Dohnányi Ernő Zeneművészeti Szakközépiskola és Diákotthon Veszprém. Tanulj te is nálunk!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Dohnányi Ernő Zeneművészeti Szakközépiskola és Diákotthon Veszprém. Tanulj te is nálunk!"

Átírás

1 Dohnányi Ernő Zeneművészeti Szakközépiskola és Diákotthon Veszprém Tanulj te is nálunk!

2 ... nekünk a te Kováts Péter hegedűművész, igazgató Minden általános iskolás számára nehéz feladat, amikor el kell döntenie, hogy melyik iskolatípust, és azon belül is melyik középiskolát válassza magának az elkövetkezendő négy-öt évre. Akár eldöntötted már, hogy zenei vonalon szeretnél továbbtanulni, akár nem, a mi intézményünket választva biztos lehetsz abban, hogy itt majd megkapod azt a maximális figyelmet és támogatást, mely elengedhetetlen lesz a céljaid valóra váltásához! Az egész iskolát és a vele egy fedél alatt működő kollégiumot úgy alakítottuk ki, hogy minden a te fejlődésedet szolgálja! Lapozd végig ezt a füzetet és meglátod, hogy milyen sokszínű és tartalmas a diákélet nálunk, hogy mennyi izgalmas feladat vár majd itt rád! Találkozzunk a konzultációkon és a felvételi vizsgán, hogy megismerkedhessünk egymással!

3 jövőd a fontos!... érettségit kapsz A nálunk szerzett érettségivel jelentkezhetsz a zeneművészeti egyetemekre, de nyitva marad az utad más szakirányú továbbtanulás felé is. Ha kedved van, tehetsz emelt szintű érettségit is, mi segítünk felkészülni rá. Az előrehozott érettségivel pedig megkönynyítheted az érettségi vizsgaidőszakodat!... szakmai vizsgát tehetsz Négy évig párhuzamosan tanítjuk a zenei szakmai, valamint a közismereti tárgyakat. Az érettségi utáni utolsó ötödik évben teljes erővel a felvételidre készülhetsz, s év végén szakmai vizsgán mérheted le a tudásod, hogy a lehető legsikeresebb lehess a felvételi vizsgán. De ha úgy döntesz, akkor már a negyedik év után is felvételizhetsz a felsőoktatásba.

4 ... koncertező művészek tanítanak téged! A tanárok pedagógiai-szakmai felkészültsége alapfeltétel a sikeres tanításhoz. Kevés iskola büszkélkedhet azonban azzal, hogy művésztanárai egyenesen a koncertpódiumról szállítják tapasztalataikat a tanterembe, így ha nálunk tanulsz, első kézből szerezhetsz olyan információkat, melyek majd előnyt fognak jelenteni számodra a pályán. Mendelssohn Kamarazenekar A veszprémi székhelyű, nemzetközi rangú, Bartók Pásztory díjas Mendelssohn Kamarazenekar szoros kapcsolatban működik iskolánkkal. Az együttes tagjai között találjuk művésztanárainkat, akiket hol zenekari művészként, hol szólistaként hallhatunk a magyar és a nemzetközi koncertpódiumokon.

5 ... indulhatsz versenyeken! Ha kedvet érzel magadban ahhoz, hogy versenyeken vegyél részt, mi felkészítünk. Ismerd meg a hazai és nemzetközi versenyek világát, találkozz más, hozzád hasonlóan tehetséges növendékekkel! Tanulj a versenyek tapasztalataiból, szerezd meg a verseny-rutint, hiszen a zenészpályán is sokszor kell majd versenyezned! Számtalan versenyen értek el növendékeink sikereket, sok versenyről hozták el a legkiválóbb helyezéseket! Ez mind a közös munkánk eredménye! Iskolánk is rendez versenyeket, évek óta Veszprémben tartjuk a zeneművészeti szakközépiskolák országos oboa- és fagottversenyét, valamint a konzik énekkarainak országos versenyét is.

6 ... igazi zenekarban játszhatsz! Auer Szimfonikusok Az iskolánk jelenlegi és volt tanulóiból alakult szimfonikus zenekarban megtanulhatod a zenekari repertoár fontos műveit, koncertezhetsz igazi koncertdobogókon, részt vehetsz hazai és külföldi fesztiválokon. Az intenzív nyári zenekari táborban a kemény próbák mellett a Veszprémi Ünnepi Játékok koncertjeit hallgatva, új barátságokat kötve készülhetsz majdani hivatásodra. ( Mendelssohn Kamarazenekar A Mendelssohn Kamarazenekar tehetséggondozó programja lehetővé teszi, hogy legkiválóbbjaink a tanáraik mellett ülve élesben is megtapasztalhassák a hivatásos zenészek világát, sőt, többen szólistaként is bemutatkozhatnak!

7 ...énekelhetsz kórusainkban! A hangszeres munka fontos kiegészítője a kórusban éneklés, de összetartó, lelkes közösségek is alakulnak kórusainkból. Versenygyőztes énekkaraink: a kamarakórus, a vegyeskar, illetve a férfikar is várnak téged! Iskolánk részt vesz a veszprémi Középiskolai Oratóriumkórus munkájában is, ahol évente több mint 300 veszprémi diák működik közre egy-egy oratórium bemutatásában, a mártírhalált halt veszprémi középiskolai tanár, Brusznyai Árpád emlékére rendezett hangversenyeken.

8 ...találkozhatsz Minikurzusok Iskolánk jó kapcsolatainak köszönhetően rendszeresen láthatunk vendégül élvonalbeli művészeket, akikkel beszélgethetsz, kérdéseket tehetsz fel nekik, akár játszhatsz is nekik, hogy segítsék fejlődésedet! Olyan impulzusokat kaphatsz ezeken a mesterkurzusokon, amelyek egész életedben elkísérnek majd, támaszt jelenthetnek fontos pillanatokban! Eljönnek hozzánk vezető színészek, költők, hogy művészetükkel gazdagítsák élményeidet, hogy világszemléletükkel elgondolkodtassanak.

9 híres művészekkel! Tanulhatsz jazzmuzsikusoktól is! A Veszprémi Ünnepi Játékokra érkező jazzsztárokat meghívjuk iskolánkba, hogy bepillanthass egy másik világba, hogy kinyissanak benned új kapukat, hogy megismerd a jazz vérpezsdítő izgalmát! Játssz azokkal, akikkel csak kevesek játszhatnak!

10 ... alkothatsz!... fess, alkoss, gyarapíts! Évek óta megfigyeljük tanítványainkon, hogy milyen szoros kapcsolat van a zenei és a képzőművészeti tehetség között. Próbáld ki te is magadat! Rajzolj, fess, ragassz, formálj...! Az önkifejezés számos formája létezik, találd meg a magadét! Ha úgy érzed inkább verset írnál, járj a Vers-szüttyögőre! Olvasd fel írásaidat, és hallgasd meg másokét is! Nézd meg a Zsibongó-galériánkat, s ha elkészülsz valamivel, te is részt vehetsz kiállításainkon! Improvizálj! Nem tudod, hogyan kell? Vegyél részt az improvizációs foglalkozásainkon, s meglátod, milyen óriási erőt jelent, ha csak két hangot is kitalálsz! Mert az a TE két hangod lesz! Keresd meg őket, és hallgasd meg másokét is! Az improvizáció felszabadít, oldja a gátlásokat, fejleszti a kreativitásodat. Próbáld ki te is!

