BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint"

Átírás

1 Kiállítás dátuma: Verzió: 2 Oldal: 1/6 1. Az anyag / készítmény és a társaság / vállalkozás azonosítója: Kereskedelmi elnevezés: Azonosító szám: 46150/2004 (engedély szám ) Felhasználási terület: Gombaölő szer növényi betegségek ellen. Gyártó cég: Indofil Chemicals Company Cím: Nirlon House, Mumbai , India Forgalmazó cég: CRESCO CHEMICAL Kft. Cím: H-1025 Budapest, Szemlőhegy u. 20. Telefon: , Fax: , ficzerekata@crescokft.t-online.hu Sürgősségi telefon: Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ) 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2. Telefon: (36) 80/ (36-1-) A veszély azonosítása: EU-jel: Xi Irritatív N Környezeti veszély Speciális veszélyek emberre és környezetre: R 37 Izgatja a légutakat. R 43 Bőrrel érintkezve túlérzékenységet okozhat (szenzibilizáló hatású lehet). R 50/53 Nagyon mérgező a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszantartó károsodást okozhat. 3. Összetétel / az alkotórészekre vonatkozó információk: Veszélyes komponensek: 80-85% Mancozeb (C 4 H 6 Mn 2 S 4 ) x (Zn) y (Mangán + cink)-etilén-bisz-ditiokarbamát) CAS-szám: EINECS-szám: EU-jel: Xi, N R-mondatok: /53 4. Elsősegélynyújtási intézkedések: Bőrre kerülve: Szembe jutva: Lenyelve: Belélegezve: Azonnal távolítsuk el a szennyezett ruhát. Bő szappanos vízzel mossuk le a szennyezett bőrfelületet. Forduljunk orvoshoz, ha a tünetek nem múlnak, vagy újra megjelennek. Azonnal öblítsük át a szemet bő vízzel, hívjunk orvost, ha az irritáció tartós. Hánytatni nem szabad. Ha a sérült eszméleténél van, a szájüregét ki kell mosni és 1-2 pohár vizet kell itatni vele. Orvossal konzultálni kell. A kezelő orvosnak kell eldönteni, hogy kiváltandó-e hányás vagy sem. Vigyük a sérültet friss levegőre. Irritáció esetén orvoshoz kell fordulni.

2 Kiállítás dátuma: Verzió: 2 Oldal: 2/6 Általános információ: Nincs speciális ellenszer. A tünetek kezelése szükséges. 5. Tűzvédelmi intézkedések: Oltóanyagok: Veszélyes égés termékek: Védőintézkedések tűzoltók részére: Egyéb információ: Oltópor, CO 2, vízpermet, oltóhab. Széndiszulfid, kénhidrogén, kénoxidok, szénmonoxid. A tűzoltók és más személyek, akik ki vannak téve az égéstermékeknek, teljes tűzoltó védőöltözetet és külső levegőtől független légzőkészüléket viseljenek. Használat után a tűzoltó felszerelést alaposan meg kell tisztítani a szennyeződésektől. Kerüljük az égés során keletkező füst belélegzését. Ne engedjük a por felgyülemleni. Porrétegek öngyulladással vagy egyéb gyújtóhatás által kiválthat begyulladhatnak. Ha a levegőben szuszpendálódik, akkor a por robbanásveszélyt jelenthet. 6. Intézkedések baleset esetén: Személyi óvintézkedések: Környezetre vonatkozó óvintézkedések: Intézkedés tisztításra, összegyűjtésre: Védőruházatot és szem- arcvédőt kell viselni. Ne engedjük talajba, természetes vizekbe vagy csatornába a terméket. Söpörjük össze a kiszóródott anyagot, és helyezzük, tároljuk erre a célra felcímkézett tartályban ártalmatlanításig. A szennyezett területet mossuk fel vízzel. 7. Kezelés és tárolás: Biztonságos kezelés: Tárolási feltételek: Munka után alaposan mosakodjunk meg. Tartsuk lezárva a termék csomagolását. Csak megfelelő szellőzés mellett használjuk. Áttöltéshez használatos készüléket földeljük le, hogy elkerüljük az elektrosztatikus feltöltődést. Kerüljük a bőrrel, szemmel és ruházattal való érintkezést. Ne lélegezzük be a port. A termék nem veszélyes normális tárolási körülmények között, de azért tároljuk zárt csomagolásban biztonságos helyen, hogy megvédjük a csomagoló anyagot a sérüléstől, és a terméket a kiszóródástól. Tároljuk eredeti csomagolásban. Ha engedjük, hogy nedvesség érje, a termék bomlani kezd, és tűzveszélyessé válik. Ez a termék gyúlékony, ne tegyük ki lángnak vagy más gyújtóforrásnak. Gyermekektől távol kell tartani. 8. Az expozíció ellenőrzése/ egyéni védelem: Műszaki intézkedések: Nem szükségesek. Munkahelyi levegőben megengedett határérték: Mancozeb: 1 mg/m 3 gyártó által javasolt határérték. Személyi védőfelszerelés: Légzésvédelem: Kézvédelem: Ne lélegezzük be. Viseljünk védőmaszkot. Viseljünk védőkesztyűt.

3 Kiállítás dátuma: Verzió: 2 Oldal: 3/6 Szemvédelem: Bőrvédelem: Általános információk: Viseljünk védőszemüveget. Viseljünk védőruhát és zárt cipőt. Élelmiszertől, italtól és takarmánytól távol tartandó. A használat közben enni, inni és dohányozni nem szabad. 9. Fizikai és kémiai tulajdonságok: Halmazállapot: por Szín: sárga. sárgászöld Szag: káposztára emlékeztető enyhe szag Bomláspont: ºC Öngyulladás: - Önlobbanás: - Oxidálás: nem oxidáló anyag Robbanókészség: nem robbanó Lobbanáspont 137,8 ºC Sűrűség: kg/m³ Gőznyomás: elhanyagolható Vízoldhatóság: diszpergálható Oktanol együttható Pow = 0,06 ph (1%-os oldat) 6,5-7,0 Viszkozitás nem jellemző 10. Stabilitás és reakciókészség: Hő-stabilitás: Kerülendő körülmények: Kerülendő anyagok: Veszélyes bomlástermékek: Normál hőmérsékleten és nyomáson stabil. Tartsuk távol a nedvességtől. Kerüljük a túlhevülést, nyílt lángot. Kerüljük a savas anyagokkal, oldószerekkel való érintkezést. Széndiszulfid és kénhidrogén keletkezhet hő hatásárára bekövetkező bomlás esetén. 11. Toxikológiai információk: Akut toxicitás: LD50 szájon át patkányon 2000 mg/kg testsúly LD 50 bőrön át patkányon 2000 mg/kg testsúly LC 50 belélegezve patkányon 4,97 mg/liter levegő Szem irritáció: Nyúlon; nem irritatív hatású. Bőr irritáció: Nyúlon; nem irritatív hatású. Bőr allergia: Tengeri malacon; allergiát okoz Szenzibilizáció: Bőrrel érintkezve túlérzékenységet okozhat (szenzibilizáló hatású lehet). Tumor képződés: Nem okoz rákot. Mutagenitás: Nem mutagén hatású. Reproduktív toxicitás: Nem tapasztaltak káros hatásokat, amikor patkányok két egymás utáni nemzedékét orális expozíciónak tették ki. Fejlődési rendellenességeket tapasztaltak a patkányok utódaiban a terhesség alatti orális expozíció után, de csak olyan dózisok esetében, melyek szignifikáns káros hatást gyakoroltak az anyaállatra. Nyulaknál ilyen hatást nem tapasztaltak.

