S.CF konténerszállító alvázak

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "S.CF konténerszállító alvázak"

Átírás

1 S.CF konténerszállító alvázak Egyszerűen, gyorsan és biztonságosan a multimodális közlekedésben. Trailer Services Technology

2 2 S.CF nyerges konténeralvázak Tartalomjegyzék. Hatékony szállítási megoldások max. 45' méretű tengeri konténerekhez. 3 Bevezetés 3 Üzemi vagy közúti forgalom alvázaink minden tengeri konténert célba juttatnak. 4 A nyerges konténeralvázak gyártása Gothában. 5 Stabil alvázakat tervezünk számítógépen a VEM-mel (végeselemes módszer). 6 Cargobull Validation Center az első vevő előtt egymillió kilométeres teszt. 7 Közlekedésbiztonság: eltolás vagy dinamikus ALP (Axle Load Program). 8 A konténer rakodási terv az S.CF 45' SLIDING BOGIE példáján keresztül. 13 A specialisták 18 A 45' méretű, elülső és hátsó kitolható 25 Alvázak tartálykonténerekhez 13 S.CF STRAIGHT a gyors elemmel rendelkező tengeri konténerek 25 S.CF TANK 20', ill. 30' és TANK C 20' konténermozgatáshoz a kikötői szállítása. mérethez. 9 A mindentudó logisztikában és Kelet-Európában. 19 S.CF tartozékok a racionális mindennapi 26 S.CF TANK felszereltség. 9 S.CF 40'/45' SLIDING BOGIE minden 14 S.CF HD R 7400 és R 9000 kikötőkbe, munkavégzéshez. konténerhez mindig megfelelő kompokra és közútra. 20 S.CF futómű és biztonsági felszereltség 27 Szolgáltatások tengelyterhelés. 15 S.CF GOOSENECK Light kivitelű alvázak. és tartozékok. 27 Járművekhez kapcsolódó szolgáltatásaink. 10 S.CF 40'/45' SLIDING BOGIE az egyszerű 16 S.CF 40'/45' STRAIGHT LIGHT és 20'. 21 Az S.CF GOOSENECK felszereltségének kezeléshez és rakodáshoz. jellemzői, pl. plató és emelőhátfal. 28 Kapcsolat 11 S.CF 45' EURO GOOSENECK 22 S.CF STRAIGHT felszereltség és tartozékok. 28 Az Ön kapcsolattartója. univerzális mindentudó 20'-tól 45'-ig. 17 Tartozékok és technológia 23 ROTOS DriveTechnology EBS-szel és 12 S.CF 40' GOOSENECK MX, LX és FX 17 Könnyen kezelhető reteszelések a RSP-vel az ellenőrzött menetbiztonságért 29 Műszaki adatok változat. nagyobb munkabiztonság érdekében. ben. 29 Méretek és adatok. 24 MRH légrugók a legjobb útfekvés és a rámpához illeszkedés érdekében.

3 3 S.CF nyerges konténeralvázak Tengeri konténer szárazföldön. Üzemi vagy közúti forgalom alvázaink minden tengeri konténert célba juttatnak. Egyetlen európai gyártó sem kínál a miénkhez hasonló, széles választékot nyerges konténeralvázból. Számos funkcionális, speciális alváz áll rendelkezésre az azonos konténertípusok szállításához, melyeken a tengeri konténerek gazdaságosan, egyszerűen és biztonságosan szállíthatók. A tengeri konténerek közúti szállításának követelményeit a Schmitz Cargobull különböző, univerzális alvázakkal teljesíti, melyeken a 20', 2 x 20', 30', 40' és 45' méretű konténerek megbízhatóan szállíthatók. Az üzemi forgalomhoz specialisták kellenek. Erős, biztonságos, funkcionális, egyszerűen kezelhető. Időt és súlyt takarít meg. A távolsági forgalomhoz univerzális mindentudók kellenek. Olyan kiegészítő funkciókkal felszerelve, mint pl. Sliding Bogie, kitolható elemek, generátorkészlet vagy emelőhátfal, és akár a 45' méretű konténerekhez is rugalmasan alkalmazható. Ezek az alvázak minden szállítási helyzethez hozzáigazíthatók, növelik a hatékonyságot, és lehetővé teszik a járműpark optimális kihasználtságát.

4 4 S.CF nyerges konténeralvázak Sorozatban gyártjuk a sikereket. A nyerges konténeralvázak gyártása Gothában. Gothában található Európa egyik legmodernebb, nyerges konténeralvázakat gyártó üzeme. Itt gyártjuk az Ön igényeinek megfelelő járműveket, melyek segítenek a szállítás gazdaságos és eredményes lebonyolításában. Az ipari gyártás a kiváló minőségű, hosszú élettartamú, az Ön követelményeinek teljes egészében megfelelő nyerges konténeralvázak garanciája. Fejlesztő-mérnökeink nap mint nap azon dolgoznak, hogy olyan teljesítménynövelési lehetőségeket találjanak, melyekkel még tovább csökkenthetők az életciklusra vetített költségek. Moduláris rendszer: A vezető gyártók és fejlesztők kiváló minőségű, márkás alkatrészeiből álló modulok olyan moduláris rendszert alkotnak, amelynek köszönhetően számos termék- és felszereltségi változat megvalósítható. A csökkentett súlyú és hasznos teherre optimalizált járművek olyan kutatási és fejlesztési folyamat eredményei, amely a megrendelő követelményeinek megfelelő, jól kihasználható és megtérülő szállítási Gyártósorunk az egyik legmodernebb. A soros ütemezésnek köszönhetően évente akár jármű gyártására is képes. A részben automatizált gyártósoron a precíz kézimunka is hozzájárul a gyártott termék minőségéhez. Járműveink gyártása előtt alapos minőségi ellenőrzésnek vetjük alá a vezető gyártók minőségi alkatrészeit. megoldásokat helyezi a középpontba.

5 5 S.CF nyerges konténeralvázak Az Ön biztonsága érdekében a szélsőségeket keressük. Stabil alvázakat tervezünk számítógépen a VEM-mel (végeselemes módszer). Kezdetben megszületik az ötlet. Azt, hogy hordképes-e, megmutatja a CAD-programokkal, pl. a végeselemes módszerrel (VEM) végzett tervezés. Mérnökeink ezzel a programmal szimulálják a számítógépen az új járműalkatrészeket érő szélsőséget hatásokat. A folyamat végére olyan erőssé és optimalizált súlyúvá válnak, hogy a Cargobull Validation Center (CVC) átfogó tesztjein is átmennek, és a végén meghódíthatják a piacokat. Rendkívül stabil acélprofilok azok az anyagok, melyekre a Schmitz Cargobull konténerszállító alvázak épülnek. Előrelátás a fejlesztésben: Annak érdekében, hogy a korróziónak esélye se legyen, a konténerszállító alvázak zárt üregek nélküli, nyitott acélprofilokból készülnek. A számítógéppel támogatott tervezés során a 30 t súlyú, 20' méretű konténerek terhelését is figyelembe vettük. A meghatározott alváztípusok második királycsapszeg-pozícióval, háromtengelyű nyerges vontatókhoz is kaphatók.

