ÉRTÉKVÉDELMI DOKUMENTÁCIÓ

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ÉRTÉKVÉDELMI DOKUMENTÁCIÓ"

Átírás

1 ÉRTÉKVÉDELMI DOKUMENTÁCIÓ BUDAPEST VII. KER. KAZINCZY U. 55 HRSZ Megbízó: Örökségvédelem: Készült: Rum Garden Kft Budapest, Bem József utca 6. fszt. Örökségvédelmi Tervező és Szolgáltató Kft Budapest Galambóc u. 35.p.2. Szécsi Zsolt okl. építészmérnök, műemlékvédelmi szakmérnök É Szakértői nyilvántartási szám: Bottyán Anikó műemléki szakmérnök, farestaurátor szakértő Szakértői nyilvántartási szám: a 68/2018. (IV. 9.) Korm. rendeletben foglaltak szerint. Dátum: október 20.

2 1. Leírás 1.1. Jellege: Városias zártsorú kisméretű Klasszicista egyemeletes lakóház, 1869-ben épült Schusbeck Pál tervei alapján az akkori tulajdonos, Rothauser Mór megrendelésére. Az eredetileg helyén álló, akkoriban Kreuzgasse (Kiskereszt utca) 517. szám alatti földszintes épületet 1834-ben vásárolta meg Schneider József kártyafestő, hogy itt rendezhesse be kártyagyártó műhelyét, ahol ban az az első, 36 lapos "magyar kártya" készült ben az ingatlan a Teozófiai Társaság székhelye volt. A 20. század második felében több nagyobb belső átalakításon esett át az ingatlan ben nyitotta meg Wichmann Tamás volt olimpikon kocsmáját a földszinten. Jelenleg használaton kívül áll az épület. Az épület alaprajzi szerkezetében nem, homlokzati kialakításában részben (az emeleti szinten) őrzi az építéskori állapotot Épület általános adatai: Cím: Budapest VII. ker. Kazinczy u. 55. Helyrajzi szám: Beépítés módja: Szintszám: Védettség: zártsorú pince + földszint + emelet + tetőtér műemléki környezet MJT Építés ideje: 1869 Tervezők: Építési stílus: Az épület rendeltetése: Tulajdonviszony: Közmű ellátottság: Eszmei érték: Jelentősége: Schusbeck Pál klasszicista lakó és középület magántulajdon teljes épület építéskori szerkezetei, fragmentumai az épület több elemében őrzi az építéskori állapotot Adatfelvevő : Szécsi Zsolt okl. építészmérnök, műemlékvédelmi szakmérnök É , műemléki érték dokumentálása szakterületen szakértő Szakértői nyilvántartási szám:

3 Az épület leírása: Kazinczy utcai homlokzat: Az egyemeletes épület utcai homlokzata emeleti szintjén öttengelyes kialakítású. Földszinten a középső tengelyben kétszárnyú kapuzat látható. Az első és második tengelyben elhelyezett emeleti nyílászáró széllességében a földszinten a vendéglátóhely faszerkezetű, üvegezett portálszerkezete épült a 20. század második felében. A negyedik és ötödik tengely vonalában a földszinti üzlet ablak és ajtószerkezete található. A jelenleg üres üzlet mindkét nyílászárószerkezete külső fémszerkezetű rácsozatot kapott. Az épület lábazati festett vakolt kivitelben készült. A homlokzatot a földszint felett övpárkány tagolja, mely felett az emeleti szinten háromosztatú kapcsolt gerébtokos ablakszerkezetek között vakolt kváderezett felület látható. A párkányzat alatt profilozott széles vakolatsáv épült mely mind arányrendszerében mind osztásrendrendjében illeszkedik a az épület megjelenéséhez. A földszint feletti övpárkány alatti homlokzat sávos vakolat kialakítással készült. Földszinti bejárat őrzi az építéskori állapotot. Váztáblázatos ajtószerkezet felső üvegezett nyílásaiban kovácsoltvas díszítés látható a Teozófiai Társaság szimbólumaival.

4 Belső kialakítás: A jelenlegi ingatlan 1869-ben épült az akkori tulajdonos, Rothauser Mór megrendelésére klasszicista stílusban. Az épület részben alápincézett, építéskori részei kő és kő-tégla vegyes falazattal. A pince téglaszerkezetű dongaboltozattal készült. Az ingatlan teljes mértékben beépítésre került. Földszinten a nyugati traktusban egybefüggő nagy tér látható, másodlagosan, a huszadik század második felében kiépítettvendéglátó funkcióval. Keleti oldalon konyha és raktár és vizesblokk helyiségek épültek. A lépcsőház és bejárati kapuzat részben őrzi az építéskori klasszicista jelleget. A lépcsőházban íves konzolos kőlépcső található, melyen hengeres vasbábbal indított és érkeztetett, hullámos elemekből építkező mintázatú kovácsoltvas korlát épült. A földszinti helyiségek a 20. század végén teljes átépültek. Lépcsőkar tardosi kőburkolata építéskori szerkezetek. Elbontásra kerültek a burkolatok. Helyette műkő lapburkolat, valamint kerámia burkolat készült, az épület stíláris jegyeitől idegen kivitelezésben. Az emeleti terek is erősen átépítésre kerültek. Az építéskori belső vésett váztáblázatos nyílászárók megmaradtak. A falfelületek átfestésre, elburkolásra kerültek. Az emeleti és tetőszinti zárófödém borított fafödém szerkezetek. A tetőszerkezet kétállószékes kötőgerendás ácsolat cserépfedéssel. Az épület tartó - és épületszerkezeteinek ismertetése: Az épület a korszaknak megfelelően tégla falazattal és faszerkezetű záró és közbenső födémmel készült. A pince feletti födémszerkezet poroszsüveg boltozatos kialakításban épült. Az épület tetőszerkezete kétállószékes kötőgerendás tetőszerkezet középen függesztőműves kialakításban. A tetőszerkezet a közelmúltban felújításra került. A külső nyílászárószerkezetek jelentős mértékben átépített másodlagos szerkezetek, belső ajtók és udvari nyílászárók építéskori szerkezetek, többségük jelen műszaki állapotuk alapján bontandó szerkezetek. Felhasznált források jegyzéke: http//mi erzsbetvarosunk.blog.hu Örökségvédelmi nyilvántartás: helyszínrajz Arcanum Adatbázis Kft. Budapest régi térképei, Budapest Főváros Levéltára Budapest Főváros Levéltára, Építészeti Tervek adatbázis Déry Attila: Terézváros Erzsébetváros Újépület. (Budapest City. Org) Révay Nagy Lexikona Budapest Lexikon II. Budapest Lexikon. szerk.: Berza László, Akadémiai Kiadó, Budapest, II.köt.

5 Történet: Telektörténete: A mai Kazinczy utca az 1720-as években alakult ki,), miután a Kerepesi országúttól (Rákóczi út) északra fekvő szántókat kertekre osztották fel. Később 1760 körül megindult a szántók és kertek házhellyé parcellázása. Sorra születnek a keresztutcák, köztük a mai Kazinczy utca, Dob és Király utca közti szakasza, két kert 17 kis zsellértelekre osztásával. Az 1790-es évekig kiegészülnek és sűrűsödnek a keresztutcák. Ekkor keletkezik s kapja nevét az ott álló fákról a Nagydiófa, a Nyár és az Akácfa utca. A 18. századi térképen jól látható, hogy ekkor Körút feletti ingatlanok nagy része beépítetlen mezőgazdasági terület volt. Majd a 19. század elején gazdagodásnak indult város megindult a mezőgazdasági területek parcellázása. Először szántani kezdtek a Király utca és a Dohány utca között. Egy idő múlva rögzültek a birtokhatárok. A Síp utca, a Holló utca stb. egy-egy ilyen szántóparcella határán van. Később a hosszú szántókat hosszában feldarabolva kezdték kertnek használni. Ezek a kertek akkorák voltak, mint egy mostani mély Király utcai telek, elöl egy-egy kis villával. Amikor növekedett a lélekszám, a kerttulajdonosok felosztogatták és értékesítették a telkeket házhelynek. Szolgalmi utakat nyitottak, hogy a telek belső részeiben kialakuló kis parcellákhoz is be lehessen jutni. 1 A 19. század közepén elkezdődött a bérházépítés. Az első az Orczy-ház volt 1800-ban, egy háromudvaros nagy bérház a mai Madách-házak helyén. Később hasonló mértékben beépültek a szomszédos ingatlanok, miután a telkeket megvásárolta a betelepülő zsidó származású lakosság. Pesten az 1800-as évek elejéig gyakorlatilag nem lakott zsidóság, hanem Óbudáról jártak be piacozni az úgynevezett Zsidópiacra a mai Deák tér helyén. Csak II. József türelmi rendeletét követően merülhetett fel, hogy a zsidók beköltözzenek a városba. Amikor ők is úgy ítélték meg, hogy bízhatnak a türelmi rendeletben és a társadalom toleranciájában, a Zsidópiac sarkától kezdtek maguknak lakást, házat keresni. Ezzel egy időben a mai Király utca sarkán, az Orczy-ház közepén fából felépítették az első pesti zsinagógát. A 18. század végéig létrejövő kis parcellákon, a falusias házak helyén a 19. század elejétől, majd főként a közepétől egyre-másra születtek a gangos, bérházak. Valamint a zsidó lakosság is növekedett. A nagyon szűk telkeken emeletes, egészségtelen, gangos sötét házak születtek. 2 Erre az időszakra tehető a máig fennmarad zsidónegyed kialakulása Ekler Dezső Országépítő 1994/2.évf. november

6 Telekkönyvi adatok kronológiája: Cím: Kazinczy utca , helyrajzi szám: , cím: Kazinczy utca körül, Telekösszeírás, VII. füzet: körül, Telekösszeírás, V. füzet: Kiskereszt utca körül 1862 körül, Telekösszeírás, IV., VI. füzet: körül, Telekösszeírások, II., III füzet: körül, Telekösszeírás, I. füzet: előtti telekösszeírási szám: , József-kori telekkönyv mutatója: helyrajzi szám: Mai helyrajziszám: Budapest Pest belterületének kataszteri térképe (1785)

7 Budapest ( ) pest kataszteri térképsorozata az közötti változásokkal Budapest (1878) Budapest kataszteri térképe

8 Kataszteri térképen, a mai Kazinczy utca 55. szám alatti kiszabályozott telek 589 helyrajzi számon volt nyilvántartva. A korábbi, akkoriban Kreuzgasse (Kiskereszt utca) 517. szám alatti földszintes épületet 1834-ben vásárolta meg Schneider József kártyafestő, hogy itt rendezhesse be kártyagyártó műhelyét, ahol 1836-ban az az első, 36 lapos "magyar kártya" készült. Az ingatlant 1869-ben vásárolta meg Rothauser Mór. Az ő megrendelésére épült 1869-ben a máig fentmaradt egyemeletes klasszicista stílusban épült lakóépület. A telek ekkor 5196 számon volt nyilvántartásba. Budapest közigazgatási térképsorozata (1908) Az épület később bordélyházként, majd kereskedő épületként funkcionált. A második világháború után államosításra került és önkormányzati bérlakások és üzletek működtek az ingatlanban. Ekkor helyrajzi számon került nyilvántartásba ben nyitotta meg Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok vendéglátóipari egységét. Eőbb Szent Jupát volt a neve a kenusok védőszentje után, csak később változott Wichmann kocsmájára. Az ingatlan jelenleg részben hasznosított.

