3E-1 típusú vezérlő napkollektoros házi melegvízellátó rendszerekhez Használati utasítás Megjegyzés: Mivel termékünk folyamatos fejlesztés alatt van, a használati utasítás képei eltérhetnek az Ön

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ. PARAPET/MENNYEZETI split rendszerű inverteres légkondicionáló berendezés. Beltéri egység / Kültéri egység

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ. PARAPET/MENNYEZETI split rendszerű inverteres légkondicionáló berendezés. Beltéri egység / Kültéri egység KEZELÉSI ÚTMUTATÓ PARAPET/MENNYEZETI split rendszerű inverteres légkondicionáló berendezés Beltéri egység / Kültéri egység FSPI-181B / FSOI-181B FSPI-241B / FSOI-241B FSPI-361B / FSOI-361B-3F FSPI-451B

Részletesebben

HULLADÉK: Az elektronikai hulladék kezelésének módja:

HULLADÉK: Az elektronikai hulladék kezelésének módja: Kezelési útmutató 2 3 Hulladék kezelés Ha ezt a légkondícionálót az Európai Únión belül használja, a következőket tartsa be: HULLADÉK: Ne válogatás nélkül, háztartási hulladékként dobja ki a csomagoló

Részletesebben

BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK

BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK !" #$!" $% BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK A készülék használatba vétele előtt figyelmesen olvassa el a biztonsági tudnivalókat. A csatlakozó dugót ütközésig toljuk be a konnektorba. Ellenkező esetben fennállhat

Részletesebben

SALUS T105 TERMOSZTÁT

SALUS T105 TERMOSZTÁT SALUS T105 TERMOSZTÁT A T105 termosztát egy programozható hőfokszabályozó, amely a fűtő- és hűtőrendszerek vezérlésére és szabályo-zására szolgál. A termosztát első használata előtt figyelmesen tanulmányozza

Részletesebben

HORDOZHATÓ KLÍMABERENDEZÉS. APK-10A, APK-12A Használati utasítás

HORDOZHATÓ KLÍMABERENDEZÉS. APK-10A, APK-12A Használati utasítás HORDOZHATÓ KLÍMABERENDEZÉS APK-10A, APK-12A Használati utasítás Az eszköz használata előtt olvassa el és őrizze meg ezt a kézikönyvet a későbbi használathoz. 58 MŰSZAKI ADATOK Típusszám APK-10A APK-12A

Részletesebben

Győződjön meg arról, hogy a berendezés földelve van áramütés ellen.

Győződjön meg arról, hogy a berendezés földelve van áramütés ellen. Tartalom Biztonsági előírások... 2 Ellenőrzés használat előtt... 3 A távirányító használata... 4 Alapmódok... 6 S-Plasma ion mód... 8 Turbó mód... 8 Néma mód... 9 Légáramlás... 9 mód... 10 Be- és kikapcsolási

Részletesebben

Atomic 3000. Felhasználói kézikönyv

Atomic 3000. Felhasználói kézikönyv Atomic 3000 Felhasználói kézikönyv Biztonsági információk Figyelem! A készülék professzionális felhasználásra készült, nem otthoni használatra. Az Atomic 3000 számos veszélyt jelenthet tűz, hő, áramütés,

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DX-12.34DG

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DX-12.34DG HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DX-12.34DG Borhűtő FIGYELEM! HASZNÁLAT ELŐTT OLVASSA EL FIGYELMESEN A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT! TARTALOM A BORHŰTŐ RÉSZEI... 3 TECHNIKAI ADATOK... 4 FONTOS BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK... 5 ÜZEMBE

Részletesebben

EXLED-001 (HT-F62413A-10)

EXLED-001 (HT-F62413A-10) LED VILÁGÍTÁS Biztonsági előírások és használati utasítás EXLED-001 (HT-F62413A-10) Köszönjük, hogy ezt a terméket választotta. Kérjük, üzembe helyezés előtt figyelmesen olvassa át ezt a használati utasítást

Részletesebben

Starset Z1000/1500. Szerelési útmutató. Kérjük felszerelés és üzemelés előtt figyelmesen olvassa át a használati útmutatót!

