BIZTONSÁGI ADATLAP Dátum: Oldal: 1/6. 1. Termék neve. 2. Összetétel: 3. Veszélyesség szerinti besorolás

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "BIZTONSÁGI ADATLAP Dátum: 2007-07-23. Oldal: 1/6. 1. Termék neve. 2. Összetétel: 3. Veszélyesség szerinti besorolás"

Átírás

1 BIZTONSÁGI ADATLAP Dátum: Oldal: 1/6 1. Termék neve Kereskedelmi elnevezés: Importáló cég: Cím Telefon Fax Gyártó: Cím: Telefon Fax: cím: Honlap: Forgalmazó: Cím: Telefon: Fax: EGÉSZSÉGÜGYI TOXIKOLÓGIAI TÁJÉKOZTATÓ SZOLGÁLAT (ETTSZ) Tel: (06-1) (DÍJMENTESEN HÍVHATÓ ZÖLD SZÁM), , Hívható éjjel-nappal (24 órás ügyelet), szombaton, vasárnap és ünnepek alatt is SZÉLVÉDŐMOSÓ FOLYADÉK TÉLI Brenntag Hungária Kft Budapest, Bányalég utca 45. 1/ / B & I Lux kft 7400 Kaposvár Cseri u.2. 82/ , 82/ bilux@dravanet.hu B & I Lux kft 7400 Kaposvár Cseri u.2. 82/ , 82/ bilux@dravanet.hu 2. Összetétel: Veszélyes összetevők: Mennyiség % CAS szám EINCS: EU veszély jel R- mondatok Etilalkohol >=50-<= F 11 Etándiol <=2, Xn Veszélyesség szerinti besorolás Veszélyjel: F tűzveszélyes Speciális veszélyek emberre és környezetre: R11 tűzveszélyes

2 BIZTONSÁGI ADATLAP Dátum: Oldal: 2/6 4. Elsősegélynyújtás Általános: - Bőrrel érintkezve: Szembe jutva: Lenyelve: Belélegezve: A szennyezett ruhát azonnal le kell venni. A bőrfelületet azonnal bő vízzel le kell mosni. A szemet bő vízzel (szemhéjak széthúzása mellett) több percen át azonnal ki kell öblíteni. Panaszok esetén forduljunk orvoshoz. Ha a sérült öntudatánál van, sok vizet kell itatni vele. Friss levegőre kell vinni. Azonnal orvost kell hívni A szennyezett területről a sérültet a friss levegőre kell vinni. Panaszok esetén orvost kell hívni. 5. Tűzveszélyesség Egyéb intézkedések: Az edényzetet vízpermettel kell hűteni. A termék gőze a levegővel robbanásveszélyes keveréket képez. Az oltáshoz használt és összegyűjtött oltóvizet a helyi előírások figyelembe vételével lehet ártalmatlanítani. Oltóanyagok (megfelelő): vízpermet, CO2, oltópor, alkoholálló oltóhab. Védőfelszerelés: Tűz esetén külső levegőtől független légzőkészüléket kell viselni. 6. Óvintézkedés baleset esetén Személyes intézkedések: Gyújtóforrástól távol kell tartani. - Tilos a dohányzás. Megfelel_ szellőztetésről gondoskodni kell. Védőfelszerelést kell viselni. Környezetre vonatkozó előírások: Intézkedés tisztításra, összegyűjtésre: Kifolyás esetén élővízbe, talajba, csatornába jutását körülhatárolással meg kell akadályozni. Közterületre való kiömlés, ill. élővízbe jutás esetén értesíteni kell az illetékes hatóságokat. A kiömlött terméket nedvszívó, nem gyúlékony anyaggal ( föld, homok, Kieselgur, Vermiculit) fel kell itatni és egy erre a célra felcímkézett edényzetben kell tárolni ártalmatlanításig.

3 BIZTONSÁGI ADATLAP Dátum: Oldal: 3/6 7. Kezelés és tárolás Tárolás: Kezelés, kezelési információk: Tűz és robbanásveszélyre vonatkozó információk: Hőtől, közvetlen napsütéstől védeni kell. Az edényzet zárva tartandó. Oxidáló anyagoktól távol kell tartani. Nem megfelelő csomagolóanyag: Alumínium Az edényzet zárva tartandó. Hűvös, száraz helyen tartandó. Megfelelő szellőztetésről/ elszívásról gondoskodni kell. Gyújtóforrástól távol kell tartani. Tilos a dohányzás. Csak robbanás biztos berendezést és szikramentes szerszámokat szabad használni. A termék gőze a levegővel robbanásveszélyes keveréket képez. Kerülni kell az elektrosztatikus feltöltődést. Tűz esetén a zárt edényzetet vízpermettel hűteni kell. 8. Az egészséget nem veszélyeztető munkavégzés feltételei Határértékek: Alkotóelemek munkahelyre vonatkozólag, ellenőrzendő határértékek: - Etil-alkohol: ÁK-érték: 1900 mg/m3, CK-érték: 7600 mg/m3 Etilén-glikol: ÁK-érték: 52 mg/m3, CK-érték: 104 mg/m3 Személyi védőfelszerelés: Légzésvédelem: Szemvédelem: Bőrvédelem, ruházat: Egyéb: Nem megfelelő szellőzés esetén légzésvédelem szükséges. Szorosan záró védőszemüveg Védőkesztyű A kesztyű anyagának ellenállónak és nem áteresztőnek kell lenni a termékkel szemben. Hiányzó teszt eredmények esetén nem lehet a kesztyű anyagára ajánlást tenni. A kesztyű anyagának megválasztásakor figyelembe kell venni áthatolási idejét, a behatolás és a degradáció sebességét. A kesztyű anyaga: Az alkalmas kesztyű kiválasztása nem csak az anyagtól, hanem egyéb minőségi jellemzőtől is függ és gyártóként változik. Amennyiben a termék többféle anyagból készül, a kesztyű anyagának ellenállása előzetesen nem számítható ki és ezért az alkalmazás előtt felül kell vizsgálni. A kesztyű anyagának áthatolási ideje: pontos áthatolási időt a védőkesztyű gyártójától kell beszerezni és be is kell tartani Védőruha A munkatérben enni, inni és dohányozni nem szabad. A szennyezett ruhát le kell venni. Munkaszünetekben és munkaidő végén kezet kell mosni. A termék gőzét/permetét/ füstjét nem szabad belélegezni.

