Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2014. április 24.)

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2014. április 24.)"

Átírás

1 Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2014. április 24.) Kiadva: :00-kor. Érvényes: ig. Várható frissítés: :00-kor. Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére SZŐLŐ A szőlő jól fejlődött az elmúlt napokban. Atkakártétel van, de a gyors növekedés miatt nem szembetűnő. Ha lehűl az idő, rögtön látszanak majd a tünetek. A hajtások jelenleg cm-es hosszúságúak a Térség ültetvényeiben. A levélkék közül előbújó kis fürtkezdemények száma megfelelő, ez alapján kedvező számú fürt várható. A legfontosabb teendő a mostani időszakban az atkák elleni védelem. A fiatal hajtásokon sok helyen megjelentek a levélatkák és a gubacsatkák is.

2 A gubacsatkák elleni hatékony védekezésnek ez az utolsó időpontja. Amikor már kialakul a gubacsnál a nemez a fonáki oldalon, akkor már csak szerény hatékonysággal védekezhetünk a kártevő ellen. A nagy adagú kénnel végzett permetezés ebben a mostani időszakban nagyon hatásos ellenük. Megismételve, kétszer egymás után a kénes lemosásszerű permetezést, egyedszámuk annyira lecsökken általában, hogy ezek után közepesen fertőzött ültetvények esetében nincs szükség speciális atkaölő szeres kezelésre a továbbiakban, nyár elejéig. Erős fertőzés esetén ne sajnáljuk - az egyébként nem olcsó - speciális atkaölő szereket kijuttatni. Az erősen fertőzött szőlő hajtásnövekedése lelassul és a szívogatott hajtások a későbbiekben nem tudják a fejlődő fürtöket ellátni tápanyaggal. Jelentős termésveszteséggel lehet számolni az ilyen ültetvényekben. A tarka szőlőmoly folyamatosan rajzik. Szex-feromon csapdáink átlagosan 22 db-ot fogtak a héten. Ebből a közepes egyedszámból következőleg a molyok közepes-erős kártételére lehet számítani az idei évben.

3 Az első lárvák megjelenése május 12-körül várható. Ezt követően 1 héttel időzítsük a kontakt rovarölőszeres kezelést a tömeges lárvakelés idejére. Amennyiben nem akarjuk, hogy a lárvák kelése megkezdődjön, megelőzhetjük azt kitinszintézis-gátló készítmény használatával, amelyet a rajzáscsúcsban kell kijuttatni. A májusi cserebogár több helyen, főleg az erdővel határos részeken a gyümölcsfák mellett a szőlőt is károsítja. A gyümölcsfákat permetezve a szőlőt is permetezzük meg a kártevő ellen, ahol az egyedszám indokolja. A kis hajtások lerágásával kárt tehetnek a szőlőben. A szőlőben a gyomnövényekre is fordítsunk kellő figyelmet. Sorkezelés formájában kijuttatva a glifozát hatóanyagú szereket, eredményesen tarthatjuk gyommentesen a szőlőt. Az említett hatóanyag minden magról kelő és évelő gyomnövényt irt. A gyomnövények cm-es fejlettségénél juttassuk ki. Évelő gyomnövények ellen a gyomok intenzív növekedési szakaszában, amikor a hajtások hossza eléri a cm-t, a magasabb dózist kijuttatva javasolt használni. Apró szulák ellen közvetlen a szulák virágzását megelőző időszakban használhatjuk eredményesen a gyomirtószereket. Ha az ültevény nyár közepére kigyomosodik, a nyári kezelést újra glifozát tartalmú készítménnyel végezzük majd el. A kijuttatáskor ügyeljünk arra, hogy a permetlé nem érheti a kultúrnövény zöld részeit, ezért elengedhetetlen a törzs és kordonkar tisztítás. A fent említett hatóanyag kifejezetten környezet-kímélő, ezért az integrált termesztésben is felhasználható.

4 A meteorológiai állomások által mért adatok Április Heti átlaghőmérséklet ( o C) Csapadékösszeg (mm) Nagykőrös 13,8 7,2 Cegléd 13,5 2,1 Monor 13,4 5 Kecel 13,6 8 Lőrinci 13,8 6,2 Péntektől szerdáig délutánonként sokszor esik, villámlik és néhány fokkal csökkenő hőmérséklet, szerdától ismét melegebb idő valószínű. Növényvédelmi munkákat a héten csak körültekintéssel lehet végezni biztonságosan, az eső, zivatar veszélye fennáll. A következő 7 napban a Térségben 21 mm csapadék várható (Forrás: A ajánlata erre a hétre: atkák ellen Thiovit Jet, Vertimec 1,8 EC gyomok ellen Medallon Prémium A fent felsorolt betegségek ellen a Syngenta a következő készítményeket ajánlja. ALMA Az alma gyorsan virágzott. A virágok termékenyülése megfelelő volt. Vannak még most nyíló virágok is, de a legtöbb már megkötött. A tűzelhalás veszélye kicsi, hiányzik az egyik alapvető feltétel a fertőzéshez, a csapadék. Ezen kívül a virágzás alatt az átlaghőmérséklet messze elmaradt a tűzelhalás számára kedvező 16 o C-os átlaghőmérsékleti küszöbtől. Az elkövetkező napokban várható eső miatt figyelemmel kell kísérni az ültetvényeket. Amennyiben a meleg időjárásban csapadékot kap az ültetvény és még jelentős mennyiségű virág van az ültetvényben, akkor a tűzelhalás ellen védekezni kell. Amíg tart a virágzás, fokozottan vigyázzunk a méhekre. A virágzás alatt lehetőleg - ne kezeljük rovarölő szerrel az ültetvényünket. Várjuk meg a sziromhullást, és azt követően már bátrabban alkalmazhatjuk a rovarölő szereket. Természetesen akkor is körültekintően, mert a gyümölcsösben a virágzó gyomokat is látogatják a méhek.

