Tűz és víz. Fertő-táj Világörökség Nap május óra. Programfüzet

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Tűz és víz. Fertő-táj Világörökség Nap 2012. május 19. 9-17 óra. Programfüzet"

Átírás

1 Tűz és víz Fertő-táj Világörökség Nap május óra Programfüzet

2 Fertő-táj Világörökség Nap A decemberében világörökségi rangot nyert Fertő-táj képviselői május 18- án vehették át a világörökségi diplomát az UNESCO képviselőitől. Ennek emlékére minden évben megrendezzük világörökségi napot, a Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa és a Civilek a Fertő-tájért Egyesület közös szervezésében. Megnyitó: Fertőrákos, püspöki kastély 9 óra A rendezvényt Ivanics Ferenc a Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa elnöke nyitja meg. Látogassák meg a tíz világörökségi településen ez alkalomból térítésmentesen kínált érdekes programjainkat! (Egyes helyszíneken a program ingyenességének előfeltétele az, hogy korábban már más programokon részt vettek! Lásd az egyes helyszínek melletti megjegyzést!) A részvételt az egyes programokon a helyi szervezők pecséttel igazolják. A programokat órai kezdettel Fertőbozon zárjuk, ahol azok, akik a nap folyamán legalább HÁROM település programján részt vettek, azok között értékes nyereményeket sorsolunk ki. A Fertő-táj egyes vendéglátói 10-20% kedvezménnyel várják 10 és 18 óra között azokat, akik legalább 3 pecsétet összegyűjtöttek a helyszíneken. (Az akcióban részt vevő éttermek listáját lásd a füzet végén).

3 NAGYCENK Széchenyi István faluja 2012-ben is várja a világörökség nap látogatóit, régi és új látnivalók sokaságából válogathat az érdeklődő! 1) Széchenyi István Emlékmúzeum: Az állandó kiállítás megtekinthető. 3 pecséttel ingyenes. 2) Széchenyi Mauzóleum: 3 meglévő pecséttel ingyenes. 3) Szent István templom: Ingyenesen megtekinthető 4) Gráf Műhely: Régi mesterségek szerszámkiállítása: /Széchenyi tér 23./ Ingyenesen megtekinthető. 5) Horváth-Lukács Galéria /Kiscenki u.47. / Ingyenesen megtekinthető 9-13 óra között. 6) Széchenyi Múzeumvasút: 3 meglévő pecséttel ingyenes 7) Öreg Bükk Rekreációs Park (szoborpark): Kiscenki utca, a kastély bejáratával szemben. Ingyenesen megtekinthető. 8) NYME Lovasképzési Központ (volt Méntelep): Állandó kiállítás megtekinthető. 3 pecséttel ingyenes. Lovaskocsizás a településen. 3 pecséttel ingyenes. 9) Az Aranypatak és az Ikva patak összefolyásánál (A Lovarda mellett): Hídépítés játékos feladat.

4 FERTŐRÁKOS Fertőrákos méltán híres a püspöki kőfejtőről, templomáról, Friedrich von Chreuzpeck lovagról, a Mithras szentélyről és a boráról. 10) Mithras szentély : a Napisten háza, mely számtalan titkokkal, csillagászati érdekességgel várja az érdeklődőket. BALF Balf neve írásos emlékben először 1199-ben került először említésre Farkasd néven, a település 1999-ben ünnepelte fennállásának 800. évfordulóját. De bizonyítékaink vannak arról, hogy ez a hely már korábban is lakott volt. Híres gyógyhatású vizét már a rómaiak is ismerték. Megtekinthető: 11) A Szt. József fürdőkápolna a Fürdő soron és az előtte álló Pieta - szobor 12) A Szt. Farkas-templom és mellette a Nemzeti Emlékhely szoborcsoportja 13) A Nemzeti Emlékhely - állandó kiállítás (József Attila Művelődési Ház) időszakos kiállítás-! pecsételés csak itt van Balfon! 14) a felújított evangélikus templom és orgonája

5 FERTŐBOZ Fertőboz nevét a bodzáról kapta ben a világörökség napján rendezi a település a hagyományos bodza ünnepet. 15) Bodzavirág Fesztivál bodzaszörpös standja - Fertőboz, Juliánusz völgy : a XI. Bodzavirág Fesztivállal kapcsolatos kvízkérdések kitöltése. A válaszadók ingyenes bodzaszörp kóstolóban részesülnek, majd idejükhöz mérten ingyenesen részt vehetnek a fesztivál forgatagában és megtekinthetik műsorainkat. HIDEGSÉG 16) A Toronhegyi pajta kiállítása Hidegség a nevét a Dézsma pincében fakadó hidegvízű forrásról kapta. A település már a kőkorban is lakott terület volt, amit a falu határában előkerült leletek is bizonyítanak. Rajtuk kívül még a római korból származó tárgyakat is sikerült összegyűjteni. A most látható kiállítás ezeken a régészeti leleteken keresztül mutatja be Hidegség történelmi múltját kőkortól napjainkig. Időszakos kiállítás: Minden ami NÁD. 17) Árpádkori templom Kiemelkedő jelentőségű műemléke a falu feletti dombon álló Szent András- templom, amelynek XIII.sz.-i körkápolnájában korabeli freskók találhatók.

6 FERTŐHOMOK 18) A fertőhomoki tájház kiállításai a tűz és víz tematika jegyében Az 1930-as TŰZVÉSZ után épült ház utcai szobájában a 30-as évek szobabelsőjét mutatjuk be. Figyelemre méltó a gazdag textil gyűjtemény és az eredeti horvát népviselet. A konyhában a kemence mellett a CSIKÓTŰZHELY is látható, sok használati tárggyal együtt. A hátsó szobában helytörténeti gyűjtemény tekinthető meg, valamint a Fertő-vidék népének építészete című állandó kiállítás. Az egykori istállóból átalakított kiállító teremben: Élet a házban lakáskultúra a Fertő mentén a XIX-XX. században időszaki kiállítás látható. 19) A pajtában mezőgazdasági eszközöket mutatunk be. Kuriózum az itt működő pajtakocsma, mely helyi termékekkel, TÜZES- VIZES italokkal várja látogatóit. 20) Békakonty tanösvény (a polgármesteri hivatal mögött): A tanösvény bejárása és játékos természet ismeret a kerékpáros pihenőhelyen.

7 HEGYKŐ 21) Élmények a Füzes tónál Hegykőn, a Fertőszéplak felőli faluvégen, 100 m-re a kerékpárúttól a Halastó utcában található a Füzes tó. Ezen a napon, a szép természeti környezetben ki lehet próbálni népi játékokat, természeti és néprajzi ismereteket gyűjteni és egyszerű ajándékot készíteni. Itt szükség lesz az izomerőre és egy kis agytornára is hívunk mindenkit. Az alábbi programmal várjuk az érdeklődőket: - Csónakázás a Füzes tavon - Íjászat, célba lövéssel - Gólyalábon járás - Kézi kaszálás a tó mellett - Papírcsónak készítése - Néprajzi,paraszti eszközök felismerése - Halászeszközök bemutatása - Növényhatározás helyben : fák,virágok felismerése

8 FERTŐSZÉPLAK 1682-ben Széchényi György érsek zálogba vette Esterházy Páltól a kastélyt a hozzá tartozó földekkel és majorokkal együtt, így lett Széplak a Széchényi nemzetség lakhelye majdnem egy évszázadon át. Ez a nemzetség Széchényi Ferenc révén összeforrt a magyar történelemmel. 22) Vasúti Lámpamúzeum megtekintése Haragovics József vasúti lámpákból álló magángyűjteményét tekinthetik meg a látogatók Fertőszéplakon, a múlt század elején épült tornácos parasztházban. Lámpák Széchenyi korában címmel. A 2012-es év témája. Világító anyagok. Csoportoknak előre bejelentkezés szükséges! 23) A Fertőszéplaki Tájházban: A tájházba ellátogató résztvevők kipróbálhatják a hamulúggal vagy mosószappannal való mosást! Végig követhetik a folyamatot, hogyan lesz a fahamuból lúg! Paraszti viselet kiállítás: "A bölcsőtől a Sírig" címmel. A kiállítás a fertőparti emberek öltözködési szokásait mutatja be a századforduló környékén!keresztelő ruhák, alsóneműk(pruszlikok),kendők, gyászruhák láthatóak. Időszaki kiállítás! Már csak ebben az évben látható!