4 BIZTONSÁGI ADATLAP Dátum: Oldal: 4/6 9. Fizikai és kémiai tulajdonságok Halmazállapot: Folyadék Szín: Színes Szag: Alkoholszerű Lobbanáspont: < 21ºC Forráspont >79ºC Sűrűség: 0,811gr/cm³ (20ºC-on) Oldhatóság/Keverhetőség vízben: Gyulladási hőmérséklet: Teljesen keverhető Kb.425ºC Gőznyomás 59 hpa Robbanási határértékek alsó: kb.1,8 V% - fels_: kb.15,0 V% Robbanásveszély A termék nem robbanásveszélyes. A termék gőze a levegővel robbanásveszélyes keveréket képezhet. 10. Stabilitás és reakciókészség Stabilitás: Távol tartandó anyagok: Hőtől védeni kell. Alkálifémek, alkáli földfémek, erős oxidálószerek, salétromsav, kénsav, peroxidok, pl. hidrogénperoxid. Veszélyes bomlástermékek Megfelelő tárolásnál és felhasználásnál a termék stabil. 11. Toxikológiai adatok Bőrre kerülve: Irritatív hatású lehet. Szembe jutva: Irritatív hatású. Szenzibilizáló hatás: Szenzibilizáló hatása nem ismert. Egyéb információk: Nagy gőzkoncentráció esetén belélegzés után a tünetek: fejfájás, szédülés, fáradság, hányás és rosszullét keletkezhet. 12. Ökotoxicitás Hatása a környezetre: A vízi organizmusokra ártalmas lehet. Nem kerülhet a talajvízbe, felszíni vizekbe és a csatornába.

5 BIZTONSÁGI ADATLAP Dátum: Oldal: 5/6 13. Hulladékkezelés, ártalmatlanítás Termékkel kapcsolatos javaslat: Ártalmatlanítani a helyi előírások figyelembe vételével szabad. (98/2001. (VI. 15.) Korm. rendelet A veszélyes hulladékkal kapcsolatos tevékenységek végzésének feltételeiről.) Hulladékkulcs meghatározása: Ennek a terméknek a megfelelő EWC csoportba és így megfelelő EWC kódba való besorolása az anyag felhasználásától függ. Ha az anyagot kell elhelyezni, vagy Önöknek szükségük van EWC kód besorolásra, kérjük vegyék figyelembe az ide vonatkozó rendeleteket (16/2001. (VII. 18.) és 10/ (III. 26.) KöM rendeletek A hulladékok jegyzékéről Szennyezett csomagolással kapcsolatos javaslat: Ártalmatlanítani a helyi előírások figyelembevételével szabad. (94/2002. (V.5.) Korm. rendelet a csomagolási hulladék kezelésének részletes szabályairól.) 14. Szállításra vonatkozó információk Szárazföldi szállítás (közúti/ vasúti) ADR/RID: 3 UN-szám: 1170 Csomagolási csoport: II Osztályozási kód: F1 Veszélyt jelöl_ számok: 33 Címke: 3 Megnevezés: Etilalkohol oldat Tengeri szállítás IMDG: 3 UN-szám: 1170 Csomagolási csoport: II Címke: 3 EmS: F-E Megnevezés: Etilalkohol oldat 15. Szabályozási információk EU-jel: F tűzveszélyes R-mondatok: 11 tűzveszélyes S-mondatok: S 2 Gyermek kezébe nem kerülhet S 7 Az edényzet légmentesen lezárva tartandó. S 16 Gyújtóforrástól távol tartandó. Tilos a dohányzás. S 60 Az anyagot és/ vagy edényzetét veszélyes hulladékként kell ártalmatlanítani.

6 BIZTONSÁGI ADATLAP Dátum: Oldal: 6/6 Végfelhasználói biztonsági mondatok: S 46 Lenyelése esetén azonnal orvoshoz kell fordulni, az edényt / csomagolóburkolatot és a címkét az orvosnak meg kell mutatni. S 29/56 Csatornába engedni nem szabad, az anyagot és az edényzetét a veszélyes- vagy speciális hulladék gyűjtőhelyre kell vinni. Címkézés 648/2004/EK szerint: A címkét magyarul, jól olvashatóan és letörölhetetlen módon kell a csomagoláson megjeleníteni Tartalmazza az áru nevét, fantázianevét A funkció szerinti elnevezést Azon jogi személy nevét, teljes címét és (munkanapokon rendelkezésre álló) telefonszámát, amely az Európai Unió területén belül a piacra helyezésért felelős. Ez lehet a gyártó, vagy valamelyik forgalmazó az EU-n belül. A név előtt nem kötelező egyéb jelölés megadása (pl. gyártja, forgalmazza, stb.). EU-n kívüli országokból történő import esetén a származási helyet Töltő tömeget/térfogatot SI mértékegységben (szám + mértékegység betűjele) Az betű használata nem kötelező, de ha felkerül a címkére, a vonatkozó szabvány betartása kötelező A használati útmutatót és szükség szerint a különleges óvintézkedéseket, a termék jellegétől függően, értelemszerűen, esetleg piktogramokkal jelölve. Érvényes magyar törvények és rendeletek: Veszélyes anyagok, évi XXV. törvény A kémiai biztonságról készítmények: 44/2000. (XII.27.) EüM és a 33/2004. (IV.26.) EszCsM rendeletek A veszélyes anyagokkal és a veszélyes készítményekkel kapcsolatos eljárások illetve tevékenységek részletes szabályairól Veszélyes hulladékok: 98/2001. (VI. 15.) Korm. rendelet A veszélyes hulladékkal kapcsolatos tevékenységek végzésének feltételeiről 16/2001. (VII. 18.) és 10/ (III. 26.) KöM rendeletek A hulladékok jegyzékéről 94/2002.(V.5.) Korm. rendelet a csomagolásról és a csomagolási hulladék kezelésének részletes szabályairól Tűzvédelem: Munkavédelem: 35/1996. (XII. 29.) BM rendelet évi XCIII. törvény és 25/1996. (VIII. 28.) NM rendelet 16. Egyéb A megadott információk az adatlap összeállításának napjáig megszerzett fenti termékre vonatkozó ismereteinken alapulnak. Az adatok nem képeznek semmilyen garanciát a termék alkalmazási tulajdonságaira vonatkozóan. Az adatlap nem mentesíti a felhasználót a tevékenységét szabályozó egyéb előírások ismerete és alkalmazása alól. Felhívjuk a felhasználók figyelmét a vegyi anyag rendeltetésétől eltérő felhasználásából eredő kockázatokra. A veszélyes összetevők R mondatai: R 11 Tűzveszélyes. R 22 Lenyelve ártalmas.

