SZENT-GYÖRGYI EST. XXII. kerületi látnivalók. 1. Barlanglak és Emlékkiállítás. Cím: 1222 Budapest, Veréb utca 2 Telefon:

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "SZENT-GYÖRGYI EST. XXII. kerületi látnivalók. 1. Barlanglak és Emlékkiállítás. Cím: 1222 Budapest, Veréb utca 2 Telefon: 226 0664"

Átírás

1 1 XXII. kerületi látnivalók 1. Barlanglak és Emlékkiállítás SZENT-GYÖRGYI EST Cím: 1222 Budapest, Veréb utca 2 Telefon: Nyitva tartás: III.1-XI.30.: Sze, P-Szo Csoportoknak előzetes bejelentkezés alapján bármikor) Előzetes bejelentkezés: Lakatos család Bp., Mező utca 52.

2 2 2. Memento Park Cím: Budapest (Magyarország) XXII. kerület (Dél-Buda), Balatoni út - Szabadkai utca sarok. Web: Tel: (1) Fax: (1) Nyitva tartás: A Memento Park valamennyi látnivalója mindennap 10 órától napnyugtáig látogatható. Jegyárak: Teljes árú belépőjegy: Ft Diákjegy, pedagógus (pedagógus-igazolvánnyal): Ft Belföldi diák-, vagy pedagógusigazolvánnyal: 600 Ft 14 év alatti gyermek, nyugdíjas, 300 Ft Családi jegy (legfeljebb 2 felnőtt + gyerekek): Ft Nagylétszámú csoportok számára előzetes egyeztetéssel további kedvezmények. 6 év alattiak - érvényes jeggyel rendelkező szülő/k kíséretével - a parkot ingyen látogathatják. Diákoknak: Miképp hagyhatta Sztálin a csizmáit Budapesten, ha soha nem járt ott? Van-e sapka Lenin kezében, ha a fején is van egy? Hányszor lehet ledönteni ugyanazt a szobrot? Mit mondott Hruscsov, amikor Csepelen járt? És vajon tényleg kőolajból készült a Bambi üdítő? Mi volt a véleménye Kádár Jánosnak a hosszú hajú fiúkról? És hányan férnek be egy Trabant gépkocsiba?

3 3 Ezek a kérdések talán nem a legfontosabbak Magyarország XX. századi történelméből, a válaszok mégis közelebb visznek ahhoz, hogy mindenki megértse a kommunista időszak hétköznapjait, az egyének boldogulásának lehetőségeit és szorongásainak okait, valamint a mindent átszövő politikai hatalom működési mechanizmusát. A Memento Park múzeumpedagógiai foglalkozásai ezeket a fogalmakat járják körül, mutatják be és teszik érthetővé olyan módszerekkel, amik a tizenévesek érdeklődését is felkelthetik e témák iránt. Az es magyarországi politikai rendszerváltozás során a főváros utcáiról és tereiről eltávolított, az előző hatalom ideológiai útmutatásai alapján készült alkotások árnyékában könnyebb megérteni, és talán lehetséges valamiféleképp átérezni is ennek az időszaknak az eseményeit, hangulatát és az egyénre gyakorolt hatásait, azok máig élő következményeit, valamint történelmi tanulságait. Tárlatvezetés A Memento Parkban 50 perces, egyéni és csoportos tárlatvezetéseket kínálunk magyar, angol, német és spanyol nyelven. A program során látogatóink betekintés nyerhetnek a Memento Park és a bemutatott szobrok történetébe, illetve az általuk megidézett történelmi korszakba. A különböző tematikájú vezetéseken sok hasznos információ és érdekes történet hallható a szobrok születésének körülményeiről, alkotóikról, az alkotások későbbi történetéről, illetve a mindezeket sajátságos keretbe foglaló időszakról. A vezetés a látogatást megelőzően igényelhető! Áraink: Belépő: (Teljes árú felnőtt belépőjegy: Ft/fő) Diák, pedagógus (pedagógus-igazolvánnyal): Ft /fő Belföldi diákigazolvánnyal: 600 Ft/fő Tárlatvezetés díja (a belépőjegyen felül): Egyéni: Ft/fő Csoportos, magyar nyelvű: Ft/csoport Csoportos, idegen nyelvű, 20 főig: Ft/csoport Csoportos, idegen nyelvű, 20 fő fölött: Ft/csoport

4 4 Múzeumpedagógiai programok A hagyományos tárlatvezetésen kívül, különböző múzeumpedagógiai foglalkozásokat is kínálunk forradalmának megidézése Sztálin marsall árván maradt bronzcsizmái alatt, kiselőadás a Tanácsköztársaságról Kun Bélával a háttérben, vagy beszélgetés a szabadság és diktatúra fogalmairól a géppisztolyos szovjet katona mellett minden tanuló számára maradandó élmény. A foglalkozásokon a történelmi ismeretek átadásán és szemléltetésén túl, a különböző korcsoportok tudásszintjéhez illeszkedően, interaktív és játékos formában igyekszünk érthetőbbé és átélhetőbbé tenni a felidézett eseményeket. E foglalkozásokon a tanulók könnyebben megérthetik az itt látható emlékművek által megidézett korszakot, annak sajátosságait, például a politikai propaganda eszközrendszerét, a diktatúra szimbolikáját, vagy az egyén és a hatalom viszonyát. Programjaink a tananyagban előforduló jelentősebb történelmi folyamatokhoz és eseményekhez (munkásmozgalom története, kommunista hatalomátvétel, 1917, 1919, 1945, Rákosi-korszak, 1956, Kádár-korszak, es politikai rendszerváltozás), illetve a XX. század történetéhez tartozó fontosabb társadalmi fogalmakhoz (diktatúra, demokrácia, elnyomás, stb.) kapcsolódnak. Foglalkozásaink: Tárlatvezetés feladatokkal Múzeumpedagógiai foglalkoztató füzetünk segítségével egyénileg, kisebb vagy nagyobb csoportokban, különböző feladatok megoldásával és a hozzájuk köthető ismertetőkkel dolgozható fel a park által megidézett történelmi korszak. A diákok a füzet gondolatmenete alapján haladnak a történelem rejtélyes, olykor nehéznek tűnő, bonyolult világában. A városés utcanév-változtatások logikája, a hosszú haj rövid haj vitája, vagy a kommunista rendszer szimbólumainak állandó jelenléte példázza a korszak politikai rendszerének az egyén életére gyakorolt hatásait. Rajzokkal, totókkal, labirintusok megfejtésével kerül egyre közelebb a füzet fő rejtvényének megoldása, miközben két kitalált figura, Béla és Feri beszélgetése révén a tanulók megismerkedhetnek a korszakra jellemző ellentmondásokkal, az akkor jobb volt most jobb örök kételyeivel. A foglalkozás időtartama:1 óra A foglalkozás díja:400 Ft/fő (az ár nem tartalmazza a múzeumi belépőjegy árát) Ajánlott korosztály:10-18 éves korig Tematikus múzeumi óra A foglalkozáson a diákok interaktív tárlatvezetést kapnak, amelynek során előre egyeztetett tematika szerinti állomáspontokon különböző feladatok megoldásával fedezik fel a tárgyalt téma sajátosságait. A tanulók nagyobb aktivitását igénylő helyzetekben hol játékos, hol pedig komolyabb feladatok megoldásával indulhatnak tovább a következő állomás felé, ezáltal szerezve egyre több ismeretet az adott témában. A foglalkozás egy nagy csoportban, vagy kisebb csoportokban, egymással vetélkedve is bonyolítható.

5 5 A foglalkozás időtartama:1,5 óra A foglalkozás díja:5.000 FT/csoport (legfeljebb 40 fő) (az ár nem tartalmazza a múzeumi belépőjegy árát) Ajánlott korosztály:14- éves kortól Ajánlott témák: szimbólumok, hatalom, elnyomás korszakok Magyarország XX. századi történetében hősök és antihősök az 1956-os forradalom az es politikai rendszerváltozás diktatúra-demokrácia Speciális múzeumi foglalkozás A foglalkozásra előzetesen fel kell készülni, a felkészítő pedagógus és a Memento Park múzeumpedagógusa által egyeztetettek szerint. A foglalkozáson a diákok interaktív tárlatvezetést kapnak, melynek során előre egyeztetett tematika szerinti állomáspontokon különböző feladatok megoldásával fedezik fel a tárgyalt téma sajátosságait, ugyanakkor minden helyszínen maguk is aktív részesei lesznek a feladatok ismertetésének, illetve a háttéranyagok (irodalmi szemelvények, kordokumentumok) megismertetésének. A tanulók játékos és komolyabb feladatok megoldásával indulhatnak tovább a következő állomás felé, ezáltal szerezve egyre több ismeretet az adott témában. A foglalkozás egy nagy csoportban, vagy kisebb csoportokban, egymással vetélkedve is bonyolítható. A foglalkozás időtartama:1,5 óra A foglalkozás díja:5.500 FT/csoport (legfeljebb 40 fő) (az ár nem tartalmazza a múzeumi belépőjegy árát) Ajánlott korosztály:16- éves kor fölött Ajánlott témák: a munkásmozgalom története Magyarország és a világ a XX. század első felében az 1956-os forradalom szimbólumok, hatalom, elnyomás a rettegés évszázada, az egyén és a hatalom az es politikai rendszerváltozás szabad országban élek Múzeumpedagógiai programjainkkal kapcsolatban kérjük, keressék Holp Juditot a kapcsolatok oldalon keresztül.

6 6 Múzeumpedagógiai programjaink egész napos vagy félnapos kirándulássá bővíthetőek a Memento Park közvetlen környékén található, tömegközlekedéssel is jól elérhető egyéb látványosságokkal, nevezetességekkel és különböző szabadidős helyszínek ajánlataival. Az intézményünknél megrendelt programcsomagok a listaárakhoz képest kedvezményesebb díjakon érhetők el. Csoportoknak: Csoportok számára - külön térítés ellenében - idegenvezetést, illetve különjárati autóbuszt biztosítunk. Bővebb információért kérjük, keresse munkatársainkat kapcsolat oldalunkon, illetve a budapesti telefonszámon! IDEGENVEZETÉS perces vezetés rendelhető csoportok részére magyar, angol, német, olasz, francia és spanyol nyelveken. A tematika alkalmazkodik a résztvevők életkori és egyéb sajátosságaihoz, vagyis az egészen komoly hangvételű prezentációtól a lazább, oldottabb hangulatú bemutatóig bármilyen program igényelhető. TRANSZFER Bármilyen kapacitású különjárat rendelhető a Memento Park meglátogatásához, illetve háztólházig szállításra, vagy akár egész napos programok bonyolítására. Különleges igények is teljesíthetők veterán Ikarus autóbuszokkal, illetve a rendelkezésre álló 8 személyes eredeti retro Barkas mikrobusszal. TRABANT-TOUR Nemcsak kipróbálható (és hallgatható, valamint szagolható!) az eredeti Trabant, de akár a parkba is jöhet a vendég egy maga vezette ilyen gépkocsival! MÚZEUMPEDAGÓGIAI PROGRAM A 2009 szeptemberében induló múzeumpedagógiai program célja, hogy a Memento Park látnivalói a fiatalabb korosztályok számára is érdekesek, tanulságosak legyenek, valamint hogy ismereteket szerezzenek a bemutatott korszakról, annak eseményeiről, főbb szereplőiről és a hétköznapi élet pillanatiról is. A múzeumpedagógiai program külön tematikával készül a 6-10 és a éves korosztály, valamint az érettségire készülő nagyobb diákok számára. PROGRAMCSOMAG NYUGDÍJAS CSOPORTOK RÉSZÉRE A 2009 szeptemberétől elérhető, kedvezményes árú, különleges programcsomag belföldi nyugdíjas csoportoknak szól. A program idegenvezetéses Memento Park-látogatást, filmvetítést, ebédet, valamint plusz egy környékbeli látnivaló megtekintését tartalmazza.