9 Építéstörténet: A Kazinczy utca 55. alatti telek a történeti térképek alapján már 18. században beépített volt. A mai épület helyén az akkoriban Kreuzgasse (Kiskereszt utca) 517. szám alatti földszintes épületet 1834-ben vásárolta meg Schneider József kártyafestő, hogy itt rendezhesse be kártyagyártó műhelyét. Az ingatlant 1869-ben vásárolta meg Rothauser Mór ( ) díszmű-, ruha és rövidáru kereskedő, aki Schusbeck Pál tervei alapján emeletet húzott a korábbi földszintes épületre, valamint kibővítette az északi telekhatár felé. Halálát követően fia ifj. Rothauser Mór ( ) birtokába került az épület, aki 1895-ben bérbe adta Zierlichné Fischer Cecilíának, aki bordélyházat alakított ki benne. A vendégek jobb kiszolgálása érdekében 1903-ban alakították át és modernizálták az épület belső tereit. Ekkor lett a ház felszerelve hideg-meleg vizesblokkal és angol WC-vel. A főbérlő 1906-ban bekövetkezett halálát követően ifj Rothauser Mór tulajdonos az ingatlant eladta dr. Bíró Mór fogorvos számára, aki az ingatlant kiadta a Magyar Teozófiai Társaságnak. A társaságot ekkor dr. Szentmarjay Dezső marosvásárhelyi királyi táblabíró vezette. A 70 tagú teozófiai társaság tagjai között jegyezték dr. Zipernovszky Károly mérnök ( a transzformátor egyik feltalálója) dr. Tordai Vilmos szakíró, vallástörténész. Miután a szervezet ben bérbevette az ingatlant felhelyezték a bejárati kapura a társaság kovácsoltvas szimbólumát. A csoport 1914-ben költözött el a VIII. kerületi Eszterházy u. 19. (mai Puskin utca) szám alá. Később újra kereskedelmi célokat szolgált az épület. A házat a két világháború között 1931-ben vette Bronner Artúr ( ) rövidáru-és fehérnemű kereskedő, aki 1932-ben állította vissza az épület belső alaprajzi rendszerét. A ruhabolt mellett a földszinten közel 50 évig tejcsarnok üzemelt. A II. világháborút követően államosították az épületet és 1949-ben a két üzletből a PIÉRT Papír és Írószer Rt. és a Minőségi Szűcs Szövetkezet üzemi étkezdéjét alakították ki. A Bronner család 1982-ig élt az épület emeleti szintjén. Újabb fordulat 1987-ben következett be, amikor megvette a kilencszeres kenuvilágbajnok Wichmann Tamás. A teljes ingatlan átépítésre került. Földszinti terek egybenyitásra kerültek, új konyhaüzem készült. Először Szent Jupát néven kezdte el működtetni a sörözőjét, majd Wichmann kocsma lett belőle. A ház falára 2014-ben került fel egy, a játszótér felé néző tűzfalkép. (Alkotó: Szabó- Lencz Péter)

10 Szakértői javaslatok: A VII. kerület Terézváros Önkormányzatával egyeztetett módon az ingatlan elbontásra javasolt a Kazinczy utca új szabályozási terve alapján. Az épület a 20. század második felében több nagyobb átépítésen esett át- Jelen állapotában többnyire másodlagos szerkezetek láthatóak. A tervezési, fejlesztési programmal összefüggésben az épület bontását követően javasolt az új fejlesztésnél figyelembe venni az alábbi javaslatokat: Javasoljuk a meglévő kapuzat és lépcsőház kovácsoltvas díszítő elemeinek az új fejlesztésbe beépíteni. Javasolt a belső építéskori nyílászárók megmentése, az új épületben történő visszaépítésével. Az ingatlan komoly kultúrtörténeti értéket képvisel. Az új ingatlanon javasolt elhelyezni a meglévő emléktáblákat, valamint emlékezve a 19. század közepén itt működő Schneider József kártyafestő műhelyére a tervezett új ingatlanban készüljön a magyar kártya történetét bemutató kisebb interaktív kiállító terület.

11 Felmérési tervek Pince alaprajz

12 Földszinti alaprajz Emeleti alaprajz Padlástéri alaprajz

13 Metszet rajz

14 ÉRTÉKLELTÁR

15 Kazinczy utcai homlokzat ÉRTÉKVÉDELMI DOKUMENTÁCIÓ Leírás: Datálás Fotó Falazat nagyméretű tégla falazat 19. század második fele Tetőhéjjalás cserépfedés 20. század második fele Bádogos szerkezetek horganyzott acéllemez ereszcsatorna és lefolyók 20.század második fele Falburkolat Vakolt festett felület tűzfalkép festett felület 20.sz.második fele 1, 2. Egyéb szerkezetek: kovácsoltvas kapudísz 20.sz. első fele 2. Ajtó: Leírás: Kilincs Zár Pánt Datálás Fotó Egyrétegű, kétszárnyú váztáblázatos ajtó, széles vízszintes középosztóval Üvegezett faszerkezetű portálszerkezet alumínium alumínium bevéső bevéső dió dió 20. első fele 20.sz.második fele Ablak: Leírás: Kilincs Pánt Datálás Fotó Az asztalos szerkezet: vízszintes tokosztós, bélésdeszkás, kétszárnyú, kapcsolt gerébtokos, egyrétegű üvegezéssel. Külső réteg: Belső réteg: Alumínium Diópánt. 20. század elsőfele Alumínium Diópánt. 20. század első fele

16

17 Pince Leírás: Datálás Fotó Helyiség alapterülete 17,35 m század második fele Helyiség belmagassága 3,10 m 19. század második fele Födém téglaboltozat 19. század második fele 8.9. Falazat kőfalazat 19. század második fele 8.9. Padlóburkolat döngölt föld 19. század második fele 8.9. Válaszfalazat - Falburkolat - Egyéb szerkezetek: kő lépcsőszerkezet

18 Földszint Helyiségszám: Közlekedő Leírás: Datálás Fotó Helyiség alapterülete 11,89 m század első fele Helyiség belmagassága 3,90 m 20. század első fele Födém Borított fafödém 20. század első fele Falazat nagyméretű tégla 20. század első fele Padlóburkolat keramit burkolat 20. század első fel Válaszfalazat nagyméretű tégla 20. század első fele Falburkolat vakolt festett, csempeburkolat 20. század első fele Egyéb szerkezetek: Ajtó: Leírás: Kilincs Zár Pánt Datálás Fotó Kétszárnyú váztáblázatos ajtószerkezet alumínium bevéső dió 20. század első fele 11 Külső tömör üvegezett bejárati váztáblázatos ajtószerkezet alumínium bevéső dió 20. század első fele 10 Ablak: Leírás: Kilincs Pánt Datálás Fotó Külső réteg: Belső réteg:

19

20 Földszint Helyiségszám: Raktár Leírás: Datálás Fotó Helyiség alapterülete 19,51 m század első fele Helyiség belmagassága 3,90 m 20. század első fele Födém Borított fafödém 20. század első fele Falazat nagyméretű tégla 20. század első fele Padlóburkolat beton 20. század első fele Válaszfalazat - Falburkolat vakolt festett 20. század első fele Egyéb szerkezetek: Ajtó: Leírás: Kilincs Zár Pánt Datálás Fotó kétszárnyú üvegezett váztáblázatos bejárati ajtószerkezet alumínium bevéső dió 20. század második fele 16 váztáblázatos tömör bejárati ajtó szerkezet alumínium bevéső dió 20. század első fele 17 Ablak: Leírás: Kilincs Pánt Datálás Fotó Az asztalos szerkezet: kétszárnyú, kapcsolt gerébtokos, egyrétegű üvegezéssel. Külső réteg: Belső réteg: Alumínium Diópánt. 20. század második fele Alumínium Diópánt. 20. század második fele

21

22 Földszint Helyiségszám: Konyha Leírás: Datálás Fotó Helyiség alapterülete 33,07 m század második fele Helyiség belmagassága 3,90 m 20. század első fele Födém Borított fafödém 20. század első fele Falazat nagyméretű tégla 20. század első fele Padlóburkolat mettlachi burkolat 20. század második fele Válaszfalazat válaszfal laptégla 20. század második fele Falburkolat vakolt festett, csempézett 20. század második fele Egyéb szerkezetek: Ajtó: Leírás: Kilincs Zár Pánt Datálás Fotó farostlemez ajtó szerkezet alumínium bevéső dió 20. század második fele 20. Ablak: Leírás: Kilincs Pánt Datálás Fotó Külső réteg: Belső réteg:

23

24 Földszint Helyiségszám: Kocsma Leírás: Datálás Fotó Helyiség alapterülete 71,23 m század második fele Helyiség belmagassága 3,90 m 20. század első fele Födém Borított fafödém 20. század első fele Falazat nagyméretű tégla 20. század első fele Padlóburkolat kerámia lapburkolat 20. század második fele Válaszfalazat tégla falazat 20. század második fele Falburkolat vakolt festett fa falburkolat 20. század második fele Egyéb szerkezetek: faszerkezetű bárpult 20. század második fele Ajtó: Leírás: Kilincs Zár Pánt Datálás Fotó Üvegezett faszerkezetű portálszerkezet alumínium bevéső dió 20. század második fele 24. Ablak: Leírás: Kilincs Pánt Datálás Fotó Külső réteg: Belső réteg:

25

26 Földszint Helyiségszám: Vizesblokk Leírás: Datálás Fotó Helyiség alapterülete 9,66 m század második fele 25 Helyiség belmagassága 3,90 m 20. század első fele 25 Födém Borított fafödém 20. század első fele 25 Falazat nagyméretű tégla 20. század első fele 25 Padlóburkolat kerámia lapburkolat 20. század második fele 25 Válaszfalazat tégla falazat 20. század második fele 25 Falburkolat vakolt festett, csempézett 20. század első fele 25 Egyéb szerkezetek: cserépkályha 20. század második fele 25 Ajtó: Leírás: Kilincs Zár Pánt Datálás Fotó Farostlemez ajtószerkezet alumínium bevéső dió 20. század második fele 25 Ablak: Leírás: Kilincs Pánt Datálás Fotó Az asztalos szerkezet: vízszintes tokosztós, bélésdeszkás, kétszárnyú, kapcsolt gerébtokos, egyrétegű üvegezéssel. Külső réteg: Belső réteg:

