Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download ""

Átírás

1 Jászárokszállás Város Önkéntes Tűzoltó Egyesület évi vonulások

2 2006. december december december december december december december december november november november november november november 16. Jászdózsán a Deák Ferenc utcában egy személygépkocsi csúszott meg. A jármű kidöntötte az egyik ház kerítését, elszakított egy gázvezeték bekötést, és felborult. Személyi sérülés nem történt. A helyszínt a jászberényi tűzoltókkal biztosítottuk a gázművek kiérkezéséig. Jászárokszállás és Jászberény között egy személygépkocsi borult fel. A járműben a vezetőn kívül más nem tartózkodott. A gépkocsi vezetője a vállát fájlalta, őt a mentők megvizsgálták. Jászárokszálláson a Kossuth Lajos utca egyik emeletes házában egy elektromos biztosíték szekrény gyulladt ki. A tűz szerencsére nem terjedt tovább. Bejelentés érkezett, hogy Jászárokszálláson a Tavasz utca végén egy kerékpárt találtak egy fás, bokros terület közelében az út mentén. Értesítve lett a rendőrség is, akiknek segítséget nyújtottuk a terület átvizsgálásában a rossz, ködös látási viszonyok miatt. Balesetre utaló nyomot, illetve a kerékpár tulajdonosát nem találtuk meg. Jászárokszállás és Jászberény között a jászdózsai elágazónál egy személyautó hajtott az árokba. A járművet az árokból kivettük, elszállításáról a rendőrség intézkedett. Személyi sérülés nem történt. Jászárokszállás és Négyszállás között égett az aljnövényzet nagyobb területen. A hajnali órákban kaptunk jelzést, hogy Jászárokszálláson az egyik gyár tűzjelzője bejelzett. Szerencsére a jelzést csak tiltott helyen történő dohányzás okozta. A jászberényi tűzoltóságtól kaptunk jelzést, hogy a Jászárokszállás és Jászágó közötti út mentén valami ég. A két település közötti szakaszt átvizsgáltuk, tüzet nem találtunk. Az eset téves jelzés volt. Hajnali 4 órakor kaptunk jelzést a gyöngyösi tűzoltóságtól, hogy Viszneken a Szabadság utcában épület ég. A jelzett helyen egy fűrészpor és szalma tárolására használt kb. 15 négyzetméteres épület égett. A tűz kiérkezésünkkor már átterjedt a lakóépület tetejére is. Személyi sérülés nem történt, a közelben lévő gázpalackot a lakók még időben eltávolították. Jászárokszálláson a Móczár Andor téren egy teherautót kellett kivontatni az árokból. Jászárokszálláson a Széchenyi és Munkácsy utcák kereszteződésében az egyik Volán társaság busza belecsúszott az út melletti árokba, és fölakadt az árok végén található kibetonozott átjáróban. A járművet a Volán társaság buszmentőjével emeltük ki. Jászárokszálláson az Alkotmány utcában munkagép gázvezetéket szakított. A gázszolgáltató szakembereinek kiérkezéséig biztosítottuk a helyszínt. Jászárokszálláson a Szarvágy-patak partján aljnövényzet égett. Két fecskendővel vonultunk a helyszínre. Jászárokszállás és Jászágó között egy személygépkocsi csúszott az út melletti árokba. A járművet kivontattuk, személyi sérülés nem történt.

3 2006. november november november november október október október október szeptember szeptember szeptember szeptember szeptember szeptember augusztus 26. A gyöngyösi tűzoltóságtól kaptunk jelzést, hogy Viszneken nádas, illetve aljnövényzet ég. Az esettel egy időben a gyöngyösi tűzoltóság két szerrel éppen egy lakástűznél volt Gyöngyöshalászon, így önállóan fékeztük meg a tüzet Viszneken. Jászárokszálláson a Vörösmarty utcában egy nyárfa dőlt rá az egyik ház baromfi udvarának tetejére. Az épületben nem keletkezett kár. További három kiszáradt nyárfát szintén áltávolítottunk az épület közeléből. Jászágó mellett a Pusztamonostorra vezető úton egy fa dőlt ki a viharos szélben, leszakítva a közelében lévő távvezetéket. Jászárokszálláson a temetőnél kisebb területen felhalmozott hulladék égett. Egy fecskendővel vonultunk a helyszínre. Viszneken az Újvilág utcában egy mosógép gyulladt ki a közelében gázpalackkal. Szerencsére sikerült időben eloltani a tüzet, így az nem terjedt tovább az épület többi részére. Néhány órával az előző eset után szintén Zaránk külterületére vonultunk, ahol körülbelül 5 hektáron égett a tarló, közelében elektromos vezetékekkel és egy lakóépülettel. A zaránki TSZ épülete mögött cserjés és aljnövényzet égett a délutáni órákban. Jászárokszállás és Jászágó között jelentettek nagy füstöt. Kiérkezésünkkor semmilyen tűzre utaló jelet nem tapasztaltunk, így mind a jászárokszállási, mind a jászberényi egységek vissza lettek fordítva. Az eset téves jelzés volt. A gyöngyösi tűzoltóságtól kaptunk jelzést, hogy Vámosgyörkön a már használaton kívüli szeméttelep ég. Jászárokszállás és Vámosgyörk között egy balesethez riasztottak bennünket, ahol azonban tűzoltói beavatkozásra nem került sor. Egy kerékpárost ütöttek el személygépkocsival. Az előző káresettől visszaérkezve a jászberényi tűzoltóságtól kaptunk jelzést, hogy Jászárokszálláson a Széchenyi utcában épület ég. Sajnos az épülettel azonos telken lévő másik házban lakók már későn észlelték a tüzet, így a tűzben egy személy elhalálozott. A tűz kialakulása valószínűleg elektromos eredetű volt. Bejelentést kaptunk, hogy Jászárokszálláson az Egri utcában egy félkész ház tetőszerkezete összedőlt. Az épületben nem tartózkodtak, így személyi sérülés nem történt, a területet körülzártuk. Jászárokszálláson a Hold utcába vonultunk, ahol egy átépítés alatt álló vályog falú ház fala dőlt ki. Személyi sérülés szerencsére nem történt. Visznek és Tarnaörs között aljnövényzet és különböző hulladékok égtek kb. 2 hektáron egy fákkal körülvett területen. Hajnali egy órakor kaptunk jelzést, hogy Jászárokszálláson a Rákóczi úton egy személygépkocsi lámpaoszlopnak ütközött, mivel a vezető elvesztette az uralmat a jármű felett. A súlyosan sérült vezetőt kiszabadítása után átadtuk a mentőknek. A járműben más személy nem utazott. Mivel megsérült a lámpaoszlop is, így értesítve lett az áramszolgáltató.

