MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HONVÉDELMI MINISZTERE

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HONVÉDELMI MINISZTERE"

Átírás

1 MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HONVÉDELMI MINISZTERE A honvédelmi miniszter 19/2006. (HK.) utasítása a évi országgyűlési képviselői választásokon való részvétellel (szavazással) kapcsolatos feladatokról A honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló évi CV. törvény 52. (1) bekezdés f) pontjában kapott felhatalmazás alapján figyelemmel a választási eljárásról szóló évi C. törvény rendelkezéseire a évi országgyűlési képviselői választásokon való részvétellel (szavazással) kapcsolatos feladatokról az alábbi adom ki: u t a s í t á s t Az utasítás hatálya kiterjed a Honvédelmi Minisztériumra, a minisztérium közvetlen alárendeltségébe tartozó szervezetekre, a Magyar Honvédség katonai szervezeteire, valamint a miniszter közvetlen irányítása és felügyelete alá tartozó szervezetekre és azok személyi állományára. 2. Az országgyűlési képviselői választásokon való részvétel, illetve a választójog gyakorlása az egyén szabad elhatározásán alapul. A szavazáson történő megjelenést jogellenesen akadályozni, vagy a megjelenésre parancsot adni, illetőleg az egyén szabad akaratát bármilyen formában és módon befolyásolni tilos. 3. A parancsnokok tájékoztassák a személyi állományt arról, hogy az országgyűlési képviselők választásán részvételi (szavazási) jogát a törvényben foglalt kivétellel az állandó lakóhelyén gyakorolhatja. 4. A választáson való részvételt anélkül, hogy a szolgálati feladatokat csökkentenék az állomány számára lehetővé kell tenni. Azon személyi állomány számára, akik a 1.

2 szolgálatukat állandó lakóhelyüktől távol teljesítik, a szolgálat ellátását úgy kell megszervezni, hogy a személyi állomány a lakóhelyén szavazhasson. Amennyiben az állomány tagja számára a lakóhelyén való szavazás nem lehetséges, lehetővé kell tenni számára a jelen utasítás 8. -a szerinti szavazáson való részvételt. A szavazáson való részvételhez szükséges időre a személyi állományt szolgálatmentesség illeti meg. 5. Az állomány tagja kérésének megfelelően a parancsnokok gondoskodjanak arról, hogy szavazáson való részvételhez szükséges iratok és igazolások személyi állomány tagja részére való kiadása a megfelelő határidőkön belül megtörténjen. 6. A parancsnokok úgy szervezzék a tevékenységet, hogy a szavazás napján éleslövészet, gyakorlat, jelentősebb csapatmozgás végrehajtása nem engedélyezett. 7. A katonai szervezetek parancsnokai a készenléti, valamint az ügyeleti és őrszolgálatok vezénylését és váltásának időpontját a szavazás napjára az alábbiak szerint szabályozzák: a) szolgálat ellátására lehetőleg a helyőrségben lakókat kell vezényelni; b) a szolgálatváltás időpontját úgy határozzák meg, hogy a szolgálatot leadók, valamint a szolgálatba lépők szolgálat előtt vagy után lakóhelyen szavazhassanak; c) a külföldön szolgálatot teljesítő állomány parancsnokai a szükséges szolgálatokat - lehetőség szerint - úgy szervezzék meg, hogy a szolgálatba lépő és szolgálatot leadó személyi állomány a szavazáshoz való jogát a legközelebbi magyar külképviseleten gyakorolhassa. A külképviseletek jegyzékét jelen utasítás 1. számú melléklete tartalmazza. 8. A parancsnokok március 17-ig tervezzék meg a választás napjára az állomány elfoglaltságát az alábbiak figyelembevételével: a) azon személyeket, akik nem az állandó lakcímük szerinti településen, hanem tartózkodási helyükön kívánnak szavazni, tájékoztassák, valamint segítsék az alábbiakkal kapcsolatban: A tartózkodási helyen való szavazáshoz szükséges igazolást az állomány érintett tagja az állandó lakcíme szerint illetékes helyi választási iroda vezetőjétől kérheti (amelynek elérhetőségéről az adott település önkormányzati hivatalánál lehet érdeklődni) személyesen, meghatalmazott útján vagy ajánlott levélben. Figyelemmel kell lenni arra, hogy az igazolást legkésőbb az első fordulót megelőző második napon lehet kiadni (2006. április 7.), illetve, amennyiben az állomány tagja az igazolást levélben kéri, annak az illetékes helyi választási irodához legkésőbb az első fordulót megelőző 5. napon (2006. április 4-ig) meg kell érkeznie. Ezen igazolással, valamint személyi azonosító igazolvány és a lakcímet igazoló hatósági okmánnyal együtt kérhető a tartózkodási hely választási irodájának vezetőjétől, illetve a szavazás napján a szavazatszámláló bizottságtól a szavazói névjegyzékbe történő felvétel.

3 b) a tartózkodási helyen való szavazáshoz kapcsolódó kérelem iránymutató mintáját jelen utasítás 2. számú melléklete tartalmazza. 9. A külföldön szolgálatot teljesítő állomány tagjait tájékoztatni kell a külföldön történő szavazás alábbiak szerinti módjáról: a) külföldön a szavazáshoz való jog a Magyar Köztársaság külképviseletein, azaz nagykövetségein és főkonzulátusain gyakorolható. A külképviseleten való szavazáshoz elengedhetetlen a kérelmező lakcíme szerinti helyi választási iroda vezetőjétől személyesen, vagy teljes bizonyító erejű magánokiratba foglalt meghatalmazással rendelkező meghatalmazott útján, vagy ajánlott levélben kérni a külképviseleti névjegyzékbe való felvételt. A névjegyzékbe való felvételt az első forduló magyarországi időpontját megelőző 23. napig lehet (2006. március 17.) kérni, ennél fogva az ajánlott levélnek is ezen időpontig kell megérkeznie a helyi választási irodához. A külszolgálatot teljesítő állomány tagja maga választhatja meg, hogy mely külföldi államban lévő magyar külképviseleten kíván szavazni, de mindenkor figyelembe véve a beutazási, biztonsági és szolgálati szempontokat. A műveleti területen szolgálatot teljesítő állomány tagjának mindenkor figyelemmel kell lennie arra, hogy a Magyar Honvédség hivatásos és szerződéses állományú katonáinak jogállásáról szóló évi XCV. törvény 18. (5) bekezdése alapján szabad mozgásában korlátozható. b) A külképviseleti névjegyzékbe való felvétel iránti kérelem iránymutató mintáját jelen utasítás 3. számú melléklete tartalmazza. 10. A külföldön szolgálatot teljesítő állomány parancsnoka - amennyiben az szükséges, illetve a szolgálat teljesítése lehetővé teszi - a rendelkezésre álló eszközökkel és járművekkel, a biztonsági rendszabályok fokozott figyelembevétele mellett, segítse elő a külföldön szolgálatot teljesítő személyi állomány szavazáshoz való jogának gyakorlását. 11. A jelen utasítás 9. -ában foglalt ajánlott levelek postai költségeit a helyi költségvetési keretekből kell fedezni. 12. A 9. -ban foglalt szavazásokon való részvételhez szükséges kérelmek és egyéb iratok postai küldeményként való feladását, illetve továbbítását a rendelkezésre álló eszközökkel és járművekkel is segíteni kell annak érdekében, hogy a jogszabályokban előírt határidőn belül a címzettek részére kézbesítésre kerüljenek. 13. Azok számára, akik a 8. -ban foglalt szavazáson részt kívánnak venni és az igazolásokat személyesen kívánják beszerezni, a szükséges iratokat és igazolásokat ki kell adni.

