BIZTONSÁGI ADATLAP. NEUBOL E 30 Felülvizsgálat dátuma: Verzió: 3 Oldal: 1/5

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "BIZTONSÁGI ADATLAP. NEUBOL E 30 Felülvizsgálat dátuma: 2007.12.21. Verzió: 3 Oldal: 1/5"

Átírás

1 Felülvizsgálat dátuma: Verzió: 3 Oldal: 1/5 1. Készítmény és a Társaság/ Vállalat azonosítása: Kereskedelmi elnevezés: Felhasználási terület: ipari felhasználás Gyártó, Az anyag beszerzése a minőség és az ár szempontjából leginkább megfelelő szállító cég: gyártótól/szállítótól történik. Importáló cég: Brenntag Hungária Kft. Cím: 1225 Budapest, Bányalég utca 45. Telefon: Fax: office@brenntag.hu Sürgősségi telefon: Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ) 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2. Telefon: (36) 80/ (36-1-) A veszély azonosítása: EU-jel: Xn ÁRTALMAS N KÖRNYEZETI VESZÉLY R 10 Kevésbé tűzveszélyes. R 51/53 Mérgező a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszantartó károsodást okozhat. R65 Lenyelve ártalmas, aspiráció (idegen anyagnak a légutakba beszívása) esetén tüdőkárosodást okozhat. Az osztályba sorolás az érvényes EK listáknak megfelel, de kiegészítik a szakirodalomból származó és a cégek által megadott adatok. 3. A komponensekre vonatkozó összetétel/ információ: Veszélyes anyag tartalom: % Petróleum (ásványolaj) oldószer nafta, könnyű aromás 10-25% 2-propilénglikol-1-metiléter Benzol tartalom<0,1% Az összetevők R-mondatait lásd: 16. pontban CAS-szám: EINECS-szám: CAS-szám: EINECS-szám: EU-jel: Xn, N R-mondatok: / EU-jel:- R-mondatok: Elsősegély és intézkedések: Belélegezve: Bőrrel érintkezve: Szembe jutva: Lenyelve: A sérültet friss levegőre kell vinni, melegen kell tartani a helyszínre azonnal orvost kell hívni. A szennyezett ruhát azonnal le kell venni. Azonnal bő meleg vízzel le kell mosni, bőrpanaszok esetén szakorvoshoz kell fordulni. A szemet bő vízzel (szemhéjak széthúzása mellett) azonnal ki kell öblíteni és szemorvoshoz kell fordulni. Lenyelés után a sérültet nem szabad hánytatni, és azonnal orvoshoz kell vinni.

2 Felülvizsgálat dátuma: Verzió: 3 Oldal: 2/5 Veszélyek: Tüdő ödéma léphet fel. Lenyeléskor illetve hányáskor a tüdőbe kerülés veszélye lehetséges. 5. Tűzvédelmi intézkedések: Oltóanyagok (megfelelő): (nem megfelelő): oltópor, vízpermet, alkoholálló oltóhab, homok. vízsugár Veszélyes bomlástermékek: Robbanásveszélyes gáz/levegő keverék képződhet. Szénmonoxid Védőfelszerelés: Külső levegőtől független légző-készüléket kell használni. Egyéb utasítások: A veszélyeztetett edényzetet vízsugárral hűteni kell. 6. Intézkedések véletlen szabadba jutás esetén: Intézkedés tisztításra, összegyűjtésre: Személyes intézkedések: A kiömlött anyagot nedvszívó anyaggal fel kell itatni.( ABSODAN, homok, Kieselgur, Universalbinder)össze kell szedni és ártalmatlanításig jól zárható edényzetben kell tárolni. Az anyag bejuthat csatornába, üregekbe, pincékbe. Nem szabad élővízbe, közcsatornába önteni. Gyújtóforrástól távol kell tartani. Megfelelő szellőztetésről, elszívásról gondoskodni kell. 7. Kezelés és tárolás Kezelés: Az edényzet zárva tartandó. Hőtől és közvetlen napsütéstől távol kell tartani. Tűz- és robbanásveszélyre vonatkozó információk: Gyújtóforrástól távol tartandó - Dohányozni tilos. Meg kell előzni a sztatikus feltöltődést. Tűz esetén a veszélyeztetett edényzetet vízsugárral hűteni kell. Tárolás: Tárolási feltételek: Az edényzet zárva hűvös helyen tartandó. Oxidáló szerektől távol kell tartani. Oldószernek ellenálló és hézagmentes padozatot kell biztosítani. 8. Az expozíció ellenőrzése egyéni védelem: Kiegészítő információk: nincs további melléklet, lásd 7. pontban leírtakat. Munkahelyre vonatkozólag, ellenőrzendő határérték: 2-propilénglikol-1-metiléter MAK-érték: 350 mg/m 3, 100 ml/m 3 (osztrák érték) Egyéb információk: Gyártásnál érvényes listák szolgáltak alapul. Személyes védőfelszerelések: Általános védő-és higiénés intézkedések: A szennyezett ruhát azonnal le kell venni. Munkaszünetekben és a munka végén kezet kell mosni. Élelmiszertől, italtól és takarmánytól távol kell tartani. Gázt/ füstöt/ ködöt nem szabad belélegezni.. Légzésvédelem: Rövid ideig, kevés mennyiséggel való érintkezés esetén szűrőbetétes álarcot, intenzívebb, hosszabb ideig tartó érintkezésnél külső levegőtől független légzőkészüléket kell viselni. Kézvédelem Védőkesztyű. A kesztyű anyagának ellenállónak és nem áteresztőnek kell lennie a termékkel szemben. Hiányzó teszt eredmények esetén nem lehet a kesztyű anyagára ajánlást tenni. A kesztyű anyagának megválasztásakor figyelembe kell venni áthatolási idejét, a behatolás és a degradáció sebességét.

