2015/2016 ÉVI VERSENYKIÍRÁSA

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "2015/2016 ÉVI VERSENYKIÍRÁSA"

Átírás

1 2015/2016 ÉVI VERSENYKIÍRÁSA 1.) A verseny szervezői. A verseny fővédnöke: A verseny rendezői: Versenyigazgató: Versenybírók: dr. Páva Zsolt polgármester Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Pécs Városi Tenisz Club Horváth Rita Iván Krisztina, Molnár István 2.) Általános szabályok. A verseny a Magyar Tenisz Szövetség általános szabályai szerint szervezzük, melyek meg- ismerhetők a szövetség honlapjáról ( 3.) Díjazás. A győztes csapat: - elnyeri és egy évig birtokolja a TÜKE TENISZ KUPÁT, mely vándorkupa és a győztes csapat nevét évente felvésik a trófeára, - minden csapattag, aki legalább két mérkőzésen játszott, belépő jegyet nyer a 2016 évi Tennis Classics budapesti showjára, Az 1-3 helyzett csapatok tagjai érem díjazásban is részesülnek, továbbá összesen Ft értékű tenisz felszerelést is kapnak. 4.) Nevezés. Előnevezés: 2015 október óráig, amikor a PVTC sporttelepén írásban vagy szóban kell bejelenteni az indulási szándékot.

2 Nevezés: A versenyre nevezni 2015 november 2- ig kizárólag írásban, a verseny hivatalos Nevezési lapjának kitöltésével, az játékosok erősorrendben történő felsorolásával és a Nevezési lap versenyigazgató részére történő megküldésével, valamint a nevezési díj egyidejű befizetésével lehet. A nevezés a fenti feltételek határidőre történő egyidejű teljesítésével tekinthető csak befejezettnek. (A Nevezési lap letölthető a oldalról, vagy igényelhető személyesen, vagy e.- mailben a Versenyigazgatótól.) A Nevezési lap a verseny során már nem módosítható, a csapatbajnokságot az azon szereplő versenyzőkkel kell lejátszani. Cserére, vagy új játékos igazolásra nincs lehetőség. A név szerinti nevezésen meg kell különböztetni a profiként és az amatőrként nevezett játékosokat. Profinak minősül minden - nemtől és életkortól függetlenül - olyan játékos, aki élete során az MTSZ, vagy bármely nemzetközi tenisz szövetség korosztályos, vagy felnőtt ranglistáján az első 300 ranglistahely bármelyikén szerepelt. Az amatőrként nevezett játékosokat a Brand Slam aktuális egyéni ranglistájának megfelelően kell felsorolni úgy, hogy a legmagasabb ranglistaponttal rendelkező játékos kerüljön az elejére. A ranglistaponttal nem rendelkező játékosokat a csapatkapitány tetszőleges sorrendben nevezheti. Csapatonként maximum 2 profi és 8 amatőr játékos nevezhető a versenyre. Adott játékos csak egy csapatban szerepelhet és nevezhető. Nevezési díj: Csapatonként Ft, melyet legkésőbb 2015 november 1. 16:00 óráig kell befizetni a PVTC Pécs Veress E. úti sporttelepén. 5.) Labda. A DUNLOP FORT Clay Court teniszlabdákat a rendezők biztosítják. Minden egyes mérkőzést 2-2 új labdával kell megkezdeni és lejátszani. 6.) Sorsolás. Kiemelés nélküli vaksorsolás egycsoportos körmérkőzéses rendszerre. A sorsolás időpontja 2015 november 3. kedd 10:00 óra PVTC Pécs, Veress E u. 4 szám alatti sporttelepén.

3 7.) Lebonyolítás. a.) Játékrend. A csapatbajnokságot tíz csapattal, körmérkőzéses rendszerben bonyolítjuk le úgy, hogy minden csapat egy alkalommal megmérkőzik valamennyi ellenfelével. A végső helyezések sorrendjét úgy határozzuk meg, hogy győztes lesz az a csapat amelyik a legtöbb találkozóját megnyerte, és a legtöbb pontot gyűjtötte. Két csapat egymás elleni küzdelmét találkozónak nevezzük. Egy találkozón öt mérkőzést kell játszani, a mérkőzések sorrendje kötött, azok nem változtathatók: 1.) A két amatőr játékosból álló párosok mérkőzése. 2.) Az egy amatőr és egy profi játékosból álló párosok mérkőzése. 3.) Profi játékosok egyéni mérkőzése. 4.) Az amatőr, jobb ranglistával rendelkező játékosok egyéni mérkőzése. 5.) Az amatőr, rosszabb ranglistával rendelkező játékosok egyéni mérkőzése. Amennyiben valamelyik csapatban nincs profi játékos az adott találkozón, amatőr játékos is játszhat helyette, aki nincs kötve az erősorrend szerinti kötelezettségekhez. Amatőr játékost viszont profi semmilyen körülmények között nem helyettesíthet. A találkozókon mind az egyes, mind a páros mérkőzéseket két nyert játszmáig kell játszani, de a döntő szett helyett ún. match tie- break (10- es tie- break) dönt. A páros mérkőzéseken a NO- AD (előny nélküli játék) szabályt kell alkalmazni. Gémen belüli állásnál a következő pont dönt, de a fogadó választhatja meg, hogy melyik játékos fogadja az adogatást, de a fogadó játékosok az oldalt nem cserélhetik fel. b.) A helyezések eldöntése. b.1) Szerzett pontok száma. A csapatok a találkozókon 1-1 pontot kapnak minden megnyert mérkőzésük után, és további pontokat a győzelem/vereség arányában:

4 :0 találkozó végeredmény után a győztes +3 pontot, a vesztes 0 pontot kap. 4:1 találkozó végeredmény után a győztes + 2 pontot, a vesztes 0 pontot kap. 3:2 találkozó végeredmény után a győztes +2 pontot, a vesztes 1 pontot kap. Győztes Vesztes 5:0 5x1 3 8 pont 5x0 0 0 pont 4:1 4x1 2 6 pont 1x1 0 1 pont 3:2 3x1 2 5 pont 2x1 1 3 pont b.2) Ha két csapat között holtverseny van, akkor az egymás elleni eredmény a döntő. b.3) Ha 3 vagy több induló között van holtverseny, akkor azt kell előbbre sorolni, aki a versenyszám összes eredményét figyelembe véve: - több játszmát nyert, vagy - kevesebb játszmát vesztett, vagy - a nyert és a vesztett játékok száma közötti különbség a legnagyobb a fenti lehetőségek sorrendjében. (A játszmák számítása során a match tie break - et egy egész játszmának kell tekinteni.) c.) Játéknapok: 1. forduló: 2015 november 7 szombat 10: PVTC négy fedett teniszpályái. 2. forduló: 2015 november 21 szombat 10: PVTC négy fedett teniszpályái. 3. forduló: 2015 december 13 vasárnap 10: PVTC négy fedett teniszpályái. 4. forduló: 2016 január 9 szombat 10: PVTC négy fedett teniszpályái. 5. forduló: 2016 január 23 szombat 10: PVTC négy fedett teniszpályái. 6. forduló: 2016 február 6 szombat 10: PVTC négy fedett teniszpályái. 7. forduló: 2016 február 20 szombat 10: PVTC négy fedett teniszpályái. 8. forduló: 2016 március 5 szombat 10: PVTC négy fedett teniszpályái. 9. forduló: 2016 március 26 szombat 10: PVTC négy fedett teniszpályái. ÜNNEPÉLYES EREDMÉNYHIRDETÉS, PLAYER S PARTY: 2016 március 27 vasárnap 16: PVTC négy fedett teniszpályái.

