Kedves Érdeklődő! A programváltozás jogát fenntartjuk! Maráczi Fanni programszervező

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Kedves Érdeklődő! A programváltozás jogát fenntartjuk! Maráczi Fanni programszervező"

Átírás

1

2 Kedves Érdeklődő! Az ELTE Konfuciusz Intézet Kína hivatalos kulturális intézete Magyarországon, ilyen tekintetben az első. Célunk a kínai nyelv oktatása, a kínai kultúra népszerűsítése. Kína a Világ legnépesebb, második legnagyobb, és gazdaságilag az Amerikai Egyesült Államokéval veteksző országa. Mindenkinek van róla véleménye. Mi ingyenesen látogatható, változatos programjainkkal igyekszünk lehetőséget nyújtani véleményük megalapozására, megváltoztatására, vagy megerősítésére. Célunk minél közelebb hozni Önökhöz ezt a rendkívül izgalmas és sokszínű országot, és bíztatunk mindenkit, hogy jobban megismerje a mind gazdaságilag, mind politikailag egyre növekvő fontosságú Kínát. Ingyenes programjainkra azt gondoljuk, nem csak azoknak érdemes ellátogatniuk, akik komolyan foglalkoznak ázsiai nyelvekkel, de azoknak is, akik szívesen tudnak meg újat bármely országról. Igyekszünk olyan rendezvényeket szervezni, melyekre ellátogatva itthonról ismerkedhetnek meg Kína nyelvével, történelmével, szokásaival, művészetével, ételeivel és sorolhatnánk. Ősszel is folytatódik Ismerkedés a mai Kínával című előadássorozatunk, összesen négy alkalommal, Kína és a környező országok történelmét és jelenét bemutató előadásokkal. Szeptemberben ünnepeljük a Konfuciusz Intézetek Napját, melyet az egész világon, minden Konfuciusz Intézet egy napon rendez meg. Ott leszünk a TEK Küzdősport Gáláján, a Füvészkertben megrendezett Gingko Napokon, a Nyelvparádén és az ELTE Feszten is. Szokásos, négyalkalmas mini-tanfolyamaink is mind megrendezésre kerülnek. Új programjaink a kungfu tanfolyam, a bubble tea délután, a kínai táncház, a mesedélután és a kínai zenét bemutató előadás. Nagyon sok szeretettel várjuk a rendezvényeinket évek óta hűségesen látogatókat és az új érdeklődőket, gyerekeket, fiatalokat, felnőtteket és időseket egyaránt! A programváltozás jogát fenntartjuk! Maráczi Fanni programszervező Az ELTE Konfuciusz Intézetről Alapítva: 2006-ban Hanban kiváló minősítése: 2007, 2011, városban, 35 intézmény évente több mint 2000 diák 30 anyanyelvű szaktanár saját magyar nyelvű tankönyv évente 50 kulturális rendezvény Wen Jiabao miniszterelnök fogadása, 2011 Európai Konfuciusz Intézetek 3. Konferenciájának megrendezése, 2011 Az ELTE Konfuciusz Intézet 2014 II. félévének programfüzete Szerkesztő: Maráczi Fanni Tördelőszerkesztő: Bukovics Zoltán Nyomdai munkálatok: Komáromi Nyomda és Kiadó Kft.

3 Az Ismerkedés a mai Kínával őszi félévének előadásai A négy előadás során igyekszünk bemutatni Kína és vele határos országok kapcsolatait, megismertetni viszonyaik alakulását a történelem folyamán és végig venni a tényezőket, amik a mai napig befolyásolják Kína nemzetközi kapcsolatait. Megvizsgáljuk Kína nem elhanyagolható gazdasági, kulturális és társadalmi hatását a vele szomszédos országokra, és áttekintjük a különböző népek közötti békés és háborús lépéseket egyaránt. Ezek az országok Mongólia, Korea, Japán és Oroszország szeptember :00 Dr. Birtalan Ágnes Kína és Mongólia október :00 Dr. Csoma Mózes Kína és a Koreai-félsziget november :00 Zentai Judit Kína és Japán december :00 Dr. Filippov Szergej Kína és Oroszország Helyszín: ELTE Konfuciusz Intézet Programfüzet 2014/II.

4 Négyalkalmas mini-tanfolyamaink Taiji tanfolyam A tavaszi alkalomhoz hasonlóan, ősszel is a szabadban megrendezett taiji tanfolyamunkra várjuk azon kedves érdeklődőket, akik szívesebben megismerkednének ezzel a hagyományos kínai mozgásformával, mely mind a testre, mind a lélekre nyugtató hatással van. Csatlakozzanak hozzánk az ELTE BTK kertjében és élvezzék jótékony hatásait ennek a méltán népszerű, hamisíthatatlanul kínai mozgásformának! Jelentkezni a oldalon tudnak. Időpont: szeptember 10., 17., 24., október 1. szerda 17:00 Kalligráfia tanfolyam Évek óta megrendezett kalligráfia tanfolyamunk a mai napig töretlen népszerűségnek örvend. Ki ne szeretne többet tudni a gyönyörű szép, látszólag rettentő bonyolult kínai írásjegyekről. Négyalkalmas minitanfolyamunkon elsajátíthatják az alapvonásokat melyekből minden írásjegy összeáll, megtanulhatnak számokat és egyszerűbb szavakat leírni. Minden, a kínai írás iránt érdeklődőt várunk nagyon sok szeretettel! A tanfolyamra jelentkezni a weboldalon lehet. Helyszín: Kerényi terem Időpont: szeptember 18., 25., október 2., 9. csütörtök 17:00 Csomózó tanfolyam A kínai csomózás a kézműves foglalkozások nehezebb fajtái közé tartozik. A karácsony előtt nem sokkal megrendezett négyalkalmas tanfolyamunkon megtanulhatóak lesznek ennek az ősi népművészeti formának az alapjai, majd az utolsó órán elkészíthetnek egy bonyolultabb technikával készülő, apró ajándékot is. A tanfolyamot ajánljuk mindenkinek, aki számára kikapcsolódást jelent a kézműveskedés, és szívesen kipróbálná ezt a jellegzetesen kínai válfaját. Jelentkezni a weboldalon tudnak. Várjuk Önöket nagyon sok szeretettel! Időpont: november 28., december 5., 12., 19. péntek 17:00

5 Új! Kungfu tanfolyam Az Állatkertben megrendezett Föld Fesztivál során kungfu óránk olyan népszerűnek bizonyult, hogy úgy döntöttünk, ezentúl négyalkalmas tanfolyam formájában igyekszünk lehetőséget kínálni, hogy az érdeklődők megismerkedhessenek az ősi kínai harcművészettel. A négyalkalmas tanfolyam a többihez hasonlóan ingyenes mindazok számára, akik a weboldalunkon regisztráltak. A négy hét folyamán megismerkedhetnek az alapmozdulatokkal és a kungfu mögött rejlő gondolkodásmódhoz is közelebb kerülhetnek. Kérjük, érkezzenek kényelmes öltözetben. Mindenkit nagyon sok szeretettel várunk! Időpont: október 1., 8., 15., 22. szerda 17:00 Papírkivágás tanfolyam A papírkivágás népszerűségét annak köszönheti, hogy minden életkorban és ügyességi szinten sikerélménnyel jár. A tanfolyamon elsajátítható legegyszerűbb minták is a kínai kultúra fontos motívumai. Tanfolyamunkat ajánljuk mindenkinek, aki szívesen megismerkedne Kína művészetével, azonban nem kifejezetten gyakorlott a kézügyességet igénylő foglalkozásokban. Természetesen azok is tanulhatnak újat, akik más művészeti ágakban már jártasak. Jelentkezni a weboldalon tudnak. Mindenkit sok szeretettel várunk! Helyszín: 15/6-os terem Időpont: november 5., 12., 19., 26. szerda 17:00 A mini-tanfolyamok helyszíne: ELTE Konfuciusz Intézet Programfüzet 2014/II.

6 Konfuciusz Nap A kínai nyelvet, kultúrát, történelmet, művészeteket és szokásokat népszerűsítő Konfuciusz Intézetből a világon ma már több mint négyszáz működik. Az elsőt 2004-ben alapították meg, a miénk megnyitása 2006-ban követte. Az Intézetek létrejöttének tizedik évfordulóját megünnepelendő, mi is a korábbiaknál sokkal nagyobb szabású rendezvénnyel készülünk. Az egész napos program során az ELTE BTK Kampuszon felállított állomásainknál végig izgalmas foglalkozásokkal várjuk a gyerekeket és felnőtteket egyaránt. Lesz kalligráfia, csomózó, és papírkivágó állomás is, de asztalainknál akár a kínai állatövi jegyek gipszfiguráinak festésére, a pálcikahasználat elsajátítására, teakóstolásra, vagy arcfestésre is lehetőség lesz majd. Kínai bemutató órák Reggeltől késő délutánig minden órában indítunk húsz perces bemutató órákat. Az órák folyamán megismerkedhetnek kínai tanárainkkal, az ő tanítási stílusukkal és elsajátíthatják a leggyakoribb köszönési és bemutatkozási formákat is. Fotópályázat és kiállítás A korábban kihirdetett fotópályázatra beérkező képeket kiállítjuk, hogy a látogatók megszavazhassák a nekik legjobban tetsző művet. A napot eredménysorsolással zárjuk. Kínai táncház A nap folyamán két alkalommal indítunk táncházat, amelynek során megismerkedhetnek Kína legjellegzetesebb néptáncaival. Kulturális előadások Három alkalommal vehetnek részt kulturális előadásokon, melyeken vagy kínai tanáraink, vagy a témához értő hazai szakemberek tartanak majd.

