Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download ""

Átírás

1 Ezen dokumentum Jászárokszállás Város Önkéntes Tűzoltó Egyesületének évi jelentősebb eseményeit, beavatkozásait, híreit foglalja magába Készítette: Tekse Csaba parancsnok-helyettes

2 Egyesületünk ifjúsági tűzoltói az elmúlt hónapban elhatározták, hogy valami egyedi meglepetést készítenek az egyesület karácsonyfája alá. Így készült el az alábbi képen látható tűzoltós társasjáték, melyhez a rajzokat, szabályokat, csomagolást az ifjúsági tűzoltók készítették el december 20-án Jászárokszállás és Jászberény között sodródott le az úttestről és borult fel egy személygépkocsi. A járműben a vezetőn kívül, aki vállfájdalmakra panaszkodott más nem tartózkodott. Jászárokszállás Város Önkéntes Tűzoltó Egyesülete a közelmúltban tartott közgyűlésén kinyilvánította, hogy az elkövetkezendő időszakban az Egyesület és a város önkormányzatának társulásaként köztestületet szeretne alakítani. Ennek a célja egy a hivatásos tűzoltóságnál olcsóbban működtethető, állandó ügyelettel és tűzoltói létszámmal rendelkező tűzoltóság létrehozása, mely önállóan is elláthatja Jászárokszállás és a környezetében található hivatásos tűzoltóságoktól távol eső települések tűzvédelmét, mint közfeladatot. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy a több, mint 115 éves tűzoltó egyesület a köztestület megalakulásakor megszűnne. A köztestület kialakításához a város képviselő testületének, mint egyik alapító félnek támogató döntése is szükséges. Az átalakulás lépéseiről tervezet készült, melyet városunk polgármestere és képviselői is megkaptak. Az alakítandó önkéntes tűzoltóság kialakításáról és működéséről a 119/1996-os kormányrendelet rendelkezik.

3 2006. november 24-én egy helytörténeti vetélkedő került megrendezésre Jászárokszálláson, melynek keretében Egyesületünk is bemutatót tartott. Az egyik Volán társaság autóbusza csúszott árokba Jászárokszálláson a Széchenyi és Munkácsy utcák kereszteződésében.

4 Egyesületünk november 10-én tartotta meg szokásos - vacsorával egybekötött - baráti összejövetelét a főbb támogatói számára október 14-én szerelési gyakorlatot tartott Egyesületünk a minél hatékonyabb és összehangoltabb csapatmunka érdekében. A főbb témakörök a sugár szerelés alapesetei, a létrahasználat és a kötéllel történő mentés voltak.

5 2006. szeptember 21-én este vonultunk egy épület tüzéhez, ahol sajnos egy személy elhalálozott. A tüzet valószínűleg elektromos áram okozta.

6 2006. szeptember 16-án néhány hét leforgása alatt már a második házfal kidőléshez kellett vonulnunk. Szerencsére személyi sérülés nem történt szeptember 13-án vonultunk Tarnaörs és Visznek közé, ahol avar és különböző hulladékok égtek kb. 2 hektáron szeptember 12-én Egyesületünk 4 tagja tett látogatást az Eurotrade Kft. jóvoltából a csehországi Koprovniceben, ahol megtekinthettük a cseh Tatra márka gyárát, illetve lehetőség volt különböző Tatra márkájú gépjárművek tesztvezetésére is.

7 2006. szeptember 11-én látogatást tett Jászberényben Újhelyi István szakminisztériumi államtitkár. A látogatás keretében megemlékezésre került sor a szeptember 11-én az USA-ban és az elmúlt időszakban hazánkban szolgálatteljesítés közben életüket vesztett tűzoltókról. A megemlékezést követően bemutatásra került az Egyesületünk által is vásárolni szándékozandó Tatra CAS24 fecskendő, amelyről az államtitkár úr elismerően nyilatkozott. Ezt követően szakmai egyeztetésre átadásra került Banka Emánuel az egyesületünk elnökének koordinálásával készült Önkéntes egyesületi tűzoltóságokról szóló törvénytervezet, ami letölthető az oldalunkról. A törvény tervezet átadásán jelen volt dr. Gedei József országgyűlési képviselő, Hoffman Imre dandártábornok az OKF részéről, Bende Péter vezérőrnagy a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke, fővárosi tűzoltó parancsnok, Csomós Mátyás ezredes Jász-Nagykun-Szolnok megye katasztrófavédelmi igazgatója, Nagy István alezredes Jászberény Város Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóságának parancsnoka és Kókai Ferenc egyesületünk parancsnoka. Egyesületünk tagjai ebben az évben is elvégezték parancsnok-helyettesünk irányításával városunk tűzcsapjainak ellenőrzését és festését. A több, mint 150 tűzcsap átvizsgálásában ifjúsági tűzoltóink is aktívan részt vettek bővítve ezzel helyismereti és tűzcsapokkal kapcsolatos tudásukat. Az ellenőrzés eredményét továbbítjuk a helyi Viziközmű felé.

8 2006. augusztus 26-án a hajnali órákban egy személyautó az útról lesodródva nekiütközött egy lámpaoszlopnak. A vezetőt súlyos sérülésekkel szállították kórházba augusztus 17-én az ifjúsági tűzoltóink a hivatásos önkormányzati tűzoltóságokkal ismerkedhettek meg. Ennek keretében egyrészt bemutatásra került a hivatásos tűzoltóságok felépítése. Másrészt látogatást tettünk a jászberényi hivatásos önkormányzati tűzoltóságon, ahol a parancsnok úr és kollégái készséggel mutatták be ifjúsági tűzoltóink számára a tűzoltóság szereit, felszereléseit.

9 2006. július 21-én a Jászárokszálláson nyaraló encsi általános iskolások látogattak el hozzánk több osztállyal. A munkánk iránt érdeklődő gyerekeket videó vetítéssel, kiselőadással, és a tűzoltó gépjárműveink bemutatásával fogadtuk. Egyesületünk gépjárműfecskendővel gazdagodott pályázati, lakossági és az OTP banktól kapott támogatásokból. A fecskendőt Németországban használták, ezer liter víz szállítására alkalmas. Elsősorban olyan felszerelésekkel láttuk el, amik baleseteknél hasznosak (feszítővágó, roncsvágó, emelőpárna, stb.).

10 2006. június 27-én a mentők kértek segítséget, mert Jászberény és Jászárokszállás között egy személyautó lehajtott az útról és a járművet vezető személy az autóba beszorult. A sérült feszítővágó és kardfűrész segítségével lett kiszabadítva és súlyos állapotban szállították kórházba.

11 2005. második felében vettük fel a kapcsolatot a cseh Tatra márka tuzoltó autó gyártójával a THT Polickaval, illetve a Tatra magyarországi forgalmazójával az Eurotrade Kft.-vel. Mind a forgalmazó, mind a gyártó készséggel állt rendelkezésünkre a Tatra Cas 24 tűzoltó fecskendővel kapcsolatban. Ennek köszönhetően februárjában látogatást tehettünk a THT gyárában Csehországban, ahol megtekinthettük a nagy múltú gyár járműveit. Ennek a látogatásnak továbbfolytatásaként meghívtuk Magyarországra is a gyártó képviselőit, akik Pécelen mutatták be először a magyar közönségnek a járművet június ig pedig csapatpróbán volt nálunk a Tatra Cas 24 tűzoltó autó, ahol a jármű kipróbálása mellett a környező tűzoltóságoktól is megtekintették. Röviden összefoglalva a tapasztalatainkat elsősorban a jármű egyszerű, de jól kezelhető megoldásaival, különleges menetstabilitásával és terepjáró képességével és nem utolsó sorban az árával vívta ki elismerésünket. A járműről részletesebben olvashat és láthat képeket a tűzoltó portálon, ahol a képek mellett egy videót is megtalálhat a Filmek menüpont alatt a csapatpróbáról.