27 25

28 Emelet Helyiségszám: Közlekedő-lépcsőház Leírás: Datálás Fotó Helyiség alapterülete 13,29 m sz. második fele 28,29 Helyiség belmagassága 3,40 m 19. sz. második fele 28,29 Födém Borított fafödém 19. sz. második fele 28,29 Falazat nagyméretű tégla 19. sz. második fele 28,29 Padlóburkolat kerámia, kőagyag burkolat 20. század második fele 28,29 Válaszfalazat tégla falazat 20. század második fele 28,29 Falburkolat vakolt festett 20. század második fele 28,29 Egyéb szerkezetek: Tardosi kőlépcső szerkezet kovácsoltvas korlátszerkezet drótüveg tetőszerkezet 20. század első fele 20. század első fele 20. század első fele Ajtó: Leírás: Kilincs Zár Pánt Datálás Fotó váztáblázatos tömör ajtószerkezet alumínium bevéső dió 20. század első fele Ablak: Leírás: Kilincs Pánt Datálás Fotó kapcsolt gerébtokos egyrétegű üvegezésű ablakszerkezet Külső réteg: alumínium fordító dió 20. század első fele Belső réteg: alumínium fordító dió 20. század első fele 30,31 30,31

29

30 30 31

31 Emelet Helyiségszám: Szoba Leírás: Datálás Fotó Helyiség alapterülete 31,63 m sz. második fele 32,34 Helyiség belmagassága 3,40 m 19. sz. második fele 32,34 Födém Borított fafödém 19. sz. második fele 32,34 Falazat nagyméretű tégla 19. sz. második fele 32,34 Padlóburkolat parketta 20. század második fele 32,34 Válaszfalazat tégla falazat 20. század első fele 32,34 Falburkolat vakolt festett, csempeburkolat 20. század második fele 32,34 Egyéb szerkezetek: Ajtó: Leírás: Kilincs Zár Pánt Datálás Fotó kétszárnyú váztáblázatos ajtó. alumínium bevéső dió 20. század első fele 32 Ablak: Leírás: Kilincs Pánt Datálás Fotó kapcsolt gerébtokos egyrétegű üvegezésű ablakszerkezet Külső réteg: alumínium fordító dió 20. század első fele Belső réteg: alumínium fordító dió 20. század első fele 33 33

32

33 Emelet Helyiségszám: Szoba Leírás: Datálás Fotó Helyiség alapterülete 31,52 m sz. második fele 36,37 Helyiség belmagassága 3,40 m 19. sz. második fele 36,37 Födém Borított fafödém 19. sz. második fele 36,37 Falazat nagyméretű tégla 19. sz. második fele 36,37 Padlóburkolat parketta 20. század második fele 36,37 Válaszfalazat tégla falazat 20. század második fele 36,37 Falburkolat vakolt festett 20. század második fele 36,37 Egyéb szerkezetek: Ajtó: Leírás: Kilincs Zár Pánt Datálás Fotó kétszárnyú váztáblázatos üvegezett vörösfenyő ajtó. alumínium bevéső dió 20. század első fele 35,36 Ablak: Leírás: Kilincs Pánt Datálás Fotó kapcsolt gerébtokos egyrétegű üvegezésű ablakszerkezet Külső réteg: alumínium fordító dió 20. század második fele Belső réteg: alumínium fordító dió 20. század második fele 37 37

34

35 Emelet Helyiségszám: Szoba Leírás: Datálás Fotó Helyiség alapterülete 25,80 m sz. második fele 38,39 Helyiség belmagassága 3,40 m 19. sz. második fele 38,39 Födém Borított fafödém 19. sz. második fele 38,39 Falazat nagyméretű tégla 19. sz. második fele 38,39 Padlóburkolat parketta 20. század második fele 38,39 Válaszfalazat tégla falazat 20, század első fele 38,39 Falburkolat vakolt festett 20. század második fele 38,39 Egyéb szerkezetek: Ajtó: Leírás: Kilincs Zár Pánt Datálás Fotó kétszárnyú váztáblázatos üvegezett vörösfenyő ajtó. alumínium bevéső dió 20. század első fele 38,40 Ablak: Leírás: Kilincs Pánt Datálás Fotó Külső réteg: Belső réteg:

36

37 Emelet Helyiségszám: Szoba Leírás: Datálás Fotó Helyiség alapterülete 24,95 m sz. második fele Helyiség belmagassága 3,40 m 19. sz. második fele Födém Borított fafödém 19. sz. második fele Falazat nagyméretű tégla 19. sz. második fele Padlóburkolat parketta 20. század második fele Válaszfalazat tégla falazat 20, század első fele Falburkolat vakolt festett 20. század második fele Egyéb szerkezetek: Ajtó: Leírás: Kilincs Zár Pánt Datálás Fotó kétszárnyú váztáblázatos üvegezett vörösfenyő ajtó. alumínium bevéső dió 20. század első fele 42 Ablak: Leírás: Kilincs Pánt Datálás Fotó kapcsolt gerébtokos egyrétegű üvegezésű ablakszerkezet Külső réteg: alumínium fordító dió 20. század második fele Belső réteg: alumínium fordító dió 20. század második fele 43 43

38

39 Emelet Helyiségszám: Fürdő Leírás: Datálás Fotó Helyiség alapterülete 8,26 m sz. második fele 45,47 Helyiség belmagassága 3,40 m 19. sz. második fele 45,47 Födém Borított fafödém 19. sz. második fele 45,47 Falazat nagyméretű tégla 19. sz. második fele 45,47 Padlóburkolat kerámia 20. század második fele 45,47 Válaszfalazat tégla falazat 20, század első fele 45,47 Falburkolat vakolt festett, csempeburkolat 20. század második fele 45,47 Egyéb szerkezetek: Ajtó: Leírás: Kilincs Zár Pánt Datálás Fotó egyszárnyú váztáblázatos vörösfenyő ajtó. alumínium bevéső dió 20. század eleje 44. Ablak: Leírás: Kilincs Pánt Datálás Fotó kapcsolt gerébtokos egyrétegű üvegezésű ablakszerkezet Külső réteg: alumínium fordító dió 20. század második fele Belső réteg: alumínium fordító dió 20. század második fele 46,47 46,47

40

41 Emelet Helyiségszám: Padlástér Leírás: Datálás Fotó Helyiség alapterülete 98,15 m sz. második fele 48,49 Tetőszerkezet kötőgerendás kétállószékes 19. sz. második fele 51 Födém Borított fafödém 19. sz. második fele 48,49 Falazat nagyméretű tégla 19. sz. második fele 48,49 Padlóburkolat kerámia 20. század második fele 48,49 Válaszfalazat tégla falazat 20, század első fele 48,49 Falburkolat vakolt festett, 20. század második fele 48,49 Egyéb szerkezetek: kő lebegő lépcsőszerkezet kovácsoltvas korlát szerkezet 20. század eleje 20. század eleje 48 Ajtó: Leírás: Kilincs Zár Pánt Datálás Fotó egyszárnyú fém ajtószerkezet. alumínium bevéső dió 20. század eleje 48. Ablak: Leírás: Kilincs Pánt Datálás Fotó

42

43 Emelet Helyiségszám: Padlástér- cselédszoba Leírás: Datálás Fotó Helyiség alapterülete 10,21 m sz. második fele 51,52 Helyiség belmagassága 2,44 m 19. sz. második fele 51,52 Födém Borított fafödém 19. sz. második fele 51,52 Falazat nagyméretű tégla 19. sz. második fele 51,52 Padlóburkolat parketta 20. század második fele 51,52 Válaszfalazat tégla falazat 20, század első fele 51,52 Falburkolat vakolt festett, 20. század második fele 51,52 Egyéb szerkezetek: Ajtó: Leírás: Kilincs Zár Pánt Datálás Fotó egyszárnyú váztáblázatos üvegezett vörösfenyő ajtó. alumínium bevéső dió 20. század eleje Ablak: Leírás: Kilincs Pánt Datálás Fotó kapcsolt gerébtokos egyrétegű üvegezésű ablakszerkezet Külső réteg: alumínium fordító dió 20. század második fele Belső réteg: alumínium fordító dió 20. század második fele 52 52

44 52 53

LaBouff Mérnökiroda 2071 Páty, Hunyadi János utca Mobil: /

LaBouff Mérnökiroda 2071 Páty, Hunyadi János utca Mobil: / LaBouff Mérnökiroda Hunyadi János utca 27 www.labouff.hu, E-mail: info@labouff.com Mobil: +36-20/421-1677 TÁRSASHÁZ ÉPÍTÉSE TÁRSASHÁZ ELŐZETES TELEPÜLÉSKÉPI VÉLEMÉNYEZÉSI ELJÁRÁSHOZ Ing. Fejl. Kft. Kiss

Részletesebben

Értékleltár (A műemléki szempontból értékes, megtartandó építészeti részleteket, épülettartozékokat dőlt betűvel jelöltük.)

Értékleltár (A műemléki szempontból értékes, megtartandó építészeti részleteket, épülettartozékokat dőlt betűvel jelöltük.) Értékleltár (A műemléki szempontból értékes, megtartandó építészeti részleteket, épülettartozékokat dőlt betűvel jelöltük.) Homlokzatok: Egyemeletes, hosszanti oldalával, főhomlokzatával délre néző épület.

Részletesebben

LaBouff Mérnökiroda 2071 Páty, Hunyadi János utca Mobil: /

LaBouff Mérnökiroda 2071 Páty, Hunyadi János utca Mobil: / LaBouff Mérnökiroda Hunyadi János utca 27 www.labouff.hu, E-mail: info@labouff.hu Mobil: +36-20/421-1677 TÁRSASHÁZ ÉPÍTÉSE TÁRSASHÁZ TERVE ELŐZETES VÉLEMÉNYEZÉSI ELJÁRÁSHOZ Ing. Fejl. Kft. Kiss János altábornagy

Részletesebben

HOMLOKZATFELÚJÍTÁS MŰSZAKI LEÍRÁS

HOMLOKZATFELÚJÍTÁS MŰSZAKI LEÍRÁS HOMLOKZATFELÚJÍTÁS Budapest, VIII. Rákóczi tér 2. HRSZ.: 34898 MŰSZAKI LEÍRÁS településképi bejelentéshez Megrendelő: Red Loft Invest Kft. 1212 Budapest, Tiborc utca 22. Tervező: Invenio Studio 1114 Bp.,

Részletesebben

INGATLANFORGALMI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY

INGATLANFORGALMI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY INGATLANFORGALMI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY az 8900 Zalaegerszeg, Budai Nagy Antal utca 7. szám alatti, 3651. hrsz-on nyilvántartott ingatlanról Készült : Zalaegerszeg, 2015. május 14. Leszkó György Ingatlanforgalmi

Részletesebben

Budapest XII., Széchenyi emlék út 4 (hrsz. 9237/2), Lakóépület. Dokumentáció helyi védelem törléséhez

Budapest XII., Széchenyi emlék út 4 (hrsz. 9237/2), Lakóépület. Dokumentáció helyi védelem törléséhez Budapest XII., Széchenyi emlék út 4 (hrsz. 9237/2), Lakóépület Dokumentáció helyi védelem törléséhez Az épület a Széchenyi hegy északi, meredek lejtőjén helyezkedik el, a Svábhegyről a Széchenyi hegyi

Részletesebben

PÁLYÁZAT. Budapest XVIII. kerületben lakóház és műhely

PÁLYÁZAT. Budapest XVIII. kerületben lakóház és műhely PÁLYÁZAT Budapest XVIII. kerületben lakóház és műhely Irányár: 57 510 000 Ft Eljárás ügyszáma: 6.Fpk.11-15-070051 Az eljárás linkje: https://eer.gov.hu/palyazat/p197625 Pályázat kezdete: 2015. október