5 Az elmúlt napokban tapasztalható száraz időjárás nem kedvez a betegségek számára a fertőzéshez. A száraz időjárásban még nem indult el az aszkospórák tömegesen szóródása, csak az áttelelő szaporítóképletek duzzadását figyeltük meg. A következő csapadékos hullámban már biztosan megindul a fertőzőanyag tömeges szóródása. A lisztharmat számára sem kedvező az időjárás, a betegség nem lép fel számottevő mértékben. A virágzás alatt ha szükséges a permetezés - elsősorban felszívódó készítményeket használjunk. Vigyázzunk a felszívódó készítmények használatakor, mert könnyen perzselést okozhatnak a virágrészeken. Ne adagoljuk túl őket. A kijuttatás időpontjának megválasztásakor kerüljük az intenzív napsütés időszakait. A rovarok kártétele továbbra is fokozott. A virágzás után feltétlenül védekezzünk rovarölő szerrel, mert várhatóan az idei évben a kártevők jelentős kárt tesznek a védetlen ültetvényekben. Jelenleg a lombormányosok és a levélpirosító levéltetű kártétele fokozott.

6 Egyes ültetvényekben tömeges a bimbólikasztó kártétele. A bogár a még ki nem nyílt virágbimbókba rakja petéjét, amely a kikelés után a virágok károsításával csökkenti a kötődő kis termések számát. A megbarnult, ki nem nyíló virágsapkát leemelve könnyen megtalálhatjuk az ormányosbogár lárváját. Tömeges előfordulása esetén a virágbimbók 30-40%-át is tönkreteheti.

7 Megjelentek az első levéltetvek is a lombozaton. A betelepedéssel párhuzamosan megkezdődött a kolóniák kialakulása is. A levéltetvek vírusterjesztők is, ezért a korai kártételt próbáljuk minél előbb megakadályozni. Legtöbbször az őket gondozó hangyák jelenléte hívja fel a figyelmet a levéltetvek betelepedésére. Jelentős számban megtalálhatók az araszoló hernyók és a rügysodró hernyók is. A téli időjárás nem ártott nekik. Most gyors ütemben károsítják a lombozatot. A levélpirosító levéltetvek és a vértetvek kártétele is fokozott. Azokban az ültetvényekben, ahol tavaly gond volt a vértetvekkel, ott most lehetőleg virágzást követően védekezzünk ellenük.

8 A mostani időszakban még nincs kiterjedt lombozat, így a vértetvek elleni permetezés során a kártevőt fokozottabban elérhetjük a permetlével. Ez elsősorban a fás részek jó lefedhetőségében jelentkezhet. Gyomnövények ellen javasolható a felszívódó glifozát hatóanyagú - szerek használata. A gyomnövények cm-es fejlettségénél célszerű kijuttatni őket. Ebben az esetben a legjobb a hatásuk, és a fákra sem jelent veszélyt az alacsony gyomokra tartott szórófej a használat során. A meteorológiai állomások által mért adatok Április Heti átlaghőmérséklet ( o Csapadékösszeg C) (mm) Nagykőrös 13,8 7,2 Cegléd 13,5 2,1 Monor 13,4 5 Kecel 13,6 8 Lőrinci 13,8 6,2 Péntektől szerdáig délutánonként sokszor esik, villámlik és néhány fokkal csökkenő hőmérséklet, szerdától ismét melegebb idő valószínű. Növényvédelmi munkákat a héten csak körültekintéssel lehet végezni biztonságosan, az eső, zivatar veszélye fennáll. A következő 7 napban a Térségben 21 mm csapadék várható (Forrás: ajánlata erre a hétre: lisztharmat ellen Thiovit Jet, Topas 100 EC varasodás ellen Chorus, Score 250 EC, Bravo 500 A rovarkártevők ellen Karate Zeon 5 CS, Voliam Targo vértetű, levéltetvek ellen Actara 25 WG gyomok ellen Medallon Prémium A fent felsorolt betegségek ellen a Syngenta a következő készítményeket ajánlja.

Szőlő növényvédelmi előrejelzés (2016.05.05.) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára

Szőlő növényvédelmi előrejelzés (2016.05.05.) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára Szőlő növényvédelmi előrejelzés (2016.05.05.) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára Kiadva: 2016.05.05. 12:00-kor. Érvényes: 2016.05.12-ig. Várható frissítés: 2016.05.12. 12:00-kor. Az elmúlt 10 nap

Részletesebben

Szőlő növényvédelmi előrejelzés (2016.05.19.) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára

Szőlő növényvédelmi előrejelzés (2016.05.19.) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára Szőlő növényvédelmi előrejelzés (2016.05.19.) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára Kiadva: 2016.05.19. 12:00-kor. Érvényes: 2016.05.26-ig. Várható frissítés: 2016.05.26. 12:00-kor. A változékony időjárásban

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2016. június 16.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2016. június 16.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2016. június 16.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2016.06.16. 12:00-kor. Érvényes: 2016.06.23-ig. Várható frissítés: 2016.06.23. 12:00-kor.

