Függönyök. Bodor Éva jegyzete alapján készítette Friedrichné Irmai Tünde és Zubor Enikő

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Függönyök. Bodor Éva jegyzete alapján készítette Friedrichné Irmai Tünde és Zubor Enikő"

Átírás

1 Függönyök Bodor Éva jegyzete alapján készítette Friedrichné Irmai Tünde és Zubor Enikő

2 VAs kk S0

3 Fényáteresztő függönyök

4 A fényáteresztő függöny feladata hogy kívülről a belátást megakadályozza,

5 A fényáteresztő függöny feladata a fényt tompítsa, a helyiséget díszítse.

6 A fényáteresztő függöny feladata A hangulatos összhatás miatt fontos a redők bősége, formai kialakítása, a szövet mintája, színe. Alkalmazkodniuk kell a többi textíliához, a szőnyegekhez, a fal színéhez, a bútorok bevonó anyagához, stílusához.

7 A fényáteresztő függöny feladata Függönyökkel tágítható, illetve szűkíthető a tér (a rossz arányú ablak formája, mérete korrigálható egy szép függönnyel).

8 A fényáteresztő függöny feladata Nélkülük üresnek és befejezetlennek tűnhet a lakás.

9 Alapanyagaik: pamut len szálkeverékek ( pamut-pes, PES-PA) viszkóz szintetikus szálas Összetétel : 40% Poly 60% pamut Összetétel : 32% PES 68% VISC Összetétel: 88% Pes 12% Len

10 A velük szemben támasztott követelmények: szép esésűek, mintázatúak hibátlan kivitelűek, színezésűek jó fényáteresztők jó fényállók nagy szakítószilárdságúak könnyen kezelhetőek legyenek

11 A vásárlóknak föltett kérdések vonatkozzanak a ház lakóinak ízlésvilágára a külső megjelenésre a belsőépítészeti stílusra a helyiség fekvésére, jellegére

12 A fényáteresztő függönyök közvetlenül az ablak üvegtáblája elé kerülnek.

13 A kézzel készült függönyök egyediek, kereskedelmi forgalomba nem kerülnek Lehetnek: vert, horgolt, kötött, csipke függönyök

14 Gépi függönyök Szövöttek Hagyományos szövetszerkezetű vászonkötéssel szövött függönyök» Organza» Voila» Száda Forgófonalas kötésűek Bobingépen gyártott függönyök Fonatoltak: klöpli függönyök Kötött-hurkolt függönyök (raschel)

15 Gépi függönyök Szövöttek Hagyományos szövetszerkezetű vászonkötéssel szövött függönyök Organza az egyik legfontosabb típus

16 Gépi függönyök Lehet egyszínű, mintás, maratott.

17 Gépi függönyök Fényét tekintve lehet matt, de a tükör organza típusai magas fényűek. Laza szerkezetű, áttetsző kelme. Hagyományos alapanyaga a hernyóselyem volt, ma viszkózból vagy PES-ből készül. Tapintása lágy, könnyen konfekcionálható, bár csúszik. Vasalást igényel.

18 Gépi függönyök Típusai: egyszínű, színjátszó, hímzett

19 textilcsíkos, mart, gyűrt Gépi függönyök

20 Gépi függönyök Szövöttek Hagyományos szövetszerkezetű vászonkötéssel szövött függönyök» Voila [voál] az organzához képest sűrűbb szövésű, teltebb szerkezetű kelme. Jól konfekcionálható. Ma lennel vagy PES-sel kevert pamutból vagy csak PES-ből készül. Neve a francia fátyol szóból ered. Hímzett változatai a modern, romantikus és klasszikus otthonok díszei.

21 Gépi függönyök Szövöttek Hagyományos szövetszerkezetű vászonkötéssel szövött függönyök» Száda ezek ma nem túl jelentősek konyhákban használhatók

22 Gépi függönyök Szövöttek Forgófonalas kötésűek: Jellemzőjük a szitaszerű megjelenés. Díszítőfonalak alkalmazásával csíkos áruk is létrehozhatók. Három fonalrendszerből állnak. Pamutból vagy szintetikus cérnából készülnek. Típusai: etamin (rácskötésű pamut alapanyagból, vagy egyéb anyagból vászonkötéssel készült, vékony, rácsszerkezetű, áttetsző szövet. Szélessége: cm és p/m2 tömegű) madras (vászonkötésű ritkaszövésű pamutszövet)

23 Gépi függönyök Szövöttek Bobingépen gyártott függönyök: szép, a kézi csipkéhez hasonló felületűek. Három fonalrendszerből állnak, jellemző a mintásfonal fekvő V alakú vezetése. Ma már csak PES-ből készülnek. Ilyenek a tüll függönyök is.

24 Gépi függönyök Fonatoltak: klöpli függönyök Ezek csipkeverő eljárással készült, gépi függönyök 8-16 cm széles csipkecsíkokat fonatológép állít elő, majd ezt egy cikkcakk öltésű varrógéppel összevarrják függöny kelmévé Anyaguk sűrű, kevésbé átlátszók. Nehezek, általában virág vagy stilizált mintásak. Erős, tartós termékek. Anyaguk aránylag vastag pamutcérna. Mosásuk, kezelésük nem könnyű. A mosást, keményítést követően helyes, ha keretbe feszítve szárítják, mert úgy nincs szükség vasalásra.)

25 Gépi függönyök Kötött-hurkolt függönyök (raschel) Külsejüket döntően befolyásolja a felhasznált fonalak finomsága, és az alkalmazott mintázat. Ha már szintetikus alapanyagokból készülnek.

26 Kötött Jacquard A hagyományos csipkefüggöny néven ismert anyagok, raschel függönyök kötéstechnikával készülnek. Ez lényeges különbség, de nem jelenti azt, hogy ez a kelme nem lehet finom vékony, vagy modern. Egyszerű, nonfiguratív mintákkal, extravagáns színekkel a leg modernebb enteriőrben is megállja a helyét ez az alapanyag, gondoljunk csak az oly divatos spagetti függönyökre, amelyek szinten ezzel a technológiával készülnek. A legnagyobb hagyománnyal rendelkező függönycsalád utolérhetetlen funkcionalitásban, ezért manapság újra figyelem fordul ezen anyagok felé. A könnyű kezelhetőség nagy előny, ezeket a függönyöket nem kell vasalni, mosás után vizesen felakasztva kilógják a gyűrődéseket. &task=listaz_galeria&catid=10&catid2=&itemid=12

27 Gépi függönyök Kötött-hurkolt függönyök (raschel) Vitrázs függönyök: konyhai függ. v. táblafüggönynek is hívják. Kisméretűek, ezért kisebb méretű, v. konyhaablakokra helyezik közvetlenül az ablakkeretekre helyezve. Akkor alkalmazzák, ha nem akarják az ablakot teljesen elfedni, vagy ha nincs lehetőség karnis feltevésére. A felerősítés zsinórral v. rúddal történik.

28 Vásárlóknak elmondható hasznos tanácsok: A függönyök automata mosógépben moshatók, kímélő programmal vagy kézzel, semleges mosószerrel, max. 40 C-os vízben. Különösen a szintetikus szálas anyagokat tartalmazó függönyök esetén az utolsó öblítővízben antisztatizáló öblítőt tegyenek: Enyhe centrifugálás után felrakják a helyükre, hiszen pillanatok alatt megszárad, és vasalni nem kell. Ha természetes anyagot, viszkózt tartalmaz, enyhén nedves állapotban vasalják, csak utána tegyék vissza az ablakra. Minden vásárláshoz kezelési tájékoztatót kötelező mellékelni.

29 Másodfüggönyök v. nehézfüggönyök

30 Feladatuk: az erős napsugárzás behatolásának megakadályozása a szoba meghittségének biztosítása

31 Feladatuk: az esti fénynél a betekintés csökkentése hőszigetelés előkészítése és a külső zaj tompítása

32 A vásárlóknak feltett kérdések: Milyen alapanyagú függönyt keres? A lakás melyik helyiségébe? Milyen stílusú, mintázatú, színű függönyt keres? Milyen méretű legyen?

33

34 A vásárlóknak feltett kérdések: Hol van a karnis (plafonon vagy oldalfalon)?

35 A vásárlóknak feltett kérdések: Csipeszes vagy kampós lesz-e?

36 A vásárlóknak feltett kérdések: Fel kell hívni a figyelmet a mintásoknál az ismétlődés illesztésére, a függönyvarrási szolgáltatásokra. Kiegészítő kellékek ajánlása is fontos!