BIZTONSÁGI ADATLAP. Felülvizsgálat dátuma: 2007.12.21. Verzió: 3 Oldal: 1/6. X n ÁRTALMAS F TŰZVESZÉLYES N KÖRNYEZETI VESZÉLY

BIZTONSÁGI ADATLAP. Felülvizsgálat dátuma: 2007.12.21. Verzió: 3 Oldal: 1/6. X n ÁRTALMAS F TŰZVESZÉLYES N KÖRNYEZETI VESZÉLY Felülvizsgálat dátuma: 2007.12.21. Verzió: 3 Oldal: 1/6 1. Készítmény és a Társaság/ Vállalat azonosítása: Kereskedelmi elnevezés: Felhasználási terület: Gyártó, szállító cég: Importáló cég: Cím: Telefon:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. NEUBOL E 30 Felülvizsgálat dátuma: 2007.12.21. Verzió: 3 Oldal: 1/5

BIZTONSÁGI ADATLAP. NEUBOL E 30 Felülvizsgálat dátuma: 2007.12.21. Verzió: 3 Oldal: 1/5 Felülvizsgálat dátuma: 2007.12.21. Verzió: 3 Oldal: 1/5 1. Készítmény és a Társaság/ Vállalat azonosítása: Kereskedelmi elnevezés: Felhasználási terület: ipari felhasználás Gyártó, Az anyag beszerzése

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint. 1. Az anyag / készítmény és a társaság / vállalkozás azonosítója:

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint. 1. Az anyag / készítmény és a társaság / vállalkozás azonosítója: Kiállítás dátuma: 2009.06.30. Verzió: 1 Oldal: 1/6 1. Az anyag / készítmény és a társaság / vállalkozás azonosítója: Kereskedelmi elnevezés: Termékkód: A-008 Felhasználási terület: Vegyi anyag építkezéshez,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ) 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2. Telefon: (36) 80/201-199 (36-1-) 476-6464

BIZTONSÁGI ADATLAP. Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ) 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2. Telefon: (36) 80/201-199 (36-1-) 476-6464 Dátum: 2007.08.01. Verzió: 3 Oldal: 1/5 1. Készítmény és a Társaság/ Vállalat azonosítása: Kereskedelmi elnevezés: ZÁROLAJZÓ-JÉGOLDÓ Felhasználási terület: Karbantartás Gyártó és forgalmazó cég: AUTÓ MOBIL

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Termék neve A 2000.évi XXV..törvény a kémiai biztonságról és a 44/2000 EÜM rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Termék neve A 2000.évi XXV..törvény a kémiai biztonságról és a 44/2000 EÜM rendelet szerint Dátum: 2008. 09. 10. Oldal: 1/4 1. Termék neve A 2000.évi XXV..törvény a kémiai biztonságról és a 44/2000 EÜM rendelet szerint Kereskedelmi Glicosam téli szélvédőmosó. elnevezés: Gyártó: Samato Kft. Cím:

Részletesebben

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P B I Z T O N S Á G I A D A T L A P 1. Termék neve Kereskedelmi elnevezés: Gyártó cég: Cím: Telefon: Fax: Forgalmazó cég: Cím: Telefon: Fax: Sürgősségi telefon: AUTÓ MOBIL VEGYI Kft. 6727 Szeged, Acél u.

Részletesebben

Dátum: 2007.08.01. Verzió: 3 Oldal: 1/5. Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ) 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2.

Dátum: 2007.08.01. Verzió: 3 Oldal: 1/5. Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ) 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2. Dátum: 2007.08.01. Verzió: 3 Oldal: 1/5 1. Az anyag/ készítmény és a társaság/ vállalkozás azonosítója: Kereskedelmi elnevezés: Felhasználási terület: Gépipar Gyártó és forgalmazó cég: AUTÓ MOBIL VEGYI

Részletesebben

Zep Natural Biztonságtechnikai Adatlap

Zep Natural Biztonságtechnikai Adatlap 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása: A készítmény/anyag neve: Felhasználási terület: Forgalmazó: ZEP NATURAL Felülettisztító és fertőtlenítő szer Vegyspeed Kereskedelmi és Szolgáltató

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint Dátum: 2010.03.24. Verzió: 1 Oldal: 1/5 1. A anyag/ készítmény és a társaság/ vállalkozás azonosítója: Kereskedelmi elnevezés: Felhasználási terület: Gyártó és forgalmazó cég: Cím: Telefon: Fax: E-mail:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ) 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2. Telefon: (36) 80/201-199 (36-1-) 476-6464

BIZTONSÁGI ADATLAP. Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ) 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2. Telefon: (36) 80/201-199 (36-1-) 476-6464 Dátum: 2008.02.19. Verzió: 4 Oldal: 1/5 1. Készítmény és a Társaság/ Vállalat azonosítása: Kereskedelmi elnevezés: CSAVARLAZÍTÓ SPRAY Felhasználási terület: Karbantartás Gyártó és forgalmazó cég: Phobex

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint Oldal: 1/5 1. Az anyag /készítmény és a társaság/ vállalkozás azonosítója: Kereskedelmi elnevezés: Felhasználási terület: Gyártó és forgalmazó cég: Cím: Telefon: Fax: E-mail: Sürgősségi telefon: Telefon:

Részletesebben

Prime Source vízkőoldó 1/5 Verziószám: 1 Készült: 2010.október14 BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK REACH

Prime Source vízkőoldó 1/5 Verziószám: 1 Készült: 2010.október14 BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK REACH Prime Source vízkőoldó 1/5 Verziószám: 1 BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK REACH 1. Az anyag/ készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A készítmény megnevezése: PRIME SOURCE Vízkőoldó koncentrátum

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Kiállítás dátuma: 2007.08.01. Verzió: 2 Oldal: 1/6 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: TÉLI NYÁRI SZÉLVÉDŐMOSÓ 1.2. Az anyag

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint Oldal: 1/5 1. Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Kereskedelmi elnevezés: Felhasználási terület: Gyártó és forgalmazó cég: Cím: Telefon: Fax: E-mail: Sürgősségi telefon: Telefon:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és az 1272/2008/EK szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és az 1272/2008/EK szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Kiállítás dátuma: 2007.08.01. Verzió: 5 Oldal: 1/6 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: GÁZSZIVÁRGÁSJELZŐ 1.2. Az anyag vagy

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Kiállítás dátuma: 2010.03.01. Verzió: 2 Oldal: 1/6 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag / készítmény és a vállalat / vállalkozás azonosítása:

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag / készítmény és a vállalat / vállalkozás azonosítása: Dátum: 2009. 03. 03. Oldal :5/1 1. Az anyag / készítmény és a vállalat / vállalkozás azonosítása: Kereskedelmi elnevezés: Felhasználási terület: Gyártó/Forgalmazó cég: Cím: Telefon: Fax: E-mail, internet:

Részletesebben

- 1907/2006( XII.18) EK ISO

- 1907/2006( XII.18) EK ISO Biztonsági Adatlap - 1907/2006( XII.18) EK ISO 11014-1 szerint Oldal: 1/7 Revízió:2 Pattex Palma Lemosó és Hígító Revízió dátuma: 2008-10-01 Kiadás dátuma: 2008-10-01 1. A készítmény neve Pattex Palma

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és az 1272/2008/EK szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és az 1272/2008/EK szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Kiállítás dátuma: 2007.05.15. Verzió: 3 Oldal: 1/7 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: Hegesztő spray 1.2. Az anyag vagy

Részletesebben

KONSTRUKTÍV KFT H-1183. Budapest, Üllői út 484. Tel. (36-1) 291-5389 Fax. (36-1) 291-5389

