DUNAÚJVÁROSI SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET FEGYELMI SZABÁLYZATA

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "DUNAÚJVÁROSI SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET FEGYELMI SZABÁLYZATA"

Átírás

1 DUNAÚJVÁROSI SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET FEGYELMI SZABÁLYZATA FEGYELMI ELJÁRÁS CÉLJA 1. A fegyelmi eljárás célja a horgászrend, az alapszabály, az egyesület szervei által hozott határozatok megtartása, a szervezeti élet tisztaságának biztosítása. A fegyelmi vétséggel arányban álló elmarasztalással az elkövető és más horgászok visszatartása hasonló magatartástól. FEGYELMI VÉTSÉGEK 2. Fegyelmi vétséget követ el az a horgász: a) aki ellen a halgazdálkodással (halászattal, horgászattal) összefüggő szándékos bűncselekmény miatt a bűnüldöző, illetve az igazságügyi szervek jogerős elmarasztaló határozatot hoztak és nem határoztak a horgászat további gyakorlásáról. b) akit a környezetvédelemmel kapcsolatos bűncselekmény vagy szabálysértés miatt jogerősen elmarasztaltak és nem határoztak a horgászat további gyakorlásáról. c) aki a halászattal és horgászattal, illetve azzal kapcsolatos környezetvédelmi jogszabályok, az üzemtervek, a horgászrendek, az egyesületi alapszabály, választott horgászszervek határozatai ellen vét, vagy a horgászszervek alapszabályszerű működését veszélyezteti, abban az esetben, ha nem ütközik a halászati törvénybe, illetve a halászati felügyelőség saját hatáskörünkbe utalja. - Ugyancsak a fegyelmi bizottság jár el azon szabályszegésekben, melyet a horgász egyesületünk a halászati törvényen kívül külön szabályozott (területi, időbeli, stb. tilalom).

2 2 d) aki mint választott testület tagja, vagy megbízott tisztségviselő kötelességét felróható okból nem teljesíti, illetve elhanyagolja. e) aki az egyesülettel szemben fennálló anyagi és természetbeni kötelességét az előírt határidőn belül nem teljesíti, illetve a fegyelmi szervek idézésére a fegyelmi tárgyaláson mint tanú kellő indok nélkül nem jelenik meg, vagy ott rosszhiszeműen valótlant állít. f) Az etikai szabályok megszegése miatt eljárás indul, ha a horgász a vízparton olyan kirívó közösségellenes magatartást tanúsít, mely a horgászhoz méltatlan, de csak akkor, ha egyéb más horgászattal kapcsolatos szabályszegés nem valósul meg. FEGYELMI BÜNTETÉSEK a) Figyelmeztetés b) Irásbeli megrovás c) A fegyelmi határozatban megjelölt, vagy valamennyi horgászkezelésben levő vízterületről, horgásztanyáról a horgász egyesület szolgáltatásától részben, vagy egészben meghatározott időre szóló k i t i l t á s d) egyesületből meghatározott időre szóló kizárása e) horgászattól meghatározott időre történő eltiltás 2. Indokolt esetben a 3. /1/ bek. c) és e) pontjában megjelölt fegyelmi büntetés együtt is kiszabható. 3. A 3. /1/ bek. c, d, e) pontjai szerinti fegyelmi büntetés leghosszabb időtartama öt év. 4. A 3. /1/ bek. c,d,e) pontjai alapján kiszabott büntetés végrehajtása rendkívül méltánylást érdemlő esetben legfeljebb két évi próbaidőre felfüggeszthető, abban az esetben, ha a büntetés az egy évet nem haladja meg.

3 3 5. A próbaidő eredményes letelte után a büntetés hatályát veszti. Amennyiben a próbaidő alatt újabb fegyelmi büntetés kiszabására kerül sor, a korábbi felfüggesztett fegyelmi büntetés végrehajtását is a határozatban kell rendezni. 4. A 3. /1/ bek. szereplő horgászattól eltiltás esetén azokat a területi engedélyeket kell bevonni, melyre a határozatban a kitiltás szól. Ezt a határozatban fel kell tüntetni. A bevont engedély és a kifizetett szolgáltatások értéke nem visszatéríthető. 5. Akivel szemben 2 évet meghaladó horgászattól való eltiltást szabtak ki függetlenül attól, hogy az eltiltást a halászati felügyelőség, illetve más hatóság hozta -, a büntetés letöltése után csak abban az esetben kaphat újból horgászjegyet, ha előzetesen ismét vizsgát tesz. Amennyiben a 2. e) pontos kizárás történik, az újbóli tagságot a horgász egyesület vezetőségének helyben kell hagyni. HATÁSKÖRÖK A tisztséget nem viselő tagokkal szemben elsőfokon a fegyelmi bizottság, másodfokon a horgász egyesület vezetősége jár el. 2. Felügyelő Bizottság, az egyesület vezetősége ellen első fokon a Fegyelmi Bizottság, másodfokon az egyesület választmánya jár el. 3. Fegyelmi Bizottság tagjaival szemben elsőfokon az egyesület vezetősége, másodfokon az egyesület választmánya jár el. 4. A választmány tagjai ellen elsőfokon a fegyelmi bizottság, másodfokon a horgász egyesület vezetősége jár el.

4 4 AZ ELJÁRÁS MEGINDÍTÁSA Valamennyi feljelentést, vagy horgászok által tett bejelentést melynek tartalmaznia kell a fegyelmi vétség tényszerű, rövid ismertetését, az elkövetés helyét, idejét, az elkövető és a tanúk személyi adatait - iktatni kell. 2. Az egyesület elnöke a beérkezett bejelentést 30 napon belül köteles megvizsgálni, az állásfoglalását dátummal a bejelentésre feltüntetni. Az állásfoglalás lehet: - halászati felügyelőséghez áttétel - fegyelmi eljárás kezdeményezése - fegyelmi eljárás nélkül figyelmeztetés vagy megrovás. Ezt a jogkörét a Fegyelmi Bizottság elnökére átruházhatja. 3. Ha a rendelkezésre álló adatok egyértelműen bizonyítják a fegyelmi vétség elkövetését, azonban csekélyebb súlyú fegyelmi vétségről van szó, az elnök mellőzheti a fegyelmi eljárás elrendelését és saját hatáskörében figyelmeztetés vagy írásbeli megrovás fegyelmi büntetést szabhat ki. Ezt a jogkörét a Fegyelmi Bizottság elnökére átruházhatja. 4. Fegyelmi eljárás nélkül hozott figyelmeztetésről vagy megrovásról írásbeli határozatot kell hozni és ebben fel kell hívni az elkövető figyelmét, hogy a határozat ellen nyolc napon belül panasszal élhet. Panasz esetén a fegyelmi eljárást le kell folytatni. 5. Amennyiben az elkövető tisztségviselő és a feljelentésből egyértelműen rendkívül súlyos fegyelmi vétség állapítható meg, a horgász egyesület elnöke a fegyelmi eljárás elrendelésével egyidejűleg írásbeli határozattal felfüggesztheti tisztségének betöltését.

5 5 6. Minden esetben a fegyelmi eljárást le kell folytatni az ellen, aki a halgazdálkodással kapcsolatos, illetve a környezetvédelemmel kapcsolatos szabálysértést, vagy bűncselekményt követett el és azt jogerősen elbírálták, de a további horgászattal kapcsolatban döntést nem hoztak. ELÉVÜLÉS 8. A fegyelmi vétség elkövetésétől számított hat hónap elteltével fegyelmi vétség miatt eljárás nem indítható. Ezen belül indított eljárás időtartama két hónap, mely indokolt esetben két hónappal meghosszabbítható. Kivétel, ha büntető vagy szabálysértési eljárás indult, ez esetben a jogerőre emelkedés napjától számított három hónap. FEGYELMI BIZOTTSÁG MŰKÖDÉSE A fegyelmi szerv határozatképes, ha az ügy tárgyalásán legalább három személy jelen van a Fegyelmi Bizottságból. 2. Nem járhat el fegyelmi szerv tagjaként aki az elkövetőnek egyeneságbeli rokona, házas- vagy élettársa, az elkövetővel munkajogi, vagy fölérendeltségi, vagy egyéb függőségi kapcsolat áll fenn. Akkor sem, ha egyéb okól elfogult. 3. Másodfokon nem vehet részt az eljárásban, aki elsőfokon részt vett.

