EW7015 R1 USB 3.0 Dokkoló állomás 2,5" és 3,5"-es SATA merevlemezekhez

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "EW7015 R1 USB 3.0 Dokkoló állomás 2,5" és 3,5"-es SATA merevlemezekhez"

Átírás

1 EW7015 R1 USB 3.0 Dokkoló állomás 2,5" és 3,5"-es SATA merevlemezekhez

2 2 MAGYAR EW7015 R1 USB 3.0 Dokkoló állomás 2,5" és 3,5"-es SATA merevlemezekhez Tartalomjegyzék 1.0 Bevezetés Funkciók és jellemzők A csomag tartalma Merevlemez csatlakoztatása Az EW7015 csatlakoztatása a számítógéphez Az EW7015 használata A merevlemez előkészítése Windows XP/Vista alatt A merevlemez előkészítése Windows 7/8 alatt OTB szoftver Az OTB szoftver telepítése Az OTB szoftver használata Az EW7015 biztonsági mentés gombjának használata Biztonsági mentés végzése a PC Clone EX szoftver segítségével Visszaállítás biztonsági mentésből Klónozás funkció Gyakran ismételt kérdések és egyéb információk Szerviz és támogatás Figyelmeztetések és felhívások Jótállási feltételek Bevezetés Gratulálunk e minőségi Ewent termék megvásárlásához! A terméket az Ewent szakemberei alapos tesztelésnek vetették alá. Probléma esetén az Ewent öt éves jótállását veheti igénybe. A kézikönyvet őrizze meg és tartsa biztonságos helyen. Regisztrálja termékét a oldalon! Ez lehetővé teszi a termékkel kapcsolatos frissítések fogadását. 1.1 Funkciók és jellemzők Az EW7015 dokkoló állomás gyors és egyszerű módot kínál egy 2,5 és vagy 3,5 -es SATA merevlemez csatlakoztatásához anélkül, hogy fel kellene nyitnia számítógépe burkolatát. Az EW7015 USB 3.0 csatlakozóval rendelkezik. E csatlakozónak köszönhetően igen egyszerű az adatmentés és adatcsere. Az EW7015 intelligens, egyérintéses biztonsági mentés gombbal rendelkezik, amely lehetővé teszi adatainak biztonsági mentését.

3 1.2 A csomag tartalma A csomagnak a kövekezőket kell tartalmaznia: 3 MAGYAR EW7015 R1 USB 3.0 Dokkoló állomás 2,5" és 3,5"-es SATA merevlemezekhez Tápegység USB 3.0 kábel CD-ROM lemez OTB szoftverrel Használati útmutató 2.0 Merevlemez csatlakoztatása Kövesse az alábbi lépéseket merevlemez beszereléséhez az EW7015-be. 1. Győződjön meg arról, hogy az EW7015 teljesen ki van kapcsolva. 2. Fogja meg SATA merevlemezét úgy, hogy a címke fölül van, a SATA-csatlakozó pedig alul. Győződjön meg arról, hogy a SATA-csatlakozó az EW7015 merevlemez-nyílása felé néz. Normális esetben az EW7015 csatlakozói és a merevlemez tökéletesen illeszkednek. 3. Óvatosan csúsztassa a merevlemezt az EW7015-be. A merevlemeznek a helyére kell kattannia. Tipp: Ne húzza ki a merevlemezt az EW7015-ből működés közben. Az EW7015-nek kikapcsolt állapotban kell lennie. Ezzel elkerülheti a merevlemez és az EW7015 esetleges sérülését. 3.0 Az EW7015 csatlakoztatása a számítógéphez 1. Győződjön meg arról, hogy a merevlemezt a 2. fejezetben található leírásnak megfelelően telepítette. 2. Csatlakoztassa a mellékelt USB-kábelt az EW7015 USB-csatlakozójához. 3. Az USB-kábel másik végét csatlakoztassa a számítógép egyik szabad USBcsatlakozójához. 4. Dugja a hálózati tápegység kábelét az EW7015 DC IN aljzatába. 5. Csatlakoztassa a hálózati tápegységet egy fali konnektorhoz. 6. Kérjük, győződjön meg róla, hogy a kapcsoló (hátoldalon) "PM"-re van állítva. 7. Nyomja meg az EW7015 Üzemkapcsoló gombját az EW7015 bekapcsolásához. 8. A számítógép automatikusan észleli mind az EW7015-et, mind a SATA merevlemezt mint új hardvert. Normális esetben a Windows USB-háttértár eszközt fog észlelni. Megjegyzés: Az USB forrócsere kompatibilis, ami azt jelenti, hogy USB-n csatlakoztathatja az EW7015-et anélkül, hogy ki kellene kapcsolnia a számítógépet.

4 4.0 Az EW7015 használata 4 MAGYAR Amint a Windows megtalálta a hardvert és befejezte annak telepítését, az EW7015 használatra kész. Ha korábban használt merevlemezt szerelt be, fel tudja azt használni adatok átviteléhez. Ha azonban a beszerelt merevlemez vadonatúj és korábban nem formázták, elő kell készítenie a Windows alatti használathoz. Ehhez kövesse az alábbi lépéseket. Megjegyzés: Válassza le biztonságosan az EW7015 eszközt a számítógépről. Kattintson a Hardver Biztonságos Eltávolítása ikonra a Tálcán, amire megjelenik a csatlakoztatott eszközök listája. Kattintson az eltávolítandó eszközre. 4.1 A merevlemez előkészítése Windows XP/Vista alatt 1. Kattintson jobb gombbal a Sajátgép ikonra. 2. Kattintson a Kezelés elemre. 3. Jelölje ki a Lemezkezelés elemet a képernyő bal oldalán. 4. Jobb gombbal kattintson az új merevlemezre és válassza az Inicializálás elemet. 5. Kattintson az OK gombra. 6. Jobb gombbal kattintson az új merevlemezre. 7. Kattintson az Új partíció létrehozása elemre. 8. Kattintson a Tovább gombra. 9. Kattintson a Tovább gombra. 10. Kattintson a Tovább gombra. 11. Válassza ki a kívánt partícióméretet (Megjegyzés: FAT32 használata esetén a partícióméret 32GB-ra korlátozott). 12. Kattintson a Tovább gombra. 13. Válasszon meghajtó-betűjelet, amelyet a partícióhoz kíván rendelni. 14. Kattintson a Tovább gombra. 15. Válassza ki a kívánt fájlrendszert: FAT32 vagy NTFS. Figyelem! Ha a merevlemezt csak Windows XP vagy Vista rendszeren használja, az NTFS fájlrendszer használatát javasoljuk. Ha azonban régebbi Windows rendszert használ, a FAT32 használatát javasoljuk. 16. Adjon új nevet a partíciónak a Kötetcímke mezőben. 17. Jelölje be a Gyorsformázás melletti jelölőnégyzetet. 18. Kattintson a Tovább gombra. 19. Kattintson a Befejezés gombra. 20. A merevlemez ezzel készen áll az használatra.