7 7 MOLOTOV KOKTÉL PARTY A látogatás idejére welcome-drink, illetve kisebb fogadás biztosítható garantáltan korhű, vagy akár exkluzív körülmények között. GULYÁS KOMCSI PARTY A látogatás kombinálható hosszabb időtartamú helyszíni étkezéssel, gulyásozással, kitelepült catering által biztosítva. A programhoz a teljes terület, vagy egy részének lezárása csak az esti időszakban biztosítható. ELEMLÁMPA-TÚRA Hátborzongató, ugyanakkor felejthetetlen élmény villanyoltás után, éjszaka a sötétben végigtapogatni a szoboróriásokat. A különleges látogatás kalandkedvelő csoportoknak ajánlható. A túra még érdekesebb, ha az valamilyen játékkal, feladatmegoldó akcióval kombinálható. CSAPATÉPÍTÉS Önállóan a Memento Parkban, vagy akár a környék más érdekességeinek bevonásával megvalósítható 1-4 órás kalandprogram nagyobb létszámú csoportok részére. PRIVÁT RENDEZVÉNYEK Nyilvános vagy zárt céges rendezvények a helyszínen megvalósíthatók, de csak az intézmény rendes nyitvatartási idején túl, vagyis kizárólag az esti órákban. Ezekhez megfelelő, a helyszín szellemiségéhez kapcsolódó programok összeállítása, bonyolítása megrendelhető. Utazási kedvezmény csoportok részére Kedvezményes, csoportos vasúti jegy váltható 9 fő feletti csoportok tagjai számára, a belföldi MÁV-Start járatokra, ha legalább 10 fő együtt utazik, illetve, ha a menetjegyet legalább 10 fő után megfizetik. A teljes árú vasúti jegy árából adható kedvezmény mértéke: fő részére 20% fő részére 33% 50 vagy több személy részére 50%. Nyugdíjasoknak: Dél-Budai kirándulások nyugdíjas csoportok számára Budapest rejtett kincsei akár villamossal is elérhetőek a belvárosból! Érdekes helyszínek, csodás természeti értékek és növényritkaságok, izgalmak és meglepetések ráadásul egy jó ebéd is - mindez pedig forinton belül.

8 8 I. Kis kiruccanás Kedvező árú, ugyanakkor tartalmas kirándulás. Program: 1. Memento Park Szoborpark: Az es politikai változások előtt Budapest közterein állt szobrok múzeuma; Osztapenko és Steinmetz kapitány, a Tanácsköztársaság emlékműve, a gellérthegyi szovjet katona és még sok más alkotás egy helyen. A vezetéses sétát kiállítás és kamaramozi teszi teljessé. 2. Fitoland Dísznövénykertészet: Előadás és bemutató a korszerű dísznövénytartásról, növényritkaságok megtekintése (például orchideák, ciklámenek, bonsai-ok, broméliák), valamint kedvezményes vásárlási lehetőség. 3. Kétfogásos ebéd az Akácos Vendéglőben. A program részvételi díja személyenként Ft Időtartam: körülbelül 4 óra. Bejárt távolság: kb. 4,5 km, ebből gyalogosan: kb. 1 km Közlekedési lehetőség a helyszínek között: gyalogosan, illetve a 150-es autóbusszal. II. Nagy kimozdulás Hosszabb kulturális-szabadidős program nagyszerű élményekkel. Program: közel azonos a Kis kiruccanással, plusz: 3. Kétfogásos ebéd a Betérő a Sekrestyéshez Vendégfogadóban vagy az Akácos Vendéglőben. 4. Nagytétényi Kastélymúzeum. A Magyar Iparművészeti Múzeum bútortörténeti állandó kiállítása, valamint időszaki tárlatok a csodálatos, barokk Száraz-Rudnyánszky kastélyban. A program részvételi díja személyenként Ft Időtartam: körülbelül 6 óra. Bejárt távolság: kb. 10 km, ebből gyalogosan: kb. 1,5 km. Közlekedési lehetőség a helyszínek között: gyalogosan, illetve a 150-es és a 33-as autóbuszokkal.

9 9 III. Az én programom A program kezdete azonos a Kis kiruccanással, alapára Ft/fő, és az alábbi lehetőségek egyikével vagy akár több ponttal is bővíthető. - Törley Pezsgőpincészet: A programban a vendégek megismerkednek a patinás pezsgőpincészet történetével, a pezsgőkészítési eljárásokkal, végezetül pedig egy pohár remek habzó itallal koccintanak a közös kirándulásra. Részvételi díj fejenként: Ft. - Álomautó Múzeum: A 60-as évek amerikai álomautói közötti séta időutazás a fiatalkori álmok birodalmába. Részvételi díj fejenként: 900 Ft. - Tropicarium: A Camponában található óceanárium kétségtelenül a környék és a főváros egyik legizgalmasabb látványossága. Mosolygó cápák, terebélyes ráják úszkálnak a látogató feje felett. Állat- és növényritkaságok, az óceánok és a mélytengerek ismeretlen és csodálatos világa. Részvételi díj fejenként: 900 Ft. - Tétényi-fennsík tanösvény: a 112 hektár kiterjedésű természetvédelmi terület. Színes fajtagazdagság jellemzi a tanösvény flóráját, ahol galagonyás, fenyérfűtenger, fenyőerdő váltja egymást e tenyérnyi, oltalom alatt álló területen. A fennsík látogatása ingyenes. - Diósdi Rádió és Televíziótörténeti Múzeum: Ma már múzeumban láthatóak azok a rádió- és televíziókészülékek, amiken nem is olyan régen annyi érdekes műsort lehetett figyelemmel kísérni. A kiállítás itt nemcsak a tárgyakat, hanem az egykori adások legnépszerűbb szereplőit is felidézi. Részvételi díj fejenként: 200 Ft. - Magyar Földrajzi Múzeum, Érd: A világ a magyar felfedezők szemével, a Kárpátmedencétől a távoli Afrikáig. Részvételi díj fejenként: 500 Ft. Étkezés: o o Hétköznap: A napi menü (az időpont ismeretében pontos tájékoztatás kapható). Hétvégén választható menük: 1. Húsleves, rántott hús, rizibizivel, savanyúsággal 2. Gyümölcsleves, pörkölt, főtt burgonyával vagy tésztával és savanyúsággal 3. Gulyásleves, palacsinta vagy máglyarakás vagy aranygaluska A látványosságok egymáshoz közel, gyalogosan vagy tömegközlekedéssel könnyen megközelíthetően helyezkednek el. Étkezési lehetőséget az adott kiránduláson valamelyik helyszín közelében biztosítunk. Igény szerint, kedvező áron különjárati autóbusz is igényelhető. Nyugdíjasok számára összeállított programjainkról érdeklődjön Holp Judit munkatársunknál a kapcsolat oldalunkon, illetve a budapesti telefonszámunkon!

10 10 3. Nagytétényi Kastélymúzeum Cím: 1225 Budapest, Kastélypark u Tel.: , Fax: Információ: /102, Web: Nyitva tartás: szombat - vasárnap óráig. Előzetesen bejelentett csoportokat hétköznapokon is fogadunk, keddtől péntekig óráig. Tárlatvezetés, múzeumpedagógiai foglalkozás hétköznapra is igényelhető. Jegyárak: Ingyenes belépés: Előzetes bejelentkezés alapján a 26 éven aluli diákok szervezett oktatás keretében. Állandó kiállítás: Teljes árú / felnőtt: 600 Ft Kedvezményes / 6-26 év között: 300 Ft Kedvezményes / év között: 300 Ft Kedvezményes / családi jegy (2 felnőtt és gyermekeik részére): 1200 Ft Kedvezményes / Budapest Kártya (20%): 480 Ft Kedvezményes / MÁV IC kártya (10%): 540 Ft

11 11 Időszaki kiállítás: Teljes árú / felnőtt: 800 Ft Kedvezményes / gyermek, diák: 400 Ft Kedvezményes / pedagógus: 400 Ft Kedvezményes / nyugdíjas: 400 Ft Kedvezményes / családi jegy (2 felnőtt és gyermekeik részére): 1600 Ft Kombinált jegy: (Az időszaki és állandó kiállításra együtt) Teljes árú / felnőtt: 1000 Ft Kedvezményes / gyermek, diák: 500 Ft Kedvezményes / pedagógus: 500 Ft Kedvezményes / nyugdíjas: 500 Ft Kedvezményes / családi jegy (2 felnőtt és gyermekeik részére): 2000 Ft RENDEZVÉNYJEGY Teljes árú / felnőtt: 1200 Ft Kedvezményes / gyermek, diák: 600 Ft Kedvezményes / nyugdíjas: 600 Ft Kedvezményes / családi jegy (2 felnőtt és gyermekeik részére): 2400 Ft Állandó kiállítás: BÚTORMŰVÉSZET A GÓTIKÁTÓL A BIEDERMEIERIG (A kiállítást rendezte: Batári Ferenc-Vadászi Erzsébet) A kastélymúzeumban rendezett bútorművészeti kiállítás az Iparművészeti Múzeum gyűjteményének legjelentősebb darabjait mutatja be. A hosszú gyűjtési idő folyamán a maga nemében egyedülálló bútorkollekció született. A magyar és külföldi bútorok legjelentősebb része 1914-ig került a múzeumba, 1945 után elsősorban a századi gyűjtemény gyarapodott. Ekkor került az Iparművészeti Múzeum kezelésébe a nagytétényi kastély, amely megfelelő lehetőséget nyújtott és nyújt a helyigényes bútoranyag bemutatására. A "Bútorművészet a gótikától a biedermeierig" című, 2000 tavaszán megnyitott kiállításunk az európai bútorművességnek megközelítően 1440-től 1850-ig terjedő szakaszát mutatja be. A korábbinál nagyobb alapterületen megrendezett kiállításon, a kastély 27 termében mintegy 300 bútor és bútoregyüttes látható. Az elrendezés a kastély architektúrájához igazodva kronológiai sorrendben követi az európai bútorok történetét, enteriőrök helyett egyedi remekművekkel reprezentálva az egyes európai stíluskorszakokat, s ezáltal az iparművészet történetét. A kiállítást egyéb berendezési tárgyak: korabeli cserépkályhák, falikárpitok, szőnyegek, csillárok, festmények teszik teljesebbé. A kiállítás első részét magába foglaló földszinti dunai szárny őrizte meg a legtöbb középkori építészeti részletet: a szabálytalan alaprajzú, alacsony boltindítású szobasor önként kínálkozott a legkorábbi, a gótikus és reneszánsz bútoranyag bemutatására. Az anyag a