4 Kiállítás dátuma: Verzió: 2 Oldal: 4/6 12. Ökológiai információk: LC 50 (96 órás) ponty: EC 50 (48 órás) Daphnia: Méh toxicitás: Biológiai bomlás: Környezeti toxicitás: 3,36 mg/l, halakra veszélyes 3,76 mg/l 2000 mg/ kg A talajban a mikroorganizmusok által bontódik le. Nagyon mérgező a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszantartó károsodást okozhat. 13. Ártalmatlanítási szempontok: Termékkel kapcsolatos javaslat: Hulladékkulcs meghatározása: Szennyezett csomagolással kapcsolatos javaslat: Ártalmatlanítás égetéssel az állami és helyi előírások szerint. A terméket vagy a terméket tartalmazó mosóvizet ne engedjük csatornába vagy felszíni vizekbe. Ártalmatlanítani a helyi előírások figyelembe vételével szabad. (98/2001. (VI. 15.) Korm. rendelet A veszélyes hulladékkal kapcsolatos tevékenységek végzésének feltételeiről.) EWC-kód: * veszélyes anyagokat tartalmazó, mezőgazdasági vegyi hulladékok Ennek a terméknek a megfelelő EWC csoportba és így megfelelő EWC kódba való besorolása az anyag felhasználásától függ. Ha az anyagot kell elhelyezni vagy Önöknek szükségük van EWC kód besorolásra, kérjük vegyék figyelembe az ide vonatkozó rendeleteket. (16/2001. (VII. 18.) és 10/ (III. 26.) KöM rendeletek A hulladékok jegyzékéről.) EWC-kód: * veszélyes anyagokat maradékként tartalmazó vagy azokkal szennyezett csomagolási hulladékok A szennyezett csomagoló anyagot is el lehet égetni. Ártalmatlanítani a helyi előírások figyelembe vételével szabad. (94/2002. (V.5.) Korm. rendelet a csomagolási hulladék kezelésének részletes szabályairól.) 14. Szállítási információk: Szárazföldi szállítás (Közúti / vasúti) ADR/RID: 9 UN-szám: 3077 Osztályozási kód: M7 Csomagolási csoport: III Bárcák: 9 Veszélyt jelölő számok: 90 Megnevezés: Környezetre veszélyes szilárd anyag, m.n.n. Tengeri szállítás: IMDG: 9 UN-szám 3077 Címke: 9 Csomagolási csoport: III Tengeri szennyező: Igen

5 Kiállítás dátuma: Verzió: 2 Oldal: 5/6 Megnevezés: Környezetre veszélyes szilárd anyag, m.n.n. Légi szállítás ICAO/IATA: 9 Csomagolási csoport: III UN-szám 3077 Megnevezés: Környezetre veszélyes szilárd anyag, m.n.n. 15. A szabályozásra vonatkozó információ: EU-jel Xi Irritatív, N Környezeti veszély R-mondatok: R 37 Izgatja a légutakat. R 43 Bőrrel érintkezve túlérzékenységet okozhat (szenzibilizáló hatású lehet). R 50/53 Nagyon mérgező a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszantartó károsodást okozhat. S-mondatok: S 2 Gyermekek kezébe nem kerülhet. S 9 Az edényzet jól szellőztethető helyen tartandó. S 16 Gyújtóforrástól távol tartandó - Tilos a dohányzás. S 24/25 Kerülni kell a bőrrel való érintkezést és a szembejutást. S 36 Megfelelő védőruházatot, védőkesztyűt és szem-/ arcvédőt kell viselni. S 60 Az anyagot és/ vagy edényzetét veszélyes hulladékként kell ártalmatlanítani. Érvényes magyar törvények és rendeletek: Veszélyes anyagok, készítmények: évi XXV. törvény A kémiai biztonságról 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet, illetve módosításai [33/2004. (IV. 26.) ESzCsM és 26/2007. (VI. 07) EüM (1907/2006/EK REACH) rendeletek] a veszélyes anyagokkal és a veszélyes készítményekkel kapcsolatos eljárások, illetve tevékenységek részletes szabályairól Veszélyes hulladékok: 16/2001. (VII. 18.) és 10/ (III. 26.) KöM rendeletek A hulladékok jegyzékéről 98/2001. (VI. 15.) Korm. rendelet A veszélyes hulladékkal kapcsolatos tevékenységek végzésének feltételeiről 94/2002.(V.5.) Korm. rendelet a csomagolásról és a csomagolási hulladék kezelésének részletes szabályairól Tűzvédelem: 9/2008. (II. 22.) ÖTM rendelet Munkavédelem: évi XCIII. törvény a munkavédelemről 25/1996. (VIII. 28.) NM rendelet az egészséget nem veszélyeztető munkavégzés és munkakörülmények általános egészségügyi követelményeiről 16. Egyéb információk: A megadott információk az adatlap összeállításának napjáig megszerzett fenti termékre vonatkozó ismereteinken alapulnak. Az adatok nem képeznek semmilyen garanciát a termék alkalmazási tulajdonságaira vonatkozóan. Az adatlap nem mentesíti a felhasználót a tevékenységét szabályozó egyéb előírások ismerete és alkalmazása alól. Felhívjuk a felhasználók figyelmét a vegyi anyag rendeltetésétől eltérő felhasználásából eredő kockázatokra.

6 Kiállítás dátuma: Verzió: 2 Oldal: 6/6 A veszélyes komponensek R-mondatai: R 37 Izgatja a légutakat. R 43 Bőrrel érintkezve túlérzékenységet okozhat (szenzibilizáló hatású lehet). R 50/53 Nagyon mérgező a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszantartó károsodást okozhat. A gyártó adatai ( ) és az 1907/2006/EK REACH alapján veszélyes készítményhez. készült. Nyomtatási dátum:

H- 6800 Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3.

