Szombathely városi-városkörnyéki férfi kosárlabda-bajnokság versenykiírása

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Szombathely városi-városkörnyéki férfi kosárlabda-bajnokság versenykiírása 2011-2012"

Átírás

1 Vas Megyei Kosárlabda Szövetség 9700 Szombathely Markusovszky u. 6. Tel.: 94/ Szombathely városi-városkörnyéki férfi kosárlabda-bajnokság versenykiírása A bajnokság céljai A rendszeres és szervezett sportolási lehetőség megteremtése amatőr kosárlabdázókból álló csapatoknak. Vas megye bajnoka cím odaítélése. 2. A bajnokság rendezője Vas Megyei Kosárlabda Szövetség (továbbiakban VMKSZ) Versenybizottsága (továbbiakban VB), - Cím: 9701 Szombathely Markusovszky u.6. - Telefon: 94/ Hivatalos szövetségi idő: hétfő (amennyiben ez munkaszüneti nap, a hét első munkanapján ) - A VMKSZ számlaszáma: A bajnokság résztvevői Azon egyesületek, iskolai csapatok, baráti társaságok, amelyek teljesítik a nevezés feltételeit: - elfogadják a VMKSZ alapszabályában foglaltakat, - elfogadják a bajnokság versenykiírását - a Szövetséggel szemben tartozásuk nincs - hazai pályával rendelkeznek - befizetik a nevezési díjat, amelynek összege ,- Ft, melyet az MKOSZ számlájára kell befizetni (a csapatnév és a megye feltüntetésével a közlemény rovatban)

2 - a bajnokság kezdete előtt az érvényes sportorvosi engedélyekkel ellátott játékengedélyek fénymásolatát a VB számára leadják A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének számlaszáma: Nevezés a mellékelt "Nevezési lap"-on lehetséges, amelyhez csatolni kell a befizetést igazoló postai feladóvevényt vagy annak fénymásolatát, amit a VMKSZ részére kell eljuttatni. A megjegyzés rovatba a csapat és a megye nevét kérjük feltüntetni. Nevezési határidő: Bajnokság kezdete: A lebonyolítás módja a) A bajnokság lebonyolítása: Első forduló: oda-visszavágós alapon mérkőznek meg csapatok. Második forduló: a 2 csoport első 4-4 helyezett csapata (A1-B4, A2-B3, B1- A4, B2-A3) 2 nyert mérkőzésig játszanak az egyenes kieséses szakaszban. A nevező csapatok függvényében változhat. b) csoportok kialakítása: A benevezett csapatokat az előző évi bajnokságban elért helyezés alapján 2 csoportra bontjuk. Az új csapatokat ABC sorrendben osztjuk be a csoportokba. A nevező csapatok függvényében változhat. c) Holtverseny esetén a helyezések sorrendjét a kosárlabda jelenleg is hatályban lévő (2008-as) versenyszabályainak megfelelően állapítja meg a VB, azaz elsősorban a holtversenyben álló csapatok egymás elleni eredménye (pontkülönbség) a döntő. Ha összpontszámuk és egymás elleni mérkőzéseik összesített eredménye egyaránt azonos, helyezésüket a csoportmérkőzések során elért eredményeik gólaránya dönti el, figyelembe véve a csoporton belül mindkét csapat által lejátszott összes mérkőzést. Amennyiben továbbra is holtverseny alakul ki, a FIBA versenyszabályainak megfelelően kell eljárni.

3 5. Mérkőzések helye, ideje a) A mérkőzések helyét és idejét a VB határozza meg, a saját teremmel rendelkező csapatok hivatalosan bejelentett idejének figyelembevételével. A kezdési időpont legkorábbi időpontja A programot a VB en eljuttatja a csapatvezetőknek, és honlapján is közzéteszi ( b) Időpont egyeztető: , Puskás Tivadar Szakképző Iskola. c) Időpont-módosítás a mérkőzés időpontja előtt 1 héttel díjmentesen, ez után maximum 48 órával az eredeti időpont előtt 2.000,- Ft pótdíj befizetése mellett az ellenfél csapatvezetőjének beleegyezésével, és az új időpont közlésével lehetséges. Erre engedélyt kizárólag a VB elnöke adhat! d) Az elmaradt mérkőzést, az eredeti időpontot követő 2 héten belül le kell játszani, időpontja a bajnokság menetét nem zavarhatja meg. Az új időpontokat ezeknek figyelembevételével kell meghatározni. 6. Játékosok szerepeltetése, sportorvosi engedély a) A bajnokságban csak azok a játékosok szerepelhetnek, akik szerepelnek a csapat által Nevezési lappal együtt leadott Játékoslistán, rendelkeznek a VMKSZ által kiadott évre érvényes Játékengedéllyel (kék karton). A Játékengedély csak akkor érvényes, ha - a megfelelő rovatba az egyesülete van jegyezve, - a sportorvosi engedélye nem járt le. A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége által előírt Játékengedély ára 2.500,- Ft, beszerzése valamennyi csapattag számára kötelező! Új játékos leigazolási költsége további 1.000,- Ft, az átigazolás költsége 2.000,- Ft (8 napos ügyintézés esetén), egy napos sürgősségi esetben 4.000,- Ft, illetve 8.000,- Ft. A díjakat az MKOSZ elnöksége határozta meg. b) Egy játékos egyidejűleg csak egy csapatban szerepelhet. Átigazolás ig lehetséges. Új játékos leigazolása esetén a játékos-listát ki kell egészíteni! Egy játékos egy évben maximum 2 csapatban léphet pályára. Külön engedély alapján csapatonként 2 fő magasabb osztályban (NBII., NBI. junior, NBI. ifjúsági) szereplő játékos is nevezhető. Az engedély kiadásához a

4 játékos magasabb osztályban szereplő csapatának írásbeli beleegyezése szükséges. A bajnokságra lehetőség van magasabb osztályban szereplő csapatok tartalékcsapatának nevezésére is. Az első csapat keretében meg kell jelölniük 4 főt, akik ebben a bajnokságban nem szerepelhetnek! A megjelölt játékosok körébe nem tartoznak az első csapatnál kölcsönben lévő (ún. T-licences ) játékosok. Ennek a listának a nevezési lappal egy időben a VMKSZ-hez be kell érkeznie! c) Ha egy már lejátszott, vagy valamilyen okból félbe maradt mérkőzés újrajátszását rendeli el a VB, az újrajátszáskor csak a mérkőzés eredeti időpontjáig szabályszerűen leigazolt játékosok szerepelhetnek. Ugyanez az eljárás érvényes a hivatalból elhalasztott mérkőzéseken is. d) Ha a VB egy félbeszakadt mérkőzés hátralevő játékidejének lejátszását rendeli el, a hátralevő játékidőben csak a jegyzőkönyvbe beírt és ki nem pontozódott játékosok szerepelhetnek. Nem játszhatnak az eredeti mérkőzésen kiállított játékosok sem. e)az elmaradt, elhalasztott, újrajátszásra rendelt, vagy a félbeszakadt mérkőzés lejátszásra kerülő, még hátralévő játékidejében nem szerepelhetnek azok a játékosok sem, akiket a mérkőzés eredeti időpontja után tiltottak el, és az új időpontban az eltiltásuk érvényben van. f)a sportorvosi engedély érvényességi ideje, ha az orvos egyéb korlátozást nem ír elő: életévét be nem töltött sportoló esetén 6 hónap, életévét betöltött sportolónál 12 hónap. Ha a sportoló az orvosi engedély megadásának napján nem töltötte be a 18. évét, de a bajnokság közben átlépi azt, akkor az engedély csak 6 hónapra érvényes. 7. Igazolások, játékengedélyek hiánya A mérkőzéseket csak érvényes sportorvosi igazolással rendelkező játékengedélyek bemutatása mellett lehet elkezdeni. Sportorvosi igazolás hiányában az igazolással nem rendelkező csapat 20:0 arányban a mérkőzést elveszíti. Az igazolások pótlására lehetőség nincs, az ezzel járó felelősséget sem a csapatkapitány sem a játékosok nem vállalhatják át. Az esetleges hibás/hiányos sportorvosi igazolás miatt a felelősség minden esetben a csapat vezetőjét terheli.

