Budapest Főváros XV. Kerületi Önkormányzat

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Budapest Főváros XV. Kerületi Önkormányzat"

Átírás

1 Budapest Főváros XV. Kerületi Önkormányzat EMLÉKEZTETŐ a án órakor kezdődő Lakossági fórumról Helyszín: Jelen vannak: Polgármesteri Hivatal, Díszterem Gyurcsánszky János alpolgármester Montvai József főépítész Musztafa Tímea Keresztes Jenő COWI Magyarország Kft. Vajda Balázs COWI Magyarország Kft. Szedő Gyula COWI Magyarország Kft. Kovács Ambrus NIF ZRt. Dávid Gábor Közlekedés Kft. Kovács Zsolt VITEKO Kft Árkosi Sándor képviselő dr. Balogh András képviselő Báder György képviselő Gyurkovics Miklós képviselő Németh Angéla képviselő Tóth Imre képviselő Tárgy: Budapest XV., MÁV Elővárosi Vasúthálózat fejlesztése Gyurcsánszky János: Köszönti a megjelenteket, a lakossági fórumot órakor megnyitja. A MÁV elővárosi vasútvonal fejlesztésével kapcsolatban fognak a mai fórumon tájékoztatást adni az érdeklődőknek. Bemutatja a tervezőket. Először Montvai József főépítész ismerteti az elképzeléseket, utána Kovács Ambrus a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő ZRt. képviseletében ad tájékoztatást. Kéri a jelenlévőket, hogy a témát illetően tegyék fel kérdéseiket. Az egyéb jellegű kérdések tekintetében a fórumot követően készséggel áll az érdeklődők rendelkezésére.

2 2 Montvai József: Köszönti a megjelenteket. Ma egy nagy közlekedési rendszer kis részéről lesz szó. Budapest Közlekedési Rendszerfejlesztési Terve minden évben felülvizsgálatra kerül, mely érinti a vasúti-, a tömegközlekedési- és a közúti fejlesztést is. Kiemeli a tömegközlekedési hálózat fejlesztését, a P+R parkolók kialakítását. Mindennek szerves részét képezi a MÁV fejlesztése is. A MÁV fejlesztéseit ütemezetten, pályázat útján elnyert anyagi fedezettel, hosszú távú koncepció keretén belül tudja kivitelezni. Az infrastruktúra elsősorban közlekedési és közmű fejlesztés is kiemelt szempont. A középtávú fejlesztési programot a képviselő-testület már tárgyalta, és kiegészítette számos, a kerület szempontjából nélkülözhetetlen elemmel. Nem önálló programról, hanem egy nagyobb fejlesztésről van szó. Kovács Ambrus (NIF ZRt., elővárosi projektvezető): Javasolja, hogy a prezentációt követően, a terv konkrétabb ismeretében tegyék fel kérdéseiket. Az 1067/2005. számú kormányhatározat alapján indulhatott el a fejlesztés tervezése. Már korábban átvették a MÁV EU támogatással megvalósuló fejlesztéseinek lebonyolítását től NIF ZRt-vé alakulva végzik a fejlesztések koordinálását. A megvalósíthatósági tanulmány a források korlátozott rendelkezésre állása miatt több, önálló ütemre, és 25 éves időtartamra lett felosztva. Az első ütem két fejlesztési feladatát a Nyugati és a Keleti pályaudvar csatlakozó vonalszakaszaira vonatkozóan indították el. Több projekt pályázati kiírása is folyamatban van. Tervezik a 71-es, a 100 as vonalak, valamint a Nyugati pályaudvar tervezési feladatainak pályázati kiírását. A tervezők ismertetik elképzeléseiket. Kovács Zsolt (VITEKO Kft.): A kerületet érintő fejlesztési szakaszok magukba foglalják Rákosrendező-, Rákospalota-Újpest állomást és az Istvántelki megállóhelyet is. Korszerűsítik a vasúti pályát, mely sebesség- és tengelyterhelés emelést eredményez. Fejlesztik az utasforgalmi létesítményeket, kiemelten a peron kialakítást, az akadálymentesített közlekedés biztosítását, a környezet- és zajvédelemre is hangsúlyt fektetve. A terv részét képezi az úgynevezett ráhordási fejlesztés is. A déli oldalon a felüljáró felújításra, míg az északi oldalon lévő elbontásra kerül egy aluljáró kialakítása mellett. Az Árpád úti felüljáróval egyvonalban új, szintén akadálymentesített aluljárót létesítenek, mely a jelenlegi, balesetveszélyes szintbeli átjáró kiváltását eredményezi. A közterületen rendezett zöldterületet hoznak létre. A Szerencs utcai útátjáró is felújításra kerül. A nyugati oldalon 239 férőhelyes P+R parkoló, és 60 db kerékpártároló létesül, forgalomtechnikai beavatkozásokkal kiegészítve. Prezentáció keretében ismerteti a korábban nagyvonalakban vázolt elképzeléseket. Dávid Gábor (Közlekedés Kft.): A Novák piacnál a forgalmi rend nem változik, az aluljárónál az útpályát a járdaszintig megemelik.

3 3 A IV. kerületi oldalon a zöldterület, illetve a jelenleg rendezetlen formában történő parkolás kérdését is megoldják. A parkoló kialakításához a jelenlegi csomópont átépül. Kovács Ambrus: Megköszöni a figyelmet, várja a felmerült kérdéseket. Gyurcsánszky János: A projekt ismeretében a kerület vonatkozásában kedvezőnek ítéli a beruházást. Kiemeli, hogy a mozgásukban korlátozott emberek is használni tudják a létesítményeket. Az Önkormányzat kérésének megfelelően a Sín utcánál nem kerül sor parkoló kialakításra. Helyette a Lukácsi Sándor utcánál 20 férőhelyes kerékpártárolót létesítenek, mely az igényeknek megfelelően a későbbiek folytán bővíthető. A biztonságtechnikai berendezésekre is kellő hangsúlyt fektet a terv. A Kerületi Szabályozási Tervet a NIF ZRt-vel közösen készítik el. Kéri a témával kapcsolatos kérdéseket. Tóth István : Rákospalota Újpest állomáson a régi felvételi épület megmarad? Az ismertető nem taglalta a kerületet érintő Körvasútsort. Milyen tervek vannak ezzel kapcsolatban? A bécsi megoldáshoz hasonlóan a nagy vasút nem lehetne része a fővárosi közösségi közlekedésnek? Ezen gondolkoztak a fővárosi illetékesek? XV. kerületi lakos: A kertvárosi részt egyáltalán nem érinti a terv? Vannak egyeztetések a vasúttal? Mikóvits József: A tömegközlekedés hogyan csatlakozik az elővárosi vasúthoz? Az Istvántelki állomás fejlesztésével szemben a földalatti felszínre hozását hangsúlyozza. Az állomásnál a vasúti közlekedéshez milyen tömegközlekedési eszközt lehet hozzárendelni? Javasolja az egész távlati fejlesztési terv átgondolását. Dr. Balogh András (képviselő): A tervezés már befejeződött? Javasolja, hogy Rákospalota kertváros megállóhelyre is terjesszék ki a tervezést. A 25 éves, több ütemre osztott terv mellett, olyan elképzelésre is kíváncsi lenne, mely a korlátozott lehetőségek mellett a tervezői fantáziát helyezi előtérbe. Örömét fejezi ki, hogy készülnek ilyen jellegű tervek. Amennyiben megvalósul valóban sokan fogják használni, példaként említi a kiépített kerékpár úthálózatot. Szükségesnek tartja a tömegközlekedés és a fejlesztési terv összehangolását. Báder György (képviselő): Évek óta kérdés, a Körvasútsor, a Ferihegyi gyorsvasút. A tervben nem érezhető, hogy bekapcsolódik az elővárosi vasút tervébe. Felmerült-e az összekapcsolás lehetősége? Mikor számíthatnak az első lépcsőre?