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2014. szeptember 4.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2014. szeptember 4.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2014. szeptember 4.) Kiadva: 2014.09.04. 12:00-kor. Érvényes: 2014.09.11-ig. Várható frissítés: 2014.09.11. 12:00-kor. Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére

Részletesebben

Szőlő növényvédelmi előrejelzés (2015.07.02.) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára

Szőlő növényvédelmi előrejelzés (2015.07.02.) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára Szőlő növényvédelmi előrejelzés (2015.07.02.) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára Kiadva: 2015.07.02. 12:00-kor. Érvényes: 2015.07.09-ig. Várható frissítés: 2015.07.09. 12:00-kor. Az elmúlt héten nem

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2014. augusztus 7.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2014. augusztus 7.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2014. augusztus 7.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2014.08.07. 12:00-kor. Érvényes: 2014.08.14-ig. Várható frissítés: 2014.08.14. 12:00-kor.

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2014. július 10.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2014. július 10.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2014. július 10.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2014.07.10. 12:00-kor. Érvényes: 2014.07.17-ig. Várható frissítés: 2014.07.17. 12:00-kor.

Részletesebben

Szőlő növényvédelmi előrejelzés (2015.05.21.) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára

Szőlő növényvédelmi előrejelzés (2015.05.21.) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára Szőlő növényvédelmi előrejelzés (2015.05.21.) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára Kiadva: 2015.05.21. 12:00-kor. Érvényes: 2015.05.28-ig. Várható frissítés: 2015.05.28. 12:00-kor. A gyors növekedésnek

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2017. április 27.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2017. április 27.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2017. április 27.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2017.04.27. 12:00-kor. Érvényes: 2017.05.04-ig. Várható frissítés: 2017.05.04. 12:00-kor.

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2013. május 2.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2013. május 2.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2013. május 2.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2013.05.02. 12:00-kor. Érvényes: 2013.05.09-ig. Várható frissítés: 2013.05.09. 12:00-kor.

Részletesebben

Szőlő növényvédelmi előrejelzés ( ) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára

Szőlő növényvédelmi előrejelzés ( ) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára Szőlő növényvédelmi előrejelzés (2015.05.07.) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára Kiadva: 2015.05.07. 12:00-kor. Érvényes: 2015.05.14-ig. Várható frissítés: 2015.05.14. 12:00-kor. Az elmúlt hét időjárása

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2013. április 18.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2013. április 18.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2013. április 18.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2013.04.18. 12:00-kor. Érvényes: 2013.04.25-ig. Várható frissítés: 2013.04.25. 12:00-kor.

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2017. május 4.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2017. május 4.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2017. május 4.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2017.05.04. 12:00-kor. Érvényes: 2017.05.11-ig. Várható frissítés: 2017.05.11. 12:00-kor.

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2013. május 16.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2013. május 16.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2013. május 16.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2013.05.16. 12:00-kor. Érvényes: 2013.05.23-ig. Várható frissítés: 2013.05.23. 12:00-kor.

Részletesebben

Szőlő növényvédelmi előrejelzés ( ) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára

Szőlő növényvédelmi előrejelzés ( ) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára Szőlő növényvédelmi előrejelzés (2015.05.14.) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára Kiadva: 2015.05.14. 12:00-kor. Érvényes: 2015.05.21-ig. Várható frissítés: 2015.05.21. 12:00-kor. A meleg időjárás

Részletesebben

Szőlő növényvédelmi előrejelzés ( )

Szőlő növényvédelmi előrejelzés ( ) Szőlő növényvédelmi előrejelzés (2019.05.22.) A melegebb napok hatására most felgyorsult a szőlő fejlődése. Azonban az elmúlt héten lassú, vontatott növekedés volt a jellemző. A szőlő jelenleg 10 nappal

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2014. május 15.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2014. május 15.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2014. május 15.) Kiadva: 2014.05.15. 12:00-kor. Érvényes: 2014.05.22-ig. Várható frissítés: 2014.05.22. 12:00-kor. Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére

Részletesebben

Növényvédelmi előrejelzés 2016-06-02 (23. hét)

Növényvédelmi előrejelzés 2016-06-02 (23. hét) Badacsonyi Borvidék Hegyközségi Tanács Növényvédelmi előrejelzés 2016-06-02 (23. hét) Fenofázis: virágzás kezdete, virágzás A múlt héten Badacsonyban leesett csapadék mennyiség 26,0 mm volt. A növényvédelmi

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2013. május 30.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2013. május 30.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2013. május 30.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2013.05.30. 12:00-kor. Érvényes: 2013.06.06-ig. Várható frissítés: 2013.06.06. 12:00-kor.

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2014. május 8.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2014. május 8.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2014. május 8.) Kiadva: 2014.05.08. 12:00-kor. Érvényes: 2014.05.15-ig. Várható frissítés: 2014.05.15. 12:00-kor. Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére

Részletesebben

Szőlő növényvédelmi előrejelzés (2014.06.19.) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára

Szőlő növényvédelmi előrejelzés (2014.06.19.) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára Szőlő növényvédelmi előrejelzés (2014.06.19.) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára Kiadva: 2014.06.19. 12:00-kor. Érvényes: 2014.06.26-ig. Várható frissítés: 2014.06.26. 12:00-kor. Fenológiai fázis:

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2013. július 4.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2013. július 4.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2013. július 4.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2013.07.04. 12:00-kor. Érvényes: 2013.07.11-ig. Várható frissítés: 2013.07.11. 12:00-kor.

