EMKE Szilágysomlyói Magyar Ház

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "EMKE Szilágysomlyói Magyar Ház"

Átírás

1 EMKE Szilágysomlyói Magyar Ház

2 Mérföldkövek A Magyar Háznak otthont adó épületet 1993-ban vásárolta meg az EMKE az akkori Illyés Közalapítvány segítségével. Nyelvtanítás, képzőművészeti kiállítások, író-olvasó találkozók helyszíne az épület éveken át, de mivel a megbízott igazgató nem helybeli lakos, csak olyankor van nyitva az intézmény, ha ő is Somlyón tartózkodik.

3 2001 intézményvezető váltás Jeles év az idei a Magyar Ház történetében: ez év tavaszán volt a tizedik évfordulója annak, hogy önálló intézménnyé vált, hivatalosan is létezővé a civil virtuális térképen ben kerül hivatalos bejegyzésre a szervezet. Több civil szervezet együttes fenttartásával, napi nyolc órás nyitvatartással, rendszeres rendezvényekkel működik azóta.

4 Már az indulás sem volt könnyű. Üresen, egyetlen szék, asztal nélkül, nem működő villany- és vízhálózattal, felújításra váró tetővel, falakkal kezdtük a munkát. Sok év, sok munka, sok pályázat, sok önzetlen segítség után, immár sokkal jobb körülmények közt bízunk abban, hogy maradhat ez a ház továbbra is nyitott, maradhat magyar szigete Somlyó és környéke kulturális, közművelődési, művészeti, közösségi életének.

5

6

7

8

9

10

11 Több mint hetven képzőművészeti kiállítás, számtalan könyv- és folyóiratbemutató, író-olvasó találkozó, gyerekelőadás vonzott kicsitől a nagyig, kisiskolásoktól a legidősebb korosztályig sokakat a rendezvényekre.

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28 Az első években anyanyelvi táborokat szerveztünk, a Magyar Iskola megalakulásáig a Házban tanyázott a Játékkuckó, számítástechnikai oktatásnak adtunk helyet, angolórákat szerveztünk, összenyitottuk a két kis termet egy nagyobbá, mert sokszor bizonyult túl kicsinek a tér.

29

30

31

32

33

34

35

36

37

38

39

40

41

42

43 Ha rendezvényeken kicsi volt a ház, úgy tűnt néha nagynak, ha egy civil szervezet kellett előteremtse a fenttartási költségeket, a javítási munkákhoz való alapot... mindezt úgy, hogy csak pályázatok útján jutottunk forrásokhoz, alkalmazottunk pedig nem volt. Aki dolgozott, mind önzetlenül, elhivatottságból, barátságból tette.

44 Ezért döntöttünk 2005-ben úgy, hogy összebútorozunk, azaz a Magyar Ház adott ezentúl otthont a Báthory István Alapítványnak és az alapítvány könyvtárának is, az Információs Irodának, az RMDSZ helyi szervezetének, a Szenátori Irodának, mely utóbbi jelentős részt vállalt át a fenttartási költségekből.

45 Így a rendezvényszervező munka is új lendületet kapott. Gyakoribbak lettek a kiállítások, új, állandó alkalmak teremtődtek a találkozókra.

46 A Teaház, a nyugdíjas korosztály állandó rendezvénye, azóta havonta működik, az Irodalmi Kávéház színvonalas előadásai minden korosztálynak szólnak, de többször volt főhadiszállása a Magyar Ház a helyi, magyar vállalkozóknak, a Diáktanácsnak, a pedagógusoknak. Itt tartja állandó üléseit a Báthory István Alapítvány kuratóriuma és a Helyi Képviselők Tanácsa is.

47 Az állagmegőrző és felújítási munkák azóta is rendszeresek. Teljesen felújítottuk a tetőt, a villanyhálózatot, kiállítóteremmé alakítottuk a két egybenyitott lakószobát, az irodák már többször megújultak, kicseréltük az ajtókat, ez évben pedig elkezdtük felújítani a fűtésrendszert is. A benti hálózat már elkészült, s ha a Csorgó utcába is eljut a gázvezeték, akkor csatlakozhat a Magyar Ház is hozzá.

48 Sok ember fektetett ebbe a házba, és mindenbe, amit jelent, időt, energiát, lelkesedést. Ettől is függ a Magyar Ház léte, sorsa, de főként attól az etnikai matematikától, amely az idei évben nagy próbatétel elé állítja úgy közösségeinket, mint intézményeinket is.

49 A lelkes, önkéntes, értelmiségi szerepvállalás, a kisebbségi megszállottság, a magyarságtudat, a közösségi hivatástudat fontos hozzáadott értéket jelent..., de építeni rá nem lehet hosszú távon, legalábbis nagyon nehéz.

50 A közművelődési civil szervezetek fennmaradása intézményeket, hivatalos kereteket, közművelődési szakembereket feltételez, ilyen körülmények között működhetnénk kiszámíthatóan, előremutatóan, számonkérhetően, szakmaian. Ezek a jelen legsürgetőbb kérdései, s ezzel más civil szervezetekhez hasonlóan, nekünk is szembe kell néznünk.

51 Nekünk különösen, hisz itt vagyunk, működünk egy nagyon keskeny és egyre szűkülő mesgyén... nem tartozunk a tömbmagyar, anyagi, emberi erőforrásban bővelkedő területekhez, akik már évek óta meg tudták szervezni a maguk intézményeit, mert a pályázati rendszerek egykor és ma is ezt támogatták, illetve az állami intézményekben is ők szervezik meg a maguk életét.

52 Ugyanakkor nem vagyunk a szórványok szórványa sem, akiket szintén szeret a pályázati támogatási rendszer, romantikus, nemzetmentő szempontok miatt talán. Mi itt maradtunk középen, sem látványosan sokan, sem látványosan kevesen, de valahogyan, s inkább előbb mint utóbb, nekünk is rá kell lépnünk az intézményesülés felé vezető utakra. Csak ebben a formában léphetünk tovább a napi élettel, a rendszeres, igényes rendezvényszervezéssel, az ünnepek és a hétköznapok érdekében is.

53 De addig is, ha mezítlábasak is a körülményeink, meleg szívvel és örömmel várunk minden kedves látogatót, bízva abban, hogy a kiállított munkák, az elhangzott előadások egyenletes és megbízható értéket képviselnek, és maradandó élményt nyújtanak.