4 2006. augusztus augusztus augusztus augusztus augusztus augusztus augusztus augusztus július július július július július 21. Az előző esetünk után röviddel újabb jelzést kaptunk, miszerint Jászárokszállás és Jászágó között a tarló nagy területen ég. Az erős szél is szerepet játszott a tűz terjedésében, veszélyeztetve ezzel a még talpon álló növényzetet. Jászárokszálláson a Bem József utcában egy vályog falú épület átépítésekor a ház egyik fala kidőlt, és maga alá temetett egy 12 éves fiút. Miután a sérültet kimentettük a romok alól, átadtuk a mentőknek, akik súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A szolnoki tűzoltóságra érkezett jelzés, hogy Jászárokszálláson a Deák Ferenc téren az egyik családi ház elektromos kapcsolószekrénye kigyulladt. Szerencsére a lakók még kezdeti állapotában észrevették a tüzet, így sikerült önerőből eloltaniuk. Személyi sérüléssel járó közúti baleset történt Jászárokszállás és Vámosgyörk között. Egy személygépkocsit vezető személy, a jármű műszaki meghibásodása miatt lehajtott az útról és járművével felborult. A járműben más nem utazott, a gépkocsivezető saját lábán hagyta el a járművet, sérüléseit a mentők látták el. Több lakossági bejelentés is érkezett, hogy a telkeken belvíz gyűlt össze. A bejelentéseket - a korábbi megbeszélésnek megfelelően - továbbítottuk a polgármesteri hivatal felé. Emellett ahol szükséges volt szivattyúval beavatkoztunk. A belvíz bejelentéssel egy időben egy másik jelzést is kaptunk, miszerint Jászárokszállás és Jászberény között egy személyautó az út melletti árokba csúszott. Szerencsére személyi sérülés nem történt, a járművet kivontattuk az árokból. Bejelentés érkezett, hogy nagy mennyiségű csapadékvíz gyűlt össze a Rákóczi utca egyik lakóháza körül. Értesítve lett a város polgármestere is, akivel bejártunk több utcányi területet a kialakult helyzet felmérése céljából. A fő problémát a lehullott csapadék nagy mennyisége okozta, amit nem tudtak az egyes utcákban az átereszek levezetni. Jászárokszálláson a Prohászka utcában egy munkagép szakított el gázvezetéket. A gázművek kiérkezéséig biztosítottuk a helyszínt. Jászárokszállás külterületén Adács község irányába tarló égett kb. 1 hektáron. Jászárokszállás és Vámosgyörk között nagy területen égett a tarló egy napraforgótábla közelében. A helyi takarékszövetkezet tűzjelzője jelzett be. A kiérkezésünket követően derült ki, hogy szerencsére csak vakriasztásról volt szó. Jászágóról jelentették, hogy az egyik ház alsóépületében tűz ütött ki. Jászberényből három, Jászárokszállásról pedig egy fecskendő vonult a helyszínre. Szerencsére csak egy hűtőszekrény gyulladt ki az épületben. Az éjszakai órákban bejelzett az egyik helyi gyár tűzjelzője. Vonulásra nem került sor, mert a biztonsági szolgálat visszajelzett, hogy vakriasztásról van szó.

5 2006. július július július június június június május május május április április április április 23. Hajnali öt órakor jelezték, hogy Jászárokszálláson a Gyóni utcában egy kutya a nyitott és üres szennyvíztisztító aknába zuhant. A megszeppent állatot kiemeltük, és átadtuk a továbbiakban intézkedő Viziközműnek. Egy helyi lakos kért segítséget az éjszakai órákban, mert kizárta magát az első emeleti lakásából. Szerencsére azonban a lakás ablaka nyitva volt, így létráról megközelíthető volt a lakás. A gyöngyösi tűzoltóságnak nyújtottunk segítséget Vámosgyörkön, ahol a helyi szemétlerakó telep égett. Jászberény és Jászárokszállás között történt súlyos sérüléssel járó közúti baleset. Az útról egy személyautó lehajtott, a járművet vezető személy a járműbe szorult és súlyos sérüléseket szenvedett. Az autóban más nem utazott. Feszítővágó és kardfűrész segítségével szabadítottuk ki a sérültet. A jászberényi tűzoltóságtól kaptunk jelzést, hogy Jászalsószentgyörgyön ismételten belvíz veszélyeztet lakóházakat a nagy mennyiségben lehullott csapadék miatt. Vonulásra végül nem került sor, mert közben sikerült annyi erőt összevonniuk a helyi tűzoltóknak, hogy az elegendőnek bizonyult. A jászberényi tűzoltóságtól kaptunk jelzést, hogy Jászalsószentgyörgyön nagy mennyiségű csapadék hullott le, és több utcában lakóházakat veszélyeztetett. Hat fővel és két szivattyúval vonultunk a helyszínre, ahol este 10 órától másnap hajnali 5 óráig végeztünk szivattyúzást, illetve homokzsákolást. A visszaérkezésünket követően újabb jelzést kaptunk, szintén a Murányi utcából. A bejelentő a jászberényi tűzoltóságot értesítette, hogy a telkén található épület tövébe víz szivárog a közeli csatornából. Mivel a csatorna területe még nincs átadva, így építési területnek számít. Ennek megfelelően értesítettük a csatorna beruházást végző vállalkozást, illetve a helyi Viziközművet. A jászberényi tűzoltóságtól kaptunk jelzést, miszerint a jászárokszállási Murányi utcában egy lakos udvarán nagy számú méhraj jelent meg. Méhész szakember segítségével az állatokat befogtuk, és kaptárba szállítottuk. Jászárokszálláson a Hunyadi utcából jelentette egy lakos, hogy egy közeli házból erős füst szivárog. A jelzett helyen egy fa tüzelésű kályhába gyújtottak be, melyből szikra került át a vele közös kéményen lévő kemencébe. A kemencében található lomok kaptak lángra és ez okozta a nagy füstöt. Személyi sérülés nem történt. Klórgáz szivárgáshoz kellett vonulnunk a helyi strandra az éjszaka folyamán. Kunszentmárton külterületén homokzsákokat pakoltunk, illetve vizes ballonokat uszályokra. Szelevénynél homokzsákolát végeztünk, illetve az állatok elszállításán segítettünk a településen belül. Kunszentmárton térségében aggregátorral biztosítottuk az éjszakai világítást.

6 2006. április 22. A reggel érkezett csapatunkat váltottuk Szelevényél, ahol továbbra is homokzsákoltunk április 22. Szelevénynél homokzsákoltunk április 21. Csépánál homokzsákolást végeztünk április április április április április 6. Tiszajenőn aggregátor segítségével biztosítottunk világítást az árvízvédelmi munkálatoknál. Tiszajenőn aggregátor segítségével biztosítottunk világítást az árvízvédelmi munkálatoknál. Kunszentmárton térségében homokzsákolást végeztünk az árvízzel veszélyeztetett területeken a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság kérésére. A jászberényi tűzoltóságtól kaptunk jelzést, miszerint Jászárokszállás és Jászágó között kb. 150 méteren száraz fű égett az út mentén. A rendőrségnek nyújtottunk segítséget helyszín biztosításához, egy halálos kimenetlelű közlekedési baleset rekonstruálásakor április 5. Kémény tüzéhez vonultunk Jászágón a Kossuth utcába április március március március március február 21. Gázvezetéket szakított el egy munkagép Jászárokszálláson az Örsi utca végén. Biztosítottuk a helyszínt, amíg a szakemberek szükségesnek látták. Szelektív hulladékgyűjtő tüzét jelezték az Ady Endre utcából Jászárokszállásról. Szerencsére a környékben lakók és a gyors kiérkezésünk nyomán csak egyetlen konténerben esett kár. A tűz továbbterjedése esetén személyautót is veszélyeztetett volna. A helyszínen jelentkezett egy szemtanú is, aki látni vélt egy személyt, akinek köze lehetett a konténer felgyújtásához. Az ügyben a rendőrség végez nyomozást. Belvíz szivattyúzást végeztünk Jászárokszálláson a Hunyadi János utca végén. Több bejelentés is érkezett ügyeletünkre jászárokszállási lakosoktól, hogy telkükön nagy mennyiségű belvíz halmozódott fel. Többek között bejelentést kaptunk Jászárokszálláson az Örsi utcából is, ahová kivonultunk, de egyenlőre sem ott, sem a többi bejelentett helyen nem végeztünk szivattyúzást a város polgármesterének utasítása alapján. A kapott bejelentéseket a város polgármesterének utasítása alapján neki kell továbbítanunk, és ő intézkedik a vízhelyzet enyhítéséről. Amíg a polgármester úr nem engedélyezi, addig nem végezhetünk szivattyúzást Jászárokszállás területén. Egy személyautó csúszott meg az úton és borult fel Jászárokszálláson a Jászberénybe vezető úton található vasúti átjárónál. Egy helyi lakos telkén nagy mennyiségű belvíz gyűlt össze, amit búvárszivattyúval próbált eltávolítani, sikertelenül. Ezt követően több helyi intézménynél is segítséget próbált kérni, de elutasították az azonnali segítségnyújtást, így a jászberényi tűzoltóságon tett bejelentést, akik jelezték számunkra az esetet és két szivattyúval beavatkoztunk.