37 pamutvászon: egyszínű v. nyomott mintás, kissé durva felületű anyagok Típusaik: Egyszerű textíliák

38 Típusaik: Egyszerű textíliák batiszt: vászonszerű könnyű szerkezetű kevert szálas anyag

39 Típusaik: Egyszerű textíliák poliészter szatén: egyszínű v. nyomott mintás selymesen villogó anyagok.

40 Típusaik: Jacquard textíliák (szövésében díszített anyagok) damaszt: nagymintájú anyag, legtöbbször növényi motívumokkal brokát: határozott mintájú selyem anyag arany v. ezüstszállal szőve

41 Típusaik: Egyéb egyedi textíliák: zsenília: puha, bársonyos tapintású anyag, az anyagban lévő szálak rendezetlen felülete miatt.

42 Típusaik: Egyéb egyedi textíliák: krepp: 1 anyagon belül két különböző felület szabályos váltakozása (fodrozódó-sima)

43 Típusaik: Egyéb egyedi textíliák: moire: faerezetre v. hullámtörésre emlékeztető mintájú szövettípus

44 Típusaik: Egyéb egyedi textíliák: taft: elegáns függönytípus kétszínű szálból szőve (fényes felületű szálak) Típusai: selyem-taft, hímzett, gyűrt taft, zsenília csíkos

45 Típusaik: Egyéb egyedi textíliák: seesucker [szísakör]: színesen szőtt, gyapjúból v. kevert szálból készült szövetanyag domború hatású felülettel

46 Crash Típusaik: Egyéb egyedi textíliák: Különböző anyagból készült szövet, mely préselés és hőhatás következtében divatos gyűrt hatást kelt (Knitter-Look)

47 Típusaik: Egyéb egyedi textíliák: blackout: 100%-ban fénykizáró anyag

48 Lángmenetes lakástextilek és függönyök (videókkal)

49 Típusaik: Nem szőtt kelmék: Malimo: varrva hurkolási eljárással készül, vastag vetületekkel

50 Típusaik: Nem szőtt kelmék: Hurkolt plüsskelme: a bútorbársonyokhoz hasonló megjelenésű termékek, de azoknál könnyebbek.

51 Portier függönyök: Ajtónyílásokba elhelyezett függönyök. Főleg díszítő, takaró funkciót töltenek be. Szélességi méret: cm között.

52 Portier függönyök: A főleg díszítő jellegű sötétítőfüggönyök két részből állnak: oldalszárnyakból és függönyfejekből. Oldalszárnyak: különböző hosszúságban készülhet, a hossz itt a padlótól a karnis tetejéig tart.

53 Portier függönyök: Függönyfejek: ráncolás szempontjából lehetnek állóés fekvőráncos drapériák. Állóráncos: a függöny súlyánál fogva függőleges irányban áll, és közben ráncok képződnek rajta. Fekvő v. ívelt ráncos: ha a szövet másik sarkát vízszintes irányba feszítjük. Ekkor a kör ívéhez hasonló ráncok keletkeznek.

54 Készfüggönyök: Praktikussági szempontból szabványméretű ablakokra gyárilag megvarrt függönyök, amelyek lehetnek fényáttetszőek, vagy sötétítő függönyök is. Méreteik pl. 150 cm x 250 cm, 110 x 240 cm Kiegészítő anyagok: a függönyök további díszítésére szolgálnak (bojtok, szalagok, függönyhúzók).

55 A függönyök forgalmazása

56 A gyárból a kereskedésbe került függönyök átvétel utáni műveletei: az anyagok kicsomagolása a műanyag fóliából

57 A gyárból a kereskedésbe került függönyök átvétel utáni műveletei: sima asztalon tárolás, nehogy foltosodjon, vagy kihúzódjon belőle szál

58 A gyárból a kereskedésbe került függönyök átvétel utáni műveletei: átmérés: ez mennyiségi és minőségi ellenőrzés is egyben, itt van lehetőség a hibák kiszűrésére, ennek helyét meg is jelölik.

59 A gyárból a kereskedésbe került függönyök átvétel utáni műveletei: varrások, eldolgozások átnézése anyagok egyenesre szabása, ahol lehet szálkihúzással

60 A gyárból a kereskedésbe került függönyök átvétel utáni műveletei: fajtánként, típusonként, színenként tárolás: papír vagy műanyaglemezre: ezeket elsősorban sztárfüggönyöknél alkalmazzák előnye: sok függöny helyezhető el polcokon, így kevésbé szennyeződnek hátránya: nem látszik a függöny mintázata

61 A gyárból a kereskedésbe került függönyök átvétel utáni műveletei: papírhengerre feltekerve: leggyakrabban sötétítőfüggönyöknél alkalmazzák előnye: látható a mintázat hátránya: szennyeződhetnek, gyűrődhetnek a függönyök

62 A függönyök minőségi hibái lehetnek: szövési hibák pl. szennyeződés szálhibák: csíkozottság formájában jelentkeznek -> fonalhiány, szakadás színhibák: felhősség, színárnyalati eltérést okozhatnak szálkeverési vagy színezési hibák hímzési hibák foltok: elsősorban olajfoltok jellemzőek

MUNKAANYAG. Kálló Marianna. Függönyök készítése. A követelménymodul megnevezése: Lakástextíliák készítése

MUNKAANYAG. Kálló Marianna. Függönyök készítése. A követelménymodul megnevezése: Lakástextíliák készítése Kálló Marianna Függönyök készítése A követelménymodul megnevezése: Lakástextíliák készítése A követelménymodul száma: 1325-06 A tartalomelem azonosító száma és célcsoportja: SzT-014-30 FÜGGÖNYÖK KÉSZÍTÉSE

Részletesebben

SZÉP OTTHONT - JÓ ÁRON! OKTÓBER

SZÉP OTTHONT - JÓ ÁRON! OKTÓBER FÜGGÖNYVARRÁS INGYEN! Október 1-31-ig! Ezt ne hagyja % ki! 4699,- 3499 Elegáns dekor függöny Keresztcsíkkal 140 cm szélességben 1999 -től Egyszínű fényáteresztő függöny Több színben 180 cm magastól www.ttl.hu

Részletesebben

1799 Ft/m 2. Laminált padló. A hónap ajánlata: 5999, Ft / 2999, Ft / AZ ÖN SZAKÁRUHÁZA PADLÓRA, FALRA ÉS ABLAKRA

1799 Ft/m 2. Laminált padló. A hónap ajánlata: 5999, Ft / 2999, Ft / AZ ÖN SZAKÁRUHÁZA PADLÓRA, FALRA ÉS ABLAKRA AZ ÖN SZAKÁRUHÁZA PADLÓRA, FALRA ÉS ABLAKRA A hónap ajánlata: Laminált padló Nagy választék, német minőség, szuper árak! 2018. május 1-31. 2199,- 1799 Ft/ Olajozott fehér tölgy 7mm 31/AC3 Kockás piknik

Részletesebben

BESZERZÉSI STRATÉGIA NŐI KENDŐ

BESZERZÉSI STRATÉGIA NŐI KENDŐ NŐI KENDŐ Tartalomjegyzék 1. Külalakleírás 2. Gyártmányrajz-részlet 3. Felhasználandó anyagok 4. Összeállítandó alkatrészek 5. Varrások alaki és méretjellemzői 6. Méretelőírások 7. Mintázat grafikája 1.

Részletesebben

ÁR! % % LEGJOBB. Február? 999 Ft/ 1599 Ft/ TOP. Nagy laminált leárazás! AJÁNLAT SZÉP OTTHONT - JÓ ÁRON! FEBRUÁR. 7 mm

ÁR! % % LEGJOBB. Február? 999 Ft/ 1599 Ft/ TOP. Nagy laminált leárazás! AJÁNLAT SZÉP OTTHONT - JÓ ÁRON! FEBRUÁR. 7 mm AKCIÓS ÁRAK A TTL-BEN 2018 FEBRUÁR 1-28-IG! Február? ÁR! LEGJOBB TOP AJÁNLAT 2999 Ft/ Ringlis függöny 140 x 245 cm modern, színes mintával 50 999 Ft/ Indamintás tapéta 0,53x10,05 m 80 Nagy laminált leárazás!