Starset Z1000/1500. Szerelési útmutató. Kérjük felszerelés és üzemelés előtt figyelmesen olvassa át a használati útmutatót! Starset Z1000/1500 Szerelési útmutató Kérjük felszerelés és üzemelés előtt figyelmesen olvassa át a használati útmutatót! BESZERELÉS ÉS HASZNÁLAT ELŐTT: 1. FIGYELEM: balesetek elkerülése végett az instrukciókat

Részletesebben

Danube Hungária kereskedelmi és szolgáltató kft Professzionális mosodatechnika DD8E ELEKTROMOS SZÁRÍTÓGÉP

Danube Hungária kereskedelmi és szolgáltató kft Professzionális mosodatechnika DD8E ELEKTROMOS SZÁRÍTÓGÉP Danube Hungária kereskedelmi és szolgáltató kft Professzionális mosodatechnika KEZELÉSI ÚTMUTATÓ DANUBE INTERNATIONAL DD8E ELEKTROMOS SZÁRÍTÓGÉP GYÁRI SZÁM: Levélcím: 2220 Vecsés Bulcsú u. 13. E-mail:

Részletesebben

Tasakcímkéző berendezés. Használati útmutató

Tasakcímkéző berendezés. Használati útmutató Tasakcímkéző berendezés Használati útmutató Figyelmeztetés Mielőtt elkezdené kezelni a gépet, olvassa el a teljes kezelési utasítást. Győződjön meg róla, hogy a gép le van földelve. Tartsa a munkaterületet

Részletesebben

KlÍMABERENDEZÉS FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

KlÍMABERENDEZÉS FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV KlÍMABERENDEZÉS Kérjük, mielõtt szobai klímaberendezését felszerelné és üzembe helyezné, gondosan és alaposan olvassa el ezt a felhasználói kézikönyvet. TYPE : FALRA SZERELT KIVITEL

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv ACR Ébresztőórás rádió (Olvassa el használat előtt) Letölthető PDF formátum:

Felhasználói kézikönyv ACR Ébresztőórás rádió (Olvassa el használat előtt) Letölthető PDF formátum: ACR-3280 Ébresztőórás rádió (Olvassa el használat előtt) Letölthető PDF formátum: http://hu.akai-atd.com/hasznalati-utasitas 1 1. ON/OFF: Készülék ki/bekapcsolása vagy AM/FM mód váltás. 2. Set: Idő beállítása

Részletesebben

KEZELÉSI UTASÍTÁS FM MAGASFALI FAN-COIL BERENDEZÉS

KEZELÉSI UTASÍTÁS FM MAGASFALI FAN-COIL BERENDEZÉS KEZELÉSI UTASÍTÁS FM MAGASFALI FAN-COIL BERENDEZÉS Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Kérjük, hogy használat előtt figyelmesen olvassa el a kezelési útmutatóban leírtakat! GL_OM_FM_2014-03-10 1

Részletesebben

FC314 szobatermosztát Fan-Coil vezérléséhez

FC314 szobatermosztát Fan-Coil vezérléséhez FC314 szobatermosztát Fan-Coil vezérléséhez Használati Útmutató 2016.08.26 Általános tudnivalók Az FC314 típusú szobatermosztát processzorvezérelt digitális egység, melyben a hőmérsékletmérést precíz (beépített)

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ. FS-74-HF; FS-94HF; FS-124HF; FS-184HF FSD 74x2HF; FSD 74+94HF; FSD 94+124HF

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ. FS-74-HF; FS-94HF; FS-124HF; FS-184HF FSD 74x2HF; FSD 74+94HF; FSD 94+124HF Üzemeltetési körülmények Hűtési üzemmód Fűtési üzemmód Külső hőmérséklet: 15 o C --- 43 o C Szobahőmérséklet: 17 o C --- 30 o C Külső hőmérséklet: -7 o C --- 24 o C Szobahőmérséklet: 17 o C --- 30 o C

Részletesebben

COLEMAN MACH 3 ( ) Lakókocsi tetőklíma Kezelési utasítás

COLEMAN MACH 3 ( ) Lakókocsi tetőklíma Kezelési utasítás COLEMAN MACH 3 (61 164 010) Lakókocsi tetőklíma Kezelési utasítás KEZELÉSI UTASÍTÁS Alaphelyzetben az üzemmód választó kapcsolónak OFF állásban kell lennie. 1. Kapcsolja be a jármű 240 V-os betáplálásának