12 Egyesületünk több, mint 20 tagja vett részt az árvízi védekezésban Csépa, Szelevény és Kunszentmárton térségében. A védekezésben résztvevok a megyei védelmi bizottság elnöke által aláírt emléklapot vehettek át. Emellett Egyesületünk parancsnoka Szolnokon kapott kitüntetést a munkájáért május 31-én és június 1-én tűzoltó járműtechnikai konferencia volt Pécelen, ahol Egyesületünk tagjai is látogatást tettek, illetve Egyesületünk elnöke, Banka Emánuel a Magyar Tűzoltó Szövetség önkéntes tagozatának elnökeként is előadást tartott az önkéntes tűzoltó egyesületek gépjármű ellátottságáról. A konferencián több gyártó képviselete is bemutatta termékeit, többek között a Rosenbauer, Iveco-Magirus, Bronto, Liebherr, Faun, Heros, TATRA-THT.

13 2006. május 29-én látogatást tett Egyesületünknél Dr. Duka Lajos úr, aki jelenleg Németországban él, de gyermek éveit Jászárokszálláson töltötte, és az 1950-es évek elején úttörő tűzoltóként tevékenykedett az Egyesületünknél. Duka úr 1000 eurót ajándékozott Egyesületünknek, amit ezúton is köszönünk. A kapott támogatást szakfelszereléseink bővítésére szándékozzuk fordítani. Az alábbi képen az átadás pillanata látható május 23-án Egyesületünk elnökét, Banka Emánuel urat az Magyar Tűzoltó Szövetség Önkéntes tagozatának elnökévé választották. Elnök úrnak ezúton is gratulálunk a kinevezéséhez, és eredményes munkát kívánunk.

14 2006. május 20-án vettünk részt a jászsági tűzoltó versenyen, amit ez évben Jásziványban rendeztek meg. Az ez évben megalakult női csapatunk egy rendkívül gyors szereléssel első helyezést ért el, míg a férfi csapataink közül az egyik - néhány tized másodperccel lemaradva - második, a másik csapatunk pedig tizenegyedik helyen zárta a versenyt. Emellett sportszerűségéért is oklevélben részesült Egyesületünk. Az alábbi fotó a három csapatról készült a verseny után. Május elejével megkezdte a felkészülést az ez évi jászsági tűzoltóversenyre az Egyesületünk. A két férfi csapat mellett újdonságként ebben az évben egy lánycsapat is indul a május 20-án Jásziványon tartandó versenyen.

15 A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Tűzoltó Szövetség, illetve a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ettől az évtől hagyományt kíván teremteni az "Év tűzoltója" kitüntető cím adományozásával mind önkéntes, mind hivatásos szinten. Ebben az évben az év önkéntes tűzoltójának Egyesületünk parancsnokát, ifj. Kókai Ferencet választották.

16 2006. április 30-án a városnapi ünnepségek keretében Egyesületünk a Jászárokszállás Városért kitüntetésben részesült. Emellett Egyesületünk volt parancsnoka, Kovács Sándor is Jászárokszállás Városért kitüntetést kapott.

17 2006. április 28-án bemutatót tartottunk a lengyel testvérvárosunkból érkezett vendégeknek. Egyesületünk tagjai rendszeresen láttak el árvízvédelmi feladatokat Kunszentmárton, Tiszajenő, Csépa és Szelevény térségében. Az alábbi fotók ott készültek.

18

19 2006. április 4-én gázszivárgáshoz kellett vonulnunk március 11-én tartotta Egyesületünk éves közgyűlését a környező tűzoltóságok, egyesületek és támogatóink meghívásával. A közgyűlésen elhangzott az éves beszámoló a munkánkról, a közhasznúsági jelentésünk, terveink erre az évre nézve. Emellett tagfelvételre is sor került: 17 fővel gyarapodott Egyesületünk.

20

21 2006. március 4-én egy személyautó borult fel az egyik jászárokszállási vasúti átjáróban.

22

23 2006. február 21-én belvízszivattyúzást végeztünk Jászárokszálláson, egy Szent István telepi lakos telkén.

24 2006. február 16-án Pusztamonostor külterületén egy személygépkocsi és egy mikrobusz csúszott az árokba. Ide vonult Jászberény egyes szere, ami tragikus balesetet szenvedett. Sajnos az egyik jászberényi hivatásos tűzoltó életét vesztette, egyben az egyesületünk egy jó barátjával lettünk szegényebbek. Először mi is a jászberényi tűzoltók balesetéhez vonultunk, ahonnan tovább irányítottak bennünket a pusztamonostori esethez. Az alábbi fotók ott készültek.

25 2006. február 5-én délelőtt csúszott neki egy személyautó a Rákóczi úton egy villany póznának.

26 2006. január 28-án egy TV készülék tüzéhez riasztottak bennünket.

27 2006. január 4-én a délutáni órákban vonultunk Jászágóra egy melléképület tüzéhez.

28

29 Az új esztendő hajnalán kellett vonulnunk valószínűleg felgyújtott szelektív hulladékgyűjtőkhöz Jászárokszálláson.

Ezen dokumentum Jászárokszállás Város Önkéntes Tűzoltó Egyesületének 2007. évi jelentősebb eseményeit, beavatkozásait, híreit foglalja magába Készítette: Tekse Csaba parancsnok-helyettes 2007. október

Részletesebben

Hírlevél 15. hét. Az Országos Meteorológiai Szolgálat citromsárga figyelmeztetést adott ki április 8-ára talajmenti fagy miatt.

Hírlevél 15. hét. Az Országos Meteorológiai Szolgálat citromsárga figyelmeztetést adott ki április 8-ára talajmenti fagy miatt. Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2800 Tatabánya, Ságvári Endre út 18. Tel: 06 (34)/512-070 www.komarom.katasztrofavedelem.hu e-mail: komarom.szovivo@katved.gov.hu Figyelmeztető előrejelzés

Részletesebben

Hírlevél 13. hét. Készül a Gerecse Mentőcsoport a rendszerbeállító gyakorlatra 2014. március 24. 13:03

Hírlevél 13. hét. Készül a Gerecse Mentőcsoport a rendszerbeállító gyakorlatra 2014. március 24. 13:03 Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2800 Tatabánya, Ságvári Endre út 18. Tel: 06 (34)/512-070 www.komarom.katasztrofavedelem.hu e-mail: komarom.szovivo@katved.gov.hu Hírlevél 13. hét

Részletesebben

A tűzoltóságok technikai fejlesztésének eredményei, és a további feladatok.

A tűzoltóságok technikai fejlesztésének eredményei, és a további feladatok. A tűzoltóságok technikai fejlesztésének eredményei, és a további feladatok. Összeállította: Kristóf István tü. ezredes főosztályvezető BM OKF Műszaki Főosztály A katasztrófák elleni védelem alapelvei közül

Részletesebben

Hírlevél 8. hét. Hírlevél 2014. február 17. 11:13. A Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2014. 7. heti hírlevele.