5 d.) A csapatok által elkövetett vétségek szankciói. d.1) Helytelen felállás. A csapatoknak úgynevezett zárt erősorrendben kell felállni. Ha valamelyik játékos (pár) a sorrendtől eltérő helyen játszik egyes (vagy páros) mérkőzést, akkor az egyes játékosok esetén azt az egyes mérkőzést és az utána következő összes egyes mérkőzést, párosok esetén azt a párost és az utána következő összes párost a vétlen csapat javára kell győzelemként megítélni. d.2) Jogosulatlan indulás. Ha valamelyik csapat olyan játékost szerepeltet, aki nem jogosult indulni, akkor az egyes játékosok esetén azt az egyes mérkőzést és az utána következő összes egyes mérkőzést, párosok esetén az érintett párost és az utána következő összes párost a vétlen csapat javára kell győzelemként megítélni. Ezeket a mérkőzéseket 2:0 játszma és 12:0 játékaránnyal kell a győztes javára elkönyvelni. d.3) Késés. A csapatoknak a sorsoláson megállapított, majd a Játékrendben rögzített (kihirdetetve hu, és csapatvezetőknek e.- mailen elküldve, PVTC sporttelepén kifüggesztve) helyen és konkrét időpontban játékra készen meg kell jelenni. Várakozási idő nincs. Ajánlatos azonban, hogy a pályaválasztók a sportszerűség szellemében körültekintően győződjenek meg arról, úton van- e az esetlegesen hiányzó csapat vagy nincs. Ha megvárják az elkésőket és lejátsszák a találkozót, akkor késés címen óvni nem lehet. A beleegyező vérakozási idő maximum 30 perc lehet. d.4) Távolmaradás a találkozótól. A találkozó kiírt időpontjában meg nem jelenő vagy ki nem álló csapat a találkozót 8:0 mérkőzés, 10:0 játszma és 60:0 játékaránnyal elveszíti és - 2 büntető pontot is kap. Azt a csapatot, amelyik a kiírt időpontokra legalább egy páros és két egyéni mérkőzésre nem képes kiállni,úgy kell tekinteni, mintha nem állt volna ki. Ha egy csapat a bajnokság során visszalép a küzdelemtől, akkor elveszíti jogát a következő csapatbajnoki idényben való indulásra. A visszalépő csapat addig lejátszott valamennyi mérkő- zésének eredményét törölni kell a végső sorrend megálla- pításánál.

6 e.) Óvás Óvást csak a jelen szabályzat vagy vonatkozó versenykiírás megsértése esetén lehet kezdeményezni. Az óvást mindig a Versenyigazgatóhoz kell benyújtani, és az alábbi elárást kell alkalmazni: e.1) Óvást a csapatkapitány vagy a szakosztály vezetője nyújthat be írásban a találkozón történtekkel kapcsolatban az adott találkozót követő 48 órán belül, egyéb ügyekben a sérelmezett esetet követő 8 napon belül a Versenyigazgatóhoz. Az óvás benyújtásával egyidőben ,- Ft + ÁFA óvási díj fizetendő. Az írásban benyújtott óvásokat a Versenybizottság ( versenyigazgató és a két versenybíró) bírálja el, annak beérkezését követő 24 órán belül, majd a döntésről írásban tájékoztatja a csapatokat. További fellebbezésre nincs lehetőség. Az a csapat, melynek óvását vagy fellebbezését jogosnak ítélik meg, az óvás, illetve fellebbezési díjat visszakapja. 8.) Egyebek A verseny lebonyolítás tisztasága és a sportszerűség megőrzése érdekében a találkozókra versenybírókat küldünk ki. A csapatbajnoki találkozót, ha rendkívüli körülmény nem befolyásolja, akkor egy naptári nap alatt kell lejátszani. A kiküldött és kihirdetett sorsoláson változtatni nem lehet. Rendkívüli esetben, mindkét csapat közös írásos kérelmére mely tartalmazza a találkozó javasolt új időpontját is a Versenybíró hozzájárulhat a módosításhoz, ha a fenti kérelem a találkozó eredetileg kiírt időpontja előtt 3 munkanappal a PVTC irodájába írásban beérkezik. P é c s, 2015 október 1 Szervezőbizottsága

2018/2019 ÉVI VERSENYKIÍRÁSA

2018/2019 ÉVI VERSENYKIÍRÁSA 2018/2019 ÉVI VERSENYKIÍRÁSA 1.) A verseny szervezői. A verseny fővédnöke: A verseny rendezői: Versenyigazgató: Versenybírók: dr. Páva Zsolt polgármester Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Pécs Városi

Részletesebben

2017/2018 ÉVI VERSENYKIÍRÁSA

2017/2018 ÉVI VERSENYKIÍRÁSA 2017/2018 ÉVI VERSENYKIÍRÁSA 1.) A verseny szervezői. A verseny fővédnöke: A verseny rendezői: Versenyigazgató: Versenybírók: dr. Páva Zsolt polgármester Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Pécs Városi

Részletesebben

KOMÁROM - KOMARNO. amatőr tenisz csapatbajnokság

KOMÁROM - KOMARNO. amatőr tenisz csapatbajnokság KOMÁROM - KOMARNO amatőr tenisz csapatbajnokság 1. A tenisz csapatbajnokság szabályai: A csapatbajnokságra vonatkozóan az itt külön nem említett szabályok esetében a Magyar Tenisz Szövetség csapatbajnoki

Részletesebben

Hungarian Darts Open WDF III. Kategóriás, BDO C kategóriás Ranglista Verseny. 2012. május 18.-19.-20.

Hungarian Darts Open WDF III. Kategóriás, BDO C kategóriás Ranglista Verseny. 2012. május 18.-19.-20. Hungarian Darts Open WDF III. Kategóriás, BDO C kategóriás Ranglista Verseny 2012. május 18.-19.-20. BUDAPEST Budai Sporthotel, (H-1121 Budapest, Jánoshegyi út 10503/9 hrsz.) GPS: North: +47 30' 35.00",

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A MEFOB 2014/2015. ÉVI FUTSAL BAJNOKSÁG LEBONYOLÍTÁSI RENDJÉRŐL

TÁJÉKOZTATÓ A MEFOB 2014/2015. ÉVI FUTSAL BAJNOKSÁG LEBONYOLÍTÁSI RENDJÉRŐL Verseny rendezője: TÁJÉKOZTATÓ A MEFOB 2014/2015. ÉVI FUTSAL BAJNOKSÁG LEBONYOLÍTÁSI RENDJÉRŐL Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség Verseny célja: A MEFS által 2014/15. tanévben meghirdetett egyetemi

Részletesebben

BÁTASZÉK SE KARATE SZAKOSZTÁLY

BÁTASZÉK SE KARATE SZAKOSZTÁLY BÁTASZÉK SE KARATE SZAKOSZTÁLY Sport Egyesület Bátaszék Wado-ryu Karate Szakosztály 7140 Bátaszék, Vázkerámia ltp. 3/2. Tel: 30-266-1235 e-mail: bataszekwado@gmail.com 13. CIKÁDOR KUPA Verseny megnevezése:

Részletesebben

Kerékpárlabda kvalifikációs szabályzat

Kerékpárlabda kvalifikációs szabályzat Kerékpárlabda kvalifikációs szabályzat Érvényesség kezdete: Junior kategória 2016 június 1 Felnőtt kategória 2016 január 1 Tartalom I. Célja... 3 II. Szabályozás... 3 1) A versenyek meghatározása... 3

Részletesebben

MAGYAR TORNA SZÖVETSÉG MAGYARORSZÁG GUMIASZTAL SZAKÁGÁNAK 2016. ÉVI VERSENYKIÍRÁSA GUMIASZTAL MAGYAR BAJNOKSÁG

MAGYAR TORNA SZÖVETSÉG MAGYARORSZÁG GUMIASZTAL SZAKÁGÁNAK 2016. ÉVI VERSENYKIÍRÁSA GUMIASZTAL MAGYAR BAJNOKSÁG MAGYAR TORNA SZÖVETSÉG MAGYARORSZÁG GUMIASZTAL SZAKÁGÁNAK 2016. ÉVI VERSENYKIÍRÁSA GUMIASZTAL MAGYAR BAJNOKSÁG I. A BAJNOKSÁG CÉLJA: A Gumiasztal sportág népszerűsítése, tömeg és minőségi színvonalának

Részletesebben

Diákolimpiai Strandlabdajátékok eseménysorozat keretében a Hajdú-Bihar Megyei Diáksport Szövetség.

Diákolimpiai Strandlabdajátékok eseménysorozat keretében a Hajdú-Bihar Megyei Diáksport Szövetség. Strandröplabda 1. A verseny célja: Az iskolákban folyó eredményes röplabda munka segítése. A strandröplabda sportág népszerűsítése a diákok körében. Az iskolák közötti kapcsolatok kiépítése, a fiatalok

Részletesebben

1. A rendelet hatálya

1. A rendelet hatálya Pécel Város Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2015. (II. 5.) önkormányzati rendelete a hivatali helyiségen kívüli és a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötések engedélyezésének szabályairól

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség Csongrád Megyei Igazgatóság / Csongrád Megyei Labdarúgó Szövetség / Csongrád Megyei Férfi felnőtt nagypályás Magyar Kupa versenykiírás tervezet 2016 2017. Tartalom 1. A kupa

Részletesebben

NŐI DR. HEPP FERENC EMLÉKKUPA ÉS NŐI MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁS 2015/2016.

NŐI DR. HEPP FERENC EMLÉKKUPA ÉS NŐI MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁS 2015/2016. NŐI DR. HEPP FERENC EMLÉKKUPA ÉS NŐI MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁS 2015/2016. MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE HUNGARIAN BASKETBALL FEDERATION SZÉKHELY: 1146 BUDAPEST, ISTVÁNMEZEI ÚT 1-3. POSTACÍM:

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. Országos Bajnokság. Világbajnokságra felkészülés, versenyzési lehetőség biztosítása

VERSENYKIÍRÁS. Országos Bajnokság. Világbajnokságra felkészülés, versenyzési lehetőség biztosítása VERSENYKIÍRÁS A verseny elnevezése: A verseny célja: II. Szerencsi SKS Ippon Shobu Felkészülési Országos Bajnokság Világbajnokságra felkészülés, versenyzési lehetőség biztosítása A verseny időpontja: 2015.

Részletesebben

A Magyar Fallabda (Squash) Szövetség felnőtt ranglista szabályzata

A Magyar Fallabda (Squash) Szövetség felnőtt ranglista szabályzata A Magyar Fallabda (Squash) Szövetség felnőtt ranglista szabályzata 1. A ranglista célja: A MF(S)Sz által kiírt és/vagy rendezett versenyrendszerben a játékosokat objektíven pontozza és ez alapján a játékosok

Részletesebben

MAGYAR CURLING ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2016. KAMARAERDEI CURLING CLUB

MAGYAR CURLING ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2016. KAMARAERDEI CURLING CLUB MAGYAR CURLING NŐI és FÉRFI EGYÉNI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2016. KAMARAERDEI CURLING CLUB A Magyar Curling Szövetség megbízásából a Vasas SC Curling Szakosztálya rendezésében. A SZÖVETSÉG ÉS A BAJNOKSÁG KIEMELT

Részletesebben

A Justh Zsigmond Városi Könyvtár panaszkezelési szabályzata

A Justh Zsigmond Városi Könyvtár panaszkezelési szabályzata A Justh Zsigmond Városi Könyvtár panaszkezelési szabályzata I. Általános rendelkezések, fogalom meghatározások Szabályzatunk célja, hogy a Justh Zsigmond Városi Könyvtár, mint nyilvános könyvtár a könyvtári

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kulturális, Oktatási és Szociális Bizottságának 2015. április 30. napján 15 00 órától a Rakamazi Közös Önkormányzati Hivatal tanácstermében megtartott üléséről. Jelen vannak:

Részletesebben

1. Sárvár, Kossuth tér 5. földszint 1. szám (hrsz: 173/A/8) alatt található ingatlan értékesítése

1. Sárvár, Kossuth tér 5. földszint 1. szám (hrsz: 173/A/8) alatt található ingatlan értékesítése SÁRVÁR VÁROS POLGÁRMESTERE 9600 Sárvár, Várkerület 2. Pf. 78. Fax.: 95/323-555, Tel.:95/ 320-265, Tx 37-417 ELŐTERJESZTÉS Előterjesztés az elővásárlási joggal nem érintett Sárvár, 784/10/A/1 hrsz-ú, Sárvár,

Részletesebben

Nemzeti Edzés Központ válogatott tenisz edzéseken való részvétel és egyéb időpontok igénybevétele a téli időszakban

Nemzeti Edzés Központ válogatott tenisz edzéseken való részvétel és egyéb időpontok igénybevétele a téli időszakban Nemzeti Edzés Központ válogatott tenisz edzéseken való részvétel és egyéb időpontok igénybevétele a téli időszakban Általános tudnivalók (1) A válogatott edzések helyszíne: Nemzeti Edzés Központ, Mikoviny

Részletesebben

GYERMEK VIDÉK VÍZILABDA BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁS

GYERMEK VIDÉK VÍZILABDA BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁS GYERMEK VIDÉK VÍZILABDA BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁS 2015 / 2016 1. A bajnokság célja A vidéki vízilabda szakosztályok utánpótlásának továbbfejlődésének biztosítása, a játékosok tudásfejlesztésének elősegítése,

Részletesebben

6. SZÁMÚ FÜGGELÉK: AZ E.ON ENERGIASZOLGÁLTATÓ KFT. ÁLTAL E.ON KLUB KATEGÓRIÁBA SOROLT ÜGYFELEKNEK NYÚJTOTT ÁRAK, SZOLGÁLTATÁSOK