6 6 S.CF nyerges konténeralvázak Gondosan ellenőrzött a pótkocsi gondtalan élettartama érdekében. Cargobull Validation Center az első vevő előtt egymillió kilométeres teszt. Az, hogy egy pótkocsi mit képes kiállni valójában, csak a közúti forgalomban mutatkozik meg. Ezt azonban nem akarjuk kivárni. A Cargobull Validation Centerben (CVC) az alkatrészeket, a járműveket és a járműszerelvényeket alapos teszteknek vetjük alá. Összegyűjtöttük számos különböző, jellemző szituáció menetdinamikai adatait, és azokat betápláltuk próbapadjainkba. Így gombnyomásra bármilyen szélsőséges helyzetet létrehozhatunk. S nem csak egyszer, hanem annyiszor, ahányszor szükséges. Ily módon néhány hét alatt képesek vagyunk szimulálni a pótkocsi teljes élettartamát. A Cargobull Validation Centerben minden fejlesztést alaposan tesztelünk, hogy Ön nagyteljesítményű járműhöz jusson. Az útszimulátor 210 bar nyomáson üzemelő hidropulzálói akár 40g gyorsulást is létrehoznak a teljesen megrakodott jármű terhelésének utánozásához. A problémamentes, mindennapi használat érdekében a saját Cargobull Validation Center szervohidraulikus útszimulátorában hat hét alatt alapos, km-es tesztnek vetjük alá az alkatrészeket és a teljes járműveket. Ez garantálja, hogy csak kiforrott és erős járművek kerüljenek ki a fejlesztésről a sorozatgyártásba. A CVC-ben lefolytatott teszteket újra és újra valódi tesztekkel is ellenőrizzük, pl. a menetstabilitást a jávorszarvas teszttel. Mert a cél a moduláris alkatrészek és járművek gyártása, melyek nem okoznak meglepetést, hanem azt teszik, amire tervezték őket: hozzájárulnak vállalkozásának gazdasági sikereihez. A tartós siker érdekében pedig néha fel kell gyorsítanunk az időt. Csak kiforrott és erős járművek kerülnek sorozatgyártásba. Az útszimulátoron végzett 1 millió km-es teszt csupán néhány hét alatt leképezi a pótkocsi teljes élettartamát. Az útszimulátor akár 40g gyorsulást is képes létrehozni annak érdekében, hogy valós teszteredmények szülessenek.

7 7 S.CF nyerges konténeralvázak Beépített biztonság. Közlekedésbiztonság: eltolás vagy dinamikus ALP (Axle Load Program). Az, hogy a jármű súlya legalább 25%-ának a nyerges vontató hajtótengelyére kell esnie, nem csak EU-s előírás, hanem egyben az útfekvés javítását is szolgálja. A Schmitz Cargobull Sliding Bogie időt és költséget takarít meg a 30 t súlyú, 20' méretű konténerek mozgatásakor. Rakodáskor a tengelytáv egyszerűen részben automatizált módon lerövidül, így a konténer hátul, a rámpánál helyezkedik el. Szállításhoz a tengelytáv meghosszabbodik, a konténer középen helyezkedik el, és így a tengelyterhelés optimálisan eloszlik. A 20' méretű konténerek hátsó helyzetben, hátsó kitolható elemmel felszerelt Gooseneck alvázon történő szállításakor (S.CF EURO, MX, LX) a dinamikus Axle Load Program (ALP)* hasonlóképpen működik. Az alváz első tengelyére eső nyomás célzott csökkentése eltolja a súlypontot. Ez érezhetően javítja a nyeregterhelést. A Sliding Bogie eltolható alváza lehetővé teszi a helyes nyeregnyomást szállításkor, valamint a hátsó rakodást a rámpánál. t ALP nélkül t ALP-vel 3 teng helve 2 tengely terhelve A 96/53/EK irányelv a nemzetközi forgalomban közlekedő nyerges vontatókra vonatkozóan előírja, hogy a jármű súlya legalább 25%-ának a hajtótengelyre kell esnie. Ennek az irányelvnek a betartását szigorúan ellenőrzik. A Sliding Bogie modelltől függően két vagy három választható tengelytávot kínál, amelyek segítségével a konténer súlyától függetlenül betarthatók a törvényi előírások. ALP a nyeregnyomás növeléséhez merev Gooseneck alvázak esetében. * Opció

8 8 S.CF nyerges konténeralvázak Minden rakományhoz a megfelelő megoldás. A konténer rakodási terv az S.CF 45 SLIDING BOGIE példáján keresztül. 764 mm A Schmitz Cargobull minden szabványos tengeri konténerhez kínál alvázakat. A 20'-astól a 2 x 20'-as és 30'-as méreten keresztül egészen a 40'-es és 45'-ös méretig minden járműosztályban megtalálja a megfelelő szállítási megoldást. rakodási helyzetben A rakodási lehetőségeket az S.CF 45' GS GOOSENECK SLIDING BOGIE alváz példáján keresztül szemléltetjük. Magyarázatok: A szállítás mm-es tengelytávval, középső helyzetben történik. A nyeregterhelés szállítási helyzetben kb. 10 t, ha a szállítás 20' méretű konténerrel, 30 t súllyal történik. 40' méretű konténerek szállítása mm-es tengelytávval, két 20' méretű konténer szállítása súlytól függően mm-es vagy mm-es tengelytávval. A 30' és 45' méretű konténerek szállítása mm-es tengelytávval történik. szállítási helyzetben (a konténer elöl könnyű) rövid központosító mélyedés hosszú központosító mélyedés, ferde sarkokkal mm Tengelytáv: mm mm Tengelytáv: mm Tengelytáv: mm mm mm * A szállításhoz külön engedélyezés szükséges. Tartalom