54 Köszönöm a figyelmet!

Közhasznúsági jelentés 2007

Közhasznúsági jelentés 2007 Közhasznúsági jelentés 2007 I. Számviteli beszámoló (mérleg, eredmény levezetés) II. Kimutatás a vagyon felhasználásáról III. Kimutatás a kapott támogatásokról IV. Beszámolás a közhasznú tevékenységről

Részletesebben

Néprajzi Múzeum. Új hely Új épület(ek) Új elképzelések. Museum 2.0 2016.04.26

Néprajzi Múzeum. Új hely Új épület(ek) Új elképzelések. Museum 2.0 2016.04.26 Néprajzi Múzeum Új hely Új épület(ek) Új elképzelések A Néprajzi Múzeum nyitott kulturális tér, ahol összeér a múlt a mával, a tudomány a tanítással, ahol kultúrák és generációk találkoznak és beszélnek

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V Békéscsaba Megyei Jogú Város Román Kisebbségi Önkormányzata 5600 Békéscsaba, Szabadság tér 11-17. Ikt.sz.:../2010. J E G Y Z İ K Ö N Y V /Tekintettel az ülés hangfelvételen történt rögzítésére, a jegyzıkönyv

Részletesebben

T Á R G Y S O R O Z A T A. 2./ Az Önkormányzat 2013.évi költségvetési rendeletének megtárgyalása.

T Á R G Y S O R O Z A T A. 2./ Az Önkormányzat 2013.évi költségvetési rendeletének megtárgyalása. NYÍRGELSE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLET 2013.március 19.-én megtartott Képviselő-testületi ülésének a.) jegyzőkönyve b.) c.) előterjesztése d.) tárgysorozata T Á R G Y S O R O Z A T A 1./A Geszterédi

Részletesebben

VÁLTOZÁSOK ÉS EREDMÉNYESSÉG: A DÉLUTÁNIG TARTÓ ISKOLA BEVEZETÉSÉNEK INTÉZMÉNYI TAPASZTALATAI

VÁLTOZÁSOK ÉS EREDMÉNYESSÉG: A DÉLUTÁNIG TARTÓ ISKOLA BEVEZETÉSÉNEK INTÉZMÉNYI TAPASZTALATAI XXI. Századi Közoktatás (fejlesztés, koordináció) II. szakasz TÁMOP-3.1.1-11/1-2012-0001 EREDMÉNYESSÉG ÉS TÁRSADALMI BEÁGYAZOTTSÁG (TÁMOP 3.1.1. / 4.2.1.) VÁLTOZÁSOK ÉS EREDMÉNYESSÉG: A DÉLUTÁNIG TARTÓ

Részletesebben

Hajdúböszörmény Város értékvédelmi tevékenysége és a város-rehabilitációs fejlesztés eredményei

Hajdúböszörmény Város értékvédelmi tevékenysége és a város-rehabilitációs fejlesztés eredményei Hajdúböszörmény Város értékvédelmi tevékenysége és a város-rehabilitációs fejlesztés eredményei A város legnagyobb értéke a több évszázad folyamán spontán kialakult formája, a kétbeltelkes gyűrűs - sugaras

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2015. április 14-én 9,25 órakor a polgármesteri hivatal tanácstermében megtartott rendkívüli képviselő-testület üléséről. Jelen vannak: jelenléti ív alapján Napirend: 1.

Részletesebben

Boros Beáta projektmenedzser

Boros Beáta projektmenedzser Boros Beáta projektmenedzser 2012. szeptember 1. - 2014. február 28. Után követési időszak: 2019. február 28. Pályázó: Városi Művelődési Ház és Könyvtár (4110 Biharkeresztes, Hősök tere 12.) Együttműködő

Részletesebben

Az ökoiskolai hálózat kiterjesztése (SH/4/5 projekt)

Az ökoiskolai hálózat kiterjesztése (SH/4/5 projekt) Ökoiskola Címátadó Ünnepség Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum Budapest, 2014. január 25. Az ökoiskolai hálózat kiterjesztése (SH/4/5 projekt) Könczey Réka http://www.ofi.hu/sh45 Az előadás vázlata

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2007. április 19-ei ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2007. április 19-ei ülésére Szám: 02/79-6/2007 VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2013. I. FÉLÉVI ÜLÉSTERVE

BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2013. I. FÉLÉVI ÜLÉSTERVE BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2013. I. FÉLÉVI ÜLÉSTERVE 2 Január 24. A Képviselő-testület és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló rendelet újraalkotása

Részletesebben

Német Nemzetiségi Önkormányzat Márkó 8441 Márkó, Padányi Bíró Márton tér 5. Jegyzőkönyv

Német Nemzetiségi Önkormányzat Márkó 8441 Márkó, Padányi Bíró Márton tér 5. Jegyzőkönyv 8441 Márkó, Padányi Bíró Márton tér 5. Jegyzőkönyv Készült 2013. április 23-án 8 órakor a Német Nemzetiségi Önkormányzat irodájában a Német Nemzetiségi Önkormányzat képviselőtestületi ülésén. Jelen vannak:

Részletesebben

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2012. évi KÖZBESZERZÉSI TERVE módosításokkal egységes szerkezetben

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2012. évi KÖZBESZERZÉSI TERVE módosításokkal egységes szerkezetben Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2012. évi KÖZBESZERZÉSI TERVE módosításokkal egységes szerkezetben Építési beruházás / Tervezés / Egyéb mőszaki jellegő beszerzés, szolgáltatás 1. Beszerzés

Részletesebben

Eger városában megvalósításra kerülő EU-s társfinanszírozású projektek bemutatása, a város-, helyi gazdaságfejlesztés érdekében

Eger városában megvalósításra kerülő EU-s társfinanszírozású projektek bemutatása, a város-, helyi gazdaságfejlesztés érdekében Eger városában megvalósításra kerülő EU-s társfinanszírozású projektek bemutatása, a város-, helyi gazdaságfejlesztés érdekében Habis László Polgármester 2012. március 8. EU-s társfinanszírozott nyertes

Részletesebben

H/638/33. szám. Az Országgyűlés Érkezett : Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságának. Külügyi és határon túli magyaro k