KONSTRUKTÍV KFT H-1183. Budapest, Üllői út 484. Tel. (36-1) 291-5389 Fax. (36-1) 291-5389 Felülvizsgálat dátum: 2009. 04.10. Verziószám: 2 Dátum. 2008.01.04. 1.Az Anyag/Készítmény és a Társaság/ Vállalkozás azonosítása: Kereskedelmi elnevezés: Felhasználási terület: Gyártó cég: Cím: Elsősegély

Részletesebben

3. Összetétel: szerves és szervetlen szilárd anyagok keveréke

3. Összetétel: szerves és szervetlen szilárd anyagok keveréke 1 1. Termék neve 1.1.Kereskedelmi elnevezés: DALMA varázs folyékony súrolószer 1.2.Felhasználás edények, kádak tisztítására 1.3.Gyártó és forgalmazó cég: Satina Gold Kozmetikai Kft. Cím: 6800 Hódmezővásárhely,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és az 1272/2008/EK szerint MŰSZER ÉS FEGYVEROLAJ

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és az 1272/2008/EK szerint MŰSZER ÉS FEGYVEROLAJ Oldal: 1/6 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Fehér szórózsír PTFE-vel 400ml Felülvizsgálva: 2015.04.24 Dátum: 2007.07.08. Verzió: 2 Oldal: 5/5

BIZTONSÁGI ADATLAP. Fehér szórózsír PTFE-vel 400ml Felülvizsgálva: 2015.04.24 Dátum: 2007.07.08. Verzió: 2 Oldal: 5/5 1. szakasz:az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítója 1.1 Kereskedelmi elnevezés: Cikkszám: LOS 444 1.2 Felhasználási terület Kenőanyag 1.3 A biztonsági adatlap szállítójának adatai Gyártó,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint Kiállítás dátuma: 2007.06.21. Verzió: 2 Oldal: 1/5 1. Az anyag / készítmény és a társaság / vállalkozás azonosítója: Kereskedelmi elnevezés: SELISO Felhasználási terület: Fertıtlenítı hatású folyékony

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Kiállítás dátuma: 2007.11.11. Verzió: 2 Oldal: 1/7 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: Elektromos tisztító 400 ml Cikkszám:

Részletesebben

TIP TOP SVS VULKANIZÁLÓ FOLYADÉK, CKW - MENTES -- Verzió: 2. BIZTONSÁGI ADATLAP. (az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklete szerint)

TIP TOP SVS VULKANIZÁLÓ FOLYADÉK, CKW - MENTES -- Verzió: 2. BIZTONSÁGI ADATLAP. (az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklete szerint) BIZTONSÁGI ADATLAP (az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklete szerint) Kiállítás dátuma: 2008.02.07. Felülvizsgálva: 2009.06.07. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása: A készítmény/anyag

Részletesebben

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P Készült az 1907/2006 EK rendelet /REACH/ szerint

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P Készült az 1907/2006 EK rendelet /REACH/ szerint 1 1. Termék neve Kereskedelmi elnevezés: Készült: Forgalmazó: Cím: Telefon: Fax: Web: e-mail: Veszély esetén hívható BIENN COLOR mosópor 2011.05.03. Satina Gold Kozmetikai Kft. 6800 Hódmezővásárhely, Erzsébeti

Részletesebben

Kiállítás kelte: 2009-01-05 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgálva: 2013-02-06

Kiállítás kelte: 2009-01-05 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgálva: 2013-02-06 BIZTONSÁGI ADATLAP Kiállítás kelte: 2009-01-05 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgálva: 2013-02-06 1. Anyag / készítmény és a vállalkozás azonosítása 1.1 A készítmény megnevezése: FACTOR AQUA IMPREGNÁLÓ

Részletesebben

Használat Autóápolás foglalkozásszerű és lakossági felhasználásra

Használat Autóápolás foglalkozásszerű és lakossági felhasználásra 1. Anyag-/készítmény- és cégmegnevezés Termék kereskedelmi neve Cikkszám: 312100 Használat Autóápolás foglalkozásszerű és lakossági felhasználásra Gyártó/szállító adatai: Sonax GmbH & Co. KG Cím: D-86633

Részletesebben

H-1031 BUDAPEST Szentendrei út 174. Tel./Fax.: +36 1 242 68 99 & +36 30 520 64 61 www.neosil.hu neosil@neosil.hu

H-1031 BUDAPEST Szentendrei út 174. Tel./Fax.: +36 1 242 68 99 & +36 30 520 64 61 www.neosil.hu neosil@neosil.hu H-1031 BUDAPEST Szentendrei út 174. Tel./Fax.: +36 1 242 68 99 & +36 30 520 64 61 www.neosil.hu neosil@neosil.hu BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A készítmény neve: Geocel alga és moszatölőszer Gyártó cég neve: Geocel

Részletesebben

TIP TOP SPECIAL CEMENT BL -- Verzió: 2. BIZTONSÁGI ADATLAP. (az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklete szerint) TIP TOP SPECIAL CEMENT BL

TIP TOP SPECIAL CEMENT BL -- Verzió: 2. BIZTONSÁGI ADATLAP. (az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklete szerint) TIP TOP SPECIAL CEMENT BL BIZTONSÁGI ADATLAP (az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklete szerint) Kiállítás dátuma: 2008.02.07. Felülvizsgálva: 2009.06.07. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása: A készítmény/anyag

Részletesebben

TIP TOP EDZÕ E 40 -- Verzió: 2. BIZTONSÁGI ADATLAP. (az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklete szerint)

TIP TOP EDZÕ E 40 -- Verzió: 2. BIZTONSÁGI ADATLAP. (az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklete szerint) BIZTONSÁGI ADATLAP (az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklete szerint) Kiállítás dátuma: 2008.04.07. Felülvizsgálva: 2009.06.04. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása: A készítmény/anyag

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és a 1272/2008/EK szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és a 1272/2008/EK szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Kiállítás dátuma: 2013.02.13. Verzió: 1 Oldal: 1/5 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: LEFOLYÓTISZTÍTÓ 1.2. Az anyag vagy

Részletesebben

1.1 Felhasználása: Besűrűsödött Palmatex, Palmafix hígítására, valamint a ragasztós szerszámok tisztítására.

1.1 Felhasználása: Besűrűsödött Palmatex, Palmafix hígítására, valamint a ragasztós szerszámok tisztítására. Biztonsági Adatlap a 44/2000 (XII.27) EüM rendelet alapján Oldal: 1/5 Revízió:1 Palma Lemosó és Hígító Revízió dátuma: 2004. 06. 14. Kiadás dátuma: 004. 06. 14. 1. A készítmény neve Palma Lemosó és Hígító

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. A magyar változat kiállításának kelte: 2012. 04. 18. Módosítás: 2012.06.26. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

BIZTONSÁGI ADATLAP. A magyar változat kiállításának kelte: 2012. 04. 18. Módosítás: 2012.06.26. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1. oldal BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2012. 04. 18. Módosítás: 2012.06.26. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): 1.2.

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Dátum: 2011. december 19. Oldal: 1/5 Verzió: 2. BRAND UNION Kft. 1181 BUDAPEST, DARUS U. 8. 2/2.