11 Projektmódszer Egyre több témát, tanulnivalót projektekben dolgozunk fel. Kihasználjuk a csoportmunka, az önszerveződés előnyeit. Érdekesebbé, élményszerűbbé válik így a tananyag is! Készíts filmet, színdarabot, vagy játssz el egy szerepet benne! Meglátod, mindig emlékezni fogsz az ott játszottakra hallottakra. Tudásod mélyebbé, biztosabbá válik általa.

12 ...nálunk családias Együtt az iskola és a kollégium Nem kell buszra rohanni, nem kell időt vesztegetni az épületek közötti ingázásra! Nálunk mindent egy helyen találsz! A múltbatekintő boltíves folyosók, a hangulatos udvar, mind változatos helyszínei a diákéletnek. Együtt ünnepelünk! Minden karácsony, szalagavató, ballagás más-más hangulatú, hiszen mindig más és más osztály állítja öszsze a műsort, találja ki a programokat. Használhatod egyéni ötleteidet, akár meg is szervezheted az egész ünnepélyt!

13 a hangulat!...együtt vagyunk! A Dohnányi-napok eseményeit, a kirándulásokat, a verébbált, a farsangot és a többi szabadidős programot is mind neked szervezzük, hogy a sok gyakorlás, tanulás után együtt pihenhessünk, szórakozhassunk!

14 Tanáraink Fafúvósok Hajas Szilárd fuvola Egyed József oboa (tanszakvezető) Molnár Péter klarinét (igazgatóhelyettes) Stefán Zsófia fagott Rézfúvósok Simai László trombita (tanszakvezető) Tóth Tamás trombita Kocsis Attila kürt Farsang Tamás harsona és tuba Zongora és hárfa Nincz Erzsébet zongora (tanszakvezető) Füzesséry Zoltán zongora Borscs Ljubomér zongora Józsa Eleonóra korrepetíció Molnár Orsolya korrepetíció Bakayné Meh Okszána korrepetíció Gulyás Csilla hárfa Vonósok és gitár Bendik Ágota hegedű (tanszakvezető) Kováts Péter hegedű Zrínyi Orsolya hegedű, brácsa Fűke Ákos gordonka Mozsdényi György gordon Nagy Csaba gitár Szolfézs, zeneelmélet és magánének Rostetterné Nagy Rita szolfézs, zeneelmélet, népzene (tanszakvezető) Nagyné Pém Zsuzsanna zeneelmélet, szolfézs Vörös Boglárka szolfézs Horváth Zsolt zeneelmélet Veres Györgyné Petrőcz Mária magánének, hangképzés Közismeret Szabóné Becker Hajnalka irodalom és nyelvtan (munkaközösségvezető) Szőke Dénes történelem Domonkos Zsolt történelem Tulipánné Takács Zita matematika, fizika, informatika Ladányi Istvánné német nyelv Szili Eszter angol nyelv Érsek Csaba kémia Horváth Miklós földrajz Miklós Judit biológia, rajz és vizuális kultúra Velkyné Bisján Éva testnevelés, biológia Sümeginé Hegyi Ilona könyvtár Kollégium Miklós Judit (kollégiumvezető) Domonkos Zsolt nevelőtanár Cséplő Mihály nevelőtanár Bóna Katinka nevelőtanár

15 Felvételi Beiskolázás rendje Tehetséggondozó konzultációk A konzultációkon minden ügyes, tehetséges növendéket (nemcsak az épp felvételizőket, hanem alsóbb évfolyamosokat is) szívesen látunk. Készülni bármilyen anyaggal lehet, a konzultációk nyilvános órák keretében zajlanak. (november hónap folyamán) Előfelvételi meghallgatás A felvételizni szándékozó növendékeket várjuk, a felvételihez hasonló, de csökkentett anyaggal kell készülni. (december hónapban) Konzultáció A felvételizni szándékozó növendékeket várjuk. Tanáraink segítséget nyújtanak a felvételire való felkészülésben főtárgyból, illetve szolfézsból. (január hónapban) Felvételi vizsga A felvételire előre meghatározott anyaggal (lásd honlapunkat) kell készülni. Két vizsgát is tartunk, de csak az egyiken kell részt venni. (február március hónapban) A részletes információk, gyakorló feladatok és az aktuális, pontos dátumok a honlapunkon találhatók!

16 Dohnányi Ernő Zeneművészeti Szakközépiskola és Diákotthon OM azonosító: Veszprém, Völgyhíd tér 2. Tel: (88) 566, 370, Tel/fax (titkárság): (88) Honlap:

Különös közzétételi lista

Különös közzétételi lista Különös közzétételi lista Az intézmények eredményességéről, felkészültségéről, személyi feltételeihez (személyes adatokat nem sértve) kapcsolódó legfontosabb információkról a szülőket tájékoztatni szükséges,

Részletesebben

SZTE Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakközépiskola

SZTE Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakközépiskola SZTE Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakközépiskola Iskolánkról Az SZTE Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakközépiskolát 2004-ben alapította a Szegedi Tudományegyetem. Iskolánk, fiatal kora

Részletesebben

Különös közzétételi lista

Különös közzétételi lista Különös közzétételi lista Az intézmények eredményességéről, felkészültségéről, személyi feltételeihez (személyes adatokat nem sértve) kapcsolódó legfontosabb információkról a szülőket tájékoztatni szükséges,

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ a 2008/2009-es tanévre. Egressy Béni. Tel/Fax: (36-1) 276-5774. Jelentkezés információ:

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ a 2008/2009-es tanévre. Egressy Béni. Tel/Fax: (36-1) 276-5774. Jelentkezés információ: Zene az élet szépségét, s ami benne érték azt mind meghatványozza FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ a 2008/2009-es tanévre. Egressy Béni Zeneművészeti Szakközépiskola H-1211 Budapest Rákóczi F u. 121. Tel/Fax: (36-1)

Részletesebben

2018/2019. Dohnányi Ernő Zeneiskola Különös Nyilvános Közzététel

2018/2019. Dohnányi Ernő Zeneiskola Különös Nyilvános Közzététel 2018/2019 Dohnányi Ernő Zeneiskola Különös Nyilvános Közzététel DEZ 2018/2019 KÜLÖNÖS NYILVÁNOS KÖZZÉTÉTEL 2018/2019 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv

Részletesebben

Szakközépiskolai felvételi tájékoztató a 2012/2013-as tanévre

Szakközépiskolai felvételi tájékoztató a 2012/2013-as tanévre Szakközépiskolai felvételi tájékoztató a 2012/2013-as tanévre A Weiner Leó Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskola a főváros egyik legszebb budai kerületében található. Az ország legnagyobb zenei intézménye:

Részletesebben

Felvételi tájékoztató

Felvételi tájékoztató Felvételi tájékoztató 1. Képzésünk Iskolánkban 4 éves, humán orientált, érettségire való felkészítés folyik. Ezzel párhuzamosan a felsőoktatásra felkészítő, középfokú zeneművészeti képzés folyik, amely