6 6 ELJÁRÁSI SZABÁLYOK A horgász egyesület elnöke a fegyelmi ügy tárgyalását 30 napon belül köteles kitűzni, vagy szükség esetén feljelentés kiegészítést rendelhet el, melynek időtartama 60 nap. Ezt a jogkörét a fegyelmi bizottság elnökére átruházhatja figyelemmel 7. /2/ bekezdésre. 2. Az eljárás alá vont tagot azzal kell a kitűzött tárgyalásra megidézni, hogy távolmaradása esetén az eljárást ellene lefolytatják.megjelenése esetén bizonyítékait, tanúit a tárgyalásra magával hozhatja, illetve bejelentheti. 3. A megidézett illetve felkért tanúk költségeit megjelenés esetén az egyesület téríti. 4. A tárgyalás nyilvános, de indokolt esetben a bizottság elnöke zárt tárgyalást rendelhet el. 5. A tárgyalást az elnök nyitja meg és gondoskodik a jogszerűségről és a rendről. Megállapítja a tárgyalás szabályszerű feltételeit, elfogultsági nyilatkozatot vesz, majd dönt annak elfogadásáról és elvetéséről A tárgyalásról jegyzőkönyvet kell készíteni. 2. A jegyzőkönyvet a szerv tagjai és a jegyzőkönyvvezető, valamint az eljárás alá vont személy írja alá.

7 Az eljárást meg kell tagadni: - a feljelentett cselekmény nem fegyelmi vétség. - a feljelentett cselekményt nem a gyanúsított követte el. - a feljelentett cselekmény elévült. - az elkövető halála esetén. 2. A Fegyelmi Bizottság zárt ülésen hozza meg határozatát, melyet azonnal kihirdet. 3. Az eljárást meg kell szüntetni: - a terhére rót cselekmény nem fegyelmi vétség. - a terhére rót cselekményt nem követte el. - a terhére rót cselekmény elkövetése kétséget kizáróan nem bizonyítható. - a terhére rót cselekmény elévült. - az elkövető halála esetén. 4. A határozatot irásba kell foglalni. 5. Távollétében hozott határozatot az eljárás alá vont személynek tértivevényesen 8 napon belül meg kell küldeni. Az elsőfokú határozat a 16. napon, vagy a kihirdetéskor - amennyiben fellebbezési jogáról lemont azonnal jogerőre emelkedik A 3. /1/ bek. c) f) pontjában meghozott fegyelmi büntetést a jogerőre emelkedést követően az eljárás alá vont tag nyilvántartó kartonjára be kell vezetni. 2. A hónapokban, illetőleg években megállapított fegyelmi büntetés kezdő napja az a nap, amelytől kezdődően az eljárás alá vont személy a fegyelmi határozatban megjelölt jogát ténylegesen nem gyakorolhatja.

8 8 FELLEBBEZÉS Az elsőfokon hozott fegyelmi határozat ellen, annak kézbesítésétől számított 15 napon belül fellebbezésnek van helye, melyet az elsőfokú fegyelmi szervnél kell benyújtani. 2. A fellebbezést a fegyelmi bizottság elnöke az ügy irataival együtt nyolc napon belül a másodfokú szervnek köteles megküldeni. 3. A másodfokú szerv a fellebbezést alaptalannak találja, azt elutasítja, ellenkező esetben az elsőfokú határozatot részben vagy egészben megváltoztathatja, vagy azt hatályon kívül helyezése mellett az elsőfokú szervet új eljárásra és új határozat hozatalra kötelezheti. 4. A fellebbviteli szerv az elsőfokú határozatban kiszabott, csak arra irányuló fellebbezés esetén súlyosbíthat 5. Másodfokú határozat ellen további fellebbezésnek helye nincs. ÚJRAFELVÉTEL 15. A fegyelmi eljárás jogerőre emelkedésétől számított hat hónap, illetve az eljárás alatt álló személy büntetés kitöltése alatt az ügy újrafelvételét kérheti, ha olyan új bizonyítékot jelöl meg, amelynek alapján az eljárásban terhére megállapított tényállás megdöntésére és annak eredményeként kedvezőbb határozat hozatalára alkalmas. Az újrafelvétel elrendelése vagy elutasítása az alapeljárást lefolytató fegyelmi bizottság elnökének a feladata. Az elrendelést vagy elutasítást határozatba kell foglalni, mely ellen fellebbezésnek nincs helye.

9 9 ELJÁRÁS IFJÚSÁGI TAGGAL SZEMBEN 16. Ifjúsági taggal szemben elsődleges a nevelési cél. Ifjúsági tag megidézésekor a szülő vagy törvényes képviselő jelenlétét kell kérni. Meg nem jelenés esetén az eljárás a szülő és törvényes képviselő nélkül is lefolytatható. Gyermekkorúval szemben fegyelmi eljárásnak helye nincs. (14. életévet be nem töltött személy.) január.

MAGYAR AUTÓKLUB FEGYELMI SZABÁLYZAT

MAGYAR AUTÓKLUB FEGYELMI SZABÁLYZAT MAGYAR AUTÓKLUB FEGYELMI SZABÁLYZAT Elfogadta a Magyar Autóklub Küldöttközgyűlése a 17/2015. 17/2015. XII. 17./KKGY) KKGY határozattal Hatályos: 2015. december 18 -tól A Magyar Autóklub Küldöttközgyűlése

Részletesebben

FEGYELMI SZABÁLYZAT. Útmutató a horgászok fegyelmi ügyeinek elbírálásához

FEGYELMI SZABÁLYZAT. Útmutató a horgászok fegyelmi ügyeinek elbírálásához FEGYELMI SZABÁLYZAT Útmutató a horgászok fegyelmi ügyeinek elbírálásához A gyulai Munkácsy Horgász Egyesület 2009. február 2-i közgyőlésén módosította az egyesület fegyelmi szabályzatát. Az útmutató a

Részletesebben

HALLGATÓI FEGYELMI ÉS KÁRTÉRÍTÉSI SZABÁLYZAT

HALLGATÓI FEGYELMI ÉS KÁRTÉRÍTÉSI SZABÁLYZAT HALLGATÓI FEGYELMI ÉS KÁRTÉRÍTÉSI SZABÁLYZAT A Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) a Felsőoktatásról szóló 2005. évi CXXXIX. tv. 24.. (4) bekezdésében, valamint a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Szervezeti

Részletesebben

Beszerzések, közbeszerzési eljárások; Összeférhetetlenség, szabálytalanság. Előadó: dr. Keszler Gábor NFFKÜ Zrt.