9 9 S.CF nyerges konténeralvázak A mindig a megfelelő nyeregterhelést biztosító alváz. S.CF 40'/45' SLIDING BOGIE minden konténerhez mindig megfelelő tengelyterhelés. Teljesíti a törvényi előírásokat a távolsági forgalomban 20' méretű konténerek szállítása középen, rakodása hátul Az S.CF 45' SLIDING BOGIE nyerges konténeralváz hozzáigazítható a 20' és 45' közötti méretű tengeri konténerek szállítási követelményeihez, így különösen a távolsági forgalomban segít betartani a 96/53/EK irányelvben foglaltakat. A SLIDING BOGIE az akár 30 t súlyú, 20' méretű tengeri konténereket szállításhoz középre helyezi, míg fel- és lerakodáshoz hátratolja a rámpához. A három választható tengelytáv növeli a menetbiztonságot, és lehetővé teszi a nyerges vontató hajtótengelyére gyakorolt nyeregnyomásra vonatkozó törvényi előírások betartását. Az optimális nyeregterhelés javítja a menetstabilitást Rotos DriveTechnology a kitűnő vezethetőségért Bérbeadás esetén az egyszerűen kezelhető S.CF 40' Sliding Bogie alváz jelenti az ideális megoldást a max. 40' méretű konténerekhez. A csupán két választható tengelytávot kínáló, egyszerűen kezelhető alvázzal elkerülhető a téves kezelés, és lerövidül a 20' méretű konténerek mozgatásával járó beállítási idő. A hátsó kitolható elemen egyértelmű jelzések jelölik a különböző konténertípusokhoz alkalmazható beállítási lehetőségeket.

10 10 S.CF nyerges konténeralvázak Tökéletes megoldás tengeri konténerek szállításához. S.CF 40'/45' SLIDING BOGIE az egyszerű kezeléshez és rakodáshoz. Az S.CF 45' SLIDING BOGIE tengelytávolsága három helyzetbe állítható. A 2 x 20', 30', 40', és 45' méretű konténerek szállítása középső vagy hosszú tengelytávval történik, a nehéz, 20' méretű konténerek mozgatása a megfelelő nyeregterhelés érdekében középső tengelytávval, a rakodás pedig rövid tengelytávval a rámpához állva történik. 4,5t 30t A vezető a nyerges vontatóval tolja el az alvázat. Az ehhez szükséges lépések a jármű megemelésétől a befékezésen át egészen a Reset-to-Ride funkcióig hibátlanul, automatikusan mennek végbe. 10,5t A vezetőnek csupán ki kell választania a tengelytávot a kezelőpulton, az ezt követő lépéseket a Schmitz Cargobull időtakarékos módon automatizálta. 30t Nehéz, 20' méretű konténerek szállítása esetén az mm-ről mm-re megnövelt tengelytáv garantálja a jármű összsúlya legalább 25%-ának megfelelő, helyes nyeregnyomást. Az S.CF 45' SLIDING BOGIE egyszerűen beállítható: Válassza ki a tengelytávot, és tolja el a konténerkeretet. A részben automatizált rendszer elvégzi az alváz befékezését, megemelését és reteszoldását, majd az eltolást követően a keret reteszelését, menetmagasságra történő leengedését és a fékek kioldását.

11 11 S.CF nyerges konténeralvázak Sokoldalú és tehetséges. S.CF 45' EURO GOOSENECK univerzális mindentudó 20'-tól 45'-ig. Tökéletes teherelosztás az ALP-nek köszönhetően Az elülső és hátsó kitolható elemmel, valamint különböző reteszelőrendszerekkel és ALP-vel felszerelt S.CF 45' EURO Gooseneck alváz ideális megoldást jelent a 20' és 45' közötti méretű, központosító mélyedéssel rendelkező vagy anélküli konténerek nemzetközi közúti szállításához. Kitolható aláfutásvédelem Elülső kitolható elem 45' méretű EU-s konténerekhez Pneumatikus hátsó kitolható elem Az alváz kezelése egyszerű, gyors és biztonságos. A konténereket az elülső kitolható elemben a MULTI LOCK rögzíti, a KLAPP LOCK a 2 x 20' méretű rakományok esetében az első konténer rögzítését végzi, a STEP LOCK pedig amely a hátsó kitolható elemben helyezkedik el a központosító mélyedéssel rendelkező vagy anélküli szabványos konténerek reteszelésére szolgál. Az S.CF EURO ének része a kitolható aláfutásgátló. Hasznos: A mechanikus elülső kitolható elem, valamint a pneumatikus hátsó kitolható elem megsokszorozza az alkalmazási lehetőségeket, ezáltal pedig az S.CF 45' EURO kihasználtságát. A hátul és a kereten elhelyezett komp rögzítőbilincsek gondoskodnak az alváz rögzítéséről komppal történő szállítás során. Az ALP (Axle Load Program)* a 20' méretű konténerek hátsó helyzetben történő szállításakor érezhetően optimalizálja a nyeregterhelést. * Opció

12 12 S.CF nyerges konténeralvázak Pontosan az Ön igényeire szabva. S.CF 40' GOOSENECK MX, LX és FX változat. Az a járműfelszereltség, amelyre szükség a mindennapi konténerszállításhoz, csak pénzkidobás és a súlyt is növeli. Ezért a Schmitz Cargobull az S.CF 40' MX, LX és FX típusokkal olyan funkcionális, ALP*-vel felszerelt konténerszállító alvázakat kínál, melyek a lényegre koncentrálnak: robusztus, biztonságos és egyszerűen kezelhető mindentudók, melyek megtérülő befektetések, és optimálisan alkalmazhatók a racionális konténerszállításhoz. S.CF 40' MX a 20' és 40' közötti méretű, központosító mélyedéssel rendelkező konténerekhez; merev első oszloppal; KLAPP LOCK reteszeléssel a 2 x 20' méretű rakományok első konténerének rögzítéséhez, 7 reteszelő párral a rakománykonténer rögzítéséhez; opcionális a STEP LOCK a hátsó oszlopon a 40' méretű, STEP LOCK rendszerrel a 40' méretű, központosító mélyedés nélküli konténerekhez központosító mélyedés nélküli konténerekhez; opcióként rendelhető, a pneumatikus központi a 20' méretű konténerek rakodása középen csöves hátsó kitolható elem mechanikusan reteszelt. végezhető; mechanikusan reteszelt pneumatikus központi csöves hátsó kitolható elemmel; a konténer S.CF 40' FX a 20' és 40' közötti méretű, az alváz hátsó részével egy vonalba kerül. központosító mélyedéssel rendelkező konténerekhez; merev első és merev hátsó oszloppal, gyalogosan S.CF 40' LX 20', 2 x 20' és 40' méretű, központosító mélyedéssel rendelkező konténerekhez; összesen 5 reteszelő pár áll rendelkezésre; Az S.CF 40' MX 40' méretű, központosító mélyedés nélküli konténerekhez való reteszelésekkel is felszerelhető. A KLAPP LOCK reteszelés az S.CF 40' LX esetében, a STEP LOCK rögzítők opcióként rendelhetők. és targoncával járható platóval*, középre helyezett, 20' méretű konténerekhez ideális; a TWIST LOCK és a KLAPP LOCK, a STEP LOCK opció a hátsó oszlopon. * MX és LX változat esetén opcióként kapható.