9 FERTŐD 24) Esterházy-kastély: Múzeumlátogatás, (3 meglévő pecsét szükséges) Amit a császár megtehet, azt én is megtehetem!" E mondat jegyében épült fel az ország legnagyobb és legfényűzőbb barokk-rokokó kastélya a Fertő tó nádrengeteggel szegélyezett lápos, vadban gazdag vidékén. A kastély együttes kiépítése és fénykora Esterházy Fényes" Miklós herceghez kötődik. 25) Eszterházy sírdomb megtekintése A művészien kialakított földhalmon létesített fenyő- és egzotapark veszi körül a parképítő Cziráky Margit ( ) és Esterházy Miklós Pál ( ) kettős sírját. SARRÓD 26) Széplak Lovasudvar, (Külterület 101.): Kezdőknek, ill. haladóknak ingyenes lovaglási lehetőséget tudunk biztosítani, azonban csak előzetes bejelentkezéssel, időpont egyeztetéssel. Kicsiknek póni lovaglási lehetőséget és óra közt folyamatosan biztosítunk, előzetes bejelentkezés nem szükséges hozzá. Információ: szeplaklovasudvar@gmail.com, vagy 06/ Páli Dávid okl. edző Honlap:

10 SARRÓD 27) Sarródi Tájház (Szeder u. 8.) (Szeder u. 8.) Pálinkafőzés bemutatása régen és most. Érdekességek a pálinkáról. Leleményes pálinkafőző, avagy miből lehet pálinkát főzni? (vagy inkább miből nem???) A nap folyamán versenyt hirdetünk az én legjobb pálinkám címmel, ehhez kérjük, hogy aznap óráig juttassák el pálinkájukat a Tájházba ( 1 dl, a készítés időpontjával és, hogy miből készült a pálinka, névvel ellátva). Eredményhirdetés, díjazás, zsűrizés követően, Fertőbozon a világörökségi nap záró rendezvényén. Profiknak, miből készült, pálinka ismeret illat alapján. (folyamatosan egésznap) Pálinkás finomság készítése a kemencében (kóstoló). Gyerekeknek ügyességi játékok. FERTŐÚJLAK 28) A Fertő ajándékai. Ezen belül a Fertő vízi gerinces élővilágát is bemutató Merülés c. kiállítással, kézműves foglalkozásokkal (sás, csuhé, agyag) aszfaltrajz versennyel és filmvetítéssel várjuk a vendégeket. Helyszín: Csapody István Természetiskola és Látogatóközpont.

11 Nagycenk Babér Étterem 9485 Nagycenk, Kiscenki u. 2. Tel: 99/ Csikós Csárda 9485 Nagycenk (MOL Benzinkút mellett) Tel: 99/ Fertőboz Bozi Rozi Étterem 9493 Fertőboz Fő utca 24 Tel: Hidegség Büszke Tanya 9491 Hidegség, Petőfi u. 6. Tel: 30/ buszketanya.5mp.eu Hegykő KEDVEZMÉNYT BIZTOSÍTÓ ÉTTERMEK: Marben Panzió és Étterem 9437 Hegykő, Alsószer u. 1. Tel:99/ (Patak u. felől) Nyerges Vendégfogadó 9437 Hegykő, Nyárfa sor 8/a. Tel: 99/ Tornácos Étterem 9437 Hegykő, Kossuth L. u Tel: 99/ Fertőd Gránátos Étterem 9431 Fertőd, Joseph Haydn u. 2. Tel: 99/ Kastélykert Étterem és Pizzéria 9431 Fertőd, Joseph Haydn u. 2. Tel: 99/ Fertőrákos Mithrasz Étterem 9421 Fertőrákos, Fő u. 1. Tel: 99/ Huber Étterem-Vendéglő 9421 Fertőrákos, Fertő u.1 Tel: 99/ Balf Panoráma Étterem 9494 Sopron-Balf, Fürdő sor 25 Tel: Balfi Halászcsárda 9494 Balf, Fő u. 2. Tel: 99/

12 Név:. Nagycenk: Gráf Műhely Fertőrákos: Mithras Fertőboz: Bodza ünnep Fertőhomok: Tájház Nagycenk: kastély Fertőszéplak: Tájház Sarród: Tájház Fertőújlak: Csapody István Látogatóközpont Cím: Nagycenk: Horváth-Lukács Galéria Balf: József Attila Művelődési Ház Hidegség: Szent- András Templom Hegykő: Fűzes-tó Fertőhomok: Békakonty Fertőd: Sírdomb Sarród: Széplak Lovasudvar

Tűz és víz. Fertő-táj Világörökség Nap 2011. május 19. 9-17 óra. Programfüzet

Tűz és víz. Fertő-táj Világörökség Nap 2011. május 19. 9-17 óra. Programfüzet Tűz és víz Fertő-táj Világörökség Nap 2011. május 19. 9-17 óra Programfüzet Fertő-táj Világörökség Nap www.vilagoroksegnap.hu; www.fertotaj.hu A 2001. decemberében világörökségi rangot nyert Fertő-táj

Részletesebben

Hungarikumok a Fertő-tájon

Hungarikumok a Fertő-tájon Hungarikumok a Fertő-tájon Fertő-táj Világörökség Nap 2014. május 17. 9-17 óra Programfüzet Kedves Vendégeink! A 2001. decemberében világörökségi rangot nyert Fertő-táj képviselői 2003. május 18-án vehették

Részletesebben

Hungarikumok a Fertő-tájon. Fertő-táj Világörökség Nap 2014. május 17. 09-17 óra. Programfüzet

Hungarikumok a Fertő-tájon. Fertő-táj Világörökség Nap 2014. május 17. 09-17 óra. Programfüzet Hungarikumok a Fertő-tájon Fertő-táj Világörökség Nap 2014. május 17. 09-17 óra Programfüzet Fertő-táj Világörökség Nap www.vilagoroksegnap.hu; www.fertotaj.hu Általános ügyelet: Taschner Tamás 20/775-6804

Részletesebben

Hungarikumok a Fertő-tájon

Hungarikumok a Fertő-tájon Hungarikumok a Fertő-tájon Fertő-táj Világörökség Nap 2013. május 17. 9-17 óra Programfüzet Kedves Vendégeink! A 2001. decemberében világörökségi rangot nyert Fertő-táj képviselői 2003. május 18-án vehették

Részletesebben

Hungarikumok a Fertő-tájon

Hungarikumok a Fertő-tájon Hungarikumok a Fertő-tájon Fertő-táj Világörökség Nap 2015. május 16. 10-17 óra Programfüzet Fertő-táj Világörökség Nap www.vilagoroksegnap.hu www.fertotaj.hu A 2001. decemberében világörökségi rangot

Részletesebben

Fertő-táj Világörökség Nap május óra. Programfüzet. Általános ügyelet: Taschner Tamás 20/

Fertő-táj Világörökség Nap május óra. Programfüzet. Általános ügyelet: Taschner Tamás 20/ Fertő-táj Világörökség Nap 2017. május 20. 10-17 óra Programfüzet Általános ügyelet: Taschner Tamás 20/775 68 04 Fertő-táj Világörökség Nap www.vilagoroksegnap.hu www.fertotaj.hu A 2001. decemberében

