TME IV. Suzuki Hirt Kupasorozat. Technikai el írásai és szabályai. TME 2009 Tamási Motorsport Egyesület

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "TME 2009. IV. Suzuki Hirt Kupasorozat. Technikai el írásai és szabályai. TME 2009 Tamási Motorsport Egyesület"

Átírás

1 IV. Suzuki Hirt Kupasorozat Technikai elírásai és szabályai

2 1. ÁLTALÁNOS MEGHATÁROZÁSOK, BESOROLÁSOK: 1.1 VERSENYJÁRMVEK A sorozat versenyein szerepelhet bármilyen gyártmányú, sorozatban gyártott, illetve abból átalakított gépkocsi a kategória elírások figyelembe vételével. A versenyautók eredeti alkatrészei szabadon cserélhetk, elhagyhatók, a kategória elírások figyelembe vételével. A TME versenyein csak érvényes TME Gépkönyvvel rendelkez verseny gépkocsi indulhat. Érvényes TME Gépkönyv csak a jelen szabályzatnak megfelel versenyjármnek adható ki. A TME gépkönyvön kívül a következ gépkönyvek kerülnek elfogadásra: MNASZ, RTE, RSB. A diesel üzem autók alaptérfogatát 1,4-es osztóval osztjuk, s az így kapott hengerrtartalom érték alapján kerül besorolásra a megfelel kategóriába. 1.2 KATEGÓRIÁK A következ kategóriák kerülnek kialakításra: A I. Kategória ccm-ig A II. Kategória ccm-ig A III. Kategória ccm-ig A IV. Kategória ccm-ig A V. Kategória ccm-ig A VI. Kategória felett, Turbo, 4WD H I. Kategória ccm-ig H II. Kategória ccm-ig H III. Kategória ccm-ig H IV. Kategória ccm-ig H V. Kategória ccm-ig H VI. Kategória felett, Turbo, 4WD N 1 Kategória 0 70 le 0 51 kw N 2 Kategória le kw N 3 Kategória 100 le felett, +feltöltvel (turbo, injektor) rendelkezk Lada Kupa Diesel kupa Márka kupák minden hátsókerék hajtású Lada gépjárm (A,H,N együtt) diesel üzem gépjármvek (A,H,N együtt) adott márka indulói az alapszabály szerint (A,H,N együtt) 1.3 BUKÓCS Minden kategóriában kötelez. (Kivétel azok a versenyek, ahol a sorozat szervezje felmentést ad, a bukócs nélküli autóval induló versenyzk, az adott futamon értékelésre kerülnek, de bajnoki pontokat nem szerezhetnek.) Minimális elírás: kapu (min. 40 mm-es küls méret, 3 mm-es falvastagság). Els letámasztás, a fkapuhoz kötve, a tetkoszorú bels pereménél elvezetve, az A oszlop mellett a lehet legszorosabban illesztve és talpalva a padlólemezen, (min. 32 mm-es küls méret, 2,5 mm-es falvastagság). Hátsó merevít támasz, egyenes csövekkel, a fkapuhoz kötve, talpalás a hátsó padlólemezen, vagy a hátsó futóm bekötési pontjain. (min. 32 mm-es küls méret, 2,5 mm-es falvastagság). A fentieken kívül a bukócs kiegészíthet további elemekkel is, de a csövek küls átmérje és a falvastagság nem lehet kevesebb a hátsó merevítknél elírt méreteknél.

3 A bukócs talpalási pontjainál, a karosszéria padlólemezét meg kell ersíteni. Az ersítés minimum, a padlólemez egyik oldalán, egy 10 x 10 cm es, legalább 2 mm vastag, hegesztéssel rögzített lemez. A bukócs talpalásánál alkalmazott, un. doboz ersítésként elfogadott. A fentieken kívül elfogadott minden olyan bukócs, aminek valamilyen gyártó által kiadott eredetigazolása (certifikat) van és azt megfelelen beépítették. 1.4 BIZTONSÁGI ÖVEK: Kötelez, a minimum három pontos, és nem elfogadott a klasszikus, szériában gyártott, gyári kialakítású. Az öv anyagán semmiféle sérülés nem lehet, csak és kizárólag a gyári, eredeti varrás az elfogadott. Nem elfogadhatóak, az automata övek. A váll felett hátramen öveket, fajtájuktól függen lehet egy pontban és két pontban is rögzíteni. A biztonsági öv rögzítési pontjai nem lehetnek az ülésen, az üléstartó konzolon, és az üléssínen. Az öv hátsó rögzítéséhez használható, a bukócs egy olyan vízszintes eleme, ami a hátsó kitámasztó csöveket köti össze. Minden esetben ajánlott az övek rögzítéséhez az eredeti rögzítési pontok használata. 1.5 BUKÓSISAK Elírás, az áll alatt összecsatolható E jel bukósisak, melyet a gépátvételen kötelez bemutatni. 1.6 VERSENY RUHÁZAT Egyrészes, zárt overall kötelez, ami nem lehet mszálas. Cip esetében külön elírás nincs, javasolt a magas szárú versenycipk használata. A Ruházat és a Bukósisak megfelelsségét és állapotát a verseny ideje alatt a sportbírók és a verseny tisztségviseli fokozottan ellenrzik. 1.7 ÜLÉS Minimum GT ülés, de csak olyan, ami ersített oldaltartással rendelkezik, valamint fejtámlája egy egységet képez az üléssel. Az üllapnak és a háttámlának párnázottnak kell lennie. Rögzítése minimum 4 ponton történjen, minimum M8-as, 8.8 szakítószilárdságú acélcsavarral. Az ülés sín használata engedélyezett. Az ülés szabályos rögzítése a gépátvételen kiemelten kerül ellenrzésre. 1.8 KORMÁNYM Kifogástalan mködés. A kormányzár zárószerkezetét el kell távolítani. 1.9 FÉKRENDSZER Kifogástalan mködés, semmiféle szivárgás, repedezett, sérült, korrodált fékcs nem elfogadható ÜZEMANYAG TANK A gyárilag beépített, minden esetben elfogadott. Amennyiben az üzemanyagtank nem az eredeti, hanem azt az utastérbe, vagy a csomagtartóba építik be, akkor azt csavaros kötéssel, fixen a padlólemezhez kell rögzíteni. Az utastérben belül elvezetett üzemanyagcs esetében, kizárólag fémhálós biztonsági cs használható, ami egy darabból kell, hogy legyen, vonatkozik ez a visszafolyó ágra, és a túlfolyó csre is. Kidörzsöldést megakadályozó védburkolattal kell ellátni az üzemanyagcsövet minden olyan ponton, ahol azt átvezetik a karosszéria bármely lemezén. Az utastérben, vagy a csomagtérben elhelyezett üzemanyagtank szell, túlfolyó csövét, ki kell vezetni a karosszérián kívülre, a kipufogó rendszertl, lehetleg a legtávolabbi ponton. Az utastérrel egy légtérben elhelyezett üzemanyagtankot, AC pumpát, üzemanyagszt, minden esetben el kell látni egy szivárgásmentes, tzálló burkolattal.