13 13 S.CF nyerges konténeralvázak Erős munkások a mindennapi kikötői munkavégzéshez. S.CF STRAIGHT a gyors konténermozgatáshoz a kikötői logisztikában és Kelet-Európában. A STRAIGHT változatú nyerges konténerszállító alvázakkal a Schmitz Cargobull kiváló minőségű, hegesztett acélszerkezetű alvázat kínál, melyeket kompromisszumok nélkül, tartósan szélsőséges igénybevételre terveztek. A STRAIGHT alvázak erőssége az egyszerű rakodási folyamat és a szabványos konténerforma. High-Cube konténerek szállítására is alkalmas minden olyan helyen, ahol a 4 m-nél nagyobb összmagasság engedélyezett. A súly szempontjából kritikus távolsági forgalomban a hasznos teherre optimalizált, hosszú élettartamú és csekély karbantartást igénylő LIGHT változat gyors és biztonságos konténermozgatást tesz lehetővé. Az erős, Heavy Duty (HD) építésű alvázak mind a kikötőkben, mind pedig a kelet-európai közúti forgalomban optimális konténerlogisztikát biztosítanak.

14 14 S.CF nyerges konténeralvázak Alvázak erős szélhez és zord mindennapokhoz. S.CF HD R 7400 és R 9000 kikötőkbe, kompokra és közútra. A kemény igénybevételre készült STRAIGHT alvázak kitűnően alkalmazhatók valamennyi 20' és 45' közötti méretű konténerhez. A számos alkalmazási lehetőségből adódó nagyfokú kihasználtság az anyag fokozott igénybevételével jár. Ezt azonban a jármű fejlesztése során figyelembe vettük, így elegendő teljesítménytartalékkal rendelkező, strapabíró és megbízható szerkezetek formájában valósítottuk meg. Targoncával járható plató Két királycsapszeg-pozíció két- vagy háromtengelyű vontatókhoz előkészítve Stabilitás elölről hátrafelé Futómű ROTOS tengelyekkel A HD alvázak a 45' méretű, High-Cube konténerek szállítására is alkalmasak (a max. 4,0 m járműmagasságot engedélyező országok kivételével). Középre helyezett 20' méretű konténerek esetében a hátsó plató használható. Járható és max. 5,3 t targoncatengely-terhelésre engedélyezett. Két királycsapszeg-pozíció biztosítja a HD változat két- vagy háromtengelyű nyerges vontató utáni alkalmazásának lehetőségét.

15 15 S.CF nyerges konténeralvázak Erős könnyűsúlyúak. S.CF GOOSENECK Light kivitelű alvázak. Átlós merevítők a könnyű szerkezet nagyfokú stabilitása érdekében Ön főleg 40' és 45' méretű konténerek szállításával foglalkozik? Az átlós merevítésű GOOSENECK Light alvázak pontosan megfelelnek az Ön igényeinek: A Light alvázak alacsony önsúlyának köszönhetően a több hasznos teherből, az alacsonyabb üzemanyag-fogyasztásból és a kitűnő költség/ haszon arányból profitálhat. Kiegészítő felszereltség: Az S.CF 40' FX LIGHT és az S.CF 45' EURO LIGHT egyaránt használható központosító mélyedés nélküli konténerek szállítására, ill. előkészíthető 2 x 20' méretű konténerekhez. Aláhajtható emelőhátfal a S.CF 45' LIGHT változatnál Rotos DriveTechnology a kitűnő menettulajdonságokért Az S.CF 45' a 45' méretű EU-konténerek szállítására szolgál, pl. rövid tengeri utakon, továbbá a rámpa nélküli fel- és lerakodás biztosítása érdekében emelőhátfallal is felszerelhető. Az S.CF 45' EURO LIGHT ben a 40' méretű, központosító mélyedéssel rendelkező, valamint a 45' méretű EU-konténerek szállítására alkalmas.

16 16 S.CF nyerges konténeralvázak A cél határozza meg az eszközt. S.CF 40'/45' STRAIGHT LIGHT és 20'. Ha az Ön követelményprofilja a nagy hasznos terheket, az egyszerű, állítási pozíciók nélküli kezelést, az alacsony karbantartási költségeket és a hosszú élettartamot helyezi előtérbe, akkor a finomszemcsés acélból hegesztett STRAIGHT LIGHT 40'/45' és 20' modellekkel a jó oldalon áll. Mindkettőt magas fokú menetbiztonság jellemzi a márkás ROTOS DriveTechnology futóműnek, valamint az EBS-nek és az RSP-nek köszönhetően. A STRAIGHT LIGHT alvázak a gazdasági szempontból átgondolt, meggyőzően alacsony életciklusra vetített költséggel járó járműkoncepció bizonyítékai. Kompromisszumok nélküli minőség a ROTOS DriveTechnology révén Bővíthető a maximális 45'-ös konténermérethez Gyors rakodás: a 40' méretű szabványos konténerek adapterek nélkül azonnal felrakodhatók és reteszelhetők. A merev elülső hosszabbítás és a kihúzható aláfutásvédelem lehetővé teszik a 45' méretű konténerek felrakodását. Az első gerenda merev hosszabbítói lehetővé teszik a 45' méretű konténerek szállítását. Az S.CF STRAIGHT 20' választhatóan 2 x 9 t vagy 2 x 10 t tengelyterheléssel rendelhető. Az S.CF STRAIGHT 20' robusztus, négy szabványos reteszeléssel ellátott, kéttengelyű alváz, mely gyors megtérülést biztosít a 20' méretű szabványos konténerek szállításában.

17 17 S.CF nyerges konténeralvázak Egyszerűen jól rögzítve. Könnyen kezelhető reteszelések a nagyobb munkabiztonság érdekében. A szűkös határidők miatt nem szabad hibázni. Ezért a Schmitz Cargobull konténerrögzítő reteszelései egyszerűen és biztonságosan kezelhetők. Ez a szabványos, csavarodásbiztosítással rendelkező TWIST LOCK mellett az első kitolható elemben elhelyezett, szabadalmaztatott MULTI LOCK rendszerre; a középső részben elhelyezett, a 20' méretű, elülső konténer rögzítésére szolgáló KLAPP LOCK rendszerre; valamint a szabadalmaztatott STEP LOCK rendszerre is érvényes, amely a 40'/45' méretű, központosító mélyedés nélküli konténerek esetében a magasságkiegyenlítést végzi. Az alkalmazás biztonsága meggyőző. A STEP LOCK reteszelés, amely a hátsó kitolható elemen található, és 40', ill. 45' méretű konténerek számára alkalmas, erős és hosszú élettartamú. Az elülső kitolható elemben található, szabadalmaztatott MULTI LOCK néhány kézmozdulattal adaptálható a központosító mélyedéssel rendelkező és anélküli konténerekhez. KLAPP LOCK: kihajtott helyzetben (bal) és lesüllyesztve (jobb) 2 x 20' méretű rakomány esetén az első konténer hátsó rögzítéséhez.