5 4.2 A merevlemez előkészítése Windows 7/8 alatt 5 MAGYAR 1. Lépjen a Start gombra. 2. Jelölje ki a Vezérlőpult elemet. 3. Jelölje ki az Adminisztrációs eszközök elemet. 4. Jelölje ki a Számítógépkezelés elemet. 5. A Tárolás pont alatt jelölje ki a Lemezkezelés elemet. 6. Jobb gombbal kattintson az új merevlemezre és jelölje ki az Új egyszerű kötet elemet. 7. Ellenőrizze a merevlemezhez/partícióhoz szükséges szabad terület méretét. A teljes szabad lemezterület használatát ajánljuk. 8. Válasszon meghajtó-betűjelet, amelyet hozzá kíván rendelni. 9. Írja be az új partíció nevét. 10. Formázza a merevlemezt. 11. A formázást követően a merevlemez készen áll az használatra. Megjegyzés: a merevlemez formázása több percig is tarthat a lemezmérettől függően. Ne szakítsa meg a folyamatot! 5.0 OTB szoftver Az EW7015-hez úgynevezett OTB szoftvert mellékelünk, ami Windows alatt fut. A szoftver és az Ew7015 Egyérintéses biztonsági mentés gombja segítségével adatairól biztonsági mentést készíthet. Ki is választhatja, hogy mely adatokról készüljön a mentés. 5.1 Az OTB szoftver telepítése 1. Indítsa el a számítógépet. 2. Helyezze a telepítőlemezt a számítógép CD-ROM vagy DVD-meghajtójába. 3. A telepítő automatikusan elindul. 4. Válassza ki a kívánt nyelvet. 5. Válassza az Telepítse az EW7015 elemet. 6. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a folytatáshoz. Figyelem! ha Windows Vista vagy Windows 7/8 rendszer alatt telepíti a szoftvert, a telepítés folytatásához engedély megadására lehet szükség. 5.2 Az OTB szoftver használata Kétféle módon lehetséges a mentés az EW7015 segítségével. Használhatja a PC Clone EX szoftvert egy biztonsági mentés készítéséhez, vagy használhatja az EM7033 praktikus Biztonsági mentés gombját. Az alábbi fejezetekben bemutatjuk a két módszer használatát.

6 5.2.1 Az EW7015 biztonsági mentés gombjának használata. 6 MAGYAR 1. Nyomja meg egyszer az EW7015 Biztonsági mentés gombját. 2. Elindul a PC Clone EX szoftver. 3. Ha először végez biztonsági mentést, ki kell választania a menteni kívánt lemez(eke)t, illetve mappá(ka)t. A képernyő bal oldal alján kiválaszthatja a kívánt elemeket. 4. Ismét nyomja meg egyszer a Biztonsági mentés gombot. 5. Elindul a biztonsági mentés. 6. Kattintson az OK gombra a biztonsági mentés befejezésének megerősítéséhez Biztonsági mentés végzése a PC Clone EX szoftver segítségével 1. Kattintson a Start gombra. 2. Kattintson a Programok elemre. 3. Válassza a PC Clone EX elemet. 4. Kattintson a PC Clone EX elemre. 5. Kattintson a második tálcaikonra (Fájlok mentése). 6. A bal oldali oszlopban jelölje ki a menteni kívánt merevlemezt és mappákat. 7. Kattintson a képernyő jobb oldalán található első ikonra, amelynek a neve Biztonsági mentés. 8. Kattintson a Start gombra. Elindul a biztonsági mentés. 9. Kattintson az OK gombra a biztonsági mentés befejezésének megerősítéséhez Visszaállítás biztonsági mentésből A biztonsági másolat visszaállítására is van mód. Ez a funkció igen praktikus lehet, mert csak a módosított adatokat változtatja meg. Nincs szükség teljes biztonsági mentésre. 1. Nyomja meg az EW7015 Biztonsági mentés gombját, vagy kattintson a második tálcaikonra (Fájlok mentése). 2. Most válassza ki a menteni kívánt fájlokat és/vagy mappákat a képernyő jobb oldalán. Az első mappa kiválasztásakor az összes almappa és könyvtár is mentésre kerül. 3. Kattintson a képernyő jobb oldalán található Visszaállítás ikonra. 4. Kattintson az OK gombra a biztonsági mentés visszaállításának megerősítéséhez.

7 6.0 Klónozás funkció Figyelem! A klónozás funkció PC kapcsolatok nélkül működik. 7 MAGYAR 1. Szereljen 2 merevlemezt az EW7015 eszközbe. A céllemezt a B nyílásba, a forráslemezt pedig az A nyílásba. 2. Kérjük, győződjön meg róla, hogy a kapcsoló (hátoldalon) "Clone"-re van állítva. 3. Kapcsolja be a dokkoló állomást. 4. Kattintson kétszer a Klónozás gombra, és figyeljen a hangjelzésre, amire elindul a 2 merevlemez klónozása. 5. A klónozás indulásakor az EW % LED-je elkezd villogni. A LED a klónozás folyamatát jelzi 25%, 50%, 75%, majd 100% mértékben. 6. Amire a 4 LED villogása megszűnik, figyeljen a hangjelzésre, ami a klónozás befejeződését jelzi. Figyelem! Ne kapcsolja ki a tápfeszültséget és ne vegye ki a merevlemezt, amíg a klónozás be nem fejeződik. A klónozás igen sok időt vesz igénybe. Például: HDD-kötet IDŐ 80 GB 35 perc 500 GB Több mint 3 óra 1 TB Több mint 6 óra 2 TB 13 óra 3 TB óra

8 7.0 Gyakran ismételt kérdések és egyéb információk 8 MAGYAR A termékére vonatkozó, legújabb GYIK a termék támogatási oldalán található. Az Ewent rendszeresen frissíti ezt az információt, hogy naprakész lehessen. Látogassa meg a bővebb információkért a termékével kapcsolatban. 8.0 Szerviz és támogatás Ezt a használati utasítást az Ewent szakemberei írták. Ha problémát tapasztal a termék telepítése vagy használata során, töltse ki a támogatási űrlapot a weboldalon: Telefonon is elérhetők vagyunk. Látogasson el a oldalra a helpdesk telefonszámáért és a nyitvatartási időért.

9 9.0 Figyelmeztetések és felhívások 9 MAGYAR Az Európai Parlament törvényei, irányelvei és jogszabályai értelmében bizonyos (vezeték nélküli) eszközök használata az Európai Unió bizonyos tagállamaiban korlátozások alá esik. Az ilyen eszközök használata az Európai Unió bizonyos tagállamaiban tilos lehet. A korlátozásokat illetően érdeklődjön a területileg illetékes önkormányzatnál. Mindig tartsa be a kézikönyv utasításait*, főleg az összeszerelést igénylő eszközök tekintetében. Figyelem: Ez a legtöbb esetben elektronikus eszközökre is vonatkozik. A hibás/helytelen használat (súlyos) személyi sérüléshez vezethet! A javítást csak az Ewent képzett szakemberei végezhetik. A garancia azonnal érvényét veszíti, ha a terméket saját maga próbálja megjavítani vagy azt rendeltetésellenes használják. A bővebb garanciafeltételeket megtekintheti weboldalunkon: *Megjegyzés: Az Ewent használati utasításai a legnagyobb gonddal készültek. Ezzel együtt, a technológiai fejlesztéseknek köszönhetően előfordulhat, hogy a kinyomtatott használati utasítás nem a legújabb információkat tartalmazza. Ha bármi problémát tapasztal a nyomtatott használati utasítással, elsőként kérjük ellenőrizze a weboldalunkat, ahol megtalálhatja a legfrissebb használati utasítást Ezen kívül a gyakran feltett kérdések részben (FAQ Section) is találhat válaszokat, megoldásokat a problémákra. Kiemelten javasoljuk, hogy a termék honlapján ezt a részt is tanulmányozza át.