12 12 középkori ácsmesterség keretei között kibontakozó európai bútorművességet képviseli. TÁRLATVEZETÉS A) Csoportos tárlatvezetés magyar, német, angol, francia, orosz, szerb-horvát nyelven. (előzetes jelentkezéssel faxon: ) Díja: Magyar nyelvű tárlatvezetés: 4000 Ft/csoport (maximum 20 fő), 20 fő fölött minden további résztvevő számára személyenként 300 Ft (A szűk közlekedőterek miatt az ideális csoportlétszám 15 fő) B) Kosztümös tárlatvezetés A bútortörténeti kiállításhoz kapcsolódóan a kosztümök is a gótikától a biedermeierig idézik fel a történelmi korok divatját. Az utcai ruhára felvehető, jelzésszerű jelmezeket a tárlatvezetésen résztvevő felnőttek és gyerekek viselik, akik le is fotózhatják magukat a jelmezben. (A fotójegy ára 400 Ft, amely a kastély egész területén érvényes.) A tárlatvezetésen egy alkalommal 15 főt tudunk fogadni, ezért kérjük előzetes jelentkezésüket a /105 telefonon. Díja: 800 Ft/fő

13 13 MÚZEUMPEDAGÓGIAI FOGLALKOZÁSOK : A város szélén álló kastélymúzeum meglátogatása már önmagában kellemes kirándulást biztosít vendégeink számára. A nagyváros lüktetéséből ideérkező látogatót a kastély parkjában idilli nyugalom fogadja. A kastélypark eleganciája, időtlensége és csendje, a kastélyegyüttes épülettömbjének zárt, védett öble biztosítja a gyermekek és pedagógusok számára a megfelelő ráhangolódást az épületben látható kiállításra. A kastélymúzeum munkatársai tárlatvezetéssel egybekötött, játékos múzeumpedagógiai foglalkozásokat tartanak az állandó- és időszaki kiállításokhoz kapcsolódóan. A foglalkozások jellegét, formáját és mélységét a tanulók életkori sajátosságai és történelmi előképzettsége határozza meg. Jelentkezési határidő: legalább 1 héttel a múzeumi látogatás előtt a /2-es melléken vagy az címen. VÁLASZTHATÓ FOGLALKOZÁSOK: 1. "Cifra palota..." Múzeumi foglalkozás óvodások, kisiskolások részére A Nagytétényi Kastélymúzeum épületének hívogató látványa, különleges szobrászati dísze az óvodásokat is rögtön megszólítja, és messze repíti őket régi korok, régi történetek világába. A kastély kiváló helyszíne lehet a gyermek első múzeumi élményének, ahol kiderül, kik lakták egykor, és mi minden népesíti be ma ezt az izgalmas épületet. Megtudják, mi történik egy múzeumban, és milyen szépséges tárgyakat rejtenek a kastély falai. Az épület barokk szobrai pedig csak mesélnek, mesélnek... Kiscsoportos óvodásokat is szívesen látunk!

14 14 A foglalkozás időtartama korosztálytól függően perc, díja 400 Ft/fő. 2. "Tükröm, tükröm..." - a régi bútorok és tükrök világa Múzeumi foglalkozás alsó tagozatos diákok részére A foglalkozás során a kisiskolások megismerkednek a kastély és a múzeum fogalmával, mindezt egy játékos, vidám séta keretében a bútorok között. Megnézzük a kastély érdekes bútorait, tükreit, melyek életük több száz éve alatt sok mindent láttak, és a régmúlt időkről mesélnek a gyerekeknek. A főúri bútorok mellett a keresztény vallás szimbólumait és asztalos remekeit is megvizsgáljuk. Hallgatunk régi muzsikát, játszunk grimasztükröt és bekeretezzük saját magunkat! Választható tematika: reneszánsz (földszinti termek) barokk és rokokó (emeleti termek) A foglalkozás időtartama 90 perc, díja 600 Ft/fő. 3. "Mi fán terem?" Tematikus foglalkozás 3-5. osztályos diákok részére A kastélymúzeum 500 év lakáskultúráját bemutató kiállításán a legkülönfélébb faanyagokból készült bútorok láthatók, ez adja a foglalkozás apropóját. Alaposan megvizsgáljuk ezt a számunkra létfontosságú anyagot, mellyel évezredek óta együtt élünk: környezetünk, lakásunk általa lesz kényelmes, meghitt, szép és meleg, a bölcsőtől életünk végéig kísér minket. Fény derül az intarziakészítés titkaira, arra, hogy a kastélyban "nem mind arany, ami fénylik", és hogy miért "a száraz fa a legjobb gazdasszony". A foglalkozás időtartama 60 perc, díja 400 Ft/fő. 4. Mátyás király esküvője Múzeumi óra 4-6. osztályos diákok részére Milyen volt nagy királyunk, Mátyás, és a nápolyi királylány, Beatrix esküvője? A történeti források segítségével felidézzük a reneszánsz kori királyi esküvőt, és kitaláljuk, mit rejthetett Beatrix kelengyeládája. Ajándékot is viszünk a királyi párnak: a korszak berendezési és használati tárgyait megvizsgálva, magunk is elkápráztatjuk a násznépet a szebbnél szebb, hasznosabbnál hasznosabb ajándékokkal! Végül az esküvő emlékére egy díszes kötésű Corvina is készül, amit az osztály emlékül hazavihet saját könyvtárába! A foglalkozás időtartama 90 perc, díja 600 Ft/fő. 5. Kisinasok vándorúton - mesélő céhládák

15 15 Múzeumi foglalkozás 4-6. osztályos diákok részére Pillants be régi idők mestereinek életébe: tapasztald meg, a kis asztalos inasból hogyan vált mester a régi Magyarországon. Fogd a tarisznyádat, s indulj utadra, hogy te is megismerd távoli országok kézműves remekeit. Ha nyitott szemmel jársz, a vándorút végére annyi tudást szerzel, hogy az asztalos céh is a soraiba fogad, és magad is mesterré válhatsz! A játékos időutazás során a gyerekek kézbe vehetik az asztalos mesterek által használt anyagokat, megismerik a díszítőtechnikákat, megvizsgáljuk az európai bútorművészet legszebb asztalos remekeit. A foglalkozás második felében díszes céhlevelet készítünk. A foglalkozás időtartama 90 perc, díja 600 Ft/fő. 6. Pandora szelencéje - ókori hősök a kastélyban Múzeumi foglalkozás 4-6. osztályos diákok részére Hogy kerülnek a kastélyba ókori hősök? A barokk épület és parkja egykori szobrászati dísze ókori hősök világába vezet minket, s ha belépünk a régi tárgyak birodalmába, görög hősök egész sorával találkozunk: Atlasz, Héraklész, Pandóra s az ő kalandos életük egy-egy epizódja elevenedik meg a foglalkozás során, melyen különböző próbatételek várnak a diákokra is. A foglalkozás második felében ókori malomjátékot készítünk. A foglalkozás időtartama 90 perc, díja 600 Ft/fő. 7. "Nem mind arany, ami fénylik!" - Főúri életmód Magyarországon Mária Terézia idején Múzeumi óra 7-8. osztályos és középiskolás diákok részére A Nagytétényi Kastélymúzeum épülete a 18. századi késő-barokk építészet egyik legszebb emléke az országban. Emeleti termeiben fennmaradtak a korabeli falképek, a berendezett szobák pedig betekintést nyújtanak a 18. századi főúri életformába. A foglalkozás során a diákok megismerik nem csak a barokk kastély ismertetőjegyeit, berendezését, de a barokk és rokokó stílus formavilágát is. A rokokó stílus megismeréséhez a francia és magyar divat bemutatása is hozzájárul: fény derül a korabeli öltözködési szokásokra, kiderül, "ki hordta a nadrágot" a Rudnyánszky családban, ha ugyan hordtak nadrágot akkoriban...megnézzük, milyen körülmények között, kitől és mit tanultak a főúri családok ifjú tagjai a szerzetesi iskolákban, és tanulás helyett hogyan szórakoztak a bálteremben, ahol korabeli tánczenét hallgatunk, és legyezőnyelven beszélgetünk. A korabeli viszonyok ismertetése alkalmat ad a korszak árnyalt bemutatására. A foglalkozás időtartama 90 perc, díja 600 Ft/fő. Információ, jelentkezés:

16 16 Jelentkezni írásban lehet, legalább egy héttel a kért időpont előtt. Óvjuk együtt környezetünket, ha teheti, jelentkezzen ben. Telefon: /102, fax: , Nagytétényi Kastélymúzeum, 1225 Budapest, Kastélypark u Az állandó kiállítás élményszerű feldolgozásához általános iskolás gyermekeknek szóló leporelló vásárolható a múzeum jegypénztárában, ára 100 Ft. Azoknak is ajánljuk, akik nem kérnek tárlatvezetést a diákcsoport részére, illetve akik otthon vagy iskolai keretek között szeretnék feleleveníteni az itt látottakat.

