Szőnyegek. Bodor Éva jegyzete alapján összeállította Friedrichné Irmai Tünde és Zubor Enikő

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Szőnyegek. Bodor Éva jegyzete alapján összeállította Friedrichné Irmai Tünde és Zubor Enikő"

Átírás

1 Szőnyegek Bodor Éva jegyzete alapján összeállította Friedrichné Irmai Tünde és Zubor Enikő

2 A szőnyegek azok a textíliák, amelyek rendeltetése a padlózat borítása, a falak, bútorok befedése, takarása, a hő- és a hangszigetelés, díszítés.

3 Anyagaik lehetnek: Természetesek: növényiek: szizál, kókuszrost állatiak: gyapjú, mohair Mesterségesek: természetes alapúak: viszkóz szintetikusak: PA, PES, PAN, PP Ragasztók: régen enyvet és keményítőt használtak, ma többnyire szintetikus anyagokat.

4 G_0

5 Kézi technológiával készült szőnyegek

6 Csoportjaik:

7 Szövött szőnyegek: ezeket kilim és tortorontáli néven ismeri a világ. Jellemzője, hogy a hosszirányú láncfonalak közé a mintázatnak megfelelő színű vastagabb vetüléket vetnek be. A vetülékfonal nem fut végig a szőnyeg szélességében, hanem ahol a minta véget ér, ott vagy visszafordul, vagy elvágják a szálat, ezért láncirányú nyílások találhatók rajtuk. Mindkét oldalon használhatóak, geometriai minták jellemzik ezeket.

8 A torontáli szőnyeg vagy Erdélyben vagy Bulgáriában készül hagyományosan. Világos alap, és szögletes, élénk színek jellemzik. (Láncfonala lenből vagy kenderből, vetüléke gyapjúból készül.)

9 Csomózott szőnyegek: a kézzel csomózott szőnyegek szerkezeti felépítése nagyon hasonló a szövetek felépítéséhez, de a szőnyegek megjelenése velúr típusú. Ezt úgy érik el, hogy 2-2 láncfonalra gördesz vagy szenné csomózással méretre vágott gyapjú, selyem vagy esetleg pamut fonaldarabkákat hurkolnak.

10 Hurkolt szőnyegek: egyik legismertebb változata a Kaukázus környékéről származó szumak szőnyeg. Ez egy lánc és 2 vetülékrendszerből készül, melyek közül az egyik a díszítő vetülék. Ez mindig 4 láncfonal fölött, és 2 alatt halat át, s így alakítja ki a mintázatot.

11 E két utóbbi típusnál a száltakaró/flór felület elfedi az alapkelmét. Fontos jellemzőjük, hogy a flórtakaró és az alapkelme a kézi szőnyegeknél mindig egyidejűleg készül. (Alapkelméjük vászonkötésű.) A szőnyeg flórfelületének sűrűségét, illetve mintázatát, finomságét a m 2 -kénti csomószámmal jellemzik. Ez ezer csomó között változhat a fonal vastagságától függően. Készítésük lassú, fáradságos és munkaigényes.

12 A csomózott és hurkolt szőnyegeket keleti, egyszerűen perzsaszőnyegnek szokták nevezni. Általában téglalap alakúak és egy bordűr szél, és tükör középrész jellemzi ezeket. Lehetnek kazettamintásak is. Élénk színek és korlátlan mintázási lehetőségek jellemzik. A színeknek szimbolikus jelentése van. (pl.: vörös az öröm, szerencse, gazdagság színe)

13 Díszítő motívumaik rendkívül gazdagok: Lehetnek: mértaniak a szegélydíszek cikkcakk vagy betű formájúak növényi motívumok: virágok, levelek, indák, ágak, fák medalionok állatok mesefigurák feliratok, írásjelek mohamedán vallási motívumok

14 Tartósságukat hátappretúra anyagok felvitelével lehet növelni. Ezek rendkívüli komfortot biztosítanak, hiszen puha, rugalmas felületűek, és így kényelmes járást biztosítanak. Jó a meleg tartó képességük.

15 Tisztíthatóságuk a felhasznált nyersanyagtól és a színezéktől függ, itt a flórfelület anyaga a döntő. Ezt a szőnyeghez mellékelt tisztítási útmutatón köteles a gyártó feltüntetni. A szőnyegeket csak óvatosan szabad porszívózni, és érdemes vegyileg tisztítani az igénybevételtől függően, meghatározott időnként.

16 Gépi szőnyegek

17 A gépi előállítású szőnyegek kb. 150 éve fejlődtek ki a mai színvonalra. Az új igények kielégítése új gyártástechnológiákat is igényel. Előállításuk gazdaságos és viszonylag olcsó.

18 A szőnyegek szerkezete: Járófelület: ez a szőnyeg színoldala. Lehet: sima flór : hurkos (buklé) Álló (velúr) nemezelt: filces felület jellemzi

19 A szőnyegek szerkezete: Hordozóréteg: ez a középső rész, az alapszövet, ebbe dolgozzák bele a flórfelületet Hátoldal: appretált használatának célja a merevítés, szabhatóság, a flórfonalak rögzítése rétegelt műanyagokkal történik

20 Alapanyagaik lehetnek: Szálas anyagok: Természetesek: gyapjú, szizál, kókusz, kender Szintetikusak: PA, PES, PP, PAN Ragasztók Egyéb anyagok

21

22 Előállításuk történhet: Szövéssel Szövés nélkül

23 1. Szőtt szőnyegek

24 1.1. Sima szőnyegek: szövőgépen készülnek, a mintázat pontosan megjelenik a hátoldalon ellentétes színállásban. Különböző vastagságú vetülékfonalak alkalmazásával keresztirányú bordázottság is kialakítható. Így készülnek a úgynevezett hamis buklé szőnyegek. A buklé utánzatú szőnyegeknél nincsenek a felületen hurkok. Variációs lehetőségeik sokfélék, de a mintázási lehetőségek korlátozottak. Olcsón előállíthatók. Gyakran futószőnyegeket készítenek belőlük. Alapanyagaik elsősorban növényiek.

25 1.2. Pálcás szőnyegek: A szőnyegek készítésénél 1 vetülék és többféle láncfonal rendszert alkalmaznak. Ezek száma 1-5 között változik. Fémpálcák segítségével hurkokat képeznek a láncfonalak egy részéből. Ezek a valódi buklé szőnyegek. Ha a hurkokat felvágják, akkor pálcás velúrszőnyeget kapnak.

26 1.2. Pálcás szőnyegek: Friese (frízé) szőnyegek felületén a hurkos és a velúr minták váltakozva fordulnak elő.

27 1.3. Kettős velúrszőnyegek: egyidejűleg két szőnyeget készítenek színoldalukkal egymás felé fordítva. A szőnyeg flórfelületét képező díszítő láncfonalak kötik össze őket. Ezeket a gyártás során szétvágják, így egyszerre két velúr szőnyeg keletkezik. Ezeket hívják gépi perzsaszőnyegeknek.