7 Beszélgetések A szintén három alkalommal megrendezett beszélgetéseken az érdeklődők kínai tanárainknak tehetik fel kérdéseiket, vagy vitathatnak meg velük sokakat foglalkoztató kérdéseket. Taiji és Kungfu órák A három negyvenperces taiji és kungfu órán elsajátíthatják a legalapvetőbb mozdulatokat. Kalligráfia verseny A versenyen szeretettel várjuk bármely korábbi diákunkat, aki vagy a nyelvtanfolyamok, vagy kalligráfia tanfolyamaink során megismerkedett a kínai írásjegyekkel, és most szívesen összemérné tudását másokkal. A legszebb műveket kiállítjuk. Jiaozi készítés A jiaozi egyfajta töltött gombóc, melyet vagy vízben főznek meg, vagy olajban sütnek ki. Számos töltelék létezik: zöldséges, húsos, vagy a kettő keveréke. Kínában egész évben kapható, egyike a legjellegzetesebb gyorsételeknek, Holdújévkor azonban az ünnep része, ilyenkor az egész család együtt tölti, és fogyasztja a jiaozit. A program során kínai tanárnőnk bemutatja a jiaozi történetét, és szerepét a kínai kultúrában, majd segítségével együtt készítjük, és fogyasztjuk a gombócokat. A program jelentkezéshez kötött. Filmvetítés A nap lezárásaként 18:00 órás kezdettel filmvetítésen vehetnek részt az érdeklődők. A programokról bővebb információ találhatnak a weboldalon és Facebook oldalunkon is! Helyszín: ELTE Konfuciusz Intézet Programfüzet 2014/II.

8 Tanár-diák pingpong verseny A tavaszi félév végén megrendezett verseny nagy népszerűségére való tekintettel, ebben a félévben két alkalommal is megrendezzük a programot! A versenyre jelentkezhet minden jelenlegi, vagy korábbi diákunk, aki szívesen összemérné tehetségét kínai tanárainkkal, ebben a hamisíthatatlanul kínai sportban. A versenyt az első emeleti tanáriban rendezzük meg, a győztes izgalmas nyereményekkel távozhat. A versenyre nézőket is sok szeretettel várunk! Versenyzőként jelentkezni a weboldalon lehet. Helyszín: ELTE Konfuciusz Intézet Nyelvparádé A sokadik éve megrendezett Nyelvparádé igyekszik lehetőséget kínálni a nyelvtanulóknak megismerkedni különböző nyelvoktatással foglalkozó iskolákkal, intézetekkel, tananyagokkal, és magukkal a nyelvekkel is. Ahogy korábban több alkalommal, idén is képviseltetjük magunkat egy standdal, ahol nem csak tanárainkkal, tankönyveinkkel és tanfolyamainkkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők, de kipróbálhatják a kínai kalligráfiát, papírkivágást és csomózást is. A három napos rendezvény minden napján ott leszünk, hogy kérdéseiket megválaszoljuk, illetve pénteken és szombaton még ismerkedő órán is részt vehetnek, akik korábban regisztráltak. Vasárnap tombolát sorsolunk! Sok szeretettel várunk mindenkit! Helyszín: Millenáris B csarnok I. kerületi generációs nap A Budavári Gyermekjóléti és szociális szolgáltatási központ illetve a Czakó utcai Sport- és Szabadidőközpont minden év szeptemberében generációs napot rendez, melyen elsősorban az I. kerületi lakosok minden korosztályának igyekeznek izgalmas programokat szervezni. A tavasszal megrendezett programhoz hasonlóan ezen is jelen leszünk. Asztalunknál kipróbálhatóak lesznek különböző kínai kézműves foglalkozások, gyerekeknek arcfestéssel, az idősebbeknek pedig taiji órával készülünk. A nap végi tombolasorsoláson a Konfuciusz Intézet ajándékait is megnyerhetik. Helyszín: Czakó utcai Sport- és Szabadidőközpont 1016 Budapest, Czakó utca 11.

9 ELTE Feszt Az évente kétszer megrendezett ELTE Feszt az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsész Karának nyílt napja, melynek során igyekszik minél több tanszék, és az Egyetemen működő Intézet megismertetni munkáját és képzéseit. Mi is ott leszünk, hogy az ELTE leendő és meglévő hallgatóinak bemutassuk nyelvtanfolyamainkat és különböző programjainkat. Taiji és kungfu órával is készülünk, délután pedig dr. Salát Gergely, az ELTE és a PPKE kínai tanszékének tanára tart előadás. Minden kedves érdeklődőt sok szeretettel várunk asztalunknál! Helyszín: ELTE Bölcsész kar Konferencia a magyar-kínai kapcsolatok történetéről a diplomáciai kapcsolat felvételének 65. évfordulója alkalmából Helyszín: ELTE Konfuciusz Intézet Kodály Terem Programfüzet 2014/II.

10 Terrorelhárítási Központ Küzdősport Gálája Idén első alkalommal veszünk részt a Syma csarnokban megrendezett küzdősport gálán. A Terrorelhárítási Központ által megrendezett összejövetel mindig is nagyon népszerű volt a férfiak körében, idén azonban a család többi részének is szeretnének programokkal készülni. A rendezvényen megjelenő küzdősportok egy része Kínából származik, így minket kértek fel, hogy gondoskodjunk Kínának nemcsak a sport, de a kultúra oldaláról való megismertetéséről. A számunkra kijelölt területen egésznap lehetőségük nyílik a résztvevőknek kipróbálni a kínai művészet több ágát, mint a kalligráfia, a papírkivágás vagy a csomózás, egy külön a számunkra fenntartott teremben pedig előzetes regisztrációhoz kötött, ismerkedő kínai nyelvórán vehetnek részt azok, akik a nyelvről szeretnének többet megtudni. Ezeken kívül lesz még taiji és kungfu óra is, a kisebbeknek különböző játékokkal készülünk. Mindenkit nagyon sok szeretettel várunk! Helyszín: Syma csarnok 1146 Budapest, Dózsa György út 1. Új! Bubble Tea délután Aki az utóbbi években járt Kínában, az ha nem is kóstolta meg, de biztosan számtalan helyen találkozott a bubble teavel. Sokféle változata létezik, de a legelterjedtebb talán a naicha, azaz tejes tea. Ebbe, és a tej nélküli, vagy különböző szirupokkal édesített változatokba is előszeretettel tesznek tápiókagolyókat, amelyeket külön erre a célra használatos, vastag szívószálon szívhatnak fel, majd fogyaszthatnak a teával együtt. A teadélutánunkon együtt készítjük majd el a naicha legegyszerűbb változatát, benne a buborékokkal, azaz a tápiókagolyókkal. A részvétel regisztrációhoz kötött, jelentkezni a weboldalon tudnak. Minden kedves érdeklődőt sok szeretettel várunk! Helyszín: ELTE Konfuciusz Intézet

11 Kínai filmdélután négy alkalommal Jiping tanárnő évek óta Intézetünk és a Kínai Tanszék egyik legnépszerűbb tanárnője, nemcsak hogy nagyon szereti a filmeket, de ért is hozzájuk! Az ő ötlete volt filmdélutánok megrendezése, melyek során a film megtekintése után kínai, illetve angol nyelven beszélgethetnek az érdeklődök az adott műről. A részvétel regisztrációhoz kötött, jelentkezni a weboldalon tudnak. Helyszín: ELTE Konfuciusz Intézet Új! Kínai mesedélután A délutáni program folyamán meghallgathatják Kína legnépszerűbb és legfontosabb meséit és történeteit. A történetek meghallgatása után a jelentkezők nyelvi szintjének megfelelően vagy angol vagy kínai nyelven beszélgetnek majd a mesékről, azok történetéről és a kínai kultúrában elfoglalt szerepükről. Kérjük, részvételi szándékukat a oldalon jelezzék. Minden kedves érdeklődőt sok szeretettel várunk! Helyszín: ELTE Konfuciusz Intézet Programfüzet 2014/II.

12 Új! Kínai táncház Első alkalommal megrendezett kínai táncházban az érdeklődők kínai tanáraink segítségével elsajátíthatják a legjellegzetesebb, könnyen megtanulható kínai táncokat, és megismerkedhetnek a leghíresebb kínai dalokkal is. A programon való részvétel regisztrációhoz kötött, a hu weboldalon tudnak jelentkezni. Mindenkit sok szeretettel várunk! Helyszín: ELTE Konfuciusz Intézet Teadélután A kínaiak híres egészségéért egyesek szerint a teafogyasztás felelős. Korra való tekintet nélkül mindenki fogyasztja és szereti a különböző teákat, nem telik el nap nélkülük. Teadélutánunk alkalmával bemutatjuk a leghíresebb kínai teafajtákat, a teafogyasztás mikéntjét, majd meg is kóstolhatják a fekete, zöld és oolong teákat. Jelentkezni a weboldalon tudnak. Várunk mindenkit nagyon sok szeretettel! Helyszín: ELTE Konfuciusz Intézet

13 Új! Kína legszebb dalai He Zhen tanárnőnk egyike az angolt legjobban és legmagabiztosabban használó tanárnőink közül, de ezek mellett nemcsak az énekhangja, de a kínai zenei tudása is irigylésre méltó. Őt választottuk tehát, hogy bemutassa az érdeklődőknek Kína leghíresebb, legszebb nép- illetve műdalait. A program folyamán a dalok meghallgatása, a dalszövegek áttanulmányozása után együtt beszélgetünk azok történetéről, és a mai Kínában elfoglalt szerepükről. Kérjük Önöket, hogy a weboldalon jelezzék jelenléti szándékukat. Mindenkit sok szeretettel várunk! Helyszín: ELTE Konfuciusz Intézet ELTE Konfuciusz Intézet Rendezvényeinken készült képeinket Facebook oldalunk albumai közt, és Tumblr oldalunkon tekinthetik meg. konfuciuszgaleria.tumblr.com Helyszín: ELTE Konfuciusz Intézet Programfüzet 2014/II.