10 10.0 Jótállási feltételek 10 MAGYAR Az Ewent öt éves garanciája valamennyi Ewent termékre érvényes, a vásárlás előtt vagy alatt említett kivételekkel. Ha használt Ewent terméket vásárolt, a garancia fennmaradó időtartama a termék első vásárlója általi vásárlás időpontjától számítandó. Az Ewent garanciája valamennyi Ewent termékre, illetve a termékre nem bontható módon csatlakoztatott és/vagy szerelt alkatrészekre érvényes. Az Ewent garanciája nem érvényes a hálózati tápegységekre, akkumulátorokra, antennákra és az egyéb termékekre, amelyek nincsenek egybeépítve a főtermékkel vagy közvetlenül csatlakoztatva hozzá és/vagy azon termékekre, amelyekről minden kétséget kizáróan feltételezhető, hogy a főtermék rendes elhasználódásától eltérő elhasználódást mutatnak. Az Ewent garanciája nem vonatkozik azon termékekre, amelyeket helytelen módon/rendeltetésével ellentétesen használtak vagy külső befolyásnak tettek ki és/vagy az Ewent cégtől eltérő fél nyitott ki. Az Ewent a hibás termék javításához vagy cseréjéhez javított anyagokat is felhasználhat. Az Ewent nem tehető felelőssé az internetszolgáltató általi hálózati beállítások változásokért. Nem garantálhatjuk, hogy az Ewent hálózati termék akkor is működni fog, ha az internetszolgáltató megváltoztatja a beállításokat. Az Ewent nem garantálja a webes szolgáltatások, alkalmazások és független felek tartalmainak működését - amelyeket az Ewent Ewent termékek által tettünk elérhetővé. A belső merevlemezt tartalmazó Ewent termékeknél a merevlemezre rövidebb, két éves garancia vonatkozik. Az Ewent nem vállal felelősséget semmilyen adatvesztésért. Kérjük, ha a terméket javításra küldi, akkor a termék merevlemezén vagy más memóriáján tárolt adatokról készítsen előtte másolatot. Ha a termék meghibásodik Ha a termék a fentieken kívül más módon meghibásodik: Kérjük, vegye fel a kapcsolatot a forgalmazási ponttal, hogy megszervezzék a hibás termék javítását. EW7015-R1-HU

EW7011 USB 3.0 dokkolóállomás 2,5"-os és 3,5"-os SATA merevlemezekhez

EW7011 USB 3.0 dokkolóállomás 2,5-os és 3,5-os SATA merevlemezekhez EW7011 USB 3.0 dokkolóállomás 2,5"-os és 3,5"-os SATA merevlemezekhez 2 MAGYAR EW7011 USB 3.0 Dokkoló állomás 2,5" és 3,5"-es SATA merevlemezekhez Tartalomjegyzék 1.0 Bevezetés... 2 1.1 Funkciók és jellemzők...

Részletesebben

EM4586 Kétsávos vezeték nélküli USB adapter

EM4586 Kétsávos vezeték nélküli USB adapter EM4586 Kétsávos vezeték nélküli USB adapter EM4586 Kétsávos vezeték nélküli USB adapter 2 MAGYAR Tartalomjegyzék 1.0 Bevezetés... 2 1.1 A csomag tartalma... 2 2.0 Telepítés és kapcsolódás az EM4586 adapterhez

Részletesebben

EW3590/91/92 Bluetooth headset mikrofonnal

EW3590/91/92 Bluetooth headset mikrofonnal EW3590/91/92 Bluetooth headset mikrofonnal 2 MAGYAR EW3590/91/92 Bluetooth headset mikrofonnal Tartalomjegyzék 1.0. Bevezetés... 2 1.1. A csomag tartalma... 2 2.0 Bluetooth eszköz csatlakoztatása... 2

Részletesebben

Disk Station DS209, DS209+II

Disk Station DS209, DS209+II Disk Station DS209, DS209+II Gyors telepítési útmutató Dokument-azonosító: Synology_QIG_2BayCL_20090901 BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK Kérjük, hogy használat előtt gondosan olvassa el ezeket a biztonsági utasításokat,

Részletesebben

Magyar. Biztonsági információk. Magyar

Magyar. Biztonsági információk. Magyar Az útmutató tartalma: Biztonsági információk, 29. oldal. Az üzembe helyezéssel kapcsolatos hibaelhárítás, 30. oldal. További információk keresése, 34. oldal. Biztonsági információk A készülékhez csak a

Részletesebben

EM398x-R1 UPS 600-1000-1600VA

EM398x-R1 UPS 600-1000-1600VA EM398x-R1 UPS 600-1000-1600VA EM398X-R1 - UPS 600-1000-1600VA 2 MAGYAR Tartalomjegyzék 1.0 Bevezetés... 3 1.1 Funkciók és jellemzők... 3 1.2 A csomag tartalma... 3 1.3 Az UPS csatlakoztatása... 3 2.0 UPSMART

Részletesebben

EM7055 USB 3.0 3,5 SATA merevlemezház

EM7055 USB 3.0 3,5 SATA merevlemezház EM7055 USB 3.0 3,5 SATA merevlemezház 2 MAGYAR EM7055 USB 3.0 3,5 SATA merevlemezház Tartalomjegyzék 1.0 Bevezetés... 2 1.1 Funkciók és jellemzők... 2 1.2 A csomag tartalma... 2 2.0 Merevlemez beszerelése...

Részletesebben

Külső eszközök Felhasználói útmutató

Külső eszközök Felhasználói útmutató Külső eszközök Felhasználói útmutató Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül változhat. A HP termékeire és szolgáltatásaira vonatkozó

Részletesebben

EW7015 USB 3.0-ás duál dokkoló állomás 2,5" és 3,5"-os SATA merevlemezhez

EW7015 USB 3.0-ás duál dokkoló állomás 2,5 és 3,5-os SATA merevlemezhez EW7015 USB 3.0-ás duál dokkoló állomás 2,5" és 3,5"-os SATA merevlemezhez 2 MAGYAR EW7015 USB 3.0 Dokkoló állomás 2,5" és 3,5"-es SATA merevlemezekhez Tartalomjegyzék 1.0 Bevezetés... 2 1.1 Funkciók és

Részletesebben

EW7033 USB 3.0 merevlemezház 2,5 SATA merevlemezekhez

EW7033 USB 3.0 merevlemezház 2,5 SATA merevlemezekhez EW7033 USB 3.0 merevlemezház 2,5 SATA merevlemezekhez 2 MAGYAR EW7033 USB 3.0 merevlemezház 2,5 SATA merevlemezekhez Tartalomjegyzék 1.0 Bevezetés... 2 1.1 Funkciók és jellemzők... 2 1.2 A csomag tartalma...

Részletesebben

EM7047 IDE/SATA merevlemezház

EM7047 IDE/SATA merevlemezház EM7047 IDE/SATA merevlemezház 2 MAGYAR EM7047 IDE/SATA merevlemezház Figyelmeztetések és felhívások A termék javítását csak az Eminent képzett szakemberei végezhetik! Tartalomjegyzék 1.0 Bevezetés... 2

Részletesebben

DS409slim. Gyors telepítési útmutató

DS409slim. Gyors telepítési útmutató DS409slim Gyors telepítési útmutató Biztonsági utasítások Kérjük, hogy a termék használata előtt gondosan olvassa el ezeket a biztonsági utasításokat, és a jövőbeli felhasználás céljából tartsa ezt a kézikönyvet

Részletesebben

Külső eszközök Felhasználói útmutató

Külső eszközök Felhasználói útmutató Külső eszközök Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül változhat. A HP termékeire és szolgáltatásaira vonatkozó

Részletesebben

Külső kártyaeszközök Felhasználói útmutató

Külső kártyaeszközök Felhasználói útmutató Külső kártyaeszközök Felhasználói útmutató Az SD embléma a jogtulajdonos védjegye. Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül változhat.

