A kiadvány az Ausztria Magyarország Határon Átnyúló Együttmıködési Program keretében megvalósuló FERTO-NEU-NAT projekt része.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A kiadvány az Ausztria Magyarország Határon Átnyúló Együttmıködési Program keretében megvalósuló FERTO-NEU-NAT projekt része."

Átírás

1 EUROPEAN UNION European Regional Development Fund A kiadvány az Ausztria Magyarország Határon Átnyúló Együttmıködési Program keretében megvalósuló FERTO-NEU-NAT projekt része. Impresszum Kiadja: FertŒ-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság FelelŒs kiadó: Dr. Kárpáti László igazgató / Fotók: Goda István, Pellinger Attila Szerkesztette: Goda István, Kiss Miklós / Nyomdai munka: Neusiedl am See

2 PROGRAMNAPTÁR Családok és egyéni látogatók számára meghirdetett programjaink Kenutúra a nádasban Kalandos túra a Hanságban Szomszédolás Ausztriában Madárles a szikes tavaknál Hajnali madárles Június Június Június H K Sz Cs P Sz V H K Sz Cs P Sz V H K Sz Cs P Sz V Július Július Július H K Sz Cs P Sz V H K Sz Cs P Sz V H K Sz Cs P Sz V Augusztus Augusztus Augusztus H K Sz Cs P Sz V H K Sz Cs P Sz V H K Sz Cs P Sz V Június Július Augusztus H K Sz Cs P Sz V H K Sz Cs P Sz V H K Sz Cs P Sz V Madármegfigyelés a Nyirkai-Hanyban Június Július Augusztus H K Sz Cs P Sz V H K Sz Cs P Sz V H K Sz Cs P Sz V

3 1 Kedves Látogató! Szeretettel köszöntjük a FertŒ-Hanság Nemzeti Parkban! Magyarország nyugati kapujában a mondák és mesék egykor titokzatos vidékrœl szóltak. A FertŒ és a Hanság vadvizekben, ingoványokban gazdag rejtélyes világa azóta sokat változott. A tó, és az ember által átformált hansági táj ma két ország közös nemzeti parkját rejti. A hajdani vasfüggöny által elrekesztett területek felszabadulását követœen, a két szomszédos ország természetvédelmi erœfeszítésének köszönhetœen, az érdeklœdœ ismét látnivalók egész sorában gyönyörködhet, kedvére pihenhet vagy túrázhat ezeken a szépséges tájakon. A szabadidœ tartalmas és élménydús eltöltéséhez nyújt segítséget nemzeti parkunk turisztikai programajánlója. Amennyiben kínálatunk felkeltette érdeklœdését, várjuk szeretettel! A nemzeti park dolgozói FertŒ-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság H-9435 Sarród Rév-Kócsagvár, Pf.: 4 Tel.: , Fax: Web:

4 2 LÁTOGATÓKÖZPONT... Csapody István Látogatóközpont A Dr. Csapody István erdœmérnök, botanikus nevét viselœ épület 2007 májusában nyitotta meg kapuit. A védett területek ölelésében, FertŒújlak település szélén elhelyezkedœ épület valaha a határœrség egyik bázishelye volt. Jelenleg a FertŒ-Hanság Nemzeti Parkba érkezœ látogatók, kirándulók, iskolás- és diákcsoportok, nyári táborozók, kerékpáros turisták igényeinek mind teljesebb kiszolgálását célul kitızve egy multifunkcionális látogatóközpont és szálláshely mıködik benne. A látogatóközpont nyitva tartása:ása: December - Január - Február: ElŒzetes bejelentkezéssel látogatható! Március: H-P: ; SZO-V-Ü: ElŒzetes bejelentkezéssel látogatható! Április - Szeptember: H-P: ; SZO-V-Ü: Október - November: H-P: ; SZO-V-Ü: ElŒzetes bejelentkezéssel látogatható! Információszolgáltatás telefonon egész évben folyamatosan! A látogatóközpont belépœjegy váltása nélkül szabadon látogatható! MegközelíthetŒségét lásd a térképmellékletben. GPS: N / E Csapody István Természetiskola és Látogatóközpont, FertŒújlak Tel.: Fax: Web:

5 INFORMÁCIÓS KÖZPONT... 3 Információs Központ (Illmitz, Ausztria) A Neusiedler See Seewinkel Nemzeti Park Információs Központja 1996 óta várja az érdeklœdœ természetbarátokat. A látogatók széleskörı tájékoztatása mellett a nemzeti park megœrzœ zónájába szervezett programok bázishelyeként is mıködik. Az Illmitz település északi határán fekvœ m 2 alapterületı épület a látogatók kiszolgálása mellett rendezvényeknek is otthont ad. Az Információs Központ természetesen akadálymentesített, tolószékkel is megközelíthetœ. Az udvarán álló 12 méter magas toronyból kiváló kilátás nyílik a környezœ védett területekre. Az információs pultok és szemléltetœ anyagok mellett egy könyvtár áll a látogatók rendelkezésére, amely közel darabos könyvválasztékával átfogó tájékoztatást nyújt a nemzeti parkot érintœ különbözœ témákról. Rendezvény-épületként (a régió lakossága számára is) lehetœséget ad konferenciák, workshopok, szemináriumok és projektnapok megtartására is. Az 50 férœhelyes mozi terem és a 200 férœhelyes elœadóterem ideális helyszíne a vetített elœadásoknak és konferenciáknak. A kínálatot két szeminárium- és kiállító terem zárja, amelyek 50, ill. 70 m 2 területtel rendelkeznek. Az épület infrastruktúrájának része egy étterem és egy ajándékbolt (Nemzeti Park - Shop), mely utóbbi április elejétœl október végéig minden nap nyitva tart. Április végétœl egy külön kiállítás keretében az Élet a vízben témakörrel foglalkozunk. Kezdve a halaktól egészen a mikroszkopikus méretı élœlényekig terjed a látnivalók sora. A kiállítás másik része a nemzeti park magyar oldalán, FertŒújlakon, a Csapody István Látogatóközpontban tekinthetœ meg. Az Információs Központ nyitva tartása: Áprilistól - októberig: H P: 8-17, Sz/V/Ünnepnapok: NovembertŒl - márciusig: H P: 8-16

6 4 SZÁLLÁSHELYEK a Kócsagvárban A FertŒ-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság központjának elsœ három épületszárnyában szálláshely mıködik. A 10 szobában 28 ágy, a kihúzható (kétszemélyes) ágyakkal összesen 44 férœhely áll a vendégek rendelkezésére. Minden szobához külön fürdœszoba, WC tartozik. Négyszobánként egy felszerelt konyha biztosítja a szállóvendégek egyéni étkezését. Csoportok menüs étkeztetését elœzetes egyeztetés után a közeli éttermek helyszíni kiszállítással vállalják. Az épületben állandó ügyelet mıködik. A Kócsagvárhoz zárt udvar, illetve gépkocsi parkoló tartozik, melyet éjszaka kutyák Œriznek. Utóbbi miatt ebek a házba nem hozhatók! A szálláshely egész évben folyamatosan üzemel. Cím: 9435 Sarród, Rév-Kócsagvár MegközelíthetŒségét lásd a térképmellékletben. GPS: N; E a Csapody István Természetiskola - Ifjúsági szállóban FertŒújlak szélén, a védett területek ölelésében elhelyezkedœ látogatóközpontban szálláshely is mıködik. A 10 db 4 ágyas és 1 db 2 ágyas szobában, összesen 42 férœhellyel várjuk látogatóinkat. Két szobánként közös fürdœszoba (zuhanyzó, WC) áll vendégeink rendelkezésére. Csoportok menüs étkeztetését elœzetes egyeztetés után a közeli éttermek kiszállítással vállalják. A szálláshely egész évben üzemel. Cím: 9434 FertŒújlak, PetŒfi S. u. 23/A MegközelíthetŒségét lásd a térképmellékletben. GPS: N; E Szállásfoglalás és információ: Tel.: ; Fax: Web:

7 TANÖSVÉNYEK... 5 a FertŒ-tájon Sziki Ãszirózsa Tanösvény A szikes puszta és tavak életközösségével, valamint a régi magyar háziállatoknak a védett területek megœrzésében és hasznosításában betöltött szerepével ismerkedhetnek meg a tanösvény látogatói. A tanösvény egy 4 km hosszú gyalogos és kerékpáros túraútvonal a Sarródtól 7 km-re északra elterülœ szikes pusztai területen. Kiindulópontja a Sarród- FertŒújlak útvonalon, a Hansági-fŒcsatorna zsilipjénél található. Ajánlott felkeresési idœszak: egész évben, de különösen áprilistól júliusig, valamint szeptembertœl október végéig. a Hanságban Hany Istók Tanösvény Az 5 km hosszú tanösvény kiindulópontja az Osli és Földsziget között található Esterházy Madárvárta. Az épület az ország egyik legrégebbi madárvártája, amely kiállítóhely is egyben. A madárvártától az út a fokozottan védett Csíkos Éger-erdŒ, majd az erœsen elöregedett állományú Király-égeres mellett vezet a Király-tóig. A tœzegbányászatot követœen növényzettel sırın benœtt tó környékén találták meg egykor Hany Istókot, tanösvényünk névadóját. Az Esterházy Madárvárta csak elœzetes bejelentkezés alapján látogatható. Ajánlott felkeresési idœszak: egész évben. a Répce mentén TŒzike Tanösvény A mintegy 4 km hosszúságú tanösvény Csáfordjánosfa község határában található, megközelíthetœségét tábla jelzi. A Répce folyó ágait fahidakon átszelœ útvonal az ártéri területek talán legszebb, természeti értékek tekintetében legváltozatosabb részleteit igyekszik bemutatni 5 ismertetœ tábla segítségével. A Répce menti tölgy-kœrisszil ligeterdœben már kora tavasszal, március elején nagy tömegben virít a védett tavaszi tœzike. Ajánlott felkeresési idœszak: egész évben.