4 4 Ferenc Gyuláné: A feltehetően minőségi változást eredményező első ütem mikor kezdődik el? A Pozsonyi utcai aluljáró kérdése 50 éve függőben van. Rákospalota bejárata siralmas állapotot tükröz. A vasútállomással és környékével kapcsolatban elmondja, hogy a Sín utca végig nyitott ezáltal roppant balesetveszélyes. A korábbi ígéretekkel szemben a Novák piacnak helyet adó vasúti terület (rendszeres) takarítása is elmarad(t). Örül az Újpesti oldalon elért változásoknak, ellenben itt is szeretne pozitív előrelépést látni. Mikóvits József: Egy átfogó tervismertetést várt, mely a már meglévő vasúti infrastruktúra tovább gondolását, tovább fejlesztését taglalta volna az elővárosi tömegközlekedés kialakítása reményében. A terv részeként került volna kidolgozásra a kerületet érintő beruházási terv. Fontosnak tartja, hogy egy ilyen nagy és átfogó beruházásnál tervpályázatot írjanak ki. Kifogásolja a prezentáció értelmezhetőségét. Javasolja, hogy az önkormányzatnál a tervek az érdeklődők számára is megtekinthetőek legyenek. Kéri, hogy a témával kapcsolatban legyenek még fórumok. Gyurcsánszky János: Kéri a jelenlévőket vegyék figyelembe, hogy MÁV területet, MÁV fejlesztést érintő és, MÁV, illetve EU finanszírozott tervről van szó. Szilasi János: A Sín utca forgalmára kihatással lesz a forgalom egyirányúsítása? A tehervonatok fogadására kiépített nagyobb teherbírású sínpár közelebb kerül a házakhoz? A jelenlegi vonatforgalom is károsan befolyásolja a házak állapotát. Réthelyi Géza: Az új vágányok el lesznek látva rezgéscsillapítással? Botrágyi Józsefné:Az Istvántelki megállónál a felújítandó felüljáró helyett nem lehet aluljárót kiépíteni? Az állomást és a Sín utcát aluljáróval kötik össze? Csaba Zsolt: Rákospalota-Újpest állomáshoz hasonlóan Istvántelek megállónál is kialakítanak biciklitárolót? A vonatforgalmat érinti a fejlesztés? A megemelkedett vonatszám miatt a Szerencs utcai útátjáró használhatatlan lesz? Dr. Varga Erzsébet (Együtt Újpalotáért É.E.): A váci vonallal, az újpesti állomással, a zónásítással, illetve a vasúti kocsik állapotával kapcsolatban mondja el észrevételeit. Mint dunakanyari üdülőtulajdonos nehezményezi, hogy az újpesti állomás felújítása mellett a váci megállót mint fogadóállomást nem újítják fel. A turizmus szempontjából is fontos állomáson nincs peron, kritikus állapotok vannak. A zónásítást nem tartja jó megoldásnak, noha a vonatok félóránként járnak. A Szob felől érkező ingavonatok miért nem állnak meg Újpest állomáson? Ezt az iskolába járó diákok is ki tudnák használni,

5 5 amennyiben a megfelelő tömegközlekedést is mellé rendelik. A vonatok állapotát szégyenteljesnek ítéli. A kihasználtságot illetően is aggályai vannak. Ez mennyire éri meg a MÁV-nak? Gyurcsánszky János: Felkéri a tervezőket válaszadásra. A MÁV ZRt. hatáskörébe tartozó kérdésekre nem tudnak válaszolni, azokat illetékességből továbbítják a vasúttársaságnak. Kovács Ambrus (NIF ZRt.): Köszöni a kérdéseket. Rákospalota-Újpest régi felvételi épülettel kapcsolatban elmondja, hogy az épület a beruházás keretén belül felújításra kerül. A körvasút a fővárosi tömegközlekedés része lesz? Komplex elővárosi tanulmány készült, mely a web-oldalon megtekinthető. A honlap az érintett tömegközlekedéssel kapcsolatos kérdésekre is választ ad. Miért csak Rákospalota-Újpest vonatkozásában volt szó a vonalról? A 71-es vonalra vonatkozó tenderkiírás a héten megtörtént. Vác állomásig folyamatban van a tervezési feladat kiírása és ütemesen a megvalósítása is. A tömegközlekedés csatlakoztatásával kapcsolatban elmondja, hogy fős közvélemény kutatáson alapuló, több lakossági fórumon ismertetett anyagról van szó. A racionális észrevételeket figyelembe veszik, civil szervezetekkel és az önkormányzatok segítségével a lakossággal is egyeztetnek. Valamennyi létesítmény kétféle módon kivitelezhető, végleges kialakítással, illetve bővíthető formában ben elkezdődhetnek az építési munkálatok amennyiben a tőke pályázatok és az engedélyek rendelkezésre fognak állni. A munkák befejezésének ütemezetten 2013-ig kell befejeződnie. A Pozsony utcai aluljáró vasúttal érintkező részét szigeteléssel fogják ellátni. Sín utcai átjárást megszüntetik, a későbbiek folyamán kizárólag az aluljárót lehet igénybe venni. A tervpályázatra vonatkozóan elmondja, hogy valamennyi esetben közbeszerzési eljárással választják ki a tervezőket. A Sín utca forgalma nem fog változni, kizárólag biciklitárolók kerülnek kialakításra. A vágányok valóban közelebb kerülnek a házakhoz, ellenben a kialakítandó zajvédő falak a jelenleginél kedvezőbb feltételeket teremtenek. A rezgéscsillapítás véleménye szerint az újjáépített, hézagnélküli felépítmény tükrében előnyösen befolyásolja a kérdést. Az Istvántelki felüljáró helyett létesítendő aluljáróval kapcsolatban vázolja, hogy a jelenlegi két felüljáróból egyet elbontanak, melyet aluljáróval helyettesítenek. Rákospalota-Újpest állomásépületnél is lesz aluljáró. Az Istvántelki megállónál igény híján nem terveztek biciklitárolót. A vonatszámot tekintve, az útátjárók biztosítási módját meghatározták és a javaslatokat a felügyelet felé beadták. Az ütemes közlekedés kialakítása miatt a jelenleginél adott esetben jobb helyzet alakítható ki. Törekedtek arra, hogy a kerület vonatkozásában fontos kérdéseket hangsúlyozzák ki. Sokkal komfortosabb aluljáróval, magas peronnal biztosított közlekedés lesz, az átszálló kapcsolatok is jobbak lesznek. A 7-es és a 2-es vonal munkálatai jelenleg már

6 6 folynak, gyakorlatilag ez a probléma is meg fog oldódni. Miért nem állnak meg a vonatok egy-egy állomáson? Ez MÁV Startot érintő kérdés. Javasolja, hogy a kérdező írjon levelet a MÁV Start felé. A vonatok állapotával kapcsolatban elmondja; az egész elővárosi vonalon a járművek is le lesznek cserélve. Korszerű vonatok fognak közlekedni, ezek együtt valósulnak meg a pályafejlesztésekkel. Szedő Gyula (COWI Magyarország Kft.): A távlati koncepció iránt nagy érdeklődés mutatkozott a kérdezők részéről. Rákospalota kertváros, a 71-es vonal fejlesztése most kerül kiírásra, itt kétvágányú pálya lesz Veresegyház felé. Hasonló gyorsasággal el lehet majd érni az érintett településeket is. Káposztásmegyer bekötését is vizsgálták, megállapították, hogy Dunakesziig a négy vágányt tovább kell vinni. Az állomás kapacitása és struktúrája lehetővé teszi, hogy négy vágány menjen Dunakeszi állomásig, és akár Káposztásmegyer megállóhelyet is ki lehet építeni. A jelenlegi és a távlati menetrend alapján elemezték ezt, jelen pillanatban még nincs akkora kapacitás Vác felé, hogy többletmegállókat be lehessen építeni. Az összhangot úgy lehet megteremteni, ha a nyílt vonali vágány, vagyis a két állomás közötti vágányhálózat is fejlesztésre kerül. A Pozsonyi úti aluljáróval kapcsolatban elmondja, hogy bizonyos szigetelések mellett rezgésvédelemmel kerül kialakításra. Az egész állomás új felépítményt kap, talajcsere mellett, vagyis a nagyobb terhelés mellett, amit a sebesség okoz, kevesebb rezgés kerül át a földbe. Erre méréseket végeztek a környezetvédelmi kollegák. A Körvasút sorral kapcsolatban elmondja, a koncepcióban szerepel, hogy akár Rákospalota-Újpest felől, a veresegyházi vonatok ne a Nyugati Pályaudvaron menjenek el, hanem a Körvasút soron. Ez a MÁV belügye. A távlati fejlesztésekben szerepel az is, hogy Rákosrendező felé a jelenlegi három vágány helyett négy vágány megy ki. Ez szintén vasútszakmai kérdés, mely a jövőben kerülhet tisztázásra természetesen az anyagi fedezet mellett. A javaslatok erre vonatkozólag is elkészültek. A vonatforgalomra kihatással van a pályarendszer kialakítása is. Egy-egy sínpár nem bír el forgalomilag többet. A Sín utcai lakóknak elmondja, hogy a fejlesztéseket követően sem lesz 5-6 tehervonatnál több napi szinten. Dávid Gábor (Közlekedés Kft.): Egy rövid gondolattal szeretné kiegészíteni, amit Kovács Ambrus úr mondott, hogy mely vágányok kerülnek közelebb a lakott területekhez. A rajzon is látszik, hogy vannak olyan vágányok, melyek valóban közelebb vannak a lakóterületekhez, azonban azok a vágányok, melyeken vonatforgalom zajlik a mai helyükön maradnak, illetve az újpesti oldalon mozdulnak el. Az elhangzottakkal együtt, tehát a pályakorszerűsítéssel, a zajvédő falakkal, a jelenleginél jobb feltételek alakulnak ki ezzel a beruházással.