4 14. Ha a katonát képviselőjelöltként nyilvántartásba vették, e körülményt az illetékes választási bizottság által kiállított igazolás csatolásával kérje az állományilletékes parancsnoktól a szolgálati viszonya szünetelését. A bejelentést követően az állományilletékes parancsnok gondoskodjon a szolgálati viszony szünetelésére irányuló eljárás kezdeményezéséről. 15. Azon katonákat, akik esetében a szolgálati viszonyukat képviselőjelöltként való nyilvántartásba vétel miatt szüneteltették, de nem szereztek képviselői, vagy polgármesteri tisztséget, az állományilletékes parancsnok gondoskodjon a szolgálati viszony szünetelésének megszűntetésére irányuló eljárás kezdeményezéséről. 16. A választási kampány során választási falragasz, hirdetés, felirat, szórólap, vetített kép, választási gyűlésről szóló értesítés elhelyezése, terjesztése katonai objektum, valamint a honvédség által működtetett intézmény területén (falon, kerítésen, stb.) nem engedélyezett. 17. Választási gyűlés rendezése tilos katonai objektumban, valamint a honvédség által működtetett intézményben. 18. A választási kampányhoz a pártok, jelöltek részére különböző szolgáltatások (szállítás, hangosítás, nyomdai bérmunka, technikai eszközök kölcsönzése, stb.) nyújtása nem engedélyezett. 19. A Honvédelmi Minisztérium, a Honvédelmi Minisztériumnak közvetlenül alárendelt szervezetek és a Magyar Honvédség katonai szervezeteinek, valamint a miniszter közvetlen irányítása alá tartozó szervezetek objektumaiban szavazókörök működése nem engedélyezett. 20. A jelen utasítás rendelkezéseit a teljes személyi állomány előtt ki kell hirdetni. A jelen utasításban foglalt jogok gyakorlásához kapcsoló határidők jegyzékét az utasítás 4. számú melléklete tartalmazza.

5 21. Jelen utasítás az aláírás napján lép hatályba és június 30-án hatályát veszti. Budapest, február 15. Juhász Ferenc sk.

6 2. számú Melléklet a 19/2006. (HK ) HM utasításhoz IRÁNYMUTATÓ MINTA A MAGYARORSZÁGI TARTÓZKODÁSI HELYEN VALÓ SZAVAZÁSHOZ KAPCSOLÓDÓ KÉRELEMHEZ Címzetti (állandó lakcím) szerinti helyi választási iroda és vezetője: Kérelmező neve: Anyja leánykori neve: Személyi azonosító jele: Születési helye és ideje: Kérelmező állandó lakcíme (település, utca, hsz., ir. sz.): A választási eljárásról szóló évi C. törvény 89. -a alapján kérem a évi országgyűlési választások során. településen (mint tartózkodási hely) választói névjegyzékébe történő felvételemet. Ezen igazolás kiállítását a szavazás első /második /mindkét fordulójára tekintettel kérem. 1 Kérem továbbá, hogy a kiállított igazolást az alábbi címre szíveskedjenek megküldeni: (település, utca. hsz., ir. sz.) Kelt:, hó. nap... a kérelmező saját kezű aláírása 1 A nem kívánt rész egyértelműen törlendő!

7 3. számú Melléklet a 19/2006. (HK ) HM utasításhoz IRÁNYMUTATÓ MINTA A KÜLKÉPVISELETEN VALÓ SZAVAZÁSHOZ KAPCSOLÓDÓ KÉRELEMHEZ Címzetti (állandó lakcím) szerinti helyi választási iroda és vezetője: Kérelmező neve: Anyja leánykori neve: Személyi azonosító jele: Születési helye és ideje: Kérelmező állandó (magyarországi) lakcíme (település, utca, hsz., ir. sz.): A választási eljárásról szóló évi C. törvény 89/B. -a alapján kérem a évi országgyűlési választások során a Magyar Köztársaság. (ország, város megnevezése, külképviselet megnevezése [nagykövetség/főkonzulátus]) n a választói névjegyzékébe történő felvételemet. Ezen igazolás kiállítását a szavazás első /második /mindkét fordulójára tekintettel kérem. 1 Kérem továbbá, hogy a kiállított igazolást az alábbi címre szíveskedjenek megküldeni: (ország, település, utca. hsz., ir. sz./illetve más pontos megnevezés külföldi cím esetén) Kelt:, hó. nap.. a kérelmező saját kezű aláírása 1 A nem kívánt rész egyértelműen törlendő!

8 4. számú Melléklet a 19/2006. (HK ) HM utasításhoz A VÁLASZTÓJOG GYAKORLÁSÁHOZ KAPCSOLÓ FŐBB HATÁRIDŐK JEGYZÉKE 1. A belföldi tartózkodási helyen való szavazáshoz kapcsolódó határidők Tartózkodás helyen történő szavazáshoz kapcsolódó kérelem személyesen, illetve meghatalmazott útján történő kérése A beérkezés határideje: április óra Tartózkodás helyen történő szavazáshoz kapcsolódó kérelem ajánlott levélben való kérése A beérkezés határideje: április A külképviseleteken történő szavazáshoz kapcsolódó határidők: A külképviseleteken történő szavazáshoz kapcsolódó kérelem személyesen, illetve meghatalmazott útján történő kérése A beérkezés határideje: március 17. A külképviseleteken történő szavazáshoz kapcsolódó kérelem ajánlott levélben való kérése A beérkezés határideje: március 17.

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG LOS ANGELES-I FŐKONZULÁTUSA KÖZLEMÉNY A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG ELNÖKE KITŰZTE AZ ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐK 2010. ÉVI VÁLASZTÁSÁT.

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG LOS ANGELES-I FŐKONZULÁTUSA KÖZLEMÉNY A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG ELNÖKE KITŰZTE AZ ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐK 2010. ÉVI VÁLASZTÁSÁT. A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG LOS ANGELES-I FŐKONZULÁTUSA KÖZLEMÉNY A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG ELNÖKE KITŰZTE AZ ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐK 2010. ÉVI VÁLASZTÁSÁT. MAGYARORSZÁGON AZ ELSŐ FORDULÓ NAPJA: 2010. ÁPRILIS 11.

Részletesebben

2004. évi XCII. törvény. a választási eljárásról szóló évi C. törvény módosításáról1

2004. évi XCII. törvény. a választási eljárásról szóló évi C. törvény módosításáról1 http://www.complex.hu/kzldat/t0400092.htm/t0400092.htm 2004. évi XCII. törvény a választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény módosításáról1 1. A választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény (a

Részletesebben

Országgyűlési választások - 2014

Országgyűlési választások - 2014 Országgyűlési választások - 2014 ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐK VÁLASZTÁSA 2014 Tisztelt Választópolgárok! A Magyar Köztársaság Elnöke a 16/2014. (I. 18.) KE határozatával az országgyűlési képviselők 2014. évi

Részletesebben

2007. évi CLXXII. törvény

2007. évi CLXXII. törvény http://www.complex.hu/kzldat/t0700172.htm/t0700172.htm 2007. évi CLXXII. törvény a választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény, valamint az országos népszavazásról és népi kezdeményezésről szóló 1998.