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2013. június 13.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2013. június 13.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2013. június 13.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2013.06.13. 12:00-kor. Érvényes: 2013.06.20-ig. Várható frissítés: 2013.06.20. 12:00-kor.

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2017. május 18.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2017. május 18.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2017. május 18.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2017.05.18. 12:00-kor. Érvényes: 2017.05.25-ig. Várható frissítés: 2017.05.25. 12:00-kor.

Részletesebben

Növényvédelmi előrejelzés 2016-05-11 (19. hét)

Növényvédelmi előrejelzés 2016-05-11 (19. hét) Badacsonyi Borvidék Hegyközségi Tanács Növényvédelmi előrejelzés 2016-05-11 (19. hét) Fenofázis: intenzív hajtásnövekedés A fagyosszentek nem hazudtolják meg magukat. Az akác virágzik, a kedvezőtlen időjárás

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2014. május 22.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2014. május 22.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2014. május 22.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2014.05.22. 12:00-kor. Érvényes: 2014.05.29-ig. Várható frissítés: 2014.05.29. 12:00-kor.

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2018. május 10.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2018. május 10.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2018. május 10.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2018.05.10. 12:00-kor. Érvényes: 2018.05.17-ig. Várható frissítés: 2018.05.17. 12:00-kor.

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2017. május 25.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2017. május 25.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2017. május 25.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2017.05.25. 12:00-kor. Érvényes: 2017.06.01-ig. Várható frissítés: 2017.06.01. 12:00-kor.

Részletesebben

Szőlő növényvédelmi előrejelzés ( ) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára

Szőlő növényvédelmi előrejelzés ( ) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára Szőlő növényvédelmi előrejelzés (2016.05.12.) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára Kiadva: 2016.05.12. 12:00-kor. Érvényes: 2016.05.19-ig. Várható frissítés: 2016.05.19. 12:00-kor. A tavaszi fagy és

Részletesebben

Alma növényvédelmi előrejelzés (2017. július 20.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére. Érvényes: ig.

Alma növényvédelmi előrejelzés (2017. július 20.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére. Érvényes: ig. Alma növényvédelmi előrejelzés (2017. július 20.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Érvényes: 2017.07.27-ig. A száraz időjárás ellenére a varasodás továbbra is újabb fertőzésekkel jelentkezik.

Részletesebben

Szőlő növényvédelmi előrejelzés (2014.06.26.) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára

Szőlő növényvédelmi előrejelzés (2014.06.26.) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára Szőlő növényvédelmi előrejelzés (2014.06.26.) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára Kiadva: 2014.06.26. 12:00-kor. Érvényes: 2014.07.03-ig. Várható frissítés: 2014.07.03. 12:00-kor. Fenológiai fázis:

Részletesebben

Gyomirtás. A szőlő védelme Gyomirtás. Tavaszi gyomirtás Folar-ral

Gyomirtás. A szőlő védelme Gyomirtás. Tavaszi gyomirtás Folar-ral Gyomirtás Régóta megosztja a szőlőtermesztési szakembereket az a kérdés, hogy a szőlő sorközöket milyen esetekben célszerű füvesíteni és mikor nem, abban azonban mindenki tökéletesen egyetért, hogy a szőlősoroknak

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2016. szeptember 8.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2016. szeptember 8.) József Keresztes FW: Szekszárd Borvidék Kft. 2016. szeptember 8. 2:43 Címzett: József Keresztes , dora.benczik@syngenta.com

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2017. június 1.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2017. június 1.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2017. június 1.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2017.06.01. 12:00-kor. Érvényes: 2017.06.08-ig. Várható frissítés: 2017.06.08. 12:00-kor.

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2017. április 20.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2017. április 20.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2017. április 20.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2017.04.20. 12:00-kor. Érvényes: 2017.04.27-ig. Várható frissítés: 2017.04.27. 12:00-kor.

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2016. május 12.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2016. május 12.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2016. május 12.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2016.05.12. 12:00-kor. Érvényes: 2016.05.19-ig. Várható frissítés: 2016.05.19. 12:00-kor.

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2017. szeptember 7.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2017. szeptember 7.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2017. szeptember 7.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2017.09.07. 12:00-kor. Érvényes: 2017.09.14-ig. Várható frissítés: 2017.09.14. 12:00-kor.

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2013. június 27.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2013. június 27.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2013. június 27.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2013.06.27. 12:00-kor. Érvényes: 2013.07.04-ig. Várható frissítés: 2013.07.04. 12:00-kor.

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2013. június 20.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2013. június 20.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2013. június 20.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2013.06.20. 12:00-kor. Érvényes: 2013.06.27-ig. Várható frissítés: 2013.06.27. 12:00-kor.

Részletesebben

Növényvédelmi Tanácsok május

Növényvédelmi Tanácsok május Növényvédelmi Tanácsok május Májusi eső aranyat ér. Nagyon hiányzott a talajnak, de feladatokat ad növényvédelemben. Robbanni fog a szőlőlisztharmat, az alma és a körte varasodása, de fertőzni fog a peronoszpóra

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2011. június 16.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2011. június 16.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2011. június 16.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2011.06.16. 12:00-kor. Érvényes: 2011.06.23-ig. Várható frissítés: 2011.06.23. 12:00-kor.

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2013. augusztus 1.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2013. augusztus 1.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2013. augusztus 1.) Kiadva: 2013.08.01. 12:00-kor. Érvényes: 2013.08.08-ig. Várható frissítés: 2013.08.08. 12:00-kor. Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére

Részletesebben

Alma növényvédelmi előrejelzés ( ) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére. Érvényes: ig.