Részletesebben

speciális textília igényei Technológia és innováció a standard megoldásokon túl

speciális textília igényei Technológia és innováció a standard megoldásokon túl A Horecaszektor speciális textília igényei Technológia és innováció a standard megoldásokon túl Lakástextilek a mindennapokban és a Horecaszektorban Különbségek a lakossági és a Horecaszektor igényei között:

Részletesebben

Boldog Karácsonyt Ft / SZÉP OTTHONT - JÓ ÁRON! Minden kedves vásárlónknak. és sikeres új évet kívánunk! Ünnepi nyitvatartás:

Boldog Karácsonyt Ft / SZÉP OTTHONT - JÓ ÁRON! Minden kedves vásárlónknak. és sikeres új évet kívánunk! Ünnepi nyitvatartás: Minden kedves vásárlónknak Boldog Karácsonyt és sikeres új évet kívánunk! 3999 Ft / Finom dekor anyag szövött Jaquard mintával 158 cm szélességben 3999 Ft / Áttetsző dekor függöny szövött sherli mintával

Részletesebben

2599 Ft / Voile függöny 290 cm magasságban. Az ingyen függönyvarrás tartalmazza a: szabást szegést varrást vasalást

2599 Ft / Voile függöny 290 cm magasságban. Az ingyen függönyvarrás tartalmazza a: szabást szegést varrást vasalást FÜGGÖNYVARRÁS INGYEN! November 1-30-ig! Készüljön a Karácsonyra! % 2599 Ft / Voile függöny 290 cm magasságban 2999 Ft / Keresztcsíkos fényáteresztő függöny 140 cm szélességben Az ingyen függönyvarrás tartalmazza

Részletesebben

% % KIÁRUSÍTÁS TOP Ft/ 8999 Ft/ 1999 Ft/ SZUPER TÉLI SZÉP OTTHONT - JÓ ÁRON! FEBRUÁR MEGHOSSZABBÍTVA! AJÁNLAT ÁRAK 50% 55% 20% 29%

% % KIÁRUSÍTÁS TOP Ft/ 8999 Ft/ 1999 Ft/ SZUPER TÉLI SZÉP OTTHONT - JÓ ÁRON! FEBRUÁR MEGHOSSZABBÍTVA! AJÁNLAT ÁRAK 50% 55% 20% 29% AKCIÓS ÁRAK A TTL-BEN 2017 FEBRUÁR 1-28. TÉLI KIÁRUSÍTÁS TOP AJÁNLAT MEGHOSSZABBÍTVA! SZUPER ÁRAK 2499 Ft/ 50 Fényzáró dekorfüggöny virágmintával, 140 cm szélességben 3999,- 55 8999 Ft/ -tól Párnahuzat

Részletesebben

2599 Ft / 2999 Ft / Ingyen függönyvarrás! AZ ÖN SZAKÁRUHÁZA SZÉP OTTHONT - JÓ ÁRON! PADLÓRA, FALRA ÉS ABLAKRA. Voile függöny 290 cm magasságban

2599 Ft / 2999 Ft / Ingyen függönyvarrás! AZ ÖN SZAKÁRUHÁZA SZÉP OTTHONT - JÓ ÁRON! PADLÓRA, FALRA ÉS ABLAKRA. Voile függöny 290 cm magasságban AZ ÖN SZAKÁRUHÁZA PADLÓRA, FALRA ÉS ABLAKRA 2599 Voile függöny 290 cm magasságban Keresztcsíkos fényáteresztő függöny 140 cm szélességben Ingyen függönyvarrás! A TTL-ben október 1-31. között vásárolt függönyét

Részletesebben

699 Ft / BAJNOK ÁRAK! Futball lázban égünk! 2999 Ft / Vidd el a labdát! 999,- m labda * a leggyorsabb vásárlóknak!

699 Ft / BAJNOK ÁRAK! Futball lázban égünk! 2999 Ft / Vidd el a labdát! 999,- m labda * a leggyorsabb vásárlóknak! AA HÓNAP AJÁNLAT 699 Ft / BAJNOK ÁRAK! AZ ÖN SZAKÁRUHÁZA PADLÓRA, FALRA ÉS ABLAKRA Futball lázban égünk! 500 labda * a leggyorsabb vásárlóknak! 3599,- 1799 Ft / 999,- Egyszínű voile füles függöny több

Részletesebben

HORECA MARKETEX. A külső megfog, a belső megtart, a jó dekoráció HOZZÁLÁNCOL. www.horecamarketex.hu

HORECA MARKETEX. A külső megfog, a belső megtart, a jó dekoráció HOZZÁLÁNCOL. www.horecamarketex.hu HORECA MARKETEX A külső megfog, a belső megtart, a jó dekoráció HOZZÁLÁNCOL www.horecamarketex.hu A mosoly után a legfontosabb: munkatársai megjelenése Forma és munkaruházat Szakácsoktól a londinerekig

Részletesebben

KIÁRUSÍTÁS % % TOP SZUPER TÉLI SZÉP OTTHONT - JÓ ÁRON! JANUÁR AJÁNLAT ÁRAK 50% 70% 60% 41% 5999, Ft/ 2999,- 899 Ft/ 4999, Ft/

KIÁRUSÍTÁS % % TOP SZUPER TÉLI SZÉP OTTHONT - JÓ ÁRON! JANUÁR AJÁNLAT ÁRAK 50% 70% 60% 41% 5999, Ft/ 2999,- 899 Ft/ 4999, Ft/ AKCIÓS ÁRAK A TTL-BEN 2016 JAN. 11-31. TÉLI KIÁRUSÍTÁS AZ ÖN SZAKÁRUHÁZA - PADLÓRA, FALRA, ABLAKRA TOP AJÁNLAT SZUPER ÁRAK 1 5999,- fm 50 2 fm 60 2999,- 899 Ft/ 70 Egyszínű füles függöny áttetsző könnyű

Részletesebben

4999 Ft/ Ingyen függönyvarrás A TTL-ben október 1-31. között vásárolt függönyét ingyen megvarrjuk! AZ ÖN SZAKÁRUHÁZA SZÉP OTTHONT - JÓ ÁRON!

4999 Ft/ Ingyen függönyvarrás A TTL-ben október 1-31. között vásárolt függönyét ingyen megvarrjuk! AZ ÖN SZAKÁRUHÁZA SZÉP OTTHONT - JÓ ÁRON! AZ ÖN SZAKÁRUHÁZA PADLÓRA, FALRA ÉS ABLAKRA Ingyen függönyvarrás A TTL-ben október -3. között vásárolt függönyét ingyen megvarrjuk! 4999 Ft/ 47% 9499,- 7499,- 3999 Ft/ 47% Ringlis függöny 40x50 cm, nyomott

Részletesebben

KIÁRUSÍTÁS % % 2499 Ft/ 2999 Ft/ 899 Ft/ db TOP TÉLI SZUPER SZÉP OTTHONT - JÓ ÁRON! JANUÁR AJÁNLAT ÁRAK 50% 70% 41% 4999,- 5999,- 2999,-

KIÁRUSÍTÁS % % 2499 Ft/ 2999 Ft/ 899 Ft/ db TOP TÉLI SZUPER SZÉP OTTHONT - JÓ ÁRON! JANUÁR AJÁNLAT ÁRAK 50% 70% 41% 4999,- 5999,- 2999,- AKCIÓS ÁRAK A TTL-BEN 2017 JANUÁR 9-31. TÉLI KIÁRUSÍTÁS AZ ÖN SZAKÁRUHÁZA - PADLÓRA, FALRA, ABLAKRA TOP AJÁNLAT SZUPER ÁRAK 2499 Ft/ Dekor füles függöny nyomott virág mintával 140 x 245 cm Párna nagy dekorpárna,

Részletesebben

Vízálló padlóburkolat LVT AZ ÖN SZAKÁRUHÁZA PADLÓRA, FALRA ÉS ABLAKRA. 100% vízálló. Klick illesztés. m2 -től. Élethosszig tartó gyári garancia

Vízálló padlóburkolat LVT AZ ÖN SZAKÁRUHÁZA PADLÓRA, FALRA ÉS ABLAKRA. 100% vízálló. Klick illesztés. m2 -től. Élethosszig tartó gyári garancia AZ ÖN SZAKÁRUHÁZA! t y n o s c a r a K g o d l Bo PADLÓRA, FALRA ÉS ABLAKRA Blackout függöny 280 cm szélességben 9999, 6999 Vízálló padlóburkolat LVT 10 999, m2 -től 7999 100% vízálló Klick illesztés Élethosszig

Részletesebben

Szőnyegek. Bodor Éva jegyzete alapján összeállította Friedrichné Irmai Tünde és Zubor Enikő

Szőnyegek. Bodor Éva jegyzete alapján összeállította Friedrichné Irmai Tünde és Zubor Enikő Szőnyegek Bodor Éva jegyzete alapján összeállította Friedrichné Irmai Tünde és Zubor Enikő A szőnyegek azok a textíliák, amelyek rendeltetése a padlózat borítása, a falak, bútorok befedése, takarása, a

Részletesebben

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013. (III. 28.) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013. (III. 28.) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013. (III. 28.) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 21 542 02 Textiltermék-összeállító

Részletesebben

2999 Ft / 3999 Ft / 1999 Ft / AZ ÖN SZAKÁRUHÁZA SZÉP OTTHONT - JÓ ÁRON! PADLÓRA, FALRA ÉS ABLAKRA Ingyen szonyegszegés 4999,- 5999,- 2199, Ft /

2999 Ft / 3999 Ft / 1999 Ft / AZ ÖN SZAKÁRUHÁZA SZÉP OTTHONT - JÓ ÁRON! PADLÓRA, FALRA ÉS ABLAKRA Ingyen szonyegszegés 4999,- 5999,- 2199, Ft / AZ ÖN SZAKÁRUHÁZA PADLÓRA, FALRA ÉS ABLAKRA Ingyen szonyegszegés 999 Ft / A TTL-ben szeptember -30. között vásárolt szőnyegét ingyen beszegjük! 3999 Ft / Dekor függöny keresztcsíkokkal 50 cm szélességben

Részletesebben

2499 Ft/ Ingyen % 1599 Ft/ függönyvarrás. 25 éves SZÉP OTTHONT - JÓ ÁRON! MÁJUS SZÜLETÉSNAPI AKCIÓS ÁRAK CSAK MÁJUS 1-31.