Részletesebben

A honvédelmi miniszter. r e n d e l e t e

A honvédelmi miniszter. r e n d e l e t e A honvédelmi miniszter../2007. ( ) HM r e n d e l e t e a külföldi szolgálatba vezényeltekkel kapcsolatos személyügyi feladatokról és jogállásuk egyes kérdéseiről szóló 26/2002. (IV. 12.) HM rendelet módosításról

Részletesebben

K Ö Z L E M É N Y. Választójogosultság

K Ö Z L E M É N Y. Választójogosultság K Ö Z L E M É N Y Az Európai Parlament tagjainak 2019. évi választásán a választási irodák hatáskörébe tartozó feladatok végrehajtásának részletes szabályairól, a választási eredmény országosan összesített

Részletesebben

A honvédelmi miniszter.../2009. ( ) HM rendelete

A honvédelmi miniszter.../2009. ( ) HM rendelete MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HONVÉDELMI MINISZTERE. számú példány TERVEZET A honvédelmi miniszter.../2009. ( ) HM rendelete a hivatásos és szerződéses katonai szolgálat létesítéséről, módosításáról, megszüntetéséről,

Részletesebben

VÁLASZTÁSI REGISZTRÁCIÓ GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

VÁLASZTÁSI REGISZTRÁCIÓ GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK VÁLASZTÁSI REGISZTRÁCIÓ GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK Magyarországon bejelentett lakóhellyel NEM rendelkezőkre vonatkozó szabályok (A kérdésre kattintva a válasz megtalálható) 1. Kinek kell regisztrálnia?

Részletesebben

Tájékoztató az Európai Parlament tagjainak választásához kapcsolódó tudnivalókról Ezúton tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy Magyarország

Tájékoztató az Európai Parlament tagjainak választásához kapcsolódó tudnivalókról Ezúton tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy Magyarország Tájékoztató az Európai Parlament tagjainak választásához kapcsolódó tudnivalókról 2019. Ezúton tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy Magyarország Köztársasági Elnöke az Európai Parlament tagjainak 2019.

Részletesebben

Magyarországon bejelentett lakóhellyel NEM rendelkezőkre vonatkozó szabályok

Magyarországon bejelentett lakóhellyel NEM rendelkezőkre vonatkozó szabályok Magyarországon bejelentett lakóhellyel NEM rendelkezőkre vonatkozó szabályok (Kérjük, kattintson a kérdésre a rá vonatkozó válasz eléréséhez) 1. Kinek kell regisztrálnia? 2. Hogyan tudok regisztrálni?

Részletesebben

MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HONVÉDELMI MINISZTERE

MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HONVÉDELMI MINISZTERE TERVEZET MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HONVÉDELMI MINISZTERE. számú példány A honvédelmi miniszter /2009. ( ) HM rendelete az étkezési utalvánnyal való ellátásról A Magyar Honvédség hivatásos és szerződéses állományú

Részletesebben

Tisztelt Választópolgárok!

Tisztelt Választópolgárok! Tisztelt Választópolgárok! Négyévenként nyílik mód arra, hogy alkotmányos jogunkkal élve szavazatunkkal döntsünk arról, kik képviseljenek bennünket az Országgyűlésben. Hazánkban 2010. április 11-én kerül

Részletesebben

Tisztelt Választópolgárok! A köztársasági elnök a 270/2014. (VII. 23.) KE határozatával

Tisztelt Választópolgárok! A köztársasági elnök a 270/2014. (VII. 23.) KE határozatával Tisztelt Választópolgárok! A köztársasági elnök a 270/2014. (VII. 23.) KE határozatával a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek 2014. évi általános választásának időpontját 2014. október 12.

Részletesebben

HELYI VÁLASZTÁSI IRODA 8181 Berhida, Veszprémi út 1-3. Tel: 88/ , fax: 88/

HELYI VÁLASZTÁSI IRODA 8181 Berhida, Veszprémi út 1-3. Tel: 88/ , fax: 88/ HELYI VÁLASZTÁSI IRODA 8181 Berhida, Veszprémi út 1-3. Tel: 88/585-600, fax: 88/596-581 e-mail: berhida@berhida.hu VÁLASZTÁSI KÖZLEMÉNY Berhida Város Helyi Választási Iroda (HVI) vezetőjeként a 2019. október

Részletesebben

A választójogosultak bejelentett lakóhelyükön, lakóhely hiányában bejelentett érvényes tartózkodási helyükön szerepelnek a névjegyzékben.

A választójogosultak bejelentett lakóhelyükön, lakóhely hiányában bejelentett érvényes tartózkodási helyükön szerepelnek a névjegyzékben. Tisztelt Választópolgárok! A 2010. október 3-ra kitűzött helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán választójoggal rendelkezik a Magyar Köztársaság területén lakóhellyel vagy bejelentett

Részletesebben

ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁSI TÁJÉKOZTATÓ TISZTELT VÁLASZTÓPOLGÁR!

ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁSI TÁJÉKOZTATÓ TISZTELT VÁLASZTÓPOLGÁR! ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁSI TÁJÉKOZTATÓ TISZTELT VÁLASZTÓPOLGÁR! A Magyar Köztársaság Elnökének döntése alapján 2006. október 1- jén ismét települési önkormányzati képviselők, polgármesterek és megyei közgyűlési

Részletesebben

Magyarországon bejelentett lakóhellyel NEM rendelkezőkre vonatkozó szabályok

Magyarországon bejelentett lakóhellyel NEM rendelkezőkre vonatkozó szabályok Magyarországon bejelentett lakóhellyel NEM rendelkezőkre vonatkozó szabályok (A kérdésre kattintva a válasz megtalálható) 1. Kinek kell regisztrálnia? 2. Hogyan tudok regisztrálni? 3. Meddig regisztrálhatok,

Részletesebben

Névjegyzék az országgyűlési képviselők választására NÉVJEGYZÉK

Névjegyzék az országgyűlési képviselők választására NÉVJEGYZÉK M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2013. évi 189. szám 82015 2. melléklet a 28/2013. (XI. 15.) KIM rendelethez Névjegyzék az országgyűlési képviselők választására NÉVJEGYZÉK ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐK VÁLASZTÁSA

Részletesebben

2. melléklet a 28/2013. (XI. 15.) KIM rendelethez. 1. oldal. A szavazólap átvételének igazolása egyéni és nemzetiségi listás szavazólap (b)

2. melléklet a 28/2013. (XI. 15.) KIM rendelethez. 1. oldal. A szavazólap átvételének igazolása egyéni és nemzetiségi listás szavazólap (b) 2. melléklet a 28/2013. (XI. 15.) KIM rendelethez A szavazókörben lakcímmel rendelkező választópolgárok adatai Névjegyzék az országgyűlési képviselők választására NÉVJEGYZÉK ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐK VÁLASZTÁSA

Részletesebben

Tájékoztató a október 12-i önkormányzati választással kapcsolatos általános tudnivalókról