6. SZÁMÚ FÜGGELÉK: AZ E.ON ENERGIASZOLGÁLTATÓ KFT. ÁLTAL E.ON KLUB KATEGÓRIÁBA SOROLT ÜGYFELEKNEK NYÚJTOTT ÁRAK, SZOLGÁLTATÁSOK 6. SZÁMÚ FÜGGELÉK: AZ E.ON ENERGIASZOLGÁLTATÓ KFT. ÁLTAL E.ON KLUB KATEGÓRIÁBA SOROLT ÜGYFELEKNEK NYÚJTOTT ÁRAK, SZOLGÁLTATÁSOK 1. A függelék hatálya A jelen függelékben foglaltak azon Felhasználókra terjednek

Részletesebben

Önellenőrzés Előadó: dr. Jakab Miklós

Önellenőrzés Előadó: dr. Jakab Miklós Előadó: dr. Jakab Miklós Az önellenőrzés fogalma Az adózó önadózás esetén jogosult az önellenőrzésre elévülési időn belül, de arra nem kötelezhető. Az önellenőrzéssel az adózó helyesbíti és bevallja az

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. február 25-i ülésére Tárgy: A polgármester 2016. évi szabadság ütemezésének jóváhagyása Előadó: Sümegi Attila jegyző Előterjesztés

Részletesebben

Strandkézilabda Diákolimpia V-VI. Korcsoport Hajdúnánás 2016. június 25-26. Forgatókönyv

Strandkézilabda Diákolimpia V-VI. Korcsoport Hajdúnánás 2016. június 25-26. Forgatókönyv Strandkézilabda Diákolimpia V-VI. Korcsoport Hajdúnánás 2016. június 25-26. Forgatókönyv 2016. június 25. szombat TECHNIKAI ÉRTEKEZLET Hajdúnánás - Hajdúnánási Gyógyfürdő (4080 Hajdúnánás Fürdő út 7.),

Részletesebben

Határozat száma: 49/2014. (X.13.) Tárgy: Roma települési nemzetiségi képviselő választás eredményének megállapítása HATÁROZAT

Határozat száma: 49/2014. (X.13.) Tárgy: Roma települési nemzetiségi képviselő választás eredményének megállapítása HATÁROZAT Határozat száma: 49/2014. (X.13.) Tárgy: Roma települési nemzetiségi képviselő választás eredményének megállapítása HATÁROZAT Nádudvar Város Helyi Választási Bizottsága a választási eljárásról szóló 2013.

Részletesebben

SZABÁLYZAT a megyei közgyűlés tagjai és hozzátartozóik vagyonnyilatkozatának kezeléséről, nyilvántartásáról, ellenőrzéséről. Általános rendelkezések

SZABÁLYZAT a megyei közgyűlés tagjai és hozzátartozóik vagyonnyilatkozatának kezeléséről, nyilvántartásáról, ellenőrzéséről. Általános rendelkezések SZABÁLYZAT a megyei közgyűlés tagjai és hozzátartozóik vagyonnyilatkozatának kezeléséről, nyilvántartásáról, ellenőrzéséről I. Általános rendelkezések 15. sz. melléklet 1. A helyi önkormányzati képviselők

Részletesebben

AKTUALITÁSOK ÉS GYAKORLATI TAPASZTALATOK A MUNKAJOGBAN

AKTUALITÁSOK ÉS GYAKORLATI TAPASZTALATOK A MUNKAJOGBAN AKTUALITÁSOK ÉS GYAKORLATI TAPASZTALATOK A MUNKAJOGBAN LÉTESÍTÉSE Határozott idejű munkaviszony Meghosszabbítható-e a határozott időre kötött szerződés? Határozott időre kötött munkaszerződés esetén kiköthető-e

Részletesebben

Az Európai Szabadalmi Egyezmény végrehajtási szabályainak 2010. április 1-étől hatályba lépő lényeges változásai

Az Európai Szabadalmi Egyezmény végrehajtási szabályainak 2010. április 1-étől hatályba lépő lényeges változásai DANUBIA Szabadalmi és Védjegy Iroda Kft. Az Európai Szabadalmi Egyezmény végrehajtási szabályainak 2010. április 1-étől hatályba lépő lényeges változásai A Magyar Iparjogvédelmi és Szerzői Jogi Egyesület

Részletesebben

XV. WTF Taekwondo. Bajnokság. 2016. április 23. Nagykáta

XV. WTF Taekwondo. Bajnokság. 2016. április 23. Nagykáta XV. WTF Taekwondo Országos Formagyakorlat Bajnokság 2016. április 23. Nagykáta Dátum: 2016. április 23. (szombat) Helyszín Nagykáta Sportcsarnok (2760 Nagykáta Hosszútó u.) Kiíró: Magyar Taekwondo Szövetség

Részletesebben

1/5 BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE K I V O N A T

1/5 BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE K I V O N A T 1/5 BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Ikt. szám: 9-2/7/2007. K I V O N A T Budapest Főváros XVII. kerület Önkormányzatának Képviselő-testülete 2007. február 15-én megtartott

Részletesebben

Az NHB Növekedési Hitel Bank Zrt. tájékoztatója a lakossági kölcsönök feltételeiről Érvényes: 2016. május 01-től 2016. május 31-ig

Az NHB Növekedési Hitel Bank Zrt. tájékoztatója a lakossági kölcsönök feltételeiről Érvényes: 2016. május 01-től 2016. május 31-ig Az NHB Növekedési Hitel Bank Zrt. tájékoztatója a lakossági kölcsönök feltételeiről Érvényes: 2016. május 01-től 2016. május 31-ig Igényelhető kölcsönök Lakossági szabadfelhasználású jelzálogkölcsön Termék

Részletesebben

53. EJTŐERNYŐS CÉLBAUGRÓ MAGYAR NEMZETI BAJNOKSÁG

53. EJTŐERNYŐS CÉLBAUGRÓ MAGYAR NEMZETI BAJNOKSÁG MAGYAR EJTŐERNYŐS SZÖVETSÉG Kvasz András Békés Megyei Repülő és Ejtőernyős Egyesület 53. EJTŐERNYŐS CÉLBAUGRÓ MAGYAR NEMZETI BAJNOKSÁG II. OSZTÁLYÚ BAJNOKSÁG IFJÚSÁGI ÉS UTÁNPÓTLÁS BAJNOKSÁG MESTER BAJNOKSÁG

Részletesebben

FELHÍVÁS A VERSENY CÉLJA : VERSENYSZÁMOK: A VERSENY RENDEZŐJE : A VERSENY IDŐSZAKA : NEVEZÉS IDEJE ÉS MÓDJA:

FELHÍVÁS A VERSENY CÉLJA : VERSENYSZÁMOK: A VERSENY RENDEZŐJE : A VERSENY IDŐSZAKA : NEVEZÉS IDEJE ÉS MÓDJA: FELHÍVÁS A Kocsis Sándor Sportközpont Kőbánya Önkormányzatának támogatásával versenysorozatot hirdet MOZDULJ az EURO2016 labdarúgó EB-RE! címmel. A VERSENY CÉLJA : a rendszeres testmozgás népszerűsítése.

Részletesebben

Keretszerződés költöztetési, szállítási feladatok ellátására a Pécsi Tudományegyetemen-2- AF módosítás

Keretszerződés költöztetési, szállítási feladatok ellátására a Pécsi Tudományegyetemen-2- AF módosítás Keretszerződés költöztetési, szállítási feladatok ellátására a Pécsi Tudományegyetemen-2- AF módosítás Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/44 Beszerzés tárgya: Keretszerződés költöztetési, szállítási feladatok

Részletesebben

Emőd Nagyközség Képviselő-testületének. 6/1999. /IV.21./ sz. R E N D E L E T E. az első lakáshoz jutók helyi támogatásáról 1..