4 1.11 AKKUMULÁTOR Amennyiben az eredeti beépítési helyet megtartják, úgy az eredeti rögzítésen kívül, egy plusz rögzít pánt felszerelése kötelez, ami lehet heveder is. Eredeti beépítési helyzet megtartása esetén a pozitív pólus szigetelése kötelez. Az akkumulátor áthelyezése esetén, azt csavaros kötéssel kell rögzíteni, és burkolattal kell ellátni, a savkifolyás megakadályozása céljából VILÁGÍTÁS A féklámpa mködképessége kötelez. Kiegészít lámpák használata engedélyezett. Éjszakai versenyek esetén az adott verseny technikai utasítása szabályozza a lámpák elhelyezését VONÓSZEM A versenyjármvön elöl és hátul ki kell alakítani olyan pontokat, melyek használatával a járm elvontatható. Ezeket a karosszéria színétl élesen eltér nyíllal jelölni kell. A vonószemek bels körátmérinek meg kell haladniuk a 35 mm-t ÁRAMTALANÍTÓ Beszerelése kötelez! Elfogadhatónak az, az áramtalanító minsül, amely, áramtalanítás esetén leállítja az autó motorját. Az áramtalanítót küls kivezetéssel is el kell látni. A küls áramtalanítót egyértelm, jól észrevehet matricázással jelölni kell. Mködését a Technikai Bizottság az átvételek során ellenrzi TZOLTÓ KÉSZÜLÉK Az autóban kötelez felszerelés egy min. 2 kg töltet, mködképes (érvényes ellenrzést igazoló címkével ellátott) kézi tzoltó készülék. A készülék elhelyezése: a navigátor ülése eltt, a fenéklemezhez rögzítve, csak és kizárólag fém pánttal, ami gyorscsattal (békazár) oldható. A készülék hitelesítését, és rögzítését a gépátvételen a Technikai Bizottság ellenrzi. A készüléket úgy kell rögzíteni, hogy azt a versenyzk bármelyike, az autóban ülve el tudja érni, rögzítését kioldani és mködésbe hozni RAJTSZÁMOK Minden esetben a oldalajtókon kell kialakítani a helyét, egy 40 x 40 cm-es fehér helyet. A rajtszámnak kialakított felületen a rajtszámon és a rendez által elírt kötelez reklámon kívül semmi más nem lehet. Ezt a gépátvétel során a Technikai Bizottság ellenrzi MOTORHÁZTET ÉS CSOMAGTÉRTET El kell látni kívülrl nyitható biztonsági rögzítéssel, az eredeti gyári rögzítéseket ki kell szerelni. 2. CSOPORT ELÍRÁSOK 2.1 H CSOPORT (épített autók): Az általános elírások betartása mellett minden átalakítás megengedett, és bármilyen gumi használható (kivétel futózott, cross-mintás (pápai bütykös), szöges) A kategória besorolásai kizárólag a hengerrtartalom szerint történnek. 2.2 A CSOPORT: (típus-azonos alkatrészekkel szerelt autók, kisebb átalakításokkal) Az általános elírásokon felüli kikötések: Kormánym: Szervo csak abban az esetben megengedett ha gyári Gumik:

5 Kizárólag utcai gumi az elfogadott. (kereskedelmi forgalomban kapható, egymást metsz kereszt és hosszirányú bordakialakítással rendelkez utcai gumi) Az utólag vágott gumik nem elfogadottak. (február 05.-ig a gumi megkötés a hivatalos honlapon található szavazás eredményeképp módosulhat.) Motor: A gyári szívó és kipufogó csonkok megléte mellett szabadon alakítható. Az A csoportos autók kialakítása során, minden itt nem tiltott átalakítás engedélyezett! 2.3 N CSOPORT (széria autók): A csoport célja, az alacsony költségvetés versenyeztetés biztosítása, amellett,hogy a jármnek meg kell felelni a széria gyártású állapotnak. A csoport követelményeinek leírása az általános megkötéseken túl: Kategóriák: N 1 Kategória 0 70 le 0 51 kw N 2 Kategória le kw N 3 Kategória 100 le felett, +feltöltvel (turbo, injektor) rendelkezk MINIMÁLIS SÚLY: nem kerül meghatározásra MOTOR: A blokk furatátmérje a gyár által megadott maximális javító-átmérig növelhet. A motortartó bakok cserélhetek, de a gyári darabszám és hely nem változhat. A karburátor-fúvókák mérete szabadon változtatható. Olajtekn-terellapok beépítése megengedett. A motornak meg kell felelnie a gyári kompresszió viszonynak. A motorszám megléte kötelez. A forgattyús-m grammolása engedélyezett, könnyítése nem. A vezérm tengely típus-azonos emelés és szög, alapkör módosítás nélkül. A hengerfejtömítés anyaga szabadon választható, de meg kell egyeznie az eredeti gyári magassággal. Szívó és kipufogó csonkok és a hengerfej megmunkálása nem engedélyezett KIPUFOGÓ RENDSZER A kipufogó rendszer meg kell egyezzen a gyári kivitellel, azzal a kitélellel, hogy a gyári dobok bels szerkezete szabadon választható-kialakítható. Felszereléshez plusz rögzít helyek kialakítása megengedett KORMÁNYM Eredeti gyári kormánym. A kormánykerék cserélhet, a kormányoszlop dlésszöge változtatható. A kormányzár zárószerkezetét el kell távolítani FÉKRENDSZER Kifogástalan mködés, semmiféle szivárgás, repedezett, sérült, korrodált fékcs nem elfogadható. Csak kereskedelmi forgalomban kapható gyári vagy után-gyártott típus-azonos alkatrészek használhatóak, fékbetét, fékfolyadék szabadon választható, légterel a fékre nem szerelhet ÜZEMANYAGTANK A gyárilag beépített üzemanyagtank használható, kizárólag az eredeti helyén.

6 2.3.8 VILÁGÍTÁS A gyári világító berendezések (beleértve az irányjelzt is) mködképessége kötelez. Kiegészít lámpák használata engedélyezett GUMIABRONCSOK, KEREKEK Kizárólag utcai gumi az elfogadott. (kereskedelmi forgalomban kapható, egymást metsz kereszt és hosszirányú bordakialakítással rendelkez utcai gumi) Az utólag vágott gumik nem elfogadottak. Csak a gyári acél, illetve könnyfém-felni használható. Az abroncsok méretei az eredeti gyári mérettl egy-egy mérettel eltérhetnek pozitív és negatív irányban. Nyomtávszélesít nem megengedett. Kerék csavarok tcsavarral kiválthatóak FUTÓM A futóm a gyári lehetségekkel szabadon állítható, és meg kell egyezzen a gyári kialakítással. Hegesztéssel és lapolással való ersítés engedélyezett. Rögzít csavarok cseréje engedélyezett, számuk, helyük nem változtatható ERÁTVITELI RENDSZER A tengelykapcsoló tárcsa szabadon választható A váltó áttételeinek és differenciálmvének az eredetivel meg kell egyeznie. A sebességváltónak a gyári kialakítással meg kell egyeznie (pl fokozatok száma) UTASTÉR Minden kárpit eltávolítható az ajtó és oldalkárpitok kivételével. A hátsó üléssor illetve biztonsági övek kiszerelhetek. A kézifékkar átalakítható (repülfék) a pedálokra nagyobb lemez helyezhet. A váltókar meghosszabbítható. Az utasteret els és hátsó irányból is tz- és vízálló valaszfallal kell a körülvev terektl (motortér, csomagtartó) elválasztani ELEKTROMOSSÁG A hventillátor külön kapcsolót kaphat, a termosztát elhagyható. a gyertyák márkája és típusa szabadon választható. Egyéb mérórák, kapcsolók szabadon beszerelhetek. A biztosíték tábla helye és típusa szabadon választott. A mszerfalnak eredeti helyen és kialakítással kell maradnia KAROSSZÉRIA Alvázszám minden esetben kötelez. Üléstartó bakok átalakíthatóak. Gyári emelési pontokon kívül továbbiak kialakítása megengedett. A karosszéria egyebekben meg kell egyezzen a gyári kivitellel. A pótkerék elhelyezése, rögzítése változtatható. A szélvédk gyári anyagai nem helyettesíthetek, de biztonsági fólázásuk ajánlott. (átlátszó!) 3. EGYÉB RENDELKEZÉSEK 3.1 A KAROSSZÉRIA SZIGETELÉSE A versenygépjárm motorterét teljesen el kell szigetelni az utastértl. 3.2 A KAROSSZÉRIA SÍKJA A karosszéria síkjából semmilyen balesetveszélyt okozó tárgy (alkatrész) nem állhat ki. 3.3 SZÉLVÉD, ÜVEGEK A szélvédk tekintetében a járm karosszériájának zárt egységet kell alkotnia. Minden oldali szélvéd meg kell legyen. Hiányosság esetén a rajtengedély megtagadható. Az ablaktörlk kifogástalan mködése kötelez. 3.4 SZERVIZPONYVA, KÖRNYYEZETVÉDELEM Minimum 2 x 3 m-es olaj és benzinálló ponyva alkalmazása kötelez. Hiánya azonnali kizárást von maga után. 3.5 GÉPÁTVÉTEL, VERSENYAUTÓK TISZTASÁGA Átvételeken csak tiszta jármvel lehet megjelenni.