17 17 4. Tropicarium Cím: 1222 Budapest, Nagytétényi út (Campona Bevásárlóközpont) - térkép Web: Tel: (1) , (1) Fax: (1) Nyitva tartás: Az év minden napján 10 és 20 óra között. A pénztár 19 órakor zár. Jegyárak: FELNŐTT (18-62 év között) GYERMEK, DIÁK, SENIOR (4-18 év között, felnőtt kíséretében és felnőtteknek 62 év felett) GYERMEK, HALLGATÓ (1 fő gyermek részére 14 éves korig, felnőtt kísérő nélkül) (1 fő nappali tagozatos egyetemista részére 26 éves korig) Ft/ fő Ft/ fő Ft/ fő CSOPORTKEDVEZMÉNYEK Legalább 15, egy korosztályba tartozó fő látogatása esetén! CSOPORTOS FELNŐTT (1 fő felnőtt részére, ha felnőtt csoport tagjaként érkezik.) (18-62 év között) CSOPORTOS GYERMEK, DIÁK, SENIOR (0-18 év között és felnőtt részére 62 év felett) Ft/ fő Ft/ fő

18 18 CSALÁDI KEDVEZMÉNYEK Ft Ft Ft Ft Ft (Minden további gyermekjegy Ft) Ft Ft Ft Ft = Ft = Ft = Ft Amennyiben rendelkezik bérlettel, az Ön kíséretében lévő családtagjait, barátait, ismerőseit is kedvezményes jeggyel lepjük meg. a felnőtt bérlet ára Ft/ fő a gyermek bérlet ára Ft/ fő Csoport bejelentkezéskor (Tel.: ) kérheti kollégáink érdekes, és a látványt teljes mértékben kiegészítő idegenvezetését. Így az élmény még teljesebbé, az információ maradandóbbá tehető. Az idegenvezetést csak olyan hétköznapokon tudjuk 10 és 16 óra között vállalni, amikor nincs túl sok csoport bejelentve. Hétvégenként általában nagyszámú látogató közönség érkezik hozzánk. Látnivalók: Nem csak a mélyvízi világ egy részét mutatjuk meg a látogatóknak, hanem a trópusi esőerdő egy kicsiny darabját is, ahol negyedóránként megdördül az ég, elered az eső és villámok cikáznak a lustán elnyúló Mississipi aligátorok felett. Mindemellett a Tropicariumban található Közép-Európa legnagyobb tengeri akváriuma a 1.4 millió liter sós vizet magába foglaló cápaakvárium, melyben 8 db kétméteres cápa és több száz színpompás egyéb fajta hal úszkál békés nyugalomban. A hatalmas akvárium mellett még legalább 50 más fajta kisebb ( !! literes) akvárium és terrárium is látható. Tegyünk egy kis sétát és nézzük, milyen állatok is "laknak" nálunk. Az 1. teremben a magyar fauna halai láthatók, köztük a magyar védett halak is. Külső medencénkben természetes környezetben figyelhető meg a víz alatti világ. Továbbhaladva már az esőerdők mélyére képzelhetjük magunkat, hisz fejünk felett szabadon röpködő egzotikus, színpompás madarakkal, és játszi könnyedséggel ugráló selyemmajmokkal találkozhatunk, nem beszélve az elegánsan elnyújtózó zöld, sárga, piros és más színű kígyókról.

19 19 A következő teremben az aligátorok és a trópusi esők birodalmába lép az ember. A galérián a kaméleonok, óriás teknősök, pókok és skorpiók várják a látogatókat, természetesen ők nem szabadon. Az édesvízi osztályon Ázsia és Afrika gyönyörű és érintetlen tavaiban élő halakat láthatják a látogatók az eredetihez hű környezetben, fantasztikus zöld vízinövények és sziklák között. Itt a piranják a "sztárok", hiába, a hírük nem tökéletes A 11 méteres látványalagút és a hatalmas, 4 méter mély cápaakvárium, ahol karnyújtásnyira úsznak el a látogatók felett a félelmetesnek tűnő homoki tigris-, a leopárd- és barna cápák, lenyűgöző látvány. A Tropicarium szakképzett és búvárvizsgával rendelkező állatgondozói hetente merülnek le, hogy kézből etessék a cápákat és tisztítsák a medencét. Alkalmanként kg tengeri halat adnak a ragadozóknak. A cápaetetés minden csütörtökön 3-4 óra között történik, néhány különleges esettől eltekintve. A látogatók méltán egyik kedvenc helye a rája-simogató medence, ahol a gondozók segítségével és felügyelete mellett kézből lehet etetni és megérinteni ezeket a selymes bőrű, angyalarcú jószágokat. Programok: Csodák Világa Egész napos oktatás- játékos formában. Kaland, élmény, szórakozás egy kiránduláson Biológia, környezeti nevelés, a Tropicariumban, fizika, matematika a Csodák Palotájában. A Csodák Palotája és a Tropicarium elhatározta, hogy megkönnyíti a pedagógusok munkáját és megszervez egy budapesti kirándulást osztályuk számára. Nem kell mást tenni, mint elolvasni ajánlatunkat és kitölteni a mellékelt jelentkezési lapunkat, ami alapján összeállítjuk a programot és értesítjük Önöket a pontos időpontokról, árakról.

20 20 Önök bizonyára tudják, hogy egy 2002-es kormányrendelet alapján "az ország területén működő magyar általános iskolák, szakiskolák, szakmunkásképző iskolák, gimnáziumok és szakközépiskolák nappali rendszerű iskolai oktatásban résztvevő tanulói az iskola által szervezett csoportos utazás keretében "díjmentes vasúti utazással" látogathatják meg az országos hatáskörű múzeumokat és a Parlamentet. A Tropicarium és a Csodák Palotája sajnos nem tartozik ebbe a körbe! Kényelmes, megbízható megoldást kínálunk, hisz egyrészt összeállítjuk a kirándulás teljes programját, másrészt buszt szervezünk Önöknek pályaudvartól pályaudvarig, s még kísérőt is biztosítunk, aki az utazás ideje alatt megismerteti a gyermekeket Budapest történelmével, látványosságaival és röviden bemutatja a látogatni kívánt intézményeket. RÉSZVÉTELI SZÁNDÉKUKAT a mellékelt jelentkezési lap faxon, en vagy postai úton történő visszaküldésével jelezzék. Kérjük, a kirándulás előtt legalább három héttel értesítsenek bennünket, hogy az Önök igényeit és a lehetőségeket figyelembe véve szervezhessük meg a nap programját. A jelentkezési lapon jelöljék meg a látogatás kívánt dátumát (ha lehet, többet is a múzeumok különböző nyitvatartási rendje miatt) és írják meg azt is, mikorra tervezik a megérkezést és a visszaindulást. Amint megkapjuk a jelentkezési lapjukat, intézzük a visszaigazolást, s küldjük Önöknek. A VONATJEGYET az iskola intézi az utazás előtt legalább 72 órával, illetve, ha közös elhelyezést is kérnek azt az utazás előtt minimum hét nappal. A pedagógusnak szüksége lesz: (1.) az általunk elküldött múzeum látogatásról szóló visszaigazolásra. Kérni fogják a (2.) Bejelentőlap tanulmányi kiránduláshoz" c. nyomtatványt, amelyet az állomáson tud megvenni, valamint (3.) az utazó diákok névsorát és (4.) a kísérő tanárok nevét. Az ingyenes vonatjegy a tanulóknak és 10 gyermekenként 1 pedagógusnak jár. Az IC pótdíjat külön kell fizetni. Kérem, a Bejelentőlapot a csoport vezetője hozza magával a kirándulásra, hogy lepecsételtethesse azt. Az utazáskor kérhetik a diákoktól a diákigazolványukat is. ALTERNATÍVAN választható programjaink a Csodák Palotája és a Tropicarium megtekintése mellett: Ha szeretnék igénybe venni az ingyenes vasúti utazást, kérem a következő lehetőségekből válasszák ki a harmadik programot! Parlament, Szent korona (ingyen), Országos hatáskörű múzeumok: Budapesti Történeti Múzeum (200.- Ft/fő), Hadtörténeti Múzeum (80.- Ft/fő), Iparművészeti Múzeum (50.- Ft/fő), Közlekedési Múzeum (150.- Ft/fő), Magyar Mezőgazdasági Múzeum (200.- Ft/fő), Magyar Nemzeti Galéria (300.- Ft/fő), Magyar Nemzeti Múzeum (100.- Ft/fő), Magyar Természettudományi Múzeum (150.- Ft/fő), Néprajzi Múzeum (150.-Ft/fő), Petőfi Irodalmi Múzeum (100.- Ft/fő), Semmelweis Orvostörténeti Múzeum (70.- Ft/fő), Szépművészeti Múzeum (díjmentes). Díjmentes vasúti utazás nélkül a következő programokat vehetik igénybe: Planetárium (600.-Ft/fő), Fővárosi Nagycirkusz ( Ft/fő), Mátyás Templom (300.- Ft/fő), Opera épületének megtekintése (200.- Ft/fő). Áraink tájékoztató jellegűek és néhol a felnőtt és gyermek belépőjegyek ára eltérő lehet.

Történelmi Veszprém Klasszikus városnézés 2-2,5 órában

Történelmi Veszprém Klasszikus városnézés 2-2,5 órában Történelmi Veszprém Klasszikus városnézés 2-2,5 órában Találkozó: Óváros tér/köd utcai parkoló Időtartam: 2-2,5 óra Ismerkedés Veszprémmel és a várnegyeddel Azoknak ajánljuk, akik előszőr járnak a városban,

Részletesebben

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L Kedves Látogatónk! Hírlevelünkben legújabb kiállításainkat és májusi programjainkat ajánljuk figyelmébe! Programok: Népi Kalendárium 2011. május 14. A Népi Kalendárium májusi témája a gyapjú. Ez alkalommal

Részletesebben

Dég, Festetics-kastély Fáj, Fáy-kastély Füzérradvány, Károlyi-kastély

Dég, Festetics-kastély Fáj, Fáy-kastély Füzérradvány, Károlyi-kastély Dég, Festetics-kastély Cím: 8131, Dég, Hunyadi út 11. Telefon: +36 25 237 392, +36 20 400 1343 GPS koordináta: 46.8743890851, 18.4340420872 2013. március 29 április 1. (húsvéti hétvége) 10.00 18.00-ig,

Részletesebben

N A P O N T A I N D U L Ó B A R L A N G T Ú R Á K

N A P O N T A I N D U L Ó B A R L A N G T Ú R Á K BARLANGJAINK LÁTOGATÁSI RENDJE 2013. március 1. - 2013. március 31. között Nyitvatartás: Aggteleken, Vörös-tónál, Jósvafőn és Bódvarákón naponta 8.00 órától 16.00 óráig. Jegykiadás: Aggteleken és Bódvarákón

Részletesebben

Kedves Uvaterv -es Vendégeink!