Emőd Nagyközség Képviselő-testületének. 6/1999. /IV.21./ sz. R E N D E L E T E. az első lakáshoz jutók helyi támogatásáról 1.. Emőd Nagyközség Képviselő-testületének 6/1999. /IV.21./ sz. R E N D E L E T E az első lakáshoz jutók helyi támogatásáról 1.. A támogatásban részesíthetők köre /1/ Az önkormányzat által nyújtott helyi támogatásra

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség Baranya Megyei Igazgatóság BARANYA MEGYEI GRUND BAJNOKSÁG

Magyar Labdarúgó Szövetség Baranya Megyei Igazgatóság BARANYA MEGYEI GRUND BAJNOKSÁG Magyar Labdarúgó Szövetség Baranya Megyei Igazgatóság BARANYA MEGYEI GRUND BAJNOKSÁG Baranya Megyei Grund Bajnokság kispályás labdarúgó bajnokság versenykiírása 2015-2016 Tartalom 1. A bajnokság szervezıje

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Pécs Város Polgármestere pályázatot hirdet

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Pécs Város Polgármestere pályázatot hirdet I. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Pécs Város Polgármestere pályázatot hirdet Polgármesteri ösztöndíjra a 2008/2009. tanévben felsőoktatási intézményekbe teljes idejű, nappali tagozatos képzésre beiratkozott pécsi

Részletesebben

MAGYAR NEMZETI IFJÚSÁGI SAKK CSAPATBAJNOKSÁG

MAGYAR NEMZETI IFJÚSÁGI SAKK CSAPATBAJNOKSÁG Magyar Sakkszövetség 1055. Budapest, Falk Miksa u. 10. MAGYAR NEMZETI IFJÚSÁGI SAKK CSAPATBAJNOKSÁG 2013. 1. A bajnokság célja: a nevelőegyesületek közötti erőviszonyok felmérése, FIDE értékszám módosítása

Részletesebben

CSÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 12/2003.(XI.27.) RENDELETE A MAGÁNSZEMÉLYEK KOMMUNÁLIS ADÓJÁRÓL. Adókötelezettség 1.

CSÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 12/2003.(XI.27.) RENDELETE A MAGÁNSZEMÉLYEK KOMMUNÁLIS ADÓJÁRÓL. Adókötelezettség 1. CSÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 12/2003.(XI.27.) RENDELETE A MAGÁNSZEMÉLYEK KOMMUNÁLIS ADÓJÁRÓL Csány Községi Önkormányzat a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény (a továbbiakban: Htv.) 1. -ának (1) bekezdésében

Részletesebben

TERJESZTÉS. Tárgya: strandi pavilonok bérbeadására kötött szerz dések módosítása Készítette: dr. Szabó Tímea, körjegyz

TERJESZTÉS. Tárgya: strandi pavilonok bérbeadására kötött szerz dések módosítása Készítette: dr. Szabó Tímea, körjegyz EL TERJESZTÉS Tárgya: strandi pavilonok bérbeadására kötött szerz dések módosítása Készítette: dr. Szabó Tímea, körjegyz Tisztelt Képvisel -testület! A strandi pavilonok bérbeadására kötött szerz dések

Részletesebben

J E GY Z Ő K Ö N Y V Felcsút Község Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli üléséről

J E GY Z Ő K Ö N Y V Felcsút Község Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli üléséről J E GY Z Ő K Ö N Y V Felcsút Község Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli üléséről Az ülés helye: a Polgármesteri Hivatal tanácskozóterme Felcsút, Fő u 75. Az ülés időpontja: 2014. február 17.

Részletesebben

Intelligens Magyarország XXI. századi megoldásokkal, Elektronizálás az adóügyi eljárásokban

Intelligens Magyarország XXI. századi megoldásokkal, Elektronizálás az adóügyi eljárásokban Intelligens Magyarország XXI. századi megoldásokkal, Elektronizálás az adóügyi eljárásokban Szüts Péter Intelligens Társadalomért Országos Szövetség, Közigazgatási tanácsadó (NGM) Települési önkormányzatok

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. JUNIOR GOLF TOUR 2016 by Tommy Hilfiger

VERSENYKIÍRÁS. JUNIOR GOLF TOUR 2016 by Tommy Hilfiger VERSENYKIÍRÁS JUNIOR GOLF TOUR 2016 by Tommy Hilfiger A Magyar Golf Szövetség a 2016. évre a junior golfjátékosok részére 11 fordulóból álló versenysorozatot ír ki. Versenyfeltételek: A versenysorozat

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! Tisztelt Képviselő-testület! Csöbör Katalin képviselő tagságának lemondásával megüresedett az alpolgármesteri poszt. A választási eljárásról szóló törvény előírásai alapján a megüresedett képviselői helyet

Részletesebben

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI AMATŐR UTÁNPÓTLÁS KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁS 2012/2013. ÉVRE

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI AMATŐR UTÁNPÓTLÁS KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁS 2012/2013. ÉVRE JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI AMATŐR UTÁNPÓTLÁS KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁS 2012/2013. ÉVRE 1. A bajnokság célja: A megye utánpótláskorú csapatainak folyamatos, rendszerben történő versenyeztetése,

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A Biatorbágy, 3429/5 hrsz-ú ingatlan vételi ajánlatáról

ELŐTERJESZTÉS A Biatorbágy, 3429/5 hrsz-ú ingatlan vételi ajánlatáról Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/112, 113, 142 Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu ELŐTERJESZTÉS A Biatorbágy, 3429/5

Részletesebben

K I V O N A T. Dunaföldvár Város Önkormányzata Száma: 487-5/2015.

K I V O N A T. Dunaföldvár Város Önkormányzata Száma: 487-5/2015. 32/2015.(II.10.) KT Dunaföldvár Város Képviselő-testülete az önkormányzati beszerzésekre vonatkozó 2015. évi közbeszerzési tervét jóváhagyja. Felhatalmazza a t a tervben szereplő eljárások megindítására.

Részletesebben

HIRDETMÉNY AKCIÓK, KEDVEZMÉNYEK

HIRDETMÉNY AKCIÓK, KEDVEZMÉNYEK HIRDETMÉNY KONDÍCIÓS LISTÁK ÉS ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓK MÓDOSÍTÁSÁRÓL ÉS VÁLTOZÁSÁRÓL I. A módosítással érintett kondíciós listák és ügyféltájékoztatók A CIB Bank Zrt. (1027 Budapest, Medve u. 4-14.; cégjegyzékszám.:

Részletesebben

A 2009/2010. évi felnőtt férfi Salming Unihoki Bajnokság versenykiírása

A 2009/2010. évi felnőtt férfi Salming Unihoki Bajnokság versenykiírása Magyar Floorball Szakszövetség 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. Telefon: 06-1-460-6828 Fax. 06-1-460-6829 E-mail: vb@hunfloorball.hu A 2009/2010. évi felnőtt férfi Salming Unihoki Bajnokság versenykiírása

Részletesebben

2015. évi Triplett válogató verseny versenykiírása

2015. évi Triplett válogató verseny versenykiírása Magyar Pétanque Szövetség Fédération Hongroise de Pétanque Hungarian Pétanque Federation H-7396 Magyarszék, Kossuth L. u. 33. Tel: +3630 405-4511 Fax: +3672 521-006 2015. évi Triplett válogató verseny

Részletesebben

Otthonteremtési kamattámogatásos használt lakásvásárlási hitel

Otthonteremtési kamattámogatásos használt lakásvásárlási hitel Rábaközi Takarékszövetkezet Otthonteremtési kamattámogatásos használt lakásvásárlási hitel Adósok által fizetendő * Használt lakás vásárlásra 4,30% 4,30% 4,30% 4,48% adósok kamattámogatásra nem jogosultak.

