Fertő-táj Világörökség Nap május óra. Játék és Kaland. Programfüzet

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Fertő-táj Világörökség Nap május óra. Játék és Kaland. Programfüzet"

Átírás

1 Fertő-táj Világörökség Nap május óra Játék és Kaland Programfüzet

2

3 Kedves Vendégeink! A decemberében világörökségi rangot nyert Fertő-táj képviselői május 18-án vehették át a világörökségi diplomát az UNESCO képviselőitől. Ennek emlékére minden évben megrendezzük a világörökségi napot, a Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa és a Civilek a Fertő-tájért Egyesület közös szervezésében. A Fertő-táj idén ünnepli világörökséggé nyilvánításának 18. évfordulóját Minden évben egy-egy tematika alapján kerülnek megszervezésre a nap programjai, mint a hungarikumok, a gasztronómia, a kerékpározás, a víz, idén a téma Játék és kaland A játék megolajozza a testet és a lelket. mondta Benjamin Franklin A kaland pedig egy izgalmas vagy szokatlan, váratlan élmény. Mi történik, ha ötvözzük a két érzést, mely örömmel és várakozással tölt el bennünket. Hiszen egy kaland lehet már az út is, ami a játék helyszíneire vezet, akár az apostolok lován (gyalog), akár két vagy négykerekű járművel utazunk is. A helyszíneken pedig várnak a sokféle tematikán alapuló játékok, melyek akár szórakoztatóak, akár ügyességiek, akár elmetornával járnak, mindenképpen örömöt okoznak. Látogassák meg a tíz világörökségi településen ezen a napon kínált érdekes programjainkat! A települési attrakciók mellett minden faluban egy-egy különlegességgel is megismerkedhetnek az érdeklődők. (Egyes helyszíneken a program ingyenességének előfeltétele az, hogy korábban már más programokon részt vettek! Lásd az egyes helyszínek melletti megjegyzést!) A részvételt az egyes programokon a helyi szervezők pecséttel igazolják. A kiállítások megtekintésének utolsó időpontja A programokat órai kezdettel a Fertő Hanság Nemzeti Park Lászlómajori Bemutató Majorság és Látogatóközpontban (GPS: N47º40 01,44 ; E16º51 05,72 ) zárjuk. A résztvevők között, akik a nap folyamán legalább három település programján részt vettek, értékes nyereményeket sorsolunk ki, melyeket a rendezvény szervezői adnak át. Általános ügyelet: Taschner Tamás / Kemenár Katalin:

4 FERTŐRÁKOS Helyszín: Fertőrákosi Barlangszínház és Kőfejtő GPS: N E Fertőrákos történeti és művészeti emlékei révén kiemelkedik a legtöbb magyar falu közül. Az egyetlen olyan magyarországi község, amelyet városfal övezett, és püspöki palotája is volt. Szép természeti környezetben fekszik, és csaknem minden épülete műemlék. A település egyik nevezetessége a Barlangszínház és Kőfejtő, melynek anyagát adó lajtamészkő keletkezése millió évre vezethető vissza. A Fertőrákosi kőfejtőnél Sopron, a Fertő-táj és a hanság legendái kártyajáték bemutatása és játék lesz. Sopron, a Fertő-táj, a Hanság legendáit, élővilágát, természeti csodáit álmodták meg hagyományos magyar kártya lapjaira. A kézzel rajzolt, egyed kártyalapokon megelevenednek környékünk legendái. A lapok hátoldalán lévő képeken megtaláljuk Hany Istókot (Csicsa) vagy a hegykői korsós lányok legendáját. Rácsodálkozhatunk a Fertő-táj ritka, esetenként védett növényeire és állataira. A rendezvény keretén belül régi a Fertő vidékére jellemző játékokat és tevékenységeket is ki lehet próbálni. Világörökség nap alkalmából a legalább 3 másik helyszínen részt vevők ingyenesen tekinthetik meg a Barlangszínház és Kőfejtőt. A részvételt a pecsétfüzet segítségével igazolhatják. A kiállítás két nagyobb egységre válik szét: 1. őslénytani bemutató, amely a területen fejtett lajtamészkő keletkezésének körülményeivel foglalkozik (életnagyságú ősbálna, őscápa, ősdelfin testrekonstrukciók, őscápa állkapocs, fosszília másolatok, valódi kövületek, gerinces és gerinctelen ősmaradványok, filmvetítés, diorámák), 2. valamint a lajtamészkő hasznosításával foglalkozó egység (mészkőfajták bemutatása, kőtömbök, lapidárium). Ezen a napon a Mithrasz szentély is látogatható. GPS: N E

5 SOPRON-BALF Helyszín: Közösségi Ház Balf Fő u. 3, reggel 9 órától 16 óráig GPS: N E Balf neve írásos emlékben először 1199-ben került említésre Farkasd néven. A település idén ünnepeli fennállásának 840. évfordulóját. A fertőparton a rómaiak teremtették meg a szőlőkultúrát és a gyógyítás szolgálatába állították a felfedezett gyógyvizet. Játékos formában megismerkedhetünk Balf történelmén keresztül a római kor kultúrájával, örökségével a közösségi háznál: Mivel játszottak a rómaiak? Társasjátékok, ügyességi feladatok gyermekeknek és felnőtteknek. Ismerkedés a római bor, a Mulsum készítésével Helyszín: József Attila Művelődési ház, Fő utca 27 (délután) GPS: N E Bor- és Babfesztivál

6 FERTŐBOZ A település neve a bodza szóból származik. A táj termékeny talaja sok forrásával, a tó vizével ideális lehetőséget nyújtott a letelepüléshez. Egyes feltevések szerint a rómaiak idején fürdőhely is működött itt. A település nevezetessége a Gloriett kilátó, melyet 1802-ben építetett gróf Széchényi Ferenc József nádor (a magyar nemesi seregek vezére) látogatása emlékére a templom fölötti dombon. Tőle nyugatra csodálatos kilátás nyílik az egész vidékre. Helyszín: Fertőboz, Julianus-völgy GPS: N E Fertő parti felfedező társasjáték és hagyományőrző népi fajátékok várják az ide látogató kicsiket és nagyokat. Két kisgyermekes anyuka találta ki a természetvédő családi társasjátékot, amely játszva ismerteti meg a Fertő-parti környezetet. A játékban kisóvodásoktól kezdve minden korosztály megtalálja a szórakozás és a felfedezés örömét.

7 NAGYCENK A Világörökségi kultúrtáj szerves része, hiszen az épített környezet, a Legnagyobb magyar öröksége elsősorban a Széchenyi-kastély, a Hársfasor, az Ybl Miklós által tervezett Szent István templom és a Széchenyi Mauzóleum nemcsak a régió, hanem az egész ország, az egész nemzet számára kiemelt jelentőséggel bír. Helyszín: Nagycenk, Széchenyi tér GPS: N E A plébánia udvaron játszóház várja a játszani vágyókat, itt aznap fellelhető lesz Széchenyi és barátai társasjáték. A gyerekek, érdeklődők ki próbálhatják aznap ezt a játékot is. Aznap a Szent István Király templom is megtekinthető ingyenesen, igény szerint idegenvezetéssel. Helyszín: Nagycenk, Széchenyi kastély GPS: N E A Világörökség nap alkalmából a legalább 3 másik helyszínen már járt résztvevők ingyenesen tekinthetik meg a Széchenyi István Emlékmúzeumot. A részvételt a pecsétfüzet segítségével igazolhatják.

8 HIDEGSÉG Helyszín: Hidegség, Toronhegyi pajta (Nagycenk felől a domb tetőn) GPS: N E Hidegség határában, a pajta közelében, az as években épült a legendás csőszkunyhó, melyet Grubits János újított fel néhány éve. A hajlékból idegenforgalmi látványosságot varázsolt. Ezt feltétlen érdemes megnézni! Kezes- lábas játszóház: egyedülálló, innovatív és újszerű programelemek, melyek hosszú évek tapasztalatain és kreatív fejlesztéseken alapulnak. Lesz verkli- egy kicsit más értelemben, lebegolyó, szelektív daru és labirintus. Csupa- csupa meglepetés!