Részletesebben

Körmendy János SAVARIA 2014

Körmendy János SAVARIA 2014 Körmendy János SAVARIA 2014 Tartalom 2001 óta van a Fertő-táj a világörökségi listán Ez reklám, minőségi garancia a turizmusnak Turizmus itt ható fajtái Aktív turizmus Vízi turizmus Ökológiai turizmus

Részletesebben

Fertő-táj Világörökség Nap május óra. Játék és Kaland. Programfüzet

Fertő-táj Világörökség Nap május óra. Játék és Kaland. Programfüzet Fertő-táj Világörökség Nap 2019. május 18. 10-17 óra Játék és Kaland Programfüzet Kedves Vendégeink! A 2001. decemberében világörökségi rangot nyert Fertő-táj képviselői 2003. május 18-án vehették át

Részletesebben

GASZTROKALAUZ DINING GUIDE GASTRO WEGWEISER

GASZTROKALAUZ DINING GUIDE GASTRO WEGWEISER GASZTROKALAUZ DINING GUIDE GASTRO WEGWEISER Sopron Régió Turisztikai Központ Nonprofit Kft. Tourinform iroda 9400 Sopron, Szt. György u. 2. + 36 (99) 517560 Tűztorony Infopont 9400 Sopron, Előkapu 2-7.

Részletesebben

Gasztrokalauz. Gastro Wegweiser. Sopron és Fertő-táj Sopron and the Fertő Landscape Sopron und die Landschaft Neusiedler See

Gasztrokalauz. Gastro Wegweiser. Sopron és Fertő-táj Sopron and the Fertő Landscape Sopron und die Landschaft Neusiedler See Gasztrokalauz Dining guide Gastro Wegweiser Régió Turisztikai Központ Nonprofit Kft. Tourinform iroda 9400, Liszt F. u. 1. + 36 (99) 517560 sopron@tourinform.hu www.turizmus.sopron.hu www.visitsopron.com

Részletesebben

SZÁLKA. Ebből szántó 198,3 ha gazdasági erdő 1082 ha (összes erdő) védett terület 933 ha (NATURA 2000 az erdőből) ipari hasznosítású - terület

SZÁLKA. Ebből szántó 198,3 ha gazdasági erdő 1082 ha (összes erdő) védett terület 933 ha (NATURA 2000 az erdőből) ipari hasznosítású - terület SZÁLKA 1. A település területére vonatkozó információk: Teljes terület 1707,6 ha Ebből szántó 198,3 ha gazdasági erdő 1082 ha (összes erdő) védett terület 933 ha (NATURA 2000 az erdőből) ipari hasznosítású

Részletesebben

Szakaszok Ssz Szakasz Összesen 124,8

Szakaszok Ssz Szakasz Összesen 124,8 Útvonaltérképek Szakaszok Ssz Szakasz Km 1. Sopron - Donnerskirchen 30,9 2. Donnerskirchen - Podersdorf 30,6 3. Podersdorf - Fertőújlak 26,0 4. Fertőújlak - Fertőhomok 17,5 5. Fertőhomok - Sopron 19,8

Részletesebben

PROGRAMAJÁNLÓ 2015 JÚNIUS

PROGRAMAJÁNLÓ 2015 JÚNIUS PROGRAMAJÁNLÓ 2015 JÚNIUS Június 5. Környezetvédelmi Világnap A jeles nap alkalmából környezetünk, természetünk védelmével kapcsolatos játékos feladatokkal várjuk a gyerekeket. Időpont: 10.00, 11.00, 12.00,

Részletesebben

Sopron Régió Programok 2014. Július

Sopron Régió Programok 2014. Július Régió Programok 2014. Július Május 30. Szeptember 28. Eszterházi Vigasságok Fertőd Esterházy-kastély Marionett színház Joseph Haydn u. 2. Tel.: 99/537-640 www.eszterhazivigassagok.hu Június 6. július 13.

Részletesebben

Facebook: v%c3%a9szeti-egyes%c3%bclet /

Facebook:   v%c3%a9szeti-egyes%c3%bclet / There are no translations available. Cím: 3534 Miskolc, Nagy Lajos király út 18 telefonszám: 06 30 381 85 95 email cím: fmne@kezmuvesekhaza.hu honlap: https://www.kezmuvesekhaza.hu/ Facebook: https://hu-hu.facebook.com/f%c3%bcgedi-m%c3%a1rta-n%c3%a9pm%c3%bb

Részletesebben

A Sopron-Fertő táj kiemelt turisztikai térség fejlődési irányai, lehetőségei

A Sopron-Fertő táj kiemelt turisztikai térség fejlődési irányai, lehetőségei Alpokalja - Fertő Táj Vidékfejlesztési Egyesület A Sopron-Fertő táj kiemelt turisztikai térség fejlődési irányai, lehetőségei Barcza Attila Tanácsnok Ifjúsági, turisztikai, és sportbizottság elnöke Hegykő,

Részletesebben

Rajzpályázat 2008. 1. helyezés

Rajzpályázat 2008. 1. helyezés Horváth Dániel (11 éves. Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Fertőrákos). A mű címe: A pellengér (Grafika kategória) Corso Étterem 9400 Sopron Várkerület 73. Mészáros Tibor 06 99 340

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ A MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA RENDEZVÉNYRŐL

SZAKMAI BESZÁMOLÓ A MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA RENDEZVÉNYRŐL Vasvári Pál Múzeum 4440 Tiszavasvári, Kálvin út. 7. Mobil:+36/30-676-8514 www.vasvaripalmuzeum.hu e-mail: info@vasvaripalmuzeum Nyitva tartás: Április 1-től - október 31-ig: K-V: 09-18 óráig November 1-től

Részletesebben

Rajzpályázat 2008. 3. helyezés. Langer Ármin (17 éves, Széchenyi István Gimnázium, Sopron) A mű címe: Rómaiak Mithras kapui előtt (Grafika kategória)

Rajzpályázat 2008. 3. helyezés. Langer Ármin (17 éves, Széchenyi István Gimnázium, Sopron) A mű címe: Rómaiak Mithras kapui előtt (Grafika kategória) Langer Ármin (17 éves, Széchenyi István Gimnázium, Sopron) A mű címe: Rómaiak Mithras kapui előtt (Grafika kategória) 1 fő részére egy órás sétahajózás Fertő Tavi Hajózási Kft. 9421 Fertőrákos, Hajókikötő

Részletesebben

JEGYÁRAK. "AZ OTTHON MELEGE". CSERÉPKÁLYHA-TÖRTÉNETI KIÁLLÍTÁS 9022 Győr, Kiss János u. 9. Telefon: 06-20/967-6567, Fax: 06-96/310-731

JEGYÁRAK. AZ OTTHON MELEGE. CSERÉPKÁLYHA-TÖRTÉNETI KIÁLLÍTÁS 9022 Győr, Kiss János u. 9. Telefon: 06-20/967-6567, Fax: 06-96/310-731 JEGYÁRAK GYŐR XÁNTUS JÁNOS MÚZEUM 9022 Széchenyi tér 5. Telefon: 96/310-588, 524-888 Fax: 96/310-731 IV. 1.-IX. 30: 10-18 óráig, (X. 1.-III. 31.:10-16 óráig) szünnap: hétfő Könyvtár: Kedd: 10-14 óráig,

Részletesebben

Örökségünk hálózati program január 20. Wellner Andrea

Örökségünk hálózati program január 20. Wellner Andrea Örökségünk hálózati program 2016. január 20. Wellner Andrea Térségi Helyi Termék Program Közgyűlés, Lövő - 2010. december 15. Horváth Attiláné, elnökségi tag Páliné Keller Csilla, munkaszervezet vezető

