SZEPTEMBER OKTÓBER. HAJDÚ ÉS SZABOLCS MEGYEI HÍRLAP szeptember-október 4. évfolyam 9-10.szám. Magunkról beszélünk, Egymásért teszünk (Vida)

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "SZEPTEMBER OKTÓBER. HAJDÚ ÉS SZABOLCS MEGYEI HÍRLAP 2013. szeptember-október 4. évfolyam 9-10.szám. Magunkról beszélünk, Egymásért teszünk (Vida)"

Átírás

1 HAJDÚ ÉS SZABOLCS MEGYEI HÍRLAP szeptember-október 4. évfolyam 9-10.szám Magunkról beszélünk, Egymásért teszünk (Vida) Egynek minden nehéz, soknak semmi sem lehetetlen! (Széchenyi István) SZEPTEMBER OKTÓBER

2 Megyei Értekezlet Nyíregyháza szeptember 05. Megyei értekezletet tartott a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete a megyében lévő kereskedelmi cégek szakszervezeti tisztségviselői részvételével, szeptember 05-én, Nyíregyházán, a Szakszervezetek Házában. Az értekezlet napirendi pontjai az Országos Értekezlet írásos anyagainak a megtárgyalása, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei alapszervezeti munka értékelése és az Országos Értekezlet küldötteinek megválasztása volt. Az ülésen részt vett Buday Pálné a KASZ Alelnöke, aki bemutatta és kiegészítette az Országos Értekezlet anyagait. A jövőre nézve elmondta, hogy nagyon fontos a szakszervezetünk megerősítése, ezért reméli, hogy az elindított Országos Tagszervezési Akció eredményes lesz. Ugyanakkor Megyei Munkajogi Nyílt Napokat indítunk útjára, szórólapozással, fórumokkal egybekötve. Szeretnénk bemutatkozni, bemutatni a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetét, az úgynevezett Zöldmezős beruházású kereskedelmi cégeknél dolgozó kollégáknak. A Takarékszövetkezetekkel kapcsolatban elmondta, hogy nagyon fontos, hogy tudják az ott dolgozók, hogy a szakszervezetünk mellettük áll, minden szakmai segítséget megadunk nekik, már közzétettük a PETICIÓNKAT is. Az MSZOSZ, SZEF, AUTONÓM egyesüléséről kifejtette, a tárgyalások haladnak, és ez egy megkerülhetetlen szervezet lesz. Vida Sándor megyetitkár megköszönte az Alelnök asszonynak a mindenre kiterjedő beszámolóját. A következő napirendi pont a 2013 szeptemberéig elvégzett Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei és alapszervezeti munka beszámolója és értékelése volt, melyet Vida Sándor Megyetitkár írásban mutatott be. A jelenlévők egyhangúan elfogadták az eddig elvégzett munkáról adott beszámolót. Az utolsó napirendi pont a KASZ ORSZÁGOS ÉRTEKEZLETÉRE a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei küldöttek megválasztása volt, amelyre Kicsinyné Pásztor Veronikát, a SZABOLCS COOPTÓL, Sarkadi Gézánét, a SZATMÁRVIDÉK COOP-tól választottak meg. A fórum vége előtt az Alelnök asszony átadta a megyei kollégák által készítetett ÖRÖKÖS ÉS TISZTELETBENI MEGYETITKÁR OKLEVELET Mrenkó Lászlónak, aki több évtizedig képviselte a megyében a tagjainkat, ezután a COOPOKTÓL és a MULTINACIONÁLIS CÉGEKTŐL jelenlévő Titkárok, bizalmiak mondták el a cégeiknél lévő problémákat, és kértek segítséget a megoldásban. (vs)