28 1.3. Kettős velúrszőnyegek: Általában tükör, geometriai, kazetta vagy virágmintásak. Hátoldalukon pontosan látszik a minta. Appretáltak, ez növeli a tartósságukat. Jó minőségűek, mutatósak, méretre szőttek.

29 1.4. Axminster szőnyegek: ezzel a gépi szőnyegkészítő eljárással gyakorlatilag megoldhatóvá vált a híres kézi csomózású szőnyegekhez hasonló szőnyegek gépi előállítása. Ezek olyan velúr szőnyegek, amelyek alapszövetébe csak a mintaképzésben résztvevő flór szálak kerülnek, amelyek a kézi csomózású szőnyegekhez hasonlóan a száltakaró magasságának kétszeres méretére, előre le vannak szabva.

30 1.4. Axminster szőnyegek: Ezeket egy különleges szerkezet, a flórfonalfogó fűzi be a vetülékfonalak közé. Gazdaságos eljárás, többféle változata ismert, pl. a zsenília szőnyeg.

31 2. Nemszőtt technológiával gyártott szőnyegek Ezek a gyártástechnológiák az elmúlt néhány évtizedben alakultak ki, ezekkel a módszerekkel készülnek a padlószőnyegek.

32 2. Nemszőtt technológiával gyártott szőnyegek Gyártástechnológiájuk alapvetően különbözik a szőtt szőnyegekétől, ugyanis a flór felületet egy második gyártási szakaszban rögzítik az alapkelméhez. A két munkafolyamat így egymásba nem kötődik, és időben is egymástól független.

33 Típusai - Tűzött szőnyegek az alapszövet anyagai: rostszálak, PE, PP. A díszítőhurkok anyagai: gyapjú, viszkóz, szintetikus szálak. A gyártásának lényege, hogy a tűzőgép az előre leszőtt kelméhez, meghatározott flórmagasságba juttatja a díszítő hurkot. Felvágás után velúr felületet kapunk.

34 Típusai - Varrva hurkolt szőnyegek a díszítő fonalakat az előre legyártott alapkelméhez egy tű húzza át és a hátoldalon egy külön fonalrendszer varrással rögzíti. A buklé típusú szőnyegek készülnek ezzel az eljárással. A hurkok felvágásával velúr felület is kialakítható. Mindig visznek fel hátappretúra anyagot a rögzítés érdekében.

35 Típusai - Ragasztással rögzített szőnyegek egy előre megszőtt alapkelmére a járófelület szálrétegét ragasztással rögzítik. A két réteg kapcsolatát ragasztóanyag biztosítja. Az elektrosztatikus úton pehelyszórt szőnyegek a legismertebbek a csoporton belül. A díszítőszálak anyaga: PA, PP.

36 Típusai - Nemezelt szőnyegek tűnemezeléssel készülnek. Az eljárás lényege, hogy egy laza, de rendezett vastag szálbundát horgas tűvel felszerelt speciális tűzőgéppel átszurkálva összekuszálnak. Így alakul ki egy erősen rögzített tűnemezelt szőnyeg, vagy olyan alátétszőnyeg, amelyre később még járóréteg kerülhet.

37 A padlószőnyegek tisztíthatóságát a felhasznált nyersanyagok és színezékek határozzák meg. A flórfelület anyaga a döntő. Ezt a szőnyegekhez mellékelt tisztítási útmutatón köteles a gyártó feltüntetni. Többnyire kézzel vagy szőnyegtisztító géppel tisztíthatók.

38 A padlószőnyeg anyagmennyiségének kiszámolása a helyiség hossza + falmélyedések + 5 cm ráhagyás a fal melletti pontos szabás miatt. A padlószőnyegek 4-5 m szélesek, egy helyiségben általában elég egy szőnyegszélesség. Ha mégsem, akkor törekedni kell arra, hogy a következő csík is azonos hengerről legyen leszabva, a garantált színazonosság miatt. Toldás esetén mintás szőnyegeknél számolni kell extra alapanyaggal, azért, hogy a rajzolatot bárhol folytatni lehessen.

33 542 04 1000 00 00 Kárpitos Kárpitos

33 542 04 1000 00 00 Kárpitos Kárpitos A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Anyagvizsgálati módszerek a bűnüldözésben (természettudományok és bűnüldözés) Dr. Gál Tamás i.ü. vegyészszakértő

Anyagvizsgálati módszerek a bűnüldözésben (természettudományok és bűnüldözés) Dr. Gál Tamás i.ü. vegyészszakértő Anyagvizsgálati módszerek a bűnüldözésben (természettudományok és bűnüldözés) Dr. Gál Tamás i.ü. vegyészszakértő Szálasanyagok kriminalisztikai vizsgálata Szálasanyagok előfordulása Előadásvázlat A szálvizsgálat

Részletesebben

2599 Ft / Voile függöny 290 cm magasságban. Az ingyen függönyvarrás tartalmazza a: szabást szegést varrást vasalást

2599 Ft / Voile függöny 290 cm magasságban. Az ingyen függönyvarrás tartalmazza a: szabást szegést varrást vasalást FÜGGÖNYVARRÁS INGYEN! November 1-30-ig! Készüljön a Karácsonyra! % 2599 Ft / Voile függöny 290 cm magasságban 2999 Ft / Keresztcsíkos fényáteresztő függöny 140 cm szélességben Az ingyen függönyvarrás tartalmazza

Részletesebben

BESZERZÉSI STRATÉGIA NŐI KENDŐ

BESZERZÉSI STRATÉGIA NŐI KENDŐ NŐI KENDŐ Tartalomjegyzék 1. Külalakleírás 2. Gyártmányrajz-részlet 3. Felhasználandó anyagok 4. Összeállítandó alkatrészek 5. Varrások alaki és méretjellemzői 6. Méretelőírások 7. Mintázat grafikája 1.

Részletesebben

Boldog Karácsonyt Ft / SZÉP OTTHONT - JÓ ÁRON! Minden kedves vásárlónknak. és sikeres új évet kívánunk! Ünnepi nyitvatartás:

Boldog Karácsonyt Ft / SZÉP OTTHONT - JÓ ÁRON! Minden kedves vásárlónknak. és sikeres új évet kívánunk! Ünnepi nyitvatartás: Minden kedves vásárlónknak Boldog Karácsonyt és sikeres új évet kívánunk! 3999 Ft / Finom dekor anyag szövött Jaquard mintával 158 cm szélességben 3999 Ft / Áttetsző dekor függöny szövött sherli mintával

Részletesebben

Bevasalható vlies (vetex) közbélések

Bevasalható vlies (vetex) közbélések Bevasalható közbélések, 1071. Budapest Dembinszky u. 10. Bevasalható vlies (vetex) közbélések Cikkszám Szín Szél Jellemző Felhasználási javaslat PA=poliamid PES=poliészter VIS=viszkóz VL-311/2 VL-211/1

Részletesebben

DeLaval M45S matrac 04-2009 CSLH PP FSBE

DeLaval M45S matrac 04-2009 CSLH PP FSBE matrac 04-2009 CSLH PP FSBE Komfort és megbízhatóság az istállóban! 2 A DeLaval M45S matrac egy kényelmes, megszakításmentes megoldás, erős 4 mm vastag szintetikus kétrétegű burkolattal és egy puha 40

