Érzékeny testrészeink, szerveink

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Érzékeny testrészeink, szerveink"

Átírás

1 2. AJÁNDÉK Érzékeny testrészeink, szerveink "Az egészség azt az erőt és képességet jelenti számunkra, hogy azzá legyünk, amik vagyunk, és hogy legyőzzük azt, ami ebben megakadályoz bennünket. Azt az állapotot jelöli meg, amely ebből adódik: testünk különféle folyamatainak harmonikus összjátékát, amelyek az embert egy szándék szolgálatában határozzák meg, ami az élet értelméhez igazodik. (Dr. Harald Kinadeter)

2 Gondolatok az egészségről Mielőtt rátérünk a születésünkből adódóan érzékeny testrészeinkre, szerveinkre, engedj meg néhány gondolatot az egészségről! Az emberek többsége azt hiszi, hogy tudja, mit jelent az egészség. És mégis, sokan még most is úgy határozzák meg a leghivatalosabban az egészséget, mint "a betegség hiányát" talán azért, mert az egészséget gyakran csak akkor tudjuk megbecsülni, ha éppen nélkülöznünk kell. Ez azonban távol áll a valóságtól, és ma már sok orvos és természetgyógyász fáradozik egy új szemléletmódért. Elődeink tudtak ezekről az összefüggésekről. A természetgyógyász lelkészorvosok, a sámánok és a gyógyítók olyan felismerés jegyében cselekedtek és gyógyítottak, hogy mi, emberek, nem gépek vagyunk. Azt vették figyelembe, hogy többek vagyunk a csontok, idegek, izmok és szervek úgy-ahogy összetákolt halmazánál, amit az evolúció "véletlene" tart össze. Hogy a test, a szellem és a lélek kölcsönösen befolyásolják egymást, és feloldozhatatlan összeköttetésben állnak mindazzal, ami körülvesz bennünket a többi emberrel, a természettel, sőt még a csillagokkal is. Tudták, hogy akkor keletkezik betegség, ha az ember mindegy, hogy milyen okból már nem képes fenntartani a dinamikus, folytonos egyensúlyt az élet sok eleme között a feszültség és az ellazulás, az egészséges önzés és az odaadás, a sors hányattatásai között. A természetben minden összhang, rezgés és ritmus! Ezért az "egyensúlyban lévő élet" azt jelenti, hogy ezeket a ritmusokat mindig figyelembe vesszük, és nem úszunk állandóan az ár ellen. Az egyensúlynak másrészt semmi köze az órához igazodó ritmushoz, a kényelmességhez, az idő lusta, közönyös, "langyos" múlásához. A jól adagolt túlzás éppolyan fontos az egészséges életvezetés szempontjából, mint a mindennapok rendszeressége és ritmusa. Minden szervnek, minden lénynek szüksége van egy-egy adag megrázkódtatásra, úgynevezett sokkokra, hogy elhatolhasson kibontakozási lehetőségeinek végső határáig. Tudtad e például, hogy ha levágsz egy szál rózsát, és fél órára belefekteted (a virágját is!) egy tál jéghideg vízbe (a virágkötők ezt sokkolásnak nevezik), akkor sokkal szebb lesz és tovább él a vázában? Testünk olyan, mint egy megbízható és erős hajó, amelynek szüksége van bizonyos ápolásra, hogy tökéletes, az életkornak megfelelő teljesítményt tudjon nyújtani, és amely többé-kevésbé rendszeresen igényel "üzemanyagot" oxigén és sokoldalú tápanyagok formájában. De nem csupán a testnek van szüksége teljes értékű és egészséges táplálékra, hanem a szellemnek és a léleknek is. Az a furcsa világkép, amely a korunkat uralja, majdnem elfeledtette velünk, hogy "a test hajójában" érzelmeink, gondolataink, ösztöneink is fontos szerepet játszanak. És legfőképpen azt, hogy az egész kapitányra vár: a tudatra.

3 Tudatunk, az élettel szembeni beállítottságunk az, ami részt vesz a testünk sorsáról való döntésben, és a test egészségének, teljesítőképességének és életörömének meghatározásához is hozzájárul. S egyúttal a természet és a környezet sorsáéhoz is. Környezetünk állapota mindig saját állapotunk pontos tükörképe, úgy testileg, mint lelkileg, szellemileg. Mit jelent az élettel szembeni "beállítottság"? Képzeld el, hogy egy sétához a legszebb ruhádat veszed fel. A környezetedben lévők kárörömére egy nagy adag madárpiszok pottyan hirtelen a válladra. Most hogy érzel? Ha mérgelődsz, egy lépéssel közelebb kerülsz a gyomorfekélyhez vagy az infarktushoz, az önsajnálat, szégyen pedig erősíti saját fontosságodnak érzését, és még többet árt. De vidáman fütyörészve is hazamehetsz, és kitisztíthatod a ruhádat, szívedben őszinte hálával Istenhez, hogy nem adott szárnyat a teheneknek... Komolyra fordítva a szót: természetesen sok rosszabb dolog van az életben egy piszkos ruhánál. Egy jó kapitány azonban tudja, hogy beállítottsága sok mindent befolyásol, és sok mindenről dönt. Tudja, hogy a "magától értetődőség betegsége" sokkal rosszabb, mint bármi más, és ügyel arra, hogy semmi se legyen számára "magától értetődő" sem a szerencsében, sem a balszerencsében! Az életben a csalódások mindig olyan nagyok, mint a remények és az elvárások, amelyeket az ember korábban táplált. És a kapitány azt is tudja: attól, hogy jobb a hajója, ő még nem lesz jobb navigátor, sem az irányérzéke nem javul. Testünk valóságos csoda! Testünk, szervezetünk éveken, évtizedeken át látszólag mindent megbocsát: a rossz táplálkozást, a mozgás hiányát, a túlzott mértékű alkohol- és nikotinfogyasztást, a stresszt és saját természetes ritmusának évekig tartó semmibevételét. Ettől válik az életünk szokásainak megváltoztatása olyan nehézzé: a szokás már olyannyira kedvünkre való, hogy többé nem akarunk engedni belőle. Pedig nagyon keveset tudunk testünk valós igényeiről és ritmusairól. Ahhoz, hogy életednek tapasztalt és jó szándékú "menedzserévé" válj, tudnod kell, hogyan működik a tested, melyek a megterhelés határai, milyen feltételek mellett bontakoztatja ki tökéletesen teljesítőképességét. Ehhez nagy bátorságra van szükség. Annak a felismerésnek a bátorságára, hogy szinte mindig úgy aratunk, ahogy vetettünk, hogy a betegség nem úgy tör ránk, mint derült égből a villámcsapás, és hogy egész életünk ritmusoknak van alávetve hullámhegyekkel és hullámvölgyekkel, magasságokkal és mélységekkel. Bátorság kell ahhoz, hogy a mai korban higgadtan és nyugodtan fogadjuk a hullámvölgyeket, hogy elfogadjuk őket anélkül, hogy védekeznénk vagy elkábítanánk és felizgatnánk magunkat. Valóban létezik józan emberi ész. Aki megtanult hallgatni rá, az tudja: "Nincsenek hegyek völgyek nélkül."