2499 Ft/ Ingyen % 1599 Ft/ függönyvarrás. 25 éves SZÉP OTTHONT - JÓ ÁRON! MÁJUS SZÜLETÉSNAPI AKCIÓS ÁRAK CSAK MÁJUS 1-31. 5 éves SZÜLETÉSNAPI AKCIÓS ÁRAK CSAK 07. MÁJUS - 3. 999,- 499,- 999 Ft/ Tapéta valósághű kőmintával 0,53x0,05 m, 98,905 Ft/ % % Ingyen % www.ttl.hu 499 Ft/ Fényzáró dekorfüggöny virágmintával, két színben

Részletesebben

KATALÓGUS 2017 Márkás reklámtextil ADLER

KATALÓGUS 2017 Márkás reklámtextil ADLER KATALÓGUS 27 Márkás reklámtextil ADLER A MALFINIRŐL Minőségi anyagok, odafigyelés a részletekre, elegancia. Ez jellemzi a MALFINI luxus kollekció tagjait, amelynek köszönhetően már 5 éve elnyertük legigényesebb

Részletesebben

3999 Ft/ 2999 Ft/ 2499 Ft/ Ingyen függönyvarrás A TTL-ben november 1-30. között vásárolt függönyét ingyen megvarrjuk!

3999 Ft/ 2999 Ft/ 2499 Ft/ Ingyen függönyvarrás A TTL-ben november 1-30. között vásárolt függönyét ingyen megvarrjuk! AZ ÖN SZAKÁRUHÁZA PADLÓRA, FALRA ÉS ABLAKRA Keresztcsíkos dekor függöny 152 cm szélességben Ingyen függönyvarrás A TTL-ben november 1-30. között vásárolt függönyét ingyen megvarrjuk! 2999 Ft/ Sherli lapfüggöny

Részletesebben

33 542 04 1000 00 00 Kárpitos Kárpitos

33 542 04 1000 00 00 Kárpitos Kárpitos A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

% % TOP. 999 Ft/ 3999 Ft/ 1599 Ft/ SZUPER. Nyári SZÉP OTTHONT - JÓ ÁRON! JÚNIUS AJÁNLAT ÁRAK AKCIÓS ÁRAK A TTL-BEN 2017 JÚNIUS 1-30.

% % TOP. 999 Ft/ 3999 Ft/ 1599 Ft/ SZUPER. Nyári SZÉP OTTHONT - JÓ ÁRON! JÚNIUS AJÁNLAT ÁRAK AKCIÓS ÁRAK A TTL-BEN 2017 JÚNIUS 1-30. AKCIÓS ÁRAK A TTL-BEN 07 JÚNIUS -30. Nyári AZ ÖN SZAKÁRUHÁZA - PADLÓRA, FALRA, ABLAKRA TOP AJÁNLAT SZUPER ÁRAK 999 Ft/ db Párnahuzat hasított bőrhatású, zipzárral 6 féle színben, 40 x 40 cm. 50 x 50 cm:

Részletesebben

2499 Ft/ Ingyen szonyegszegés A TTL-ben szeptember 1-30. között vásárolt szőnyegét ingyen beszegjük! AZ ÖN SZAKÁRUHÁZA SZÉP OTTHONT - JÓ ÁRON!

2499 Ft/ Ingyen szonyegszegés A TTL-ben szeptember 1-30. között vásárolt szőnyegét ingyen beszegjük! AZ ÖN SZAKÁRUHÁZA SZÉP OTTHONT - JÓ ÁRON! AZ ÖN SZAKÁRUHÁZA PADLÓRA, FALRA ÉS ABLAKRA Ezt ne hagyja ki! Ingyen szonyegszegés A TTL-ben szeptember 1-30. között vásárolt szőnyegét ingyen beszegjük! 2999 Ft/ 2499,- fm 20% Corrido futószőnyeg 67 cm

Részletesebben

Textildíszítő készlet

Textildíszítő készlet Textildíszítő készlet Használati útmutató Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 91522AB4X4VII 2017-02 Felvasalás előtt ügyeljen a következőkre: A szegecseket olyan, lehetőség szerint sima felületekre lehet felvasalni,

Részletesebben

EGYEDI BURKOLÁSI MEGOLDÁSOK:

EGYEDI BURKOLÁSI MEGOLDÁSOK: EGYEDI BURKOLÁSI MEGOLDÁSOK: Kőintarzia, természetes kövek, vagy extra méretű greslapok, illesztési hézag (fuga) nélküli szabásával. AZ ELKÉPZELÉSTŐL - A MEGVALÓSÍTÁSIG: 1. A megrendelő által kiválasztott

Részletesebben

MUNKAANYAG. Kálló Marianna. Konyhai garnitúrák készítése. A követelménymodul megnevezése: Lakástextíliák készítése

MUNKAANYAG. Kálló Marianna. Konyhai garnitúrák készítése. A követelménymodul megnevezése: Lakástextíliák készítése Kálló Marianna Konyhai garnitúrák készítése A követelménymodul megnevezése: Lakástextíliák készítése A követelménymodul száma: 1325-06 A tartalomelem azonosító száma és célcsoportja: SzT-013-30 KONYHAI

Részletesebben

VÁSÁRLÁSI SEGÉDLET VALLENTUNA. Moduláris kanapésorozat. TERVEZŐK Andreas Fredriksson Eva Lilja Löwenhielm Lisa Hilland

VÁSÁRLÁSI SEGÉDLET VALLENTUNA. Moduláris kanapésorozat. TERVEZŐK Andreas Fredriksson Eva Lilja Löwenhielm Lisa Hilland VÁSÁRLÁSI SEGÉDLET VALLENTUNA Moduláris kanapésorozat TERVEZŐK Andreas Fredriksson Eva Lilja Löwenhielm Lisa Hilland ELEMEK Ülőrész Ülőrész tárolóval Ülőrész ággyal Karfa Hátpárna Kanapéágy Tárolási lehetőség

Részletesebben

2999 Ft / 4999 Ft / Árnyékolás AZ ÖN SZAKÁRUHÁZA SZÉP OTTHONT - JÓ ÁRON! MÁRCIUS. Egyedi akció PADLÓRA, FALRA ÉS ABLAKRA

2999 Ft / 4999 Ft / Árnyékolás AZ ÖN SZAKÁRUHÁZA SZÉP OTTHONT - JÓ ÁRON! MÁRCIUS. Egyedi akció PADLÓRA, FALRA ÉS ABLAKRA AZ ÖN SZAKÁRUHÁZA PADLÓRA, FALRA ÉS ABLAKRA Dekor függöny keresztcsíkkal 150 cm szélességben 6999,- 5999,- 6999,- 3799 Ft / Fényáteresztő függöny nyomott virágmintával 290 cm magas >> 2017 március 1-től

Részletesebben

NŐI MUNKARUHA FELSŐFOKON

NŐI MUNKARUHA FELSŐFOKON NŐI MUNKARUHA FELSŐFOKON 2 3 EMELD STÍLUSOD EGY MAGASABB SZINTRE 702 MODELL karcsúsított fazon, elöl kihajtott gallérral, választható színű díszítéssel, matt ezüst gombozással Méretek: XS-XL-ig ÚJ RÖVID

Részletesebben

KIÁRUSÍTÁS % % 2499 Ft/ 5999 Ft/ 3999 Ft/ 1999 Ft/ TOP SZUPER TÉLI SZÉP OTTHONT - JÓ ÁRON! FEBRUÁR AJÁNLAT ÁRAK MEGHOSSZABBÍTVA!