3 Felülvizsgálat dátuma: Verzió: 3 Oldal: 3/5 A kesztyű anyaga: Az alkalmas kesztyű kiválasztása nem csak az anyagtól, hanem egyéb minőségi jellemzőktől is függ és gyártóként változik. Amennyiben a termék többféle anyagból készül, a kesztyű anyagának ellenállása előzetesen nem számítható ki és ezért az alkalmazás előtt felül kell vizsgálni. A kesztyű anyagának áthatolási ideje: pontos áthatolási időt a védőkesztyű gyártójától kell beszerezni és be is kell tartani. Szemvédelem: Szorosan záró védőszemüveg Testvédelem: Antisztatikus védőruha, védőcipő 9. Fizikai és kémiai tulajdonságok Halmazállapot: folyadék Szín: sárga Szag: aromás Forráspont: >120 o C Gyulladási hőmérséklet: >277 o C Lobbanáspont: 46 o C Gyúlékonyság: A termék nem öngyulladás veszélyes. Robbanási határérték: alsó: 1,0V% - felső: 10,9V% Sűrűség: 0,874 g/cm 3 (20 o C-on) Gőznyomás: 12 mbar (20 o C-on) Oldhatóság / Keverhetőség vízben: részben oldható Robbanásveszély: A termék nem robbanásveszélyes, de robbanásveszélyes gáz/ levegő keverék képződhet. 10. Stabilitás és reakciókészség Stabilitás: Veszélyes bomlástermék: Veszélyes reakciók: Megfelelő használat esetén nem bomlik. Szénmonoxid és széndioxid Oxidálószerekkel 11. Toxikológiai információk: LD 50: >3400 mg/kg (patkányon) orálisan ( Könnyű Solvent Nafta ). Bőrre kerülve: nem irritatív hatású Szembe jutva: nem irritatív hatású. Szenzibilizáció: nem szenzibilizáló hatású Egyéb információ: Hosszú ideig tartó, ismételt érintkezés a bőrre zsírtalanító hatással lehet. Nagy koncentráció fáradtságot szédülést okozhat. Ártalmas az egészségre. 12. Ökológiai információ: A terméket talajba, közcsatornába, élővízbe önteni nem szabad.

4 Felülvizsgálat dátuma: Verzió: 3 Oldal: 4/5 13. Szempontok az ártalmatlanításhoz: Termékkel kapcsolatos javaslat: Ártalmatlanítani a helyi előírások figyelembe vételével szabad. (98/2001. (VI. 15.) Korm. rendelet A veszélyes hulladékkal kapcsolatos tevékenységek végzésének feltételeiről) Hulladékkulcs meghatározása: Ennek a terméknek a megfelelő EWC csoportba és így megfelelő EWC kódba való besorolása az anyag felhasználásától függ. Ha az anyagot kell elhelyezni vagy Önöknek szükségük van EWC kód besorolásra, kérjük vegyék figyelembe az ide vonatkozó rendeleteket. (16/2001. (VII. 18.) és 10/ (III. 26.) KöM rendeletek A hulladékok jegyzékéről.) Szennyezett csomagolással kapcsolatos javaslat: Ártalmatlanítani a helyi előírások figyelembe vételével szabad. (94/2002. (V. 5.) Korm. rendelet a csomagolásról és a csomagolási hulladék kezelésének részletes szabályairól.) 14. Szállításra vonatkozó információ: Szárazföldi szállítás (közúti/vasúti), ADR/RID) ADR/RID: 3 Osztályozási kód: F1 Veszély jelölő szám: 33 III. Műszaki elnevezés: Tengeri szállítás (IMO/IMDG) IMDG: 3 III Termék neve: Légi szállítás (ICAO/IATA): ICAO/IATA: 3 III Termék neve: 15. A szabályozásra vonatkozó információ: EU-jel: Veszélyes anyag: Xn ÁRTALMAS,N KÖRNYEZETI VESZÉLY Könnyű Solvent Nafta R-mondatok: R 10 Kevésbé tűzveszélyes.. R 51/53 Mérgező a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszantartó károsodást okozhat. R 65 Lenyelve ártalmas, aspiráció (idegen anyagnak a légutakba beszívása) esetén tüdőkárosodást okozhat. S-mondatok: S 24 A bőrrel való érintkezés kerülendő. S 23 A keletkező gőzt/ permetet nem szabad belélegezni

5 Felülvizsgálat dátuma: Verzió: 3 Oldal: 5/5 S 61 Kerülni kell az anyag környezetbe jutását. Speciális adatokat kell kérni / Biztonsági Adatlap. S 60 Az anyagot és/vagy edényzetét veszélyes hulladékként kell ártalmatlanítani. S 62 Lenyelés után hánytatni tilos: azonnal orvoshoz kell fordulni és megmutatni az edényzetet vagy a címkét. Érvényes magyar törvények és rendeletek: Veszélyes anyagok, készítmények: évi XXV. törvény A kémiai biztonságról 44/2000. (XII.27.) EüM és a 33/2004.(VI.24.) ESzCsM és a 26/2007. (VI.07) EüM rendeletek A veszélyes anyagokkal és a veszélyes készítményekkel kapcsolatos eljárások illetve tevékenységek részletes szabályairól 25/2000. (IX.30.) EüM-SzCsM együttes rendelet A munkahelyek kémiai biztonságáról. 13/2004.(XII.25.) EüM-KvVM rendelet az egyes veszélyes anyagokkal, illetve veszélyes készítményekkel kapcsolatos egyes tevékenységek korlátozásáról szóló 41/2000. (XII.20) EüM-KöM rendelet módosításáról. Veszélyes hulladékok: 16/2001. (VII. 18.) és 10/ (III. 26.) KöM rendeletek A hulladékok jegyzékéről 98/2001. (VI. 15.) Korm. rendelet A veszélyes hulladékkal kapcsolatos tevékenységek végzésének feltételeiről 94/2002.(V.5.) Korm. rendelet a csomagolásról és a csomagolási hulladék kezelésének részletes szabályairól Tűzvédelem: 35/1996. (XII. 29.) BM rendelet Munkavédelem: évi XCIII. törvény és 25/1996. (VIII. 28.) NM rendelet 16. Egyéb információ: A megadott információk az adatlap összeállításának napjáig megszerzett fenti termékre vonatkozó ismereteinken alapulnak. Az adatok nem képeznek semmilyen garanciát a termék alkalmazási tulajdonságaira vonatkozóan. Az adatlap nem mentesíti a felhasználót a tevékenységét szabályozó egyéb előírások ismerete és alkalmazása alól. Felhívjuk a felhasználók figyelmét a vegyi anyag rendeltetésétől eltérő felhasználásából eredő kockázatokra. Az alkotórészek R-mondatai: R 10 Kevésbé tűzveszélyes. R 51/53 Mérgező a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszantartó károsodást okozhat. R 65 Lenyelve ártalmas, aspiráció (idegen anyagnak a légutakba beszívása) esetén tüdőkárosodást okozhat. Készült a 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet alapján veszélyes készítményhez. Készült a gyártó i biztonsági adatlapja alapján. Utolsó nyomtatás:

BIZTONSÁGI ADATLAP. Felülvizsgálat dátuma: 2007.12.21. Verzió: 3 Oldal: 1/6. X n ÁRTALMAS F TŰZVESZÉLYES N KÖRNYEZETI VESZÉLY