3 Megyei Értekezlet Debrecen, szeptember 11. Megyei értekezletet tartott a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének Hajdú-Bihar Megyei Szervezete a megyében lévő kereskedelmi cégek szakszervezeti tisztségviselői részvételével, szeptember 11-én, Debrecenben, az MSZOSZ Székházában. Az értekezlet napirendi pontjai az Országos Értekezlet írásos anyagainak a megtárgyalása, a Hajdú-Bihar Megyei alapszervezeti munka értékelése és az Országos Értekezlet küldötteinek megválasztása volt. Az ülésen részt vett Dr. Sáling József a KASZ Elnöke, aki bemutatta és kiegészítette az Országos Értekezlet anyagait. Majd hozzá fűzte, nagyon fontos a szakszervezetünk megerősítése, a tagmegtartás és a tagszervezés, ezért elindítottuk az Országos Tagszervezési Akciót, ebben a megyében már látszik az eredménye. Ugyanakkor Megyei Munkajogi Nyílt Napokat indítunk útjára, szórólapozással, fórumokkal egybekötve. Szeretnénk bemutatkozni, bemutatni a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetét, az úgynevezett Zöldmezős beruházású kereskedelmi cégeknél dolgozó kollégáknak. A Takarékszövetkezetekkel kapcsolatban elmondta, hogy nagyon fontos, hogy tudják az ott dolgozók, hogy a szakszervezetünk mellettük áll, minden szakmai segítséget megadunk nekik, már közzétettük a PETICIÓNKAT is. Az MSZOSZ, SZEF, AUTONÓM egyesüléséről kifejtette, a bizottságok megalakultak, a tárgyalások jól haladnak, ő is az egyik bizottság vezetője. Az egyesülés után ez egy megkerülhetetlen szervezet lesz. Vida Sándor megyetitkár megköszönte az Elnök úrnak a mindenre kiterjedő beszámolóját. A következő napirendi pont a 2013 szeptemberéig elvégzett Hajdú-Bihar Megyei és alapszervezeti munka beszámolója és értékelése volt, melyet Vida Sándor Megyetitkár diavetítés formájában mutatott be. A jelenlévők egyhangúan elfogadták az eddig elvégzett munkáról adott beszámolót. Az utolsó napirendi pont a KASZ ORSZÁGOS ÉRTEKEZLETÉRE a Hajdú-Bihar Megyei küldöttek megválasztása volt, amelyre Buglyó Jánosnét, a BALMAZ COOPTÓL, Koncz Lászlónét a HAJDÚ COOPTÓL, Szabó Istvánnét a BALMAZÚJVÁROS ÉS VIDÉKE TAKARÉKSZÖVETKEZETTŐL és Vida Sándor Megyetitkárt választották meg. Ezután a COOPOKTÓL és a MULTINACIONÁLIS CÉGEKTŐL jelenlévő Titkárok, bizalmiak mondták el a cégeiknél lévő problémákat és kértek segítséget a megoldásban. (vs)

4 Budapesti KASZ NYÍLT NAP!!! szeptember. 16. Munkajogi Nyílt Napot tartott a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete szeptember 16-án Budapesten, az MSZOSZ székházában. Az érdeklődő kollégák előadásokat hallgathattak meg többek közt az Új Munkatörvénykönyv még mindig változó fejezeteiről, mint a szabadság kiadása, számítása, vagy a távvolétí díj változásairól, vagy a munkaidőkeret alkalmazásáról. (vs)

5 Tagszervezés és szórólapozás Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyében! szeptember TESCO, ALDI, LIDL, TOP SHOP A KASZ Országos Tagszervezési Akció keretén belül, valamint a Megyei Munkajogi Nyílt Napra való felhívás kapcsán, szeptember 17-től 20-ig Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Megyejárást hajtottunk végre Galambos Angélával, a debreceni TESCO áruház bizalmijával. Felkerestük a megyében található TESCO áruházakat tagszervezés céljából, és felhívtuk a kollégák figyelmét a Nyílt Napon való részvételre. Utunk Vásárosnaménytól, Kisvárda és Mátészalkán át nagyon sok helyre vezetett, és mi mindenhol megálltunk, hogy bemutassuk a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetét, szórólapozzunk és átadjuk a Meghívót a Megyei Nyílt Napra! KÉPEKBEN!

6

7 TAGSZERVEZÉS, SZÓRÓLAPOZÁS!! Hajdú-Bihar megyében, szeptember TESCO, ALDI, LIDL, KIKA, MY BOX, TOP SHOP üzleteiben A KASZ Országos Tagszervezési Akció keretén belül, valamint a Megyei Munkajogi Nyílt Napra való felhívás kapcsán, szeptember 17-től 20-ig, Hajdú-Bihar megyében, Megyejárást hajtottunk végre Galambos Angélával, a debreceni TESCO áruház bizalmijával. Felkerestük a megyében található TESCO áruházakat tagszervezés céljából, és felhívtuk a kollégák figyelmét a Nyílt Napon való részvételre. Utunk Hajdúböszörménytől Hajdúszoboszló és Püspökladányon át nagyon sok helyre vezetett, és mi mindenhol megálltunk, hogy bemutassuk a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetét, szórólapozzunk és átadjuk a Meghívót a Megyei Nyílt Napra! KÉPEKBEN!