Hírlevél 8. hét. Hírlevél 2014. február 17. 11:13. A Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2014. 7. heti hírlevele. Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2800 Tatabánya, Ságvári Endre út 18. Tel: 06 (34)/512-070 www.komarom.katasztrofavedelem.hu e-mail: komarom.szovivo@katved.gov.hu Hírlevél 2014.

Részletesebben

Hírlevél 5. hét. A hétvége eseményei 2014. január 27. 09:57

Hírlevél 5. hét. A hétvége eseményei 2014. január 27. 09:57 Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2800 Tatabánya, Ságvári Endre út 18. Tel: 06 (34)/512-070 www.komarom.katasztrofavedelem.hu e-mail: komarom.szovivo@katved.gov.hu A hétvége eseményei

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2015. 04. 29-én megtartott testületi üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2015. 04. 29-én megtartott testületi üléséről. Szám:600/7/2015. 7. JEGYZŐKÖNYV Készült 2015. 04. 29-én megtartott testületi üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Nagyterme Az ülés kezdési időpontja: 17:00 óra Jelenlévők: Dr. Szentes-Mabda

Részletesebben

Hírlevél 14. hét. Komárom is végzett az ifjúsági versennyel, Esztergomban ma tartják 2014. március 31. 09:06

Hírlevél 14. hét. Komárom is végzett az ifjúsági versennyel, Esztergomban ma tartják 2014. március 31. 09:06 Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2800 Tatabánya, Ságvári Endre út 18. Tel: 06 (34)/512-070 www.komarom.katasztrofavedelem.hu e-mail: komarom.szovivo@katved.gov.hu Hírlevél 14. hét

Részletesebben

A JÁSZBERÉNYI KATASZTRÓFAVÉDELMI KIRENDELTSÉG TÁJÉKOZTATÓJA A GYÖNGYÖSI HIVATÁSOS TŰZOLTÓPARANCSNOKSÁG BESZÁMOLÓJA A 2014. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL

A JÁSZBERÉNYI KATASZTRÓFAVÉDELMI KIRENDELTSÉG TÁJÉKOZTATÓJA A GYÖNGYÖSI HIVATÁSOS TŰZOLTÓPARANCSNOKSÁG BESZÁMOLÓJA A 2014. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL A JÁSZBERÉNYI KATASZTRÓFAVÉDELMI KIRENDELTSÉG TÁJÉKOZTATÓJA A GYÖNGYÖSI HIVATÁSOS TŰZOLTÓPARANCSNOKSÁG BESZÁMOLÓJA A 2014. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Részletesebben

SOMOGY MEGYEI TŰZOLTÓ SZÖVETSÉG 2015. évi SZAKMAI BESZÁMOLÓJA

SOMOGY MEGYEI TŰZOLTÓ SZÖVETSÉG 2015. évi SZAKMAI BESZÁMOLÓJA SOMOGY MEGYEI TŰZOLTÓ SZÖVETSÉG 2015. évi SZAKMAI BESZÁMOLÓJA Kaposvár, 2016. március 29. Heizler György ny. tű. ezds. elnök A hazai tűzoltómozgalomban és ezen belül a somogyi tűzoltómozgalomban is sok

Részletesebben

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2007. február 8-i rendes ülésére beterjesztett anyagok I./A kötet

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2007. február 8-i rendes ülésére beterjesztett anyagok I./A kötet Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2007. február 8-i rendes ülésére beterjesztett anyagok I./A kötet M E G H Í V Ó...2 Bizottsági ülések időpontjáról tájékoztatás...4 Beszámoló a Hódmezővásárhelyi

Részletesebben

Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Kazincbarcikai Katasztrófavédelmi Kirendeltség

Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Kazincbarcikai Katasztrófavédelmi Kirendeltség BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI KATASZTRÓFAVÉDELMI IGAZGATÓSÁG Kazincbarcikai Katasztrófavédelmi Kirendeltség Kazincbarcikai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Részletesebben

Hírlevél 20. hét. Citrom riasztás! 2013.05.13.

Hírlevél 20. hét. Citrom riasztás! 2013.05.13. Citrom riasztás! Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2800 Tatabánya, Ságvári Endre út 18. Tel: 06 (34)/512-070 www.komarom.katasztrofavedelem.hu e-mail: komarom.szovivo@katved.gov.hu

Részletesebben

Szám: 36610/254-1/2015.ált A SZOLNOKI HIVATÁSOS TŰZOLTÓ-PARANCSNOKSÁG 2014 ÉVI TŰZVÉDELMI TEVÉKENYSÉGÉRŐL

Szám: 36610/254-1/2015.ált A SZOLNOKI HIVATÁSOS TŰZOLTÓ-PARANCSNOKSÁG 2014 ÉVI TŰZVÉDELMI TEVÉKENYSÉGÉRŐL Szám: 36610/254-1/2015.ált BESZÁMOLÓ A SZOLNOKI HIVATÁSOS TŰZOLTÓ-PARANCSNOKSÁG 2014 ÉVI TŰZVÉDELMI TEVÉKENYSÉGÉRŐL 2015 Tartalomjegyzék 1.1. 2014. évi célkitűzések:... 3 2. Az elvégzett feladatok, megtett

Részletesebben

A NYÍREGYHÁZI HIVATÁSOS TŰZOLTÓSÁG 2011. ÉVI MUNKÁJÁRÓL

A NYÍREGYHÁZI HIVATÁSOS TŰZOLTÓSÁG 2011. ÉVI MUNKÁJÁRÓL Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Nyíregyháza Hivatásos Tűzoltóság Cím: 4400. Nyíregyháza, Erdő sor 5. Tel: 42/404-444 Fax: 42/509-144 E-mail: nyiregyhaza.hot@katved.gov.hu A

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete 2011. október 27-i üléséről a Városháza Nagytermében.

JEGYZŐKÖNYV. Készült Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete 2011. október 27-i üléséről a Városháza Nagytermében. Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete Gyomaendrőd 30/2011. JEGYZŐKÖNYV Készült Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete 2011. október 27-i üléséről a Városháza Nagytermében. Jelen vannak: Várfi András polgármester,

Részletesebben

Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Cím: 5600 Békéscsaba, Kazinczy utca 9. Az igazgatóság telefon és fax számai: Tel: (66) 549-470 Fax: (66) 441-628 E-mail cím: bekes.titkarsag@katved.gov.hu HÍRLEVÉL

Részletesebben

FEJÉR MEGYE KÖZGYŐLÉSÉNEK 2012. FEBRUÁR 23-I ÜLÉSÉRE

FEJÉR MEGYE KÖZGYŐLÉSÉNEK 2012. FEBRUÁR 23-I ÜLÉSÉRE E LİTERJESZTÉS FEJÉR MEGYE KÖZGYŐLÉSÉNEK 2012. FEBRUÁR 23-I ÜLÉSÉRE 7. IKTATÓSZÁM: 2-2/2012. MELLÉKLET: 4 DB TÁRGY: Tájékoztató a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2011. évi tevékenységérıl ELİTERJESZTİ:

Részletesebben

APÁTI JÁRÁS ÖNKÉNTES MENTŐCSOPORT PORTFÓLIÓJA 2014. MÁJUS 22-23-24. RÁKÓCZIFALVA

APÁTI JÁRÁS ÖNKÉNTES MENTŐCSOPORT PORTFÓLIÓJA 2014. MÁJUS 22-23-24. RÁKÓCZIFALVA APÁTI JÁRÁS ÖNKÉNTES MENTŐCSOPORT PORTFÓLIÓJA 2014. MÁJUS 22-23-24. RÁKÓCZIFALVA NEMZETI MINŐSÍTŐ GYAKORLAT 1 A JÁSZAPÁTI JÁRÁS ÖNKÉNTES MENTŐCSOPORT PORTFÓLIÓJA 1) A JÁSZAPÁTI JÁRÁS ÖNKÉNTRES MENTŐCSOPORT

Részletesebben

Pátka Község Önkormányzatának 66-21/2011. Képviselő-testülete. JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2011. december 14-i nyílt üléséről

Pátka Község Önkormányzatának 66-21/2011. Képviselő-testülete. JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2011. december 14-i nyílt üléséről Pátka Község Önkormányzatának 66-21/2011. Képviselő-testülete JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2011. december 14-i nyílt üléséről Rendeletek: 27/2011.(XII.14.) A települési szilárd-hulladékkal kapcsolatos

Részletesebben

BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK HATÁROZATAI. 7. számú JEGYZŐKÖNYV

BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK HATÁROZATAI. 7. számú JEGYZŐKÖNYV BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK HATÁROZATAI 7. számú JEGYZŐKÖNYV 58/2006. (VII.4.) kt. határozat: napirend elfogadása 59/2006. (VII.4.) kt. határozat: A két ülés közötti

Részletesebben

Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Cím: 5600 Békéscsaba, Kazinczy utca 9. Az igazgatóság telefon és fax számai: Tel: (66) 549-470 Fax: (66) 441-628 E-mail cím: bekes.titkarsag@katved.gov.hu NOVEMBER

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó

T Á J É K O Z T A T Ó Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szeghalmi Katasztrófavédelmi Kirendeltség Szeghalmi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság H-5520 Szeghalom, Széchenyi u. 2-8. Telefon: 66/371-211 Fax: 66/371-962 E-mail

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó. A Békés Megyei Katas ztrófavédelmi Igazgatós ág. Szarvasi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság. 2012. évben elvégzett feladatairól.

T Á J É K O Z T A T Ó. A Békés Megyei Katas ztrófavédelmi Igazgatós ág. Szarvasi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság. 2012. évben elvégzett feladatairól. Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szeghalmi Katasztrófavédelmi Kirendeltség Szarvasi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság H-5540 Szarvas, Deák F. u. 7. Tel/Fax: 06/66 312-733 e-mail: szarvas.hot@katved.gov.hu

Részletesebben

Ezen dokumentum Jászárokszállás Város Önkéntes tűzoltó Egyesületének 2005. évi jelentősebb eseményeit, beavatkozásait, híreit foglalja magába

Ezen dokumentum Jászárokszállás Város Önkéntes tűzoltó Egyesületének 2005. évi jelentősebb eseményeit, beavatkozásait, híreit foglalja magába Ezen dokumentum Jászárokszállás Város Önkéntes tűzoltó Egyesületének 2005. évi jelentősebb eseményeit, beavatkozásait, híreit foglalja magába Készítette: Tekse Csaba parancsnok-helyettes Rosszul végződött

Részletesebben

Salgótarjáni Katasztrófavédelmi Kirendeltség Salgótarjáni Hivatásos Tűzoltóparancsnokság Tűzoltóparancsnok

Salgótarjáni Katasztrófavédelmi Kirendeltség Salgótarjáni Hivatásos Tűzoltóparancsnokság Tűzoltóparancsnok Salgótarjáni Katasztrófavédelmi Kirendeltség Salgótarjáni Hivatásos Tűzoltóparancsnokság Tűzoltóparancsnok H-3100 Salgótarján, Szent Flórián tér 1. : 3100 Salgótarján, Pf.: 0 Tel: (36-32) 411-400 Fax:

Részletesebben

Községi Önkéntes Tűzoltó Egyesület Dunaszentgyörgy Parancsnoki beszámoló. Tisztelt Közgyűlés, Vendégeink, Tűzoltó bajtársaim!

Községi Önkéntes Tűzoltó Egyesület Dunaszentgyörgy Parancsnoki beszámoló. Tisztelt Közgyűlés, Vendégeink, Tűzoltó bajtársaim! Községi Önkéntes Tűzoltó Egyesület Dunaszentgyörgy Parancsnoki beszámoló Tisztelt Közgyűlés, Vendégeink, Tűzoltó bajtársaim! Köszöntelek Benneteket közgyűlésünkön, a 2012. évi munkánk és az Egyesületünk

Részletesebben

VESZÉLYES ÉS MÉRGEZŐ ANYAGOK FELDERÍTÉSÉNEK, SEMLEGESÍTÉSÉNEK ÉS A KÖVETKEZMÉNYEK FELSZÁMOLÁSÁNAK EGÉSZSÉGÜGYI ÉS KATASZTRÓFAVÉDELMI FELADATAI

VESZÉLYES ÉS MÉRGEZŐ ANYAGOK FELDERÍTÉSÉNEK, SEMLEGESÍTÉSÉNEK ÉS A KÖVETKEZMÉNYEK FELSZÁMOLÁSÁNAK EGÉSZSÉGÜGYI ÉS KATASZTRÓFAVÉDELMI FELADATAI Tudományos konferencia a veszélyes anyagokról a belügyminisztériumban november 6 7-én Veszélyes és mérgező anyagok felderítésének, semlegesítésének és a következmények felszámolásának egészségügyi és katasztrófavédelmi

Részletesebben

A somogy megyei hadkiegészítés 1955-tıl

A somogy megyei hadkiegészítés 1955-tıl A somogy megyei hadkiegészítés 1955-tıl A Honvédelmi Tanács határozata értelmében 1955. július 01.- hatállyal alakult meg a Somogy Megyei Kiegészítı Parancsnokság kaposvári székhellyel. Elsı parancsnoka

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Abádszalók Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2009. március 26-án megtartott üléséről. Az ülés helye: Városháza földszinti nagyterme Jelen vannak: Bordás Imre polgármester,

Részletesebben

1. sz. napirend: Jelentés a lejárt határidejű önkormányzati határozatok végrehajtásáról

1. sz. napirend: Jelentés a lejárt határidejű önkormányzati határozatok végrehajtásáról J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Szeghalom Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2007. május 29-én megtartott nyilvános üléséről, a Városi Polgármesteri Hivatal 45. sz. tanácskozótermében Jelen vannak:

Részletesebben

Hírlevél 35. hét. Hétvége eseményei 2013. augusztus 26. 07:00

Hírlevél 35. hét. Hétvége eseményei 2013. augusztus 26. 07:00 Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2800 Tatabánya, Ságvári Endre út 18. Tel: 06 (34)/512-070 www.komarom.katasztrofavedelem.hu e-mail: komarom.szovivo@katved.gov.hu Hírlevél 35. hét