9 FERTŐHOMOK Első írásos említése 1274-ben Praedium Humuky néven történt Csák bán és testvéreinek osztályos egyezségében. A község lakói többségükben a XVI. században betelepített horvátok. A helyi tamburazenekar és néptánc-együttes az ő hagyományaikat ápolja. Az idősebb korosztály ma is szívesen beszéli a horvát nyelvet, a fiatalok azonban már egyre kevésbé használják. Helyszín: Fertőhomok Tájház, Pajtakocsma GPS: N E Síppal, dobbal, nádi hegedűvel Ismerd meg és próbáld ki a régi idők gyermekjátékait! Lesz tojásba dobálás, diós ügyességi játék, régi kör- és labdajátékok és sok más. Készíts hangszereket nádból, fából, kukoricából! A jó hangulathoz tambura zene és a tájház kemencéjében sült langalló is hozzá járul, melyet a pajtakocsmában fogyaszthatsz el. A kiállító teremben SZILÁGYI JÉGER TERÉZ festőművész alkotásai nyújtanak élményeket.

10 HEGYKŐ A település Európa szerte híres gyógyhatású termálvizéről, termálfürdőjéről és gyönyörű környezetéről. Hegykő Esterházy tulajdon volt 1771-ig, ekkor ifj. Esterházy Miklós Széplak községért és a hegykői Széchényi féle erdőért cserébe adta Hegykőt gróf Széchényi Zsigmond özvegyének. Helyszín: Csipkeház GPS: N E A Csipkeházban a látogatók időutazást tehetnek, megtekinthetik a ház csodáit, jellegzetességeit. A játékok között lesz Csipke-kirakó, csipke-kereső, pókolás rajzolás, sakk és malomjáték, célba dobás. Szakrális, történelmi emlékek felkeresése különböző helyszíneken, évekből (Pestis szobor, Szent Mihály szobor, Szent István emlékmű) mindez pár tíz méteren belül. Fertő-táj ékkövei kerékpár túra Találkozó: Hegykő, Széchenyi Ödön park GPS: N E A világörökségi napon a Fertőtekergő kerékpártúrát szervez a Fertő-táj ékkövei címmel. A túrát vezeti Szigethi Balázs A táv: 30 km Indulási időpont: 10 óra

11 FERTŐD A település fő nevezetessége az Esterházy-kastély épületegyüttese és a benne látható kortörténeti kiállítás, Magyarország egyik kiemelkedő turisztikai látnivalója. Mai formáját a 18. század második felében nyerte el, Esterházy Fényes Miklós herceg elképzelései alapján. A herceg idejében közel húsz év alatt alakult ki az épület, amely a bécsi Schönbrunn és a párizsi Versailles méltó párja. Az itt lakó Esterházy hercegek művészetpártoló tevékenysége révén a 18. század végi Magyarország egyik fő kulturális központja volt a kastély, melyet Magyar Versailles-nak is neveznek. Helyszín: Fertőd, Esterházy-kastély GPS: N E Játék és Kaland témára épülő tematikus vezetésekkel várják az érdeklődőket a fertődi Esterházy-kastélyban, és órakor, maximum 25 fős csoportokban. A tematikus vezetések ingyenesek, de előzetes regisztrációhoz kötötten látogathatók. Regisztrálni az info@eszterhaza.hu címen lehet május 17. (péntek) óráig. A világörökség nap estéjén zenei utazásra invitálják az érdeklődőket, Tompos Kátya és Hrutka Róbert Holdjárat című koncertje órakor kezdődik, az Esterházy-kastély marionettszínházában. A koncert belépőjeggyel látogatható. A világörökség naphoz tartozó, pecsételő füzettel érkező vendégek 3 pecsét ellenében a kastélyt ingyenesen látogathatják május 18-án.

12 FERTŐSZÉPLAK Fertőszéplak a Széchényiek ősi családi sasfészke, a hazai barokk szakrális építészet igazi kincses doboza. Az egyedülálló kéttornyú templom az azt körülvevő kálváriákkal Széplaki Hármas halom néven vált ismertté. Velük szemben látható Széchényi Ferencnek az Országos Széchényi Könyvtár és a Magyar Nemzeti Múzeum megalapítójának, Széchenyi Istvánnak a Legnagyobb Magyar édesapjának szülőháza. Több házból álló falumúzeum egyedülálló módon mutatja be a régi Fertő-táji életformát. Helyszín: Fertőszéplak, tájházak GPS: N E A tájházban egy régi új vendég, a bakonyi fajátékok készítője Valiczkó Szilveszter aznap kosárhintával várja a kicsiket, kipróbálható a gólyaláb, és a csigafuttató.

13 SARRÓD Helyszín: Sarród, Tájház, Szeder u. 8. GPS: N E A Sarródi Tájház az idén több programmal is várja a kalandokra, játékra vágyó kicsiket, nagyokat. Múzeum a múzeumban. A tájház idei vendége a Soproni Macskakő múzeum. A Soproni Múzeum legifjabb állandó kiállítóhelye nemcsak Múzeumpedagógiai Nívódíj boldog tulajdonosa, tavaly elnyerte az Év kiállítása rangos címet is. A Macskakő Gyermekmúzeum munkatársai Martos Virág és Szabadhegyi Zita sok-sok díszes ruhával és kiegészítőkkel érkeznek Sarródra. Elhozzák a soproni Zöld kő meséjét és még arra is megtanítják a gyerekeket, hogyan kell macskakőből díszburkolatot készíteni. Fajáték készítése egy igazi faeszterga géppel. Gyere, készíts magadnak saját esztergált sakkfigurát! A foglakozást vezeti, Török Béla építész. Ebédidő a babakonyhában. Kisebbek is elkezdhetik! Délben beizzítjuk a sütőket, a magunk készítette finomságokat kóstolhatjuk meg. A sütés-főzés órától tart. Meglepetés morzsa Játékos természetismeret Helyszín: Bemutató Majorság és Látogatóközpont, Sarród-Lászlómajor GPS: N E Izgalmas, a Fertő-tájhoz kapcsolódó feladványokkal és társasjátékokkal várják az érdeklődőket, családokat, baráti csoportokat.

14 A FERTŐ-TÁJ VILÁGÖRÖKSÉG ÁLTAL AJÁNLOTT ÉTTERMEK, Tornácos Ház, 9437, Hegykő, Kossuth u. 74. Tel.: / , Nyerges Vendégfogadó, 9437, Hegykő, Nyárfasor 8/A Tel.: / , Panoráma Étterem, 9494 Sopron-Balf, Fürdő sor 25.Tel.: / , Gránátos Étterem, 9431, Fertőd, Haydn u /

15 Nagycenk: Széchenyi tér Nagycenk: Széchenyi-kastély Fertőrákos Barlangszínház és Kőfejtő Balf Közösségi Ház Fertőboz: Juliánusz-völgy Hidegség: Toronhegyi-pajta Fertőhomok: Tájház óráig Hegykő: Csipkeház Hegykő: Széchenyi Ödön park Fertőszéplak: Tájházak Fertőd: Esterházy-kastély Sarród: Tájház Sarród: Lászlómajor Fertőrákos: Mithrasz szentély Név:... Cím:...