8 6 TÚRAVEZETÉS Csoportok, iskolai osztályok elœre egyeztetett, írásban megrendelt idœpontokban vehetnek részt a túravezetéseinken. Ünnep- és vasárnapokon a csoportvezetés szünetel. Csoportos látogatóink a következœ programok közül választhatnak: Kenutúra a FertŒ nádasában A FertŒ nyugati oldalán a nádasok, a csatornák és a nádasba záródott belsœ tavak élœvilágát mutatjuk be egy kalandos, 6 km hosszú kenutúra alatt. Az útvonal nyomvonala a FertŒ összefüggœ, sırı nádasába vágott közlekedœ csatornáin haladva viszi be az érdeklœdœt egy szinte zavartalan világba, a Csárdakapui-csatorna és a Kláder-tó közötti részre, ahol a figyelmes szemlélœdœt megannyi csoda várja. Ezek közül is talán a legérdekesebb a rencés hínár az aranysárga virágú rovaremésztœ rencével, a nádi énekesmadarak (nádirigó, foltos nádiposzáta, barkóscinege), nagy kócsag, a vörös gém, a szárcsa és különféle récék megfigyelésének lehetœsége. A túra a Csárdakapui-csatorna bejáratától indul, amely Balf és FertŒrákos települések között található. MegközelíthetŒségét lásd a térképmellékletben. Parkolási lehetœség a Csárdakapuicsatornánál biztosított. A program meghatározott résztvevœszámmal indul, május közepétœl szeptember közepéig. A 14 év alatti jelentkezœk csak tanári illetve kísérœi felügyelettel vehetnek részt rajta. Javasoljuk a megfelelœ ruházat, fejfedœ, szúnyogriasztó használatát. A túra idœtartama 3 óra. Bizonytalan idœjárási körülmények esetén a program lebonyolítását nem tudjuk vállalni. Részvételi díj: Ft/fŒ, a program minimális díja: Ft. KÉRJÜK, hogy a programokon való részvételi szándékukat elœre jelezzék!

9 csoportoknak, iskolai osztályoknak 7 Kirándulás a FertŒ szikes tavai mentén A program a Sziki Ãszirózsa Tanösvényen zajlik. Tartalmazza a madármegfigyelést, a régi magyar háziállatok bemutatását, valamint ürgelest. A program helyszínének megközelítéséhez autóbusz, vagy kerékpár szükséges. A túra idœtartama 2-3 óra. Javasoljuk megfelelœ ruházat, esœkabát, fejfedœ, használatát. A túra jellege: buszos és gyalogos, vagy kerékpáros. Kirándulás Hany Istók birodalmában A program kiindulási pontja az Osli és Földsziget között található Esterházy Madárvárta. Innen barangoljuk be a Hanság minden rejtett zugát. A programhelyszínek megközelítéséhez autóbusz szükséges. A túra idœtartama 2-4 óra, jellege: buszos és gyalogos. Részvételi díj: Minimális programdíj: Óvodás csoport: 400 Ft/fŒ Ft Diákcsoport: 700 Ft/fŒ Ft FelnŒtt csoport: Ft/fŒ Ft Lovas kocsival a nemzeti parkban! A szolgáltatás májustól-szeptemberig, a hét minden napján igényelhetœ, legalább 10 fœ fizetœvendég jelentkezése esetén. A kirándulás idœtartama kb. másfél óra. Részvételi díj: 2000 Ft/fŒ JELENTKEZÉS ÉS INFORMÁCIÓ: Csapody István Természetiskola és Látogatóközpont, FertŒújlak Tel.: Fax: Web:

10 8 TÚRAVEZETÉS Családok és egyéni látogatók számára kínált programok: Kenutúra a nádasban A FertŒ zegzugos csatornáinak és a nádasba záródott belsœ tavainak az élœvilágát fedezzük fel a Vízi Rence Túraútvonalon haladó kenutúra alkalmával. A 3 órás program során a nádas mocsár vízi ösvényének érdekes mocsári növényeivel és a nádas rejtekében élœ állatokkal találkozhatunk utunk során. A program meghatározott résztvevœszámmal indul! Hajnali madárles A FertŒ szikes tavainál pihenœ (ébredezœ) vízi madárvilágot figyelhetjük meg a kora reggeli órában. A FertŒ keleti oldalán húzódó sekély vizı tavak a helyi és a vonuló madárvilág jelentœs pihenœ, táplálkozó és fészkelœ helyei. Ezt igazolja az itt eddig megfigyelt közel 300 madárfaj is. A program meghatározott résztvevœszámmal indul! Szomszédolás Ausztriában A túra a Nationalpark Neusiedler-See Seewinkel természetes állapotú szikes tavaihoz vezet. A FertŒzug sekély tavainál vagy a Hölle kilátójából az ausztriai védett területek élœvilága tárul a látogatók szeme elé. Közlekedési eszközt biztosítunk. Madárles a szikes tavaknál A FertŒ szikes tavainak jellegzetes madarait figyelhetjük meg szakavatott kísérœ segítségével. A program meghatározott résztvevœszámmal indul! Kalandos túra a Hanságban Barangolás a hajdani vadvíz ország rejtett útjain. Hany Istók nyomán haladva a Hanság nehezen megközelíthetœ helyeinek élœvilága tekinthetœ meg e túra során. Közlekedési eszköz - Land Rover Defender - biztosított. Madármegfigyelés a Nyirkai-Hanyban A 2001-ben helyreállított vizes élœhely 2006 óta Ramsari terület. A Hanság lecsapolása óta nem látott, de most újra nagy számban elœforduló vízimadár fajainak megfigyelésére nyújt lehetœséget a program. A program meghatározott résztvevœszámmal indul! KÉRJÜK, hogy a programokon való részvételi szándékukat elœre jelezzék!

11 NYÁRI TÁBOROK... 9 Hasznos információk családok és egyéni látogatók számára a programnaptárban szereplœ programokhoz Érdemes tudni, hogy... Fontos, hogy......a túráinkon való részvétel feltétele az elœzetes jelentkezés! Ezt megtehetik telefonon, vagy írásban a Csapody István Látogatóközpont elérhetœségein. Tel: legalább egy nappal a programok indulása elœtt megtegyék jelentkezésüket, mivel túráink meghatározott résztvevœszámmal indulnak! A jelentkezéseket idœrendi sorrendben tartjuk nyilván. Mindig az idœjárásnak megfelelœ ruházatot, kényelmes lábbelit viseljenek a túrák során. Védjék magukat az erœs napsütéstœl, kisebb esœtœl, a szúnyogok csípéseitœl! Bizonytalan idœjárási körülmények esetén programjainkat nem tudjuk lebonyolítani. Ebben az esetben idœben értesítjük kedves vendéginket!...a programok részvételi díját a mindenkori túravezetés helyszínén a túra vezetœjénél lehet fizetni, készpénzben. Hasznos tudnivaló! Az egyes programok helyszíneinek megközelíthetœsége a Programajánló oldalán található térképeken látható. A programváltoztatás jogát fenntartjuk! JELENTKEZÉS ÉS INFORMÁCIÓ: Csapody István Természetiskola és Látogatóközpont, FertŒújlak Tel.: Fax: Web: KÉRJÜK, hogy a programokon való részvételi szándékukat elœre jelezzék!

12 Március Március elsœ felében TŒzike-program TŒzike virágzás idején a Csáfordi - erdœben vezetett túrákat indítunk. A túrák ideje a tavaszi tœzike idei virágzásától függ. További részleteket aktuálisan a honlapunkon (www.ferto-hansag.hu) teszünk közzé Április Április 3. V. KezdŒ Madarászok Napja TP: Látogatóközpont, FertŒújlak A tavasszal újra benépesülœ szikes tavak érdekes madarait ismerhetik meg szakemberek segítségével. A rendezvény egy elœadással kezdœdik, ezt követi a madármegfigyelés a szikes tavaknál. A részvétel térítésmentes! Április 16. Szo. Húsvéti játszóház TP: Látogatóközpont, FertŒújlak Szeretettel várunk mindenkit, hogy együtt készítsük el a húsvéti asztal ünnepi díszeit. A részvétel térítésmentes! Április 16. Szo. Fehér-tavi túra TP: Fehértó, Fehér-tavi Madárvárta GPS: N / E TúravezetŒ: Fülöp Tibor Tel: / Április 22. P. Föld Napja TP: Látogatóközpont, FertŒújlak A program részleteit honlapunkon tesszük közzé! (www.ferto-hansag.hu) A részvétel térítésmentes! KÉRJÜK, hogy a programokon való részvételi szándékukat elœre jelezzék!

