Dohnányi Ernő Zeneművészeti Szakközépiskola és Diákotthon Veszprém. Tanulj te is nálunk!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Dohnányi Ernő Zeneművészeti Szakközépiskola és Diákotthon Veszprém. Tanulj te is nálunk!"

Átírás

1 Dohnányi Ernő Zeneművészeti Szakközépiskola és Diákotthon Veszprém Tanulj te is nálunk!

2 ... nekünk a te Kováts Péter hegedűművész, igazgató Minden általános iskolás számára nehéz feladat, amikor el kell döntenie, hogy melyik iskolatípust, és azon belül is melyik középiskolát válassza magának az elkövetkezendő négy-öt évre. Akár eldöntötted már, hogy zenei vonalon szeretnél továbbtanulni, akár nem, a mi intézményünket választva biztos lehetsz abban, hogy itt majd megkapod azt a maximális figyelmet és támogatást, mely elengedhetetlen lesz a céljaid valóra váltásához! Az egész iskolát és a vele egy fedél alatt működő kollégiumot úgy alakítottuk ki, hogy minden a te fejlődésedet szolgálja! Lapozd végig ezt a füzetet és meglátod, hogy milyen sokszínű és tartalmas a diákélet nálunk, hogy mennyi izgalmas feladat vár majd itt rád! Találkozzunk a konzultációkon és a felvételi vizsgán, hogy megismerkedhessünk egymással!

3 jövőd a fontos!... érettségit kapsz A nálunk szerzett érettségivel jelentkezhetsz a zeneművészeti egyetemekre, de nyitva marad az utad más szakirányú továbbtanulás felé is. Ha kedved van, tehetsz emelt szintű érettségit is, mi segítünk felkészülni rá. Az előrehozott érettségivel pedig megkönynyítheted az érettségi vizsgaidőszakodat!... szakmai vizsgát tehetsz Négy évig párhuzamosan tanítjuk a zenei szakmai, valamint a közismereti tárgyakat. Az érettségi utáni utolsó ötödik évben teljes erővel a felvételidre készülhetsz, s év végén szakmai vizsgán mérheted le a tudásod, hogy a lehető legsikeresebb lehess a felvételi vizsgán. De ha úgy döntesz, akkor már a negyedik év után is felvételizhetsz a felsőoktatásba.

4 ... koncertező művészek tanítanak téged! A tanárok pedagógiai-szakmai felkészültsége alapfeltétel a sikeres tanításhoz. Kevés iskola büszkélkedhet azonban azzal, hogy művésztanárai egyenesen a koncertpódiumról szállítják tapasztalataikat a tanterembe, így ha nálunk tanulsz, első kézből szerezhetsz olyan információkat, melyek majd előnyt fognak jelenteni számodra a pályán. Mendelssohn Kamarazenekar A veszprémi székhelyű, nemzetközi rangú, Bartók Pásztory díjas Mendelssohn Kamarazenekar szoros kapcsolatban működik iskolánkkal. Az együttes tagjai között találjuk művésztanárainkat, akiket hol zenekari művészként, hol szólistaként hallhatunk a magyar és a nemzetközi koncertpódiumokon.

5 ... indulhatsz versenyeken! Ha kedvet érzel magadban ahhoz, hogy versenyeken vegyél részt, mi felkészítünk. Ismerd meg a hazai és nemzetközi versenyek világát, találkozz más, hozzád hasonlóan tehetséges növendékekkel! Tanulj a versenyek tapasztalataiból, szerezd meg a verseny-rutint, hiszen a zenészpályán is sokszor kell majd versenyezned! Számtalan versenyen értek el növendékeink sikereket, sok versenyről hozták el a legkiválóbb helyezéseket! Ez mind a közös munkánk eredménye! Iskolánk is rendez versenyeket, évek óta Veszprémben tartjuk a zeneművészeti szakközépiskolák országos oboa- és fagottversenyét, valamint a konzik énekkarainak országos versenyét is.