18 18 S.CF nyerges konténeralvázak A nagymenők is biztonságosan célba érnek. A 45' méretű, elülső és hátsó kitolható elemmel rendelkező tengeri konténerek szállítása. A 45' méretű konténerek biztonságos szállítására szolgáló kitolható elemek bővítik a konténerszállító alváz alkalmazási lehetőségeit. A szolid, A hátsó kitolható elem a vezérlőegységről egyszerű gombnyomással a kívánt konténerpozícióba állítható. egyszerűen kezelhető szerkezetek még zord körülmények között is biztosítják a rakodási folyamat gördülékenységét. A MULTI LOCK rendszerrel felszerelt, a 45' méretű konténerek rögzítésére szolgáló elülső kitolható elem mechanikusan reteszelődik, és gyorsan kitolható. A hátsó kitolható elem mozgatása pneumatikusan történik. A központi csöves kivitel javítja az üzembiztonságot. A hátsó kitolható elemek pozicionálása A hátsó kitolható elem kézi reteszelése optimális helyzetben, a futómű felett, a hossztartón helyezkedik el. pneumatikusan történik. A reteszelés szintén történhet pneumatikusan (opció). A mechanikus elülső kitolható elem rugós görgőscsapágyazású, így rendkívül könnyen jár. Az elektromos és levegőcsatlakozók jól védett helyen, az elülső kitolható elem középső A kézzel kihúzható aláfutásvédelemmel felszerelt hátsó kitolható elem pneumatikusan mozog a kiválasztott konténerpozícióba. A 45' méretű konténerekhez való elülső kitolható elem rugózottan görgőscsapágyazott, így egyszerűen, biztonságoasan és időtakarékos módon kezelhető. oszlopában találhatók. Így a tápvezetékek védett helyen, egy energialáncban helyezkednek el. A pneumatikus henger dugattyúrúdja védett helyen, a hátsó kitolható elem központi csövében helyezkedik el.

19 19 S.CF nyerges konténeralvázak Hasznos segítők. S.CF tartozékok a racionális mindennapi munkavégzéshez. A Schmitz Cargobull minden nyerges konténeralvázhoz kapható, hasznos kiegészítő tartozékaival abban támogathatja a járművezetőt, hogy önállóan végezhesse mindennapi munkáját, továbbá célszerűen és költséghatékony módon dolgozhasson a befektetésként vásárolt járművel. Forduljon hozzánk. Mi pedig az Ön elképzeléseinek megfelelően, gyakorlati és gazdasági szempontból is hasznos tartozékokkal szereljük fel nyerges konténeralvázát. A részét képező dokumentumtartó doboz, hogy a szállítási papírok mindig kéznél legyenek. A vízzel töltött tartály megkönnyíti a kezelést, mert a vezető tisztán tarthatja a készülékeket és a kezeit. Vészesetben a stabil műanyagházban elhelyezett tűzoltó készülék is kéznél van. A stabil szerszámos ládában az összes szükséges szerszám biztonságosan és tisztán tárolható.

20 20 S.CF nyerges konténeralvázak Biztonsággal jól felszerelve. S.CF futómű és biztonsági felszereltség és tartozékok. A Schmitz Cargobull az előírt biztonsági felszereltségeken túl számos választható opciót is kínál: Válassza ki, ami az Ön számára szükséges, értelmes és célszerű. Mi pedig megvalósítjuk kívánságait. A kerek, háromkamrás lámpatestek klasszikus kivitelben vagy LED-es változatban is kaphatók. Az StVZO 41. cikk 14. fejezete szerint a háromtengelyű járműveken legalább két rögzítőéknek kell lennie. Az opcióként kapható, könnyű alumíniumfelni csökkenti az önsúlyt, a márkás abroncsok a részei. Az árujelző tábla, a TIR tábla és a fényvisszaverő éjjeli parkolótábla (fent) kiegészítő felszereltség. Lent: az indulási segéddel ellátott tengelyemelő és az ALP (Axle Load Program) a gazdaságosságot és a menetbiztonságot növelő, kiegészítő felszereltség. Opció: Az alváz hossztartóján található pótkeréktartó kényelmesen, csörlővel működtethető.

21 21 S.CF nyerges konténeralvázak Vissza a tengerre. A kiváló hozzáférhetőség a hatékonyság része. Az S.CF GOOSENECK felszereltségének jellemzői, pl. plató és emelőhátfal. A nyerges konténeralvázak a RoRo forgalomban történő alkalmazáshoz komp rögzítőbilincsekkel szerelhetők fel az optimális lerögzítés érdekében. Az S.CF típusának függvényében két, három vagy négy pár komp rögzítőbilincs választható. A konténerszállító alváz felszereltségének döntő szerepe van a maximális használati érték szempontjából. Minél jobban igazodik a felszereltség a felhasználási célhoz, annál nagyobb az idő- és költséghatékonyság. Az emelőhátfal függetleníti a járművet a rámpától. Ez kibővíti az alkalmazási területeket és a kihasználtságot. A komp rögzítőbilincsek pl. komppal történő szállításra is alkalmassá teszik. Az S.CF G FX és S.CF S HD nyerges konténeralvázon középen elhelyezett 20 méretű konténerekhez a hátsó platón keresztül lehet hozzáférni. A platóra max. 5,3 t tengelyterhelésű targoncával lehet felhajtani. Ez még szélesebb alkalmazási lehetőségeket biztosít, és növeli a járműpark kihasználtságát. Integrált komp rögzítőbilincs a nyaktoldásnál. Az aláhajtható emelőhátfal új, költséghatékony logisztikai megoldásokat tesz lehetővé a kombinált forgalomban. A középre helyezett 20 méretű konténerekhez a targoncák számára nem járható, rövid hátsó munkaplatón keresztül lehet hozzáférni. A nem profilozott, fehér bevonatú, oldalsó ütközésvédelem ideális hely reklámok elhelyezésére. Komp rögzítőbilincs a hossztartón.

22 22 S.CF nyerges konténeralvázak A gyakorlatból a gyakorlat számára. S.CF STRAIGHT felszereltség és tartozékok. A STRAIGHT alvázakhoz a Schmitz Cargobull felszereltségek és opcionálisan rendelhető tartozékok széles választékát kínálja, melyek a konténer racionális átrakodásában segítik a járművezetőt. Válassza ki az Ön által hasznosnak tartott felszereltséget, vagy kérjen tanácsot szakembereinktől. Forduljon hozzánk. Az elektromos és levegőcsatlakozók jól védett helyen, az első konténeroszlopban helyezkednek el. A hátsó plató max. 5,3 t tengelyterhelésű targoncák számára járható. Ezáltal a 20 méretű, középre helyezett konténerek közvetlenül elérhetőek.