13 11 Április 30. Szo. Madármegfigyelés Lipóton a Morotva-tónál TP: Lipót, Holt Duna Camping bejárata (Holt Duna út 1.) GPS: N / E TúravezetŒ: Szabó Csaba Tel: / Április 30. Szo. Tavaszi madárhangok a Soproni-hegyvidéken TP: Sopron, Csík Ferenc Uszoda parkolója GPS: N / E TúravezetŒ: Mogyorósi Sándor Tel: 30 / Május Május 7. Szo. Gyöngyvirág túra a Szárhalmi-erdŒben TP: Tómalom fürdœ bejárata, parkoló GPS: N / E TúravezetŒ: Udvardy Ferenc Tel: / Május 7. Szo. Madarak és fák napja TP: Látogatóközpont, FertŒújlak A program részleteit honlapunkon tesszük közzé! (www.ferto-hansag.hu) A részvétel térítésmentes! Május 21. Szo. Orchidea túra a Szárhalmi-erdŒben TP: Tómalom fürdœ bejárata, parkoló GPS: N / E TúravezetŒ: Udvardy Ferenc Tel: / Május 21. Szo. Természetismereti nyílt túra a Holt-Rába Természetvédelmi Bemutató Útvonalon TP: GyŒr-Gyirmót, 37-es busz második megállója TúravezetŒ: Peimli Piroska Tel: /

14 12 Május 22. V. Európai Nemzeti Parkok Napja TP: Csapody István Természetiskola és Látogatóközpont, FertŒújlak GPS: N ; E Egész napos kerékpáros túra a FertŒ-Hanság Nemzeti Parkban és a Nationalpark Neusiedler See - Seewinkelben. A túra hossza kb. 40 km. Kerékpárbérlés a Látogatóközpontban, igény szerint! A részvétel térítésmentes! 2011 Június Június 16. Cs. Hajnali madárles TP: Hansági-fŒcsatorna, parkoló Június 17. P. Kenutúra a nádasban Június 18. Szo. Madárles a szikes tavaknál TP: Hansági-fŒcsatorna, parkoló Június 18. Szo. Kenutúra a nádasban Június 21. K. Hajnali madárles TP: Hansági-fŒcsatorna, parkoló

15 13 Június 21. K. Kenutúra a nádasban GPS: N ; E Június 22. Sze. Szomszédolás Ausztriában TP: Kócsagvár, Sarród GPS: N / E Részvételi díj: 2200 Ft/fŒ, de min Ft/túra. Június 22. Sze. Kalandos túra a Hanságban TP: Esterházy Madárvárta, Osli és Földsziget között GPS: N / E Részvételi díj: 3000 Ft/fŒ, de min Ft/túra. Június 23. Cs. Madárles a szikes tavaknál TP: Hansági-fŒcsatorna, parkoló Június 23. Cs. Kenutúra a nádasban Június 24. P. Kalandos túra a Hanságban TP: Esterházy Madárvárta, Osli és Földsziget között GPS: N / E Részvételi díj: 3000 Ft/fŒ, de min Ft/túra. Június 25. Szo. Madárles a szikes tavaknál TP: Hansági-fŒcsatorna, parkoló A programok rövid leærása a Programajánló 8. oldalán olvasható!

16 14 APRIL Június 25. Szo. Kenutúra a nádasban Június 28. K. Hajnali madárles TP: Hansági-fŒcsatorna, parkoló Június 28. K. Kenutúra a nádasban Június 29. Sz. Kalandos túra a Hanságban TP: Esterházy Madárvárta, Osli és Földsziget között GPS: N / E Részvételi díj: 3000 Ft/fŒ, de min Ft/túra. Június 30. Cs. Madárles a szikes tavaknál TP: Hansági-fŒcsatorna, parkoló Június 30. Cs. Szomszédolás Ausztriában TP: Kócsagvár, Sarród GPS: N / E Részvételi díj: 2200 Ft/fŒ, de min Ft/túra Július Július 1. P. Kenutúra a nádasban

17 15 Július 2. Szo. Kenutúra a nádasban Július 2. Szo. Madárles a szikes tavaknál TP: Hansági-fŒcsatorna, parkoló Július 5. K. Hajnali madárles TP: Hansági-fŒcsatorna, parkoló Július 5. K. Kenutúra a nádasban Július 6. Sze. Szomszédolás Ausztriában TP: Kócsagvár, Sarród GPS: N / E Részvételi díj: 2200 Ft/fŒ, de min Ft/túra. Július 6. Sze. Madárles a szikes tavaknál TP: Hansági-fŒcsatorna, parkoló Július 7. Cs. Kenutúra a nádasban KÉRJÜK, hogy a programokon való részvételi szándékukat elœre jelezzék!

18 16 Július 8. P. Kalandos túra a Hanságban TP: Esterházy Madárvárta, Osli és Földsziget között GPS: N / E Részvételi díj: 3000 Ft/fŒ, de min Ft/túra. Július 9. Szo. Kenutúra a nádasban Július 9. Szo. Madárles a szikes tavaknál TP: Hansági-fŒcsatorna, parkoló Július 12. K. Hajnali madárles TP: Hansági-fŒcsatorna, parkoló Július 12. K. Kenutúra a nádasban Július 13. Sze. Kalandos túra a Hanságban TP: Esterházy Madárvárta, Osli és Földsziget között GPS: N / E Részvételi díj: 3000 Ft/fŒ, de min Ft/túra. Július 13. Sze. Madárles a szikes tavaknál TP: Hansági-fŒcsatorna, parkoló A programok rövid leærása a Programajánló 8. oldalán olvasható!

19 17 Július 14. Cs. Szomszédolás Ausztriában TP: Kócsagvár, Sarród GPS: N / E Részvételi díj: 2200 Ft/fŒ, de min Ft/túra. Július 14. Cs. Kenutúra a nádasban Július 15. P. Kalandos túra a Hanságban TP: Esterházy Madárvárta, Osli és Földsziget között GPS: N / E Részvételi díj: 3000 Ft/fŒ, de min Ft/túra. Július 16. Szo. Kenutúra a nádasban Július 16. Szo. Madárles a szikes tavaknál TP: Hansági-fŒcsatorna, parkoló Július 19. K. Kenutúra a nádasban Július 20. Sze. Madárles a szikes tavaknál TP: Hansági-fŒcsatorna, parkoló KÉRJÜK, hogy a programokon való részvételi szándékukat elœre jelezzék!

20 18 Július 20. Sze. Hajnali madárles TP: Hansági-fŒcsatorna, parkoló Július 20. Sze. Kalandos túra a Hanságban TP: Esterházy Madárvárta, Osli és Földsziget között GPS: N / E Részvételi díj: 3000 Ft/fŒ, de min Ft/túra. Július 21. Cs. Kenutúra a nádasban Július 22. P. Szomszédolás Ausztriában TP: Kócsagvár, Sarród GPS: N / E Részvételi díj: 2200 Ft/fŒ, de min Ft/túra. Július 23. Szo. Kenutúra a nádasban Július 23. Szo. Madárles a szikes tavaknál TP: Hansági-fŒcsatorna, parkoló Július 26. K. Hajnali madárles TP: Hansági-fŒcsatorna, parkoló A programok rövid leærása a Programajánló 8. oldalán olvasható!

21 19 Július 26. K. Kenutúra a nádasban Július 27. Sze. Kalandos túra a Hanságban TP: Esterházy Madárvárta, Osli és Földsziget között GPS: N / E Részvételi díj: 3000 Ft/fŒ, de min Ft/túra. Július 27. Sze. Madárles a szikes tavaknál TP: Hansági-fŒcsatorna, parkoló Július 28. Cs. Szomszédolás Ausztriában TP: Kócsagvár, Sarród GPS: N / E Részvételi díj: 2200 Ft/fŒ, de min Ft/túra. Július 29. P. Kenutúra a nádasban Július 30. Szo. Kenutúra a nádasban Augusztus 2. K. Kenutúra a nádasban KÉRJÜK, hogy a programokon való részvételi szándékukat elœre jelezzék!

22 Augusztus Augusztus 3. Sze. Madármegfigyelés a Nyirkai-Hanyban TP: BŒsárkány, Templom GPS: N / E Augusztus 3. Sze. Szomszédolás Ausztriában TP: Kócsagvár, Sarród GPS: N / E Részvételi díj: 2200 Ft/fŒ, de min Ft/túra. Augusztus 4. Cs. Hajnali madárles TP: Hansági-fŒcsatorna, parkoló Augusztus 4. Cs. Kenutúra a nádasban Augusztus 5. P. Kalandos túra a Hanságban TP: Esterházy Madárvárta, Osli és Földsziget között GPS: N / E Részvételi díj: 3000 Ft/fŒ, de min Ft/túra. Augusztus 6. Szo. Kenutúra a nádasban A programok rövid leærása a Programajánló 8. oldalán olvasható!

23 21 Augusztus 9. K. Kenutúra a nádasban Augusztus 10. Sze. Hajnali madárles TP: Hansági-fŒcsatorna, parkoló Augusztus 10. Sze. Kalandos túra a Hanságban TP: Esterházy Madárvárta, Osli és Földsziget között GPS: N / E Részvételi díj: 3000 Ft/fŒ, de min Ft/túra. Augusztus 11. Cs. Madármegfigyelés a Nyirkai-Hanyban TP: BŒsárkány, Templom GPS: N / E Augusztus 11. Cs. Kenutúra a nádasban Augusztus 12. P. Szomszédolás Ausztriában TP: Kócsagvár, Sarród GPS: N / E Részvételi díj: 2200 Ft/fŒ, de min Ft/túra. Augusztus 13. Szo. Kenutúra a nádasban KÉRJÜK, hogy a programokon való részvételi szándékukat elœre jelezzék!

24 22 Augusztus 16. K. Kenutúra a nádasban Augusztus 16. K. Madármegfigyelés a Nyirkai-Hanyban TP: BŒsárkány, Templom GPS: N / E Augusztus 17. Sze. Hajnali madárles TP: Hansági-fŒcsatorna, parkoló Augusztus 17. Sze. Szomszédolás Ausztriában TP: Kócsagvár, Sarród GPS: N / E Részvételi díj: 2200 Ft/fŒ, de min Ft/túra. Augusztus 18. Cs. Kalandos túra a Hanságban TP: Esterházy Madárvárta, Osli és Földsziget között GPS: N / E Részvételi díj: 3000 Ft/fŒ, de min Ft/túra. Augusztus 19. P. Kenutúra a nádasban Augusztus 20. Szo. Kenutúra a nádasban A programok rövid leærása a Programajánló 8. oldalán olvasható!

25 23 Augusztus 23. K. Kenutúra a nádasban Augusztus 24. Sze. Hajnali madárles TP: Hansági-fŒcsatorna, parkoló Augusztus 25. Cs. Madármegfigyelés a Nyirkai-Hanyban TP: BŒsárkány, Templom GPS: N / E Augusztus 25. Cs. Kenutúra a nádasban Augusztus 26. P. Szomszédolás Ausztriában TP: Kócsagvár, Sarród GPS: N / E Részvételi díj: 2200 Ft/fŒ, de min Ft/túra. Augusztus 27. Szo. Kenutúra a nádasban Augusztus 30. K. Hajnali madárles TP: Hansági-fŒcsatorna, parkoló KÉRJÜK, hogy a programokon való részvételi szándékukat elœre jelezzék!