16

Fertő-táj Világörökség Nap május óra. Programfüzet. Általános ügyelet: Taschner Tamás 20/

Fertő-táj Világörökség Nap május óra. Programfüzet. Általános ügyelet: Taschner Tamás 20/ Fertő-táj Világörökség Nap 2017. május 20. 10-17 óra Programfüzet Általános ügyelet: Taschner Tamás 20/775 68 04 Fertő-táj Világörökség Nap www.vilagoroksegnap.hu www.fertotaj.hu A 2001. decemberében

Részletesebben

Tűz és víz. Fertő-táj Világörökség Nap 2011. május 19. 9-17 óra. Programfüzet

Tűz és víz. Fertő-táj Világörökség Nap 2011. május 19. 9-17 óra. Programfüzet Tűz és víz Fertő-táj Világörökség Nap 2011. május 19. 9-17 óra Programfüzet Fertő-táj Világörökség Nap www.vilagoroksegnap.hu; www.fertotaj.hu A 2001. decemberében világörökségi rangot nyert Fertő-táj

Részletesebben

Tűz és víz. Fertő-táj Világörökség Nap 2012. május 19. 9-17 óra. Programfüzet

Tűz és víz. Fertő-táj Világörökség Nap 2012. május 19. 9-17 óra. Programfüzet Tűz és víz Fertő-táj Világörökség Nap 2012. május 19. 9-17 óra Programfüzet Fertő-táj Világörökség Nap www.vilagoroksegnap.hu; www.fertotaj.hu A 2001. decemberében világörökségi rangot nyert Fertő-táj

Részletesebben

A Sopron-Fertő táj kiemelt turisztikai térség fejlődési irányai, lehetőségei

A Sopron-Fertő táj kiemelt turisztikai térség fejlődési irányai, lehetőségei Alpokalja - Fertő Táj Vidékfejlesztési Egyesület A Sopron-Fertő táj kiemelt turisztikai térség fejlődési irányai, lehetőségei Barcza Attila Tanácsnok Ifjúsági, turisztikai, és sportbizottság elnöke Hegykő,

Részletesebben

Körmendy János SAVARIA 2014

Körmendy János SAVARIA 2014 Körmendy János SAVARIA 2014 Tartalom 2001 óta van a Fertő-táj a világörökségi listán Ez reklám, minőségi garancia a turizmusnak Turizmus itt ható fajtái Aktív turizmus Vízi turizmus Ökológiai turizmus

Részletesebben

PROGRAMISMERTETŐ Múzeumok Éjszakája 2015 / Soproni Múzeum

PROGRAMISMERTETŐ Múzeumok Éjszakája 2015 / Soproni Múzeum PROGRAMISMERTETŐ Múzeumok Éjszakája 2015 / Soproni Múzeum Soproni Múzeum Múzeumok Éjszakája 2015-ben a Legendák nyomában: Soproni mesék, mítoszok címet viselte. A Kvintesszencia Régizene együttes koncertjével

Részletesebben

Történelmi Veszprém Klasszikus városnézés 2-2,5 órában

Történelmi Veszprém Klasszikus városnézés 2-2,5 órában Történelmi Veszprém Klasszikus városnézés 2-2,5 órában Találkozó: Óváros tér/köd utcai parkoló Időtartam: 2-2,5 óra Ismerkedés Veszprémmel és a várnegyeddel Azoknak ajánljuk, akik előszőr járnak a városban,

Részletesebben

Hungarikumok a Fertő-tájon

Hungarikumok a Fertő-tájon Hungarikumok a Fertő-tájon Fertő-táj Világörökség Nap 2014. május 17. 9-17 óra Programfüzet Kedves Vendégeink! A 2001. decemberében világörökségi rangot nyert Fertő-táj képviselői 2003. május 18-án vehették

Részletesebben

Hungarikumok a Fertő-tájon. Fertő-táj Világörökség Nap 2014. május 17. 09-17 óra. Programfüzet

Hungarikumok a Fertő-tájon. Fertő-táj Világörökség Nap 2014. május 17. 09-17 óra. Programfüzet Hungarikumok a Fertő-tájon Fertő-táj Világörökség Nap 2014. május 17. 09-17 óra Programfüzet Fertő-táj Világörökség Nap www.vilagoroksegnap.hu; www.fertotaj.hu Általános ügyelet: Taschner Tamás 20/775-6804

Részletesebben

ÁLMODTUNK, TERVEZTÜNK, MEGVALÓSÍTOTTUNK /15. Álmodtunk, terveztünk, megvalósítottunk /15

ÁLMODTUNK, TERVEZTÜNK, MEGVALÓSÍTOTTUNK /15. Álmodtunk, terveztünk, megvalósítottunk /15 ÁLMODTUNK, TERVEZTÜNK, MEGVALÓSÍTOTTUNK Kiadja: Alpokalja-Fertõ táj Vidékfejlesztési Egyesület Felelõs kiadó: Horváth Tibor, elnök Székhely: 9444 Fertõszentmiklós, Szent István u. 20-21. Közösségi Ház

Részletesebben

Hungarikumok a Fertő-tájon

Hungarikumok a Fertő-tájon Hungarikumok a Fertő-tájon Fertő-táj Világörökség Nap 2013. május 17. 9-17 óra Programfüzet Kedves Vendégeink! A 2001. decemberében világörökségi rangot nyert Fertő-táj képviselői 2003. május 18-án vehették

Részletesebben

1. UTAZÁS: MAGYARORSZÁG. Magyarországi intézmény: Egri Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium, Eger

1. UTAZÁS: MAGYARORSZÁG. Magyarországi intézmény: Egri Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium, Eger Határtalanul! Együttműködés határon túli középiskolák között HAT- 18-02-0372 pályázat: Ősi mesterségek és népi hagyományok nyomában Észak - Magyarországon és Székelyföldön Magyarországi intézmény: Egri

Részletesebben

Távcsöves csillagászati bemutató Mit láthatunk a Fertő feletti csillagos égbolton? január :00

Távcsöves csillagászati bemutató Mit láthatunk a Fertő feletti csillagos égbolton? január :00 Távcsöves csillagászati bemutató Mit láthatunk a Fertő feletti csillagos égbolton? 2019. január 25. 17:00 Hanság túra I. - Osli-Hany Évkezdő programjainkra szeretnénk felhívni mindazok figyelmét, akik

Részletesebben

Tapasztaljuk meg a nyílt vízi hajózás felejthetetlen élményét!

Tapasztaljuk meg a nyílt vízi hajózás felejthetetlen élményét! 2017. július 4. Hajnali madárles Hajnalban madarászkodni megyünk...tartsatok velünk! 2017. július 5. 6:00 2017. július 6. 2017. július 6. 2017. július 8. 2017. július 11. 2017. július 11. Hajnali madárles

Részletesebben

Szakaszok Ssz Szakasz Összesen 124,8

Szakaszok Ssz Szakasz Összesen 124,8 Útvonaltérképek Szakaszok Ssz Szakasz Km 1. Sopron - Donnerskirchen 30,9 2. Donnerskirchen - Podersdorf 30,6 3. Podersdorf - Fertőújlak 26,0 4. Fertőújlak - Fertőhomok 17,5 5. Fertőhomok - Sopron 19,8

Részletesebben

ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig

ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig PROGRAMAJÁNLÓ 2012. április hónapra a GYERMEKEK HÁZÁBA www.gyhgyor.hu ZENEBÖLCSI ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig 6 hónapos kortól 3 éves korig várjuk az apróságokat és szüleiket.

Részletesebben

IV. MIÉNK A VÁR! Országos hagyományőrző és kulturális várfesztivál VAJDAHUNYADVÁR Pünkösd, május

IV. MIÉNK A VÁR! Országos hagyományőrző és kulturális várfesztivál VAJDAHUNYADVÁR Pünkösd, május IV. MIÉNK A VÁR! Országos hagyományőrző és kulturális várfesztivál VAJDAHUNYADVÁR Pünkösd, 2016. május 14 16. Komplex rendezvény 2013-tól A rendezvény 2013-tól évente Pünkösdkor a események harmonikusan

Részletesebben

A kulturális turizmus szerepe az Észak-magyarországi régióban Bor és gasztroturizmus menedzser szakirányú továbbképzés Eger, 2014.november 14.