KIÁRUSÍTÁS % % 2499 Ft/ 5999 Ft/ 3999 Ft/ 1999 Ft/ TOP SZUPER TÉLI SZÉP OTTHONT - JÓ ÁRON! FEBRUÁR AJÁNLAT ÁRAK MEGHOSSZABBÍTVA! AKCIÓS ÁRAK A TTL-BEN 06 FERBRUÁR -9. TÉLI MEGHOSSZABBÍTVA! KIÁRUSÍTÁS AZ ÖN SZAKÁRUHÁZA - PADLÓRA, FALRA, ABLAKRA TOP AJÁNLAT SZUPER ÁRAK 50 3699,- 499 Ft/ 50 Párna nagy dekorpárna, zipzárral, bőr aplikációval

Részletesebben

kedvező áron TAVASZI SZÍNVARÁZS többet 430 Ft mindennap! AZ AJÁNLAT től ig, kevesebbért... BOMBA ÁR felső póló

kedvező áron TAVASZI SZÍNVARÁZS többet 430 Ft mindennap! AZ AJÁNLAT től ig, kevesebbért... BOMBA ÁR felső póló TAVASZI SZÍNVARÁZS kedvező áron többet kevesebbért... mindennap! BOMBA ÁR 430 Ft kislányoknak, fodros ujjakkal, 74-98 cm lányoknak, 104-134 cm póló kisfiúknak, 74 98 cm fiúknak, AZ AJÁNLAT 2019.04.25-től

Részletesebben

MUNKAANYAG. Jancsó Ágnes. Díszpárnák készítése. A követelménymodul megnevezése: Lakástextíliák készítése

MUNKAANYAG. Jancsó Ágnes. Díszpárnák készítése. A követelménymodul megnevezése: Lakástextíliák készítése Jancsó Ágnes Díszpárnák készítése A követelménymodul megnevezése: Lakástextíliák készítése A követelménymodul száma: 1325-06 A tartalomelem azonosító száma és célcsoportja: SzT-016-30 DÍSZPÁRNÁK KÉSZÍTÉSE

Részletesebben

Bevasalható vlies (vetex) közbélések

Bevasalható vlies (vetex) közbélések Bevasalható közbélések, 1071. Budapest Dembinszky u. 10. Bevasalható vlies (vetex) közbélések Cikkszám Szín Szél Jellemző Felhasználási javaslat PA=poliamid PES=poliészter VIS=viszkóz VL-311/2 VL-211/1

Részletesebben

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013. (III. 28.) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013. (III. 28.) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013. (III. 28.) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 21 542 02 Textiltermék-összeállító

Részletesebben

MUNKAANYAG. Ács Ágnes Mária. A lakástextíliák fajtái. Szőnyegek. A követelménymodul megnevezése: Bútorok és lakástextiliák forgalmazása

MUNKAANYAG. Ács Ágnes Mária. A lakástextíliák fajtái. Szőnyegek. A követelménymodul megnevezése: Bútorok és lakástextiliák forgalmazása Ács Ágnes Mária A lakástextíliák fajtái. Szőnyegek A követelménymodul megnevezése: Bútorok és lakástextiliák forgalmazása A követelménymodul száma: 0006-06 A tartalomelem azonosító száma és célcsoportja:

Részletesebben

KÖNNYŰIPARI ALAPISMERETEK

KÖNNYŰIPARI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2009. május 22. KÖNNYŰIPARI ALAPISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2009. május 22. 8:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS

Részletesebben

Magyar otthon MERÉSZEN ELEGÁNS. Otthonok és Kertek

Magyar otthon MERÉSZEN ELEGÁNS. Otthonok és Kertek Magyar otthon MERÉSZEN ELEGÁNS 22 Otthonok és Kertek Hûvös elegancia, egyszerû vonalvezetés és csipetnyi barokkos hangulat keveredik a Budapest kertvárosában található családi ház stílusában. A finom anyagok

Részletesebben

VOILE KÉSZFÜGGÖNY FIR/01/K 140X250 SZEL (105) 100% poliészter VOILE KÉSZFÜGGÖNY FIR/01/K 350X250 TAŚMA (105)

VOILE KÉSZFÜGGÖNY FIR/01/K 140X250 SZEL (105) 100% poliészter VOILE KÉSZFÜGGÖNY FIR/01/K 350X250 TAŚMA (105) VOILE KÉSZFÜGGÖNY FIR/01/K 140X250 SZEL (105) 16513 VOILE KÉSZFÜGGÖNY FIR/01/K 350X250 TAŚMA (105) 16514 VOILE KÉSZFÜGGÖNY FIR/10317/B 140X180 SPIDERMAN (TAC) 16518 ORGANZA KÉSZFÜGGÖNY FIR/11-1 140X250

Részletesebben

a nap minden percében

a nap minden percében KÉNYELMES ÉS NŐIES a nap minden percében többet kevesebbért... mindennap! BOMBA ÁR szivacsos, kiemeli a dekoltázst, csipkével, 70B 85C tökéletes A MÉLYEN DEKOLTÁLT V-kivágású felsőkhöz BOMBA ÁR AZ AJÁNLAT

Részletesebben

Firenze garnitúra_belga Bieder Drapp Uni_Belga Bieder Drapp Csíkos

Firenze garnitúra_belga Bieder Drapp Uni_Belga Bieder Drapp Csíkos Firenze garnitúra_belga Bieder Drapp Uni_Belga Bieder Drapp Csíkos Firenze ülőgarnitúra A klasszikus formák kedvelőinek. Szép, íves formák, díszvarrások teszik tetszetőssé e többfunkciós ülőgarnitúrát,

Részletesebben

Select. Strech és overlock öltések Sorminták Automata talpnyomás állítás Végsebesség állítás két fokozatban Szálvágó Kemény műanyag tároló doboz

Select. Strech és overlock öltések Sorminták Automata talpnyomás állítás Végsebesség állítás két fokozatban Szálvágó Kemény műanyag tároló doboz PFAFF varrógépek Select 3.0 19 minta IDT rendszer / biztosabb anyagtovábbítás több réteg összevarrásánál, felhajtásnál / Körforgós ipari hurokfogó Strech és overlock öltések Sorminták Automata talpnyomás

Részletesebben

Ruházat alapanyagai. Bodor Éva jegyzete alapján összeállította Friedrichné Irmai Tünde

Ruházat alapanyagai. Bodor Éva jegyzete alapján összeállította Friedrichné Irmai Tünde Ruházat alapanyagai Bodor Éva jegyzete alapján összeállította Friedrichné Irmai Tünde A ruházat alapanyagai A ruházat főként textil alapanyagokból áll, de néha bőrt, műbőrt, szőrmét is használhatnak erre

Részletesebben

Firenze garnitúra_belga Bieder Drapp Uni_Belga Bieder Drapp Csíkos

Firenze garnitúra_belga Bieder Drapp Uni_Belga Bieder Drapp Csíkos TERMÉKISMERTETŐ Firenze garnitúra_belga Bieder Drapp Uni_Belga Bieder Drapp Csíkos Firenze ülőgarnitúra A klasszikus formák kedvelőinek. Szép, íves formák, díszvarrások teszik tetszetőssé e többfunkciós

Részletesebben

A tételhez használható segédeszközöket a vizsgaszervező biztosítja.

A tételhez használható segédeszközöket a vizsgaszervező biztosítja. A vizsgafeladat ismertetése: A szóbeli vizsgatevékenység központilag összeállított vizsgakérdései a 4. Szakmai követelmények fejezetben megadott szakmai követelménymodulok témaköreit tartalmazzák. A lakástextíliák

Részletesebben

ESKÜVÕI. TERMÉKEINK és SZOLGÁLTATÁSAINK. 5000 Szolnok, Abonyi u. 1/E. Telefon: 56/513-356 magic@magicpartybox.hu; www.magicpartybox.

ESKÜVÕI. TERMÉKEINK és SZOLGÁLTATÁSAINK. 5000 Szolnok, Abonyi u. 1/E. Telefon: 56/513-356 magic@magicpartybox.hu; www.magicpartybox. ESKÜVÕI TERMÉKEINK és SZOLGÁLTATÁSAINK MAGIC PARTY-BOX 5000 Szolnok, Abonyi u. 1/E. Telefon: 56/513-356 magic@magicpartybox.hu; www.magicpartybox.hu Termékek Dekorációs kellékek: I. Asztaldekoráció 1.