8

9 Országos Értekezletet tartott a KASZ Hagyományaihoz híven, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete idén is megtartotta Országos Értekezletét. Beszámoltunk az előző, illetve az idei évben végzett munkánkról, valamint meghatároztuk a következő időszak legfontosabb feladatait. Az ünnepélyes megnyitót követően az eddigi évek szokását megtartva sor került a KASZ Aranygyűrű kitüntetés átadására, melyet idén tíz, kimagasló szakszervezeti tevékenységet végző kolléga vehetett át, munkájuk elismeréseként. Ezt követően a KASZ Elnöke, Dr. Sáling József tette meg szóbeli kiegészítőjét az Országos Értekezlet beszámolójához és programjához kötődően. Beszédében az alábbi témákat emelte ki: - A takarékszövetkezetek integrációja - A trafiknyitás következményei - A pénztárgépek online bekötése - A munkaügyi ellenőrzés hiánya - A szakképzettség elhanyagoltsága - A minimálbér és a szakmai bérminimum kérdése - A béren kívüli juttatások, cafeteria helyzete - A KASZ működése és az ágazati rendszer - A konföderációk integrációja - Tagszervezés Meghívott vendégként Házi Zoltán, az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) alelnöke szólalt fel. A beszámoló, valamint a program vitájához érkezett hozzászólásokban aggodalmukat fejezték ki a kollégák a takarékszövetkezeti integráció kapcsán. Legtöbb hozzászólás a tagszervezés és a tagmegtartás fontosságára hívta fel a figyelmet. Hozzászólók: A vita lezárását követően a küldöttek egyhangúan elfogadták a beszámolót és a programot, valamint a KASZ állásfoglalását.

10 Ezt követően Kovalszky Éva, a KASZ főkönyvelője, majd Galla Gyula, az Ellenőrző Bizottság elnöke tette meg szóbeli kiegészítőjét. A küldöttek egyhangúan egyetértettek az említett beszámolókkal. A KASZ Országos Értekezlete Állásfoglalásában megemlíti, hogy a KASZ a takarékszövetkezeteknél is képviselettel rendelkezik és kötelességének érzi a takarékszövetkezeti szektor munkavállalóival való törődést. Az erőszakos államosítás és az azt megelőző szakmai indoklások elfogadhatatlanok. A takarékszövetkezetek a vidéki kisemberek pénzügyi kiszolgálására voltak hivatottak, mégpedig a helyi társadalom közmegelégedésére. Egy szakszervezet számára a legfontosabb kérdés, hogy mi lesz a munkavállalókkal? Jelenleg több mint 7300 alkalmazott dolgozik a takarékszövetkezeteknél, ez 7300 családnak nyújt tisztes megélhetést, biztonságot és egyben tisztes munkát. A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete lévén, hogy tagságának egy része a takarékszövetkezeteknél dolgozik és ezért ez közvetlen feladata is figyelemmel kíséri az átalakulás folyamatát. Igyekszünk mindenben együttműködni az Országos Takarékszövetkezeti Szövetséggel. A KASZ azonban saját hálózatán keresztül is biztosítja a kollégák számára a jogsegélyszolgálat lehetőségét szükség esetén. Végső soron lehetőségünk nyílik nemzetközi szervezetekhez fordulni. Elszántak vagyunk a segítésre, szükség esetén önálló lépésre, de a legfontosabbnak most a kollégák, a takarékszövetkezeti alkalmazottak megnyugtatását tartjuk. A körülöttünk zajló politikai, társadalmi és gazdasági környezetben az események egyre jobban azt bizonyítják, hogy egységesebb és erősebb szakszervezetekre van szükség. A szakszervezet úgy tud kiállni a munkavállalókért, ha minél több tag van a háta mögött. Sajnos, ha csökken a taglétszámunk, ezzel arányosan csökken az érdekérvényesítő képességünk is. Gyakorlatban is érvényre kell juttatnunk a szolidaritást. Be kell látnunk, hogy a jelenlegi környezetben két út van előttünk. Döntenünk kell: vagy növekszünk, vagy a válság áldozataivá válunk. KASZ ARANYGYŰRŰ KITÜNTETÉSBEN RÉSZESÜLTEK! HAJDÚ-BIHAR MEGYÉBŐL SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYÉBŐL Buglyó Jánosné a BALMAZ COOP ZRT SZB Titkára Sarkadi Gézáné a SZATMÁRVIDÉK COOP ZRT SZB Titkára