A kulturális turizmus szerepe az Észak-magyarországi régióban Bor és gasztroturizmus menedzser szakirányú továbbképzés Eger, 2014.november 14. A kulturális turizmus szerepe az Észak-magyarországi régióban Bor és gasztroturizmus menedzser szakirányú továbbképzés Eger, 2014.november 14. Dr. Tóthné Igó Zsuzsanna Tanár Bevezető gondolatok A kultúra

Részletesebben

ÓVODÁNK ÜNNEPEI RENDEZVÉNYEI ÓVODÁNK ÜNNEPEI

ÓVODÁNK ÜNNEPEI RENDEZVÉNYEI ÓVODÁNK ÜNNEPEI ÓVODÁNK ÜNNEPEI RENDEZVÉNYEI Óvodánk a hagyományőrzést, a népi kultúra ápolását egyik legfontosabb feladatának tekinti. Megteremtjük azt a miliőt, amelyben az óvodába lépés első pillanatától a nevelés

Részletesebben

FONYÓDI HARCSAFESZTIVÁL

FONYÓDI HARCSAFESZTIVÁL FONYÓDI HARCSAFESZTIVÁL 2013. szeptember 6 8. Gasztronómiai és Kulturális Rendezvény 2013. szeptember 06. péntek Helyszín: Kikötő, Szabadtéri színpad 20:00 Románia Magyarország Világbajnoki selejtező mérkőzés

Részletesebben

Osli-Hany madarai március 10. 9:00. Szikes tavak madarai március 10. 9:00. Osli-Hany madarai március 24. 9:00

Osli-Hany madarai március 10. 9:00. Szikes tavak madarai március 10. 9:00. Osli-Hany madarai március 24. 9:00 Hóvirágos túra a hédervári Vadaskerti-erdőben Egykoron a Szigetköz magasabb ártéri szintjeit a tölgy-kőris-szil ligeterdők uralták. A keményfás ligeterdő az otthona számos jól ismert lágyszárú növényfajnak

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ A MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA RENDEZVÉNYRŐL

SZAKMAI BESZÁMOLÓ A MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA RENDEZVÉNYRŐL Vasvári Pál Múzeum 4440 Tiszavasvári, Kálvin út. 7. Mobil:+36/30-676-8514 www.vasvaripalmuzeum.hu e-mail: info@vasvaripalmuzeum Nyitva tartás: Április 1-től - október 31-ig: K-V: 09-18 óráig November 1-től

Részletesebben

JEGYÁRAK. "AZ OTTHON MELEGE". CSERÉPKÁLYHA-TÖRTÉNETI KIÁLLÍTÁS 9022 Győr, Kiss János u. 9. Telefon: 06-20/967-6567, Fax: 06-96/310-731

JEGYÁRAK. AZ OTTHON MELEGE. CSERÉPKÁLYHA-TÖRTÉNETI KIÁLLÍTÁS 9022 Győr, Kiss János u. 9. Telefon: 06-20/967-6567, Fax: 06-96/310-731 JEGYÁRAK GYŐR XÁNTUS JÁNOS MÚZEUM 9022 Széchenyi tér 5. Telefon: 96/310-588, 524-888 Fax: 96/310-731 IV. 1.-IX. 30: 10-18 óráig, (X. 1.-III. 31.:10-16 óráig) szünnap: hétfő Könyvtár: Kedd: 10-14 óráig,

Részletesebben

KÖRNYEZETI NEVELÉS ÉS ÖKOTURISZTIKAI KIÁLLÍTÁS LENGYEL-ANNAFÜRDŐ 2012. MÁJUS 12-13. MEGHÍVÓ

KÖRNYEZETI NEVELÉS ÉS ÖKOTURISZTIKAI KIÁLLÍTÁS LENGYEL-ANNAFÜRDŐ 2012. MÁJUS 12-13. MEGHÍVÓ KÖRNYEZETI NEVELÉS ÉS ÖKOTURISZTIKAI KIÁLLÍTÁS LENGYEL-ANNAFÜRDŐ 2012. MÁJUS 12-13. MEGHÍVÓ Szeretettel meghívjuk a 2012. május 12-13-án (szombat-vasárnap) Lengyel-Annafürdőn (Tolna megye) megrendezésre

Részletesebben

Reguly Antal Múzeum és Népművészeti Alkotóház

Reguly Antal Múzeum és Népművészeti Alkotóház SZAKMAI BESZÁMOLÓ a Múzeumok Éjszakájához kapcsolódó programok megvalósításra pályázati azonosító: 3507/00082 elnyert támogatás összege:150 000 Ft A nyári napfordulóhoz kapcsolódó múzeumi ünnep, a Múzeumok

Részletesebben

Városunk Pécs Pécsi Tudományegyetem webhelyen lett közzétéve (http://hunyor.pte.hu)

Városunk Pécs Pécsi Tudományegyetem webhelyen lett közzétéve (http://hunyor.pte.hu) PÉCS [1] A pannon és kelta törzsek által lakott vidéken a rómaiak alapítottak várost a 2. század elején Sopiane néven. A kereszténység egyik központjává váló város tartományi székhellyé nőtte ki magát.

Részletesebben

2014.október Gyermekek Háza

2014.október Gyermekek Háza 2014.október Gyermekek Háza 2014.október 1. 17.45-19.45 óráig 2014.október 1. 15-17 óra István fotográfus.. Részvételi díj: 4.500 Ft/hó. 2014.október 2. 9.15-9.45 óra 2014.október 2. 10-10.40 óra és 11-11.40

Részletesebben

GASZTROKALAUZ DINING GUIDE GASTRO WEGWEISER

GASZTROKALAUZ DINING GUIDE GASTRO WEGWEISER GASZTROKALAUZ DINING GUIDE GASTRO WEGWEISER Sopron Régió Turisztikai Központ Nonprofit Kft. Tourinform iroda 9400 Sopron, Szt. György u. 2. + 36 (99) 517560 Tűztorony Infopont 9400 Sopron, Előkapu 2-7.

Részletesebben

Robin KalandSziget. Kalandpark tömör bemutatása. 20 kiemelt játék bemutatása

Robin KalandSziget. Kalandpark tömör bemutatása. 20 kiemelt játék bemutatása Robin KalandSziget Kalandpark tömör bemutatása Hazánk egyik leggyönyörűbb és legkalandosabb vízi világában, a Tisza-tó vadregényes szigetén Magyarországon egyedülálló élménypark épült. Az attrakció célja,

Részletesebben

Szlovénia és Horvátország magyar emlékeivel ismerkedtünk

Szlovénia és Horvátország magyar emlékeivel ismerkedtünk Szlovénia és Horvátország magyar emlékeivel ismerkedtünk Iskolánk diákjai ismét külföldi tanulmányi kiránduláson vehettek részt a Határtalanul! program jóvoltából: április 10. és 13. között Szlovéniában

Részletesebben

Szeretem, mert Vasból van

Szeretem, mert Vasból van VAS MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT 9700 Szombathely, Berzsenyi D. tér 1. Vas megyei Általános Iskolák részére Tárgy: Versenykiírás Iktatószám: 2-45/2013 Székhelyén Tisztelt Igazgató Asszony/Úr! Tisztelt Pedagógusok!