4 Születési időpontunk, valamint a test és az egészség kölcsönhatása A bevezető után rátérünk az érzékeny testrészeinkre, szerveinkre. A születésünk idején jelenlévő csillagok, bolygók állása és együttállása - meghatározza jellemünket, testfelépítésünket, bizonyos tekintetben a sorsunkat is. Ugyanígy minden bolygónak, csillagjegynek megvan az a tulajdonsága, hogy hatással van az egészségünkre. A tizenkét állatövi jegy mindig másféle erőket kelt életre, amelyek a világban mindenhol érezhetők, és a testünket is észrevehetően befolyásolják. Attól függően, hogy milyen jegyben születünk, különböző testrészeink, szerveink lesznek érzékenyek minden behatásra. Ennek megfelelően amikor a Nap járja végig azt az állatövi jegyet, amelyikben születtél, azok a testrészeid, szerveid érzékenyebbé válnak, mint máskor. Ez azonban évente egyszer megközelítőleg egy hónapig tart. A Hold viszont megközelítőleg 28 nap alatt végigjárja mind a 12 jegyet, így azon a két három napon, amikor éppen a Te jegyeden halad át, ismét érzékennyé válhatnak azok a bizonyos testrészeid, szerveid. Fontos azonban tudni, hogy az érzékenységen nem csak a fájdalmat, betegséget értjük, hanem az ápolást, gondosságot is! Ha tehát tudod azt, hogy a Te születési csillagjegyedhez milyen szerveid, testrészeid működése kapcsolódik, akkor nagyon sokat tehetsz a betegségek megelőzése, illetve a gyógyulásod érdekében is. Minden jó, amit azokon a napokon teszel az adott szerveid érdekében, többszörösen hatásos, kímélő és gyógyító, és minden rossz, amit azokon a napokon teszel, amikor a Hold éppen a Te jegyeden halad keresztül, (havonta 2-3 nap) sokkal erőteljesebb, fájdalmasabb, mint más napokon. Ha például Bika szülöttje vagy, és gyakran van problémád a torkoddal, gégéddel, akkor azokon a napokon, amikor a Hold a Bika jegyén halad keresztül, védd a torkodat, és még a legnagyobb nyári melegben se igyál ezeken a napokon hideget, mert biztosan be fogsz rekedni. Ha viszont ilyenkor felteszel egy akvamarin nyakláncot, vagy kalcedonnal készített drágakővizet, biztos lehetsz abban, hogy akkor is regenerálod a torkodat, nyirokmirigyeidet,stb.,ha éppen nem érzed a kellemetlen tüneteket. A születési kövek nem csak a szerencsekő szempontjából fontosak! Az alábbiakban nem csak annak felsorolását olvashatod, hogy melyik állatövi jegy szülöttjének melyek az érzékeny testrészei, szervei, hanem mindenhol megtalálod azoknak a gyógyító köveinek a felsorolását is, amelyek a leginkább hatásosak az adott jegy szülöttjének gyógyítására. Ne feledd! Azokon a napokon is szükséged lehet a segítségre, amikor a Hold halad keresztül ezen a jegyen! Ez megközelítőleg 28 naponként 2 3 nap!

5 KOS A Kos által uralt testrészek Szem, fej, orr, száj, fül, homlok, agy Vér, izomrendszer, mellékvese (hormonháztartás) Uralkodó bolygója, a Mars által uralt testrészek: izomrendszer, vér, erőnlét. Betegségek, amire hajlamos lehet: Láz, hidegrázás, fejfájás, migrén, fülfájás, gyenge látás, fogproblémák, orrvérzés, hiperaktivitás, izomgörcsök, arcüreggyulladás, allergiák, tüsszögés, orrdugulás, keringési problémák. Fontosabb gyógyító kristályai az ametiszt, hegyikristály, kunzit, citrin, füstkvarc, kalcit, tűzachát, rózsakvarc, szerpentin, nefrit, fluorit, vörös korall BIKA A Bika jegy által uralt testrészek torok, nyak, vállak, torok, nyirokmirigy, pajzsmirigy, nyirokrendszer. Uralkodó bolygója, a Vénusz által uralt testrészek: szem, bőr, vese. Születési idejéből adódóan a betegségei lehetnek Elhízás, epekő, cukorbetegség, szívproblémák, nyirokmirigy-csomó, pajzsmirigyelégtelenség, nyakmerevedés, gégegyulladás, mandulagyulladás, bőrkiütés, súlyproblémák (túlevés lelki okokból), anorexia és bulimia, vízvisszatartás. Fontosabb gyógyító kristályai a kék achát, lapis lazuli, rózsakvarc, citrin, malachit, akvamarin, kalcedon IKREK Az Ikrek jegy által uralt testrészek, szervek: váll, kulcscsont, mellkas, bordák, lapocka, karok, tüdő, immunrendszert irányító csecsemőmirigy Uralkodó bolygója, a Merkúr által uralt testrészek, szervek: idegrendszer, légzőszervek, mozgásszervek és a beszédközpont. Születési idejéből adódóan a betegségei lehetnek: Asztma, légcsőhurut, idegrendszeri rendellenességek, álmatlanság, nyugtalanság, szívritmuszavar, ingerlékenység, pánikbetegség, tüdőgyulladás, légzésproblémák, kulcscsont problémák, váll, kar, kézműködési problémák, mellhártyagyulladás, tuberkulózis, idegesség, álmatlanság. Fontosabb gyógyító kristályai a kunzit, hiddenit, hematit, apofillit, krizokolla, mohaachát, howlit

6 RÁK A Rák jegy által uralt testrészek: gyomor, mell, nyálkahártyák, petefészek, anyaméh, Uralkodó bolygója, a Hold által uralt testrészek: mellkas, alsó bordák, hasnyálmirigy, általában a folyadékháztartás Születési idejéből adódóan a betegségei lehetnek: gyomorégés, reflux, vékonybél és hasnyálmirigy gyulladás, ételallergia, gyomor és nyombélfekély, Chron betegség, menstruációs görcsök, elhízás, mellkasi rendellenességek, (pl.mellrák) valamint emésztési panaszok is felléphetnek. Fontosabb gyógyító kristályai elsősorban a holdkő, valamint a rodonit, hiddenit, amazonit, karneol, jáspis OROSZLÁN Az Oroszlán jegy által ural testrészek: szív, hát, gerincoszlop, mellkas, szemek, vérkeringés, alkar, csukló Uralkodó bolygója, a Nap által uralt testrészek: szívtájék és a szív, szemek, hátgerinc, nagyagy. Születési idejéből adódóan a betegségei lehetnek: szívbillentyűzavar, szív és vérkeringési problémák, infarktus, gerinc betegségek Fontosabb gyógyító kristályai a hegyikristály, hematit, rubin, karneol, rodokrozit, aranytopáz SZŰZ A Szűz jegy által uralt testrészek: vékonybél, patkóbél, hasnyálmirigy, epe, máj, lép, csukló, kézfej, ujjak, emésztőszervek, idegek, és a vérkeringés Uralkodó bolygója, a Merkúr által uralt testrészek: légzőszervek, idegrendszer (de a vegetatív idegrendszer Uránusz), mozgásszervek, nyelv, beszédközpont az agyban. Születési idejéből adódóan a betegségei lehetnek: Zavarok a táplálékfelvételben és lebontásban, hasmenés, enzimhiány Fontosabb gyógyító kristályai a sugilit, mohaachát, borostyán, dendrites achát, ametiszt, lápis lazuli, citrin

7 MÉRLEG A Mérleg jegy által uralt testrészek: lumbális ( ágyéktáji ) csigolyák, vesék (a keresztcsont azonban a Skorpióhoz tartozik), nőknél a petefészek, férfiaknál a herék. Uralkodó bolygója, a Vénusz által uralt testrészek: A vesék, valamint a herék és a petefészek, a szervezet mirigyes sejtállománya, elsősorban mirigyrendszere, kötőszövetrendszer, különös tekintettel a zsír-raktározásra, továbbá a szervezet kiválasztó rendszere, elsősorban a vesék, a bőr, a bal mell. A belső elválasztású mirigyek Vénusz és Plútó analógiával azonosak. Születési idejéből adódóan a betegségei lehetnek: fejfájás, egyensúly zavarok, vese és hólyag problémák, derékfájás, mozgásszervi panaszok, visszérgyulladás Fontosabb gyógyító kristályai a jade, tűzopál, ametiszt, hegyikristály, rózsakvarc, aventurin SKORPIÓ A Skorpió jegy által uralt testrészek: végbél, prosztata, női szervek, petefészek, vastagbél, vesemedence, orr, genitáliák, keresztcsont Uralkodó bolygója, a Plútó által uralt testrészek: húgyhólyag, ivarszervek, végbél Születési idejéből adódóan a betegségei lehetnek: Nemi szervek betegségei, felfázás, petefészek-gyulladás, ciszta, kiválasztási szervek zavarai, allergia, kinövések. A vesék, különösen a mellékvesék megbetegedései, valamint a húgyhólyag és a húgyvezetékek betegségei. Mivel az orr is a Skorpióhoz tartozik (mint a lényegi igazságokat kereső-kutató szaglás, szimatolás szerve), az orrpolip és az orrhurut is jellemző rá. Fontosabb gyógyító kristályai a thulit, krizopráz, topáz, berill, citrin, achát, aventurin, ametiszt, hematit NYILAS A Nyilas jegy által uralt testrészek: máj, csípő, comb, felkar, ízületek, ülőidegek Uralkodó bolygója, a Jupiter által uralt testrészek: máj, idegrendszer, a hallószervek Születési idejéből adódóan a betegségei lehetnek: máj problémák, növekedéssel kapcsolatos problémák, sportbalesetek, izomhúzódás, ízületi gyulladás, isiász, köszvény Fontosabb gyógyító kristályai a füstkvarc, csaroit, dioptáz, rubin, vörös kalcit