H- 6800 Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3. Készült az 1907/2006 EK rend. /REACH/ szerint 2012.10.17.-én 3. verzió Oldal:1/6 1. Termék neve 1.1.Kereskedelmi elnevezés: 1.2.A termék felhasználása: Textil anyagokból folt eltávolítására 1.3.Gyártó

Részletesebben

H- 6800 Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3.

H- 6800 Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3. Oldal:1/7 1. Termék neve 1.1.Kereskedelmi elnevezés: 1.2.A termék felhasználása: Segédanyag textilanyagok mosásához 1.3.Gyártó cég: Monolit Trade Kft. Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Garzó Imre utca 3. Telefon:

Részletesebben

EU biztonsági. Módosítás dátuma: 19 December 2005 Nyomtatás dátuma: 10 Október 2007 EU SDB20990A Oldal: 1 3 SHERASONIC

EU biztonsági. Módosítás dátuma: 19 December 2005 Nyomtatás dátuma: 10 Október 2007 EU SDB20990A Oldal: 1 3 SHERASONIC EU biztonsági Módosítás dátuma: 19 December 2005 Nyomtatás dátuma: 10 Október 2007 EU SDB20990A Oldal: 1 3 Első Stoff-/Zubereitungs-und cég neve Kereskedelmi név: Gyártó: SHERA anyagtechnológia GmbH &

Részletesebben

H- 6800 Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3.

H- 6800 Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3. Készült 2012.10.16.-án az 1907/2006 EK rend. /REACH/ szerint Verzió: 2 Oldal:1/5 1. Termék neve 1.1.Kereskedelmi elnevezés: 1.2. A készítmény felhasználása: 1.3.Gyártó és forgalmazó cég: Cím: Telefon:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: Alkalmazás: Gyártó: Forgalmazó: Felelős személy: BRADOLIFE kézfertőtlenítő gél higiénés kézfertőtlenítőszer Florin Vegyipari

Részletesebben

Veszprém, Házgyári u. 21 sz. Brill -22 C Szélvédőmosó Folyadék oldalszám: 1/6 Változat: Felülvizsgálat: 2006. 12. 12. Kibocsátás kelte: 2006. 06. 20.

Veszprém, Házgyári u. 21 sz. Brill -22 C Szélvédőmosó Folyadék oldalszám: 1/6 Változat: Felülvizsgálat: 2006. 12. 12. Kibocsátás kelte: 2006. 06. 20. Brill -22 C Szélvédőmosó Folyadék oldalszám: 1/6 1. Készítmény és a Társaság/ Vállalat azonosítása: Kereskedelmi elnevezés: Brill -22 C Szélvédőmosó és Jégoldó Folyadék Koncentrátum Felhasználási terület:

Részletesebben

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint Loctite 7850 oldal 1 / 5 Biztonsági adatlap (SDB) száma: : 173739 Felülvizsgálat ideje: 26.01.2012 Nyomtatás ideje: 31.05.2013 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és

Részletesebben

Lasselsberger-Knauf Kft. 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet alapján A kiállítás kelte:2005. 03. 01. 5/1.

Lasselsberger-Knauf Kft. 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet alapján A kiállítás kelte:2005. 03. 01. 5/1. A kiállítás kelte:2005. 03. 01. 5/1. 1. ANYAG-/ELŐKÉSZÍTÉSI ÉS CÉGMEGNEVEZÉS 1.1 A termék neve: YTONG Vékonyágyazatú falazóhabarcs 1.2 A gyártóra, forgalmazóra vonatkozó adatok Szállító: 1.2.1 Postacím:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Felülvizsgálat dátuma: 2007.12.21. Verzió: 3 Oldal: 1/6. X n ÁRTALMAS F TŰZVESZÉLYES N KÖRNYEZETI VESZÉLY

BIZTONSÁGI ADATLAP. Felülvizsgálat dátuma: 2007.12.21. Verzió: 3 Oldal: 1/6. X n ÁRTALMAS F TŰZVESZÉLYES N KÖRNYEZETI VESZÉLY Felülvizsgálat dátuma: 2007.12.21. Verzió: 3 Oldal: 1/6 1. Készítmény és a Társaság/ Vállalat azonosítása: Kereskedelmi elnevezés: Felhasználási terület: Gyártó, szállító cég: Importáló cég: Cím: Telefon:

Részletesebben

MASTERCLEAN-NVOC C30L

MASTERCLEAN-NVOC C30L 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék tájékoztató Márkanév : Felhasználás : Nyomdaipari anyag Szállító : Brenntag Hungária Kft. Bányalég utca 45. HU 1225 Budapest Felelős

Részletesebben

MÁRVÁNYDEKOR lábazati vakolat

MÁRVÁNYDEKOR lábazati vakolat BIZTONSÁGI ADATLAP TRILAK Festékgyártó KFT. Kiállítás kelte: 2004-04-06 Módosítás kelte: 2008-05-27 1. A készítmény és a vállalkozás azonosítása A készítmény felhasználása: Lábazati vakolat Gyártó cég

Részletesebben

PROTECT Háztartási rovarirtó permet

PROTECT Háztartási rovarirtó permet BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: Rovarirtó permetezőszer A készítmény megnevezése:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. Szakasz: Veszélyesség szerinti besorolás

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. Szakasz: Veszélyesség szerinti besorolás Oldalszám: 1 Összeállítás dátuma: 07-12-2015 Verziószám: 1 1. Szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító A termék neve: Termékkód: VSSK9802 1.2. Az anyag vagy

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. KIWI EXPRESS CREAM With Nano Önfényező cipőápolószer 1. KÉMIAI KÉSZÍMÉNY ÉS VÁLLALT AZONOSÍTÁSA

BIZTONSÁGI ADATLAP. KIWI EXPRESS CREAM With Nano Önfényező cipőápolószer 1. KÉMIAI KÉSZÍMÉNY ÉS VÁLLALT AZONOSÍTÁSA 1. KÉMIAI KÉSZÍMÉNY ÉS VÁLLALT AZONOSÍTÁSA A készítmény azonosítása : KIWI EXPRESS CREAM With Nano Önfényező cipőápolószer (minden szín) Termékkód : SC/21/120.001 A készítmény felhasználása : cipőápolószer

Részletesebben

Dátum: 2007.08.01. Verzió: 3 Oldal: 1/5. Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ) 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2.