23 23 S.CF nyerges konténeralvázak Fejlesztéseink biztonságosan az úton tartják. ROTOS DriveTechnology EBS-szel és RSP-vel az ellenőrzött menetbiztonságért. Járműveinkkel szemben nagyok az elvárások. Ezért a Schmitz Cargobull ROTOS futóművek vezető gyártók kiváló minőségű, márkás alkatrészeiből készülnek. A tengelyek, csapágyak, fékek, lengéscsillapítók és légrugók tökéletesen illeszkednek egymáshoz, hogy valamennyi ROTOS futómű alacsony üzemeltetési költségek mellett a lehető legjobban teljesíthesse ügyfeleink rendkívüli menetbiztonsággal és terhelhetőséggel szembeni követelményeit. 6 év vagy 1 millió km garanciát* vállalunk a karbantartás szempontjából optimalizált ROTOS DriveTechnology futóművekre. Ez csökkenti a TCO-t (Total Costs of Ownership). 22,5'' méretű tárcsafékek ben. Ez a méret elegendő hűtőlevegőt biztosít, ami védi a fékeket az elszíneződéssel és a fékkopással szemben. *kivéve a kopóalkatrészeket Kritikus vezetési helyzetekben a Roll-Stability program (RSP) és az elektronikus fékrendszer (EBS) növeli a biztonságot. A ROTOS tengely nyomtartását és könnyű járását többek között a teljes felületen dörzshegesztett tengelycsonk biztosítja. Az eredmény: rendkívül alacsony belső feszültség, ennek köszönhetően kifogástalan egyenes futás.

24 24 S.CF nyerges konténeralvázak Biztonságos szállítás, kényelmes rakodás. MRH légrugók a legjobb útfekvés és a rámpához illeszkedés érdekében Az MRH (Multi Ride Height) légrugók megtalálhatók minden nyerges konténeralváz ében. Az MRH légrugók a vezetési szituációtól vagy a rakomány állapotától függetlenül sűrített levegővel táplált légharmonikákon keresztül gondoskodnak a kerekek és az úttest közötti optimális érintkezésről. Ez a rugózási rendszer nyugodt haladást biztosít, amely megóvja az alvázat a deformálódástól és a rakományt a sérülésektől. Az indítási segédként* megemelt tengely meghosszabbítja a tengelytávot, és ezáltal megnöveli a hajtótengelyre gyakorolt nyomást. Magas szintű rugózási kényelem, hosszú rugóutak és kitűnő csillapítás jellemzi az MRH légrugós rendszert. A változtatható járműmagasság az MRH légrugós rendszer által kínált további előny. A konténerszállító alváz hozzáigazítható a különböző rámpa- és vontatómagasságokhoz. Az AUTO-RESET funkció a vezetés megkezdésekor automatikusan beállítja az előre meghatározott menetmagasságot. Ez időt takarít meg, és segít elkerülni a légrugók harmonikáinak károsodását. Nagy légrugó harmonikák a konténerek fel- és lerakodásával együtt járó speciális követelményekhez. Opcióként gyorslégtelenítő is rendelhető. A rögzítőfék, a tengelyemelő és az MRH légrugók kezelőegysége (alul). Az első tengelyen elhelyezett automatikus tengelyemelő* kíméli az abroncsokat, és megkönnyíti a tolatást. * Opció

S.KO dobozos járművek

S.KO dobozos járművek S.KO dobozos járművek Hűtött és nagyértékű szállítmányok részére. Trailer Services Technology 2 S.KO dobozos járművek Tartalomjegyzék. Megnyerően biztonságos dobozos járművek távolsági forgalomhoz. 3 Bevezetés

Részletesebben

Fendt 200 Vario V/F/P

Fendt 200 Vario V/F/P Fendt Vario V/F/P Vario Fokozatmentes hajtóművel A Fendt speciális traktorok nagy múltra tekintenek vissza, nevük egyet jelent a megbízhatósággal, gazdaságossággal és értékállósággal. Lehet ezt még tovább

Részletesebben

MF5400 JÖVŐKÉP INNOVÁCIÓ VEZETŐ SZEREP MINŐSÉG MEGBÍZHATÓSÁG TÁMOGATÁS BÜSZKESÉG ELKÖTELEZETTSÉG

MF5400 JÖVŐKÉP INNOVÁCIÓ VEZETŐ SZEREP MINŐSÉG MEGBÍZHATÓSÁG TÁMOGATÁS BÜSZKESÉG ELKÖTELEZETTSÉG LE MF5400 125-145 Nagyobb teljesítmény, több lehetőség, nagyobb termelékenység Új kínálati paletta a közepes teljesítménykategóriában 5 modell: 125 145 LE JÖVŐKÉP INNOVÁCIÓ VEZETŐ SZEREP MINŐSÉG MEGBÍZHATÓSÁG

Részletesebben

A Sprinter gumiabroncsainak teljesítménye. Az új Sprinter. Zárt áruszállító. Külső gördülési. Külső gördülési zaj mért zaj kategória értéke, db

A Sprinter gumiabroncsainak teljesítménye. Az új Sprinter. Zárt áruszállító. Külső gördülési. Külső gördülési zaj mért zaj kategória értéke, db A Sprinter gumiabroncsainak teljesítménye. Gumiabroncsméret Teherbíró képesség Sebességindex Gumiabroncs osztály Üzemanyag takarékossági kategória Vanco2 195/75 16 107/105 71 Vancoco 195/75 16 107/105

Részletesebben

Q26 Q36 Q38 Q39 Q46 Q48 Q49 Q56 Q58 Q66 Q68 Q76 Q78 Q88 Q98 Q21 Q31 Q33 Q41 Q51 Q61

Q26 Q36 Q38 Q39 Q46 Q48 Q49 Q56 Q58 Q66 Q68 Q76 Q78 Q88 Q98 Q21 Q31 Q33 Q41 Q51 Q61 Az Ön eredményességét növelő kialakítás Profi homlokrakodóink és munkaeszközeink teljes palettája Q26 Q36 Q38 Q39 Q46 Q48 Q49 Q56 Q58 Q66 Q68 Q76 Q78 Q88 Q98 Q21 Q31 Q33 Q41 Q51 Q61 HU 2 A homlokrakodó,

Részletesebben

Rakodástechnika Rámpakiegyenlítők, kaputömítések, kapurendszerek mindez egy kézből

Rakodástechnika Rámpakiegyenlítők, kaputömítések, kapurendszerek mindez egy kézből // ÚJ: DOBO-rendszer és Hörmann dokkolássegítő rendszer Rakodástechnika Rámpakiegyenlítők, kaputömítések, kapurendszerek mindez egy kézből 2 A szakemberek know-how-ja 4-5 Logisztikai rendszer egy kézből