14 Kedves Érdeklődő! A 2014/2015-ös tanévben immár 43 anyanyelvi szaktanár segítségével kezdjük meg az oktatást az ELTE Konfuciusz Intézetben, valamint oktatási központjainkban. Az érkező tanárok száma is mutatja, hogy az ELTE Konfuciusz Intézet minden eddiginél jobban élvezi a HANBAN támogatását, hogy minél szélesebb körben kezdhessük meg a kínai nyelv oktatását és a kínai kultúra terjesztését. Mint minden évben, idén is törekedni fogunk rá, hogy javítsuk az oktatás színvonalát, és diákjaink közül egyre többen szerepeljenek sikeresen a nyelvi versenyeken, illetve a HSK nyelvvizsgán, és minél többen pályázhassanak ösztöndíjra, hogy még jobban elmélyíthessék kínai nyelvtudásukat. Ebben segítségünkre lesz a 2013 novemberében létrejött ELTE Konfuciusz Intézet Közép- és Kelet-Európai Regionális Továbbképző Központ, amely a régió tanárainak továbbképzését tűzte ki céljául június 4-8. tartottuk meg első továbbképzésünket, amely nagy sikert aratott, és segítséget nyújtott a résztvevő tanároknak, hogy még jobban tudjanak alkalmazkodni a helyi diákok elvárásaihoz, és még hatékonyabbá tegyék oktatási módszereiket. Reméljük, hogy minden tanulni vágyó talál az ELTE Konfuciusz Intézetben a szintjének és időbeosztásának megfelelő tanfolyamot, vagy kiegészítő programot, amelyen próbára teheti nyelvtudását! Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt az ELTE Konfuciusz Intézetben és oktatási központjainkban egyaránt! Farkas Izabella oktatási igazgató

15 Nyelvtanfolyamok az ELTE Konfuciusz Intézetben Ősszel induló tanfolyamok: Szeptemberben kezdődő órák Modul H-Sz Chen Xuan Modul H-Sz Xie Jing Modul H-Sz Liu Jing Modul H-Sz Ji Ping Modul K-Cs Cui Li Modul K-Cs Liu Yuan Modul K-Cs Chen Xuan Ismerkedő 16: H-P He Zhen Ismerkedő 18: H-P Li Yan Modul H-Sz Cui Li Modul K-Cs Kong Meng Októberben kezdődő órák Ismerkedő 16: H-P He Zhen Ismerkedő 18: H-P Li Yan Modul H-Sz Kong Meng Modul H-Sz Wang Yuanyuan Modul K-Cs Xie Jing Modul H-Sz Xie Jing Novemberben kezdődő órák Ismerkedő 16: H-P He Zhen Ismerkedő 18: H-P Li Yan Modul H-Sz Chen Xuan Modul H-Sz Liu Jing Modul H-Sz Ji Ping Modul K-Cs Cui Li Modul K-Cs Liu Yuan Modul K-Cs Chen Xuan Modul H-Sz Modul H-Sz Cui Li Decemberben kezdődő órák Ismerkedő 16: H-P He Zhen Ismerkedő 18: H-P Li Yan Modul K-Cs Kong Meng Modul H-Sz Kong Meng Modul H-Sz Wang Yuanyuan Modul K-Cs További tanfolyamaink: Az ELTE Konfuciusz Intézet a változtatás jogát fenntartja. Programfüzet 2014/II.

16 Oktatási központjaink: Győr Veszprém Budapest Eger Szolnok Miskolc Tokaj Nyíregyháza Debrecen Pécs

17 Felsőoktatási intézményekben: Budapest Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Budapesti Corvinus Egyetem Károli Gáspár Református Egyetem Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium Piliscsaba Pécs Pázmány Péter Katolikus Egyetem Pécsi Tudományegyetem Debrecen Debreceni Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Debreceni Tudományegyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma Veszprém Győr Pannon Egyetem Széchenyi István Egyetem Programfüzet 2014/II.

18 Közép- és általános iskolákban: Budapest ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium Britannica International School Madách Imre Gimnázium Lauder Javne Zsidó Közösségi Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakközépiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Gimnázium Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola Veres Péter Gimnázium Fasori Evangélikus Gimnázium Eger Pécs Dobó István Gimnázium Leőwey Klára Gimnázium Mecsekaljai Általános Iskola PTE Babits Mihály Gyakorló Gimnázium Miskolc Győr Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium Révai Miklós Gimnázium Kazinczy Ferenc Gimnázium Czuczor Gergely Bencés Gimnázium Szolnok Tokaj Nyíregyháza Szolnoki Műszaki Szakközép- és Szakiskola Tokaji Ferenc Gimnázium T.C.S. Stúdió Kft. Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Középiskola, Szakiskola és Kollégium

19 HSK nyelvvizsga Írásbeli Követelmény Szóbeli Közös Európai Nyelvi Referenciakeret Tanfolyamok HSK 1 HSK 2 HSK 3 HSK 4 HSK 5 HSK 6 egyszerű kínai karakterek felismerése és alkalmazása kommunikáció egyszerű mondatokkal kínai nyelv egyszerű és direkt módon történő alkalmazása kommunikációs jártasság mindennapi helyzetekben kínai nyelv alkalmazása magánéletük, tanulmányaik és munkájuknak megfelelően középhaladó kommunikációs feladatok teljesítése önálló idegen nyelvi kommunikációhoz szükséges nyelvismeret folyamatos, változatos és természetes kommunikáció akár anyanyelvi partnerrel is nyelv teljes eszköztárának biztonságos használata szóban és írásban változatos és hosszú szövegek megértése, rejtett jelentéstartalmak megértése irodalmi köznyelv és nem standard nyelvváltozatok felismerése és használata 150 írásjegy A1 Modul 1 Modul 2 Modul 3 Modul írásjegy Alapfokú A2 Modul 5 Modul 6 Modul 7 Modul 8 Modul írásjegy B1 Modul 10 Modul 11 Modul 12 Modul 13 Modul 14 Modul írásjegy Középfokú B2 Modul 16 Modul 17 Modul 16 Modul 17 Modul írásjegy C1 Modul 19 Modul 20 Modul 21 Modul 22 Modul írásjegy Felsőfokú C2 A következő HSK nyelvvizsga időpontjáról, helyszínéről és árairól a oldalon tájékozódhatnak. A HSK nyelvvizsgák felépítéséről és követelményeiről további információkat a oldalon találnak. Programfüzet 2014/II.

20

Kedves Érdeklődő! és vallást érintő előadásokkal. Ismét rendezünk

Kedves Érdeklődő! és vallást érintő előadásokkal. Ismét rendezünk Kedves Érdeklődő! Az ELTE Konfuciusz Intézet Kína hivatalos kulturális intézete Magyarországon, ilyen tekintetben az első. Célunk a kínai nyelv oktatása, a kínai kultúra népszerűsítése. Kína a Világ legnépesebb,

Részletesebben

Kedves Érdeklődő! Reméljük, idén is találkozunk! Maráczi Fanni programszervező

Kedves Érdeklődő! Reméljük, idén is találkozunk! Maráczi Fanni programszervező Kedves Érdeklődő! Az ELTE Konfuciusz Intézet a kínai nyelv oktatásán kívül, rengeteg izgalmas programot biztosít e sokszínű és egyre fontosabbá váló ország kultúrájának megismeréséhez. Ingyenes mini-tanfolyamainkon

Részletesebben

NYELVTANULÁS A VILÁGON SPANYOL MAGYARORSZÁG

NYELVTANULÁS A VILÁGON SPANYOL MAGYARORSZÁG NYELVTANULÁS A VILÁGON SPANYOL MAGYARORSZÁG 2018 A spanyol mint idegen nyelv Magyarországon Magyarországon egy többen érdeklődnek a spanyol nyelvtanulás iránt. Általában második vagy harmadik idegen nyelvként

Részletesebben

PROGRAMok 2012/2 罗 兰 大 学 孔 子 学 院. ELTE Konfuciusz Intézet

PROGRAMok 2012/2 罗 兰 大 学 孔 子 学 院. ELTE Konfuciusz Intézet PROGRAMok 2012/2 罗 兰 大 学 孔 子 学 院 ELTE Konfuciusz Intézet Kína a Sárkány évében Kedves Barátunk! Idén ősszel ismét új évad indul az ELTE Konfuciusz Intézetben. Sokszínű programjaink keretében fókuszba kerül

Részletesebben

(A pályázat kódja: NTP-TDK-14) DÖNTÉSI LISTA

(A pályázat kódja: NTP-TDK-14) DÖNTÉSI LISTA Az Országos Tudományos Diákköri Tanács által elismert TDK-műhelyek 1. NTP-TDK-14-0001 Gazdaságés Társadalomtudományi Elmélet és gyakorlat - az Európai Unió kiemelt ügyei a hallgatók kutatásaiban 1 2. NTP-TDK-14-0002

Részletesebben

MOB Sportiskolai Program évi forrás

MOB Sportiskolai Program évi forrás MOB Sportiskolai Program 2015. évi forrás sorszám támogatott szervezet támogatás célja támogatás összege (Ft) megvalósulás helye KLIK fenntartású intézmények támogatásai: 1. Sugovica Sportiskolai Általános