8 BAK A Bak jegy által uralt testrészek: térd, csontok, ízületek, inak és ínszalagok, bőr, fogak, lép, haj Uralkodó bolygója, a Szaturnusz által uralt testrészek: csontrendszer Születési idejéből adódóan a betegségei lehetnek: reuma, csontritkulás, idegzsába, térdízületek kopása, fogínygyulladás, pikkelysömör, ekcéma, köszvény Fontosabb gyógyító kristályai a sztibnit (antimonit), fluorit, kalcit, aragonit, azurit, jade, katedrális kvarc, borosyán Figyelem! A sztibnit mérgező, ezért belsőleg nem használható! Elixírt csak információ átadással készítünk belőle! VÍZÖNTŐ A Vízöntő jegy által uralt testrészek: alsó lábszár, boka, a keringési rendszer és a tobozmirigy Uralkodó bolygói, a Szaturnusz és az Uránusz által uralt testrészek: idegrendszer, keringési rendszer, könyök, Achilles ín, vénák, visszerek, teljes érrendszer, sípcsont, boka Születési idejéből adódóan a betegségei lehetnek: idegbetegségek, ritmuszavarok, bokatörés és egyéb balesetek, visszér betegségek, magas vérnyomás, érgyulladás, hormonproblémák, pánikbetegség, alvászavarok Fontosabb gyógyító kristályai a holdkő, ametiszt, hematit, heliotrop, borostyán, karneol, HALAK A Halak jegy által uralt testrészek: boka, lábfej, talp, lábujjak, nyirokcsomók, agyalapi mirigy, tobozmirigy, nyirokrendszer. Uralkodó bolygói, a Neptunusz és a Jupiter által uralt testrészek, szervek: anyagcsere, növekedés (súlyban is), máj, keringési rendszer. Születési idejéből adódóan a betegségei lehetnek: orvosilag nehezen diagnosztizálható, rejtélyes betegségek, függőségek, allergiák, légúti problémák, vízvisszatartás, bokadagadás, veseproblémák, nyirokcsomók problémája, vérszegénység, alkoholizmus, drogfüggőség, mirigyek rendellenességei (tobozmirigy), tüdő nyákosodása. Fontosabb gyógyító kristályai a holdkő, füstkvarc, lepidolit, fluorit, jade, hegyikristály, jáspis, amazonit

9 Végére értünk a 12 állatövi jegynek, ami megmutatja neked is, mire ügyelj, ha az egészségedet fenn kívánod tartani. Amit ebben az e-bookban olvastál, az csak egy kis töredéke Kristályterápiák tanfolyamunknak. Mint olvashattad, egy kőnél fontosnak tartottam felhívni a figyelmet, hogy bár gyógyhatása egyedülálló és szinte pótolhatatlan óvatosan kell bánni vele, mert mérgező. Több ilyen kövünk is van, amit érdemes használni, de fokozott figyelmet igényelnek. Hogyan lehet mégis, hogy használjuk ezeket a köveket? És hogy alkalmazzuk őket? Hogyan gyógyítsuk meg magunkat, vagy másokat a felsorolt kövekkel? Ha szeretnél ebbe a tudásba mélyebben belemerülni, Kristályterápiák 3 moduljában ennél sokkal több kérdésre megkapod a választ! Szeretettel kívánom, hogy tapasztald és élvezd Te is a gyógyító kövek, kristályok csodálatos energiáit! Molnár Ágnes

Kezelés típusai. Ingerlő: Rövid idejű Erős Manipulatív. Gátló Hosszú idejű Gyenge Kevés manipuláció. Szúrás mélysége: Pont helye határozza meg

Kezelés típusai. Ingerlő: Rövid idejű Erős Manipulatív. Gátló Hosszú idejű Gyenge Kevés manipuláció. Szúrás mélysége: Pont helye határozza meg Meridián 4-8 Repetíció Kezelés típusai Ingerlő: Rövid idejű Erős Manipulatív Gátló Hosszú idejű Gyenge Kevés manipuláció Szúrás mélysége: Pont helye határozza meg Tüdő meridián Forráspont: 1. Tonizáló

Részletesebben

A csakra szó szankszrit eredetű, amely India és a Himalája ősi szent nyelve volt.

A csakra szó szankszrit eredetű, amely India és a Himalája ősi szent nyelve volt. A csakra szó szankszrit eredetű, amely India és a Himalája ősi szent nyelve volt. A csakrákon múlik testi jólétünk, érzelmi egyensúlyunk és szellemi tisztánlátásunk.közvetítő szerepet töltenek be, megszűrik

Részletesebben

A drágakőterápia módszerei

A drágakőterápia módszerei A drágakőterápia módszerei A féldrágakövek használata kortól-nemtől függetlenül mindenkire üdítően hat. Kisgyermekek, terhesség, komolyabb betegségek esetén is használhatóak, amikor más terápiák (fitoterápia,

Részletesebben

Létezik egy nyelv melyet a világon mindenhol egyformán beszélnek!

Létezik egy nyelv melyet a világon mindenhol egyformán beszélnek! ! Létezik egy nyelv melyet a világon mindenhol egyformán beszélnek! Bár Jó estét kívánok! helyett nem mondhatjuk azt, hogy százhuszonhárom ettől függetlenül számokkal bármit kifejezhetünk, beleértve az

Részletesebben

ORVOSI KÉZIKÖNYV. Magyar ハンガリー 語

ORVOSI KÉZIKÖNYV. Magyar ハンガリー 語 ORVOSI KÉZIKÖNYV Magyar ハンガリー 語 Az orvosnak Nem értem a japán orvosi kifejezéseket, ezért ezt a kézikönyvet használva szeretném leírni a tüneteim. Személyes Adatok Mai dátum Év Hónap Nap Név Keresztnév

Részletesebben

minden színben, sávokkal színtelen, zöld, barna vagy vörös berakódásokkal kékeszöld, vagy pirosaslila

minden színben, sávokkal színtelen, zöld, barna vagy vörös berakódásokkal kékeszöld, vagy pirosaslila Achát minden színben, sávokkal Mohaachát színtelen, zöld, barna vagy vörös berakódásokkal Alexandrit kékeszöld, vagy pirosaslila Amazonit zöld, kékeszöld Ametiszt ibolyalila, halvány pirosaslila Andaluzit

Részletesebben

2390-06 Masszázs alapozás követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai

2390-06 Masszázs alapozás követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai 1. feladat Ön azt a feladatot kapta a munkahelyén, hogy készítsen kiselőadást a sejtek működésének anatómiájáról - élettanáról! Előadása legyen szakmailag alátámasztva, de a hallgatók számára érthető!

Részletesebben

Betegség Katalógus / Krankheitskatalog / Disease Catalog - Az Élet Háza Tata

Betegség Katalógus / Krankheitskatalog / Disease Catalog - Az Élet Háza Tata 1 Achilles ín szakadás utáni rehabilitáció 50% 50% 80% 0% 0% 20% 50% 10% 10% 2 Ágyékhúzódás 50% 80% 50% 0% 0% 20% 80% 0% 0% 3 Agyi vérellátás zavarai 0% 0% 80% 20% 0% 10% 50% 0% 0% 4 Agyvérzés utáni regeneráció

Részletesebben

KEZDŐ AKUPUNKTÚRÁS KÉZIKÖNYV

KEZDŐ AKUPUNKTÚRÁS KÉZIKÖNYV KEZDŐ AKUPUNKTÚRÁS KÉZIKÖNYV Olvassa el figyelmesen a kézikönyv használata előtt az akupunktúra használatára vonatkozó figyelmeztetéseket es útmutatásokat! Ahol az (M) betű jelenik meg, szükséges az orvosi

Részletesebben

GÖNCÖL SZELLEMTUDOMÁNYI SZABADEGYETEM 2012/ TAVASZ - ÓRAREND

GÖNCÖL SZELLEMTUDOMÁNYI SZABADEGYETEM 2012/ TAVASZ - ÓRAREND 02.06. 02.07. 02.08. 02.09. 02.11. -II.-III. A hermetikus asztrológia 2. Az energiák funkciójuk szerinti elhelyezkedése - légzőgyakorlatok A test csatornái - légzőgyakorlatok - a 7 világhoz tartozó 02.13.

Részletesebben

A táblázatból látható, hogy a magyar és külföldi felhasználók tapasztalatai szerint mely állapotok esetében milyen termékek váltak be.