5 8. A mérkőzés elvesztése feladással (ki nem állás) A csapat feladással veszti el a mérkőzést, ha - a játékosok érvénytelen, lejárt sportorvosi igazolással rendelkeznek, és ezért nem léphetnek pályára, - emiatt, vagy más okból 5 perccel a mérkőzés hivatalos kezdési időpontja után nincs jelen, illetve nem tud pályára küldeni 5 játékost. - az első játékvezető felszólítása ellenére megtagadja a játékot, - tevékenységével meghiúsítja a mérkőzés lejátszását, minden ilyen esetben a csapat 5.000,- Ft külön eljárási díjat köteles fizetni a szövetség részére A mérkőzést 20:0 arányban az ellenfél nyeri, továbbá a feladó csapat nem kapja meg a vesztest illető 1 pontot sem. Azt a csapatot, amelyik harmadszor veszít el mérkőzést feladással, a bajnokságból véglegesen töröljük. Ha az elöl álló csapat, nem jelenik meg a mérkőzésen, akkor köteles a következő szövetségi napon a VB-nél a játékvezetői díjat kifizetni. Ellenkező esetben a soron következő mérkőzéseit a VB játék nélkül 20:0 arányban az ellenfélnek igazolja. 9. Játékidő A Szombathely városi-városkörnyéki bajnokságban a játékidő 4x12 perc "futóórával". Hosszabbítás 5 perc. Az utolsó negyedet, és minden hosszabbítás utolsó 2 percét állóórával játsszák a csapatok. Időkérések rendje megegyezik a normál kosárlabda játékszabályokkal. 10. Kiállított játékos a) Az első játékvezető köteles a kiállítás tényét és okát, valamint, hogy fel kívánja-e jelenteni a vétkes játékost, a mérkőzés végén a jegyzőkönyv hátoldalára rávezetni, majd azt a kiállított játékossal - távollétében a csapat kapitányával, vagy vezetőjével - aláíratni. Ez annak bizonyítására szolgál, hogy mindezeket az elkövető tudomására hozták. Végül mindkét játékvezető aláírásával ellátja a feljegyzést.

6 b) A játékvezetőnek minden kiállítás esetén jelentést is kell írnia, valamint ha az esetet olyan súlyosnak minősíti, amely komolyabb kivizsgálást érdemel, a játékost fel kell jelentenie, ezt a jelentésében ki is kell hangsúlyoznia! c)a játékvezető a jegyzőkönyvet a VB-hez, a feljelentést a Fegyelmi Bizottsághoz köteles a mérkőzés utáni napon továbbítani. Fegyelmi tárgyalás a mérkőzést követő első szövetségi napon tól. A kiállított játékos, illetve a csapat képviselője a fegyelmi tárgyalásról külön értesítést nem kap, a tárgyalás távollétükben is megtartható. 11. Óvás, fellebbezés A bajnokságban szereplő sportszervezet óvást nyújthat be egy játékos játékjogosultságával kapcsolatban, továbbá, ha úgy véli, hogy egy játékvezetői döntés vagy bármely más esemény a mérkőzés folyamán az érdekeit hátrányosan befolyásolta és a döntés, hatással volt a mérkőzés végeredményére. - a kapitány közli az észrevételeit az első játékvezetővel az eseményt követően a lehető leghamarabb, amikor a labda legközelebb holttá vált, vagy a következő holtidőben, - a mérkőzés után a kézjegyével látja el a jegyzőkönyvben "A kapitány aláírása óvás esetén" rovatot, A kapitány által bejelentett óvás okát a játékvezetőnek a jegyzőkönyv hátoldalára rá kell vezetni és azt a csapat vezetőjével alá kell íratni. (Más esetben itt aláírás nem szerepelhet!) - befizeti a szövetség számlájára az óvási díjat, ami ,- Ft, - a befizetést igazoló feladóvevényt, vagy másolatát a mérkőzést követő szövetségi nap ig bemutatja a VB-nek. Az óvás jogossága esetén a befizetett összeget a csapat visszakapja. - az óvás ügyében első fokon a VB határoz. - Az óvással kapcsolatban a döntés kézhezvételétől számított 8 napon illetve a határozatban megjelölt határidőn belül fellebbezést lehet előterjeszteni az MKOSZ-hez. A fellebbezéshez csatolni kell a fellebbezési díjat, mely díjat a Díjszabályzat 2011/2012. tartalmazza. A díj hiányában a fellebbezést semmisnek kell tekinteni. 12. Díjazás Az 1-3. helyezett csapatok oklevél és érem -, a további helyezettek oklevél díjazásban részesülnek.

7 A bajnokság egyéni legjobbjai is elismerést kapnak, oklevél és/vagy kupa formájában. 13. Egyéb rendelkezések a) A VMKSZ mérkőzésein a várakozási idő 5 perc. b) Jegyzőkönyv: elfogadott a MKOSZ által jóváhagyott. A mérkőzés jegyzőkönyvét 3 példányban kell vezetni, amelyből az első példány a szövetségé, a második a győztes, a harmadik a vesztes csapaté. A jegyzőkönyvvezetésről és az időmérésről is az elöl álló (A) csapat köteles gondoskodni, kivéve, ha a kiírás szerint "hátul álló" (B) csapat élni kíván a lehetőséggel Jegyzőkönyv vezetésére. c) Amennyiben egy csapat legalább 3 nappal a mérkőzése előtt jelzi a VB-nél, hogy szüksége van jegyzőkönyvvezetőre és/vagy időmérőre, díjfizetés ellenében a szövetség gondoskodik a megfelelő személyzet jelenlétéről. Ennek díja 1.500,- Ft/fő. d) Jegyzőkönyvről, óráról és labdáról hazai csapat köteles gondoskodni. Ennek hiányában elmaradt mérkőzés hazai csapatnak ki nem állást jelent. e) A hazai csapatnak legalább két használt, az előírásoknak megfelelő labdát kell a vendégcsapat rendelkezésre bocsátania 10 perccel a mérkőzés kezdete előtt. Ha ezek a labdák nem felelnek meg mérkőzéslabdának, a játékvezető kiválaszthatja a vendégcsapat labdáját is. A bemelegítés utolsó 10 percében a vendégcsapat jogosult gyakorolni a mérkőzéslabdával. A labda szabályszerű voltának eldöntésére egyedül az első játékvezető jogosult! f) A csapat minden tagjának egységes, számozott mezben kell megjelennie a mérkőzésen. A hazai csapatnak kell világos mezt viselnie, azonban, ha a két csapat megegyezik, akkor felcserélhetik a mezek színét. A résztvevő csapatoknak a Nemzetközi Kosárlabda Játékszabályok által előírt sportöltözetben kell szerepelnie. g) A játékvezetők részére a költségtérítéseket a kiírás szerint elöl álló A csapat köteles nyugta/számla ellenében kifizetni. Ennek elmaradása a mérkőzés feladással történő elvesztését jelenti. A játékvezetői költségtérítés összege: 3.000,- Ft/fő. Utazási költségtérítésként elszámolható összeg a hatályos MKOSZ rendelkezésnek megfelelő mértékű, jelenleg 50,- Ft/km.

8 h) A mérkőzés helyét és idejét a VB határozza meg, a játékvezető-küldés a Játékvezetői Bizottság feladata. A csapatok a VB elnökével állnak kapcsolatban, az esetleges változásokról ő értesíti a JB elnökét, aki ez alapján módosítja a játékvezetői küldéseket. A VB elnöke: Esztergályos Róbert Tel.: 70/ vb@vasikosar.hu i) A mérkőzéseket követően MINDKÉT csapat bármely tagja 72 órán belül hitelesen kitöltve köteles elküldeni a VMKSZ által elfogadott hivatalos Eredményközlő -t ben a VB elnökének. Ennek elmaradása esetén, az első két esetben írásbeli figyelmeztetést kap a csapat, minden további esetben az eredmény megtartása mellett ki nem állásnak minősül, ezért pontot sem kap. j) Ha a szabályosan kiírt mérkőzésen nem jelennek meg a játékvezetők, a csapatok kötelesek szükség játékvezetőket felkérni (valamint értesíteni a JB vagy a VB elnökét), végső esetben a csapatkapitányok által kijelölt egy-egy csapattag játékvezetésével lejátszani a mérkőzést. Ez esetben az elöl álló csapat kapitányának felelőssége a jegyzőkönyv első példányát a szövetségbe eljuttatni a mérkőzést követő első szövetségi napon. Ennek elmulasztása az elöl álló csapat számára ki nem állásnak minősül, ezért pontot sem kap. k) Egyéb itt nem rendelkezett, illetve vis maior esetekben döntési jogköre a VB elnökének van, határozata ellen a VMKSZ elnökségéhez lehet fellebbezést benyújtani. l) Az MKOSZ fenntartja a módosítás jogát a Fegyelmi-, Átigazolási- és Sportorvosi szabályzatok és szabályozások terén. Minden július 20. utáni változás a jelen versenykiírás módosításaként alkalmazandó, ide értve a megyei SZMSZ változásait is. A VMKSZ elnöksége jelen versenykiírást megtárgyalta és elfogadta július 20.