Beszerzések, közbeszerzési eljárások; Összeférhetetlenség, szabálytalanság. Előadó: dr. Keszler Gábor NFFKÜ Zrt. Beszerzések, közbeszerzési eljárások; Összeférhetetlenség, szabálytalanság Előadó: dr. Keszler Gábor NFFKÜ Zrt. Irányadó jogszabályok - az EGT Finanszírozási Mechanizmus és a Norvég Finanszírozási Mechanizmus

Részletesebben

(1) A szabályzat hatálya kiterjed: a) a versenyzőre; b) a sportszakemberre; c) a tagra; 1. 2. (1) A sportegyesület fegyelmi eljárást folytathat le a v

(1) A szabályzat hatálya kiterjed: a) a versenyzőre; b) a sportszakemberre; c) a tagra; 1. 2. (1) A sportegyesület fegyelmi eljárást folytathat le a v DEBRECEN VÁROSI LÖVÉSZ EGYLET FEGYELMI SZABÁLYZAT Elfogadta a Debrecen Városi Lövész Egylet közgyűlése Érvényes: 2006. május 27-től (1) A szabályzat hatálya kiterjed: a) a versenyzőre; b) a sportszakemberre;

Részletesebben

Szajki Tavak Aranykárász Horgász és. Környezetvédelmi Közhasznú Egyesület FEGYELMI SZABÁLYZATA

Szajki Tavak Aranykárász Horgász és. Környezetvédelmi Közhasznú Egyesület FEGYELMI SZABÁLYZATA Szajki Tavak Aranykárász Horgász és Környezetvédelmi Közhasznú Egyesület FEGYELMI SZABÁLYZATA A Szajki Tavak Aranvkárász Horgász és Környezetvédelmi Közhasznú Egyesület fegyelmi szabályzata A horgászattal

Részletesebben

A SÁROSPATAKI Bodrogmenti Sporthorgász Egyesület FEGYELMI SZABÁLYZATA

A SÁROSPATAKI Bodrogmenti Sporthorgász Egyesület FEGYELMI SZABÁLYZATA 1 A SÁROSPATAKI Bodrogmenti Sporthorgász Egyesület FEGYELMI SZABÁLYZATA 2 A fegyelmi Szabályzat meghatározza a Horgászegyesület tagjaival kapcsolatban csak rájuk vonatkozóan a fegyelmi eljárás célját,

Részletesebben

FEGYELMI SZABÁLYZAT. 1. Általános rendelkezések

FEGYELMI SZABÁLYZAT. 1. Általános rendelkezések Oldal: 1 / 6 1. Általános rendelkezések A fegyelmi büntetés célja a nevelés és az általános, illetve egyéni megelőzés. Ennek megfelelően a fegyelmi büntetést úgy kell kiszabni, hogy igazodjon a fegyelmi

Részletesebben

Kandó Kálmán Szakképző Iskola. Fegyelmi Szabályzat. Készítette: dr. Tóth István igazgató. Tatabánya, 2012. szeptember 03

Kandó Kálmán Szakképző Iskola. Fegyelmi Szabályzat. Készítette: dr. Tóth István igazgató. Tatabánya, 2012. szeptember 03 Kandó Kálmán Szakképző Iskola Fegyelmi Szabályzat Készítette: dr. Tóth István igazgató Tatabánya, 2012. szeptember 03 Készült: a köznevelésről szóló 2011.évi CXC törvény és a 20/2012. (VIII. 31.) EMMI

Részletesebben

a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés tisztségviselőinek, tagjainak és a bizottságok tagjainak tiszteletdíjáról és juttatásairól szóló

a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés tisztségviselőinek, tagjainak és a bizottságok tagjainak tiszteletdíjáról és juttatásairól szóló a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés tisztségviselőinek, tagjainak és a bizottságok tagjainak tiszteletdíjáról és juttatásairól szóló 11/2013. (IX.26.) önkormányzati rendelet, egységes szerkezetbe

Részletesebben

a végrehajtói fegyelmi bíróságok ügyrendjét ELSŐ RÉSZ Általános rendelkezések A fegyelmi bíróság hatásköre

a végrehajtói fegyelmi bíróságok ügyrendjét ELSŐ RÉSZ Általános rendelkezések A fegyelmi bíróság hatásköre A Budapest Környéki Törvényszék mellett működő Bírósági Végrehajtói Fegyelmi Bíróság (a továbbiakban elsőfokú fegyelmi bíróság) és a Kúria mellett működő Bírósági Végrehajtói Fegyelmi Bíróság (a továbbiakban

Részletesebben

Múcsonyi Helyi Választási Bizottság

Múcsonyi Helyi Választási Bizottság Múcsonyi Helyi Választási Bizottság 3744 Mucsony, Fő út 2. : 48/403-078 Fax: 48/403-078/126 sz. mellék hivatali e-mail: hivatal@mucsony.hu A Múcsonyi Helyi Választási Bizottság 49/2014. (X.12.) határozata

Részletesebben

HALLGATÓI FEGYELMI ÉS KÁRTÉRÍTÉSI SZABÁLYZAT

HALLGATÓI FEGYELMI ÉS KÁRTÉRÍTÉSI SZABÁLYZAT HALLGATÓI FEGYELMI ÉS KÁRTÉRÍTÉSI SZABÁLYZAT 2013 A Hallgatói Fegyelmi és Kártérítési Szabályzat a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. CCIV. törvény (a továbbiakban: Nftv.) rendelkezéseivel, és a Szolnoki

Részletesebben

SZABÁLYZAT a megyei közgyűlés tagjai és hozzátartozóik vagyonnyilatkozatának kezeléséről, nyilvántartásáról, ellenőrzéséről. Általános rendelkezések

SZABÁLYZAT a megyei közgyűlés tagjai és hozzátartozóik vagyonnyilatkozatának kezeléséről, nyilvántartásáról, ellenőrzéséről. Általános rendelkezések SZABÁLYZAT a megyei közgyűlés tagjai és hozzátartozóik vagyonnyilatkozatának kezeléséről, nyilvántartásáról, ellenőrzéséről I. Általános rendelkezések 15. sz. melléklet 1. A helyi önkormányzati képviselők

Részletesebben

MAGYAR KERÉKPÁRSPORTOK SZÖVETSÉGE SZABÁLYZATA A FEGYELMI ELJÁRÁSRÓL

MAGYAR KERÉKPÁRSPORTOK SZÖVETSÉGE SZABÁLYZATA A FEGYELMI ELJÁRÁSRÓL MAGYAR KERÉKPÁRSPORTOK SZÖVETSÉGE SZABÁLYZATA A FEGYELMI ELJÁRÁSRÓL BUDAPEST, 2016. február 22. A sportról szóló 2004. évi I. törvény és a sportfegyelmi felelősségről szóló 39/2004. (III. 12.) Kormányrendeletben

Részletesebben

ESZTERHÁZY KÁROLY FŐISKOLA HALLGATÓI FEGYELMI ÉS KÁRTÉRÍTÉSI SZABÁLYZATA

ESZTERHÁZY KÁROLY FŐISKOLA HALLGATÓI FEGYELMI ÉS KÁRTÉRÍTÉSI SZABÁLYZATA ESZTERHÁZY KÁROLY FŐISKOLA HALLGATÓI FEGYELMI ÉS KÁRTÉRÍTÉSI SZABÁLYZATA 2015. Tartalomjegyzék I. Fejezet... 4 ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 4 A szabályzat célja... 4 A szabályzat hatálya... 4 II. Fejezet...