Részletesebben

Különös közzétételi lista - Alapfokú művészetoktatási intézmények- [11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet, 10. sz. melléklet]

Különös közzétételi lista - Alapfokú művészetoktatási intézmények- [11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet, 10. sz. melléklet] Különös közzétételi lista - Alapfokú művészetoktatási intézmények- [11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet, 10. sz. melléklet] 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv

Részletesebben

2014/2015. Dohnányi Ernő Zeneiskola Különös Nyilvános Közzététel

2014/2015. Dohnányi Ernő Zeneiskola Különös Nyilvános Közzététel 2014/2015 Dohnányi Ernő Zeneiskola Különös Nyilvános Közzététel DEZ 2014/2015 KÜLÖNÖS NYILVÁNOS KÖZZÉTÉTEL 2014/2015 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv

Részletesebben

Alapfok: 1-4 évfolyam. b.) Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola, 7400 Kaposvár, Fő u. 44. Alapfok: 1-4 évfolyam. Alapfok: 1-4 évfolyam

Alapfok: 1-4 évfolyam. b.) Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola, 7400 Kaposvár, Fő u. 44. Alapfok: 1-4 évfolyam. Alapfok: 1-4 évfolyam A L A P Í T Ó O K I R A T ált.isk. 5.sz.melléklet Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának 319/2000. (IX.21.) számú határozata a Liszt Ferenc Zeneiskola alapító okiratáról. Az államháztartásról szóló

Részletesebben

853112-1 Sajátos nevelési igényű (a megismerő funkciók vagy a viselkedés

853112-1 Sajátos nevelési igényű (a megismerő funkciók vagy a viselkedés ALAPÍTÓ OKIRAT 3. sz. melléklet A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése az 1992. évi XXXVIII. törvény 87. és 90. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki: 1. Költségvetési szerv neve: Kisfaludy

Részletesebben

Különös közzétételi lista - Alapfokú művészetoktatási intézmények. [11/1994. (VI.8.)MKM rendelet,10. sz. melléklet]

Különös közzétételi lista - Alapfokú művészetoktatási intézmények. [11/1994. (VI.8.)MKM rendelet,10. sz. melléklet] Különös közzétételi lista - Alapfokú művészetoktatási intézmények [11/1994. (VI.8.)MKM rendelet,10. sz. melléklet] 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv

Részletesebben

Pedagógiai Program 2018

Pedagógiai Program 2018 Pedagógiai Program 2018 Zeneművészeti ág A) KLASSZIKUS ZENE I. Fejezet AZ ALAPFOKÚ ZENEOKTATÁS CÉLRENDSZERE ÉS FUNKCIÓI Az alapfokú művészetoktatás követelménye és tantervi programja keretében folyó zenei

Részletesebben

[11/1994. (VI.8.)MKM rendelet,10. sz. melléklet]

[11/1994. (VI.8.)MKM rendelet,10. sz. melléklet] Különös közzétételi lista - Alapfokú művészetoktatási intézmények [11/1994. (VI.8.)MKM rendelet,10. sz. melléklet] 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv

Részletesebben

KLASSZIKUS ZENE A KÉPZÉS STRUKTÚRÁJA. Hangszeres és vokális tanszakok egyéni képzés

KLASSZIKUS ZENE A KÉPZÉS STRUKTÚRÁJA. Hangszeres és vokális tanszakok egyéni képzés 1 KLASSZIKUS ZENE AZ ALAPFOKÚ ZENEOKTATÁS CÉLRENDSZERE ÉS FUNKCIÓI Az alapfokú művészetoktatás követelménye és tantervi programja keretében folyó zenei nevelés alkalmat ad az érdeklődő és fogékony tanulók

Részletesebben

2013/2014. Dohnányi Ernő Zeneiskola Különös Nyilvános Közzététel

2013/2014. Dohnányi Ernő Zeneiskola Különös Nyilvános Közzététel 2013/2014 Dohnányi Ernő Zeneiskola Különös Nyilvános Közzététel DEZ 2013/2014 KÜLÖNÖS NYILVÁNOS KÖZZÉTÉTEL 2013/2014 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv

Részletesebben

EGRY JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA

EGRY JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA EGRY JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA AZ ISKOLA EREDMÉNYESSÉGÉRŐL, FELKÉSZÜLTSÉGÉRŐL, SZEMÉLYI FELTÉTELEIRŐL SZÓLÓ LEGFONTOSABB INFORMÁCIÓK: Az intézmények

Részletesebben

K Ü L Ö N Ö S K Ö Z Z É T É T E L I L I S T A AZ ISKOLA EREDMÉNYESSÉGÉRŐL, FELKÉSZÜLTSÉGÉRŐL, SZEMÉLYI FELTÉTELEIRŐL SZÓLÓ LEGFONTOSABB INFORMÁCIÓK:

K Ü L Ö N Ö S K Ö Z Z É T É T E L I L I S T A AZ ISKOLA EREDMÉNYESSÉGÉRŐL, FELKÉSZÜLTSÉGÉRŐL, SZEMÉLYI FELTÉTELEIRŐL SZÓLÓ LEGFONTOSABB INFORMÁCIÓK: K Ü L Ö N Ö S K Ö Z Z É T É T E L I L I S T A AZ ISKOLA EREDMÉNYESSÉGÉRŐL, FELKÉSZÜLTSÉGÉRŐL, SZEMÉLYI FELTÉTELEIRŐL SZÓLÓ LEGFONTOSABB INFORMÁCIÓK: Az intézmények eredményességéről, felkészültségéről,

Részletesebben

okleveles német nyelv és irodalom szakos bölcsész és tanár általános iskolai tanító német idegen nyelvi műveltségi területen

okleveles német nyelv és irodalom szakos bölcsész és tanár általános iskolai tanító német idegen nyelvi műveltségi területen Tiszakécskei Móricz Zsigmond Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola Pedagógusok, nevelő és oktató munkát segítők iskolai végzettsége és szakképzettsége 2017/2018-as tanév Móricz

Részletesebben

Statisztikai összesítés. az alapfokú művészetoktatási intézmények 2007. évi minősítő eljárásának statisztikai feldolgozása alapján

Statisztikai összesítés. az alapfokú művészetoktatási intézmények 2007. évi minősítő eljárásának statisztikai feldolgozása alapján Statisztikai összesítés az alapfokú művészetoktatási intézmények 2007. évi minősítő eljárásának statisztikai feldolgozása alapján 2008 Statisztikai összesítés az alapfokú művészetoktatási intézmények

Részletesebben

A WEINER LEÓ ZENEISKOLA

A WEINER LEÓ ZENEISKOLA A WEINER LEÓ ZENEISKOLA ÉS ZENEMŰVÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLA Zeneiskolai felvételi tájékoztatója A 2010/2011-es tanévre Tagiskolák és tanított tárgyak: Központi épületünkben Neszmélyi út 30. harmonika, hárfa,