7 3.6 VERSENYAUTÓK MATRICÁI A versenyautón tilos obszcén, trágár feliratok elhelyezése. Ezeket a rendez kizárás terhe mellett eltávolíttatja a gépkocsiról. 3.7 NEM SZABÁLYOZOTT KÉRDÉSEK Jelen szabályzatban nem részletezett kérdésekben a TME Technikai vezetje (Hetesi Miklós, tel: 30/ ) dönt. Jelen szabályzatot az TME vezetsége jóváhagyta. Érvényes február 01-t õ l.

RALLYE SPRINT BAJNOKSÁG 2009 TECHNIKAI ELÖÍRÁSOK

RALLYE SPRINT BAJNOKSÁG 2009 TECHNIKAI ELÖÍRÁSOK RSB 2009 2 Rallye Sprint Bajnokság 2009 Technikai elıírásai és szabályai kiegészítés Az N1 kategória részére (tervezet) A KATEGÓRIA CÉLJA: Alacsony teljesítményő széria motorral szerelt versenyautók versenyeztetési

Részletesebben

RALLYE SPRINT BAJNOKSÁG 2009 TECHNIKAI ELÖÍRÁSOK, SZABÁLYOK

RALLYE SPRINT BAJNOKSÁG 2009 TECHNIKAI ELÖÍRÁSOK, SZABÁLYOK RSB 2009 2 Rallye Sprint Bajnokság 2009 Technikai elıírásai és szabályai 1. MEGHATÁROZÁSOK, BESOROLÁSOK 1.1 VERSENYJÁRMŐVEK A sorozat versenyein részt vehet bármilyen gyártmányú, valaha, vagy jelenleg

Részletesebben

TECHNIKAI SZABÁLYZAT A PQC KUPA VERSENYEKHEZ

TECHNIKAI SZABÁLYZAT A PQC KUPA VERSENYEKHEZ TECHNIKAI SZABÁLYZAT A PQC KUPA VERSENYEKHEZ 2015 1. Definíció: Quad: Négykerekű, kormánnyal direkt módon irányított, kettő vagy több kerék meghajtású, maximum 2 személy szállítására alkalmas olyan jármű

Részletesebben

JÉG GYORSULÁS KATEGÓRIÁK

JÉG GYORSULÁS KATEGÓRIÁK JÉG GYORSULÁS KATEGÓRIÁK AWD Spec. Gyorsulási Futam JÉG kategória besorolás 2007. 02. 24.: Hajtás: AWD Karosszéria: Épített autók A8 AWD Gyári Púder kat. Spec. 0-1599ccm 1600-2000ccm 2001-3000ccm 3001ccm

Részletesebben

Rallye Sprint Bajnokság 2007 Technikai elıírásai és szabályai. Kiegészítés az N Csoport részére

Rallye Sprint Bajnokság 2007 Technikai elıírásai és szabályai. Kiegészítés az N Csoport részére Rallye Sprint Bajnokság 2007 Technikai elıírásai és szabályai Kiegészítés az N Csoport részére A CSOPORT CÉLJA: Alacsony teljesítményő széria motorral szerelt versenyautók csoportja. Lehetıséget biztosítani

Részletesebben

MAMS Old Timer Simson Special Bajnokság technikai kiírás

MAMS Old Timer Simson Special Bajnokság technikai kiírás MAMS Old Timer Simson Special Bajnokság technikai kiírás Csak azok az átalakítások engedélyezettek, amik jelen kiírásban engedélyezve vannak. A nem említett átalakítások tilosak! Kötelező reklámok elhelyezése

Részletesebben

MAMS Old Timer Classic Bajnokság és Kupa technikai kiírás

MAMS Old Timer Classic Bajnokság és Kupa technikai kiírás MAMS Old Timer Classic Bajnokság és Kupa technikai kiírás Csak azok az átalakítások engedélyezettek, amik jelen kiírásban engedélyezve vannak. A nem említett átalakítások tilosak! Amennyiben a motorkerékpár

Részletesebben

Ügyfél és Vevőtalálkozó szabályzat 2012

Ügyfél és Vevőtalálkozó szabályzat 2012 Ügyfél és Vevőtalálkozó szabályzat 2012 A rendezvényeken azon ügyfelek vehetnek részt, akik a jelentkezési lap kitöltésével, valamint aláírásukkal nyilatkoznak, hogy a jelen kiírásban foglalt szabályokat

Részletesebben

III. Campus Kupa 2010

III. Campus Kupa 2010 III. Campus Kupa 2010 Verseny Versenykiírás Kelt: 2010. március 1. 1 I. Meghatározások: 1. Campus Kupa 2010: A 2010. április 10.- Helyszín: ETO Park Cím: 2.A Campus Kupa Az Campus Kupára bárki nevezhet,

Részletesebben

Mami Kupa 125 Sport kategória technikai szabályzat

Mami Kupa 125 Sport kategória technikai szabályzat Mami Kupa 125 Sport kategória technikai szabályzat Motor Specifikáció A motorkerékpárnak az eredeti gyártó által kell homologizáltnak lennie. A motorkerékpár megjelenésének elöl és hátulnézetből, illetve

Részletesebben

II. Baranya Autósiskola Minirallye Bajnokság 2010 Versenykiírás:

II. Baranya Autósiskola Minirallye Bajnokság 2010 Versenykiírás: II. Baranya Autósiskola Minirallye Bajnokság 2010 Versenykiírás: A II. Baranya Autósiskola Mini Rally Bajnokságot a Mohácsi ASE és a Siklósi AMSE közösen rendezi meg. A bajnokság 4-4 futamból áll, melyeket

Részletesebben

1/2005. sz. TECHNIKAI KÖRLEVÉL

1/2005. sz. TECHNIKAI KÖRLEVÉL 2005.03.08 1/2005. sz. TECHNIKAI KÖRLEVÉL Legutóbbi frissítés: 2005-03-07 Mellékelve! A versenyzők felszerelése az Országos Bajnokságok futamain TARTALOMJEGYZÉK I. GÉPKÖNYVEZÉSI IDŐPONTOK... 1 II. NEMZETI

Részletesebben

AUTÓÉLESZTŐ PARTY a FÉMTISZTA KUPÁÉRT SALGÓTARJÁN KÜLSŐ PÁLYAUDVAR 2014.január 19. Vasárnap. A rendezvény az esetleges időjárási körülményektől

AUTÓÉLESZTŐ PARTY a FÉMTISZTA KUPÁÉRT SALGÓTARJÁN KÜLSŐ PÁLYAUDVAR 2014.január 19. Vasárnap. A rendezvény az esetleges időjárási körülményektől AUTÓÉLESZTŐ PARTY a FÉMTISZTA KUPÁÉRT SALGÓTARJÁN KÜLSŐ PÁLYAUDVAR 2014.január 19. Vasárnap. A rendezvény az esetleges időjárási körülményektől függetlenül MINDENKÉPPEN meg lesz tartva!!! A pálya az éppen

Részletesebben

P CSOPORTOS GÉPKOCSIK SPECIÁLIS SZABÁLYAI

P CSOPORTOS GÉPKOCSIK SPECIÁLIS SZABÁLYAI P CSOPORTOS GÉPKOCSIK SPECIÁLIS SZABÁLYAI Nemzeti homológizáció vagy nemzeti homológizációs kiterjesztéssel kiegészített, lejárt FIA homológizáció alapján épített vagy átalakított, a közuti közlekedes

Részletesebben

MAMS/SMF Közös Nemzetközi Nyílt Utánpótlás Junior és Rövidpályás Bajnokság és Kupa Technikai szabályzat

MAMS/SMF Közös Nemzetközi Nyílt Utánpótlás Junior és Rövidpályás Bajnokság és Kupa Technikai szabályzat 1 MAMS/SMF Közös Nemzetközi Nyílt Utánpótlás Junior és Rövidpályás Bajnokság és Kupa Technikai szabályzat 2016 2 MAMS/SMF KÖZÖS Nemzetközi Nyílt Utánpótlás, Junior és Rövidpályás Bajnokság és Kupa Technikai

Részletesebben

1. HANKOOK DUNA-AUTÓ AUTÓS GYORSASÁGI II. OSZTÁLYÚ BAJNOKSÁG 2014.

1. HANKOOK DUNA-AUTÓ AUTÓS GYORSASÁGI II. OSZTÁLYÚ BAJNOKSÁG 2014. 1. HANKOOK DUNA-AUTÓ AUTÓS GYORSASÁGI II. OSZTÁLYÚ BAJNOKSÁG 2014. Alapkiírás A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (továbbiakban: MNASZ) meghirdeti és egyben kiírja 2014. évre a Gyorsasági II. osztályú

Részletesebben

2013. szeptember 22.