26 24 Augusztus 30. K. Kenutúra a nádasban 2011 Szeptember Szeptember 10. Szo. Nyílt túra a Holt-Rába Természetvédelmi Bemutató Útvonalon TP: GyŒr-Gyirmót, 37-es busz második megállója A túrát vezeti: Peimli Piroska. Tel: 30 / Szeptember 10. Szo. Ciklámen túra a Soproni-hegyvidéken TP: Sopron, Csík Ferenc Uszoda parkolója A túrát vezeti: Udvardy Ferenc terület felügyelœ. Tel: / Október Október 1. Szo. Nemzetközi MadármegfigyelŒ Nap a FertŒ szikes tavainál TP: Hansági - fœcsatorna, parkoló GPS: N / E A részvétel térítésmentes! Október 1. Szo. Állatok Világnapja TP: Látogatóközpont, FertŒújlak A program részleteit honlapunkon tesszük közzé! (www.ferto-hansag.hu) A részvétel térítésmentes! Október 8. Szo. V. Dunántúli Magyar Szürke Szarvasmarha tól Tenyészbika Bemutató és Vásár Helyszínek: Hídi-major, Csapody István Természetiskola és Látogatóközpont, (FertŒújlak) Program: Tenyészbika szemle és vásár, egész napos kézmıves kirakodóvásár, játszóház, filmvetítés. A részvétel térítésmentes!

27 25 Október 15. Szo. Nyílt túra a Holt-Rába Természetvédelmi Bemutató Útvonalon TP: GyŒr-Gyirmót, 37-es busz 2. megállójában TúravezetŒ: Peimli Piroska. Tel: / Október 15. Szo. Téli madártársaink: Ragadozómadár megfigyelés a Nyirkai-Hanyban TP: BŒsárkány, Templom GPS: N / E TúravezetŒ: Váczi Miklós. Tel: / Október 29. Szo. Hullámtéri túra TP: Dunasziget, Nagy sziget u., töltés. TúravezetŒ: Szabó Csaba.Tel: / November November 5. és 12. Szo. Vadludak esti húzása TP: Hansági - fœcsatorna, parkoló GPS: N / E A részvétel térítésmentes! 2011 December December 10. Szo. Adventi játszóház TP: Sarród, Kócsagvár GPS: N ; E Sarród község Önkormányzatával közösen megrendezett játszóház. Szeretettel várunk mindenkit, hogy együtt süssünk mézeskalácsot, készítsünk ajtódíszeket, ablakdíszeket. A részvétel térítésmentes! KÉRJÜK, hogy a programokon való részvételi szándékukat elœre jelezzék!

28 26 MEGKÖZELÍTHETÃSÉG

29 27

TÚRAVEZETÉS. Csoportos látogatóink a következõ programok közül választhatnak: Kenutúra a Fertõ nádasában

TÚRAVEZETÉS. Csoportos látogatóink a következõ programok közül választhatnak: Kenutúra a Fertõ nádasában TÚRAVEZETÉS Csoportok, iskolai osztályok elõre egyeztetett, írásban megrendelt idõpontokban vehetnek részt a túravezetéseinken. Ünnep- és vasárnapokon a csoportvezetés szünetel. Csoportos látogatóink a

Részletesebben

A kiadvány az Ausztria Magyarország Határon Átnyúló Együttmıködési Program keretében megvalósuló FERTO-NEU-NAT projekt része.

A kiadvány az Ausztria Magyarország Határon Átnyúló Együttmıködési Program keretében megvalósuló FERTO-NEU-NAT projekt része. EUROPEAN UNION European Regional Development Fund A kiadvány az Ausztria Magyarország Határon Átnyúló Együttmıködési Program keretében megvalósuló FERTO-NEU-NAT projekt része. Impresszum Kiadja: FertŒ-Hanság

Részletesebben

TURISZTIKAI PROGRAMAJÁNLÓ

TURISZTIKAI PROGRAMAJÁNLÓ TURISZTIKAI PROGRAMAJÁNLÓ 2013 EUROPEAN UNION European Regional Development Fund A kiadvány az Ausztria - Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében megvalósuló FERTŐ-NEU-NAT projekt

Részletesebben

Sikeres határon átnyúló együttműködés a Fertő-Hanság Nemzeti Park térségében. Bad Sauerbrunn 2010. november 19.

Sikeres határon átnyúló együttműködés a Fertő-Hanság Nemzeti Park térségében. Bad Sauerbrunn 2010. november 19. Sikeres határon átnyúló együttműködés a Fertő-Hanság Nemzeti Park térségében Bad Sauerbrunn 2010. november 19. A Fertő-Hanság Nemzeti park és a Nationalpark Neusiedler See- Seewinkel védett területei Fertő-tó

Részletesebben

TURISZTIKAI PROGRAMAJÁNLÓ 2014

TURISZTIKAI PROGRAMAJÁNLÓ 2014 TURISZTIKAI ROGRAMAJÁNLÓ 20 Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa A projekt a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Elnökségének értékelése és javaslata alapján, az

Részletesebben

KIS-BALATON ÖKOTURISZTIKAI SZOLGÁLTATÁSAINK ISKOLÁKNAK 2015

KIS-BALATON ÖKOTURISZTIKAI SZOLGÁLTATÁSAINK ISKOLÁKNAK 2015 KIS-BALATON ÖKOTURISZTIKAI SZOLGÁLTATÁSAINK ISKOLÁKNAK 2015 Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság +36-30-664-0404 A Kis-Balaton fokozottan védett területe, annak méltán híres, a Tüskevár hangulatát

Részletesebben

www.nagyszeksosto.morahalom.hu www.erdeiiskola.morahalom.hu

www.nagyszeksosto.morahalom.hu www.erdeiiskola.morahalom.hu www.nagyszeksosto.morahalom.hu www.erdeiiskola.morahalom.hu Kedves Vendégeink! Idén nyolc színes túrával várjuk az aktívan kikapcsolódni vágyókat Mórahalmon és környékén. Fedezze fel velünk a Homokhátság

Részletesebben

Turisztikai programajánló

Turisztikai programajánló Turisztikai programajánló 2012 Kedves Természetbarát Látogató! A Körös-Maros Nemzeti Park 2012-ben is szeretettel várja látogatóit több új és számos már megszokott, a látogatók számára közkedvelt programmal.

Részletesebben

PROGRAMAJÁNLÓ 2015 JÚNIUS

PROGRAMAJÁNLÓ 2015 JÚNIUS PROGRAMAJÁNLÓ 2015 JÚNIUS Június 5. Környezetvédelmi Világnap A jeles nap alkalmából környezetünk, természetünk védelmével kapcsolatos játékos feladatokkal várjuk a gyerekeket. Időpont: 10.00, 11.00, 12.00,

Részletesebben

KÖRNYEZETI NEVELÉS ÉS ÖKOTURISZTIKAI KIÁLLÍTÁS LENGYEL-ANNAFÜRDŐ 2012. MÁJUS 12-13. MEGHÍVÓ

KÖRNYEZETI NEVELÉS ÉS ÖKOTURISZTIKAI KIÁLLÍTÁS LENGYEL-ANNAFÜRDŐ 2012. MÁJUS 12-13. MEGHÍVÓ KÖRNYEZETI NEVELÉS ÉS ÖKOTURISZTIKAI KIÁLLÍTÁS LENGYEL-ANNAFÜRDŐ 2012. MÁJUS 12-13. MEGHÍVÓ Szeretettel meghívjuk a 2012. május 12-13-án (szombat-vasárnap) Lengyel-Annafürdőn (Tolna megye) megrendezésre

Részletesebben

Bakonyban. www.abakonyert.hu. Együttműködés a fenntartható és tartalmas turizmusért a. Előadó: Hutvágnerné Kasper Judit

Bakonyban. www.abakonyert.hu. Együttműködés a fenntartható és tartalmas turizmusért a. Előadó: Hutvágnerné Kasper Judit Együttműködés a fenntartható és tartalmas turizmusért a Bakonyban Előadó: Hutvágnerné Kasper Judit A BAKONYÉRT Egyesület Egyesületünk alakult meg 2008-ban 2 megye, 3 kistérség 43 ezer érintett lakosa 4

Részletesebben

A MAGYARORSZÁGI NEMZETI PARKOK

A MAGYARORSZÁGI NEMZETI PARKOK A MAGYARORSZÁGI NEMZETI PARKOK PROGRAMAJÁNLATAI UTAZTATÓK SZÁMÁRA 2007 A változtatás jogát fenntartjuk! www.nemzetipark.gov.hu AGGTELEKI NEMZETI PARK IGAZGATÓSÁG Mini vakáció a világörökség szívében Szolgáltatás:

Részletesebben

A pécsváradi Tourinform iroda 2014/ÁPRILIS. Tisztelt Olvasó!

A pécsváradi Tourinform iroda 2014/ÁPRILIS. Tisztelt Olvasó! A pécsváradi Tourinform iroda HÍRLEVELE 2014/ÁPRILIS Tisztelt Olvasó! Ön a pécsváradi Tourinform Iroda 2014. évi negyedik hírlevelét olvassa, amellyel célunk, hogy mind partnereinket, mind pedig az érdeklődőket

Részletesebben

Látogatóbarát (családbarát) szempontok érvényesítése bemutatóhelyek tervezésekor. Patkós Gábor patkosstudio.hu

Látogatóbarát (családbarát) szempontok érvényesítése bemutatóhelyek tervezésekor. Patkós Gábor patkosstudio.hu Látogatóbarát (családbarát) szempontok érvényesítése bemutatóhelyek tervezésekor Patkós Gábor patkosstudio.hu Mitől látogatóbarát? A megérkezés alapfeltételei (parkolók, mosdók, pihenőhelyek..) Információs

Részletesebben

Európai Madármegfigyelő Napok - 2013. október 5-6.