Részletesebben

HÍRLEVÉL 40. HÉT. A katasztrófavédelem legfontosabb eseményei az elmúlt héten

HÍRLEVÉL 40. HÉT. A katasztrófavédelem legfontosabb eseményei az elmúlt héten Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 1149 Budapest, Mogyoródi út 43. Tel: 469-4341, fax: 469-4313 www.katasztrofavedelem.hu, E-mail: okf.szovivo@katved.gov.hu HÍRLEVÉL 40. HÉT A

Részletesebben

Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Cím: 5600 Békéscsaba, Kazinczy utca 9. Az igazgatóság telefon és fax számai: Tel: (66) 549-470 Fax: (66) 441-628 E-mail cím: bekes.titkarsag@katved.gov.hu JANUÁR

Részletesebben

A 2016. évi gyalogos, kerékpáros balesetek megelőzését szolgáló program bemutatása

A 2016. évi gyalogos, kerékpáros balesetek megelőzését szolgáló program bemutatása Óberling József r. ezredes rendőrségi főtanácsos ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály vezetője ORFK-OBB ügyvezető elnöke A 2016. évi gyalogos, kerékpáros balesetek megelőzését szolgáló program bemutatása

Részletesebben

PROGRAMAJÁNLÓ (július)

PROGRAMAJÁNLÓ (július) Ejtıernyısök Szolnoki Szervezete (a Magyar Ejtıernyısök Bajtársi Szövetsége tagja) Szolnok, Táncsics M út 5-7. : 5001 Szolnok, Pf. 10. : 30/414 0327, Fax: 56 515 510; HM Fax: 43 8117 Email: ejtoernyos747@gmail.com

Részletesebben

Ajka város Roma Nemzetiségi Önkormányzata Testülete 2015. december 21-én 14.30 órakor megtartott ülésről és közmeghallgatásról.

Ajka város Roma Nemzetiségi Önkormányzata Testülete 2015. december 21-én 14.30 órakor megtartott ülésről és közmeghallgatásról. AJKA VÁROS ROMA NEMZETISÉGI Ö N K O R M Á N Y Z A T A 8401 AJKA, Városháza Szabadság tér 12. (88) 521-100 fax:(88) 212-794 Ügyszám: 1/58-10/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ajka város Roma Nemzetiségi

Részletesebben

Hírlevél 10. hét. Újabb 10 őrmester az igazgatóságon. Évértékelő a tatabányai kirendeltségen

Hírlevél 10. hét. Újabb 10 őrmester az igazgatóságon. Évértékelő a tatabányai kirendeltségen Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2800 Tatabánya, Ságvári Endre út 18. Tel: 06 (34)/512-070 www.komarom.katasztrofavedelem.hu e-mail: komarom.szovivo@katved.gov.hu Beiskolázás a tűzoltó

Részletesebben

HIVATÁSOS ÖNKORMÁNYZATI TŰZOLTÓSÁG B A D A C S O N Y T O M A J BESZÁMOLÓ

HIVATÁSOS ÖNKORMÁNYZATI TŰZOLTÓSÁG B A D A C S O N Y T O M A J BESZÁMOLÓ HIVATÁSOS ÖNKORMÁNYZATI TŰZOLTÓSÁG B A D A C S O N Y T O M A J Szám: E-48/2011. BESZÁMOLÓ a Badacsonytomaji Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság illetékességi és működési területének tűzvédelméről és a parancsnokság

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v :

J e g y z ő k ö n y v : J e g y z ő k ö n y v : Készült Ócsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. december 19. napján megtartott üléséről. Jelen vannak: Bukodi Károly Horváth Tamás Bukodi Jánosné Buza Ernő Dr. Gallai

Részletesebben

VÁRPALOTAI ÉVFORDULÓK

VÁRPALOTAI ÉVFORDULÓK VÁRPALOTAI ÉVFORDULÓK 2010 5 éve július 23-án emlékparkot avatattak Csík Ferenc olimpiai úszóbajnok tiszteletére az egykori városi strand területén 5 éve október 7-én emléktábla-avatással egybekötött ünnepségen

Részletesebben

RSOE A GÁTON ÖSSZEFOGÁSSAL A KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGÉRT A VÍZI KÖZLEKEDÉSÉRT MIT M VELNEK MOST? JUBILEUM A RÁBÁN

RSOE A GÁTON ÖSSZEFOGÁSSAL A KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGÉRT A VÍZI KÖZLEKEDÉSÉRT MIT M VELNEK MOST? JUBILEUM A RÁBÁN KAPCS A Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület tájékoztatója LAT RSOE A GÁTON ÖSSZEFOGÁSSAL A KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGÉRT A VÍZI KÖZLEKEDÉSÉRT MIT M VELNEK MOST? JUBILEUM A RÁBÁN A Rádiós

Részletesebben

MAGYAR NUKLEÁRIS TÁRSASÁG KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2009

MAGYAR NUKLEÁRIS TÁRSASÁG KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2009 Adószám: 19668693-1-43 MAGYAR NUKLEÁRIS TÁRSASÁG 1111 Budapest, Műegyetem rakpart 3-9. R ép. III./317. KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2009 Dátum: 2010. április 01. a szervezet képviselője 1. A Társaság bemutatása

Részletesebben

Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Cím: 5600 Békéscsaba, Kazinczy utca 9. Az igazgatóság telefon és fax számai: Tel: (66) 549-470 Fax: (66) 441-628 E-mail cím: bekes.titkarsag@katved.gov.hu SZEPTEMBER

Részletesebben

PROGRAMAJÁNLÓ (december)

PROGRAMAJÁNLÓ (december) Ejtőernyősök Szolnoki Szervezete Szolnok, Táncsics M út 5-7. : 5001 Szolnok, Pf. 10. : 30/414 0327, Fax: 56 515 510; HM Fax: 43 8117 Email: ejtoernyos747@gmail.com Számlaszám: OTP Bank 11745011 20410683

Részletesebben

A jövő útja az önkéntes ág PÉNZTÁRI. Rendkívüli és rendes közgyűlés történelmi döntések. XIII. évfolyam, 1. szám 2012.

A jövő útja az önkéntes ág PÉNZTÁRI. Rendkívüli és rendes közgyűlés történelmi döntések. XIII. évfolyam, 1. szám 2012. PÉNZTÁRI XIII. évfolyam, 1. szám 2012. január A TULAJDONOSOK HÍRMAGAZINJA Rendkívüli és rendes közgyűlés történelmi döntések A jövő útja az önkéntes ág AZ ELMÚLT ÉV SZEPTEMBERÉBEN RENDKÍVÜLI KÖZGYŰLÉSRE

Részletesebben

ifj. Kanyik Antal Kanyik Rallye Team

ifj. Kanyik Antal Kanyik Rallye Team A sport különböző szakágai között egyre nagyobb és gyorsabb iramban követel magának helyet az autósport. Ezt a folyamatosan fejlődő sportágat, mely egyre nagyobb számú versenyzőt és versenyautót vonultat

Részletesebben

Elıterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2016. május 19-i ülésére

Elıterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2016. május 19-i ülésére Elıterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2016. május 19-i ülésére 6. Tárgy: Döntés pályázat benyújtásáról a TOP-1.4.1-15 azonosító számú, A foglalkoztatás és életminıség javítása

Részletesebben

Készült: Kesztölc község Képviselő-testületének ülésén 2010. március 31-én. Ülés helye: Polgármesteri Hivatal Tanácsterme