7 2006. február február február február január január január január január január január január január 1. A helyi általános iskola kért segítséget, ahol az egyik épület tetején nagymennyiségű hó halmozódott fel és olvadásával az épület beázásának veszélye állt fenn. Pusztamonostor külterületén egy személyautó és egy mikrobusz az árokba csúszott a síkossá vált úttesten. Személyi sérülés nem történt, a járműveket kivontattuk az árokból. Már negyedik alkalommal kellett vonulnunk ebben az évben szelektív hulladékgyűjtő tüzéhez. Most a helyi idősek apartman házánál gyújtottak ki konténereket. Jászárokszálláson a Rákóczi úton egy személygépkocsi csúszott neki az út melletti villany oszlopnak. Az autóban négyen utaztak, ebből ketten súlyosan sérültek. Ismételten műanyag szelektív hulladékgyűjtők tüzéhez kellett vonulnunk Jászárokszálláson a Tompa Mihály utca és a Déryné utca kereszteződésénél. A tűztől valószínűleg a konténerek fölött található szigetelt elektromos vezeték is megsérült, így az esetről az áramszolgáltató is értesítve lett. Ebben a hónapban egyébként már ez a harmadik ilyen esetünk. Az összkár eléri az egymillió forintot. A helyi rendőr járőr jelezte, hogy Jászárokszálláson a városközpontban az egyik szelektív hulladékgyűjtőből füst szivárog. A hulladékgyűjtőben papírok égtek. Az eset kár nélküli, a megmentett érték 800 ezer Ft. körüli. Jászárokszállásról kaptunk bejelentést, hogy a Széchenyi utcában egy lakóházban televízió ég. Kiérkezésünk idejére a lakóknak sikerült megfékezniük a tüzet. Az előző eset után röviddel, annak közeléből újabb jelzést kaptunk, ahol szintén személyautók csúsztak az árokba. Jászárokszállás és Vámosgyörk között több személyautó csúszott az árokba. Az esetben személyi sérülés nem történt. A beavatkozásban a gyöngyösi hivatásos tűzoltókkal vettünk részt. Jászárokszálláson füstöt jelentettek az egyik lakóházból az éjszakai órákban a Mikszáth Kálmán utcában. A bejelentésben az is szerepelt, hogy több gyermek is tartózkodik az épületben. Az eset vaklárma volt és át lett adva a rendőrségnek. Jászdózsa külterületén egy személyautó csúszott az árokba. Személyi sérülés nem történt az eset során. Jászágóra vonultunk, ahol egy a lakóházzal egybeépített melléképület égett, amiben főként fát tároltak. A tűz továbbterjedését sikerült megfékezni a lakóépületre való átterjedése előtt. A tűz oka valószínűleg a melléképületben hagyott izzó parázs volt. Hajnali 4 órakor kaptunk jelzést egy jászárokszállási lakostól, hogy a Széchenyi utcában szelektív hulladékgyűjtők égnek. Kiérkezésünkkor 3 konténer égett, illetve a közeli fa buszmegálló falán is égési nyomok voltak. A tüzet valószínűleg gyújtogatás okozta, így értesítve lett a rendőrség is. A kár több, mint 600 ezer forint.

Ezen dokumentum Jászárokszállás Város Önkéntes Tűzoltó Egyesületének 2007. évi jelentősebb eseményeit, beavatkozásait, híreit foglalja magába Készítette: Tekse Csaba parancsnok-helyettes 2007. október

Részletesebben

Ezen dokumentum Jászárokszállás Város Önkéntes Tűzoltó Egyesületének 2006. évi jelentősebb eseményeit, beavatkozásait, híreit foglalja magába Készítette: Tekse Csaba parancsnok-helyettes Egyesületünk ifjúsági

Részletesebben

Ezen dokumentum Jászárokszállás Város Önkéntes tűzoltó Egyesületének 2005. évi jelentősebb eseményeit, beavatkozásait, híreit foglalja magába

Ezen dokumentum Jászárokszállás Város Önkéntes tűzoltó Egyesületének 2005. évi jelentősebb eseményeit, beavatkozásait, híreit foglalja magába Ezen dokumentum Jászárokszállás Város Önkéntes tűzoltó Egyesületének 2005. évi jelentősebb eseményeit, beavatkozásait, híreit foglalja magába Készítette: Tekse Csaba parancsnok-helyettes Rosszul végződött

Részletesebben

Beledi tetőtűz. Asztalos műhely égett Edvén

Beledi tetőtűz. Asztalos műhely égett Edvén 2009 év eseményei Beledi tetőtűz 2009. január 8-án jelzés érkezett Beledről Rába sor 32 ből hogy az Ikerháznak a tető tere ég. A tűzoltók nagy erővel vonultak a helyszínre a kapuvári egységeke 3 kocsival,

Részletesebben

TŰZRIADÓ TERVE: 2010.

TŰZRIADÓ TERVE: 2010. 2. sz. melléklet 4030 DEBRECEN Budai É.u.8/A. sz. 4030 D e b r e c e n, Híd u. 4.- 6. sz. TANMŰHELYÉNEK TŰZRIADÓ TERVE: 2010. Érvényes: 2010. szeptember 10.-től. 4030 D E B R E C E N, Budai É. u. 8/a.

Részletesebben

Hírlevél 6. hét. Hétvége eseményei 2013.02.04.

Hírlevél 6. hét. Hétvége eseményei 2013.02.04. Hétvége eseményei Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2800 Tatabánya, Ságvári Endre út 18. Tel: 06 (34)/512-070 www.komarom.katasztrofavedelem.hu e-mail: komarom.szovivo@katved.gov.hu

Részletesebben

Ifjúkori balesetek epidemiológiai adatai

Ifjúkori balesetek epidemiológiai adatai Ifjúkori balesetek epidemiológiai adatai Dr. Páll Gabriella gyermekorvos, allergológus, epidemiológus Országos Gyermekegészségügyi intézet Vázlat Bevezetés 15-25 évesek baleseti halálozása Helyzetünk Európában

Részletesebben

HAJDÚNÁNÁSI HIVATÁSOS TŰZOLTÓPARANCSNOKSÁG. Hajdúnánási Hivatásos Tűzoltóparancsnokság évben Hajdúhadházon végzett munkájáról

HAJDÚNÁNÁSI HIVATÁSOS TŰZOLTÓPARANCSNOKSÁG. Hajdúnánási Hivatásos Tűzoltóparancsnokság évben Hajdúhadházon végzett munkájáról BESZÁMOLÓ Hajdúnánási Hivatásos Tűzoltóparancsnokság 2017. évben Hajdúhadházon végzett munkájáról Hajdúnánás, 2018. március 07. Készítette: Péter Tamás tűzoltó százados megbízott tűzoltóparancsnok 1 BESZÁMOLÓ

Részletesebben

Fénykép melléklet Készítette: Farkas Sándor tű. alezredes.

Fénykép melléklet Készítette: Farkas Sándor tű. alezredes. Fénykép melléklet Készítette: Farkas Sándor tű. alezredes. Kéleshalom-Kunfehértó tűzeset kiterjedése légifelvételen (forrás: Kiskunsági Nemzeti Park) Korona égés Kéleshalom-Kunfehértó tűzeset (fotó: Pozsgai

Részletesebben

Происшествия (rendkívüli események) rovat (fordította Surman Zsolt SRY)

Происшествия (rendkívüli események) rovat (fordította Surman Zsolt SRY) www.fontanka.ru http://www.fontanka.ru/2011/08/08/073/ Происшествия (rendkívüli események) rovat 2011.08.08. (fordította Surman Zsolt SRY) A Rakéta tűzoltóhajó a МЧС (1) bázisra került. A Rendkívüli Helyzetek

Részletesebben

Erdélyi Gábor r. alezredes kapitányságvezető-helyettes február 22.