Részletesebben

Pályaválasztási nyílt napok a tanévben

Pályaválasztási nyílt napok a tanévben Intézmény Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium és Gimnázium Pályaválasztási nyílt napok/beiskolázási k Előre történő bejelentkezés alapján az érdeklődő diákok az iskola bemutatása után

Részletesebben

Kozjek-Gulyás Anett 安 奈 特 Oktatási Igazgató ELTE Konfuciusz Intézet

Kozjek-Gulyás Anett 安 奈 特 Oktatási Igazgató ELTE Konfuciusz Intézet Kozjek-Gulyás Anett 安 奈 特 Oktatási Igazgató ELTE Konfuciusz Intézet Kínai nyelvoktatás az ELTE Konfuciusz Intézetben A Konfuciusz Intézet szerepe Kultúra Oktatás Vizsgáztatás Tanárképzés A Konfuciusz Intézetek

Részletesebben

2017/2018. TANÉVI ATLÉTIKA DIÁKOLIMPIA ÜGYESSÉGI ÉS VÁLTÓFUTÓ CSAPATBAJNOKSÁG V-VI. KORCSOPORT ORSZÁGOS DÖNTŐ RAJTLISTA

2017/2018. TANÉVI ATLÉTIKA DIÁKOLIMPIA ÜGYESSÉGI ÉS VÁLTÓFUTÓ CSAPATBAJNOKSÁG V-VI. KORCSOPORT ORSZÁGOS DÖNTŐ RAJTLISTA 017/018. TANÉVI ATLÉTIKA DIÁKOLIMPIA V-VI. KORCSOPORT ORSZÁGOS DÖNTŐ RAJTLISTA Helyszín: Budapest, Ikarus BSE Atlétikai Centrum Időpont: 017. október 15. A Versenybíróság elnöke: Szöllösné Patinszki Andrea

Részletesebben

2017/2018. TANÉVI ATLÉTIKA DIÁKOLIMPIA ÜGYESSÉGI ÉS VÁLTÓFUTÓ CSAPATBAJNOKSÁG V-VI. KORCSOPORT AZ ORSZÁGOS DÖNTŐ CSAPATBEOSZTÁS

2017/2018. TANÉVI ATLÉTIKA DIÁKOLIMPIA ÜGYESSÉGI ÉS VÁLTÓFUTÓ CSAPATBAJNOKSÁG V-VI. KORCSOPORT AZ ORSZÁGOS DÖNTŐ CSAPATBEOSZTÁS ATLÉTIKA DIÁKOLIMPIA ÜGYESSÉGI ÉS VÁLTÓFUTÓ CSAPATBAJNOKSÁG AZ ORSZÁGOS DÖNTŐ Budapest - Ikarus BSE Atlétikai Centrum, 2017. október 15. Magasugrás fiú 11:00 Szolnoki Széchenyi István Gimnázium 1.7750

Részletesebben

SZTE SÁGVÁRI ENDRE GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA MUNKATERV 2009/2010

SZTE SÁGVÁRI ENDRE GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA MUNKATERV 2009/2010 SZTE SÁGVÁRI ENDRE GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA MUNKATERV 2009/2010 Összeállította: Dr. Sipos Ibolya igazgató A TANÉV RENDJE A 2009/2010. tanévben 183 tanítási nap van. Első tanítási nap: 2009. szeptember

Részletesebben

A felsőoktatási intézmények. Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Vitéz János Tanárképző Központ

A felsőoktatási intézmények. Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Vitéz János Tanárképző Központ A felsőoktatási intézmények KAZINCZY FERENC SZÉP MAGYAR BESZÉD VERSENYÉNEK 44. országos döntője scientia et f idelitate Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Vitéz János

Részletesebben

A Nyitra Utcai Általános Művelődési Központ többcélú intézmény.

A Nyitra Utcai Általános Művelődési Központ többcélú intézmény. Kedves Lakók, Szülők, Gyerekek! A Nyitra Utcai Általános Művelődési Központ többcélú intézmény. Alaptevékenysége az iskoláskorúak általános iskolai oktatása, napközi otthonos ellátásuk, a gyermekek, fiatalok,

Részletesebben

VI. korcsoport Leány: 2016. január 16. (szombat), 9.00 óra

VI. korcsoport Leány: 2016. január 16. (szombat), 9.00 óra VI. KORCSOPORT LEÁNY 1 Bács-Kiskun Kecskeméti Református Gimnázium Kecskemét 2 Bács-Kiskun Kecskeméti SZC Lestár Péter Szakközépiskolája és Szakiskolája Kecskemét 3 Budapest Kölcsey Ferenc Gimnázium Budapest

Részletesebben

DEBRECENI NYÁRI EGYETEM

DEBRECENI NYÁRI EGYETEM DEBRECENI NYÁRI EGYETEM Az anyanyelvi kultúra megőrzése idegennyelvi környezetben Grundtvig felnőtt tanulói műhely 2010. OKTÓBER 14 24. Október 14. csütörtök 12.00-14.00 Ebéd (Cívis Étterem) 14.00-16.00

Részletesebben

ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig

ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig PROGRAMAJÁNLÓ 2012. április hónapra a GYERMEKEK HÁZÁBA www.gyhgyor.hu ZENEBÖLCSI ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig 6 hónapos kortól 3 éves korig várjuk az apróságokat és szüleiket.

Részletesebben

SZAKMAI PROGRAMKÍNÁLATA nevelési évre

SZAKMAI PROGRAMKÍNÁLATA nevelési évre SZAKMAI PROGRAMKÍNÁLATA 2016-2017. nevelési évre FŐVÁROSI ÖNKORMÁNYZAT ÓVODÁJA Kedves Kollégák! SZAKMAI PROGRAMKÍNÁLAT a 2016/2017-es nevelési évre Szeretettel ajánljuk az érdeklődők figyelmébe a 2016

Részletesebben

SZTE SÁGVÁRI ENDRE GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA MUNKATERV 2013/2014

SZTE SÁGVÁRI ENDRE GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA MUNKATERV 2013/2014 SZTE SÁGVÁRI ENDRE GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA MUNKATERV 2013/2014 Összeállította: Dr. Sipos Ibolya igazgató -1- -6- A TANÉV RENDJE A 2013/2014. tanévben 180 tanítási nap van. Első tanítási nap: 2013. szeptember

Részletesebben

INSTITUTOS DE ENSEÑANZA SECUNDARIA EN BUDAPEST QUE OFERTAN EL ESPAÑOL COMO LENGUA EXTRANJERA

INSTITUTOS DE ENSEÑANZA SECUNDARIA EN BUDAPEST QUE OFERTAN EL ESPAÑOL COMO LENGUA EXTRANJERA INSTITUTOS DE ENSEÑANZA SECUNDARIA EN BUDAPEST QUE OFERTAN EL ESPAÑOL COMO LENGUA EXTRANJERA Álmos vezér Gimnázium és Általános Iskola Alternatív Közgazdasági Gimnázium Altisz Alapítványi Gimnázium Szakközépiskola

Részletesebben

105 ezer diák közül mintegy 72 ezret vettek fel, 72 ezer diákból 55 800 jutott be állami

105 ezer diák közül mintegy 72 ezret vettek fel, 72 ezer diákból 55 800 jutott be állami Felvételi 2015. A felsőoktatásba jelentkező 105 ezer diák közül mintegy 72 ezret vettek fel, ami lényegében megegyezik a tavalyi arányokkal A felsőoktatási szakképzésre 6500, alapképzésre 45 200, osztatlan

Részletesebben

Sportiskolai támogatás a 2015. április 1-2015. augusztus 31. közötti időszakra. Támogatási időszak: 2015. 04. 01-től 2015. 08.

Sportiskolai támogatás a 2015. április 1-2015. augusztus 31. közötti időszakra. Támogatási időszak: 2015. 04. 01-től 2015. 08. Részarányos normál támogatás (5 Részarányos kiemelt támogatás (5 Támogatási időszak: 2015. 04. 01-től 2015. 08. 31-ig 5 000 Ft 10 000 Ft 15 000 Ft 10 000 Ft 15 000 Ft 25 000 Ft Sorszám INTÉZMÉNY ÚJ NEVE

Részletesebben

Hazai Tudományos Diákköri műhelyek támogatása (A pályázat kódja: NTP-HHTDK-15) DÖNTÉSI LISTA

Hazai Tudományos Diákköri műhelyek támogatása (A pályázat kódja: NTP-HHTDK-15) DÖNTÉSI LISTA 1. 0001 Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Semmelweis TDK 2016 1 200 000 2. 0002 Mezőgazdasági Hódmezővásárhely SZTE MGK TDK Műhelymunka támogatása 974 000 3. 0003 Állam- és Jogtudományi Szeged

Részletesebben

K Ü L Ö N Ö S K Ö Z Z É T É T E L I L I S T A AZ ISKOLA EREDMÉNYESSÉGÉRŐL, FELKÉSZÜLTSÉGÉRŐL, SZEMÉLYI FELTÉTELEIRŐL SZÓLÓ LEGFONTOSABB INFORMÁCIÓK:

K Ü L Ö N Ö S K Ö Z Z É T É T E L I L I S T A AZ ISKOLA EREDMÉNYESSÉGÉRŐL, FELKÉSZÜLTSÉGÉRŐL, SZEMÉLYI FELTÉTELEIRŐL SZÓLÓ LEGFONTOSABB INFORMÁCIÓK: K Ü L Ö N Ö S K Ö Z Z É T É T E L I L I S T A AZ ISKOLA EREDMÉNYESSÉGÉRŐL, FELKÉSZÜLTSÉGÉRŐL, SZEMÉLYI FELTÉTELEIRŐL SZÓLÓ LEGFONTOSABB INFORMÁCIÓK: Az intézmények eredményességéről, felkészültségéről,

Részletesebben

2018/2019. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐ SORSOLÁS

2018/2019. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐ SORSOLÁS 2018/2019. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐ SORSOLÁS I. Korcsoport Leány 1 Borsod-AZ Szent Imre Római Katolikus Általános és Óvoda Miskolc 2 Pest Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Érd 3 Budapest Budapest XIII.