Részletesebben

A BETÖLTÖTT MUNKAKÖRÖK ALAPJÁN A PEDAGÓGUSAINK ISKOLAI VÉGZETTSÉGE ÉS SZAKKÉPZETTSÉGE

A BETÖLTÖTT MUNKAKÖRÖK ALAPJÁN A PEDAGÓGUSAINK ISKOLAI VÉGZETTSÉGE ÉS SZAKKÉPZETTSÉGE A BETÖLTÖTT MUNKAKÖRÖK ALAPJÁN A PEDAGÓGUSAINK ISKOLAI VÉGZETTSÉGE ÉS SZAKKÉPZETTSÉGE Ssz. Végzettség Munkakör Tantárgy Szakképzettségek szintje 1. főiskola /osztályfőnök informatika számítástechnika szakos

Részletesebben

Különös közzétételi lista - Alapfokú művészetoktatási intézmények- [11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet, 10. sz. melléklet]

Különös közzétételi lista - Alapfokú művészetoktatási intézmények- [11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet, 10. sz. melléklet] Különös közzétételi lista - Alapfokú művészetoktatási intézmények- [11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet, 10. sz. melléklet] 1. A ok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához,

Részletesebben

A DUNAKESZI FARKAS FERENC ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA PROGRAMJAI 2018/2019. TANÉV IDŐPONT

A DUNAKESZI FARKAS FERENC ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA PROGRAMJAI 2018/2019. TANÉV IDŐPONT A DUNAKESZI FARKAS FERENC ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA PROGRAMJAI 2018/2019. TANÉV IDŐPONT HELYSZÍN PROGRAM ÉRINTETTEK KÖRE FELELŐS AUGUSZTUS 27. hétfő 14.00 Tanszakvezetői értekezlet k 28. kedd 14.00 Alakuló

Részletesebben

Az SZTE ZMK Kari Ügyrendjének 3. számú melléklete. A felvételi eljárással kapcsolatos kari szabályozás

Az SZTE ZMK Kari Ügyrendjének 3. számú melléklete. A felvételi eljárással kapcsolatos kari szabályozás Az SZTE ZMK Kari Ügyrendjének 3. számú melléklete A felvételi eljárással kapcsolatos kari szabályozás A Zeneművészeti Kar (a továbbiakban Kar) minden évben meghirdeti a szeptemberben nappali tagozaton

Részletesebben

2.) Telephelyek: a.) Kisfaludy Utcai Tagiskola, 7400 Kaposvár, Kisfaludy u. 26. Évfolyamok száma: Előkészítő: 1 évfolyam. Alapfok: 1-4 évfolyam

2.) Telephelyek: a.) Kisfaludy Utcai Tagiskola, 7400 Kaposvár, Kisfaludy u. 26. Évfolyamok száma: Előkészítő: 1 évfolyam. Alapfok: 1-4 évfolyam A L A P Í T Ó O K I R A T Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának 319/2000. (IX.21.) számú határozata a Liszt Ferenc Zeneiskola alapító okiratáról. Az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény,

Részletesebben

DUNAHARASZTI ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY ALAPÍTÓ OKIRATA

DUNAHARASZTI ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY ALAPÍTÓ OKIRATA Dunaharaszti Város Önkormányzata DUNAHARASZTI ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY ALAPÍTÓ OKIRATA 1 Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.) 8. (4) és (5) bekezdésében

Részletesebben

Nyílt héten látogatható órák március március 24.

Nyílt héten látogatható órák március március 24. Nyílt héten látogatható órák 2017. március 21-2017.március 24. Osztály: 5.A történelem és Leventéné - Terem: em. angol nyelv Tóth Izabella - Terem: em. 5.A 5.A (a) 5.A német nyelv Leventéné - Terem: em.

Részletesebben

I. Szervezeti, személyzeti adatok

I. Szervezeti, személyzeti adatok KÖZZÉTÉTELI LISTA 10. számú melléklet a 11/1994. MKM rendelet és a 40/2005. OKM rendelet alapján I. Szervezeti, személyzeti adatok Adat A közfeladatot ellátó szerv hivatalos adatai Fazekas Utcai Általános

Részletesebben

Órabeosztás és szülői értekezlet

Órabeosztás és szülői értekezlet Órabeosztás és szülői értekezlet Antal Gábor (Rézfúvós) Bartók Béla AMI Borst terem szept. 01. (csütörtök) 16.00-18.00 Szülői értekezlet Ádám Mariann (hegedű) Diadal úti Ált. Isk. 212. szept. 01. (csütörtök)

Részletesebben

K o n t r a s z t o k A. M. I. M u n k a t e r v e 2010-2011.

K o n t r a s z t o k A. M. I. M u n k a t e r v e 2010-2011. K o n t r a s z t o k A. M. I. M u n k a t e r v e 2010-2011. Megyei, regionális, és országos rendezvények és tanulmányi versenyek XIII. Országos Koncz János hegedűverseny Kovács Dénes emlékére A verseny

Részletesebben

KÖZZÉTÉTELI LISTA Ajkai Bródy Imre Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola. Zeneművészeti ág:

KÖZZÉTÉTELI LISTA Ajkai Bródy Imre Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola. Zeneművészeti ág: KÖZZÉTÉTELI LISTA Ajkai Bródy Imre Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Zeneművészeti ág: 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Sorszám

Részletesebben

óra osztályfőnöki órák

óra osztályfőnöki órák szeptember 1. csütörtök 8.00 majd 5. óra 5. óra 6. óra Első tanítási nap - TANÉVNYITÓ ÜNNEPÉLY 2-3-4. óra osztályfőnöki órák angol nyelvi szintfelmérés az 9.A, 9.B, 9.D osztályokban tájékoztató a közösségi

Részletesebben

ab) A felvételi lehetőségről szóló tájékoztató, a beiratkozásra meghatározott idő, a fenntartó által engedélyezett osztályok, csoportok száma

ab) A felvételi lehetőségről szóló tájékoztató, a beiratkozásra meghatározott idő, a fenntartó által engedélyezett osztályok, csoportok száma ab) A felvételi lehetőségről szóló tájékoztató, a beiratkozásra meghatározott idő, a fenntartó által engedélyezett osztályok, csoportok száma 1. Óvoda 20/ 2012. ( VIII.31) EMMI rendelet 20. (1) 37 Az óvodai

Részletesebben

Palonai Magyar Bálint Általános Iskola

Palonai Magyar Bálint Általános Iskola Intézmény neve: Palonai Magyar Bálint Általános Iskola Igazgató: Makkos Csaba Címe: Fonyód Fő u. 8. Telefon / fax: 85 / 361423 Email cím: mbaltisk@tonline.hu OM azonosító: 034007 Telefon: 85361423 1. Pedagógusok

Részletesebben

A Hatvani Kocsis Albert Zeneiskola Alapfokú Művészeti Iskola 2013/2014 tanévre vonatkozó Munkaterve

A Hatvani Kocsis Albert Zeneiskola Alapfokú Művészeti Iskola 2013/2014 tanévre vonatkozó Munkaterve 1 A Hatvani Kocsis Albert Zeneiskola Alapfokú Művészeti Iskola 2013/2014 tanévre vonatkozó Munkaterve 1. A 2013/2014 tanév legfontosabb időpontjai 1.1. A szorgalmi idő legfontosabb eseményei Tanévnyitó