Részletesebben

MELLÉKLET. a következőhöz: Javaslat Az Európai Parlament és a Tanács rendelete

MELLÉKLET. a következőhöz: Javaslat Az Európai Parlament és a Tanács rendelete EURÓPAI BIZOTTSÁG Strasbourg, 2014.3.11. COM(2014) 166 ANNEX 1 PART 6/11 MELLÉKLET a következőhöz: Javaslat Az Európai Parlament és a Tanács rendelete az Ukrajnából származó árukra vonatkozó vámok csökkentéséről

Részletesebben

Üzletek az Ön közelében is:

Üzletek az Ön közelében is: CVU MA 02 / 14 11 A nyomtatási hibák lehetőségét fenntartjuk. Műszaki okokból színeltérések lehetségesek. Érvényes 2014.03.10. és 03.16., amíg a készlet tart. Pulóver vagy kardigán, pamutkeverék 7990Ft

Részletesebben

VÁSÁRLÁSI SEGÉDLET DELAKTIG. Kanapésorozat. TERVEZŐ Tom Dixon

VÁSÁRLÁSI SEGÉDLET DELAKTIG. Kanapésorozat. TERVEZŐ Tom Dixon VÁSÁRLÁSI SEGÉDLET DELAKTIG Kanapésorozat TERVEZŐ Tom Dixon ELEMEK Fotel 2 személyes ülőelem 3 személyes ülőelem Háttámla párnával Karfa párnával Dohányzóasztal Állólámpa Levehető huzat Választható huzat

Részletesebben

bútor plus rex K O N Y H A L A K Á S I R O D A Ü Z L E T Bútorok méretre

bútor plus rex K O N Y H A L A K Á S I R O D A Ü Z L E T Bútorok méretre BÚTORKATALÓGUS 2010-2011 K O N Y H A L A K Á S I R O D A Ü Z L E T Bútorok méretre Elegancia Senio Ez az egyik legnépszerűbb konyhatípusunk, mert független divattól és a látványos megjelenése mellett örök

Részletesebben

2014. évi NKA pályázat leírókartonjai

2014. évi NKA pályázat leírókartonjai 2014. évi NKA pályázat leírókartonjai 1. Leltári szám 2014. 17. 1. 2. Megnevezés csavarítókendő - női fejviselet 4. Leírás, használat/tartalom Színes gyapjúfonalból (fehér, zöld, világoskék, barna, piros,

Részletesebben

Automata mosógép Használati utasítás

Automata mosógép Használati utasítás Automata mosógép Használati utasítás 1 HASZNÁLTAL ELŐTT Biztonsági utasítások - Ne használjon se adaptert, se hosszabbítót! - Ne használjon olyan csatlakozót, aminek a zsinórja sérült! - Ha a kábel sérült,

Részletesebben

MELLÉKLET. II. MELLÉKLET (17. rész) amely a következő dokumentumot kíséri JAVASLAT A TANÁCS HATÁROZATA

MELLÉKLET. II. MELLÉKLET (17. rész) amely a következő dokumentumot kíséri JAVASLAT A TANÁCS HATÁROZATA EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2013.5.15. COM(2013) 290 final Annex II - Part 17/22 MELLÉKLET az egyrészről az Európai Unió és tagállamai, másrészről Ukrajna közötti társulás létrehozásáról szóló megállapodás

Részletesebben

"Rudolf" karácsonyfa (A761393) Karácsonyfa, fa talapzaton, mûanyag ágakkal és díszekkel. Méret: 35 170 mm Ár: 189.-Ft+Áfa/db

Rudolf karácsonyfa (A761393) Karácsonyfa, fa talapzaton, mûanyag ágakkal és díszekkel. Méret: 35 170 mm Ár: 189.-Ft+Áfa/db HELSINBORG (LCX1349) 6 darabos fa karácsonyfadísz szett. Átlátszó fedelû kartondobozban. Méret: 20X5X1CM Ár: 452.- Ft+Áfa/db WOODTREE (LCX1278) Karácsonyfa alakú fadekoráció 12 db különbözo ráakasztható

Részletesebben

ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA KÖNNYŰIPAR ISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ A MINTAFELADATOKHOZ

ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA KÖNNYŰIPAR ISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ A MINTAFELADATOKHOZ KÖNNYŰIPAR ISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ A MINTAFELADATOKHOZ I. feladatlap Termeléstervezés, gyártásszervezés 1. feladat Húzza alá a gyártási főfolyamat fogalmát a

Részletesebben

KÖNNYŰIPARI ALAPISMERETEK

KÖNNYŰIPARI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2014. május 20. KÖNNYŰIPARI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2014. május 20. 8:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati EMBERI ERŐFORRÁSOK

Részletesebben

Két úrasztalkendő restaurálása Csenger helytörténeti gyűjteményéből. Készítette: Tóth Ilona Csilla 2015.

Két úrasztalkendő restaurálása Csenger helytörténeti gyűjteményéből. Készítette: Tóth Ilona Csilla 2015. Két úrasztalkendő restaurálása Csenger helytörténeti gyűjteményéből Készítette: Tóth Ilona Csilla 2015. 1 I.A TÁRGYAK ÁLLAPOTFELMÉRÉSE, RESTAURÁLÁSI TERV A két úrasztalkendő a csengeri helytörténeti múzeum

Részletesebben

Pliszé árnyékolástechnikai megoldások

Pliszé árnyékolástechnikai megoldások A PLISZÉ belső árnyékoló A pliszéfüggöny a legsokoldalúbban használható belső árnyékoló. A szokványos nyílászárók mellett tetőterek és télikertek vízszintes vagy döntött üvegfelületeinél, boltíves, trapéz

Részletesebben

Napfény Paplan-2000 Kft. Szép álmokat kínálunk! Cégjegyzék szám: 10-09022580 Adószám: 11174527-2-10 EU VAT: HU11174527

Napfény Paplan-2000 Kft. Szép álmokat kínálunk! Cégjegyzék szám: 10-09022580 Adószám: 11174527-2-10 EU VAT: HU11174527 Töltött termékek árjegyzéke Pehely- és félpehely töltetű termékek (Fedőanyaga: 100% pamut toll- és pehelybiztos selyemangin) pehely és félpehely paplanok hordtáskában 00100 Pehelypaplan L 135x190 100%

Részletesebben

KÖNNYŰIPARI ALAPISMERETEK

KÖNNYŰIPARI ALAPISMERETEK Könnyűipari alapismeretek emelt szint 0611 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2006. május 18. KÖNNYŰIPARI ALAPISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI MINISZTÉRIUM 1. Milyen

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ FÉNYÁTERESZTŐ FÜGGÖNYÖK. Organza Candy szálbeszövött uni fényáteresztő. Christine klasszikus hímzésű organza

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ FÉNYÁTERESZTŐ FÜGGÖNYÖK. Organza Candy szálbeszövött uni fényáteresztő. Christine klasszikus hímzésű organza TERMÉK ALAPANYAG KEZELÉSI ÚTMUTATÓ FÉNYÁTERESZTŐ FÜGGÖNYÖK Aida himzett batiszt Albatros voile függöny Alice jacquard függöny Andersen voile függöny Angelica indás jacquard függöny Aspen leveles organza

Részletesebben

L 34/6 Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2005.2.8.

L 34/6 Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2005.2.8. L 34/6 Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2005.2.8. A BIZOTTSÁG 209/2005/EK RENDELETE (2005. február 7.) a Közösségben származás igazolása nélkül szabad forgalomba bocsátható textiltermékek jegyzékének megállapításáról

Részletesebben

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (25/2017. (VIII. 31.) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (25/2017. (VIII. 31.) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (25/2017. (VIII. 31.) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 21 542 02 Textiltermék -összeállító

Részletesebben

ANaturtex pehely titka

ANaturtex pehely titka ANaturtexrõl A Naturtex Kft. egy magyar családi vállalkozás, amelyet 1989-ben alapítottak. A cég fõ profilja a tollal, pehellyel, gyapjúval, kasmírral, teveszõrrel, mûszállal, egyéb természetes és szintetikus

Részletesebben

376-0107 300/20 20 376-0108 300/30 27 376-0121 300/40 48 376-0141 300/60 60 376-0151 300/80 80

376-0107 300/20 20 376-0108 300/30 27 376-0121 300/40 48 376-0141 300/60 60 376-0151 300/80 80 radír rubber Temagraph radír 8-850 400 0 Hatszög alakú fehér radír a FIL Temagraph családjából. Ideális iskolai használatra. PV mentes, kartonba csomagolva és egy vékony átlátszó filmréteggel bevonva a

Részletesebben

Ulf Moritz. Fényes felületű tapéta üveggyöngy mintával. Rendelhető több színben. Méret / tekercs: 10,05 x 0,75 m. Ár / tekercs: ft-tól

Ulf Moritz. Fényes felületű tapéta üveggyöngy mintával. Rendelhető több színben. Méret / tekercs: 10,05 x 0,75 m. Ár / tekercs: ft-tól Ulf Moritz Fényes felületű tapéta üveggyöngy mintával. 40 650 ft-tól Fényes felületű tapéta különleges technológiával kialakított kőzúzalék mintával. 44 320 ft-tól Matt felületű tapéta fényes mintával.