Részletesebben

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L Kedves Látogatónk! S O M O G Y M E G Y E I Hírlevelünkben legújabb kiállításainkat és aktuális programjainkat ajánljuk figyelmébe! Programok: Népi kalendárium 2011.április 16. Februárban útjára indítottunk

Részletesebben

2014 év. Környezettisztasági hét

2014 év. Környezettisztasági hét 2014 év Környezettisztasági hét 2014. 04.10. Évek óta hagyományos program áprilisban a Kőszár-hegymenet, melyet egy takarítási akció előz meg. A környezettisztasági hét célja településünk szebbé tétele,

Részletesebben

Dég, Festetics-kastély Fáj, Fáy-kastély Füzérradvány, Károlyi-kastély

Dég, Festetics-kastély Fáj, Fáy-kastély Füzérradvány, Károlyi-kastély Dég, Festetics-kastély Cím: 8131, Dég, Hunyadi út 11. Telefon: +36 25 237 392, +36 20 400 1343 GPS koordináta: 46.8743890851, 18.4340420872 2013. március 29 április 1. (húsvéti hétvége) 10.00 18.00-ig,

Részletesebben

ANP osztálykirándulásos ajánlatai Barlang túrák Hucul programok Kúria Oktatóközpont Tanösvények Faluséták és kultúrtörténeti helyszínek

ANP osztálykirándulásos ajánlatai Barlang túrák Hucul programok Kúria Oktatóközpont Tanösvények Faluséták és kultúrtörténeti helyszínek ANP osztálykirándulásos ajánlatai Barlang túrák Hucul programok Kúria Oktatóközpont Tanösvények Faluséták és kultúrtörténeti helyszínek Baradla-barlang, aggteleki rövidtúra 700Ft/fő A túra hossza: 1 km

Részletesebben

csepeli nyár programajánló július augusztus

csepeli nyár programajánló július augusztus csepeli nyár programajánló 2017. július augusztus FINA Vizes VB (17. Úszó, Műúszó, Műugró, Óriástorony-ugró, Nyílt Vízi Úszó és Vízilabda Világbajnokság) Időpont: 2017. július 14 30. A vízisportokat szeretők

Részletesebben

PROGRAMISMERTETŐ Múzeumok Éjszakája 2015 / Soproni Múzeum

PROGRAMISMERTETŐ Múzeumok Éjszakája 2015 / Soproni Múzeum PROGRAMISMERTETŐ Múzeumok Éjszakája 2015 / Soproni Múzeum Soproni Múzeum Múzeumok Éjszakája 2015-ben a Legendák nyomában: Soproni mesék, mítoszok címet viselte. A Kvintesszencia Régizene együttes koncertjével

Részletesebben

GÁL FERENC FŐISKOLA MEZŐTÚR SZÁLLÁSLEHETŐSÉGEK

GÁL FERENC FŐISKOLA MEZŐTÚR SZÁLLÁSLEHETŐSÉGEK GÁL FERENC FŐISKOLA MEZŐTÚR SZÁLLÁSLEHETŐSÉGEK Kollégiumi szálláslehetőség Cím: 5400 Mezőtúr, Petőfi tér 1. (volt főiskola kollégiuma) tel: 06-56-551-000 Szobák és árak: Földszint: 2 db 4 fős szoba (külön

Részletesebben

ALSÓNYÉK. 1. A település területére vonatkozó információk:

ALSÓNYÉK. 1. A település területére vonatkozó információk: ALSÓNYÉK 1. A település területére vonatkozó információk: Teljes terület 3204 ha 6302 m2 Ebből szántó 2486 ha 2422 m2 gazdasági erdő 131 ha 8569 m2 védett terület - ipari hasznosítású - terület egyéb 586

Részletesebben

Térségi Helyi Termék Program

Térségi Helyi Termék Program Térségi Helyi Termék Program Közgyűlés, Lövő - 2010. december 15. Horváth Attiláné, elnökségi tag Páliné Keller Csilla, munkaszervezet vezető Fekete Attila, Feki Webstudio Kft. nem vagyok tanult kolléga,

Részletesebben

Évenként ismétlődő fontosabb rendezvények

Évenként ismétlődő fontosabb rendezvények Évenként ismétlődő fontosabb rendezvények Mesterségek Művészete Nap Minden év május 1. 5300 Karcag, Dózsa Gy. Inf.: 59/503-224, 59/503-403 (A térség kézművesei mutatják be termékeiket, kirakodóvásárral

Részletesebben

Hírlevél május havi programajánló

Hírlevél május havi programajánló Makó és Térsége Tourinform Iroda kiadványa Hírlevél 2010 május havi programajánló 2010. április 24-én jelenik meg Makó régi képeslapokon című könyv. A könyv civil kezdeményezésre, a városban élő képeslap

Részletesebben

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa MEGHÍVÓ

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa MEGHÍVÓ MEGHÍVÓ Vámosgálfalva Önkormányzata tisztelettel meghívja a Vámos Települések Szövetségének tag önkormányzatait és minden kedves érdeklődőt a 2010. június 4 6 án megrendezésre kerülő Vámos Települések

Részletesebben

ÁLMODTUNK, TERVEZTÜNK, MEGVALÓSÍTOTTUNK /15. Álmodtunk, terveztünk, megvalósítottunk /15

ÁLMODTUNK, TERVEZTÜNK, MEGVALÓSÍTOTTUNK /15. Álmodtunk, terveztünk, megvalósítottunk /15 ÁLMODTUNK, TERVEZTÜNK, MEGVALÓSÍTOTTUNK Kiadja: Alpokalja-Fertõ táj Vidékfejlesztési Egyesület Felelõs kiadó: Horváth Tibor, elnök Székhely: 9444 Fertõszentmiklós, Szent István u. 20-21. Közösségi Ház

Részletesebben

Lakcím:. Születési év:.. Egyesületi tagság: Teljesítés módja:..

Lakcím:. Születési év:.. Egyesületi tagság: Teljesítés módja:.. CSEPEL HALÁSZTELEK: SZ.SZENTMIKLÓS: SZIGETHALOM: TÖKÖL: SZIGETCSÉP: SZ.SZENTMÁRTON: SZIGETÚJFALU: RÁCKEVE: SZIGETBECSE: MAKÁD: Név: Lakcím:. Születési év:.. Egyesületi tagság: Teljesítés módja:.. Túrázás

Részletesebben

18.00 Ökumenikus istentisztelet az Unitárius Templomban helyszín:unitárius Templom, 1055 Budapest, Nagy Ignác utca 1-2. 2010. NOVEMBER 11.