Európai Madármegfigyelő Napok - 2013. október 5-6. Európai Madármegfigyelő Napok - 2013. október 5-6. Az MME idén is meghirdeti az Európai Madármegfigyelő Napok (EMN) elnevezésű országos programját október első hétvégéjén. A rendezvény amellett, hogy európai

Részletesebben

Fülemülék éjszakája 2013

Fülemülék éjszakája 2013 Fülemülék éjszakája 2013 Az elkövetkező hetek kora esti és éjszakai óráiban hangzik fel országszerte, még a belvárosi bokrosokban is a világ egyik legszebb hangú madarának, a fülemülének az éneke. Ezért

Részletesebben

Körös Tehetséggondozó Egyesület NTP-MTI-14-0146. Madárvárta. Tematika. Időszak: 2015. február 6 2015. június 30.

Körös Tehetséggondozó Egyesület NTP-MTI-14-0146. Madárvárta. Tematika. Időszak: 2015. február 6 2015. június 30. Körös Tehetséggondozó Egyesület NTP-MTI-14-0146. 1 Madárvárta Tematika Időszak: 2015. február 6 2015. június 30. 1. témakör: Tavaszi Madárles (Spring Alive) Cél: tudományos jellegű, azt életkori sajátosságoknak

Részletesebben

TURISZTIK AI.

TURISZTIK AI. TURISZTIK AI PROGR AMAJÁNLÓ 206 PROG RAMNAPTÁR Családok és egyéni látogatók számára meghirdetett programjaink Kenutúra a nádasban Kalandos túra a Hanságban Május Május 2 3 4 5 6 7 8 9 0 2 3 4 5 6 7 8 9

Részletesebben

ANP osztálykirándulásos ajánlatai Barlang túrák Hucul programok Kúria Oktatóközpont Tanösvények Faluséták és kultúrtörténeti helyszínek

ANP osztálykirándulásos ajánlatai Barlang túrák Hucul programok Kúria Oktatóközpont Tanösvények Faluséták és kultúrtörténeti helyszínek ANP osztálykirándulásos ajánlatai Barlang túrák Hucul programok Kúria Oktatóközpont Tanösvények Faluséták és kultúrtörténeti helyszínek Baradla-barlang, aggteleki rövidtúra 700Ft/fő A túra hossza: 1 km

Részletesebben

KIRÁNDULÁS AUSZTRIA ZÖLD SZÍVÉBE 2014. 07.18 07.27

KIRÁNDULÁS AUSZTRIA ZÖLD SZÍVÉBE 2014. 07.18 07.27 KIRÁNDULÁS AUSZTRIA ZÖLD SZÍVÉBE 2014. 07.18 07.27 Indulás: 2014.július 18-án (péntek) reggel 7:00, gyülekezés, bepakolás 6:30 órától a Búza-téri görög katolikus templom mögötti parkolóból. 1. nap Miskolc

Részletesebben

Tel.: 06-70/426-7686. Fatemplom Fesztivál Magyarföld 2015. július 17-19. További információk: Honlap: www.magyarfold-falu.hu, www.kalakazenebolt.

Tel.: 06-70/426-7686. Fatemplom Fesztivál Magyarföld 2015. július 17-19. További információk: Honlap: www.magyarfold-falu.hu, www.kalakazenebolt. Őrállók kézműves és katonai hagyományőrző táborok és vándortábor az Őrségben és az Őrvidéken Időpontok: 2015. július 1-5. 2015. július 14-19. 2015. július 27-31. 2015. augusztus 10-14. Információ: Őrállók

Részletesebben

ÓBUDAI EGYETEM EGYETEMI KOLLÉGIUM

ÓBUDAI EGYETEM EGYETEMI KOLLÉGIUM ÓBUDAI EGYETEM EGYETEMI KOLLÉGIUM KISS ÁRPÁD KOLLÉGIUM OLCSÓ TÚRISTASZÁLLÁS IGÉNYESEKNEK Budapesten, Óbudán, 2015 nyarán a főszezonban (július augusztus) Tisztelt Leendő Partnerünk, Vendégünk! Engedje

Részletesebben

Ökoturizmus, természetjárás és természetvédelem. Dr. Kiss Gábor osztályvezető VM, Nemzeti Parki és Tájvédelmi Főosztály

Ökoturizmus, természetjárás és természetvédelem. Dr. Kiss Gábor osztályvezető VM, Nemzeti Parki és Tájvédelmi Főosztály Ökoturizmus, természetjárás és természetvédelem Dr. Kiss Gábor osztályvezető VM, Nemzeti Parki és Tájvédelmi Főosztály Az ökoturizmus és a természetvédelem kapcsolata A védett természeti területek bemutatásában

Részletesebben

Ó B U D A I E G Y E T E M K O L L É G I U M HOTEL@BMF DIÁKOTTHON **

Ó B U D A I E G Y E T E M K O L L É G I U M HOTEL@BMF DIÁKOTTHON ** Ó B U D A I E G Y E T E M K O L L É G I U M HOTEL@BMF DIÁKOTTHON ** 1084 Budapest, Tavaszmező utca 7-13. OLCSÓ SZÁLLÁSLEHETŐSÉG IGÉNYESEKNEK Budapest belvárosában, 2013 nyarán a főszezonban ( július augusztus

Részletesebben

A pécsváradi Tourinform iroda 2014/OKTÓBER. Tisztelt Olvasó!

A pécsváradi Tourinform iroda 2014/OKTÓBER. Tisztelt Olvasó! A pécsváradi Tourinform iroda HÍRLEVELE 2014/OKTÓBER Tisztelt Olvasó! Ön a pécsváradi Tourinform Iroda 2014. évi tizedik hírlevelét olvassa, amellyel célunk, hogy mind partnereinket, mind pedig az érdeklődőket

Részletesebben

2014. november 21-22., Thermal Hotel Visegrád. Értesítő

2014. november 21-22., Thermal Hotel Visegrád. Értesítő 2014. november 21-22., Thermal Hotel Visegrád Értesítő Kedves Kolléganők és Kollégák! UPDATE 2014 Szervező intézmény A tavalyi rendezvény sikerére alapozva a Semmelweis Egyetem II. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati

Részletesebben

Ó B U D A I E G Y E T E M K O L L É G I U M KISS ÁRPÁD KOLLÉGIUM

Ó B U D A I E G Y E T E M K O L L É G I U M KISS ÁRPÁD KOLLÉGIUM Ó B U D A I E G Y E T E M K O L L É G I U M KISS ÁRPÁD KOLLÉGIUM OLCSÓ TÚRISTASZÁLLÁS IGÉNYESEKNEK Budapesten Óbudán, 2012 nyarán a főszezonban (július augusztus) Tisztelt Leendő Partnerünk, Vendégünk!

Részletesebben

SZENTESI ÜDÜLŐKÖZPONT ÁRLISTA - 2011.

SZENTESI ÜDÜLŐKÖZPONT ÁRLISTA - 2011. SZENTESI ÜDÜLŐKÖZPONT ÁRLISTA - 2011. Üdülőházak Utószezon Főszezon Megjegyzés 2 ágyas kőház 7 10 900 Ft 4 ágyas kőház 10 900 Ft 16 700 Ft 2 ágyas faház 4 900 Ft 7 4 ágyas faház 7 900 Ft 12 200 Ft 4 ágyas

Részletesebben

OLCSÓ TÚRISTASZÁLLÁS IGÉNYESEKNEK

OLCSÓ TÚRISTASZÁLLÁS IGÉNYESEKNEK BUDAPESTI MŰSZAKI FŐISKOLA KOLLÉGIUM KISS ÁRPÁD KOLLÉGIUM OLCSÓ TÚRISTASZÁLLÁS IGÉNYESEKNEK Budapesten Óbudán, 2008 nyarán a főszezonban ( július augusztus ) Tisztelt Leendő Partnerünk, Vendégünk! Engedje

Részletesebben

II. Wolters Kluwer Jogi Konferencia - Tájékoztató. 1. Bejelentkezés, csomagszoba

II. Wolters Kluwer Jogi Konferencia - Tájékoztató. 1. Bejelentkezés, csomagszoba II. Wolters Kluwer Jogi Konferencia - Tájékoztató 1. Bejelentkezés, csomagszoba A Thermal Hotel Visegrád****superior szobáit az érkezés napján 10.00-13.00 óra között lehet átvenni, távozás napján 10.00

Részletesebben

A Tisza-tavi régió turisztikai kínálata, kiemelkedő vonzerők Szendy Mónika MT Zrt. Tisza-tavi Regionális Turisztikai Projekt Iroda Marketing menedzser Veszprém, 2006. április 7. A TISZA-TÓ ALTERNATÍV ÜDÜLÉSI

Részletesebben

Trek biciklitúra sorozat és a 2011-es modellek tesztelése Velencei-tó

Trek biciklitúra sorozat és a 2011-es modellek tesztelése Velencei-tó Trek biciklitúra sorozat és a 2011-es modellek tesztelése Velencei-tó Aktív hétvégére várjuk a sportszerető családokat! Ezt a hétvégét olyan családoknak vagy egyéneknek ajánljuk, akik szeretnének egy sportos

Részletesebben

Dudlesz túraúthálózat- és élménypark fejlesztési projekt

Dudlesz túraúthálózat- és élménypark fejlesztési projekt Dudlesz túraúthálózat- és élménypark fejlesztési projekt A NyDOP-2009-2.1.1./C.D.E pályázati program keretén belüli Dudlesz túraúthálózat- és élménypark fejlesztési projekt címen lehetőség nyílik a soproni

Részletesebben

ERDEI SULI (DÖMÖS) Készítette:Etzl Regina Herczku Bianka

ERDEI SULI (DÖMÖS) Készítette:Etzl Regina Herczku Bianka ERDEI SULI (DÖMÖS) Készítette:Etzl Regina Herczku Bianka SZÁLLÁS Szolgáltatások: 18 db meleg vizes tusoló, 18 db WC, mosdók főzési lehetőség, mosogatók áram-csatlakozók (220 V) szabadtéri tűzrakóhely,

Részletesebben

Élmény? Természetesen! A Magyar Nemzeti Parkok bemutatási infrastruktúrájának fejlesztése ( ) Dr. Kiss Gábor