7 7 Kovács Zsolt (VITEKO Kft.): A tömegközlekedés tekintetében elmondja, a 2013-as elképzelések szerint a Nyugati Pályaudvar kapcsolatai nem változnak, Rákosrendező állomáson az utasforgalom átkerül a Hungária körúthoz, és az 1- es villamoshoz igen kedvező átszállási kapcsolatok létesülnek, méteres gyaloglással át lehet szállni a vasútról a villamosra. Istvántelken megmaradnak az autóbusz kapcsolatok, ennek a megállónak nem is az a célja, hogy nagy átszálló állomássá lépjen elő. Ezt sem a környezete nem engedi meg, sem pedig ilyen igény nincs ott. Rákospalota-Újpest állomásnál első ütemben megmarad a villamos felé, illetve az autóbuszok felé a kapcsolat, és egyszer az északdéli metró is eléri Rákospalota - Újpest állomást, de nem ennek a projektnek a keretében, hanem fővárosi fejlesztés keretében. Ez a fejlesztés szerepel a főváros elképzelési között, de nyilván nem ugyanebben az ütemben. Káposztásmegyer lesz a következő jelentős átszálló állomás, ahol szintén komoly viszonylatok találják meg a vasútvonalat. Gyurcsánszky János: Ez a beruházás a kerület érdekeit is szolgáló MÁV beruházás, mellyel jól jár a kerület lakossága, és területileg határos a kerület a MÁV területtel és a vasútállomással. A kerületnek illik és kell véleményt mondania, meg kell határozni, hogy legyen környezetvédelmi és zajvédelmi hatástanulmány, amely számba veszi mindazt, milyen ártalmakat okozhat ez a beruházás, vagy milyen kedvező hatása lesz. Mint a területet érintő önkormányzat így adtak előzetes hozzájárulást az elképzelésekhez, néhány kikötést tettek, például azt, hogy szabályozási tervet kell készíteni a területre. A Dugonics utcán végighaladva az Istvántelki főműhelyig, nagyon sokan élnek a környéken rákospalotaiak is, az Istvántelki főműhelyben ma is folyik termelőmunka, nem annyi mint korábban, de jelentős számban dolgoznak olyanok akik igénybe veszik a vasúti szolgáltatást. A Dugonics utcánál a sínpálya korszerűsítésnél, a peronmegemelésen túl két áthaladási lehetőség van, egy aluljáró, ahol akadálymentesen kerékpárral is meg lehet közelíteni a vasútállomást, és lesz egy felüljáró, amely fel lesz újítva. Kerékpár tároló nem épül, mert ilyen lakossági igény nem érkezett. De ha lesz erre igény, akkor a kerületi önkormányzat valószínűleg meg fogja teremteni ennek lehetőségét. Néhány kerékpár tárolót megépíteni nem lehet pénzkérdés. A Rákospalota Újpesti vasútállomásnál két darab aluljáró lesz. Egy a Fő út vonalában, egy a Lukácsi Sándor utcánál, ahol 20 db kerékpártároló fog épülni, amely szükség esetén bővíthető. Ezek az aluljárók korszerű világítással készülnek el, be lesznek kamerázva, vagyis a közbiztonság szempontjából sok garanciális elemet fog tartalmazni. A Sín utca mellett ha lesz közelebb egy vágány, a pályakorszerűsítésnél is csökken a zajártalom, amit a zajvédő fal is csökkenteni fog, az ott élők így nem kerülhetnek kedvezőtlenebb helyzetbe. A beruházás várhatóan 4-5 év múlva fog elkezdődni, mert tervdokumentáció kell a pályáztatáshoz, az EU-forrásokhoz. Ma a jövőről kell dönteni. Abban reménykedni, hogy a földalatti ki fog jönni a Körvasútsorig, teljesen hiú ábránd,

8 8 nincs benne a távlati fejlesztési tervben. Nem valósul meg sajnos a Dél-Buda Rákospalotai metró sem, mert a Bosnyák térnél befejeződik. A MÁV tevékenységét illetően elmondja, akár a vasútállomás területe, akár a tisztaság, akár más csatlakozási pontokról van szó, ebben nem tudnak most megállapodni, mert ezek a problémák ennek a projektnek nem része. Ezek jogos igények, de nem része a tervnek. Minél több garanciát szeretne kérni a tervezésben, hogy majdan a kivitelezésben ne legyenek gondok, problémák, vagy lehetőleg minimalizálva legyenek. Abban a reményben támogatja az önkormányzat az elképzeléseket, hogy a lakosság egyetértésével találkozik. Kéri a lakosság támogatást. A munka tovább folyik, elkezdődik a kerületi szabályozási terv készítése, melynek tárgyában további lakossági fórumokon találkozik az önkormányzat a kerület lakosaival. Három négy év múlva biztos részleteket tudnak már mondani; nyert-e a kerület erre a célra pénzt, illetve a MÁV nyert-e pályázati forrást az Európai Uniótól, illetve mikor tudja megvalósítani ezt a fontos beruházást, amely remélhetőleg a kerület lakosságának hasznára fog válni. A MÁV felé feltett kérdéseket ahogy korábban is továbbítani fogják a MÁV-nak. Az aluljáró tisztasága fővárosi feladat, a NOVÁK piac melletti tisztasággal kapcsolatos probléma a XV. kerületi Önkormányzat felelősége is, illetve az ottani kereskedőké. XV. kerületi lakos: Az állomás felújításával kapcsolatban kérdezi, hogy milyen lesz a tervek szerint? Dávid Gábor (Közlekedés Kft.): Műemléki helyi védettség alatt van, csak renoválni lehet, a mai kor követelményeinek megfelelő technológiával. Gyurcsánszky János: Megköszöni a jelenlévőknek a részvételt, a tervezőknek a prezentációt, a lakossági fórumot bezárja. K.m.f. Gyurcsánszky János alpolgármester

2. melléklet: IV. kerület A településfejlesztési dokumentumokra a 21 napos határidőn túl beérkezett vélemények feldolgozása

2. melléklet: IV. kerület A településfejlesztési dokumentumokra a 21 napos határidőn túl beérkezett vélemények feldolgozása 2. melléklet: IV. kerület A településfejlesztési dokumentumokra a 21 napos határidőn túl beérkezett vélemények feldolgozása 1 Budapest IV. kerület A településfejlesztési dokumentumokra a 21 napos határidőn

Részletesebben

Tisztelt Képviselő testület!

Tisztelt Képviselő testület! Tisztelt Képviselő testület! Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. nyílt közbeszerzési eljárást írt ki Esztergom intermodális csomópont fejlesztésének két részajánlatára vonatkozóan. Az első részajánlat

Részletesebben

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS SZELES U. ÁLLOMÁS U. (GÖMÖRI PÁLYAUDVAR) ZSOLCAI KAPU EPERJESI UTCA KÖZÖTTI TERÜLET

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS SZELES U. ÁLLOMÁS U. (GÖMÖRI PÁLYAUDVAR) ZSOLCAI KAPU EPERJESI UTCA KÖZÖTTI TERÜLET MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS SZELES U. ÁLLOMÁS U. (GÖMÖRI PÁLYAUDVAR) ZSOLCAI KAPU EPERJESI UTCA KÖZÖTTI TERÜLET TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERVÉNEK, HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK ÉS SZABÁLYOZÁSI TERVÉNEK MÓDOSÍTÁSA

Részletesebben

Budakalász Város Önkormányzat Polgármestere E L ŐT E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület augusztus 31-ei rendes ülésére

Budakalász Város Önkormányzat Polgármestere E L ŐT E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület augusztus 31-ei rendes ülésére Budakalász Város Önkormányzat Polgármestere 199/2010 (VIII. 31.). sz. előterjesztés E L ŐT E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2010. augusztus 31-ei rendes ülésére Tárgy: Javaslat a HÉV korszerűsítési

Részletesebben

Üzemeltetési szervezetek elvárásai a fejlesztésekkel szemben

Üzemeltetési szervezetek elvárásai a fejlesztésekkel szemben Szaktudás. Üzembiztonság. Hatékonyság. Üzemeltetési szervezetek elvárásai a fejlesztésekkel szemben Virág István igazgató Bükfürdő, 2019. április 09-11. XX. Közlekedésfejlesztési és beruházási konferencia

Részletesebben

MIT KÉSZÍTETTÜNK, KÉSZÍTÜNK ELŐ BUDAPESTEN?

MIT KÉSZÍTETTÜNK, KÉSZÍTÜNK ELŐ BUDAPESTEN? MIT KÉSZÍTETTÜNK, KÉSZÍTÜNK ELŐ BUDAPESTEN? Nyul Zoltán Stratégia és Innováció igazgató BKK Zrt. Budapest, 2018. november 14. MEGVALÓSULT UNIÓS TÁMOGATÁSÚ PROJEKTEK 2007-2013 2014-2020 Szél Kálmán tér

Részletesebben

A 4-es metró kelenföldi végállomása Civil javaslat a környezet- és költségkímélő megoldásra

A 4-es metró kelenföldi végállomása Civil javaslat a környezet- és költségkímélő megoldásra A 4-es metró kelenföldi végállomása Civil javaslat a környezet- és költségkímélő megoldásra A 4-es metró beruházásával kapcsolatos egyes kérdésekről a sajtóban és a szakemberek között is éles viták zajlanak.