Részletesebben

E- alkalmazások iránymutatásai - 3

E- alkalmazások iránymutatásai - 3 E- alkalmazások iránymutatásai - 3 Belügyminisztérium Építésügyi Főosztály (lezárva: 2013. november 22.) Vázrajz feltöltése az ügyfél helyett A megkeresés szerint egy települési jegyző építésügyi hatósága,

Részletesebben

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának J E G Y Z Ő J E 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a Polgármesteri Hivatal 2014. évi nyári- és téli

Részletesebben

Múcsonyi Helyi Választási Bizottság

Múcsonyi Helyi Választási Bizottság Múcsonyi Helyi Választási Bizottság 3744 Mucsony, Fő út 2. : 48/403-078 Fax: 48/403-078/126 sz. mellék hivatali e-mail: hivatal@mucsony.hu A Múcsonyi Helyi Választási Bizottság 49/2014. (X.12.) határozata

Részletesebben

HÁLÓZATSEMLEGESSÉG - EGYSÉGES INTERNET SZOLGÁLTATÁS-LEÍRÓ TÁBLÁZAT

HÁLÓZATSEMLEGESSÉG - EGYSÉGES INTERNET SZOLGÁLTATÁS-LEÍRÓ TÁBLÁZAT HÁLÓZATSEMLEGESSÉG - EGYSÉGES INTERNET SZOLGÁLTATÁS-LEÍRÓ TÁBLÁZAT - 2016.04.01 után kötött szerződésekre Díjcsomag neve Go Go+ Go EU Go EU+ Kínált letöltési sebesség - 3G 42 Mbit/s 42 Mbit/s 42 Mbit/s

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS - JELENTKEZÉSI LAP

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS - JELENTKEZÉSI LAP PÁLYÁZATI FELHÍVÁS - JELENTKEZÉSI LAP 1) A program címe: V e z e t ő i t o v á b b k é p z é s - Kategória: V e z e t ő k é p z é s 2) A program szervezője és jogtulajdonosa: Európai Vezetőképző Akadémia

Részletesebben

HIRDETMÉNY AKCIÓK, KEDVEZMÉNYEK

HIRDETMÉNY AKCIÓK, KEDVEZMÉNYEK HIRDETMÉNY KONDÍCIÓS LISTÁK ÉS ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓK MÓDOSÍTÁSÁRÓL ÉS VÁLTOZÁSÁRÓL I. A módosítással érintett kondíciós listák és ügyféltájékoztatók A CIB Bank Zrt. (1027 Budapest, Medve u. 4-14.; cégjegyzékszám.:

Részletesebben

11. számú melléklet - FHB Bankszámlacsomagokhoz kapcsolódó Betéti bankkártyák egyéb díjai, jutalékai

11. számú melléklet - FHB Bankszámlacsomagokhoz kapcsolódó Betéti bankkártyák egyéb díjai, jutalékai Lakossági Bankszámla Hirdetmény 11. számú melléklet - FHB hoz kapcsolódó Betéti bankkártyák egyéb díjai, jutalékai Hatályos: 2016. július 15. napjától Közzététel napja: 2016. július 14. A jelen Hirdetményben

Részletesebben

H I R D E T M É N Y 2015. június 15-től érvényes betéti kamatok

H I R D E T M É N Y 2015. június 15-től érvényes betéti kamatok H I R D E T M É N Y 2015. június 15-től érvényes betéti kamatok Évi bruttó kamat % EBKM % 1./ Lakossági folyószámla -lekötés nélkül sávos kamatozással 150.000 Ft-ig 0.00% 0.00% 150.001 Ft-tól 0.15% 0.15%

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 230 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Rakamaz Város Képviselő-testületének 2015. június 5. napján 9 00 órától a Rakamazi Közös Önkormányzati Hivatal tanácstermében megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak:

Részletesebben

Magyarország 2016. évi 6 órás Ultrafutó Bajnoksága

Magyarország 2016. évi 6 órás Ultrafutó Bajnoksága Magyarország 2016. évi 6 órás Ultrafutó Bajnoksága A verseny célja: a 2016. évi 6 órás ultrafutó bajnoki címek eldöntése, versenyzési lehetőség biztosítása igazolt és amatőr futók részére. A verseny időpontja:

Részletesebben

Magyarország 2014/2015. évi NB s férfi és női asztalitenisz csapatbajnokságának versenykiírása

Magyarország 2014/2015. évi NB s férfi és női asztalitenisz csapatbajnokságának versenykiírása Magyarország 2014/2015. évi NB s férfi és női asztalitenisz csapatbajnokságának versenykiírása 1 Az 2013/2014. évi kiíráshoz képest történő változásokat vastag betűvel szedtük, kérjük azokra fordítsanak

Részletesebben

2000 db speciális komposztláda, 0,3 m3 térfogatú

2000 db speciális komposztláda, 0,3 m3 térfogatú 2000 db speciális komposztláda, 0,3 m3 térfogatú Közbeszerzési Értesítő száma: 2005/13 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés; Árubeszerzés Hirdetmény típusa: Tájékoztató az eljárás eredményéről (14-es minta)

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség NŐI FUTSAL NEMZETI BAJNOKSÁG I. OSZTÁLY NB I. női felnőtt futsal bajnokság versenykiírása 2011 2012. Tartalom 1. A bajnokság szervezője és rendezője, a bajnokság típusa... 2

Részletesebben

A Bankközi Klíring Rendszer

A Bankközi Klíring Rendszer Bankközi Klíring Rendszer kiegészítő és kapcsolódó szolgáltatásai irányadó díjai A szabályzat 6 számozott oldalt tartalmaz Hatályos: 2014. január 1-től A Bankközi Klíring Rendszer KIEGÉSZÍTŐ ÉS KAPCSOLÓDÓ

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség Igazgatóság U-19 KOROSZTÁLYÚ BAJNOKSÁG U-19 korosztályú férfi ifjúsági nagypályás labdarúgó bajnokságok versenykiírása 2015 2016. év Tartalom 1. A bajnokság szervezője és rendezője,

Részletesebben

A verseny elnevezése: HÉVÍZ EURÓPA KUPA NEMZETKÖZI IPPON SHOBU KARATE VERSENY. a csapat kumite versenyszám díja 6000 Ft.