Részletesebben

CÍM 5609 sz. út mellett. HELYRAJZI VÉDETTSÉGI KATEGÓRIA 09 hrsz. H1. FUNKCIÓ Szent Vendel kápolna

CÍM 5609 sz. út mellett. HELYRAJZI VÉDETTSÉGI KATEGÓRIA 09 hrsz. H1. FUNKCIÓ Szent Vendel kápolna 5609 sz. út mellett 09 hrsz. H1 Szent Vendel kápolna Az állatvész elmúltávalhálából, a falu Állagmegóvás. egykori legelője szélén 1866-ban épített kápolna és az előtte álló kereszt jelentős építészeti

Részletesebben

építtető: Kurucsai Péter, tervező: Márton Bt. - Csiszár Teréz - okl. építészmérnök É19-00/16

építtető: Kurucsai Péter, tervező: Márton Bt. - Csiszár Teréz - okl. építészmérnök É19-00/16 a Budapest VIII., Stáhly u. 5., hrsz : 36451 társasház földszinti Gyulai Pál utcai iroda helyiségek homlokzati nyílászáróinak cseréje, ill. új ablakok nyításának építési engedélyezési tervéhez - tervtanácsi

Részletesebben

8,92 +0,13 +13,88 +0,73 MEGLÉVŐ ASZFALT BURKOLAT MEGLÉVŐ KERTKIALAKÍTÁS 1,79 5 6,37 5 PEDAGÓGUSOK SZAKSZERVEZETE ORSZÁGOS IRODA +13,50

8,92 +0,13 +13,88 +0,73 MEGLÉVŐ ASZFALT BURKOLAT MEGLÉVŐ KERTKIALAKÍTÁS 1,79 5 6,37 5 PEDAGÓGUSOK SZAKSZERVEZETE ORSZÁGOS IRODA +13,50 23,05 3,32 16,10 3,63 KPU 8,92 93,40 5 25,81 22,69 5 44,49 É 1,79 5 6,37 5 2,60 5 2,49 5 18,35 5 29607/4 29607/5 29608 29609 29610 8 10 12 14 VÁROSLIGETI FSOR BJZ UTC (29616) 24 22 20 18 OKTTÓ ÉS TOVÁBBKÉPZŐ

Részletesebben

Vakolatok (külső és belső): A homlokzati falak vakolata omladozott, teljes mértékben felújításra szorulnak.

Vakolatok (külső és belső): A homlokzati falak vakolata omladozott, teljes mértékben felújításra szorulnak. Irota, Fáy kúria: állapot felmérési műszaki leírás ÁLTALÁNOS LEÍRÁS: Az épület műemléki jellegű. 1900- as évek elején épült. A kúria épülete részben alápincézett, földszintes épület. A földszint felett

Részletesebben

Kisméretű családi ház Építészeti-műszaki dokumentáció

Kisméretű családi ház Építészeti-műszaki dokumentáció Kisméretű családi ház eti-műszaki dokumentáció Építtető...... É... dátum... V R E T A T N MI A mintatervet Bártfai Szabó Gábor építész tervei alapján a Magyar Kamara megbízásából a Budapesti Műszaki és

Részletesebben

E-1. Polgármesteri Hivatal energetikai célú fejlesztése. Meglévő állapot M=1:500 Helyszínrajz

E-1. Polgármesteri Hivatal energetikai célú fejlesztése. Meglévő állapot M=1:500 Helyszínrajz É Megrendelő: Meglévő állapot M=1:500 Helyszínrajz E-1 A jelen dokumentáció a tervezők szellemi terméke. 2016.12. pm.: pm.: 22,10 50 4,85 50 10,20 50 5,05 50 3,35 5,25 5,45 5,30 2,75 42 1,50 25 5,08 50

Részletesebben

VÁCHARTYÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 2164 Váchartyán, Fő utca 55.

VÁCHARTYÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 2164 Váchartyán, Fő utca 55. SZÁNTÓ ZSÓFIA architect & design STUDIO VÁCHARTYÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 2164 Váchartyán, Fő utca 55. Önkormányzati épületek energiahatékonysági felújítása Váchartyán Községben Műszaki Leírása 2017 NOVEMBER

Részletesebben

Övezet: Lk-FT-1 Beépítés módja: SZ (szabadonálló)

Övezet: Lk-FT-1 Beépítés módja: SZ (szabadonálló) ,00 6,0,,0 8,0 6,00 B NAPLÓKERT UTCA 6,70 8,0 6,00 0,80 B,00 05/5 5,00 8,0 6,70 0,0 É Övezet: Lk-FT- Beépítés módja: SZ (szabadonálló) A A,00 6,00 6,00 5,0 A A TELEKTERÜLET: 808,9 m BEÉPÍTETT TERÜLET:,8

Részletesebben

PANNONTERV KFT Veszprém, Jutasi u.21. 672-1-5.

PANNONTERV KFT Veszprém, Jutasi u.21. 672-1-5. PANNONTERV KFT Veszprém, Jutasi u.21. 672-1-5. 01. C Í M L A P Veszprém, Mártírok úti PARKOLÓHÁZ beépítési tanulmányterve tervdokumentációjához. (Veszprém, Mártírok útja 5. 4796. hrsz.) Építész tervezõ

Részletesebben

PÁLYÁZAT. Irányár: 18 900 000 Ft Eljárás ügyszáma: 5.Fpk.13-2012-002161 Az eljárás linkje: https://eer.gov.hu/palyazat/p197376

PÁLYÁZAT. Irányár: 18 900 000 Ft Eljárás ügyszáma: 5.Fpk.13-2012-002161 Az eljárás linkje: https://eer.gov.hu/palyazat/p197376 PÁLYÁZAT Szolnoki garázsok Irányár: 18 900 000 Ft Eljárás ügyszáma: 5.Fpk.13-2012-002161 Az eljárás linkje: https://eer.gov.hu/palyazat/p197376 Pályázat kezdete: 2015. október 30. 08 óra 00 perc Pályázat

Részletesebben

ISKOLAÉPÜLET BŐVÍTÉSÉNEK

ISKOLAÉPÜLET BŐVÍTÉSÉNEK ISKOLAÉPÜLET BŐVÍTÉSÉNEK VÉLEMÉNYEZÉSI ÉS ÉPÍTÉSI ENGEDÉLYEZÉSI TERVE Építtető: ATALANTA 3000 Ingatlankezelő Kft. 1083 Budapest, Jázmin utca 10. Helyszín: Budapest, VIII. ker. Jázmin utca 10. Hrsz.: 36136/2

Részletesebben

HELYSZÍNRAJZI VÁZLAT

HELYSZÍNRAJZI VÁZLAT HELYSZÍNRAJZI VÁZLAT :00 83336 83337 Madách utca 83340 8334 /a 83339 8334 6,88 8,8 3/b 8,03 4,8,40 8,07 4,6 83343 83346 3/a 83348 83 83349 83347 36 Budapest Balzac u 7-9 Email: info@proconfhu 8 Budapest,

Részletesebben

A.D. MÉRNÖKI IRODA KFT 5435 MARTFŰ, GESZTENYE SOR 1/a

A.D. MÉRNÖKI IRODA KFT 5435 MARTFŰ, GESZTENYE SOR 1/a A.D. MÉRNÖKI IRODA KFT 5435 MARTFŰ, GESZTENYE SOR 1/a VÁROSÜZEMELTETÉSI ÉPÜLET ENERGETIKAI FELÚJÍTÁSA TENDER TERV Felújítás helye: 5435 Martfű, Május 1 út 1., hrsz:349/2 Megbízó: MARTFŰ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Részletesebben

árok árok 30 gyep 31 Templom utca árok 32/2 gyep Tervezéssel érintett épület pv:±0,00 = Bf:159,0m 36 13,70 telekhatár 4,60 4,84 1,06 10,50 34 te

árok árok 30 gyep 31 Templom utca árok 32/2 gyep Tervezéssel érintett épület pv:±0,00 = Bf:159,0m 36 13,70 telekhatár 4,60 4,84 1,06 10,50 34 te árok árok 30 gyep 31 Templom utca árok 32/2 gyep 30 31 Tervezéssel érintett épület pv: = Bf:159,0m 36 13,70 telekhatár 4,60 4,84 1,06 10,50 34 telekhatár 42 5,78 7,50-0,90 telekhatár Hrsz: 32/1 pv: telekhatár

Részletesebben

PÁLYÁZAT. Irányár: Ft Eljárás ügyszáma: 5.Fpk Az eljárás linkje: https://eer.gov.hu/palyazat/p577267

PÁLYÁZAT. Irányár: Ft Eljárás ügyszáma: 5.Fpk Az eljárás linkje: https://eer.gov.hu/palyazat/p577267 PÁLYÁZAT Kisköre, Tisza II. lakótelep 2272 hrsz-ú szálloda, étterem ingatlana, és annak berendezési tárgyai, irodatechnikai alkatrészek Irányár: 63 030 000 Ft Eljárás ügyszáma: 5.Fpk. 10-15-000151 Az eljárás

Részletesebben

ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSÉNEK

ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSÉNEK Nemeske, Fő u.. szám és. hrsz. alatti ingatlanon meglévő többfunkciós önkormányzati középület ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSÉNEK TERVDOKUMENTÁCIÓJA Megbízó: Nemeske Község Önkormányzata képviselője: Tóth Péterné

Részletesebben

TERVEZETT ÉPÜLET +1,00 2,30 -3,17 4,80 6,00 4,80 2,30 18,18 5 2,30 2,30 2,30 5,58 11,95 59 5 4300/2 MÉLYGARÁZS LEJÁRÓJA 4324 45

TERVEZETT ÉPÜLET +1,00 2,30 -3,17 4,80 6,00 4,80 2,30 18,18 5 2,30 2,30 2,30 5,58 11,95 59 5 4300/2 MÉLYGARÁZS LEJÁRÓJA 4324 45 ,,,0,0,0,0,0,0,0,0,0 +,,0 +,0 VESZPRÉM, UDPEST U.. HRSZ: 00/ Építészeti adatok: Övezeti előírás: Lk-o kisvárosis lakó övezet, oldalhatáros beépítés. maximálisan o,oo% építhető be - legnagyobb építménymagasság:,o

Részletesebben

6-os lakás 1,54. csap. víz levezetés. pm.:0,00 3,50. parketta 6,60 3,00. Terasz. fagyálló ker. parketta. 6,32 m 2

6-os lakás 1,54. csap. víz levezetés. pm.:0,00 3,50. parketta 6,60 3,00. Terasz. fagyálló ker. parketta. 6,32 m 2 -es lakás 3, m,8,,,8,,,,,,,,,3,,,9,9,,,3,, -os lakás 3, m P 0, 8,9 0,3,3, pm.: 0,80,00,0,, Elõt.,0 m,0 m 8,0 m,00 m, m.. pm.:,8 m,8 m -0,0 fagyálló fagyálló -0,0,8 m,8 m 0,80,00,00, m, m, 9,80 m,,,,,,00,,,33