Részletesebben

FEGYELMI SZABÁLYZATA

FEGYELMI SZABÁLYZATA TATAI TÖMEGSPORT ÉS TÁJFUTÓ HONVÉD SPORTEGYESÜLET FEGYELMI SZABÁLYZATA Jóváhagyva a 2014. január 25-én lezajlott küldöttközgyűlésen. (Jelen lévő létszám fő, ebből igen fő, nem fő, tartózkodott fő. Arány:

Részletesebben

Magyar Orvosi Kamara Fogorvosok Területi Szervezetének felépítése, szervezeti egységei és azok feladatai

Magyar Orvosi Kamara Fogorvosok Területi Szervezetének felépítése, szervezeti egységei és azok feladatai Magyar Orvosi Kamara Fogorvosok Területi Szervezetének felépítése, szervezeti egységei és azok feladatai Magyar Orvosi Kamara Alapszabályának 26./ pontja alapján: A területi szervezet testületei: a) küldöttgyűlés;

Részletesebben

A MAGYARORSZÁGI AMERIKAI STAFFORDSHIRE TERRIER EGYESÜLET

A MAGYARORSZÁGI AMERIKAI STAFFORDSHIRE TERRIER EGYESÜLET A MAGYARORSZÁGI AMERIKAI STAFFORDSHIRE TERRIER EGYESÜLET Fegyelmi szabályzat 2015. A MAGYARORSZÁGI AMERIKAI STAFFORDSHIRE TERRIER EGYESÜLET Magyarországi Amerikai Staffordshire Terrier Egyesület Közgyűlése

Részletesebben

Egységes Mezőgazdasági Ügyfél-nyilvántartási Rendszer. Kérjük, a kérelmet olvashatóan, nyomtatott nagy betűkkel töltse ki! I. rész: Azonosító adatok

Egységes Mezőgazdasági Ügyfél-nyilvántartási Rendszer. Kérjük, a kérelmet olvashatóan, nyomtatott nagy betűkkel töltse ki! I. rész: Azonosító adatok Egységes Mezőgazdasági Ügyfél-nyilvántartási Rendszer Állandó meghatalmazás és annak nyilvántartásba vétele iránti kérelem Benyújtandó a mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatási szerv (MVH) bármely

Részletesebben

Szent István Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzat

Szent István Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzat FI 69207 Szent István Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzat III. Kötet: Hallgatói Követelményrendszer III/5. rész: Hallgatói Fegyelmi és Kártérítési Szabályzat 2016. június BEVEZETÉS 1. A Szent István

Részletesebben

Határozat száma: 49/2014. (X.13.) Tárgy: Roma települési nemzetiségi képviselő választás eredményének megállapítása HATÁROZAT

Határozat száma: 49/2014. (X.13.) Tárgy: Roma települési nemzetiségi képviselő választás eredményének megállapítása HATÁROZAT Határozat száma: 49/2014. (X.13.) Tárgy: Roma települési nemzetiségi képviselő választás eredményének megállapítása HATÁROZAT Nádudvar Város Helyi Választási Bizottsága a választási eljárásról szóló 2013.

Részletesebben

Pallas Athéné Domus Scientiae Alapítvány. Felügyelő Bizottságának ügyrendje

Pallas Athéné Domus Scientiae Alapítvány. Felügyelő Bizottságának ügyrendje Pallas Athéné Domus Scientiae Alapítvány Felügyelő Bizottságának ügyrendje A Felügyelő Bizottság Ügyrendje az Alapító Okirattal összhangban határozza meg a Pallas Athéné Domus Scientiae Alapítvány (továbbiakban:

Részletesebben

SZABÁLYZAT a megyei közgyűlés tagjai és hozzátartozóik vagyonnyilatkozatának kezeléséről, nyilvántartásáról, ellenőrzéséről

SZABÁLYZAT a megyei közgyűlés tagjai és hozzátartozóik vagyonnyilatkozatának kezeléséről, nyilvántartásáról, ellenőrzéséről 5. melléklet a 12/2014. (XII.15.) önkormányzati rendelethez SZABÁLYZAT a megyei közgyűlés tagjai és hozzátartozóik vagyonnyilatkozatának kezeléséről, nyilvántartásáról, ellenőrzéséről I. Általános rendelkezések

Részletesebben

Városi Kispályás Labdarúgó Versenybizottság FEGYELMI SZABÁLYZAT. Hatályba lép: 2012. június

Városi Kispályás Labdarúgó Versenybizottság FEGYELMI SZABÁLYZAT. Hatályba lép: 2012. június Városi Kispályás Labdarúgó Versenybizottság FEGYELMI SZABÁLYZAT Hatályba lép: 2012. június 2 I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. A fegyelmi szabályzat célja, feladata (1) A Városi Kispályás Versenybizottság

Részletesebben

A Magyar Kézilabda Szövetség

A Magyar Kézilabda Szövetség A Magyar Kézilabda Szövetség FEGYELMI SZABÁLYZATA Budapest Hatályos: 2012. július 15-től 2 I. Fejezet A Fegyelmi Szabályzat hatálya 1.. A Magyar Kézilabda Szövetség Fegyelmi Szabályzata (a továbbiakban:

Részletesebben

Az Európai Szabadalmi Egyezmény végrehajtási szabályainak 2010. április 1-étől hatályba lépő lényeges változásai

Az Európai Szabadalmi Egyezmény végrehajtási szabályainak 2010. április 1-étől hatályba lépő lényeges változásai DANUBIA Szabadalmi és Védjegy Iroda Kft. Az Európai Szabadalmi Egyezmény végrehajtási szabályainak 2010. április 1-étől hatályba lépő lényeges változásai A Magyar Iparjogvédelmi és Szerzői Jogi Egyesület

Részletesebben

EURÓPAI UNIÓ AZ EURÓPAI PARLAMENT 2006/0287 (COD) PE-CONS 3648/2/07 REV 2

EURÓPAI UNIÓ AZ EURÓPAI PARLAMENT 2006/0287 (COD) PE-CONS 3648/2/07 REV 2 EURÓPAI UNIÓ AZ EURÓPAI PARLAMENT A TANÁCS Brüsszel, 2008. február 26. (OR. en) 2006/0287 (COD) PE-CONS 3648/2/07 REV 2 ENV 447 ENT 104 CODEC 899 JOGI AKTUSOK ÉS EGYÉB ESZKÖZÖK Tárgy: AZ EURÓPAI PARLAMENT

Részletesebben

Emőd Nagyközség Képviselő-testületének. 6/1999. /IV.21./ sz. R E N D E L E T E. az első lakáshoz jutók helyi támogatásáról 1..

Emőd Nagyközség Képviselő-testületének. 6/1999. /IV.21./ sz. R E N D E L E T E. az első lakáshoz jutók helyi támogatásáról 1.. Emőd Nagyközség Képviselő-testületének 6/1999. /IV.21./ sz. R E N D E L E T E az első lakáshoz jutók helyi támogatásáról 1.. A támogatásban részesíthetők köre /1/ Az önkormányzat által nyújtott helyi támogatásra

Részletesebben

4.4.2. A Magyar Birkózó Szövetség Fegyelmi Szabályzata

4.4.2. A Magyar Birkózó Szövetség Fegyelmi Szabályzata 4.4.2. A Magyar Birkózó Szövetség Fegyelmi Szabályzata 1. A Sportról szóló 2004. évi I. törvény és a 39/2004.(III.12.) Korm. rendeletben foglaltak alapján a Magyar Birkózó Szövetség (a továbbiakban: Szövetség)

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kulturális, Oktatási és Szociális Bizottságának 2015. április 30. napján 15 00 órától a Rakamazi Közös Önkormányzati Hivatal tanácstermében megtartott üléséről. Jelen vannak:

Részletesebben

B/3. BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁSI JOG TÉTELEK ÉS AZ ELSAJÁTÍTANDÓ JOGANYAG. Mindig a vizsga napján hatályos törvényszöveget kell a vizsgázónak ismernie.