Alma növényvédelmi előrejelzés ( ) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére. Érvényes: ig. Alma növényvédelmi előrejelzés (2017. 08.24.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Érvényes: 2017.08.31-ig. Sok helyen jelentősen hullik az alma. Egy része a hullásnak a melegtől van, más része

Részletesebben

A szőlő. növényvédelme

A szőlő. növényvédelme A szőlő növényvédelme 2016 Szőlő növényvédelme A sikeres növényvédelem komoly szakértelmet, jó gyakorlati érzéket és sokszor (főleg az időjárás miatt) szerencsét is igényel. A szőlő növényvédelmét az adott

Részletesebben

Szőlő növényvédelmi előrejelzés ( ) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára

Szőlő növényvédelmi előrejelzés ( ) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára Szőlő növényvédelmi előrejelzés (2015.06.11.) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára Kiadva: 2015.06.11. 12:00-kor. Érvényes: 2015.06.18-ig. Várható frissítés: 2015.06.18. 12:00-kor. Alapvetően az időjárás

Részletesebben

Varasodás levél fonákján (fotó: dr. Brózik Sándor) Varasodás gyümölcsön. Lisztharmatos hajtás. Lisztharmatos levél (fotó: dr.

Varasodás levél fonákján (fotó: dr. Brózik Sándor) Varasodás gyümölcsön. Lisztharmatos hajtás. Lisztharmatos levél (fotó: dr. Védelem a gombabetegségek ellen Az alma legfontosabb betegségei A2009-es év növényvédelmi szempontból nem jelentett nagy kihívást a termesztőknek. A betegségek nyomása a sokévi átlagnál alacsonyabb volt,

Részletesebben

Szabadföldön a talajlakó kártevôk ellen: Force 1,5 G. Hajtatásban a gyökérgubacs fonálférgek ellen: Nemathorin 10 G

Szabadföldön a talajlakó kártevôk ellen: Force 1,5 G. Hajtatásban a gyökérgubacs fonálférgek ellen: Nemathorin 10 G A paprika védelme Rovarkártevôk elleni védelem Egyes károkozók jelentôsége más a szabadföldön és más a zárt termesztô rendszerben. Mindkét esetben nagy jelentôségû a talajfertôtlenítés, de míg a szabadföldön

Részletesebben

Szőlő növényvédelmi előrejelzés a Pannonhalmi borvidék szőlőtermesztői számára

Szőlő növényvédelmi előrejelzés a Pannonhalmi borvidék szőlőtermesztői számára Szőlő növényvédelmi előrejelzés a szőlőtermesztői számára 2018.08.21-től 08. 30 ig Fenológia: érés szüret körül 1 Merlo Időjárás(08.12 08. 21.) Folyamatosan kánikula volt, csapadék nélkül. A napi átlagos

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2012. augusztus 9.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2012. augusztus 9.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2012. augusztus 9.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2012.08.09. 12:00-kor. Érvényes: 2012.08.16-ig. Várható frissítés: 2012.08.16. 12:00-kor.

Részletesebben

Növényvédelmi előrejelzés (20. hét)

Növényvédelmi előrejelzés (20. hét) Badacsonyi Borvidék Hegyközségi Tanács Növényvédelmi előrejelzés 2018-05-14 (20. hét) Fenofázis: : intenzív hajtásnövekedés, fürtmegnyúlás, (védett déli fekvésű helyeken korai fajtáknál virágzás kezdett)

Részletesebben

Szőlő növényvédelmi előrejelzés (2015.07.09.) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára

Szőlő növényvédelmi előrejelzés (2015.07.09.) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára Szőlő növényvédelmi előrejelzés (2015.07.09.) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára Kiadva: 2015.07.09. 12:00-kor. Érvényes: 2015.07.16-ig. Várható frissítés: 2015.07.16. 12:00-kor. A meleg időjárás

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2017. június 29.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2017. június 29.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2017. június 29.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2017.06.29. 12:00-kor. Érvényes: 2017.07.06-ig. Várható frissítés: 2017.07.06. 12:00-kor.

Részletesebben

C o r a g e n. formuláció: vizes szuszpenzió koncentrátum (SC) hatóanyag: 200 g/liter (18,4 % m/m) klórantraniliprol környezeti veszély

C o r a g e n. formuláció: vizes szuszpenzió koncentrátum (SC) hatóanyag: 200 g/liter (18,4 % m/m) klórantraniliprol környezeti veszély DUPONT C o r a g e n 2 0 S C N formuláció: vizes szuszpenzió koncentrátum (SC) hatóanyag: 200 g/liter (18,4 % m/m) klórantraniliprol környezeti veszély Széles hatásspektrumú, alacsony dózisú, új hatásmódú

Részletesebben

A 2015. év agrometeorológiai sajátosságai

A 2015. év agrometeorológiai sajátosságai A 2015. év agrometeorológiai sajátosságai A. Globális áttekintés (az alábbi fejezet az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján közzétett információk, tanulmányok alapján került összeállításra) A 2015-ös

Részletesebben

Szőlő növényvédelmi előrejelzés (2014.06.05.) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára

Szőlő növényvédelmi előrejelzés (2014.06.05.) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára Szőlő növényvédelmi előrejelzés (2014.06.05.) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára Kiadva: 2014.06.05. 12:00-kor. Érvényes: 2014.06.12-ig. Várható frissítés: 2014.06.12. 12:00-kor. Fenológiai fázis:

Részletesebben

Szőlő növényvédelmi előrejelzés ( ) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére

Szőlő növényvédelmi előrejelzés ( ) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Szőlő növényvédelmi előrejelzés (2019. 08.01.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére A többségében zsendülő bogyókat tartalmazó fürt már nem fertőződik lisztharmattal vagy peronoszpórával. A késői

Részletesebben

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. Tel: 06/1/309-1000 Fax: 06/1/246-2960 E-mail: nti@nebih.gov.hu www.nebih.gov.hu

Részletesebben

Szőlő növényvédelmi előrejelzés ( )

Szőlő növényvédelmi előrejelzés ( ) Szőlő növényvédelmi előrejelzés (2019.05.17.) Az elmúlt 2 hétben 60-80 mm csapadék esett a körzetben, de még nincs vége. A talajok eddig be tudták fogadni, hiszen hiány volt bőven, de mostanra telítődött.

Részletesebben

Paraj technológia. 2015. évi szezon. Talaj-előkészítés apró morzsás szerkezetű, ülepedett, sima felszínű magágyat kell készíteni.

Paraj technológia. 2015. évi szezon. Talaj-előkészítés apró morzsás szerkezetű, ülepedett, sima felszínű magágyat kell készíteni. Paraj technológia 2015. évi szezon Terület kiválasztás, elővetemény jó kultúrú, gyommentes terület, a korán lekerülő gabonafélék a legmegfelelőbbek, jó levegő- és vízgazdálkodású, könnyen melegedő terület,

Részletesebben

Szőlő növényvédelmi előrejelzés ( ) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára

Szőlő növényvédelmi előrejelzés ( ) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára Szőlő növényvédelmi előrejelzés (2014.07.17.) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára Kiadva: 2014.07.17. 12:00-kor. Érvényes: 2014.07.24-ig. Várható frissítés: 2014.07.24. 12:00-kor. Fenológiai fázis:

Részletesebben

A szôlô. növényvédelme

A szôlô. növényvédelme A szôlô növényvédelme A szôlô védelme Lisztharmat ellen már a néhány centiméteres hajtásnagyságánál el kell kezdeni a védekezést, kontakt készítményekkel. Közvetlenül virágzás elôtt, amikor a lombfelület

Részletesebben

KERTI KISGÉPEK AL-KO FŰNYÍRÓK

KERTI KISGÉPEK AL-KO FŰNYÍRÓK KERTI KISGÉPEK FŰKASZÁK FŰKASZÁK GTE 550 BC4125 BC330MT SZETT Motor Elektromos Benzin Benzines Teljesítmény 550 W 900 W / 32,6 cm 3 / 1,22 LE 900 W / 32,6 ccm / 1,22 LE Munkaszélesség damil/kés 30 cm /

Részletesebben

Csávázás. Védelem a csíra-, a gyökér- és a korai lombkártevők ellen. Gombabetegségek ellen az Apron XL tartós védelmet nyújt. A napraforgó védelme

Csávázás. Védelem a csíra-, a gyökér- és a korai lombkártevők ellen. Gombabetegségek ellen az Apron XL tartós védelmet nyújt. A napraforgó védelme Csávázás Védelem a csíra-, a gyökér- és a korai lombkártevők ellen A vetőmag-forgalmazók a napraforgó-vetőmagot a csírakori kórokozók és a peronoszpórás kártétel elleni megelőző védelem érdekében általában

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2016. június 9.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2016. június 9.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2016. június 9.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2016.06.09. 12:00-kor. Érvényes: 2016.06.16-ig. Várható frissítés: 2016.06.16. 12:00-kor.

Részletesebben

Nem bűn többre vágyni! Technológiai ajánlat a repce intenzív védelmére

Nem bűn többre vágyni! Technológiai ajánlat a repce intenzív védelmére BASF Hungária Kft. Agrodivízió 1132 Budapest, Váci út 30. Telefon: (06 1) 250 9700 Fax: (06 1) 250 9709 www.agro.basf.hu www.repcesz.basf.hu Nem bűn többre vágyni! Technológiai ajánlat a repce intenzív

Részletesebben

ROVARÖLŐK DECIS 50EW. 36.666 Ft/Ft / 5x3 ml

ROVARÖLŐK DECIS 50EW. 36.666 Ft/Ft / 5x3 ml HÁZTARTÁSI ROVARIRTÓ PORZÓSZER - Mindenféle mászórovar ellen - edves környezetben is hatásos ROVARÖLŐK DECIS 50EW - Rovarölő permetezőszer - Molyok, levéltetvek, hernyók, lepkék stb. ellen - Szőlőhöz,

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2016. augusztus 18.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2016. augusztus 18.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2016. augusztus 18.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2016.08.18. 12:00-kor. Érvényes: 2016.08.25-ig. Várható frissítés: 2016.08.25. 12:00-kor.