Részletesebben

LIGET LAKÓPARK /120

LIGET LAKÓPARK /120 A H C 78 3,0 6,35 78 1,13 1, 57 3,,85 97 3,5,77 1,80 4 1,35,70 1, 1, 1, 1,,0 pm 0,00 60 4,0 4,8 6,3 5,,33 78,70 5,40 40 1,9 54 pm 5 1, 18, 19,70 4,03 1,40 NETTÓ ALAPTERÜLETEK (193/10): földszint: 1,95

Részletesebben

ORVOSI RENDELŐ KIVITELI TERVE

ORVOSI RENDELŐ KIVITELI TERVE ORVOSI RENDELŐ KIVITELI TERVE PÁPA, ERKEL FERENC UTCA 3937/ HRSZ. Korszerű intézményi környezet kialakítása a Huszár lakótelepen, az egészségügyi alapellátás számára 017. 07. 31. Tartalomjegyzék Műszaki

Részletesebben

BONYHÁD, EVANGÉLIKUS ISKOLAÉPÜLET ÁTALAKÍTÁSA ÉS BŐVÍTÉSE - VÁZLATTERV 2014. DECEMBER

BONYHÁD, EVANGÉLIKUS ISKOLAÉPÜLET ÁTALAKÍTÁSA ÉS BŐVÍTÉSE - VÁZLATTERV 2014. DECEMBER BONYHÁD, EVANGÉLIKUS ISKOLAÉPÜLET ÁTALAKÍTÁSA ÉS BŐVÍTÉSE - VÁZLATTERV 2014. DECEMBER K e r n é s K l e n k É p í t é s z e t i B t. 7 0 3 0 P a k s, D u n a u. 1 / a t e l : 7 5 / 4 2 1-4 4 1 2. Tartalom

Részletesebben

Tervezett konkáv mosdó Tervezett dönthető tükör 004 MS WC. greslap. 5,26 m 2 3,00 70 12 2,00 3,00 2,50 2,10. greslap.

Tervezett konkáv mosdó Tervezett dönthető tükör 004 MS WC. greslap. 5,26 m 2 3,00 70 12 2,00 3,00 2,50 2,10. greslap. ,0 0,0 0,0,0,00,00 0,00,0,,,6,0, db I kiváltó acél gerenda rabichálós vakolattal, as.:,m Tervezett konkáv mosdó Tervezett dönthető tükör Tervezett vészjelző Tervezett normál WC, MS. kiegészítő ülőkével

Részletesebben

TÁRSASHÁZ. Budapest, VIII. Tolnai Lajos u. 26., Hrsz.: TERVDOKUMENTÁCIÓ. tervtanácsi tervdokumentációhoz. Megrendelő:

TÁRSASHÁZ. Budapest, VIII. Tolnai Lajos u. 26., Hrsz.: TERVDOKUMENTÁCIÓ. tervtanácsi tervdokumentációhoz. Megrendelő: TÁRSASHÁZ Budapest, VIII. Tolnai Lajos u. 26., Hrsz.: 34961 TERVDOKUMENTÁCIÓ tervtanácsi tervdokumentációhoz Megrendelő: Octodomus Ingatlanfejlesztő Kft. 1097 Budapest, Illatos út 9. Tervező: Invenio Studio

Részletesebben

Taksony Nagyközség Önkormányzata Taksony, Fő u. 85.

Taksony Nagyközség Önkormányzata Taksony, Fő u. 85. Szomorjai Ferenc MÉRNÖKI IRODA 1214.Bp.II.Rákóczi F. út 195-197. STATIKAI SZAKVÉLEMÉNY Készült: a Taksony, Fő u. 52. sz. alatti lakóépület állékonysági felülvizsgálatáról Hrsz: 208. Megbízó: Taksony Nagyközség

Részletesebben

1/18. Dokumentáció. A 1054 Budapest, Akadémia utca 7-9., 24650/0/A/2; 24650/0/A/3; 24649/0/A/5; 24650/0/A/8; 24650/0/A/10 hrsz-ú ingatlanokról

1/18. Dokumentáció. A 1054 Budapest, Akadémia utca 7-9., 24650/0/A/2; 24650/0/A/3; 24649/0/A/5; 24650/0/A/8; 24650/0/A/10 hrsz-ú ingatlanokról 1/18 Dokumentáció A 1054 Budapest, Akadémia utca 7-9., 24650/0/A/2; 24650/0/A/3; 24649/0/A/5; 24650/0/A/8; 24650/0/A/10 hrsz-ú ingatlanokról 2/18 1 AZ INGATLANOK ISMERTETÉSE 1.1 Az ingatlanok elhelyezkedése,

Részletesebben

Műszaki leírás. 1101 Budapest, X. Albertirsai út 10. BNV 40. számú pavilon

Műszaki leírás. 1101 Budapest, X. Albertirsai út 10. BNV 40. számú pavilon Műszaki leírás 1101 Budapest, X. Albertirsai út 10. BNV 40. számú pavilon Az épület, 1101 Budapest, X. Albertirsai út 10. szám alatti 39206/31 helyrajzi számú ingatlanon helyezkedik el. Az épület: egyhajós,

Részletesebben

INGATLAN LEÍRÁSA #6 KISKŐRÖS, DÓZSA GYÖRGY ÚT 28. BEÉPÍTETT INGATLAN Hrsz.: 2715 Az értékelt vagyontárgy Az ingatlan környezete Az értékelt ingatlan Bács-Kiskun megyében, Kiskőrösön helyezkedik el. A város

Részletesebben

É-0. Tervezett helyszínrajz M=1:500 2 lakásos lakóépület építése építési engedélyezési tervdokumentáció. "B" épület

É-0. Tervezett helyszínrajz M=1:500 2 lakásos lakóépület építése építési engedélyezési tervdokumentáció. B épület / / / / /,00,,,00,00 /,00,00,00,0,00,,00,,00,, /0 / "B" épület +, Zöldf.:, m / / / "A" épület / / +, / Reismann J. u. új útcsatlakozás áteresszel / Kiinduló adatok: Övezeti besorolás: Lke Beépítési mód:

Részletesebben

RÁBA JÁRMŰIPARI HOLDING NYRT. HOTEL KONFERENCIA 9021 GYŐR, APOR VILMOS PÜSPÖK TERE 3.

RÁBA JÁRMŰIPARI HOLDING NYRT. HOTEL KONFERENCIA 9021 GYŐR, APOR VILMOS PÜSPÖK TERE 3. RÁBA JÁRMŰIPARI HOLDING NYRT. HOTEL KONFERENCIA 9021 GYŐR, APOR VILMOS PÜSPÖK TERE 3. Az ingatlan bemutatása Győr belvárosának történelmi emlékekben legszebb és leggazdagabb részén, a Káptalandombon, a

Részletesebben

LAKÓÉPÜLET ÉRTÉKVIZSGÁLATI TANULMÁNYA

LAKÓÉPÜLET ÉRTÉKVIZSGÁLATI TANULMÁNYA LAKÓÉPÜLET ÉRTÉKVIZSGÁLATI TANULMÁNYA Épület helye: Vác, Gasparik u.5. Hrsz.: 3780 Építtető: Nagy Anikó 2600 Vác, Ilona u.1. Tervező: M Érték Kft. Vác, Tabán u. 27/a. 1. Történeti értékvizsgálat A tervezéssel

Részletesebben

Tervjegyzék: Tervjegyzék: M01 M02 M03 M04 M05 M06

Tervjegyzék: Tervjegyzék: M01 M02 M03 M04 M05 M06 M01 M02 M03 M04 M05 M06 Tervjegyzék: Helyszínrajz i felmérési alaprajz i alaprajz Tetőtéri alaprajz Homlokzatok Látványtervek Tervjegyzék: zárt rendszerű árnyékszék gyűrűző filagória hidrofor akna meglévő

Részletesebben

É P Í T É S Z TERVDOKUMENTÁCIÓ CSALÁDI HÁZ ÉPÍTÉSI ENGEDÉLYEZÉSI TERVE

É P Í T É S Z TERVDOKUMENTÁCIÓ CSALÁDI HÁZ ÉPÍTÉSI ENGEDÉLYEZÉSI TERVE É P Í T É S Z TERVDOKUMENTÁCIÓ CSALÁDI HÁZ ÉPÍTÉSI ENGEDÉLYEZÉSI TERVE 6551 É 6519 6577 A L A P A D A T O K : 6517 6518 21,18 5,86 13,42 1, 7,36 7,92 3, 2,00 Tass vezér utca +7,10 6560 Ond vezér utca 6578

Részletesebben

Helyszínrajz m=1:500

Helyszínrajz m=1:500 Helyszínrajz m=1:500 Jellemzõ adatok: Építménymagasság számítás: HFdny+HFék+HFény +HFdk / K = Hépítmény 117,30m 2 +,29m 2 +,29m 2 +19,40M 2 / 57,80 fm = 6,84m 38540 38541 Övezeti besorolás: L-2/-VIII-1

Részletesebben

DOMONY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 2182 Domony, Fő út. 98. Önkormányzati épületek energiahatékonysági felújítása Domony Községben Műszaki Leírása

DOMONY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 2182 Domony, Fő út. 98. Önkormányzati épületek energiahatékonysági felújítása Domony Községben Műszaki Leírása SZÁNTÓ ZSÓFIA architect & design STUDIO DOMONY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 2182 Domony, Fő út. 98. Önkormányzati épületek energiahatékonysági felújítása Domony Községben Műszaki Leírása 2017 NOVEMBER 0630 682

Részletesebben

É10. MŰKŐ KONSZIGNÁCIÓ m 1:25 ABLAKKERET. nyílászáró. bádog GYÁRTÁS ELŐTT MINDEN ESETBEN HELYSZÍNI MÉRETVÉTEL ÉS EGYEZTETÉS SZÜKSÉGES

É10. MŰKŐ KONSZIGNÁCIÓ m 1:25 ABLAKKERET. nyílászáró. bádog GYÁRTÁS ELŐTT MINDEN ESETBEN HELYSZÍNI MÉRETVÉTEL ÉS EGYEZTETÉS SZÜKSÉGES MŰKŐ KONSZIGNÁCIÓ m : KÉMÉNYFEDKŐ NAGY FIATORONY KIS FIATORONY PÁRKÁNYELEM, 8, 8, 8,, 8, 8, 8,,, 8 8 0 0 8 0 88 0 0 8 ABLAKKERET 0 0, 80 0 0 0 0 nyílászáró ATTIKAFAL LEFEDÉS TETŐSZELLŐZŐ bádog GYÁRTÁS