2013. szeptember 22. A verseny neve: A verseny ideje: A verseny helye: Szervező: Vezetőbíró: Gunaras Resort SPA Kupa RSB 2013. V. futam 2013. szeptember 21-22. Nagypall-Geresdlak Balatonyi Rallye Team 7627 Pécs Blaha L. u

Részletesebben

2016 ÉVI MAGYAR DRIFT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG TECHNIKAI, SZABÁLYZATA PRO/SEMIPRO KATEGÓRIA

2016 ÉVI MAGYAR DRIFT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG TECHNIKAI, SZABÁLYZATA PRO/SEMIPRO KATEGÓRIA FIGYELMEZTETÉS! A versenyzés veszélyes sport! Olyan, hogy biztonságos verseny nem létezik. A versenyzés mindig magában hordozza a súlyos vagy halálos sérüléssel járó baleset kockázatát. Ez a veszély mindig

Részletesebben

I. DIESEL HUNGARY Kupa

I. DIESEL HUNGARY Kupa I. DIESEL HUNGARY Kupa Nagyszénás, 2009. július 12. Nagyszénás, Komó major crosspálya LADACROSS Területi bajnokság 4. forduló Versenykiírás -1- A bajnokság honlapja: www.asenagyszenas.mlap.hu www.oroscross.extra.hu

Részletesebben

Technikai versenyszabályzatok

Technikai versenyszabályzatok Technikai versenyszabályzatok - Elektromos 1:10 túraautó ALAP kategória Alváz: Csak mőanyag és FRP (üvegszál erısítéső) alvázas autók indulhatnak. Az alváz lehet bármilyen típusú túraautó, 190 és 200mm

Részletesebben

Technikai versenyszabályzatok

Technikai versenyszabályzatok Technikai versenyszabályzatok - Elektromos 1:10 túraautó ALAP kategória Alváz: Csak mőanyag és FRP (üvegszál erısítéső) alvázas autók indulhatnak. Az alváz lehet bármilyen típusú túraautó, 190 és 200mm

Részletesebben

Ohvale műszaki szabályzat

Ohvale műszaki szabályzat Ohvale műszaki szabályzat Csak azok a változtatások megengedettek, amik a kiírásban engedélyezve vannak. Ami nincs a kiírásban az tilos! Azok a motorok, melyek megfelelnek a FIM és FIME kiírásának, szintén

Részletesebben

DREAM BOX Bass Race. A DreamBox verseny sorozatot indít,mely minden kategóriába BAJNOKOT avat!

DREAM BOX Bass Race. A DreamBox verseny sorozatot indít,mely minden kategóriába BAJNOKOT avat! DREAM BOX Bass Race Kieséses Hangnyomás verseny szabályzat: A DreamBox verseny sorozatot indít,mely minden kategóriába BAJNOKOT avat! 5 verseny helyszínből áll a sorozat. A bajnoknak minimum 4 helyszínen

Részletesebben

TARTALOM. 1. ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK... 3. o. 2. RÉSZTVEVŐK 3. o. 3. VERSENYJÁRMŰVEK 3. o. 4. A BAJNOKSÁG VERSENYEI... 4. o. 5. VERSENYPÁLYÁK... 4. o.

TARTALOM. 1. ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK... 3. o. 2. RÉSZTVEVŐK 3. o. 3. VERSENYJÁRMŰVEK 3. o. 4. A BAJNOKSÁG VERSENYEI... 4. o. 5. VERSENYPÁLYÁK... 4. o. TARTALOM I. A RÉGIÓS SOROZAT ÁLTALÁNOS SZABÁLYAI 1. ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK... 3. o. 2. RÉSZTVEVŐK 3. o. 3. VERSENYJÁRMŰVEK 3. o. 4. A BAJNOKSÁG VERSENYEI... 4. o. 5. VERSENYPÁLYÁK... 4. o. 6. A VERSENYEK

Részletesebben

279. fejezet A Rallycross és Autocross Versenyautókra vonatkozó Technikai előírások Megjegyzés! Lásd a dokumentum végén!

279. fejezet A Rallycross és Autocross Versenyautókra vonatkozó Technikai előírások Megjegyzés! Lásd a dokumentum végén! 279. fejezet A Rallycross és Autocross Versenyautókra vonatkozó Technikai előírások Megjegyzés! Lásd a dokumentum végén! 1. ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSOK 1.1 Fogalom meghatározások Az autóknak mereven zárt, nem

Részletesebben

IV. SRT RALLYSPRINT BAJNOKSÁG Országos Rally Utánpótlás Bajnokság

IV. SRT RALLYSPRINT BAJNOKSÁG Országos Rally Utánpótlás Bajnokság IV. SRT RALLYSPRINT BAJNOKSÁG Országos Rally Utánpótlás Bajnokság A verseny szervezője: Speed Rally Team Sportegyesület Verseny jellege: Rally Sprint A verseny hivatalos honlapja: www.csapassunk.hu III.

Részletesebben

Versenykiírásban történt változások:

Versenykiírásban történt változások: 10. Eger Rallye Eger, 2015. 03.27.-29. Dátum: 2015. 03. 24. Idő: 14:00 Tárgy: 1. sz. Végrehajtási utasítás Dok. No.: 1.1. Kitől: Rendező Oldal szám: 5 Kinek: Melléklet: - 1. BEVEZETÉS Versenykiírásban

Részletesebben

I. OSZTÁLYBASOROLÁS ÉS MEGHATÁROZÁSOK

I. OSZTÁLYBASOROLÁS ÉS MEGHATÁROZÁSOK I. OSZTÁLYBASOROLÁS ÉS MEGHATÁROZÁSOK 1. Osztályba sorolás Rallye Túra versenyeken speciálisan az alábbi gépcsoportokat, géposztályokat különböztetjük meg: Gr. N Csak Rallye Túra versenyeken ebbe a gépcsoportba

Részletesebben

MAMS/SMF KÖZÖS Nemzetközi Nyílt Junior és Rövidpályás Bajnokság és Kupa Technikai szabályzat

MAMS/SMF KÖZÖS Nemzetközi Nyílt Junior és Rövidpályás Bajnokság és Kupa Technikai szabályzat MAMS/SMF KÖZÖS Nemzetközi Nyílt Junior és Rövidpályás Bajnokság és Kupa Technikai szabályzat Tartalomjegyzék: 2. oldal PW 50 és PW Special 5. oldal MiniGp Junior 9. oldal MiniGp 13. oldal MiniGp Pro 17.