11 MUNKAJOGI NYÍLT NAPOT TARTOTT A KERESKEDELMI ALKALMAZOTTAK SZAKSZERVEZETE! október 15. NYÍREGYHÁZÁN, A NYÍR PLAZÁBAN A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Szervezete október 15-én, 10 órától 16 óráig Munkajogi Nyílt Napot tartott Nyíregyházán, a NYÍR PLAZÁBAN. A hely kiválasztásában nagymértékben szerepet játszott a partneri kapcsolat, a látogatottság, a kulturált hely és a megközelíthetőség. A Nyílt Napra vártunk minden Kollégát, aki a kereskedelemben dolgozik, nekik mutattuk be a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetét. A Nyílt Napunkon részt vettek a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Szakigazgatási Szervei részéről a kereskedelemhez szorosan kapcsolódó Fogyasztóvédelmi Felügyelőség a Munkaügyi és Munkavédelmi Felügyelőség, valamint a Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv. Nagyon fontos szempont volt, hogy a Nyílt Napunkat felkereső kollégák, egyenesen a hatóság szakembereinek tehették fel a kérdéseiket. A munkajogi tanácsadás keretében a munkaidő beosztás, túlóra elszámolás, leltárfelelősség, szabadság kiadás, távolléti díj elszámolás, kártérítési felelősséggel kapcsolatban, de a munkavédelemhez és a fogyasztóvédelemhez, is érkeztek kérdésekkel a kollégák! A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve táplálkozási tanácsadással, a stressz kezelésével valamint vérnyomásméréssel, és testzsír tömegméréssel, kérdőívek kitöltésével várták az érdeklődőket. Sajnos az esős idő miatt nem lett kihasználva a GYEREK SAROK, mert a szülők nem hozták el a gyerekeket. Pozitívan értékelték a kollégák a kiállítást, amely olyan tárgyakból, amit régen használtak a kereskedelemben, tankönyvekből, újságokból, valamint a kereskedelemben dolgozó kollégák PORTRÉIBÓL lett létrehozva. Csatlakoztunk a NYÍR PLAZÁBAN már működő Hétköznapi Angyal karitatív tevékenységhez, amely a Nagycsaládosokat segíti. Ezért kértünk minden kollégát, ha eljön a Nyílt Napunkra hozzon magával Egy könyvet vagy egy Plüss figurát. Ezúton szeretném megköszönni azt a sok ruhát, plüss figurát, játékot, könyvet mindenkinek, amivel tudjuk segíteni a Nagycsaládosokat! Összességében megállapíthatjuk, hogy jól sikerült, a szakadó eső ellenére is. Köszönöm mindenkinek a részvételt! (vida) Képekben!

12

13 MUNKAJOGI NYÍLT NAPOT TARTOTT A KERESKEDELMI ALKALMAZOTTAK SZAKSZERVEZETE! október 16. DEBRECENBEN, A DEBRECEN PLAZÁBAN A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) Hajdú-Bihar megyei Szervezete október 16-án, 10 órától 16 óráig Munkajogi Nyílt Napot tartott Debrecenben, a DEBRECEN PLAZÁBAN. A hely kiválasztásában nagymértékben szerepet játszott a partneri kapcsolat, a látogatottság, a kulturált hely és a megközelíthetőség. A Nyílt Napra vártunk minden Kollégát, aki a kereskedelemben dolgozik, nekik mutattuk be a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetét. A Nyílt Napunkon részt vettek a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Szakigazgatási Szervei részéről a kereskedelemhez szorosan kapcsolódó Fogyasztóvédelmi Felügyelőség valamint a Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv. Nagyon fontos szempont volt, hogy a Nyílt Napunkat felkereső kollégák, egyenesen a hatóság szakembereinek tehették fel a kérdéseiket. A munkajogi tanácsadás keretében Dr. Timkó Zoltán ügyvéd úrnak, aki az MSZOSZ jogsegély munkatársa, valamint Kovács Andrásnénak a KASZ megyetitkárának a munkaidő beosztás, túlóra elszámolás, leltárfelelősség, szabadság kiadás, távolléti díj elszámolás, kártérítési felelősséggel kapcsolatban lehetett kérdéseket feltenni. De a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőség munkatársához is érkeztek kérdésekkel a kollégák! A Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve táplálkozási tanácsadással, a stressz kezelésével valamint vérnyomásméréssel, és testzsír tömegméréssel, kérdőívek kitöltésével várták az érdeklődőket. Sajnos az esős idő miatt nem lett kihasználva a GYEREK SAROK, mert a szülők nem hozták el a gyerekeket. Pozitívan értékelték a kollégák a kiállítást, amely olyan tárgyakból, amit régen használtak a kereskedelemben, tankönyvekből, újságokból, valamint a kereskedelemben dolgozó kollégák PORTRÉIBÓL lett létrehozva. Csatlakoztunk a Remény a Leukémiás Gyermekekért Közhasznú Alapítvány KARITATÍV tevékenységéhez ezért kértünk minden kollégát, ha eljön a Nyílt Napunkra hozzon magával Egy könyvet vagy egy Plüss figurát. Ezúton szeretném megköszönni azt a sok plüss figurát, játékot, könyvet mindenkinek, amivel tudjuk segíteni az Alapítványt! Összességében megállapíthatjuk, hogy jól sikerült, a szakadó eső ellenére is. Köszönöm mindenkinek a részvételt! (vida) Képekben!