Erdélyi Gábor r. alezredes kapitányságvezető-helyettes február 22. Erdélyi Gábor r. alezredes kapitányságvezető-helyettes 217. február 22. Az Egri Rendőrkapitányság megítélése az önkormányzati felmérések alapján 5 5 4 4 3 3 2 2 1 1 3,99 4,18 4,3 214. év 215. év 216. év

Részletesebben

TŰZVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ

TŰZVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ TŰZVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ TŰZMEGELŐZÉS A hőtermelő berendezések és a bútorok, éghető anyagok között tartsuk meg a biztonságos távolságot! Ha gázszagot érzünk, ne csengessünk, ne kapcsoljunk villanyt, azonnal

Részletesebben

Tárgy: a 2006-069-5 számú vasúti esemény vizsgálatának lezárása

Tárgy: a 2006-069-5 számú vasúti esemény vizsgálatának lezárása Ügyintéző: Iktatószám: Lócsi Iván VFO/151/1/2008 Tárgy: a 2006-069-5 számú vasúti esemény vizsgálatának lezárása Eset kategóriája: vasúti baleset, ütközés közúti járművel Ideje: 2006. augusztus 30. 10

Részletesebben

A NÓGRÁD MEGYEI KATASZTRÓFAVÉDELMI IGAZGATÓSÁG

A NÓGRÁD MEGYEI KATASZTRÓFAVÉDELMI IGAZGATÓSÁG A NÓGRÁD MEGYEI KATASZTRÓFAVÉDELMI IGAZGATÓSÁG ELEKTRONIKUS HÍRLEVELE 2. HÉT 2014. Kiadja a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság H-3100 Salgótarján, Szent Flórián tér 1. Tel.: (06-32) 521-030 Fax:

Részletesebben

Szomor Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2015. (IX.30.) önkormányzati rendelete az avar és kerti hulladék égetés helyi szabályairól

Szomor Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2015. (IX.30.) önkormányzati rendelete az avar és kerti hulladék égetés helyi szabályairól Szomor Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2015. (IX.30.) önkormányzati rendelete az avar és kerti hulladék égetés helyi szabályairól Szomor Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a környezet

Részletesebben

Jelzőőri tevékenység oktatása

Jelzőőri tevékenység oktatása Jelzőőri tevékenység oktatása Szilágyi Omer r.ftzls. Pécs RK Központi Szolgálatirányító parancsnok Nagykozári Polgárőr Egyesület omer.seriff@gmail.com 2017 Jogalap 2011.évi CLXV. törvény a polgárőrségről

Részletesebben

Belterület. Kimutatás Bugac Nagyközségi Önkormányzat forgalomképtelen nemzeti vagyonáról 2012.év (törzsvagyon)

Belterület. Kimutatás Bugac Nagyközségi Önkormányzat forgalomképtelen nemzeti vagyonáról 2012.év (törzsvagyon) Bugac Nagyközségi Önkormányzat 4/2012. (XI.29.) önkormányzati rendelethez 1. melléklet Belterület Kimutatás Bugac Nagyközségi Önkormányzat forgalomképtelen nemzeti vagyonáról 2012.év (törzsvagyon) Ingatlan

Részletesebben

IBRÁNY VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 9/2007. (IV. 27.) KT. r e n d e l e t e

IBRÁNY VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 9/2007. (IV. 27.) KT. r e n d e l e t e IBRÁNY VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 9/2007. (IV. 27.) KT. r e n d e l e t e az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló 17/2006. (VI.09.) KT. rendelet módosításáról 1.. A rendelet

Részletesebben

ZÁRT ÜLÉS NAPIRENDJE. 1.) Települési létfenntartási támogatás iránt benyújtott kérelmek elbírálása

ZÁRT ÜLÉS NAPIRENDJE. 1.) Települési létfenntartási támogatás iránt benyújtott kérelmek elbírálása Témafelelős: Burján Sándor ügyintéző 14.) Vigadó klímaberendezés javítása Előadó: dr. Zsombok László polgármester Az anyag előkészítésében részt vett: a Városfejlesztési és Pénzügyi Bizottság Témafelelős:

Részletesebben

A közutakon alkalmazott kerékpáros átvezetések a forgalomtechnikus szemével. Mocsári Tibor főmérnök

A közutakon alkalmazott kerékpáros átvezetések a forgalomtechnikus szemével. Mocsári Tibor főmérnök A közutakon alkalmazott kerékpáros átvezetések a forgalomtechnikus szemével Mocsári Tibor főmérnök 2010. szeptember Kerékpáros Vasúti ájárók Közlekedésbiztonsági forgalombiztonsága Nap - NKH - KKK, szakmai

Részletesebben

Példák magyarázattal (lakóépületre vonatkoztatva)

Példák magyarázattal (lakóépületre vonatkoztatva) LAKÁSSZÖVETKEZETEK ÉS TÁRSASHÁZAK ÉRDEKKÉPVISELETI SZAKMAI SZÖVETSÉGE Tárgy: Országos Tűzvédelmi Szabályzat (OTSZ) lakóépületek közlekedőivel kapcsolatos előírások értelmezése. Az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról

Részletesebben

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály. Traffipax információ 2015.év augusztus hónap

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály. Traffipax információ 2015.év augusztus hónap Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály Traffipax információ 2015.év augusztus hónap nap időpont: helyszín: 08:00-13:00 45-ös sz. fkl. Út 1. km 14:00-17:00 Törökszentmiklós,

Részletesebben

Hírlevél 1. hét. Tábornoki látogatás szilveszter alkalmából

Hírlevél 1. hét. Tábornoki látogatás szilveszter alkalmából Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2800 Tatabánya, Ságvári Endre út 18. Tel: 06 (34)/512-070 www.komarom.katasztrofavedelem.hu e-mail: komarom.szovivo@katved.gov.hu Tábornoki látogatás

Részletesebben

2012. évi beszámoló január havi

2012. évi beszámoló január havi 2012. évi beszámoló 2012. január havi Statisztika: Polgárőrök ledolgozott óraszám: 1739 óra 140 alkalom Rendőri szolgálati óraszám: 86 óra 9 alkalom 2012. 01. 09. 22.00-04.00 óráig OKMP 23.00 órakor bejelentés

Részletesebben

JOGSZABÁLYI KERETEK ÖSSZEFOGLALÁSA A tűzvédelemről

JOGSZABÁLYI KERETEK ÖSSZEFOGLALÁSA A tűzvédelemről JOGSZABÁLYI KERETEK ÖSSZEFOGLALÁSA A tűzvédelemről Jelen dokumentum az ÁROP-1.2.18/A-2013-2013-0012 azonosító számú Szervezetfejlesztési program az Országos Egészségbiztosítási Pénztárban című projekt

Részletesebben

MAGYAR REPÜLŐ SZÖVETSÉG REPÜLÉSBIZTONSÁGI SZERVEZET. ÜZEMBENTARTÓI JELENTÉS 2014-003-4P KBSZ sorszámú LÉGIKÖZLEKEDÉSI ESEMÉNY

MAGYAR REPÜLŐ SZÖVETSÉG REPÜLÉSBIZTONSÁGI SZERVEZET. ÜZEMBENTARTÓI JELENTÉS 2014-003-4P KBSZ sorszámú LÉGIKÖZLEKEDÉSI ESEMÉNY - 1 - MRSZ-REBISZ eseményszám: 01/2014 MAGYAR REPÜLŐ SZÖVETSÉG REPÜLÉSBIZTONSÁGI SZERVEZET ÜZEMBENTARTÓI JELENTÉS 2014-003-4P KBSZ sorszámú LÉGIKÖZLEKEDÉSI ESEMÉNY Helyszín:Sár-hegy Ideje:2014. január

Részletesebben

Önkéntes Tűzoltó Egyesület Pusztaszabolcs 2490 Pusztaszabolcs, Velencei út 2. Szakmai anyag

Önkéntes Tűzoltó Egyesület Pusztaszabolcs 2490 Pusztaszabolcs, Velencei út 2. Szakmai anyag Önkéntes Tűzoltó Egyesület Pusztaszabolcs 2490 Pusztaszabolcs, Velencei út 2. Szakmai anyag A Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák Leader fejezetének végrehajtásához 2013- ban nyújtandó támogatások keretében

Részletesebben

Debrecen, Fényesudvar február 26.

Debrecen, Fényesudvar február 26. Debrecen, Fényesudvar 6. 2007. február 26. Tűzoltás menete 11:17 kor érkezett az első tűzjelzés a DEHÖT híradóügyeletére a 105-ös telefonon, mely szerint Debrecen, Fényesudvar 6. szám alatti középmagas

Részletesebben

1. A Rendelet 1. számú melléklete helyébe jelen rendelet 1. számú melléklete lép.

1. A Rendelet 1. számú melléklete helyébe jelen rendelet 1. számú melléklete lép. Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2014.(III.12.)önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonnal való gazdálkodás rendjéről szóló 12/2013. (VI.27.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

Település Ingatlan címe Telefonszám Szervezeti egység Ügyfélfogadási idő. dr. Szlovencsák Imre út 2. 57/ dr. Szlovencsák Imre út 2.