6 ... igazi zenekarban játszhatsz! Auer Szimfonikusok Az iskolánk jelenlegi és volt tanulóiból alakult szimfonikus zenekarban megtanulhatod a zenekari repertoár fontos műveit, koncertezhetsz igazi koncertdobogókon, részt vehetsz hazai és külföldi fesztiválokon. Az intenzív nyári zenekari táborban a kemény próbák mellett a Veszprémi Ünnepi Játékok koncertjeit hallgatva, új barátságokat kötve készülhetsz majdani hivatásodra. (http://auer.infornax.hu) Mendelssohn Kamarazenekar A Mendelssohn Kamarazenekar tehetséggondozó programja lehetővé teszi, hogy legkiválóbbjaink a tanáraik mellett ülve élesben is megtapasztalhassák a hivatásos zenészek világát, sőt, többen szólistaként is bemutatkozhatnak!

7 ...énekelhetsz kórusainkban! A hangszeres munka fontos kiegészítője a kórusban éneklés, de összetartó, lelkes közösségek is alakulnak kórusainkból. Versenygyőztes énekkaraink: a kamarakórus, a vegyeskar, illetve a férfikar is várnak téged! Iskolánk részt vesz a veszprémi Középiskolai Oratóriumkórus munkájában is, ahol évente több mint 300 veszprémi diák működik közre egy-egy oratórium bemutatásában, a mártírhalált halt veszprémi középiskolai tanár, Brusznyai Árpád emlékére rendezett hangversenyeken.

8 ...találkozhatsz Minikurzusok Iskolánk jó kapcsolatainak köszönhetően rendszeresen láthatunk vendégül élvonalbeli művészeket, akikkel beszélgethetsz, kérdéseket tehetsz fel nekik, akár játszhatsz is nekik, hogy segítsék fejlődésedet! Olyan impulzusokat kaphatsz ezeken a mesterkurzusokon, amelyek egész életedben elkísérnek majd, támaszt jelenthetnek fontos pillanatokban! Eljönnek hozzánk vezető színészek, költők, hogy művészetükkel gazdagítsák élményeidet, hogy világszemléletükkel elgondolkodtassanak.

9 híres művészekkel! Tanulhatsz jazzmuzsikusoktól is! A Veszprémi Ünnepi Játékokra érkező jazzsztárokat meghívjuk iskolánkba, hogy bepillanthass egy másik világba, hogy kinyissanak benned új kapukat, hogy megismerd a jazz vérpezsdítő izgalmát! Játssz azokkal, akikkel csak kevesek játszhatnak!

10 ... alkothatsz!... fess, alkoss, gyarapíts! Évek óta megfigyeljük tanítványainkon, hogy milyen szoros kapcsolat van a zenei és a képzőművészeti tehetség között. Próbáld ki te is magadat! Rajzolj, fess, ragassz, formálj...! Az önkifejezés számos formája létezik, találd meg a magadét! Ha úgy érzed inkább verset írnál, járj a Vers-szüttyögőre! Olvasd fel írásaidat, és hallgasd meg másokét is! Nézd meg a Zsibongó-galériánkat, s ha elkészülsz valamivel, te is részt vehetsz kiállításainkon! Improvizálj! Nem tudod, hogyan kell? Vegyél részt az improvizációs foglalkozásainkon, s meglátod, milyen óriási erőt jelent, ha csak két hangot is kitalálsz! Mert az a TE két hangod lesz! Keresd meg őket, és hallgasd meg másokét is! Az improvizáció felszabadít, oldja a gátlásokat, fejleszti a kreativitásodat. Próbáld ki te is!

11 Projektmódszer Egyre több témát, tanulnivalót projektekben dolgozunk fel. Kihasználjuk a csoportmunka, az önszerveződés előnyeit. Érdekesebbé, élményszerűbbé válik így a tananyag is! Készíts filmet, színdarabot, vagy játssz el egy szerepet benne! Meglátod, mindig emlékezni fogsz az ott játszottakra hallottakra. Tudásod mélyebbé, biztosabbá válik általa.