Részletesebben

TB-006D4 dönthető kerékpár szállító szerelési útmutató

TB-006D4 dönthető kerékpár szállító szerelési útmutató TB-006D4 dönthető kerékpár szállító szerelési útmutató A kerékpárszállító az első használat előtt figyelmes összeszerelést igényel. Ez a folyamat megfelelő körültekintéssel házilag is elvégezhető, de amennyiben

Részletesebben

1. (2.4) SUPERBIKE MŰSZAKI KIÍRÁS 2012

1. (2.4) SUPERBIKE MŰSZAKI KIÍRÁS 2012 1. (2.4) SUPERBIKE MŰSZAKI KIÍRÁS 2012 Az alábbi szabályok célja, hogy a biztonság, kutatás és fejlesztés érdekében bizonyos dolgok módosíthatók vagy cserélhetők legyenek, így fokozva a versenyt a különböző

Részletesebben

1.5 A meghibásodott csavarmenetek új, az eredetivel azonos belső átmérőjű menetvágással javíthatók. (Helicoil rendszer)

1.5 A meghibásodott csavarmenetek új, az eredetivel azonos belső átmérőjű menetvágással javíthatók. (Helicoil rendszer) 252. fejezet Általános előírások a szériaautók (Gr. N), a túraautók (Gr. A), és a nagy túraautók (Gr. B) részére Megjegyzés! Lásd a dokumentum végén! Legutóbbi frissítés: 2005.09.13 1. ÁLTALÁNOS MEGJEGYZÉSEK

Részletesebben

Az MNASZ Rallye Szakági Bizottság határozatai 2016

Az MNASZ Rallye Szakági Bizottság határozatai 2016 Az MNASZ Rallye Szakági Bizottság határozatai 2016 20/2016 Rallye Szakági Bizottság határozat 2016. február 17 A Rallye Szakági Bizottság úgy határoz, hogy a MARB mindhárom régiójában felkéri a rendezőket,

Részletesebben

A gépjármű rendelkezzen a Nemzeti Közlekedési Hatóság által kiadott érvényes típusbizonyítvánnyal (általános forgalomba helyezési engedéllyel).

A gépjármű rendelkezzen a Nemzeti Közlekedési Hatóság által kiadott érvényes típusbizonyítvánnyal (általános forgalomba helyezési engedéllyel). Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtandó vidéki gazdaság és a lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások fejlesztésére 2015-tól igénybe vehető támogatások alapján biztonságos közlekedés

Részletesebben

MNASZ - Országos Szlalom Amatr Kupa

MNASZ - Országos Szlalom Amatr Kupa 2007. A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség /MNASz/ 2007. évre kiírja a szlalom szakág Országos Szlalom Amatr Kupát. A sorozat célja a kultúrált, sportszer szlalom versenyzés elterjesztése, népszersítése

Részletesebben

2013.04.01. hajlított kés, 2 hidraulikus henger, kerék állványok, hátsó 450 mm-es pálcás henger.

2013.04.01. hajlított kés, 2 hidraulikus henger, kerék állványok, hátsó 450 mm-es pálcás henger. Magágy kultivátor 1 Alapfelszereltség: 3 pontos csatlakozó, 325 mm-es elülső laposvas henger, 2 sor egyenes vagy hajlított kés, 2 hidraulikus henger, kerék állványok, hátsó 450 mm-es pálcás henger. - Kések

Részletesebben

RC Off-Road Autómodellező Egyesület

RC Off-Road Autómodellező Egyesület RC Off-Road Autómodellező Egyesület RCOR téli kupa terepversenyek szabályzata 2012-13 KATEGÓRIÁK: 1/8 BUGGY ELEKTROMOS KATEGÓRIA 1/8 TRUGGY ELEKTROMOS KATEGÓRIA 1/10 SCT ELEKTROMOS KATEGÓRIA 1/10 BUGGY

Részletesebben

RC Off-Road Autómodellező Egyesület

RC Off-Road Autómodellező Egyesület RC Off-Road Autómodellező Egyesület RCOR kupa terepversenyek szabályzata 2010 KATEGÓRIÁK: 1/8 BUGGY KATEGÓRIA 1/8 MONSTER KATEGÓRIA 1/8 TRUCK KATEGÓRIA 1/8 ELEKTROMOS OFF-ROAD KATEGÓRIA 1/10 ELEKTROMOS

Részletesebben

RC Off-Road Autómodellező Egyesület. RCOR kupa terepversenyek szabályzata

RC Off-Road Autómodellező Egyesület. RCOR kupa terepversenyek szabályzata RC Off-Road Autómodellező Egyesület RCOR kupa terepversenyek szabályzata 2011 KATEGÓRIÁK: 1/8 BUGGY KATEGÓRIA 1/8 TRUCK KATEGÓRIA (TRUGGY) 1/8 ELEKTROMOS OFF-ROAD KATEGÓRIA (BUGGY, TRUGGY, MONSTER) 1/10

Részletesebben

Pirossal kiemelve az év közbeni változások!

Pirossal kiemelve az év közbeni változások! AARR 4 - SUPERSPORT (SSP) Az újdonságok 2013-as évre VASTAGON vannak szedve. Pirossal kiemelve az év közbeni változások! Ezek a szabályok olyan módosításokat tartalmaznak a homologizált motorkerékpáron,

Részletesebben

Vác városi Szlalom. Vác, dunapart 2015-10-25

Vác városi Szlalom. Vác, dunapart 2015-10-25 Vác városi Szlalom Vác, dunapart 2015-10-25 Verseny szervezője: Speed Rally Team Sportegyesület A verseny hivatalos honlapja: www.csapassunk.hu A verseny vezetősége: Versenyigazgató: Fodor Krisztián /06

Részletesebben

MŰSZAKI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY

MŰSZAKI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY Megbízó: Lombard Lízing Zrt. Szeged Szemle helyszíne: Székesfehérvár MŰSZAKI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY KRG-620 frsz-ú VOLKSWAGEN TRANSPORTER 7HK típusú jármő esetében. Az állapotlap 8 oldalt tartalmaz. Készítette:

Részletesebben

MAMI Kupa Simson Kupa technikai szabályzat

MAMI Kupa Simson Kupa technikai szabályzat MAMI Kupa Simson Kupa technikai szabályzat A Simson Kupa futamai a MAMI Kupa betétfutamaiként kerülnek megrendezésre. A Simson Kupában csak éves licenccel lehet indulni. Kategóriák: széria; speciál. Általános

Részletesebben

MAMS Old Timer Simson Sport Bajnokság technikai kiírás

MAMS Old Timer Simson Sport Bajnokság technikai kiírás MAMS Old Timer Simson Sport Bajnokság technikai kiírás Csak azok az átalakítások engedélyezettek, amik jelen kiírásban engedélyezve vannak. A nem említett átalakítások tilosak! Kötelező reklámok elhelyezése

Részletesebben

Cégünk vállalja a projekttel kapcsolatos műszaki szaktanácsadást.

Cégünk vállalja a projekttel kapcsolatos műszaki szaktanácsadást. ELoNYÖK Mozgó korona: a lámpatestek karbantartása a talajszinten elvégezhető, nagy magasságú, speciális emelőkocsit a munkálatok nem igényelnek. A fényforrások cseréje a forgalom jeletősebb zavarása nélkül

Részletesebben

7. Persped Ezerjó Kupa

7. Persped Ezerjó Kupa 7. Persped Ezerjó Kupa Amatőr Területi Rallyesprint Bajnokság 3. futama Nagyveleg, 2005. május 21-22. Versenykiírá s www.prohot.hu 06-22-409-432 Öregprés Étterem - Fogadó Bozóky Családi Pincészet Móri

Részletesebben

Műszaki leírás/adatlap. 1. rész

Műszaki leírás/adatlap. 1. rész Műszaki leírás/adatlap Adásvételi szerződés keretében személygépjármű beszerzés az Országos Vízügyi Főigazgatóság részére tárgyú közbeszerzési eljárás 1. rész 1 db szolgálati használatra szánt, önálló

Részletesebben

MAMS Old Timer Youngtimer 125 2T Bajnokság és Kupa technikai kiírás

MAMS Old Timer Youngtimer 125 2T Bajnokság és Kupa technikai kiírás MAMS Old Timer Youngtimer 125 2T Bajnokság és Kupa technikai kiírás Csak azok az átalakítások engedélyezettek, amik jelen kiírásban engedélyezve vannak. A nem említett átalakítások tilosak! Motor specifikáció

Részletesebben

ÖNTVÉNYTISZTÍTÓ SZŰRŐASZTAL

ÖNTVÉNYTISZTÍTÓ SZŰRŐASZTAL 070702-X-1/5 ÖNTVÉNYTISZTÍTÓ SZŰRŐASZTAL (Az alábbi adatok a képen bemutatott berendezésre érvényesek) TECHNOLÓGIAI MŰVELETEK Öntvények sorjázása, köszörülése. 070702-X-2/5 MÉRETEK Munkadarab: legnagyobb

Részletesebben

VOLVO B9L ALFA CIVIS 12 típusú autóbusz részletes műszaki leírása: 12m-es városi, szóló, alacsonypadlós autóbusz [Alváz típusa: B9L]