A táblázatból látható, hogy a magyar és külföldi felhasználók tapasztalatai szerint mely állapotok esetében milyen termékek váltak be. A táblázatból látható, hogy a magyar és külföldi felhasználók tapasztalatai szerint mely állapotok esetében milyen termékek váltak be. Egészségi probléma Afta Allergia (légúti) Allergia (bőr), ekcéma Allergia

Részletesebben

A só- és színterápiáról röviden

A só- és színterápiáról röviden A só- és színterápiáról röviden A sóterápia Az ember arany nélkül tud élni, de só nélkül nem. - Cassiodorus 1 Történelem A terápia kezdete a sóbányákban és sóbarlangokban dolgozó emberektıl eredeztethetı,

Részletesebben

Tapasztalati táblázat az energy termékek használatához

Tapasztalati táblázat az energy termékek használatához Termékkatalógus Tapasztalati táblázat az energy termékek használatához Afta Allergia (légúti) Allergia (bőr), ekcéma Allergia (étel) Alvászavar, felébredés Alvászavar, nehéz elalvás Alzheimer-kór Anorexia

Részletesebben

Eredmények. Név: Test(férfi) Születésnap: Dátum: Szív és érrendszer Vér sűrűség

Eredmények. Név: Test(férfi) Születésnap: Dátum: Szív és érrendszer Vér sűrűség Név: Test(férfi) Születésnap: 1980-01-01 Dátum: 2016-10-27 Eredmények Szív és érrendszer Vér sűrűség 48.264-65.371 68.268 + Szív és érrendszer Koleszterin 56.749-67.522 65.679 - Szív és érrendszer Vérzsír

Részletesebben

D. A. Gorgiladze R. N. Pinajev. Vándor Anna fordítása

D. A. Gorgiladze R. N. Pinajev. Vándor Anna fordítása Az NPCRIZ termékek komplex alkalmazása D. A. Gorgiladze R. N. Pinajev Vándor Anna fordítása Tartalomjegyzék A szív- és érrendszer patológiája...4 Arteriális hypertensio, neurocirkulatiós dystonia... 4

Részletesebben

Buzsáki Gábor: Az életed kiszámolható!

Buzsáki Gábor: Az életed kiszámolható! Minden jog fenntartva 2015 www.asztropatika.hu 1 Ha egy problémával sokat foglalkozol, előbb-utóbb rátalálsz a megoldásra! Pontosan úgy, ahogyan ez lassan már 20 éve velem is történt a személyes tanácsadásaim

Részletesebben

Személyes Testanalízis füzet

Személyes Testanalízis füzet testsúly 150 140 130 120 110 100 90 80 70 60 50 40 Testsúlya alakulása az életkor szerint 20év 30év 40év 50év 60év 70év 80év A leadni kívánt kilók mennyisége:... kg Az eredmény eléréséhez szükséges hónapok

Részletesebben

Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium M E G O L D Ó L A P. szakmai írásbeli vizsga. Reflexológus szak. 2003. május 20.

Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium M E G O L D Ó L A P. szakmai írásbeli vizsga. Reflexológus szak. 2003. május 20. Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium M E G O L D Ó L A P szakmai írásbeli vizsga Reflexológus szak 2003. május 20. 2 T Á J É K O Z T A T Ó az értékelő tanár részére A vizsgázó csak a kiosztott

Részletesebben

M E G O L D Ó L A P. Egészségügyi Minisztérium

M E G O L D Ó L A P. Egészségügyi Minisztérium Egészségügyi Minisztérium Szolgálati titok! Titkos! Érvényességi idő: az írásbeli vizsga befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Vízvári László A minősítő beosztása: főigazgató M E G O L D Ó L A P szakmai

Részletesebben

Mindegyik lemezke tüskés szerkezetű, a tüskék kúp alakúak és magasságuk egyenként 0,6 cm.

Mindegyik lemezke tüskés szerkezetű, a tüskék kúp alakúak és magasságuk egyenként 0,6 cm. A QMED Akupresszúrás matrac ÉS PÁRNA egy praktikus, esztétikus egészségmegőrző eszköz, mely 100 % organikus pamutból és mérgező anyagoktól mentes ABS műanyagból készült. A matrac hossza 67 cm, szélessége

Részletesebben

GÖNCÖL SZELLEMTUDOMÁNYI SZABADEGYETEM 2014/ TAVASZ - ÓRAREND

GÖNCÖL SZELLEMTUDOMÁNYI SZABADEGYETEM 2014/ TAVASZ - ÓRAREND 02.10. 02.11. 02.12. 02.13. 02.15. TANÉVNYITÓ JÓGA -HALADÓ 15.00 16.20 -II.-III A hermetikus asztrológia 2. Az energiák funkciójuk szerinti elhelyezkedése - légzőgyakorlatok A test csatornái - légzőgyakorlatok

Részletesebben

III. NAPFONAT CSAKRA (Manipura)

III. NAPFONAT CSAKRA (Manipura) III. NAPFONAT CSAKRA (Manipura) A köldök fölött kb. kétujjnyira találod. Amikor ideges vagy, vagy félsz, itt szorul össze, ide szoktad tenni a tenyered. Az életünk harmadik hétéves ciklusa, a 14-21 éves

Részletesebben

GÖNCÖL SZELLEMTUDOMÁNYI SZABADEGYETEM 2012/ TAVASZ - ÓRAREND

GÖNCÖL SZELLEMTUDOMÁNYI SZABADEGYETEM 2012/ TAVASZ - ÓRAREND 02.06. 02.07. 02.08. 02.09. 02.11. -II.-III. A hermetikus asztrológia 2. Az energiák funkciójuk szerinti elhelyezkedése - légzőgyakorlatok A test csatornái - légzőgyakorlatok - a 7 világhoz tartozó 02.13.

Részletesebben

Kálmán Eszter SZINASZTRIA. Kapcsolatok az asztrológia tükrében

Kálmán Eszter SZINASZTRIA. Kapcsolatok az asztrológia tükrében Kálmán Eszter SZINASZTRIA Kapcsolatok az asztrológia tükrében Előszó Önmagunkra a kapcsolataink tükrében látunk rá a legjobban: kik vagyunk valójában, mi a Sorsunk, mikor, kivel mi a feladatunk. Mind olyan

Részletesebben

Lux Plus PROGRAMKÖNYV

Lux Plus PROGRAMKÖNYV Lux Plus PROGRAMKÖNYV A programcsomagok használatáról A készülék programcsomagjait alkalmazhatja egészséges állapotban, a közérzet javítására vagy az egészségügyi problémák, balesetek, sérülések esetén,

Részletesebben

DR. IMMUN Egészségportál

DR. IMMUN Egészségportál Lábmasszázs Lábmasszázs A lábmasszázs más néven reflexológia egy õsi gyógymód, ami azon az elven alapul, hogy a test összes szerve energiacsatornákon keresztül össze van kötve úgynevezett "kioldópontokkal",

Részletesebben

GÖNCÖL SZELLEMTUDOMÁNYI SZABADEGYETEM 2013/ TAVASZ - ÓRAREND

GÖNCÖL SZELLEMTUDOMÁNYI SZABADEGYETEM 2013/ TAVASZ - ÓRAREND 01.07. 01.08. 01.09. 01.10. 01.12. 18.00 19.30 10.00 14.00 JÓGA Barna Gáborral GYÓGYÁSZAT- ÉLETTAN (nyílt óra, bárki csatlakozhat) Feng shui tanfolyam Feng shui és lakberendezés 01.19. Lakásunk helyszíni

Részletesebben

IX. MELLÉKLET. Európai Uniós kérdőív és anamnézis munkaköri alkalmassági vizsgálathoz. Fontos figyelmeztetés a pályázók számára

IX. MELLÉKLET. Európai Uniós kérdőív és anamnézis munkaköri alkalmassági vizsgálathoz. Fontos figyelmeztetés a pályázók számára IX. MELLÉKLET Európai Uniós kérdőív és anamnézis munkaköri alkalmassági vizsgálathoz Fontos figyelmeztetés a pályázók számára A PÁLYÁZÓ MUNKAKÖRI ALKALMASSÁGI VIZSGÁLATA KIZÁRÓLAG ABBAN AZ ESETBEN VÉGEZHETŐ

Részletesebben

VitaHelp Integratív Egészségközpont Diagnosztikai vizsgálatsor

VitaHelp Integratív Egészségközpont Diagnosztikai vizsgálatsor VitaHelp Integratív Egészségközpont Diagnosztikai vizsgálatsor 1. Non-invazív vérmérés Tűszúrás nélkül képes a hagyományos vérvételnél kapott leletnél lényeges több fontos egészség-paraméter meghatározására.