Kedves Uvaterv -es Vendégeink! Kedves Uvaterv -es Vendégeink! A TIHANYI ÜDÜLŐ - a 2012-es évben is várja a pihenni, nyaralni vágyó vendégeket. Az üdülési program lehetőséget ad : - rövidebb, hosszabb időszak, - csak szállás, - szállás

Részletesebben

"You and Me in Beijing" Pekingi Idegen Nyelvi Egyetem nyári tábor. Mint minden évben, idén is megrendezésre kerül a 10 napos "You

You and Me in Beijing Pekingi Idegen Nyelvi Egyetem nyári tábor. Mint minden évben, idén is megrendezésre kerül a 10 napos You "You and Me in Beijing" Pekingi Idegen Nyelvi Egyetem nyári tábor 2017 Mint minden évben, idén is megrendezésre kerül a 10 napos "You and Me in Beijing" nyári tábor, amely során 3 kontinens diákjai gyűlnek

Részletesebben

Eljössz hozzánk sakkozni? Tájékoztató

Eljössz hozzánk sakkozni? Tájékoztató Eljössz hozzánk sakkozni? Persze, szívesen! Tájékoztató a választható alkalmi sakkfoglalkozásokról, bemutatókról, továbbképzésekről oktatási intézmények számára A program szervezője: Sakkmatyi Képességfejlesztő

Részletesebben

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L Kedves Látogatónk! S O M O G Y M E G Y E I Hírlevelünkben legújabb kiállításainkat és júniusi programjainkat ajánljuk figyelmébe, külön felhívnánk figyelmét a MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJÁRA! Programok: Múzeumok

Részletesebben

GYULAI LÁTNIVALÓK. Gyulai vár

GYULAI LÁTNIVALÓK. Gyulai vár GYULAI LÁTNIVALÓK Az árak és a nyitva tartás a leírásban csak tájékoztató jellegűek, kérlek benneteket, hogy mindig kérjetek friss információt ez ügyben! Gyulai vár A gyulai vár a 15.század első felében

Részletesebben

II. JAKO GYÖNGYÖS - CUP

II. JAKO GYÖNGYÖS - CUP GYSI II. JAKO GYÖNGYÖS - CUP NEMZETKÖZI UTÁNPÓTLÁS LABDARÚGÓ TORNA GYÖNGYÖS 2010. június 18-20. II. JAKO GYÖNGYÖS - CUP 2010 NEMZETKÖZI UTÁNPÓTLÁS TORNA GYÖNGYÖS 2010. JÚNIUS 18-20. Szeretettel meghívunk

Részletesebben

Pécsi József Nádor Gimnázium és Szakképző Iskola

Pécsi József Nádor Gimnázium és Szakképző Iskola Pécsi József Nádor Gimnázium és Szakképző Iskola KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ OM azonosító: 201190 7632 Pécs, Melinda u. 23. Tel./fax: 72/410-596 email: postmaster@pjngszi.t-online.hu Kedves Érdeklődő! Ön a Pécsi

Részletesebben

I. Utazással, kíséréssel és befizetéssel kapcsolatos tudnivalók

I. Utazással, kíséréssel és befizetéssel kapcsolatos tudnivalók Tisztelt Szülő! Ezúton tájékoztatom, hogy a 2015. évi nyári napközis tábort ebben az évben is a Kamaraerdei Ifjúsági Parkban szervezzük meg. A tábor 8 héten keresztül négy turnusban kerül lebonyolításra.

Részletesebben

DUNA. A folyó közelsége biztosítja az exkluzív légkört ahely számára. Teraszhelyiségünkben és a 200 fő

DUNA. A folyó közelsége biztosítja az exkluzív légkört ahely számára. Teraszhelyiségünkben és a 200 fő Rendezvény központ Üdvözöljük A Római-part legújabb gyöngyszeme, ahely, csodálatos dunai panorámával várja kedves vendégeit. Hatalmas kertünkben közvetlenül a folyóparton gyönyörködhet a Dunában egy pohár

Részletesebben

RENDEZVÉNYHELYSZÍNEK ÉS TEREMBÉRLÉSI LEHETŐSÉGEK

RENDEZVÉNYHELYSZÍNEK ÉS TEREMBÉRLÉSI LEHETŐSÉGEK RENDEZVÉNYHELYSZÍNEK ÉS TEREMBÉRLÉSI LEHETŐSÉGEK A MAGYAR NEMZETI GALÉRIÁBAN 2015 C Főépület C épület 1. emeleti terasz Kilátás a Kupolából Múzeumunk a műtárgyvédelmi szempontoknak megfelelő és a helyszínhez

Részletesebben

Feladatlap. Osszátok fel a szervezési feladatokat egymás között! Ha valaki végzett a saját feladatával, az segítsen a többieknek!

Feladatlap. Osszátok fel a szervezési feladatokat egymás között! Ha valaki végzett a saját feladatával, az segítsen a többieknek! Feladatlap Szervezzetek egy kirándulást a megadott helyre! Állítsatok össze egy hétvégi programot! A megadott árak alapján számoljátok ki, hogy körülbelül mennyibe kerül a kirándulás? Indulási pont: Horváth

Részletesebben

100 játék IV. Szakmai nap

100 játék IV. Szakmai nap Csapatépítés * Kalandpedagógia Tevékenység-központú pedagógia Animátorképzés * Kisgyerekkori fejlesztés * Multikulturális pedagógia * Agressziómegelőzés * Vezetői tréning * 100 játék IV. Szakmai nap a

Részletesebben

Adjunk többet, mint amibe kerül! A Magyar Turizmus Kártya (Hungary Card), mint béren kívüli juttatás

Adjunk többet, mint amibe kerül! A Magyar Turizmus Kártya (Hungary Card), mint béren kívüli juttatás Adjunk többet, mint amibe kerül! A Magyar Turizmus Kártya (Hungary Card), mint béren kívüli juttatás Amiről szó lesz: Mit tud a Hungary Card? Hogyan lehet hozzájutni és mennyibe kerül? Miért kedvező a

Részletesebben

B A R L A N G J A I N K L Á T O G A T Á S I R E N D J E 2014. január 1. - 2014. március 31. között

B A R L A N G J A I N K L Á T O G A T Á S I R E N D J E 2014. január 1. - 2014. március 31. között B A R L A N G J A I N K L Á T O G A T Á S I R E N D J E 2014. január 1. - 2014. március 31. között Jegyváltás Nyitva tartás Jegykiadás (a feltüntetett árak bruttó árak,27% áfát tartalmaznak) A program

Részletesebben

Felhívjuk kedves látogatóink figyelmét, hogy a belépőjegy egyszeri belépésre jogosít! Iskolák csoportos bérletárai (10 fő felett) 4 alkalomra szóló

Felhívjuk kedves látogatóink figyelmét, hogy a belépőjegy egyszeri belépésre jogosít! Iskolák csoportos bérletárai (10 fő felett) 4 alkalomra szóló Veszprémi Állatkert Árak (2016. július 1-től) Forrás: www.veszpremzoo.hu ÁRAK EGYÉNI FT/FŐ Gyermek (3-18 éves korig) Kisgyermek (3 éves kor alatt) Diák (18 éves kor felett) Felnőtt Támogatói jegy Regisztrációs

Részletesebben

Állatkerti foglalkozások. Óvodásoknak

Állatkerti foglalkozások. Óvodásoknak Állatkerti foglalkozások Óvodásoknak Az állatkert az élmények kertje Élménygyűjtő séták az állatkertben Vannak, akik már megtapasztalták, milyen izgalmas úgy érkezni egy állatkerti látogatásra, hogy ott

Részletesebben

ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig

ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig PROGRAMAJÁNLÓ 2012. április hónapra a GYERMEKEK HÁZÁBA www.gyhgyor.hu ZENEBÖLCSI ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig 6 hónapos kortól 3 éves korig várjuk az apróságokat és szüleiket.

Részletesebben

AJÁNDÉKOZZ HORGÁSZATOT

AJÁNDÉKOZZ HORGÁSZATOT AJÁNDÉKOZZ HORGÁSZATOT 2017 NEM CSAK HORGÁSZOKNAK!!! Szenvedély, Kaland, Halak Balaton Fishing Kft. AJÁNDÉKKÁRTYA családodnak, barátodnak, főnöködnek, baráti társaságnak, születésnapra, karácsonyra, esküvőre,

Részletesebben

Versenyeinkre a nevezéseket 2013. április 25-ig legyetek szívesek elküldeni!

Versenyeinkre a nevezéseket 2013. április 25-ig legyetek szívesek elküldeni! Általános Iskolák Igazgatóinak Munkaközösségeinek L A N D O R N A P 2013. május 22. (szerda) Tárgy: versenykiírások Kedves Kollégák! A Landorhegyi Általános Iskola, Sportiskola az idei tanévben a következő

Részletesebben

Londoni ifjúsági tanfolyam 14-21 éveseknek

Londoni ifjúsági tanfolyam 14-21 éveseknek Londoni ifjúsági tanfolyam 14-21 éveseknek Helyszín: Ez a londoni ifjúsági program Ealing kerületben indul, amely egy kellemes, zöldövezeti kerülete Londonnak, a belvárostól metróval 25 percre. Ealing

Részletesebben

Nagy Előd festő- és éremművész, Nagy Botond fotós. 2012. november 19-én, hétfőn 18 órára. kiállításának megnyitójára

Nagy Előd festő- és éremművész, Nagy Botond fotós. 2012. november 19-én, hétfőn 18 órára. kiállításának megnyitójára A Kozák téri Közösségi Ház és a kiállító tisztelettel meghívja Önt és kedves családját, barátait Nagy Előd festő- és éremművész, valamint fia Nagy Botond fotós kiállításának megnyitójára 2012. november

Részletesebben

Utazás a múltba, fedezzük fel a jövő kincseit Német nemzetiségi tábor Szöveges és képes beszámoló

Utazás a múltba, fedezzük fel a jövő kincseit Német nemzetiségi tábor Szöveges és képes beszámoló Gyula Város Német Nemzetiségi Önkormányzata Deutsche Nationalitätenselbstverwaltung der Stadt Gyula 5700 Gyula, K. Schriffert József u. 1. Utazás a múltba, fedezzük fel a jövő kincseit Német nemzetiségi

Részletesebben

Kedvezményes téli ajánlatok

Kedvezményes téli ajánlatok KISBÉR TOURIST Engedély:R 1068 Utazási Iroda 2870 Kisbér Komáromi u.1. Telefon: 34/352-700 és 06/30/217-8722 Kedvezményes téli ajánlatok Program ajánlat: Szállást kínálunk Budapesten Hotel Rubin****6.450

Részletesebben

Kedvező ajánlat a béren kívüli juttatások között: HUNGARY CARD. Kedvezmények belföldi üdüléshez egy éven át!