NŐI DR. HEPP FERENC EMLÉKKUPA ÉS NŐI MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁS 2015/2016.

NŐI DR. HEPP FERENC EMLÉKKUPA ÉS NŐI MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁS 2015/2016. NŐI DR. HEPP FERENC EMLÉKKUPA ÉS NŐI MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁS 2015/2016. MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE HUNGARIAN BASKETBALL FEDERATION SZÉKHELY: 1146 BUDAPEST, ISTVÁNMEZEI ÚT 1-3. POSTACÍM:

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A MEFOB 2014/2015. ÉVI FUTSAL BAJNOKSÁG LEBONYOLÍTÁSI RENDJÉRŐL

TÁJÉKOZTATÓ A MEFOB 2014/2015. ÉVI FUTSAL BAJNOKSÁG LEBONYOLÍTÁSI RENDJÉRŐL Verseny rendezője: TÁJÉKOZTATÓ A MEFOB 2014/2015. ÉVI FUTSAL BAJNOKSÁG LEBONYOLÍTÁSI RENDJÉRŐL Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség Verseny célja: A MEFS által 2014/15. tanévben meghirdetett egyetemi

Részletesebben

Diákolimpiai Strandlabdajátékok eseménysorozat keretében a Hajdú-Bihar Megyei Diáksport Szövetség.

Diákolimpiai Strandlabdajátékok eseménysorozat keretében a Hajdú-Bihar Megyei Diáksport Szövetség. Strandröplabda 1. A verseny célja: Az iskolákban folyó eredményes röplabda munka segítése. A strandröplabda sportág népszerűsítése a diákok körében. Az iskolák közötti kapcsolatok kiépítése, a fiatalok

Részletesebben

KOMÁROM - KOMARNO. amatőr tenisz csapatbajnokság

KOMÁROM - KOMARNO. amatőr tenisz csapatbajnokság KOMÁROM - KOMARNO amatőr tenisz csapatbajnokság 1. A tenisz csapatbajnokság szabályai: A csapatbajnokságra vonatkozóan az itt külön nem említett szabályok esetében a Magyar Tenisz Szövetség csapatbajnoki

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség Csongrád Megyei Igazgatóság / Csongrád Megyei Labdarúgó Szövetség / Csongrád Megyei Férfi felnőtt nagypályás Magyar Kupa versenykiírás tervezet 2016 2017. Tartalom 1. A kupa

Részletesebben

Kerékpárlabda kvalifikációs szabályzat

Kerékpárlabda kvalifikációs szabályzat Kerékpárlabda kvalifikációs szabályzat Érvényesség kezdete: Junior kategória 2016 június 1 Felnőtt kategória 2016 január 1 Tartalom I. Célja... 3 II. Szabályozás... 3 1) A versenyek meghatározása... 3

Részletesebben

A Magyar Fallabda (Squash) Szövetség felnőtt ranglista szabályzata

A Magyar Fallabda (Squash) Szövetség felnőtt ranglista szabályzata A Magyar Fallabda (Squash) Szövetség felnőtt ranglista szabályzata 1. A ranglista célja: A MF(S)Sz által kiírt és/vagy rendezett versenyrendszerben a játékosokat objektíven pontozza és ez alapján a játékosok

Részletesebben

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI AMATŐR UTÁNPÓTLÁS KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁS 2012/2013. ÉVRE

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI AMATŐR UTÁNPÓTLÁS KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁS 2012/2013. ÉVRE JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI AMATŐR UTÁNPÓTLÁS KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁS 2012/2013. ÉVRE 1. A bajnokság célja: A megye utánpótláskorú csapatainak folyamatos, rendszerben történő versenyeztetése,

Részletesebben

FELHÍVÁS A VERSENY CÉLJA : VERSENYSZÁMOK: A VERSENY RENDEZŐJE : A VERSENY IDŐSZAKA : NEVEZÉS IDEJE ÉS MÓDJA:

FELHÍVÁS A VERSENY CÉLJA : VERSENYSZÁMOK: A VERSENY RENDEZŐJE : A VERSENY IDŐSZAKA : NEVEZÉS IDEJE ÉS MÓDJA: FELHÍVÁS A Kocsis Sándor Sportközpont Kőbánya Önkormányzatának támogatásával versenysorozatot hirdet MOZDULJ az EURO2016 labdarúgó EB-RE! címmel. A VERSENY CÉLJA : a rendszeres testmozgás népszerűsítése.

Részletesebben

Vezetői engedéllyel kapcsolatos hatósági eljárások

Vezetői engedéllyel kapcsolatos hatósági eljárások Ózd Városi Polgármesteri Hivatal Igazgatási és Okmányiroda Osztály Okmányiroda 3600 Ózd, Városház tér 1. Tel.: 48/574-100 Vezetői engedéllyel kapcsolatos hatósági eljárások Ügyintéző: Tóthné Szabó Gabriella,

Részletesebben

DECATHLON Magyar Egyetemi - Főiskolai B33 Kosárlabda Országos Bajnokság 2016

DECATHLON Magyar Egyetemi - Főiskolai B33 Kosárlabda Országos Bajnokság 2016 MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE. DECATHLON Magyar Egyetemi - Főiskolai B33 Kosárlabda Országos Bajnokság 2016 Versenykiírása 2016. január 26. 2016 1 B33 Kosárlabda MEFOB MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS

Részletesebben

Hungarian Darts Open WDF III. Kategóriás, BDO C kategóriás Ranglista Verseny. 2012. május 18.-19.-20.

Hungarian Darts Open WDF III. Kategóriás, BDO C kategóriás Ranglista Verseny. 2012. május 18.-19.-20. Hungarian Darts Open WDF III. Kategóriás, BDO C kategóriás Ranglista Verseny 2012. május 18.-19.-20. BUDAPEST Budai Sporthotel, (H-1121 Budapest, Jánoshegyi út 10503/9 hrsz.) GPS: North: +47 30' 35.00",

Részletesebben

MAGYAR TORNA SZÖVETSÉG MAGYARORSZÁG GUMIASZTAL SZAKÁGÁNAK 2016. ÉVI VERSENYKIÍRÁSA GUMIASZTAL MAGYAR BAJNOKSÁG

MAGYAR TORNA SZÖVETSÉG MAGYARORSZÁG GUMIASZTAL SZAKÁGÁNAK 2016. ÉVI VERSENYKIÍRÁSA GUMIASZTAL MAGYAR BAJNOKSÁG MAGYAR TORNA SZÖVETSÉG MAGYARORSZÁG GUMIASZTAL SZAKÁGÁNAK 2016. ÉVI VERSENYKIÍRÁSA GUMIASZTAL MAGYAR BAJNOKSÁG I. A BAJNOKSÁG CÉLJA: A Gumiasztal sportág népszerűsítése, tömeg és minőségi színvonalának

Részletesebben

Budapesti Vízilabda Szövetség 1053 Budapest, Curia u. 3. II. em. 4. Tel/Fax.: 266-8045 www.bvlsz.hu e-mail: bvlsz@bvlsz.hu

Budapesti Vízilabda Szövetség 1053 Budapest, Curia u. 3. II. em. 4. Tel/Fax.: 266-8045 www.bvlsz.hu e-mail: bvlsz@bvlsz.hu Budapesti Vízilabda Szövetség 1053 Budapest, Curia u. 3. II. em. 4. Tel/Fax.: 266-8045 www.bvlsz.hu e-mail: bvlsz@bvlsz.hu A Budapesti Vízilabda Szövetség 2012/2013. évi bajnokságainak versenykiírása 1.