Részletesebben

Közlekedési Operatív Program keretében között a MÁV Zrt. hálózatán megvalósításra javasolt, előkészítés alatt álló fejlesztések

Közlekedési Operatív Program keretében között a MÁV Zrt. hálózatán megvalósításra javasolt, előkészítés alatt álló fejlesztések Közlekedési Operatív Program keretében 2007-2013 között a MÁV Zrt. hálózatán megvalósításra javasolt, előkészítés alatt álló fejlesztések 2010. június 10. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv 1 903 637

Részletesebben

A SZÉLL KÁLMÁN TÉR, MINT AZ ÉLHETŐ KÖZLEKEDÉSI TÉR ÉS AZ ÉPÍTÉSZET KAPCSOLATA A KÖZELJÖVŐBEN ÉS A TÁVLATBAN. Szűr Árpád. (tervező) Vasútépítés

A SZÉLL KÁLMÁN TÉR, MINT AZ ÉLHETŐ KÖZLEKEDÉSI TÉR ÉS AZ ÉPÍTÉSZET KAPCSOLATA A KÖZELJÖVŐBEN ÉS A TÁVLATBAN. Szűr Árpád. (tervező) Vasútépítés A SZÉLL KÁLMÁN TÉR, MINT AZ ÉLHETŐ KÖZLEKEDÉSI TÉR ÉS AZ ÉPÍTÉSZET KAPCSOLATA A KÖZELJÖVŐBEN ÉS A TÁVLATBAN Szűr Árpád (tervező) Vasútépítés Budapest, 2013. november 28. Történeti áttekintés Tartalom Megvalósításra

Részletesebben

Budapest Hatvan vasútvonal fejlesztése. Lakossági fórum Gödöllő, 2013. szeptember 18.

Budapest Hatvan vasútvonal fejlesztése. Lakossági fórum Gödöllő, 2013. szeptember 18. 1 Budapest Hatvan vasútvonal fejlesztése Lakossági fórum Gödöllő, 2013. szeptember 18. 2 Bemutatkozás Beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. 1134 Budapest, Váci út 45. (1) 436-8100 info@nif.hu

Részletesebben

Beszámoló a balatoni közösségi közlekedéssel kapcsolatos pályázatok és projektek helyzetéről. BFT tanácsülés 2013. augusztus 28.

Beszámoló a balatoni közösségi közlekedéssel kapcsolatos pályázatok és projektek helyzetéről. BFT tanácsülés 2013. augusztus 28. Beszámoló a balatoni közösségi közlekedéssel kapcsolatos pályázatok és projektek helyzetéről BFT tanácsülés 2013. augusztus 28. Dorner Lajos és Sebestyén István közlekedési szakértők Balatoni Integrációs

Részletesebben

XI. Határok nélküli partnerség

XI. Határok nélküli partnerség XI. Határok nélküli partnerség 2017. október 6. Salgótarján Győrik Balázs mb. igazgató-helyettes NIF Zrt. 2017 2020 k özötti i dőszak vasúti projektjei Tartalom Folyamatban lévő, és befejezett szakaszolt

Részletesebben

XVIII. Közlekedésfejlesztési és Beruházási Konferencia

XVIII. Közlekedésfejlesztési és Beruházási Konferencia XVIII. Közlekedésfejlesztési és Beruházási Konferencia 2017. április 28. Bükfürdő Győrik Balázs koordinációs főmérnök NIF Zrt. Folyamatban l évő és előkészítés a l a t t álló vasúti f ejlesztések Tartalom

Részletesebben

Andó János Hálózatfejlesztés vezető MÁV Zrt. Fejlesztési és Beruházási Főigazgatóság. VAMAV Kft. Évnyitó rendezvény Budapest 2014.01.23.

Andó János Hálózatfejlesztés vezető MÁV Zrt. Fejlesztési és Beruházási Főigazgatóság. VAMAV Kft. Évnyitó rendezvény Budapest 2014.01.23. Andó János Hálózatfejlesztés vezető MÁV Zrt. Fejlesztési és Beruházási Főigazgatóság VAMAV Kft. Évnyitó rendezvény Budapest 2014.01.23. Állandó és ideiglenes sebességkorlátozások alakulása A pályafelügyeleti

Részletesebben

VILLAMOS VASÚTI PÁLYÁK. Juhász Zsoltné tervező FŐMTERV ZRT. 2011. április 20. MISKOLC

VILLAMOS VASÚTI PÁLYÁK. Juhász Zsoltné tervező FŐMTERV ZRT. 2011. április 20. MISKOLC VILLAMOS VASÚTI PÁLYÁK TERVEZÉSÉNEK TAPASZTALATAI Juhász Zsoltné tervező FŐMTERV ZRT. 2011. április 20. MISKOLC TÁRSASÁGUNK A FŐMTERV ZRT. Az ország egyik legnagyobb infrastruktúra tervezője 60 éve aktív

Részletesebben

Kötöttpályás fejlesztések a DÉLI KÖRVASÚT környezetében

Kötöttpályás fejlesztések a DÉLI KÖRVASÚT környezetében Kötöttpályás fejlesztések a DÉLI KÖRVASÚT környezetében XX. Közlekedésfejlesztési és beruházási konferencia Bük 2019.04.12. Takács Miklós közlekedéstervezési igazgató & Ferencz Edina vasútiroda vezető

Részletesebben

MÁV 80a számú vasúti fővonal. Rákos - Hatvan szakasz korszerűsítése

MÁV 80a számú vasúti fővonal. Rákos - Hatvan szakasz korszerűsítése MÁV 80a számú vasúti fővonal Rákos - Hatvan szakasz korszerűsítése Rákos - Hatvan vasútvonal korszerűsítése projekt SB-RÁKOS 2017 Konzorcium Rákos - Hatvan vasútvonal korszerűsítése projekt Építés 53 km

Részletesebben

Fejlesztések hatása az üzemeltetési tevékenységre

Fejlesztések hatása az üzemeltetési tevékenységre Üzemeltetés. Fejlesztés. Modernizáció. Fejlesztések hatása az üzemeltetési tevékenységre Veszprémi László üzemeltetési vezérigazgató-helyettes MÁV Zrt. Tartalom Fejlesztési igények általában Fejlesztések

Részletesebben

A 79-es trolibusz útvonalának meghosszabbítása, és hétvégi üzemének kiváltása a 20E viszonylat átalakításával

A 79-es trolibusz útvonalának meghosszabbítása, és hétvégi üzemének kiváltása a 20E viszonylat átalakításával A 79-es trolibusz útvonalának meghosszabbítása, és hétvégi üzemének kiváltása a 20E viszonylat átalakításával 1) A társadalmi egyeztetésen meghirdetett javaslatok Terveink szerint 2013. június 3-tól munkanapokon

Részletesebben

Infrastruktúra tárgy Városi (települési) közlekedés

Infrastruktúra tárgy Városi (települési) közlekedés Infrastruktúra tárgy Városi (települési) közlekedés Kálnoki Kis Sándor okl. mérnök, okl. városrendezı szakmérnök 2007. április 18. Városi közlekedési módok Vasúti közlekedés Közúti közlekedés Közösségi

Részletesebben

MÁV 80a számú vasúti fővonal. Rákos - Hatvan szakasz korszerűsítése

MÁV 80a számú vasúti fővonal. Rákos - Hatvan szakasz korszerűsítése MÁV 80a számú vasúti fővonal Rákos - Hatvan szakasz korszerűsítése Rákos - Hatvan vasútvonal korszerűsítése projekt SB-RÁKOS 2017 Konzorcium Rákos - Hatvan vasútvonal korszerűsítése projekt Építés 53 km

Részletesebben

Budai fonódó villamoshálózat. A fővárosi önkormányzat rövid ismertetése a projektről

Budai fonódó villamoshálózat. A fővárosi önkormányzat rövid ismertetése a projektről Budai fonódó villamoshálózat A fővárosi önkormányzat rövid ismertetése a projektről A fejlesztés lényege az Észak- és Közép-budai villamoshálózat kapcsolatainak kiépítése, mellyel egy átjárható, fonódó

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V készült a bizottság 2011. február 21-i nyilvános üléséről. XV. kerületi Polgármesteri Hivatal, Kossuth terem

J E G Y Z Ő K Ö N Y V készült a bizottság 2011. február 21-i nyilvános üléséről. XV. kerületi Polgármesteri Hivatal, Kossuth terem Budapest Főváros XV. kerület Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzat Képviselő-testületének Településfejlesztési, Városüzemeltetési, Érték- és Környezetvédelmi Bizottsága TVÉKB ülés sz.: 113-4/2011.