12 ...nálunk családias Együtt az iskola és a kollégium Nem kell buszra rohanni, nem kell időt vesztegetni az épületek közötti ingázásra! Nálunk mindent egy helyen találsz! A múltbatekintő boltíves folyosók, a hangulatos udvar, mind változatos helyszínei a diákéletnek. Együtt ünnepelünk! Minden karácsony, szalagavató, ballagás más-más hangulatú, hiszen mindig más és más osztály állítja öszsze a műsort, találja ki a programokat. Használhatod egyéni ötleteidet, akár meg is szervezheted az egész ünnepélyt!

13 a hangulat!...együtt vagyunk! A Dohnányi-napok eseményeit, a kirándulásokat, a verébbált, a farsangot és a többi szabadidős programot is mind neked szervezzük, hogy a sok gyakorlás, tanulás után együtt pihenhessünk, szórakozhassunk!

14 Tanáraink Fafúvósok Hajas Szilárd fuvola Egyed József oboa (tanszakvezető) Molnár Péter klarinét (igazgatóhelyettes) Stefán Zsófia fagott Rézfúvósok Simai László trombita (tanszakvezető) Tóth Tamás trombita Kocsis Attila kürt Farsang Tamás harsona és tuba Zongora és hárfa Nincz Erzsébet zongora (tanszakvezető) Füzesséry Zoltán zongora Borscs Ljubomér zongora Józsa Eleonóra korrepetíció Molnár Orsolya korrepetíció Bakayné Meh Okszána korrepetíció Gulyás Csilla hárfa Vonósok és gitár Bendik Ágota hegedű (tanszakvezető) Kováts Péter hegedű Zrínyi Orsolya hegedű, brácsa Fűke Ákos gordonka Mozsdényi György gordon Nagy Csaba gitár Szolfézs, zeneelmélet és magánének Rostetterné Nagy Rita szolfézs, zeneelmélet, népzene (tanszakvezető) Nagyné Pém Zsuzsanna zeneelmélet, szolfézs Vörös Boglárka szolfézs Horváth Zsolt zeneelmélet Veres Györgyné Petrőcz Mária magánének, hangképzés Közismeret Szabóné Becker Hajnalka irodalom és nyelvtan (munkaközösségvezető) Szőke Dénes történelem Domonkos Zsolt történelem Tulipánné Takács Zita matematika, fizika, informatika Ladányi Istvánné német nyelv Szili Eszter angol nyelv Érsek Csaba kémia Horváth Miklós földrajz Miklós Judit biológia, rajz és vizuális kultúra Velkyné Bisján Éva testnevelés, biológia Sümeginé Hegyi Ilona könyvtár Kollégium Miklós Judit (kollégiumvezető) Domonkos Zsolt nevelőtanár Cséplő Mihály nevelőtanár Bóna Katinka nevelőtanár

15 Felvételi Beiskolázás rendje Tehetséggondozó konzultációk A konzultációkon minden ügyes, tehetséges növendéket (nemcsak az épp felvételizőket, hanem alsóbb évfolyamosokat is) szívesen látunk. Készülni bármilyen anyaggal lehet, a konzultációk nyilvános órák keretében zajlanak. (november hónap folyamán) Előfelvételi meghallgatás A felvételizni szándékozó növendékeket várjuk, a felvételihez hasonló, de csökkentett anyaggal kell készülni. (december hónapban) Konzultáció A felvételizni szándékozó növendékeket várjuk. Tanáraink segítséget nyújtanak a felvételire való felkészülésben főtárgyból, illetve szolfézsból. (január hónapban) Felvételi vizsga A felvételire előre meghatározott anyaggal (lásd honlapunkat) kell készülni. Két vizsgát is tartunk, de csak az egyiken kell részt venni. (február március hónapban) A részletes információk, gyakorló feladatok és az aktuális, pontos dátumok a honlapunkon találhatók!