Dátum: 2007.08.01. Verzió: 3 Oldal: 1/5. Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ) 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2. Dátum: 2007.08.01. Verzió: 3 Oldal: 1/5 1. Az anyag/ készítmény és a társaság/ vállalkozás azonosítója: Kereskedelmi elnevezés: Felhasználási terület: Gépipar Gyártó és forgalmazó cég: AUTÓ MOBIL VEGYI

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Dátum: 2007-07-23. Oldal: 1/6. 1. Termék neve. 2. Összetétel: 3. Veszélyesség szerinti besorolás

BIZTONSÁGI ADATLAP Dátum: 2007-07-23. Oldal: 1/6. 1. Termék neve. 2. Összetétel: 3. Veszélyesség szerinti besorolás BIZTONSÁGI ADATLAP Dátum: 2007-07-23. Oldal: 1/6 1. Termék neve Kereskedelmi elnevezés: Importáló cég: Cím Telefon Fax Gyártó: Cím: Telefon Fax: E-mail cím: Honlap: Forgalmazó: Cím: Telefon: Fax: E-mail:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint Kiállítás dátuma: 2011.02.01, Utoljára frissítve: 2012.11.27 Oldal: 1/8 1. Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Termék megnevezése: Bros szúnyogírtó folyadék

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. NEUBOL E 30 Felülvizsgálat dátuma: 2007.12.21. Verzió: 3 Oldal: 1/5

BIZTONSÁGI ADATLAP. NEUBOL E 30 Felülvizsgálat dátuma: 2007.12.21. Verzió: 3 Oldal: 1/5 Felülvizsgálat dátuma: 2007.12.21. Verzió: 3 Oldal: 1/5 1. Készítmény és a Társaság/ Vállalat azonosítása: Kereskedelmi elnevezés: Felhasználási terület: ipari felhasználás Gyártó, Az anyag beszerzése

Részletesebben

VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK

VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK Kiadás száma: 1.1 Kiadás kelte: 2010. 06. 14. Felülvizsgálat kelte: 2010. 06. 14. 1. AZONOSÍTÁS Anyag/készítmény megnevezése: magyar név: Aromax Légúttisztító Illóolajkeverék angol név: Aromax Respiratory

Részletesebben

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P B I Z T O N S Á G I A D A T L A P 1. Termék neve Kereskedelmi elnevezés: Gyártó, forgalmazó cég: Cím: Telefon: Fax: Sürgősségi telefon: CSAVARLAZÍTÓ SPRAY AUTÓ MOBIL VEGYI Kft. 6727 Szeged, Acél u. 27/C.

Részletesebben

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P B I Z T O N S Á G I A D A T L A P 1. Termék neve Kereskedelmi elnevezés: Gyártó cég: Cím: Telefon: Fax: Forgalmazó cég: Cím: Telefon: Fax: Sürgősségi telefon: AUTÓ MOBIL VEGYI Kft. 6727 Szeged, Acél u.

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ) 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2. Telefon: (36) 80/201-199 (36-1-) 476-6464

BIZTONSÁGI ADATLAP. Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ) 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2. Telefon: (36) 80/201-199 (36-1-) 476-6464 Dátum: 2007.08.01. Verzió: 3 Oldal: 1/5 1. Készítmény és a Társaság/ Vállalat azonosítása: Kereskedelmi elnevezés: ZÁROLAJZÓ-JÉGOLDÓ Felhasználási terület: Karbantartás Gyártó és forgalmazó cég: AUTÓ MOBIL

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint. 1. Az anyag / készítmény és a társaság / vállalkozás azonosítója:

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint. 1. Az anyag / készítmény és a társaság / vállalkozás azonosítója: Kiállítás dátuma: 2009.06.30. Verzió: 1 Oldal: 1/6 1. Az anyag / készítmény és a társaság / vállalkozás azonosítója: Kereskedelmi elnevezés: Termékkód: A-008 Felhasználási terület: Vegyi anyag építkezéshez,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és az 1272/2008/EK rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és az 1272/2008/EK rendelet szerint Kiállítás dátuma: 2006.07.11 Verzió: 2 Oldal: 1/6 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: Kupfat Termékkód: 5004x 1.2. Az anyag

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Xn Ártalmas N Környezeti veszély

BIZTONSÁGI ADATLAP. Xn Ártalmas N Környezeti veszély Felülvizsgálva: 2008.12.17. Oldal: 1/6 1. Az anyag / készítmény és a vállalat / vállalkozás azonosítása: Kereskedelmi elnevezés: Felhasználási terület: Gyártó cég: Cím: Telefon: Fax: e-mail: Forgalmazó

Részletesebben

1 Anyag / Készítmény és a Vállalat Azonosítása. 2 Veszély Azonosítása. 3 Összetétel / Információk az összetevőkről. 4 Elsősegélynyújtás

1 Anyag / Készítmény és a Vállalat Azonosítása. 2 Veszély Azonosítása. 3 Összetétel / Információk az összetevőkről. 4 Elsősegélynyújtás 1. oldal / 5 oldalból Készítés dátum: 2012.06.22. 1 Anyag / Készítmény és a Vállalat Azonosítása Anyag vagy Készítmény azonosítása: Termék neve: Fumados SG superconcentrate Felhasználása: Folyékony lerakódásgátló

Részletesebben

Biztonságtechnikai Adatlap

Biztonságtechnikai Adatlap 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Folyadék 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Tisztítószerek

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Felülvizsgálat kelte: 2005.05.20. Termék neve: SCHWEGO MAT UV 8455 Nyomtatvány kelte: 2005.05.30.

BIZTONSÁGI ADATLAP. Felülvizsgálat kelte: 2005.05.20. Termék neve: SCHWEGO MAT UV 8455 Nyomtatvány kelte: 2005.05.30. 1. A készítmény neve: SCHWEGO MAT UV 8455 (4391) Gyártó cég neve Bernd Schwegmann GmbH. Címe: D-53501 Grafschaft Gelsdorf, Wernher von Braun Str. 14. Telefon: 0 22 25/92 26-0 Forgalmazó és importáló cég:

Részletesebben

Dátum: 2007.08.01. Verzió: 3 Oldal: 1/5

Dátum: 2007.08.01. Verzió: 3 Oldal: 1/5 Dátum: 2007.08.01. Verzió: 3 Oldal: 1/5 1. Az anyag/ készítmény és a társaság/ vállalkozás azonosítója: Kereskedelmi elnevezés: Felhasználási terület: Gyártó és forgalmazó cég: Cím: Telefon: Fax: E-mail:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP CIF POWER CREAM SUPER UNIVERZÁLIS TISZTITÓSZER

BIZTONSÁGI ADATLAP CIF POWER CREAM SUPER UNIVERZÁLIS TISZTITÓSZER 1.VEGYI ANYAG NEVE A KÉSZITMÉNY NEVE BIZTONSÁGI ADATLAP CIF POWER CREAM SUPER UNIVERZÁLIS TISZTITÓSZER TERMÉKSZÁM 8196816/17.11.05 A KÉSZITMÉNY FELHASZNÁLÁSA FORGALMAZÓ SÜRGŐSSÉGI TELEFON KISZERELÉS Cif

Részletesebben

1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1.A készítmény azonosítása:

1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1.A készítmény azonosítása: Kiállítás kelte: 2007.06.13. 1. oldal, összesen: 7 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1.A készítmény azonosítása: 1.2. A készítmény felhasználása: Pigmentkoncentrátum vizes

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Kiállítás dátuma: 2007.05.15. Verzió: 3 Oldal: 1/5 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: BINZEL-Antispritzerschutzmittel 1.2.