Részletesebben

Affidea Diagnosztika Kft Január 1-jétől ÖSSZESÍTETT ÁRLISTA

Affidea Diagnosztika Kft Január 1-jétől ÖSSZESÍTETT ÁRLISTA Affidea Diagnosztika Kft. 2019. Január 1-jétől ÖSSZESÍTETT ÁRLISTA Az árlistában feltüntetett árak forintban és euróban értendő bruttó árak. RÖNTGEN KÓRHÁZI KÖZPONTOK EUR Röntgen felvétel testtájanként

Részletesebben

Előző betegségek, jelenleg is kezelt idült betegségek Jelenlegi gyógyszeres és nem gyógyszeres kezelés

Előző betegségek, jelenleg is kezelt idült betegségek Jelenlegi gyógyszeres és nem gyógyszeres kezelés Előző betegségek, jelenleg is kezelt idült betegségek Jelenlegi gyógyszeres és nem gyógyszeres kezelés (ADATLAP KEDVTELÉSI LÉGZŐKÉSZÜLÉKES BÚVÁROK VIZSGÁLATÁHOZ) A búvár neve: Születési dátuma: Jelenleg

Részletesebben

Felkészülés: Berger Józsefné Az ember című tankönyvből és Dr. Lénárd Gábor Biologia II tankönyvből.

Felkészülés: Berger Józsefné Az ember című tankönyvből és Dr. Lénárd Gábor Biologia II tankönyvből. Minimum követelmények biológiából Szakkközépiskola és a rendes esti gimnázium számára 10. Évfolyam I. félév Mendel I, II törvényei Domináns-recesszív öröklődés Kodomináns öröklődés Intermedier öröklődés

Részletesebben

3. Általános egészségügyi ismeretek az egyes témákhoz kapcsolódóan

3. Általános egészségügyi ismeretek az egyes témákhoz kapcsolódóan 11. évfolyam BIOLÓGIA 1. Az emberi test szabályozása Idegi szabályozás Hormonális szabályozás 2. Az érzékelés Szaglás, tapintás, látás, íz érzéklés, 3. Általános egészségügyi ismeretek az egyes témákhoz

Részletesebben

M E G O L D Ó L A P. Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet 1085 Budapest, Horánszky u. 15.

M E G O L D Ó L A P. Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet 1085 Budapest, Horánszky u. 15. Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet 1085 Budapest, Horánszky u. 15. M E G O L D Ó L A P írásbeli vizsga Reflexológusok részére 2001. február 22. 2 T Á J É K O Z T A T Ó az értékelő tanár részére

Részletesebben

Az elhízás, a bulimia, az anorexia. Az elhízás

Az elhízás, a bulimia, az anorexia. Az elhízás Az elhízás, a bulimia, az anorexia Az elhízás Elhízás vagy túlsúlyosság elhízás a testsúly a kívánatosnál 20%-kal nagyobb túlsúlyosság a magasabb testsúly megoszlik az izmok, csontok, zsír és víz tömege

Részletesebben

HD ,06 M 5911 K

HD ,06 M 5911 K Bolygó Távolság(AU) Excentricitás Tömeg(Jup.) Tömeg(Nep.) Tömeg(Föld) Sugár(Jup.) Sugár(Nep.) Sugár(Föld) Inklináció( ) Merkúr 0,387 0,206 0,00017 0,0032 0,055 0,0341 0,099 0,382 3,38 Vénusz 0,723 0,007

Részletesebben

2015/10/07 11:03 1/6 Ászanák

2015/10/07 11:03 1/6 Ászanák 2015/10/07 11:03 1/6 Ászanák < Jóga Ászanák Az ászanák statikus gyakorlatok, amelyek húzzák, nyújtják és erősítik az izmokat. Az ászanák elvégzésének célja minél több izomcsoport megmozgatása. Amikor elkezdesz

Részletesebben

Összetétele: 2. oldal

Összetétele: 2. oldal Gynex Bioinformációs, komplex gyógynövény-koncentrátum 15-féle gyógynövényből. Kiemelt hatásterületei: hormonrendszer, nőgyógyászati panaszok, lelki instabilitás, alkalmazkodás a megváltozott körülményekhez.

Részletesebben

Tanmenet. Csoport életkor (év): 14 Nagyné Horváth Emília: Biológia 13-14 éveseknek Kitöltés dátuma (év.hó.nap): 2004. 09. 10.

Tanmenet. Csoport életkor (év): 14 Nagyné Horváth Emília: Biológia 13-14 éveseknek Kitöltés dátuma (év.hó.nap): 2004. 09. 10. Tanmenet Iskola neve: IV. Béla Általános Iskola Iskola címe: 3664 Járdánháza IV: Béla út 131. Tantárgy: Biológia Tanár neve: Tóth László Csoport életkor (év): 14 Tankönyv Nagyné Horváth Emília: Biológia

Részletesebben

JÖVŐKÉP az ELKÖVETKEZENDŐ SZÁZADOKRA

JÖVŐKÉP az ELKÖVETKEZENDŐ SZÁZADOKRA JÖVŐKÉP az ELKÖVETKEZENDŐ SZÁZADOKRA A XXI. században a világbéke megvalósul, 300 évig fog tartani. A Földön hatalmas földrajzi változások mennek végbe, a tudományos fejlődés lesz a legszembetűnőbb. Majdnem

Részletesebben

Mozgásszervi panaszok a gyógyfürdőkben - homeopátiás gyógyítás

Mozgásszervi panaszok a gyógyfürdőkben - homeopátiás gyógyítás Mozgásszervi panaszok a gyógyfürdőkben - III. Orvosi Wellness Konferencia Dr. Zarándi Ildikó Belgyógyász, homeopátiás orvos Igazgató, CEDH Hungária Homeopátiás Oktató Szervezet Elnök, Magyar klinikai Homeopátiás

Részletesebben

ELHÍZÁS KONZULTÁCIÓS KÉRDŐÍV

ELHÍZÁS KONZULTÁCIÓS KÉRDŐÍV ELHÍZÁS KONZULTÁCIÓS KÉRDŐÍV Kedves páciensem, kérem, válaszoljon részletesen minden kérdésre, mielőtt a tanácsadást elkezdenénk. Eljövetelének motivációja: barátok, ismerősök ajánlása önálló kezdeményezés

Részletesebben

Magyarországi Evangélikus Egyház Sztehlo Gábor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium

Magyarországi Evangélikus Egyház Sztehlo Gábor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium Témakörök Biológia Osztályozó vizsgákhoz 2012/2013 9. Természettudományos Osztálya-kémia tagozat A növények életműködései Légzés és kiválasztás Gázcserenylások működése Növényi párologtatás vizsgálata

Részletesebben

Mozgásszervi fogyatékossághoz vezető kórképek

Mozgásszervi fogyatékossághoz vezető kórképek Mozgásszervi fogyatékossághoz vezető kórképek Dr Élő György Miért szükséges ismeretek ezek? Tudni kell a funkció károsodás okát, ismerni a beteg általános állapotát, hogy testi, szellemi és lelki állapotának

Részletesebben

Egészségügyi Szociális és Családügyi Minisztérium M E G O L D Ó L A P. írásbeli vizsga Reflexológusok részére 2004. május 18.

Egészségügyi Szociális és Családügyi Minisztérium M E G O L D Ó L A P. írásbeli vizsga Reflexológusok részére 2004. május 18. Egészségügyi Szociális és Családügyi Minisztérium M E G O L D Ó L A P írásbeli vizsga Reflexológusok részére 2004. május 18. 2 T Á J É K O Z T A T Ó az értékelő tanár részére A vizsgázó csak a kiosztott

Részletesebben

Magyar Táncművészeti Főiskola Nádasi Ferenc Gimnáziuma. Mozgásanatómia. Mozgásanatómia

Magyar Táncművészeti Főiskola Nádasi Ferenc Gimnáziuma. Mozgásanatómia. Mozgásanatómia Magyar Táncművészeti Főiskola Nádasi Ferenc Gimnáziuma Mozgásanatómia Mozgásanatómia 9. évfolyam A 9. évfolyamon az intézményünk profiljának megfelelő tantárgy, a mozgásanatómia kerül bevezetésre. A mozgásanatómia

Részletesebben

Kezelések cukorbetegség esetén. Glükóz intolerancia és a cukorbetegség kialakulásának megelőzése

Kezelések cukorbetegség esetén. Glükóz intolerancia és a cukorbetegség kialakulásának megelőzése Kezelések cukorbetegség esetén Alkalmazható készülék: Triomed Antidiabetikus sugárzója A sugárzó működési ideje: 13 perc A sugárzó frekvenciája a hasnyálmirigy sejtjei- és az inzulinfüggő szövetek receptormezői

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Az Ultralieve Pro készülék...2. Az ultrahang előnyös hatásai...2. Milyen problémák kezelésére használható a készülék...