BIZTONSÁGI ADATLAP. Felülvizsgálat dátuma: 2007.12.21. Verzió: 3 Oldal: 1/6. X n ÁRTALMAS F TŰZVESZÉLYES N KÖRNYEZETI VESZÉLY Felülvizsgálat dátuma: 2007.12.21. Verzió: 3 Oldal: 1/6 1. Készítmény és a Társaság/ Vállalat azonosítása: Kereskedelmi elnevezés: Felhasználási terület: Gyártó, szállító cég: Importáló cég: Cím: Telefon:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Dátum: 2007-07-23. Oldal: 1/6. 1. Termék neve. 2. Összetétel: 3. Veszélyesség szerinti besorolás

BIZTONSÁGI ADATLAP Dátum: 2007-07-23. Oldal: 1/6. 1. Termék neve. 2. Összetétel: 3. Veszélyesség szerinti besorolás BIZTONSÁGI ADATLAP Dátum: 2007-07-23. Oldal: 1/6 1. Termék neve Kereskedelmi elnevezés: Importáló cég: Cím Telefon Fax Gyártó: Cím: Telefon Fax: E-mail cím: Honlap: Forgalmazó: Cím: Telefon: Fax: E-mail:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ) 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2. Telefon: (36) 80/201-199 (36-1-) 476-6464

BIZTONSÁGI ADATLAP. Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ) 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2. Telefon: (36) 80/201-199 (36-1-) 476-6464 Dátum: 2007.08.01. Verzió: 3 Oldal: 1/5 1. Készítmény és a Társaság/ Vállalat azonosítása: Kereskedelmi elnevezés: ZÁROLAJZÓ-JÉGOLDÓ Felhasználási terület: Karbantartás Gyártó és forgalmazó cég: AUTÓ MOBIL

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint. 1. Az anyag / készítmény és a társaság / vállalkozás azonosítója:

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint. 1. Az anyag / készítmény és a társaság / vállalkozás azonosítója: Kiállítás dátuma: 2009.06.30. Verzió: 1 Oldal: 1/6 1. Az anyag / készítmény és a társaság / vállalkozás azonosítója: Kereskedelmi elnevezés: Termékkód: A-008 Felhasználási terület: Vegyi anyag építkezéshez,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ) 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2. Telefon: (36) 80/201-199 (36-1-) 476-6464

BIZTONSÁGI ADATLAP. Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ) 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2. Telefon: (36) 80/201-199 (36-1-) 476-6464 Dátum: 2008.02.19. Verzió: 4 Oldal: 1/5 1. Készítmény és a Társaság/ Vállalat azonosítása: Kereskedelmi elnevezés: CSAVARLAZÍTÓ SPRAY Felhasználási terület: Karbantartás Gyártó és forgalmazó cég: Phobex

Részletesebben

Dátum: 2007.08.01. Verzió: 3 Oldal: 1/5. Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ) 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2.

Dátum: 2007.08.01. Verzió: 3 Oldal: 1/5. Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ) 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2. Dátum: 2007.08.01. Verzió: 3 Oldal: 1/5 1. Az anyag/ készítmény és a társaság/ vállalkozás azonosítója: Kereskedelmi elnevezés: Felhasználási terület: Gépipar Gyártó és forgalmazó cég: AUTÓ MOBIL VEGYI

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Kiállítás dátuma: 2007.11.11. Verzió: 2 Oldal: 1/7 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: Elektromos tisztító 400 ml Cikkszám:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint Oldal: 1/5 1. Az anyag /készítmény és a társaság/ vállalkozás azonosítója: Kereskedelmi elnevezés: Felhasználási terület: Gyártó és forgalmazó cég: Cím: Telefon: Fax: E-mail: Sürgősségi telefon: Telefon:

Részletesebben

Zep Natural Biztonságtechnikai Adatlap

Zep Natural Biztonságtechnikai Adatlap 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása: A készítmény/anyag neve: Felhasználási terület: Forgalmazó: ZEP NATURAL Felülettisztító és fertőtlenítő szer Vegyspeed Kereskedelmi és Szolgáltató

Részletesebben

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P B I Z T O N S Á G I A D A T L A P 1. Termék neve Kereskedelmi elnevezés: Gyártó cég: Cím: Telefon: Fax: Forgalmazó cég: Cím: Telefon: Fax: Sürgősségi telefon: AUTÓ MOBIL VEGYI Kft. 6727 Szeged, Acél u.

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint Oldal: 1/5 1. Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Kereskedelmi elnevezés: Felhasználási terület: Gyártó és forgalmazó cég: Cím: Telefon: Fax: E-mail: Sürgősségi telefon: Telefon:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint Kiállítás dátuma: 2007.06.21. Verzió: 2 Oldal: 1/5 1. Az anyag / készítmény és a társaság / vállalkozás azonosítója: Kereskedelmi elnevezés: SELISO Felhasználási terület: Fertıtlenítı hatású folyékony

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint Dátum: 2010.03.24. Verzió: 1 Oldal: 1/5 1. A anyag/ készítmény és a társaság/ vállalkozás azonosítója: Kereskedelmi elnevezés: Felhasználási terület: Gyártó és forgalmazó cég: Cím: Telefon: Fax: E-mail:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és az 1272/2008/EK szerint MŰSZER ÉS FEGYVEROLAJ

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és az 1272/2008/EK szerint MŰSZER ÉS FEGYVEROLAJ Oldal: 1/6 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és az 1272/2008/EK szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és az 1272/2008/EK szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Kiállítás dátuma: 2007.08.01. Verzió: 5 Oldal: 1/6 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: GÁZSZIVÁRGÁSJELZŐ 1.2. Az anyag vagy

Részletesebben

Prime Source vízkőoldó 1/5 Verziószám: 1 Készült: 2010.október14 BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK REACH

Prime Source vízkőoldó 1/5 Verziószám: 1 Készült: 2010.október14 BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK REACH Prime Source vízkőoldó 1/5 Verziószám: 1 BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK REACH 1. Az anyag/ készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A készítmény megnevezése: PRIME SOURCE Vízkőoldó koncentrátum

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és az 1272/2008/EK rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és az 1272/2008/EK rendelet szerint Kiállítás dátuma: 2006.07.11 Verzió: 2 Oldal: 1/6 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: Kupfat Termékkód: 5004x 1.2. Az anyag

Részletesebben

KONSTRUKTÍV KFT H-1183. Budapest, Üllői út 484. Tel. (36-1) 291-5389 Fax. (36-1) 291-5389

KONSTRUKTÍV KFT H-1183. Budapest, Üllői út 484. Tel. (36-1) 291-5389 Fax. (36-1) 291-5389 Felülvizsgálat dátum: 2009. 04.10. Verziószám: 2 Dátum. 2008.01.04. 1.Az Anyag/Készítmény és a Társaság/ Vállalkozás azonosítása: Kereskedelmi elnevezés: Felhasználási terület: Gyártó cég: Cím: Elsősegély