Részletesebben

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013. (III. 28.) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013. (III. 28.) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013. (III. 28.) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 21 542 02 Textiltermék-összeállító

Részletesebben

27/2012. (VIII. 27.) NGM rendelet által módosított (12/2013 (III.28) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

27/2012. (VIII. 27.) NGM rendelet által módosított (12/2013 (III.28) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. 27/2012. (VIII. 27.) NGM rendelet által módosított (12/2013 (III.28) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 34 542 04 Férfiszabó Tájékoztató A

Részletesebben

MAGYAR NÉPI IPARMŰVÉSZETI MÚZEUM, BUDAPEST

MAGYAR NÉPI IPARMŰVÉSZETI MÚZEUM, BUDAPEST Leltári szám 2014.29.1. 1 db Gyarapodási napló száma: 48/2014 Technika vászonszövés Használat helye: - Díszítmény: csíkszéki csíkos Használat ideje - A szövet-méteráru fekete-piros-kék-zöld csíkszéki sűrű

Részletesebben

KÖNNYŰIPARI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA I. RÉSZLETES KÖVETELMÉNYEK A) KOMPETENCIÁK I. ÖLTÖZKÖDÉSKULTÚRA 1. VISELETTÖRTÉNET

KÖNNYŰIPARI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA I. RÉSZLETES KÖVETELMÉNYEK A) KOMPETENCIÁK I. ÖLTÖZKÖDÉSKULTÚRA 1. VISELETTÖRTÉNET KÖNNYŰIPARI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA I. RÉSZLETES KÖVETELMÉNYEK A) KOMPETENCIÁK I. ÖLTÖZKÖDÉSKULTÚRA 1. VISELETTÖRTÉNET 1.1. Az öltözet kialakulása 1.2. Az öltözködéstörténet főbb szakaszai 1.3.

Részletesebben

Déri Múzeum Debrecen. Kolozs megye

Déri Múzeum Debrecen. Kolozs megye V.2008.3.1. 1. Ruhásszekrény sifon 2. Fenyőfából készített, gazdagon díszített asztalos munka. A bútor egész felületét beborítják a sárga és a szürkésfehér alapozásra festett növényi indákkal összekötött

Részletesebben

Firestone TPO tetőszigetelési rendszerek

Firestone TPO tetőszigetelési rendszerek 1 Annak érdekében, hogy tartós és megbízható tetőszigetelés készülhessen, nem elegendő csak egy jó szigetelőlemezt gyártani. A tapasztalat azt bizonyítja, hogy a szigetelőlemeznek más termékekkel összeférhetőnek

Részletesebben

MUNKAANYAG. Kálló Mariann. Munkaruházatokon előforduló záródások készítése. A követelménymodul megnevezése: Munka- és védőruhák készítése

MUNKAANYAG. Kálló Mariann. Munkaruházatokon előforduló záródások készítése. A követelménymodul megnevezése: Munka- és védőruhák készítése Kálló Mariann Munkaruházatokon előforduló záródások készítése A követelménymodul megnevezése: Munka- és védőruhák készítése A követelménymodul száma: 1324-06 A tartalomelem azonosító száma és célcsoportja:

Részletesebben

NYOMTATOTT HUZALOZÁSÚ LAPOK GYÁRTÁSTECHNOLÓGIÁJA

NYOMTATOTT HUZALOZÁSÚ LAPOK GYÁRTÁSTECHNOLÓGIÁJA NYOMTATOTT HUZALOZÁSÚ LAPOK GYÁRTÁSTECHNOLÓGIÁJA Az elektronikai tervező általában nem gyárt nyomtatott lapokat, mégis kell, hogy legyen némi rálátása a gyártástechnológiára, hogy terve kivitelezhető legyen.

Részletesebben

2999 Ft / 3999 Ft / 1999 Ft / AZ ÖN SZAKÁRUHÁZA SZÉP OTTHONT - JÓ ÁRON! PADLÓRA, FALRA ÉS ABLAKRA Ingyen szonyegszegés 4999,- 5999,- 2199, Ft /

2999 Ft / 3999 Ft / 1999 Ft / AZ ÖN SZAKÁRUHÁZA SZÉP OTTHONT - JÓ ÁRON! PADLÓRA, FALRA ÉS ABLAKRA Ingyen szonyegszegés 4999,- 5999,- 2199, Ft / AZ ÖN SZAKÁRUHÁZA PADLÓRA, FALRA ÉS ABLAKRA Ingyen szonyegszegés 999 Ft / A TTL-ben szeptember -30. között vásárolt szőnyegét ingyen beszegjük! 3999 Ft / Dekor függöny keresztcsíkokkal 50 cm szélességben

Részletesebben

EGYEDI BURKOLÁSI MEGOLDÁSOK:

EGYEDI BURKOLÁSI MEGOLDÁSOK: EGYEDI BURKOLÁSI MEGOLDÁSOK: Kőintarzia, természetes kövek, vagy extra méretű greslapok, illesztési hézag (fuga) nélküli szabásával. AZ ELKÉPZELÉSTŐL - A MEGVALÓSÍTÁSIG: 1. A megrendelő által kiválasztott

Részletesebben

MŰSZAKI FELTÉTELEK Beszerzéshez és szállításhoz Gyártmánycsoportonként

MŰSZAKI FELTÉTELEK Beszerzéshez és szállításhoz Gyártmánycsoportonként Azonosító: IBA-2204 Oldalszám: 1 / 6 1. A gyártmánycsoport műszaki meghatározása, felhasználási területe A termék csoport felhasználása: Vasúti személykocsik üléseinek burkolására használható szövetanyagok.

Részletesebben

Tűzálló antisztatikus - FLAB ÖSSZESÍTŐ JEGYZŐKÖNYV

Tűzálló antisztatikus - FLAB ÖSSZESÍTŐ JEGYZŐKÖNYV Területi sűrűség Összetétel Konstrukció Szövés 3/1 Szélesség 150 cm Tűzálló antisztatikus - FLAB 320 gsm 100% Cotton 10X10 80X46 300 grammos területi sűrűsége alkalmassá teszi, hogy hegesztő műhelyekben

Részletesebben

MUNKAANYAG. Pécsi László Lukács. Textilanyagok minőségei. A követelménymodul megnevezése: Biztonságos és minőségi munkavégzés a könnyűiprban

MUNKAANYAG. Pécsi László Lukács. Textilanyagok minőségei. A követelménymodul megnevezése: Biztonságos és minőségi munkavégzés a könnyűiprban Pécsi László Lukács Textilanyagok minőségei A követelménymodul megnevezése: Biztonságos és minőségi munkavégzés a könnyűiprban A követelménymodul száma: 1088-06 A tartalomelem azonosító száma és célcsoportja:

Részletesebben

Táblásított lombos lapok

Táblásított lombos lapok Táblásított lombos lapok A táblásított és 3-rétegû lapok hossztoldott vagy a termék teljes hosszában toldásmentes lamellákból ragasztott tömör fa panelek, melyek visszaadják a fafaj jellegzetes sajátosságait

Részletesebben

Nomad szennyfogó szőnyegek Speciális szőnyegek. Safety Walk csúszásgátló szalagok

Nomad szennyfogó szőnyegek Speciális szőnyegek. Safety Walk csúszásgátló szalagok Nomad szennyfogó szőnyegek Speciális szőnyegek Safety Walk csúszásgátló szalagok ÁRLISTA Robotex Kiadói Üzletág Kft. 1138 Budapest, Tomori köz 13. Tel.: +36 1 329 7472, +36 1 350 1236 Fax: + 36 1 236 0481

Részletesebben

A tételhez használható segédeszközöket a vizsgaszervező biztosítja.