14

15 KASZ HBM HÍRLAP Felelős szerkesztő: Vida Sándor Debrecen, Szalkay út 4. KEDVES KASZ TAGOK! Örömmel tájékoztatlak, benneteket, hogy egy új cég kapcsolódott be a KASZ tagok részére nyújtott, kedvezményes szolgáltatásba. A DaLilla Optikai Kft. amely Debrecenben található, a Bethlen út 16. szám alatt

Vegyipari. A VDSZ kivette a részét. dolgozó

Vegyipari. A VDSZ kivette a részét. dolgozó Vegyipari dolgozó lapítva: 1906-ban LVIII. évfolyam 2015. március aktuális Bérmegállapodás: folyamatban Soha nem volt még ilyen nehéz béremelést kiharcolni, mint idén. VDSZ-hez tartozó cégeknél mégis viszonylag

Részletesebben

VENDÉGLÁTÓ ÉS IDEGENFORGALMI SZAKSZERVEZET 2008-2012.

VENDÉGLÁTÓ ÉS IDEGENFORGALMI SZAKSZERVEZET 2008-2012. VENDÉGLÁTÓ ÉS IDEGENFORGALMI SZAKSZERVEZET 2008-2012. BESZÁMOLÓ A VISZ MUNKAKONGRESSZUSA ELFOGADTA 2012. JÚNIUS 13-ÁN VENDÉGLÁTÓ ÉS TURISZTIKAI SZAKSZERVEZET Az emberi élet célja a szolgálat: együttérzést

Részletesebben

napig is az. Az országos érdekegyeztetés sztrájktörvény szigorítása, a 16%- os egykulcsos adó, a 98%-os viszszamenõleges

napig is az. Az országos érdekegyeztetés sztrájktörvény szigorítása, a 16%- os egykulcsos adó, a 98%-os viszszamenõleges CMYK www.vd.hu EGYESÜLT VILLAMOSENERGIA-IPARI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETI SZÖVETSÉGE 17. ÉVFOLYAM, 12. SZÁM Elfogadta az Országgyûlés az új Munka Törvénykönyvet Kormánypárti többséggel 255:98 arányban december

Részletesebben

Húsz éves a Honvédszakszervezet... 16-17. oldal

Húsz éves a Honvédszakszervezet... 16-17. oldal Ára: 99 Ft Tagjainknak ingyenes! 2011. február XX. évfolyam, 2. szám www.hsz.hu Húsz éves a Honvédszakszervezet... 16-17. oldal Találkozó a honvédelmi miniszterrel.......... 3. oldal Bátran és nyíltan!...........................

Részletesebben

Postás. Dolgozó. Boldog, békés karácsonyi ünnepeket! A Postás Szakszervezetért 2013 kitüntetettjei. Történelmi szakszervezeti egyesülés

Postás. Dolgozó. Boldog, békés karácsonyi ünnepeket! A Postás Szakszervezetért 2013 kitüntetettjei. Történelmi szakszervezeti egyesülés 2013., 5. szám Postás Dolgozó A Postás Szakszervezet MSZOSZ-díjas lapja A Postás Szakszervezetért 2013 kitüntetettjei 2. o. Történelmi szakszervezeti egyesülés 6. o. Számvetés a teljesség igénye nélkül

Részletesebben

Önsegélyezõ Pénztár, Vitamin Egészségpénztár beszámolói)