Készült: Kesztölc község Képviselő-testületének ülésén 2010. március 31-én. Ülés helye: Polgármesteri Hivatal Tanácsterme J e g y z ő k ö n y v Készült: ülésén 2010. március 31-én. Ülés helye: Polgármesteri Hivatal Tanácsterme Jelen vannak: Kochnyák Sándor, Mészáros János, Nagy Péter, Srutek Gabriella, Szivek Péter, Tordáné

Részletesebben

2. ág, 2.1 "Testvérváros-program" intézkedés

2. ág, 2.1 Testvérváros-program intézkedés EURÓPA A POLGÁROKÉRT A «European Institutions and environment protection 563271-CITIZ-1-2015-1-HU-CITIZ-TT» projektet az Európai Unió finanszírozta az Európa a polgárokért program keretében 2. ág, 2.1

Részletesebben

Tűzoltás műszaki mentés

Tűzoltás műszaki mentés Tűzoltás műszaki mentés Jackovics Péter Robbanás a londoni metróban EUR gyakorlaton a HUNOR Mentőszervezet 2016. március 1-6. között a Londoni Tűzoltóparancsnokság (LFB) a brit fővárosban nagyszabású veszélyhelyzet-kezelési

Részletesebben

pedig 41 diákunk szerzett felejthetetlen élményeket. A Ialomiţa megyei Amaraban megszervezett Impuls Perpetuum fizika-kémia országos olimpiára készítette fel és kísérte el három tanulónkat Okos-Rigó Dénes

Részletesebben

HIVATALOS ÉRTESÍTÕ. A Debrecen Határok Nélkül Közalapítvány alapító okirata 1591

HIVATALOS ÉRTESÍTÕ. A Debrecen Határok Nélkül Közalapítvány alapító okirata 1591 HIVATALOS ÉRTESÍTÕ A M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y M E L L É K L E T E 2012. március 9., péntek 12. szám Tartalomjegyzék I. Utasítások 9/2012. (III. 9.) BM utasítás miniszteri biztos kinevezésérõl 1511 17/2012.

Részletesebben

GÖDÖLLŐ HIVATÁSOS TŰZOLTÓPARANCSNOKSÁG PARANCSNOKA ELŐTEREJSZTÉS. a képviselő-testület 2016. március 16-án tartandó ülésére

GÖDÖLLŐ HIVATÁSOS TŰZOLTÓPARANCSNOKSÁG PARANCSNOKA ELŐTEREJSZTÉS. a képviselő-testület 2016. március 16-án tartandó ülésére GÖDÖLLŐ HIVATÁSOS TŰZOLTÓPARANCSNOKSÁG PARANCSNOKA ELŐTEREJSZTÉS a képviselő-testület 2016. március 16-án tartandó ülésére Tárgy: Beszámoló a Gödöllő Hivatásos Tűzoltóparancsnokság 2015. évi munkájáról

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Borota Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2010. március 25-én megtartott üléséről

Jegyzőkönyv. Készült: Borota Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2010. március 25-én megtartott üléséről Jegyzőkönyv Készült: Borota Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. március 25-én megtartott üléséről 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Borota Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2010.

Részletesebben

Beledi tetőtűz. Asztalos műhely égett Edvén

Beledi tetőtűz. Asztalos műhely égett Edvén 2009 év eseményei Beledi tetőtűz 2009. január 8-án jelzés érkezett Beledről Rába sor 32 ből hogy az Ikerháznak a tető tere ég. A tűzoltók nagy erővel vonultak a helyszínre a kapuvári egységeke 3 kocsival,

Részletesebben

HÍRLEVÉL. 2015. január. A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság legfontosabb eseményei az elmúlt hónapban

HÍRLEVÉL. 2015. január. A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság legfontosabb eseményei az elmúlt hónapban HÍRLEVÉL 2015. január A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság legfontosabb eseményei az elmúlt hónapban A magyarországi földrengések hazája: Nógrád megye? Még szakemberek által is nehéz megmondani,

Részletesebben

Előterjesztés Dunakeszi Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. július...-i ülésére.... sz. napirend

Előterjesztés Dunakeszi Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. július...-i ülésére.... sz. napirend Dunakeszi Város Polgármesterétől Sajtó tájékoztatható Előterjesztés Dunakeszi Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. július...-i ülésére... sz. napirend Tárgy: Dunakeszi Város Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

Nemzetközi találkozók, nemzeti minősítés

Nemzetközi találkozók, nemzeti minősítés Nemzetközi találkozók, nemzeti minősítés Számos nemzetközi találkozóra került sor október hónapban a katasztrófavédelem budapesti központjában, illetve több hasonló találkozón vettek részt a szervezet

Részletesebben

A BM ORSZÁGOS KATASZTRÓFAVÉDELMI FŐIGAZGATÓ. 42/2012. számú I N T É Z K E D É S E

A BM ORSZÁGOS KATASZTRÓFAVÉDELMI FŐIGAZGATÓ. 42/2012. számú I N T É Z K E D É S E BM ORSZÁGOSKATASZTRÓFAVÉDELMI FŐIGAZGATÓSÁG A BM ORSZÁGOS KATASZTRÓFAVÉDELMI FŐIGAZGATÓ 42/2012. számú I N T É Z K E D É S E A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Tűzoltás-taktikai Szakutasításáról

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ I. 2-212./2005. Tárgy: Dr. Buzás Péter polgármester Üi.: Bakai Ildikó tájékoztatója az előző ülés óta történt fontosabb tárgyalásokról Makó Város Önkormányzati

Részletesebben

Beszámoló a Vas megyei Szent Flórián Tűzoltó Szövetség 2015. évi tevékenységéről

Beszámoló a Vas megyei Szent Flórián Tűzoltó Szövetség 2015. évi tevékenységéről VAS MEGYEI SZENT FLÓRIÁN TŰZOLTÓ SZÖVETSÉG 9700 Szombathely Ady tér 1. Web: www.vastuoszov.hu Beszámoló a Vas megyei Szent Flórián Tűzoltó Szövetség 2015. évi tevékenységéről 1 Tartalom: Bevezető 2015.

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ Ózd város 2010. évi költségvetésének háromnegyed éves teljesítéséről

TÁJÉKOZTATÓ Ózd város 2010. évi költségvetésének háromnegyed éves teljesítéséről TÁJÉKOZTATÓ Ózd város 2010. évi költségvetésének háromnegyed éves teljesítéséről Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: Pénzügyi Osztály Ózd, 2010. december 14. 2 Ózd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

A Faluvédő Egyesület és az Önkormányzat közös lapja. Kerecsendi falunapok 2008. szeptember 13-14.

A Faluvédő Egyesület és az Önkormányzat közös lapja. Kerecsendi falunapok 2008. szeptember 13-14. A Faluvédő Egyesület és az Önkormányzat közös lapja XVI. évfolyam 4. szám 2008. november Eseménynaptár November 17-én 17 órától Pézügyi Bizottsági ülés - Községháza 18-án 16.30 Óvodafenntartó Társulás

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö NY V. Készült: Ládbesenyő Község Önkormányzat Képviselőtestületének 2012. június 28. napján megtartott nyílt üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö NY V. Készült: Ládbesenyő Község Önkormányzat Képviselőtestületének 2012. június 28. napján megtartott nyílt üléséről. 1 J E G Y Z Ő K Ö NY V Készült: Ládbesenyő Község Önkormányzat Képviselőtestületének 2012. június 28. napján megtartott nyílt üléséről. Jelen vannak: Fedor Attila polgármester Gór Gyula képviselő Ifj Tóbiás

Részletesebben

Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1.

Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. 1-12/2013/JT. 108/2013. (V.30.) sz. határozat 112-122/2013. (V.30.) sz. határozat 123-125/2013. (VI.4.) sz. határozat 130-141/2013. (VI.4.)

Részletesebben

EGÉSZSÉGNAP 4. Alsó tagozat PROGRAM TERV

EGÉSZSÉGNAP 4. Alsó tagozat PROGRAM TERV EGÉSZSÉGNAP 4. Alsó tagozat PROGRAM TERV Balatonszabadi, 2014. Szeptember 26. Pedagógiai célok Célunk, hogy a kialakított programokkal, játékainkkal gyermekeknek emlékezetes és vidám időtöltést, felhőtlen

Részletesebben

Budapest, 2013. június 3. Beleznay Éva ebeleznay@yahoo.com (06-30) 205-3797. Építészeti kalandozások Budapesten, Beleznay Éva, 2013. június 3.

Budapest, 2013. június 3. Beleznay Éva ebeleznay@yahoo.com (06-30) 205-3797. Építészeti kalandozások Budapesten, Beleznay Éva, 2013. június 3. Kedves Hallgatók! 2013. július és augusztus hónapokban Építészeti kalandozások Budapesten intenzív tehetségfejlesztő nyári tábort tartok 10-14 éves gyermekeknek. A programhoz építész hallgatók jelentkezését

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉSEK. Gyomaendrőd Város Önkormányzata. Képviselő-testület. 2013. október 31. napján tartandó rendes üléséhez

ELŐTERJESZTÉSEK. Gyomaendrőd Város Önkormányzata. Képviselő-testület. 2013. október 31. napján tartandó rendes üléséhez ELŐTERJESZTÉSEK Gyomaendrőd Város Önkormányzata Képviselő-testület 2013. október 31. napján tartandó rendes üléséhez Gyomaendrőd Város Önkormányzata 5500 Gyomaendrőd, Selyem út 124. BESZÁMOLÓ a Képviselő-testület

Részletesebben

TARTALOM. Jogszabályok

TARTALOM. Jogszabályok CXXXVII. ÉVFOLYAM 13. SZÁM 2010. szeptember 10. A HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM HIVATALOS LAPJA TARTALOM Szám Tárgy Oldal Jogszabályok 2010. évi LXXXV. törvény A katonai és rendvédelmi felsõoktatási intézmények

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó. Tárgy: Intézményi térítési díjak 2011. évi. 49/2011.(III.31.) H a t á r o z a t :

B E S Z Á M O L Ó. Tárgy: Intézményi térítési díjak 2011. évi. 49/2011.(III.31.) H a t á r o z a t : B E S Z Á M O L Ó Pitvaros Község Önkormányzati Képviselőtestületének 2011. július hó 14. napján tartandó ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról. Tárgy: Intézményi térítési díjak 2011.

Részletesebben

------------------------------------------------------------------------------------------------- 1438-8/2015. ikt.sz. 9/2015.

------------------------------------------------------------------------------------------------- 1438-8/2015. ikt.sz. 9/2015. Füzesgyarmat Város Önkormányzatának K é p v i s e l ő - t e s t ü l e t e 5525 Füzesgyarmat, Szabadság tér 1. sz. (66) 491-058, 491-401, Fax: 491-361 E-mail: fgyphiv@globonet.hu -------------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendkívüli ülés napirendjét 5 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont:

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendkívüli ülés napirendjét 5 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont: Jegyzőkönyv Készült: a Balatonudvari Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. január 22. napján du. 18.00 órakor megkezdett rendes nyílt üléséről az önkormányzati kirendeltség helyiségében. Jelen

Részletesebben

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2015. november 27-i ülése 2. számú napirendi pontja

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2015. november 27-i ülése 2. számú napirendi pontja Egyszerű többség A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2015. november 27-i ülése 2. számú napirendi pontja Tájékoztató a katasztrófavédelem által Tolna megyében végzett 2015. 01-09 havi munkáról Előadó:

Részletesebben

Statisztikai tájékoztató Jász-Nagykun-Szolnok megye, 2012/1

Statisztikai tájékoztató Jász-Nagykun-Szolnok megye, 2012/1 Statisztikai tájékoztató Jász-Nagykun-Szolnok megye, 2012/1 Központi Statisztikai Hivatal 2012. június Tartalom Összefoglalás... 2 Demográfiai helyzet... 2 Munkaerőpiac... 3 Gazdasági szervezetek... 5

Részletesebben

Fegyvernek Város Polgármestere 5231 Fegyvernek, Szent Erzsébet út 171. 56/556-010

Fegyvernek Város Polgármestere 5231 Fegyvernek, Szent Erzsébet út 171. 56/556-010 Fegyvernek Város Polgármestere 5231 Fegyvernek, Szent Erzsébet út 171. 56/556-010 MEGHÍVÓ FEGYVERNEK VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISEL TESTÜLETE 2015. MÁRCIUS 26-án - CSÜTÖRTÖKÖN- 15 ÓRAKOR ÜLÉST TART, Melyre

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA 2012- ÉVI MUNKÁJÁRÓL

NYÍREGYHÁZA 2012- ÉVI MUNKÁJÁRÓL Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Nyíregyháza Katasztrófavédelmi Kirendeltség N:twbáza Hivatásos Tüzoltölarancsnokság H NyiregyhAZa, Erd& sor. Tel: (+36 42) 404444 Fu: (+36 42)

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Önkormányzati Képviselőtestület 8296 Monostorapáti Száma: 113-2/2010. J e g y z ő k ö n y v Készült: Monostorapáti község Önkormányzati Képviselőtestületének 2010. február 15- én /hétfőn/ 17.00 órai kezdettel

Részletesebben

2013. Elfogadta a Kuratórium 2014. Január 24-én

2013. Elfogadta a Kuratórium 2014. Január 24-én AGAPE ceglédi Református Gyermekotthon Alapítványa 2700 Cegléd, Bercsényi utca 5. Közhasznúsági jelentés 2013. Elfogadta a Kuratórium 2014. Január 24-én Tartalom 1., A szervezet alapadatai 2., Közhasznú

Részletesebben

17. SZ. JEGYZŐKÖNYV. Készült: A Tiszagyendai Képviselő-testület 2011. december 01-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből.