Részletesebben

Légkondicionáló. Használati kézikönyv. érzékekre hangolva

Légkondicionáló. Használati kézikönyv. érzékekre hangolva AQ09EWAN / X AQ12EWAN / X AQV09EWAN / X AQV12EWAN / X Légkondicionáló Használati kézikönyv érzékekre hangolva Köszönjük, hogy klimaberendezése megvásárlásakor a Samsungot választotta. Kérjük regisztrálja

Részletesebben

1. BEVEZETŐ 2. FŐ TULAJDONSÁGOK

1. BEVEZETŐ 2. FŐ TULAJDONSÁGOK 1. BEVEZETŐ Az IB aktív infravörös mozgásérzékelő szenzorok különböző magasságban és szélességben védik az átjárókat, beltéri és kültéri ablakokat. Az eszközök két darabos, adó és vevő kiszerelésben készülnek,

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ. Légcsatornázható. Split rendszerű légkondicionáló berendezés

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ. Légcsatornázható. Split rendszerű légkondicionáló berendezés Üzemeltetési körülmények Hűtési üzemmód Külső hőmérséklet: 18 o C --- 45 o C Szobahőmérséklet: 17 o C --- 30 o C Fűtési üzemmód Szárítási üzemmód Külső hőmérséklet: -7 o C --- 24 o C Szobahőmérséklet:

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS MATRIX 2 SERIES ASH-09AIM2 PT, ASH-13AIM2 PT ASH-18AIM2 PT, ASH-24AIM2 PT

HASZNÁLATI UTASÍTÁS MATRIX 2 SERIES ASH-09AIM2 PT, ASH-13AIM2 PT ASH-18AIM2 PT, ASH-24AIM2 PT HASZNÁLATI UTASÍTÁS MATRIX 2 SERIES ASH-09AIM2 PT, ASH-13AIM2 PT ASH-18AIM2 PT, ASH-24AIM2 PT 1 Figyelem: Ez az ikon a készüléken azt jelenti, hogy az elektromos és elektronikus készülékek nem likvidálhatók

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ. FSK-094HF FSK-124HF FSK-184HF FSK-244HF FSK-364HF FSK484HF Kazettás Split rendszerű légkondicionáló berendezés

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ. FSK-094HF FSK-124HF FSK-184HF FSK-244HF FSK-364HF FSK484HF Kazettás Split rendszerű légkondicionáló berendezés Üzemeltetési körülmények Hűtési üzemmód Külső hőmérséklet: 18 o C --- 45 o C Szobahőmérséklet: 17 o C --- 30 o C Fűtési üzemmód Szárítási üzemmód Külső hőmérséklet: -7 o C --- 24 o C Szobahőmérséklet:

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ. FS-94HFI FS-124HFI FS-94+124HFI (Inverter) Split rendszerű légkondicionáló berendezés

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ. FS-94HFI FS-124HFI FS-94+124HFI (Inverter) Split rendszerű légkondicionáló berendezés KEZELÉSI ÚTMUTATÓ FS-94HFI FS-124HFI FS-94+124HFI (Inverter) Split rendszerű légkondicionáló berendezés Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Kérjük, hogy használat előtt figyelmesen olvassa el a kezelési

Részletesebben

Felhasználói útmutató a KVDH370 típusú hőmérőhöz

Felhasználói útmutató a KVDH370 típusú hőmérőhöz Kvalifik Kft. Felhasználói útmutató a KVDH370 típusú hőmérőhöz 1. oldal, összesen: 5 Felhasználói útmutató a KVDH370 típusú hőmérőhöz 1. Technikai adatok: Numerikus kijelző: 4 számjegyű folyadékkristályos

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 6688F Digitális Szigetelési Ellenállás Mérő TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. Biztonsági figyelmeztetések... 2 3. Műszaki jellemzők... 2 4. Előlap és kezelőszervek... 3 5. Mérési

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ. Magasfali fan-coil berendezés

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ. Magasfali fan-coil berendezés KEZELÉSI ÚTMUTATÓ WH Magasfali fan-coil berendezés Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Kérjük, hogy használat előtt figyelmesen olvassa el a kezelési útmutatóban leírtakat! GL-A-WH050229 Biztonsági