Részletesebben

Növényvédelmi előrejelzés (22. hét)

Növényvédelmi előrejelzés (22. hét) Badacsonyi Borvidék Hegyközségi Tanács Növényvédelmi előrejelzés 2018-05-28 (22. hét) Fenofázis: fő virágzás, virágzás vége, tisztulás, (zöldbors nagyság) A múlt héten Badacsonyban leesett csapadék mennyiség

Részletesebben

www.syngenta.hu A köszméte és a ribiszke védelme

www.syngenta.hu A köszméte és a ribiszke védelme www.syngenta.hu A köszméte és a ribiszke védelme A ribiszke és a köszméte termesztése során évről-évre jelentős gazdasági kárt okoznak a lisztharmat a lombozat fertőzésével és a különböző levéltetű fajok

Részletesebben

Növényvédelmi előrejelzés (23. hét)

Növényvédelmi előrejelzés (23. hét) Badacsonyi Borvidék Hegyközségi Tanács Növényvédelmi előrejelzés 2018-06-05 (23. hét) Fenofázis: virágzás vége, tisztulás, zöldbors- zöldborsó nagyság Badacsonyban a késői fajták virágzás végén, tisztulásban,

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2014. május 29.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2014. május 29.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2014. május 29.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2014.05.29. 12:00-kor. Érvényes: 2014.06.05-ig. Várható frissítés: 2014.06.05. 12:00-kor.

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2017. június 15.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2017. június 15.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2017. június 15.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2017.06.15. 12:00-kor. Érvényes: 2017.06.22-ig. Várható frissítés: 2017.06.22. 12:00-kor.

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2017. augusztus 17.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2017. augusztus 17.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2017. augusztus 17.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2017.08.17. 12:00-kor. Érvényes: 2017.08.24-ig. Várható frissítés: 2017.08.24. 12:00-kor.

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2014. június 5.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2014. június 5.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2014. június 5.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2014.06.05. 12:00-kor. Érvényes: 2014.06.12-ig. Várható frissítés: 2014.06.12. 12:00-kor.

Részletesebben

Az atkák átka. Az atkák átka. Áttörés a szerválasztékban a kártevők ellen! www.syngenta.hu

Az atkák átka. Az atkák átka. Áttörés a szerválasztékban a kártevők ellen! www.syngenta.hu Az atkák átka Az atkák átka. www.syngenta.hu Áttörés a szerválasztékban a kártevők ellen! Áttörés a szerválasztékban a kártevők ellen! A sikeres védelem nehézségei Vertimec 1,8 EC A zöldség, a virághajtatás,

Részletesebben

Növényvédelmi előrejelzés 2011-07-19 (29. hét)

Növényvédelmi előrejelzés 2011-07-19 (29. hét) Badacsonyi Borvidék Hegyközségi Tanács Növényvédelmi előrejelzés 2011-07-19 (29. hét) Fenofázis: fürtzáródás, zsendülés, érés, (kényszerérés), (részleges zsendüléses kényszerérés) Az elmúlt héten nem hullott

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2017. augusztus 24.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2017. augusztus 24.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2017. augusztus 24.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2017.08.24. 12:00-kor. Érvényes: 2017.08.31-ig. Várható frissítés: 2017.08.31. 12:00-kor.

Részletesebben

Búza. Vetéstől aratásig

Búza. Vetéstől aratásig Búza Vetéstől aratásig A 213-mas kedvező évjárat átlag feletti hozamokat, de átlag alatti malmi minőséget eredményezett. A Kwizda speciális lombtrágyái és széles választékú növényvédő szerei jól vizsgáztak

Részletesebben

Gyommentes búza Egészséges búza Minőségi búza. Kalászosok

Gyommentes búza Egészséges búza Minőségi búza. Kalászosok Gyommentes búza Egészséges búza Minőségi búza Kalászosok 2010-ben országosan gyenge búzatermés született, régiónként jelentős fuzárium fertőzöttség rontotta a minőséget. A búza jövedelmezősége az áremelkedés

Részletesebben

Az emberi egészség és a környezet veszélyeztetésének elkerülése érdekében be kell tartani a használati utasítás előírásait!

Az emberi egészség és a környezet veszélyeztetésének elkerülése érdekében be kell tartani a használati utasítás előírásait! Sharpen 330 EC Gyomirtó permetezőszer kalászosok, rizs, kukorica, napraforgó, zöldborsó, száraz borsó, lóbab, szója, dohány, lucerna, vöröshagyma, fokhagyma, póréhagyma, zeller, paradicsom, paprika, káposzta,

Részletesebben

(Készu lt a 150/2004. (X.12.). FVM rendelet, valamint hatályban lévő módosításainak figyelembe vételével.)

(Készu lt a 150/2004. (X.12.). FVM rendelet, valamint hatályban lévő módosításainak figyelembe vételével.) (Készu lt a 150/2004. (X.12.). FVM rendelet, valamint hatályban lévő módosításainak figyelembe vételével.) 2008 Az egyes agrár-környezetgazdálkodási célprogramok esetében engedélyezett Syngenta készítmények

Részletesebben

Az engedélyező hatóság az Amalgerol forgalomba hozatali és felhasználási engedélyét az alábbiak szerint adja ki:

Az engedélyező hatóság az Amalgerol forgalomba hozatali és felhasználási engedélyét az alábbiak szerint adja ki: Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Növény-, Talaj és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. 1/309-1000; Fax: 1/246-2942 ELŐADÓ: Botosné Olasz Zsuzsanna HATÁROZATSZÁM:

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2016. június 30.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2016. június 30.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2016. június 30.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2016.06.30. 12:00-kor. Érvényes: 2016.07.07-ig. Várható frissítés: 2016.07.07. 12:00-kor.

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2016. július 28.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2016. július 28.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2016. július 28.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2016.07.28. 12:00-kor. Érvényes: 2016.08.04-ig. Várható frissítés: 2016.08.04. 12:00-kor.