A tételhez használható segédeszközöket a vizsgaszervező biztosítja. A vizsgafeladat ismertetése: A szóbeli vizsgatevékenység központilag összeállított vizsgakérdései a 4. Szakmai követelmények fejezetben megadott szakmai követelménymodulok témaköreit tartalmazzák. A lakástextíliák

Részletesebben

A feladatsor első részében található 1 20-ig számozott vizsgakérdéseket ki kell nyomtatni, majd pontosan kettévágni. Ezek lesznek a húzótételek.

A feladatsor első részében található 1 20-ig számozott vizsgakérdéseket ki kell nyomtatni, majd pontosan kettévágni. Ezek lesznek a húzótételek. A vizsgafeladat ismertetése: A központilag összeállított szóbeli vizsga kérdései a következő témaköröket tartalmazzák: Szálasanyagok tulajdonságai Szövetek, kelmék nemszőtt termékek szerkezeti felépítése,

Részletesebben

ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA KÖNNYŰIPAR ISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ A MINTAFELADATOKHOZ

ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA KÖNNYŰIPAR ISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ A MINTAFELADATOKHOZ KÖNNYŰIPAR ISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ A MINTAFELADATOKHOZ I. feladatlap Termeléstervezés, gyártásszervezés 1. feladat Húzza alá a gyártási főfolyamat fogalmát a

Részletesebben

HORECA MARKETEX. A külső megfog, a belső megtart, a jó dekoráció HOZZÁLÁNCOL. www.horecamarketex.hu

HORECA MARKETEX. A külső megfog, a belső megtart, a jó dekoráció HOZZÁLÁNCOL. www.horecamarketex.hu HORECA MARKETEX A külső megfog, a belső megtart, a jó dekoráció HOZZÁLÁNCOL www.horecamarketex.hu A mosoly után a legfontosabb: munkatársai megjelenése Forma és munkaruházat Szakácsoktól a londinerekig

Részletesebben

Asztalok gyorsan, méretre

Asztalok gyorsan, méretre Asztalok gyorsan, méretre Bár a bútorüzletekben elég sokféle asztal közül lehet választani, ám a méretük adott, és a szín sem mindig passzol a meglévő berendezéshez. Akinek ettől eltérő az igénye, más

Részletesebben

Katalógus. www.nyakkendobirodalom.hu info@nyakkendobirodalom.hu -nyakkend k -sálak

Katalógus. www.nyakkendobirodalom.hu info@nyakkendobirodalom.hu -nyakkend k -sálak Katalógus www.ballagotarisznya.hu info@ballagotarisznya.hu -tarisznyák -avatószalagok -kit z k www.nyakkendobirodalom.hu info@nyakkendobirodalom.hu -nyakkend k -sálak Keressen minket bizalommal: Kele Kitti

Részletesebben

Függönyök. Bodor Éva jegyzete alapján készítette Friedrichné Irmai Tünde és Zubor Enikő

Függönyök. Bodor Éva jegyzete alapján készítette Friedrichné Irmai Tünde és Zubor Enikő Függönyök Bodor Éva jegyzete alapján készítette Friedrichné Irmai Tünde és Zubor Enikő https://www.youtube.com/watch?v=vl7kd6vz VAs https://www.youtube.com/watch?v=3ijvisvdc kk https://www.youtube.com/watch?v=j_ur5feit

Részletesebben

1799 Ft/m 2. Laminált padló. A hónap ajánlata: 5999, Ft / 2999, Ft / AZ ÖN SZAKÁRUHÁZA PADLÓRA, FALRA ÉS ABLAKRA

1799 Ft/m 2. Laminált padló. A hónap ajánlata: 5999, Ft / 2999, Ft / AZ ÖN SZAKÁRUHÁZA PADLÓRA, FALRA ÉS ABLAKRA AZ ÖN SZAKÁRUHÁZA PADLÓRA, FALRA ÉS ABLAKRA A hónap ajánlata: Laminált padló Nagy választék, német minőség, szuper árak! 2018. május 1-31. 2199,- 1799 Ft/ Olajozott fehér tölgy 7mm 31/AC3 Kockás piknik

Részletesebben

CSOGUMI.EU

CSOGUMI.EU KȮ. ZVETLENU.. L A GYÁRTÓTÓL CSOGUMI.EU sales@csogumi.eu GUMI BURKOLÓLAPOK közvetlenül a gyártótól Cégünk, a C.S.O Kereskedelmi és Gumifeldolgozó Kft újrahasznosított gumiburkolatok gyártásával foglalkozik.

Részletesebben

Műleírás. A műtárgy konzerválás előtti állapota

Műleírás. A műtárgy konzerválás előtti állapota 1 Műleírás A műtárgy adatai Megnevezés: Rátéthímzésű falikép (1 db) Származás: Spanyol 1600 körül Beszerzés: Rácz Vali ajándéka Méret: H: 284 cm, Sz: 58 cm. H: 289 cm, Sz: 56 cm Tulajdonos: Somogy Megyei

Részletesebben

Osztályozó, javító és különbözeti vizsgatematika Anyagismeret és textiltörténet tantárgyakból. Technikus képzés

Osztályozó, javító és különbözeti vizsgatematika Anyagismeret és textiltörténet tantárgyakból. Technikus képzés Osztályozó, javító és különbözeti vizsgatematika Anyagismeret és textiltörténet tantárgyakból A vizsgára vonatkozó szabályok: az anyagismeret osztályozó-, javító- és különbözeti vizsga szóbeli tételek

Részletesebben

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013. (III. 28.) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013. (III. 28.) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013. (III. 28.) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés azonosító száma és megnevezése 34 542 06 Női szabó Tájékoztató

Részletesebben

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (25/2017. (VIII. 31.) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (25/2017. (VIII. 31.) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (25/2017. (VIII. 31.) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 21 542 02 Textiltermék -összeállító

Részletesebben

2599 Ft / 2999 Ft / Ingyen függönyvarrás! AZ ÖN SZAKÁRUHÁZA SZÉP OTTHONT - JÓ ÁRON! PADLÓRA, FALRA ÉS ABLAKRA. Voile függöny 290 cm magasságban

2599 Ft / 2999 Ft / Ingyen függönyvarrás! AZ ÖN SZAKÁRUHÁZA SZÉP OTTHONT - JÓ ÁRON! PADLÓRA, FALRA ÉS ABLAKRA. Voile függöny 290 cm magasságban AZ ÖN SZAKÁRUHÁZA PADLÓRA, FALRA ÉS ABLAKRA 2599 Voile függöny 290 cm magasságban Keresztcsíkos fényáteresztő függöny 140 cm szélességben Ingyen függönyvarrás! A TTL-ben október 1-31. között vásárolt függönyét

Részletesebben

SZÁSZBEREK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT. 7/2000.(VIII.14.) sz. rendelete. a település jelképeiről és a jelképek használatáról I. FEJEZET.