VOLVO B9L ALFA CIVIS 12 típusú autóbusz részletes műszaki leírása: 12m-es városi, szóló, alacsonypadlós autóbusz [Alváz típusa: B9L] SAJTÓANYAG 2008. március 19-én írta ki a pályázatot a Debreceni Megyei Jogú Város az autóbusz helyi közösségi közlekedés menetrend szerinti személyszállításra. A pályázat kapcsán a DKV Zrt. és az INTER

Részletesebben

H T S, DOBOZOS ALKATRÉSZEK

H T S, DOBOZOS ALKATRÉSZEK H T S, DOBOZOS ALKATRÉSZEK OLDALAJTÓ ZSANÉROK 7.1 5101-010-3 5101-010-4 5101-020-4 5101-020-3 5101-030-3 5101-030-4 CIKKSZÁM MEGNEVEZÉS FELÜLET Kg/db 5101-010-4 oldalajtó zsanér 135x60 inox 0,2 5101-010-3

Részletesebben

Historic Technikai Adatlap

Historic Technikai Adatlap Historic Technikai Adatlap Gépkönyv száma: HR Forgalmi engedély száma: Átalakítási engedély száma: Gépkönyv sorszáma: Műszaki vizsga érvényessége: Átalakítási szakvélemény száma: Jármű kategória: Periódus:

Részletesebben

CERED - ZAGYVARÓNA MNASZ

CERED - ZAGYVARÓNA MNASZ III. SRT RALLYSPRINT KUPASOROZAT V. FORDULÓ CERED - ZAGYVARÓNA MNASZ regisztrált verseny Versenykiírás A verseny szervezője: Speed Rally Team Sportegyesület A verseny hivatalos honlapja: www.csapassunk.hu

Részletesebben

III MŰSZAKI ADATOK MEGJEGYZÉS: A műszaki adatok előzetes figyelmeztetés nélkül módosulhatnak. 2WD: kétkerékhajtás 4WD: négykerékhajtás

III MŰSZAKI ADATOK MEGJEGYZÉS: A műszaki adatok előzetes figyelmeztetés nélkül módosulhatnak. 2WD: kétkerékhajtás 4WD: négykerékhajtás MŰSZAKI ADATOK MEGJEGYZÉS: A műszaki adatok előzetes figyelmeztetés nélkül módosulhatnak. MfT: kézi sebességváltó NT: automata sebességváltó TeSS: SUZUKI ikerkuplungrendszer Benzines: benzinmotoros modell

Részletesebben

Lochnerbox technikai dokumentáció

Lochnerbox technikai dokumentáció Lochnerbox technikai dokumentáció Tartalmazza a Lochnerbox nyomkövető rendszer (GPS járműkövetés) és az előzést elősegítő rendszer (L-Way) részletes technikai leírását www.lochner.hu A versenyt megelőzően

Részletesebben

GÉPJÁRMŰ ÁLLAPOTFELMÉRŐLAP

GÉPJÁRMŰ ÁLLAPOTFELMÉRŐLAP Gépjármű azonosító paraméterek GÉPJÁRMŰ ÁLLAPOTFELMÉRŐLAP Gyártmány: Típus: Forgalomba helyezés: Gyártási év: Alvázszám: Motorszám: Hengerűrtartalom: Teljesítmény: Kivitel: Szín: Km számláló állás: Váltó

Részletesebben

KEDVEZMÉNYES MECHANIKAI ALKATRÉSZEK LISTÁJA

KEDVEZMÉNYES MECHANIKAI ALKATRÉSZEK LISTÁJA 4PLUSZ EGYÉB ELSO FUTÓMU ALKATRÉSZEK 4PLUSZ EGYÉB HÁTSÓ FUTÓMU ALKATRÉSZEK 4PLUSZ FÉKTÁRCSÁK 4PLUSZ GÖMBCSUKLÓK 4PLUSZ LENGOKAROK 4PLUSZ SZÉRIA LENGÉSCSILLAPÍTÓK 4PLUSZ VÍZPUMPÁK ABLAKTÖRLOKAROK ABS ALKATRÉSZEK

Részletesebben

Rali- Túra Bajnokság 2011. évi 8. futama

Rali- Túra Bajnokság 2011. évi 8. futama Rali- Túra Bajnokság 2011. évi 8. futama A/H - LADA KUPA, H - BMW kupa NK-3 kupa, STK kupa A rendező különdíja Historic versenyautók részére meghívásos formában VERSENYKIÍRÁS MNASZ Országos Rali Utánpótlás

Részletesebben

vizsgán A gépjármű világítás és jelzőberendezések területén Előadó: Mikulás Róbert

vizsgán A gépjármű világítás és jelzőberendezések területén Előadó: Mikulás Róbert Nem engedélyezett járműátalakítások felderítése műszaki vizsgán A gépjármű világítás és jelzőberendezések területén Előadó: Mikulás Róbert Jármű átalakítása A jogalkotó a a közúti járművek műszaki megvizsgálásáról

Részletesebben

Magyar Amatőr Rallye Bajnokság 2016

Magyar Amatőr Rallye Bajnokság 2016 1 Magyar Amatőr Rallye Bajnokság 2016 Nyugati régió 2. futama 1. BEVEZETÉS 1.1 Bevezetés A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség által jóváhagyott és hatályos Magyarország Országos Rallye Bajnokságoknak az

Részletesebben

MAMI Kupa Robogó kategória technikai szabályzat

MAMI Kupa Robogó kategória technikai szabályzat MAMI Kupa Robogó kategória technikai szabályzat Általános technikai szabályzat (összes géposztály) 1. A variátor fedelet az összes gyári csavar minimum 90%-ával kell a motoron rögzíteni. 2. A motorblokkon

Részletesebben

MAGYARORSZÁG SALAKMOTOROS NYÍLT EGYÉNI MAMS KUPA

MAGYARORSZÁG SALAKMOTOROS NYÍLT EGYÉNI MAMS KUPA Utánpótlás sport MAGYARORSZÁG SALAKMOTOROS NYÍLT EGYÉNI MAMS KUPA ALAPKIÍRÁS 2013 Készítette: A MAMS Salakmotoros Szakága Jóváhagyta: A MAMS Elnöksége Kiadja: A MAMS Ttitkársága A MAGYARORSZÁG NYÍLT EGYÉNI

Részletesebben

E-mail: info@silliker.hu web: www.silliker.hu Telefon: +36-30-479-1802

E-mail: info@silliker.hu web: www.silliker.hu Telefon: +36-30-479-1802 Metal-Fach T-710/1 Két tengelyes 6 to pótkocsi T710/1-6T Kéttengelyes három oldalra billenős pótkocsi. 6 tonna teherbírású, kéttengelyes T710/1 pótkocsi könnyű és robusztus konstrukcióval rendelkezik,

Részletesebben

MŰSZAKI VIZSGA. kiscsaszi. Okmányok Forgalmi engedély Igazoló lap Egyéb okmányok, engedélyek

MŰSZAKI VIZSGA. kiscsaszi. Okmányok Forgalmi engedély Igazoló lap Egyéb okmányok, engedélyek I. okmányok, AZONOSÍTÁS Okmányok Forgalmi engedély Igazoló lap Egyéb okmányok, engedélyek Jármű Alvázszám Motorszám Hatósági jelzés Adattábla/Típustábla II. környezetvédelmi mérés Kipufogórendszer Kivitel

Részletesebben

ADAM. Általános tulajdonságok Karosszéria. 3-ajtós / / 1464

ADAM. Általános tulajdonságok Karosszéria. 3-ajtós / / 1464 Opel műszaki adatok ADAM Magasság (mm) Hosszúság (mm) Tengelytáv (mm) Szélesség (külső tükrökkel/nélkül) (mm) Nyomtáv (elöl/hátul) (mm) Általános tulajdonságok Karosszéria -ajtós 1484 698 211 1966 / 1720

Részletesebben

barna fehér fehér ezüst ezüst

barna fehér fehér ezüst ezüst WÜRTH Szereléstechnika Kft. - 040 Budaörs, Gyár u.. - Tel.: (00 36) 3/48-30 - Nyomtatva Magyarországon B 5 000/H 0 050 0/003 -szerelési méret Ollókaros és csúszósines ajtóbehúzóra A helyi elôírások és

Részletesebben

SpeedForce 50 Teljes áttekintés

SpeedForce 50 Teljes áttekintés SpeedForce 50 Teljes áttekintés 1. Sisaktartó szerszámkészlettel 2. Csomagakasztó 3. Üzemanyag olaj tároló burkolat 4. Akkumulátor és biztosíték 5. Gyújtáskapcsoló, kormányzár 6. Fékfolyadék tartály 7.