Tartalomjegyzék. Az Ultralieve Pro készülék...2. Az ultrahang előnyös hatásai...2. Milyen problémák kezelésére használható a készülék... Tartalomjegyzék Az Ultralieve Pro készülék...2 Az ultrahang előnyös hatásai...2 Milyen problémák kezelésére használható a készülék...2 A készüléket tilos használni...3 Az Ultralieve Pro részei...4 Az ultrahang

Részletesebben

Egyensúly-karkötő. Teremts egyensúlyt önmagadban, kapcsolataidban és pénzügyeidben! Az egyensúlyra való törekvés, megvalósul ez elemeknél

Egyensúly-karkötő. Teremts egyensúlyt önmagadban, kapcsolataidban és pénzügyeidben! Az egyensúlyra való törekvés, megvalósul ez elemeknél Egyensúly-karkötő Teremts egyensúlyt önmagadban, kapcsolataidban és pénzügyeidben! Az egyensúlyra való törekvés, megvalósul ez elemeknél A Fa táplálja a Tüzet, a Tűz létrehozza a Földet (hamu), a Föld

Részletesebben

Dr. Fábián Emília, PhD

Dr. Fábián Emília, PhD Hormonhiánya van? PROGESZTERON JELEK ÉS TÜNETEK SOHA MINDIG 1. A melleim nagyok. Közvetlen környezetem arra panaszkodik, hogy ideges és izgatott vagyok. 3. Ideges vagyok. 4. Éberen és nyugtalanul alszom.

Részletesebben

M E G O L D Ó L A P. Nemzeti Erőforrás Minisztérium. Korlátozott terjesztésű!

M E G O L D Ó L A P. Nemzeti Erőforrás Minisztérium. Korlátozott terjesztésű! Nemzeti Erőforrás Minisztérium Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. főigazgató-helyettes M E G O L D Ó L A P szakmai

Részletesebben

Hippocampus Intezet. ÖT-ELEMTAN képzés Budapesten

Hippocampus Intezet. ÖT-ELEMTAN képzés Budapesten Hippocampus Intezet ÖT-ELEMTAN képzés Budapesten Idõpont: 2008. április 11-12-13. Részvételi díj: 15. 000 Ft/ nap; az elsõ nap ingyenes /konzultáció/ A tanfolyam célja A bioenergetikai folyamatok szisztematikus

Részletesebben

Alapvetően három lehetőség van a műtéti érzéstelenítésre:

Alapvetően három lehetőség van a műtéti érzéstelenítésre: KEDVES BETEGÜNK! Az Ön gyógyulása érdekében műtéti beavatkozásra van szükség. A tervezett beavatkozás a megfelelő műtéti érzéstelenítés (anesztézia) nélkül nem végezhető el. Kérem, engedje meg, hogy ezzel

Részletesebben

Az orvosnál Orvosi ügyintézés Ajánlott szűrővizsgálatok

Az orvosnál Orvosi ügyintézés Ajánlott szűrővizsgálatok Down Alapítvány TÁMOGATOTT ÜGYINTÉZÉS 1145 Budapest, Amerikai út 14. Tel.: (061) 363-63-53 e-mail: down@downalapitvany.hu Az orvosnál Orvosi ügyintézés Ajánlott szűrővizsgálatok Milyen esetekben fordulunk

Részletesebben

Yoga anatómia és élettan

Yoga anatómia és élettan Yoga anatómia és élettan Áttekintés Csont és ízülettan I. (felső végtag) Fábián Eszter (eszter.fabian@aok.pte.hu) 2015.08.15. Anatómia és Élettan 1. Csonttan 1. Keringés 2. Ízülettan 2. Légzés 3. Izomtan

Részletesebben

Stresszkezelés a munkahelyen és a magánéletben

Stresszkezelés a munkahelyen és a magánéletben Stresszkezelés a munkahelyen és a magánéletben Melyik okozhat stresszt? Bevezető A stressz olyan mint a borivás: kis mennyiségben jótékony hatása van, motivál és élénkebbé tesz. A túlzott és folyamatos

Részletesebben

Helyettesítő. kérdőív TÁRKI. 1 hullám EGÉSZSÉG KUTATÁS. A válaszadás önkéntes! Család sorszáma. Kire vonatkozó adatokat tartalmaz ez a kérdőív?

Helyettesítő. kérdőív TÁRKI. 1 hullám EGÉSZSÉG KUTATÁS. A válaszadás önkéntes! Család sorszáma. Kire vonatkozó adatokat tartalmaz ez a kérdőív? Család sorszáma Kire vonatkozó adatokat tartalmaz ez a kérdőív? TÁRKI EGÉSZSÉG KUTATÁS Egyén sorszáma A válaszoló személy sorszáma 1 hullám Helyettesítő kérdőív 1997 A válaszadás önkéntes! Település neve:...

Részletesebben

MÓDOSULT KEMOTERÁPIÁS PROTOKOLLOK

MÓDOSULT KEMOTERÁPIÁS PROTOKOLLOK MÓDOSULT KEMOTERÁPIÁS PROTOKOLLOK (2011. január 1-től) 7515* Kemoterápia, bevacizumab+folfox4 protokoll szerint... 1 7518* Kemoterápia, bevacizumab+xeliri protokoll szerint... 3 (2011. július 1-től) 7271*

Részletesebben

A változó jegyek a mindennapi életben

A változó jegyek a mindennapi életben Gázmár László: A változó jegyek a mindennapi életben Március közepén hívott fel Dr. Janák Lajos, hogy tartsak egy rövid előadást a Fészekben. Hirtelen, a Neptunusz tartós, Halak-béli uralmára, meg a világ

Részletesebben

Rákellenes Világnap Daganatos megbetegedések alakulása Tolna megyében A bonyhádi Egészségfejlesztési Iroda (EFI) összeállítása

Rákellenes Világnap Daganatos megbetegedések alakulása Tolna megyében A bonyhádi Egészségfejlesztési Iroda (EFI) összeállítása Rákellenes Világnap 2017.02..04. Daganatos megbetegedések alakulása Tolna megyében A bonyhádi Egészségfejlesztési Iroda (EFI) összeállítása 2000 februárjában Párizsban tartották az első rákellenes világkongresszust.

Részletesebben

Dankovics Gergely. Dr. Barna István MÁESZ ÚJDONSÁGOK 2019 MAGYARORSZÁG ÁTFOGÓ EGÉSZSÉGVÉDELMI SZŰRŐPROGRAMJA

Dankovics Gergely. Dr. Barna István MÁESZ ÚJDONSÁGOK 2019 MAGYARORSZÁG ÁTFOGÓ EGÉSZSÉGVÉDELMI SZŰRŐPROGRAMJA NÉPEGÉSZSÉGÜGYI PREVENCIÓ MAGYARORSZÁGON Dankovics Gergely Programigazgató Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja 2010-2020-2030 Dr. Barna István Szakmai Bizottság elnöke Magyarország átfogó

Részletesebben

Az elhízás hatása az emberi szervezetre. Dr. Polyák József Pharmamedcor Kardiológiai Szakambulancia 1137. Budapest, Katona J. u. 27.

Az elhízás hatása az emberi szervezetre. Dr. Polyák József Pharmamedcor Kardiológiai Szakambulancia 1137. Budapest, Katona J. u. 27. Az elhízás hatása az emberi szervezetre Dr. Polyák József Pharmamedcor Kardiológiai Szakambulancia 1137. Budapest, Katona J. u. 27. Melyek az élő szervezet elemi életjelenségei közül minőségében testtömeg

Részletesebben

Szívünk egészsége. Olessák Ágnes anyaga 2010.03.23.