Település Ingatlan címe Telefonszám Szervezeti egység Ügyfélfogadási idő. dr. Szlovencsák Imre út 2. 57/ dr. Szlovencsák Imre út 2. Település Ingatlan címe Telefonszám Szervezeti egység Ügyfélfogadási idő Jászapáti járás Vári-Nagy Judit Jászapáti dr. Szlovencsák Imre út 2. 57/540-100 szerv: Jászapáti dr. Szlovencsák Imre út 2. 57/540-100

Részletesebben

Mi a teendő kár esetén?

Mi a teendő kár esetén? Mi a teendő baleset esetén? Mi a teendő kár esetén? Közúti baleset bekövetkezése esetén a gépjárművel azonnal meg kell állni és meg kell győződni arról, hogy történt-e személyi sérülés. Személyi sérülés

Részletesebben

Mire kell figyelni a bérlés előtt?

Mire kell figyelni a bérlés előtt? Külföldi nyaralásaik során sokan választják azt a megoldást a helyi látnivalók és nevezetességek megtekintéséhez, hogy gépkocsit bérlenek a tömegközlekedés használata helyett. Ennek előnye, hogy kényelmesebb,

Részletesebben

Önkormányzati törzsvagyon (forgalomképtelen és korlátozottan forgalomképes vagyon) Üzleti vagyon

Önkormányzati törzsvagyon (forgalomképtelen és korlátozottan forgalomképes vagyon) Üzleti vagyon 2. melléklet az önkormányzat ingatlan vagyonáról Önkormányzati törzsvagyon (forgalomképtelen és korlátozottan forgalomképes vagyon) Üzleti vagyon I. Forgalomképtelen önkormányzati vagyon 2014. december

Részletesebben

a kamera pontok helyszíne, elhelyezése a megfigyelt terület

a kamera pontok helyszíne, elhelyezése a megfigyelt terület Illetékes Főkapitányság Települések Kameraszá m összesen a kamera pontok helyszíne, elhelyezése a megfigyelt terület Heves Megyei Rendőrfőkapitányság Tarnaörs Erzsébet út 13. 18 temető területe, Erzsébet

Részletesebben

SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 9/2002. (VI. 12.) számú R E N D E L E T E. a háziorvosi körzetek kialakításáról

SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 9/2002. (VI. 12.) számú R E N D E L E T E. a háziorvosi körzetek kialakításáról SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 9/2002. (VI. 12.) számú R E N D E L E T E a háziorvosi körzetek kialakításáról egységes szerkezetben a 10/2004. (III. 30.) sz. rendelettel Szerencs Város Képviselőtestülete

Részletesebben

10/2010. (II. 11.) Kt. számú Tárgy: Közmunkaprogram HATÁROZAT

10/2010. (II. 11.) Kt. számú Tárgy: Közmunkaprogram HATÁROZAT Mátraterenye Község Képviselı-testületétıl 10/2010. (II. 11.) Kt. számú Tárgy: Közmunkaprogram HATÁROZAT Mátraterenye Község Önkormányzatának Képviselı-testülete részt kíván venni a Szociális és Munkaügyi

Részletesebben

Az R. 2. melléklete helyébe e rendelet 2. melléklete lép.

Az R. 2. melléklete helyébe e rendelet 2. melléklete lép. 1 Segesd Község Önkormányzata Képviselő-testületének./2016. (..) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló 6/2013. (III. 29.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó a Képviselő-testülethez

B E S Z Á M O L Ó a Képviselő-testülethez FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám: 1608-2/2013. ; 1607-3/2013. 2. a.) a helyi Polgárőrség B E S Z

Részletesebben

Mentőkutyák és kutyás mentők SZKC_211_09

Mentőkutyák és kutyás mentők SZKC_211_09 Mentőkutyák és kutyás mentők SZKC_211_09 tanulói Mentőkutyák és kutyás mentők 11. évfolyam 89 D1 Előzetes feladatok 1. Gyűjtsetek az interneten információkat, cikkeket és képeket Mancsról, a mentőkutyáról!

Részletesebben

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság. a kamera pontok helyszíne, elhelyezése. Hubay út- Boldog Sándor István út kereszteződése

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság. a kamera pontok helyszíne, elhelyezése. Hubay út- Boldog Sándor István út kereszteződése Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Rendőri Szerv RK, HRK Települések Kamerák száma (db) a kamera pontok helyszíne, elhelyezése a megfigyelt terület ( a jelzett szakaszok közterületek) Ady

Részletesebben

LAKÓÉPÜLETEK KÖZLEKEDŐIVEL KAPCSOLATOS ELŐÍRÁSOK ÉRTELMEZÉSE. A közlekedők kialakítása

LAKÓÉPÜLETEK KÖZLEKEDŐIVEL KAPCSOLATOS ELŐÍRÁSOK ÉRTELMEZÉSE. A közlekedők kialakítása LAKÓÉPÜLETEK KÖZLEKEDŐIVEL KAPCSOLATOS ELŐÍRÁSOK ÉRTELMEZÉSE A közlekedők kialakítása Az országos településrendezési és építési követelményekről szóló 253/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet (a továbbiakban:

Részletesebben

KÖZLEKEDÉS. A település közúti közlekedési területeinek besorolása Megnevezés. Jelenlegi szabályozási szélesséség

KÖZLEKEDÉS. A település közúti közlekedési területeinek besorolása Megnevezés. Jelenlegi szabályozási szélesséség KÖZLEKEDÉS Közúti közlekedés Jászalsószentgyörgy országos főútról megközelíthető, közlekedési kapcsolatokkal relatíve jól ellátott település. A környező nagyobb városokkal (Jászberény, Újszász) a 32. sz.

Részletesebben

ZÁRÓJELENTÉS. 2014-0702-5 Vasúti baleset Budapest, Nyugati pályaudvar 2014. július 15.

ZÁRÓJELENTÉS. 2014-0702-5 Vasúti baleset Budapest, Nyugati pályaudvar 2014. július 15. ZÁRÓJELENTÉS 2014-0702-5 Vasúti baleset Budapest, Nyugati pályaudvar 2014. július 15. A szakmai vizsgálat célja a súlyos vasúti balesetek, a vasúti balesetek és a váratlan vasúti események okainak, körülményeinek

Részletesebben

Ideiglenesen kijelölt, melegedésre alkalmas ingatlanok a JNSZ MKI területén. Település Létesítmény megnevezése Címe Besenyszög, Vasvári P. u. 7.

Ideiglenesen kijelölt, melegedésre alkalmas ingatlanok a JNSZ MKI területén. Település Létesítmény megnevezése Címe Besenyszög, Vasvári P. u. 7. Ideiglenesen kijelölt, melegedésre alkalmas ingatlanok a JNSZ MKI területén Település Létesítmény megnevezése Címe Szolnok KVK Besenyszög Chiovini Ferenc Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény

Részletesebben

VII. Lakiteleki Tűzvédelmi Szakmai Napok

VII. Lakiteleki Tűzvédelmi Szakmai Napok VII. Lakiteleki Tűzvédelmi Szakmai Napok Járművekbe épített tűzjelző- és tűzoltó berendezések Karbantartási, üzemeltetési tapasztalatok Előadó: Garai Tamás Tűzvédelmi mérnök Tűzjelző berendezés tervező

Részletesebben

Nagyecsed Város Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2014. ( IX.1.) önkormányzati rendelete

Nagyecsed Város Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2014. ( IX.1.) önkormányzati rendelete Nagyecsed Város Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2014. ( IX.1.) önkormányzati rendelete az avar- és kerti hulladék égetéséről, valamint a háztartási és szolgáltatási tevékenységgel okozott légszennyezésről

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára. Dokumentumazonosító információk. Rendelet típusa:

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára. Dokumentumazonosító információk. Rendelet típusa: Rendelet Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: Rendelet típusa: Rendelet címe: Módosított rendelet azonosítója: Rendelet tárgykódja: Tárgykód megnevezése: 10/2011.(V.27.)