Kedvező ajánlat a béren kívüli juttatások között: HUNGARY CARD. Kedvezmények belföldi üdüléshez egy éven át! Kedvező ajánlat a béren kívüli juttatások között: HUNGARY CARD Kedvezmények belföldi üdüléshez egy éven át! Hungary Card 2011 1 x ingyenes 4 napos autópálya-matrica 2012. január 31-ig korlátlan alkalommal

Részletesebben

Adventi ünnepkör alsó tagozatban

Adventi ünnepkör alsó tagozatban JÓ GYAKORLAT Adventi ünnepkör alsó tagozatban 1 Bevezetés Minden ember számára az egyik legszebb ünnep a karácsonyvárás. Lelki megtisztulással, izgalommal, örömteli készülődéssel telik ez az időszak a

Részletesebben

SPACES. Bornemisza Péter Gimnázium

SPACES. Bornemisza Péter Gimnázium SPACES Sociology-Philosophy-Arts Concerning Extraterrestial Sciences Tudományos és fantasztikus lehetőség a világ működése iránt érdeklődő diákok számára! Az Erasmus+ az Európai Unió új programja, mely

Részletesebben

A GYERMEKKÖNYVTÁR és a JÁTSZÓSZOBA PROGRAMAJÁNLATA. 2012-2013-as tanév

A GYERMEKKÖNYVTÁR és a JÁTSZÓSZOBA PROGRAMAJÁNLATA. 2012-2013-as tanév A GYERMEKKÖNYVTÁR és a JÁTSZÓSZOBA PROGRAMAJÁNLATA 2012-2013-as tanév Könyvtárosok: Tóthné Wittmann Borbála gyermekkönyvtáros Szabóné Faragó Szilvia gyermekkönyvtáros Elérhetőségek: Tel.: 343-070/17-es

Részletesebben

ISB 7. hírlevél. Üdvözöljük Önöket! Fontos információ

ISB 7. hírlevél. Üdvözöljük Önöket! Fontos információ 2015. 12. 11. Fontos információ Karácsonyi vásár - december 12. szombat Bethlehem - december 17. csütörtök Karácsonyi műsor - december 18. péntek Téli szünet - december 19-2016. január 4. Első tanítási

Részletesebben

Olaszország. Fővárosa: Róma Államforma: Parlamentáris köztársaság Hivatalos nyelve: olasz Területe: 301 318 km² Lakossága: 56 995 744fő Valutája: euró

Olaszország. Fővárosa: Róma Államforma: Parlamentáris köztársaság Hivatalos nyelve: olasz Területe: 301 318 km² Lakossága: 56 995 744fő Valutája: euró Olaszország Fővárosa: Róma Államforma: Parlamentáris köztársaság Hivatalos nyelve: olasz Területe: 301 318 km² Lakossága: 56 995 744fő Valutája: euró A csizma alakú ország a kultúra és a művészetek bölcsőjének

Részletesebben

egyéni megállapodás szerint

egyéni megállapodás szerint Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Véleményező Biz.: Tervezett döntés: Döntés: Kálmán-ftlrdő 2014. évi belépöjegy árai Siklósi István polgármester Fesetőné Sipos Judit titkársági ügyintéző Pénzügyi és Gazdasági

Részletesebben

Felvételi tájékoztató

Felvételi tájékoztató Felvételi tájékoztató Szent-Györgyi Albert Általános Iskola és Gimnázium (OM azonosító: 035282) Györgyi Albert) Az iskola dolga, hogy megtanítsa vélünk, hogyan kell tanulni, hogy felkeltse a tudás iránti

Részletesebben

Pécsi József Nádor Gimnázium és Szakképző Iskola

Pécsi József Nádor Gimnázium és Szakképző Iskola Pécsi József Nádor Gimnázium és Szakképző Iskola KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ OM azonosító: 201190 Felnőttképzési akkreditációs szám: 01056-2008 7632 Pécs, Melinda u. 23. Tel./fax: 72/410-596 email: miok@mail.datanet.hu

Részletesebben

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L Kedves Látogatónk! S O M O G Y M E G Y E I Hírlevelünkben legújabb kiállításainkat és aktuális programjainkat ajánljuk figyelmébe! Programok: Népi kalendárium 2011.április 16. Februárban útjára indítottunk

Részletesebben

45. ORSZÁGOS TERMÉSZETBARÁT TALÁLKOZÓ

45. ORSZÁGOS TERMÉSZETBARÁT TALÁLKOZÓ 45. ORSZÁGOS TERMÉSZETBARÁT TALÁLKOZÓ HEGYHÁTSZENTJAKAB 2015. május 29. május 31. 1 45. ORSZÁGOS TERMÉSZETBARÁT TALÁLKOZÓ HEGYHÁTSZENTJAKAB 2015. május 29. május 31. A találkozó célja: Rendezvényünkkel

Részletesebben

IV. MIÉNK A VÁR! Országos hagyományőrző és kulturális várfesztivál VAJDAHUNYADVÁR Pünkösd, május

IV. MIÉNK A VÁR! Országos hagyományőrző és kulturális várfesztivál VAJDAHUNYADVÁR Pünkösd, május IV. MIÉNK A VÁR! Országos hagyományőrző és kulturális várfesztivál VAJDAHUNYADVÁR Pünkösd, 2016. május 14 16. Komplex rendezvény 2013-tól A rendezvény 2013-tól évente Pünkösdkor a események harmonikusan

Részletesebben

MÁSODIK FELHÍVÁS. a MESZK III. SZAKDOLGOZÓI TUDOMÁNYOS KONGRESSZUSÁRA. Időpont: szeptember Helyszín: Hotel Azúr Siófok

MÁSODIK FELHÍVÁS. a MESZK III. SZAKDOLGOZÓI TUDOMÁNYOS KONGRESSZUSÁRA. Időpont: szeptember Helyszín: Hotel Azúr Siófok MÁSODIK FELHÍVÁS a MESZK III. SZAKDOLGOZÓI TUDOMÁNYOS KONGRESSZUSÁRA Időpont: 2016. szeptember 8-10. Helyszín: Hotel Azúr Siófok A KONGRESSZUS TERVEZET PROGRAMJA 2016. szeptember 8. csütörtök 13.00-14.00

Részletesebben

JÁTÉKSZABÁLYZAT. P O N T N e k e d! 1. Szervező: DKV Debreceni Közlekedési Zrt., 4025 Debrecen, Salétrom u. 3.

JÁTÉKSZABÁLYZAT. P O N T N e k e d! 1. Szervező: DKV Debreceni Közlekedési Zrt., 4025 Debrecen, Salétrom u. 3. JÁTÉKSZABÁLYZAT P O N T N e k e d! I. A Játék szervezője, időtartama 1. Szervező: DKV Debreceni Közlekedési Zrt., 4025 Debrecen, Salétrom u. 3. 2. A játék időtartama: a) A III./1. pontban meghatározott

Részletesebben

Szabad program, játék. Uzsonna

Szabad program, játék. Uzsonna BUDAPEST KÖRNYÉKI KIRÁNDULÁSOK: Négy napos kirándulások: Szállás teljes ellátással: 3800Ft/fő/éj - Szállás: 2000 Ft /fő/ éj - Étkezés: reggeli: 140 Ft tízórai: 140 Ft ebéd: 810 Ft uzsonna: 140 Ft vacsora

Részletesebben

A 2016/2017. tanévben induló osztályok:

A 2016/2017. tanévben induló osztályok: Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum BÉKÉSY GYÖRGY SZAKKÖZÉPISKOLÁJA 1174 Budapest, Széchenyi u. 9-11. Telefon: +36-1-256-16-73 +36-1-257-00-32 OM azonosító: 203061 Telephely kód: 002 Nyitott kapuk

Részletesebben

Felfedezések és kalandozások a Hortobágyon Állatgondozói tábor 2015. július 6-10.

Felfedezések és kalandozások a Hortobágyon Állatgondozói tábor 2015. július 6-10. Felfedezések és kalandozások a Hortobágyon Állatgondozói tábor 2015. július 6-10. 5 napos, ottalvás nélküli napközis tábor a Hortobágyi Vadasparkban. Olyan gyerekek jelentkezését várjuk, akik szívesen

Részletesebben

Erasmus Hallgatói Beszámoló. Madrid. 2014/2015 ősz

Erasmus Hallgatói Beszámoló. Madrid. 2014/2015 ősz Erasmus Hallgatói Beszámoló Madrid 2014/2015 ősz Pontokba szedve próbálok segíteni Nektek, leendőerasmus ösztöndíjasnak, a Madridban eltöltendőfél/teljes év eltöltéséhez szükséges fontos információkkal.

Részletesebben

Határok nélküli partnerség című konferencia

Határok nélküli partnerség című konferencia 31/2010 KTE KÖZLEKEDÉSTUDOMÁNYI EGYESÜLET 1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 6-8. 1372 Budapest, Pf. 451. Telefon/Fax: 353-2005, 353-0562 (Rend. 31/2009) Határok nélküli partnerség című konferencia A régiók

Részletesebben

SZAKMAI PROGRAMKÍNÁLATA nevelési évre

SZAKMAI PROGRAMKÍNÁLATA nevelési évre SZAKMAI PROGRAMKÍNÁLATA 2016-2017. nevelési évre FŐVÁROSI ÖNKORMÁNYZAT ÓVODÁJA Kedves Kollégák! SZAKMAI PROGRAMKÍNÁLAT a 2016/2017-es nevelési évre Szeretettel ajánljuk az érdeklődők figyelmébe a 2016

Részletesebben

Európai Diáksport Napja Magyarország

Európai Diáksport Napja Magyarország Európai Diáksport Napja Magyarország Budapesti rendezvény 2016. szeptember 30. Programfüzet Európai Sporthét Köszöntő A Magyar Diáksport Szövetség immár egy évtizede hirdeti meg a Magyar Diáksport Napját

Részletesebben

VIII. MOZGÁSJAVÍTÓ KUPA. Ügyességi verseny. Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége. és a. Magyar Paralimpiai Bizottság.

VIII. MOZGÁSJAVÍTÓ KUPA. Ügyességi verseny. Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége. és a. Magyar Paralimpiai Bizottság. VIII. MOZGÁSJAVÍTÓ KUPA Ügyességi verseny A Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége és a Magyar Paralimpiai Bizottság meghirdeti a Mozgásjavító Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium,

Részletesebben

Turisztikai programcsomag ajánlat általános és középiskolák, cserkészcsapatoknak számára

Turisztikai programcsomag ajánlat általános és középiskolák, cserkészcsapatoknak számára Turisztikai programcsomag ajánlat általános és középiskolák, cserkészcsapatoknak számára Átlagos csoportlétszám: 15 30 fő esetén. Célmeghatározás: Ismerkedés Magyarország egyik leghíresebb iskolavárosával,

Részletesebben

Mozgással az Egészségért!

Mozgással az Egészségért! Mozgással az Egészségért! 2010. Június 12. (szombat) 9 óra Mátrai Gyógyintézet Mátraháza ABBA Feeling Show Ingyenes szűrővizsgálatok Közös Aerobik Színvonalas programok Gyermekvetélkedő Értékes tombolanyeremények

Részletesebben

Információk: Ponácz Ferenc igazgatóhelyettes, tel.: 22/ 506-162 Titkárság, tel.: 22/ 506-472. web: www.telekiblanka.hu. e-mail: budai@telekiblanka.