Részletesebben

2017/2018. TANÉVI ATLÉTIKA DIÁKOLIMPIA ÜGYESSÉGI ÉS VÁLTÓFUTÓ CSAPATBAJNOKSÁG III-IV. KORCSOPORT AZ ORSZÁGOS DÖNTŐ CSAPATBEOSZTÁS

2017/2018. TANÉVI ATLÉTIKA DIÁKOLIMPIA ÜGYESSÉGI ÉS VÁLTÓFUTÓ CSAPATBAJNOKSÁG III-IV. KORCSOPORT AZ ORSZÁGOS DÖNTŐ CSAPATBEOSZTÁS ATLÉTIKA DIÁKOLIMPIA ÜGYESSÉGI ÉS VÁLTÓFUTÓ CSAPATBAJNOKSÁG III-IV. KORCSOPORT AZ ORSZÁGOS DÖNTŐ CSAPATBEOSZTÁS Budapest - Ikarus BSE Atlétikai Centrum 2017. október 14. Magasugrás fiú 11:00 Kazincbarcikai

Részletesebben

-1- A TANÉV RENDJE. Az I. félév vége: január 14. A tanulók értesítése a félévi eredményeikről: január 21.

-1- A TANÉV RENDJE. Az I. félév vége: január 14. A tanulók értesítése a félévi eredményeikről: január 21. -1- A TANÉV RENDJE A 2010/2011. tanévben 183 tanítási nap van. Első tanítási nap: 2010. szeptember 1. (szerda) Utolsó tanítási nap: 2011. június 15. (szerda) Az I. félév vége: 2011. január 14. A tanulók

Részletesebben

SZAKMAI PROGRAMKÍNÁLATA nevelési évre

SZAKMAI PROGRAMKÍNÁLATA nevelési évre SZAKMAI PROGRAMKÍNÁLATA 2017-2018. nevelési évre FŐVÁROSI ÖNKORMÁNYZAT ÓVODÁJA Kedves Kollégák! SZAKMAI PROGRAMKÍNÁLAT a 2017/2018-as nevelési évre Szeretettel ajánljuk az érdeklődők figyelmébe a 2017

Részletesebben

FELHÍVÁS a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata Német Nemzetiségi Pedagógus Tanulmányi Ösztöndíjára a 2019/2020. tanévre

FELHÍVÁS a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata Német Nemzetiségi Pedagógus Tanulmányi Ösztöndíjára a 2019/2020. tanévre FELHÍVÁS a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata Német Nemzetiségi Pedagógus Tanulmányi Ösztöndíjára a 2019/2020. tanévre A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata (a továbbiakban: MNOÖ) a

Részletesebben

ANGOL MUNKAKÖZÖSSÉG KÉPZÉSI FORMÁK. Hat évfolyamos képzés. Munkaközösségünkhöz 11 kolléga tartozik. Hegedűsné Lellei Andrea. Vinczéné Farkas Györgyi

ANGOL MUNKAKÖZÖSSÉG KÉPZÉSI FORMÁK. Hat évfolyamos képzés. Munkaközösségünkhöz 11 kolléga tartozik. Hegedűsné Lellei Andrea. Vinczéné Farkas Györgyi ANGOL MUNKAKÖZÖSSÉG Munkaközösségünkhöz 11 kolléga tartozik. Bajczi Tünde Drubina Éva Hegedűsné Lellei Andrea Kiss Gergely Ladinszki István Palicz Éva Pesti Pálma Price Andrew Szányelné Ősz Andrea Vasváry

Részletesebben

ORSZÁGOS DÖNTŐ SORSOLÁS CSOPORT BEOSZTÁSOKRA. Komárom, Szőnyi Bozsik József Általános Iskola december 23.

ORSZÁGOS DÖNTŐ SORSOLÁS CSOPORT BEOSZTÁSOKRA. Komárom, Szőnyi Bozsik József Általános Iskola december 23. ORSZÁGOS DÖNTŐ SORSOLÁS CSOPORT BEOSZTÁSOKRA Komárom, Szőnyi Bozsik József Általános Iskola 2013. december 23. 1 2013/2014. TANÉVI KISPÁLYÁS FLOORBALL DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ Komárom Városi Sportcsarnok,

Részletesebben

STUDENT STOP! NYELVISKOLA

STUDENT STOP! NYELVISKOLA STUDENT STOP! NYELVISKOLA valamint délután 17:30 óra között). Intenzív tanfolyamok haladóknak a novemberi és a decemberi nyelvvizsga időszakra heti kétszer négy órában! Valamennyi intenzív tanfolyam tervezett

Részletesebben

Gyermekszervezeti munkaterv Szakmár 2013-2014 A gyermekszervezet és az iskola közös célkitűzései és feladatai

Gyermekszervezeti munkaterv Szakmár 2013-2014 A gyermekszervezet és az iskola közös célkitűzései és feladatai Gyermekszervezeti munkaterv Szakmár 2013-2014 A gyermekszervezet és az iskola közös célkitűzései és feladatai Ebben a tanévben gyermekszervezetünk feladatait nagyrészt az Kultúra és művészetek köré tervezi.

Részletesebben

2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ V-VI. KORCSOPORT Debrecen, 2015. április 17-19. Nyilvános sorsolás Budapest, 2015. március 25.

2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ V-VI. KORCSOPORT Debrecen, 2015. április 17-19. Nyilvános sorsolás Budapest, 2015. március 25. 2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ V-VI. KORCSOPORT Nyilvános sorsolás 2015. március 25. 1 V-VI. KORCSOPORTOS ORSZÁGOS DÖNTŐ NYILVÁNOS SORSOLÁS 2015. március 25. (szerda) 10.15 óra RÉSZTVEVŐK - LEÁNYOK Ssz.

Részletesebben

HAJDÚ-BIHAR MEGYEI PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLAT

HAJDÚ-BIHAR MEGYEI PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLAT Pályaválasztási Nyílt Napok Hajdú-Bihar Megyében Abigél Alapfokú Művészeti Iskola, Szakközépiskola, Szakgimnázium, Gimnázium és Kollégium Berettyóújfalui SzC Arany János Gimnáziuma, Egészségügyi és Közgazdasági

Részletesebben

TELEKI. A JÖVŐ ISKOLÁJA. FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2018.

TELEKI. A JÖVŐ ISKOLÁJA. FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2018. TELEKI. A JÖVŐ ISKOLÁJA. FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2018. 1. TELEKI. A JÖVŐ ISKOLÁJA. ALAPVETŐ CÉLJAINK: 1. biztos nyelvtudás legalább egy nyelvből; 2. diákjaink olyan egyetemekre jussanak be, amely megfelel

Részletesebben

Szeged és Térsége EÖTVÖS JÓZSEF GIMNÁZIUM, Általános Iskola OM

Szeged és Térsége EÖTVÖS JÓZSEF GIMNÁZIUM, Általános Iskola OM Szeged és Térsége EÖTVÖS JÓZSEF GIMNÁZIUM, Általános Iskola OM 200 909 FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2018 2019. Cím: 6723 Szeged, Csongor tér 1. Telefonszám 62/547-062 Fax 62/547-063 E-mail eotvos@ejg-szeged.sulinet.hu

Részletesebben

Tisztelt Érdeklődők!

Tisztelt Érdeklődők! Tisztelt Érdeklődők! A Pécsi Tudományegyetem Doktorandusz Önkormányzata 2015-ben is megrendezi az immáron hagyományosnak tekinthető nemzetközi, több tudományterületet összefogó szakmai rendezvényét. A

Részletesebben

JANUÁR. Dátum Nap Időpont Esemény Felelős Megjegyzés TÉLI SZÜNET. Kerületi Kazinczy verseny a fővárosi kiírás függvényében

JANUÁR. Dátum Nap Időpont Esemény Felelős Megjegyzés TÉLI SZÜNET. Kerületi Kazinczy verseny a fővárosi kiírás függvényében JANUÁR 1. hétfő 2. kedd TÉLI SZÜNET 3. szerda Kerületi Kazinczy verseny a fővárosi kiírás függvényében Kormos Noémi Szünet utáni 1. tanítási nap E-napló, ellenőrzők egyeztetése Osztályfőnökök 4. csütörtök

Részletesebben

SULIMIX 2008. december 10 11. Millenáris. Intézmények elhelyezése a kiállításon

SULIMIX 2008. december 10 11. Millenáris. Intézmények elhelyezése a kiállításon SULIMIX 2008. december 10 11. Millenáris Intézmények elhelyezése a kiállításon 78 4 10 55 45 34 71 29 59 52 25 80 22 70 46 23 30 37 50 77 47 2 16, 17, 18 61 Alternatív Közgazdasági Gimnázium Arany János

Részletesebben

Országos művészeti versenyek 1-3. helyezései ( ) - forrás: OH

Országos művészeti versenyek 1-3. helyezései ( ) - forrás: OH Országos művészeti versenyek 1-3. helyezései (2006-2014) - forrás: OH 1. Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola 230 2. Nyíregyházi Művészeti Szakközépiskola 83 3. Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola

Részletesebben

Tisztelt Igazgató Úr /Asszony! Tisztelt Kollégák!