Részletesebben

FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 30/2010. (XII.17.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A 2010

FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 30/2010. (XII.17.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A 2010 FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 30/2010. (XII.17.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A 2010. MÁJUS ÉS JÚNIUS HÓNAPBAN BEKÖVETKEZETT ÁRVÍZZEL KAPCSOLATBAN KELETKEZETT KÁROK PÉNZADOMÁNYBÓL TÖRTÉNŐ ENYHÍTÉSÉRŐL

Részletesebben

Vizsga tétel felkészítési anyag

Vizsga tétel felkészítési anyag Vizsga tétel felkészítési anyag Biztonságszervező alapfeladatok, tűzvédelem gyakorlati tételsora! Tűzvédelmi és tűzoltó berendezések, illetve eszközök alkalmazása Hozzárendelt vizsgatevékenység: gyakorlati

Részletesebben

ÉAOP- 5.1.2/D-2-09-2009-0033

ÉAOP- 5.1.2/D-2-09-2009-0033 Jánoshida Községi Önkormányzat 5143, Jánoshida, Fő út. 28. Jánoshidai Híradó szerkesztősége 5143 Jánoshida, Fő út. 28. Tárgy: sajtóközlemény megküldése. Tisztelt cím! Jánoshida Község Önkormányzata mellékelten

Részletesebben

233. fond: Jászberény Járási Tanács Végrehajtó Bizottság Építési, Közlekedési, Vízügyi majd Mőszaki Osztályának iratai

233. fond: Jászberény Járási Tanács Végrehajtó Bizottság Építési, Közlekedési, Vízügyi majd Mőszaki Osztályának iratai XXIII 233. fond: Jászberény Járási Tanács Végrehajtó Bizottság Építési, Közlekedési, Vízügyi majd Mőszaki Osztályának iratai Fondfı csop Fond Doboz sz. Állag Cím Évkör Jelzet XXIII 233. 1. Közigazgatási

Részletesebben

Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Hírlevél 30. hét Nógrád Megyei Cím: 3100 Salgótarján, Szent Flórián tér 1. Az igazgatóság telefon és fax számai: Tel: (32) 521-030 (32) 521-040 Fax: (32) 521-031 E-mail cím: nograd.titkarsag@katved.gov.hu

Részletesebben

E rendelet a április 1-jén lép hatályba. Nagykáta, március.

E rendelet a április 1-jén lép hatályba. Nagykáta, március. Nagykáta Város Önkormányzata Képviselő-testületének./2017. (III.) önkormányzati rendelete Nagykáta Város Önkormányzata Képviselő-testületének a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról szóló 7/2016. (VI.29.)

Részletesebben

1. oldal, összesen: 5

1. oldal, összesen: 5 Martonvásár Város Önkormányzata 2462 Martonvásár, Budai út 13. Összesített helyrajzi szám lista Beépített területek 1. 1241 Orgona u. temető (ravatalozó) 1 37 422 652 2. 1247 Orgona u. temető 1 2 449 000

Részletesebben

ürítési nap hétfő és csütörtök

ürítési nap hétfő és csütörtök Utca Ady Endre utca Akácos utca Alinka utca Alkotmány utca Arany János utca Árpád utca Árvácska utca Avar utca Babits Mihály utca Bajcsy Zsilinszky utca Bakony utca Bányász utca Barátság utca Bartók Béla

Részletesebben

MENETRENDI HIRDETMÉNY

MENETRENDI HIRDETMÉNY MENETRENDI HIRDETMÉNY Értesítjük a Tisztelt Utazóközönséget, hogy 2018. március 1.-től az alábbi menetrend módosításokat vezetjük be: KMKK Középkelet-Magyarországi Közlekedési Központ Zrt. 1. kötet, Jász-Nagykun-Szolnok

Részletesebben

Melegedésre alkalmas helyek Jász-Nagykun-Szolnok megyében

Melegedésre alkalmas helyek Jász-Nagykun-Szolnok megyében Melegedésre alkalmas helyek Jász-Nagykun-Szolnok megyében JÁSZSÁG: Alattyán Idősek Klubja Alattyán, Szent István tér 8. Jánoshida Szent Norbert Idősek Klubja Jánoshida, Fő út 60. Jászágó Idősek Napközi

Részletesebben

SZKC_105_13. Mit változtatnék a világban? I.

SZKC_105_13. Mit változtatnék a világban? I. SZKC_105_13 Mit változtatnék a világban? I. tanulói mit változtatnék a világban? I. 5. évfolyam 67 D1 Cikkek Illegális hulladéklerakó a városi szeméttelep mellett A Miskolcra vonattal érkezőket a városi

Részletesebben

Az egyesület teljes létszáma 30 fő, mely 22 rendes és 8 tiszteletbeli tagból áll össze. Február hónapban 2 fő felvételére került sor.

Az egyesület teljes létszáma 30 fő, mely 22 rendes és 8 tiszteletbeli tagból áll össze. Február hónapban 2 fő felvételére került sor. VECSÉS TELEPÜLÉSI POLGÁRŐR EGYESÜLET 2220 Vecsés, Fő út 112. Telefon: 06-30-758-5420 E-mail: info@vtpe.hu Bírósági bejegyzés száma: 4PK.60.187/2001 OPSZ tanúsítvány száma: 01/0053 Adószám: 18692512-1-13

Részletesebben

Ideiglenesen kijelölt, melegedésre alkalmas ingatlanok Jász-Nagykun-Szolnok megyében. Település Létesítmény megnevezése Létesítmény címe

Ideiglenesen kijelölt, melegedésre alkalmas ingatlanok Jász-Nagykun-Szolnok megyében. Település Létesítmény megnevezése Létesítmény címe Ideiglenesen kijelölt, melegedésre alkalmas ingatlanok Jász-Nagykun-Szolnok megyében Település Létesítmény megnevezése Létesítmény címe Abádszalók Gondozási Központ Kossuth út 6/b. Alattyán Idősek Klubja

Részletesebben

Bóly Város Önkormányzata Képviselőtestületének. 13/2011.(XI.30.) önkormányzati rendelete. az egészségügyi alapellátások körzeteinek megállapításáról

Bóly Város Önkormányzata Képviselőtestületének. 13/2011.(XI.30.) önkormányzati rendelete. az egészségügyi alapellátások körzeteinek megállapításáról Bóly Város Önkormányzata Képviselőtestületének 13/2011.(XI.30.) önkormányzati rendelete az egészségügyi alapellátások körzeteinek megállapításáról Bóly Város Önkormányzata Képviselőtestülete az egészségügyről

Részletesebben

Munkahelyekre vonatkozóan mentési tervet kell készíteni

Munkahelyekre vonatkozóan mentési tervet kell készíteni Munkahelyekre vonatkozóan mentési tervet kell készíteni Vállalkozás mentési terve, címe: Tel.: Rendőrség 107 Baleset, tűzeset helyszínén a létesítmény vezető: Tűzoltóság 105 Mentők 104 Munka- és tűzbiztonsági

Részletesebben

~IL. számú előterjesztés

~IL. számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere ~IL. számú előterjesztés Előterjesztés a Képviselő-testület részére a X. Kerület- Kőbányai "WOLF" Polgárőrség OPSZ Gépjármű Felderítő-

Részletesebben

MAGYAR REPÜLŐ SZÖVETSÉG BIZTONSÁGI SZERVEZET. ÜZEMBENTARTÓI JELENTÉS 2013-196-4P sz. LÉGIKÖZLEKEDÉSI ESEMÉNY

MAGYAR REPÜLŐ SZÖVETSÉG BIZTONSÁGI SZERVEZET. ÜZEMBENTARTÓI JELENTÉS 2013-196-4P sz. LÉGIKÖZLEKEDÉSI ESEMÉNY MRSZ-REBISZ eseményszám: 8/2013 MAGYAR REPÜLŐ SZÖVETSÉG BIZTONSÁGI SZERVEZET ÜZEMBENTARTÓI JELENTÉS 2013-196-4P sz. LÉGIKÖZLEKEDÉSI ESEMÉNY Helyszín: Nyíregyháza repülőtér (LHNY) Ideje: 2013. július 05.