18.00 Ökumenikus istentisztelet az Unitárius Templomban helyszín:unitárius Templom, 1055 Budapest, Nagy Ignác utca 1-2. 2010. NOVEMBER 11. 2010. NOVEMBER 11. (CSÜTÖRTÖK) 15.00-17.00 Nemcsak a húszéveseké a világ! Örökifjak bálja zenél a Seres Duó zártkörû rendezvény helyszín: Aranytíz, Lovagterem, 18.00 Reitter Ferenc Díjátadó Ünnepség A

Részletesebben

PROGRAMOK JANUÁR. December 30 - február 17. Móri csata 170 kiállítás Helyszín: Lamberg-kastély, 12-es terem Információ: 22/

PROGRAMOK JANUÁR. December 30 - február 17. Móri csata 170 kiállítás Helyszín: Lamberg-kastély, 12-es terem Információ: 22/ PROGRAMOK 2019. JANUÁR December 30 - február 17. Móri csata 170 kiállítás Helyszín: Lamberg-kastély, 12-es terem Január 23. 18 óra MAGYAR KULTÚRA NAPJA 2019 Szólt az ember Jordán Tamás és Sebő Ferenc József

Részletesebben

Előterjesztés. Arany János emléknap megszervezéséről

Előterjesztés. Arany János emléknap megszervezéséről Előterjesztés Arany János emléknap megszervezéséről 1. előterjesztés száma: 301/2017 2. Előterjesztést készítő személy neve: Ádámné Bacsó Erika 3. előterjesztést készítésében közreműködő személy neve:

Részletesebben

Történelmi Veszprém Klasszikus városnézés 2-2,5 órában

Történelmi Veszprém Klasszikus városnézés 2-2,5 órában Történelmi Veszprém Klasszikus városnézés 2-2,5 órában Találkozó: Óváros tér/köd utcai parkoló Időtartam: 2-2,5 óra Ismerkedés Veszprémmel és a várnegyeddel Azoknak ajánljuk, akik előszőr járnak a városban,

Részletesebben

IV. MIÉNK A VÁR! Országos hagyományőrző és kulturális várfesztivál VAJDAHUNYADVÁR Pünkösd, május

IV. MIÉNK A VÁR! Országos hagyományőrző és kulturális várfesztivál VAJDAHUNYADVÁR Pünkösd, május IV. MIÉNK A VÁR! Országos hagyományőrző és kulturális várfesztivál VAJDAHUNYADVÁR Pünkösd, 2016. május 14 16. Komplex rendezvény 2013-tól A rendezvény 2013-tól évente Pünkösdkor a események harmonikusan

Részletesebben

FONYÓDI HARCSAFESZTIVÁL

FONYÓDI HARCSAFESZTIVÁL FONYÓDI HARCSAFESZTIVÁL 2013. szeptember 6 8. Gasztronómiai és Kulturális Rendezvény 2013. szeptember 06. péntek Helyszín: Kikötő, Szabadtéri színpad 20:00 Románia Magyarország Világbajnoki selejtező mérkőzés

Részletesebben

Tájház. Javaslat a. Mezőkovácsháza települési értéktárba történő felvételéhez. 1. melléklet a 114/2013. (IV. 16.) Korm.

Tájház. Javaslat a. Mezőkovácsháza települési értéktárba történő felvételéhez. 1. melléklet a 114/2013. (IV. 16.) Korm. 1. melléklet a 114/2013. (IV. 16.) Korm. rendelethez Javaslat a Tájház Mezőkovácsháza települési értéktárba történő felvételéhez Készítette: Strifler Károlyné Mezőkovácsháza, 2016. november 30. HELYI ÉRTÉK

Részletesebben

Utazás a múltba, fedezzük fel a jövő kincseit Német nemzetiségi tábor Szöveges és képes beszámoló

Utazás a múltba, fedezzük fel a jövő kincseit Német nemzetiségi tábor Szöveges és képes beszámoló Gyula Város Német Nemzetiségi Önkormányzata Deutsche Nationalitätenselbstverwaltung der Stadt Gyula 5700 Gyula, K. Schriffert József u. 1. Utazás a múltba, fedezzük fel a jövő kincseit Német nemzetiségi

Részletesebben

Sárospataki Gyűjtemények mindenkinek TÁMOP 3.2.8.B-12/1-2012-0001

Sárospataki Gyűjtemények mindenkinek TÁMOP 3.2.8.B-12/1-2012-0001 Családi Nap 6. tematikája; Sárospatak, 2013. július 13. szombat Cím: Rákóczi asztala család kincsei a múzeumban Ajánlott korosztály: óvodástól idős korig mindenkinek Segédanyag: Iskolatörténeti Kiállítás

Részletesebben

Osli-Hany madarai március 10. 9:00. Szikes tavak madarai március 10. 9:00. Osli-Hany madarai március 24. 9:00

Osli-Hany madarai március 10. 9:00. Szikes tavak madarai március 10. 9:00. Osli-Hany madarai március 24. 9:00 Hóvirágos túra a hédervári Vadaskerti-erdőben Egykoron a Szigetköz magasabb ártéri szintjeit a tölgy-kőris-szil ligeterdők uralták. A keményfás ligeterdő az otthona számos jól ismert lágyszárú növényfajnak

Részletesebben

Időpont: december 8-9. (szombat-vasárnap) Utazás: különbusszal. Szállás: Znojmoban, panzióban, személyes szobákban.

Időpont: december 8-9. (szombat-vasárnap) Utazás: különbusszal. Szállás: Znojmoban, panzióban, személyes szobákban. Időpont: 2018. december 8-9. (szombat-vasárnap) Utazás: különbusszal Szállás: Znojmoban, panzióban, 2-3-4 személyes szobákban. Étkezés: étterem lehetőség Znojmoban és Pozsonyban. Felszerelés: esőkabát,

Részletesebben

Dr. Jablonkay István Helytörténeti Gyűjtemény Solymár Templom tér 3.

Dr. Jablonkay István Helytörténeti Gyűjtemény Solymár Templom tér 3. Dr. Jablonkay István Helytörténeti Gyűjtemény Solymár Templom tér 3. A, Bevezetés Az 1972-ben létrehozott Helytörténeti Gyűjtemény községünk történetével, régészetével, néprajzával foglalkozó gyűjtemény.

Részletesebben

Sárospataki Gyűjtemények mindenkinek TÁMOP 3.2.8.B-12/1-2012-0001

Sárospataki Gyűjtemények mindenkinek TÁMOP 3.2.8.B-12/1-2012-0001 Sárospataki Gyűjtemények mindenkinek TÁMOP 328B-12/1-2012-0001 Családi Nap 5 tematikája; Sárospatak, 2013 június 29 szombat Cím: Sárospatakon Nemzetközi út Ajánlott korosztály: óvodástól idős korig mindenkinek

Részletesebben

Csoportos kedvezmény (10 fő felett): 200 Ft/fő, illetve 100Ft/fő (gyermekek és nyugdíjasok)

Csoportos kedvezmény (10 fő felett): 200 Ft/fő, illetve 100Ft/fő (gyermekek és nyugdíjasok) NATÚRPARKI KALANDOZÁSOK Natúrpark Tourinform iroda közvetlen ajánlatai A KŐSZEGI KULTURÁLIS KINCSKERESŐ kalandos városnézésre, kincsvadászatra invitálja az érdeklődőket keddtől péntekig 9-15 óráig. A játékos

Részletesebben

SZÁLLÁSKALAUZ ACCOMMODATION GUIDE UNTERKÜNFTE

SZÁLLÁSKALAUZ ACCOMMODATION GUIDE UNTERKÜNFTE SZÁLLÁSKALAUZ ACCOMMODATION GUIDE UNTERKÜNFTE Sopron Régió Turisztikai Központ Nonprofit Kft. Tourinform iroda 9400 Sopron, Szt. György u. 2. + 36 (99) 517560 sopron@tourinform.hu www.turizmus.sopron.hu

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 0896 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Pisa VIDÉKI BIRTOK ELADÓ TOSZKÁNÁBAN LEIRÁS Ez a csodás

Részletesebben

Nagy Előd festő- és éremművész, Nagy Botond fotós. 2012. november 19-én, hétfőn 18 órára. kiállításának megnyitójára

Nagy Előd festő- és éremművész, Nagy Botond fotós. 2012. november 19-én, hétfőn 18 órára. kiállításának megnyitójára A Kozák téri Közösségi Ház és a kiállító tisztelettel meghívja Önt és kedves családját, barátait Nagy Előd festő- és éremművész, valamint fia Nagy Botond fotós kiállításának megnyitójára 2012. november

Részletesebben

Sárospataki Gyűjtemények mindenkinek TÁMOP 3.2.8.B-12/1-2012-0001. Múzeumi nap 1 tematikája

Sárospataki Gyűjtemények mindenkinek TÁMOP 3.2.8.B-12/1-2012-0001. Múzeumi nap 1 tematikája Múzeumi nap 1 tematikája Múzeumi nap helye és ideje: Sárospatak, 2012. november 16. Címe: Résztvevők: Szakirodalom: Segédanyag: Oktatási, nevelési célok: Ép testben ép lélek A túrkevei Kaszap Nagy István

Részletesebben

Tapasztaljuk meg a nyílt vízi hajózás felejthetetlen élményét!