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és a 1272/2008/EK szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és a 1272/2008/EK szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Kiállítás dátuma: 2013.02.13. Verzió: 1 Oldal: 1/5 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: LEFOLYÓTISZTÍTÓ 1.2. Az anyag vagy

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Kiállítás dátuma: 2007.08.01. Verzió: 2 Oldal: 1/6 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: TÉLI NYÁRI SZÉLVÉDŐMOSÓ 1.2. Az anyag

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és az 1272/2008/EK szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és az 1272/2008/EK szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Kiállítás dátuma: 2007.05.15. Verzió: 3 Oldal: 1/7 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: Hegesztő spray 1.2. Az anyag vagy

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Dátum: 2007.12.21. Verzió: 1 Oldal: 1/6

BIZTONSÁGI ADATLAP. Dátum: 2007.12.21. Verzió: 1 Oldal: 1/6 Dátum: 2007.12.21. Verzió: 1 Oldal: 1/6 1. Készítmény és a Társaság/ Vállalat azonosítása: Kereskedelmi elnevezés: Felhasználási terület: Gyártó, szállító cég: Importáló cég: Cím: Telefon: Fax: E-mail

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Fehér szórózsír PTFE-vel 400ml Felülvizsgálva: 2015.04.24 Dátum: 2007.07.08. Verzió: 2 Oldal: 5/5

BIZTONSÁGI ADATLAP. Fehér szórózsír PTFE-vel 400ml Felülvizsgálva: 2015.04.24 Dátum: 2007.07.08. Verzió: 2 Oldal: 5/5 1. szakasz:az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítója 1.1 Kereskedelmi elnevezés: Cikkszám: LOS 444 1.2 Felhasználási terület Kenőanyag 1.3 A biztonsági adatlap szállítójának adatai Gyártó,

Részletesebben

1/8 BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása. A készítmény megnevezése: Supralux Lakkbenzin hígító

1/8 BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása. A készítmény megnevezése: Supralux Lakkbenzin hígító 1/8 Supralux Lakkbenzin hígító verziószám: 1-HU BIZTONSÁGI ADATLAP 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A készítmény megnevezése: Supralux Lakkbenzin hígító A készítmény felépítése/rendeltetése:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Dátum: 2007.11.12. Verzió: 1 Oldal: 1/6

BIZTONSÁGI ADATLAP. Dátum: 2007.11.12. Verzió: 1 Oldal: 1/6 Dátum: 2007.11.12. Verzió: 1 Oldal: 1/6 1. Készítmény és a Társaság/ Vállalat azonosítása: Kereskedelmi elnevezés: Universal-Kaltreiniger Cikkszám: LOS 8000 Felhasználási terület: Általános hideg tisztítószer

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Dátum: 2011. december 19. Oldal: 1/5 Verzió: 2. BRAND UNION Kft. 1181 BUDAPEST, DARUS U. 8. 2/2.

BIZTONSÁGI ADATLAP. Dátum: 2011. december 19. Oldal: 1/5 Verzió: 2. BRAND UNION Kft. 1181 BUDAPEST, DARUS U. 8. 2/2. Dátum: 2011. december 19. Oldal: 1/5 Verzió: 2 1. Termék neve Kereskedelmi elnevezés: Gyártató és forgalmazó cég: Cím: Telefon/Fax: Sürgősségi telefon: Telefon: Mr Wash Magic White OXIPlus Professional

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Kiállítás dátuma: 2007.05.15. Verzió: 3 Oldal: 1/8 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: Cink spray 1.2. Az anyag vagy keverék

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Kiállítás dátuma: 2008.02.21. Verzió: 3 Oldal: 1/6 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: Alumínium spray Cikkszám: Csomagolási

Részletesebben

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P Készült az 1907/2006 EK rendelet /REACH/ szerint

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P Készült az 1907/2006 EK rendelet /REACH/ szerint 1 1. Termék neve Kereskedelmi elnevezés: Készült: Forgalmazó: Cím: Telefon: Fax: Web: e-mail: Veszély esetén hívható BIENN COLOR mosópor 2011.05.03. Satina Gold Kozmetikai Kft. 6800 Hódmezővásárhely, Erzsébeti

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag / készítmény és a vállalat / vállalkozás azonosítása:

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag / készítmény és a vállalat / vállalkozás azonosítása: Dátum: 2009. 03. 03. Oldal :5/1 1. Az anyag / készítmény és a vállalat / vállalkozás azonosítása: Kereskedelmi elnevezés: Felhasználási terület: Gyártó/Forgalmazó cég: Cím: Telefon: Fax: E-mail, internet:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (veszélyes készítmény bejelentéséhez a 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet 11. sz. melléklete szerint)

BIZTONSÁGI ADATLAP (veszélyes készítmény bejelentéséhez a 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet 11. sz. melléklete szerint) BIZTONSÁGI ADATLAP (veszélyes készítmény bejelentéséhez a 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet 11. sz. melléklete szerint) A kiállítás kelte: Budapest, 1998. március 20. A módosítás kelte: Budapest, 2003.

Részletesebben

Anti-Seize-Thermo-Spray Felülvizsgálva: 2015.05.12 Dátum: 2011.01.20 Verzió: 2 Oldal: 1/5

Anti-Seize-Thermo-Spray Felülvizsgálva: 2015.05.12 Dátum: 2011.01.20 Verzió: 2 Oldal: 1/5 Dátum: 2011.01.20 Verzió: 2 Oldal: 1/5 1. szakasz: Az anyag/keverék és a társaság/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: Anti-Seize-Thermo-Spray Cikkszám: LOS 430 1.2 Felhasználási

Részletesebben

3. Összetétel: szerves és szervetlen szilárd anyagok keveréke

3. Összetétel: szerves és szervetlen szilárd anyagok keveréke 1 1. Termék neve 1.1.Kereskedelmi elnevezés: DALMA varázs folyékony súrolószer 1.2.Felhasználás edények, kádak tisztítására 1.3.Gyártó és forgalmazó cég: Satina Gold Kozmetikai Kft. Cím: 6800 Hódmezővásárhely,

Részletesebben

Biztonsági adatlap. EEDC KFT, 4030 Debrecen, Borzán Gáspár utca 12. T: +36 52 541 146 F: +36 52 541 147 eedc@eedc.hu

Biztonsági adatlap. EEDC KFT, 4030 Debrecen, Borzán Gáspár utca 12. T: +36 52 541 146 F: +36 52 541 147 eedc@eedc.hu Biztonsági adatlap 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása Kereskedelmi megnevezés: Felhasználási terület: Forgalmazó és licenc tulajdonos cég: Sürgősségi telefon: W - CLEANER Felület