H/638/33. szám. Az Országgyűlés Érkezett : Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságának. Külügyi és határon túli magyaro k H/638/33. szám ORSZÁGGYÜLÉS HIVATALA Az Országgyűlés Érkezett : 2010 SZEPT B. Oktatási, tudományos és kutatási bizottságának Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságának Külügyi és határon

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Szegvári Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. április 30-án tartott üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült: Szegvári Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. április 30-án tartott üléséről. Jegyzőkönyv Készült: Szegvári Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. április 30-án tartott üléséről. Jelen vannak: Varga Ferenc elnök Berta Sándor képviselő Lakatos Antal képviselő

Részletesebben

2011. évi közhasznúsági jelentése

2011. évi közhasznúsági jelentése KOSSUTH ISKOLA GYŐR A KORSZERŰ SZAKKÉPZÉSÉRT ALAPÍTVÁNY 9025 Győr, Kossuth Lajos u. 7. 2011. évi közhasznúsági jelentése 1 TARTALOM Tartalom 1. A SZERVEZET ALAPADATAI... 3 2. SZÁMVITELI BESZÁMOLÓ... 4

Részletesebben

Kulturális és Köznevelési Bizottság 2016. évi munkaterve

Kulturális és Köznevelési Bizottság 2016. évi munkaterve Kulturális és Köznevelési Bizottság 2016. évi munkaterve Január Február A Kulturális és Köznevelési Bizottság 2016. évi munkatervének elfogadása 2016. évi Rendezvénynaptár elfogadása Pécsi Leőwey Klára

Részletesebben

Amit a Hőátbocsátási tényezőről tudni kell

Amit a Hőátbocsátási tényezőről tudni kell Amit a Hőátbocsátási tényezőről tudni kell Úton-útfélen mindenki róla beszél, már amikor épületekről van szó. A tervezéskor találkozunk vele először, majd az építkezéstől az épület lakhatási engedélyének

Részletesebben

Hőszivattyú. Zöldparázs Kft

Hőszivattyú. Zöldparázs Kft Hőszivattyú Ez az előadás 2010.szeptember 20-án hangzott el. Mivel az internetes keresők hosszú időre megőrzik a dokumentumokat, vegye figyelembe, hogy az idő múlásával egyes technikai megoldások elavulttá

Részletesebben

Egyre nagyobb profitot generálnak a mobiltelefonnal végzett vásárlások, és egyre többet hezitálunk vásárlás előtt

Egyre nagyobb profitot generálnak a mobiltelefonnal végzett vásárlások, és egyre többet hezitálunk vásárlás előtt Egyre nagyobb profitot generálnak a mobiltelefonnal végzett vásárlások, és egyre többet hezitálunk vásárlás előtt 2016 ban még nagyobb hangsúlyt kapnak az e kereskedelmeben az okostelefonok. 2015 ben még

Részletesebben

NKA Cseh Tamás Program 2014-2016. Bajnai Zsolt az NKA Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégium vezetője

NKA Cseh Tamás Program 2014-2016. Bajnai Zsolt az NKA Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégium vezetője NKA Cseh Tamás Program 2014-2016 Bajnai Zsolt az NKA Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégium vezetője A Program indulásának előzményei - Az Országgyűlés 2013. október 7-én módosítja a Szerzőjogi törvényt

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. december 2-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. december 2-i ülésére Tárgy: Körösök Völgye Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület előfinanszírozási kérelme Előkészítette: Gál András osztályvezető Véleményező Pénzügyi Bizottság bizottság: Sorszám: IV/14 Döntéshozatal módja:

Részletesebben

J E L E N T É S 2009. évben a Szabadtéri játékokról

J E L E N T É S 2009. évben a Szabadtéri játékokról Az adatszolgáltatás a 300/2007.(XI.9.) Korm. rendelet alapján kötelező! Nyilvántartási szám: 1449/08. Az adatszolgáltatás statisztikai célra történik. Az adatszolgáltatás megtagadása, valótlan adatok közlése,

Részletesebben

Források és társadalmi innováció - A hazai civil szervezetek hosszú távú fenntarthatóságának kérdései. Móra Veronika Ökotárs Alapítvány / MAF

Források és társadalmi innováció - A hazai civil szervezetek hosszú távú fenntarthatóságának kérdései. Móra Veronika Ökotárs Alapítvány / MAF Források és társadalmi innováció - A hazai civil szervezetek hosszú távú fenntarthatóságának kérdései Móra Veronika Ökotárs Alapítvány / MAF A magyar civil szektor helyzete a közelmúltban és ma Évtizedes

Részletesebben

Könyvtár és közösség a kistelepüléseken

Könyvtár és közösség a kistelepüléseken Könyvtár és közösség a kistelepüléseken Informálni Integrálni Inspirálni : közkönyvtárak a XXI. században FSZEK Központi Könyvtára, 2016. 04. 19. Oros Sándor Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár A

Részletesebben

118. Szerencsi Többcélú Kistérségi Társulás

118. Szerencsi Többcélú Kistérségi Társulás BAZ MTrT TERVEZŐI VÁLASZ 118. Szerencsi Többcélú Kistérségi Társulás 1. Szakmai szempontból elhibázott döntésnek tartjuk a Tokaji Borvidék Világörökségi terület közvetlen környezetében erőmű létesítését.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Pénzügyi Bizottsága 2010. május 14-én tartott üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Pénzügyi Bizottsága 2010. május 14-én tartott üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Pénzügyi Bizottsága 2010. május 14-én tartott üléséről Jelen vannak: Virág András a bizottság elnöke Póda Jenő a bizottság alelnöke Lauer István

Részletesebben

Növekedési Hitelprogram

Növekedési Hitelprogram Növekedési Hitelprogram Pulai György Hitelösztö zők főosztály vezetője InnoTrends Hungary 2014 2014. október 17. 1 Tartalom Az NHP felépítése A program eddigi eredményei 2 A Növekedési Hitelprogram célja

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT. A Képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül egyhangúlag az alábbi határozatot hozta:

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT. A Képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül egyhangúlag az alábbi határozatot hozta: 2014. június 23. napján 19.00 órakor tartott ülésének könyvéből. A Képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül egyhangúlag az alábbi határozatot hozta: Tárgy: napirend elfogadása