Szívünk egészsége. Olessák Ágnes anyaga 2010.03.23. Szívünk egészsége Olessák Ágnes anyaga 2010.03.23. Egészséges szív és érrendszer Táplálékod legyen orvosságod, és ne gyógyszered a táplálékod Hippokratesz A szív működése Jobb kamra, pitvarkisvérkör CO2

Részletesebben

I. GYÖKÉRCSAKRA (Muladhara)

I. GYÖKÉRCSAKRA (Muladhara) I. GYÖKÉRCSAKRA (Muladhara) A gerincoszlop alján, a farokcsontnál helyezkedik el. Kifejezetten az anyagi világhoz kötődő minden kapcsolódásunk csakrája. A pénz, a pénzkereset, azaz a munka, az otthon,

Részletesebben

Dohányzik? Igen Nem Ha igen, naponta mennyit? 6. Mikor kezdődött a fájdalma? Körülményei? pl. baleset, betegség, egyéb

Dohányzik? Igen Nem Ha igen, naponta mennyit? 6. Mikor kezdődött a fájdalma? Körülményei? pl. baleset, betegség, egyéb BETEGKÉRDŐÍV Személyes adatok Páciens neve: Születési neve: Email címe: TAJ-kártya száma: Születési dátum: Telefon / Mobil: Hozzátartozó neve, telefonos elérhetősége: Hozzájárulok, hogy emailen kommunikáljunk?

Részletesebben

Újpesti Bródy Imre Gimnázium és Ál tal án os Isk ola

Újpesti Bródy Imre Gimnázium és Ál tal án os Isk ola Újpesti Bródy Imre Gimnázium és Ál tal án os Isk ola 1047 Budapest, Langlet Valdemár utca 3-5. www.brody-bp.sulinet.hu e-mail: titkar@big.sulinet.hu Telefon: (1) 369 4917 OM: 034866 10. évfolyam Osztályozóvizsga

Részletesebben

MID SEASON SALE CSAK MOST! AKÁR 30%-KAL ALACSONYABB ÁRAK

MID SEASON SALE CSAK MOST! AKÁR 30%-KAL ALACSONYABB ÁRAK MID SEASON SALE CSAK MOST! AKÁR 30%-KAL ALACSONYABB ÁRAK 1 MID SEASON SALE A KOLLEKCIÓ LEÁRAZÁSA Fedezze fel különleges ajánlatunkat! 2018. március 29-től a készlet erejéig a kifutó ékszerek kedvezményes

Részletesebben

{ Budapest, 2015. április 16 16--17. A SZOLGÁLTATÓK (SEGÍTŐK) JÓ KÖZÉRZETE avagy: ki segít a segítőknek? Kineziológiával a jó közérzetért Mindenki azzal foglalkozik, hogy mit tud kínálni a kliensnek/ügyfélnek/vendégnek.

Részletesebben

hasznalati.qxp 2008.06.25. 13:34 Page 1 jade köves kézi masszázs GYVM3 Használati útmutató Használat elõtt figyelmesen olvassa el a tájékoztatót!

hasznalati.qxp 2008.06.25. 13:34 Page 1 jade köves kézi masszázs GYVM3 Használati útmutató Használat elõtt figyelmesen olvassa el a tájékoztatót! hasznalati.qxp 2008.06.25. 13:34 Page 1 jade köves kézi masszázs GYVM3 Használati útmutató Használat elõtt figyelmesen olvassa el a tájékoztatót! hasznalati.qxp 2008.06.25. 13:34 Page 2 A JADE KÕ A jade

Részletesebben

SanoCenter PROGRAMKÖNYV

SanoCenter PROGRAMKÖNYV SanoCenter PROGRAMKÖNYV A programcsomagok használatáról A készülék programcsomagjait alkalmazhatja egészséges állapotban, a közérzet javítására vagy az egészségügyi problémák, balesetek, sérülések esetén,

Részletesebben

A betegségek szimbólumai Szerző: Dr. Kacsó Kornélia

A betegségek szimbólumai Szerző: Dr. Kacsó Kornélia A betegségek szimbólumai Szerző: Dr. Kacsó Kornélia Oly sok ember szenved különböző betegségben, s képtelen megtalálni a megfelelő utat a megoldáshoz. Minden egyes betegség életünk egyik megoldatlan problémájára

Részletesebben

Dr. habil. Czupy Imre

Dr. habil. Czupy Imre AZ ERDŐ- ÉS VADGAZDÁLKODÁSBAN ELŐFORDULÓ ERGONÓMIAI KOCKÁZATOK ÉS AZ ÁLTALUK OKOZOTT MOZGÁSSZERVI MEGBETEGEDÉSEK Dr. habil. Czupy Imre SOPRONI EGYETEM intézetigazgató egyetemi docens SZABADBAN VÉGZETT

Részletesebben

M E G O L D Ó L A P. Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet 1085 Budapest, Horánszky u. 15.

M E G O L D Ó L A P. Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet 1085 Budapest, Horánszky u. 15. Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet 1085 Budapest, Horánszky u. 15. M E G O L D Ó L A P írásbeli vizsga Reflexológusok részére 2000. október 16. 2 T Á J É K O Z T A T Ó az értékelő tanár részére

Részletesebben

DR. IMMUN Egészségportál

DR. IMMUN Egészségportál Reflexológia Reflexológia A Reflexológia tapasztalatokon alapuló tudomány. Lényege: bõrterületek, pontok, zónák ingerlése. Az ingerre reflex, visszahatás keletkezik a hozzá tartozó szervben, testrészben.

Részletesebben

Debreceni Baross Gábor Középiskola, Szakiskola és Kollégium. 4030 Debrecen, Budai Ézsaiás u. 8/A. OM azonosító: 031242. Pedagógiai program

Debreceni Baross Gábor Középiskola, Szakiskola és Kollégium. 4030 Debrecen, Budai Ézsaiás u. 8/A. OM azonosító: 031242. Pedagógiai program Debreceni Baross Gábor Középiskola, Szakiskola és Kollégium 4030 Debrecen, Budai Ézsaiás u. 8/A. OM azonosító: 031242 Pedagógiai program BIOLÓGIA TANTÁRGY HELYI TANTERVE A nevelőtestület véleményezte:

Részletesebben

M E G O L D Ó L A P. Emberi Erőforrások Minisztériuma. Korlátozott terjesztésű!

M E G O L D Ó L A P. Emberi Erőforrások Minisztériuma. Korlátozott terjesztésű! Emberi Erőforrások Minisztériuma Érvényességi idő: az írásbeli vizsga befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. elnökhelyettes M E G O L D Ó L A P szakmai írásbeli

Részletesebben

Életbiztosítási ajánlat

Életbiztosítási ajánlat Életbiztosítási ajánlat Kötvényszám: Nyugtaszám: Első díj: Képviselő neve: Érkezett: Adóigazgatási szám: 10491984-2-44; SZJ: 66.01.10.0 Tárgyi adómentes Ajánlatszám: Kérjük, nyomtatott betűvel töltse ki!

Részletesebben

Az életünk 12 sója MM M

Az életünk 12 sója MM M Az életünk 12 sója MM MM Zavar a sejtműködésben Amennyiben valamely okból zavar támad a szervezetünk biokémiai só háztartásában, legyen ez túl kevés bevitel vagy az elhasználtak nem ürülnek ki megfelelő

Részletesebben

ÚJ KEMOTERÁPIÁS PROTOKOLLOK (2011. július 1-től)

ÚJ KEMOTERÁPIÁS PROTOKOLLOK (2011. július 1-től) ÚJ KEMOTERÁPIÁS PROTOKOLLOK (2011. július 1-től) 7488* Kemoterápia, CETUX+FOLFOX-6 (telítő) protokoll szerint... 1 7489* Kemoterápia, CETUX+FOLFOX-6 (fenntartó) protokoll szerint... 3 7539* Kemoterápia,

Részletesebben

A kiválasztó szervrendszer és betegségei

A kiválasztó szervrendszer és betegségei A kiválasztó szervrendszer és betegségei A szervezetben az anyagcsere során számtalan káros és felesleges anyag képződik. A sejtek bomlástermékei, a bekerült mérgezőanyagok, mind-mind eltávolításra várnak.

Részletesebben

Légzőszervi megbetegedések

Légzőszervi megbetegedések Orrmelléküreg-gyulladás (sinusitis) Légzőszervi megbetegedések Az orr melléküregeinek gyulladása, melyet leggyakrabban baktériumok okoznak. Orrnyálkahártya-gyulladás (rhinitis) Különböző típusú gyulladások

Részletesebben

M E G O L D Ó L A P. Nemzeti Erőforrás Minisztérium. Korlátozott terjesztésű!