Részletesebben

Összefoglaló a Havanna és Gloriett lakótelepek kötöttpályás kapcsolatának kialakítása a 42-es villamos vonal meghosszabbításával tárgyú projektről

Összefoglaló a Havanna és Gloriett lakótelepek kötöttpályás kapcsolatának kialakítása a 42-es villamos vonal meghosszabbításával tárgyú projektről Összefoglaló a Havanna és Gloriett lakótelepek kötöttpályás kapcsolatának kialakítása a 42-es villamos vonal meghosszabbításával tárgyú projektről A fővárosi közlekedéspolitika célja a fővárosi közösségi

Részletesebben

Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. sz. Készítette: Tódor György. E l ő t e r j e s z t é s

Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. sz. Készítette: Tódor György. E l ő t e r j e s z t é s Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. sz. Készítette: Tódor György E l ő t e r j e s z t é s FORGALOMTECHNIKAI FÁZISOKRÓL, a Püspökladány, Baross utcai közműkiváltási és

Részletesebben

FEJLESZTÉSI ELKÉPZELÉSEK BUDAPESTEN

FEJLESZTÉSI ELKÉPZELÉSEK BUDAPESTEN FEJLESZTÉSI ELKÉPZELÉSEK BUDAPESTEN Nyul Zoltán Stratégia és innováció igazgató BKK Zrt. 2017. május 11. Siófok TÉMÁK E-mobilitás Balázs Mór-terv II. EIB tanulmány Főbb induló projektek 2 E-MOBILITÁS JELENE

Részletesebben

A Budapest- Székesfehérvár- Gyékényes vasútvonal fejlesztési tapasztalatai. Harkány, 2017, november 10.

A Budapest- Székesfehérvár- Gyékényes vasútvonal fejlesztési tapasztalatai. Harkány, 2017, november 10. A Budapest- Székesfehérvár- Gyékényes vasútvonal fejlesztési tapasztalatai Harkány, 2017, november 10. Péley Dániel Okleveles közlekedésmérnök Projektvezető V3 projektiroda peley.daniel@nif.hu A Budapest-

Részletesebben

Amit a Ferihegyi gyorsvasútról tudni érdemes. XVII. Városi közlekedés aktuális kérdései Budapest, szeptember 8.

Amit a Ferihegyi gyorsvasútról tudni érdemes. XVII. Városi közlekedés aktuális kérdései Budapest, szeptember 8. Amit a Ferihegyi gyorsvasútról tudni érdemes XVII. Városi közlekedés aktuális kérdései Budapest, 2017. szeptember 8. Vasúti ingajárat (FEREX) 9 km új vonal, 1 új mh., 4 motorvonat (többlet) Menetidő (Reptér->Belváros):

Részletesebben

Szolgáltatási színvonal javítás a 80-as számú vasútvonalon

Szolgáltatási színvonal javítás a 80-as számú vasútvonalon Szolgáltatási színvonal javítás a 80-as KÖZOP-2.5.0-09-11-2015-0004 1 Előzmények 2007-2013 közötti programozási időszakban teljes felújítások Komplex korszerűsítés; Magas beruházási költség; A rendelkezésre

Részletesebben

A TransHUSK Plus projekt

A TransHUSK Plus projekt A TransHUSK Plus projekt dr. Siska Miklós KTI Zárókonferencia Győr, 2015. június 17. A projekt keretében vizsgált térségek A két projekt néhány jellemző adata 680 km közös határ; 22 (TransHUSK) + 18 (TransHUSK

Részletesebben

Európai Unió költségvetési időszakában a MÁV Zrt. hálózatán megvalósításra javasolt, előkészítés alatt álló fejlesztések

Európai Unió költségvetési időszakában a MÁV Zrt. hálózatán megvalósításra javasolt, előkészítés alatt álló fejlesztések Európai Unió 2007-2013 költségvetési időszakában a MÁV Zrt. hálózatán megvalósításra javasolt, előkészítés alatt álló fejlesztések 2011. február 25. Az Európai Unió kiemelten támogatja a vasutak fejlesztését

Részletesebben

POLGÁRMESTERE. A tárgyi terület a XVI. kerülettel nem határos, a területre készülő szabályozási terv a XVI. kerületre közvetlen hatást nem gyakorol.

POLGÁRMESTERE. A tárgyi terület a XVI. kerülettel nem határos, a területre készülő szabályozási terv a XVI. kerületre közvetlen hatást nem gyakorol. BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI POLGÁRMESTERE ÖNKORMÁNYZAT Tárgy: Budapest XV. kerület, 71. sz. Budapest - Veresegyház - Vác vasútvonal és környezete területére szabályozási terv készítése Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

Vonali menetrend. Budapest Pilisvörösvár Piliscsaba Esztergom S72 G72 Z május 20-tól december 8-ig

Vonali menetrend. Budapest Pilisvörösvár Piliscsaba Esztergom S72 G72 Z május 20-tól december 8-ig Vonali menetrend 2018. május 20-tól 2018. december 8-ig Budapest Pilisvörösvár Piliscsaba Esztergom S72 G72 Z72 Kedves Utasunk! Kiadványunk a Budapest Pilisvörösvár Piliscsaba Esztergom vasútvonalon 2018.

Részletesebben

VAMAV Vevőtalálkozó január 26. Gyöngyös. Győrik Balázs NIF Zrt. koordinációs főmérnök

VAMAV Vevőtalálkozó január 26. Gyöngyös. Győrik Balázs NIF Zrt. koordinációs főmérnök VAMAV Vevőtalálkozó 2017. január 26. Gyöngyös Győrik Balázs NIF Zrt. koordinációs főmérnök A NIF Zrt. vasútfejlesztési projektjei 2017-2021 k özött Források Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program

Részletesebben

MÁV ÜGYFÉLKAPCSOLATI KONZULTÁCIÓ

MÁV ÜGYFÉLKAPCSOLATI KONZULTÁCIÓ MÁV ÜGYFÉLKAPCSOLATI KONZULTÁCIÓ 2017. október 5. Somodi László Vasútfejlesztési igazgató NIF Zrt. NIF Zrt. vasúti fejlesztések és azok hatásai 2017-2018-ban Tartalom Elindított új projektek Beszerzés

Részletesebben

NIF ZRT. ELŐKÉSZÍTÉS ALATT ÁLLÓ VASÚTI PROJEKTJEI XX. KÖZLEKEDÉS FEJLESZTÉSI ÉS BERUHÁZÁSI KONFERENCIA

NIF ZRT. ELŐKÉSZÍTÉS ALATT ÁLLÓ VASÚTI PROJEKTJEI XX. KÖZLEKEDÉS FEJLESZTÉSI ÉS BERUHÁZÁSI KONFERENCIA NIF ZRT. ELŐKÉSZÍTÉS ALATT ÁLLÓ VASÚTI PROJEKTJEI XX. KÖZLEKEDÉS FEJLESZTÉSI ÉS BERUHÁZÁSI KONFERENCIA BÜKFÜRDŐ 2019. ÁPRILIS 9-11 BACH RÓBERT VASÚTFEJLESZTÉSI IGAZGATÓ JELENLEGI PROJEKTJEINK Kivitelezés:

Részletesebben

Tulik Károly fejlesztési és beruházási főigazgató. A MÁV FBF fontosabb fejlesztései az aktuális, ill. az előttünk álló időszakban

Tulik Károly fejlesztési és beruházási főigazgató. A MÁV FBF fontosabb fejlesztései az aktuális, ill. az előttünk álló időszakban Tulik Károly fejlesztési és beruházási főigazgató A MÁV FBF fontosabb fejlesztései az aktuális, ill. az előttünk álló időszakban Stratégiai háttér Projektkiválasztás szempontjai Elsődleges szempontok:

Részletesebben

POLGÁRMESTERE. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület számáraaz Újpest-Káposztásmegyer Intermodális Központ létesítésével kapcsolatban

POLGÁRMESTERE. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület számáraaz Újpest-Káposztásmegyer Intermodális Központ létesítésével kapcsolatban 1041 Budapest, István út 14. 231-3131, Fax.: 231-3133 Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat POLGÁRMESTERE ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület számáraaz Újpest-Káposztásmegyer Intermodális Központ

Részletesebben

A budapesti közösségi közlekedés legfontosabb jellemzői. A metróágazat szerepe a budapesti közlekedésben

A budapesti közösségi közlekedés legfontosabb jellemzői. A metróágazat szerepe a budapesti közlekedésben BME Közlekedésautomatikai Tanszék Metrók, metró biztonsága Oktatási vázlat 3. rész A budapesti közösségi közlekedés legfontosabb jellemzői A metróágazat szerepe a budapesti közlekedésben Metróvonalak vonalvezetése

Részletesebben

Balatoni vasútvonalak rekonstrukciója

Balatoni vasútvonalak rekonstrukciója Balatoni vasútvonalak rekonstrukciója Nemzeti Közlekedési Napok 2014 Siófok, 2014. október 29. Dorner Lajos Kronológia A térség korábbi közlekedési stratégiájának felülvizsgálata 2005 A Balaton Nagytérség

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Budapest Főváros XV. kerület Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzat Képviselő-testületének Pénzügyi és Jogi Bizottsága Ülés száma: PJB 107-27//2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V készült a bizottság 2011.