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség Igazgatóság U-19 KOROSZTÁLYÚ BAJNOKSÁG U-19 korosztályú férfi ifjúsági nagypályás labdarúgó bajnokságok versenykiírása 2015 2016. év Tartalom 1. A bajnokság szervezője és rendezője,

Részletesebben

MAGYAR CURLING ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2016. KAMARAERDEI CURLING CLUB

MAGYAR CURLING ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2016. KAMARAERDEI CURLING CLUB MAGYAR CURLING NŐI és FÉRFI EGYÉNI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2016. KAMARAERDEI CURLING CLUB A Magyar Curling Szövetség megbízásából a Vasas SC Curling Szakosztálya rendezésében. A SZÖVETSÉG ÉS A BAJNOKSÁG KIEMELT

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség Békés Megyei Igazgatóság U-19 KOROSZTÁLYÚ BAJNOKSÁG Békés Megyei U-19 korosztályú férfi ifjúsági nagypályás labdarúgó bajnokság versenykiírása 2015 2016. év Tartalom 1. A bajnokság

Részletesebben

BÁTASZÉK SE KARATE SZAKOSZTÁLY

BÁTASZÉK SE KARATE SZAKOSZTÁLY BÁTASZÉK SE KARATE SZAKOSZTÁLY Sport Egyesület Bátaszék Wado-ryu Karate Szakosztály 7140 Bátaszék, Vázkerámia ltp. 3/2. Tel: 30-266-1235 e-mail: bataszekwado@gmail.com 13. CIKÁDOR KUPA Verseny megnevezése:

Részletesebben

A 2009/2010. évi felnőtt férfi Salming Unihoki Bajnokság versenykiírása

A 2009/2010. évi felnőtt férfi Salming Unihoki Bajnokság versenykiírása Magyar Floorball Szakszövetség 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. Telefon: 06-1-460-6828 Fax. 06-1-460-6829 E-mail: vb@hunfloorball.hu A 2009/2010. évi felnőtt férfi Salming Unihoki Bajnokság versenykiírása

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség SZABÁLYZATOKHOZ KAPCSOLÓDÓ DÍJFIZETÉSI REND A Magyar Labdarúgó Szövetség és a Megyei-Budapesti Igazgatóságok versenykiírásaihoz 2015-2016. Tartalom 1. A Versenyeztetéssel kapcsolatos

Részletesebben

FÉRFI NB I. A CSOPORT VERSENYKIÍRÁSA 2015/2016.

FÉRFI NB I. A CSOPORT VERSENYKIÍRÁSA 2015/2016. MAGYARORSZÁG KOSÁRLABDA NEMZETI BAJNOKSÁGA FÉRFI NB I. A CSOPORT VERSENYKIÍRÁSA 2015/2016. MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE HUNGARIAN BASKETBALL FEDERATION SZÉKHELY: 1146 BUDAPEST, ISTVÁNMEZEI

Részletesebben

MEGYEI AMATŐR KÖZÉPISKOLÁS KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁS 2014/2015.

MEGYEI AMATŐR KÖZÉPISKOLÁS KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁS 2014/2015. MEGYEI AMATŐR KÖZÉPISKOLÁS KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁS 2014/2015. 5. d) Ebben a bajnokságban NEM SZEREPELHET olyan játékos, aki a 2014/2015-es bajnoki évre rendelkezik a JNSZ Megyei Kosárlabda Szövetség

Részletesebben

FÉRFI NB I. B CSOPORT VERSENYKIÍRÁSA 2016/2017.

FÉRFI NB I. B CSOPORT VERSENYKIÍRÁSA 2016/2017. MAGYARORSZÁG KOSÁRLABDA NEMZETI BAJNOKSÁGA FÉRFI NB I. B CSOPORT VERSENYKIÍRÁSA 2016/2017. MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE HUNGARIAN BASKETBALL FEDERATION SZÉKHELY: 1146 BUDAPEST, ISTVÁNMEZEI

Részletesebben

A Justh Zsigmond Városi Könyvtár panaszkezelési szabályzata

A Justh Zsigmond Városi Könyvtár panaszkezelési szabályzata A Justh Zsigmond Városi Könyvtár panaszkezelési szabályzata I. Általános rendelkezések, fogalom meghatározások Szabályzatunk célja, hogy a Justh Zsigmond Városi Könyvtár, mint nyilvános könyvtár a könyvtári

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség Veszprém Megyei Igazgatóság Veszprém Megyei IV. ú férfi felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokság versenykiírása 2015 2016. Tartalom 1. A bajnokság szervezője és rendezője, a bajnokság

Részletesebben

6. SZÁMÚ FÜGGELÉK: AZ E.ON ENERGIASZOLGÁLTATÓ KFT. ÁLTAL E.ON KLUB KATEGÓRIÁBA SOROLT ÜGYFELEKNEK NYÚJTOTT ÁRAK, SZOLGÁLTATÁSOK

6. SZÁMÚ FÜGGELÉK: AZ E.ON ENERGIASZOLGÁLTATÓ KFT. ÁLTAL E.ON KLUB KATEGÓRIÁBA SOROLT ÜGYFELEKNEK NYÚJTOTT ÁRAK, SZOLGÁLTATÁSOK 6. SZÁMÚ FÜGGELÉK: AZ E.ON ENERGIASZOLGÁLTATÓ KFT. ÁLTAL E.ON KLUB KATEGÓRIÁBA SOROLT ÜGYFELEKNEK NYÚJTOTT ÁRAK, SZOLGÁLTATÁSOK 1. A függelék hatálya A jelen függelékben foglaltak azon Felhasználókra terjednek

Részletesebben

GYERMEK VIDÉK VÍZILABDA BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁS

GYERMEK VIDÉK VÍZILABDA BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁS GYERMEK VIDÉK VÍZILABDA BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁS 2015 / 2016 1. A bajnokság célja A vidéki vízilabda szakosztályok utánpótlásának továbbfejlődésének biztosítása, a játékosok tudásfejlesztésének elősegítése,

Részletesebben

A Kelet Liga Női Amatőr Kosárlabda Bajnokság Versenykiírása 2015/2016.

A Kelet Liga Női Amatőr Kosárlabda Bajnokság Versenykiírása 2015/2016. MAGYA R KOSÁ RLA BDÁ ZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE HUNGARIAN BASKETBA LL FEDERATION H-114 6 Budape st, Ist vánm ezei út 1-3. I E-mail: m kosz@hunbasket.hu Telefon/ Phone: +36 1 460 6825 I Fax: +36 1 252 3296

Részletesebben

NŐI AMATŐR NB I. VERSENYKIÍRÁSA 2016/2017.

NŐI AMATŐR NB I. VERSENYKIÍRÁSA 2016/2017. MAGYARORSZÁG KOSÁRLABDA NEMZETI BAJNOKSÁGA NŐI AMATŐR NB I. VERSENYKIÍRÁSA 2016/2017. MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE HUNGARIAN BASKETBALL FEDERATION SZÉKHELY: 1146 BUDAPEST, ISTVÁNMEZEI ÚT 1-3.

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Pécs Város Polgármestere pályázatot hirdet

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Pécs Város Polgármestere pályázatot hirdet I. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Pécs Város Polgármestere pályázatot hirdet Polgármesteri ösztöndíjra a 2008/2009. tanévben felsőoktatási intézményekbe teljes idejű, nappali tagozatos képzésre beiratkozott pécsi

Részletesebben

Jogszabályváltozások. Érettségi 2015/2016 tanév tavasz. Dr. Kun Ágnes osztályvezető

Jogszabályváltozások. Érettségi 2015/2016 tanév tavasz. Dr. Kun Ágnes osztályvezető Érettségi 2015/2016 tanév tavasz Jogszabályváltozások Dr. Kun Ágnes osztályvezető Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Oktatási és Hatósági Osztály 2016. április 19. Az érettségi vizsga vizsgaszabályzatának

Részletesebben

1. Sárvár, Kossuth tér 5. földszint 1. szám (hrsz: 173/A/8) alatt található ingatlan értékesítése

1. Sárvár, Kossuth tér 5. földszint 1. szám (hrsz: 173/A/8) alatt található ingatlan értékesítése SÁRVÁR VÁROS POLGÁRMESTERE 9600 Sárvár, Várkerület 2. Pf. 78. Fax.: 95/323-555, Tel.:95/ 320-265, Tx 37-417 ELŐTERJESZTÉS Előterjesztés az elővásárlási joggal nem érintett Sárvár, 784/10/A/1 hrsz-ú, Sárvár,

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. Országos Bajnokság. Világbajnokságra felkészülés, versenyzési lehetőség biztosítása

VERSENYKIÍRÁS. Országos Bajnokság. Világbajnokságra felkészülés, versenyzési lehetőség biztosítása VERSENYKIÍRÁS A verseny elnevezése: A verseny célja: II. Szerencsi SKS Ippon Shobu Felkészülési Országos Bajnokság Világbajnokságra felkészülés, versenyzési lehetőség biztosítása A verseny időpontja: 2015.