Részletesebben

Megújulási program Összefoglaló

Megújulási program Összefoglaló Magyar Elektrotechnikai Egyesület Megújulási program Összefoglaló MEE OET TANÁCSKOZÁS 2007. 11. 30 12. 01. Kovács András főtitkár Kritika Nem vagyunk jelen az energetika alakításában Nem jönnek a fiatalok

Részletesebben

A kistérségi koordinátorok roma integrációs feladatai Észak-magyarországi régió

A kistérségi koordinátorok roma integrációs feladatai Észak-magyarországi régió A kistérségi koordinátorok roma integrációs feladatai Észak-magyarországi régió Csonka Renáta roma integrációs koordinátor Budapest, 2010. szeptember 15. Az Észak-magyarországi régió Kistérségi koordinátorok

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kistarcsa Város Képviselő-testület Humánpolitikai Bizottságának 2015. február 23-án (hétfőn) 17.00 órakor kezdődött rendkívüli üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

J E L E N T É S 2011. évben a Szabadtéri játékokról

J E L E N T É S 2011. évben a Szabadtéri játékokról Az adatszolgáltatás a 257/2010.(XI.9.) Korm. rendelet alapján kötelező! Nyilvántartási szám: 1449 Az adatszolgáltatás statisztikai célra történik. Az adatszolgáltatás megtagadása, valótlan adatok közlése,

Részletesebben

Kedves Érdeklődő! Legyen Ön is egyike látogatóinknak, aki felkeresi a 30 éves Erkel Ferenc Művelődési Központot! Szeretettel várjuk Önt!

Kedves Érdeklődő! Legyen Ön is egyike látogatóinknak, aki felkeresi a 30 éves Erkel Ferenc Művelődési Központot! Szeretettel várjuk Önt! Kedves Érdeklődő! Az Erkel Ferenc Művelődési Központ Budakeszi kulturális és közösségi életének központja. Ajánlataink között szerepelnek a rendszeresen megrendezésre kerülő hagyományos programok, de számos

Részletesebben

Innováció és gazdaságfejlesztés

Innováció és gazdaságfejlesztés Zempléni Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány Az innováció és a megújuló energia kérdései 2010. November 23. Innováció és gazdaságfejlesztés (Regionális energetikai stratégia) DR. NYIRY ATTILA

Részletesebben

A kamarák szerepe a vállalkozások innovatív működésének elősegítésében

A kamarák szerepe a vállalkozások innovatív működésének elősegítésében A kamarák szerepe a vállalkozások innovatív működésének elősegítésében Dunai Péter főtitkár, MKIK 2012. december 5. Nyíregyháza A kamarai tevékenység változásai 2012-ben - Kötelező kamarai regisztráció

Részletesebben

Család, számítógép, internet, gyereknevelés

Család, számítógép, internet, gyereknevelés 2010. szeptember 14. Piar Ki is vagyok? Pásztor Miklós, matematikus Hatgyerekes apuka: 5 fiú, 1 lány Március óta: egyunokás nagypapa! Számítógéphálózatokkal foglalkozom 1977 óta MTA/SZTAKI, PPKE, ISZT

Részletesebben

Intelligens Magyarország XXI. századi megoldásokkal, Elektronizálás az adóügyi eljárásokban

Intelligens Magyarország XXI. századi megoldásokkal, Elektronizálás az adóügyi eljárásokban Intelligens Magyarország XXI. századi megoldásokkal, Elektronizálás az adóügyi eljárásokban Szüts Péter Intelligens Társadalomért Országos Szövetség, Közigazgatási tanácsadó (NGM) Települési önkormányzatok

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése Kulturális és Köznevelési Bizottságának. a Kulturális és Köznevelési Bizottság 2016.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése Kulturális és Köznevelési Bizottságának. a Kulturális és Köznevelési Bizottság 2016. Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése Kulturális és Köznevelési Bizottságának 1/2016.(01.13.) számú h a t á r o z a t a a Kulturális és Köznevelési Bizottság 2016. évi munkatervéről A Kulturális

Részletesebben

MIÉRT SIKERESEK A CSALÁDI VÁLLALKOZÁSOK?

MIÉRT SIKERESEK A CSALÁDI VÁLLALKOZÁSOK? o Családi vállalkozások mérettől függetlenül azok a vállalkozások, amelyek irányításában a tulajdonos (alapító) mellett o Legalább 1 családtag részt vesz, o Valamint a család tulajdoni hányada meghatározó,

Részletesebben

Törvényességi szempontból ellenőrizte: Szimoncsikné dr. Laza Margit jegyző

Törvényességi szempontból ellenőrizte: Szimoncsikné dr. Laza Margit jegyző Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának Polgármestere 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a Fekete István Általános Iskola területén lévő ebédlő

Részletesebben

Előirányzat módosítás állami költségvetéssel való elszámolás miatt

Előirányzat módosítás állami költségvetéssel való elszámolás miatt Előirányzat módosítás állami költségvetéssel való elszámolás miatt Előterjesztés 1. melléklete Sorszám Cím Jogcím Kiadási ei. változás Bevételi ei.vált. 1. 2015. évi bérkiegészítés (augusztus, szeptember)

Részletesebben

Dr. Schuster György. 2014. február 21. Real-time operációs rendszerek RTOS

Dr. Schuster György. 2014. február 21. Real-time operációs rendszerek RTOS Real-time operációs rendszerek RTOS 2014. február 21. Az ütemező (Scheduler) Az operációs rendszer azon része (kódszelete), mely valamilyen konkurens hozzáférés-elosztási problémát próbál implementálni.