Információk: Ponácz Ferenc igazgatóhelyettes, tel.: 22/ 506-162 Titkárság, tel.: 22/ 506-472. web: www.telekiblanka.hu. e-mail: budai@telekiblanka. Kedves Szülők! Köszönjük érdeklődésüket iskolánk hat évfolyamos gimnáziumi képzése iránt. E tájékoztató honlapunkon történő megjelentetésével is szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy Önök minél több információhoz

Részletesebben

A Szent Gellért Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium felvételi tájékoztatója

A Szent Gellért Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium felvételi tájékoztatója A Szent Gellért Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium felvételi tájékoztatója Az iskola neve: Szent Gellért Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium Az iskola OM-azonosítója: 028300

Részletesebben

Kedves GOE tagok! Tárgy: Tájékoztatás a szervezés alatt lévő őszi családi hétvégéhez kapcsolódóan

Kedves GOE tagok! Tárgy: Tájékoztatás a szervezés alatt lévő őszi családi hétvégéhez kapcsolódóan 1145 Budapest, Pétervárad utca 5. Mobil: +36-20-341-4930, +36-20-415-7793 Irodai telefonszám: +36-1-312-5042 Fax: +36-1-283-3208 E-mail: info@goe.org.hu Web: goe.org.hu Kedves GOE tagok! Tárgy: Tájékoztatás

Részletesebben

e-bug egészségfejlesztési program iskolások számára

e-bug egészségfejlesztési program iskolások számára Kedves Érdeklődő! Tudod hogyan kell helyesen kezet mosni? Megfelelően használod az antibiotikumokat? Mit tudsz a mikróbákról? Ismered meg a szexuális úton terjedő betegségeket és tudod hogy lehet megelőzni

Részletesebben

Szenvedély van február programod van. Fotó: Gémesi Jóka

Szenvedély van február programod van. Fotó: Gémesi Jóka Szenvedély van. 2017. február 23-26. programod van Fotó: Gémesi Jóka BUDAPEST BOAT SHOW 2017 Magyarország legnagyobb szárazföldi kikötője, a hajózás és a vízi sportok szezonnyitó nagyrendezvénye a HUNGEXPO

Részletesebben

Magyar Könyvtárosok Egyesülete 43. Vándorgyűlése Pécs, 2011. július 14 16. TANULÁS, TUDÁS, MŰVELTSÉG KÖNYVTÁROSOK A JÖVŐ SZOLGÁLATÁBAN

Magyar Könyvtárosok Egyesülete 43. Vándorgyűlése Pécs, 2011. július 14 16. TANULÁS, TUDÁS, MŰVELTSÉG KÖNYVTÁROSOK A JÖVŐ SZOLGÁLATÁBAN Magyar Könyvtárosok Egyesülete 43. Vándorgyűlése Pécs, 2011. július 14 16. TANULÁS, TUDÁS, MŰVELTSÉG KÖNYVTÁROSOK A JÖVŐ SZOLGÁLATÁBAN JELENTKEZÉSI LAP Név:... Területi szervezet / szekció neve:... MKE

Részletesebben

Rend és rendetlenség III. Rend és rendetlenség az időben

Rend és rendetlenség III. Rend és rendetlenség az időben SZKC 104_15 Rend és rendetlenség III. Rend és rendetlenség az időben tanulói REND ÉS RENDETLENSÉG III. 4. évfolyam 81 Diákmelléklet D1 Budapesti térképrészletek 82 szociális, életviteli és környezeti kompetenciák

Részletesebben

Bernáth Kálmán Református Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola. felvételi tájékoztató

Bernáth Kálmán Református Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola. felvételi tájékoztató Bernáth Kálmán Református Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola felvételi tájékoztató 2016/2017 BEMUTATKOZÁS Iskolánkban 60 év óta folyik kereskedelmi és vendéglátóipari szakemberek képzése.

Részletesebben

KÖRNYEZETI NEVELÉS ÉS ÖKOTURISZTIKAI KIÁLLÍTÁS LENGYEL-ANNAFÜRDŐ 2012. MÁJUS 12-13. MEGHÍVÓ

KÖRNYEZETI NEVELÉS ÉS ÖKOTURISZTIKAI KIÁLLÍTÁS LENGYEL-ANNAFÜRDŐ 2012. MÁJUS 12-13. MEGHÍVÓ KÖRNYEZETI NEVELÉS ÉS ÖKOTURISZTIKAI KIÁLLÍTÁS LENGYEL-ANNAFÜRDŐ 2012. MÁJUS 12-13. MEGHÍVÓ Szeretettel meghívjuk a 2012. május 12-13-án (szombat-vasárnap) Lengyel-Annafürdőn (Tolna megye) megrendezésre

Részletesebben

A 3 éjszakás csomagajánlat +1 éjszakával történő meghosszabbítása esetén a térítési díj már

A 3 éjszakás csomagajánlat +1 éjszakával történő meghosszabbítása esetén a térítési díj már HÚSVÉT A SZŐLŐSZEM TERMÁLBAN SZÉDÍTŐ KEDVEZMÉNNYEL! Érvényessége: 2013. március 29-április 01. Tartalma: - 3 éjszakai szállás kedvezményesen - elhelyezés szobában vagy apartmanban létszámtól függően -

Részletesebben

Személyszállítás, számítási feladatok. Készítette: Szűcs Tamás

Személyszállítás, számítási feladatok. Készítette: Szűcs Tamás Személyszállítás, számítási feladatok Készítette: Szűcs Tamás 2015 Útmutató: Elvira 2015 Elvira 2016 Számítások I. Az ELVIRA* segítségével egészítse ki a hiányzó részeket! Egy négytagú család 2016. január

Részletesebben

UTAZÁS MÚLTJA, JELENE ÉS JÖVŐJE

UTAZÁS MÚLTJA, JELENE ÉS JÖVŐJE UTAZÁS MÚLTJA, JELENE ÉS JÖVŐJE Cél: A gyerekek ismerjék meg a mai és a korábbi generációk utazási szokásait, megvizsgálva, hogy milyen távolságokra utaztak, milyen közlekedési eszközt használtak és ezeknek

Részletesebben

OM azonosító: 201573 GIMNÁZIUMI OSZTÁLYOK. angol, német, Emelt óraszámban angol nyelv oktatása. 20

OM azonosító: 201573 GIMNÁZIUMI OSZTÁLYOK. angol, német, Emelt óraszámban angol nyelv oktatása. 20 Az iskola neve: Bercsényi Miklós Katolikus Gimnázium és Kollégium, Általános Iskola, Óvoda Címe: 5200 Törökszentmiklós, Almásy út 1. Telefon/fax: 06-56/390-002 E-mail: tmbercsenyi@gmail.com Igazgató: Kocsis

Részletesebben

Lezajlott a Gyermeknap az Igali Gyógyfürdőben

Lezajlott a Gyermeknap az Igali Gyógyfürdőben Lezajlott a Gyermeknap az Igali Gyógyfürdőben 2011-ben is bekerült az Igali Gyógyfürdő nyári rendezvénysorozatába a már évek óta hagyományosan megrendezésre kerülő és töretlen sikernek örvendő gyermeknap,

Részletesebben

MOBILITÁS HÉT és AUTÓMENTES NAP. 2015. május 13-15. PAKS

MOBILITÁS HÉT és AUTÓMENTES NAP. 2015. május 13-15. PAKS MOBILITÁS HÉT és AUTÓMENTES NAP 2015. május 13-15. PAKS A Mobilitás hét és Autómentes nap című városi programsorozattal a környezettudatos magatartásra, a környezetbarát közlekedési módokra fókuszálva,

Részletesebben

Málta. Fővárosa: Valletta Államforma: Köztársaság Hivatalos nyelve: máltai, angol Területe: 316 km² Lakossága: 404 039 fő Valutája: euró

Málta. Fővárosa: Valletta Államforma: Köztársaság Hivatalos nyelve: máltai, angol Területe: 316 km² Lakossága: 404 039 fő Valutája: euró Málta Fővárosa: Valletta Államforma: Köztársaság Hivatalos nyelve: máltai, angol Területe: 316 km² Lakossága: 404 039 fő Valutája: euró Az 1964. óra független Málta a Földközi-tengerben található kis szigetcsoport,

Részletesebben

Szeretem, mert Vasból van

Szeretem, mert Vasból van VAS MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT 9700 Szombathely, Berzsenyi D. tér 1. Vas megyei Általános Iskolák részére Tárgy: Versenykiírás Iktatószám: 2-45/2013 Székhelyén Tisztelt Igazgató Asszony/Úr! Tisztelt Pedagógusok!

Részletesebben

SZÍNHÁZ. A Derecske Városi Mûvelõdési Központ és Könyvtár 2010/2011-es színházi bérletes elõadásai: Bérletvásárlás és további információ:

SZÍNHÁZ. A Derecske Városi Mûvelõdési Központ és Könyvtár 2010/2011-es színházi bérletes elõadásai: Bérletvásárlás és további információ: SZÍNHÁZ A Derecske Városi Mûvelõdési Központ és Könyvtár 2010/2011-es színházi bérletes elõadásai: 2010. október 30. Cirkuszhercegnõ (operett) 2010. november 27. Vidám kísértet (komédia) 2011. január 29.

Részletesebben

A tábor hivatalos menete

A tábor hivatalos menete A tábor hivatalos menete Első nap (júl 28.): 8:00 óra: Érkezés, regisztráció, reggeli 9:00 óra: Bevezetés, a tábor menetének, szabályainak ismertetése. 9:30 óra: A tanulók 5 csapatot formálnak a későbbi

Részletesebben

Magyar Gyermeknőgyógyász Társaság XXXI. Kongresszusa

Magyar Gyermeknőgyógyász Társaság XXXI. Kongresszusa 2011. május 13-14. Gyula Magyar Gyermeknőgyógyász Társaság XXXI. Kongresszusa XXXIst. Hungarian Congress on Pediatric and Adolescent Gynecology I. Értesítő Az elmúlt évek nagysikerű rendezvényeinek, a

Részletesebben

Ökohét ill. ökonapok a Szilágyi Erzsébet Gimnáziumban

Ökohét ill. ökonapok a Szilágyi Erzsébet Gimnáziumban Ökohét ill. ökonapok a Szilágyi Erzsébet Gimnáziumban Téma 2009. április 20-25. Időpont, helyszín Ökolábnyom kiállítás FairTrade=Fenntartható kereskedelem (interaktív foglalkozás) Elsősegély verseny Látogatás

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S 1 Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete 8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39. Tel: 592-660 Pf.: 76. fax: 592-676 e-mail: varpalota@varpalota.hu E L Ő T E R J E S Z T É S Várpalota Város Önkormányzati

Részletesebben

Kedvezmények a MÁV ZRt. vonalszakaszain

Kedvezmények a MÁV ZRt. vonalszakaszain Kedvezmények a MÁV ZRt. vonalszakaszain A vasúti személyszállítási kedvezmények - a 6 év alatti gyermekek és a hadirokkantak, hadiözvegyek kivételével - csak 2. kocsiosztályon vehetőek igénybe. Az 1. kocsiosztály

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ MÚZEUMI PROGRAMOK MEGVALÓSÍTÁSÁRÓL

SZAKMAI BESZÁMOLÓ MÚZEUMI PROGRAMOK MEGVALÓSÍTÁSÁRÓL A beszámoló elérési útvonala: http://www.hermuz.hu/hom/images/palyazatok/palyazati_beszamolok/2016/nka_muzpedprogr/muzpedprog_hatranyos_szakmai_beszamolo.pdf Herman Ottó Múzeum H 3529 Miskolc, Görgey Artúr

Részletesebben

Tisza Corner Hotel, Szeged - 2=3 Akció. Csomagárak:

Tisza Corner Hotel, Szeged - 2=3 Akció. Csomagárak: Tisza Corner Hotel, Szeged - 2=3 Akció szállás 3 éjre fürdőszobás szobában Svédasztalos reggeli Wifi internet parkolás hotel zárt parkolójában a 3. éjszakát grátisz biztosítjuk! Csomagárak: 6.500.-Ft helyett

Részletesebben

Körös Tehetséggondozó Egyesület NTP-MTI-14-0146. Madárvárta. Tematika. Időszak: 2015. február 6 2015. június 30.