M E G O L D Ó L A P. Nemzeti Erőforrás Minisztérium. Korlátozott terjesztésű! Nemzeti Erőforrás Minisztérium Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsga befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Vízvári László A minősítő beosztása: főigazgató M E G O L D Ó L A

Részletesebben

MILYEN LEHETŐSÉGEK VANNAK A MŰTÉTI ÉRZÉSTELENÍTÉSRE? 1. MIT JELENT ÉS HOGYAN TÖRTÉNIK A FELÜGYELET MELLETTI NYUGTATÁS?

MILYEN LEHETŐSÉGEK VANNAK A MŰTÉTI ÉRZÉSTELENÍTÉSRE? 1. MIT JELENT ÉS HOGYAN TÖRTÉNIK A FELÜGYELET MELLETTI NYUGTATÁS? KEDVES BETEGÜNK! Az Ön gyógyulása érdekében műtéti beavatkozásra van szükség. A tervezett beavatkozás a megfelelő műtéti érzéstelenítés (anesztézia) nélkül nem végezhető el. Kérem, engedje meg, hogy ezzel

Részletesebben

M E G O L D Ó L A P. Nemzeti Erőforrás Minisztérium. Korlátozott terjesztésű!

M E G O L D Ó L A P. Nemzeti Erőforrás Minisztérium. Korlátozott terjesztésű! Nemzeti Erőforrás Minisztérium Érvényességi idő: az írásbeli vizsga befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. főigazgató-helyettes M E G O L D Ó L A P szakmai írásbeli

Részletesebben

KEZELÉSI LAP ÉS ANAMNÉZIS Az anamnézis felvétele során a cél az Alany kórtörténetének, valamint jelen panaszainak megismerése és rögzítése.

KEZELÉSI LAP ÉS ANAMNÉZIS Az anamnézis felvétele során a cél az Alany kórtörténetének, valamint jelen panaszainak megismerése és rögzítése. KEZELÉSI LAP ÉS ANAMNÉZIS Az anamnézis felvétele során a cél az Alany kórtörténetének, valamint jelen panaszainak megismerése és rögzítése. Kezelés helyszíne:.. Ügyeleti telefonszám: 06 30 33 13 517 Kezelő:....

Részletesebben

4/b tétel. Dr. Forgó István Gerinces szervezettan IV.

4/b tétel. Dr. Forgó István Gerinces szervezettan IV. 4/b tétel GERINCES SZERVEZETTAN IV. MADARAK Előfordulás A Földön közel 9000 madárfaj él. A civilizáció hatását sok faj nem tudta tolerálni, kipusztultak (pl. dodó, moa). Napjainkban elterjedésük egyenlőtlen.

Részletesebben

GERINCESEK. ZoS 1 Tehén. ZoS 5 Tehénfog Modellek

GERINCESEK. ZoS 1 Tehén. ZoS 5 Tehénfog Modellek GERINCESEK ZoS 1 Tehén Nagyjából a természetes méret 1/3-a. Középmetszet, két részre osztható. A baloldal mutatja a bőrt, a jobboldal pedig a felületi izomrendszert. A jobb mellső láb a lapockával és a

Részletesebben

2012-ben felfedezett és bejelentett új rosszindulatú daganatok: Férfi, Országos összes, Korcsoport szerint 2013.08.13 BNO `00-04 `05-09 `10-14 `15-19

2012-ben felfedezett és bejelentett új rosszindulatú daganatok: Férfi, Országos összes, Korcsoport szerint 2013.08.13 BNO `00-04 `05-09 `10-14 `15-19 2012-ben felfedezett és bejelentett új rosszindulatú daganatok: Férfi, Országos összes, Korcsoport szerint 2013.08.13 C00 Az ajak rosszindulatú d. 0 0 1 0 0 1 1 1 4 5 9 18 20 26 38 27 18 21 190 C00 C01

Részletesebben

M E G O L D Ó L A P. Egészségügyi Minisztérium

M E G O L D Ó L A P. Egészségügyi Minisztérium Egészségügyi Minisztérium Szolgálati titok! Titkos! Érvényességi id : az írásbeli vizsga befejezésének id pontjáig A min sít neve: Vízvári László A min sít beosztása: f igazgató M E G O L D Ó L A P szakmai

Részletesebben

M E G O L D Ó L A P. Egészségügyi Minisztérium

M E G O L D Ó L A P. Egészségügyi Minisztérium Egészségügyi Minisztérium Szolgálati titok! Titkos! Érvényességi idő: az írásbeli vizsga befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Vízvári László A minősítő beosztása: főigazgató M E G O L D Ó L A P szakmai

Részletesebben

Büdösfürdő altalaja nagyon sok ásványi anyagot rejt mélyen belül, vagy közel a földkéreg felszínéhez. Mindenekelőtt gyógyító hatása van ezeknek az

Büdösfürdő altalaja nagyon sok ásványi anyagot rejt mélyen belül, vagy közel a földkéreg felszínéhez. Mindenekelőtt gyógyító hatása van ezeknek az Büdösfürdő altalaja nagyon sok ásványi anyagot rejt mélyen belül, vagy közel a földkéreg felszínéhez. Mindenekelőtt gyógyító hatása van ezeknek az anyagoknak, fizikális és kémiai tulajdonságaiknak köszönhetően

Részletesebben

Gyermekek érzéstelenítése

Gyermekek érzéstelenítése UKM Münsteri Egyetemi Kórház Gyermekek érzéstelenítése Alapvető tudnivalók gyermekeknek és szüleiknek Kedves Szülők! - - Gyermekét kórházunkban fogják műteni. Egy gyermek beutalása a legtöbb esetben félelemmel

Részletesebben

Tartalom. Javítóvizsga követelmények BIOLÓGIA...2 BIOLÓGIA FAKULTÁCIÓ...5 SPORTEGÉSZSÉGTAN évfolyam évfolyam évfolyam...

Tartalom. Javítóvizsga követelmények BIOLÓGIA...2 BIOLÓGIA FAKULTÁCIÓ...5 SPORTEGÉSZSÉGTAN évfolyam évfolyam évfolyam... Tartalom BIOLÓGIA...2 10. évfolyam...2 11. évfolyam...3 12. évfolyam...4 BIOLÓGIA FAKULTÁCIÓ...5 11. évfolyam...5 12. évfolyam...6 SPORTEGÉSZSÉGTAN...7 1 BIOLÓGIA 10. évfolyam Nappali tagozat Azírásbeli

Részletesebben

M E G O L D Ó L A P. Emberi Erőforrások Minisztériuma. Korlátozott terjesztésű!

M E G O L D Ó L A P. Emberi Erőforrások Minisztériuma. Korlátozott terjesztésű! Emberi Erőforrások Minisztériuma Érvényességi idő: az írásbeli vizsga befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. főigazgató-helyettes M E G O L D Ó L A P szakmai írásbeli

Részletesebben

Iratjel: OrvosiKamara

Iratjel: OrvosiKamara 39./1 39./2 39./3 39./4 39./5 39./6 39./7 39./8 39./9 39./10 39./11 39./12 Na K 39./13 Na K 39./14 Na K 39./15 39./16 39./17 39./18 * A vérbe került mérgező többletkálium káros hatását ezekkel lehet csökkenteni!

Részletesebben

GYÓGYULJ KRISTÁLYOKKAL

GYÓGYULJ KRISTÁLYOKKAL www.kristalygyogyitas.hu 2. BÓNUSZ A kéz akupresszúrás pontjai GYÓGYULJ KRISTÁLYOKKAL Vajon hogyan segíthet neked egy kő abban, hogy jobban érezd magad, vagy éppen meg is gyógyulj? Először azt kell megértenünk,

Részletesebben

Ultrahangos mélymasszázs HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ GYVUM

Ultrahangos mélymasszázs HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ GYVUM Ultrahangos mélymasszázs HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ GYVUM Üzembe helyezés előtt figyelmesen olvassa el a használati útmutatót! HATÁSMECHANIZMUS Az ultrahangos készülék magas frekvenciájú hanghullámokat hoz létre

Részletesebben

Tájékoztató az ágazati sport ismeretek érettségi vizsgáról KÖZÉPSZINTŰ KÖVETELMÉNYEK

Tájékoztató az ágazati sport ismeretek érettségi vizsgáról KÖZÉPSZINTŰ KÖVETELMÉNYEK Tájékoztató az ágazati sport ismeretek érettségi vizsgáról KÖZÉPSZINTŰ KÖVETELMÉNYEK A sport ismeretek ágazati szakmai érettségi vizsgatárgy részletes érettségi követelményei a XXXVII. Sport ágazat alábbi

Részletesebben