BIZTONSÁGI ADATLAP. Dátum: 2011. december 19. Oldal: 1/5 Verzió: 2. BRAND UNION Kft. 1181 BUDAPEST, DARUS U. 8. 2/2. Dátum: 2011. december 19. Oldal: 1/5 Verzió: 2 1. Termék neve Kereskedelmi elnevezés: Gyártató és forgalmazó cég: Cím: Telefon/Fax: Sürgősségi telefon: Telefon: Mr Wash Magic White OXIPlus Professional

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. A magyarországi Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ) éjjel-nappal hívható száma: 06-80- 201-199

BIZTONSÁGI ADATLAP. A magyarországi Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ) éjjel-nappal hívható száma: 06-80- 201-199 1/6 A kiállításának kelte: 2001. 03. 12. Aktualizálás kelte: 2005. 08. 02. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: Línea HS 2000 útjelző festék sárga Gyártó cég neve/forgalmazó cég neve: Chemimark Kft.

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: Alkalmazás: Gyártó/forgalmazó: Felelős személy: Brado Club penészölő spray penész elleni tisztítószer Florin Vegyipari és

Részletesebben

FAST DRY CEMENT -- Verzió: 1. BIZTONSÁGI ADATLAP. (az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklete szerint) FAST DRY CEMENT

FAST DRY CEMENT -- Verzió: 1. BIZTONSÁGI ADATLAP. (az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklete szerint) FAST DRY CEMENT BIZTONSÁGI ADATLAP (az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklete szerint) Kiállítás dátuma: 2009.05.29. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása: A készítmény/anyag neve: Felhasználási terület:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. CAS-szám: 109-99-9 EU-szám: 203-726-8 Index szám: 603-025-00-0 Reg. szám: 01-2119444314-46-0010

BIZTONSÁGI ADATLAP. CAS-szám: 109-99-9 EU-szám: 203-726-8 Index szám: 603-025-00-0 Reg. szám: 01-2119444314-46-0010 Adatlap száma: FERRO - 03 Oldalszám: 1 / 8 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító VINILFIX SZÜRKE / VINILFIX SZÍNTELEN / VINILIFIX ORANGE KEMÉNY PVC-CSŐ

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1/7oldal BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2004. 06. 05. Aktualizálás kelte: 2010. 04. 20. Módosítás: 2012.06.27. 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint Verziószám: 1.1 (HU) 1.oldal BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: - Grill- és sütő tisztító (Concentryl Active

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint Kiállítás dátuma: 2010.10.29. Verzió: 1 Oldal: 1/7 1. Az anyag / készítmény és a társaság / vállalkozás azonosítója: Kereskedelmi elnevezés: Acid Based Primer Felhasználási terület: Műköröm építés. Termékek:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (veszélyes készítményekhez) Cím H-2657 Tolmács, Arany J. u. 2.

BIZTONSÁGI ADATLAP (veszélyes készítményekhez) Cím H-2657 Tolmács, Arany J. u. 2. A kiállítás kelte: 2012.09.19. BIZTONSÁGI ADATLAP (veszélyes készítményekhez) 1. Az anyag / keverékek és a vállalat / vállalkozás azonosítása Termékazonosító A készítmény neve Alkonek B Termékszáma - Az

Részletesebben

Használat Autóápolás foglalkozásszerű és lakossági felhasználásra

Használat Autóápolás foglalkozásszerű és lakossági felhasználásra 1. Anyag-/készítmény- és cégmegnevezés Termék kereskedelmi neve Cikkszám: 301100-540/301100-480/301505/301905 Használat Autóápolás foglalkozásszerű és lakossági felhasználásra Gyártó/szállító adatai: Sonax

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Dátum: 2007.12.21. Verzió: 1 Oldal: 1/6

BIZTONSÁGI ADATLAP. Dátum: 2007.12.21. Verzió: 1 Oldal: 1/6 Dátum: 2007.12.21. Verzió: 1 Oldal: 1/6 1. Készítmény és a Társaság/ Vállalat azonosítása: Kereskedelmi elnevezés: Felhasználási terület: Gyártó, szállító cég: Importáló cég: Cím: Telefon: Fax: E-mail

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Kiállítás dátuma: 2011.06.20. Verzió:2 Oldal: 1/7 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: Kémiai elnevezés: Trinátrium-foszfát

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Kiállítás dátuma: 2012.10.05. Verzió: 1 Oldal: 1/6 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: Chains lubricant Lánckenő spray Cikkszám:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP a 2006/121irányelv,valamint a 1907/2006 EU (REACH), a 33/2004 ESZCSM és a 44/2000 EüM rendeletek szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP a 2006/121irányelv,valamint a 1907/2006 EU (REACH), a 33/2004 ESZCSM és a 44/2000 EüM rendeletek szerint BIZTONSÁGI ADATLAP a 2006/121irányelv,valamint a 1907/2006 EU (REACH), a 33/2004 ESZCSM és a 44/2000 EüM rendeletek szerint NICRO 306 Hideghorgany folyadék 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG AZONOSÍTÁSA 1.1

Részletesebben

TIP TOP VULKANIZÁLÓ FOLYADÉK T 2. VESZÉLYESSÉG SZERINTI BESOROLÁS / EGYÉB VESZÉLYEK

TIP TOP VULKANIZÁLÓ FOLYADÉK T 2. VESZÉLYESSÉG SZERINTI BESOROLÁS / EGYÉB VESZÉLYEK TIP TOP VULKANIZÁLÓ FOLYADÉK T 1. Anyag és a forgalmazó azonosítása Javasolt felhasználási terület: konfekcionáló oldat Cikkszámok: 538 1316, 538 1323, 538 1330, 538 1354 Gyártó cég: REMA TIP TOP GmbH

Részletesebben

TRINÁT magasfényű zománcfesték

TRINÁT magasfényű zománcfesték BIZTONSÁGI ADATLAP TRILAK Festékgyártó KFT. Kiállítás kelte: 1998-01-21 Módosítás kelte: 2008-11-28 1. A készítmény és a vállalkozás azonosítása A készítmény felhasználása: Zománcfesték Gyártó cég neve

Részletesebben

3M(TM)Espe(TM) Adper(TM)Single Bond 2 3M HUNGÁRIA Kft. 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP

3M(TM)Espe(TM) Adper(TM)Single Bond 2 3M HUNGÁRIA Kft. 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP 3M HUNGÁRIA Kft. 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2007. 09. 20. Dokumentum szám: 18-9027-6 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: 3M(TM)Espe(TM)

Részletesebben

Aktualizálva: 2007.02.12. BIZTONSÁGI ADATLAP. 1211 Budapest, Bajáki Ferenc utca 27. Tel.: 06 1 278 0837 Fax: 06 1 278 0838