Élmény? Természetesen! A Magyar Nemzeti Parkok bemutatási infrastruktúrájának fejlesztése ( ) Dr. Kiss Gábor Élmény? Természetesen! A Magyar Nemzeti Parkok bemutatási infrastruktúrájának fejlesztése (2014-2020) Dr. Kiss Gábor A Magyar Nemzeti Parkok ökoturisztikai kínálata Fejlett bemutatási hálózat: 319 bemutatóhely

Részletesebben

Turizmus és közösségi közlekedés a Velencei-tó partján. Bodrogai László Magyar Turizmus Zrt. Közép-Dunántúli Regionális Marketing Igazgatóság

Turizmus és közösségi közlekedés a Velencei-tó partján. Bodrogai László Magyar Turizmus Zrt. Közép-Dunántúli Regionális Marketing Igazgatóság Turizmus és közösségi közlekedés a Velencei-tó partján Bodrogai László Magyar Turizmus Zrt. Közép-Dunántúli Regionális Marketing Igazgatóság A Közép- Dunántúli Régió Közép-Dunántúl Szolgáltatók száma a

Részletesebben

Cím: Tisza-tavi Vízi Sétány és Tanösvény Forrás: http://www.vizisetany.hu/

Cím: Tisza-tavi Vízi Sétány és Tanösvény Forrás: http://www.vizisetany.hu/ Cím: Tisza-tavi Vízi Sétány és Tanösvény Forrás: http://www.vizisetany.hu/ Szöveg típusa: dokumentum Szöveg olvashatósága: közepesen nehéz Kérdések nehézsége: könnyű, közepesen nehéz Javasolt felhasználás:

Részletesebben

Ökoturizmus és természetvédelem 2013

Ökoturizmus és természetvédelem 2013 Magyar Nemzeti Parkok Hete 2013 Értékek és élmények nyomában nemzeti parkjainkban Ökoturizmus és természetvédelem 2013 Dr. Rácz András Környezet- és természetvédelemért felelős helyettes államtitkár A

Részletesebben

Elhagyott ifjúsági táborból. erdei iskola

Elhagyott ifjúsági táborból. erdei iskola Elhagyott ifjúsági táborból erdei iskola A Magosfa Alapítvány Kismagos Környezeti Nevelési és Ökoturisztikai Központjának kialakítása Az Alapítványról Alapítás éve: 2003 Küldetésünk: a helyi értékek megóvása,

Részletesebben

Balatontourist Platán. Panzió. Balaton. H 8621 Zamárdi, Damjanich u. 2/b. www.balatontourist.hu

Balatontourist Platán. Panzió. Balaton. H 8621 Zamárdi, Damjanich u. 2/b. www.balatontourist.hu Balatontourist Platán Panzió Balaton 2013 H 8621 Zamárdi, Damjanich u. 2/b. H Balatontourist Platán Panzió H 8621 Zamárdi, Damjanich u. 2/b. Foglalás: Tel.: (36) 84/314-388, (36) 30/758-4575 (36) 30/742-2107

Részletesebben

Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság TÚZOK TUSA I. forduló FELADATLAP

Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság TÚZOK TUSA I. forduló FELADATLAP Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság TÚZOK TUSA 2016 I. forduló FELADATLAP Kedves Versenyzők! Szeretettel köszöntünk benneteket az idei Túzok Tusa I. fordulójában, mely hagyománnyá vált verseny elnevezését

Részletesebben

Téli Túrák nemzeti parkjainkban

Téli Túrák nemzeti parkjainkban Téli Túrák nemzeti parkjainkban Időpont: január 23. (szombat) országszerte számos helyszínen A téli időszakban nemzeti parkjaink egészen más arcukat mutatják felénk. Akik a friss időben csatlakoznak az

Részletesebben

UPDATE 2013 Szervező Intézmény. Kedves Kolléganők és Kollégák! Tudományos Szervezők. Előzetes program

UPDATE 2013 Szervező Intézmény. Kedves Kolléganők és Kollégák! Tudományos Szervezők. Előzetes program Értesítő Kedves Kolléganők és Kollégák! UPDATE 2013 Szervező Intézmény A Semmelweis Egyetem II. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája az idei évtől új, kétnapos szakmai továbbképző tanfolyamot rendez,

Részletesebben

4/2009. számú körlevél

4/2009. számú körlevél 4/2009. számú körlevél Szlovénia(2000) GyöngyvirágTermészetbarát Egyesület 8000 Székesfehérvár, Budai út 52. Asz.: 18482571-1-07 http:/gyongyvirag.atw.hu Felhívjuk tagtársaink figyelmét, hogy a fogadóóráink

Részletesebben

45. ORSZÁGOS TERMÉSZETBARÁT TALÁLKOZÓ

45. ORSZÁGOS TERMÉSZETBARÁT TALÁLKOZÓ 45. ORSZÁGOS TERMÉSZETBARÁT TALÁLKOZÓ HEGYHÁTSZENTJAKAB 2015. május 29. május 31. 1 45. ORSZÁGOS TERMÉSZETBARÁT TALÁLKOZÓ HEGYHÁTSZENTJAKAB 2015. május 29. május 31. A találkozó célja: Rendezvényünkkel

Részletesebben

Választható erdei iskola foglalkozások

Választható erdei iskola foglalkozások Sorsz. Foglalkozás megnevezése Foglalkozás jellege 1 Csillagászat és távcsöves Előadás és terepi égboltvizsgálat 2 Vászoly földrajzi elhelyezkedése, története és építészeti emlékei 3 Pécselyi-medence földtana,

Részletesebben

Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság programjai 2013. augusztus

Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság programjai 2013. augusztus Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság programjai 2013. augusztus augusztus hónap Naplemente szafari Helyszín: Hortobágy-Malomháza, Hortobágyi Vadaspark Esti vadasparki látogatás szafari autóval, szakvezető

Részletesebben

Látvány elemek koncepció terve

Látvány elemek koncepció terve Látvány elemek koncepció terve A A Modern Városok Program keretében megvalósuló Pangea Ökocentrum (Sóstói Többfunkciós Oktatási Központ) Építési Kivitelezési Tervdokumentációjához Építtető: Nyíregyházi

Részletesebben

Nyári tábor Szigetköz / július (6 nap / 5 éj)

Nyári tábor Szigetköz / július (6 nap / 5 éj) Nyári tábor Szigetköz / 2016. július 18. 23. (6 nap / 5 éj) 1 nap (érkezési nap / hétfő / július 18.) Odautazás 7 45 Gyülekezés Veszprém vasútállomáson 8 15 Indulás Győr felé (vonatszám: 39517) 10 17 Érkezés

Részletesebben

GÁL FERENC FŐISKOLA MEZŐTÚR SZÁLLÁSLEHETŐSÉGEK

GÁL FERENC FŐISKOLA MEZŐTÚR SZÁLLÁSLEHETŐSÉGEK GÁL FERENC FŐISKOLA MEZŐTÚR SZÁLLÁSLEHETŐSÉGEK Kollégiumi szálláslehetőség Cím: 5400 Mezőtúr, Petőfi tér 1. (volt főiskola kollégiuma) tel: 06-56-551-000 Szobák és árak: Földszint: 2 db 4 fős szoba (külön

Részletesebben

MENEDÉK. Me nedék a Borszék feletti Bükk-havason HELY

MENEDÉK. Me nedék a Borszék feletti Bükk-havason HELY A HELY A Keleti-Kárpátok havasainak a Gyergyói-, a Besztercei-, és a Kelemen-havasok ölelésében levő Borszék immár jó két évszázada Erdély egyik legszebb és méltán híres Európa szerte híres települése.

Részletesebben

Randonneurs Hungary. Sió mente Maraton

Randonneurs Hungary. Sió mente Maraton www.brnhubgary.hu Randonneurs Hungary Sió mente Maraton Kiskunfélegyháza Maraton BRM200 - Balaton kerülés BRM200 - Dunazug 202 BRM200 - Tour of Sopianae BRM200 - Sió mente Maraton BRM200 - Piliskerülő

Részletesebben

ZÖLDTURIZMUS ÉVE 2007.

ZÖLDTURIZMUS ÉVE 2007. ZÖLDTURIZMUS ÉVE 2007. Kiss Kornélia kutatási csoportvezető Magyar Turizmus Zrt. Budapest, 2007. március m 13. A kampányévet megalapozó kutatások A magyar lakosság utazási szokásai, 2000-től évente A KVVM

Részletesebben

2014. január. PROGRAMAJÁNLÓ Február hónapra. Gyertyaszentel napok Id pont: 2014.02.01-2014.02.02 (10:30-17:00) Helyszín: Katica Tanya, Patca

2014. január. PROGRAMAJÁNLÓ Február hónapra. Gyertyaszentel napok Id pont: 2014.02.01-2014.02.02 (10:30-17:00) Helyszín: Katica Tanya, Patca 2014. január PROGRAMAJÁNLÓ Február hónapra Gyertyaszentel napok Id pont: 2014.02.01-2014.02.02 (10:30-17:00) Programok: gyertyasodrás méhviasz lapokból; díszített, öntött, illatos, jeges gyertya és mécses

Részletesebben

Kedves Túratársak! A 2011-évi Egyesületi Találkozónkat a királyréti szállás foglaltsága miatt EGERben tartjuk 2011. 09. 23-tól 25-ig 3 egész napon át!

Kedves Túratársak! A 2011-évi Egyesületi Találkozónkat a királyréti szállás foglaltsága miatt EGERben tartjuk 2011. 09. 23-tól 25-ig 3 egész napon át! Kedves Túratársak! A 2011-évi Egyesületi Találkozónkat a királyréti szállás foglaltsága miatt EGERben tartjuk 2011. 09. 23-tól 25-ig 3 egész napon át! Jelentkezés a Találkozóra Koszovácz Erzsi/Zsebinél

Részletesebben

Szállást már csak a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Laterum Kollégiumába tud foglalni.