Részletesebben

A Kultúrházak éjjel-nappal 10 éve

A Kultúrházak éjjel-nappal 10 éve A Kultúrházak éjjel-nappal 10 éve Kultúrházak éjjel- nappal 2007-2016 Jelenlegi szervező a Magyar Népművelők Egyesülete, amely a Kulturális Központok Országos Szövetségétől 2009-ben örökölte a szervezést

Részletesebben

AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA. Brüsszel, 2014. március 3. (OR. en) 5991/14 Intézményközi referenciaszám: 2014/0015 (NLE) AELE 6 CH 5 AGRI 60

AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA. Brüsszel, 2014. március 3. (OR. en) 5991/14 Intézményközi referenciaszám: 2014/0015 (NLE) AELE 6 CH 5 AGRI 60 AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA Brüsszel, 2014. március 3. (OR. en) 5991/14 Intézményközi referenciaszám: 2014/0015 (NLE) AELE 6 CH 5 AGRI 60 JOGALKOTÁSI AKTUSOK ÉS EGYÉB ESZKÖZÖK Tárgy: A TANÁCS HATÁROZATA a

Részletesebben

Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001

Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 Gazdaságélénkítés és munkahelyteremtés 2011-2013 2011-13 között közel 2000 milliárd forint uniós forrás állt Magyarország rendelkezésére,

Részletesebben

Hosszúhetény A hagyományőrző és teremtő falu

Hosszúhetény A hagyományőrző és teremtő falu Hosszúhetény A hagyományőrző és teremtő falu Közigazgatásilag Hosszúhetényhez tartozik Kisújbánya és Püspökszentlászló A Kelet Mecsek két legmagasabb csúcsa a 682 méteres Zengő, és tőle nyugatra lévő 606

Részletesebben

Bátmonostori Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. január 28. napján megtartott üléséről

Bátmonostori Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. január 28. napján megtartott üléséről 1/2016. (I.28.) BRNÖ határozat Az ülés napirendjéről Bátmonostori Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete a 2016. január 28-i képviselő-testületi ülés napirendjét az alábbiak szerint állapítja

Részletesebben

Magyar-Kínai Asztalitenisz Klub - Sportegyesület

Magyar-Kínai Asztalitenisz Klub - Sportegyesület Magyar-Kínai Asztalitenisz Klub - Sportegyesület 1152 Budapest Szentmihályi út 171. 3/66b. Kiegészítő melléklet 2015. évről Tartalom 1. A szervezet alapadatai 2. Számviteli beszámoló 3. Kimutatás a költségvetési

Részletesebben

Véleményezési határidő: 2013. november 26. Véleményezési cím:

Véleményezési határidő: 2013. november 26. Véleményezési cím: Budapest Főváros IV. kerület ÚJPEST ÖNKORMÁNYZAT 1041 Budapest, István út 14. 231-3141, Fax.: 231-3151 mszabolcs@ujpest.hu ALPOLGÁRMESTERE www.tuv.com ID 9105075801 Management System ISO 9001:2008 valid

Részletesebben

2011. évi 2011. évi I. 2011. évi II. 2011. évi III. 2011. évi IV.

2011. évi 2011. évi I. 2011. évi II. 2011. évi III. 2011. évi IV. 2011. évi 2011. évi I. 2011. évi II. 2011. évi III. 2011. évi IV. Sorszám Megnevezés eredeti 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. I. Mőködési célú pénzeszköz átadás Mőködési célú pénzeszköz átadás ÁH-n belülre 42 000

Részletesebben

ÓPÁLYI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. február 1-jén megtartott rendkívüli ülésének

ÓPÁLYI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. február 1-jén megtartott rendkívüli ülésének ÓPÁLYI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. február 1-jén megtartott rendkívüli ülésének A./ TÁRGYSOROZATA B./ JEGYZŐKÖNYVE C./ HATÁROZATAI: 14-15. Száma: 1-12/2013. T Á R G Y S O R O Z A T 1.

Részletesebben

DPR Szakmai nap. 2011. október 17. PTE Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kar

DPR Szakmai nap. 2011. október 17. PTE Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kar PTE Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kar A diplomás pályakövetés eredményei és a lehetséges fejlesztési irányok DPR Szakmai nap 2011. október 17. Horváth Judit A vizsgálat reprezentativitása

Részletesebben

Megújulva megújítani Szeged - Csanádi Egyházmegye Családpasztorációjának bemutatása

Megújulva megújítani Szeged - Csanádi Egyházmegye Családpasztorációjának bemutatása Megújulva megújítani Szeged - Csanádi Egyházmegye Családpasztorációjának bemutatása Családpasztorációs Iroda Szeged 1 A Családpasztoráció A családpasztoráció megvalósítói maguk a családok és az egész keresztény

Részletesebben

Megújul a Magyar Földrajzi Társaság

Megújul a Magyar Földrajzi Társaság Megújul a Magyar Földrajzi Társaság Az on-line felmérés eredményeinek értékelése Készitette: Erőss Ágnes Mohai Andrea Zimay Krisztián MFT 2016. évi II. választmányi ülés és rendkívüli közgyűlés. 2016.

Részletesebben

Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi Kar. Felvételi információk 2015.

Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi Kar. Felvételi információk 2015. Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi Kar Felvételi információk 2015. A JELENTKEZÉS MÓDJA Kizárólag e-felvételi keretében, amelyet a www.felvi.hu honlapon, regisztráció után lehet benyújtani.

Részletesebben

Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS

Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: 06 23 310-174/233 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail:polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu ELŐTERJESZTÉS a torbágyi temető zajvédelméről

Részletesebben

Halmos Béla Program. A Nemzeti Kulturális Alap programja a népzenei kultúra támogatásáért

Halmos Béla Program. A Nemzeti Kulturális Alap programja a népzenei kultúra támogatásáért Halmos Béla Program A Nemzeti Kulturális Alap programja a népzenei kultúra támogatásáért A Halmos Béla Program előzményei A Halmos Béla Program létrejöttének egyik közvetlen előzménye a Cseh Tamás Program

Részletesebben

JAVASLAT. Ózd, 2015. április 9. Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság Elnöke

JAVASLAT. Ózd, 2015. április 9. Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság Elnöke JAVASLAT a 2015. évi nemzeti ünnepek megrendezésére és egyéb városi rendezvényekkel kapcsolatos feladatok, valamint a testvérvárosi kapcsolatok ápolására előirányzott keretek felosztására Ózd, 2015. április

Részletesebben

Tatabánya 2011. október 05.