Önsegélyezõ Pénztár, Vitamin Egészségpénztár beszámolói) www.vd.hu EGYESÜLT VILLAMOSENERGIA-IPARI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETI SZÖVETSÉGE 18. ÉVFOLYAM, 10. SZÁM Szövetségi vezetõségi ülésrõl Az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (EVDSZ)

Részletesebben

HÍR LAP MOL BÁ NYÁSZ. AMOL Nyrt. új, 13 tagú üzemi tanácsára. Érvényes és eredményes az ÜT választás

HÍR LAP MOL BÁ NYÁSZ. AMOL Nyrt. új, 13 tagú üzemi tanácsára. Érvényes és eredményes az ÜT választás A Ma gyar Olaj- és Gáz ipa ri Bányász Szakszervezet érdekképviseleti lapja MOL BÁ NYÁSZ HÍR LAP 14. évfolyam, 152 53. szám, 2013. március április Hat Bányász ÜT tag az új testületben ÜT választás 2013.

Részletesebben

Milyen kihívások várnak ránk 2015-ben?

Milyen kihívások várnak ránk 2015-ben? www.vd.hu EGYESÜLT VILLAMOSENERGIA-IPARI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETI 25 SZÖVETSÉGE 2015. JANUÁR-FEBRUÁR Az ágazati szakszervezeti szövetség éves! 21. ÉVFOLYAM, 1. SZÁM A tartalomból: Megindultak az ágazati

Részletesebben

A TARTALOMBÓL. Újfajta társadalom A politikusok természetesen más oldalról közelítik meg a szakszervezetek térvesztését a munka világában.

A TARTALOMBÓL. Újfajta társadalom A politikusok természetesen más oldalról közelítik meg a szakszervezetek térvesztését a munka világában. Más-kor ALAPÍTVA 1906-ban L. ÉVFOLYAM 2007. június július Európa szerte problémát jelent a fiatalok megismertetése a szakszervezettel, bevonásuk a mozgalomba, és nincs ez másképp a május elseje eszmerendszerével

Részletesebben

Vízügyi Közszolgáltatási Dolgozók. Szakszervezeti Szövetsége. IX. Kongresszusának dokumentumai

Vízügyi Közszolgáltatási Dolgozók. Szakszervezeti Szövetsége. IX. Kongresszusának dokumentumai Vízügyi Közszolgáltatási Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége IX. Kongresszusának dokumentumai Budapest, 2014. március 26. Tisztelt Küldöttársak! Kedves Barátaim! Tőlem megszokott módon és szóhasználattal,

Részletesebben

TÁMOGASSA ADÓJA 1 SZÁZALÉKÁVAL A PRIMA PRIMISSIMA ALAPÍTVÁNYT

TÁMOGASSA ADÓJA 1 SZÁZALÉKÁVAL A PRIMA PRIMISSIMA ALAPÍTVÁNYT VÁLLALKOZÓK ÉS MUNKÁLTATÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE INTERNET: WWW.VOSZ.HU 2011. JANUÁR. 16. ÉVF. 1. SZÁM TÁMOGASSA ADÓJA 1 SZÁZALÉKÁVAL A PRIMA PRIMISSIMA ALAPÍTVÁNYT A közhasznú szervezetként mûködô Prima

Részletesebben

BUÉK 2014! Kellemes Karácsonyi Ünnepeket! Minden kedves Olvasónknak eredményekben gazdag, boldog új esztendőt kíván az MBH Szerkesztősége!

BUÉK 2014! Kellemes Karácsonyi Ünnepeket! Minden kedves Olvasónknak eredményekben gazdag, boldog új esztendőt kíván az MBH Szerkesztősége! 14. évfolyam, 161. szám, 2013. december ellemes arácsonyi Ünnepeket! Minden kedves Olvasónknak eredményekben gazdag, boldog új esztendőt kíván az MH Szerkesztősége! 2014! 2 arácsonyi arácsonyi gondolatok

Részletesebben

Dolgozó. Jövôkép a PSZ munkakongresszusán 2. oldal. Hatályba lépett az új Munka Törvénykönyve. Megalakult legújabb tagozatunk

Dolgozó. Jövôkép a PSZ munkakongresszusán 2. oldal. Hatályba lépett az új Munka Törvénykönyve. Megalakult legújabb tagozatunk 2012., 3. SZÁM Postás Dolgozó A Postás Szakszervezet MSZOSZ-díjas lapja Jövôkép a PSZ munkakongresszusán 2. oldal Hatályba lépett az új Munka Törvénykönyve 6. oldal Megalakult legújabb tagozatunk 11. oldal