Részletesebben

Zep Natural Biztonságtechnikai Adatlap

Zep Natural Biztonságtechnikai Adatlap 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása: A készítmény/anyag neve: Felhasználási terület: Forgalmazó: ZEP NATURAL Felülettisztító és fertőtlenítő szer Vegyspeed Kereskedelmi és Szolgáltató

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint Kiállítás dátuma: 2007.06.26. Verzió: 2 Oldal: 1/5 1. Az anyag / készítmény és a társaság / vállalkozás azonosítója: Kereskedelmi elnevezés: D-HOS Felhasználási terület: Fertıtlenítı hatású mosópor. OTH-szám:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és a 1272/2008/EK szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és a 1272/2008/EK szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Kiállítás dátuma: 2013.02.13. Verzió: 1 Oldal: 1/5 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: LEFOLYÓTISZTÍTÓ 1.2. Az anyag vagy

Részletesebben

UNICLEAN65-VOC mentes 1000L

UNICLEAN65-VOC mentes 1000L 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék tájékoztató Márkanév : UNICLEAN65-VOC MENTES 1000L Felhasználás : Nyomdaipari anyag Szállító : Brenntag Hungária Kft. Bányalég utca 45.

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint)

BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) Terméknév: Tisztítókészlet Digitális kamera 1. Anyag / készítmény és vállalat / vállalkozás azonosítása Honosítás kelte: 2008.

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 1778. az 1907/2006/EK rendelet szerint Kiadás dátuma: 2008. 03. 20. Oldalszám: 1/6. MEDIKÉMIA Zrt.

Biztonsági adatlap Azonosító: 1778. az 1907/2006/EK rendelet szerint Kiadás dátuma: 2008. 03. 20. Oldalszám: 1/6. MEDIKÉMIA Zrt. Kiadás dátuma: 2008. 03. 20. Oldalszám: 1/6 1. A készítmény és a társaság azonosítása 1.1. A készítmény azonosítása: PRELIX Rovareltávolító szórópisztolyos 1.2. A készítmény felhasználása: gépjárművekre

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Kiállítás dátuma: 2012.11.29. Verzió: 1 Oldal: 1/5 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: Kálcium-karbonát Szénsavas mész A

Részletesebben

: FROSCH ALOE VERA DISH 500ML SO2

: FROSCH ALOE VERA DISH 500ML SO2 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék tájékoztató Márkanév : Azonosító szám : 61687 Az anyag/készítmény felhasználása : Tisztítószer Társaság : Erdal Ges.m.b.H. Neualmerstrasse

Részletesebben

Total Clean 2001 Kft. 1/7 ODO. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH. térkőtisztító

Total Clean 2001 Kft. 1/7 ODO. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH. térkőtisztító Total Clean 2001 Kft. 1/7 ODO A kiállítás kelte: 2010.06.25. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH 1.) Keverék neve: ODO térkőtisztító Gyártó cég neve: HungaroChemicals Ipari, Kereskedelmi

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint Oldal: 1/5 1. Az anyag /készítmény és a társaság/ vállalkozás azonosítója: Kereskedelmi elnevezés: Felhasználási terület: Gyártó és forgalmazó cég: Cím: Telefon: Fax: E-mail: Sürgősségi telefon: Telefon:

Részletesebben

1.) A keverék és a vállalat azonosítása:

1.) A keverék és a vállalat azonosítása: HungaroChemicals Kft. 1/10 Chemind Super Powder BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006/EK rendelet (REACH), II. mellékletével A kiállítás kelte: 2013.01.28. 1.) A keverék és a vállalat azonosítása:

Részletesebben

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P B I Z T O N S Á G I A D A T L A P 1. Termék neve Kereskedelmi elnevezés: Gyártó, forgalmazó cég: Cím: Telefon: Fax: Sürgősségi telefon: AUTÓ MOBIL VEGYI Kft. 6727 Szeged, Acél u. 27/C. 06/62/480-640 06/62/482-791

Részletesebben

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P Készült az 1907/2006 EK rendelet /REACH/ szerint

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P Készült az 1907/2006 EK rendelet /REACH/ szerint 1 1. Termék neve Kereskedelmi elnevezés: Készült: Forgalmazó: Cím: Telefon: Fax: Web: e-mail: Veszély esetén hívható BIENN COLOR mosópor 2011.05.03. Satina Gold Kozmetikai Kft. 6800 Hódmezővásárhely, Erzsébeti

Részletesebben

1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Elkészítés időpontja: 2015. 03. 31. 1/9 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Terméknév: MAXPOWER 300 PETROL Felhasználás célja: Benzin üzemanyag adalék A biztonsági

Részletesebben

1.) A keverék és a vállalat azonosítása:

1.) A keverék és a vállalat azonosítása: HungaroChemicals Kft. 1/10 HC-DPE BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006/EK rendelet (REACH), II. mellékletével A kiállítás kelte: 2001.12.11. 1.) A keverék és a vállalat azonosítása: 1.1. Keverék

Részletesebben

Terméknév: MOL Arol 2T kétütemű motorolaj

Terméknév: MOL Arol 2T kétütemű motorolaj BIZTONSÁGI ADATLAP (93/112 EGK irányelv és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) MOLLUB Kft Terméknév: MOL Arol 2T kétütemű motorolaj Változat: 9 Utolsó változtatás: 2002. 07. 01. Kibocsátás kelte:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint Kiállítás dátuma: 2010.10.29. Verzió: 1 Oldal: 1/7 1. Az anyag / készítmény és a társaság / vállalkozás azonosítója: Kereskedelmi elnevezés: Acid Based Primer Felhasználási terület: Műköröm építés. Termékek:

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Kiállítás dátuma: 2011.06.20. Verzió:2 Oldal: 1/7 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: Kémiai elnevezés: Trinátrium-foszfát

Részletesebben

HungaroChemicals Kft. 1/8 Chemipur S 75. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH

HungaroChemicals Kft. 1/8 Chemipur S 75. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH HungaroChemicals Kft. 1/8 Chemipur S 75 A kiállítás kelte: 2001.05.25. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH 1.) Készítmény neve: Chemipur S 75 habzó savas tisztító- fertőtlenítőszer

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ) 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2. Telefon: (36) 80/201-199 (36-1-) 476-6464

BIZTONSÁGI ADATLAP. Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ) 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2. Telefon: (36) 80/201-199 (36-1-) 476-6464 Dátum: 2008.02.19. Verzió: 4 Oldal: 1/5 1. Készítmény és a Társaság/ Vállalat azonosítása: Kereskedelmi elnevezés: CSAVARLAZÍTÓ SPRAY Felhasználási terület: Karbantartás Gyártó és forgalmazó cég: Phobex

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2. A VESZÉLYEK AZONOSÍTÁSA** A többszörösen módosított 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet értelmében veszélyes keverék.