Tatabánya 2011. október 05. Az Enterprise Europe Network brüsszeli támogatású hálózati iroda kapcsolódási pontjai végzősök számára European Commission Enterprise and Industry Tatabánya 2011. október 05. Enterprise Europe Network

Részletesebben

Generali Alapkezelő Privát Vagyonkezelés Befektetési szakértelem immáron 20 éve

Generali Alapkezelő Privát Vagyonkezelés Befektetési szakértelem immáron 20 éve Bemutatkozás Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége Generali Alapkezelő Zrt. Generali Alapkezelő Privát Vagyonkezelés Befektetési szakértelem immáron 20 éve Jogi személyiség A Generali Csoport világszerte

Részletesebben

A Magyarok Kenyere program egy országos és határon túli jótékonysági esemény. Olyan nemzeti ös szefogás, amelynek keretében

A Magyarok Kenyere program egy országos és határon túli jótékonysági esemény. Olyan nemzeti ös szefogás, amelynek keretében MAGYAROK KENYERE PROGRAM 2016 A Magyarok Kenyere program egy országos és határon túli jótékonysági esemény. Olyan nemzeti ös szefogás, amelynek keretében a Kárpát-medence magyarlakta részeiről búzát gyűjtünk

Részletesebben

Referenciaintézmények feladatai. Kovács Ibolya Foglalkoztatási és Szociális Hivatal kovacsibolya@lab.hu

Referenciaintézmények feladatai. Kovács Ibolya Foglalkoztatási és Szociális Hivatal kovacsibolya@lab.hu Referenciaintézmények feladatai Kovács Ibolya Foglalkoztatási és Szociális Hivatal kovacsibolya@lab.hu Szakmai célok Az állami feladatellátásba került szolgáltatások finanszírozásához kapcsolódó feladatellátáshoz

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE K I V O N A T

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE K I V O N A T BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Ikt. szám: 9-2/13/2007. K I V O N A T Budapest Főváros XVII. kerület Önkormányzatának Képviselő-testülete 2007. április 19-én megtartott

Részletesebben

BARTHA ÁKOS RETAIL ÜGYVEZETŐ IGAZGATÓ GAZDASÁGFEJLESZTÉSI KILÁTÁSOK BANKI SZEMMEL KAVOSZ GAZDASÁGI FÓRUM TATABÁNYA, 2016. ÁPRILIS 21.

BARTHA ÁKOS RETAIL ÜGYVEZETŐ IGAZGATÓ GAZDASÁGFEJLESZTÉSI KILÁTÁSOK BANKI SZEMMEL KAVOSZ GAZDASÁGI FÓRUM TATABÁNYA, 2016. ÁPRILIS 21. BARTHA ÁKOS RETAIL ÜGYVEZETŐ IGAZGATÓ GAZDASÁGFEJLESZTÉSI KILÁTÁSOK BANKI SZEMMEL KAVOSZ GAZDASÁGI FÓRUM TATABÁNYA, 2016. ÁPRILIS 21. FORDULAT ELŐTT A HAZAI KISVÁLLALATI SZEKTOR A MAGYAR GDP TÖBB, MINT

Részletesebben

1. Metrótörténet. A feladat folytatása a következő oldalon található. Informatika emelt szint. m2_blaha.jpg, m3_nagyvaradter.jpg és m4_furopajzs.jpg.

1. Metrótörténet. A feladat folytatása a következő oldalon található. Informatika emelt szint. m2_blaha.jpg, m3_nagyvaradter.jpg és m4_furopajzs.jpg. 1. Metrótörténet A fővárosi metróhálózat a tömegközlekedés gerincét adja. A vonalak építésének története egészen a XIX. század végéig nyúlik vissza. Feladata, hogy készítse el a négy metróvonal történetét

Részletesebben

Mezőkövesd Város Önkormányzatának 126/2007. (V.16.) ÖK. számú H A T Á R O Z A T A. Popovics Zsolt fekve-nyomó versenyző támogatási kérelme

Mezőkövesd Város Önkormányzatának 126/2007. (V.16.) ÖK. számú H A T Á R O Z A T A. Popovics Zsolt fekve-nyomó versenyző támogatási kérelme 126/2007. (V.16.) ÖK. számú Popovics Zsolt fekve-nyomó versenyző támogatási kérelme A Képviselő-testület támogatja Popovics Zsolt fekve-nyomó sportolót a Sportcsarnok Sport Egyesületen keresztül 30.000

Részletesebben

Személyesen, hatékonyan, célzottan! 2014. március 12-13. 2014. október 15-16. www.allasborze.bme.hu

Személyesen, hatékonyan, célzottan! 2014. március 12-13. 2014. október 15-16. www.allasborze.bme.hu Személyesen, hatékonyan, célzottan! 2014. március 12-13. 2014. október 15-16. www.allasborze.bme.hu Műegyetemi Állásbörze hazánk legnagyobb állásbörzéje Vegyen részt kiállítóként a Műegyetemi Állásbörzén,

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Dr. Szántó Mária jegyzıi

JEGYZİKÖNYV. Dr. Szántó Mária jegyzıi JEGYZİKÖNYV Készül: Mórahalom város Képviselı-testületének 2007. február 6-án megtartott rendkívüli ülésén a Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében Jelen vannak: Nógrádi Zoltán polgármester, Csányi

Részletesebben

Októberi fotók Az új nyaralói vasúti megállóhely Szűcs Lajos megyei elnök október 23-i beszéde közben Vermesy Művészeti Napok: a fellépő művészek köszöntése és az iskola kórusa az evangélikus templomban

Részletesebben

K I V O N A T. Vecsés Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. december 13-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. 319/2011. (XII.13.

K I V O N A T. Vecsés Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. december 13-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. 319/2011. (XII.13. K I V O N A T Vecsés Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. december 13-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Tárgy: Javaslat a Képviselő-testület 2012. évi munkatervéhez 319/2011. (XII.13.) határozat

Részletesebben

J a v a s l a t. - a Képviselı-testületnek -

J a v a s l a t. - a Képviselı-testületnek - SÁROSPATAK VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-240 Fax.: 47/311-404 Ügyfélfogadás ideje: Hétfı: 8-12 és 13-16, szerda: 8-12 és 13-17 30, péntek: 8-12 óráig J a v a s l

Részletesebben

Az 1-4. és a 12. sz. mellékleteket a pályázónak kell beszereznie, az 5-11. sz. melléklete elkészítéséhez az alábbiakban találhatnak mintákat.

Az 1-4. és a 12. sz. mellékleteket a pályázónak kell beszereznie, az 5-11. sz. melléklete elkészítéséhez az alábbiakban találhatnak mintákat. A pályázati adatlaphoz kötelezően csatolandó mellékletek: 1. egyéni vállalkozók, őstermelők esetén érvényes vállalkozói, őstermelői igazolvány másolata 2. gazdasági társaságok esetén 30 napnál nem régebbi

Részletesebben

K I V O N A T. Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 30-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből.