A verseny elnevezése: HÉVÍZ EURÓPA KUPA NEMZETKÖZI IPPON SHOBU KARATE VERSENY. a csapat kumite versenyszám díja 6000 Ft. A verseny elnevezése: HÉVÍZ EURÓPA KUPA NEMZETKÖZI IPPON SHOBU KARATE VERSENY 2016. október 8. szombat, 10 óra Hévízi Sportcsarnok, 8380 Hévíz, Széchenyi út 25. A verseny fővédnöke Papp Gábor Hévíz város

Részletesebben

Söjtöri Közös Önkormányzati Hivatal. a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX törvény 45. (1) bekezdése alapján.

Söjtöri Közös Önkormányzati Hivatal. a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX törvény 45. (1) bekezdése alapján. Söjtöri Közös Önkormányzati Hivatal a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX törvény 45. (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet Söjtöri közös Önkormányzati Hivatal Jegyző munkakör betöltésére

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS XXII. Magyar Kupa 2015. November 20-22. Csitáry G. Emil Uszoda Székesfehérvár

VERSENYKIÍRÁS XXII. Magyar Kupa 2015. November 20-22. Csitáry G. Emil Uszoda Székesfehérvár VERSENYKIÍRÁS XXII. Magyar Kupa 2015. November 20-22. Csitáry G. Emil Uszoda Székesfehérvár 1. A verseny kiírója: Magyar Szinkronúszó Szövetség (MSZÚSZ) 2. A verseny célja: Lehetőség biztosítása a tagszervezetek

Részletesebben

Szakképzés - Meghatalmazás használata

Szakképzés - Meghatalmazás használata Szakképzés - Meghatalmazás használata A kérelem beadásához szükséges lehet meghatalmazás készítése. A meghatalmazás az MVH elektronikus kérelem-benyújtási felületén tölthető és nyomtatható ki. A meghatalmazás

Részletesebben

Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi Kar. Felvételi információk 2015.

Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi Kar. Felvételi információk 2015. Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi Kar Felvételi információk 2015. A JELENTKEZÉS MÓDJA Kizárólag e-felvételi keretében, amelyet a www.felvi.hu honlapon, regisztráció után lehet benyújtani.

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség 02/2014 (01.16.) számú Hivatalos Értesítő 2014.01.16. Tartalom Versenybizottsági határozatok Fegyelmi Bizottsági határozatok Átigazolási és Vitarendezési Bizottsági határozat

Részletesebben

Felvételi 2013 Felvételi tájékoztató 2013

Felvételi 2013 Felvételi tájékoztató 2013 Felvételi 2013 A döntést segítő kiadványok Felsőoktatási felvételi tájékoztató 2013. szeptemberben induló képzésekre honlap : www.felvi.hu Felvételi tájoló 2013. (Felvi-rangsorokkal) Képzési szintek A:

Részletesebben

Közhasznúsági beszámoló

Közhasznúsági beszámoló Közhasznúsági beszámoló Hangadók Közhasznú Alapítvány 2440 Százhalombatta, Liszt Ferenc sétány 29. 2009. évről A Közhasznúsági Jelentést a Kuratórium 2010. május 31-i ülésén fogadta el. Tartalom 1. Számviteli

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség Békés Megyei Igazgatóság U-19 KOROSZTÁLYÚ BAJNOKSÁG Békés Megyei U-19 korosztályú férfi ifjúsági nagypályás labdarúgó bajnokság versenykiírása 2015 2016. év Tartalom 1. A bajnokság

Részletesebben

II. MediBall Országos Bajnokság Versenykiírása

II. MediBall Országos Bajnokság Versenykiírása II. MediBall Országos Bajnokság Versenykiírása Nyíregyháza, 2012. december 8. Minden életjelenség mozgásban nyilvánul meg. Változtasd meg a mozgásod, megváltozik az életed! A verseny megnevezése: II. MediBall

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség SZABÁLYZATOKHOZ KAPCSOLÓDÓ DÍJFIZETÉSI REND A Magyar Labdarúgó Szövetség és a Megyei-Budapesti Igazgatóságok versenykiírásaihoz 2015-2016. Tartalom 1. A Versenyeztetéssel kapcsolatos

Részletesebben

H I R D E T M É N Y. Az OTP BANK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, FÉSZEKRAKÓ ÉS KÖZALKALMAZOTTI SZEMÉLYI KÖLCSÖN

H I R D E T M É N Y. Az OTP BANK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, FÉSZEKRAKÓ ÉS KÖZALKALMAZOTTI SZEMÉLYI KÖLCSÖN H I R D E T M É N Y Az OTP BANK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, FÉSZEKRAKÓ ÉS KÖZALKALMAZOTTI SZEMÉLYI KÖLCSÖN FELFÜGGESZTETT TERMÉKÉNEK Feltételeiről Közzététel: 2009. október 1. Hatályos 2009. október 1-től. (Jelen

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség. II. osztályú fiú serdülő U15, U14 korosztályú nagypályás labdarúgó bajnokság versenykiírása 2015 2016.

Magyar Labdarúgó Szövetség. II. osztályú fiú serdülő U15, U14 korosztályú nagypályás labdarúgó bajnokság versenykiírása 2015 2016. Magyar Labdarúgó Szövetség II. osztályú fiú serdülő U15, U14 korosztályú nagypályás labdarúgó bajnokság versenykiírása 2015 2016. év Tartalom 1. A bajnokság szervezője és rendezője, a bajnokság típusa...

Részletesebben

A 2013. évi Országos Természetjáró Tájékozódási Csapatbajnokság (OTTCsB) kiírása

A 2013. évi Országos Természetjáró Tájékozódási Csapatbajnokság (OTTCsB) kiírása MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG Verseny Szakbizottság A 2013. évi Országos Természetjáró Tájékozódási Csapatbajnokság (OTTCsB) kiírása Az MTSz Verseny Szakbizottsága (a továbbiakban: VSzB) a természetjárók

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. Fight Night Hungary Amatőr Liga IFMA szabályrendszerű amatőr versenysorozat 2014/15. Magyar Kickbox Szövetség Muaythai Szakág

VERSENYKIÍRÁS. Fight Night Hungary Amatőr Liga IFMA szabályrendszerű amatőr versenysorozat 2014/15. Magyar Kickbox Szövetség Muaythai Szakág A versenysorozat célja: VERSENYKIÍRÁS Fight Night Hungary Amatőr Liga IFMA szabályrendszerű amatőr versenysorozat 2014/15 Magyar Kickbox Szövetség Muaythai Szakág Klubvezetők figyelem: e-mail cím változás

Részletesebben

LAKÁSCÉLÚ TÁMOGATÁSOK (ÉRVÉNYES: 2016.03.04-TŐL)

LAKÁSCÉLÚ TÁMOGATÁSOK (ÉRVÉNYES: 2016.03.04-TŐL) LAKÁSCÉLÚ TÁMOGATÁSOK (ÉRVÉNYES: 2016.03.04-TŐL) A Hirdetményben foglalt időpontok előtt befogadott lakáscélú támogatásokra vonatkozó kondíciókat a Hirdetmény 11. sz. melléklete tartalmazza. 9.1. az új

Részletesebben

KÁR-MENTOR Bt. 5000 Szolnok, Arany János út 20. Tel: 56/426-226 Tfax: 56/513-395 e-mail: karmentor@brokerroyal.hu. Tisztelt Ajánlattevő!