Részletesebben

SIÓAGÁRD KÖZLEKEDÉS. 1. Előzmények

SIÓAGÁRD KÖZLEKEDÉS. 1. Előzmények SIÓAGÁRD KÖZLEKEDÉS 1. Előzmények Közlekedési szempontból az alábbi tervelőzményeket vettük figyelembe: Országos területrendezési terv (2003. évi XXVI. Tv.) Tolna M. területrendezési terve (VÁTI) Tolna

Részletesebben

ELKÉSZÜLTEK A TOPONÁRI BUSZÖBLÖK

ELKÉSZÜLTEK A TOPONÁRI BUSZÖBLÖK ELKÉSZÜLTEK A TOPONÁRI BUSZÖBLÖK 2012. november 30. Forgalomba helyeztek négy autóbuszöblöt a Toponári úton. A fejlesztés egy 571 millió forintos közlekedés-fejlesztési beruházás részeként valósult meg

Részletesebben

Szolnok Záhony vasútvonal átépítése I./1-es ütem: Szajol (kiz.) Püspökladány (bez.) vasútvonal felújítása. összefoglaló jelentés 2009. december 14.

Szolnok Záhony vasútvonal átépítése I./1-es ütem: Szajol (kiz.) Püspökladány (bez.) vasútvonal felújítása. összefoglaló jelentés 2009. december 14. Szolnok Záhony vasútvonal átépítése I./1-es ütem: Szajol (kiz.) Püspökladány (bez.) vasútvonal felújítása összefoglaló jelentés 2009. december 14. Projekt megnevezése Forrás Támogatási kérelem kódszám

Részletesebben

Innovatív megoldások a hatékony, utas- és üzemeltetés-barát vasúti infrastruktúra tervezéséhez, a Rákos-Hatvan projekt példáján keresztül

Innovatív megoldások a hatékony, utas- és üzemeltetés-barát vasúti infrastruktúra tervezéséhez, a Rákos-Hatvan projekt példáján keresztül Innovatív megoldások a hatékony, utas- és üzemeltetés-barát vasúti infrastruktúra tervezéséhez, a Rákos-Hatvan projekt példáján keresztül Győr, 2017.03.31. Tumik Péter KTI Közlekedéstudományi Intézet Non-Profit

Részletesebben

Intermodális központ Székesfehérváron. Részletes megvalósíthatósági tanulmány készítése és tapasztalatai

Intermodális központ Székesfehérváron. Részletes megvalósíthatósági tanulmány készítése és tapasztalatai Intermodális központ Székesfehérváron Részletes megvalósíthatósági tanulmány készítése és tapasztalatai Közlekedési projekt előkészítési napok, Visegrád, 2013. november 27. Tartalom VÁLTOZATOK ISMERTETÉSE

Részletesebben

K)L;8vs/t/:,;4'{íi ko,i"1-j

K)L;8vs/t/:,;4'{íi ko,i1-j IKTATAS Készült a Gazdasági Bizottság 2014. június Polgármesteri Hivatal hivatalos helyiségében megtartott rendkívüli ülésén. Az ülés kezdetének időpontja: 9 10 óra e~~ 12-én a Budapest Főváros X. kerület

Részletesebben

Előterjesztés a Bp. Főváros XIX. kerület Kispest Önkormányzat Képviselő-testülete részére helyben

Előterjesztés a Bp. Főváros XIX. kerület Kispest Önkormányzat Képviselő-testülete részére helyben Várospolitikai és Városüzemeltetési Bizottság Előterjesztés a Bp. Főváros XIX. kerület Kispest Önkormányzat Képviselő-testülete részére helyben Tárgy: Beszámoló a Várospolitikai és Városüzemeltetési Bizottság

Részletesebben

2015. április 23. Környezet munkacsoport

2015. április 23. Környezet munkacsoport 2015. április 23. Környezet munkacsoport Újpest középtávú célrendszere Integrált Településfejlesztési Stratégia 1. Versenyképes helyi gazdaság és üzleti környezet 2. Hatékony közösségi infrastruktúrák

Részletesebben

A NIF Zrt. vasútfejlesztési projektjei. XV. Közlekedésfejlesztési és beruházási Konferencia Bükfürdő, március Völgyi Miklós igazgató

A NIF Zrt. vasútfejlesztési projektjei. XV. Közlekedésfejlesztési és beruházási Konferencia Bükfürdő, március Völgyi Miklós igazgató XV. Közlekedésfejlesztési és beruházási Konferencia Bükfürdő, 2014. március 18-20. Völgyi Miklós igazgató TARTALOM VASÚTI INFRASTRUKTÚRA KORSZERŰSÍTÉS Támogatási források 2014-2020 között Európai Hálózatfinanszírozási

Részletesebben

A Budai Vár és környéke közlekedés fejlesztése

A Budai Vár és környéke közlekedés fejlesztése A Budai Vár és környéke közlekedés fejlesztése KÖZOP 5.5.0-09-11-0027 KÖZLEKEDÉSI PROJEKT ELŐKÉSZÍTÉSI NAPOK Visegrád, 2013. november 26-27. Dobrocsi Tamás Előzmények 2011 novemberben Kormányhatározat

Részletesebben

ÚTFELÜLETEK FELELŐS TERVEZÉSE,

ÚTFELÜLETEK FELELŐS TERVEZÉSE, ÚTFELÜLETEK FELELŐS TERVEZÉSE, A KÖZÚTHÁLÓZAT FENNTARTÁSÁNAK HATÁSA A KÖZFORGALMÚ KÖZLEKEDÉS Nyul Zoltán, igazgató Stratégia és Innováció BKK Zrt. X. Budapesti Nemzetközi Útügyi Kongresszus 2017. június

Részletesebben

Igényvezérelt közlekedés indítása Csúcshegy térségében

Igényvezérelt közlekedés indítása Csúcshegy térségében Igényvezérelt közlekedés indítása Csúcshegy térségében 1) A társadalmi egyeztetésen meghirdetett javaslatok A BKK kikérte a lakosság véleményét a Csúcshegy térségében az igényvezérelt közösségi közlekedés

Részletesebben

FELJEGYZÉS. 1-es villamos Kelenföld vasútállomásig történő meghosszabbítása vizsgált keresztmetszeti elrendezések

FELJEGYZÉS. 1-es villamos Kelenföld vasútállomásig történő meghosszabbítása vizsgált keresztmetszeti elrendezések FELJEGYZÉS 1-es villamos Kelenföld vasútállomásig történő meghosszabbítása vizsgált keresztmetszeti elrendezések 1. Előzmények Az 1-es villamosvonal kiépítése 1982-ben kezdődött meg az óbudai szakaszon,

Részletesebben

H I R D E T M É N Y. Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. tv. 51. -a alapján az alábbi tájékoztatást adom:

H I R D E T M É N Y. Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. tv. 51. -a alapján az alábbi tájékoztatást adom: H I R D E T M É N Y Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. tv. 51. -a alapján az alábbi tájékoztatást adom: Környezetvédelmi Bizottsága 2015. február 10-i ülésén az alábbi határozatokat

Részletesebben

GYŐR FENNTARTHATÓ KÖZLEKEDÉSE A KÖVETKEZŐ 20 ÉVBEN: ÖTLETEK ÉS REALITÁSOK. Dr. Winkler Ágoston

GYŐR FENNTARTHATÓ KÖZLEKEDÉSE A KÖVETKEZŐ 20 ÉVBEN: ÖTLETEK ÉS REALITÁSOK. Dr. Winkler Ágoston GYŐR FENNTARTHATÓ KÖZLEKEDÉSE A KÖVETKEZŐ 20 ÉVBEN: ÖTLETEK ÉS REALITÁSOK Dr. Winkler Ágoston Tartalom Hol tart jelenleg Győr közlekedése? Milyen újabb utazási igények várhatók? Milyen elképzelések születtek

Részletesebben

XVII. Városi közlekedés aktuális kérdései

XVII. Városi közlekedés aktuális kérdései XVII. Városi közlekedés aktuális kérdései 2017. szeptember 7-8. Somodi László Vasútfejlesztési igazgató NIF Zrt. Kötöttpályás városi és elővárosi szállítás fejlesztése A NIF Vasútfejlesztésre jutó lehetőségek

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat Közoktatási, Közművelődési, Egészségügyi és Sport Bizottsága Pénzügyi és Jogi Bizottsága Ülés száma: KKESB112-16/2012. PJB 118-21/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Részletesebben

Környezetbarát közlekedési fejlesztések Budapesten és környékén

Környezetbarát közlekedési fejlesztések Budapesten és környékén Környezetbarát közlekedési fejlesztések Budapesten és környékén Dr. Schneller Domonkos Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztésének végrehajtásáért felelős helyettes államtitkár 2018. november 26.