Tapasztaljuk meg a nyílt vízi hajózás felejthetetlen élményét! 2017. július 4. Hajnali madárles Hajnalban madarászkodni megyünk...tartsatok velünk! 2017. július 5. 6:00 2017. július 6. 2017. július 6. 2017. július 8. 2017. július 11. 2017. július 11. Hajnali madárles

Részletesebben

Mozgással az Egészségért!

Mozgással az Egészségért! Mozgással az Egészségért! 2010. Június 12. (szombat) 9 óra Mátrai Gyógyintézet Mátraháza ABBA Feeling Show Ingyenes szűrővizsgálatok Közös Aerobik Színvonalas programok Gyermekvetélkedő Értékes tombolanyeremények

Részletesebben

LÁTNIVALÓK A FERTŐDI ESTERHÁZY-KASTÉLYBAN

LÁTNIVALÓK A FERTŐDI ESTERHÁZY-KASTÉLYBAN Tisztelt Intézményvezető Asszony/Úr! Nagy örömmel ajánljuk figyelmébe az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. vagyonkezelésébe tartozó műemlékegyütteseket, melyek

Részletesebben

Késő-Római Kikötőerőd Alapítvány beszámolója a es évekről Dunakeszi Késő-római Kikötőerőd Kiállítás

Késő-Római Kikötőerőd Alapítvány beszámolója a es évekről Dunakeszi Késő-római Kikötőerőd Kiállítás Késő-Római Kikötőerőd Alapítvány beszámolója a 2010-2011-es évekről Dunakeszi Késő-római Kikötőerőd Kiállítás A Dunakeszi, Horányi-révnél lévő, feltárt kikötőerőd az egyetlen magántulajdonban lévő bemutatott

Részletesebben

Gyermekszervezeti munkaterv Szakmár 2013-2014 A gyermekszervezet és az iskola közös célkitűzései és feladatai

Gyermekszervezeti munkaterv Szakmár 2013-2014 A gyermekszervezet és az iskola közös célkitűzései és feladatai Gyermekszervezeti munkaterv Szakmár 2013-2014 A gyermekszervezet és az iskola közös célkitűzései és feladatai Ebben a tanévben gyermekszervezetünk feladatait nagyrészt az Kultúra és művészetek köré tervezi.

Részletesebben

MOBILITÁS HÉT és AUTÓMENTES NAP. 2015. május 13-15. PAKS

MOBILITÁS HÉT és AUTÓMENTES NAP. 2015. május 13-15. PAKS MOBILITÁS HÉT és AUTÓMENTES NAP 2015. május 13-15. PAKS A Mobilitás hét és Autómentes nap című városi programsorozattal a környezettudatos magatartásra, a környezetbarát közlekedési módokra fókuszálva,

Részletesebben

7285 Törökkoppány, Kossuth L. u. 66. Email: munkaszervezet@koppanyvolgye.t-online.hu Tel.: 84-377-542

7285 Törökkoppány, Kossuth L. u. 66. Email: munkaszervezet@koppanyvolgye.t-online.hu Tel.: 84-377-542 Tisztelt Olvasó! Ön a LEADER Hírlevelét nyitotta meg képernyőjén. A LEADER Hírlevél megjelentetésével Egyesületünk legfőbb célja, hogy a Koppányvölgye Helyi Akciócsoport tervezési területén lévő 56 település

Részletesebben

Stevan Sremac Általános Iskola, Zenta Tömörkény István Tehetségpont, Tornyos 2011. január 11.,12.,13. MEGHÍVÓ ISKOLÁNK TEHETSÉGNAPJAIRA

Stevan Sremac Általános Iskola, Zenta Tömörkény István Tehetségpont, Tornyos 2011. január 11.,12.,13. MEGHÍVÓ ISKOLÁNK TEHETSÉGNAPJAIRA MEGHÍVÓ ISKOLÁNK TEHETSÉGNAPJAIRA 2011. január 11. Színház az egész világ - Drámapedagógiai műhely 2011. január 12. Természettudományokról másképp Természettudományi műhely 2011. január 13. Vissza a múltba

Részletesebben

Sopron Régió Programok 2016. március

Sopron Régió Programok 2016. március Régió Programok 2016. március i Múzeum Február 25 május 31. Törvényes törvénytelenség A Tel.: 99/311-327 Lábasház kommunista diktatúra sopronimuzeum@gmail.com Orsolya tér 5. Magyarországon című kiállítás

Részletesebben

Sikeres határon átnyúló együttműködés a Fertő-Hanság Nemzeti Park térségében. Bad Sauerbrunn 2010. november 19.

Sikeres határon átnyúló együttműködés a Fertő-Hanság Nemzeti Park térségében. Bad Sauerbrunn 2010. november 19. Sikeres határon átnyúló együttműködés a Fertő-Hanság Nemzeti Park térségében Bad Sauerbrunn 2010. november 19. A Fertő-Hanság Nemzeti park és a Nationalpark Neusiedler See- Seewinkel védett területei Fertő-tó

Részletesebben

Standard Budapesten 2 felnôtt / 1 nap*

Standard Budapesten 2 felnôtt / 1 nap* Mit tudnak a HungaryCard csomagok? Standard Budapesten 2 felnôtt / 1 nap* Belépő a Fővárosi állat- és növénykertbe, 2 főre 25% S 1.250 Ft ebéd a Hotel Benczúr zsolnay éttermében 30% 2.400 Ft Bringóhintózás

Részletesebben

Meseszálló. Ha olyan helyet keresel, ahol pihenhetsz és feltöltődhetsz, jó hírünk van: A Meseszálló stresszmentes övezet!

Meseszálló. Ha olyan helyet keresel, ahol pihenhetsz és feltöltődhetsz, jó hírünk van: A Meseszálló stresszmentes övezet! Meseszálló Bőszénfa, Kossuth Lajos utca 28. Ha olyan helyet keresel, ahol pihenhetsz és feltöltődhetsz, jó hírünk van: A Meseszálló stresszmentes övezet! Kaposvártól 15 km - re délre, Szigetvár felé haladva

Részletesebben

SZÉKESFEHÉRVÁR KULTURÁLIS INTÉZMÉNYEI, FEJLESZTÉSI IRÁNYAI, KULTURÁLIS ARCULATA ÉS PROGRAMJAI

SZÉKESFEHÉRVÁR KULTURÁLIS INTÉZMÉNYEI, FEJLESZTÉSI IRÁNYAI, KULTURÁLIS ARCULATA ÉS PROGRAMJAI SZÉKESFEHÉRVÁR KULTURÁLIS INTÉZMÉNYEI, FEJLESZTÉSI IRÁNYAI, KULTURÁLIS ARCULATA ÉS PROGRAMJAI 17 Székesfehérvár kulturális intézményrendszere és hálózata sokszínû, tarka, gazdag és változatos képet mutat.