Tájékoztató a október 12-i önkormányzati választással kapcsolatos általános tudnivalókról Tájékoztató a 2014. október 12-i önkormányzati választással kapcsolatos általános tudnivalókról Tisztelt Választópolgárok! Magyarország köztársasági elnöke kitűzte a 2014. évi helyi önkormányzati képviselő

Részletesebben

A honvédelmi miniszter /2008. ( ) HM. rendelete

A honvédelmi miniszter /2008. ( ) HM. rendelete A honvédelmi miniszter /2008. ( ) HM rendelete a Magyar Honvédség hivatásos állományú tagjai nyugellátásának, a szerződéses katonák rokkantsági és baleseti rokkantsági nyugellátásának, valamint a hivatásos

Részletesebben

Tisztelt Választópolgárok! A évi országgyűlési képviselők választásával kapcsolatban ( április 8. ) az alábbi tájékoztatást adom:

Tisztelt Választópolgárok! A évi országgyűlési képviselők választásával kapcsolatban ( április 8. ) az alábbi tájékoztatást adom: Tisztelt Választópolgárok! A 2018. évi országgyűlési képviselők választásával kapcsolatban ( 2018. április 8. ) az alábbi tájékoztatást adom: Az országgyűlési képviselők választásáról szóló 2011. évi CCIII.

Részletesebben

Országgyűlési Választás 2014

Országgyűlési Választás 2014 HELYI VÁLASZTÁSI IRODA VEZETŐJE 5400 Mezőtúr, Kossuth tér 1. (56) 551 900, (56) 350-971 E-mail: jegyzo@mezotur.hu Országgyűlési Választás 2014 TISZTELT MEZŐTÚRI VÁLASZTÓPOLGÁROK! A köztársasági elnök 16/2014.

Részletesebben

2014. január : február február 7.

2014. január : február február 7. Határidő 2014. január 24. 16:00 2014. február 7. 2014. február 7. 2014. február 15. 16:00 2014. február 15-től 2014. április 6-án 19:00-ig 2014. február 17. 2014. február 17. 2014. február 17. 2014. február

Részletesebben

T E R V E Z E T. A honvédelmi miniszter /2011. ( ) HM. r e n d e l e t e

T E R V E Z E T. A honvédelmi miniszter /2011. ( ) HM. r e n d e l e t e T E R V E Z E T A honvédelmi miniszter /2011. ( ) HM r e n d e l e t e egyes juttatásokkal kapcsolatos honvédelmi miniszteri rendeletek módosításáról A katonai és rendvédelmi felsőoktatási intézmények

Részletesebben

TARTALOM A HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM HIVATALOS LAPJA. CXXXVI. ÉVFOLYAM 9. SZÁM 2009. május 29. Jogszabályok 68/2009. (IV. 2.) Korm.

TARTALOM A HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM HIVATALOS LAPJA. CXXXVI. ÉVFOLYAM 9. SZÁM 2009. május 29. Jogszabályok 68/2009. (IV. 2.) Korm. CXXXVI. ÉVFOLYAM 9. SZÁM 2009. május 29. A HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM HIVATALOS LAPJA TARTALOM Szám Tárgy Oldal Jogszabályok 68/2009. (IV. 2.) Korm. rendelet A meghagyással kapcsolatos eljárás és a meghagyásba

Részletesebben

Önkormányzati választás gyakran ismételt kérdések

Önkormányzati választás gyakran ismételt kérdések Önkormányzati választás gyakran ismételt kérdések Hány évre választjuk a helyi önkormányzati képviselőket és polgármestereket? A helyi önkormányzati képviselőket és polgármestereket az idei évtől kezdve

Részletesebben

TUDNIVALÓK. a Kérelem egyéni vállalkozók részére nyomtatvány-garnitúra kitöltéséhez

TUDNIVALÓK. a Kérelem egyéni vállalkozók részére nyomtatvány-garnitúra kitöltéséhez TUDNIVALÓK a Kérelem egyéni vállalkozók részére nyomtatvány-garnitúra kitöltéséhez A nyomtatvány-garnitúra 7 kitöltendő oldalból, 1 tájékoztató oldalból, továbbá 3 opcionálisan kitöltendő oldalból áll:

Részletesebben

A nemzetközi megfigyelő személyes adatait a nemzetközi megfigyelők nyilvántartásából július 7-én kell törölni. [Ve. 4.

A nemzetközi megfigyelő személyes adatait a nemzetközi megfigyelők nyilvántartásából július 7-én kell törölni. [Ve. 4. a 2014. április 6. napjára kitűzött országgyűlési képviselő-választás eljárási határidőinek és határnapjainak megállapításáról A választási eljárásról szóló [link:26c4abab2e91822dc 20140121]2013. évi XXXVI.

Részletesebben

Tisztelt Gánti Választópolgár!

Tisztelt Gánti Választópolgár! Tisztelt Gánti Választópolgár! Magyarország köztársasági elnöke országos népszavazást tűzött ki 2016. október 2-ára. A népszavazásra feltett kérdés: Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása

Részletesebben

2003. évi CXIII. törvény. az Európai Parlament tagjainak választásáról. I. Fejezet. Választás. Választójog. Jelölés. Szavazás

2003. évi CXIII. törvény. az Európai Parlament tagjainak választásáról. I. Fejezet. Választás. Választójog. Jelölés. Szavazás 2003. évi CXIII. törvény az Európai Parlament tagjainak választásáról A Magyar Köztársaság csatlakozása az Európai Unióhoz megköveteli, hogy az Országgyűlés megalkossa az Európai Parlamentben a Magyar

Részletesebben

Tájékoztató a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek évi választásáról

Tájékoztató a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek évi választásáról Tájékoztató a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek 2014. évi választásáról Tisztelt Választópolgárok! A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek 2014. évi általános választására 2014.

Részletesebben

2. oldal 4. A központi névjegyzék 6. A magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgár az országgyűlési képviselők április 8. napjára kitű

2. oldal 4. A központi névjegyzék 6. A magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgár az országgyűlési képviselők április 8. napjára kitű 1. oldal 3/2018. (I. 11.) IM rendelet a 2018. április 8. napjára kitűzött országgyűlési képviselő-választás eljárási határidőinek és határnapjainak megállapításáról A választási eljárásról szóló 2013.

Részletesebben

v é g z é s t: I n d o k o l á s

v é g z é s t: I n d o k o l á s Bajai Járásbíróság A Bajai Járásbíróság a... (... szám alatti lakos) kérelmezőnek a BAJAI HELYI VÁLASZTÁSI IRODA (6500 Baja, Szentháromság tér 1. szám alatti székhelyű) kérelmezett ellen indított választási

Részletesebben

2003. évi CXIII. törvény. az Európai Parlament tagjainak választásáról. I. Fejezet. Választás. Választójog. Jelölés. Szavazás

2003. évi CXIII. törvény. az Európai Parlament tagjainak választásáról. I. Fejezet. Választás. Választójog. Jelölés. Szavazás 2003. évi CXIII. törvény az Európai Parlament tagjainak választásáról A Magyar Köztársaság csatlakozása az Európai Unióhoz megköveteli, hogy az Országgyűlés megalkossa az Európai Parlamentben a Magyar

Részletesebben

(személyi azonosító) (személyi azonosító) (személyi azonosító) (személyi azonosító) (személyi azonosító) (személyi azonosító) (személyi azonosító)

(személyi azonosító) (személyi azonosító) (személyi azonosító) (személyi azonosító) (személyi azonosító) (személyi azonosító) (személyi azonosító) 5528 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2019. évi 134. szám 1. melléklet a 20/2019. (VII. 30.) IM rendelethez Névjegyzék a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán NÉVJEGYZÉK ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁS

Részletesebben

Tájékoztató Tisztelt Választópolgárok!