SZÁSZBEREK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT. 7/2000.(VIII.14.) sz. rendelete. a település jelképeiről és a jelképek használatáról I. FEJEZET. SZÁSZBEREK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 7/2000.(VIII.14.) sz. rendelete a település jelképeiről és a jelképek használatáról Szászberek Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló többszörösen

Részletesebben

SZÉP OTTHONT - JÓ ÁRON! OKTÓBER

SZÉP OTTHONT - JÓ ÁRON! OKTÓBER FÜGGÖNYVARRÁS INGYEN! Október 1-31-ig! Ezt ne hagyja % ki! 4699,- 3499 Elegáns dekor függöny Keresztcsíkkal 140 cm szélességben 1999 -től Egyszínű fényáteresztő függöny Több színben 180 cm magastól www.ttl.hu

Részletesebben

nem vinil és nem is szônyeg, ez

nem vinil és nem is szônyeg, ez nem vinil és nem is szônyeg, ez A tartós, praktikus és vonzó padlóburkolat. Ha szônyegpadló, linóleum, vagy PVC alkalmazásán gondolkodik, van egy új, több elônyt nyújtó lehetôség. Ahol a hosszú élettartam,

Részletesebben

% % KIÁRUSÍTÁS TOP Ft/ 8999 Ft/ 1999 Ft/ SZUPER TÉLI SZÉP OTTHONT - JÓ ÁRON! FEBRUÁR MEGHOSSZABBÍTVA! AJÁNLAT ÁRAK 50% 55% 20% 29%

% % KIÁRUSÍTÁS TOP Ft/ 8999 Ft/ 1999 Ft/ SZUPER TÉLI SZÉP OTTHONT - JÓ ÁRON! FEBRUÁR MEGHOSSZABBÍTVA! AJÁNLAT ÁRAK 50% 55% 20% 29% AKCIÓS ÁRAK A TTL-BEN 2017 FEBRUÁR 1-28. TÉLI KIÁRUSÍTÁS TOP AJÁNLAT MEGHOSSZABBÍTVA! SZUPER ÁRAK 2499 Ft/ 50 Fényzáró dekorfüggöny virágmintával, 140 cm szélességben 3999,- 55 8999 Ft/ -tól Párnahuzat

Részletesebben

3999 Ft/ 2999 Ft/ 2499 Ft/ Ingyen függönyvarrás A TTL-ben november 1-30. között vásárolt függönyét ingyen megvarrjuk!

3999 Ft/ 2999 Ft/ 2499 Ft/ Ingyen függönyvarrás A TTL-ben november 1-30. között vásárolt függönyét ingyen megvarrjuk! AZ ÖN SZAKÁRUHÁZA PADLÓRA, FALRA ÉS ABLAKRA Keresztcsíkos dekor függöny 152 cm szélességben Ingyen függönyvarrás A TTL-ben november 1-30. között vásárolt függönyét ingyen megvarrjuk! 2999 Ft/ Sherli lapfüggöny

Részletesebben

Burkolat cseréje bontás nélkül Magic Floor modul PVC lapok alkalmazásával

Burkolat cseréje bontás nélkül Magic Floor modul PVC lapok alkalmazásával Burkolat cseréje bontás nélkül Magic Floor modul PVC lapok alkalmazásával +36309663268 Ha már nem szeretik a lakásban a járólapot, ha a járólap felülete megkopott, sokszor gyors és hatékony megoldást jelent

Részletesebben

Kábel-membrán szerkezetek

Kábel-membrán szerkezetek Kábel-membrán szerkezetek Ponyvaanyag Vegyipar, textilipar és műanyag feldolgozó ipar együttes fejlődésének eredménye a modern ponyvaanyag Két fő alkotóelem Textilbetét, a szilárdsági tulajdonságot biztosítja

Részletesebben

4999 Ft/ Ingyen függönyvarrás A TTL-ben október 1-31. között vásárolt függönyét ingyen megvarrjuk! AZ ÖN SZAKÁRUHÁZA SZÉP OTTHONT - JÓ ÁRON!

4999 Ft/ Ingyen függönyvarrás A TTL-ben október 1-31. között vásárolt függönyét ingyen megvarrjuk! AZ ÖN SZAKÁRUHÁZA SZÉP OTTHONT - JÓ ÁRON! AZ ÖN SZAKÁRUHÁZA PADLÓRA, FALRA ÉS ABLAKRA Ingyen függönyvarrás A TTL-ben október -3. között vásárolt függönyét ingyen megvarrjuk! 4999 Ft/ 47% 9499,- 7499,- 3999 Ft/ 47% Ringlis függöny 40x50 cm, nyomott

Részletesebben

Két úrasztalkendő restaurálása Csenger helytörténeti gyűjteményéből. Készítette: Tóth Ilona Csilla 2015.

Két úrasztalkendő restaurálása Csenger helytörténeti gyűjteményéből. Készítette: Tóth Ilona Csilla 2015. Két úrasztalkendő restaurálása Csenger helytörténeti gyűjteményéből Készítette: Tóth Ilona Csilla 2015. 1 I.A TÁRGYAK ÁLLAPOTFELMÉRÉSE, RESTAURÁLÁSI TERV A két úrasztalkendő a csengeri helytörténeti múzeum

Részletesebben

KÖNNYŰIPARI ALAPISMERETEK

KÖNNYŰIPARI ALAPISMERETEK Könnyűipari alapismeretek emelt szint 0611 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2006. május 18. KÖNNYŰIPARI ALAPISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI MINISZTÉRIUM 1. Milyen

Részletesebben

REDŐNYÖK, RELUXÁK, SZÚNYOGHÁLÓK, ABLAKPÁRKÁNYOK

REDŐNYÖK, RELUXÁK, SZÚNYOGHÁLÓK, ABLAKPÁRKÁNYOK REDŐNYÖK, RELUXÁK, SZÚNYOGHÁLÓK, ABLAKPÁRKÁNYOK katalógusa 2017 REDŐNY Műanyag redőny A külső tokos műanyag redőny az egyik legkeresettebb redőny, mivel ára igen kedvező. Szinte mindegyik nyílászáróra

Részletesebben

L 34/6 Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2005.2.8.

L 34/6 Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2005.2.8. L 34/6 Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2005.2.8. A BIZOTTSÁG 209/2005/EK RENDELETE (2005. február 7.) a Közösségben származás igazolása nélkül szabad forgalomba bocsátható textiltermékek jegyzékének megállapításáról

Részletesebben

A feladatsor első részében található 1 20-ig számozott vizsgakérdéseket ki kell nyomtatni, majd pontosan kettévágni. Ezek lesznek a húzótételek.