Tisztelt Igazgató Úr /Asszony! Tisztelt Kollégák! Kedves Szülők! Kedves Diákok! Tisztelt Igazgató Úr /Asszony! Tisztelt Kollégák! Kiadványunkkal tájékoztatni szeretnénk leendő diákjainkat, szüleiket, osztályfőnökeiket a 2015-2016. tanévben indítandó osztályainkról.

Részletesebben

EGRY JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA

EGRY JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA EGRY JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA AZ ISKOLA EREDMÉNYESSÉGÉRŐL, FELKÉSZÜLTSÉGÉRŐL, SZEMÉLYI FELTÉTELEIRŐL SZÓLÓ LEGFONTOSABB INFORMÁCIÓK: Az intézmények

Részletesebben

A 2015/2016. TANÉV FELVÉTELI ELJÁRÁS RENDJE - 9. ÉVFOLYAM

A 2015/2016. TANÉV FELVÉTELI ELJÁRÁS RENDJE - 9. ÉVFOLYAM A 2015/2016. TANÉV FELVÉTELI ELJÁRÁS RENDJE - 9. ÉVFOLYAM Választható tanulmányi területek, ágazatok: 001 gimnázium emelt óraszámú angollal (1 osztály 28 fő) 006 dekoratőr (0,5 osztály 14 fő) 007 divat-

Részletesebben

ANGOL MUNKAKÖZÖSSÉG KÉPZÉSI FORMÁK. Hat évfolyamos képzés

ANGOL MUNKAKÖZÖSSÉG KÉPZÉSI FORMÁK. Hat évfolyamos képzés ANGOL MUNKAKÖZÖSSÉG Munkaközösségünkhöz 10 kolléga tartozik. A 2010/2011. tanévben a nyelvi órákat 9-an látjuk el, 1 kollégánk gyermekeit neveli. Bordi Zsuzsa Drubina Éva Erdélyiné Aradi Beáta Hegedűsné

Részletesebben

Szeged és Térsége EÖTVÖS JÓZSEF GIMNÁZIUM, Általános Iskola OM

Szeged és Térsége EÖTVÖS JÓZSEF GIMNÁZIUM, Általános Iskola OM Szeged és Térsége EÖTVÖS JÓZSEF GIMNÁZIUM, Általános Iskola OM 200909 GIMNÁZIUMI OSZTÁLYOK FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2020 2021. Cím: 6723 Szeged, Csongor tér 1. Telefonszám 62/547-062 Fax 62/547-063 E-mail

Részletesebben

AKTUÁLIS RENDEZVÉNYEK, ESEMÉNYEK

AKTUÁLIS RENDEZVÉNYEK, ESEMÉNYEK A Magyarországi Németek Pécs-Baranyai Nemzetiségi Köre szeretettel vár minden érdeklődőt márciusi programjaira, a Mit vétettem? Író-olvasó találkozóra és a GULÁG-GUPVI Emlékévben készült filmek Pécs-Baranyai

Részletesebben

AVASI GIMNÁZIUM FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2014/2015-ÖS TANÉV. Általános kerettantervű képzés, emelt szintű nyelvoktatással (Tagozatkód: 13)

AVASI GIMNÁZIUM FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2014/2015-ÖS TANÉV. Általános kerettantervű képzés, emelt szintű nyelvoktatással (Tagozatkód: 13) AVASI GIMNÁZIUM FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2014/2015-ÖS TANÉV Cím: 3524 Miskolc, Klapka Gy. u. 2. OM kód: 029264 Telefon: 46/562-289; 46/366-620 E-mail: titkarsag@avasi.hu Honlap: www.avasi.hu I. A 2014/2015.

Részletesebben

DERECSKE VÁROS BÁLJÁRA,

DERECSKE VÁROS BÁLJÁRA, Felhívás! A Derecske Városi Mûvelõdési Központ és Könyvtár 2011. december 21-2012. január 2-ig zárva tart. Nyitás 2012. január 3-án. Derecske Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és partnerét

Részletesebben

Heves Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület 2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ III. KORCSOPORT. Eger, 2015. június 14-16.

Heves Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület 2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ III. KORCSOPORT. Eger, 2015. június 14-16. Heves Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület 2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ III. KORCSOPORT Eger, 2015. június 14-16. 1 TELEKOM LABDARÚGÓ DIÁKOLIMPIA 2014/2015. TANÉVI DIÁKOLIMPIAI LABDAJÁTÉKOK III.

Részletesebben

PlayIT. A Szakértő Bizottság döntése alapján 2015. évben a. márka elnyerte a Superbrands kitüntetést.

PlayIT. A Szakértő Bizottság döntése alapján 2015. évben a. márka elnyerte a Superbrands kitüntetést. I S M E R T E T Ő 2015 A Szakértő Bizottság döntése alapján 2015. évben a A PlayIT Magyarország legnagyobb Gamer és IT rendezvénye, valamint a legnagyobb látogatói számmal rendelkező hazai kiállítás, mely

Részletesebben

Kálmánháza egy közel 2000 fős szép, virágos település. Szabolcs Szatmár Bereg megyében, Nyíregyházától 15 km-re fekszik. A településünk gyerekbarát,

Kálmánháza egy közel 2000 fős szép, virágos település. Szabolcs Szatmár Bereg megyében, Nyíregyházától 15 km-re fekszik. A településünk gyerekbarát, Kálmánháza egy közel 2000 fős szép, virágos település. Szabolcs Szatmár Bereg megyében, Nyíregyházától 15 km-re fekszik. A településünk gyerekbarát, óvoda, általános iskola, bölcsőde is működik. A szépen

Részletesebben

Előadás címe: Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kar bemutatása

Előadás címe: Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kar bemutatása Előadás címe: Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kar bemutatása Károli Gáspár Református Egyetem Alapítása: Magyarországi Református Zsinat, 1993. február 24. Elvész az én népem, mivelhogy

Részletesebben

A felsőoktatásban működő szakkollégiumok támogatása (A pályázat kódja: NTP-SZKOLL-12) Érvényes, befogadott pályázatok listája

A felsőoktatásban működő szakkollégiumok támogatása (A pályázat kódja: NTP-SZKOLL-12) Érvényes, befogadott pályázatok listája Pályázati kategória kódja Pályázati azonosító Pályázó neve Székhely Település Székhely Megye Projekt címe Igényelt támogatás összege - 0001 ELTE Bibó István Bibó István Tehetséggondozó Tevékenysége - 0002

Részletesebben

23. BOLYAI NYÁRI AKADÉMIA 2015. Analitikus program

23. BOLYAI NYÁRI AKADÉMIA 2015. Analitikus program 23. BOLYAI NYÁRI AKADÉMIA 2015 "A nyelv írja a szöveget, a beszéd szövi a szellemet" Kántor Zoltán A kommunikációs kompetenciák fejlesztése tanórán A. Curriculáris szempontok Analitikus program 1. Tanfolyam

Részletesebben

AVASTETŐI ÁLTALÁNOS ISKOLA 2018/2019. TANÉV ESEMÉNYEI

AVASTETŐI ÁLTALÁNOS ISKOLA 2018/2019. TANÉV ESEMÉNYEI S Z E P T E M B E R 3 H Tanévnyitó ünnepély Első tanítási nap Tankönyvosztás Szülői értekezlet - Széchenyi Művészetis szülői értekezlet 4 K Szülői értekezlet Pattantyús Művészetis szülői értekezlet 19

Részletesebben

Az EGRI SZILÁGYI ERZSÉBET GIMNÁZIUM 2014-2015. tanévre vonatkozó felvételi tájékoztatója

Az EGRI SZILÁGYI ERZSÉBET GIMNÁZIUM 2014-2015. tanévre vonatkozó felvételi tájékoztatója Az EGRI SZILÁGYI ERZSÉBET GIMNÁZIUM 2014-2015. tanévre vonatkozó felvételi tájékoztatója 1. Az intézmény neve: EGRI SZILÁGYI ERZSÉBET GIM- NÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM 2. Címe, telefonszáma: 3300 EGER, IFJÚSÁG

Részletesebben

"You and Me in Beijing" Pekingi Idegen Nyelvi Egyetem nyári tábor. Mint minden évben, idén is megrendezésre kerül a 10 napos "You

You and Me in Beijing Pekingi Idegen Nyelvi Egyetem nyári tábor. Mint minden évben, idén is megrendezésre kerül a 10 napos You "You and Me in Beijing" Pekingi Idegen Nyelvi Egyetem nyári tábor 2017 Mint minden évben, idén is megrendezésre kerül a 10 napos "You and Me in Beijing" nyári tábor, amely során 3 kontinens diákjai gyűlnek

Részletesebben

S.sz. Név Hol végzett Szakképesítés Osztályfőnök Beosztás Tanított tárgy

S.sz. Név Hol végzett Szakképesítés Osztályfőnök Beosztás Tanított tárgy Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola és Óvoda, 5540, Kossuth u. 17 (alsó tagozat) S.sz. Név Hol végzett Szakképesítés Osztályfőnök Beosztás Tanított tárgy 1 Pedagógus 1 i Brunszvik Teréz Óvóképző Intézet,

Részletesebben

FEB 93 Ifjúsági Oktatási Alapítvány. Közhasznúsági jelentés FEB 93 IFJÚSÁGI OKTATÁSI ALAPÍTVÁNY KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS

FEB 93 Ifjúsági Oktatási Alapítvány. Közhasznúsági jelentés FEB 93 IFJÚSÁGI OKTATÁSI ALAPÍTVÁNY KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS FEB 93 IFJÚSÁGI OKTATÁSI ALAPÍTVÁNY KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2016 1 1. Számviteli beszámoló 2. A költségvetési támogatás felhasználása 3. A vagyon felhasználásával kapcsolatos kimutatás 4. Cél szerinti juttatások

Részletesebben

THE Roadshow

THE Roadshow THE Roadshow 2011.11.08. ÁLLOMÁSOK PROGRAM (2011-2012. tanév-i. félév) Dátum Város Iskola Cím Október 24. Budapest Eötvös József Gimnázium 1053 Budapest, Reáltanoda utca 7. November 8. Budapest II. Rákóczi

Részletesebben

SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ. Személyes adatok: Név: Demjén Izabella Születési hely és idő: Ukrajna, Rát, 1989. május 5. Elérhetőség: demiza@gmail.

SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ. Személyes adatok: Név: Demjén Izabella Születési hely és idő: Ukrajna, Rát, 1989. május 5. Elérhetőség: demiza@gmail. SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ Személyes adatok: Név: Demjén Izabella Születési hely és idő: Ukrajna, Rát, 1989. május 5. Elérhetőség: demiza@gmail.com Tanulmányok: Alapfokú képzés: 1995 2004 Ráti Általános Iskola

Részletesebben

Palonai Magyar Bálint Általános Iskola

Palonai Magyar Bálint Általános Iskola Intézmény neve: Palonai Magyar Bálint Általános Iskola Igazgató: Makkos Csaba Címe: Fonyód Fő u. 8. Telefon / fax: 85 / 361423 Email cím: mbaltisk@tonline.hu OM azonosító: 034007 Telefon: 85361423 1. Pedagógusok

Részletesebben

Ady Endre Városi Könyvtár és Művelődési Központ, Zsinagóga, Baja, Munkácsy M. u. 9. Eötvös József Főiskola, Baja, Szegedi út 2.

Ady Endre Városi Könyvtár és Művelődési Központ, Zsinagóga, Baja, Munkácsy M. u. 9. Eötvös József Főiskola, Baja, Szegedi út 2. Ady Endre Városi Könyvtár és Művelődési Központ, Zsinagóga, Baja, Munkácsy M. u. 9. Eötvös József Főiskola, Baja, Szegedi út 2. A konferencia harminchárom előadója a következő intézmények oktatója vagy

Részletesebben

Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskola FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ. a 2010/11-es tanévre

Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskola FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ. a 2010/11-es tanévre Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskola FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ a 2010/11-es tanévre Iskolánk bejárata Karácsonyi hangverseny Szüreti nap, gólyaavató Görögországi kirándulás A felvételi eljárás Az iskolánkba

Részletesebben

2017/2018 A KÖZÉPFOKÚ ISKOLÁK ÉRTESÍTÉSI KÖTELEZETTSÉGÉNEK TELJESÍTÉSE

2017/2018 A KÖZÉPFOKÚ ISKOLÁK ÉRTESÍTÉSI KÖTELEZETTSÉGÉNEK TELJESÍTÉSE GYŐRI KOVÁCS MARGIT NÉMET NYELVOKTATÓ NEMZETISÉGI ÁLTALÁNOS ISKOLA, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA, IPARMŰVÉSZETI SZAKGIMNÁZIUM ÉS SZAKKÖZÉPISKOLA A KÖZÉPFOKÚ ISKOLÁK ÉRTESÍTÉSI KÖTELEZETTSÉGÉNEK TELJESÍTÉSE

Részletesebben

Diákhitel Központ Zrt.

Diákhitel Központ Zrt. Diákhitel Központ Zrt. Éves kiadvány Statisztikai melléklet 2005/2006. tanév Statisztikai adatok az egyes intézményekben tanult, törlesztésre kötelezett ügyfelekről Budapest, 2006. augusztus 31. TARTALOM:

Részletesebben

Statisztikák a 2014-es HÓDításról

Statisztikák a 2014-es HÓDításról Statisztikák a 2014-es HÓDításról Iskolák (abc sorrendben) Résztvevők száma Átlagpont Álmos Vezér Gimnázium és Általános Iskola 90 85,58 benjamin 40 99,08 junior 14 63,14 kadét 36 79,31 Apáczai Csere János

Részletesebben

Kispesti Vass Lajos Általános Iskola Különös közzétételi lista

Kispesti Vass Lajos Általános Iskola Különös közzétételi lista Oktatási intézmény ; Eötvös Lóránd Tudományegyetem képző Főiskolai Kar; Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Kar; Budapesti Műszaki Egyetem- és Társadalomtudományi Kar; Pázmány Péter Katolikus

Részletesebben

A Bornemisza Péter Gimnázium, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Óvoda és Sportiskola tájékoztatója a 2017/2018. tanévben induló tanulmányi

A Bornemisza Péter Gimnázium, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Óvoda és Sportiskola tájékoztatója a 2017/2018. tanévben induló tanulmányi A Bornemisza Péter Gimnázium, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Óvoda és Sportiskola tájékoztatója a 2017/2018. tanévben induló tanulmányi területek képzési struktúrájáról Tájékoztató a tagozatokról

Részletesebben

A Pasaréti Gimnázium hírlevele

A Pasaréti Gimnázium hírlevele A Pasaréti Gimnázium hírlevele Tisztelt Szülők, kedves Diákok! A Pasaréti Gimnázium 2016/2017-es tanévének októberi hírlevelében megtalálhatják az állandó és várható programjainkat, valamint egyéb, közérdekű

Részletesebben

1. nap: 2006. március 11. (szombat)

1. nap: 2006. március 11. (szombat) VI. AMATŐR KOSÁRLABDA DIÁKOLIMPIA V-VI. kcs. ORSZÁGOS DÖNTŐ PAKS 1. nap: 2006. március 11. (szombat) ASE csarnok 11.00 FA/1-FA/2 Monor, József Barcs, Széchényi 57:35 11.50 FB/1-FB/2 Szécsény, Kőrösi Zalaegerszeg,

Részletesebben

SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA. képzési. tájékoztató. 2012/2013-as tanév. esti és levelező. Pécs 2012

SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA. képzési. tájékoztató. 2012/2013-as tanév. esti és levelező. Pécs 2012 SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA képzési tájékoztató 2012/2013-as tanév esti és levelező 1223 0255 1478 Pécs 2012 az esti és levelező tagozatos képzés általános tudnivalói Az iskola alapítványi fenntartású

Részletesebben

Lecsó fesztivál a Szt. István Általános Iskolában

Lecsó fesztivál a Szt. István Általános Iskolában 1. 1. Hétfő 2. 2. Kedd 3. 3. Szerda 4. 4. Csütörtök 5. 5. Péntek 6. Szombat 7. Vasárnap 6. 8. Hétfő 7. 9. Kedd 8. 10. Szerda 9. 11. Csütörtök 10. 12. Péntek 13. Szombat 14. Vasárnap 11. 15. Hétfő 12. 16.

Részletesebben

Programfüzet. Vizsoly Község Önkormányzatának és Egyházközségeinek hivatalos programja

Programfüzet. Vizsoly Község Önkormányzatának és Egyházközségeinek hivatalos programja Programfüzet Vizsoly Község Önkormányzatának és Egyházközségeinek hivatalos programja Augusztus 8. péntek Futóverseny Göncről Vizsolyba 10.00 Szenczi Molnár Albert nyomában futóverseny Gönc és Vizsoly

Részletesebben

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár programjai szeptember II. Rákóczi Ferenc Könyvtár

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár programjai szeptember II. Rákóczi Ferenc Könyvtár 2019. szeptember 9 15. II. Rákóczi Ferenc Könyvtár Miskolc, Görgey Artúr u. 11. Szeptember 11., szerda 14.00 Mit Miskolc adhatott az elővárosainak is Kerekasztal-beszélgetés Miskolc város és a Miskolc

Részletesebben

Palonai Magyar Bálint Általános Iskola

Palonai Magyar Bálint Általános Iskola Intézmény neve: Palonai Magyar Bálint Általános Iskola Igazgató: Makkos Csaba Címe: Fonyód Fő u. 8. Telefon / fax: 85 / 361423 Email cím: mbaltisk@tonline.hu OM azonosító: 034007 Telefon: 85361423 1. Pedagógusok

Részletesebben

Az iskola nyitvatartási ideje a Vénkert u. 2.szám alatti telephelyen: A Sinay Miklós utcai telephely nyitvatartási ideje:

Az iskola nyitvatartási ideje a Vénkert u. 2.szám alatti telephelyen: A Sinay Miklós utcai telephely nyitvatartási ideje: Debreceni SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája nyitvatartási rendje, a 2016/2017-es tanévre tervezett jelentősebb események Az iskola nyitvatartási ideje a Vénkert u.

Részletesebben

A Türr István Gimnázium és Kollégium Munkaterve a 2018/2019-es tanévben. Augusztus

A Türr István Gimnázium és Kollégium Munkaterve a 2018/2019-es tanévben. Augusztus A Türr István Gimnázium és Kollégium Munkaterve a 2018/2019-es tanévben Augusztus Augusztus 21. Augusztus 22-23 Augusztus 24. Augusztus 27-29. Augusztus 27. Augusztus 28. Augusztus 27-30 Augusztus 30.