Részletesebben

Ipari szekcionáltkapuk Fő a biztonság: átjáróajtók alacsony küszöbbel. ÚJ: ASP / ASR kapuk nem látható lamella-átmenetekkel

Ipari szekcionáltkapuk Fő a biztonság: átjáróajtók alacsony küszöbbel. ÚJ: ASP / ASR kapuk nem látható lamella-átmenetekkel ÚJ: ASP / ASR kapuk nem látható lamella-átmenetekkel A hagyományos műanyag ablakok esetében a karcolások és takarítási nyomok alig elkerülhetőek. Tartósan tiszta átlátszóság a Hörmann DURATECüvegezéssel

Részletesebben

ÚJ ThermoFrame a legjobb hőszigetelésért A LEGERŐSEBB KARCÁLLÓSÁG. Ipari szekcionált kapuk Fő a biztonság: átjáróajtók alacsony küszöbbel

ÚJ ThermoFrame a legjobb hőszigetelésért A LEGERŐSEBB KARCÁLLÓSÁG. Ipari szekcionált kapuk Fő a biztonság: átjáróajtók alacsony küszöbbel ÚJ ThermoFrame a legjobb hőszigetelésért A LEGERŐSEBB KARCÁLLÓSÁG Ipari szekcionált kapuk Fő a biztonság: átjáróajtók alacsony küszöbbel 2 A Hörmann márkaminőség 4 Rendszermegoldások 6 Csak a Hörmann-nál

Részletesebben

140-280 LEMF A MASSEY FERGUSONTÓL

140-280 LEMF A MASSEY FERGUSONTÓL 7700 140-280 LEMF A MASSEY FERGUSONTÓL 02 www.masseyferguson.com Tartalomjegyzék 04. oldal MF 7700 Gazdálkodásra született 08. oldal Intelligens megoldások a költséghatékony teljesítmény érdekében 10.

Részletesebben

felemelő 4. kiadás E-zone Már teljes az új elektromos targoncasorozat (386) 1,2-2 t újdonságok Ízelítőül a tartalomból: teherbírásig

felemelő 4. kiadás E-zone Már teljes az új elektromos targoncasorozat (386) 1,2-2 t újdonságok Ízelítőül a tartalomból: teherbírásig felemelő újdonságok Linde Magyarország Anyagmozgatási Kft. 2330 Dunaharaszti, Jedlik Ányos u. 18/B Telefon: (24) 520-350 Fax: (24) 520-355 Honlap: www.linde-mh.hu 2007/2. 1,2-2 t teherbírásig Ízelítőül

Részletesebben

140-255. Erő, teljesítmény és hatékonyság díjnyertes gépek a Massey Fergusontól

140-255. Erő, teljesítmény és hatékonyság díjnyertes gépek a Massey Fergusontól LE 7600 140-255 Erő, teljesítmény és hatékonyság díjnyertes gépek a Massey Fergusontól JÖVŐKÉP INNOVÁCIÓ VEZETŐ POZÍCIÓ MINŐSÉG MEGBÍZHATÓSÁG TÁMOGATÁS BÜSZKESÉG ELKÖTELEZETTSÉG Okkal díjnyertes Az MF

Részletesebben

LAPZÁRTA/ESEMÉNYEK ÉS PROGRAMOK. forintra emeléséről. A kibővített árfolyam-fedezeti kötelezettségvállalással

LAPZÁRTA/ESEMÉNYEK ÉS PROGRAMOK. forintra emeléséről. A kibővített árfolyam-fedezeti kötelezettségvállalással 6 Camion Truck&Bus 2012/5 Májusi horizont ELEKTRONIKUS ÚTDÍJ 2013. július 1. A Széll Kálmán Terv 2.0 az elektronikus útdíj bevezetésére legkésőbb 2013. július 1-jén kerül sor, ami jövőre 75 milliárdos

Részletesebben

LELY WELGER Változókamrás bálázók

LELY WELGER Változókamrás bálázók LELY WELGER Változókamrás bálázók www.lely.com innovators in agriculture Minden bála egy újabb remekmű Széles felszedő a maximális kibocsátásért A 2,25 m vezérlőpálya nélküli felszedő még éles kanyarban

Részletesebben

JÖVŐKÉP INNOVÁCIÓ VEZETŐ SZEREP MINŐSÉG MEGBÍZHATÓSÁG TÁMOGATÁS BÜSZKESÉG ELKÖTELEZETTSÉG

JÖVŐKÉP INNOVÁCIÓ VEZETŐ SZEREP MINŐSÉG MEGBÍZHATÓSÁG TÁMOGATÁS BÜSZKESÉG ELKÖTELEZETTSÉG 270-370 LE 8600 Erőteljes jövő a gazdálkodásban 5 modell 270-től 370 LE-ig JÖVŐKÉP INNOVÁCIÓ VEZETŐ SZEREP MINŐSÉG MEGBÍZHATÓSÁG TÁMOGATÁS BÜSZKESÉG ELKÖTELEZETTSÉG Pontosan olyan, amilyennek egy traktornak

Részletesebben

Az MF 7200-as sorozat: Nagy kapacitású, szalmarázó ládás kombájnok 2 típus és ezek Auto Level verziói

Az MF 7200-as sorozat: Nagy kapacitású, szalmarázó ládás kombájnok 2 típus és ezek Auto Level verziói 379-404 MFCENTORA 7200 LE Az MF 7200-as sorozat: Nagy kapacitású, szalmarázó ládás kombájnok 2 típus és ezek Auto Level verziói JÖVŐKÉP INNOVÁCIÓ VEZETŐ POZÍCIÓ MINŐSÉG MEGBÍZHATÓSÁG TÁMOGATÁS BÜSZKESÉG

Részletesebben

EJD 220/220 XL. Üzemeltetési utasítás 05.05 - 50469518 07.08

EJD 220/220 XL. Üzemeltetési utasítás 05.05 - 50469518 07.08 EJD 220/220 XL 05.05 - Üzemeltetési utasítás U 50469518 07.08 Előszó Az ipari targonca biztonságos üzemeltetéséhez elengedhetetlenül szükségesek azok az ismeretek, amelyeket a jelen EREDETI ÜZEMELTETÉSI

Részletesebben

Volvo Trucks. Driving Progress. volvo fh sorozat. volvo fh és volvo fh16 termékkatalógus

Volvo Trucks. Driving Progress. volvo fh sorozat. volvo fh és volvo fh16 termékkatalógus Volvo Trucks. Driving Progress volvo fh sorozat volvo fh és volvo fh16 termékkatalógus A jövő teherautója most még futurisztikusabb. Azt mondják, a nyerő koncepción ne változtass. Mi mégis pontosan ezt