Részletesebben

SZÁLKA. Ebből szántó 198,3 ha gazdasági erdő 1082 ha (összes erdő) védett terület 933 ha (NATURA 2000 az erdőből) ipari hasznosítású - terület

SZÁLKA. Ebből szántó 198,3 ha gazdasági erdő 1082 ha (összes erdő) védett terület 933 ha (NATURA 2000 az erdőből) ipari hasznosítású - terület SZÁLKA 1. A település területére vonatkozó információk: Teljes terület 1707,6 ha Ebből szántó 198,3 ha gazdasági erdő 1082 ha (összes erdő) védett terület 933 ha (NATURA 2000 az erdőből) ipari hasznosítású

Részletesebben

Hungarikumok a Fertő-tájon

Hungarikumok a Fertő-tájon Hungarikumok a Fertő-tájon Fertő-táj Világörökség Nap 2015. május 16. 10-17 óra Programfüzet Fertő-táj Világörökség Nap www.vilagoroksegnap.hu www.fertotaj.hu A 2001. decemberében világörökségi rangot

Részletesebben

Dudlesz túraúthálózat- és élménypark fejlesztési projekt

Dudlesz túraúthálózat- és élménypark fejlesztési projekt Dudlesz túraúthálózat- és élménypark fejlesztési projekt A NyDOP-2009-2.1.1./C.D.E pályázati program keretén belüli Dudlesz túraúthálózat- és élménypark fejlesztési projekt címen lehetőség nyílik a soproni

Részletesebben

Gasztrokalauz. Gastro Wegweiser. Sopron és Fertő-táj Sopron and the Fertő Landscape Sopron und die Landschaft Neusiedler See

Gasztrokalauz. Gastro Wegweiser. Sopron és Fertő-táj Sopron and the Fertő Landscape Sopron und die Landschaft Neusiedler See Gasztrokalauz Dining guide Gastro Wegweiser Régió Turisztikai Központ Nonprofit Kft. Tourinform iroda 9400, Liszt F. u. 1. + 36 (99) 517560 sopron@tourinform.hu www.turizmus.sopron.hu www.visitsopron.com

Részletesebben

Zalaegerszegi Országos Fazekas-keramikus Találkozó. Kozárdi Gazdaünnep és 8. Almavirág Fesztivál

Zalaegerszegi Országos Fazekas-keramikus Találkozó. Kozárdi Gazdaünnep és 8. Almavirág Fesztivál V. Vőfélytalálkozó Zalaegerszegi Országos Fazekas-keramikus Találkozó és Fesztivál Szent György-napi Országos Biovásár Kozárdi Gazdaünnep és 8. Almavirág Fesztivál XV. Nemzetközi Sajt- és Túrófesztivál

Részletesebben

Meseszálló. Ha olyan helyet keresel, ahol pihenhetsz és feltöltődhetsz, jó hírünk van: A Meseszálló stresszmentes övezet!

Meseszálló. Ha olyan helyet keresel, ahol pihenhetsz és feltöltődhetsz, jó hírünk van: A Meseszálló stresszmentes övezet! Meseszálló Bőszénfa, Kossuth Lajos utca 28. Ha olyan helyet keresel, ahol pihenhetsz és feltöltődhetsz, jó hírünk van: A Meseszálló stresszmentes övezet! Kaposvártól 15 km - re délre, Szigetvár felé haladva

Részletesebben

Örökségünk hálózati program január 20. Wellner Andrea

Örökségünk hálózati program január 20. Wellner Andrea Örökségünk hálózati program 2016. január 20. Wellner Andrea Térségi Helyi Termék Program Közgyűlés, Lövő - 2010. december 15. Horváth Attiláné, elnökségi tag Páliné Keller Csilla, munkaszervezet vezető

Részletesebben

Fényképek a házról Fényképek a nyílt napról SZÁZADOS-UDVAR VENDÉGHÁZ Cserhátszentiván, Kossuth u. 64. A Százados-udvar vendégház Cserhátszentivánban, falusias környezetben kínál családok, szűkebb

Részletesebben

Helyszín: Gere Tamás és Zsolt Pincészete, Villány, Diófás u. 1.

Helyszín: Gere Tamás és Zsolt Pincészete, Villány, Diófás u. 1. Csütörtök: Helyszín: Gere Tamás és Zsolt Pincészet, Villány, Diófás u. 1. 19:00-23:00 BorZsongás hangolódás jó zene, baráti beszélgetések könnyed borozgatások. Különleges tételek kóstolója Gere Andival

Részletesebben

Tavaszi tőzike túra , 10:00-12:00. Szerről-szerre Szalafőn , 10:00-13:00. Csörgőalma oltónap , 10:00-15:00

Tavaszi tőzike túra , 10:00-12:00. Szerről-szerre Szalafőn , 10:00-13:00. Csörgőalma oltónap , 10:00-15:00 Tavaszi tőzike túra 2019-03-02, 10:00-12:00 Körmend - Horvátnádalja - Dobogó-erdő Találkozási pont: Horvátnádalja, Dobogó-erdő EOV : 461 285; 186 850 Szerről-szerre Szalafőn 2019-03-16, 10:00-13:00 Gyalogtúránk

Részletesebben

SEFAG Zrt októberi Programterv

SEFAG Zrt októberi Programterv SEFAG Zrt. 2018. októberi Programterv 2018. október : Erdők Hete országos rendezvénysorozat Általános iskolások részére erdőgazdálkodással, természetismerettel, megújuló energiaforrásokkal, fenntartható

Részletesebben

CSUPOR KERT. Kulturális- és alkotóközpont az Őrségben KASZÁS A KULTURÁLIS HAGYATÉKÖRZO EGYESÜLET PAJTASZÍNHÁZ GALÉRIA PAJTASZÍNHÁZ GALÉRIA

CSUPOR KERT. Kulturális- és alkotóközpont az Őrségben KASZÁS A KULTURÁLIS HAGYATÉKÖRZO EGYESÜLET PAJTASZÍNHÁZ GALÉRIA PAJTASZÍNHÁZ GALÉRIA CSUPOR KERT Kulturális- és alkotóközpont az Őrségben KASZÁS A I KULTURÁLIS HAGYATÉKÖRZO EGYESÜLET V I S 1 Z Á K KASZÁS A I KULTURÁLIS HAGYATÉKÖRZO EGYESÜLET TÖRTÉNETÜNK Két évvel később egy újabb vállalkozásba

Részletesebben

Szakmai beszámoló MÓRIKUM Kultúr-Fröccs-Fesztivál augusztus 18-tól 20-ig

Szakmai beszámoló MÓRIKUM Kultúr-Fröccs-Fesztivál augusztus 18-tól 20-ig Szakmai beszámoló MÓRIKUM Kultúr-Fröccs-Fesztivál 2016. augusztus 18-tól 20-ig Évtizedek óta hagyományosan az augusztus 20-ai hétvégén 2-3 napos rendezvénysorozatot szervez intézményünk, a Lamberg-kastély

Részletesebben

Rajzpályázat 2008. 3. helyezés. Langer Ármin (17 éves, Széchenyi István Gimnázium, Sopron) A mű címe: Rómaiak Mithras kapui előtt (Grafika kategória)

Rajzpályázat 2008. 3. helyezés. Langer Ármin (17 éves, Széchenyi István Gimnázium, Sopron) A mű címe: Rómaiak Mithras kapui előtt (Grafika kategória) Langer Ármin (17 éves, Széchenyi István Gimnázium, Sopron) A mű címe: Rómaiak Mithras kapui előtt (Grafika kategória) 1 fő részére egy órás sétahajózás Fertő Tavi Hajózási Kft. 9421 Fertőrákos, Hajókikötő

Részletesebben

Késő-Római Kikötőerőd Alapítvány beszámolója a es évekről Dunakeszi Késő-római Kikötőerőd Kiállítás

Késő-Római Kikötőerőd Alapítvány beszámolója a es évekről Dunakeszi Késő-római Kikötőerőd Kiállítás Késő-Római Kikötőerőd Alapítvány beszámolója a 2010-2011-es évekről Dunakeszi Késő-római Kikötőerőd Kiállítás A Dunakeszi, Horányi-révnél lévő, feltárt kikötőerőd az egyetlen magántulajdonban lévő bemutatott

Részletesebben

PROGRAMOK JANUÁR. December 30 - február 17. Móri csata 170 kiállítás Helyszín: Lamberg-kastély, 12-es terem Információ: 22/

PROGRAMOK JANUÁR. December 30 - február 17. Móri csata 170 kiállítás Helyszín: Lamberg-kastély, 12-es terem Információ: 22/ PROGRAMOK 2019. JANUÁR December 30 - február 17. Móri csata 170 kiállítás Helyszín: Lamberg-kastély, 12-es terem Január 23. 18 óra MAGYAR KULTÚRA NAPJA 2019 Szólt az ember Jordán Tamás és Sebő Ferenc József

Részletesebben

GYULAI LÁTNIVALÓK. Gyulai vár

GYULAI LÁTNIVALÓK. Gyulai vár GYULAI LÁTNIVALÓK Az árak és a nyitva tartás a leírásban csak tájékoztató jellegűek, kérlek benneteket, hogy mindig kérjetek friss információt ez ügyben! Gyulai vár A gyulai vár a 15.század első felében

Részletesebben

Az előkészítő óra: Tanulmányi kirándulás - Beszámoló képekkel

Az előkészítő óra: Tanulmányi kirándulás - Beszámoló képekkel Az Istvánffy Miklós Általános Iskola 44 diákja és 5 pedagógusa a Határtalanul! Árpád vezér nyomdokain című program keretében négynapos Kárpátaljai kiránduláson vett részt 2018. augusztus 28-31. között.