Részletesebben

Az NHB Növekedési Hitel Bank Zrt. tájékoztatója a lakossági kölcsönök feltételeiről Érvényes: 2016. május 01-től 2016. május 31-ig

Az NHB Növekedési Hitel Bank Zrt. tájékoztatója a lakossági kölcsönök feltételeiről Érvényes: 2016. május 01-től 2016. május 31-ig Az NHB Növekedési Hitel Bank Zrt. tájékoztatója a lakossági kölcsönök feltételeiről Érvényes: 2016. május 01-től 2016. május 31-ig Igényelhető kölcsönök Lakossági szabadfelhasználású jelzálogkölcsön Termék

Részletesebben

MOZDULJ az EURO2016 labdarúgó EB-re!

MOZDULJ az EURO2016 labdarúgó EB-re! MOZDULJ az EURO2016 labdarúgó EB-re! A Kőbányai Önkormányzat a Mozdulj Kőbánya program keretében versenysorozatot hirdet MOZDULJ az EURO2016 labdarúgó EB-re! címmel A VERSENY CÉLJA: sportolási lehetőség

Részletesebben

Útmutató a vízumkérő lap kitöltéséhez

Útmutató a vízumkérő lap kitöltéséhez Útmutató a vízumkérő lap kitöltéséhez A vízumkérő lap ( Visa application form of the People s Republic of China, Form V. 2013 ) az egyik legfontosabb dokumentum, amit a kínai vízumra való jelentkezésnél

Részletesebben

LAKÁSCÉLÚ TÁMOGATÁSOK (ÉRVÉNYES: 2016.03.04-TŐL)

LAKÁSCÉLÚ TÁMOGATÁSOK (ÉRVÉNYES: 2016.03.04-TŐL) LAKÁSCÉLÚ TÁMOGATÁSOK (ÉRVÉNYES: 2016.03.04-TŐL) A Hirdetményben foglalt időpontok előtt befogadott lakáscélú támogatásokra vonatkozó kondíciókat a Hirdetmény 11. sz. melléklete tartalmazza. 9.1. az új

Részletesebben

A Magyar Röplabda Szövetség 2014-2015. évi Teremröplabda Versenyszabályzata Versenykiírás. Tartalomjegyzék

A Magyar Röplabda Szövetség 2014-2015. évi Teremröplabda Versenyszabályzata Versenykiírás. Tartalomjegyzék A Magyar Röplabda Szövetség 2014-2015. évi Teremröplabda Versenyszabályzata Versenykiírás Tartalomjegyzék Általános rész I. Nemzeti Bajnokság I. osztály, Nemzeti Bajnokság II. osztály, Magyar Kupa... 3

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség. II. osztályú fiú serdülő U15, U14 korosztályú nagypályás labdarúgó bajnokság versenykiírása 2015 2016.

Magyar Labdarúgó Szövetség. II. osztályú fiú serdülő U15, U14 korosztályú nagypályás labdarúgó bajnokság versenykiírása 2015 2016. Magyar Labdarúgó Szövetség II. osztályú fiú serdülő U15, U14 korosztályú nagypályás labdarúgó bajnokság versenykiírása 2015 2016. év Tartalom 1. A bajnokság szervezője és rendezője, a bajnokság típusa...

Részletesebben

A Budapesti Értéktőzsde Zártkörűen Működő Részvénytársaság Közgyűlésének 14/2015. számú határozata

A Budapesti Értéktőzsde Zártkörűen Működő Részvénytársaság Közgyűlésének 14/2015. számú határozata 14/2015. számú határozata A Budapesti Értéktőzsde Zártkörűen Működő Részvénytársaság Közgyűlése az előterjesztésnek megfelelően a következő személyeket jelölte ki a Szavazatszámláló Bizottság tagjainak:

Részletesebben

Az Európai Szabadalmi Egyezmény végrehajtási szabályainak 2010. április 1-étől hatályba lépő lényeges változásai

Az Európai Szabadalmi Egyezmény végrehajtási szabályainak 2010. április 1-étől hatályba lépő lényeges változásai DANUBIA Szabadalmi és Védjegy Iroda Kft. Az Európai Szabadalmi Egyezmény végrehajtási szabályainak 2010. április 1-étől hatályba lépő lényeges változásai A Magyar Iparjogvédelmi és Szerzői Jogi Egyesület

Részletesebben

A Budapesti Vízilabda Szövetség 2015/2016. évi bajnokságainak versenykiírása

A Budapesti Vízilabda Szövetség 2015/2016. évi bajnokságainak versenykiírása A Budapesti Vízilabda Szövetség 2015/2016. évi bajnokságainak versenykiírása 1. Általános rendelkezések: A bajnokságok kiírója és kiírásának alapja: A Budapesti Vízilabda Szövetség (BVLSZ), és alapja a

Részletesebben

J E GY Z Ő K Ö N Y V Felcsút Község Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli üléséről

J E GY Z Ő K Ö N Y V Felcsút Község Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli üléséről J E GY Z Ő K Ö N Y V Felcsút Község Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli üléséről Az ülés helye: a Polgármesteri Hivatal tanácskozóterme Felcsút, Fő u 75. Az ülés időpontja: 2014. február 17.

Részletesebben

Magyarország 2016. évi 6 órás Ultrafutó Bajnoksága

Magyarország 2016. évi 6 órás Ultrafutó Bajnoksága Magyarország 2016. évi 6 órás Ultrafutó Bajnoksága A verseny célja: a 2016. évi 6 órás ultrafutó bajnoki címek eldöntése, versenyzési lehetőség biztosítása igazolt és amatőr futók részére. A verseny időpontja:

Részletesebben

Tájékoztató az önkéntes nyugdíjpénztárak számára a 2012-től érvényes felügyeleti adatszolgáltatási változásokról

Tájékoztató az önkéntes nyugdíjpénztárak számára a 2012-től érvényes felügyeleti adatszolgáltatási változásokról Tájékoztató az önkéntes nyugdíjpénztárak számára a 2012-től érvényes felügyeleti adatszolgáltatási változásokról Szeles Angelika Monitoring szakreferens Adatszolgáltatási és monitoring főosztály Budapest,

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség Baranya Megyei Igazgatóság BARANYA MEGYEI GRUND BAJNOKSÁG

Magyar Labdarúgó Szövetség Baranya Megyei Igazgatóság BARANYA MEGYEI GRUND BAJNOKSÁG Magyar Labdarúgó Szövetség Baranya Megyei Igazgatóság BARANYA MEGYEI GRUND BAJNOKSÁG Baranya Megyei Grund Bajnokság kispályás labdarúgó bajnokság versenykiírása 2015-2016 Tartalom 1. A bajnokság szervezıje

Részletesebben

Magyarország Csörgőlabda Nemzeti Bajnokság 2014-2015. évi I., II. osztály Versenykiírása

Magyarország Csörgőlabda Nemzeti Bajnokság 2014-2015. évi I., II. osztály Versenykiírása Magyarország Csörgőlabda Nemzeti Bajnokság 2014-2015. évi I., II. osztály Versenykiírása 1. A bajnokság szervezője: A bajnokságot a Magyar Kézilabda Szövetség Elnöksége által kinevezett Parasport Albizottság