Részletesebben

DURATEC - Műanyag üvegezések rendkívüli karcállósággal. Ipari szekcionáltkapuk. Fő a biztonság: átjáróajtók alacsony küszöbbel

DURATEC - Műanyag üvegezések rendkívüli karcállósággal. Ipari szekcionáltkapuk. Fő a biztonság: átjáróajtók alacsony küszöbbel // DURATEC - Műanyag üvegezések rendkívüli karcállósággal Ipari szekcionáltkapuk Fő a biztonság: átjáróajtók alacsony küszöbbel 2 A szakemberek Know-how-jával 4-9 SPU 40 DPU Csak a Hörmann-nál APU 40 TAP

Részletesebben

Az SAP vállalatirányítási rendszer

Az SAP vállalatirányítási rendszer Debreceni Egyetem Informatikai Kar Az SAP vállalatirányítási rendszer Az SAP EBP elektronikus beszerzést támogató rendszer bemutatása az E.ON Hungária Zrt. példáján keresztül Témavezető: Dr. Kárpáti Tibor

Részletesebben

Innováció. képes újság nem csak a sűrített levegőről. évfolyam 2012/1. Ne becsülje le a kompresszorok szervizigényét

Innováció. képes újság nem csak a sűrített levegőről. évfolyam 2012/1. Ne becsülje le a kompresszorok szervizigényét Innováció évfolyam 2012/1 képes újság nem csak a sűrített levegőről A megújult GA 30-90 család >> 2. oldal Magasnyomású ok >> 5. oldal Ne becsülje le a ok szervizigényét >> 7. oldal Csavarok Innováció

Részletesebben

MINDEN, AMIT A FELFÜGGESZTÉSRŐL TUDNI KELL

MINDEN, AMIT A FELFÜGGESZTÉSRŐL TUDNI KELL MINDEN, AMIT A FELFÜGGESZTÉSRŐL TUDNI KELL www.monroe-eu.com MINDEN, AMIT A FELFÜGGESZTÉSRŐL TUDNI KELL TARTALOMJEGYZÉK I -MŰSZAKI ÁTTEKINTÉS 1. A FELFÜGGESZTÉSI RENDSZER.................................

Részletesebben

www.ssi-schaefer.hu Vállalati magazin hatékonyságát Egy hatékony 4 Termékhírek 15 kiskereskedelmi lánc Toptéma ősz 2011/19

www.ssi-schaefer.hu Vállalati magazin hatékonyságát Egy hatékony 4 Termékhírek 15 kiskereskedelmi lánc Toptéma ősz 2011/19 ősz 2011/19 Vállalati magazin Toptéma New Wave: Adatok nélküli rendszertervezés 2 Egy hatékony 4 Termékhírek 15 kiskereskedelmi lánc Coop: Kifinomult komissiózási stratégiák SSI Order Verifier a teljesen

Részletesebben

Fendt 900 Vario 927 930 933 936 939

Fendt 900 Vario 927 930 933 936 939 2014 Fendt 900 Vario 927 930 933 936 939 2 Új Fendt 900 Vario 3 Többet tud Jobban csinálja A 900 Fendt Vario 1995 óta vezető traktor a nagyüzemi és bérvállalkozások piacán. Az új 900 Vario, 390 LE-s maximális

Részletesebben

Truma Kemping Világ 2013. Több Kényelem útközben

Truma Kemping Világ 2013. Több Kényelem útközben Truma Kemping Világ 2013 Több Kényelem útközben Egyszerűen pihentetőbb utazás A Truma-val minden utazás nyaralás A kemping a nyaralás lényege. Közel a természethez, közel az emberekhez, közel önmagához.

Részletesebben

Arts & Crafts. Kemencék és tartozékok. www.nabertherm.com. Fazekasság Porcelán festés Üveg festés Üveg rogyasztás Dekorálás Zománcozás Raku

Arts & Crafts. Kemencék és tartozékok. www.nabertherm.com. Fazekasság Porcelán festés Üveg festés Üveg rogyasztás Dekorálás Zománcozás Raku Arts & Crafts Kemencék és tartozékok Fazekasság Porcelán festés Üveg festés Üveg rogyasztás Dekorálás Zománcozás Raku www.nabertherm.com Made in Germany Made in Germany A Nabertherm cég világszerte működő

Részletesebben

RAUTITAN Az új generáció. www.rehau.hu. Construction Automotive Industry

RAUTITAN Az új generáció. www.rehau.hu. Construction Automotive Industry RAUTITAN Az új generáció MEGGYŐZŐ, PROFESSZIONÁLIS, Kompromisszumok nélkül biztonságos www.rehau.hu Construction Automotive Industry Tartalom Az új és a bevált optimális kombinációja Egy sokoldalú rendszer

Részletesebben

Új 6030 as Premium Traktorok 100 155 LE (97/68 EC) 110 180 LE maximális teljesítmény az intelligens motorvezérléssel

Új 6030 as Premium Traktorok 100 155 LE (97/68 EC) 110 180 LE maximális teljesítmény az intelligens motorvezérléssel Új 6030 as Premium Traktorok 100 155 LE (97/68 EC) 110 180 LE maximális teljesítmény az intelligens motorvezérléssel 6030 Premium Traktorok A teljesen új 6030 Premium sorozatú traktorokat a szerteágazó

Részletesebben

NAPENERGIA, AMI INGYEN HÁZHOZ JÖN

NAPENERGIA, AMI INGYEN HÁZHOZ JÖN NAPENERGIA, AMI INGYEN HÁZHOZ JÖN 100% energia, mindig ingyen melegvíz-előállításhoz és fűtéshez Tirol A hegyek országa. Lélegzetelállítóan gyönyörű környezet magas életminőséggel. És itt működik az a

Részletesebben

GO! SZERVIZMAGAZIN A szerviz- és tartozékajánlatok érvényessége: 2014. június 1. szeptember 30.

GO! SZERVIZMAGAZIN A szerviz- és tartozékajánlatok érvényessége: 2014. június 1. szeptember 30. X T X GO! SZERVIZMAGAZIN A szerviz- és tartozékajánlatok érvényessége: 2014. június 1. szeptember 30. Professzionális klímatisztítás részletek a 4. oldalon SEAT Eredeti kulcsborítás részletek a 5. oldalon

Részletesebben

Professzionális sorvezető GPS és szabályozástechnika

Professzionális sorvezető GPS és szabályozástechnika Professzionális sorvezető GPS és szabályozástechnika Professzionális sorvezető GPS és szabályozás-technika Olyan kiváló minőségű termékeket fejlesztünk és gyártunk, melyen a felhasználói igényeknek és

Részletesebben