Részletesebben

Térségi Helyi Termék Program

Térségi Helyi Termék Program Térségi Helyi Termék Program Közgyűlés, Lövő - 2010. december 15. Horváth Attiláné, elnökségi tag Páliné Keller Csilla, munkaszervezet vezető Fekete Attila, Feki Webstudio Kft. nem vagyok tanult kolléga,

Részletesebben

Szív a Szívért Alapítvány

Szív a Szívért Alapítvány Szív a Szívért Alapítvány 1138. Budapest, Váci út 163. Kedves Sorstársaink, Hozzátartozók és Vendégeink! Székesfehérvár-Agárd, 2017. június 9-10-11-12.-i (péntek du.-hétfő de.) Orvos- Beteg találkozó rövid

Részletesebben

KIRÁNDULÁS AUSZTRIA ZÖLD SZÍVÉBE 2014. 07.18 07.27

KIRÁNDULÁS AUSZTRIA ZÖLD SZÍVÉBE 2014. 07.18 07.27 KIRÁNDULÁS AUSZTRIA ZÖLD SZÍVÉBE 2014. 07.18 07.27 Indulás: 2014.július 18-án (péntek) reggel 7:00, gyülekezés, bepakolás 6:30 órától a Búza-téri görög katolikus templom mögötti parkolóból. 1. nap Miskolc

Részletesebben

XI. Őrségi Tökfesztivál

XI. Őrségi Tökfesztivál XI. Őrségi Tökfesztivál 2014. szeptember 26-28. Szeptember 26. (péntek) Őriszentpéter 10 00 Fókuszban a töktermesztés, konferencia Helyszín: Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság, Siskaszer 26/A Nagyrákos 18

Részletesebben

BESZÁMOLÓ GÖDÖLLŐI MÚZEUMI ÉJ

BESZÁMOLÓ GÖDÖLLŐI MÚZEUMI ÉJ BESZÁMOLÓ GÖDÖLLŐI MÚZEUMI ÉJ Évek óta hagyomány, hogy Gödöllő városa a Múzeumok Éjszakája programot városi összefogásban valósítja meg.tehát nemcsak a múzeumok (Gödöllői Városi Múzeum, Gödöllői Királyi

Részletesebben

A turizmus, borturizmus az alapköve a borvidék stratégiájának is, melynek szellemében készült el a borvidéki honlap:

A turizmus, borturizmus az alapköve a borvidék stratégiájának is, melynek szellemében készült el a borvidéki honlap: A Balaton-felvidék a Balaton-környéki borvidékek közül eddig eléggé ismeretlen volt a borkedvelő közönség körében. Néhány bor, néhány pincészet ugyan fel-felbukkan a fővárosi borszaküzletekben, éttermekben

Részletesebben

Pomáz, Nagykovácsi puszta

Pomáz, Nagykovácsi puszta Pomáz, Nagykovácsi puszta A Pomáz és Pilisszentkereszt között elhelyezkedő majorság a Pilis védett természeti értékeinek területén fekszik és egyben egy jelentős középkori romegyüttes helyszíne is. Az

Részletesebben

LÁTNIVALÓK A FERTŐDI ESTERHÁZY-KASTÉLYBAN

LÁTNIVALÓK A FERTŐDI ESTERHÁZY-KASTÉLYBAN Tisztelt Intézményvezető Asszony/Úr! Nagy örömmel ajánljuk figyelmébe az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. vagyonkezelésébe tartozó műemlékegyütteseket, melyek

Részletesebben

1.) Petőfi-emléktábla

1.) Petőfi-emléktábla 5. A nemzeti érték rövid, szöveges bemutatása, egyedi jellemzőinek és történetének leírása 1.) Petőfi-emléktábla A Városháza falában emléktábla van elhelyezve, amely Petőfinek állít emléket. Az emléktáblát

Részletesebben

Beiratkozási Napok. Augusztus szeptember 01. A programok minden nap 08:00-17:00 óra között

Beiratkozási Napok. Augusztus szeptember 01. A programok minden nap 08:00-17:00 óra között Beiratkozási Napok Augusztus 27. - szeptember 01. A programok minden nap 08:00-17:00 óra között Változatos programokkal, az egyetem szolgáltatásait bemutató rendezvényekkel várja a tanulmányaikat szeptemberben

Részletesebben

Keszthely. VároS Napja. és kísérő rendezvényei

Keszthely. VároS Napja. és kísérő rendezvényei Keszthely VároS Napja és kísérő rendezvényei Keszthely Város NapjA Kedves Keszthelyiek! Tisztelt Vendégeink! Szeretettel ajánlom figyelmükbe az idei városnapi rendezvénysorozatunk programjait. Az ünneplés

Részletesebben

Múzeumok İszi Fesztiválja a Karacs Ferenc Múzeumban. 2009. október 1.- 2009. november 15.

Múzeumok İszi Fesztiválja a Karacs Ferenc Múzeumban. 2009. október 1.- 2009. november 15. Múzeumok İszi Fesztiválja a Karacs Ferenc Múzeumban 2009. október 1.- 2009. november 15. Programjaink: Október 1. (csütörtök) 17 óra Múzeumok İszi Fesztiváljának megnyitója és a Zene világnapja alkalmából

Részletesebben

csepeli nyár programajánló július augusztus

csepeli nyár programajánló július augusztus csepeli nyár programajánló 2017. július augusztus FINA Vizes VB (17. Úszó, Műúszó, Műugró, Óriástorony-ugró, Nyílt Vízi Úszó és Vízilabda Világbajnokság) Időpont: 2017. július 14 30. A vízisportokat szeretők

Részletesebben

SZÉKESFEHÉRVÁR KULTURÁLIS INTÉZMÉNYEI, FEJLESZTÉSI IRÁNYAI, KULTURÁLIS ARCULATA ÉS PROGRAMJAI

SZÉKESFEHÉRVÁR KULTURÁLIS INTÉZMÉNYEI, FEJLESZTÉSI IRÁNYAI, KULTURÁLIS ARCULATA ÉS PROGRAMJAI SZÉKESFEHÉRVÁR KULTURÁLIS INTÉZMÉNYEI, FEJLESZTÉSI IRÁNYAI, KULTURÁLIS ARCULATA ÉS PROGRAMJAI 17 Székesfehérvár kulturális intézményrendszere és hálózata sokszínû, tarka, gazdag és változatos képet mutat.

Részletesebben

Rajzpályázat 2008. 1. helyezés

Rajzpályázat 2008. 1. helyezés Horváth Dániel (11 éves. Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Fertőrákos). A mű címe: A pellengér (Grafika kategória) Corso Étterem 9400 Sopron Várkerület 73. Mészáros Tibor 06 99 340

Részletesebben

MENEDÉK. Me nedék a Borszék feletti Bükk-havason HELY

MENEDÉK. Me nedék a Borszék feletti Bükk-havason HELY A HELY A Keleti-Kárpátok havasainak a Gyergyói-, a Besztercei-, és a Kelemen-havasok ölelésében levő Borszék immár jó két évszázada Erdély egyik legszebb és méltán híres Európa szerte híres települése.