A feladatsor első részében található 1 20-ig számozott vizsgakérdéseket ki kell nyomtatni, majd pontosan kettévágni. Ezek lesznek a húzótételek. A vizsgafeladat ismertetése: A központilag összeállított szóbeli vizsga kérdései a következő témaköröket tartalmazzák: Növényi eredetű természetes szálasanyagok ismertetése, jellemző tulajdonságai, felhasználási

Részletesebben

Falra rakható terméskövek

Falra rakható terméskövek Falra rakható terméskövek Az árlistában szereplő árak a raklapon 1 sort tartalmaznak ahol "/sor" a mértékegység, mely kb. 0.9-1 m-t fed le a burkolandó felületen, függően a fuga szélességétől. "Malaga"

Részletesebben

Akció! -30. Lime székek. Fair Play fa székek. Színes székek

Akció! -30. Lime székek. Fair Play fa székek. Színes székek Akció! Vásároljon hihetetlenül kedvezményes áron egészen tavaszig csak a Fair Play-től! Ahogy ígértük ebben az évben is a lehető leghatékonyabban szeretnénk segíteni az Önök munkájukat. Rögtön az év elején

Részletesebben

KIÁRUSÍTÁS % % 2499 Ft/ 5999 Ft/ 3999 Ft/ 1999 Ft/ TOP SZUPER TÉLI SZÉP OTTHONT - JÓ ÁRON! FEBRUÁR AJÁNLAT ÁRAK MEGHOSSZABBÍTVA!

KIÁRUSÍTÁS % % 2499 Ft/ 5999 Ft/ 3999 Ft/ 1999 Ft/ TOP SZUPER TÉLI SZÉP OTTHONT - JÓ ÁRON! FEBRUÁR AJÁNLAT ÁRAK MEGHOSSZABBÍTVA! AKCIÓS ÁRAK A TTL-BEN 06 FERBRUÁR -9. TÉLI MEGHOSSZABBÍTVA! KIÁRUSÍTÁS AZ ÖN SZAKÁRUHÁZA - PADLÓRA, FALRA, ABLAKRA TOP AJÁNLAT SZUPER ÁRAK 50 3699,- 499 Ft/ 50 Párna nagy dekorpárna, zipzárral, bőr aplikációval

Részletesebben

KIÁRUSÍTÁS % % 2499 Ft/ 2999 Ft/ 899 Ft/ db TOP TÉLI SZUPER SZÉP OTTHONT - JÓ ÁRON! JANUÁR AJÁNLAT ÁRAK 50% 70% 41% 4999,- 5999,- 2999,-

KIÁRUSÍTÁS % % 2499 Ft/ 2999 Ft/ 899 Ft/ db TOP TÉLI SZUPER SZÉP OTTHONT - JÓ ÁRON! JANUÁR AJÁNLAT ÁRAK 50% 70% 41% 4999,- 5999,- 2999,- AKCIÓS ÁRAK A TTL-BEN 2017 JANUÁR 9-31. TÉLI KIÁRUSÍTÁS AZ ÖN SZAKÁRUHÁZA - PADLÓRA, FALRA, ABLAKRA TOP AJÁNLAT SZUPER ÁRAK 2499 Ft/ Dekor füles függöny nyomott virág mintával 140 x 245 cm Párna nagy dekorpárna,

Részletesebben

Foglalkozási napló. Férfiszabó

Foglalkozási napló. Férfiszabó Foglalkozási ló a 20 /20. tanévre Férfiszabó (OKJ száma: 34 542 04) szakma gyakorlati oktatásához. évfolyam A ló vezetéséért felelős: A ló megnyitásának dátuma: A ló lezárásának dátuma: Tanuló Tanulók

Részletesebben

Tapéta kezelési szimbólumok

Tapéta kezelési szimbólumok Tapéta kezelési szimbólumok A tapéták legfontosabb tulajdonságairól és kezelési utasításairól a gyártók különféle szimbólumokkal tájékoztatják a vásárlókat. Ezek segítségével szakszerűen felhelyezhetők

Részletesebben

Falra rakható terméskövek

Falra rakható terméskövek Falra rakható terméskövek 3-4cm magas vágott kövek A telephelyen kapható bármely kőből vágott 3-4cm magas változó hosszúságú felburkolásra alkalmas kövek: 10000 Ft/m 2 Bakonyi homokkő Bakonyi homokkő 1-3

Részletesebben

KoskiDekor Elegáns és stabil

KoskiDekor Elegáns és stabil Csak a fantázia szab határt... 2016/2. szám Belsőépítészeti tervezőknek, kivitelezőknek és bútorgyártóknak KoskiDekor Elegáns és stabil Dekoratív, mutatós nyír rétegelt lemez, színes, áttetsző, a fa erezetességét

Részletesebben

27/2012. (VIII. 27.) NGM rendelet (29/2016. (VIII. 26.) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelmény alapján.

27/2012. (VIII. 27.) NGM rendelet (29/2016. (VIII. 26.) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelmény alapján. 27/2012. (VIII. 27.) NGM rendelet (29/2016. (VIII. 26.) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelmény alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 54 542 02 Ruhaipari technikus

Részletesebben

31 582 19 0000 00 00 Üveges és képkeretező 4 Üveges és képkeretező 4

31 582 19 0000 00 00 Üveges és képkeretező 4 Üveges és képkeretező 4 A 10/007 (II. 7.) SzMM rendelettel módosított 1/006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Kereskedelmi és vállalkozási ismeretek

Kereskedelmi és vállalkozási ismeretek Kereskedelmi és vállalkozási ismeretek 1. A gazdasági tevékenység lényege és területei. A kereskedelem feladatai és formái. A kereskedelem szerepe és kapcsolatrendszere a nemzetgazdaságban. 2. A piac fogalma.

Részletesebben

Beépítési útmutató Enkagrid georácsokra

Beépítési útmutató Enkagrid georácsokra Enkagrid georácsokra Colbond Geosynthetics GmbH 1. Alkalmazási terület 2. Szállítás és tárolás 3. Altalaj előkészítés 4. Georács fektetése 5. Feltöltés készítése 6. Tömörítés, és tömörségellenörzés 7.