Részletesebben

Sok szeretettel köszöntök mindenkit ezen a rendkívüli cikluszáró rendezvényünkön. Engedjék meg, hogy külön is köszöntsem meghívott vendégeinket:

Sok szeretettel köszöntök mindenkit ezen a rendkívüli cikluszáró rendezvényünkön. Engedjék meg, hogy külön is köszöntsem meghívott vendégeinket: 1 ÜNNEPI BESZÉD A 2009. december 20-tól 2011. december 31-ig tartó időszakban, a Személy,- Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Fejér Megyei Szervezetének működéséről, tevékenységéről. Tisztelt

Részletesebben

Hosszúpályi Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének rendes ülését. 2014. szeptember 25-én (csütörtök) du. 14 00 órára

Hosszúpályi Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének rendes ülését. 2014. szeptember 25-én (csütörtök) du. 14 00 órára H O S S Z Ú P Á L Y I N A G Y K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T K É P V I S E L Ő - T E S T Ü L E T E 4 2 7 4 H o s s z ú p á l y i, S z a b a d s á g t é r 6. T e l : 5 2 / 3 7 5-5 1 1, 5 2 / 5 9 8-4

Részletesebben

Részletes beszámoló a Nevelő Otthonok Nemzetközi Szövetsége (FICE) Magyarországi Egyesülete 2012. évi közhasznú tevékenységéről 1

Részletes beszámoló a Nevelő Otthonok Nemzetközi Szövetsége (FICE) Magyarországi Egyesülete 2012. évi közhasznú tevékenységéről 1 Fédération Internationale des Communautés Educatives Internationale Gesellschaft für erzieherische Hilfen International Federation of Educative Communities ONG-UNESCO/UNICEF/ECOSOC/CONSEIL D`EUROPE NEVELŐ

Részletesebben

ÉRDEKVÉDELMI ALAPISMERETEK

ÉRDEKVÉDELMI ALAPISMERETEK MAGYAR SZAKSZERVEZETEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE ÉRDEKVÉDELMI ALAPISMERETEK Tankönyv az alapszervezeti tisztségviselők oktatásához ÉRDEKVÉDELMI ALAPISMERETEK Tankönyv az alapszervezeti tisztségviselők oktatásához

Részletesebben

Aki a pénzügyek Tudósítóinktól

Aki a pénzügyek Tudósítóinktól www.vd.hu EGYESÜLT VILLAMOSENERGIA-IPARI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETI SZÖVETSÉGE 15. ÉVFOLYAM, 9. SZÁM Felnövekvõ ágban a VIT Nyugdíjpénztár Megújul a VIT - új, aktív, dinamikus kommunikációs csatornákat nyitottunk

Részletesebben

létszám 18 fő. Az egyhangúlag elfogadott állásfoglalásban az elnökség: elismerését fejezte ki a Kht-ben végzett tevékenységért;

létszám 18 fő. Az egyhangúlag elfogadott állásfoglalásban az elnökség: elismerését fejezte ki a Kht-ben végzett tevékenységért; A Ma gyar Olaj- és Gáz ipa ri Bányász Szakszervezet érdekképviseleti lapja MOL BÁ NYÁSZ HÍR LAP 14. évfolyam, 155. szám, 2013. június Elnökségi ülésünkről jelentjük Munkában az ügyvezetés A MOL Bányász

Részletesebben

Dolgozó. Postás. UNI Postakonferencia. Budapest, 2009. 01. 28 30. a válság kapcsán. Postásokkal, postásokért, felelõsen! 2. oldal 2009.

Dolgozó. Postás. UNI Postakonferencia. Budapest, 2009. 01. 28 30. a válság kapcsán. Postásokkal, postásokért, felelõsen! 2. oldal 2009. 2009. FEBRUÁR Postás A Postás Szakszervezet MSZOSZ-díjas lapja Dolgozó UNI Postakonferencia 2. oldal Budapest, 2009. 01. 28 30. 6. oldal Legyen minden nap nõnap! 10. oldal Nyugdíjpénztár Tanácsok, esélyek

Részletesebben

A résztvevõk a minisztérium meghívására vettek részt az egyeztetésen, majd a délután megtartott sajtótájékoztatón elhangzottak

A résztvevõk a minisztérium meghívására vettek részt az egyeztetésen, majd a délután megtartott sajtótájékoztatón elhangzottak CMYK www.vd.hu EGYESÜLT VILLAMOSENERGIA-IPARI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETI SZÖVETSÉGE 17. ÉVFOLYAM, 9. SZÁM Mi lesz veled Mt.? Az új Munka Törvénykönyve-tervezet 293. -ának mintegy fele hátrányosan érintené

Részletesebben

EURÓPAI DEMONSTRÁCIÓ BUDAPESTEN - 2011. április 9.