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ FPR-90-120-140DE-R. Mobil légkondicionáló berendezés infra távirányítóval

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ FPR-90-120-140DE-R. Mobil légkondicionáló berendezés infra távirányítóval KEZELÉSI ÚTMUTATÓ FPR-90-120-140DE-R Mobil légkondicionáló berendezés infra távirányítóval Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Kérjük, hogy használat előtt figyelmesen olvassa el a kezelési útmutatóban

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ DARÁLÓ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ DARÁLÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ DARÁLÓ FIGYELMEZTETÉS FIGYELEM: Olvassa el figyelmesen ezt a használati útmutató, mely fontos előírásokat tartalmaz a biztonságos használatra és a készülék karbantartására

Részletesebben

DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A készülék bemutatása 1 REC - Felvétel gomb 2 Stop/Kikapcsolás gomb 3 UP - FEL/Visszatekerés 4 DOWN LE/Előretekerés 5 HOLD - Billentyűzár 6 VOL + (hangerő

Részletesebben

KEZELÉSI KÉZIKÖNYV. LÉGCSATORNÁZHATÓ Split klímaberendezés ARYG-07LLTA ARYG-09LLTA ARYG-12LLTA ARYG-14LLTA ARYG-18LLTA

KEZELÉSI KÉZIKÖNYV. LÉGCSATORNÁZHATÓ Split klímaberendezés ARYG-07LLTA ARYG-09LLTA ARYG-12LLTA ARYG-14LLTA ARYG-18LLTA KEZELÉSI KÉZIKÖNYV LÉGCSATORNÁZHATÓ Split klímaberendezés ARYG-07LLTA ARYG-09LLTA ARYG-12LLTA ARYG-14LLTA ARYG-18LLTA ARYG-07LLTB ARYG-09LLTB ARYG-12LLTB ARYG-14LLTB ARYG-18LLTB Őrizze meg ezt a kézikönyvet,

Részletesebben

Modell sz. Kompact 16

Modell sz. Kompact 16 16,000 BTU Hőszivattyús hordozható légkondicionáló, párátlanító, fűtő berendezés és ventilátor Modell sz. Kompact 16 Kérjük, a berendezés használata előtt olvassa el figyelmesen a használati útmutatót.

Részletesebben

Mobil légkondícionáló készülék kezelési és telepítési útmutató Típus: Ac9000

Mobil légkondícionáló készülék kezelési és telepítési útmutató Típus: Ac9000 Mobil légkondícionáló készülék kezelési és telepítési útmutató Típus: Ac9000 Figyelem! Kérjük olvassa végig a kezelési útmutatót, mielõtt beüzemelné a készüléket! Minõségtanúsítás: Az Elektrikó Kft, mint

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ FSPMI-180A. Parapet/Mennyezeti Inverteres multi-split rendszerű légkondicionáló berendezés

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ FSPMI-180A. Parapet/Mennyezeti Inverteres multi-split rendszerű légkondicionáló berendezés KEZELÉSI ÚTMUTATÓ FSPMI-180A Parapet/Mennyezeti Inverteres multi-split rendszerű légkondicionáló berendezés Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Kérjük, hogy használat előtt figyelmesen olvassa el

Részletesebben

AKO ELECTRONICA AKO-14721 ELEKTRONIKUS TERMOSZTÁTHOZ 1 PT-100 ÉRZÉKELŐ ÉS 2 RELÉ +600 0 C HASZNÁLATI UTASÍTÁS

AKO ELECTRONICA AKO-14721 ELEKTRONIKUS TERMOSZTÁTHOZ 1 PT-100 ÉRZÉKELŐ ÉS 2 RELÉ +600 0 C HASZNÁLATI UTASÍTÁS AKO ELECTRONICA HASZNÁLATI UTASÍTÁS AKO-14721 ELEKTRONIKUS TERMOSZTÁTHOZ 1 PT-100 ÉRZÉKELŐ ÉS 2 RELÉ +600 0 C MŰSZAKI ADATOK: Hőmérséklet tartomány: -50 0 C...+600 0 C Bemenet: PT-100 típusú érzékelők:

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ SZELETELŐGÉP. Art. 8220-8225

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ SZELETELŐGÉP. Art. 8220-8225 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ SZELETELŐGÉP Art. 8220-8225 FIGYELEM OLVASSA EL FIGYELMESEN EZT A FÜZETET. EZ FONTOS INFORMÁCIÓKAT A BIZTONSÁGOS ÜZEMELTETÉSRE ÉS KARBANTARTÁSRA VONATKOZÓAN. FONTOS INFORMÁCIÓK ŐRIZZE

Részletesebben

Szűrő berendezések. Használati útmutató. mágneses vízszűrők HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FL1-03-01274 - WE FL1-03-01688 CP1-03-00022 - WE FL1-03-01690

Szűrő berendezések. Használati útmutató. mágneses vízszűrők HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FL1-03-01274 - WE FL1-03-01688 CP1-03-00022 - WE FL1-03-01690 Szűrő berendezések HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Használati útmutató 2014 mágneses vízszűrők MC22001 MC22002 FL1-03-01274 - WE FL1-03-01689 CP1-03-00022 - WE FL1-03-01688 FL1-03-01690 Mágneses szűrők 1. HASZNÁLATI

Részletesebben

Háromsugaras infrasorompó 8 választható frekvenciával HASZNÁLATI UTASÍTÁS

Háromsugaras infrasorompó 8 választható frekvenciával HASZNÁLATI UTASÍTÁS Háromsugaras infrasorompó 8 választható frekvenciával HASZNÁLATI UTASÍTÁS 1. Műszaki adatok Érzékelési távolság 50m 75m 100m 150m 200m 250m 150m 225m 300m 450m 600m 750m Érzékelő sugarak

Részletesebben

Fali osztott típusú klímaberendezés Használati útmutató

Fali osztott típusú klímaberendezés Használati útmutató Fali osztott típusú klímaberendezés Használati útmutató HU SAC 0910C SAC 0922CH Ezen klímaberendezés használata előtt olvassa el a használati útmutatót, akkor is, ha hasonló termékek használatát már ismeri.

Részletesebben

Starset-Con. Szerelési útmutató. Kérjük felszerelés és üzemelés előtt figyelmesen olvassa át a használati útmutatót!

Starset-Con. Szerelési útmutató. Kérjük felszerelés és üzemelés előtt figyelmesen olvassa át a használati útmutatót! Starset-Con Szerelési útmutató Kérjük felszerelés és üzemelés előtt figyelmesen olvassa át a használati útmutatót! BESZERELÉS ÉS HASZNÁLAT ELŐTT: 1. FIGYELEM: balesetek elkerülése végett az instrukciókat

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ. MATUSHIMA típusú légkondicionáló készülékek környezetbarát hűtőközeggel. Köszönjük, hogy a mi légkondicionálónk megvásárlása

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ. MATUSHIMA típusú légkondicionáló készülékek környezetbarát hűtőközeggel. Köszönjük, hogy a mi légkondicionálónk megvásárlása KEZELÉSI ÚTMUTATÓ MATUSHIMA típusú légkondicionáló készülékek környezetbarát hűtőközeggel Köszönjük, hogy a mi légkondicionálónk megvásárlása mellett döntött. Kérjük, hogy a készülék használatba vétele

Részletesebben

OSZTOTT TÍPUSÚ BELTÉRI LÉGKONDICIONÁLÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

OSZTOTT TÍPUSÚ BELTÉRI LÉGKONDICIONÁLÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ OSZTOTT TÍPUSÚ BELTÉRI LÉGKONDICIONÁLÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MAGYAR * A Plasmacluster jelölés a Sharp Corporation védjegye. BELTÉRI EGYSÉG AY-XP9LSR AY-XPLSR KÜLTÉRI EGYSÉG AE-X9LSR AE-XLSR Figyelem: A terméket

Részletesebben

Száraz porszívó vizes szűrővel

Száraz porszívó vizes szűrővel Száraz porszívó vizes szűrővel Kezelési útmutató Használati útmutató ARNICA BORA 4000 Száraz porszívó vizes szűrővel Köszönjük, hogy a mi termékünket választotta. Ezt a használati útmutató az Ön számára

Részletesebben