Részletesebben

Szakgimnáziumi felvételi tájékoztató a 2017/2018-as tanévre

Szakgimnáziumi felvételi tájékoztató a 2017/2018-as tanévre Szakgimnáziumi felvételi tájékoztató a 2017/2018-as tanévre A WEINER LEÓ ZENEI ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA ÉS ZENEMŰVÉSZETI SZAKGIMNÁZIUM 1 AZ ORSZÁG EGYETLEN PRÍMA PRIMISSIMA DÍJAS ISKOLÁJA! 2011. december

Részletesebben

Képzési rend 2016-2017. tanév. Iskolánk képzési rendje és pontszámítás az egyes képzési formákban

Képzési rend 2016-2017. tanév. Iskolánk képzési rendje és pontszámítás az egyes képzési formákban Képzési rend 2016-2017. tanév Iskolánk képzési rendje és pontszámítás az egyes képzési formákban 9. A humán tantervű osztály magyar nyelv és irodalom csoport (17 fő) Tagozatkód: 001 1. : angol nyelv, német

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a évi CV. törvény 1. és 4. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki:

ALAPÍTÓ OKIRAT. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a évi CV. törvény 1. és 4. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki: ALAPÍTÓ OKIRAT 22. sz. melléklet A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 2008. évi CV. törvény 1. és 4. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki: 1. Költségvetési szerv neve: Kisfaludy Sándor

Részletesebben

Felvételi tájékoztató

Felvételi tájékoztató Felvételi tájékoztató Szent-Györgyi Albert Általános Iskola és Gimnázium (OM azonosító: 035282) Györgyi Albert) Az iskola dolga, hogy megtanítsa vélünk, hogyan kell tanulni, hogy felkeltse a tudás iránti

Részletesebben

Az intézmény alapfeladatai: -gimnáziumi nevelés-oktatás -szakközépiskolai nevelés-oktatás -alapfokú művészetoktatás

Az intézmény alapfeladatai: -gimnáziumi nevelés-oktatás -szakközépiskolai nevelés-oktatás -alapfokú művészetoktatás ALAPÍTÓ OKIRAT Az intézmény neve: Alapfokú Művészeti Iskola, a Budapest Kortárstánc Főiskola Gyakorlóiskolája Az intézmény székhelye: 1036 Budapest, Perc utca 2 Az intézmény feladat ellátási helye: 1036

Részletesebben

Felvételi vizsgarend a 2014/15-ös tanévre

Felvételi vizsgarend a 2014/15-ös tanévre 2014 Felvételi rend a 2014/15-ös tanévre A napja Időpontja Tanszék Szakirány Képzés Tantárgy A helyszíne Vizsgáztató Regisztráció ideje, helye Megjegyzés június 23 hétfő 9.00 Egyházzene Kóruskarnagy, Orgonaművész

Részletesebben

Nemzetközi Nyári Akadémiája

Nemzetközi Nyári Akadémiája Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája Debrecen, 2014. július 18-27. Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája Fővédnök: Prof. Dr. Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora A Debreceni Egyetem

Részletesebben

AUGUSZTUS közismereti értekezlet igazgató, Oláh Erna igh Javítóvizsgák zeneirodalom, népzene Javítóvizsgák közismeret

AUGUSZTUS közismereti értekezlet igazgató, Oláh Erna igh Javítóvizsgák zeneirodalom, népzene Javítóvizsgák közismeret 1 AUGUSZTUS 08. 24. 9.00 Vezetőségi értekezlet igazgató 08. 26. 9.30 Javítóvizsgák - szolfézs, zeneelmélet, kötelező zongora zenei igh. 08. 27. 8.30 közismereti értekezlet Oláh Erna igh. 9.30 Javítóvizsgák

Részletesebben

ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ

ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ME 01 Minőségirányítási Eljárás 1. melléklet ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDŐPONTJA: Vecsés Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. december 18-i ülésére ELŐTERJESZTÉS TÁRGYA: Javaslat a Vecsési

Részletesebben

A Festetics György Zeneiskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Pedagógiai Programja

A Festetics György Zeneiskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Pedagógiai Programja A Festetics György Zeneiskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Pedagógiai Programja BEVEZETÉS: A 3/2011. (I.26.) NEFMI Rendelet értelmében a 27/1998. (VI.10.) MKM Rendelet 1. sz. melléklete kiegészül

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ. a 2015/2016-os tanévre. Bocskai István Református Oktatási Központ. Egressy Béni. Tel/Fax: (36-1) 276-5774

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ. a 2015/2016-os tanévre. Bocskai István Református Oktatási Központ. Egressy Béni. Tel/Fax: (36-1) 276-5774 Zene az élet szépségét, s ami benne érték azt mind meghatványozza FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ a 2015/2016-os tanévre. Bocskai István Református Oktatási Központ Egressy Béni Alap-és Középfokú Zeneművészeti és

Részletesebben

ab) A felvételi lehetőségről szóló tájékoztató, a beiratkozásra meghatározott idő, a fenntartó által engedélyezett osztályok, csoportok száma

ab) A felvételi lehetőségről szóló tájékoztató, a beiratkozásra meghatározott idő, a fenntartó által engedélyezett osztályok, csoportok száma ab) A felvételi lehetőségről szóló tájékoztató, a beiratkozásra meghatározott idő, a fenntartó által engedélyezett osztályok, csoportok száma 1. Óvoda Óvodai felvétel, beiratkozás 20/ 2012. ( VIII.31)

Részletesebben

Nevelőtestületi alakuló értekezlet Munkaközösségi értekezletek Javító- pótló-osztályozó- különbözeti vizsgák

Nevelőtestületi alakuló értekezlet Munkaközösségi értekezletek Javító- pótló-osztályozó- különbözeti vizsgák A 2012/2013-as tanév helyi rendje 2012. augusztus augusztus 22-24. augusztus 27. augusztus 28. augusztus 29. Gólyatábor 9. évfolyam Nevelőtestületi alakuló értekezlet Munkaközösségi értekezletek Javító-

Részletesebben

A SZOMBATHELYI MŰVÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLA ÉVES MUNKATERVE 2015/2016.

A SZOMBATHELYI MŰVÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLA ÉVES MUNKATERVE 2015/2016. A SZOMBATHELYI MŰVÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLA ÉVES MUNKATERVE 2015/2016. A Szombathelyi Művészeti Szakközépiskola 2015/2016-os tanévi programtervezete: 2015. augusztus Dátum 24. H 25. K 9.30: Vezetőségi értekezlet;

Részletesebben

6 évfolyamos képzés Induló osztályok száma: 2

6 évfolyamos képzés Induló osztályok száma: 2 2018/2019. tanévre 6 évfolyamos képzés Induló osztályok száma: 2 Tanulmányi terület kódja (Tagozatkód ): 0001 Egy osztály 6 évfolyamos, kerettantervre épülő helyi tanterv, angol nyelvből emelt szintű (TAGOZAT)

Részletesebben

Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Weiner Leó Zeneiskola. Különös közzétételi listája

Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Weiner Leó Zeneiskola. Különös közzétételi listája Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Weiner Leó Zeneiskola Különös közzétételi listája Melléklet a 32/2008. (XI.24.) OKM rendelethez, 10. sz. melléklet a 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelethez 1. A pedagógusok