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Kiállítás dátuma: 2011.06.20. Verzió:2 Oldal: 1/7 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: Kémiai elnevezés: Trinátrium-foszfát

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Kiállítás dátuma: 2010.03.01. Verzió: 2 Oldal: 1/6 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő

Részletesebben

HungaroChemicals Kft. 1/8 Chemipur S 75. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH

HungaroChemicals Kft. 1/8 Chemipur S 75. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH HungaroChemicals Kft. 1/8 Chemipur S 75 A kiállítás kelte: 2001.05.25. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH 1.) Készítmény neve: Chemipur S 75 habzó savas tisztító- fertőtlenítőszer

Részletesebben

- 1907/2006( XII.18) EK ISO

- 1907/2006( XII.18) EK ISO Biztonsági Adatlap - 1907/2006( XII.18) EK ISO 11014-1 szerint Oldal: 1/7 Revízió:2 Pattex Palma Lemosó és Hígító Revízió dátuma: 2008-10-01 Kiadás dátuma: 2008-10-01 1. A készítmény neve Pattex Palma

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Kiállítás dátuma: 2011.01.26. Verzió:2 Oldal: 1/7 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: Kémiai elnevezés: Nátrium-karbonát

Részletesebben

Doma Szóda 1/5 Verziószám: 1 Készült: 2009.november 10. BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK REACH

Doma Szóda 1/5 Verziószám: 1 Készült: 2009.november 10. BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK REACH Doma Szóda 1/5 Verziószám: 1 BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK REACH 1. Az anyag/ készítmény és a vállalat /vállalkozás azonosítása A készítmény megnevezése: Mosószóda (Nátrium-karbonát ) A készítmény felhasználási

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP a 2006/121irányelv,valamint a 1907/2006 EU (REACH), a 33/2004 ESZCSM és a 44/2000 EüM rendeletek szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP a 2006/121irányelv,valamint a 1907/2006 EU (REACH), a 33/2004 ESZCSM és a 44/2000 EüM rendeletek szerint BIZTONSÁGI ADATLAP a 2006/121irányelv,valamint a 1907/2006 EU (REACH), a 33/2004 ESZCSM és a 44/2000 EüM rendeletek szerint RICOCLEAN ELECTRO-NIC elektronikai tisztító 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG AZONOSÍTÁSA

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint Verziószám: 1.1 (HU) 1.oldal BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: - Grill- és sütő tisztító (Concentryl Active

Részletesebben

1/8 Supralux Xyladecor Classic Vékonylazúr verziószám: 1-1-HU Készült: 2009. október 26. Nyomtatási dátum:2008-11-27 BIZTONSÁGI ADATLAP

1/8 Supralux Xyladecor Classic Vékonylazúr verziószám: 1-1-HU Készült: 2009. október 26. Nyomtatási dátum:2008-11-27 BIZTONSÁGI ADATLAP 1/8 Supralux Xyladecor Classic Vékonylazúr verziószám: 1-1-HU Nyomtatási dátum:2008-11-27 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A készítmény megnevezése:supralux

Részletesebben

Kiállítás kelte: 2004.szeptember 24. 1124 Budapest, Apor Vilmos tér 6. 3. felülvizsgálat Tel: 361-224-8400 1/6. oldal Johnson Off rovarriasztó krém

Kiállítás kelte: 2004.szeptember 24. 1124 Budapest, Apor Vilmos tér 6. 3. felülvizsgálat Tel: 361-224-8400 1/6. oldal Johnson Off rovarriasztó krém 1/6. oldal Johnson Off rovarriasztó krém 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása: 1.1. A készítmény neve: Johnson Off rovarriasztó krém Azonosítási szám: 613140/002 1.2. A készítmény

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. A kiállítás kelte: 2007. november 29.

BIZTONSÁGI ADATLAP. A kiállítás kelte: 2007. november 29. Verziószám: 1.0(HU) 1 oldal. BIZTONSÁGI ADATLAP A kiállítás kelte: 2007. november 29. 1. A készítmény neve: Gyártó cég neve: Tremco illbruck s.r.o. cím: Uvalska 737/34 100 00 Prága 10, Cseh Köztársaság

Részletesebben

Kiállítás kelte: 1998-01-21 Módosítás kelte: 2008-05-30. Cím 1238 Budapest, Grassalkovich u. 4. Telefon +36-1-421-6100 Fax +36-1-283-0455

Kiállítás kelte: 1998-01-21 Módosítás kelte: 2008-05-30. Cím 1238 Budapest, Grassalkovich u. 4. Telefon +36-1-421-6100 Fax +36-1-283-0455 BIZTONSÁGI ADATLAP TRILAK Festékgyártó KFT. Kiállítás kelte: 1998-01-21 Módosítás kelte: 2008-05-30 1. A készítmény és a vállalkozás azonosítása A készítmény felhasználása: Csónaklakk Gyártó cég neve Trilak

Részletesebben

Biztonsági adatlap (BA-037) 1907/2006/EK rend. II. melléklete szerint

Biztonsági adatlap (BA-037) 1907/2006/EK rend. II. melléklete szerint 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA 1.1. Az anyag vagy készítmény azonosítása FIVENOX - B - 50 PR (színezett) BENZOIL-PEROXID PASZTA PIROS 820 1.2. Az anyagok/készítmények felhasználása

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító:

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: Kiállítás dátuma: 1998.01.21. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: Alkalmazás: Gyártó/forgalmazó: Felelős személy: Brado Club penészölő spray penész elleni tisztítószer Florin Vegyipari és

Részletesebben

RN lila /Levis színezőpaszta LSG- FRI/Solvent free colourant MN és RN

RN lila /Levis színezőpaszta LSG- FRI/Solvent free colourant MN és RN 1/7Levis színezőpaszta LSG-FRI/Solvent free colourant MN és RN verziószám: 3-2-HU Utolsó nyomtatás: 2009. 12. 08. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A készítmény

Részletesebben

TRINÁT magasfényű zománcfesték

TRINÁT magasfényű zománcfesték BIZTONSÁGI ADATLAP TRILAK Festékgyártó KFT. Kiállítás kelte: 1998-01-21 Módosítás kelte: 2008-11-28 1. A készítmény és a vállalkozás azonosítása A készítmény felhasználása: Zománcfesték Gyártó cég neve

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint Kiállítás dátuma: 2010.10.29. Verzió: 1 Oldal: 1/7 1. Az anyag / készítmény és a társaság / vállalkozás azonosítója: Kereskedelmi elnevezés: Acid Based Primer Felhasználási terület: Műköröm építés. Termékek:

Részletesebben

ICS BISON TISZTÍTÓSZEREK

ICS BISON TISZTÍTÓSZEREK Kiállítás kelte: 2010-11-01 Készült a 1907/2006/EK RENDELET (REACH) és 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint BIZTONSÁGI ADATLAP 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Az anyag