B/3. BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁSI JOG TÉTELEK ÉS AZ ELSAJÁTÍTANDÓ JOGANYAG. Mindig a vizsga napján hatályos törvényszöveget kell a vizsgázónak ismernie. Egyes tételeknél szükséges B/3. BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁSI JOG TÉTELEK ÉS AZ ELSAJÁTÍTANDÓ JOGANYAG a Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény (Btk.) a büntetőeljárásról szóló 1998. évi XIX. törvény

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 230 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Rakamaz Város Képviselő-testületének 2015. június 5. napján 9 00 órától a Rakamazi Közös Önkormányzati Hivatal tanácstermében megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak:

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! Tisztelt Képviselő-testület! Csöbör Katalin képviselő tagságának lemondásával megüresedett az alpolgármesteri poszt. A választási eljárásról szóló törvény előírásai alapján a megüresedett képviselői helyet

Részletesebben

MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE FEGYELMI SZABÁLYZAT

MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE FEGYELMI SZABÁLYZAT MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE FEGYELMI SZABÁLYZAT 2 MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE HUNGARIAN BASKETBALL FEDERATION 1143 BUDAPEST, DÓZSA GYÖRGY ÚT 1-3. POSTACÍM: 1442 BUDAPEST, PF.

Részletesebben

Fontosabb változások: 1. Bejelentés. Személyesen vagy Ügyfélkapun keresztül Körzetközponti jegyzőnél - országos illetékesség Magyarorszag.

Fontosabb változások: 1. Bejelentés. Személyesen vagy Ügyfélkapun keresztül Körzetközponti jegyzőnél - országos illetékesség Magyarorszag. KMRÁH. Hatósági Főosztály, Rostás Ilona Anna Összefoglaló a vállalkozói tevékenységről Vállalkozások adminisztrációs terheinek csökkentése érdekében - összhangban a Ket. novellával és a Szolgáltatási tevékenységekről

Részletesebben

A Justh Zsigmond Városi Könyvtár panaszkezelési szabályzata

A Justh Zsigmond Városi Könyvtár panaszkezelési szabályzata A Justh Zsigmond Városi Könyvtár panaszkezelési szabályzata I. Általános rendelkezések, fogalom meghatározások Szabályzatunk célja, hogy a Justh Zsigmond Városi Könyvtár, mint nyilvános könyvtár a könyvtári

Részletesebben

10/2005. (I.26.) rendelet egységes szerkezetbe foglalt szövege

10/2005. (I.26.) rendelet egységes szerkezetbe foglalt szövege Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete A NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYEKBEN ALKALMAZANDÓ TÉRÍTÉSI DÍJ ÉS TANDÍJFIZETÉSI KÖTELEZETTSÉG MEGÁLLAPÍTÁSÁNAK SZABÁLYAIRÓL SZÓLÓ a 47/2006.(XI.16.), 46/2010.

Részletesebben

P Á L Y Á Z A T I A D A T L A P egyesületek, civil szervezetek támogatására

P Á L Y Á Z A T I A D A T L A P egyesületek, civil szervezetek támogatására P Á L Y Á Z A T I A D A T L A P egyesületek, civil szervezetek támogatására Pályázat száma: 1./A pályázó szervezet megnevezése: 2./ A pályázó szervezet adatai Székhelye, siófoki telephelye: Bankszámlaszáma:

Részletesebben

A MAGYAR ASZTALITENISZ SZÖVETSÉG FEGYELMI SZABÁLYZATA. A fegyelmi szabályzat hatálya

A MAGYAR ASZTALITENISZ SZÖVETSÉG FEGYELMI SZABÁLYZATA. A fegyelmi szabályzat hatálya A MAGYAR ASZTALITENISZ SZÖVETSÉG FEGYELMI SZABÁLYZATA A fegyelmi szabályzat hatálya (1) E szabályzat rendelkezéseit kell alkalmazni a Magyar Asztalitenisz Szövetség (a továbbiakban: Szövetség) tagjaira,

Részletesebben

MNASZ SPORTFEGYELMI SZABÁLYZAT

MNASZ SPORTFEGYELMI SZABÁLYZAT 2006. 03. 21 MNASZ SPORTFEGYELMI SZABÁLYZAT A FEGYELMI SZABÁLYZAT HATÁLYA 1. (1) E Szabályzat rendelkezéseit kell alkalmazni a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (a továbbiakban: Szövetség) tagjai, a Szövetség

Részletesebben

A Budapesti Értéktőzsde Zártkörűen Működő Részvénytársaság Közgyűlésének 14/2015. számú határozata

A Budapesti Értéktőzsde Zártkörűen Működő Részvénytársaság Közgyűlésének 14/2015. számú határozata 14/2015. számú határozata A Budapesti Értéktőzsde Zártkörűen Működő Részvénytársaság Közgyűlése az előterjesztésnek megfelelően a következő személyeket jelölte ki a Szavazatszámláló Bizottság tagjainak:

Részletesebben

A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM HALLGATÓI FEGYELMI ÉS KÁRTÉRÍTÉSI SZABÁLYZATA. Szeged, 2011. október 24.

A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM HALLGATÓI FEGYELMI ÉS KÁRTÉRÍTÉSI SZABÁLYZATA. Szeged, 2011. október 24. A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM HALLGATÓI FEGYELMI ÉS KÁRTÉRÍTÉSI SZABÁLYZATA Szeged, 2011. október 24. A Szegedi Tudományegyetem Hallgatói Fegyelmi és Kártérítési Szabályzata 1 2005. évi CXXXIX. törvény a

Részletesebben

Jogszabályváltozások. Érettségi 2015/2016 tanév tavasz. Dr. Kun Ágnes osztályvezető

Jogszabályváltozások. Érettségi 2015/2016 tanév tavasz. Dr. Kun Ágnes osztályvezető Érettségi 2015/2016 tanév tavasz Jogszabályváltozások Dr. Kun Ágnes osztályvezető Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Oktatási és Hatósági Osztály 2016. április 19. Az érettségi vizsga vizsgaszabályzatának

Részletesebben

BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA III. KÖTET A BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZERE

BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA III. KÖTET A BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZERE BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA III. KÖTET A BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZERE HALLGATÓI FEGYELMI ÉS KÁRTÉRÍTÉSI SZABÁLYZAT Budapest 2015. (2015.

Részletesebben

A jogi személlyel szemben alkalmazható büntetőjogi intézkedések Dr. Eisenbacher Gábor ügyvéd Dr. Németh Katalin ügyvéd

A jogi személlyel szemben alkalmazható büntetőjogi intézkedések Dr. Eisenbacher Gábor ügyvéd Dr. Németh Katalin ügyvéd www.retiantallpartners.hu A jogi személlyel szemben alkalmazható büntetőjogi intézkedések Dr. Eisenbacher Gábor ügyvéd Dr. Németh Katalin ügyvéd Vállalatok mint vádlottak? 2001. évi CIV. törvény a jogi

Részletesebben

J A V A S L A T a távhőszolgáltatás díjának ármegállapításával, árváltoztatásával kapcsolatos állásfoglalás k i a l a k í t á s á r a

J A V A S L A T a távhőszolgáltatás díjának ármegállapításával, árváltoztatásával kapcsolatos állásfoglalás k i a l a k í t á s á r a J A V A S L A T a távhőszolgáltatás díjának ármegállapításával, árváltoztatásával kapcsolatos állásfoglalás k i a l a k í t á s á r a Előterjesztő: Ózdi Távhő Kft. ügyvezetője Ó z d, 2013. július 25. ELŐZMÉNYEK:

Részletesebben

Mosonszolnok Község Önkormányzata Képviselő-testülete 6/1999.(III.31.) ÖKT sz. R E N D E L E T E. helyi kitüntetések alapításáról és adományozásáról

Mosonszolnok Község Önkormányzata Képviselő-testülete 6/1999.(III.31.) ÖKT sz. R E N D E L E T E. helyi kitüntetések alapításáról és adományozásáról Mosonszolnok Község Önkormányzata Képviselő-testülete 6/1999.(III.31.) ÖKT sz. R E N D E L E T E helyi kitüntetések alapításáról és adományozásáról Mosonszolnok Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