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2. A VESZÉLYEK AZONOSÍTÁSA** A többszörösen módosított 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet értelmében veszélyes keverék. BIZTONSÁGI ADATLAP A biztonsági adatlap kiadásának dátuma: 2003. június 26. Felülvizsgálva: 2009. december 14. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA** A keverék neve: A keverék felhasználása: Hidrogén-peroxidot

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag / készítmény és a vállalat / cég meghatározása. Griffin L.L.C. c/o Griffin (Europe) Headquarters N.V.

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag / készítmény és a vállalat / cég meghatározása. Griffin L.L.C. c/o Griffin (Europe) Headquarters N.V. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. Az anyag / készítmény és a vállalat / cég meghatározása Az anyag megnevezése: KOCIDE 2000 A forgalmazó neve: A forgalmazó címe: Griffin L.L.C. c/o Griffin (Europe) Headquarters N.V.

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Dátum: 2007.12.21. Verzió: 1 Oldal: 1/6

BIZTONSÁGI ADATLAP. Dátum: 2007.12.21. Verzió: 1 Oldal: 1/6 Dátum: 2007.12.21. Verzió: 1 Oldal: 1/6 1. Készítmény és a Társaság/ Vállalat azonosítása: Kereskedelmi elnevezés: Felhasználási terület: Gyártó, szállító cég: Importáló cég: Cím: Telefon: Fax: E-mail

Részletesebben

Prime Source vízkőoldó 1/5 Verziószám: 1 Készült: 2010.október14 BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK REACH

Prime Source vízkőoldó 1/5 Verziószám: 1 Készült: 2010.október14 BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK REACH Prime Source vízkőoldó 1/5 Verziószám: 1 BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK REACH 1. Az anyag/ készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A készítmény megnevezése: PRIME SOURCE Vízkőoldó koncentrátum

Részletesebben

az 1907/2006/EK rendelet szerint

az 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgálat: 2011. 03. 29. Oldalszám: 1/5 1. SZAKASZ:Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: PREVENT színes autópolírozó piros 1.2.A keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK - ISO 11014-1 szerint

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK - ISO 11014-1 szerint Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK - ISO 11014-1 szerint Aerodag Ceramishield oldal 1 / 6 Biztonsági adatlap (SDB) száma: 326229 Felülvizsgálat ideje: 2009.12.03. Nyomtatás ideje: 2010.03.11. Kereskedelmi

Részletesebben

1.) A keverék és a vállalat azonosítása:

1.) A keverék és a vállalat azonosítása: HungaroChemicals Kft. 1/11 Combi Grill BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006/EK rendelet (REACH), II. mellékletével A kiállítás kelte: 2010.08.19. 1.) A keverék és a vállalat azonosítása: 1.1.

Részletesebben

3. Összetétel: szerves és szervetlen szilárd anyagok keveréke

3. Összetétel: szerves és szervetlen szilárd anyagok keveréke 1 1. Termék neve 1.1.Kereskedelmi elnevezés: DALMA varázs folyékony súrolószer 1.2.Felhasználás edények, kádak tisztítására 1.3.Gyártó és forgalmazó cég: Satina Gold Kozmetikai Kft. Cím: 6800 Hódmezővásárhely,

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Kiállítás dátuma: 2011.01.26. Verzió:2 Oldal: 1/7 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: Kémiai elnevezés: Nátrium-karbonát

Részletesebben

B I ZTONSÁGI ADAT L AP 1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EÜM rendelet szerint

B I ZTONSÁGI ADAT L AP 1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EÜM rendelet szerint B I ZTONSÁGI ADAT L AP 1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EÜM rendelet szerint 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: Termék kód: NA-212 1.1. Felhasználás (ipari, foglakozásszerű,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint Kiállítás dátuma: 2007.06.21. Verzió: 2 Oldal: 1/5 1. Az anyag / készítmény és a társaság / vállalkozás azonosítója: Kereskedelmi elnevezés: SELISO Felhasználási terület: Fertıtlenítı hatású folyékony

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 34590-94-8 252-104-2 5-15 % - -

BIZTONSÁGI ADATLAP 34590-94-8 252-104-2 5-15 % - - Termék neve: SCHWEGO SOFT 2000 AYH (4077) 1/5 Aktualizálás kelte: 2006. 04. 26. 1. A készítmény neve: SCHWEGO SOFT 2000 AYH (4077) nedvesítővíz-adalék Gyártó cég neve: Bernd Schwegmann GmbH & Co. KG Címe:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. CRITOX füstpatron rágcsálóirtó szer 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE

BIZTONSÁGI ADATLAP. CRITOX füstpatron rágcsálóirtó szer 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE 1 BIZTONSÁGI ADATLAP rágcsálóirtó szer 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: Füstpatron rágcsálók irtására A készítmény megnevezése: rágcsálóirtó szer Gyártó és

Részletesebben

1.) A keverék és a vállalat azonosítása:

1.) A keverék és a vállalat azonosítása: HungaroChemicals Kft. 1/11 D-Alkal 45 BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006/EK rendelet (REACH), II. mellékletével A kiállítás kelte: 2010.06.20. 1.) A keverék és a vállalat azonosítása: 1.1.

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. mosási kiegészítőként színes és fehér ruhákhoz elsősorban háztartásokban.

BIZTONSÁGI ADATLAP. mosási kiegészítőként színes és fehér ruhákhoz elsősorban háztartásokban. BIZTONSÁGI ADATLAP A biztonsági adatlap kiadásának dátuma: 2007. szeptember 27. Felülvizsgálva: -- 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: A készítmény felhasználása: alkalmas direkt

Részletesebben

1.) A keverék és a vállalat azonosítása:

1.) A keverék és a vállalat azonosítása: HungaroChemicals Kft. 1/10 Combi DEZ BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006/EK rendelet (REACH), II. mellékletével A kiállítás kelte: 2009.02.16. 1.) A keverék és a vállalat azonosítása: 1.1.