EURÓPAI DEMONSTRÁCIÓ BUDAPESTEN - 2011. április 9. 12. évfolyam. 128-129. szám, 2011. március-április EURÓPAI DEMONSTRÁCIÓ BUDAPESTEN - 2011. április 9. Az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) több mint 80 szakszervezeti konföderációt (köztük a hat

Részletesebben

SZOCIÁLIS PÁRBESZÉD A KERESKEDELEMBEN 1

SZOCIÁLIS PÁRBESZÉD A KERESKEDELEMBEN 1 SZOCIÁLIS PÁRBESZÉD A KERESKEDELEMBEN 1 ( Az autonóm társadalmi párbeszéd megerősítése c. PHARE projekt megrendelésére készült ágazati összegző tanulmány) Az ágazat definíciója, határai A Kereskedelem,

Részletesebben

HÍR LAP MOL BÁ NYÁSZ. AMOL Bányász Elnöke kiemelten. Kihelyezett elnökségi ülés Algyőn. 60. Bányásznap! Köszöntjük az ünneplő olajbányászokat!

HÍR LAP MOL BÁ NYÁSZ. AMOL Bányász Elnöke kiemelten. Kihelyezett elnökségi ülés Algyőn. 60. Bányásznap! Köszöntjük az ünneplő olajbányászokat! A Ma gyar Olaj- és Gáz ipa ri Bányász Szakszervezet érdekképviseleti lapja MOL BÁ NYÁSZ HÍR LAP 120-121.szám, 2010. július-augusztus Kihelyezett elnökségi ülés Algyőn Balról jobbra: Vitéz Ferenc, Milánkovich

Részletesebben

Fókuszban az alapszabály... 5. oldal Elindult a kampány... 7. oldal Olimpia elôtt (1.): Egyenruhában Londonban?.. 10-11. oldal

Fókuszban az alapszabály... 5. oldal Elindult a kampány... 7. oldal Olimpia elôtt (1.): Egyenruhában Londonban?.. 10-11. oldal Május 21.: Magyar Honvédelem Napja! Ára: 99 Ft Tagjainknak ingyenes! 2012. május XXI. évfolyam, 5. szám www.hsz.hu shop.hsz.hu Már élni lehet az árfolyamgát lehetôségével... 14. oldal Legfrisebb hírek,

Részletesebben

Kellemes Ünnepeket és Boldog Új Évet Kíván

Kellemes Ünnepeket és Boldog Új Évet Kíván Mozdonyvezetők Szakszervezete tájékoztató kiadványa XXI. évfolyam 12. szám Alapítás éve: 1892 2011. december Kellemes Ünnepeket és Boldog Új Évet Kíván a Mozdonyvezetők Szakszervezete Felhívás Négy évszak

Részletesebben

2014. az emberi erőforrás fejlesztés és a működési stabilitás megalapozásának éve volt

2014. az emberi erőforrás fejlesztés és a működési stabilitás megalapozásának éve volt 2014. az emberi erőforrás fejlesztés és a működési stabilitás megalapozásának éve volt Beszámoló, a Civil Centrum Közhasznú Alapítvány 2014. évben végzett szakmai munkájáról A Civil Centrum Alapítvány

Részletesebben

Kíváncsi a miniszter...

Kíváncsi a miniszter... Vargha Tamás parlamenti államtitkár: A kormány elkötelezett a közszféra illetményeinek rendezése ügyében 4-6. oldal Czövek János Hosz elnök: A katonákon csak az illetmények emelése segíthet Kíváncsi a

Részletesebben

MOL Bányász Hírlap, a hiteles hírforrás!

MOL Bányász Hírlap, a hiteles hírforrás! 13. évfolyam, 140. szám, 2012. március A Rotary Fúrási Zrt. R-67-es diesel-elektromos fúróberendezése a kurdisztáni (Irak) térségben (Aqra 1-es fúráspont) Fotó: Kádár Sándor (2012. március 8.) MOL Bányász

Részletesebben