16 Dohnányi Ernő Zeneművészeti Szakközépiskola és Diákotthon OM azonosító: Veszprém, Völgyhíd tér 2. Tel: (88) 566, 370, Tel/fax (titkárság): (88) Honlap:

Középiskolai Hívogató

Középiskolai Hívogató Középiskolai Hívogató TÉGED VÁR BÉKÉSCSABA, A DIÁKOK VÁROSA! A Csabai Mérleg oktatási különszáma. Felelôs kiadó: Békéscsaba Vagyonkezelô Zrt. INGYENES VÁROSI LAP Kedves diákok, tisztelt szüleik! A városháza

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ Z E N E M Ű V É S Z E T I S Z A K K Ö Z É P I S K O L A É S G I M N Á Z I U M a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Gyakorlóiskolája FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ A 2013/14. TANÉVRE 1065 Budapest, VI. Nagymező

Részletesebben

Kiadja: Pesterzsébet Önkormányzata Pesterzsébeti Pedagógiai Intézet

Kiadja: Pesterzsébet Önkormányzata Pesterzsébeti Pedagógiai Intézet 2010 Kiadja: Pesterzsébet Önkormányzata Pesterzsébeti Pedagógiai Intézet A kiadvány internetes változata www.pepint.hu címen olvasható Illusztráció: Ady Endre Általános Iskola, Stromfeld Aurél Általános

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ Z E N E M Ű V É S Z E T I É S H A N G S Z E R É S Z K É P Z Ő S Z A K K Ö Z É P I S K O L A a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Gyakorlóiskolája FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ A 2015/16. TANÉVRE 1065 Budapest,

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ ÚJBUDA ÁLTALÁNOS ISKOLÁIRÓL

TÁJÉKOZTATÓ ÚJBUDA ÁLTALÁNOS ISKOLÁIRÓL ISKOLANYITOGATÓ 2014 TÁJÉKOZTATÓ ÚJBUDA ÁLTALÁNOS ISKOLÁIRÓL TARTALOMJEGYZÉK Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata Polgármesteri köszöntő... 3 Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Budapesti

Részletesebben

a 2015/2016-os tanévre

a 2015/2016-os tanévre A Debreceni Ady Endre Gimnázium Ady Endre Secondary School FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ FÜZETE érdeklődő diákok és szüleik részére a 2015/2016-os tanévre Harminc évesek vagyunk! Debrecen 2014. október 31. Kedves

Részletesebben

OM AZONOSÍTÓ: 101417. 2013. augusztus

OM AZONOSÍTÓ: 101417. 2013. augusztus OM AZONOSÍTÓ: 101417 PEDAGÓGIAI-NEVELÉSI PROGRAMJA ÉS HELYI TANTERVE ZENEMŰVÉSZETI ÁGON 2013. augusztus - 2 - A MEA Alapfokú Művészetoktatási Intézmény első Pedagógiai Programja 1996-ban készült az 1993.

Részletesebben

35 ÉVES A GÖDÖLLŐI FRÉDÉRIC CHOPIN ZENEISKOLA

35 ÉVES A GÖDÖLLŐI FRÉDÉRIC CHOPIN ZENEISKOLA 35 ÉVES A GÖDÖLLŐI FRÉDÉRIC CHOPIN ZENEISKOLA Támogatók: Pest Megyei Közoktatás-fejlesztési Közalapítvány Continuo-Gödöllő Alapítvány Gödöllő, 2009 Szerkesztette: Ferenczi Anna: GÖDÖLLŐ ZENEI ÉLETE című

Részletesebben

Budapest XXII. Kerületi Nádasdy Kálmán Alapfokú Művészeti Iskola és Általános Iskola. 1 Az intézmény bemutatása... 7. 1.1 Iskolánk adatai 7