Részletesebben

1.) A keverék és a vállalat azonosítása:

1.) A keverék és a vállalat azonosítása: HungaroChemicals Kft. 1/10 Unacid S 500 BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006/EK rendelet (REACH), II. mellékletével A kiállítás kelte: 2001.05.30. 1.) A keverék és a vállalat azonosítása: 1.1.

Részletesebben

THERMOTEK KOLOR vízlepergető vékonyvakolat Kapart struktúra

THERMOTEK KOLOR vízlepergető vékonyvakolat Kapart struktúra BIZTONSÁGI ADATLAP TRILAK Festékgyártó KFT. Kiállítás kelte: 2007-05-21 Módosítás kelte: 2008-02-27 1. A készítmény és a vállalkozás azonosítása A készítmény felhasználása: Kültéri vakolat Gyártó cég neve

Részletesebben

AMMÓNIUM-SZULFÁT BIZTONSÁGI ADATLAP

AMMÓNIUM-SZULFÁT BIZTONSÁGI ADATLAP Oldal: 1 / 6 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Az anyag neve: Ammónium-szulfát CAS szám: 7783-20-2 EK szám: 231-984-1 Index-szám: - OKBI szám: B-001811

Részletesebben

KONSTRUKTÍV KFT H-1183. Budapest, Üllői út 484. Tel. (36-1) 291-5389 Fax. (36-1) 291-5389

KONSTRUKTÍV KFT H-1183. Budapest, Üllői út 484. Tel. (36-1) 291-5389 Fax. (36-1) 291-5389 Felülvizsgálat dátum: 2009. 04.10. Verziószám: 2 Dátum. 2008.01.04. 1.Az Anyag/Készítmény és a Társaság/ Vállalkozás azonosítása: Kereskedelmi elnevezés: Felhasználási terület: Gyártó cég: Cím: Elsősegély

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (veszélyes készítményekhez) Cím H-2657 Tolmács, Arany J. u. 2.

BIZTONSÁGI ADATLAP (veszélyes készítményekhez) Cím H-2657 Tolmács, Arany J. u. 2. A kiállítás kelte: 2012.09.19. BIZTONSÁGI ADATLAP (veszélyes készítményekhez) 1. Az anyag / keverékek és a vállalat / vállalkozás azonosítása Termékazonosító A készítmény neve Alkonek B Termékszáma - Az

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint Dátum: 2010.03.24. Verzió: 1 Oldal: 1/5 1. A anyag/ készítmény és a társaság/ vállalkozás azonosítója: Kereskedelmi elnevezés: Felhasználási terület: Gyártó és forgalmazó cég: Cím: Telefon: Fax: E-mail:

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EC, 31. cikkelye szerint. Weißenhorner Straße 2 89250 Senden Tel: +49 (0) 7309/872-0 Fax: +49 (0) 7309/872-24

Biztonsági adatlap 1907/2006/EC, 31. cikkelye szerint. Weißenhorner Straße 2 89250 Senden Tel: +49 (0) 7309/872-0 Fax: +49 (0) 7309/872-24 1. Anyagmegnevezés, gyártó és forgalmazó megnevezése Kereskedelmi név: Pumice polírpaszta (Bimstein) Gyári szám: 520 0016 0 Gyártó: Forgalmazó: Bredent GmbH & Co.KG Weißenhorner Straße 2 89250 Senden Tel:

Részletesebben

HungaroChemicals Kft. 1/7 Chemicid SP 2000 Plus. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH

HungaroChemicals Kft. 1/7 Chemicid SP 2000 Plus. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH HungaroChemicals Kft. 1/7 Chemicid SP 2000 Plus A kiállítás kelte: 2001.05.25. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH 1.) Készítmény neve: Chemicid SP 2000 Plus savas tisztító- fertőtlenítőszer

Részletesebben

1.) A keverék és a vállalat azonosítása:

1.) A keverék és a vállalat azonosítása: HungaroChemicals Kft. 1/11 Chemisept GDA BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006/EK rendelet (REACH), II. mellékletével A kiállítás kelte: 2001.12.15. 1.) A keverék és a vállalat azonosítása: 1.1.

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Kiállítás dátuma: 2011.06.21. Verzió: 1 Oldal: 1/7 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2541 Lábatlan, Rákóczi F. út 105. Tel: +36 (33) 524-071 Fax: +36 (33) 524-070 e-mail: info@assisttrend.hu web: www.assisttrend.

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2541 Lábatlan, Rákóczi F. út 105. Tel: +36 (33) 524-071 Fax: +36 (33) 524-070 e-mail: info@assisttrend.hu web: www.assisttrend. BIZTONSÁGI ADATLAP INI MOK Kiállítás/javítás kelte: 2011.12.30. 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Márkanév: INI MOK Gépi szőnyegtisztító Gyártó: SUTTER Professional S.r.I. 15060

Részletesebben

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P Dalma autosampon Készült 2015.05.26.-án az 1907/2006 EK /REACH/és a 453/2010/ EUrend.

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P Dalma autosampon Készült 2015.05.26.-án az 1907/2006 EK /REACH/és a 453/2010/ EUrend. 1/7 1. Szakasz - A keverék és a vállalkozás azonosítása 1.1.Termékazonosító Dalma autósampon 1.2. Felhasználás: Autók mosásához 1.3.Szállító: Satina Gold Kft Cím: 6800 Hódmezővásárhely Erzsébeti út 12

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Fehér szórózsír PTFE-vel 400ml Felülvizsgálva: 2015.04.24 Dátum: 2007.07.08. Verzió: 2 Oldal: 5/5

BIZTONSÁGI ADATLAP. Fehér szórózsír PTFE-vel 400ml Felülvizsgálva: 2015.04.24 Dátum: 2007.07.08. Verzió: 2 Oldal: 5/5 1. szakasz:az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítója 1.1 Kereskedelmi elnevezés: Cikkszám: LOS 444 1.2 Felhasználási terület Kenőanyag 1.3 A biztonsági adatlap szállítójának adatai Gyártó,

Részletesebben

Biztonsági adatlap oldalszám: 1/4 Készült a 91/155 EGK irányelv, a 44/2000. (XII. 27.) EüM Rendelet, valamint az 1907/2006. EK rendelet alapján.