Részletesebben

ÍRÁSOS MUNKARÉSZ BUDAPEST, VIII., BLÁTHY U. 30. HRSZ.: 38645 LAKÓÉPÜLET KÜLSÖ HOMLOKZAT FELÚJÍTÁSA

ÍRÁSOS MUNKARÉSZ BUDAPEST, VIII., BLÁTHY U. 30. HRSZ.: 38645 LAKÓÉPÜLET KÜLSÖ HOMLOKZAT FELÚJÍTÁSA ÍRÁSOS MUNKARÉSZ BUDAPEST, VIII., BLÁTHY U. 30. HRSZ.: 38645 LAKÓÉPÜLET KÜLSÖ HOMLOKZAT FELÚJÍTÁSA 1. ÉS 2. SZ.LAKÁSHOZ ELŐ TETŐ FELÚJÍTÁSA ÉS BŐ VÍTÉSE TERVDOKUMENTÁCIÓJÁHOZ TARTALOMJEGYZÉK 1. ÉPÍTÉSZETI

Részletesebben

Református parókia épület utcai homlokzatának felújítása Településképi eljárási tervdokumentáció

Református parókia épület utcai homlokzatának felújítása Településképi eljárási tervdokumentáció Református parókia épület utcai homlokzatának felújítása Településképi eljárási tervdokumentáció Helyszín: Felelős tervező: Szajki Mátyás okleveles építész, eng. szám: É 01-0295 8251 Zánka, Naplemente

Részletesebben

TÁRSASHÁZ. BUDAPEST, VIII. KŐRIS UTCA 1-3A., Hrsz: Műszaki leírás. településképi konzultációhoz. Megrendelő:

TÁRSASHÁZ. BUDAPEST, VIII. KŐRIS UTCA 1-3A., Hrsz: Műszaki leírás. településképi konzultációhoz. Megrendelő: TÁRSASHÁZ BUDAPEST, VIII. KŐRIS UTCA 1-3A., Hrsz:36079 Műszaki leírás településképi konzultációhoz Megrendelő: Corvin Corner Kft. 1086 Budapest, Lujza u. 26. 2/1 Tervező: Invenio Studio 1114 Bp., Eszék

Részletesebben

INFORMÁCIÓS MEMORANDUM

INFORMÁCIÓS MEMORANDUM INFORMÁCIÓS MEMORANDUM 4024 DEBRECEN MAGYARORSZÁG INGATLAN SZÁMA: 01 2011. július Rev.01 Page 1 of 8 Megye Régió Hajdú-Bihar LOKÁCIÓ ANALÍZIS MAKRO KÖRNYEZET Észak- Kelet Magyarország Lakosság száma Kb.

Részletesebben

Műszaki leírás. 5650 Mezőberény, Orlai utca 12. szám alatt lévő. 1021 helyrajzi számú ingatlan. felmérési dokumentációjához

Műszaki leírás. 5650 Mezőberény, Orlai utca 12. szám alatt lévő. 1021 helyrajzi számú ingatlan. felmérési dokumentációjához Műszaki leírás az 5650 Mezőberény, Orlai utca 12. szám alatt lévő 1021 helyrajzi számú ingatlan felmérési dokumentációjához Elhelyezkedés, megközelítés Mezőberény délkelet Magyarországon található, Békés

Részletesebben

PÁLYÁZAT. Irányár: Ft Eljárás ügyszáma: 5.Fpk Az eljárás linkje: https://eer.gov.hu/palyazat/p350770

PÁLYÁZAT. Irányár: Ft Eljárás ügyszáma: 5.Fpk Az eljárás linkje: https://eer.gov.hu/palyazat/p350770 PÁLYÁZAT Kisköre, Tisza II. lakótelep 2272 hrsz-ú szálloda, étterem ingatlana, és annak berendezési tárgyai, gépjárművek, alkatrészek Irányár: 97 360 000 Ft Eljárás ügyszáma: 5.Fpk. 10-15-000151 Az eljárás

Részletesebben

É-01. Hivatalos térképmásolat, légifotó és fényképek a meglévő állapotról. Légifotó az ingatlanról és környékéről. Fénykép a telek északi sarka felől

É-01. Hivatalos térképmásolat, légifotó és fényképek a meglévő állapotról. Légifotó az ingatlanról és környékéről. Fénykép a telek északi sarka felől Fénykép a telek keleti sarka felől Fénykép a telek keleti sarka felől Helyszín: Terv: NY UG AT Tervező: Tóth-Farkas Barnabás okleveles építészmérnök É13-0995 4-GORDON Kft. 2083 Solymár, Rövid u. 12. Tel.:

Részletesebben

Déli homlokzat. Homlokzat színei:

Déli homlokzat. Homlokzat színei: Déli homlokzat Homlokzat színei: - Meglévő kőtáblák: természetes anyagszínű forrásvízi mészkő - Vas felületek: olajfesték RAL 9011 grafit fekete - Falfelületek: Alapszín: Caparol 3d silikon Gingster 115

Részletesebben

STATIKA SZAKVÉLEMÉNY ENERGETEIKAI KORSZERŰSÍTÉSHEZ

STATIKA SZAKVÉLEMÉNY ENERGETEIKAI KORSZERŰSÍTÉSHEZ STATIKA SZAKVÉLEMÉNY ENERGETEIKAI KORSZERŰSÍTÉSHEZ TÁRGY:... GYŐRSÖVÉNYHÁZ AÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA ÉPÜLETÉNEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE ÉPÍTTETŐ:... GYŐRSÖVÉNYHÁZ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT ÉPÍTTETŐ CÍME

Részletesebben

PÁLYÁZAT. Irányár: 49 410 000 Ft Eljárás ügyszáma: 8.Fpk.05-14-000171 Az eljárás linkje: https://eer.gov.hu/palyazat/p88333

PÁLYÁZAT. Irányár: 49 410 000 Ft Eljárás ügyszáma: 8.Fpk.05-14-000171 Az eljárás linkje: https://eer.gov.hu/palyazat/p88333 PÁLYÁZAT Berente belterületén kivett üzem és saját használatú út megnevezésű ingatlanok Irányár: 49 410 000 Ft Eljárás ügyszáma: 8.Fpk.05-14-000171 Az eljárás linkje: https://eer.gov.hu/palyazat/p88333

Részletesebben

1. MELLÉKLET A../2017. ( ) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET, 2. FEJEZETE: A HELYI EGYEDI VÉDELEM ALATT ÁLLÓ 'ELEMEK'

1. MELLÉKLET A../2017. ( ) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET, 2. FEJEZETE: A HELYI EGYEDI VÉDELEM ALATT ÁLLÓ 'ELEMEK' 1. MELLÉKLET A../2017. ( ) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET, 2. FEJEZETE: A HELYI EGYEDI VÉDELEM ALATT ÁLLÓ 'ELEMEK' KATEGÓRIA I. Postai cím Hsz. Hrsz. Rendeltetés 1. Ady Endre u. 1. 2270 Katolikus templom, parókia,

Részletesebben

BUDAPEST, VIII. KER. FECSKE UTCA 22. LAKÓÉPÜLET TERVE TERVTANÁCSI ÁLLÁSFOGLALÁS MEGKÉRÉSÉHEZ

BUDAPEST, VIII. KER. FECSKE UTCA 22. LAKÓÉPÜLET TERVE TERVTANÁCSI ÁLLÁSFOGLALÁS MEGKÉRÉSÉHEZ BUDAPEST, VIII. KER. FECSKE UTCA 22. LAKÓÉPÜLET TERVE TERVTANÁCSI ÁLLÁSFOGLALÁS MEGKÉRÉSÉHEZ 2. TARTALOMJEGYZÉK 3. FELELŐS TERVEZŐI NYILATKOZAT 1. CÍMLAP 2. TARTALOMJEGYZÉK 3. TERVEZÖI NYILATKOZAT 4. ÉPÍTÉSZETI

Részletesebben

é z s é MINDEN MÉRETET A GYÁRTÁS ELŐTT A HELYSZÍNEN ELLENŐRIZNI KELL! CSALÁDI HÁZ KIVITELI TERV BELSŐ NYÍLÁSZÁRÓ KONSZIGNÁCIÓ KONSZIGNÁLÁS ELVEI

é z s é MINDEN MÉRETET A GYÁRTÁS ELŐTT A HELYSZÍNEN ELLENŐRIZNI KELL! CSALÁDI HÁZ KIVITELI TERV BELSŐ NYÍLÁSZÁRÓ KONSZIGNÁCIÓ KONSZIGNÁLÁS ELVEI KONSZIGNÁLÁS ELVEI 1. KÓD A TÍPUSÁT JELÖLI K KÜLSŐ NYÍLÁSZÁRÓK B K L LAKATOS SZERKEZETEK A ASZTALOS SZERKEZETEK 2. KÓD AZ ELEM MÉRETÉRE UTAL 3. KÓD AZ ELEM KÜLÖNLEGES TULAJDONSÁGÁRA UTAL MINDEN MÉRETET

Részletesebben

Nyílászáró konszignációs terv

Nyílászáró konszignációs terv NAGYHALÁSZ Nagyhalász Város Önkormányzata 4485 Nagyhalász, Arany J. u. 50.sz. REFORMÁTUS ÓVODA FELÚJÍTÁSÁNAK KIVITELEZÉSI TERVE Nagyhalászi Református Óvoda - 4485 Nagyhalász, Vasvári P. utca 8/a.sz. Hrsz.:

Részletesebben

NÉMETKÉR KÖZSÉG HELYI ÉRTÉKVÉDELMI KATASZTERE februári adatok alapján frissítve

NÉMETKÉR KÖZSÉG HELYI ÉRTÉKVÉDELMI KATASZTERE februári adatok alapján frissítve NÉMETKÉR KÖZSÉG HELYI ÉRTÉKVÉDELMI KATASZTERE 2018. februári adatok alapján frissítve Németkér, Ady Endre u. 19. 254, 255, 256 H1 lakóépület (tájház) és utcai kerítés A zsúpfedeles kis lakóház a zsellérházak

Részletesebben

INGATLAN ÉRTÉKESÍTÉSI DOKUMENTÁCIÓ A Veszprém,Budapest u. 2. Társas Irodaházban lévő albetétekről

INGATLAN ÉRTÉKESÍTÉSI DOKUMENTÁCIÓ A Veszprém,Budapest u. 2. Társas Irodaházban lévő albetétekről INGATLAN ÉRTÉKESÍTÉSI DOKUMENTÁCIÓ A Veszprém,Budapest u.. Társas Irodaházban lévő albetétekről Készítette: Hold-Ing 13. Kft Készült: 10 példányban Veszprém, 009.08.13. .0 Tartalomjegyzék 1.0.0 3.0 Címlap

Részletesebben

KIVITELI TERV. Belső nyílászáró konszignáció Huba utcai 3 csoportos óvoda. Tárnok belterület, Huba utca hrsz. 607/4.