Tájékoztató Tisztelt Választópolgárok! Tájékoztató Tisztelt Választópolgárok! Magyarország Köztársasági Elnöke a 2/2018. (I. 11.) KE határozatában az Országgyűlési képviselők választását 2018. április 8.-ra tűzte ki. A választási eljárási törvény

Részletesebben

A honvédelmi miniszter./2007. ( ) HM r e n d e l e t e

A honvédelmi miniszter./2007. ( ) HM r e n d e l e t e A honvédelmi miniszter./2007. ( ) HM r e n d e l e t e a hivatásos, szerződéses és hadköteles katonák, a honvédségi közalkalmazottak egyes illetményen kívüli pénzbeli szociális juttatásairól szóló 14/2002.

Részletesebben

Szombathely Megyei jogú Város Helyi Választási Bizottsága 2/2018. (VII.13) HVB számú határozata

Szombathely Megyei jogú Város Helyi Választási Bizottsága 2/2018. (VII.13) HVB számú határozata Szombathely Megyei Jogú Város Helyi Választási Bizottsága Szám: 1817-4/2018. Tárgy: időközi önkormányzati képviselőválasztás kitűzése Szombathely Megyei jogú Város Helyi Választási Bizottsága 2/2018. (VII.13)

Részletesebben

Népszavazás Gyakran ismétlődő kérdések és válaszok ELŐKÉSZÜLETEK: Meddig érkezik meg az értesítő a névjegyzékbevételről?

Népszavazás Gyakran ismétlődő kérdések és válaszok ELŐKÉSZÜLETEK: Meddig érkezik meg az értesítő a névjegyzékbevételről? Népszavazás 2016. Gyakran ismétlődő kérdések és válaszok ELŐKÉSZÜLETEK: Meddig érkezik meg az értesítő a névjegyzékbevételről? Azt a választópolgárt, aki legkésőbb a szavazás napját megelőző ötvennyolcadik

Részletesebben

MAGYAR KÖZLÖNY 32. szám

MAGYAR KÖZLÖNY 32. szám MAGYAR KÖZLÖNY 32. szám MAGYARORSZÁG HIVATALOS LAPJA 2019. március 1., péntek Tartalomjegyzék 4/2019. (III. 1.) IM rendelet Az Európai Parlament tagjainak 2019. május 26. napjára kitűzött választása eljárási

Részletesebben

K Ö Z L E M É N Y. A helyi önkormányzati képviselő és polgármester választásáról

K Ö Z L E M É N Y. A helyi önkormányzati képviselő és polgármester választásáról Enying Város Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala Helyi Választási Iroda 8130 Enying, Szabadság tér 16/a.. Tel: 22/572-131, 22/572-074; Fax: 22/572-130 pmhiv@enying.eu K Ö Z L E M É N Y A helyi önkormányzati

Részletesebben

Külföldön élő (magyarországi lakcím nélküli) magyar állampolgár szavazhat-e az önkormányzati választáson? Nem, mivel nincs magyarországi lakcíme.

Külföldön élő (magyarországi lakcím nélküli) magyar állampolgár szavazhat-e az önkormányzati választáson? Nem, mivel nincs magyarországi lakcíme. 1 Forrás: www.valasztas.hu Gyakran ismételt kérdések Hány évre választjuk a helyi önkormányzati képviselőket és polgármestereket? A helyi önkormányzati képviselőket és polgármestereket az idei évtől kezdve

Részletesebben

Első lakcímbejelentés

Első lakcímbejelentés Első lakcímbejelentés Jogosultak köre Jogosult lakcímigazolványra: a Magyarországon élő bevándorolt jogállású személy letelepedett jogállású személy menekültként elismert személy oltalmazottként elismert

Részletesebben

Palotás község Helyi Választási Bizottsága. 1/2016.(VIII.15.) HVB határozata

Palotás község Helyi Választási Bizottsága. 1/2016.(VIII.15.) HVB határozata Palotás község Helyi Választási Bizottsága 1/2016.(VIII.15.) HVB határozata az időközi helyi önkormányzati képviselők és polgármester választás kitűzéséről Palotás község Helyi Választási Bizottsága (a

Részletesebben

Tájékoztató a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról

Tájékoztató a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról Tájékoztató a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról Magyarország Köztársasági Elnöke a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választását 2014. október 12. vasárnapra

Részletesebben

MAGYAR KÖZLÖNY 3. szám

MAGYAR KÖZLÖNY 3. szám MAGYAR KÖZLÖNY 3. szám MAGYARORSZÁG HIVATALOS LAPJA 2018. január 11., csütörtök Tartalomjegyzék 3/2018. (I. 11.) IM rendelet A 2018. április 8. napjára kitűzött országgyűlési képviselő-választás eljárási

Részletesebben

TUDNIVALÓK. az Adatváltozás bejelentési adatlap egyéni vállalkozók részére nyomtatvány-garnitúra kitöltéséhez

TUDNIVALÓK. az Adatváltozás bejelentési adatlap egyéni vállalkozók részére nyomtatvány-garnitúra kitöltéséhez TUDNIVALÓK az Adatváltozás bejelentési adatlap egyéni vállalkozók részére nyomtatvány-garnitúra kitöltéséhez A nyomtatvány-garnitúra törzslapból és pótlapokból áll. A törzslap kitöltése minden esetben

Részletesebben

hatályos

hatályos 163/2019. (VII. 5.) Korm. rendelet az egyes központosított egészségügyi szolgáltatók által nyújtott szolgáltatások igénybevételéről, valamint a külön meghatározott személyek tekintetében fennálló egészségügyi

Részletesebben

2. melléklet a 28/2013. (XI. 15.) KIM rendelethez Névjegyzék az országgyűlési képviselők választására NÉVJEGYZÉK

2. melléklet a 28/2013. (XI. 15.) KIM rendelethez Névjegyzék az országgyűlési képviselők választására NÉVJEGYZÉK 1. melléklet a 2/2014. (I. 16.) KIM rendelethez 2. melléklet a 28/2013. (XI. 15.) KIM rendelethez 2. melléklet a 28/2013. (XI. 15.) KIM rendelethez Névjegyzék az országgyűlési képviselők választására NÉVJEGYZÉK

Részletesebben

Magyar joganyagok - 174/2017. (VI. 30.) Korm. rendelet - az anyakönyvvezető és az a 2. oldal f) a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántar

Magyar joganyagok - 174/2017. (VI. 30.) Korm. rendelet - az anyakönyvvezető és az a 2. oldal f) a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántar Magyar joganyagok - 174/2017. (VI. 30.) Korm. rendelet - az anyakönyvvezető és az a 1. oldal 174/2017. (VI. 30.) Korm. rendelet az anyakönyvvezető és az anyakönyvi szervek eljárásáról és kijelöléséről,

Részletesebben

MAGYAR KÖZLÖNY 132. szám

MAGYAR KÖZLÖNY 132. szám MAGYAR KÖZLÖNY 132. szám MAGYARORSZÁG HIVATALOS LAPJA 2019. július 29., hétfő Tartalomjegyzék 19/2019. (VII. 29.) IM rendelet A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek 2019. október 13. napjára

Részletesebben

Polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásával kapcsolatos hatósági eljárások

Polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásával kapcsolatos hatósági eljárások Polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásával kapcsolatos hatósági eljárások 1. Lakcímbejelentés Eljárás tárgya: a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról szóló 1992.