K I V O N A T. Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 30-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. ülésének könyvéből. 90/2013. (V. 30.) határozata: Tét Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 2013. május 30-i nyilvános ülés napirendi pontjait elfogadja az alábbiak alapján: 1. A Téti Kisfaludy Károly

Részletesebben

SZTP--ÉAL-1 MOBILITÁS Kistérségi Támogatási Alap (KITA) Kistérségi Támogatási Alap (KITA) Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács (TTFC) Vidékfejl

SZTP--ÉAL-1 MOBILITÁS Kistérségi Támogatási Alap (KITA) Kistérségi Támogatási Alap (KITA) Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács (TTFC) Vidékfejl K I M U T A T Á S Püspökladány Város Önkormányzata által -2006 között benyújtott pályázatairól Év Pályázat megnevezése Megnevezés Petritelepi városrész I. ütem, Petőfi-Árpád utcák által határolt terület

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 230 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Rakamaz Város Képviselő-testületének 2015. június 5. napján 9 00 órától a Rakamazi Közös Önkormányzati Hivatal tanácstermében megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak:

Részletesebben

J E L E N T É S a 2009. évben a hangversenyekről

J E L E N T É S a 2009. évben a hangversenyekről Az adatszolgáltatás a 300/2007.(XI.9.) Korm. rendelet alapján kötelező! Nyilvántartási szám: 1451/08. Az adatszolgáltatás statisztikai célra történik. Az adatszolgáltatás megtagadása, valótlan adatok közlése,

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA

VESZPRÉM MEGYEI KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA VESZPRÉM MEGYEI KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA SZAKMAI ISMERTETŐ A VESZPRÉM MEGYEI KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA ÁLTAL, A TÁMOP- 2.3.4.B-13/1-2013-0001 AZONOSÍTÓ SZÁMÚ KIEMELT PROJEKT KERETEIN BELÜL, A MESTERKÉPZÉS

Részletesebben

Javaslat közalkalmazotti munkáltatói kölcsönkeret felhasználására. Előterjesztő: Szegény Ákos Humán közszolgáltatási osztályvezető

Javaslat közalkalmazotti munkáltatói kölcsönkeret felhasználására. Előterjesztő: Szegény Ákos Humán közszolgáltatási osztályvezető Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal Humán-közszolgáltatási Osztály 1239 Budapest, Hősök tere 12. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat közalkalmazotti munkáltatói kölcsönkeret

Részletesebben

2. napirend Szám: 2/162-2/2015. ZALAHALÁP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ -TESTÜLETÉNEK TERVEZETT ÜLÉSEI ÉS NAPIRENDJEI A 2015.évben MUNKATERV I.

2. napirend Szám: 2/162-2/2015. ZALAHALÁP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ -TESTÜLETÉNEK TERVEZETT ÜLÉSEI ÉS NAPIRENDJEI A 2015.évben MUNKATERV I. 2. napirend Szám: 2/162-2/2015. ZALAHALÁP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ -TESTÜLETÉNEK TERVEZETT ÜLÉSEI ÉS JEI A 2015.évben 2015. FEBRUÁR HÓ MUNKATERV I. 1./ A 2015. évi költségvetés elfogadására javaslat

Részletesebben

KARRIER ÉS ALUMNI SZOLGÁLTATÁSOK ELÉRT EREDMÉNYEI

KARRIER ÉS ALUMNI SZOLGÁLTATÁSOK ELÉRT EREDMÉNYEI TÁMOP-4.1.1.C-12/1/KONV-2012-0004 Hallgatói szolgáltatások alprojekt Projektzáró rendezvény 2015.06.23 Szeged KARRIER ÉS ALUMNI SZOLGÁLTATÁSOK ELÉRT EREDMÉNYEI Bolgár Zsolt alprojektvezető SZTE és Universitas-Szeged

Részletesebben

Az aktiválódásoknak azonban itt még nincs vége, ugyanis az aktiválódások 30 évenként ismétlődnek!

Az aktiválódásoknak azonban itt még nincs vége, ugyanis az aktiválódások 30 évenként ismétlődnek! 1 Mindannyiunk életében előfordulnak jelentős évek, amikor is egy-egy esemény hatására a sorsunk új irányt vesz. Bár ezen események többségének ott és akkor kevésbé tulajdonítunk jelentőséget, csak idővel,

Részletesebben

I. Országgyűlés Nemzeti Választási Iroda

I. Országgyűlés Nemzeti Választási Iroda I. Országgyűlés Nemzeti Választási Iroda I. A célok meghatározása, felsorolása A választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény (a továbbiakban: Ve.) 76. -a alapján a Nemzeti Választási Iroda folyamatosan

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kulturális, Oktatási és Szociális Bizottságának 2015. április 30. napján 15 00 órától a Rakamazi Közös Önkormányzati Hivatal tanácstermében megtartott üléséről. Jelen vannak:

Részletesebben

ZA6641. Flash Eurobarometer 419 (Quality of Life in European Cities 2015) Country Questionnaire Hungary

ZA6641. Flash Eurobarometer 419 (Quality of Life in European Cities 2015) Country Questionnaire Hungary ZA66 Flash Eurobarometer 9 (Quality of Life in European Cities 0) Country Questionnaire Hungary FL9 - Quality of life in European Cities HU D Hány éves Ön? (ÍRJA LE - HA "VISSZAUTASÍTJA", KÓDOLJON '99'-ET)

Részletesebben

HÍRADÓ KISZOMBOR NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK INFORMÁCIÓS LAPJA

HÍRADÓ KISZOMBOR NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK INFORMÁCIÓS LAPJA HÍRADÓ KISZOMBOR NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK INFORMÁCIÓS LAPJA 2 4 Támogatás neve: Családos 70 év feletti családos Gyermeket Rendkívüli települési támogatás Rendszeres gyógyszertámogatás Eseti gyógyszertámogatás

Részletesebben

K I V O N A T. Dunaföldvár Város Önkormányzata Száma: 487-5/2015.