KIVITELI TERV. Belső nyílászáró konszignáció Huba utcai 3 csoportos óvoda. Tárnok belterület, Huba utca hrsz. 607/4. KIVITELI TERV Belső nyílászáró konszignáció Tárnok belterület, Huba utca hrsz. 607/4. Építtető: TÁRNOK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 2461 Tárnok Dózsa György út 150. Tervező: PALÁDI Építész és Mérnök Kft. 1094

Részletesebben

MINTATERV. Átlagos méretű családi ház Építészeti-műszaki dokumentáció

MINTATERV. Átlagos méretű családi ház Építészeti-műszaki dokumentáció Átlagos méretű családi ház eti-műszaki dokumentáció Építtető...... É... dátum... A mintatervet Földes László és Balogh Csaba építészek tervei alapján a Magyar Kamara megbízásából a Budapesti Műszaki és

Részletesebben

940 helyrajzi szám (Vörösvári út 12.) - Általános Iskola

940 helyrajzi szám (Vörösvári út 12.) - Általános Iskola 940 helyrajzi szám (Vörösvári út 12.) - Általános Iskola Melléklet Ingatlan címe 2014 Csobánka, Vörösvári út 12. Helyrajzi száma 940 3563 m2 Vagyonkataszteri becsült érték 154.066.000.- - Csobánka Község

Részletesebben

Országos Rabbiképző-Zsidó Egyetem épületének energetikai korszerűsítése 1084. Budapest, Scheiber Sándor utca 2. (hrsz.: 36420)

Országos Rabbiképző-Zsidó Egyetem épületének energetikai korszerűsítése 1084. Budapest, Scheiber Sándor utca 2. (hrsz.: 36420) Országos Rabbiképző-Zsidó Egyetem épületének 1084. Budapest, Scheiber Sándor utca 2. (hrsz.: 36420) ÉPÍTÉSZ TERVDOKUMENTÁCIÓ Tervező: Árkád Marillai Szabó Építésziroda Kft., Hidegkúti út 12. 2014. január

Részletesebben

BUDAPEST VILLÁM UTCA 18. EMELETRÁÉPÍTÉS HRSZ: 38547

BUDAPEST VILLÁM UTCA 18. EMELETRÁÉPÍTÉS HRSZ: 38547 BUDAPEST VILLÁM UTCA 18. EMELETRÁÉPÍTÉS HRSZ: 38547 Építészeti műleírás A Tisztviselőtelepi Egyesületet a XIX század végén alapították, és konkrét feltételeket szabtak, amelyek alapján két nagyobb ütemben

Részletesebben

Előzmények: Az építési engedélyben Hatóságok által előírtakat figyelembe vettük a kiviteli terv készítésénél.

Előzmények: Az építési engedélyben Hatóságok által előírtakat figyelembe vettük a kiviteli terv készítésénél. Törzsszám: Bo-02/01/2009-T Telepítési, építészeti és akadálymentesítési műleírás a Budaörs, PITYPANG BÖLCSŐDE 80 férőhelyes bővítése 2040 Budaörs, Dózsa György u. 17/A., hrsz.: 228/5 műszaki kiviteli tervdokumentációjához

Részletesebben

MŰSZAKI LEÍRÁS ÜZLETEK

MŰSZAKI LEÍRÁS ÜZLETEK MŰSZAKI LEÍRÁS ÜZLETEK 1131 Budapest, Babér utca 13-15. 1. AZ ÉPÜLET MŰSZAKI TARTALMA 1.1 Teherhordó épületszerkezetek Alapozás: Felmenő szerkezetek: Födémek: Lépcsőszerkezetek: monolit, vízzáró vasbeton

Részletesebben

F O T Ó D O K U M E N T Á C I Ó

F O T Ó D O K U M E N T Á C I Ó F O T Ó D O K U M E N T Á C I Ó 1088 BUDAPEST, BRÓDY SÁNDOR U. 15. Hrsz.: 36623, A jelű főépület műemléki törzsszám: 15613 UDVARI B ÉS C JELŰ ÉPÜLETSZÁRNYAK, A TELKEN ÁLLÓ KISZOLGÁLÓ ÉPÜLETEK, VALAMINT

Részletesebben

25,36 1,79 5,18 18,70 17,05. melléképület +5,80 +2,90 14,28 26,18 12,16 5,82. mk 1063/1 24, /2. mk 2 +7,06 9,81 7,56 5,38 38,34 5,82

25,36 1,79 5,18 18,70 17,05. melléképület +5,80 +2,90 14,28 26,18 12,16 5,82. mk 1063/1 24, /2. mk 2 +7,06 9,81 7,56 5,38 38,34 5,82 6,30 17,05 73,5 1063/ - 1,8, 9,81 7,56 11,97 8,59 71,8 3,56 1,33 6 106 1066/ 1066/1 5 5,36 6 1,79 5,18 18,70 6, +5,80 +,90 melléképület 3 6,18 1,16 5,8 1063/1 óvoda épület 106/ 106/ 9 5,38 38,3 5,8 9,76

Részletesebben

MEZŐBERÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 5650 MEZŐBERÉNY, KOSSUTH TÉR. 1. KÉTLAKÁSOS LAKÓÉPÜLETBEN BÉRLAKÁS 5650 MEZŐBERÉNY, PETŐFI ÚT 31.A. HRSZ.

MEZŐBERÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 5650 MEZŐBERÉNY, KOSSUTH TÉR. 1. KÉTLAKÁSOS LAKÓÉPÜLETBEN BÉRLAKÁS 5650 MEZŐBERÉNY, PETŐFI ÚT 31.A. HRSZ. ÉPÍTTETŐ: MEZŐBERÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 5650 MEZŐBERÉNY, KOSSUTH TÉR. 1. MEGNEVEZÉS: KÉTLAKÁSOS LAKÓÉPÜLETBEN BÉRLAKÁS 5650 MEZŐBERÉNY, PETŐFI ÚT 31.A. HRSZ.: 940 FELÚJÍTÁSI TERVDOKUMENTÁCIÓ TERVEZŐ:

Részletesebben

GYÁRTÁS ELŐTT A MÉRETEK A HELYSZÍNEN ELLENŐRIZENDŐK!

GYÁRTÁS ELŐTT A MÉRETEK A HELYSZÍNEN ELLENŐRIZENDŐK! 90,40 5,5 3,50. 0.. AJcs egyszárnyú üvegezett fa ajtó 00/356 helye: földszint "039 közl." nyíló; felül fix üvegezésű bevilágító meglévő tömör téglafal meglévő fa kapcsolt gerébtok bontása, egyrétegű kialakítás

Részletesebben

Tetőtérbeépítés Építési engedélyezési terv Budapest,VIII. kerület, Rákóczi út 59. (hrsz:34628)

Tetőtérbeépítés Építési engedélyezési terv Budapest,VIII. kerület, Rákóczi út 59. (hrsz:34628) Tetőtérbeépítés Építési engedélyezési terv Budapest,VIII. kerület, Rákóczi út 59. (hrsz:34628) Építtető: Janos Stefan Daradic Építész: Ráth András 3T NATURA CASA Kft 1141 Bp Zsigárd utca 3. TERVEZŐI NYILATKOZAT

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete. 2014. május 26.-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete. 2014. május 26.-i ülésére ELŐTERJESZTÉS Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. május 26.-i ülésére Tárgy: Kis Óvoda hasznosítási lehetősége Előadó: Ottó Péter polgármester Előterjesztés tartalma: határozati javaslat

Részletesebben

RÓMAI KATOLIKUS TEMPLOM

RÓMAI KATOLIKUS TEMPLOM M1 i RÓMAI KATOLIKUS TEMPLOM Törzsszám 685 Település Jánoshalma Azonosító 2197 Cím Béke tér 1. Bírság kategória II. hrsz 25 Települési értékleltári szám M1 EOV X 106010 Épület/építmény fajta középület

Részletesebben

GÖRCSÖNYDOBOKA KÖZSÉG HELYI ÉRTÉKVÉDELMI KATASZTERE

GÖRCSÖNYDOBOKA KÖZSÉG HELYI ÉRTÉKVÉDELMI KATASZTERE GÖRCSÖNYDOBOKA KÖZSÉG HELYI ÉRTÉKVÉDELMI KATASZTERE 2017. DECEMBER HELYI VÉDELEMRE ÉPÍTMÉNYEK ÉS RÉSZLETEK Görcsönydoboka, Csele u. 032/15 hrsz. M kálvária A templom mögötti dombon álló kálvária épített

Részletesebben

Centrál Liget - Napraforgó-ház

Centrál Liget - Napraforgó-ház Centrál Liget - Napraforgó-ház Utcai homlokzat Udvari homlokzat 7,56 0 5,0 m 1 1 0 1 1,59 m 1,1 1,5 Acélhuzalos növényfuttató 7,15 9,6,0,05,05 93 5,0 m 37 37 37 fagyálló 1,31 m,95 m,93 m,, m 1,96 m IRODA,7

Részletesebben

É-0 m3. 17 Lakásos Épület Terve ÉPÍTÉSI ENGEDÉLYEZÉSI TERV Veresegyház Hrsz: 9045/48 VÁRKÖRNYÉKE KFT. MÓDOSÍTOTT HELYSZÍNRAJZ M=1:500 MEGBÍZÓ:

É-0 m3. 17 Lakásos Épület Terve ÉPÍTÉSI ENGEDÉLYEZÉSI TERV Veresegyház Hrsz: 9045/48 VÁRKÖRNYÉKE KFT. MÓDOSÍTOTT HELYSZÍNRAJZ M=1:500 MEGBÍZÓ: Az épület földszintjének padlószintje = 76, Bmf., hrsz.: /8-7 os társasház engedélyezési tervéhez./ Alapadatok A terület Vt-3 besorolású Az épület helye:, hrsz: /8 Minimálisan kialakítható telek: 0 m Beépítési

Részletesebben

Tájékoztató Jánossomorja Város Önkormányzatának tulajdonában álló lakáscélú ingatlanokról

Tájékoztató Jánossomorja Város Önkormányzatának tulajdonában álló lakáscélú ingatlanokról Tájékoztató Jánossomorja Város Önkormányzatának tulajdonában álló lakáscélú ingatlanokról 2016. november 10. Készítette: Városüzemeltetési és Műszaki Ellátó Szervezet Mosonszentpéteri városrész: 1. Ady

Részletesebben

123. RÁKOSPALOTA -- PESTÚJHELY ÉPÍTÉSZETI ÉRTÉKEI. Városrész: ÜDÜLŐTELEP. Utca, házszám: SZŐDLIGET UTCA 19.

123. RÁKOSPALOTA -- PESTÚJHELY ÉPÍTÉSZETI ÉRTÉKEI. Városrész: ÜDÜLŐTELEP. Utca, házszám: SZŐDLIGET UTCA 19. RÁKOSPALOTA -- PESTÚJHELY ÉPÍTÉSZETI ÉRTÉKEI SZŐDLIGET UTCA 19. 123. Morzsa utca 1-3 5 87988/2 87997 6a 6b 87991 87992 87990 87989 87984 7 87996 87993 24-26 22 27 6c 9 87995 20 18 16 14 Sződliget utca

Részletesebben

Bp. IX., Külső-Ferencváros TIMÓT utca 5.