Részletesebben

Prop-Tech. Vázmérő. Telepítési és eltávolítási útmutató

Prop-Tech. Vázmérő. Telepítési és eltávolítási útmutató Prop-Tech Telepítési és eltávolítási útmutató Magyar Hungarian 5 / 1 Prop-Tech Vázmérő Telepítési és eltávolítási útmutató Tartalomjegyzék Telepítés... 2 Előfeltételek... 2 Telepítés folyamata... 2 Biztonsággal

Részletesebben

EM4028 PCI 10/100/1000 MBPS HÁLÓZATI ADAPTER

EM4028 PCI 10/100/1000 MBPS HÁLÓZATI ADAPTER EM4028 PCI 10/100/1000 MBPS HÁLÓZATI ADAPTER 2 MAGYAR EM4028 - PCI 10/100/1000 MBPS HÁLÓZATI ADAPTER Tartalomjegyzék 1.0 Bevezetés... 2 1.1 A csomag tartalma... 2 1.2 Mielőtt elkezdené... 2 2.0 A hardver

Részletesebben

A termék(ek) felnyitása súlyos személyi sérülést eredményezhet! A termék javítását csak az Eminent képzett szakemberei végezhetik!

A termék(ek) felnyitása súlyos személyi sérülést eredményezhet! A termék javítását csak az Eminent képzett szakemberei végezhetik! 2 MAGYAR EM7041 2,5 SATA merevlemezház Figyelmeztetések és felhívások A termék(ek) felnyitása súlyos személyi sérülést eredményezhet! A termék javítását csak az Eminent képzett szakemberei végezhetik!

Részletesebben

Vodafone ReadyPay. Használati útmutató

Vodafone ReadyPay. Használati útmutató Vodafone ReadyPay Használati útmutató 1 - Párosítás Bluetooth-on keresztül, első beállítások 2 - Fizetés 3 - Menüpontok Párosítás Bluetooth-on keresztül, első beállítások Az első lépés Megjegyzés: A ReadyPay

Részletesebben

Memóriamodulok Felhasználói útmutató

Memóriamodulok Felhasználói útmutató Memóriamodulok Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül változhat. A HP termékeire és szolgáltatásaira vonatkozó

Részletesebben

Memóriamodulok Felhasználói útmutató

Memóriamodulok Felhasználói útmutató Memóriamodulok Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül változhat. A HP termékeire és szolgáltatásaira vonatkozó

Részletesebben

Biztonsági mentés és visszaállítás Felhasználói útmutató

Biztonsági mentés és visszaállítás Felhasználói útmutató Biztonsági mentés és visszaállítás Felhasználói útmutató Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi

Részletesebben

EW1051 USB Smart kártya olvasó

EW1051 USB Smart kártya olvasó EW1051 USB Smart kártya olvasó 2 MAGYAR EW1051 USB Smart kártya olvasó Tartalomjegyzék 1.0 Bevezetés... 2 1.1 Funkciók és jellemzők... 2 1.2 A csomag tartalma... 2 2.0 EW1051 telepítése Windows 2000 és

Részletesebben

Active watch MT849. Használati útmutató

Active watch MT849. Használati útmutató Active watch MT849 Használati útmutató Bevezetés Köszönjük, hogy termékünket választotta! Az eszköz kompatibilis Android 4.1 vagy magasabb verzió számú okostelefonokkal. Annak érdekében, hogy a teljes

Részletesebben

EW3750 PCI 5.1 Hangkártya

EW3750 PCI 5.1 Hangkártya EW3750 PCI 5.1 Hangkártya 2 MAGYAR EW3750 PCI 5.1 Hangkártya Tartalomjegyzék 1.0 Bevezetés... 2 1.1 Funkciók és jellemzők... 2 1.2 A csomag tartalma... 2 2.0 Hangkártya csatlakozók... 3 3.0 Telepítési

Részletesebben

Tanúsítvány és hozzá tartozó kulcsok feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre

Tanúsítvány és hozzá tartozó kulcsok feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre Tanúsítvány és hozzá tartozó kulcsok feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre Windows XP, Vista és Windows 7 operációs rendszeren, PFX fájlban található tanúsítvány és kulcsok esetében 1(7)

Részletesebben

EM portos USB 2.0 elosztó

EM portos USB 2.0 elosztó EM1019 4 portos USB 2.0 elosztó EM1019 4 portos USB 2.0 elosztó 2 MAGYAR Tartalomjegyzék 1.0 Bevezetés... 2 1.1 A csomag tartalma... 2 2.0 EM1019 összekapcsolása... 3 3.0 EM1019 Használata... 4 4.0 Gyakran

Részletesebben

AWP 4.4.4 TELEPÍTÉSE- WINDOWS7 64 OPERÁCIÓS RENDSZEREN

AWP 4.4.4 TELEPÍTÉSE- WINDOWS7 64 OPERÁCIÓS RENDSZEREN Hatályos: 2014. február 13. napjától AWP 4.4.4 TELEPÍTÉSE- WINDOWS7 64 OPERÁCIÓS RENDSZEREN Telepítési segédlet 1054 Budapest, Vadász utca 31. Telefon: (1) 428-5600, (1) 269-2270 Fax: (1) 269-5458 www.giro.hu

Részletesebben

ÚTMUTATÓ A KONTROLL ADATSZOLGÁLTATÁS ELKÉSZÍTÉSÉHEZ (2012-TŐL)

ÚTMUTATÓ A KONTROLL ADATSZOLGÁLTATÁS ELKÉSZÍTÉSÉHEZ (2012-TŐL) ÚTMUTATÓ A KONTROLL ADATSZOLGÁLTATÁS ELKÉSZÍTÉSÉHEZ (2012-TŐL) A 2006-2010. évre vonatkozó, régebbi adatszolgáltatások esetében az adatszolgáltatás menete a mostanitól eltérő, a benyújtáshoz különböző

Részletesebben

EW1015 R3 USB IDE / SATA átalakító 1 MAGYAR

EW1015 R3 USB IDE / SATA átalakító 1 MAGYAR EW1015 R3 USB IDE / SATA átalakító 1 MAGYAR EW1015 R3 - USB IDE / SATA átalakító 2 MAGYAR Tartalomjegyzék 1.0 Bevezetés... 2 1.1 Funkciók és jellemzők... 2 1.2 A csomag tartalma... 3 1.3 Csatlakozók és

Részletesebben

Biztonsági mentés és visszaállítás Felhasználói útmutató

Biztonsági mentés és visszaállítás Felhasználói útmutató Biztonsági mentés és visszaállítás Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows és a Windows Vista a Microsoft Corporation védjegyei vagy bejegyzett védjegyei

Részletesebben

ZE-NC2011D. Beszerelési útmutató VW

ZE-NC2011D. Beszerelési útmutató VW ZE-NC2011D Beszerelési útmutató VW Csatlakoztatás előkészítése Kösse össze a fő csatlakozó kábel megfelelő csatlakozóját a CAN/Stalk interfésszel. Csatlakoztassa a fő csatlakozó kábelt, ahogy azt az ábrán

Részletesebben

Az első lépések. A Start menüből válasszuk ki a Minden program parancsot. A megjelenő listában kattintsunk rá az indítandó program nevére.

Az első lépések. A Start menüből válasszuk ki a Minden program parancsot. A megjelenő listában kattintsunk rá az indítandó program nevére. A számítógép elindítása A számítógépet felépítő eszközöket (hardver elemeket) a számítógépház foglalja magába. A ház különböző méretű, kialakítású lehet. A hátoldalán a beépített elemek csatlakozói, előlapján

Részletesebben

Belépési útmutató a MIAG weboldalra www.miag.com

Belépési útmutató a MIAG weboldalra www.miag.com Belépési útmutató a MIAG weboldalra www.miag.com Classification level: Public MEMBER OF METRO GROUP 1 Tartalom 1. Fontos tudnivaló p. 3 2. Bejelentkezés a www.miag.com weboldalra p. 4-5 3. E-mail cím regisztrálása

Részletesebben

Kérjük, hogy mielőtt elkezdené használni a Csavarhat webáruházat, gondosan olvassa végig ezt a segédletet.