Részletesebben

A Türr István Gimnázium és Kollégium Munkaterve a 2018/2019-es tanévben. Augusztus

A Türr István Gimnázium és Kollégium Munkaterve a 2018/2019-es tanévben. Augusztus A Türr István Gimnázium és Kollégium Munkaterve a 2018/2019-es tanévben Augusztus Augusztus 21. Vezetőségi értekezlet Augusztus 22-23 Augusztus 24. Augusztus 27-29. Augusztus 27. Augusztus 28. Augusztus

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA Budapest XIV. Kerületi Széchenyi István Általános Iskola KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA Budapest, 2018. szeptember 1 Különös közzétételi lista A 32/2008. ( XI. 24.) a nevelési- oktatási intézmények működéséről

Részletesebben

A felsőoktatásban működő szakkollégiumok támogatása (A pályázat kódja: NTP-SZKOLL-12) Döntési lista

A felsőoktatásban működő szakkollégiumok támogatása (A pályázat kódja: NTP-SZKOLL-12) Döntési lista 1. NTP-SZKOLL-12-P-0001 ELTE Bibó István Bibó István Tehetséggondozó Tevékenysége 3 000 000 2. NTP-SZKOLL-12-P-0002 Luther Otthon - Luther Márton 2013. tavasz 3. NTP-SZKOLL-12-P-0003 ELTE Eötvös József

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ ABONY Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskola 2740 Abony, Kossuth tér 18. Tel.: 06 53/360-071 e-mail: kinizsi@kinizsi-abony.sulinet.hu http://www.kinizsi-abony.hu OM azonosító: 032618 FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

Részletesebben

Heves Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület 2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ III. KORCSOPORT. Eger, június

Heves Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület 2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ III. KORCSOPORT. Eger, június Heves Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület 2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ III. KORCSOPORT Eger, 2015. június 14-16. 1 TELEKOM LABDARÚGÓ DIÁKOLIMPIA 2014/2015. TANÉVI DIÁKOLIMPIAI LABDAJÁTÉKOK III.

Részletesebben

A tehetséges hallgatók XXXII. OTDK-n történő részvételének támogatása (A pályázat kódja: NTP-OTDKR-14) DÖNTÉSI LISTA

A tehetséges hallgatók XXXII. OTDK-n történő részvételének támogatása (A pályázat kódja: NTP-OTDKR-14) DÖNTÉSI LISTA 1. NTP-OTDKR-14-0001 2. NTP-OTDKR-14-0002 3. NTP-OTDKR-14-0003 Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi i Műszaki és Gépészmérnöki i Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Pályázat a Semmelweis Egyetem

Részletesebben

Médiafigyelés FIGYELŐ (66,67. OLDAL)

Médiafigyelés FIGYELŐ (66,67. OLDAL) FIGYELŐ - 2017. 11. 09. (66,67. OLDAL) Dubéczi Zoltán Kamasz Melinda Évente több mint ezer közgazdasági tanuló folytat tanulmányokat vagy kap ösztöndíjat az MNB oktatási programjainak a segítségével. Újabban

Részletesebben

2. táblázat Belépési arányok a felsőoktatás A típusú programjaiba,

2. táblázat Belépési arányok a felsőoktatás A típusú programjaiba, MELLÉKLET 1. táblázat Felsőfokú továbbtanulásra jogosító végzettséget szerzettek aránya az adott korcsoportban, 2007 ISCED 3A ( A típusú programokra való belépési lehetőség) ISCED 3B ( B típusú programokra

Részletesebben

Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium

Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium Beiskolázási nyílt nap Szülői értekezlet 2018. szeptember 12. Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium Sok szeretettel köszöntjük a kedves Szülőket, Hozzátartozókat, Érdeklődőket!

Részletesebben

AVASTETŐI ÁLTALÁNOS ISKOLA 2012/2013. TANÉV MUNKATERVE

AVASTETŐI ÁLTALÁNOS ISKOLA 2012/2013. TANÉV MUNKATERVE S Z E P T E M B E R 1 Szo 2 V 3 H Tanévnyitó ünnepély 4 K Szülői értekezlet az első évfolyamosok részére Pattantyús, Széchenyi 5 Sze 6 Cs 7 P 8 Sz 9 V 10 H Szülői értekezlet - Széchenyi 11 K Szülői értekezlet

Részletesebben

A felsőoktatási intézmények Kazinczy Ferenc Szép magyar beszéd versenyének 40. országos döntője. Program

A felsőoktatási intézmények Kazinczy Ferenc Szép magyar beszéd versenyének 40. országos döntője. Program A felsőoktatási intézmények Kazinczy Ferenc Szép magyar beszéd versenyének 40. országos döntője Helyszín: Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudomány Kar Magyar Nyelvtudományi Tanszék 1088 Budapest,

Részletesebben

Felvételi tájékoztató 2017/18

Felvételi tájékoztató 2017/18 Felvételi tájékoztató 2017/18 Tomori Pál Magyar - Angol Két tanítási nyelvű Közgazdasági Szakgimnázium Cím: 1223 Budapest, Művelődés utca 21-27. Telephely kód: 001 Telefon: 06 1 362-1551 OM azonosító:

Részletesebben

2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ NYILVÁNOS SORSOLÁS VI. KORCSOPORT. Budapest, 2015. január 09.

2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ NYILVÁNOS SORSOLÁS VI. KORCSOPORT. Budapest, 2015. január 09. 2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ NYILVÁNOS SORSOLÁS VI. KORCSOPORT Budapest, 2015. január 09. 1 2014/2015. TANÉVI KOSÁRLABDA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VI. KORCSOPORT Kaposvár, 2015. január 23-25. RÉSZTVEVŐK

Részletesebben

csepeli nyár programajánló július augusztus

csepeli nyár programajánló július augusztus csepeli nyár programajánló 2017. július augusztus FINA Vizes VB (17. Úszó, Műúszó, Műugró, Óriástorony-ugró, Nyílt Vízi Úszó és Vízilabda Világbajnokság) Időpont: 2017. július 14 30. A vízisportokat szeretők

Részletesebben

A 2014/15-ES TANÉV FELADATTERVE 2014. SZEPTEMBER

A 2014/15-ES TANÉV FELADATTERVE 2014. SZEPTEMBER A 2014/15-ES TANÉV FELADATTERVE 2014. SZEPTEMBER 8. osztályok 1. (hétfő) 7.45 ELSŐ TANÍTÁSI NAP 8. (hétfő) 17.00 Szülői értekezlet alsó tagozat 11. (csütörtök) 16.30 Szülői Munkaközösségi értekezlet 15.

Részletesebben

OH Tanügy-igazgatási és Területi Koordinációs Főosztály Akkreditált egyedi érettségi vizsgatárgyak jegyzéke 2011.07.05. A vizsga szintje.

OH Tanügy-igazgatási és Területi Koordinációs Főosztály Akkreditált egyedi érettségi vizsgatárgyak jegyzéke 2011.07.05. A vizsga szintje. tárgy tárgy neve középiskola neve, 1. 6240/2003. közismereti Angol irodalom BME Nemzetközi Gimnázium 1117 Budapest, Bogdánfy u. 5/B emelt szint tárgyból utoljára a 2007. május-júniusi ban szervezhető érettségi

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA AZ ISKOLA EREDMÉNYESSÉGÉRŐL, FELKÉSZÜLTSÉGÉRŐL, SZEMÉLYI FELTÉTELEIRŐL SZÓLÓ LEGFONTOSABB INFORMÁCIÓK:

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA AZ ISKOLA EREDMÉNYESSÉGÉRŐL, FELKÉSZÜLTSÉGÉRŐL, SZEMÉLYI FELTÉTELEIRŐL SZÓLÓ LEGFONTOSABB INFORMÁCIÓK: KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA AZ ISKOLA EREDMÉNYESSÉGÉRŐL, FELKÉSZÜLTSÉGÉRŐL, SZEMÉLYI FELTÉTELEIRŐL SZÓLÓ LEGFONTOSABB INFORMÁCIÓK: Az intézmények eredményességéről, felkészültségéről, személyi feltételeihez

Részletesebben

A Szerencsi Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Óvoda és Bölcsőde különös közzétételi listája

A Szerencsi Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Óvoda és Bölcsőde különös közzétételi listája A Szerencsi Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Óvoda és Bölcsőde különös közzétételi listája Az iskola pedagógusainak végzettsége, szakképzettsége: Sorszám végzettség Tantárgyfelosztás

Részletesebben

2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ IV. KORCSOPORT. Debrecen, június

2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ IV. KORCSOPORT. Debrecen, június 2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ IV. KORCSOPORT Debrecen, 2015. június 05-07. 1 A KOSÁRLABDA DIÁKOLIMPIA VERSENYPROGRAMJA RÉSZTVEVŐK, SORSOLÁS LEÁNYOK Ssz. Megye Iskola neve Település Testnevelő, felkészítő

Részletesebben

SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA. képzési. tájékoztató. 2011/2012-es tanév. esti és levelező. Pécs 2011

SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA. képzési. tájékoztató. 2011/2012-es tanév. esti és levelező. Pécs 2011 SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA képzési tájékoztató 2011/2012-es tanév esti és levelező 1223 0255 1478 Pécs 2011 az esti és levelező tagozatos képzés általános tudnivalói Az iskola alapítványi fenntartású

Részletesebben

Összefoglaló a 2014. évi ügyészségi fogalmazói pályázatról

Összefoglaló a 2014. évi ügyészségi fogalmazói pályázatról Összefoglaló a 2014. évi ügyészségi fogalmazói pályázatról I. A pályázati felhívás és az előszűrés Az Ügyészségi Közlöny 2014. évi 6. számában megjelent 20 ügyészségi fogalmazói álláshelyre szóló pályázati

Részletesebben

MÓRICZ ZSIGMOND ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM, SZAKKÉPZŐ ISKOLA, KOLLÉGIUM, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY ÉS PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLAT

MÓRICZ ZSIGMOND ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM, SZAKKÉPZŐ ISKOLA, KOLLÉGIUM, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY ÉS PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLAT MÓRICZ ZSIGMOND ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM, SZAKKÉPZŐ ISKOLA, KOLLÉGIUM, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY ÉS PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLAT M U N K A T E R V a 2011/2012-es tanévre Tiszakécske, 2011. augusztus

Részletesebben