Szállást már csak a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Laterum Kollégiumába tud foglalni. SZÁLLÁSFOGLALÁS A szervezıiroda vállalja a szállodai szobafoglalások lebonyolítását. Kérjük, pontos igényüket egyértelmően jelöljék be a regisztrációkor. A szállást csak a 2015. július 30-ig beérkezett

Részletesebben

HOTEL@BMF DIÁKOTTHON **

HOTEL@BMF DIÁKOTTHON ** BUDAPESTI MŰSZAKI FŐISKOLA KOLLÉGIUM HOTEL@BMF DIÁKOTTHON ** 1084 Budapest, Tavaszmező utca 7-13. OLCSÓ SZÁLLÁSLEHETŐSÉG IGÉNYESEKNEK Budapest belvárosában, 2008 nyarán a főszezonban ( július augusztus

Részletesebben

Megvalósíthatósági tanulmány NCA-NK-10-B-0449

Megvalósíthatósági tanulmány NCA-NK-10-B-0449 1. Általános információk Megvalósíthatósági tanulmány NCA-NK-10-B-0449 Projekt címe: Túra utak a Szatmár-Beregben Megvalósulás helyszíne: Szatmár-Bereg, Fehérgyarmat Kedvezményezett(ek) bemutatása: Szabolcs-Szatmár-Beregi

Részletesebben

RENDEZVÉNYHELYSZÍNEK ÉS TEREMBÉRLÉSI LEHETŐSÉGEK

RENDEZVÉNYHELYSZÍNEK ÉS TEREMBÉRLÉSI LEHETŐSÉGEK RENDEZVÉNYHELYSZÍNEK ÉS TEREMBÉRLÉSI LEHETŐSÉGEK A MAGYAR NEMZETI GALÉRIÁBAN 2015 C Főépület C épület 1. emeleti terasz Kilátás a Kupolából Múzeumunk a műtárgyvédelmi szempontoknak megfelelő és a helyszínhez

Részletesebben

2007. JÚNIUS 18-24. MAGYAR NEMZETI PARKOK HETE

2007. JÚNIUS 18-24. MAGYAR NEMZETI PARKOK HETE 1 Bükki Nemzeti Park Igazgatóság 3304 Eger, Sánc út 6. - Levélcím: 3301 Eger, Pf.: 116. Ig. közv.: (36) 422-700 Tel.: (36) 411-581 Fax: (36) 412-791 E-mail: bnptitkarsag@bnp.kvvm.hu 2007. JÚNIUS 18-24.

Részletesebben

I. HAJDÚ DIÁKTURISZTIKAI TALÁLKOZÓ

I. HAJDÚ DIÁKTURISZTIKAI TALÁLKOZÓ I. HAJDÚ DIÁKTURISZTIKAI TALÁLKOZÓ Debrecen - Erdőspuszta 2010. szeptember 18. szombat I. HAJDÚ DIÁKTURISZTIKAI TALÁLKOZÓ 2010. szeptember 18. szombat A Magyar Diáksport Szövetség és a Hajdú-Bihar Megyei

Részletesebben

ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig

ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig PROGRAMAJÁNLÓ 2012. április hónapra a GYERMEKEK HÁZÁBA www.gyhgyor.hu ZENEBÖLCSI ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig 6 hónapos kortól 3 éves korig várjuk az apróságokat és szüleiket.

Részletesebben

Erzsébet Üdülőközpont és Tábor Zánka

Erzsébet Üdülőközpont és Tábor Zánka Központi szállodaépület (nyitva: június 15 - augusztus 29.) Az üdülőközpont 2012-ben felújított központi épületében több szinten helyezkednek el a szálláshelyek, melyek 1, 2 és 3 ágyasak. Ezek a szobák

Részletesebben

Meseszálló. Ha olyan helyet keresel, ahol pihenhetsz és feltöltődhetsz, jó hírünk van: A Meseszálló stresszmentes övezet!

Meseszálló. Ha olyan helyet keresel, ahol pihenhetsz és feltöltődhetsz, jó hírünk van: A Meseszálló stresszmentes övezet! Meseszálló Bőszénfa, Kossuth Lajos utca 28. Ha olyan helyet keresel, ahol pihenhetsz és feltöltődhetsz, jó hírünk van: A Meseszálló stresszmentes övezet! Kaposvártól 15 km - re délre, Szigetvár felé haladva

Részletesebben

5/2010. számú körlevél. GyöngyvirágTermészetbarát Egyesület 8000 Székesfehérvár, Budai út 52. Asz.: 18482571-1-07. http://www.gyongyvirag-te.

5/2010. számú körlevél. GyöngyvirágTermészetbarát Egyesület 8000 Székesfehérvár, Budai út 52. Asz.: 18482571-1-07. http://www.gyongyvirag-te. 5/2010. számú körlevél GyöngyvirágTermészetbarát Egyesület 8000 Székesfehérvár, Budai út 52. Asz.: 18482571-1-07 http://www.gyongyvirag-te.hu/ Köszönjük a Vértesi Barangolások segítő csapat résztvevőinek

Részletesebben

Miért érdemes a Manó Vendégházat választani:

Miért érdemes a Manó Vendégházat választani: M a nai V e n d é g h á z P á z m á n d P á z m á n d F e j é r m e g y e ka z e p é n, a V e l e-nh ce eg iy s é g k e l e t i n yaz l v á n y a i a l a t t, a z M 7 ( a u tai p á l y a ) ka z e f e k

Részletesebben

AMBRÓZIA ÉTTEREM ÉS PANZIÓ*** H-3700, Kazincbarcika, Egressy Béni út 41. facebook.com/ambróziaétterem és Panzió***

AMBRÓZIA ÉTTEREM ÉS PANZIÓ*** H-3700, Kazincbarcika, Egressy Béni út 41.  facebook.com/ambróziaétterem és Panzió*** AMBRÓZIA ÉTTEREM ÉS PANZIÓ*** H-3700, Kazincbarcika, Egressy Béni út 41. www.ambroziapanzio.hu facebook.com/ambróziaétterem és Panzió*** AKTUÁLIS SZÁLLÁS ALAPÁRAK érvényes 2017. január 01-től (július és

Részletesebben

A szobák felszereltsége: klíma, LCD TV, vezeték nélküli (WIFI) internet, minibár, szobai széf, hajszárító.

A szobák felszereltsége: klíma, LCD TV, vezeték nélküli (WIFI) internet, minibár, szobai széf, hajszárító. SZÁLLÁSLEHETŐSÉGEK Hunguest Hotel Forrás****SUPERIOR Gyógy- és Wellness Szálloda 6726 Szeged, Szent-Györgyi Albert u.16-24. A kongresszus helyszíne. A légkondicionált szálloda 196 szobája között kétágyas

Részletesebben

Új irányok, fejlesztési lehetőségek az ökoturisztikai létesítmények kialakításánál

Új irányok, fejlesztési lehetőségek az ökoturisztikai létesítmények kialakításánál Magyar Nemzeti Parkok Hete 2015 Értékek és élmények nyomában nemzeti parkjainkban Új irányok, fejlesztési lehetőségek az ökoturisztikai létesítmények kialakításánál Dr. Rácz András helyettes államtitkár

Részletesebben

Szeretem, mert Vasból van

Szeretem, mert Vasból van VAS MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT 9700 Szombathely, Berzsenyi D. tér 1. Vas megyei Általános Iskolák részére Tárgy: Versenykiírás Iktatószám: 2-45/2013 Székhelyén Tisztelt Igazgató Asszony/Úr! Tisztelt Pedagógusok!

Részletesebben

Szállást a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Laterum Kollégiumába tud foglalni.

Szállást a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Laterum Kollégiumába tud foglalni. SZÁLLÁSFOGLALÁS A szervezőiroda vállalja a szállodai szobafoglalások lebonyolítását. Kérjük, pontos igényüket egyértelműen jelöljék be a regisztrációkor. A szállást csak a 2015. július 30-ig beérkezett

Részletesebben

Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság programajánló 2015. március

Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság programajánló 2015. március Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság programajánló 2015. március március 14-15. Kikelet a Hortobágyon Március közepén már megérkeznek téli szálláshelyükről a gólyák. A hortobágyi kiállító- és bemutatóhelyek

Részletesebben

ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZAT SOLTVADKERTI CSALÁDOS ÜDÜLŐJE

ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZAT SOLTVADKERTI CSALÁDOS ÜDÜLŐJE ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZAT SOLTVADKERTI CSALÁDOS ÜDÜLŐJE A várostól 4 km-re, a Vadkerti tó üdülőövezetének központjában a strand főbejáratától 200 m-re található a BUDA-HOLD Kft. által üzemeltetett 3 szintes

Részletesebben

Előzmények. Tömegszerű megjelenés Nagy távolságot érintő migrációs tevékenység Állategészségügyi és humán egészségügyi problémák

Előzmények. Tömegszerű megjelenés Nagy távolságot érintő migrációs tevékenység Állategészségügyi és humán egészségügyi problémák Implementation of nature conservation rescue center and animal health monitoring system with cross-border cooperation c. projekt Animal Health - HU-SRB/0901/122/169 Vízimadár monitoring a Kiskunsági Nemzeti

Részletesebben

A MEGVALÓSULT PROGRAM MUNKATERVE NEMZETI TEHETSÉG PROGRAM 2014

A MEGVALÓSULT PROGRAM MUNKATERVE NEMZETI TEHETSÉG PROGRAM 2014 Pályázati azonosító: NTP-MTI-14-0146 Pályázó neve: Körös Tehetséggondozó Egyesület Pályázó címe: 5600 Békéscsaba, Derkovits 4. III. 14. Program címe: Madárvárta típusa Projektnyitó, bevezető megbeszélés,

Részletesebben

AZ IPA TAPOLCAI SZERVEZETE 2013. szeptember 05-től szeptember 09-ig a Hunguest Hotel Pelion **** Tapolca Köztársaság tér 10. szám alatt rendezi meg a 20 éves jubileumi ünnepségét, rendezvényét. A rendezvényre

Részletesebben

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság Általános Látogatási Szabályzata

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság Általános Látogatási Szabályzata A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság Általános Látogatási Szabályzata A természeti értékek megőrzése érdekében a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság (továbbiakban: Igazgatóság) a természetvédelmi kezelésében

Részletesebben

Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság programjai 2016. március

Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság programjai 2016. március Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság programjai 2016. március március 4. március 12. CSILLAGDAI ESTÉK Hortobágy-Mátán található Fecskeház erdei iskola fényszennyezés-mentes környezetben áll, így kiválóan

Részletesebben

Dunántúli Postás Sportegyesület. Soproni Postás Természetjáró Szakosztály (Alapítva 1946-ban) T Ú R AT E R V. 2016. évre. Kedves Turistatársak!