Kérjük, hogy mielőtt elkezdené használni a Csavarhat webáruházat, gondosan olvassa végig ezt a segédletet. Csavarhat webáruház Részletes útmutató a webáruház használatához Kérjük, hogy mielőtt elkezdené használni a Csavarhat webáruházat, gondosan olvassa végig ezt a segédletet. Cégeknek, kis- és nagykereskedőknek,

Részletesebben

Vodafone Connect Now

Vodafone Connect Now Vodafone Connect Now Felhasználói kézikönyv BEVEZETÉS MŰSZAKI FELTÉTELEK SZOFTVERTELEPÍTÉS A Connect Now telepítése a számítógépen Korábbi verzió frissítése A Connect Now eltávolítása a számítógépről MODEMEK

Részletesebben

SÜTIK TÖRLÉSE. Készült: 2015. 08. 08. Módosítva: 2016. 04. 18.

SÜTIK TÖRLÉSE. Készült: 2015. 08. 08. Módosítva: 2016. 04. 18. SÜTIK TÖRLÉSE Ez a segédlet azért készült, hogy segítséget nyújtson az ÉTDR-ben esetlegesen bekövetkező, böngésző által eltárolt adatok miatti hibák elhárításához Készült: 2015. 08. 08. Módosítva: 2016.

Részletesebben

Magyar változat. Fontos! A webkamera képének megjelenítése. WC056 Nagyfelbontású 5M webkamera, USB 2.0 csatlakozóval

Magyar változat. Fontos! A webkamera képének megjelenítése. WC056 Nagyfelbontású 5M webkamera, USB 2.0 csatlakozóval WC056 Nagyfelbontású 5M webkamera, USB 2.0 csatlakozóval A nagyfelbontású USB2.0 webkamerát szélsőséges hőmérsékletektől óvja. Ne tegye ki közvetlen napsugárzásnak, és ne helyezze fűtőszerkezetek közelébe.

Részletesebben

A) Belépés a Webinar felületére

A) Belépés a Webinar felületére A) Belépés a Webinar felületére A webinar a visszaigazoló emailben megadott linkre kattintva indítható el. A képernyő jobb oldalán először a kereszt- (First name), illetve a vezetéknevét (Last name), majd

Részletesebben

EM1017 USB 3.0 Gigabit hálózati adapter

EM1017 USB 3.0 Gigabit hálózati adapter EM1017 USB 3.0 Gigabit hálózati adapter 2 MAGYAR EM1017 - USB 3.0 Gigabit hálózati adapter Tartalomjegyzék 1.0 Bevezetés... 2 1.1 Funkciók és jellemzők... 2 1.2 A csomag tartalma... 2 1.3 Mielőtt elkezdené...

Részletesebben

EW7016 R1 USB 3.0 IDE / SATA átalakító

EW7016 R1 USB 3.0 IDE / SATA átalakító EW7016 R1 USB 3.0 IDE / SATA átalakító 2 MAGYAR EW7016 R1 - USB 3.0 IDE / SATA átalakító Tartalomjegyzék 1.0 Bevezetés... 2 1.1 Funkciók és jellemzők... 2 1.2 A csomag tartalma... 3 2.0 csatlakozók és

Részletesebben

EM7033 USB 3.0 merevlemezház 2,5 SATA merevlemezekhez

EM7033 USB 3.0 merevlemezház 2,5 SATA merevlemezekhez EM7033 USB 3.0 merevlemezház 2,5 SATA merevlemezekhez 2 MAGYAR EM7033 USB 3.0 merevlemezház 2,5 SATA merevlemezekhez Tartalomjegyzék 1.0 Bevezetés...2 1.1 Funkciók és jellemzık...2 1.2 A csomag tartalma...3

Részletesebben

Kezdje itt Gyors üzembe helyezési útmutató

Kezdje itt Gyors üzembe helyezési útmutató Blu-ray Disc /DVD házimozi-rendszer BDV-N590 HU Kezdje itt Gyors üzembe helyezési útmutató 1 A csomagolás tartalma/a hangsugárzók beállítása 2 3 A tv-készülék csatlakoztatása Egyéb készülékek csatlakoztatása

Részletesebben

EW1089-R5 Webkamera mikrofonnal

EW1089-R5 Webkamera mikrofonnal EW1089-R5 Webkamera mikrofonnal EW1089-R5 - Webkamera mikrofonnal 2 MAGYAR Tartalomjegyzék 1.0 Bevezetés... 2 1.1 Funkciók és jellemzők... 2 1.2 A csomag tartalma... 2 2.0 Telepítés... 3 2.1 A kamera telepítése...

Részletesebben

Shared IMAP beállítása magyar nyelvű webmailes felületen

Shared IMAP beállítása magyar nyelvű webmailes felületen Shared IMAP beállítása magyar nyelvű webmailes felületen A következő ismertető segítséget nyújt a szervezeti cím küldőként való beállításában a caesar Webmailes felületén. Ahhoz, hogy a Shared Imaphoz

Részletesebben

Szoftverfrissítések Felhasználói útmutató

Szoftverfrissítések Felhasználói útmutató Szoftverfrissítések Felhasználói útmutató Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi védjegye.

Részletesebben

IDE64 dokumentáció. A merevlemez előkészítése az első használatra. 1. Előkészítés. 2. Csatlakoztatás. 3. Segédprogram másolás

IDE64 dokumentáció. A merevlemez előkészítése az első használatra. 1. Előkészítés. 2. Csatlakoztatás. 3. Segédprogram másolás IDE64 dokumentáció A merevlemez előkészítése az első használatra 1. Előkészítés Első lépésben a szükséges segédprogramokat kell előkészíteni hogy át tudjuk rakni az 1541-es floppylemezre. Ha nincs jól

Részletesebben

R6300v2 Intelligens WiFi útválasztó Telepítési útmutató

R6300v2 Intelligens WiFi útválasztó Telepítési útmutató Védjegyek A NETGEAR, a NETGEAR embléma és a Connect with Innovation a NETGEAR, Inc. vagy leányvállalatai védjegyei vagy bejegyzett védjegyei az Egyesült Államokban és/vagy más országokban. Az itt közölt

Részletesebben

Üresként jelölt CRF visszaállítása

Üresként jelölt CRF visszaállítása Üresként jelölt CRF visszaállítása Ha egy CRF vagy bizonyos mező(k) ki vannak szürkítve (üresként jelölve), akkor a megjelölés üresként eszközre kell kattintania, majd törölni a kiválasztott jelölőnégyzet

Részletesebben

Tanúsítvány és hozzá tartozó kulcsok feltöltése Gemalto.NET kártyára

Tanúsítvány és hozzá tartozó kulcsok feltöltése Gemalto.NET kártyára Tanúsítvány és hozzá tartozó kulcsok feltöltése Gemalto.NET kártyára Windows XP, Vista és Windows 7, valamint Windows 2003 operációs rendszeren, PFX fájlban található tanúsítvány és kulcsok esetében 1(12)

Részletesebben

Összeszerelési és kezelési útmutató. Standard hallgatóval típusú lakásállomás 1281..