Részletesebben

2017/2018. Dohnányi Ernő Zeneiskola Különös Nyilvános Közzététel

2017/2018. Dohnányi Ernő Zeneiskola Különös Nyilvános Közzététel 2017/2018 Dohnányi Ernő Zeneiskola Különös Nyilvános Közzététel DEZ 2017/2018 KÜLÖNÖS NYILVÁNOS KÖZZÉTÉTEL 2017/2018 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv

Részletesebben

2014/2015 tanév. Jelenleg a Dunaföldvári Alapfokú Művészeti Iskolában 8 pedagógus végzi a munkáját:

2014/2015 tanév. Jelenleg a Dunaföldvári Alapfokú Művészeti Iskolában 8 pedagógus végzi a munkáját: Dunaföldvári Bölcskei Madocsai Általános Iskola, Gimnázium és Szakiskola Dunaföldvári Alapfokú Művészeti Iskola 7020 Dunaföldvár, Templom u. 9. 75/541-247, Tel /Fax: 75/541-013 OM 201167 2014/2015 tanév

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat 1082 Budapest Baross u

ALAPÍTÓ OKIRAT. Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat 1082 Budapest Baross u ALAPÍTÓ OKIRAT A közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény (továbbiakban: közoktatási törvény) 3. (2) bekezdése értelmében Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselőtestülete

Részletesebben

Szakgimnáziumi felvételi tájékoztató a 2018/2019-es tanévre

Szakgimnáziumi felvételi tájékoztató a 2018/2019-es tanévre Szakgimnáziumi felvételi tájékoztató a 2018/2019-es tanévre A WEINER LEÓ ZENEISKOLA- ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA ÉS ZENEMŰVÉSZETI SZAKGIMNÁZIUM AZ ORSZÁG EGYETLEN PRÍMA PRIMISSIMA DÍJAS ISKOLÁJA! 1 2011.

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 1992. évi XXXVIII. törvény 87. és 90. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki:

ALAPÍTÓ OKIRAT. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 1992. évi XXXVIII. törvény 87. és 90. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki: ALAPÍTÓ OKIRAT A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 1992. évi XXXVIII. törvény 87. és 90. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki: 1. Költségvetési szerv neve: III. Béla Gimnázium, Művészeti

Részletesebben

Szent Benedek Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium pannonhalmi órahálók

Szent Benedek Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium pannonhalmi órahálók .. melléklet Szent Benedek Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium pannonhalmi órahálók Felnőttek gimnáziuma (4 évfolyamos) levelező munkarend szerint Tantárgyak 9. évf. 0. évf.. évf. 2. évf. Anyanyelv/kommunikáció

Részletesebben

A Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium 2018/2019-es tanévi programtervezete: 2018.augusztus

A Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium 2018/2019-es tanévi programtervezete: 2018.augusztus A Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium 2018/2019-es tanévi programtervezete: 2018.augusztus Dátum Közismereti Képző- és iparművészeti tagozat Mozgókép- és animációkészítő szak Zeneművészeti tagozat 27

Részletesebben

Palonai Magyar Bálint Általános Iskola

Palonai Magyar Bálint Általános Iskola Intézmény neve: Palonai Magyar Bálint Általános Iskola Igazgató: Makkos Csaba Címe: Fonyód Fő u. 8. Telefon / fax: 85 / 361423 Email cím: mbaltisk@tonline.hu OM azonosító: 034007 Telefon: 85361423 1. Pedagógusok

Részletesebben

ELSŐ OSZTÁLY HÉTFŐ KEDD SZERDA CSÜTÖRTÖK PÉNTEK

ELSŐ OSZTÁLY HÉTFŐ KEDD SZERDA CSÜTÖRTÖK PÉNTEK ELSŐ OSZTÁLY 1 Magyar Matematika Magyar Matematika Magyar 2 Szabad foglalkozás Önálló foglalkozás Kulturális foglalkozás Angol / Szabad foglalkozás Szabad foglalkozás 3 Magyar Testnevelés Magyar Testnevelés

Részletesebben

A Szombathelyi Művészeti Szakközépiskola 2017/2018-as tanévi programtervez 2017.augusztus szeptember

A Szombathelyi Művészeti Szakközépiskola 2017/2018-as tanévi programtervez 2017.augusztus szeptember A Szombathelyi Művészeti Szakközépiskola 2017/2018-as tanévi programtervez 2017.augusztus Dátum Közismereti Képző- és iparművészeti tagozat Mozgókép- és animációkészítő szak 28. 30. 31. H 29. K Sze Cs

Részletesebben

Órabeosztás és szülői értekezlet

Órabeosztás és szülői értekezlet és szülői értekezlet Ablonczy Keve Szabadság Sugárúti Ált.Isk. 17.30-18.30 18.30-19.30 Szülői értekezlet 17.30-18.30 Antal Gábor (Rézfúvós) Bartók Béla AMI aug. 31. (hétfő) 15.00-16.00 17.00-18.00 17.00-18.00

Részletesebben

HÉTFŐ KEDD SZERDA CSÜTÖRTÖK PÉNTEK SZOMBAT VASÁRNAP

HÉTFŐ KEDD SZERDA CSÜTÖRTÖK PÉNTEK SZOMBAT VASÁRNAP 2017 2017 2017 Szeptember 01 02 03 1. tanítási nap 04 05 06 07 08 09 10 2. tanítási nap 3. tanítási nap 4. tanítási nap 5. tanítási nap 6. tanítási nap 11 12 13 14 15 16 17 7. tanítási nap 8. tanítási

Részletesebben

1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához

1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Különös közzétételi lista Az intézmények eredményességéről, felkészültségéről, személyi feltételeihez (személyes adatokat nem sértve) kapcsolódó legfontosabb információkról a szülőket tájékoztatni szükséges,

Részletesebben

A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához. 18 fő tanító

A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához. 18 fő tanító A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Pedagógusok által ellátott tantárgyak és szolgáltatások Végzettség, szakképzettség Alsó tagozatos

Részletesebben

EGRY JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA

EGRY JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA EGRY JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA AZ ISKOLA EREDMÉNYESSÉGÉRŐL, FELKÉSZÜLTSÉGÉRŐL, SZEMÉLYI FELTÉTELEIRŐL SZÓLÓ LEGFONTOSABB INFORMÁCIÓK: Az intézmények

Részletesebben

A 2012/2013. tanév fontos időpontjai (a tanév helyi rendje)

A 2012/2013. tanév fontos időpontjai (a tanév helyi rendje) IDŐPONTOK 2012. augusztus 21. kedd 9 00 Alakuló értekezlet 2012. augusztus 22-24. szerda-péntek Gólyatábor ESEMÉNYEK MEGNEVEZÉSE 2012. augusztus 24. péntek 9 00 Konzultáció (javító- és osztályozó vizsgás

Részletesebben

A 2014/2015. tanév fontos időpontjai (a tanév helyi rendje)

A 2014/2015. tanév fontos időpontjai (a tanév helyi rendje) IDŐPONTOK 2014. augusztus 21. csütörtök 9 00 ESEMÉNYEK MEGNEVEZÉSE Együttes alakuló értekezlet Tűz és balesetvédelmi oktatás 2014. augusztus 22. péntek 8 00-12 00 Konzultáció (javító- és osztályozó vizsgás