Részletesebben

Kiállítás kelte: 2009-01-05 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgálva: 2013-02-06

Kiállítás kelte: 2009-01-05 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgálva: 2013-02-06 BIZTONSÁGI ADATLAP Kiállítás kelte: 2009-01-05 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgálva: 2013-02-06 1. Anyag / készítmény és a vállalkozás azonosítása 1.1 A készítmény megnevezése: FACTOR AQUA IMPREGNÁLÓ

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Kiállítás dátuma: 2012.10.05. Verzió: 1 Oldal: 1/6 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: Chains lubricant Lánckenő spray Cikkszám:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint Kiállítás dátuma: 2007.06.26. Verzió: 2 Oldal: 1/5 1. Az anyag / készítmény és a társaság / vállalkozás azonosítója: Kereskedelmi elnevezés: D-HOS Felhasználási terület: Fertıtlenítı hatású mosópor. OTH-szám:

Részletesebben

HungaroChemicals Kft. 1/7 Chemicid SP 2000 Plus. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH

HungaroChemicals Kft. 1/7 Chemicid SP 2000 Plus. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH HungaroChemicals Kft. 1/7 Chemicid SP 2000 Plus A kiállítás kelte: 2001.05.25. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH 1.) Készítmény neve: Chemicid SP 2000 Plus savas tisztító- fertőtlenítőszer

Részletesebben

Veszélyes anyag tartalom CAS szám EINECS szám Megnevezés Koncentráció (%) Veszélyjel R - mondat 1330-20-7 215-535-7 xilol 7 Xn 10-20/21-38

Veszélyes anyag tartalom CAS szám EINECS szám Megnevezés Koncentráció (%) Veszélyjel R - mondat 1330-20-7 215-535-7 xilol 7 Xn 10-20/21-38 A kiállítás kelte: 2005. 11. 02. Felülvizsgálva: 2011. 07. 25. BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet szerint 1. Anyag / készítmény - és cégmegnevezés 1.1. A készítmény megnevezése: EPAMIN CINKPOROS

Részletesebben

H-1031 BUDAPEST Szentendrei út 174. Tel./Fax.: +36 1 242 68 99 & +36 30 520 64 61 www.neosil.hu neosil@neosil.hu

H-1031 BUDAPEST Szentendrei út 174. Tel./Fax.: +36 1 242 68 99 & +36 30 520 64 61 www.neosil.hu neosil@neosil.hu H-1031 BUDAPEST Szentendrei út 174. Tel./Fax.: +36 1 242 68 99 & +36 30 520 64 61 www.neosil.hu neosil@neosil.hu BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A készítmény neve: Geocel alga és moszatölőszer Gyártó cég neve: Geocel

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Kiállítás dátuma: 2007.11.17. Verzió: 2 Oldal: 1/5 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: Cikkszám: 1.2. Az anyag vagy keverék

Részletesebben

1.2. Felhasználás: A RENOVA kádfelújító zománc A komponensével együtt tűzi-zománc kádak és zuhanytálcák felújító festésére alkalmas

1.2. Felhasználás: A RENOVA kádfelújító zománc A komponensével együtt tűzi-zománc kádak és zuhanytálcák felújító festésére alkalmas A kiállítás kelte: 2005. 11. 02. Felülvizsgálva: 2011.01.24. BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet szerint 1. Anyag / készítmény - és cégmegnevezés 1.1. A készítmény megnevezése: RENOVA kádfelújító

Részletesebben

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK - ISO 11014-1 szerint

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK - ISO 11014-1 szerint Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK - ISO 11014-1 szerint TEROKAL 9225 SF oldal 1 / 5 Biztonsági adatlap (SDB) száma: 76477 Felülvizsgálat ideje: 2009.02.18. Nyomtatás ideje: 2010.05.28. Kereskedelmi megjelölés:

Részletesebben

1.) Készítmény neve: Pedsept alkoholos tisztító-, fertőtlenítőszer

1.) Készítmény neve: Pedsept alkoholos tisztító-, fertőtlenítőszer HungaroChemicals Kft. 1/5 Pedsept BIZTONSÁGI ADATLAP (veszélyes készítményhez a 44/2000.(XII.27.) EüM rendelet szerint) A kiállítás kelte: 2005. november 08. 1.) Készítmény neve: Pedsept alkoholos tisztító-,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ 1069 Budapest, Nagyvárad tér 2.)

BIZTONSÁGI ADATLAP. Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ 1069 Budapest, Nagyvárad tér 2.) BIZTONSÁGI ADATLAP 1/5 A kiállítás kelte: 2002. március 10. Utolsó felülvizsgálat időpontja: 2007. szeptember 17. 1. A készítmény neve: Motorolaj adalék Cikkszám: 705/706 Gyártó cég neve: Kleen-Flo Tumbler

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. A magyarországi Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ) éjjel-nappal hívható száma: 06-80- 201-199

BIZTONSÁGI ADATLAP. A magyarországi Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ) éjjel-nappal hívható száma: 06-80- 201-199 1/6 A kiállításának kelte: 2001. 03. 12. Aktualizálás kelte: 2005. 08. 02. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: Línea HS 2000 útjelző festék sárga Gyártó cég neve/forgalmazó cég neve: Chemimark Kft.

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP a 2006/121irányelv,valamint a 1907/2006 EU (REACH), a 33/2004 ESZCSM és a 44/2000 EüM rendeletek szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP a 2006/121irányelv,valamint a 1907/2006 EU (REACH), a 33/2004 ESZCSM és a 44/2000 EüM rendeletek szerint BIZTONSÁGI ADATLAP a 2006/121irányelv,valamint a 1907/2006 EU (REACH), a 33/2004 ESZCSM és a 44/2000 EüM rendeletek szerint NICRO 306 Hideghorgany folyadék 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG AZONOSÍTÁSA 1.1

Részletesebben

Kiállítás kelte: 1998-01-21 Módosítás kelte: 2008-05-28. Cím 1238 Budapest, Grassalkovich u. 4. Telefon +36-1-421-6100 Fax +36-1-283-0455

Kiállítás kelte: 1998-01-21 Módosítás kelte: 2008-05-28. Cím 1238 Budapest, Grassalkovich u. 4. Telefon +36-1-421-6100 Fax +36-1-283-0455 BIZTONSÁGI ADATLAP TRILAK Festékgyártó KFT. Kiállítás kelte: 1998-01-21 Módosítás kelte: 2008-05-28 1. A készítmény és a vállalkozás azonosítása A készítmény felhasználása: Olajfesték Gyártó cég neve Trilak

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Fertix fehérítőszer citrom illattal