Aktualizálva: 2007.02.12. BIZTONSÁGI ADATLAP. 1211 Budapest, Bajáki Ferenc utca 27. Tel.: 06 1 278 0837 Fax: 06 1 278 0838 BIZTONSÁGI ADATLAP 1/7. oldal A magyar változat kiállításának kelte: 2004. 06. 05. Aktualizálás kelte: 2007. 02. 12. 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: (Gyorshatású felületfertőtlenítő szer) Gyártó cég neve: GmbH Postfach

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Kiállítás kelte: 2011-12-12 Módosítás kelte: 2011-12-12

BIZTONSÁGI ADATLAP. Kiállítás kelte: 2011-12-12 Módosítás kelte: 2011-12-12 BIZTONSÁGI ADATLAP Kiállítás kelte: 2011-12-12 Módosítás kelte: 2011-12-12 1. A készítmény éa a vállalkozás azonosítása Kereskedelmi név: Felhasználás: VALMOR Biztonságos padló- és jelölőfesték Kül- és

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és az 1272/2008/EK rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és az 1272/2008/EK rendelet szerint Kiállítás dátuma: 2006.07.11 Verzió: 2 Oldal: 1/6 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: Kupfat Termékkód: 5004x 1.2. Az anyag

Részletesebben

ICS BISON TISZTÍTÓSZEREK

ICS BISON TISZTÍTÓSZEREK Kiállítás kelte: 2009-10-01. Felülvizsgálat dátuma: 2012.09.03. Készült a 1907/2006/EK RENDELET (REACH) és 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint Utolsó frissítés: 2013-01-02. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. Az

Részletesebben

Doma Szóda 1/5 Verziószám: 1 Készült: 2009.november 10. BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK REACH

Doma Szóda 1/5 Verziószám: 1 Készült: 2009.november 10. BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK REACH Doma Szóda 1/5 Verziószám: 1 BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK REACH 1. Az anyag/ készítmény és a vállalat /vállalkozás azonosítása A készítmény megnevezése: Mosószóda (Nátrium-karbonát ) A készítmény felhasználási

Részletesebben

Mr Muscle Lefolyótisztító

Mr Muscle Lefolyótisztító 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/ KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/ VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék tájékoztató A termék neve : Mr Muscle Lefyolótisztító Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Adatlap azonosítószám: 00156TE0028 Módosítás dátuma:2008-01-18 Módosítás száma: 1,14 Kereskedelmi megnevezés: TIP TOP EDZŐ UT-R 20

Adatlap azonosítószám: 00156TE0028 Módosítás dátuma:2008-01-18 Módosítás száma: 1,14 Kereskedelmi megnevezés: TIP TOP EDZŐ UT-R 20 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: TIP TOP EDZŐ UT-R 20 Felhasználási terület: térhálósító Cikkszámok: 5251005, 5251036, 5251043 Gyártó cég: STAHLGRUBER Otto Gruber GmbH & Co. Gruber Str. 63. D-85586 Poing Forgalmazó

Részletesebben

- 1907/2006( XII.18) EK ISO

- 1907/2006( XII.18) EK ISO Biztonsági Adatlap - 1907/2006( XII.18) EK ISO 11014-1 szerint Oldal: 1/5 Revízió: 1 Palmafix Habragasztó Revízió dátuma: 2008-11-14 Kiadás dátuma: 2008-11-14 1. A készítmény neve Palmafix Habragasztó

Részletesebben

Aktualizálva: 2007.02.12. BIZTONSÁGI ADATLAP. 1211 Budapest, Bajáki Ferenc utca 27. Tel.: 06 1 278 0837 Fax: 06 1 278 0838

Aktualizálva: 2007.02.12. BIZTONSÁGI ADATLAP. 1211 Budapest, Bajáki Ferenc utca 27. Tel.: 06 1 278 0837 Fax: 06 1 278 0838 1/6. oldal BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2004. 06. 05. Aktualizálás kelte: 2007. 02. 12. 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: (Alkoholos gyorsfertőtlenítő törlőkendő) Gyártó cég neve: GmbH

Részletesebben

Nyomtatás kelte:2008.07.11. 1907/2006/EK szerint Átdolgozva: 2008..07.11 Készült: 2009. 09. 11 THINNER FOR PLASTI DIP Termék szám:19 1/6

Nyomtatás kelte:2008.07.11. 1907/2006/EK szerint Átdolgozva: 2008..07.11 Készült: 2009. 09. 11 THINNER FOR PLASTI DIP Termék szám:19 1/6 Termék szám:19 1/6 1.AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 A készítmény neve: F-740 A készítmény felhasználása: a Plasti Dip termékek hígítója 1.2 Gyártó/vállalkozó cég neve, címe: Plasti

Részletesebben

: Duck Power 4IN1 Limescale Destroyer Vízkőoldó WC-tisztító

: Duck Power 4IN1 Limescale Destroyer Vízkőoldó WC-tisztító 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/ KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/ VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék tájékoztató A termék neve : Duck Power 4IN1 Limescale Destroyer Vízkőoldó WC-tisztító folyadék Az anyag vagy keverék megfelelő

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: Alkalmazás: Gyártó/forgalmazó: Felelős személy: BRADOGÉL higiénés kézfertőtlenítőszer higiénés kézfertőtlenítőszer Florin

Részletesebben

1.) Készítmény neve: Pedsept alkoholos tisztító-, fertőtlenítőszer

1.) Készítmény neve: Pedsept alkoholos tisztító-, fertőtlenítőszer HungaroChemicals Kft. 1/5 Pedsept BIZTONSÁGI ADATLAP (veszélyes készítményhez a 44/2000.(XII.27.) EüM rendelet szerint) A kiállítás kelte: 2005. november 08. 1.) Készítmény neve: Pedsept alkoholos tisztító-,

Részletesebben

Anti-Seize-Thermo-Spray Felülvizsgálva: 2015.05.12 Dátum: 2011.01.20 Verzió: 2 Oldal: 1/5

Anti-Seize-Thermo-Spray Felülvizsgálva: 2015.05.12 Dátum: 2011.01.20 Verzió: 2 Oldal: 1/5 Dátum: 2011.01.20 Verzió: 2 Oldal: 1/5 1. szakasz: Az anyag/keverék és a társaság/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: Anti-Seize-Thermo-Spray Cikkszám: LOS 430 1.2 Felhasználási

Részletesebben

3M (TM)ESPE (TM)ADPER(TM)Single Bond Adhesive 3M HUNGÁRIA Kft. 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP

3M (TM)ESPE (TM)ADPER(TM)Single Bond Adhesive 3M HUNGÁRIA Kft. 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 3M HUNGÁRIA Kft. 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2005.02.13. Dokumentum szám: 18-3854-9 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: 3M (TM)ESPE (TM)ADPER(TM)Egy komponensű fogászati ragasztó 3M

Részletesebben

A veszélyes anyagok veszélyeire/kockázataira utaló R mondatok

A veszélyes anyagok veszélyeire/kockázataira utaló R mondatok A veszélyes anyagok veszélyeire/kockázataira utaló R mondatok 1 Száraz állapotban robbanásveszélyes 10 Kismértékben tűzveszélyes. 11 Tűzveszélyes. 12 Fokozottan tűzveszélyes. 13 14 Vízzel hevesen reagál.