Részletesebben

LÉLEKEMELŐ KÖRNYEZET IMPOZÁNS KIÁLLÍTÁSOK

LÉLEKEMELŐ KÖRNYEZET IMPOZÁNS KIÁLLÍTÁSOK LÉLEKEMELŐ KÖRNYEZET IMPOZÁNS KIÁLLÍTÁSOK Önt is várjuk a ciszterci szellemiség magyarországi központjába! Amennyiben lelkesedik a középkori szellemiséggel átitatott, megjelenésében mégis barokk művészettörténeti

Részletesebben

London-Oxford-Stonehenge - augusztus (6 nap) Irányár: Ft/fo

London-Oxford-Stonehenge - augusztus (6 nap) Irányár: Ft/fo London-Oxford-Stonehenge - augusztus (6 nap) Irányár: 109.900.-Ft/fo London-Windsor-Oxford-Stonhenge-Salisbury / 6 nap 2016. augusztus 30-szeptember 04. 1. nap Békéscsaba-Budapest-Bécs-Köln Találkozás:

Részletesebben

Sopron Régió Programok 2016. május

Sopron Régió Programok 2016. május Régió Programok 2016. május i Múzeum Február 25 május 31. Törvényes törvénytelenség A Tel.: 99/311-327 Lábasház kommunista diktatúra sopronimuzeum@gmail.com Orsolya tér 5. Magyarországon című kiállítás

Részletesebben

LIGHTFAIR INTERNATIONAL 2018 CHICAGO

LIGHTFAIR INTERNATIONAL 2018 CHICAGO LIGHTFAIR INTERNATIONAL 2018 CHICAGO VILÁGÍTÁSTECHNIKAI KIÁLLÍTÁS 2018.05.07 05.12. (6 NAP / 4 ÉJ) PROGRAMTERVEZET 1. nap (május 7.): Indulás Budapestről. Érkezés után a szállodai szobák elfoglalása. 2

Részletesebben

HATÁRTALANUL - FELVIDÉKI TANULMÁNYI KIRÁNDULÁS

HATÁRTALANUL - FELVIDÉKI TANULMÁNYI KIRÁNDULÁS HATÁRTALANUL - FELVIDÉKI TANULMÁNYI KIRÁNDULÁS Krasznahorka, 2017. május 8-12. A kirándulásunk előkészítő szakaszában a hetedikesek megismerkedtek a Felvidék történelmével, jeles személyiségeivel, népművészeti

Részletesebben

FARM PROGRESS SHOW 2018 BOONE/ CHICAGO

FARM PROGRESS SHOW 2018 BOONE/ CHICAGO FARM PROGRESS SHOW 2018 BOONE/ CHICAGO AGRÁRIPARI KIÁLLÍTÁS 2018.08.24 09.01. (9 NAP / 7 ÉJ) PROGRAMTERVEZET 1. nap (augusztus 24.): Indulás Budapestről. Érkezés után a szállodai szobák elfoglalása. 2.

Részletesebben

Nap/Day Időpont/Time Program Helyszín/Venue Jegyek/Tickets

Nap/Day Időpont/Time Program Helyszín/Venue Jegyek/Tickets Ezt ajánljuk! 2015.06.20-tól 2015.08.09-ig 2015.07.19-ig Pécsi Nyári Színház (http://www.pecsinyariszinhaz.hu/) Örmény képzőművészek jelene és jövője (Megnyitó: július 3. 17.00 óra) Király u. 24. 2015.07.04

Részletesebben

FÔUTCA LIPÓT NAPOK. Programfüzet. 2009. november 12 15. ÚMFT infovonal: 06 40 638 638 nfu@nfu.gov.hu www.nfu.hu

FÔUTCA LIPÓT NAPOK. Programfüzet. 2009. november 12 15. ÚMFT infovonal: 06 40 638 638 nfu@nfu.gov.hu www.nfu.hu FÔUTCA LIPÓT NAPOK 2009. november 12 15. Programfüzet Erzsébet tér Tisztelt Belvárosi Polgárok! Örömmel mutatom be Önöknek a Fôutca Lipót Napok programsorozatát, amelynek során megismerhetik Belváros Új

Részletesebben

Felfedezések és kalandozások a Hortobágyon 2014. július 7-11.

Felfedezések és kalandozások a Hortobágyon 2014. július 7-11. Felfedezések és kalandozások a Hortobágyon 2014. július 7-11. 5 napos, ottalvás nélküli napközis tábor a Hortobágyi Vadasparkban. Olyan gyerekek jelentkezését várjuk, akik szívesen megismerik a Hortobágy

Részletesebben

2018. július 22. EFOP Tanuló közösségek és társadalmi átalakulás: kelet-közép-európai tapasztalatok

2018. július 22. EFOP Tanuló közösségek és társadalmi átalakulás: kelet-közép-európai tapasztalatok PANNONIA REFORMATA MÚZEUM 2018. július 22. EFOP-5.2.2-17-2017-00066 Tanuló közösségek és társadalmi átalakulás: kelet-közép-európai tapasztalatok BEMUTATKOZÁS A gyönyörű, késő barokk-copf stílusban épült,

Részletesebben

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L Kedves Látogatónk! S O M O G Y M E G Y E I Hírlevelünkben legújabb kiállításainkat és aktuális programjainkat ajánljuk figyelmébe! Programok: Népi kalendárium 2011.április 16. Februárban útjára indítottunk

Részletesebben

Rossz id esetén társasozás, filmnézés, kézm veskedés, sportprogram az iskolában. Jó id esetén egész nap strand.

Rossz id esetén társasozás, filmnézés, kézm veskedés, sportprogram az iskolában. Jó id esetén egész nap strand. 1. hét. 06. 29. 06. 30. 07. 01. 07. 02. 07. 03. Faöntözés, játékos délel tt (gumi ugróiskola, petanque, stb.) Kirándulás Balatonszepezdre, játszótér, sportpálya Faöntözés, Séta a lovardához, kézm ves foglalkozás

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. A SZÓRAKATÉNUSZ JÁTÉKMÚZEUM ÉS MŰHELY valamint A MAGYAR NAIV MŰVÉSZEK GYŰJTEMÉNYE közös MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA PROGRAMJÁRÓL 2016

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. A SZÓRAKATÉNUSZ JÁTÉKMÚZEUM ÉS MŰHELY valamint A MAGYAR NAIV MŰVÉSZEK GYŰJTEMÉNYE közös MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA PROGRAMJÁRÓL 2016 SZAKMAI BESZÁMOLÓ A SZÓRAKATÉNUSZ JÁTÉKMÚZEUM ÉS MŰHELY valamint A MAGYAR NAIV MŰVÉSZEK GYŰJTEMÉNYE közös MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA PROGRAMJÁRÓL 2016 A Múzeumok Éjszakája a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhelyben

Részletesebben

Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját a évi. Gyóni Napok. rendezvénysorozatára

Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját a évi. Gyóni Napok. rendezvénysorozatára Gyóni Napok 2018 Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját a 2018. évi Gyóni Napok rendezvénysorozatára Pálinkásné Balázs Tünde alpolgármester Kőszegi Zoltán polgármester Program: október 13. (szombat)

Részletesebben

Megrendelő lap a Pécsi Püspökség múzeumpedagógiai foglalkozásainak igényléséhez

Megrendelő lap a Pécsi Püspökség múzeumpedagógiai foglalkozásainak igényléséhez Megrendelő lap a Pécsi Püspökség múzeumpedagógiai foglalkozásainak igényléséhez hadd jöjjenek hozzám a kicsinyek, ne akadályozzátok őket, hisz ilyeneké az Isten országa. Márk 10,14 Kérjük, az alábbi adatok

Részletesebben

3. nap 2014. 05. 08.