1. számú melléklet TÁJÉKOZTATÓ A BÍRÓSÁGI ÜLNÖKÖK VÁLASZTÁSÁRÓL

1. számú melléklet TÁJÉKOZTATÓ A BÍRÓSÁGI ÜLNÖKÖK VÁLASZTÁSÁRÓL 1. számú melléklet TÁJÉKOZTATÓ A BÍRÓSÁGI ÜLNÖKÖK VÁLASZTÁSÁRÓL A Magyar Köztársaság Alkotmányának 46. (2) bekezdése értelmében a törvény által meghatározott ügyekben és módon nem hivatásos bírák (ülnökök)

Részletesebben

2013. évi XXXVI. törvény a választási eljárásról

2013. évi XXXVI. törvény a választási eljárásról 2013. évi XXXVI. törvény a választási eljárásról XVI. FEJEZET AZ EURÓPAI PARLAMENT TAGJAINAK VÁLASZTÁSA 331. (1) Az Európai Parlament tagjainak választásán e törvény I-XII. Fejezetét, a 245., a 247. (1)

Részletesebben

1. A rendelet hatálya

1. A rendelet hatálya Pécel Város Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2015. (II. 5.) önkormányzati rendelete a hivatali helyiségen kívüli és a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötések engedélyezésének szabályairól

Részletesebben

Fegyelmi Szabályzata

Fegyelmi Szabályzata A DEBRECENI REFORMÁTUS HITTUDOMÁNYI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATÁNAK 11. SZ. MELLÉKLETE Ikt. szám: 230/1300/25-2/2012. A Debreceni Református Hittudományi Egyetem hallgatóinak Fegyelmi Szabályzata

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Hidegkút Német Nemzetiségi Önkormányzat 2016. január 28.-i Képviselő-testületi ülésére

ELŐTERJESZTÉS Hidegkút Német Nemzetiségi Önkormányzat 2016. január 28.-i Képviselő-testületi ülésére Hidegkút Német Nemzetiségi Önkormányzat ELNÖKE Szám: ELŐTERJESZTÉS Hidegkút Német Nemzetiségi Önkormányzat 2016. január 28.-i Képviselő-testületi ülésére Tárgy: A) Önkormányzat saját bevételeinek és adósságot

Részletesebben

MKOSZ FEGYELMI SZABÁLYZAT

MKOSZ FEGYELMI SZABÁLYZAT MKOSZ FEGYELMI SZABÁLYZAT MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE HUNGARIAN BASKETBALL FEDERATION 1146 BUDAPEST, ISTVÁNMEZEI ÚT 1-3. Telefon: 460-6825 Telefax: 252-3296 E-mail: mkosz@hunbasket.hu Honlap:

Részletesebben

JAVASLAT. Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2013 (IV.19) rendelet módosítására

JAVASLAT. Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2013 (IV.19) rendelet módosítására Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Dr. Battyányi Anita jogi szakreferens JAVASLAT Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2013

Részletesebben

CSÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 12/2003.(XI.27.) RENDELETE A MAGÁNSZEMÉLYEK KOMMUNÁLIS ADÓJÁRÓL. Adókötelezettség 1.

CSÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 12/2003.(XI.27.) RENDELETE A MAGÁNSZEMÉLYEK KOMMUNÁLIS ADÓJÁRÓL. Adókötelezettség 1. CSÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 12/2003.(XI.27.) RENDELETE A MAGÁNSZEMÉLYEK KOMMUNÁLIS ADÓJÁRÓL Csány Községi Önkormányzat a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény (a továbbiakban: Htv.) 1. -ának (1) bekezdésében

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Ortaháza Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. november 24-én megtartott nyílt ülésről.

Jegyzőkönyv. Ortaháza Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. november 24-én megtartott nyílt ülésről. 165/10/2015. Zala Megye Ortaháza Jegyzőkönyv Ortaháza Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. november 24-én megtartott nyílt ülésről. Határozatok: 71/2015(XI.24.) kt. határozat. Tárgykód: El6

Részletesebben

A KÖZPONTOSÍTOTT KÖZBESZERZÉS RENDSZERE

A KÖZPONTOSÍTOTT KÖZBESZERZÉS RENDSZERE A KÖZPONTOSÍTOTT KÖZBESZERZÉS RENDSZERE Orosz Endre főosztályvezető Központi Szolgáltatási Főigazgatóság Közbeszerzési referens képzés PTE A közbeszerzési törvény előzményei A központosított közbeszerzés

Részletesebben

SZMSZ III. számú melléklete. A Sárospataki Református Teológiai Akadémia hallgatóira vonatkozó Fegyelmi és Kártérítési Szabályzat

SZMSZ III. számú melléklete. A Sárospataki Református Teológiai Akadémia hallgatóira vonatkozó Fegyelmi és Kártérítési Szabályzat SZMSZ III. számú melléklete A Sárospataki Református Teológiai Akadémia hallgatóira vonatkozó Fegyelmi és Kártérítési Szabályzat A Sárospataki Református Teológia Szenátusa a nemzeti felsőoktatásról szóló

Részletesebben

1/5 BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE K I V O N A T

1/5 BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE K I V O N A T 1/5 BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Ikt. szám: 9-2/7/2007. K I V O N A T Budapest Főváros XVII. kerület Önkormányzatának Képviselő-testülete 2007. február 15-én megtartott

Részletesebben

Tényállás tisztázása és a bizonyítás

Tényállás tisztázása és a bizonyítás Tényállás tisztázása és a bizonyítás Tényállás tisztázása Eljárás célja: (megalapozott) döntés tényállás pontos megállapítása jogilag releváns tények jogszabály hivatalból hatóságok együttműködése Tényállás

Részletesebben

Magyar TáncSport Szakszövetség FEGYELMI SZABÁLYZATA

Magyar TáncSport Szakszövetség FEGYELMI SZABÁLYZATA A Magyar TáncSport Szakszövetség FEGYELMI SZABÁLYZATA I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 5 1. A Fegyelmi Szabályzat célja, feladata... 5 2. Az FSZ időbeli hatálya... 5 3. Az FSZ személyi és területi hatálya...

Részletesebben

Véleményezési határidő: 2013. november 26. Véleményezési cím:

Véleményezési határidő: 2013. november 26. Véleményezési cím: Budapest Főváros IV. kerület ÚJPEST ÖNKORMÁNYZAT 1041 Budapest, István út 14. 231-3141, Fax.: 231-3151 mszabolcs@ujpest.hu ALPOLGÁRMESTERE www.tuv.com ID 9105075801 Management System ISO 9001:2008 valid

Részletesebben

A MAGYAR MOTORSPORT SZÖVETSÉG FEGYELMI SZABÁLYZATA 2014.

A MAGYAR MOTORSPORT SZÖVETSÉG FEGYELMI SZABÁLYZATA 2014. A MAGYAR MOTORSPORT SZÖVETSÉG FEGYELMI SZABÁLYZATA 2014. 2 A Magyar Motorsport Szövetség Elnöksége a sportról szóló 2004. évi I. törvény 14. (3) bekezdése (a továbbiakban: Stv.), a sportfegyelmi felelősségről

Részletesebben

Kivonat: Nyírmeggyes Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. augusztus 26. napján megtartott ülésének jegyzőkönyvéből.

Kivonat: Nyírmeggyes Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. augusztus 26. napján megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. Kivonat: Nyírmeggyes Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. augusztus 26. napján megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. NYÍRMEGGYES KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 19/2015. (VIII. 28.)