Részletesebben

TÁRGYLISTA Kisvárda Pap

TÁRGYLISTA Kisvárda Pap TÁRGYLISTA Kisvárda Pap Leltári szám Megnevezés Leírás Méret Kép J 2014.28.1 Ünnepi abrosz Kék és piros fonallal, keresztszemes technikával hímzett pamutosvászon abrosz. Körben virágsoros minta, közepén

Részletesebben

31 215 02 0010 31 08 Szőnyegszövő Népi kézműves

31 215 02 0010 31 08 Szőnyegszövő Népi kézműves /2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

A 27/2012. (VIII. 27.) NGM rendelet a 29/2016. (VIII. 26.) NGM rendelet által módosított szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012. (VIII. 27.) NGM rendelet a 29/2016. (VIII. 26.) NGM rendelet által módosított szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 27/2012. (VIII. 27.) NGM rendelet a 29/2016. (VIII. 26.) NGM rendelet által módosított szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés azonosítószáma és megnevezése 34 582 10 Szárazépítő Tájékoztató

Részletesebben

MELLÉKLET. a következőhöz: Javaslat Az Európai Parlament és a Tanács rendelete

MELLÉKLET. a következőhöz: Javaslat Az Európai Parlament és a Tanács rendelete EURÓPAI BIZOTTSÁG Strasbourg, 2014.3.11. COM(2014) 166 ANNEX 1 PART 6/11 MELLÉKLET a következőhöz: Javaslat Az Európai Parlament és a Tanács rendelete az Ukrajnából származó árukra vonatkozó vámok csökkentéséről

Részletesebben

MUNKAANYAG. Ács Ágnes Mária. A lakástextíliák fajtái. Szőnyegek. A követelménymodul megnevezése: Bútorok és lakástextiliák forgalmazása

MUNKAANYAG. Ács Ágnes Mária. A lakástextíliák fajtái. Szőnyegek. A követelménymodul megnevezése: Bútorok és lakástextiliák forgalmazása Ács Ágnes Mária A lakástextíliák fajtái. Szőnyegek A követelménymodul megnevezése: Bútorok és lakástextiliák forgalmazása A követelménymodul száma: 0006-06 A tartalomelem azonosító száma és célcsoportja:

Részletesebben

1. KOVÁCSOLTVAS KERÍTÉS ÁRLISTA

1. KOVÁCSOLTVAS KERÍTÉS ÁRLISTA 1. KOVÁCSOLTVAS KERÍTÉS ÁRLISTA Az ár nettó ár, telephelyi átadásra vonatkozik, zárbetétet, zárszerkezetet, nyitómotort és felületkezelést nem tartalmaz. A felfogató-rögzítő szerelvények árait tartalmazza.

Részletesebben

belül fut a biztonság érdekében. felsô panelen vagy áthidalón rögzített gumitömítés a tömítéssel ellátott szekciók csatlakozása

belül fut a biztonság érdekében. felsô panelen vagy áthidalón rögzített gumitömítés a tömítéssel ellátott szekciók csatlakozása Hôszigetelés mindenek felett Az Eurokapu kiváló minôségû, hôszigetelt acél panelekbôl készül az Ön igénye szerint, mely négyoldali gumitömítéssel biztosítja a légmentes zárást. A panelek ujjbecsípôdés

Részletesebben

TEGOSOLAR ALKALMAZÁSTECHNIKAI ÚTMUTATÓ

TEGOSOLAR ALKALMAZÁSTECHNIKAI ÚTMUTATÓ TEGOSOLAR ALKALMAZÁSTECHNIKAI ÚTMUTATÓ Alap-tudnivalók A Tegosolar zsindelyek hatékonysága akkor maximális, ha déli tájolásúak. Vagyis válasszuk ki azt, vagy azokat a tetősíkokat, amelyek megfelelnek ennek

Részletesebben

Ruházat alapanyagai. Bodor Éva jegyzete alapján összeállította Friedrichné Irmai Tünde

Ruházat alapanyagai. Bodor Éva jegyzete alapján összeállította Friedrichné Irmai Tünde Ruházat alapanyagai Bodor Éva jegyzete alapján összeállította Friedrichné Irmai Tünde A ruházat alapanyagai A ruházat főként textil alapanyagokból áll, de néha bőrt, műbőrt, szőrmét is használhatnak erre

Részletesebben

Gyékényes Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2003. (XI. 26.) Ökr. számú rendelete

Gyékényes Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2003. (XI. 26.) Ökr. számú rendelete Gyékényes Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2003. (XI. 26.) Ökr. számú rendelete A helyi címer és zászló alapításáról és használatának rendjéről Gyékényes Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

2999 Ft / 4999 Ft / Árnyékolás AZ ÖN SZAKÁRUHÁZA SZÉP OTTHONT - JÓ ÁRON! MÁRCIUS. Egyedi akció PADLÓRA, FALRA ÉS ABLAKRA

2999 Ft / 4999 Ft / Árnyékolás AZ ÖN SZAKÁRUHÁZA SZÉP OTTHONT - JÓ ÁRON! MÁRCIUS. Egyedi akció PADLÓRA, FALRA ÉS ABLAKRA AZ ÖN SZAKÁRUHÁZA PADLÓRA, FALRA ÉS ABLAKRA Dekor függöny keresztcsíkkal 150 cm szélességben 6999,- 5999,- 6999,- 3799 Ft / Fényáteresztő függöny nyomott virágmintával 290 cm magas >> 2017 március 1-től

Részletesebben

VÁLTOZÓ 1+1+1+1 VÁLTOZÓ

VÁLTOZÓ 1+1+1+1 VÁLTOZÓ FORMLINER Fa mintázat Típus 001 4000x100 mm 90 85 Típus 002 90 100 Típus 00 4000x1250 mm 1 50 2 Fa mintázat Típus 004 4000x1250 mm 90 50 Típus 005 4000x100 mm 1 100 Típus 006 4000x100 mm 1+1+1+1 Fa mintázat

Részletesebben

KÖNNYŰIPARI ALAPISMERETEK

KÖNNYŰIPARI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2014. május 20. KÖNNYŰIPARI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2014. május 20. 8:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati EMBERI ERŐFORRÁSOK

Részletesebben

XI. ÁRUOSZTÁLY (5001-6310) TEXTILIPARI ALAPANYAGOK ÉS TEXTILÁRUK

XI. ÁRUOSZTÁLY (5001-6310) TEXTILIPARI ALAPANYAGOK ÉS TEXTILÁRUK Megjegyzések XI. ÁRUOSZTÁLY (51-63) TEXTILIPARI ALAPANYAGOK ÉS TEXTILÁRUK (1) Nem tartozik ide: a) sörte és az állati szőr, seprű, kefe vagy ecset előállítására (0502 vtsz.); lószőr és lószőrhulladék (0503

Részletesebben

Falra rakható terméskövek

Falra rakható terméskövek Falra rakható terméskövek homlokzatburkolat.hu Az árlistában szereplő árak a raklapon 1 sort tartalmaznak ahol "/sor" a mértékegység, mely kb. 0.9-1 nm2-t fed le a burkolandó felületen, függően a fuga

Részletesebben

MŰSZAKI ADATLAP. Alkalmazások / Felhasználási területek. Tárolás / Feldolgozás. Minőségi jellemzők / Műszaki adatok EGGER EUROSPAN MUNKALAPOK TÁROLÁS

MŰSZAKI ADATLAP. Alkalmazások / Felhasználási területek. Tárolás / Feldolgozás. Minőségi jellemzők / Műszaki adatok EGGER EUROSPAN MUNKALAPOK TÁROLÁS MŰSZAKI ADATLAP EGGER EUROSPAN MUNKALAPOK Az EGGER EUROSPAN munkalapok kombinált elemek, melyek mind a felületükön, mind az éleiken dekoratív ekkel - varrat nélkül - borított EUROSPAN E1 nyers forgácslapokból

Részletesebben

KARTONPALLET papír raklap. Az ideális raklap a legjobb áron

KARTONPALLET papír raklap. Az ideális raklap a legjobb áron KARTONPALLET papír raklap Az ideális raklap a legjobb áron általános termékek Erősített raklapok Szabvány méretű raklapok Keretek Raklap láb Könnyített raklapok Koncepció KARTONPALLET méretpontos, egyedi,