Részletesebben

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Felnőtt Férfi Kosárlabda Bajnokság Versenykiírása 2015/2016.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Felnőtt Férfi Kosárlabda Bajnokság Versenykiírása 2015/2016. MAGYA R KOSÁ RLA BDÁ ZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE HUNGARIAN BASKETBA LL FEDERATION H-114 6 Budape st, Ist vánm ezei út 1-3. I E-mail: m kosz@hunbasket.hu Telefon/ Phone: +36 1 460 6825 I Fax: +36 1 252 3296

Részletesebben

Ajánlás A TANÁCS HATÁROZATA

Ajánlás A TANÁCS HATÁROZATA EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2014.3.10. COM(2014) 147 final Ajánlás A TANÁCS HATÁROZATA az egyrészről az Európai Unió, az Európai Atomenergia-közösség és tagállamaik, másrészről a Moldovai Köztársaság közötti

Részletesebben

H I R D E T M É N Y 2015. június 15-től érvényes betéti kamatok

H I R D E T M É N Y 2015. június 15-től érvényes betéti kamatok H I R D E T M É N Y 2015. június 15-től érvényes betéti kamatok Évi bruttó kamat % EBKM % 1./ Lakossági folyószámla -lekötés nélkül sávos kamatozással 150.000 Ft-ig 0.00% 0.00% 150.001 Ft-tól 0.15% 0.15%

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség Pest Megyei Igazgatóság (Pest Megyei Labdarúgó Szövetség) PEST MEGYEI U19 KOROSZTÁLYÚ BAJNOKSÁG Pest Megyei U19 korosztályú fiú ifjúsági nagypályás labdarúgó-bajnokság 2012 2013.

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség Baranya Megyei Igazgatóság BARANYA MEGYEI I. OSZTÁLY Baranya Megyei I. osztályú férfi felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokság versenykiírása 2015 2016. Tartalom 1. A bajnokság

Részletesebben

Boldva és Vidéke Taka r ékszövetkezet

Boldva és Vidéke Taka r ékszövetkezet A Takarékszövetkezet jelen ben szereplő, változó kamatozású i termékei esetében i kamatváltozást tesz közzé, az állandó (fix) kamatozású i termékek esetében pedig a 2014.08.13-tól lekötésre kerülő ekre

Részletesebben

Boldva és Vidéke Taka r ékszövetkezet

Boldva és Vidéke Taka r ékszövetkezet A Takarékszövetkezet jelen ben szereplő, változó kamatozású i termékei esetében i kamatváltozást tesz közzé, az állandó (fix) kamatozású i termékek esetében pedig a 2014.06.15-től lekötésre kerülő ekre

Részletesebben

A 2009/2010. évi felnőtt férfi Országos Bajnokság II. osztályának versenykiírása

A 2009/2010. évi felnőtt férfi Országos Bajnokság II. osztályának versenykiírása Magyar Floorball Szakszövetség 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. Telefon: 06-1-460-6828 Fax. 06-1-460-6829 E-mail: vb@hunfloorball.hu A 2009/2010. évi felnőtt férfi Országos Bajnokság II. osztályának

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség Veszprém Megyei Igazgatóság / Veszprém Megyei Labdarúgó Szövetség / Veszprém Megyei Férfi felnőtt nagypályás labdarúgó versenykiírása 2015 2016. Tartalom 1. A kupa szervezője

Részletesebben

Határozat száma: 49/2014. (X.13.) Tárgy: Roma települési nemzetiségi képviselő választás eredményének megállapítása HATÁROZAT

Határozat száma: 49/2014. (X.13.) Tárgy: Roma települési nemzetiségi képviselő választás eredményének megállapítása HATÁROZAT Határozat száma: 49/2014. (X.13.) Tárgy: Roma települési nemzetiségi képviselő választás eredményének megállapítása HATÁROZAT Nádudvar Város Helyi Választási Bizottsága a választási eljárásról szóló 2013.

Részletesebben

Múcsonyi Helyi Választási Bizottság

Múcsonyi Helyi Választási Bizottság Múcsonyi Helyi Választási Bizottság 3744 Mucsony, Fő út 2. : 48/403-078 Fax: 48/403-078/126 sz. mellék hivatali e-mail: hivatal@mucsony.hu A Múcsonyi Helyi Választási Bizottság 49/2014. (X.12.) határozata

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. február 3-án tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. február 3-án tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. február 3-án tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Anyakönyvvezetői többletszolgáltatásokért fizetendő díjakról, és

Részletesebben

VÁLLALKOZÓI BANKKÁRTYÁK

VÁLLALKOZÓI BANKKÁRTYÁK AGRIA ÉLAPÁTFALVA Székhely: 3346 élapátfalva, Május 1. út 2/a., Pf.:1. Telefon: 36/554-370 Fax: 36/554-371 dombornyomott kártya pénzforgalmi számlához kapcsolódik társkártya, de kettő vagy több főkártya

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség. Leány U-15 korosztályú keresztpályás labdarúgó bajnokság versenykiírása 2013 2014.

Magyar Labdarúgó Szövetség. Leány U-15 korosztályú keresztpályás labdarúgó bajnokság versenykiírása 2013 2014. Magyar Labdarúgó Szövetség Leány U-15 korosztályú keresztpályás labdarúgó bajnokság versenykiírása 2013 2014. Tartalom 1. A bajnokság szervezője és rendezője, a bajnokság típusa... 2 2. A bajnokság célja...

Részletesebben

A MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG

A MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG A MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG VODAFONE NŐI OB I OSZTÁLYÚ ORSZÁGOS VÍZILABDA BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA a 2010/2011-es bajnoki évadra 1. A BAJNOKSÁG 1.1. A Magyar Köztársaság 2010-2011. évi Országos I. Osztályú

Részletesebben

a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés tisztségviselőinek, tagjainak és a bizottságok tagjainak tiszteletdíjáról és juttatásairól szóló

a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés tisztségviselőinek, tagjainak és a bizottságok tagjainak tiszteletdíjáról és juttatásairól szóló a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés tisztségviselőinek, tagjainak és a bizottságok tagjainak tiszteletdíjáról és juttatásairól szóló 11/2013. (IX.26.) önkormányzati rendelet, egységes szerkezetbe

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV A MAGYAR SZABAD REPÜLŐK SZÖVETSÉGE ELNÖKSÉGÉNEK 2014. június 23-i rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV A MAGYAR SZABAD REPÜLŐK SZÖVETSÉGE ELNÖKSÉGÉNEK 2014. június 23-i rendkívüli üléséről JEGYZŐKÖNYV A MAGYAR SZABAD REPÜLŐK SZÖVETSÉGE ELNÖKSÉGÉNEK 2014. június 23-i rendkívüli üléséről Az ülés helyszíne: A szövetség székhelyén (1139 Budapest Dagály utca 11.) 16.30 kezdettel Jelen vannak:

Részletesebben

Nemzeti Edzés Központ válogatott tenisz edzéseken való részvétel és egyéb időpontok igénybevétele a téli időszakban

Nemzeti Edzés Központ válogatott tenisz edzéseken való részvétel és egyéb időpontok igénybevétele a téli időszakban Nemzeti Edzés Központ válogatott tenisz edzéseken való részvétel és egyéb időpontok igénybevétele a téli időszakban Általános tudnivalók (1) A válogatott edzések helyszíne: Nemzeti Edzés Központ, Mikoviny

Részletesebben

A MAGYAR JÉGKORONG SZÖVETSÉG VERSENYSZABÁLYZATA

A MAGYAR JÉGKORONG SZÖVETSÉG VERSENYSZABÁLYZATA Az MJSZ VERSENYSZABÁLYZATA AZ OB I. ÉS A NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG SZÁMÁRA 2013/2014 1 A MAGYAR JÉGKORONG SZÖVETSÉG VERSENYSZABÁLYZATA AZ OB I., A MAGYAR KUPA ÉS A MEGHÍVÁSOS NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG MÉRKŐZÉSEI

Részletesebben

Szakképzés - Meghatalmazás használata

Szakképzés - Meghatalmazás használata Szakképzés - Meghatalmazás használata A kérelem beadásához szükséges lehet meghatalmazás készítése. A meghatalmazás az MVH elektronikus kérelem-benyújtási felületén tölthető és nyomtatható ki. A meghatalmazás

Részletesebben

11. számú melléklet - FHB Bankszámlacsomagokhoz kapcsolódó Betéti bankkártyák egyéb díjai, jutalékai