17. SZ. JEGYZŐKÖNYV. Készült: A Tiszagyendai Képviselő-testület 2011. december 01-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből. 17. SZ. JEGYZŐKÖNYV Készült: A Tiszagyendai Képviselő-testület 2011. december 01-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből. Jelen vannak: A mellékelt jelenléti ív alapján. Pisók István polgármester:

Részletesebben

Augusztusban nem csak a vakáció ért véget

Augusztusban nem csak a vakáció ért véget Augusztusban nem csak a vakáció ért véget Befejeződtek a munkálatok, szeptember elsején indul a veszélyes üzemek környékére telepített monitoring és lakossági riasztó-tájékoztató rendszer Budapesten, Komárom-Esztergom,

Részletesebben

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. október 20-i ülésére

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. október 20-i ülésére 4478-1/2015. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. október 20-i ülésére Tárgy: A háziorvosi és fogorvosi körzetekről szóló rendeletek felülvizsgálata Előterjesztő:

Részletesebben

Megjelenik 1.500 példányban AZ ÉSZAK-ZALAI VÍZ- ÉS CSATORNAMÛ ZRT. KIADVÁNYA XXII. ÉVFOLYAM 2. SZÁM

Megjelenik 1.500 példányban AZ ÉSZAK-ZALAI VÍZ- ÉS CSATORNAMÛ ZRT. KIADVÁNYA XXII. ÉVFOLYAM 2. SZÁM Megjelenik 1.500 példányban AZ ÉSZAK-ZALAI VÍZ- ÉS CSATORNAMÛ ZRT. KIADVÁNYA XXII. ÉVFOLYAM 2. SZÁM 2 A TARTALOMBÓL: ü Javult az ivóvíz minősége 3 9. oldal A hivatalos átadással befejeződött a Zalavíz

Részletesebben

20. JEGYZŐKÖNYV. Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselőtestülete 2011. június 9-én összehívott rendkívüli üléséről.

20. JEGYZŐKÖNYV. Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselőtestülete 2011. június 9-én összehívott rendkívüli üléséről. Szám: 572-20/2011. 20. JEGYZŐKÖNYV Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselőtestülete 2011. június 9-én összehívott rendkívüli üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal, tanácskozó terem

Részletesebben

Két pályázat növekvő támogatás

Két pályázat növekvő támogatás Bérczi László, Varga Ferenc Az önkéntes tűzoltó egyesületek 2013. évi pályázatai Magyarország mentő tűzvédelmi rendszerében a szaktevékenységet vállaló önkéntes tűzoltó egyesületeknek (ÖTE) fontos szerepük

Részletesebben

Sok szeretettel köszöntöm képviselő-testületünk nevében községünk megjelent lakosait és a kábeltelevízió nézőit!

Sok szeretettel köszöntöm képviselő-testületünk nevében községünk megjelent lakosait és a kábeltelevízió nézőit! 1 Sok szeretettel köszöntöm képviselő-testületünk nevében községünk megjelent lakosait és a kábeltelevízió nézőit! Tisztelt Falugyűlés! Tájékoztatóm elején egy tragikus aktualitásról kell szólnom: március

Részletesebben

137 GYÖNGYÖSTARJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. október 1-én 18 órakor megtartott rendkívüli üléséről készült J E G Y Z Ő K Ö N Y V E A Képviselő-testület döntései Határozat 54/2014.

Részletesebben

6. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. január 29-i rendes ülésére

6. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. január 29-i rendes ülésére 6. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. január 29-i rendes ülésére Tárgy: Dombóvári Városszépítő és Városvédő Egyesület beszámolója

Részletesebben

A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének idõszakos kiadványa

A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének idõszakos kiadványa XII. évfolyam 2009. december 5. szám A kiadvány térítésmentes, sokszorosítható Készült az NCA támogatásával A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének idõszakos kiadványa Idõsek Világnapja 2009 Idõsek

Részletesebben

2011. november 28-án megtartott képviselőtestületi ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

2011. november 28-án megtartott képviselőtestületi ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E FEJÉR MEGYE NAGYKARÁCSONY 2011. november 28-án megtartott képviselőtestületi ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Az ülésen hozott határozatok száma: 12/2011.(XI.28.) sz. Ök. rendelet 43./2011.(XI.28.) sz. Ök.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Rakamaz Város Német Nemzetiségi Önkormányzat Testületének 2012. május 25. napján megtartott üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Rakamaz Város Német Nemzetiségi Önkormányzat Testületének 2012. május 25. napján megtartott üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Német Nemzetiségi Önkormányzat Testületének 2012. május 25. napján megtartott üléséről. Jelen vannak: Kék János elnök Pózer Tamás elnökhelyettes Bón Ferenc képviselő Kozák

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Gyál Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2014. november 28. napján megtartott Közmeghallgatásáról

J e g y z ő k ö n y v. Gyál Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2014. november 28. napján megtartott Közmeghallgatásáról Szám: 11466-2/2014. J e g y z ő k ö n y v Gyál Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2014. november 28. napján megtartott Közmeghallgatásáról Készült: 4 példányban 1 pld Eredeti példány 1 pld. - Irattár

Részletesebben

Szalay-Bobrovniczky Kristóf, a Magyar Tartalékosok Szövetsége elnöke

Szalay-Bobrovniczky Kristóf, a Magyar Tartalékosok Szövetsége elnöke Szalay-Bobrovniczky Kristóf, a Magyar Tartalékosok Szövetsége elnöke Tisztelt Elnök Úr! A MATASZ Zala Megyei Szervezete 2015. évi beszámoló és a 2016. évi feladat-meghatározó jelentését a kiadott minta

Részletesebben

Beszámoló. a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Kazincbarcikai Katasztrófavédelmi Kirendeltség tevékenységéről

Beszámoló. a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Kazincbarcikai Katasztrófavédelmi Kirendeltség tevékenységéről Előterjesztő: Készítette: Szitka Péter polgármester Szent-Királyi László tűzoltó alezredes Beszámoló a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Kazincbarcikai Katasztrófavédelmi Kirendeltség

Részletesebben

A Paula viharciklon és következményei és katasztrófavédelemi tapasztalatai

A Paula viharciklon és következményei és katasztrófavédelemi tapasztalatai 1 Dr. Lits Gábor A Paula viharciklon és következményei és katasztrófavédelemi tapasztalatai A Paula viharciklon Ausztria Steiermark és Karnten tartományai területén minden eddiginél nagyobb károkat okozott,

Részletesebben

Kiskunhalas HTP 2015. évi beszámolója

Kiskunhalas HTP 2015. évi beszámolója Kiskunhalas HTP 2015. évi beszámolója Tűzoltás, kárelhárítás, tűzkár statisztika: Kiskunhalas Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság (továbbiakban: Kiskunhalas HTP) működési területe 2015-ben nem változott az

Részletesebben

EGYENLŐ BÁNÁSMÓD HATÓSÁG Elnök

EGYENLŐ BÁNÁSMÓD HATÓSÁG Elnök EGYENLŐ BÁNÁSMÓD HATÓSÁG Elnök Ügyiratszám: EBH/234 / 1 /2009 Ügyintéző: dr. Kegye Adél Az Egyenlő Bánásmód Hatóság (1024 Budapest, Margit krt. 85.) A.B Kérelmező által az egyenlő bánásmód követelményének

Részletesebben

T Á R G Y S O R O Z A T

T Á R G Y S O R O Z A T PAPOS KÖZSÉG KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 2003. január 30-án tartott nyilvános képviselőtestületi ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Határozatai: 1-2 Rendelete: -- Készült: 2. példányban Kapják: 2. sz. példányát

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó. a Monori Rendőrkapitányság 2015. évi bűnügyi és közbiztonsági tevékenységéről. Pilis város

B E S Z Á M O L Ó. a Monori Rendőrkapitányság 2015. évi bűnügyi és közbiztonsági tevékenységéről. Pilis város PEST MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG MONORI RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJE Szám: 13050/427- /2016.ált. Jóváhagyom: Dr. Mihály István r. dandártábornok rendőrségi főtanácsos megyei főkapitány B E S Z Á M O L Ó

Részletesebben