Dunántúli Postás Sportegyesület. Soproni Postás Természetjáró Szakosztály (Alapítva 1946-ban) T Ú R AT E R V. 2016. évre. Kedves Turistatársak! Dunántúli Postás Sportegyesület Soproni Postás Természetjáró Szakosztály (Alapítva 1946-ban) T Ú R AT E R V 2016. évre Kedves Turistatársak! A 2016. évi túratervünk összeállításánál igyekeztünk a jó hagyományokat

Részletesebben

Nyers ételkészítő Tábor

Nyers ételkészítő Tábor Nyers ételkészítő Tábor Első alkalommal, és reméljük lesz folytatása. megrendezzük a nyers életmód táborunkat. Együtt készítjük el a finomságokat, együtt is fogyasztjuk el, kirándulunk, énekelünk, jókat

Részletesebben

UNEP/GEF Wings over Wetlands projekt, Biharugra 2007-2009

UNEP/GEF Wings over Wetlands projekt, Biharugra 2007-2009 UNEP/GEF Wings over Wetlands projekt, Biharugra 2007-2009 Sebes-Körös Biharugrai-halastavak Begécs-i halastavak Cefa (Cséfa)-i halastavak A Begécsihalastavakon 24 tó található, összesen 1175 ha területen

Részletesebben

esetén 18.500,-Ft/f /7 éjszaka). 2011. január 06-tól február 27-ig 20.500,-Ft/f /7 éjszaka (négyágyas szobákban 4 személy

esetén 18.500,-Ft/f /7 éjszaka). 2011. január 06-tól február 27-ig 20.500,-Ft/f /7 éjszaka (négyágyas szobákban 4 személy HAJDÚSZOBOSZLÓ FONTANA PANZIÓ (4200 Hajdúszoboszló, Jókai sor 19.) A panzióban tíz teljes komforttal rendelkez vendégszoba áll rendelkezésre. A szobák elosztása: 4 db nagyobb alapterület kétágyas, 3 db

Részletesebben

Hotel Makár Sport & Wellness***/**** 7635 Pécs, Középmakár dűlő 4.

Hotel Makár Sport & Wellness***/**** 7635 Pécs, Középmakár dűlő 4. SZÁLLÁSFOGLALÁS A szervezőiroda vállalja a szállodai szobafoglalások lebonyolítását. Kérjük, pontos igényüket egyértelműen jelöljék be a regisztrációkor. A szállást csak a 2015. július 30-ig beérkezett

Részletesebben

Turisztikai programajánló

Turisztikai programajánló örös-maros Nemzeti ark iadja: örös-maros Nemzeti ark Igazgatóság Felelős kiadó: Tirják László igazgató Szerkesztették: Bánfi éter, Ezer Ádám, Lestyan-Goda Judit, akuk-labát etra, ovácsné Oncsik Mária,

Részletesebben

Derecskei Zenei Esték

Derecskei Zenei Esték MÁJUS 1. (szombat) 10.00 óra Majális Helyszín: Sárostói Sportpálya Az idén elõször lehetõség lesz támogatói jegy vásárlására is, mellyel a rendezvényt támogathatják. Az támogatói jegy ára 550 Ft. Egy támogatói

Részletesebben

Ökoturizmus természetvédelem világörökség

Ökoturizmus természetvédelem világörökség Magyar Nemzeti Parkok Hete 2012 Értékek és élmények nyomában nemzeti parkjainkban Ökoturizmus természetvédelem világörökség Dr. Rácz András Környezet- és természetvédelemért felelős helyettes államtitkár

Részletesebben

Unokáinknak ültetjük

Unokáinknak ültetjük Unokáinknak ültetjük 1. Írj jellemzôket a diófa megjelölt részeirôl! koronája:...... törzse:... kérge fiatalon:...... idõskorban:......... 2. Az alábbi mondatok közül néhányba hiba csúszott. Húzd át a

Részletesebben

HartApro.hu. Havonta megjelenő, ingyenes újság. A Böddi-szék 5. oldal

HartApro.hu. Havonta megjelenő, ingyenes újság. A Böddi-szék 5. oldal HartApro.hu ISSN 2064-3241 Szavalóverseny a Költészet napján 3.oldal Havonta megjelenő, ingyenes újság A Böddi-szék 5. oldal 2014. május Tatán nyílt ideiglenes kiállítás hartai bútorokból 3. oldal Ráday

Részletesebben

ÜDÜLÉS 2007. TÁJÉKOZTATÓ A 2007. ÉVI KEDVEZMÉNYES GYÓGYÜDÜLÉSRŐL

ÜDÜLÉS 2007. TÁJÉKOZTATÓ A 2007. ÉVI KEDVEZMÉNYES GYÓGYÜDÜLÉSRŐL ÜDÜLÉS 2007. TÁJÉKOZTATÓ A 2007. ÉVI KEDVEZMÉNYES GYÓGYÜDÜLÉSRŐL Az üdülést igénybe veheti: a Szövetség tagsága, a tagok hozzátartozói (férj, feleség, élettárs és maximum két nem nagykorú unoka), valamint

Részletesebben

MAGYAR NŐORVOS TÁRSASÁG DÉLKELET-MAGYARORSZÁGI SZEKCIÓJÁNAK XXXVI. KONGRESSZUSA. Szeged, 2015. október 16-17. meghívó

MAGYAR NŐORVOS TÁRSASÁG DÉLKELET-MAGYARORSZÁGI SZEKCIÓJÁNAK XXXVI. KONGRESSZUSA. Szeged, 2015. október 16-17. meghívó MAGYAR NŐORVOS TÁRSASÁG DÉLKELET-MAGYARORSZÁGI SZEKCIÓJÁNAK XXXVI. KONGRESSZUSA Szeged, 2015. október 16-17. meghívó MAGYAR NŐORVOS TÁRSASÁG DÉLKELET-MAGYARORSZÁGI SZEKCIÓJÁNAK XXXVI. KONGRESSZUSA Tisztelt

Részletesebben

Bringával a LEADER fejlesztések nyomában (3. rész)

Bringával a LEADER fejlesztések nyomában (3. rész) Bringával a LEADER fejlesztések nyomában (3. rész) 2010. augusztus 30-ára terveztük bringatúránk alsó-szigetközi részét, ám az időjárás közbeszólt: az eső úgy esett, hogy két napig el sem állt. Kénytelenek

Részletesebben

Szenvedély van február programod van. Fotó: Gémesi Jóka

Szenvedély van február programod van. Fotó: Gémesi Jóka Szenvedély van. 2017. február 23-26. programod van Fotó: Gémesi Jóka BUDAPEST BOAT SHOW 2017 Magyarország legnagyobb szárazföldi kikötője, a hajózás és a vízi sportok szezonnyitó nagyrendezvénye a HUNGEXPO

Részletesebben

B A R L A N G J A I N K L Á T O G A T Á S I R E N D J E 2014. január 1. - 2014. március 31. között

B A R L A N G J A I N K L Á T O G A T Á S I R E N D J E 2014. január 1. - 2014. március 31. között B A R L A N G J A I N K L Á T O G A T Á S I R E N D J E 2014. január 1. - 2014. március 31. között Jegyváltás Nyitva tartás Jegykiadás (a feltüntetett árak bruttó árak,27% áfát tartalmaznak) A program

Részletesebben

Hotelben. 1. A négycsillagos Bio-Sport Hotel Lövér. Egészítse ki a -val/-vel megfelelő alakját!

Hotelben. 1. A négycsillagos Bio-Sport Hotel Lövér. Egészítse ki a -val/-vel megfelelő alakját! Hotelben 1. A négycsillagos Bio-Sport Hotel Lövér. Egészítse ki a -val/-vel megfelelő alakját! foglalunk egy szobát / kiveszünk egy szobát egy hotelben szállunk meg = egy hotelben töltjük az éjszakát a

Részletesebben

Határok nélküli partnerség című konferencia

Határok nélküli partnerség című konferencia 31/2010 KTE KÖZLEKEDÉSTUDOMÁNYI EGYESÜLET 1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 6-8. 1372 Budapest, Pf. 451. Telefon/Fax: 353-2005, 353-0562 (Rend. 31/2009) Határok nélküli partnerség című konferencia A régiók

Részletesebben

Ökoturizmus és zöld partnerség Magyarországon és a közép-dunántúli régióban

Ökoturizmus és zöld partnerség Magyarországon és a közép-dunántúli régióban Ökoturizmus és zöld partnerség Magyarországon és a közép-dunántúli régióban Ökoturisztikai és természetvédelmi konferencia Magyar Nemzeti Parkok Hete, Tata, 2014. június 13. Ökoturizmus a Magyar Turizmus

Részletesebben

A FERTŐ-HANSÁG NEMZETI PARK IGAZGATÓSÁG HATÉVES FEJLESZTÉSI TERVE

A FERTŐ-HANSÁG NEMZETI PARK IGAZGATÓSÁG HATÉVES FEJLESZTÉSI TERVE A FERTŐ-HANSÁG NEMZETI PARK IGAZGATÓSÁG HATÉVES FEJLESZTÉSI TERVE (2009-2014) Sarród 2008 Összeállították: Dr. Kárpáti László igazgató Dr. Jakál Lászlóné gazdasági igazgatóhelyettes Fersch Attila igazgatóhelyettes

Részletesebben