Részletesebben

Tájékoztató Tisztelt Választópolgárok!

Tájékoztató Tisztelt Választópolgárok! Tájékoztató Tisztelt Választópolgárok! Magyarország Köztársasági Elnöke a 2/2018. (I. 11.) KE határozatában az Országgyűlési képviselők választását 2018. április 8.-ra tűzte ki. A választási eljárási törvény

Részletesebben

A honvédelmi miniszter.../2007. ( ) HM. r e n d e l e t e

A honvédelmi miniszter.../2007. ( ) HM. r e n d e l e t e A honvédelmi miniszter.../2007. ( ) HM r e n d e l e t e a katonai szolgálati viszony méltatlanság címén történő megszüntetésének eljárási szabályairól A Magyar Honvédség hivatásos és szerződéses állományú

Részletesebben

A honvédelmi miniszter /2008. ( ) HM. rendelete

A honvédelmi miniszter /2008. ( ) HM. rendelete A honvédelmi miniszter /2008. ( ) HM rendelete a Magyar Honvédség külföldi szolgálatot teljesítő és külföldi tanulmányokat folytató személyi állománya devizaellátmányáról és egyes ellátmányon kívüli pénzbeli

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT (módosításokkal egységes szerkezetben)

ALAPÍTÓ OKIRAT (módosításokkal egységes szerkezetben) HONVÉDELMI MINISZTER ALAPÍTÓ OKIRAT (módosításokkal egységes szerkezetben) A honvédelemről és a Magyar Honvédségről, valamint a különleges jogrendben bevezethető intézkedésekről szóló 2011. évi CXIII.

Részletesebben

HATÓSÁGI IGAZOLVÁNY KIADÁSA HIVATALBÓL TÖRTÉNIK, HA

HATÓSÁGI IGAZOLVÁNY KIADÁSA HIVATALBÓL TÖRTÉNIK, HA A lakcímkártya kiadására irányuló eljárás hivatalból vagy kérelemre indul. A HATÓSÁGI IGAZOLVÁNY KIADÁSA HIVATALBÓL TÖRTÉNIK, HA 1. a polgár a lakcímet is tartalmazó régi típusú személyazonosító igazolványát

Részletesebben

Első lakcímbejelentés esetén Lakcímigazolvány első alkalommal történő kiadása kérelmezhető:

Első lakcímbejelentés esetén Lakcímigazolvány első alkalommal történő kiadása kérelmezhető: Lakcímigazolvánnyal kapcsolatos feladatok Első lakcímbejelentés esetén Lakcímigazolvány első alkalommal történő kiadása kérelmezhető: - a lakóhely szerint illetékes jegyzőnél - a letelepedett jogállású

Részletesebben

Tisztelt Választópolgárok!

Tisztelt Választópolgárok! Tisztelt Választópolgárok! Az Alkotmány rendelkezése alapján a helyi önkormányzati képvisel ket, valamint a polgármestert a választópolgárok általános és egyenl választójog alapján, közvetlen és titkos

Részletesebben

Rezi Község Önkormányzata Képviselő-testülete. 4/2004. (II.16.) önkormányzati rendelettel módosított 17/2001. (XI.27.) önkormányzati rendelete

Rezi Község Önkormányzata Képviselő-testülete. 4/2004. (II.16.) önkormányzati rendelettel módosított 17/2001. (XI.27.) önkormányzati rendelete Rezi Község Önkormányzata Képviselő-testülete 4/2004. (II.16.) önkormányzati rendelettel módosított 17/2001. (XI.27.) önkormányzati rendelete a helyi népszavazásról és népi kezdeményezésrôl 2 Rezi Község

Részletesebben

13/2014. (III. 10.) KIM

13/2014. (III. 10.) KIM 13/2014. (III. 10.) KIM rendelet az Európai Parlament tagjainak 2014. május 25. napjára kitűzött választása eljárási határidőinek és határnapjainak megállapításáról A választási eljárásról szóló 2013.

Részletesebben

2019. ÉVI FOKOZATI VIZSGA TANANYAG 16. HUMÁN SZAKMACSOPORT

2019. ÉVI FOKOZATI VIZSGA TANANYAG 16. HUMÁN SZAKMACSOPORT 34. sz. melléklet a 34000/129-6/2019.ált. nyt. számhoz 2019. ÉVI FOKOZATI VIZSGA TANANYAG a honvédek jogállásáról szóló 2012. évi CCV. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 9/2013. (VIII.

Részletesebben

Óbarok Község Önkormányzat Helyi Választási Iroda 2063 Óbarok, Iskola u. 3. Tel.: 22/ Fax.: 22/

Óbarok Község Önkormányzat Helyi Választási Iroda 2063 Óbarok, Iskola u. 3. Tel.: 22/ Fax.: 22/ Óbarok Község Önkormányzat Helyi Választási Iroda 2063 Óbarok, Iskola u. 3. Tel.: 22/704-147 Fax.: 22/704-777 Tisztelt Választópolgárok! A Köztársasági Elnök 2010. október 3. napjára (vasárnapra) tűzte

Részletesebben

HELYI VÁLASZTÁSI IRODA KÖZLEMÉNYE

HELYI VÁLASZTÁSI IRODA KÖZLEMÉNYE HELYI VÁLASZTÁSI IRODA KÖZLEMÉNYE A Köztársasági Elnök a 308/2019. (VII.26.) számú határozatában a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásának időpontját 2019. október 13. napjára tűzte

Részletesebben

A gazdasági és közlekedési miniszter. /2006. (...) GKM rendelete. a kereskedelmi szakértői tevékenység engedélyezéséről

A gazdasági és közlekedési miniszter. /2006. (...) GKM rendelete. a kereskedelmi szakértői tevékenység engedélyezéséről A gazdasági és közlekedési miniszter /2006. (...) GKM rendelete a kereskedelmi szakértői tevékenység engedélyezéséről A kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV. törvény 12. -a (2) bekezdésének c) pontjában

Részletesebben

13/2014. (III. 10.) KIM rendelet

13/2014. (III. 10.) KIM rendelet 13/2014. (III. 10.) KIM rendelet az Európai Parlament tagjainak 2014. május 25. napjára kitűzött választása eljárási határidőinek és határnapjainak megállapításáról A választási eljárásról szóló 2013.