KÁR-MENTOR Bt. 5000 Szolnok, Arany János út 20. Tel: 56/426-226 Tfax: 56/513-395 e-mail: karmentor@brokerroyal.hu. Tisztelt Ajánlattevő! KÁR-MENTOR Bt. 5000 Szolnok, Arany János út 20. Tel: 56/426-226 Tfax: 56/513-395 e-mail: karmentor@brokerroyal.hu Tisztelt Ajánlattevő! Mellékelten megküldjük a Pilisi Labdarugó Klub részére a Vázlatterv,

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség 07/2012 (04.16.) számú Hivatalos Értesítő 2012.04.16 Tartalom Versenybizottsági határozatok... 3 2 Versenybizottsági határozatok 68/2012 (03.29) számú határozat A 2012. április

Részletesebben

DIÁKSPORT ESEMÉNYEK A 2015/2016. TANÉVRE

DIÁKSPORT ESEMÉNYEK A 2015/2016. TANÉVRE DIÁKSPORT ESEMÉNYEK A 2015/2016. TANÉVRE ÁLTALÁNOS ISKOLÁK Kőbányai Diáksport Bizottság Kocsis Sándor Sportközpont Fontosabb címek, telefonszámok Általános tudnivalók Versenykiírások Mellékletek Fontosabb

Részletesebben

PREMIER KUPA 15-16 MAGYARORSZÁG

PREMIER KUPA 15-16 MAGYARORSZÁG PREMIER KUPA 15-16 MAGYARORSZÁG VERSENYKIÍRÁS A torna rendezője: Nike Magyarország Kft. és a Nike European Operations, The Netherlands A torna szervezője: Wow Factor Hungary Kft. Általános leírás A Premier

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség. Leány U-15 korosztályú keresztpályás labdarúgó bajnokság versenykiírása 2013 2014.

Magyar Labdarúgó Szövetség. Leány U-15 korosztályú keresztpályás labdarúgó bajnokság versenykiírása 2013 2014. Magyar Labdarúgó Szövetség Leány U-15 korosztályú keresztpályás labdarúgó bajnokság versenykiírása 2013 2014. Tartalom 1. A bajnokság szervezője és rendezője, a bajnokság típusa... 2 2. A bajnokság célja...

Részletesebben

POTAISSA TORDA SAKK KLUB

POTAISSA TORDA SAKK KLUB TORDAI POLGÁRMESTERI HIVATAL POTAISSA TORDA SAKK KLUB Rendezi NEMZETKŐZI SAKK FESZTIVÁL GYEREKEK SZÁMÁRA TORDAI SÓBÁNYA KUPA TORDA, 2016 AUGUSZTUS 09-13 II KIADÁS Rendezők: -TORDAI POTAISSA SAKK KLUB -TORDAI

Részletesebben

Söpte településen működő Helyi Választási Bizottság Söpte településen a helyi önkormányzati képviselő és polgármester időközi választását

Söpte településen működő Helyi Választási Bizottság Söpte településen a helyi önkormányzati képviselő és polgármester időközi választását HELYI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG SÖPTE 9743 Söpte, Petőfi u. 61. Tel.: 94/510-045 Száma: 1/2016. (I.06.) HVB Tárgy: Söpte településen időközi választás kitűzése Söpte településen működő Helyi Választási Bizottság

Részletesebben

A Közbeszerzések Tanácsa (Szerkesztőbizottsága) tölti ki A hirdetmény kézhezvételének dátuma KÉ nyilvántartási szám

A Közbeszerzések Tanácsa (Szerkesztőbizottsága) tölti ki A hirdetmény kézhezvételének dátuma KÉ nyilvántartási szám KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja 1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751, 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu On-line értesítés: http://www.kozbeszerzes.hu

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2016 / 2017. tanév OM azonosító 031 966 Iskolánk a nemzeti köznevelési törvényben előírt létszámok alapján alakítja ki az osztálylétszámokat, tanulócsoportokat. Az iskola felvételi

Részletesebben

Művesekezelés anyagainak beszerzése a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinika részére

Művesekezelés anyagainak beszerzése a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinika részére Művesekezelés anyagainak beszerzése a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinika részére Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/145 Művesekezelés anyagainak beszerzése 24 hónapra Beszerzés tárgya:

Részletesebben

J A V A S L A T a távhőszolgáltatás díjának ármegállapításával, árváltoztatásával kapcsolatos állásfoglalás k i a l a k í t á s á r a

J A V A S L A T a távhőszolgáltatás díjának ármegállapításával, árváltoztatásával kapcsolatos állásfoglalás k i a l a k í t á s á r a J A V A S L A T a távhőszolgáltatás díjának ármegállapításával, árváltoztatásával kapcsolatos állásfoglalás k i a l a k í t á s á r a Előterjesztő: Ózdi Távhő Kft. ügyvezetője Ó z d, 2013. július 25. ELŐZMÉNYEK:

Részletesebben

Párhuzamos programozás

Párhuzamos programozás Párhuzamos programozás Rendezések Készítette: Györkő Péter EHA: GYPMABT.ELTE Nappali tagozat Programtervező matematikus szak Budapest, 2009 május 9. Bevezetés A számítástechnikában felmerülő problémák

Részletesebben

(1) A rendelet hatálya a Bocskaikert közigazgatási területén lakóhellyel rendelkező, a Gyvt. 4. -ában meghatározott személyekre terjed ki.

(1) A rendelet hatálya a Bocskaikert közigazgatási területén lakóhellyel rendelkező, a Gyvt. 4. -ában meghatározott személyekre terjed ki. Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2016. (I.29.) önkormányzati rendelete a gyermekek védelmének helyi szabályairól és a térítési díjról Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Közlemény a szociális szolgáltatások és a gyermekjóléti alapellátások 2016. évi befogadható kapacitásairól

Közlemény a szociális szolgáltatások és a gyermekjóléti alapellátások 2016. évi befogadható kapacitásairól Közlemény a szociális szolgáltatások és a gyermekjóléti alapellátások 2016. évi befogadható kapacitásairól A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény szerint: 58/A.

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség. Férfi Futsal Magyar Kupa Versenykiírás 2016-2017

Magyar Labdarúgó Szövetség. Férfi Futsal Magyar Kupa Versenykiírás 2016-2017 Magyar Labdarúgó Szövetség Férfi Futsal Magyar Kupa Versenykiírás 2016-2017 Határozat szám ELN-187/2015 (12.08.) Jóváhagyás 2015.12.08. Hatálybalépés 2016.01.08. Érvényesség 2017.06.30. Utolsó módosítás

Részletesebben

SZABÁLYZAT a megyei közgyűlés tagjai és hozzátartozóik vagyonnyilatkozatának kezeléséről, nyilvántartásáról, ellenőrzéséről

SZABÁLYZAT a megyei közgyűlés tagjai és hozzátartozóik vagyonnyilatkozatának kezeléséről, nyilvántartásáról, ellenőrzéséről 5. melléklet a 12/2014. (XII.15.) önkormányzati rendelethez SZABÁLYZAT a megyei közgyűlés tagjai és hozzátartozóik vagyonnyilatkozatának kezeléséről, nyilvántartásáról, ellenőrzéséről I. Általános rendelkezések

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. február 3-án tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. február 3-án tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. február 3-án tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Anyakönyvvezetői többletszolgáltatásokért fizetendő díjakról, és

Részletesebben