Részletesebben

Szajol Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 14/2018. (VI. 27.) önkormányzati rendelete

Szajol Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 14/2018. (VI. 27.) önkormányzati rendelete Szajol Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2018. (VI. 27.) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló 16/2011. (XII. 13.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

4.2 Tárgyi eszközök pénzügyi listája (Főkönyvi szám szerint) Listázási paraméterek:

4.2 Tárgyi eszközök pénzügyi listája (Főkönyvi szám szerint) Listázási paraméterek: Listázási paraméterek:.09.01 7:27:49 1. oldal 11142 Korl.forgképs. szell.termékek állománya n107 Mago iratkezelő 4 504 000 504 000 421 040 82 960 33 % 2007.12.19 n108 Mago szoftver ép. ny.tart 2 720 000

Részletesebben

jelzőlámpás kereszteződés 71 Oroszlányi Rk. Oroszlány 2 Oroszlány, Kecskédi út 100. Oroszlány, Bokodi út, 226. számú 2 72 Oroszlányi Rk.

jelzőlámpás kereszteződés 71 Oroszlányi Rk. Oroszlány 2 Oroszlány, Kecskédi út 100. Oroszlány, Bokodi út, 226. számú 2 72 Oroszlányi Rk. KEMRFK térfigyelő Rendőri szerv Település Kamerák száma út; utca; kereszteződés; házszám Tatabánya Rk. Tatabánya Fő tér. Önkormányzat 0 2 Tatabánya Rk. Tatabánya Fő tér. Önkormányzat 02 3 Tatabánya Rk.

Részletesebben

EGYSÉGES SZERKEZETBEN a 10/2004. (III. 30.), valamint a 17/2012. (VII. 27.) rendeletekkel

EGYSÉGES SZERKEZETBEN a 10/2004. (III. 30.), valamint a 17/2012. (VII. 27.) rendeletekkel SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 9/2002. (VI. 12.) számú R E N D E L E T E a háziorvosi körzetek kialakításáról EGYSÉGES SZERKEZETBEN a 10/2004. (III. 30.), valamint a 17/2012. (VII. 27.) rendeletekkel Szerencs

Részletesebben

Forrás: ENyÜBS. 18 d 000

Forrás: ENyÜBS. 18 d 000 Összes bűncselekmény 14 kiemelten kezelt bűncselekmény összesen 3 d 25 2 15 1 5 Felderítési eredményesség (%) 1 % 6,6 56,2 58, 51,8 51,5 55,2 56,6 47,4 41,5 26 13 22 255 27 18 23 424 18 915 16 617 14 991

Részletesebben

A katasztrófavédelem intézkedései

A katasztrófavédelem intézkedései A katasztrófavédelem intézkedései a katasztrófavédelem fő szakmai területei: Tűzoltósági szakterület Polgári védelmi szakterület Iparbiztonsági szakterület E szakterületek feladatait a katasztrófavédelem

Részletesebben

Bököny Község Képviselő-testülete 2010. szeptember 24-én tartott rendkívüli üléséről 22- /2010. a./ jegyzőkönyve. b.

Bököny Község Képviselő-testülete 2010. szeptember 24-én tartott rendkívüli üléséről 22- /2010. a./ jegyzőkönyve. b. Bököny Község Képviselő-testülete 2010. szeptember 24-én tartott rendkívüli üléséről 22- /2010. a./ jegyzőkönyve b./ tárgysorozata c./ határozatai (123-124/2010.) TÁRGYSOROZAT 2) A Damjanich utca első

Részletesebben

Ezen a területen kivételesen megengedettek a következő építmények

Ezen a területen kivételesen megengedettek a következő építmények Rimaszombat város 36/1997 számú általános érvényűrendelete a Szabadkai /Rimaszombat/ tisztán lakási terület fejlesztésének és kiépítésének kötelező területi tervezési szabályozásáról A rimaszombati Városi

Részletesebben

I. Városi Művelődési Központ és Könyvtár

I. Városi Művelődési Központ és Könyvtár 9./a. sz. melléklet / 1.oldal Sorsz. Intézmény, vagyontárgy megnevezése Nyilvántartási érték (e Ft) I. Városi Művelődési Központ és Könyvtár B/ Korlátozottan forgalomképes vagyona Immateriális javak Alaptevékenység

Részletesebben

KATASZTRÓFA MEDICÍNA. Dojcsák Zsolt mentőtiszt

KATASZTRÓFA MEDICÍNA. Dojcsák Zsolt mentőtiszt KATASZTRÓFA MEDICÍNA Dojcsák Zsolt mentőtiszt 1 Fogalmi meghatározások Katasztrófa Olyan tömeges baleset, ahol az egészségügyi, műszaki és környezeti károk felszámolásához a területi közigazgatási egység

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2009. április 29-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2009. április 29-i ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2009. április 29-i ülésére Tárgy: Külterületi nevezetes tájékozódási pontok meghatározása Az előterjesztést készítette: Bartha Erika

Részletesebben

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZLÖNYE

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZLÖNYE XIX. évfolyam Különszám 2010. június 4. JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZLÖNYE A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS HIVATALOS LAPJA TARTALOM A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS ELNÖKÉNEK

Részletesebben

Szentes Város Önkormányzata Jegyzője Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztály 6600 Szentes, Kossuth tér 6. 63/510-300

Szentes Város Önkormányzata Jegyzője Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztály 6600 Szentes, Kossuth tér 6. 63/510-300 Szentes Város Önkormányzata Jegyzője Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztály 6600 Szentes, Kossuth tér 6. 63/510-300 Ikt.sz.: 07-3556-20, 25, 26/2005. E.a: Cseuz András Tárgy: Interpellációkra adott válaszok

Részletesebben

Tisztelt Lakosok! Gyarmaton a hulladékudvar nyitvatartása: hulladékudvar

Tisztelt Lakosok! Gyarmaton a hulladékudvar nyitvatartása: hulladékudvar Tisztelt Lakosok! A GYŐRSZOL Zrt megküldte részünkre a 2011. évi hulladékgazdálkodásra vonatkozó tájékoztatást. Ebben nyomon követhető az előző évben a hulladékudvar igénybevétele, a szelektív gyűjtés

Részletesebben

önkéntes tűzoltó egyesület elnevezése Képviselő székhelye Bélapátfalvai Önkéntes Tűzoltó Egyesület Sas Attila pk. 3346 Bélapátfalva, IV. Béla u. 74.

önkéntes tűzoltó egyesület elnevezése Képviselő székhelye Bélapátfalvai Önkéntes Tűzoltó Egyesület Sas Attila pk. 3346 Bélapátfalva, IV. Béla u. 74. Heves Megyei Katasztrófavádelmi Igazgatóság által, a tűz elleni védekezésről, a műszaki mentésről és a tűzoltóságról szóló 1996. évi 33. /5/ bekezdése alapján ellenőrzött önkéntes tűzoltó egyesületek önkéntes

Részletesebben

Értesítés karbantartás miatti szolgáltatás-kiesésről

Értesítés karbantartás miatti szolgáltatás-kiesésről Értesítés karbantartás miatti szolgáltatás-kiesésről Tisztelt Előfizetőnk! Tájékoztatjuk, hogy az Invitel Távközlési Zrt. az alábbi karbantartásokat tervezi a 39. héten: Fonyód (Invitel Távközlési Zrt.

Részletesebben

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZLÖNYE

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZLÖNYE XIX. évfolyam Különszám 2010. június 3. JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZLÖNYE A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS HIVATALOS LAPJA TARTALOM A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS ELNÖKÉNEK

Részletesebben

Magyarország szolgálatában a biztonságért! Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Magyarország szolgálatában a biztonságért! Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Magyarország szolgálatában a biztonságért! Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 1 Miért volt szükséges a megalkotása? 1999. évi LXXIV. Tv. korrekciója Polgári védelmi szervezetek működése Tűzvédelem

Részletesebben

Társszervek együttműködési lehetőségei közúti baleseteknél, egy megtörtént esemény tapasztalatai

Társszervek együttműködési lehetőségei közúti baleseteknél, egy megtörtént esemény tapasztalatai Molnár Robin Társszervek együttműködési lehetőségei közúti baleseteknél, egy megtörtént esemény tapasztalatai A személy és tehergépjárművek száma megsokszorozódott, a forgalom folyamatosan növekszik, az

Részletesebben

önkéntes tűzoltó egyesület elnevezése Képviselő székhelye Bélapátfalvi Önkéntes Tűzoltó Egyesület Sas Ádám 3346 Bélapátfalva, IV. Béla u. 74.