Budapest XXII. Kerületi Nádasdy Kálmán Alapfokú Művészeti Iskola és Általános Iskola. 1 Az intézmény bemutatása... 7. 1.1 Iskolánk adatai 7 PEDAGÓGIAI PROGRAM 2013. Tartalom 1 Az intézmény bemutatása... 7 1.1 Iskolánk adatai 7 1.1.1 Jogszabályi háttér:... 9 1.1.2 Az intézmény vezetésének és közösségeinek kapcsolatai... 10 1.1.3 A kapcsolattartás

Részletesebben

Tisztelt Szülık! Kedves Növendékek!

Tisztelt Szülık! Kedves Növendékek! Tisztelt Szülık! Kedves Növendékek! A Richter János Zenemővészeti Szakközépiskola, Általános Iskola, Alapfokú Mővészetoktatási Intézmény és Kollégium nagy múltú iskola, amely sok olyan mővészt indított

Részletesebben

I. ÁLTALÁNOS ISKOLA.10 II. ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁS 11 III. MŰVÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLA..12

I. ÁLTALÁNOS ISKOLA.10 II. ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁS 11 III. MŰVÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLA..12 Tartalomjegyzék INTÉZMÉNYÜNKRŐL.3 ISKOLAI ÉLET AZ ABIGÉLBEN 5 INTÉZMÉNYÜNK NYÍLT NAPJAI.6 PÁLYAVÁLASZTÁSI SZÜLŐI ÉRTEKEZLETEK 6 SZAKMAI BEMUTATÓ NAPJAINK...7 I. ÁLTALÁNOS ISKOLA.10 II. ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁS

Részletesebben

BEKÖSZÖNTÔ KEDVES OLVASÓ!

BEKÖSZÖNTÔ KEDVES OLVASÓ! BEKÖSZÖNTÔ KEDVES OLVASÓ! A 2011-2012. tanév elsô Hírmondójával jelentkezünk most, melyet tíz évvel ezelôtt a Fodor évkönyvek mintájára indítottunk útjára. Nem tudhatjuk, hogy az utókor mit tart majd híreinkbôl

Részletesebben

Kürt szó. A Vikár Sándor Zenei Alapfokú Muvészeti Iskola és a Zenekultúra Támogatásáért Alapítvány lapja

Kürt szó. A Vikár Sándor Zenei Alapfokú Muvészeti Iskola és a Zenekultúra Támogatásáért Alapítvány lapja Kürt szó A Vikár Sándor Zenei Alapfokú Muvészeti Iskola és a Zenekultúra Támogatásáért Alapítvány lapja 2014. december 27. szám 2 beszél Babka József címzetes igazgató úr, zongoratanár szen zeneiskolát

Részletesebben

KÉSZÍTETTE: BALOGH GÁBOR

KÉSZÍTETTE: BALOGH GÁBOR P5 KÉSZÍTETTE: BALOGH GÁBOR Balogh Gábor 06-1-276-5774 iskola@egressybeni.hu Pályázat Fasang Árpád Zeneiskola Igazgatói állására Azonosító szám: XIV/18217/2012 Pályáztató: Budapest XXI. Kerület Csepel

Részletesebben

Iskolanyitogató 2013-2014

Iskolanyitogató 2013-2014 Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata Polgármesteri köszöntő 1113 Budapest XI. ker. Bocskai út 39/41. Telefon: 372-45-00 Tisztelt Szülők, Nagyszülők! Az Iskolanyitogató egy minden évben megjelenő,

Részletesebben

PÁLYÁZAT. Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola. Intézményegység-vezető- helyettes

PÁLYÁZAT. Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola. Intézményegység-vezető- helyettes Utóvégre lehet élni zene nélkül is. A sivatagon át is vezet út. De mi, akik azon fáradozunk, hogy minden gyermek kezébe kapja a jó zene kulcsát, s vele a rossz zene elleni talizmánt, azt akarjuk, ne úgy

Részletesebben

MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM ÉS MUNKATERV ÉRTÉKELÉSE 2010/2011. Weiner Leó Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskola 1112 Budapest Neszmélyi út 30.

MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM ÉS MUNKATERV ÉRTÉKELÉSE 2010/2011. Weiner Leó Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskola 1112 Budapest Neszmélyi út 30. MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM ÉS MUNKATERV ÉRTÉKELÉSE 2010/2011. Weiner Leó Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskola 1112 Budapest Neszmélyi út 30. Intézmény OM - azonosítója: 0 3 5 4 6 2 Intézményvezető:

Részletesebben

Kedves Szülők! Sikeres iskolaválasztást kívánok magam és munkatársaim nevében! Bondor Mária intézményvezető

Kedves Szülők! Sikeres iskolaválasztást kívánok magam és munkatársaim nevében! Bondor Mária intézményvezető 2015 Kedves Szülők! Fontos és nehéz döntés előtt állnak azok a szülők, akiknek ez év tavaszán kell választaniuk hová, melyik iskolába írassák gyermeküket. Budapest XX. kerületében, Pesterzsébeten kilenc

Részletesebben

ÚTJELZŐ. Vas megyei középiskolák tájékoztatója. Nyugat-magyarországi Egyetem Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ.

ÚTJELZŐ. Vas megyei középiskolák tájékoztatója. Nyugat-magyarországi Egyetem Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ. ÚTJELZŐ Vas megyei középiskolák tájékoztatója Nyugat-magyarországi Egyetem Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ Szombathely, 2013 A kiadvány a középfokú iskolák vezetőitől kapott tájékoztatás

Részletesebben

PÁLYÁZAT. a Dohnányi Ernő Alapfokú Művészeti Iskola. Intézményvezetői munkakörének betöltésére

PÁLYÁZAT. a Dohnányi Ernő Alapfokú Művészeti Iskola. Intézményvezetői munkakörének betöltésére PÁLYÁZAT a Dohnányi Ernő Alapfokú Művészeti Iskola Intézményvezetői munkakörének betöltésére 1 Készítette: Bán Réka Pályázat DOHNÁNYI ERNŐ ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA Intézményvezetői munkakörének betöltésére

Részletesebben

A BARTÓK BÉLA ZENEISKOLA ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA

A BARTÓK BÉLA ZENEISKOLA ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA A BARTÓK BÉLA ZENEISKOLA ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA 2013 Tartalom I. AZ INTÉZMÉNY JOGÁLLÁSA... 3 II. HELYZETELEMZÉS... 5 1. A Zeneiskola rövid története és alaptevékenysége... 5 2.

Részletesebben

201 4. n o v e m b e r 1 2. ( s z e r d a ) 7.45 12.20 nyitott órák (részletek november 6-tól a honlapon) 15 17-ig tagozatok bemutatkozása

201 4. n o v e m b e r 1 2. ( s z e r d a ) 7.45 12.20 nyitott órák (részletek november 6-tól a honlapon) 15 17-ig tagozatok bemutatkozása 201 4. n o v e m b e r 1 2. ( s z e r d a ) 7.45 12.20 nyitott órák (részletek november 6-tól a honlapon) 15 17-ig tagozatok bemutatkozása Felvételi pontok számításánál figyelembe vesszük az általános

Részletesebben

Tartalomjegyzék: 1.TARTALOMJEGYZÉK 1. CÉLMEGHATÁROZÁS 5. TEHETSÉGKUTATÁS ÉS GONDOZÁS ISKOLÁNKBAN 7. VERSENYEREDMÉNYEK AZ ELMÚLT ÖT ÉVBEN 8.