11. számú melléklet - FHB Bankszámlacsomagokhoz kapcsolódó Betéti bankkártyák egyéb díjai, jutalékai Lakossági Bankszámla Hirdetmény 11. számú melléklet - FHB hoz kapcsolódó Betéti bankkártyák egyéb díjai, jutalékai Hatályos: 2016. július 15. napjától Közzététel napja: 2016. július 14. A jelen Hirdetményben

Részletesebben

Útmutató az EPER-ben már regisztrált szervezetek elektori jelentkezéséhez

Útmutató az EPER-ben már regisztrált szervezetek elektori jelentkezéséhez Útmutató az EPER-ben már regisztrált szervezetek elektori jelentkezéséhez A Nemzeti Együttműködési Alap (a továbbiakban: NEA) civil jelöltállítási rendszerébe jelentkezhetnek azok a civil szervezetek (a

Részletesebben

J A V A S L A T a távhőszolgáltatás díjának ármegállapításával, árváltoztatásával kapcsolatos állásfoglalás k i a l a k í t á s á r a

J A V A S L A T a távhőszolgáltatás díjának ármegállapításával, árváltoztatásával kapcsolatos állásfoglalás k i a l a k í t á s á r a J A V A S L A T a távhőszolgáltatás díjának ármegállapításával, árváltoztatásával kapcsolatos állásfoglalás k i a l a k í t á s á r a Előterjesztő: Ózdi Távhő Kft. ügyvezetője Ó z d, 2013. július 25. ELŐZMÉNYEK:

Részletesebben

MAGYAR AUTÓKLUB FEGYELMI SZABÁLYZAT

MAGYAR AUTÓKLUB FEGYELMI SZABÁLYZAT MAGYAR AUTÓKLUB FEGYELMI SZABÁLYZAT Elfogadta a Magyar Autóklub Küldöttközgyűlése a 17/2015. 17/2015. XII. 17./KKGY) KKGY határozattal Hatályos: 2015. december 18 -tól A Magyar Autóklub Küldöttközgyűlése

Részletesebben

CSÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 12/2003.(XI.27.) RENDELETE A MAGÁNSZEMÉLYEK KOMMUNÁLIS ADÓJÁRÓL. Adókötelezettség 1.

CSÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 12/2003.(XI.27.) RENDELETE A MAGÁNSZEMÉLYEK KOMMUNÁLIS ADÓJÁRÓL. Adókötelezettség 1. CSÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 12/2003.(XI.27.) RENDELETE A MAGÁNSZEMÉLYEK KOMMUNÁLIS ADÓJÁRÓL Csány Községi Önkormányzat a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény (a továbbiakban: Htv.) 1. -ának (1) bekezdésében

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kulturális, Oktatási és Szociális Bizottságának 2015. április 30. napján 15 00 órától a Rakamazi Közös Önkormányzati Hivatal tanácstermében megtartott üléséről. Jelen vannak:

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség Megyei Igazgatóság / Megyei Labdarúgó Szövetség / BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI U-19 KOROSZTÁLYÚ BAJNOKSÁG korosztályú férfi ifjúsági nagypályás labdarúgó bajnokság versenykiírása

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. Az NB.III. Nyugati csoport 2014-2015. évi Csapatbajnokságára.

VERSENYKIÍRÁS. Az NB.III. Nyugati csoport 2014-2015. évi Csapatbajnokságára. Vas Megyei Tekézők Szövetsége 9700. Szombathely, Berzsenyi Dániel Tér 2. (Megyeháza) www.vasteke.hu info@vasteke.hu +36 30 / 618 97 82 +36 30 / 618 97 84 Bankszámlaszám: 11747006-20226330 VERSENYKIÍRÁS

Részletesebben

JELZÁLOGLEVÉL KAMATTÁMOGATÁS MELLETT NYÚJTOTT LAKÁSCÉLÚ KÖLCSÖNÖK

JELZÁLOGLEVÉL KAMATTÁMOGATÁS MELLETT NYÚJTOTT LAKÁSCÉLÚ KÖLCSÖNÖK Lakossági Hitelek kondíciói Érvényes: Hatályos: 2016. június 01 -tól/től visszavonásig JELZÁLOGLEVÉL KAMATTÁMOGATÁS MELLETT NYÚJTOTT LAKÁSCÉLÚ KÖLCSÖNÖK Magánszemélyek részére Jelzáloglevél kamattámogatás

Részletesebben

1. A rendelet hatálya

1. A rendelet hatálya Pécel Város Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2015. (II. 5.) önkormányzati rendelete a hivatali helyiségen kívüli és a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötések engedélyezésének szabályairól

Részletesebben

PREMIER KUPA 15-16 MAGYARORSZÁG

PREMIER KUPA 15-16 MAGYARORSZÁG PREMIER KUPA 15-16 MAGYARORSZÁG VERSENYKIÍRÁS A torna rendezője: Nike Magyarország Kft. és a Nike European Operations, The Netherlands A torna szervezője: Wow Factor Hungary Kft. Általános leírás A Premier

Részletesebben

EURÓPAI UNIÓ AZ EURÓPAI PARLAMENT 2006/0287 (COD) PE-CONS 3648/2/07 REV 2

EURÓPAI UNIÓ AZ EURÓPAI PARLAMENT 2006/0287 (COD) PE-CONS 3648/2/07 REV 2 EURÓPAI UNIÓ AZ EURÓPAI PARLAMENT A TANÁCS Brüsszel, 2008. február 26. (OR. en) 2006/0287 (COD) PE-CONS 3648/2/07 REV 2 ENV 447 ENT 104 CODEC 899 JOGI AKTUSOK ÉS EGYÉB ESZKÖZÖK Tárgy: AZ EURÓPAI PARLAMENT

Részletesebben

A Magyar Kézilabda Szövetség

A Magyar Kézilabda Szövetség A Magyar Kézilabda Szövetség FEGYELMI SZABÁLYZATA Budapest Hatályos: 2012. július 15-től 2 I. Fejezet A Fegyelmi Szabályzat hatálya 1.. A Magyar Kézilabda Szövetség Fegyelmi Szabályzata (a továbbiakban:

Részletesebben

10/2005. (I.26.) rendelet egységes szerkezetbe foglalt szövege

10/2005. (I.26.) rendelet egységes szerkezetbe foglalt szövege Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete A NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYEKBEN ALKALMAZANDÓ TÉRÍTÉSI DÍJ ÉS TANDÍJFIZETÉSI KÖTELEZETTSÉG MEGÁLLAPÍTÁSÁNAK SZABÁLYAIRÓL SZÓLÓ a 47/2006.(XI.16.), 46/2010.

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség Budapesti Igazgatóság

Magyar Labdarúgó Szövetség Budapesti Igazgatóság Magyar Labdarúgó Szövetség Budapesti Igazgatóság U-15 KOROSZTÁLYÚ BAJNOKSÁG Budapesti U-15 korosztályú fiú serdülő nagypályás labdarúgó bajnokság versenykiírása 2012 2013. Tartalom 1. A bajnokság szervezője

Részletesebben

Beszerzések, közbeszerzési eljárások; Összeférhetetlenség, szabálytalanság. Előadó: dr. Keszler Gábor NFFKÜ Zrt.