Részletesebben

II. TÓTKOMLÓS RALLY 2011.06.11-12

II. TÓTKOMLÓS RALLY 2011.06.11-12 II. TÓTKOMLÓS RALLY 2011.06.11-12 Versenyajánló Tisztelt versenyzők, nézők és minden autósportot kedvelő! Szeretnénk benneteket egy jó kis hétvégi csapatásra invitálni, ahol remek alkalom nyílik arra,

Részletesebben

A verseny neve. SR Rallybrothers.com Ranga László Emlékverseny A TR Consult Rallye Sprint Bajnokság 2011. negyedik futama

A verseny neve. SR Rallybrothers.com Ranga László Emlékverseny A TR Consult Rallye Sprint Bajnokság 2011. negyedik futama A verseny neve SR Rallybrothers.com Ranga László Emlékverseny A TR Consult Rallye Sprint Bajnokság 2011. negyedik futama A verseny ideje 2011. június 11-12. A verseny helye Kővágótöttös - Bakonya Rendező

Részletesebben

V. Rally Show Latyak Ring - Kecskemét

V. Rally Show Latyak Ring - Kecskemét V. Rally Show Latyak Ring - Kecskemét 2017. 09.16-17 Versenyajánló Tisztelt versenyzők és autósportot kedvelők! Szeretnénk egy jó kis hétvégi csapatásra invitálni, ahol remek alkalom nyílik arra, hogy

Részletesebben

MAMI Kupa MZ Racing Kupa technikai szabályzat

MAMI Kupa MZ Racing Kupa technikai szabályzat MAMI Kupa MZ Racing Kupa technikai szabályzat Kötelező reklámok elhelyezése A kupasorozat díjait adó támogatóink reklámjait kötelezően el kell helyezni, a motorkerékpár első és hátsó sárvédőire! Amennyiben

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS ÉS SZABÁLYZAT ECO - FLÚGOS FUTAM 2019 ZALAKAROS

VERSENYKIÍRÁS ÉS SZABÁLYZAT ECO - FLÚGOS FUTAM 2019 ZALAKAROS VERSENYKIÍRÁS ÉS SZABÁLYZAT ECO - FLÚGOS FUTAM 2019 ZALAKAROS TARTALOMJEGYZÉK 1. Általános tudnivalók 1.1. Versenykiírás 1.2. A verseny résztvevői 1.3. A verseny tervezett programja 1.4. Kapcsolat 2. A

Részletesebben

Helytakarékos és rendkívül hatékony

Helytakarékos és rendkívül hatékony Süllyesztett központi porszívó Helytakarékos és rendkívül hatékony SINCE 1993 Keresd az újat, válaszd a legmodernebbet A Wolly süllyesztett központi porszívó család számos részletében megújúlt annak érdekében,

Részletesebben

Magyar Amatőr Rallye Bajnokság 2016

Magyar Amatőr Rallye Bajnokság 2016 1 Magyar Amatőr Rallye Bajnokság 2016 Északi régió III. futama 1. BEVEZETÉS 1.1 Bevezetés A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség által jóváhagyott és hatályos Magyarország Országos Rallye Bajnokságoknak

Részletesebben

C30 Láncos Ablakmozgató motor Telepítési útmutató

C30 Láncos Ablakmozgató motor Telepítési útmutató 1 C30 Láncos Ablakmozgató motor Telepítési útmutató Figyelem! A motorról a működtetés után a hálózati 230V-os feszültséget le kell kapcsolni. A motort vagy visszabillenős kapcsolóról vagy beállítható munkaidejű

Részletesebben

Magyarország-Budapest: Gépjárművek 2015/S 159-291860. (Kiegészítés az Európai Unió Hivatalos Lapjához, 30.6.2015, 2015/S 123-224876)

Magyarország-Budapest: Gépjárművek 2015/S 159-291860. (Kiegészítés az Európai Unió Hivatalos Lapjához, 30.6.2015, 2015/S 123-224876) 1/13 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:291860-2015:text:hu:html Magyarország-Budapest: Gépjárművek 2015/S 159-291860 Országos Vízügyi Főigazgatóság, AK08474, Márvány

Részletesebben

2013 Amatőr Autós Ügyességi Szlalom Verseny Versenykiírás

2013 Amatőr Autós Ügyességi Szlalom Verseny Versenykiírás XV. Campus Kupa 2013 Amatőr Autós Ügyességi Szlalom Verseny Versenykiírás I. Meghatározások:http://gyeke.szeportal.hu/images/stories/szenapok2010/campus_kupa_ 2010.jpg 1. Campus Kupa 2013: A 2013. április

Részletesebben

Versenykiírásban történt változások:

Versenykiírásban történt változások: 10. Eger Rallye Eger, 2015. 03.27.-29. Dátum: 2015. 03. 24. Idő: 14:00 Tárgy: 1. sz. Végrehajtási utasítás Dok. No.: 1.1. Kitől: Rendező Oldal szám: 7 Kinek: Melléklet: - 1. BEVEZETÉS Versenykiírásban

Részletesebben

Műszaki Diszpozíció. Kétpályás felsővezeték-szerelő jármű nagyjavítása

Műszaki Diszpozíció. Kétpályás felsővezeték-szerelő jármű nagyjavítása 8. számú melléklet Műszaki Diszpozíció Kétpályás felsővezeték-szerelő jármű nagyjavítása Forgalmi rendszám: BRZ484 Típus: Skoda-Schörling 706 Gyártási év: 1982 Alvázszám: 090047101 I. Motor és segédberendezései,

Részletesebben

Sebességváltás 5MT 5MT 4AT 5MT Modell JLX JLX JLX MODE3

Sebességváltás 5MT 5MT 4AT 5MT Modell JLX JLX JLX MODE3 BENZIN Sebességváltás 5 5 4 5 FUTÓMŰ Abroncsok és keréktárcsák Pótkerék és keréktárcsa Pótkerék fedő (lemez tipusú) 205/70R15 + acél keréktárcsa 205/70R15 + acél keréktárcsa (*1) (*1) (*1) (*1) 205/70R15

Részletesebben

Telefon és fax: +36 30 479 3260 marcoracingteamkft@gmail.com

Telefon és fax: +36 30 479 3260 marcoracingteamkft@gmail.com ART INNOVA LEGENDA 2 Rendező neve: Marco Racing Team Kft. Telefon és fax: +36 30 479 3260 E mail: marcoracingteamkft@gmail.com Web: duen.hu Speciál szakaszok össztávolsága és az útvonal teljes hossza Az

Részletesebben

ADAM ADAM ROCKS

ADAM ADAM ROCKS Opel műszaki adatok ADAM Általános tulajdonságok Általános tulajdonságok Karosszéria ADAM ADAM ROCKS Csomagtartó méretek (ECIE/GM)(mm) ADAM Magasság (mm) 1484 149 Hossz előrehajtott hátsó üléssel 1041

Részletesebben

MŰSZAKI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY

MŰSZAKI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY Megbízó: Lombard Lízing Zrt. Szeged Szemle helyszíne: Budaörs MŰSZAKI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY JIY-202 frsz-ú VOLKSWAGEN PASSAT típusú jármő esetében. Az állapotlap 14 oldalt tartalmaz. Készítette: Autowerk

Részletesebben

15 Épületvasalatok. 15 0010 Ajtóbehúzók

15 Épületvasalatok. 15 0010 Ajtóbehúzók 5 Épületvasalatok 5 000 Ajtóbehúzók Összehasonlító táblázat Würth DORMA GEZE GU/BKS TS- TS 68 /TS 77 TS 000 TS-5 TS 72 TS 500 TS-8 TS 72/TS73 TS-0 TS 70 / TS 72 TS 2000 OTS 330 TS-20 TS 83 TS 4000 OTS