K I V O N A T. Dunaföldvár Város Önkormányzata Száma: 487-5/2015. 32/2015.(II.10.) KT Dunaföldvár Város Képviselő-testülete az önkormányzati beszerzésekre vonatkozó 2015. évi közbeszerzési tervét jóváhagyja. Felhatalmazza a t a tervben szereplő eljárások megindítására.

Részletesebben

2010.05.12. 1300 Infó Rádió. Hírek

2010.05.12. 1300 Infó Rádió. Hírek 2010.05.12. 1300 Infó Rádió Hírek 100512 1303 [1127h GAZ MKIK - pozitív index MTI km 100512] Jelentősen javultak a magyar vállalatok várakozásai a következő félévre a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Részletesebben

A Budai fonódó villamosközlekedés megteremtése és a Széll Kálmán tér rekonstrukciója

A Budai fonódó villamosközlekedés megteremtése és a Széll Kálmán tér rekonstrukciója A Budai fonódó villamosközlekedés megteremtése és a Széll Kálmán tér rekonstrukciója Vitézy Dávid Vezérigazgató 2013. április 3. 1 2013.03.07. Három fő fejlesztési elem: Budai fonódó villamoshálózat Széll

Részletesebben

Professzionális klaszterszervezetek minőségi szolgáltatásnyújtásának támogatása

Professzionális klaszterszervezetek minőségi szolgáltatásnyújtásának támogatása Professzionális klaszterszervezetek minőségi szolgáltatásnyújtásának támogatása Pályázat kódja GINOP-1.3.2-15 Keretösszeg 2 milliárd Ft Támogatási összeg 5 50 millió Ft Intenzitás maximum 50% Pályázók

Részletesebben

http://www.olcsoweboldal.hu ingyenes tanulmány GOOGLE INSIGHTS FOR SEARCH

http://www.olcsoweboldal.hu ingyenes tanulmány GOOGLE INSIGHTS FOR SEARCH 2008. augusztus 5-én elindult a Google Insights for Search, ami betekintést nyújt a keresőt használók tömegeinek lelkivilágába, és időben-térben szemlélteti is, amit tud róluk. Az alapja a Google Trends,

Részletesebben

CSÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 12/2003.(XI.27.) RENDELETE A MAGÁNSZEMÉLYEK KOMMUNÁLIS ADÓJÁRÓL. Adókötelezettség 1.

CSÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 12/2003.(XI.27.) RENDELETE A MAGÁNSZEMÉLYEK KOMMUNÁLIS ADÓJÁRÓL. Adókötelezettség 1. CSÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 12/2003.(XI.27.) RENDELETE A MAGÁNSZEMÉLYEK KOMMUNÁLIS ADÓJÁRÓL Csány Községi Önkormányzat a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény (a továbbiakban: Htv.) 1. -ának (1) bekezdésében

Részletesebben

P Á L Y Á Z A T I A D A T L A P egyesületek, civil szervezetek támogatására

P Á L Y Á Z A T I A D A T L A P egyesületek, civil szervezetek támogatására P Á L Y Á Z A T I A D A T L A P egyesületek, civil szervezetek támogatására Pályázat száma: 1./A pályázó szervezet megnevezése: 2./ A pályázó szervezet adatai Székhelye, siófoki telephelye: Bankszámlaszáma:

Részletesebben

A kutatás időtartama: 2004. január 2004. június A reprezentatív minta: 4125 kitöltött kérdőív. 8 vajdasági magyarlakta településén

A kutatás időtartama: 2004. január 2004. június A reprezentatív minta: 4125 kitöltött kérdőív. 8 vajdasági magyarlakta településén Diósi Viola: Szociológiai magatartásvizsgálat a vajdasági magyarlakta községekben, MTT VIFÓ konferencia 24. dec. 4. Forrás: Magyarságkutató Tudományos Társaság és a Vajdasági Ifjúsági Fórum empirikus kutatása

Részletesebben

Hajdara Ferenc területfelelős Egri régió 3300 Eger Vincellériskola út 26 3301 Eger, Pf. 17. Tel. 06 20/ 940 3436 Fax: 36-53-64-12

Hajdara Ferenc területfelelős Egri régió 3300 Eger Vincellériskola út 26 3301 Eger, Pf. 17. Tel. 06 20/ 940 3436 Fax: 36-53-64-12 ÉMÁSZ Hálózati Kft. értesíti Tisztelt fogyasztóit, hogy hálózat rekonstrukciós munkák miatt Salgótarján területén az alábbi helyen és időpontban áramszünetet tart: 2016. február 26-án, 7:30 és 15:30 óra

Részletesebben

INFORMÁCIÓS MEMORANDUM

INFORMÁCIÓS MEMORANDUM INFORMÁCIÓS MEMORANDUM Kőkút út 7., Hrsz.: 2939/1 3200 GYÖNGYÖS MAGYARORSZÁG INGATLAN SZ.: 008 2011. július Rev.01 Page 1 of 6 Megye Régió Heves Mátra / Gyöngyös Lakosság száma Kb. 35.000 Autópálya csatlakozás

Részletesebben

SZOMBATONKÉNT. December 7. KANIZSA GEORGINA ÉS BARÁTAI JAZZTRIÓ December 14. ZIRCI FELLÉPŐK KARÁCSONYI MŰSORAI

SZOMBATONKÉNT. December 7. KANIZSA GEORGINA ÉS BARÁTAI JAZZTRIÓ December 14. ZIRCI FELLÉPŐK KARÁCSONYI MŰSORAI A Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB koordinálásával, a helyi egyházak, intézmények, civil közösségek és magánszemélyek már hagyományos összefogásával idén is együtt varázsoljuk

Részletesebben

Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. ker. Önkormányzat Képviselő-testületének Emberi jogi, Nemzetiségi és Egyházügyi Bizottsága HATÁROZAT KIVONAT

Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. ker. Önkormányzat Képviselő-testületének Emberi jogi, Nemzetiségi és Egyházügyi Bizottsága HATÁROZAT KIVONAT Tárgy: Napirendi pontok elfogadása 8/2016. (II.18.) ENEB. hat. az Emberi jogi, Nemzetiségi és Egyházügyi Bizottság úgy dönt, hogy az alábbi napirendi pontok kerüljenek megtárgyalásra: 1. 2016. évi nemzetiségi

Részletesebben