Részletesebben

FÜLÖP. Elhelyezkedés. Földrajz, természeti adottságok. Történelem. Terület: 55,87 km 2 Lakosság: 1793 fő Polgármester: Hutóczki Péter

FÜLÖP. Elhelyezkedés. Földrajz, természeti adottságok. Történelem. Terület: 55,87 km 2 Lakosság: 1793 fő Polgármester: Hutóczki Péter FÜLÖP Terület: 55,87 km 2 Lakosság: 1793 fő Polgármester: Hutóczki Péter Elérhetőség: Fülöp Község Önkormányzata 4266 Fülöp, Arany J. u. 19. Tel./Fax: 52/208-490 Fülöp község címere Elhelyezkedés Fülöp

Részletesebben

létük állati/emberi tevékenységtől vagy speciális talajfeltételektől függ A kapcsolat az emberek és a táj között gyenge

létük állati/emberi tevékenységtől vagy speciális talajfeltételektől függ A kapcsolat az emberek és a táj között gyenge Legelők létük állati/emberi tevékenységtől vagy speciális talajfeltételektől függ A kapcsolat az emberek és a táj között gyenge Sok legelő esetén kockázatot jelent más földhasználati mód, vagy éppen a

Részletesebben

Reguly Antal Múzeum és Népművészeti Alkotóház

Reguly Antal Múzeum és Népművészeti Alkotóház SZAKMAI BESZÁMOLÓ a Múzeumok Éjszakájához kapcsolódó programok megvalósításra pályázati azonosító: 3507/00082 elnyert támogatás összege:150 000 Ft A nyári napfordulóhoz kapcsolódó múzeumi ünnep, a Múzeumok

Részletesebben

Megyei nyilatkozatok összegzése

Megyei nyilatkozatok összegzése Megyei nyilatkozatok összegzése Témakör Pályázó szervezet Téma (projekt cím) Összeg Fertőd és Fertőszentmiklós kisvárosok 1.000.000.0000,- vállalkozásbarát népességmegtartó fejlesztései Fertőszentmiklós

Részletesebben

Előterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének március 9-i ülésére

Előterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének március 9-i ülésére Előterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. március 9-i ülésére 3. Tárgy: Testvérvárosi Találkozó támogatására irányuló pályázat benyújtásának jóváhagyása Az előterjesztést

Részletesebben

SEFAG Zrt októberi Programterv

SEFAG Zrt októberi Programterv SEFAG Zrt. 2018. októberi Programterv 2018. október : Erdők Hete országos rendezvénysorozat Általános iskolások részére erdőgazdálkodással, természetismerettel, megújuló energiaforrásokkal, fenntartható

Részletesebben

OKT 50 napi túratervek B.-A.-Z. megyei szakasz VIII. 2011. 08. 01. hétfő. Putnok, 08:00. Zádorfalva, 17:00. 18,4 km. 375 m

OKT 50 napi túratervek B.-A.-Z. megyei szakasz VIII. 2011. 08. 01. hétfő. Putnok, 08:00. Zádorfalva, 17:00. 18,4 km. 375 m OKT 50 napi túratervek B.-A.-Z. megyei szakasz 1. 2011. 08. 01. hétfő Putnok, 08:00 Zádorfalva, 17:00 18,4 km 375 m Putnok (reggel vásárlás a helyi boltokban) Mohos-tavak Kelemér Gömörszőlős Zádorfalva

Részletesebben

Ünnepi programok: 2013. augusztus 19-20. Programok: Augusztus 19.

Ünnepi programok: 2013. augusztus 19-20. Programok: Augusztus 19. Ünnepi programok: 2013. augusztus 19-20. Programok: Augusztus 19. időpont Szolnoki Művésztelep (kemence) Szolnoki Művésztelep (színpad) Kossuth-tér 7.00 Kemence felfűtése 9.00 Magyarok vásárának kezdete,

Részletesebben

Szakmai beszámoló. Rendezvény megnevezése: XXIII. Fazekas-találkozó. A rendezvény időpontja: június 12. Látogatók száma: kb.

Szakmai beszámoló. Rendezvény megnevezése: XXIII. Fazekas-találkozó. A rendezvény időpontja: június 12. Látogatók száma: kb. Szakmai beszámoló Rendezvény megnevezése: XXIII. Fazekas-találkozó A rendezvény időpontja: 2016. június 12. Látogatók száma: kb. 1000 fő Program részletezése: 23. alkalommal is sikeresen lezajlott a Fazekas-találkozó.

Részletesebben

SZAKMAI PROGRAMKÍNÁLATA nevelési évre

SZAKMAI PROGRAMKÍNÁLATA nevelési évre SZAKMAI PROGRAMKÍNÁLATA 2016-2017. nevelési évre FŐVÁROSI ÖNKORMÁNYZAT ÓVODÁJA Kedves Kollégák! SZAKMAI PROGRAMKÍNÁLAT a 2016/2017-es nevelési évre Szeretettel ajánljuk az érdeklődők figyelmébe a 2016

Részletesebben

Sopron Régió Programok 2015. szeptember

Sopron Régió Programok 2015. szeptember Régió Programok 2015. szeptember Drescher Hajózási Kft. Május 1-től szeptember Tel.: 99/355-361 Fertőrákos - Fertőrákos 30-ig naponta: 10.40, Fertő-tavi sétahajózás fertotavihajoutakgmail.com Mörbisch

Részletesebben

2010. június 19. szombat 18-24 óra. Múzeumok Éjszakája

2010. június 19. szombat 18-24 óra. Múzeumok Éjszakája 2010. június 19. szombat 18-24 óra Múzeumok Éjszakája Közös program: a Veresi Gőzös közlekedése 18-tól 24 óráig, a különböző rendezvényhelyszínek között, díjtalanul Gödöllői Városi Múzeum Szabadság tér

Részletesebben

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L Kedves Látogatónk! Hírlevelünkben legújabb kiállításainkat és májusi programjainkat ajánljuk figyelmébe! Programok: Népi Kalendárium 2011. május 14. A Népi Kalendárium májusi témája a gyapjú. Ez alkalommal

Részletesebben

A Bükkalja kiemelkedő természeti- és kultúrtörténeti értékeinek védelme

A Bükkalja kiemelkedő természeti- és kultúrtörténeti értékeinek védelme Magyar Tájdíj: Eredmények és feladatok Az Európa Tanács Táj Díjára történő felterjesztésre kiírt nemzeti szintű pályázatok győztes programjainak bemutatása Viszló Levente, vezérigazgató, Pro Vértes Természetvédelmi

Részletesebben

Sopron Régió Programok 2016. május

Sopron Régió Programok 2016. május Régió Programok 2016. május i Múzeum Február 25 május 31. Törvényes törvénytelenség A Tel.: 99/311-327 Lábasház kommunista diktatúra sopronimuzeum@gmail.com Orsolya tér 5. Magyarországon című kiállítás

Részletesebben

HAJDÚSÁMSON. Elhelyezkedés. Földrajz, természeti adottságok. Történelem. Terület: 69,47 km 2 Lakosság: fő Polgármester: Hamza Gábor

HAJDÚSÁMSON. Elhelyezkedés. Földrajz, természeti adottságok. Történelem. Terület: 69,47 km 2 Lakosság: fő Polgármester: Hamza Gábor HAJDÚSÁMSON Terület: 69,47 km 2 Lakosság: 13.108 fő Polgármester: Hamza Gábor Elérhetőség: Hajdúsámson Nagyközség Önkormányzata 4251 Hajdúsámson, Szabadság tér 5. Telefon: 52/590-590 Fax: 52/590-591 Hajdúsámson

Részletesebben

Kötelezően közzéteendő támogatások

Kötelezően közzéteendő támogatások Kötelezően közzéteendő támogatások célja időpontja i tanulók I. 20. Fertődi Rendőrőrs II. 9. Hegykőn tanuló általános iskolások III. 23. 10 db gyakorlóruházat VIII. 23. beszerzése i tanulók XII. 15. Pag