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP ÚJ TECHNOKOL RAPID

BIZTONSÁGI ADATLAP ÚJ TECHNOKOL RAPID A kiállítás kelte: 2007. 04. 18. 1. A készítmény neve: BIZTONSÁGI ADATLAP ÚJ TECHNOKOL RAPID Gyártó és forgalmazó cég neve: FERROKÉMIA VEGYIPARI SZÖVETKEZET Cím: 1135 Budapest, Országbíró utca 65. Telefonszám:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. A kiállítás kelte: 2007. november 29.

BIZTONSÁGI ADATLAP. A kiállítás kelte: 2007. november 29. Verziószám: 1.0(HU) 1 oldal. BIZTONSÁGI ADATLAP A kiállítás kelte: 2007. november 29. 1. A készítmény neve: Gyártó cég neve: Tremco illbruck s.r.o. cím: Uvalska 737/34 100 00 Prága 10, Cseh Köztársaság

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A GYÁRTÓ / IMPORTÁLÓ AZONOSÍTÁSA

BIZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A GYÁRTÓ / IMPORTÁLÓ AZONOSÍTÁSA 8/1 oldal Verzió szám: 1.1 magyar Készítés ideje: 2013.04.11. 2011.02.26 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A GYÁRTÓ / IMPORTÁLÓ AZONOSÍTÁSA 1.1 Az anyag vagy készítmény azonosítása: TETRA TEST KH/GH NERAL cseppteszt

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP a 2006/121irányelv,valamint a 1907/2006 EU (REACH), a 33/2004 ESZCSM és a 44/2000 EüM rendeletek szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP a 2006/121irányelv,valamint a 1907/2006 EU (REACH), a 33/2004 ESZCSM és a 44/2000 EüM rendeletek szerint BIZTONSÁGI ADATLAP a 2006/121irányelv,valamint a 1907/2006 EU (REACH), a 33/2004 ESZCSM és a 44/2000 EüM rendeletek szerint RICOCLEAN ELECTRO-NIC elektronikai tisztító 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG AZONOSÍTÁSA

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: RUBBERCLEAN

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: RUBBERCLEAN 1. oldal BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK és a 453/2010/EU rendelet szerint 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: Cikkszám: 2203523 1.2. Az anyag vagy

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint NANO PAJZS PÁRAMENTESÍTŐ - 50 ML

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint NANO PAJZS PÁRAMENTESÍTŐ - 50 ML 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék tájékoztató Termék kereskedelmi neve : Termék kódja : 0893012460 MSDS-Identcode : 10014678 Társaság : Würth Szereléstechnika Kft. 2040 Budaörs,

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2013. 09. 04. Felülvizsgálat időpontja: 2014. 09. 08. Verziószám: 2

Elkészítés időpontja: 2013. 09. 04. Felülvizsgálat időpontja: 2014. 09. 08. Verziószám: 2 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Gépjárművek

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP a 2006/121irányelv,valamint a 1907/2006 EU (REACH), a 33/2004 ESZCSM és a 44/2000 EüM rendeletek szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP a 2006/121irányelv,valamint a 1907/2006 EU (REACH), a 33/2004 ESZCSM és a 44/2000 EüM rendeletek szerint BIZTONSÁGI ADATLAP a 2006/121irányelv,valamint a 1907/2006 EU (REACH), a 33/2004 ESZCSM és a 44/2000 EüM rendeletek szerint NICRO 664 Elektroservice aerosol 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG AZONOSÍTÁSA 1.1

Részletesebben

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK - ISO 11014-1 szerint

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK - ISO 11014-1 szerint Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK - ISO 11014-1 szerint Pattex Palmafix Burkolatragasztó oldal 1 / 7 Biztonsági adatlap (SDB) száma: : 398743 Felülvizsgálat ideje: 19.05.2010 Nyomtatás ideje: 17.06.2010

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2. A VESZÉLY MEGHATÁROZÁSA 2.1. A keverék osztályozása a gyártó, a 67/548/EEC, 1999/45/EC direktíva szerint Veszélyes keverék:

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2. A VESZÉLY MEGHATÁROZÁSA 2.1. A keverék osztályozása a gyártó, a 67/548/EEC, 1999/45/EC direktíva szerint Veszélyes keverék: 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2008.08.04. Aktualizálás kelte: 2012.11.13. (2. változat) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (veszélyes készítmény bejelentéséhez a 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet 11. sz. melléklete szerint)

BIZTONSÁGI ADATLAP (veszélyes készítmény bejelentéséhez a 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet 11. sz. melléklete szerint) BIZTONSÁGI ADATLAP (veszélyes készítmény bejelentéséhez a 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet 11. sz. melléklete szerint) A kiállítás kelte: Budapest, 1998. március 20. A módosítás kelte: Budapest, 2003.

Részletesebben

Biztonsági adatlap (BA-037) 1907/2006/EK rend. II. melléklete szerint

Biztonsági adatlap (BA-037) 1907/2006/EK rend. II. melléklete szerint 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA 1.1. Az anyag vagy készítmény azonosítása FIVENOX - B - 50 PR (színezett) BENZOIL-PEROXID PASZTA PIROS 820 1.2. Az anyagok/készítmények felhasználása

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint Kiállítás dátuma: 2010.10.16. Verzió: 1 Oldal: 1/7 1. Az anyag / készítmény és a társaság / vállalkozás azonosítója: Kereskedelmi elnevezés: Cleanser Felhasználási terület: Zsírtalanítószer, tisztítószer

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2. A VESZÉLYEK AZONOSÍTÁSA** A többszörösen módosított 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet értelmében veszélyes keverék.

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2. A VESZÉLYEK AZONOSÍTÁSA** A többszörösen módosított 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet értelmében veszélyes keverék. BIZTONSÁGI ADATLAP A biztonsági adatlap kiadásának dátuma: 2003. június 26. Felülvizsgálva: 2009. december 14. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA** A keverék neve: A keverék felhasználása: Hidrogén-peroxidot

Részletesebben

Kiállítás kelte: 1998-01-21 Módosítás kelte: 2008-05-30. Cím 1238 Budapest, Grassalkovich u. 4. Telefon +36-1-421-6100 Fax +36-1-283-0455

Kiállítás kelte: 1998-01-21 Módosítás kelte: 2008-05-30. Cím 1238 Budapest, Grassalkovich u. 4. Telefon +36-1-421-6100 Fax +36-1-283-0455 BIZTONSÁGI ADATLAP TRILAK Festékgyártó KFT. Kiállítás kelte: 1998-01-21 Módosítás kelte: 2008-05-30 1. A készítmény és a vállalkozás azonosítása A készítmény felhasználása: Csónaklakk Gyártó cég neve Trilak

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Dátum: 2007.11.12. Verzió: 1 Oldal: 1/6