Körös Tehetséggondozó Egyesület NTP-MTI-14-0146. Madárvárta. Tematika. Időszak: 2015. február 6 2015. június 30. Körös Tehetséggondozó Egyesület NTP-MTI-14-0146. 1 Madárvárta Tematika Időszak: 2015. február 6 2015. június 30. 1. témakör: Tavaszi Madárles (Spring Alive) Cél: tudományos jellegű, azt életkori sajátosságoknak

Részletesebben

A pedagógiai szakmai szolgáltató tanfolyamai 2012/2013 AKKREDITÁLT TANFOLYAMOK

A pedagógiai szakmai szolgáltató tanfolyamai 2012/2013 AKKREDITÁLT TANFOLYAMOK PRIZMA ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA EGYSÉGES GYÓGYPEDAGÓGIAI MÓDSZERTANI INTÉZMÉNY pedagógiai szakmai szolgáltatás OM-038423 1134 Budapest, Váci út 57. : 06-1-3408-980 Fax: 06-13408-980/37 E-mail: prizmaegymi@prizmaegymi.hu

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ A MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA RENDEZVÉNYRŐL

SZAKMAI BESZÁMOLÓ A MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA RENDEZVÉNYRŐL Vasvári Pál Múzeum 4440 Tiszavasvári, Kálvin út. 7. Mobil:+36/30-676-8514 www.vasvaripalmuzeum.hu e-mail: info@vasvaripalmuzeum Nyitva tartás: Április 1-től - október 31-ig: K-V: 09-18 óráig November 1-től

Részletesebben

Standard Budapesten 2 felnôtt / 1 nap*

Standard Budapesten 2 felnôtt / 1 nap* Mit tudnak a HungaryCard csomagok? Standard Budapesten 2 felnôtt / 1 nap* Belépő a Fővárosi állat- és növénykertbe, 2 főre 25% S 1.250 Ft ebéd a Hotel Benczúr zsolnay éttermében 30% 2.400 Ft Bringóhintózás

Részletesebben

OKTATOTT IDEGEN NYELV

OKTATOTT IDEGEN NYELV Az iskola neve: Bercsényi Miklós Katolikus Gimnázium és Kollégium, Általános Iskola, Óvoda Címe: 5200 Törökszentmiklós, Almásy út 1. Telefon/fax: 06-56/390-002 E-mail: tmbercsenyi@gmail.com Igazgató: Kocsis

Részletesebben

JÓ GYAKORLAT. A József Attila ÁMK versenyei hogyan segítik a tehetséggondozást

JÓ GYAKORLAT. A József Attila ÁMK versenyei hogyan segítik a tehetséggondozást JÓ GYAKORLAT A József Attila ÁMK versenyei hogyan segítik a tehetséggondozást 1 Bevezetés A József Attila ÁMK-ban nagy hagyománya van a versenyeknek, különösen a József Attila Napokon rendezett versenycsokornak.

Részletesebben

III. Közép-európai RC tengeralattjárók modellezői találkozója Bratislava. szeptember 6. 7., 2014 nyári fürdő Bratislava Rača.

III. Közép-európai RC tengeralattjárók modellezői találkozója Bratislava. szeptember 6. 7., 2014 nyári fürdő Bratislava Rača. Sub Regatta Bratislava - Rača 6. - 7. IX. 2014 III. Közép-európai RC tengeralattjárók modellezői találkozója Bratislava szeptember 6. 7., 2014 nyári fürdő Bratislava Rača Meghívó Kedves barátaim, tengeralattjárók

Részletesebben

Tisztelt Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete!

Tisztelt Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete! Tisztelt Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete! Kérem, engedje meg, hogy figyelmébe ajánljam szállodánk a Két Korona Wellness Hotel ajánlatait. Szállodánk Balatonszárszón az egyik legkedveltebb üdülőövezetben

Részletesebben

ORSZÁGOS AKROBATIKUS TORNA VERSENY. IV. BASE Bajnokság

ORSZÁGOS AKROBATIKUS TORNA VERSENY. IV. BASE Bajnokság ORSZÁGOS AKROBATIKUS TORNA VERSENY IV. BASE Bajnokság 2014.05.17 1. A VERSENY CÉLJA: Versenykiírás Az akrobatikus torna népszerűsítése, minőségi színvonalának emelése. Versenyalkalom biztosítása a minősítési

Részletesebben

Turisztikai csomagok kalandvágyó diákcsoportoknak a komáromi Monostori Erődben

Turisztikai csomagok kalandvágyó diákcsoportoknak a komáromi Monostori Erődben Turisztikai csomagok kalandvágyó diákcsoportoknak a komáromi Monostori Erődben A Monostori Erőd 2012-től turisztikai csomagokat kínál az osztálykiránduló diákcsoportoknak. A csomagok előnye, hogy leveszik

Részletesebben

R E N D E Z V ÉNYH E LY S Z Í N KIA J Á N L Ó

R E N D E Z V ÉNYH E LY S Z Í N KIA J Á N L Ó R E N D E Z V ÉNYH E LY S Z Í N KIA J Á N L Ó 2 0 1 7 Rólunk A Liget Club, Budapest legnagyobb szórakozóhelye, mely 2011 szeptemberében nyitotta meg a kapuit. A klub 5 tánctérrel, 5 különböző zenei stílussal,

Részletesebben

Youth Handball Festival

Youth Handball Festival 2013 14 20 July 2013 Kaposvár, Hungary HUNGARY 2 0 1 3 14 20 JULY www.youthhandballfestival.org 2013 Üdvözlünk minden sportbarátot az INTERSPORT (YHF) Nemzetközi Gyermek és Ifjúsági Kézilabda Fesztivál

Részletesebben

Ph. D. vizsgatájékoztató

Ph. D. vizsgatájékoztató : http://www.lingo.u-szeged.hu : info@lingo.u-szeged.hu Ph. D. vizsgatájékoztató Az SZTE a PhD hallgatók számára alapfokú nyelvvizsga megszerzését teszi lehetővé, amelyre ezúton szeretnénk felhívni szíves

Részletesebben

2013 Budapest Jazz Club. 2014. tavasz-nyár

2013 Budapest Jazz Club. 2014. tavasz-nyár 2013 Budapest Jazz Club 2014. tavasz-nyár MAGUNKRÓL A Budapest Jazz Club egyedi atmoszférájának, csúcsminőségű technikai felszereltségének és több mint ötéves tapasztalatának köszönhetően izgalmas színfoltja

Részletesebben

Sárospataki Gyűjtemények mindenkinek TÁMOP 3.2.8.B-12/1-2012-0001. Múzeumi nap 1 tematikája

Sárospataki Gyűjtemények mindenkinek TÁMOP 3.2.8.B-12/1-2012-0001. Múzeumi nap 1 tematikája Múzeumi nap 1 tematikája Múzeumi nap helye és ideje: Sárospatak, 2012. november 16. Címe: Résztvevők: Szakirodalom: Segédanyag: Oktatási, nevelési célok: Ép testben ép lélek A túrkevei Kaszap Nagy István

Részletesebben

A évi május-júniusi írásbeli érettségi vizsgák

A évi május-júniusi írásbeli érettségi vizsgák A 2016. évi május-júniusi írásbeli érettségi vizsgák A B C 1. Emelt szintű írásbeli érettségi vizsga 2. magyar nyelv és irodalom Középszintű érettségi írásbeli vizsga magyar nyelv és irodalom, magyar mint

Részletesebben

Tájékoztató a Horvát Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium gimnáziumi osztályainak felvételi eljárásáról Az iskola OM azonosítója:

Tájékoztató a Horvát Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium gimnáziumi osztályainak felvételi eljárásáról Az iskola OM azonosítója: Tájékoztató a Horvát Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium gimnáziumi osztályainak felvételi eljárásáról Az iskola OM azonosítója: 035326 Iskolánk a 2015/2016-os tanévben a következő gimnáziumi

Részletesebben

tel: web:

tel: web: - 2017 - Merry Christmas, your Lordship! Exkluzív adventi HOSSZÚ HÉTVÉGE Angliában Utazás időpontja: 2017. december 7-10. Utazás hossza: 4 nap/3 éj Létszám (min-max): 10-12 fő Részletes program 1. nap

Részletesebben

Hasznos információk. A képzés során megismerkedünk az SVT lényegével, szellemi és spirituális hátterével, valamint megtanuljuk a technika használatát.

Hasznos információk. A képzés során megismerkedünk az SVT lényegével, szellemi és spirituális hátterével, valamint megtanuljuk a technika használatát. SVT Alaptanfolyam Június 3-4-n és 10-11-n. Hasznos információk Mi történik egy alaptanfolyamon? Az alaptanfolyam önmagában is komplett egész. Az alaptanfolyam elvégzése után azonnal! alapvető változásokat

Részletesebben

Magyar Könyvtárosok Egyesülete 47. Vándorgyűlése Szolnok, 2015. július 16-18. A minőség dinamikája: a fejlődő könyvtár.

Magyar Könyvtárosok Egyesülete 47. Vándorgyűlése Szolnok, 2015. július 16-18. A minőség dinamikája: a fejlődő könyvtár. Magyar Könyvtárosok Egyesülete 47. Vándorgyűlése Szolnok, 2015. július 16-18. A minőség dinamikája: a fejlődő könyvtár Jelentkezési lap Személyes adatok Név*: Területi szervezet / szekció neve: MKE tagsági

Részletesebben

XXIV. TISZA TRIATLON TRIATLON KLUBCSAPAT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG

XXIV. TISZA TRIATLON TRIATLON KLUBCSAPAT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG XXIV. TISZA TRIATLON TRIATLON KLUBCSAPAT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG Időpont: 2015. május 23. szombat Helyszín: Tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdő (3580 Tiszaújváros, Szederkényi út 12.) Program: 11:00 - Versenyiroda

Részletesebben

A Hartyán Általános Iskola német és angol nyelvi tábor szervez Ausztriába, Obervellach-ba

A Hartyán Általános Iskola német és angol nyelvi tábor szervez Ausztriába, Obervellach-ba 1 A Hartyán Általános Iskola német és angol nyelvi tábor szervez Ausztriába, Obervellach-ba Időpont: 2017. augusztus 13-19. Tisztelt Szülők, Kedves Gyerekek! Ebben a tanévben ismét meghirdetjük hagyományos

Részletesebben

Rendezvénynaptár 2014-2015. Pestújhelyi Általános Iskola

Rendezvénynaptár 2014-2015. Pestújhelyi Általános Iskola Rendezvénynaptár 2014-2015. Pestújhelyi Általános Iskola Hónap szeptember Önkormányzati rendezvények 19. Műsorszámos részvétel a Pestújhelyi Emlék tér emléktábla avatásán Kiemelt iskolai rendezvények 1.

Részletesebben