Részletesebben

VARÁZSOLJ MEGHITT HANGULATOT

VARÁZSOLJ MEGHITT HANGULATOT VARÁZSOLJ MEGHITT HANGULATOT többet kevesebbért... mindennap! OTTHONODBA kedvező áron Képkeret különböző változatok: szív alakú mintával, 1 fényképhez, 10 x 15 cm, színek: 7 fényképhez, különböző alakokban,

Részletesebben

Új termékeink! KUMA MELLÉNY 5KVGB, 5KVGY KUMA DZSEKI 5KJGB, 5KJGY. Őszi ajánlatunk:

Új termékeink! KUMA MELLÉNY 5KVGB, 5KVGY KUMA DZSEKI 5KJGB, 5KJGY. Őszi ajánlatunk: KUMA MELLÉNY 5KVGB, 5KVGY extra könnyű, divatos pehely mellény szél és hideg elleni védelemmel 38 g/m2 vastag 100% 20D poliamid alapanyagú külső és belső 130 g/m2 vastag 100% pelyhesített poliészter bélés

Részletesebben

Redőnyök, reluxák, szalagfüggönyök, szúnyoghálók, ablakpárkányok REDŐNY

Redőnyök, reluxák, szalagfüggönyök, szúnyoghálók, ablakpárkányok REDŐNY Redőnyök, reluxák, szalagfüggönyök, szúnyoghálók, ablakpárkányok REDŐNY Műanyag redőny A külső tokos műanyag redőny az egyik legkeresettebb redőny, mivel ára igen kedvező. Szinte mindegyik nyílászáróra

Részletesebben

MESÉS HÚSVÉT. többet BOMBA ÁR BOMBA ÁR. mindennap! 750 ft. kevesebbért... KEVESEBBÉRT, MINT GONDOLNÁD

MESÉS HÚSVÉT. többet BOMBA ÁR BOMBA ÁR. mindennap! 750 ft. kevesebbért... KEVESEBBÉRT, MINT GONDOLNÁD MESÉS HÚSVÉT KEVESEBBÉRT, MINT GONDOLNÁD többet kevesebbért... mindennap! BOMBA ÁR póló fiúknak, nyomott Mickey mintával, szürke-türkiz csíkos, BOMBA ÁR felső lányoknak, Jégvarázs nyomott mintával, fehér

Részletesebben

FÉRFI ALSÓRUHÁZATI CIKKEK VAGY FEHÉRNEMŰK. Bodor Éva jegyzete alapján összeállította Irmai Tünde

FÉRFI ALSÓRUHÁZATI CIKKEK VAGY FEHÉRNEMŰK. Bodor Éva jegyzete alapján összeállította Irmai Tünde FÉRFI ALSÓRUHÁZATI CIKKEK VAGY FEHÉRNEMŰK Bodor Éva jegyzete alapján összeállította Irmai Tünde 2014.05.16. Férfi fehérneműk Nappali viseletű: ing, atlétatrikó, alsónadrág Férfi fehérneműk Hálóruházati:

Részletesebben

Bébiáruk. Bodor Éva jegyzete alapján összeállította Friedrichné Irmai Tünde és Zubor Enikő

Bébiáruk. Bodor Éva jegyzete alapján összeállította Friedrichné Irmai Tünde és Zubor Enikő Bébiáruk Bodor Éva jegyzete alapján összeállította Friedrichné Irmai Tünde és Zubor Enikő A gyermekeket az első életév betöltéséig hívják csecsemőnek. Ez idő alatt még tehetetlenek a csecsemők, ezért lelkiismeretes

Részletesebben

Mindig alacsony áron FEDEZD FEL ÚJ, INSPIRÁLÓ KOLLEKCIÓNKAT. többet. 750 Ft. 750 Ft-tól 2190 Ft. mindennap! AZ AJÁNLAT tól

Mindig alacsony áron FEDEZD FEL ÚJ, INSPIRÁLÓ KOLLEKCIÓNKAT. többet. 750 Ft. 750 Ft-tól 2190 Ft. mindennap! AZ AJÁNLAT tól FEDEZD FEL ÚJ, INSPIRÁLÓ többet kevesebbért... mindennap! KOLLEKCIÓNKAT Mindig alacsony áron Gyertya pohár formájú, ezüst színű, többféle változat, 7x8 cm képkeret mérete: 13 x 18 cm Párnahuzat puha rojtos

Részletesebben

Elõmosók / Fõmosók ... D-Color színes ruhák mosószere. ... D-Eco fõmosószer. ... D-Uni fõmosószer ... D-Plus munkaruhák mosószere

Elõmosók / Fõmosók ... D-Color színes ruhák mosószere. ... D-Eco fõmosószer. ... D-Uni fõmosószer ... D-Plus munkaruhák mosószere FÕMOSÓK D-Color színes ruhák mosószere Különbözõ mosási célokra, színes és fehér, szintetikus, pamut és kevertszálas textíliák kézi és gépi mosására egyarát alkalmas mosópor. Alkalmazás: 10-20 g/kg, 10-20

Részletesebben

MŰSZAKI LEÍRÁS. DEK-420 Hagyományos egészségügyi textília beszerzése a DEKK részére tárgyú közbeszerzési eljáráshoz

MŰSZAKI LEÍRÁS. DEK-420 Hagyományos egészségügyi textília beszerzése a DEKK részére tárgyú közbeszerzési eljáráshoz MŰSZAKI LEÍRÁS DEK-420 Hagyományos egészségügyi textília beszerzése a DEKK részére tárgyú közbeszerzési eljáráshoz 1. rész Védőruha Sorszám Megnevezés Műszaki paraméterek Mennyiség (db) 01. orvosi ing

Részletesebben

Szíjgyártó-nyerges szakmai ismeretek. 1. Ismertesse a szíjgyártó-nyerges termékek csoportosításának szempontjait, tárgyi egységeit és tárgyait!

Szíjgyártó-nyerges szakmai ismeretek. 1. Ismertesse a szíjgyártó-nyerges termékek csoportosításának szempontjait, tárgyi egységeit és tárgyait! Szíjgyártó-nyerges szakmai ismeretek 1. Ismertesse a szíjgyártó-nyerges termékek csoportosításának szempontjait, tárgyi egységeit és tárgyait! 2. Határozza meg a szíjgyártó-nyerges tárgyak, tárgy-együttesek

Részletesebben

szalagfüggöny Katalógus www.umbroll.hu

szalagfüggöny Katalógus www.umbroll.hu Árnyékolás gördülékenyen szalagfüggöny Katalógus www.umbroll.hu Umbroll - Árnyékolás gördülékenyen Az Umbroll mára Magyarország egyik legismertebb árnyékolástechnikai márkaneve. A fejlesztési kihívások

Részletesebben

Általános információk

Általános információk Általános információk SZLGFÜGGÖNY SZLGFÜGGÖNY beltéri felhasználás méretek megadásának sorrendje: szélesség x magasság megadott méret szalagfüggöny komplett mérete (sín+lamella) garancia 1 év kézi mozgatásnál,

Részletesebben

ÖLTÖZKÖDÉS, DIVAT, RUHÁZAT

ÖLTÖZKÖDÉS, DIVAT, RUHÁZAT ÖLTÖZKÖDÉS, DIVAT, RUHÁZAT A ruházat fogalma, feladatai 1 Az emberi szükségletek sorában a táplálkozás után közvetlenül az öltözködés áll. Ezért a ruházkodásnak igen nagy a jelentősége. Az egyidejűleg

Részletesebben

KVARTAL Függöny- és lapfüggöny felfüggesztő rendszer

KVARTAL Függöny- és lapfüggöny felfüggesztő rendszer ELEMJEGYZÉK KVARTAL Függöny- és lapfüggöny felfüggesztő rendszer JÓ TUDNI Győződj meg arról, hogy a kiválasztott csavarok/ szerelvények megfelelnek annak a faltípusnak, amelyben használod majd őket. Felszerelhető

Részletesebben

konzolos szerelősínes DAY&NIGHT ÚJDONSÁG! fehér műanyag bézs műanyag szürke műanyag barna műanyag fekete műanyag

konzolos szerelősínes DAY&NIGHT ÚJDONSÁG! fehér műanyag bézs műanyag szürke műanyag barna műanyag fekete műanyag GYÖNGYLÁNCOS konzolos szerelősínes DAY&NIGHT ÚJDONSÁG! rendelhető szerkezet méretek XS (19 mm-es tengely) S (28/30 mm-es tengely) M (38/42/50 mm-es tengely) L (65 mm-es tengely) rendelhető szerkezet színek