Összeszerelési és kezelési útmutató. Standard hallgatóval típusú lakásállomás 1281.. Összeszerelési és kezelési útmutató Standard hallgatóval típusú lakásállomás 1281.. Készülék leírás A Standard hallgatóval típusú lakásállomás a Gira ajtókummunikációs rendszeréhez tartozik és a következő

Részletesebben

EM1010 R6 10/100 Mbps USB hálózati adapter

EM1010 R6 10/100 Mbps USB hálózati adapter EM1010 R6 10/100 Mbps USB hálózati adapter 2 MAGYAR EM1010-10/100 Mbps USB hálózati adapter Tartalomjegyzék 1.0 Bevezetés... 2 1.1 Funkciók és jellemzők... 2 1.2 A csomag tartalma... 2 1.3 Mielőtt elkezdené...

Részletesebben

PHANTOM PILÓTAKÉPZÉSI ÚTMUTATÓ

PHANTOM PILÓTAKÉPZÉSI ÚTMUTATÓ PHANTOM PILÓTAKÉPZÉSI ÚTMUTATÓ További információ: Vigyázat Kor FIGYELEM! a forgó alkatrészek sérülést okozhatnak Ez a termék 18 éves kor alatt nem használható. Kérem olvassa el a Gyors Kezdo Útmutatót

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv ACR-3580. Rádiós ébresztőóra (Olvassa el használat előtt) Letölthető PDF formátum: http://hu.akai-atd.com/hasznalati-utasitas

Felhasználói kézikönyv ACR-3580. Rádiós ébresztőóra (Olvassa el használat előtt) Letölthető PDF formátum: http://hu.akai-atd.com/hasznalati-utasitas ACR-3580 Rádiós ébresztőóra (Olvassa el használat előtt) Letölthető PDF formátum: http://hu.akai-atd.com/hasznalati-utasitas 1 1. ON/OFF: Készülék ki/bekapcsolása vagy AM/FM mód váltás. 2. TIME: Idő PRESET:

Részletesebben

Számítógépes vírusok

Számítógépes vírusok A vírus fogalma A számítógépes vírus olyan szoftver, mely képes önmaga megsokszorozására és terjesztésére. A vírus célja általában a számítógép rendeltetésszerű működésének megzavarása, esetleg a gép tönkretétele,

Részletesebben

Küls memóriakártyák. Dokumentum cikkszáma: 430244-211. Ez az útmutató a külső memóriakártyák használatát ismerteti. 2007. január

Küls memóriakártyák. Dokumentum cikkszáma: 430244-211. Ez az útmutató a külső memóriakártyák használatát ismerteti. 2007. január Küls memóriakártyák Dokumentum cikkszáma: 430244-211 2007. január Ez az útmutató a külső memóriakártyák használatát ismerteti. Tartalomjegyzék 1 Digitális memóriakártyák (csak egyes típusokon) Digitális

Részletesebben

I J. D: Olvasás/írás jelző E: Kártyanyílás: SMC, SM- RAM F: Kártyanyílás: CF I, CF II, MD G: Kártyanyílás: SD, Mini SD, MMC, RS-MMC

I J. D: Olvasás/írás jelző E: Kártyanyílás: SMC, SM- RAM F: Kártyanyílás: CF I, CF II, MD G: Kártyanyílás: SD, Mini SD, MMC, RS-MMC Termékismertető A B C D E F G H I J A: Fejhallgató/hangszóró dugasz B: Mikrofon dugasz C: Üzemjelző D: Olvasás/írás jelző E: Kártyanyílás: SMC, SM- RAM F: Kártyanyílás: CF I, CF II, MD G: Kártyanyílás:

Részletesebben

A beállítási segédprogram Használati útmutató

A beállítási segédprogram Használati útmutató A beállítási segédprogram Használati útmutató Copyright 2007, 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporation bejegyzett kereskedelmi védjegye az Amerikai Egyesült

Részletesebben

IPTV VEVŐEGYSÉG GYORS TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ

IPTV VEVŐEGYSÉG GYORS TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ IPTV VEVŐEGYSÉG GYORS TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ DOBOZ TARTALMA: 1. TTI STB-3112 CDA IPTV vevőegység 2. Gyors telepítési útmutató 3. Tápkábel A VEVŐEGYSÉG: ELŐLAP 1 2 3 4 5 1. BEKAPCSOLÓ GOMB: Ezzel a gombbal

Részletesebben

Hálózati beállítások gyorsútmutatója

Hálózati beállítások gyorsútmutatója Hálózati beállítások gyorsútmutatója WorkCentre M123/M128 WorkCentre Pro 123/128 701P42078_HU 2004. Minden jog fenntartva. A szerzői jogvédelem a védett anyag és információ minden formájára és tartalmára

Részletesebben

Tanúsítvány feltöltése Gemalto.NET kártyára és Gemalto SIM termékre

Tanúsítvány feltöltése Gemalto.NET kártyára és Gemalto SIM termékre Tanúsítvány feltöltése Gemalto.NET kártyára és Gemalto SIM termékre Windows XP, Vista és Windows 7 operációs rendszeren 1(7) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3. Tanúsítvány feltöltése...

Részletesebben

Windows XP: Windows 7 32bit. Windows 7 64bit. Windows 8.1 32bit. Windows 8/8.1 64bit. Ajánlott linkek. OpenVPN beüzemelése Windows rendszereken

Windows XP: Windows 7 32bit. Windows 7 64bit. Windows 8.1 32bit. Windows 8/8.1 64bit. Ajánlott linkek. OpenVPN beüzemelése Windows rendszereken Windows XP Windows 7 32bit Windows 7 64bit Windows 8.1 32bit Windows 8/8.1 64bit Ajánlott linkek OpenVPN beüzemelése Windows rendszereken Az OpenVPN programcsomag Windows XP, Windows 7 (32/64bit) és Windows

Részletesebben

U 3000/U3100 Mini (Linux operációs rendszer alapú Eee PC számára) Gyors útmutató

U 3000/U3100 Mini (Linux operációs rendszer alapú Eee PC számára) Gyors útmutató U 3000/U3100 Mini (Linux operációs rendszer alapú Eee PC számára) Gyors útmutató ASUS_U3000_U3100_mini.indd 1 HUG3656 Első kiadás 2008. január Copyright 2008 ASUSTeK COMPUTER INC. Minden jog fenntartva!

Részletesebben

E-ADÓ RENSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

E-ADÓ RENSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ E-ADÓ RENSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BEJELENTKEZÉS NÉLKÜL ELÉRHETŐ FUNKCIÓK 1. Adónaptár A bejelentkezést követően lehetőség van az eseményekről értesítést kérni! 2. Pótlékszámítás 3. Elektronikus űrlapok

Részletesebben

Klarstein Ice Volcano

Klarstein Ice Volcano Klarstein Ice Volcano Használati útmutató Kedves Vásárlónk! Gratulálunk a választásához. Kérjük, olvassa el ezt a tájékoztatatót, az esetleges sérülések elkerülése érdekében. Az utasítások figyelmen kívül

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Tartalom 1/16

Tartalomjegyzék. Tartalom 1/16 Tartalom 1/16 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 1 LOGA telepítése... 2 Leírás 1 Fájl szerveres telepítés leírás... 3 Leírás 2 LOGA mentése... 4 Melléklet 1 A LOGA telepítése (futtatható állományok telepítése)...