BIZTONSÁGI ADATLAP. Dátum: 2007.11.12. Verzió: 1 Oldal: 1/6 Dátum: 2007.11.12. Verzió: 1 Oldal: 1/6 1. Készítmény és a Társaság/ Vállalat azonosítása: Kereskedelmi elnevezés: Universal-Kaltreiniger Cikkszám: LOS 8000 Felhasználási terület: Általános hideg tisztítószer

Részletesebben

BODY LP PLUS SOFT POLYESTER FILLER 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP

BODY LP PLUS SOFT POLYESTER FILLER 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2010.06.14. Aktualizálás kelte: 2012. 11.27. (2.változat) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Besorolás az EU és a 44/2000.(XII.27.) EüM. rendelet és a gyártó szerint: Xi

BIZTONSÁGI ADATLAP. Besorolás az EU és a 44/2000.(XII.27.) EüM. rendelet és a gyártó szerint: Xi BIZTONSÁGI ADATLAP 0987 130 1/6 Kiállítás kelte: 2003.10.25. Aktualizálás: 2007.05.13. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: Forrasztó paszta Cikkszám:

Részletesebben

ICS BISON TISZTÍTÓSZEREK

ICS BISON TISZTÍTÓSZEREK Kiállítás kelte: 2010-11-01 Készült a 1907/2006/EK RENDELET (REACH) és 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint BIZTONSÁGI ADATLAP 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Az anyag

Részletesebben

Szükséghelyzet esetén : ETTSz: 1096 Budapest Nagyvárad tér 2 +36-80 / 20-11-99 (Zöld szám), +36-1 / 476-64-00

Szükséghelyzet esetén : ETTSz: 1096 Budapest Nagyvárad tér 2 +36-80 / 20-11-99 (Zöld szám), +36-1 / 476-64-00 1. A TERMÉK ÉS A GYÁRTÓ/FORGALMAZÓ AZONOSÍTÁSA Benzin adalék (UNIX: 359502) Terméknév : W46993 - Injection Power 3 Kiszerelés: 500 ml A termék jellege és alkalmazása: Gyártó : Importáló és forgalmazó :

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: LAZURÁN oldószermentes faanyagvéd

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: LAZURÁN oldószermentes faanyagvéd Kiállítás dátuma: 2007.05.16. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

HungaroChemicals Kft. 1/8 Chemipur S 75. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH

HungaroChemicals Kft. 1/8 Chemipur S 75. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH HungaroChemicals Kft. 1/8 Chemipur S 75 A kiállítás kelte: 2001.05.25. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH 1.) Készítmény neve: Chemipur S 75 habzó savas tisztító- fertőtlenítőszer

Részletesebben

VPS Tray Adhesive 3M HUNGÁRIA Kft. 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: VPS Tray Adhesive

VPS Tray Adhesive 3M HUNGÁRIA Kft. 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: VPS Tray Adhesive 3M HUNGÁRIA Kft. 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2007. 07. 18. Dokumentum szám: 17-9416-3 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: VPS Tray

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint DICHTFIX FEHÉR 310 ml

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint DICHTFIX FEHÉR 310 ml 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék tájékoztató Termék kereskedelmi neve : Termék kódja : 0893227 MSDS-Identcode : 10014452 Társaság : Würth Szereléstechnika Kft. 2040 Budaörs,

Részletesebben

RN lila /Levis színezőpaszta LSG- FRI/Solvent free colourant MN és RN

RN lila /Levis színezőpaszta LSG- FRI/Solvent free colourant MN és RN 1/7Levis színezőpaszta LSG-FRI/Solvent free colourant MN és RN verziószám: 3-2-HU Utolsó nyomtatás: 2009. 12. 08. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A készítmény

Részletesebben

Boróka fakonzerváló alapozó Változat: 1 Felülvizsgálat: Kiadás kelte: 2008.05.16. Oldal: 1/10

Boróka fakonzerváló alapozó Változat: 1 Felülvizsgálat: Kiadás kelte: 2008.05.16. Oldal: 1/10 Változat: 1 Felülvizsgálat: Kiadás kelte: 2008.05.16. Oldal: 1/10 1. ANYAG / KÉSZÍTMÉNY ÉS VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. A készítmény azonosítása: 1.2. A készítmény felhasználása: vízzel hígítható

Részletesebben

Biztonsági adatlap. EEDC KFT, 4030 Debrecen, Borzán Gáspár utca 12. T: +36 52 541 146 F: +36 52 541 147 eedc@eedc.hu

Biztonsági adatlap. EEDC KFT, 4030 Debrecen, Borzán Gáspár utca 12. T: +36 52 541 146 F: +36 52 541 147 eedc@eedc.hu Biztonsági adatlap 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása Kereskedelmi megnevezés: Felhasználási terület: Forgalmazó és licenc tulajdonos cég: Sürgősségi telefon: W - CLEANER Felület

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és a 1272/2008/EK szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és a 1272/2008/EK szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Kiállítás dátuma: 2013.02.08. Verzió: 1 Oldal: 1/6 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: Háztartási sósav 1.2. Az anyag vagy

Részletesebben

HungaroChemicals Kft. 1/7 Chemicid SP 2000 Plus. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH

HungaroChemicals Kft. 1/7 Chemicid SP 2000 Plus. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH HungaroChemicals Kft. 1/7 Chemicid SP 2000 Plus A kiállítás kelte: 2001.05.25. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH 1.) Készítmény neve: Chemicid SP 2000 Plus savas tisztító- fertőtlenítőszer

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ 1069 Budapest, Nagyvárad tér 2.)

BIZTONSÁGI ADATLAP. Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ 1069 Budapest, Nagyvárad tér 2.) BIZTONSÁGI ADATLAP 1/5 A kiállítás kelte: 2002. március 10. Utolsó felülvizsgálat időpontja: 2007. szeptember 17. 1. A készítmény neve: Motorolaj adalék Cikkszám: 705/706 Gyártó cég neve: Kleen-Flo Tumbler

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP a 2006/121irányelv,valamint a 1907/2006 EU (REACH), a 33/2004 ESZCSM és a 44/2000 EüM rendeletek szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP a 2006/121irányelv,valamint a 1907/2006 EU (REACH), a 33/2004 ESZCSM és a 44/2000 EüM rendeletek szerint BIZTONSÁGI ADATLAP a 2006/121irányelv,valamint a 1907/2006 EU (REACH), a 33/2004 ESZCSM és a 44/2000 EüM rendeletek szerint NICRO 203 formaleválasztó folyadék 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG AZONOSÍTÁSA

Részletesebben

Biztonsági adatlap az1907/2006/ek, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap az1907/2006/ek, 31. cikk szerint 1. Anyag- és cégmegnevezés Átdolgozva:2014.09.30. A termékkel kapcsolatos adatok: Kereskedelmi név: EMFICOL VERIN Cikkszám: 74062 Anyag használata: Poliuretán tömítő Gyártó/szállító: EMFI SA 3 Rue Ettore

Részletesebben