Részletesebben

Szállásaink. Vendégszoba, apartman

Szállásaink. Vendégszoba, apartman Szállásaink Vendégszoba, apartman Az apartmant 2 felnõtt és 1 kisgyermek üdülésére alakítottuk ki. A nyári hõségben légkondícionáló berendezés mûködtethetõ külön térítés mellett. Az apartmanban elérhetõ

Részletesebben

ZOMBA. 1. A település területére vonatkozó információk:

ZOMBA. 1. A település területére vonatkozó információk: ZOMBA 1. A település területére vonatkozó információk: Teljes terület 5729 Ebből szántó 4393 gazdasági erdő 356 védett terület 0 ipari hasznosítású 0 terület egyéb 980 Polgármesteri Hivatal: 7173 Zomba

Részletesebben

A falusi vendéglátás, mint a helyi értékek kihasználásának lehetősége. Ricz András Regionális Tudományi Társaság Szabadka

A falusi vendéglátás, mint a helyi értékek kihasználásának lehetősége. Ricz András Regionális Tudományi Társaság Szabadka A falusi vendéglátás, mint a helyi értékek kihasználásának lehetősége Ricz András Regionális Tudományi Társaság Szabadka Helyi értékek - vonzerőleltár Kulturális hagyaték Természetvédelmi értékek Turisztikai

Részletesebben

2015/11 NINCS KIFOGÁS. ÖSSZEFOGÁS! CIVILEK ÉJSZAKÁJA

2015/11 NINCS KIFOGÁS. ÖSSZEFOGÁS! CIVILEK ÉJSZAKÁJA 2015/11 NINCS KIFOGÁS. ÖSSZEFOGÁS! 2015.10.16. CIVILEK ÉJSZAKÁJA Nincs kifogás. Összefogás! Már csak pár óra, és a somogyországi civil élet újra felpezsdül. több mint 30 eddig regisztrált civil szervezet,

Részletesebben

Gróf Széchenyi István Emlékév programjai

Gróf Széchenyi István Emlékév programjai Ha lenyesik a szárnyaimat, gyalogolni fogok, ha levágják a lábamat, kezemen járok, ha ezeket is kiszakítják, hason csúszom, csak használhassak nemzetemnek Gróf Széchenyi István Gróf Széchenyi István Emlékév

Részletesebben

8181 Berhida, Kossuth u. 18. 06/88/455-400 email: kulturhaz@berhida.hu

8181 Berhida, Kossuth u. 18. 06/88/455-400 email: kulturhaz@berhida.hu 8181 Berhida, Kossuth u. 18. 06/88/455-400 email: kulturhaz@berhida.hu Tisztelt Képviselő-testület! Idén 21. alkalommal rendezzük meg a Városnapokat szeptember 13. és 15. között, ahol a legkülönfélébb

Részletesebben

I. Ótapolca - Menti Lovas Napok

I. Ótapolca - Menti Lovas Napok Az idei évben,..-án kerül megrendezésre a I. Ótapolca - Menti Lovas Napok Az Ótapolca mentén, Pápa és Győr között, egyesületünk első, hagyományteremtő alkalommal, rendezi meg a Kulturális és Lovas Napokat,

Részletesebben

KÖRNYEZETI NEVELÉS ÉS ÖKOTURISZTIKAI KIÁLLÍTÁS LENGYEL-ANNAFÜRDŐ 2012. MÁJUS 12-13. MEGHÍVÓ

KÖRNYEZETI NEVELÉS ÉS ÖKOTURISZTIKAI KIÁLLÍTÁS LENGYEL-ANNAFÜRDŐ 2012. MÁJUS 12-13. MEGHÍVÓ KÖRNYEZETI NEVELÉS ÉS ÖKOTURISZTIKAI KIÁLLÍTÁS LENGYEL-ANNAFÜRDŐ 2012. MÁJUS 12-13. MEGHÍVÓ Szeretettel meghívjuk a 2012. május 12-13-án (szombat-vasárnap) Lengyel-Annafürdőn (Tolna megye) megrendezésre

Részletesebben

AZ IPA TAPOLCAI SZERVEZETE 2013. szeptember 05-től szeptember 09-ig a Hunguest Hotel Pelion **** Tapolca Köztársaság tér 10. szám alatt rendezi meg a 20 éves jubileumi ünnepségét, rendezvényét. A rendezvényre

Részletesebben

NATÚRPARKI KALANDOZÁSOK. Natúrpark Tourinform iroda közvetlen ajánlatai

NATÚRPARKI KALANDOZÁSOK. Natúrpark Tourinform iroda közvetlen ajánlatai NATÚRPARKI KALANDOZÁSOK Natúrpark Tourinform iroda közvetlen ajánlatai A KŐSZEGI KULTURÁLIS KINCSKERESŐ kalandos városnézésre, kincsvadászatra invitálja az érdeklődőket keddtől péntekig 9-15 óráig. A játékos

Részletesebben

SZENT-GYÖRGYI EST Szervező: Ifj. Gazdag István Szerkesztő: Kásáné Kiss Andrea

SZENT-GYÖRGYI EST  Szervező: Ifj. Gazdag István Szerkesztő: Kásáné Kiss Andrea SZENT-GYÖRGYI EST Szervező: Ifj. Gazdag István Szerkesztő: Kásáné Kiss Andrea Kedves Érdeklődő! A Szent-Györgyi Est főként budapesti múzeumok programlehetőségeit tartalmazza, kerületenként, betűrendbe

Részletesebben

Pesthidegkút bemutatása

Pesthidegkút bemutatása BUDAPEST II. kerület / Pesthidegkút Pesthidegkút bemutatása 2013. szeptember 26. 1 Budapest II. kerülete A II. kerület területe: 36 km 2 Népesség: Polgármester: 88 200 fő Dr. Láng Zsolt 2 Pesthidegkút

Részletesebben

Kerékpáros turizmus fejlesztési hatásai Pej Kálmán okl. építőmérnök, ügyvezető

Kerékpáros turizmus fejlesztési hatásai Pej Kálmán okl. építőmérnök, ügyvezető TANDEM MÉRNÖKIRODA Kft. Postacím: 1300 Bp. Pf. 4. / Iroda: 1033 Budapest Polgár u. 12. Tel.: (1) 368-83-43; Tel./Fax: (1) 453-24-49 pej.kalman@tandemkft.hu www.tandemkft.hu 47. SAVARIA URBANISZTIKAI NYÁRI

Részletesebben

Pomáz, Nagykovácsi puszta

Pomáz, Nagykovácsi puszta Pomáz, Nagykovácsi puszta A Pomáz és Pilisszentkereszt között elhelyezkedő majorság a Pilis védett természeti értékeinek területén fekszik és egyben egy jelentős középkori romegyüttes helyszíne is. Az

Részletesebben

2012. évi Pályázati program címe. Összművészeti programsorozat. A év májusdecember. kulturális tevékenységének támogatására

2012. évi Pályázati program címe. Összművészeti programsorozat. A év májusdecember. kulturális tevékenységének támogatására Melléklet ok: Sorszám Kulturális tevékenységek támogatása szervezet neve 2011.évi Önkormányzati pályázat megnevezése Korábbi önkormány zati támogatáss al elszámolte? 2012. évi Pályázati program címe Mellékletek?

Részletesebben

Tantárgyhoz kapcsolódó/kulturális tevékenység leírása: Más típusú tevékenység leírása: Tantárgyhoz kapcsolódó/kulturális tevékenység leírása:

Tantárgyhoz kapcsolódó/kulturális tevékenység leírása: Más típusú tevékenység leírása: Tantárgyhoz kapcsolódó/kulturális tevékenység leírása: 1. nap 14. Irodalom, történelem,biológia: a "Hajdúváros" megtekintése: az Arany János Emlékmúzeum a Csonka-toronyban, séta a szoborparkban, megemlékezés Arany János költőről és Lovassy Lászlóról az országgyűlési

Részletesebben