önkéntes tűzoltó egyesület elnevezése Képviselő székhelye Bélapátfalvi Önkéntes Tűzoltó Egyesület Sas Ádám 3346 Bélapátfalva, IV. Béla u. 74. Heves Megyei Katasztrófavádelmi Igazgatóság által, a tűz elleni védekezésről, a műszaki mentésről és a tűzoltóságról szóló 1996. évi 33. /5/ bekezdése alapján ellenőrzött önkéntes tűzoltó egyesületek önkéntes

Részletesebben

NAGYECSED VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13 / (VIII.30.) önkormányzati rendelete

NAGYECSED VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13 / (VIII.30.) önkormányzati rendelete NAGYECSED VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13 / 2016. (VIII.30.) önkormányzati rendelete az egészségügyi alapellátási körzetek megállapításáról Nagyecsed Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Hunyadi u 1 Ált Iskola, Fő u 102. buszmegálló, Fő u 116, Fő u 160, Széchenyi u 1,

Hunyadi u 1 Ált Iskola, Fő u 102. buszmegálló, Fő u 116, Fő u 160, Széchenyi u 1, Illetékes Főkapitányság Települések Kameraszá m összesen a kamera pontok helyszíne, elhelyezése a megfigyelt terület Heves Megyei Rendőrfőkapitányság Tarnaörs Erzsébet út 13. 18 temető területe, Erzsébet

Részletesebben

Felújítások, fejlesztési kiadások

Felújítások, fejlesztési kiadások Felújítások, fejlesztési kiadások Megnevezés 2014. évi tény 2015. évi tény 2016. évi tény 2017. évi tény 2018. évi tény 2019. évi terv Összesen Felújítási kiadások 120 143 000 Ft 141 379 000 Ft 67 602

Részletesebben

Nagybarca Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 12/2014.(VI. 4.) önkormányzati rendelete. az avar és kerti hulladékok nyílttéri égetéséről

Nagybarca Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 12/2014.(VI. 4.) önkormányzati rendelete. az avar és kerti hulladékok nyílttéri égetéséről Nagybarca Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az avar és kerti hulladékok nyílttéri égetéséről szóló 12/2014. (VI. 4.) önkormányzati rendelet Nagybarca Községi Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

Iskolánk környezete. Az iskola előtt található sövények lassan elfogynak, mert valakik kitapossák.

Iskolánk környezete. Az iskola előtt található sövények lassan elfogynak, mert valakik kitapossák. Iskolánk környezete Az iskola által gondozott, füvesített területen illetve a főbejárat előtti fák tövében rendszerint kutyaürülék található (de szedtem már emberi ürüléket is), amit a lakótelepi kutyasétáltatók

Részletesebben

Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt.

Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. A Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. (Székhely: 1122 Budapest, Pethényi köz 10., Cg.: 01-10-041206) - hivatkozással a Bszt. 123. (1) bekezdésének e) f) pontjára közzéteszi, hogy a Jászárokszállás és

Részletesebben

KIÉGETT HÁZ. Javasolt otthonunkba beszerezni és működtetni egy füstérzékelőt, ami a kezdeti tüzeket is jelzi.

KIÉGETT HÁZ. Javasolt otthonunkba beszerezni és működtetni egy füstérzékelőt, ami a kezdeti tüzeket is jelzi. Hogyan kerülhetjük el a kéménytűz kialakulását? A szurok képződéséből fakadó kéménytűz elkerülhető a rendszeres kéményseprőipari ellenőrzéssel és a szükséges tisztítás elvégzésével. Mind a korom, mind

Részletesebben

ÚJHARTYÁN KÖZSÉG HELYIVÍZKÁR_ELHÁRÍTÁSI TERV

ÚJHARTYÁN KÖZSÉG HELYIVÍZKÁR_ELHÁRÍTÁSI TERV Újhartyán Község Önkormányzata 2367 Újhartyán, Fő utca 21.sz. Telefon:29/372-133.Fax:372-025 E-mail cím: Nyilvántartási szám: Jóváhagyom Újhartyán, 2008.szeptember 20. Egyetértek: Budapest, 2008 Schulcz

Részletesebben

Az önkormányzat forgalomképes ingatlan vagyona

Az önkormányzat forgalomképes ingatlan vagyona 4. melléklet a 34/2013. (IX.13.) önkormányzati rendelethez Az önkormányzat forgalomképes ingatlan vagyona 2. mellélet a(z) /2016.(..) önkormányzati rendelethez A B C D E F G H Sorsz. Település HRSZ Megnevezés

Részletesebben

"Pácin község, Cigánd- " Tiszakarádi tározóhoz kapcsolódó belterületi vízrendezés (VTT)" ÉMOP-3.2.1/E-09-2f

Pácin község, Cigánd-  Tiszakarádi tározóhoz kapcsolódó belterületi vízrendezés (VTT) ÉMOP-3.2.1/E-09-2f "Pácin község, Cigánd- " Tiszakarádi tározóhoz kapcsolódó belterületi vízrendezés (VTT)" ÉMOP-3.2.1/E-09-2f-2010-0002 Európai Regionális Fejlesztési Alap Bel- és csapadékvíz elvezetés Pácinban A projekt

Részletesebben

MÁTRA VOLÁN Zrt. 3200 Gyöngyös, Pesti u. 74. Tel.: 37/508-263

MÁTRA VOLÁN Zrt. 3200 Gyöngyös, Pesti u. 74. Tel.: 37/508-263 ÉRTESÍTÉS Érvényes: 2010. december 12-től MV 3.1-552.6/2010. MÁTRA VOLÁN Zrt. 3200 Gyöngyös, Pesti u. 74. Tel.: 37/508-263 Értesítjük a Tisztelt Utazóközönséget, hogy az alábbi menetrend módosításokat

Részletesebben

Tartályautó túltöltések Esettanulmány a 2012 novemberi telephelyen belüli tartályautó túltöltések kapcsán felmerült problémákról

Tartályautó túltöltések Esettanulmány a 2012 novemberi telephelyen belüli tartályautó túltöltések kapcsán felmerült problémákról Tartályautó túltöltések Esettanulmány a 2012 novemberi telephelyen belüli tartályautó túltöltések kapcsán felmerült problémákról Összeállította: Toldi Gergely veszélyes áru szállítási biztonsági tanácsadó

Részletesebben

A BEREGSZÁSZI PÁL SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 24. SZÁMÚ MELLÉKLET

A BEREGSZÁSZI PÁL SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 24. SZÁMÚ MELLÉKLET A BEREGSZÁSZI PÁL SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 24. SZÁMÚ MELLÉKLET A RIASZTÓRENDSZER HASZNÁLATA, ÜZEMELTETÉSE SZABÁLYZAT 2013 2 TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2.

Részletesebben

ZÁRÓJELENTÉS. 2013-649-5 VASÚTI BALESET Kápolnásnyék és Gárdony állomások között 2013. augusztus 12. 902 sz. vonat

ZÁRÓJELENTÉS. 2013-649-5 VASÚTI BALESET Kápolnásnyék és Gárdony állomások között 2013. augusztus 12. 902 sz. vonat ZÁRÓJELENTÉS 2013-649-5 VASÚTI BALESET Kápolnásnyék és Gárdony állomások között 2013. augusztus 12. 902 sz. vonat A szakmai vizsgálat célja a súlyos vasúti balesetek, vasúti balesetek és váratlan vasúti

Részletesebben

Martfű Város Önkormányzatának VAGYONKIMUTATÁSA 2004. december 31-i állapotnak megfelelően

Martfű Város Önkormányzatának VAGYONKIMUTATÁSA 2004. december 31-i állapotnak megfelelően 9. sz. melléklet Martfű Város Önkormányzatának VAGYONKIMUTATÁSA 2004. december 31-i állapotnak megfelelően -1- Sorsz. Intézmény, vagyontárgy megnevezése Nyilvántartási érték (e Ft) 1. VÁROSI MŰVELŐDÉSI

Részletesebben

szeptember.01 vasárnap

szeptember.01 vasárnap Nap szeptember.01 vasárnap 2013.szeptember hónapra tervezett sebességmérések Mérés tervezett helye 09.00-11.00 Parád belterülete 11.00-13.00 Sirok belterülete 13.30-15.00 Egerbakta belterülete szeptember.02

Részletesebben