Részletesebben

Tájékoztató a Hjt. végrehajtási rendeleteinek módosításával kapcsolatos rendelkezésekről

Tájékoztató a Hjt. végrehajtási rendeleteinek módosításával kapcsolatos rendelkezésekről HONVÉDELMI MINIS ZTÉRIUM KÖZGAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI HIVATAL Tájékoztató a Hjt. végrehajtási rendeleteinek módosításával kapcsolatos rendelkezésekről A Magyar Közlöny 2011. évi 60. számában 2011. június 7-én

Részletesebben

KÖZÉRDEKŰ KÖZLEMÉNY. A bírósági ülnökök jelöléséről

KÖZÉRDEKŰ KÖZLEMÉNY. A bírósági ülnökök jelöléséről KÖZÉRDEKŰ KÖZLEMÉNY A bírósági ülnökök jelöléséről Magyarország köztársasági elnöke az Országos Bírósági Hivatal elnökének előterjesztése alapján kitűzte a 2015. évi ülnökválasztást, mely 2015. március

Részletesebben

az időközi helyi önkormányzati képviselők és polgármester választás kitűzéséről

az időközi helyi önkormányzati képviselők és polgármester választás kitűzéséről BOJT KÖZSÉG HELYI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁGA 2/2016. (III. 30.) számú HVB h a t á r o z a t a az időközi helyi önkormányzati képviselők és polgármester választás kitűzéséről Bojt Község Helyi Választási Bizottsága

Részletesebben

NÉVVÁLTOZTATÁS. A névváltoztatási kérelem beadásának módja

NÉVVÁLTOZTATÁS. A névváltoztatási kérelem beadásának módja NÉVVÁLTOZTATÁS Magyar állampolgár családi és utónevét kérelmére az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium megváltoztathatja. Kiskorú gyermek családi és utónevének megváltoztatását törvényes képviselője

Részletesebben

Oroszi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2014. (XI. 28.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa juttatás szabályairól

Oroszi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2014. (XI. 28.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa juttatás szabályairól Oroszi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2014. (XI. 28.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa juttatás szabályairól Oroszi Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32.

Részletesebben

Batéi HVI Vezetőjétől 7258 Baté, Fő u

Batéi HVI Vezetőjétől 7258 Baté, Fő u Tájékoztató a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint a nemzetiségi önkormányzati képviselők választásához Tisztelt Választópolgárok! A Magyar Köztársaság Elnöke 2014. október 12. napjára

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó a bírósági ülnökök évi választásáról. A legutóbbi ülnökválasztás március 7. napja és április 30. napja között volt.

T Á J É K O Z T A T Ó a bírósági ülnökök évi választásáról. A legutóbbi ülnökválasztás március 7. napja és április 30. napja között volt. 1. számú melléklet T Á J É K O Z T A T Ó a bírósági ülnökök 2019. évi választásáról A legutóbbi ülnökválasztás 2015. március 7. napja és április 30. napja között volt. A bírák jogállásáról és javadalmazásáról

Részletesebben

ÉRDI TANKERÜLET FELHÍVÁS. a tankötelessé váló gyermekek iskolai beiratkozására

ÉRDI TANKERÜLET FELHÍVÁS. a tankötelessé váló gyermekek iskolai beiratkozására FELHÍVÁS a tankötelessé váló gyermekek iskolai beiratkozására A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 45. (1) bekezdése értelmében Magyarországon minden gyermek köteles az intézményes nevelés-oktatásban

Részletesebben

Borszörcsök Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 8/2014. (XII.10.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa juttatás szabályairól

Borszörcsök Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 8/2014. (XII.10.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa juttatás szabályairól Borszörcsök Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2014. (XII.10.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa juttatás szabályairól Borszörcsök Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Váraszó Község Helyi Választási Bizottság 1/2017. (VIII.7.) számú HATÁROZATA

Váraszó Község Helyi Választási Bizottság 1/2017. (VIII.7.) számú HATÁROZATA Váraszó Község Helyi Választási Bizottság 1/2017. (VIII.7.) számú HATÁROZATA Váraszó Község Helyi Választási Bizottsága 2017. augusztus 7. napján tartott ülésén az időközi polgármester választás tárgyában

Részletesebben

A M A G Y A R K Ö Z T Á R S A S Á G H I V A T A L O S L A P J A

A M A G Y A R K Ö Z T Á R S A S Á G H I V A T A L O S L A P J A A M A G Y A R K Ö Z T Á R S A S Á G H I V A T A L O S L A P J A Budapest, 2003. december 19., péntek 149. szám Ára: 1680, Ft TARTALOMJEGYZÉK 2003: CXIII. tv. Az Európai Parlament tagjainak választásáról..............

Részletesebben

TERVEZET A honvédelmi miniszter. /2011. ( ) HM rendelete. a honvédelmi szervezetek jogi képviselete ellátásáról

TERVEZET A honvédelmi miniszter. /2011. ( ) HM rendelete. a honvédelmi szervezetek jogi képviselete ellátásáról TERVEZET A honvédelmi miniszter /2011. ( ) HM rendelete 2011. 02. 02. a honvédelmi szervezetek jogi képviselete ellátásáról A honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló 2004. évi CV. törvény 207. (2)

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. A HELYI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG évi 6. SZ. ÜLÉSÉRŐL

JEGYZŐKÖNYV. A HELYI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG évi 6. SZ. ÜLÉSÉRŐL JEGYZŐKÖNYV A HELYI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG 2019. évi 6. SZ. ÜLÉSÉRŐL Készült Budapest Főváros VIII. kerületi Helyi Választási Bizottság 2019. szeptember 09-én 17.25 órakor a Budapest Főváros VIII. kerület

Részletesebben

KOMÁROM ESZTERGOM MEGYEI TERÜLETI VÁLASZTÁSI IRODA Tatabánya, Fő tér 4. sz. EP választás HVI vezetők oktatása Előadó: dr.

KOMÁROM ESZTERGOM MEGYEI TERÜLETI VÁLASZTÁSI IRODA Tatabánya, Fő tér 4. sz. EP választás HVI vezetők oktatása Előadó: dr. KOMÁROM ESZTERGOM MEGYEI TERÜLETI VÁLASZTÁSI IRODA Tatabánya, Fő tér 4. sz. EP választás 2014. HVI vezetők oktatása Előadó: dr. Péntek Péter KEM TVI vezető 1 Még meg sem született az OGY választás eredménye,

Részletesebben

Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2014.(XII.19.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól

Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2014.(XII.19.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2014.(XII.19.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól 2 Németbánya Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Személyi adat és lakcímnyilvántartással kapcsolatos eljárás

Személyi adat és lakcímnyilvántartással kapcsolatos eljárás Személyi adat és lakcímnyilvántartással kapcsolatos eljárás A nyilvántartás célja, hogy biztosítsa azokat az alapvető személyi és lakcímadatokat, amelyek a polgárok egymás közötti jogviszonyaiban személyazonosságuk

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A pályázatok beérkezési határideje: 2012. augusztus 25.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A pályázatok beérkezési határideje: 2012. augusztus 25. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Magyar Honvédség 25. Klapka György Lövészdandár (MH 25. KGYLDD) parancsnoka pályázatot hirdet a Magyar Honvédség 25. Klapka György Lövészdandár, Vezető Szervek, Gazdálkodás Támogató

Részletesebben

ADATLAP az állandó tartózkodási kártya kiállításához

ADATLAP az állandó tartózkodási kártya kiállításához I. ADATLAP az állandó tartózkodási kártya kiállításához A hatóság tölti ki! Kérelmet átvevő hatóság: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ ügyszám: Gépi A kérelem átvétel dátuma: Arcfénykép A kérelem jogalapja: év hónap

Részletesebben

A parkolási igazolvány kiadására irányuló eljárás kérelemre indul.