Tartalomjegyzék: 1.TARTALOMJEGYZÉK 1. CÉLMEGHATÁROZÁS 5. TEHETSÉGKUTATÁS ÉS GONDOZÁS ISKOLÁNKBAN 7. VERSENYEREDMÉNYEK AZ ELMÚLT ÖT ÉVBEN 8. Tartalomjegyzék: 1.TARTALOMJEGYZÉK 1. 2.PÁLYÁZATI NYILATKOZAT 2. 3.SZEMÉLYI ADATOK 3. 4.SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ 4. 5.BEVEZETÉS 5. CÉLMEGHATÁROZÁS 5. 6.JELENLEGI HELYZET 6. TEHETSÉGKUTATÁS ÉS GONDOZÁS ISKOLÁNKBAN

Részletesebben

ÉVVÉGI BESZÁMOLÓ A 2014/2015. TANÉVRE

ÉVVÉGI BESZÁMOLÓ A 2014/2015. TANÉVRE 2015. június 24. KRAMMER TERÉZ ZENEI AMI ÉVVÉGI BESZÁMOLÓ A 2014/2015. TANÉVRE Készítette: Ráduly Ildikó igazgató Tartalom Helyzetértékelés... 3 1. Szakmai munka áttekintése... 4 1.1 Statisztikai adatlap,

Részletesebben

I R Á N Y T Ű 2014/2015-ös tanév

I R Á N Y T Ű 2014/2015-ös tanév I R Á N Y T Ű 2014/2015-ös tanév KLEBELSBERG INTÉZMÉNYFENNTARTÓ KÖZPONT Budapest 03 Tankerület kiadványa TARTALOM Jogszabályi háttér Bevezető Általános tájékoztató az oktatási intézményekről Klebelsberg

Részletesebben

Művészeti tábor 2009. augusztus 3-7. Táboroztak a művészeti iskolások

Művészeti tábor 2009. augusztus 3-7. Táboroztak a művészeti iskolások AUGUSZTUS Művészeti tábor 2009. augusztus 3-7. Táboroztak a művészeti iskolások A VIK Alapfokú Művészeti Iskola idén nyáron, augusztus 3-7-ig hirdette meg napközis jellegű művészeti táborát. A közel 60

Részletesebben

PÁLYÁZAT a Szekszárdi Garay János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Liszt Ferenc Zeneiskolája tagintézmény-vezetői beosztás ellátására

PÁLYÁZAT a Szekszárdi Garay János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Liszt Ferenc Zeneiskolája tagintézmény-vezetői beosztás ellátására PÁLYÁZAT a Szekszárdi Garay János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Liszt Ferenc Zeneiskolája tagintézmény-vezetői beosztás ellátására Pályázó: 7165 Mórágy, Alkotmány u. 16. 1 TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

TÓTH ALADÁR ZENEISKOLA AMI. BESZÁMOLÓ 2013-2014. tanév

TÓTH ALADÁR ZENEISKOLA AMI. BESZÁMOLÓ 2013-2014. tanév BESZÁMOLÓ 2013-2014. tanév 1. Az intézmény környezete, partnerek, változások A Tóth Aladár Zeneiskola a főváros kulturális központjában működik. Ez egyszerre jelent működésében előnyt és hátrányt. Előnyt

Részletesebben

2011 Pedagógiai Program

2011 Pedagógiai Program 1 2011 Pedagógiai Program A győri Liszt Ferenc Zeneiskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény pedagógiai programja és tantervi irányelvei a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény ( továbbiakban Kt.)

Részletesebben

Tisztelt Szülők! Kedves Nyolcadikos Tanulók! Gimnáziumi képzés előnyei

Tisztelt Szülők! Kedves Nyolcadikos Tanulók! Gimnáziumi képzés előnyei 2 Tisztelt Szülők! Kedves Nyolcadikos Tanulók! Gimnáziumi képzés előnyei 210 éves, nagy hagyományokkal rendelkező iskolába várjuk a tanulókat. A gimnáziumban két idegen nyelvet tanulhatnak a diákok emelt

Részletesebben