Beszerzések, közbeszerzési eljárások; Összeférhetetlenség, szabálytalanság. Előadó: dr. Keszler Gábor NFFKÜ Zrt. Beszerzések, közbeszerzési eljárások; Összeférhetetlenség, szabálytalanság Előadó: dr. Keszler Gábor NFFKÜ Zrt. Irányadó jogszabályok - az EGT Finanszírozási Mechanizmus és a Norvég Finanszírozási Mechanizmus

Részletesebben

NB III. A 2006-2007. ÉVI NB II FÉRFI FELNŐTT NAGYPÁLYÁS LABDARÚGÓ BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA

NB III. A 2006-2007. ÉVI NB II FÉRFI FELNŐTT NAGYPÁLYÁS LABDARÚGÓ BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA NB III. A 2006-2007. ÉVI NB II FÉRFI FELNŐTT NAGYPÁLYÁS LABDARÚGÓ BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA Az MLSZ elnöksége 79/2006 (2006.04.20.) számú határozataival fogadta el. 1. A BAJNOKSÁG CÉLJA A Winner Sport NB

Részletesebben

Véleményezési határidő: 2013. november 26. Véleményezési cím:

Véleményezési határidő: 2013. november 26. Véleményezési cím: Budapest Főváros IV. kerület ÚJPEST ÖNKORMÁNYZAT 1041 Budapest, István út 14. 231-3141, Fax.: 231-3151 mszabolcs@ujpest.hu ALPOLGÁRMESTERE www.tuv.com ID 9105075801 Management System ISO 9001:2008 valid

Részletesebben

XII. Kerületi Önkormányzat Hegyvidék Sportegyesülete (sportszervezet) negyedéves előrehaladási jelentése

XII. Kerületi Önkormányzat Hegyvidék Sportegyesülete (sportszervezet) negyedéves előrehaladási jelentése Magyar Vízilabda Szövetség részére Budapest, Margitsziget Hajós Alfréd Sportuszoda 1391 Budapest, Pf. 250 Tárgy: II. negyedéves előrehaladási jelentés 1 (Beadási határidő: 2014.január 8.) XII. Kerületi

Részletesebben

DECATHLON Országos Egyetemi és Főiskolás B33 Kosárlabda Bajnokság (MEFOB) 2014

DECATHLON Országos Egyetemi és Főiskolás B33 Kosárlabda Bajnokság (MEFOB) 2014 MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE. DECATHLON Országos Egyetemi és Főiskolás B33 Kosárlabda Bajnokság (MEFOB) 2014 Versenykiírása 2014 1 EFB33 Kosárlabda Bajnokság MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS XXII. Magyar Kupa 2015. November 20-22. Csitáry G. Emil Uszoda Székesfehérvár

VERSENYKIÍRÁS XXII. Magyar Kupa 2015. November 20-22. Csitáry G. Emil Uszoda Székesfehérvár VERSENYKIÍRÁS XXII. Magyar Kupa 2015. November 20-22. Csitáry G. Emil Uszoda Székesfehérvár 1. A verseny kiírója: Magyar Szinkronúszó Szövetség (MSZÚSZ) 2. A verseny célja: Lehetőség biztosítása a tagszervezetek

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A Biatorbágy, 3429/5 hrsz-ú ingatlan vételi ajánlatáról

ELŐTERJESZTÉS A Biatorbágy, 3429/5 hrsz-ú ingatlan vételi ajánlatáról Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/112, 113, 142 Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu ELŐTERJESZTÉS A Biatorbágy, 3429/5

Részletesebben

2015/2016 ÉVI VERSENYKIÍRÁSA

2015/2016 ÉVI VERSENYKIÍRÁSA 2015/2016 ÉVI VERSENYKIÍRÁSA 1.) A verseny szervezői. A verseny fővédnöke: A verseny rendezői: Versenyigazgató: Versenybírók: dr. Páva Zsolt polgármester Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Pécs Városi

Részletesebben

AKTUALITÁSOK ÉS GYAKORLATI TAPASZTALATOK A MUNKAJOGBAN

AKTUALITÁSOK ÉS GYAKORLATI TAPASZTALATOK A MUNKAJOGBAN AKTUALITÁSOK ÉS GYAKORLATI TAPASZTALATOK A MUNKAJOGBAN LÉTESÍTÉSE Határozott idejű munkaviszony Meghosszabbítható-e a határozott időre kötött szerződés? Határozott időre kötött munkaszerződés esetén kiköthető-e

Részletesebben

Kapcsolt vállalkozások évzáráshoz kapcsolódó egyéb feladatai. Transzferár dokumentálás Szokásos piaci ár levezetés

Kapcsolt vállalkozások évzáráshoz kapcsolódó egyéb feladatai. Transzferár dokumentálás Szokásos piaci ár levezetés Kapcsolt vállalkozások évzáráshoz kapcsolódó egyéb feladatai Transzferár dokumentálás Szokásos piaci ár levezetés Feladatok I. Kapcsoltság vizsgálat II. Cégcsoport méret feltérképezés III. Transzferár

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. Fight Night Hungary Amatőr Liga IFMA szabályrendszerű amatőr versenysorozat 2014/15. Magyar Kickbox Szövetség Muaythai Szakág

VERSENYKIÍRÁS. Fight Night Hungary Amatőr Liga IFMA szabályrendszerű amatőr versenysorozat 2014/15. Magyar Kickbox Szövetség Muaythai Szakág A versenysorozat célja: VERSENYKIÍRÁS Fight Night Hungary Amatőr Liga IFMA szabályrendszerű amatőr versenysorozat 2014/15 Magyar Kickbox Szövetség Muaythai Szakág Klubvezetők figyelem: e-mail cím változás

Részletesebben

AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA. Tervezet A BIZOTTSÁG.../.../EU RENDELETE

AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA. Tervezet A BIZOTTSÁG.../.../EU RENDELETE AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA Brüsszel, C Tervezet A BIZOTTSÁG.../.../EU RENDELETE ([ ]) a polgári légi közlekedéshez kapcsolódó műszaki követelményeknek és igazgatási eljárásoknak a 216/2008/EK európai

Részletesebben

Egységes Mezőgazdasági Ügyfél-nyilvántartási Rendszer. Kérjük, a kérelmet olvashatóan, nyomtatott nagy betűkkel töltse ki! I. rész: Azonosító adatok

Egységes Mezőgazdasági Ügyfél-nyilvántartási Rendszer. Kérjük, a kérelmet olvashatóan, nyomtatott nagy betűkkel töltse ki! I. rész: Azonosító adatok Egységes Mezőgazdasági Ügyfél-nyilvántartási Rendszer Állandó meghatalmazás és annak nyilvántartásba vétele iránti kérelem Benyújtandó a mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatási szerv (MVH) bármely

Részletesebben

Magyar Floorball Szakszövetség Utánpótlás, nagypályás floorball bajnokságok versenykiírása 2015 2016

Magyar Floorball Szakszövetség Utánpótlás, nagypályás floorball bajnokságok versenykiírása 2015 2016 Utánpótlás, nagypályás floorball bajnokságok versenykiírása 2015 2016 Budapest, 2015. június 12. 1.! A bajnokság rendezője és neve a.! A bajnokságot a Magyar Floorball Szakszövetség (továbbiakban MFSZ)

Részletesebben

P Á L Y Á Z A T I A D A T L A P egyesületek, civil szervezetek támogatására

P Á L Y Á Z A T I A D A T L A P egyesületek, civil szervezetek támogatására P Á L Y Á Z A T I A D A T L A P egyesületek, civil szervezetek támogatására Pályázat száma: 1./A pályázó szervezet megnevezése: 2./ A pályázó szervezet adatai Székhelye, siófoki telephelye: Bankszámlaszáma:

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség. Férfi Futsal Magyar Kupa Versenykiírás 2016-2017

Magyar Labdarúgó Szövetség. Férfi Futsal Magyar Kupa Versenykiírás 2016-2017 Magyar Labdarúgó Szövetség Férfi Futsal Magyar Kupa Versenykiírás 2016-2017 Határozat szám ELN-187/2015 (12.08.) Jóváhagyás 2015.12.08. Hatálybalépés 2016.01.08. Érvényesség 2017.06.30. Utolsó módosítás

Részletesebben

KONDÍCIÓS LISTA. Devizabelföldi magánszemélyek. Devizanem éves Kamat 22,13 % THM 1. 500.000 Ft, 3 év futamidő THM 1. 3 millió Ft, 5 év futamidő

KONDÍCIÓS LISTA. Devizabelföldi magánszemélyek. Devizanem éves Kamat 22,13 % THM 1. 500.000 Ft, 3 év futamidő THM 1. 3 millió Ft, 5 év futamidő KONDÍCIÓS LISTA Devizabelföldi magánszemélyek eire vonatkozóan Hatályos: 2016.július 1-től 2016. július 1-jén vagy azt követően igényelt kölcsönökre vonatkozó feltételek: éves Kamat 22,13 % 24,89 % 24,89

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség Pest Megyei Igazgatóság (Pest Megyei Labdarúgó Szövetség) U16 KOROSZTÁLYÚ BAJNOKSÁG Megyei U16 korosztályú fiú serdülő nagypályás labdarúgó-bajnokság versenykiírása 2015/2016.

Részletesebben