BIZTONSÁGI ADATLAP. Fertix fehérítőszer citrom illattal Fertix 1/6 Verziószám: 2 BIZTONSÁGI ADATLAP veszélyes készítményhez 1. A készítmény azonosítása Fertix fehérítőszer citrom illattal A készítmény neve: Fertix fehérítőszer Felhasználási terület: tisztítás,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP a 2006/121irányelv,valamint a 1907/2006 EU (REACH), a 33/2004 ESZCSM és a 44/2000 EüM rendeletek szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP a 2006/121irányelv,valamint a 1907/2006 EU (REACH), a 33/2004 ESZCSM és a 44/2000 EüM rendeletek szerint BIZTONSÁGI ADATLAP a 2006/121irányelv,valamint a 1907/2006 EU (REACH), a 33/2004 ESZCSM és a 44/2000 EüM rendeletek szerint NICRO 664 Elektroservice aerosol 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG AZONOSÍTÁSA 1.1

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása. fehér és színtelen

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása. fehér és színtelen 1/6 Supralux Portal MIX vakolatalapozó verziószám: 1-2-HU Utolsó nyomtatás: 2010. 12. 08. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A készítmény megnevezése: Supralux

Részletesebben

1/6 Mozaik Csempe ragasztó verziószám: 1-HU Készült: 2009. február 26. Utolsó nyomtatás: 2009. 02. 26. BIZTONSÁGI ADATLAP

1/6 Mozaik Csempe ragasztó verziószám: 1-HU Készült: 2009. február 26. Utolsó nyomtatás: 2009. 02. 26. BIZTONSÁGI ADATLAP 1/6 Mozaik Csempe ragasztó verziószám: 1-HU Utolsó nyomtatás: 2009. 02. 26. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A készítmény megnevezése: Mozaik Csempe ragasztó

Részletesebben

Hideg zsíroldó 1/6 Verziószám: 5 2007 junius 1 BIZTONSÁGI ADATLAP. veszélyes készítményhez. Hideg zsíroldó

Hideg zsíroldó 1/6 Verziószám: 5 2007 junius 1 BIZTONSÁGI ADATLAP. veszélyes készítményhez. Hideg zsíroldó Hideg zsíroldó 1/6 Verziószám: 5 1. A készítmény azonosítása BIZTONSÁGI ADATLAP veszélyes készítményhez Hideg zsíroldó A készítmény neve: Felhasználási terület: fokozott hatékonyságú hideg zsíroldó, tűzhelyek,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint Kiállítás dátuma: 2010.10.16. Verzió: 1 Oldal: 1/7 1. Az anyag / készítmény és a társaság / vállalkozás azonosítója: Kereskedelmi elnevezés: Cleanser Felhasználási terület: Zsírtalanítószer, tisztítószer

Részletesebben

Kiállítva:2002.12.11. Módosítva:2004.12.06. Fordítva:2005.07.26.

Kiállítva:2002.12.11. Módosítva:2004.12.06. Fordítva:2005.07.26. BIZTONSÁGI ADATLAP az EU 91/55, 2001/58 irányelvei, valamint a 33/2004 ESZCSM és a 44/2000 EüM rendeletek szerint NICRO 664 Elektroservice folyadék 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG AZONOSÍTÁSA 1.1 A készítmény

Részletesebben

1. Készítmény neve Szanitertisztító Gél állagú, savas

1. Készítmény neve Szanitertisztító Gél állagú, savas Biztonsági adatlap 1907/2006 számú EK szabályozás (REACH) szerint A kiállítás kelte: 2010. szeptember 14. 1. Készítmény neve Szanitertisztító Gél állagú, savas Gyártó: Forgalmazó: Hexachem Vegyianyaggyártó

Részletesebben

TIP TOP EDZÕ E 40 -- Verzió: 2. BIZTONSÁGI ADATLAP. (az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklete szerint)

TIP TOP EDZÕ E 40 -- Verzió: 2. BIZTONSÁGI ADATLAP. (az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklete szerint) BIZTONSÁGI ADATLAP (az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklete szerint) Kiállítás dátuma: 2008.04.07. Felülvizsgálva: 2009.06.04. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása: A készítmény/anyag

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklete szerint)

BIZTONSÁGI ADATLAP (az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklete szerint) 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosítók Kereskedelmi elnevezés: D-PELYHESÍTŐ-F A keverék/anyag neve: POLIALUMINIUM-KLORID-AluStar 18 Termékkód/egyedi azonosítók:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet szerint BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet szerint Kiadás időpontja: 2012-01-16. Felülvizsgálat dátuma: -------------- Változat száma: 1. 1./ A keverék és a vállalkozás azonosítása Termékazonosító A keverék

Részletesebben

Használat Autóápolás foglalkozásszerű és lakossági felhasználásra

Használat Autóápolás foglalkozásszerű és lakossági felhasználásra 1. Anyag-/készítmény- és cégmegnevezés Termék kereskedelmi neve Cikkszám: 301100-540/301100-480/301505/301905 Használat Autóápolás foglalkozásszerű és lakossági felhasználásra Gyártó/szállító adatai: Sonax

Részletesebben

Fürdőszoba festék fehér

Fürdőszoba festék fehér 1/7Supralux Penészgátló Konyha & Fürdőszoba festék verziószám: 1-HU Utolsó nyomtatás: 2009. 02. 24. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A készítmény megnevezése:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Megfelel a 453/2010/EK rendeletnek. Petróleum (Niral) 20, 5, 1 liter

BIZTONSÁGI ADATLAP Megfelel a 453/2010/EK rendeletnek. Petróleum (Niral) 20, 5, 1 liter HORVÁTH-GIPSZ KFT. BIZTONSÁGI ADATLAP Megfelel a 453/2010/EK rendeletnek Oldal: 1/6 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kémiai jelleg : Kereskedelmi megnevezés

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Kiállítás kelte: 2011-12-12 Módosítás kelte: 2011-12-12

BIZTONSÁGI ADATLAP. Kiállítás kelte: 2011-12-12 Módosítás kelte: 2011-12-12 BIZTONSÁGI ADATLAP Kiállítás kelte: 2011-12-12 Módosítás kelte: 2011-12-12 1. A készítmény éa a vállalkozás azonosítása Kereskedelmi név: Felhasználás: VALMOR Biztonságos padló- és jelölőfesték Kül- és

Részletesebben

1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Elkészítés időpontja: 2015. 03. 31. 1/9 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Terméknév: MAXPOWER 300 PETROL Felhasználás célja: Benzin üzemanyag adalék A biztonsági