Részletesebben

Jó ötletnek tűnik? Közös Dolgaink, március 19.

Jó ötletnek tűnik? Közös Dolgaink, március 19. Jó ötletnek tűnik? Közös Dolgaink, 2019. március 19. Molnár László Az elmúlt évtized néhány legitim város és közlekedésfejlesztési dokumentuma: - BKRFT Budapest Közlekedési Rendszerének Fejlesztési Terve

Részletesebben

X. Városi villamos vasúti pálya nap. Villamospálya tervezése Hódmezővásárhelyen a tram-train fejlesztés keretében

X. Városi villamos vasúti pálya nap. Villamospálya tervezése Hódmezővásárhelyen a tram-train fejlesztés keretében X. Városi villamos vasúti pálya nap Villamospálya tervezése Hódmezővásárhelyen a tram-train fejlesztés keretében FŐMTERV Zrt. 2017. március 30. Szeged 1 TARTALOM A Szeged Hódmezővásárhely tram-train fejlesztés

Részletesebben

FEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ KÖZLEKEDÉSI INFRASTRUKTÚRA NÖVELÉSE VASÚTI PÁLYÁK FELUJÍTÁSA SZABADKIKŐTŐ FEJLESZTÉSE

FEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ KÖZLEKEDÉSI INFRASTRUKTÚRA NÖVELÉSE VASÚTI PÁLYÁK FELUJÍTÁSA SZABADKIKŐTŐ FEJLESZTÉSE FEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ KÖZLEKEDÉSI INFRASTRUKTÚRA NÖVELÉSE ÚJ HIDAK ÉS VILLAMOSPÁLYA ÉPÍTÉSE VASÚTI PÁLYÁK FELUJÍTÁSA SZENT IMRE TÉR FEJLESZTÉSE SZABADKIKŐTŐ FEJLESZTÉSE CSEPEL MŰVEK ÁTÉPÍTÉSE ZÖLDTERÜLETEK,

Részletesebben

A kerékpáros közlekedés javítása a Kerepesi út-veres Péter út - Szabadföld út tengelyen

A kerékpáros közlekedés javítása a Kerepesi út-veres Péter út - Szabadföld út tengelyen A kerékpáros közlekedés javítása a Kerepesi út-veres Péter út - Szabadföld út tengelyen A XVI. kerület legfontosabb közlekedési folyosója a Kerepesi út-veres Péter út, hiszen ez a legrövidebb, ezáltal

Részletesebben

Nyári menetrendi módosítások

Nyári menetrendi módosítások Nyári menetrendi módosítások Változások Budapest elővárosában 80 sz. Budapest Miskolc vasútvonal Kínálatbővítésként az 5108-as gyorsvonat megáll Pécel, Isaszeg és Tura állomásokon. Ezáltal az esti órákban

Részletesebben

Jó példák fenntartható közösségi közlekedésre a Nyugat-dunántúli Régió területén. Szombathely, 2013.09.19.

Jó példák fenntartható közösségi közlekedésre a Nyugat-dunántúli Régió területén. Szombathely, 2013.09.19. Jó példák fenntartható közösségi közlekedésre a Nyugat-dunántúli Régió területén Szombathely, 2013.09.19. A fejlesztési ügynökség tevékenységei Nyugat-dunántúli Operatív Program pályázatainak kezelése

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: 2012. június 28-án Mezőzombor Községi Önkormányzat Képviselőtestületének

Jegyzőkönyv. Készült: 2012. június 28-án Mezőzombor Községi Önkormányzat Képviselőtestületének Jegyzőkönyv Készült: 2012. június 28-án Mezőzombor Községi Önkormányzat Képviselőtestületének soron következő üléséről. Jelen vannak: Radó Béla polgármester Balogh András képviselő Fercsák András képviselő

Részletesebben

KÁPOSZTÁSMEGYER INTERMODÁLIS KÖZLEKEDÉSI CSOMÓPONT TANULMÁNYTERVE

KÁPOSZTÁSMEGYER INTERMODÁLIS KÖZLEKEDÉSI CSOMÓPONT TANULMÁNYTERVE Tsz: 4270 KÁPOSZTÁSMEGYER INTERMODÁLIS KÖZLEKEDÉSI CSOMÓPONT TANULMÁNYTERVE Tervező: Rhorer Ádám 01-3157 Ügyvezető igazgató: Várady Tamás Budapest, 2011. augusztus 1 Tartalomjegyzék I. Közlekedési vizsgálat

Részletesebben

Vágányzári információ

Vágányzári információ Értesítjük tisztelt utasainkat, hogy 219. július 6-7-ig Rákospalota-Újpest Veresegyház állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 71 Budapest Vácrátót - Vác vasúton a vonatok módosított

Részletesebben

Megkezdődik a Főpályaudvar építése

Megkezdődik a Főpályaudvar építése Nemzeti Közlekedési Napok 2016 Megkezdődik a Főpályaudvar építése Dr. Barcsa Lajos alpolgármester Előkészítő projekt Intermodális Közösségi Közlekedési Központ létrehozása Debrecenben nevű, KÖZOP-5.5.0-09-11-2012-0002

Részletesebben

Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata

Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 207/2018. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2018. november 22-i ülésére Tárgy: Dél-pesti Centrum Kórház beruházásával összefüggésben

Részletesebben

KERÉKPÁRSZÁLLÍTÁS BUSZON, METRÓN, VILLAMOSON

KERÉKPÁRSZÁLLÍTÁS BUSZON, METRÓN, VILLAMOSON KERÉKPÁRSZÁLLÍTÁS BUSZON, METRÓN, VILLAMOSON Kerékpárszállítás buszon, metrón, villamoson Kovács Gergely COWI Magyarország Kft. # 2011.03.16. Jelenlegi helyzet Budapest fogaskerekű HÉV vasút # # # # #

Részletesebben

A vasúti pálya felújítása, karbantartása a forgalmi szakszolgálat szemszögéből

A vasúti pálya felújítása, karbantartása a forgalmi szakszolgálat szemszögéből Üzemeltetési vezérigazgató-helyettesi szervezet Forgalmi főosztály Kiss Gábor főosztályvezető 2017. Szeptember 20. A vasúti pálya felújítása, karbantartása a forgalmi szakszolgálat szemszögéből 1 1. Menetrendszerűség

Részletesebben

JEGYZŐKÖNV. Vál Község Önkormányzat Képviselő-testülete 112/2014.(VI.17.) számú határozata a Képviselő-testület 2014. június 17-i ülés hitelesítőiről

JEGYZŐKÖNV. Vál Község Önkormányzat Képviselő-testülete 112/2014.(VI.17.) számú határozata a Képviselő-testület 2014. június 17-i ülés hitelesítőiről JEGYZŐKÖNV Készült: Vál Község Önkormányzat Képviselő-testület 2014. június 17-i rendkívüli üléséről Az ülés helye: Váli Közös Önkormányzati Hivatal emeleti díszterme Jelen vannak:bechtold Tamás polgármester,

Részletesebben

Újbuda szerepe és magatartása a fővárosi közlekedés alakításában

Újbuda szerepe és magatartása a fővárosi közlekedés alakításában Újbuda szerepe és magatartása a fővárosi közlekedés alakításában Takács Viktor Tibor főépítész Budapest Főváros XI. kerület Újbuda Önkormányzata Újbuda a főváros nyugati kapuja M1 / M6 / M7 autópályák,

Részletesebben

Az M43 autópálya fejlesztése Szeged és országhatár között

Az M43 autópálya fejlesztése Szeged és országhatár között Az M43 autópálya fejlesztése Szeged és országhatár között Reményik Kálmán elnök-vezérigazgató, NIF Zrt. Csicsely Gábor projektvezető, NIF Zrt. Az M43 autópálya fejlesztése Szeged és országhatár között

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS IV. KERÜLET ÚJPEST ŐNKORMÁNYZAT Budapest, István út , Fax.:

BUDAPEST FŐVÁROS IV. KERÜLET ÚJPEST ŐNKORMÁNYZAT Budapest, István út , Fax.: BUDAPEST FŐVÁROS IV. KERÜLET ÚJPEST ŐNKORMÁNYZAT ALPOLGÁRMESTER 1042 Budapest, István út 14. 231-3163, Fax.: 231-3152 E-mail: trippon.n@ujpest.hu ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület számára a településszerkezeti

Részletesebben

Budapest Főváros IV. Kerület, Újpest Önkormányzata

Budapest Főváros IV. Kerület, Újpest Önkormányzata Budapest Főváros IV. Kerület, Újpest Önkormányzata Integrált Településfejlesztési Stratégia Középtávú célrendszer és projektlista előzetes javaslat Gazdaság munkacsoport Készült a KMOP-6.2.1/K-13-2014-0002

Részletesebben

A GYSEV Zrt. küldetése megvalósult és tervezett fejlesztései. Előadó: Kövesdi Szilárd vezérigazgató

A GYSEV Zrt. küldetése megvalósult és tervezett fejlesztései. Előadó: Kövesdi Szilárd vezérigazgató A GYSEV Zrt. küldetése megvalósult és tervezett fejlesztései Előadó: Kövesdi Szilárd vezérigazgató Az előadás témakörei A GYSEV Zrt. Stratégiájának alapjai, jelenünk és céljaink Az elmúlt évben lezárt,

Részletesebben

ÚTHÁLÓZAT Mérnök Iroda Kft Tatabánya, Szent Borbála tér 6. II.em. 6. Tel.: 34/ ; Tel/Fax: 34/

ÚTHÁLÓZAT Mérnök Iroda Kft Tatabánya, Szent Borbála tér 6. II.em. 6. Tel.: 34/ ; Tel/Fax: 34/ Tartalomjegyzék Tata Város Kőkúti tömb szabályozási terv Közlekedési alátámasztó munkarész UK 001. UK 003. UK 004. Műszaki leírás Helyszínrajz Mintakeresztszelvények Munkaszám: 675/2017. Tatabánya, 2017.