Bp. IX., Külső-Ferencváros TIMÓT utca 5. Bp. IX., Külső-Ferencváros TIMÓT utca 5. cím Timót utca 5. tervező építész építési idő 1897 építészeti stílus szintszám épülethasználat tulajdonos egyéb védettség - megjegyzés pótlap 8 Császári és Királyi

Részletesebben

Művelődési Ház energetikai korszerűsítése kiviteli terv

Művelődési Ház energetikai korszerűsítése kiviteli terv Művelődési Ház energetikai korszerűsítése kiviteli terv Építés helye: 5331 Kenderes Szent István u. 33. hrsz.:5/1 Építtető: Tervező: Kenderes Városi Önkormányzat 5331 Kenderes Szent István u. 56. Oláhné

Részletesebben

PÁLYAZATI ADATLAP. 3. számú melléklet a 11/2013. (III. 29.) Ö. rendelethez

PÁLYAZATI ADATLAP. 3. számú melléklet a 11/2013. (III. 29.) Ö. rendelethez 3. számú melléklet a 11/2013. (III. 29.) Ö. rendelethez PÁLYAZATI ADATLAP Az adatlapot a pályázat benyújtásakor érvényes állapot szerint kell kitölteni. Az adatlapon nem szereplő, de a pályázó által fontosnak

Részletesebben

a Budapest XV. kerület, Bethlen Gábor utca 103. földszint 3. sz. alatti, 86972/0/A/3 helyrajzi számú

a Budapest XV. kerület, Bethlen Gábor utca 103. földszint 3. sz. alatti, 86972/0/A/3 helyrajzi számú a(z)...-.../2017. ikt. sz. előterjesztés 3.a. melléklete INGATLANFORGALMI SZAKÉRTŐI ÉRTÉKELÉS a Budapest XV. kerület, Bethlen Gábor utca 103. földszint 3. sz. alatti, 86972/0/A/3 helyrajzi számú önkormányzati

Részletesebben

135.88 135.90 135.70. Föld út 135.55 135.50 135.79. Vízóra akna 135.81 HULLADÉK TÁROLÓ GÉPKOCSI BEÁLLÓ 135.46 135.45 135.34. Szennyvíz akna 135.

135.88 135.90 135.70. Föld út 135.55 135.50 135.79. Vízóra akna 135.81 HULLADÉK TÁROLÓ GÉPKOCSI BEÁLLÓ 135.46 135.45 135.34. Szennyvíz akna 135. DDDKKK 455 454 136.01 247 136.05 135.88 135.80 Akna 135.95 135.88 135. 136.13 137.04 136.71 137.21 136.04 136.12 Tölgy Ø 25 135.85 Föld út 248 96 137.23 136.43 136.05 135.91 135.50 135.55 135.49 135.51

Részletesebben

Budapest, III. ker. Vályog u. 11. ÉRTÉKESÍTÉSI TERVDOKUMENTÁCIÓ

Budapest, III. ker. Vályog u. 11. ÉRTÉKESÍTÉSI TERVDOKUMENTÁCIÓ Budapest, III. ker. Vályog u. 11. ÉRTÉKESÍTÉSI TERVDOKUMENTÁCIÓ Látványkép 1 M= Látványkép 2 M= Látványkép 3 M= FŐBB BEÉPÍTÉSI PRMÉTEREK ÖSSZEFOGLLÁS 893 m2 Telek területe: Övezet Beépítési mód: telek

Részletesebben

Leírás. Jellege: Zártsorú beépítésben álló kétemeletes magastet s vasbetonvázas modern

Leírás. Jellege: Zártsorú beépítésben álló kétemeletes magastet s vasbetonvázas modern 3 Leírás Jellege: Zártsorú beépítésben álló kétemeletes magastet s vasbetonvázas modern stílusú üzem- és lakóépület, két lépcs házzal, részben 19. század eleji pincével. Az udvar a telekhatáron álló három

Részletesebben

Karamell-Snack Kft FA

Karamell-Snack Kft FA Karamell-Snack Kft FA (6300 Kalocsa Ciglidi út 2/A.) tulajdonában lévő telephely 6300 Kalocsa Ciglidi út 2/A, hrsz: 3053/15, 3053/16, 3053/17 Megnevezés Épület megnevezése Porta-irodaép. Nugát üzem Ikerraktár

Részletesebben

HELYI ÉRTÉKVÉDELEM. Katolikus templom. Rendeltetési mód: Építés éve: Beépítési mód: Beépítési százalék: Építmény magasság: Védendő értékek:

HELYI ÉRTÉKVÉDELEM. Katolikus templom. Rendeltetési mód: Építés éve: Beépítési mód: Beépítési százalék: Építmény magasság: Védendő értékek: HRSZ.: 2270 CÍM: Ady Endre utca 1. Katolikus templom szabadonálló 15% A templom és parókia minden eleme, az I. világháborús emlékmű, az udvari kegyeleti kereszt HRSZ.: 1207 CÍM: Arany János u. 10. lakóház

Részletesebben

Budapest XII. kerület, Karthauzi út 6. (hrsz. 9228/2) Társasház, volt Mirabel öröklakásos társasház

Budapest XII. kerület, Karthauzi út 6. (hrsz. 9228/2) Társasház, volt Mirabel öröklakásos társasház Értékvizsgálati dokumentáció helyi egyedi védetté nyilvánításhoz Budapest XII. kerület, Karthauzi út 6. (hrsz. 9228/2) Társasház, volt Mirabel öröklakásos társasház Budapest, 2011 EGYEDI ÉPÍTÉSZETI ÉRTÉK

Részletesebben

Szombathely Megyei Jogú Város ( 9700 Szombathely, Kossuth u. 1-3)

Szombathely Megyei Jogú Város ( 9700 Szombathely, Kossuth u. 1-3) SZOMBATHELY Weöres S. Óvoda bővítése Kiviteli Terv Szombathely Megyei Jogú Város ( 9700 Szombathely, Kossuth u. 1-3) Szombathely, Márton Á. u. 58. Hrsz: 4175 2016 11 Gáspár Péter É1-18-0096-05 FELELŐS

Részletesebben

Lakóház, melléképület, udvar értékelési feljegyzés

Lakóház, melléképület, udvar értékelési feljegyzés Lakóház, melléképület, udvar értékelési feljegyzés Az ingatlan címe: 6230. Soltvadkert, Zalka Máté utca 4. HRSZ: 2192/40 Típusa: lakóház, melléképület, udvar Értékelés kelte: 2012. február 08. Készítette:

Részletesebben

MOLNÁRHÁZ. 1. 2. 2 cm Kerámia v. Parketta 6 cm Aljzatbeton 4 cm AustroTherm szigetelés 1 rtg Fólia 19 cm E.gy. VB. pallófödém 1 cm Vakolat

MOLNÁRHÁZ. 1. 2. 2 cm Kerámia v. Parketta 6 cm Aljzatbeton 4 cm AustroTherm szigetelés 1 rtg Fólia 19 cm E.gy. VB. pallófödém 1 cm Vakolat 1. 2. 2 cm Kerámia v. Parketta 6 cm ljzatbeton 4 cm ustrotherm szigetelés 1 rtg Fólia 19 cm E.gy. V. pallófödém 1 cm Vakolat 2 cm Kerámia 40 cm V lemez 5 cm Véd réteg 2 rtg Mod. bit. lemezszig. 10 cm ljzatbeton

Részletesebben

AJÁNLAT. Gajda Péter Polgármester Úr részére

AJÁNLAT. Gajda Péter Polgármester Úr részére AJÁNLAT Budapest Főváros XIX. kerület Kispest Önkormányzata Polgármesteri Hivatal Gajda Péter Polgármester Úr részére Budapest, 2015. május 27. Havas Henrik Média Ingatlan Kft. Tisztelt Polgármester Úr!

Részletesebben

7. melléklet a 11/2017. (XII. 19.) önkormányzati rendelet HELYRAJZI SZÁM CÍM ÉPÍTMÉNY NEVE 23 ALKOTMÁNY UTCA 27. LAKÓÉPÜLET KERÍTÉS

7. melléklet a 11/2017. (XII. 19.) önkormányzati rendelet HELYRAJZI SZÁM CÍM ÉPÍTMÉNY NEVE 23 ALKOTMÁNY UTCA 27. LAKÓÉPÜLET KERÍTÉS 7. melléklet a 11/2017. (XII. 19.) önkormányzati rendelet Értékleltár - A helyi védelem alatt álló építészeti elemeinek részletes bemutatása 23 ALKOTMÁNY UTCA 27. LAKÓÉPÜLET KERÍTÉS - az épület tömege

Részletesebben

RÉSZLETES TARTALOMJEGYZÉK

RÉSZLETES TARTALOMJEGYZÉK 1 MŰSZAKI DOKUMENTÁCIÓ 2. számú melléklet RÉSZLETES TARTALOMJEGYZÉK A) AZ ORSZÁGHÁZ EPULETE 3 A/1. MŰSZAKI LEÍRÁS 3 A/1.1. Az Országház épületének ismertetése 3 A/1.2. Az Országházban végzendő munkák műszaki

Részletesebben

Tagállamok - Építési beruházás - Szerződés odaítélése - Gyorsított tárgyalásos eljárás. HU-Békéscsaba: Építési munkák 2010/S 153-235888

Tagállamok - Építési beruházás - Szerződés odaítélése - Gyorsított tárgyalásos eljárás. HU-Békéscsaba: Építési munkák 2010/S 153-235888 1/6 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:35888-010:text:hu:html HU-Békéscsaba: Építési munkák 010/S 153-35888 SZERZŐDÉS ODAÍTÉLÉSÉRŐL SZÓLÓ HIRDETMÉNY Építési beruházás

Részletesebben

Debrecen, Galamb utca 16.

Debrecen, Galamb utca 16. Debrecen, Galamb utca 16. Adatlap Vételár: 190 000 000 Ft+ áfa Építés éve: 1970 Telek területe: 8.251 m 2 Tulajdoni viszony: 1/1 Építmény területe: 2.808 m 2 Magyar Telekom által visszabérelt terület:

Részletesebben

SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY a 1088. Budapest, József krt. 11. Társasház utcai homlokzatáról, felújításáról.

SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY a 1088. Budapest, József krt. 11. Társasház utcai homlokzatáról, felújításáról. SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY a 1088. Budapest, József krt. 11. Társasház utcai homlokzatáról, felújításáról. MEGBÍZÓ: 1088. Budapest, József krt. 11. Társasház, képviseli: Somogyi Lajosné közös képviselő A szakvéleményt

Részletesebben

8220. Balatonalmádi, Vödörvölgyi u. 12.

8220. Balatonalmádi, Vödörvölgyi u. 12. Az ingatlan címe: 8220. Balatonalmádi, Vödörvölgyi u. 12. Helyrajzi szám: 033/1., 033/21., 033/27. hrsz. Bejegyzett tulajdonos: mindhárom ingatlanra Albert Ervin 1/1 tulajdoni hányad Elérhetősége: +36-20-298-7879

Részletesebben

Lakóház, udvar, gazdasági épület, valóságban üzemi terület értékelési feljegyzés

Lakóház, udvar, gazdasági épület, valóságban üzemi terület értékelési feljegyzés Lakóház, udvar, gazdasági épület, valóságban üzemi terület értékelési feljegyzés Az ingatlan címe: 6070. Izsák, Kossuth Lajos utca 154. HRSZ: 1629 Típusa: lakóház, udvar, gazdasági épület, valóságban üzemi

Részletesebben

~ számú előterjesztés

~ számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere ~ számú előterjesztés Előterjesztés a Kerületfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság részére a Gitár utca 16. szám alatti épület helyi

Részletesebben