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Termék neve A 2000.évi XXV..törvény a kémiai biztonságról és a 44/2000 EÜM rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Termék neve A 2000.évi XXV..törvény a kémiai biztonságról és a 44/2000 EÜM rendelet szerint Dátum: 2008. 09. 10. Oldal: 1/4 1. Termék neve A 2000.évi XXV..törvény a kémiai biztonságról és a 44/2000 EÜM rendelet szerint Kereskedelmi Glicosam téli szélvédőmosó. elnevezés: Gyártó: Samato Kft. Cím:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Besorolás az EU és a 44/2000.(XII.27.) EüM. rendelet és a gyártó szerint: Xi

BIZTONSÁGI ADATLAP. Besorolás az EU és a 44/2000.(XII.27.) EüM. rendelet és a gyártó szerint: Xi BIZTONSÁGI ADATLAP 0987 130 1/6 Kiállítás kelte: 2003.10.25. Aktualizálás: 2007.05.13. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: Forrasztó paszta Cikkszám:

Részletesebben

Összhangban az 1907/2006 sz. EK Szabályzat (REACH) II. Mellékletével - Magyarország. Mész-cement bázisú szárító vakolat

Összhangban az 1907/2006 sz. EK Szabályzat (REACH) II. Mellékletével - Magyarország. Mész-cement bázisú szárító vakolat 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA 1.1 A termék/készítmény azonosítása Mész-cement bázisú szárító vakolat 1.2 Kereskedelmi megnevezés AQUABAU Szárító vakolat 1.3 A készítmény felhasználása Építőipari

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2008. november 12. Felülvizsgálat időpontja: 2013. december 13. Verziószám: 3

Elkészítés időpontja: 2008. november 12. Felülvizsgálat időpontja: 2013. december 13. Verziószám: 3 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Mélyalapozó

Részletesebben

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint és 453/2010 módosítása szerint (REACH)

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint és 453/2010 módosítása szerint (REACH) Verziószám: 1.2(HU) 1 oldal. CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint és 453/2010 módosítása szerint (REACH) 1. SZAKASZ: Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1/6 Supralux Konvert rozsdaátalakító alapozó verziószám: 3-HU Utolsó nyomtatás: 2009. 02. 24. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A készítmény megnevezése: Supralux

Részletesebben

Terméknév: MOL Dynamic Moto 2T szintetikus kétütemű motorkerékpár motorolaj

Terméknév: MOL Dynamic Moto 2T szintetikus kétütemű motorkerékpár motorolaj BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) MOL-LUB Kft. Terméknév: MOL Dynamic Moto 2T szintetikus kétütemű motorkerékpár Változat: 3 Felülvizsgálat: 2010. 08. 18. Kibocsátás

Részletesebben

2233 Ecser, Ady Endre u. 3. (ipartelep) BIZTONSÁGI ADATLAP veszélyes anyaghoz. (A biztonsági adatlap a 1907/2006 EK előírásainak megfelelően készült.

2233 Ecser, Ady Endre u. 3. (ipartelep) BIZTONSÁGI ADATLAP veszélyes anyaghoz. (A biztonsági adatlap a 1907/2006 EK előírásainak megfelelően készült. 2233 Ecser, Ady Endre u. 3. (Ipartelep) Telefon: (36-29)-535-560 Fax: (36-29)-535-565 E-mail: pangus@pangus.hu www.pangus.hu Bufsol F- típus oldalszám: 1./9 Az első kiállítás kelte: 2002.08.12 Utolsó felülvizsgálat

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2009. április 16. Felülvizsgálat időpontja:

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2009. április 16. Felülvizsgálat időpontja: BIZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Felhasználás (ipari, foglakozásszerű, magán): Az anyag/készítmény szerepe: faanyagfesték. 1.2. Gyártó cég neve: CAPAROL

Részletesebben

: Duck Power 4IN1 Limescale Destroyer Vízkőoldó WC-tisztító

: Duck Power 4IN1 Limescale Destroyer Vízkőoldó WC-tisztító 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/ KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/ VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék tájékoztató A termék neve : Duck Power 4IN1 Limescale Destroyer Vízkőoldó WC-tisztító folyadék Az anyag vagy keverék megfelelő

Részletesebben

Satin-Silk Kft Silky vízkőoldó 1 BIZTONSÁGI ADATLAP. A kiállítás kelte: 2010-07-16 Utolsó átdolgozás kelte: 2013-10-03

Satin-Silk Kft Silky vízkőoldó 1 BIZTONSÁGI ADATLAP. A kiállítás kelte: 2010-07-16 Utolsó átdolgozás kelte: 2013-10-03 1 BIZTONSÁGI ADATLAP A kiállítás kelte: 2010-07-16 Utolsó átdolgozás kelte: 2013-10-03 1. A készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása: 1.1 Kereskedelmi név: Silky Háztartási Vízkőoldó 1.2.Azonosított

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP CARTECHNIC CT 12 PLUS hűtőfolyadék koncentrátum

BIZTONSÁGI ADATLAP CARTECHNIC CT 12 PLUS hűtőfolyadék koncentrátum Oldal: 1 / 5 1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint 1. ANYAG / KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Az anyag / készítmény azonosítása Cartechnic CT 12 plus hűtőfolyadék

Részletesebben

ICS BISON TISZTÍTÓSZEREK

ICS BISON TISZTÍTÓSZEREK Kiállítás kelte: 2009-10-01. Felülvizsgálat dátuma: 2012.09.03. Készült a 1907/2006/EK RENDELET (REACH) és 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint Utolsó frissítés: 2013-01-02. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. Az

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. CAS-szám: 109-99-9 EU-szám: 203-726-8 Index szám: 603-025-00-0 Reg. szám: 01-2119444314-46-0010

BIZTONSÁGI ADATLAP. CAS-szám: 109-99-9 EU-szám: 203-726-8 Index szám: 603-025-00-0 Reg. szám: 01-2119444314-46-0010 Adatlap száma: FERRO - 03 Oldalszám: 1 / 8 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító VINILFIX SZÜRKE / VINILFIX SZÍNTELEN / VINILIFIX ORANGE KEMÉNY PVC-CSŐ

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1/9 Supralux Xylamon szúölő szer verziószám: 1-1-HU Nyomtatási dátum: 2008-11-27 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A készítmény megnevezése: Supralux Xylamon

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: LAZURÁN oldószermentes faanyagvéd

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: LAZURÁN oldószermentes faanyagvéd Kiállítás dátuma: 2007.05.16. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK - ISO 11014-1 szerint

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK - ISO 11014-1 szerint Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK - ISO 11014-1 szerint TEROKAL 9225 SF oldal 1 / 4 Biztonsági adatlap (SDB) száma: SET000882103 Felülvizsgálat ideje: 2010.05.28. Nyomtatás ideje: 2010.05.28. Kereskedelmi

Részletesebben