A parkolási igazolvány kiadására irányuló eljárás kérelemre indul. A mozgásában korlátozott személy parkolási igazolványával kapcsolatos ügyintézése A mozgásában korlátozott személy parkolási igazolványa (a továbbiakban: igazolvány vagy parkolási igazolvány) közokirat,

Részletesebben

A szabályzat célja. A szabályzat hatálya

A szabályzat célja. A szabályzat hatálya O R S Z Á G O S B Í R Ó S Á G I H I V A T A L ELNÖKE Az Országos Bírósági Hivatal elnökének 16/2012. (X. 18.) OBH utasítása a meghagyással kapcsolatos eljárás és a meghagyásba bevont szervek besorolásáról

Részletesebben

Magyar joganyagok - 174/2017. (VI. 30.) Korm. rendelet - az anyakönyvvezető és az a 2. oldal (9)1 Ha a településen az anyakönyvi igazgatási feladatok

Magyar joganyagok - 174/2017. (VI. 30.) Korm. rendelet - az anyakönyvvezető és az a 2. oldal (9)1 Ha a településen az anyakönyvi igazgatási feladatok Magyar joganyagok - 174/2017. (VI. 30.) Korm. rendelet - az anyakönyvvezető és az a 1. oldal 174/2017. (VI. 30.) Korm. rendelet az anyakönyvvezető és az anyakönyvi szervek eljárásáról és kijelöléséről,

Részletesebben

Ludányhalászi Községi Önkormányzat Képviselőtestületénél 7/2001. (IV.20.) rendelete a helyi népszavazásról és népi kedvezményezésről

Ludányhalászi Községi Önkormányzat Képviselőtestületénél 7/2001. (IV.20.) rendelete a helyi népszavazásról és népi kedvezményezésről Ludányhalászi Községi Önkormányzat Képviselőtestületénél 7/2001. (IV.20.) rendelete a helyi népszavazásról és népi kedvezményezésről A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. Törvény (továbbiakban:

Részletesebben

10/2005. (X. 27.) rendelete a helyi népszavazásról és népi kezdeményezésrôl

10/2005. (X. 27.) rendelete a helyi népszavazásról és népi kezdeményezésrôl LEVÉL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 1 KÉPVISELÔ-TESTÜLETÉNEK 10/2005. (X. 27.) rendelete a helyi népszavazásról és népi kezdeményezésrôl A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény (továbbiakban: Ötv.)

Részletesebben

Nemzetiségi önkormányzati képviselő választásra vonatkozó szabályok

Nemzetiségi önkormányzati képviselő választásra vonatkozó szabályok Nemzetiségi önkormányzati képviselő választásra vonatkozó szabályok Ki rendelkezik választójoggal a nemzetiségi képviselő választáson? A választáson az választó, aki a nemzetiségi névjegyzékben szerepel.

Részletesebben

Tiszavárkony Polgármesteri Hivatal Kézbesítési Szabályzata

Tiszavárkony Polgármesteri Hivatal Kézbesítési Szabályzata Tiszavárkony Község Önkormányzat J e g y z ő j e 5092 Tiszavárkony, Endre Király út 37. Tel. 56/436-036, fax: 56/436-555 Tiszavárkony Polgármesteri Hivatal Kézbesítési Szabályzata A közigazgatási hatósági

Részletesebben

Sarkadkeresztúr Község Önkormányzatának Képviselő-testülete. 6/1992. (V.20.) KT. sz. rendelete. a helyi népszavazásról és népi kezdeményezésről

Sarkadkeresztúr Község Önkormányzatának Képviselő-testülete. 6/1992. (V.20.) KT. sz. rendelete. a helyi népszavazásról és népi kezdeményezésről Sarkadkeresztúr Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 6/1992. (V.20.) KT. sz. rendelete a helyi népszavazásról és népi kezdeményezésről Sarkadkeresztúr Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

TUDNIVALÓK. az Egyéni vállalkozói tevékenység megkezdésének bejelentése nyomtatvány-garnitúra kitöltéséhez

TUDNIVALÓK. az Egyéni vállalkozói tevékenység megkezdésének bejelentése nyomtatvány-garnitúra kitöltéséhez TUDNIVALÓK az Egyéni vállalkozói tevékenység megkezdésének bejelentése nyomtatvány-garnitúra kitöltéséhez A nyomtatvány-garnitúra 7 kitöltendő oldalból, 1 tájékoztató oldalból, továbbá 3 opcionálisan kitöltendő

Részletesebben

TUDNIVALÓK A HELYI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK ÉS POLGÁRMESTEREK, VALAMINT A NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK VÁLASZTÁSÁRÓL

TUDNIVALÓK A HELYI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK ÉS POLGÁRMESTEREK, VALAMINT A NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK VÁLASZTÁSÁRÓL TUDNIVALÓK A HELYI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK ÉS POLGÁRMESTEREK, VALAMINT A NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK VÁLASZTÁSÁRÓL Hány évre választjuk a helyi önkormányzati képviselőket és polgármestereket?

Részletesebben

Az önkormányzati választással kapcsolatban felmerülő gyakori kérdések

Az önkormányzati választással kapcsolatban felmerülő gyakori kérdések Az önkormányzati választással kapcsolatban felmerülő gyakori kérdések Hány évre választjuk a helyi önkormányzati képviselőket és polgármestereket? A helyi önkormányzati képviselőket és polgármestereket

Részletesebben

1. A választói névjegyzék összeállításával kapcsolatos feladatok...5

1. A választói névjegyzék összeállításával kapcsolatos feladatok...5 TARTALOMJEGYZÉK 1. A választói névjegyzék összeállításával kapcsolatos feladatok...5 1.1 A választójogosultság...5 1.1.1 A lakóhely és lakcím fogalma a választási eljárásban...5 1.1.2 A lakóhely fogalma

Részletesebben

T E R V E Z E T. A honvédelmi miniszter /2011. ( ) HM. r e n d e l e t e

T E R V E Z E T. A honvédelmi miniszter /2011. ( ) HM. r e n d e l e t e T E R V E Z E T A honvédelmi miniszter /2011. ( ) HM r e n d e l e t e a honvéd tisztjelölt jogállással összefüggő egyes miniszteri rendeletek módosításáról A katonai és rendvédelmi felsőoktatási intézmények

Részletesebben

Jászszentandrás Község Helyi Választási Bizottsága Jászszentandrás, Rákóczi út 94. Tel.: 57/ Telefax: 57/

Jászszentandrás Község Helyi Választási Bizottsága Jászszentandrás, Rákóczi út 94. Tel.: 57/ Telefax: 57/ Jászszentandrás Község Helyi Választási Bizottsága 5136 Jászszentandrás, Rákóczi út 94. Tel.: 57/446-006 Telefax: 57/446-002 Jászszentandrás Község Helyi Választási Bizottsága 2/2016. (VII.05.) számú HATÁROZATA

Részletesebben

HELYI VÁLASZTÁSI IRODA VEZETŐJE

HELYI VÁLASZTÁSI IRODA VEZETŐJE TÁJÉKOZTATÓ és KÖZLEMÉNY a 2014. október 12. napján tartandó önkormányzati és nemzetiségi választásokról, jelölésről, ajánlásról, ajánlási küszöbről, határidőkről Tisztelt Választópolgárok, Jelöltek! A

Részletesebben