Részletesebben

Szerzők: dr. Faix Nikoletta dr. Acsádi Tímea

Szerzők: dr. Faix Nikoletta dr. Acsádi Tímea A helyszíni bírság kiszabásának szabályai a szabálysértési eljárásban, a helyszíni bírságot kiszabó nyomtatvány hatályon kívül helyezésének jellemző okai Szerzők: dr. Faix Nikoletta dr. Acsádi Tímea Szabálysértés

Részletesebben

A halászati igazgatás és a halállomány védelme. Mester házy J ózsef és Er nszt Tamás

A halászati igazgatás és a halállomány védelme. Mester házy J ózsef és Er nszt Tamás A halászati igazgatás és a halállomány védelme Mester házy J ózsef és Er nszt Tamás Szervezeti felépítés I. fok: Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Földművelésügyi Igazgatóság Vadászati és Halászati

Részletesebben

Söpte településen működő Helyi Választási Bizottság Söpte településen a helyi önkormányzati képviselő és polgármester időközi választását

Söpte településen működő Helyi Választási Bizottság Söpte településen a helyi önkormányzati képviselő és polgármester időközi választását HELYI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG SÖPTE 9743 Söpte, Petőfi u. 61. Tel.: 94/510-045 Száma: 1/2016. (I.06.) HVB Tárgy: Söpte településen időközi választás kitűzése Söpte településen működő Helyi Választási Bizottság

Részletesebben

Vezetői engedéllyel kapcsolatos hatósági eljárások

Vezetői engedéllyel kapcsolatos hatósági eljárások Ózd Városi Polgármesteri Hivatal Igazgatási és Okmányiroda Osztály Okmányiroda 3600 Ózd, Városház tér 1. Tel.: 48/574-100 Vezetői engedéllyel kapcsolatos hatósági eljárások Ügyintéző: Tóthné Szabó Gabriella,

Részletesebben

KSZC Barcsi Ipari és Kereskedelmi Szakképző Iskola 7570 Barcs Barátság u. 9-11. FEGYELMI SZABÁLYZAT

KSZC Barcsi Ipari és Kereskedelmi Szakképző Iskola 7570 Barcs Barátság u. 9-11. FEGYELMI SZABÁLYZAT KSZC Barcsi Ipari és Kereskedelmi Szakképző Iskola 7570 Barcs Barátság u. 9-11. FEGYELMI SZABÁLYZAT KSZC Barcsi Ipari és Kereskedelmi Szakképző Iskola 2015. augusztus 7570 Barcs Barátság u. 9-11. 82-463-221

Részletesebben

Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. : (85) 550-333. 2010. december 9. napján tartandó rendkívüli

Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. : (85) 550-333. 2010. december 9. napján tartandó rendkívüli Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. : (85) 550-333 Sorszám: 2 Ügyiratszám: 980-8 /2010. 70-12-1/2010. E LİTERJESZTÉS Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete

Részletesebben

A NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM

A NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM Hatály: 2015. III. 21- A NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM HALLGATÓINAK FEGYELMI ÉS KÁRTÉRÍTÉSI SZABÁLYZATA (EGYSÉGES SZERKEZETBEN a 16/2013. (I. 30.) szenátusi határozat, valamint az 51/2015. (III. 11.) szenátusi

Részletesebben

A Magyar Vitorlás Szövetség FEGYELMI SZABÁLYZATA. készítette: dr. Kiss László bizottsági tag

A Magyar Vitorlás Szövetség FEGYELMI SZABÁLYZATA. készítette: dr. Kiss László bizottsági tag A Magyar Vitorlás Szövetség FEGYELMI SZABÁLYZATA 2016 készítette: dr. Kiss László bizottsági tag A Sportról szóló 2014. évi I. törvény 12.. (1) és (2). bekezdésében és 23.. (1). bekezdés /c. pontjában

Részletesebben

2014. 1. számú példány

2014. 1. számú példány Dömös Község Önkormányzata 2027 Dömös Táncsics u. 2 Készült: 3 példányban 2014. 1. számú példány JEGYZŐKÖNYV DÖMÖS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2014. OKTÓBER 21-ÉN MEGTARTOTT ALAKULÓ ÜLÉSÉRŐL

Részletesebben

A jogorvoslatok. Polgári eljárásjog előadás

A jogorvoslatok. Polgári eljárásjog előadás A jogorvoslatok A fellebbezés Polgári eljárásjog előadás Jogorvoslat-valamely sérelmes vagy annak vélt határozat megtámadása az erre jogosult részéről azzal a céllal, hogy az arra feljogosított hatóság

Részletesebben

AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA. Tervezet A BIZOTTSÁG.../.../EU RENDELETE

AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA. Tervezet A BIZOTTSÁG.../.../EU RENDELETE AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA Brüsszel, C Tervezet A BIZOTTSÁG.../.../EU RENDELETE ([ ]) a polgári légi közlekedéshez kapcsolódó műszaki követelményeknek és igazgatási eljárásoknak a 216/2008/EK európai

Részletesebben

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Üsz.: 22-41/2013. Tárgy: A Kiszombor 05326/2 hrsz-ú (korábban: 027/2 hrsz) ingatlan

Részletesebben

Magyar Repülő Szövetség MAGYAR REPÜLŐ SZÖVETSÉG DOPPINGELLENES SZABÁLYZATA 2006.

Magyar Repülő Szövetség MAGYAR REPÜLŐ SZÖVETSÉG DOPPINGELLENES SZABÁLYZATA 2006. MAGYAR REPÜLŐ SZÖVETSÉG DOPPINGELLENES SZABÁLYZATA 2006. 1 A Magyar Repülő Szövetség (a továbbiakban Szövetség) Elnöksége a doppingellenes tevékenység szabályairól szóló 55/2004. (III. 31.) Korm. rendelet

Részletesebben

VITAMIN Egészségpénztár

VITAMIN Egészségpénztár VITAMIN Egészségpénztár Érkeztető bélyegző helye MNY_03_A AZONOSÍTÁSI ADATLAP a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2007. évi CXXXVI. tv. 7.. ban előírt

Részletesebben

PÁLYÁZATI ADATLAP. a Rózsaszentmárton Községi Önkormányzat pályázati alapjából történő pénzbeli támogatás igényléséhez 2016.

PÁLYÁZATI ADATLAP. a Rózsaszentmárton Községi Önkormányzat pályázati alapjából történő pénzbeli támogatás igényléséhez 2016. PÁLYÁZATI ADATLAP a Rózsaszentmárton Községi Önkormányzat pályázati alapjából történő pénzbeli támogatás igényléséhez 2016. ÉVRE VONATKOZÓAN 1. A pályázó adatai: A pályázó neve: A pályázó címe: A pályázó

Részletesebben

J E GY Z Ő K Ö N Y V Felcsút Község Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli üléséről

J E GY Z Ő K Ö N Y V Felcsút Község Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli üléséről J E GY Z Ő K Ö N Y V Felcsút Község Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli üléséről Az ülés helye: a Polgármesteri Hivatal tanácskozóterme Felcsút, Fő u 75. Az ülés időpontja: 2014. február 17.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT. A Képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül egyhangúlag az alábbi határozatot hozta:

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT. A Képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül egyhangúlag az alábbi határozatot hozta: 2014. június 23. napján 19.00 órakor tartott ülésének könyvéből. A Képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül egyhangúlag az alábbi határozatot hozta: Tárgy: napirend elfogadása

Részletesebben

KÖZBESZERZÉSI SZERZŐDÉSEK TELJESÍTÉSÉNEK ÉS MÓDOSÍTÁSÁNAK ELLENŐRZÉSE

KÖZBESZERZÉSI SZERZŐDÉSEK TELJESÍTÉSÉNEK ÉS MÓDOSÍTÁSÁNAK ELLENŐRZÉSE KÖZBESZERZÉSI SZERZŐDÉSEK TELJESÍTÉSÉNEK ÉS MÓDOSÍTÁSÁNAK ELLENŐRZÉSE A közbeszerzési eljárás eredményeképpen megkötött szerződések teljesítésének és módosításának Közbeszerzési Hatóság által végzett ellenőrzéséről

Részletesebben

AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA. Javaslat: AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS IRÁNYELVE

AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA. Javaslat: AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS IRÁNYELVE HU HU HU AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA Brüsszel, 22.12.2006 COM(2006) 916 végleges 2006/0300 (COD) Javaslat: AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS IRÁNYELVE pénzügyi konglomerátumhoz tartozó hitelintézetek,

Részletesebben

Önellenőrzés Előadó: dr. Jakab Miklós

Önellenőrzés Előadó: dr. Jakab Miklós Előadó: dr. Jakab Miklós Az önellenőrzés fogalma Az adózó önadózás esetén jogosult az önellenőrzésre elévülési időn belül, de arra nem kötelezhető. Az önellenőrzéssel az adózó helyesbíti és bevallja az

Részletesebben

Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2016. (II. 26.) önkormányzati rendelete egyéb önkormányzati támogatásokról. I.

Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2016. (II. 26.) önkormányzati rendelete egyéb önkormányzati támogatásokról. I. Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2016. (II. 26.) önkormányzati rendelete egyéb önkormányzati támogatásokról Ózd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32.

Részletesebben

Az ACCESS Befektetési Alapkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság. 2012. április 25. napján tartott RENDKÍVÜLI KÖZGYŰLÉSÉRŐL.

Az ACCESS Befektetési Alapkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság. 2012. április 25. napján tartott RENDKÍVÜLI KÖZGYŰLÉSÉRŐL. Az ACCESS Befektetési Alapkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság 2012. április 25. napján tartott RENDKÍVÜLI KÖZGYŰLÉSÉRŐL készült J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 JEGYZŐKÖNYV amely készült a 2012. április 25.

Részletesebben

(1) A rendelet hatálya a Bocskaikert közigazgatási területén lakóhellyel rendelkező, a Gyvt. 4. -ában meghatározott személyekre terjed ki.

(1) A rendelet hatálya a Bocskaikert közigazgatási területén lakóhellyel rendelkező, a Gyvt. 4. -ában meghatározott személyekre terjed ki. Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2016. (I.29.) önkormányzati rendelete a gyermekek védelmének helyi szabályairól és a térítési díjról Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

A környezetvédelmi hatóság ellenőrzési tapasztalatainak összefoglalása

A környezetvédelmi hatóság ellenőrzési tapasztalatainak összefoglalása Vas Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztálya A környezetvédelmi hatóság ellenőrzési tapasztalatainak összefoglalása Pados Róbert Hulladékgazdálkodási ügyintéző Zalaegerszeg,

Részletesebben

AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA. Brüsszel, 2011. július 19. (19.07) (OR. en) 13081/11 AVIATION 193

AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA. Brüsszel, 2011. július 19. (19.07) (OR. en) 13081/11 AVIATION 193 AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA Brüsszel, 2011. július 19. (19.07) (OR. en) 13081/11 AVIATION 193 FEDŐLAP Küldi: az Európai Bizottság Az átvétel dátuma: 2011. július 18. Címzett: a Tanács Főtitkársága Biz. dok.

Részletesebben

Ajánlás A TANÁCS HATÁROZATA

Ajánlás A TANÁCS HATÁROZATA EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2014.3.10. COM(2014) 147 final Ajánlás A TANÁCS HATÁROZATA az egyrészről az Európai Unió, az Európai Atomenergia-közösség és tagállamaik, másrészről a Moldovai Köztársaság közötti

Részletesebben

Söjtöri Közös Önkormányzati Hivatal. a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX törvény 45. (1) bekezdése alapján.

Söjtöri Közös Önkormányzati Hivatal. a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX törvény 45. (1) bekezdése alapján. Söjtöri Közös Önkormányzati Hivatal a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX törvény 45. (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet Söjtöri közös Önkormányzati Hivatal Jegyző munkakör betöltésére

Részletesebben

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem. Hallgatói Jogorvoslati Szabályzata 2006.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem. Hallgatói Jogorvoslati Szabályzata 2006. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Hallgatói Jogorvoslati Szabályzata 2006. 1 1. A szabályzat hatálya (1) A hallgatói jogorvoslati szabályzat (a továbbiakban: Szabályzat) személyi hatálya kiterjed az egyetemmel

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS ALSÓZSOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2015. MÁRCIUS 26-I ÜLÉSÉRE

ELŐTERJESZTÉS ALSÓZSOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2015. MÁRCIUS 26-I ÜLÉSÉRE ALSÓZSOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐJÉTŐL 3571 Alsózsolca, Kossuth L. út 138. Tel: 46/520-020 ; Fax: 46/520-021 polg.hiv@alsozsolca.hu www.alsozsolca.hu ELŐTERJESZTÉS ALSÓZSOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

Részletesebben

A MAGYAR ÜGYVÉDEK KÖLCSÖNÖS BIZTOSÍTÓ EGYESÜLETE

A MAGYAR ÜGYVÉDEK KÖLCSÖNÖS BIZTOSÍTÓ EGYESÜLETE Alapszabály 2.sz. melléklete Hatályos: 2014. november 26. A MAGYAR ÜGYVÉDEK KÖLCSÖNÖS BIZTOSÍTÓ EGYESÜLETE SZOLGÁLTATÁSI BIZOTTSÁGÁNAK (KÁRRENDEZÉS) ÜGYRENDJE Alapszabály VIII. 8.1. pont 2 M Ü B S E Magyar

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. január 13- án, 15,30 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. január 13- án, 15,30 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. január 13- án, 15,30 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Pergõ Margit Nyírõ István Kruppa József Punk

Részletesebben

T/10873. számú. törvényjavaslat

T/10873. számú. törvényjavaslat A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG KORMÁNYA T/10873. számú törvényjavaslat a szabálysértésekről szóló 1999. évi LXIX. törvény, a büntetőeljárásról szóló 1998. évi XIX. törvény, valamint a Büntető Törvénykönyvről szóló

Részletesebben

6. SZÁMÚ FÜGGELÉK: AZ E.ON ENERGIASZOLGÁLTATÓ KFT. ÁLTAL E.ON KLUB KATEGÓRIÁBA SOROLT ÜGYFELEKNEK NYÚJTOTT ÁRAK, SZOLGÁLTATÁSOK

6. SZÁMÚ FÜGGELÉK: AZ E.ON ENERGIASZOLGÁLTATÓ KFT. ÁLTAL E.ON KLUB KATEGÓRIÁBA SOROLT ÜGYFELEKNEK NYÚJTOTT ÁRAK, SZOLGÁLTATÁSOK 6. SZÁMÚ FÜGGELÉK: AZ E.ON ENERGIASZOLGÁLTATÓ KFT. ÁLTAL E.ON KLUB KATEGÓRIÁBA SOROLT ÜGYFELEKNEK NYÚJTOTT ÁRAK, SZOLGÁLTATÁSOK 1. A függelék hatálya A jelen függelékben foglaltak azon Felhasználókra terjednek

Részletesebben

Tájékoztató az önkéntes nyugdíjpénztárak számára a 2012-től érvényes felügyeleti adatszolgáltatási változásokról

Tájékoztató az önkéntes nyugdíjpénztárak számára a 2012-től érvényes felügyeleti adatszolgáltatási változásokról Tájékoztató az önkéntes nyugdíjpénztárak számára a 2012-től érvényes felügyeleti adatszolgáltatási változásokról Szeles Angelika Monitoring szakreferens Adatszolgáltatási és monitoring főosztály Budapest,

Részletesebben

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. május 26-i rendes ülésére

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. május 26-i rendes ülésére 3. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. május 26-i rendes ülésére Tárgy: A 2016/2017. nevelési évben indítható óvodai csoportok meghatározása

Részletesebben