Biztonsági adatlap oldalszám: 1/4 Készült a 91/155 EGK irányelv, a 44/2000. (XII. 27.) EüM Rendelet, valamint az 1907/2006. EK rendelet alapján. Biztonsági adatlap oldalszám: 1/4 Készült a 91/155 EGK irányelv, a 44/2000. (XII. 27.) EüM Rendelet, valamint az 1907/2006. EK rendelet alapján. A nyomtatás kelte: 2003.2.3. Az átdolgozás kelte: 2004.5.5.,

Részletesebben

1.) A keverék és a vállalat azonosítása:

1.) A keverék és a vállalat azonosítása: HungaroChemicals Kft. 1/13 Chemipur CL 80 BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006/EK rendelet (REACH), II. mellékletével és a 453/2010/EU rendelettel A kiállítás kelte: 2001.06.05. 1.) A keverék

Részletesebben

Aktualizálva: 2010.10.18. 1.1. Felhasználás: Előhívószer folyékony penetráló anyagokhoz. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: MR 70 ELŐHÍVÓ, FEHÉR

Aktualizálva: 2010.10.18. 1.1. Felhasználás: Előhívószer folyékony penetráló anyagokhoz. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: MR 70 ELŐHÍVÓ, FEHÉR BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: Csomagolási forma: Kannás. 1.1. Felhasználás: Előhívószer folyékony penetráló anyagokhoz. 1.2. Gyártó cég neve: MR-Chemie GmbH Nordstr. 61-63 Tel./Fax +49 (0)2303/95151-0/+49(0)2303-95151-10

Részletesebben

ORTUS 5 SC BIZTONSÁGI ADATLAP

ORTUS 5 SC BIZTONSÁGI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP Oldalszám: 1/7 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA 1. 1. Az anyag vagy készítmény azonosítása Az anyag neve: CAS szám: EU szám: 1. 2. Az anyagok/készítmények felhasználása

Részletesebben

ASZKORBINSAV BIZTONSÁGI ADATLAP

ASZKORBINSAV BIZTONSÁGI ADATLAP Oldal: 1 / 6 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Az anyag neve: Aszkorbinsav C- vitamin CAS szám: 50-81-7 EK szám: 200-066-2 Index-szám: - OKBI szám:-

Részletesebben

BRADOLIFE KÉZ- ÉS BŐRFERTŐTLENÍTŐ Kiadás/felülvizsgálat:2014.02.24. változat: 2. BIZTONSÁGI ADATLAP a 1907/2008 EK rendelet szerint

BRADOLIFE KÉZ- ÉS BŐRFERTŐTLENÍTŐ Kiadás/felülvizsgálat:2014.02.24. változat: 2. BIZTONSÁGI ADATLAP a 1907/2008 EK rendelet szerint BIZTONSÁGI ADATLAP a 1907/2008 EK rendelet szerint 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Termék név: BRADOLIFE Kéz- és bőrfertőtlenítő 1.2. Az anyag vagy

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és az 1272/2008/EK szerint MŰSZER ÉS FEGYVEROLAJ

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és az 1272/2008/EK szerint MŰSZER ÉS FEGYVEROLAJ Oldal: 1/6 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Terméknév: MOL LZS 2 M4 lítiumbázisú kenőzsír

Terméknév: MOL LZS 2 M4 lítiumbázisú kenőzsír BIZTONSÁGI ADATLAP (93/112 EGK irányelv és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) MOL-LUB Kft Terméknév: MOL LZS 2 M4 lítiumbázisú kenőzsír Változat: 3 Utolsó változtatás: 2002. 07. 01. Kibocsátás

Részletesebben

PESTSTOP-B 10 EC ROVARIRTÓSZER

PESTSTOP-B 10 EC ROVARIRTÓSZER BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/4 BIZTONSÁGI ADATLAP PESTSTOP-B 10 EC ROVARIRTÓSZER 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag és készítmény azonosítása: Termék neve: PESTSTOP-B 10 EC rovarirtószer

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. A magyar változat kiállításának kelte: 2012. 04. 18. Módosítás: 2012.06.26. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

BIZTONSÁGI ADATLAP. A magyar változat kiállításának kelte: 2012. 04. 18. Módosítás: 2012.06.26. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1. oldal BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2012. 04. 18. Módosítás: 2012.06.26. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): 1.2.

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és a 1272/2008/EK szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és a 1272/2008/EK szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Kiállítás dátuma: 2012.11.10. Verzió: 1 Oldal: 1/5 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: Szalicil Szalicilsav, Salicylic acid

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 356-4043 Anyag/készítmény használata In vitro orvosi diagnosztikai eszköz, vagy annak

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1272/2008/EK rendelet és a 44/2000. (XII.27.)EüM rendelet szerint Kiadás dátuma: 2015.09.28. Változat: 1.0

Biztonsági adatlap 1272/2008/EK rendelet és a 44/2000. (XII.27.)EüM rendelet szerint Kiadás dátuma: 2015.09.28. Változat: 1.0 SZAKASZ 1. Az anyag/keverék és a vállalat/ vállalkozás azonosítása 1.1. Kereskedelmi név: No1 Mosógép Méregtelenítő 2 komponensű készítmény organikus összetevőkkel Termékkód: MM2015 1.2. Az anyag / készítmény

Részletesebben

*1.) Szakasz: Az anyag/keverék és a társaság/vállalkozás azonosítása:

*1.) Szakasz: Az anyag/keverék és a társaság/vállalkozás azonosítása: HungaroChemicals Kft. 1/14 Well Dish Base BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006/EK rendelet (REACH), II. mellékletével és a 453/2010/EU rendelettel A kiállítás kelte: 2010.07.10. *1.) Szakasz:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP AMBI-PUR (2 IN 1 FRESH YELLOW SHINE) légfrissítő

BIZTONSÁGI ADATLAP AMBI-PUR (2 IN 1 FRESH YELLOW SHINE) légfrissítő 1. ANYAG / KÉSZÍTMÉNY és VÁLLALAT ADTAI Termék neve : AMBI-PUR FLORAL (2 IN 1 FRESH YELLOW SHINE) Termék használata: YELLOW SHINE friss citrus illat virág és erdő jegyekkel Légfrissítő 75 ml Gyártó Forgalmazza

Részletesebben

KÉSZÜLT AZ 1907/2006/EK RENDELET 31. CIKK ALAPJÁN Kibocsátás kelte: 2013. május 15. Felülvizsgálva: 2013. május 15. Változat: 2.0 1. SZAKASZ AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1.

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint Oldal: 1/5 1. Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Kereskedelmi elnevezés: Felhasználási terület: Gyártó és forgalmazó cég: Cím: Telefon: Fax: E-mail: Sürgősségi telefon: Telefon:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: Alkalmazás: Gyártó/forgalmazó: Felelős személy: Brado Club penészölő spray penész elleni tisztítószer Florin Vegyipari és

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (Az 1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint)

BIZTONSÁGI ADATLAP (Az 1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) Oldal: 1/(9) 1. A keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Azonosított felhasználás: szemkimosószer

Részletesebben