Részletesebben

ELŐADÓ: Dr. Bleicher Edit HATÁROZATSZÁM: 04.2/614-1/2012. OLDALAK SZÁMA: 4 MELLÉKLET: Forgalomba hozatali és felhasználási engedélyokirat (6 oldal)

ELŐADÓ: Dr. Bleicher Edit HATÁROZATSZÁM: 04.2/614-1/2012. OLDALAK SZÁMA: 4 MELLÉKLET: Forgalomba hozatali és felhasználási engedélyokirat (6 oldal) Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. 1/309-1000; Fax: 1/246-2942 ELŐADÓ: Dr. Bleicher Edit HATÁROZATSZÁM: 04.2/614-1/2012.

Részletesebben

Az eperfa-pajzstetű elleni küzdelem őszibarackosainkban

Az eperfa-pajzstetű elleni küzdelem őszibarackosainkban Az eperfa-pajzstetű elleni küzdelem őszibarackosainkban 2009. március Az őszibarack-termesztőket évek óta rettegésben tartja az eperfapajzstetű (Pseudaulacaspis pentagona TARG.). A polifág faj, ami Budapest

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2016. augusztus 11.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2016. augusztus 11.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2016. augusztus 11.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2016.08.11. 12:00-kor. Érvényes: 2016.08.18-ig. Várható frissítés: 2016.08.18. 12:00-kor.

Részletesebben

Szőlő növényvédelmi előrejelzés ( ) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára

Szőlő növényvédelmi előrejelzés ( ) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára Szőlő növényvédelmi előrejelzés (2016.08.25.) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára Kiadva: 2016.08.25. 12:00-kor. Érvényes: 2016.09.01-ig. A cukrosodó bogyókon megjelentek a botritiszfertőzés tünetei.

Részletesebben

Súlyosabb lisztharmatfertőzés fürtön

Súlyosabb lisztharmatfertőzés fürtön Szőlő növényvédelmi előrejelzés (2018.07.11.) A korai szőlőfajták zsendülnek. Az ültetvényekben találkozhatunk a napégés tünetével a bogyókon. Túlzott zöldmunka esetén a fürtök a napra kerülnek, a bogyók

Részletesebben

ELŐADÓ: Dr. Bleicher Edit HATÁROZATSZÁM: 04.2/613-1/2012. OLDALAK SZÁMA: 5 MELLÉKLET: Forgalomba hozatali és felhasználási engedélyokirat (5 oldal)

ELŐADÓ: Dr. Bleicher Edit HATÁROZATSZÁM: 04.2/613-1/2012. OLDALAK SZÁMA: 5 MELLÉKLET: Forgalomba hozatali és felhasználási engedélyokirat (5 oldal) Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. 1/309-1000; Fax: 1/246-2942 ELŐADÓ: Dr. Bleicher Edit HATÁROZATSZÁM: 04.2/613-1/2012.

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2014. június 26.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2014. június 26.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2014. június 26.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2014.06.26. 12:00-kor. Érvényes: 2014.07.03-ig. Várható frissítés: 2014.07.03. 12:00-kor.

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2014. június 19.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2014. június 19.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2014. június 19.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2014.06.19. 12:00-kor. Érvényes: 2014.06.26-ig. Várható frissítés: 2014.06.26. 12:00-kor.

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2018. augusztus 9.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2018. augusztus 9.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2018. augusztus 9.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2018.08.09. 12:00-kor. Érvényes: 2018.08.16-ig. Várható frissítés: 2018.08.16. 12:00-kor.

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2016. július 21.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2016. július 21.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2016. július 21.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2016.07.21. 12:00-kor. Érvényes: 2016.07.28-ig. Várható frissítés: 2016.07.28. 12:00-kor.

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2014. július 31.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2014. július 31.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2014. július 31.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2014.07.31 12:00-kor. Érvényes: 2014.08.07-ig. Várható frissítés: 2014.08.07. 12:00-kor.

Részletesebben

A csemegekukorica védelme

A csemegekukorica védelme A csemegekukorica védelme Talajfertôtlenítés, gyomirtás Talajfertôtlenítés A kukoricabogár lárvája és egyéb talajlakó kártevôk ellen a Force 1,5 G nélkülözhetetlen. Dózisa: 12-15 kg/ha vetéssel egy menetben

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2018. június 21.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2018. június 21.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2018. június 21.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2018.06.21. 12:00-kor. Érvényes: 2018.06.28-ig. Várható frissítés: 2018.06.28. 12:00-kor.

Részletesebben

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. Tel: 06/1/309-1000 Fax: 06/1/246-2960 E-mail: nti@nebih.gov.hu www.nebih.gov.hu

Részletesebben

GaliStop. Mezzo 20 WG. Savvy. Vasúti pályatestek, Ruderális területek. ESETiI

GaliStop. Mezzo 20 WG. Savvy. Vasúti pályatestek, Ruderális területek. ESETiI SIÓFOK 2014 Vasúti pályatestek, Ruderális területek GaliStop ESETiI magról kelő kétszikű gyomnövények, aprószulák, sövényszulák, hamvas szeder 0,4-1,0 200 g/l (20,7 % m/m) fluroxipir Savvy Mezzo 20 WG

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2016. július 7.) Nagykőrös Cegléd Monor Kecel Lőrinci térségére

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2016. július 7.) Nagykőrös Cegléd Monor Kecel Lőrinci térségére Kiadva: 2016.07.07. 12:00 kor. Érvényes: 2016.07.14 ig. Várható frissítés: 2016.07.14. 12:00 kor. Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2016. július 7.) Nagykőrös Cegléd Monor Kecel Lőrinci térségére

Részletesebben