Részletesebben

Külföldről behozott-e a jármű: Nem Gumik állapota: megfelelő, ill. kopott

Külföldről behozott-e a jármű: Nem Gumik állapota: megfelelő, ill. kopott 5. Gépjármő mőszaki állapotlap Fajta: szgk. Rendszám: HTX-144 Gyártmány: ALFA ROMEO Alvázszám: ZAR93700003042213 Típus: 147 Motorszám: AR321042579664 Szín: SZÜRKE Ajtók száma: 3 Hajtóanyag: Benzin Gyártási

Részletesebben

ismerd meg az autód A megrendelés adatai: A megrendelés idöp.: Megrendelö: Lízingcsoport: Gazdacég: Ügyletazonosító: Költséget fizeti: Rendszám:

ismerd meg az autód A megrendelés adatai: A megrendelés idöp.: Megrendelö: Lízingcsoport: Gazdacég: Ügyletazonosító: Költséget fizeti: Rendszám: A megrendelés adatai: A megrendelés idöp.: Megrendelö: Lízingcsoport: Gazdacég: Ügyletazonosító: Költséget fizeti: Rendszám: Alvázszám: Eurotax: Márka: Típus: Gépjármü bruttó eladási ára: Eredetiségvizsgálat:

Részletesebben

Részvételi szabályzat 2015

Részvételi szabályzat 2015 Részvételi szabályzat 2015 A rendezvényeken azon személyek vehetnek részt, akik a jelentkezési lap kitöltésével, valamint aláírásukkal nyilatkoznak, hogy a jelen kiírásban foglalt szabályokat elfogadják.

Részletesebben

ELEKTROMOS TERMOVENTILÁTOROK

ELEKTROMOS TERMOVENTILÁTOROK ELEKTROMOS TERMOVENTILÁTOROK TARTALOMJEGYZÉK Alapadatok 3 Felépítés 4 Méretek 5 Műszaki adatok 5 Felszerelés 6 Szabályozás 8 Kapcsolási sémák 9 Légsebesség 9 Keverőelem 10 EL 2 ALAPADATOK EL Fűtőteljesítmény

Részletesebben

254. fejezet Meghatározások a széria autók (Gr. N.) számára

254. fejezet Meghatározások a széria autók (Gr. N.) számára 254. fejezet Meghatározások a széria autók (Gr. N.) számára 1. MEGHATÁROZÁS Nagy sorozatban gyártott szériaautók. 2. HOMOLOGIZÁCIÓ Legalább 2500 azonos egységet kell gyártani 12 egymást követő hónap alatt

Részletesebben

Battaérd Bosch Car Kupa ÉRD Túra autó verseny Versenykiírás

Battaérd Bosch Car Kupa ÉRD Túra autó verseny Versenykiírás 1. Általános szabályok Battaérd Bosch Car Kupa ÉRD Túra autó verseny Versenykiírás 1.1A A verseny rendezősége a 2012-es év megjelölt időpontjára kiírja, mint meghívásos versenyt, amely körpályás mini rally

Részletesebben

BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ VEC típusú központi ventilátorok. VEC típusú központi ventilátorok szereléséhez

BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ VEC típusú központi ventilátorok. VEC típusú központi ventilátorok szereléséhez BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ VEC típusú központi ventilátorok VEC típusú központi ventilátorok szereléséhez A VEC egy olyan elszívó központi ventilátor család, amelyet kifejezetten a különböző lakó- és kereskedelmi

Részletesebben

GY1: 07:30 09:30 GY2: 09:45 11:45 GY

GY1: 07:30 09:30 GY2: 09:45 11:45 GY A verseny neve: Magyarbóly Kupa Rallye Sprint Bajnokság 2013 - ARK futam. A verseny ideje: 2013. április 20-21. A verseny helye: Magyarbóly (belterület) Szervező: Balatonyi Rallye Team 7627 Pécs Blaha

Részletesebben

Tájékoztató. 1. A nem közúti mozgó gépekbe, mobil berendezésekbe beépített vagy beépítendő belső égésű motorok teljesítményének meghatározása.

Tájékoztató. 1. A nem közúti mozgó gépekbe, mobil berendezésekbe beépített vagy beépítendő belső égésű motorok teljesítményének meghatározása. Tájékoztató A mezőgazdasági gépeket gyártók és forgalmazók részére A mezőgazdasági gépkatalógusba bejelentett illetve bejelentésre kerülő, belsőégésű motorral rendelkező, traktorok, önjáró mezőgazdasági

Részletesebben

RALLY MARB.NYUGATI RÉGIÓ 6.FUTAM

RALLY MARB.NYUGATI RÉGIÓ 6.FUTAM RALLY MARB.NYUGATI RÉGIÓ 6.FUTAM BAJNA LÁBATLAN VERSENYKIÍRÁS TERVEZET www.a-r-c.hu 1. BEVEZETÉS 1.1 Bevezetés Az AUTO-SZOFT Rally az FIA nemzetközi Sportkódex és Függelékei, az FIA 2015. évi Regionális

Részletesebben

APC SZÁMÍTÓGÉP SZEKRÉNY

APC SZÁMÍTÓGÉP SZEKRÉNY SZÁMÍTÓGÉP SZEKRÉNY TARTOZÉKOK 69/73 old. KEREKEK KIHÚZHATÓ POLC LÁBAZAT ITATARTÓ APC SZÁMÍTÓGÉP SZEKRÉNY ellátott, ahol a tartozékok rögzítése céljából az elülső M5-ös és M6-os tartók elhelyezhetők. ő

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. BAKONYSZENTLÁSZLÓ SZLALOM 2014. május 03. A verseny hivatalos honlapja: www.bakonyrally.hu

VERSENYKIÍRÁS. BAKONYSZENTLÁSZLÓ SZLALOM 2014. május 03. A verseny hivatalos honlapja: www.bakonyrally.hu VERSENYKIÍRÁS BAKONYSZENTLÁSZLÓ SZLALOM 2014. május 03. A verseny hivatalos honlapja: www.bakonyrally.hu 2 Amatőr Szlalom verseny A verseny megnevezése: Bakonyszentlászló Szlalom A verseny szervezője:

Részletesebben

Opel-Daewoo-Chevrolet Alkatrész szaküzlet

Opel-Daewoo-Chevrolet Alkatrész szaküzlet 96602519 Spark Ablakemelõ kapcsoló 1 gombos jobb elsõ 8.270 Ft 96602518 Spark Ablakemelõ kapcsoló 2 gombos bal elsõ 15.060 Ft 96190259UT Spark Ablakmosó szivattyú 1.990 Ft 96190259 Spark Ablakmosó szivattyú

Részletesebben

A fényvisszaverő kontúrjelölés magyarországi bevezetéséről a július 10. után először forgalomba helyezett (új) járművek esetében

A fényvisszaverő kontúrjelölés magyarországi bevezetéséről a július 10. után először forgalomba helyezett (új) járművek esetében A fényvisszaverő kontúrjelölés magyarországi bevezetéséről a 2011. július 10. után először forgalomba helyezett (új) járművek esetében (Tájékoztató jogszabálykivonat) Az A. Függelék A/20. számú melléklete

Részletesebben

Járművizsgálati tanúsítvány

Járművizsgálati tanúsítvány Szemle helye: GOR-CAR KÜLS HELYSZÍN A jármű adatai: Forgalmi rendszám: GOR-000 Gyártmány: SUZUKI Típus: SWIFT 1.3 GC AC Alvázszám: TSMMZC11S1234578 Magyarországi üzembe helyezés: 2007.09.19. Járművizsgálati

Részletesebben

VII. Lakiteleki Tűzvédelmi Szakmai Napok

VII. Lakiteleki Tűzvédelmi Szakmai Napok VII. Lakiteleki Tűzvédelmi Szakmai Napok Járművekbe épített tűzjelző- és tűzoltó berendezések Karbantartási, üzemeltetési tapasztalatok Előadó: Garai Tamás Tűzvédelmi mérnök Tűzjelző berendezés tervező

Részletesebben