Részletesebben

A Vigyázat! jelzésekkel kapcsolatban. Dell Vostro 1014 és 1015 Üzembe helyezésre és funkciókra vonatkozó műszaki információs adatlap

A Vigyázat! jelzésekkel kapcsolatban. Dell Vostro 1014 és 1015 Üzembe helyezésre és funkciókra vonatkozó műszaki információs adatlap A Vigyázat! jelzésekkel kapcsolatban VIGYÁZAT: A VIGYÁZAT jelzések esetleges tárgyi és személyi sérülésekre, illetve életveszélyre hívják fel a figyelmet. Dell Vostro 1014 és 1015 Üzembe helyezésre és

Részletesebben

TELEPÍTÉSI SEGÉDLET OUTDOOR FULL POWER. OH Monitoring Kft. TNS Hoffmann Kft. 2016. február

TELEPÍTÉSI SEGÉDLET OUTDOOR FULL POWER. OH Monitoring Kft. TNS Hoffmann Kft. 2016. február TELEPÍTÉSI SEGÉDLET OUTDOOR FULL POWER OH Monitoring Kft. TNS Hoffmann Kft. 2016. február A szoftverről Üdvözöljük az Outdoor Full Power szoftver felhasználói között. 2016-tól a közterületi kampánytervezésekre

Részletesebben

EM7580 OpeneELEC Kodi működtetett TV streamer

EM7580 OpeneELEC Kodi működtetett TV streamer EM7580 OpeneELEC Kodi működtetett TV streamer 2 MAGYAR EM7580 - OpeneELEC Kodi működtetett TV streamer Tartalomjegyzék 1.0 Bevezetés... 2 1.1 A csomag tartalma... 3 1.2 OpenELEC és Kodi bevezetése... 3

Részletesebben

EM1089 - Webkamera mikrofonnal

EM1089 - Webkamera mikrofonnal EM1089 - Webkamera mikrofonnal 2 MAGYAR EM1089 - Webkamera mikrofonnal Figyelmeztetések és felhívások A termék(ek) felnyitása súlyos személyi sérülést eredményezhet! A termék javítását csak az Eminent

Részletesebben

RÖVID HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MAGYAR

RÖVID HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MAGYAR RÖVID HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MAGYAR RÖVID HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Gyõzõdjön meg róla, hogy az összes, itt felsorolt tartozék a csomagban van. ilp USB kábel Hálózati adapter Szoftver-CD Rövid használati útmutató

Részletesebben

AB x 1 HDMI kapcsoló, 3D és 4K támogatása

AB x 1 HDMI kapcsoló, 3D és 4K támogatása AB7819 5 x 1 HDMI kapcsoló, 3D és 4K támogatása AB7819-5 x 1 HDMI kapcsoló, 3D és 4K támogatása 2 MAGYAR Tartalomjegyzék 1.0 Bevezetés... 2 1.1 A csomag tartalma... 2 2.0 Panel leírása... 3 3.0 Telepítési

Részletesebben

My Hipernet Home üzembehelyezési útmutató

My Hipernet Home üzembehelyezési útmutató My Hipernet Home üzembehelyezési útmutató HIPERNET AKTIVÁLÁSA Kedves Ügyfelünk! Köszönjük, hogy a My Hipernet Home szolgáltatásunkat választottad. Biztosak vagyunk benne, hogy a kiváló min ség D-Link DWR-116

Részletesebben

EM4570 GigaLINK 300N - Vezeték nélküli router, hozzáférési pont és jelerősítő

EM4570 GigaLINK 300N - Vezeték nélküli router, hozzáférési pont és jelerősítő EM4570 GigaLINK 300N - Vezeték nélküli router, hozzáférési pont és jelerősítő 2 MAGYAR EM4570 GigaLINK 300N - Vezeték nélküli router, hozzáférési pont és jelerősítő Tartalomjegyzék 1.0 Bevezetés... 3 1.1

Részletesebben

Ablakok használata. 1. ábra Programablak

Ablakok használata. 1. ábra Programablak Ha elindítunk egy programot, az egy Ablakban jelenik meg. A program az üzeneteit szintén egy újabb ablakban írja ki számunkra. Mindig ablakokban dolgozunk. Az ismertetett operációs rendszer is az Ablakok

Részletesebben

TART TECH KFT. 9611 Csénye, Sport u. 26. Tel.: 95/310-221 Fax: 95/310-222 Mobil: 30/9973-852 E-mail: tarttech@mail.globonet.hu www.tart-tech.

TART TECH KFT. 9611 Csénye, Sport u. 26. Tel.: 95/310-221 Fax: 95/310-222 Mobil: 30/9973-852 E-mail: tarttech@mail.globonet.hu www.tart-tech. TART TECH KFT. 9611 Csénye, Sport u. 26. Tel.: 95/310-221 Fax: 95/310-222 Mobil: 30/9973-852 E-mail: tarttech@mail.globonet.hu www.tart-tech.hu HASZNÁLATI UTASÍTÁS S3000/L típusú silómérleg vezérlőegységhez

Részletesebben

HÁLÓZATSEMLEGESSÉG - EGYSÉGES INTERNET SZOLGÁLTATÁS-LEÍRÓ TÁBLÁZAT

HÁLÓZATSEMLEGESSÉG - EGYSÉGES INTERNET SZOLGÁLTATÁS-LEÍRÓ TÁBLÁZAT HÁLÓZATSEMLEGESSÉG - EGYSÉGES INTERNET SZOLGÁLTATÁS-LEÍRÓ TÁBLÁZAT - 2016.04.01 után kötött szerződésekre Díjcsomag neve Go Go+ Go EU Go EU+ Kínált letöltési sebesség - 3G 42 Mbit/s 42 Mbit/s 42 Mbit/s

Részletesebben

Külső Merevlemez esata és USB 2.0 Combo. Felhasználói útmutató Magyar

Külső Merevlemez esata és USB 2.0 Combo. Felhasználói útmutató Magyar Külső Merevlemez esata és USB 2.0 Combo Felhasználói útmutató Magyar Tartalomjegyzék Bevezetés 3 Vezérlők, csatlakozók és jelzőfények 3 Elülső panel 3 Hátsó panel 3 Néhány szó a merevlemezről 4 A meghajtó

Részletesebben

Energiagazdálkodás. Felhasználói útmutató

Energiagazdálkodás. Felhasználói útmutató Energiagazdálkodás Felhasználói útmutató Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows és a Windows Vista a Microsoft Corporation védjegye vagy bejegyzett védjegye az Egyesült Államokban

Részletesebben

Adatok név nélküli megosztása a Lenovo vállalattal. Tartalom. Harmony

Adatok név nélküli megosztása a Lenovo vállalattal. Tartalom. Harmony Adatok név nélküli megosztása a Lenovo vállalattal Tartalom Adatok név nélküli megosztása a Lenovo vállalattal... 1 Harmony... 1 Lenovo Companion 3.0... 2 Lenovo Customer Engagement Service... 3 Lenovo

Részletesebben

Modem és helyi hálózat Felhasználói útmutató

Modem és helyi hálózat Felhasználói útmutató Modem és helyi hálózat Felhasználói útmutató Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül változhat. A HP termékeire és szolgáltatásaira

Részletesebben

Útmutató a vízumkérő lap kitöltéséhez

Útmutató a vízumkérő lap kitöltéséhez Útmutató a vízumkérő lap kitöltéséhez A vízumkérő lap ( Visa application form of the People s Republic of China, Form V. 2013 ) az egyik legfontosabb dokumentum, amit a kínai vízumra való jelentkezésnél

Részletesebben

Kérjük, figyelmesen olvassa el a használati utasítás, mielőtt először használná a kamerát.