Részletesebben

Szakközépiskolai felvételi tájékoztató a 2016/2017-es tanévre

Szakközépiskolai felvételi tájékoztató a 2016/2017-es tanévre Szakközépiskolai felvételi tájékoztató a 2016/2017-es tanévre A WEINER LEÓ ZENEI ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA ÉS ZENEMŰVÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLA AZ ORSZÁG EGYETLEN PRÍMA PRIMISSIMA DÍJAS ISKOLÁJA! 2011. december

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése az 1992. évi XXXVIII. törvény 87. és 90. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki:

ALAPÍTÓ OKIRAT. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése az 1992. évi XXXVIII. törvény 87. és 90. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki: ALAPÍTÓ OKIRAT 20. sz. melléklet A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése az 1992. évi XXXVIII. törvény 87. és 90. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki: 1. Költségvetési szerv neve: Thuri György

Részletesebben

NOKS 1 fő érettségi pedagógus 1 fő főiskola pedagógus 1 fő egyetem

NOKS 1 fő érettségi pedagógus 1 fő főiskola pedagógus 1 fő egyetem betöltött munkakör végzettségi szint NOKS 1 fő főiskola pedagógus 3 fő egyetem NOKS 1 fő érettségi pedagógus 3 fő főiskola NOKS 1 fő érettségi pedagógus 3 fő egyetem NOKS 1 fő főiskola pedagógus 4 fő egyetem

Részletesebben

HATÁRIDŐNAPLÓ 2014/2015. TANÉV. December

HATÁRIDŐNAPLÓ 2014/2015. TANÉV. December HATÁRIDŐNAPLÓ 2014/2015. TANÉV December a hónap folyamán Történelem háziverseny harmadik fordulója a 9-10. évfolyam számára a második világháború témaköréből felelős: Hartmann Mónika Kirándulás a bécsi

Részletesebben

Vikár Sándor Zenei Alapfokú Művészeti Iskola

Vikár Sándor Zenei Alapfokú Művészeti Iskola Vikár Sándor Zenei Alapfokú Művészeti Iskola FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2015/2016 A zenei nevelés nem csak zenei célokat szolgál, hanem más, kognitív folyamatokra is kedvező hatással van. A ritmus, a ritmusos

Részletesebben

Harmónia Zenei Alapfokú Művészeti Iskola MUNKATERV 2016/17.

Harmónia Zenei Alapfokú Művészeti Iskola MUNKATERV 2016/17. Harmónia Zenei Alapfokú Művészeti Iskola MUNKATERV 2016/17. 2016/2017. tanév Munkaterv Tartalomjegyzék 1) Tárgyi feltételek biztosítása a 2016-2017-os tanévre... 3 2) Tanulói létszámadatok, tanulócsoportok,

Részletesebben

2013-2014 tanév. tanító 4. általános iskolai tanító (napközis nevelő) általános iskolai tanító (napközis nevelő)

2013-2014 tanév. tanító 4. általános iskolai tanító (napközis nevelő) általános iskolai tanító (napközis nevelő) 2013-2014 tanév s.sz. Végzettség Jelenleg oktatott Szint szak megnev. tantárgy/ munkakör évfolyam Általános iskolai neveléso oktatás 1-4 évfolyam 1. pedagógus tanító tanító 2/a 2. pedagógus általános isolai

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA HESZ MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLA 2642 Nógrád, Vasút sor 9. OM: 032274 KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA 2015/2016. tanév mely készült a 229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról

Részletesebben

Különös közzétételi lista - Alapfokú művészetoktatási intézmények. [11/1994. (VI.8. )MKM rendelet,10. sz. melléklet]

Különös közzétételi lista - Alapfokú művészetoktatási intézmények. [11/1994. (VI.8. )MKM rendelet,10. sz. melléklet] Különös közzétételi lista - Alapfokú művészetoktatási intézmények [11/1994. (VI.8. )MKM rendelet,10. sz. melléklet] 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv

Részletesebben

KÖZZÉTÉTELI LISTA Ajkai Bródy Imre Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola. Zeneművészeti ág:

KÖZZÉTÉTELI LISTA Ajkai Bródy Imre Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola. Zeneművészeti ág: KÖZZÉTÉTELI LISTA Ajkai Bródy Imre Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Zeneművészeti ág: Az első minősítés évéhez viszonyítva hány előképző, alapfokú és továbbképző évfolyamot működtet 2018-2019 tanév

Részletesebben

Keszthelyi Közgazdasági Szakgimnáziuma

Keszthelyi Közgazdasági Szakgimnáziuma Általános tájékoztató nyolcadikosoknak 2017/2018. tanév Zalaegerszegi SzC Keszthelyi Közgazdasági Szakgimnáziuma Kedves nyolcadik osztályos Tanuló! Egy olyan ismertetőt olvashatsz, amelyből tájékoztatást

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA Budapest XIV. Kerületi Széchenyi István Általános Iskola KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA Budapest, 2018. szeptember 1 Különös közzétételi lista A 32/2008. ( XI. 24.) a nevelési- oktatási intézmények működéséről

Részletesebben

2014/2015. tanév ütemterve

2014/2015. tanév ütemterve 2014/2015. tanév ütemterve Augusztus 21. 8,00 Alakuló értekezlet. Munkaközösség-vezetők megbeszélése 26. 8,00 Javítóvizsgák Szeptember 1. 8,00 Tanévnyitó ünnepély 3. Tanévnyitó értekezlet 5. 8,00 VENI

Részletesebben

Szakgimnáziumi felvételi tájékoztató a 2019/2020-es tanévre

Szakgimnáziumi felvételi tájékoztató a 2019/2020-es tanévre Szakgimnáziumi felvételi tájékoztató a 2019/2020-es tanévre A WEINER LEÓ KATOLIKUS ZENEISKOLA- ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA ÉS ZENEMŰVÉSZETI SZAKGIMNÁZIUM AZ ORSZÁG EGYETLEN PRÍMA PRIMISSIMA DÍJAS ZENEMŰVÉSZETI

Részletesebben

A V áczi Gyula Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Alapító Okiratának módosítása

A V áczi Gyula Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Alapító Okiratának módosítása : 7. sz. melléklet A V áczi Gyula Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Alapító Okiratának módosítása Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése a Váczi Gyula Alapfokú Művészetoktatási Intézmény alapító okiratát

Részletesebben

2016/2017. tanév I. félévi vizsgarend

2016/2017. tanév I. félévi vizsgarend 2016/2017. tanév I. félévi vizsgarend A vizsga napja Időpontja Tanszék Évfolyam Tantárgy Terem Vizsgáztat Megjegyzés 2016 december 6 kedd 18.00-21.00 Ének MA Opera Ária (zongorás) december 13 kedd 8.00-14.00

Részletesebben

4 évfolyamos képzés. Induló osztályok száma: 2

4 évfolyamos képzés. Induló osztályok száma: 2 2018/2019. tanévre 4 évfolyamos képzés Induló osztályok száma: 2 Fél osztály négy évfolyamos kerettantervre épülő, helyi tantervű, matematikából emelt óraszámú Tanulmányi terület kódja (Tagozatkód ): 0003

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA AZ ISKOLA EREDMÉNYESSÉGÉRŐL, FELKÉSZÜLTSÉGÉRŐL, SZEMÉLYI FELTÉTELEIRŐL SZÓLÓ LEGFONTOSABB INFORMÁCIÓK:

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA AZ ISKOLA EREDMÉNYESSÉGÉRŐL, FELKÉSZÜLTSÉGÉRŐL, SZEMÉLYI FELTÉTELEIRŐL SZÓLÓ LEGFONTOSABB INFORMÁCIÓK: KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA AZ ISKOLA EREDMÉNYESSÉGÉRŐL, FELKÉSZÜLTSÉGÉRŐL, SZEMÉLYI FELTÉTELEIRŐL SZÓLÓ LEGFONTOSABB INFORMÁCIÓK: Az intézmények eredményességéről, felkészültségéről, személyi feltételeihez

Részletesebben

Közzétételi lista. 2014/15-ös tanév. 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztáshoz

Közzétételi lista. 2014/15-ös tanév. 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztáshoz Közzétételi lista 2014/15-ös tanév Az intézmények eredményességéről, felkészültségéről, személyi feltételeihez (személyes adatokat nem sértve) kapcsolódó információkról a szülőket tájékoztatni szükséges,

Részletesebben

Különös közzétételi lista - Alapfokú művészetoktatási intézmény. Zeneművészeti- és színjáték ág

Különös közzétételi lista - Alapfokú művészetoktatási intézmény. Zeneművészeti- és színjáték ág Különös közzétételi lista - Alapfokú művészetoktatási intézmény Zeneművészeti- és színjáték ág 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához,

Részletesebben

Különös közzétételi lista es tanév

Különös közzétételi lista es tanév Különös közzétételi lista 2016-2017-es tanév Jogszabályi háttér: 229/2012 (VIII.28.) Kormány rendelet Az intézmény neve: Wesley-Da Capo Alapfokú Művészeti Iskola Címe: 2400 Dunaújváros, Március 15.tér

Részletesebben

A Szombathelyi Művészeti Szakközépiskola 2017/2018-as tanévi programtervezete: 2017.augusztus

A Szombathelyi Művészeti Szakközépiskola 2017/2018-as tanévi programtervezete: 2017.augusztus A Szombathelyi Művészeti Szakközépiskola 2017/2018-as tanévi programtervezete: 2017.augusztus 28. H 8.00: Javítóvizsgák 29. K 10.00: Nevelőtestületi értekezlet 14.00: Pótfelvételik 30. Sze 10.00: Képzős

Részletesebben

A 2017/2018-es tanév rendje a Soproni Széchenyi István Gimnáziumban Feladat Felelős Időpont

A 2017/2018-es tanév rendje a Soproni Széchenyi István Gimnáziumban Feladat Felelős Időpont Feladat Felelős Időpont Geopolitikai Konferencia 2017 Közép- és Kelet- Európa a 21. század többpólusú világában Farkas Gábor, Simon György augusztus 25. Magyar-Földrajzi Társaság 70. Vándorgyűlése és 141.

Részletesebben

Chován Kálmán Alapfokú Művészeti Iskola Szarvas, Kossuth tér 3. MUNKATERV. 2013/2014. tanév

Chován Kálmán Alapfokú Művészeti Iskola Szarvas, Kossuth tér 3. MUNKATERV. 2013/2014. tanév Chován Kálmán Alapfokú Művészeti Iskola Szarvas, Kossuth tér 3. MUNKATERV 2013/2014. tanév Tanszakvezetők: vonós: Vas István zongora, harmonika: Iváncsó Viola fúvós, ütő: Szabados Tóth Gábor csoportos:

Részletesebben

A 2014/2015-es tanév ütemterve

A 2014/2015-es tanév ütemterve A 2014/2015-es tanév ütemterve Tanévkezdés: Alakuló értekezlet: 2014. augusztus 25. Tanévnyitó ünnepély: 2014. 01. Első tanítási nap: 2014. 01. A tanév munkarendje: A tanév első napja: 2014. 01. Az első

Részletesebben

SZENT IMRE KATOLIKUS GIMNÁZIUM, ÁLTALÁNOS ISKOLA, KOLLÉGIUM, ÓVODA és ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA AMI intézményegység

SZENT IMRE KATOLIKUS GIMNÁZIUM, ÁLTALÁNOS ISKOLA, KOLLÉGIUM, ÓVODA és ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA AMI intézményegység SZENT IMRE KATOLIKUS GIMNÁZIUM, ÁLTALÁNOS ISKOLA, KOLLÉGIUM, ÓVODA és ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA AMI intézményegység OM azonosítója: 033665 KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI

Részletesebben

16 Nem jelent meg Szolfézs szakra felvételt nyert ("alapítvány").nem nyert felvételt zongora, gitár és ütő

16 Nem jelent meg Szolfézs szakra felvételt nyert (alapítvány).nem nyert felvételt zongora, gitár és ütő 1 Helyhiány miatt nem nyert felvételt szaxofon szakra 2 Szolfézs tárgyra felvételt nyert ("alapítvány") 3 Felvételt nyert népi ének szakra 4 Felvételt nyert furulya szakra és szolfézs szakra 5 Felvételt

Részletesebben

2018.szeptember Közismereti Képző- és iparművészeti tagozat Mozgókép- és animációkészítő szak Zeneművészeti tagozat

2018.szeptember Közismereti Képző- és iparművészeti tagozat Mozgókép- és animációkészítő szak Zeneművészeti tagozat A Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium 2018/2019-es tanévi programtervezete: 2018.augusztus Dátum Közismereti Képző- és iparművészeti tagozat Mozgókép- és animációkészítő szak Zeneművészeti tagozat 27

Részletesebben

s z e p t e m b e r hétfő kedd szerda csütörtök péntek szombat vasárnap

s z e p t e m b e r hétfő kedd szerda csütörtök péntek szombat vasárnap s z e p t e m b e r fő kedd szerda csütörtök péntek szombat vasárnap aug 31 1 2 3 4 5 6 1. szept. 1-6 tantestületi munkaközösségi ek évnyitó osztályfőnöki órák osztályfőnöki munkaközösség e 7 8 9 10 11

Részletesebben

MUNIA ZOLTÁN ORSZÁGOS OBOÁSTÁBOR ÉS FESZTIVÁLPROGRAM Nyíregyházán 2014. aug. 4-10.

MUNIA ZOLTÁN ORSZÁGOS OBOÁSTÁBOR ÉS FESZTIVÁLPROGRAM Nyíregyházán 2014. aug. 4-10. MUNIA ZOLTÁN ORSZÁGOS OBOÁSTÁBOR ÉS FESZTIVÁLPROGRAM Nyíregyházán 2014. aug. 4-10. Immár 7. alkalommal került megrendezésre Balatonudvari, Zirc, Salgótarján, Veszprém változó helyszínei után ez alkalommal

Részletesebben

A 2013/2014. tanév fontos időpontjai (a tanév helyi rendje)

A 2013/2014. tanév fontos időpontjai (a tanév helyi rendje) be. IDŐPONTOK ESEMÉNYEK MEGNEVEZÉSE 2013. augusztus 21. szerda 9 00 Együttes alakuló értekezlet 2013. augusztus 23-24. péntek-szombat TÁMOP 3.1.7 képzés / Hajdúszoboszló 2013. augusztus 23. péntek 9 00

Részletesebben