Részletesebben

Anyagvizsgálati módszerek a bűnüldözésben (természettudományok és bűnüldözés) Dr. Gál Tamás i.ü. vegyészszakértő

Anyagvizsgálati módszerek a bűnüldözésben (természettudományok és bűnüldözés) Dr. Gál Tamás i.ü. vegyészszakértő Anyagvizsgálati módszerek a bűnüldözésben (természettudományok és bűnüldözés) Dr. Gál Tamás i.ü. vegyészszakértő Szálasanyagok kriminalisztikai vizsgálata Szálasanyagok előfordulása Előadásvázlat A szálvizsgálat

Részletesebben

BELSÔ ÁRNYÉKOLÓK SZEMÉLYRE SZABOTT NAPFOGYATKOZÁS

BELSÔ ÁRNYÉKOLÓK SZEMÉLYRE SZABOTT NAPFOGYATKOZÁS SZEMÉLYRE SZABOTT NAPFOGYATKOZÁS Az otthon az a hely, ahol a lelkünk lakik. Személyiségünk öltözteti, ízlésünk alakítja, szívünk tölti meg melegséggel. Ösztönösen a harmóniát keressük benne, azt a lelkiállapotot,

Részletesebben

MUNKAANYAG. Lakatos Elemérné. Női ruhák formaváltozatainak és textíliáinak modellrajzon való megjelenítése. A követelménymodul megnevezése:

MUNKAANYAG. Lakatos Elemérné. Női ruhák formaváltozatainak és textíliáinak modellrajzon való megjelenítése. A követelménymodul megnevezése: Lakatos Elemérné Női ruhák formaváltozatainak és textíliáinak modellrajzon való megjelenítése A követelménymodul megnevezése: Gyártmányfejlesztés és gyártáselőkészítés a ruhaiparban A követelménymodul

Részletesebben

A BRASSÓI MAGYAR DALÁRDA 1863-BAN KÉSZÍTETT HÍMZETT SELYEMZÁSZLÓJÁNAK RESTAURÁLÁSI ÁLLAPOTFELMÉRÉSE ÉS ÁRAJÁNLATA

A BRASSÓI MAGYAR DALÁRDA 1863-BAN KÉSZÍTETT HÍMZETT SELYEMZÁSZLÓJÁNAK RESTAURÁLÁSI ÁLLAPOTFELMÉRÉSE ÉS ÁRAJÁNLATA A BRASSÓI MAGYAR DALÁRDA 1863-BAN KÉSZÍTETT HÍMZETT SELYEMZÁSZLÓJÁNAK RESTAURÁLÁSI ÁLLAPOTFELMÉRÉSE ÉS ÁRAJÁNLATA Technika: Kétlapos hímzett selyemzászló Készítés időpontja: 1863 (?) Hímezte: Safsler Hermina

Részletesebben

Porta NOVA AJÁNLATUNK. A tükör ideális megoldás a kisebb lakások számára, mivel nagyobb tér benyomását keltik és több fényt kölcsönöz a lakótérnek.

Porta NOVA AJÁNLATUNK. A tükör ideális megoldás a kisebb lakások számára, mivel nagyobb tér benyomását keltik és több fényt kölcsönöz a lakótérnek. AJÁNLATUNK A tükör ideális megoldás a kisebb lakások számára, mivel nagyobb tér benyomását keltik és több fényt kölcsönöz a lakótérnek. 2.2 tükörrel, Skarlátvörös modell 1.1 modell 1.2 modell 1.3 modell

Részletesebben

Árak és részletek a következő oldalon

Árak és részletek a következő oldalon standard Egyszerű, letisztult kivitel, műbőr borító, dombornyomott évszámmal, kategóriáján belül a piacon kapható legjobb ár/érték arányú naptár Választható belív típusok heti Árak és részletek a következő

Részletesebben

kedvező áron többet BOMBA ÁR BOMBA ÁR mindennap! 2890 ft 2190 ft 1490 ft 1490 ft kevesebbért...

kedvező áron többet BOMBA ÁR BOMBA ÁR mindennap! 2890 ft 2190 ft 1490 ft 1490 ft kevesebbért... Őszi DIVAT kedvező áron többet kevesebbért... mindennap! mellény nőknek, műszőrméből, fekete vagy rózsaszín színben, S L blúz nőknek, divatos széles ujjakkal, rózsaszínben, BOMBA ÁR leggings nőknek, kockás

Részletesebben

Egyedi sapkák....ahol az ötlet formát ölt!

Egyedi sapkák....ahol az ötlet formát ölt! Egyedi sapkák...ahol az ötlet formát ölt! Egyedi baseball sapkák készítése az Önök igénye és elképzelése szerint, a tervezéstől a kivitelezésig. Használja ki a sapka egész felületét arra, hogy az Ön Cégének,

Részletesebben

TÉTELSOR ELŐTTI ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓK

TÉTELSOR ELŐTTI ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓK A 10/07 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/06 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Frissítve: 2015.06.01. Keresés az oldalon CTRL+f

Frissítve: 2015.06.01. Keresés az oldalon CTRL+f Frissítve: 2015.06.01. Keresés az oldalon CTRL+f Az árak változtatásának jogát fenntartjuk! Az árak a 27% Áfa-t tartalmazzák! Megnevezés kód bruttó ár A3 felíró tábla /hosszabbik oldalon a csíptető/ tolltartós,

Részletesebben

Érvényes 2014.09.22 28-ig, amíg a készlet tart. Érvényes 2014. 09.22. és 09.28. között Különböző színekben kapható

Érvényes 2014.09.22 28-ig, amíg a készlet tart. Érvényes 2014. 09.22. és 09.28. között Különböző színekben kapható helyett rátétdíszítéssel, Különböző színekben kapható CVU MA 16 / 14 39 A nyomtatási hibák lehetőségét fenntartjuk. Műszaki okokból színeltérések lehetségesek. Érvényes 2014.09.22 28-ig, amíg a készlet

Részletesebben

MELLÉKLET. a következőhöz: Javaslat Az Európai Parlament és a Tanács rendelete

MELLÉKLET. a következőhöz: Javaslat Az Európai Parlament és a Tanács rendelete EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2016.2.3. COM(2016) 44 final ANNEX 1 MELLÉKLET a következőhöz: Javaslat Az Európai Parlament és a Tanács rendelete az egyes harmadik országokból származó textiltermékek kétoldalú

Részletesebben

TÁRGYLISTA Kisvárda Pap

TÁRGYLISTA Kisvárda Pap TÁRGYLISTA Kisvárda Pap Leltári szám Megnevezés Leírás Méret Kép J 2014.28.1 Ünnepi abrosz Kék és piros fonallal, keresztszemes technikával hímzett pamutosvászon abrosz. Körben virágsoros minta, közepén

Részletesebben

KONYHAI ESZKÖZÖK, HASZNÁLATI TÁRGYAK

KONYHAI ESZKÖZÖK, HASZNÁLATI TÁRGYAK KONYHAI ESZKÖZÖK, HASZNÁLATI TÁRGYAK 1 2 BÖGRÉK, TÁNYÉROK PORCELÁNBÓL macimintás Gyerekkészlet Cikkszám Megnevezés Méret Tájékoztató ár KO 21331001 Mélytányér 23 cm 430 Ft KO 21332001 Lapostányér 24 cm

Részletesebben

1.690.-Ft. 1.090.-Ft. 990.-Ft. Nálunk már tombolnak az idei tavaszi trendek! /db-tól. kika - a lakberendezési ötletek sztárja! 30 x 50 cm.

1.690.-Ft. 1.090.-Ft. 990.-Ft. Nálunk már tombolnak az idei tavaszi trendek! /db-tól. kika - a lakberendezési ötletek sztárja! 30 x 50 cm. Nálunk már tombolnak az idei tavaszi trendek! kika - a lakberendezési ötletek sztárja! "Multi" virágos díszpárna méretben, huzat: 100% pamut, töltet: 100% PES, 40 x 40 cm, ára:.990,- (177841, -).490.-Ft

Részletesebben

Ahol a tornác végigfut az épület mentén, ott megjelenhet az utcai kapu.

Ahol a tornác végigfut az épület mentén, ott megjelenhet az utcai kapu. 21 Ahol a tornác végigfut az épület mentén, ott megjelenhet az utcai kapu. Előfordul a homlokzat tengelyére illesztett három ablakos változat is, itt vélhetően két helyiség néz az utcára. Mint korábban

Részletesebben