Részletesebben

NYÍLT LEVÉL A HÉVEK és kiemelten a Csepeli HÉV miatt

NYÍLT LEVÉL A HÉVEK és kiemelten a Csepeli HÉV miatt 1 P a g e Buckai Szövetség Egyesület 2310 Szigetszentmiklós, Alsóbucka I. ker 23 levelezési cím: 1214 Bp. Erdősor utca 115 3. em 7 TE 5800 csizek.csaba@acsibucka.hu Előterjesztés Tárgya NYÍLT LEVÉL A HÉVEK

Részletesebben

JAVASLAT AZ M3-AS METRÓ ÉSZAKI

JAVASLAT AZ M3-AS METRÓ ÉSZAKI JAVASLAT AZ 3-AS ETRÓ ÉSZAKI SZAKASZÁNAK PÓTLÁSÁRA A Rákospalotát és Újpestet érintő változások részletes leírása 2 2E 22E 124 12 17 Kossuth Kossuth Csömöri-patak Pasaréti Bosnyák Bosnyák Változás Hálózati

Részletesebben

VII. VÁROSI VILLAMOS VASÚTI PÁLYA NAP

VII. VÁROSI VILLAMOS VASÚTI PÁLYA NAP VII. VÁROSI VILLAMOS VASÚTI PÁLYA NAP Elek István: A közelmúlt és közeljövő szegedi pályás fejlesztései Közelmúlt 2008-2014(?) Szeged elektromos közösségi közlekedés fejlesztése nagyprojekt CCI 2008HU161PR014

Részletesebben

-:fjj. számú előterjesztés

-:fjj. számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere -:fjj. számú előterjesztés Előterjesztés a Gazdasági Bizottság részére a Budapest X., Vaspálya utca 42151/2 hrsz.-ú közterületen fekvő

Részletesebben

CSAK NE OLYAN NAGY HÉV-VEL

CSAK NE OLYAN NAGY HÉV-VEL CSAK NE OLYAN NAGY HÉV-VEL Dr. Kazinczy László PhD. egyetemi docens Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Út és Vasútépítési Tanszék IX. VÁROSI VILLAMOS VASÚTI PÁLYANAP 2016. május 25. Debrecen

Részletesebben

Szekszárd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Polgármesteri Kabinet

Szekszárd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Polgármesteri Kabinet Szekszárd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Polgármesteri Kabinet Elıterjesztés Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyőlésének Gazdasági és Pénzügyi Bizottsága számára Tárgy: DDOP-5.1.2/B-11 kódszámú

Részletesebben

FÜVES PÁLYÁK TERVEZÉSE. Juhász Zsoltné, Nagy Éva FŐMTERV ZRT. 2013. április Szeged

FÜVES PÁLYÁK TERVEZÉSE. Juhász Zsoltné, Nagy Éva FŐMTERV ZRT. 2013. április Szeged FÜVES PÁLYÁK TERVEZÉSE Juhász Zsoltné, Nagy Éva FŐMTERV ZRT. 2013. április Szeged TÁRSASÁGUNK A FŐMTERV ZRT. A közlekedés minden szakterületében részt veszünk Kötöttpályás tervezési tevékenységeink Közúti

Részletesebben

Jelentős EU források a vasúti fejlesztésekben. Dr. Mosóczi László igazgató

Jelentős EU források a vasúti fejlesztésekben. Dr. Mosóczi László igazgató Jelentős EU források a vasúti fejlesztésekben Dr. Mosóczi László igazgató BEVEZETŐ, TARTALOM VASÚTI INFRASTRUKTÚRA KORSZERŰSÍTÉS Támogatási források 2014-2020 között Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz

Részletesebben

Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testület

Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testület Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testülete 3346 Bélapátfalva, József Attila u. 19. Tel.: 36/ 554-300 Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testület 2014. február 10.-i ülésének J E G Y Z Ő

Részletesebben

A.D.U. Építész Iroda Kft

A.D.U. Építész Iroda Kft A.D.U. Építész Iroda Kft TELEPÍTÉSI TANULMÁNYTERV B A G N A G Y K Ö Z S É G Budapest, Rákos állomás Hatvan állomás vasúti vonalszakasz korszerűsítése 80 j vasútvonal menti területek Budapest, 2017. június

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Készült a Képviselő-testület 2016. május 25-i rendkívüli ülésére. Készítette: Tóth Miklós Főépítész Tárgy: Településszerkezeti Terv felülvizsgálata

Részletesebben

A 35-ös autóbusz útvonalának módosítása a Corvin út térségében

A 35-ös autóbusz útvonalának módosítása a Corvin út térségében A 35-ös autóbusz útvonalának módosítása a Corvin út térségében 1) A társadalmi egyeztetésen meghirdetett javaslatok A BKK kikérte az utazóközönség véleményét a 35-ös viszonylat Corvin út térségi útvonal-módosításával

Részletesebben

A magyarországi CEF projektek

A magyarországi CEF projektek A magyarországi CEF projektek Thoroczkay Zsolt főosztályvezető Közlekedési Infrastruktúra Főosztály 2014. január 22. Nemzeti Közlekedési Stratégia projektjei Vasúti Közúti A CEF projektek területei Vasúti

Részletesebben

H O M O K B Ö D Ö G E

H O M O K B Ö D Ö G E Szám: 81-10/2016. H O M O K B Ö D Ö G E Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. június 20. napján 19 óra 30 perckor megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv 2 Homokbödöge

Részletesebben

m á r c i u s 2 3.

m á r c i u s 2 3. Veresegyház Város Önkormányzata J E G Y Z Ő K Ö N Y V P é n z ü g y i B i z o t t s á g i é s Ü g y r e n d i, J o g i é s K ö z b i z t o n s á g i B i z o t t s á g i ülés 2 0 1 6. m á r c i u s 2 3.

Részletesebben

Az Észak-balatoni vasútvonal korszerűsítése projekt bemutatása

Az Észak-balatoni vasútvonal korszerűsítése projekt bemutatása Megrendelő: Mérnök: Vállalkozó: ÉB 2018 KONZORCIUM NIF Nemzeti FŐBER Nemzetközi Vasútvillamosító Infrastruktúra Ingatlanfejlesztő és R-KORD Kft. Kft. Fejlesztő Zrt. Mérnöki Zrt. 8086 Felcsút, Fő utca 1106

Részletesebben

A Főváros belső területe és a Duna-part sikertörténet?

A Főváros belső területe és a Duna-part sikertörténet? A Főváros belső területe és a Duna-part sikertörténet? Sipos Balázs irodavezető KÖZLEKEDÉS Fővárosi Tervező Iroda Kft. ELŐADÁS TÉMÁJA Belváros közlekedési változásai az elmúlt években További koncepcionális

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/85

Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/85 A KÖZOP-5.5.0-09-11-2014-0003 azonosító számú Intermodális közösségi közlekedésicsomópont kialakítása Győrött tervezés, engedélyeztetés tárgyú projekthez kapcsolódó építési engedélyezési és kiviteli tervdokumentáció

Részletesebben

NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE MÁRCIUS 17-i NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE MÁRCIUS 17-i NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. MÁRCIUS 17-i NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Határozatok: 12/2014. (III. 17.) sz. 13/2014. (III. 17.) sz. 14/2014. (III. 17.) sz. 15/2014. (III.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Előterjesztő: Tárgy: Iktatószám: Ügyintéző: Feladatot jelent: Véleményező bizottságok: E L Ő T E R J E S Z T É S Dr. Papp László polgármester Együttműködési megállapodás kötése a Magyar Állammal az Észak-Nyugati

Részletesebben

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK PÉNZÜGYI ÉS VAGYONGAZDÁLKODÁSI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK PÉNZÜGYI ÉS VAGYONGAZDÁLKODÁSI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK PÉNZÜGYI ÉS VAGYONGAZDÁLKODÁSI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV amely készült Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottsága 2014. május

Részletesebben