3. nap 2014. 05. 08. 3. nap 2014. 05. 08. Újra korán kellett ébredni 6.00 órakor, ami Magyarországon 5 órának felel meg az időeltolódás miatt. Ma is sok érdekes hely vár ránk. Reggeli után Fehéregyházára vezetett az út. Szép

Részletesebben

Pécs Gyerekeknek & ParticiPécs

Pécs Gyerekeknek & ParticiPécs Pécs Gyerekeknek & ParticiPécs Tóthné Pfaff Éva kultúraktív Egyesület TÁMOP-4.1.2.B.2-13/1-2013-0014 PEDAGÓGUSKÉPZÉST SEGÍTŐ HÁLÓZATOK TOVÁBBFEJLESZTÉSE A DÉL-DUNÁNTÚL RÉGIÓBAN A KÉSZÍTŐK Sebestyén Ágnes

Részletesebben

Sopron Régió Programok október

Sopron Régió Programok október Régió Programok 2018. október október 1-31. Miskakancsó Kiállítás Liszt Ferenc utca 1. Pro Kultúra Nonprofit Kft. október 1. Szent Mihály-napi országos kirakodóvásár Hegykő Grófkert Hegykő Közös Önkormányzati

Részletesebben

Sopron Régió Programok 2014. Július

Sopron Régió Programok 2014. Július Régió Programok 2014. Július Május 30. Szeptember 28. Eszterházi Vigasságok Fertőd Esterházy-kastély Marionett színház Joseph Haydn u. 2. Tel.: 99/537-640 www.eszterhazivigassagok.hu Június 6. július 13.

Részletesebben

FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com. a Képviselő-testülethez

FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com. a Képviselő-testülethez FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám: 2411-2/2011. 20. E LŐTERJESZTÉS a Képviselő-testülethez a földesi

Részletesebben

KÖZÉPPONTBAN A BIZÁNCI RÍTUSÚ ZENE CON SPIRITO EGYHÁZZENEI FESZTIVÁL. Nemzeti Kulturális Alap

KÖZÉPPONTBAN A BIZÁNCI RÍTUSÚ ZENE CON SPIRITO EGYHÁZZENEI FESZTIVÁL. Nemzeti Kulturális Alap KÖZÉPPONTBAN A BIZÁNCI RÍTUSÚ ZENE CON SPIRITO EGYHÁZZENEI FESZTIVÁL NYÍREGYHÁZA DEBRECEN PÉCS SOPRON Nemzeti Kulturális Alap A Con Spirito Egyházzenei Fesztivál évente ismétlõdõ esemény, amelyen a nagy

Részletesebben

Partium vidéki örökségei és ezek turisztikai hasznosításának lehetőségei

Partium vidéki örökségei és ezek turisztikai hasznosításának lehetőségei Partium vidéki örökségei és ezek turisztikai hasznosításának lehetőségei Király Csaba Kárpát Régió Üzleti Hálózat Irodavezető, Nagyvárad Budapest, 2014 március 20 Fekvés: A Nyugati Szigethegység, a magyar

Részletesebben

Szentbékkálla település Önkormányzati Képviselő-testületének

Szentbékkálla település Önkormányzati Képviselő-testületének Szentbékkálla település Önkormányzati Képviselő-testületének 3/2002. ( VI. 17.) számú ör. 1 R E N D E L E T E a helyi közművelődésről 1 Módosította: 11/2008. (XII.08.) ÖK rendelet. Hatályba lépés időpontja:

Részletesebben

Totus Tuus Egészen a Tiéd II. János Pál Pápa emlékvonata Magyarországon is látható! Ünnepélyes Megnyitó és Nemzetközi Sajtóesemény

Totus Tuus Egészen a Tiéd II. János Pál Pápa emlékvonata Magyarországon is látható! Ünnepélyes Megnyitó és Nemzetközi Sajtóesemény Totus Tuus Egészen a Tiéd II. János Pál Pápa emlékvonata Magyarországon is látható! Ünnepélyes Megnyitó és Nemzetközi Sajtóesemény A Totus Tuus Egészen a Tiéd II. János Pál Pápa emlékvonata először érkezik

Részletesebben

Kedves Természetjárók!

Kedves Természetjárók! A túra időpontja: 2017.12.21. csütörtök A tervezett indulás: Kedves Természetjárók! Találkozó: 2017.11.25. 9.00 Buszpályaudvar Veszprém A menetjegy ára: 50 %-os 185 HUF oda vissza pedig 185; Összesen:

Részletesebben

XII. Őrségi Tökfesztivál

XII. Őrségi Tökfesztivál XII. Őrségi Tökfesztivál 2015. szeptember 25-27. Szeptember 25. (péntek) Őriszentpéter 10 00 Töktermesztői konferencia Helyszín: Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság, Siskaszer 26/A Nagyrákos 18 00 Egyszer

Részletesebben

Világgá megyek! Népmesékkel reggeltől estig Beszámoló

Világgá megyek! Népmesékkel reggeltől estig Beszámoló Világgá megyek! Népmesékkel reggeltől estig Beszámoló A Népmese napjához kötődő programunkat azzal a céllal terveztük, hogy hozzásegítsük a kisiskolás korosztály képviselőit a mesékben való elmélyüléshez,

Részletesebben

Rendezvények 2011-ben Mezőszilas községben. Rendezvény tervezett programja

Rendezvények 2011-ben Mezőszilas községben. Rendezvény tervezett programja ek 2011-ben Mezőszilas községben időpontja címe/elnevezése tervezett programja helyszíne szervezője/felelőse 2011. február 25. 9 órától 12 óráig Óvoda nyitogató A leendő ovisok fogadása az óvodában, ismerkedés

Részletesebben

FÜLÖP. Elhelyezkedés. Földrajz, természeti adottságok. Történelem. Terület: 55,87 km 2 Lakosság: 1793 fő Polgármester: Hutóczki Péter

FÜLÖP. Elhelyezkedés. Földrajz, természeti adottságok. Történelem. Terület: 55,87 km 2 Lakosság: 1793 fő Polgármester: Hutóczki Péter FÜLÖP Terület: 55,87 km 2 Lakosság: 1793 fő Polgármester: Hutóczki Péter Elérhetőség: Fülöp Község Önkormányzata 4266 Fülöp, Arany J. u. 19. Tel./Fax: 52/208-490 Fülöp község címere Elhelyezkedés Fülöp

Részletesebben

Nyári napközi programterv 2011. 07. 18. - 2011. 08. 12. 1. hét 2011. 07. 18-07. 22.

Nyári napközi programterv 2011. 07. 18. - 2011. 08. 12. 1. hét 2011. 07. 18-07. 22. Nyári napközi programterv 2011. 07. 18. - 2011. 08. 12. 1. hét 2011. 07. 18-07. 22. Hétfő 07. 18. 9.15-10.00 Bemutatkozás-ismerkedés. 10.00-12.00 Zeneiskola - Fúvószenekar bemutatója, hangszerek kipróbálása

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 0436 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Bergamo Luxusingatlan eladó Lombardiában LEIRÁS Az eladó

Részletesebben

Húsvéti Kempingtalálkozó Erdélyben. Dés, Transilvania Camping

Húsvéti Kempingtalálkozó Erdélyben. Dés, Transilvania Camping Húsvéti Kempingtalálkozó Erdélyben Dés, Transilvania Camping Szervező - Ábrok László - Debrecen - tel.:06 20 939 0271 Társszervező - Transilvania Camping - Erdélyi Lakókocsisok - Peti tel 0040 722 509492

Részletesebben

Programfüzet. Vizsoly Község Önkormányzatának és Egyházközségeinek hivatalos programja

Programfüzet. Vizsoly Község Önkormányzatának és Egyházközségeinek hivatalos programja Programfüzet Vizsoly Község Önkormányzatának és Egyházközségeinek hivatalos programja Augusztus 8. péntek Futóverseny Göncről Vizsolyba 10.00 Szenczi Molnár Albert nyomában futóverseny Gönc és Vizsoly

Részletesebben