Kérjük, figyelmesen olvassa el a használati utasítás, mielőtt először használná a kamerát. HASZNÁLATI UTASÍTÁS Az M20 kamera a szükségleteket és a piaci trendeket követve lett elkészítve. Különböző funkciókat tartalmaz, beleértve a HD videó/audió felvételt, képrögzítést, mozgásérzékelőt, WiFi-t

Részletesebben

External Hard Drive USB 2.0 Felhasználói útmutató

External Hard Drive USB 2.0 Felhasználói útmutató External Hard Drive USB 2.0 Felhasználói útmutató Magyar USB 2.0-ás külső merevlemez Felhasználói útmutató Magyar Tartalom Bevezetés 3 Kezelőszervek, csatlakozók és jelzőfények 3 Előlapon 3 Hátlapon 4

Részletesebben

NEX-3/NEX-5/NEX-5C A-DTR-100-72(1) 2010 Sony Corporation

NEX-3/NEX-5/NEX-5C A-DTR-100-72(1) 2010 Sony Corporation NEX-3/NEX-5/NEX-5C A jelen förmverfrissítés által biztosított új funkciók és vonatkozó műveleteik leírását lásd alább. Lásd a Használati útmutató és a mellékelt CD-ROM lemezen található, α kézikönyv című

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! 1) Böngészési elızmények törlése

Tisztelt Ügyfelünk! 1) Böngészési elızmények törlése Tisztelt Ügyfelünk! Az alábbiakban szeretnénk segítséget nyújtani Önnek a CIB Internet Bank zavartalan használatához szükséges böngészı beállításban, a böngészési elızmények törlésében. A böngészési elızmények

Részletesebben

Árverés kezelés ECP WEBSHOP BEÉPÜLŐ MODUL ÁRVERÉS KEZELŐ KIEGÉSZÍTÉS. v2.9.28 ECP WEBSHOP V1.8 WEBÁRUHÁZ MODULHOZ

Árverés kezelés ECP WEBSHOP BEÉPÜLŐ MODUL ÁRVERÉS KEZELŐ KIEGÉSZÍTÉS. v2.9.28 ECP WEBSHOP V1.8 WEBÁRUHÁZ MODULHOZ v2.9.28 Árverés kezelés ECP WEBSHOP BEÉPÜLŐ MODUL ÁRVERÉS KEZELŐ KIEGÉSZÍTÉS ECP WEBSHOP V1.8 WEBÁRUHÁZ MODULHOZ AW STUDIO Nyíregyháza, Luther utca 5. 1/5, info@awstudio.hu Árverés létrehozása Az árverésre

Részletesebben

ipod nano Használati útmutató

ipod nano Használati útmutató ipod nano Használati útmutató Tartalom 5 1. fejezet: Az első pillantás az ipod nano készülékre 5 Az ipod nano áttekintése 5 Tartozékok 6 Főképernyő 8 Állapotikonok 9 2. fejezet: Első lépések 9 Az ipod

Részletesebben

Universal WiFi Extender Powerline Edition (XAVN2001) Telepítési útmutató

Universal WiFi Extender Powerline Edition (XAVN2001) Telepítési útmutató Universal WiFi Extender Powerline Edition (XAVN2001) Telepítési útmutató Műszaki segítség Köszönjük, hogy NETGEAR terméket választott. A készülék telepítését követően keresse meg a gyári számot a készülék

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Gyógyszertári asszisztens szakképesítés

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Gyógyszertári asszisztens szakképesítés Nemzeti Erőforrás Minisztérium Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Vízvári László A minősítő beosztása: főigazgató JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI

Részletesebben

Az Ön kézikönyve HP COMPAQ DX6120 MICROTOWER PC http://hu.yourpdfguides.com/dref/858176

Az Ön kézikönyve HP COMPAQ DX6120 MICROTOWER PC http://hu.yourpdfguides.com/dref/858176 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató HP COMPAQ DX6120 MICROTOWER PC. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk,

Részletesebben

Lemezkezelés, RAID, partícionálás, formázás, defragmentálás.

Lemezkezelés, RAID, partícionálás, formázás, defragmentálás. Lemezkezelés, RAID, partícionálás, formázás, defragmentálás 1 Lemezkezelési szabványok ATA (Advanced Technology Attachment with Packet Interface (ATA/ATAPI)) újabban (P-ATA), vagy IDE (Intelligent Drive

Részletesebben

Klarstein VitAir Turbo fritőz

Klarstein VitAir Turbo fritőz Klarstein VitAir Turbo fritőz Használati útmutató 1028288 1028289 1028290 Kedves Vásárlónk! Gratulálunk a választásához. Kérjük, olvassa el ezt a tájékoztatatót, az esetleges sérülések elkerülése érdekében.

Részletesebben

SAP JAM. Felhasználói segédlet

SAP JAM. Felhasználói segédlet SAP JAM Felhasználói segédlet Belépés A JAM modul az SAP SuccessFactors rendszer része. Tökéletesen biztonságos online rendszer. Felhasználónév és jelszó segítségével lehet bejelentkezni. Böngészőbe beírva

Részletesebben

Gyors üzembe helyezés és Els lépések HP Compaq üzleti asztali számítógépek d220-as és d230-as modell

Gyors üzembe helyezés és Els lépések HP Compaq üzleti asztali számítógépek d220-as és d230-as modell Gyors üzembe helyezés és Els lépések HP Compaq üzleti asztali számítógépek d220-as és d230-as modell Dokumentum cikkszáma: 326325-212 2003. június A jelen útmutató alapvető tudnivalókat tartalmaz a számítógép

Részletesebben

Az Ön kézikönyve SONY VAIO VGN-Z3 http://hu.yourpdfguides.com/dref/2158309

Az Ön kézikönyve SONY VAIO VGN-Z3 http://hu.yourpdfguides.com/dref/2158309 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Linux Mint 8 telepítése

Linux Mint 8 telepítése Linux Mint 8 telepítése Be kell valljam ez az egyik kedvencem az Ubuntu alapú disztribúciók közül. Már több alkalommal is felpakoltam a különböző verziót és nem nagyon volt vele gondom. Illetve csak a

Részletesebben

EM8030 EM8031 Mini Powerline Adapter 500Mbps

EM8030 EM8031 Mini Powerline Adapter 500Mbps EM8030 EM8031 Mini Powerline Adapter 500Mbps EM8030 EM8031 Mini Powerline Adapter 500Mbps 2 MAGYAR Tartalomjegyzék 1.0 Bevezetés... 2 1.1 A csomagolás tartalma... 2 2.0 A Mini Powerline Adapter csatlakoztatása...

Részletesebben

Vegyes tételek könyvelése felhasználói dokumentum Lezárva: 2015.10.27.

Vegyes tételek könyvelése felhasználói dokumentum Lezárva: 2015.10.27. Vegyes tételek könyvelése felhasználói dokumentum Lezárva: 2015.10.27. Griffsoft Informatikai Zrt. 6723 Szeged, Felső-Tisza part 31-34 M lph. fszt.2. Telefon: (62) 549-100 Telefax: (62) 401-417 TARTALOM

Részletesebben

Tanúsítvány feltöltése Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 típusú kártyára

Tanúsítvány feltöltése Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 típusú kártyára Tanúsítvány feltöltése Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 típusú kártyára Windows XP, Vista, Windows 7, Windows 8 és Windows 10 operációs rendszeren 1(6) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2.

Részletesebben

Fontos megjegyzés: Telepítse először az illesztőprogramot, majd csatlakoztassa a VideoCAM Messenger eszközt az USB porthoz!

Fontos megjegyzés: Telepítse először az illesztőprogramot, majd csatlakoztassa a VideoCAM Messenger eszközt az USB porthoz! Fontos megjegyzés: Telepítse először az illesztőprogramot, majd csatlakoztassa a VideoCAM Messenger eszközt az USB porthoz! Telepítés előtt olvassa el ezt a fontos megjegyzést! 1. A VideoCAM Messenger

Részletesebben