Részletesebben

Knitting mill MAXI kötıgép használati leírás. A kötımalom tartozékai:

Knitting mill MAXI kötıgép használati leírás. A kötımalom tartozékai: Knitting mill MAXI kötıgép használata A kötımalom tartozékai: A: Maxi kötımalom B: Tekerı C: Kötımód-kapcsoló D: Fonalvezetı E: Fonalfeszítı F: Fogantyú G: Mőanyag tő H: Lábak Összeszerelés: 1. : Tegye

Részletesebben

Asztalterítő fűrészfogas csillaggal

Asztalterítő fűrészfogas csillaggal Asztalterítő fűrészfogas csillaggal Patchwork Design 2016. www.szilvifoltvarras.hu Ez a PDF sablon személyes használatra készült. Tilos megosztani, másolni vagy feltölteni bármilyen weboldalra. A sablonok

Részletesebben

A 12/2013 (II. 8.) NGM rendelettel módosított 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 12/2013 (II. 8.) NGM rendelettel módosított 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 12/2013 (II. 8.) NGM rendelettel módosított 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 34 582 10 Szárazépítő Tájékoztató A vizsgázó

Részletesebben

Bevasalható vlies (vetex) közbélések

Bevasalható vlies (vetex) közbélések Bevasalható közbélések, 1071. Budapest Dembinszky u. 10. Bevasalható vlies (vetex) közbélések Cikkszám Szín Szél Jellemző Felhasználási javaslat PA=poliamid PES=poliészter VIS=viszkóz VL-311/2 VL-211/1

Részletesebben

MUNKAANYAG. Jancsó Ágnes. Díszpárnák készítése. A követelménymodul megnevezése: Lakástextíliák készítése

MUNKAANYAG. Jancsó Ágnes. Díszpárnák készítése. A követelménymodul megnevezése: Lakástextíliák készítése Jancsó Ágnes Díszpárnák készítése A követelménymodul megnevezése: Lakástextíliák készítése A követelménymodul száma: 1325-06 A tartalomelem azonosító száma és célcsoportja: SzT-016-30 DÍSZPÁRNÁK KÉSZÍTÉSE

Részletesebben

1.690.-Ft. 1.090.-Ft. 990.-Ft. Nálunk már tombolnak az idei tavaszi trendek! /db-tól. kika - a lakberendezési ötletek sztárja! 30 x 50 cm.

1.690.-Ft. 1.090.-Ft. 990.-Ft. Nálunk már tombolnak az idei tavaszi trendek! /db-tól. kika - a lakberendezési ötletek sztárja! 30 x 50 cm. Nálunk már tombolnak az idei tavaszi trendek! kika - a lakberendezési ötletek sztárja! "Multi" virágos díszpárna méretben, huzat: 100% pamut, töltet: 100% PES, 40 x 40 cm, ára:.990,- (177841, -).490.-Ft

Részletesebben

speciális textília igényei Technológia és innováció a standard megoldásokon túl

speciális textília igényei Technológia és innováció a standard megoldásokon túl A Horecaszektor speciális textília igényei Technológia és innováció a standard megoldásokon túl Lakástextilek a mindennapokban és a Horecaszektorban Különbségek a lakossági és a Horecaszektor igényei között:

Részletesebben

2499 Ft/ Ingyen szonyegszegés A TTL-ben szeptember 1-30. között vásárolt szőnyegét ingyen beszegjük! AZ ÖN SZAKÁRUHÁZA SZÉP OTTHONT - JÓ ÁRON!

2499 Ft/ Ingyen szonyegszegés A TTL-ben szeptember 1-30. között vásárolt szőnyegét ingyen beszegjük! AZ ÖN SZAKÁRUHÁZA SZÉP OTTHONT - JÓ ÁRON! AZ ÖN SZAKÁRUHÁZA PADLÓRA, FALRA ÉS ABLAKRA Ezt ne hagyja ki! Ingyen szonyegszegés A TTL-ben szeptember 1-30. között vásárolt szőnyegét ingyen beszegjük! 2999 Ft/ 2499,- fm 20% Corrido futószőnyeg 67 cm

Részletesebben

b) Ismertesse a len és a kender feldolgozásának menetét, és sorolja fel ezek szakmai hagyományait!

b) Ismertesse a len és a kender feldolgozásának menetét, és sorolja fel ezek szakmai hagyományait! 1. tétel a) Ismertesse a fonás fejlődését! Sorolja fel a fonás műveletének legfontosabb fázisait! b) Ismertesse a len és a kender feldolgozásának menetét, és sorolja fel ezek szakmai hagyományait! c) Ismertesse

Részletesebben

KATALÓGUS 2017 Márkás reklámtextil ADLER

KATALÓGUS 2017 Márkás reklámtextil ADLER KATALÓGUS 27 Márkás reklámtextil ADLER A MALFINIRŐL Minőségi anyagok, odafigyelés a részletekre, elegancia. Ez jellemzi a MALFINI luxus kollekció tagjait, amelynek köszönhetően már 5 éve elnyertük legigényesebb

Részletesebben

Technikai adatlap - ABS UNI színek

Technikai adatlap - ABS UNI színek Technikai adatlap - ABS UNI színek Az abs élzárók magas minőségű termoplasztikus, maximálisan ellenálló és hőálló műanyagból gyártott ABS élzárók (acrylonitrile butadiene styrene) Előnyei: Színtartóak,

Részletesebben

SZÁLLÍTÓI TELJESÍTMÉNY NYILATKOZAT

SZÁLLÍTÓI TELJESÍTMÉNY NYILATKOZAT H SZÁLLÍTÓI TELJESÍTMÉNY NYILATKOZAT Gyártás helye Gyártás időpontja FabroStone Kft 7030 Paks Kölesdi út 50 lásd jobb felső sarokban A termék előállításánál felhasznált anyagok és szállításának jegyzőkönyvei

Részletesebben

Szíjgyártó-nyerges szakmai ismeretek. 1. Ismertesse a szíjgyártó-nyerges termékek csoportosításának szempontjait, tárgyi egységeit és tárgyait!

Szíjgyártó-nyerges szakmai ismeretek. 1. Ismertesse a szíjgyártó-nyerges termékek csoportosításának szempontjait, tárgyi egységeit és tárgyait! Szíjgyártó-nyerges szakmai ismeretek 1. Ismertesse a szíjgyártó-nyerges termékek csoportosításának szempontjait, tárgyi egységeit és tárgyait! 2. Határozza meg a szíjgyártó-nyerges tárgyak, tárgy-együttesek

Részletesebben

Kiváló minőségű ragasztott kötés létrehozásának feltételei

Kiváló minőségű ragasztott kötés létrehozásának feltételei AKTUALITÁSOK A FARAGASZTÁSBAN Kiváló minőségű ragasztott kötés létrehozásának feltételei Dr. habil Csiha Csilla tanszékvezető, egyetemi docens Sopron 2014 szeptember 11. Faanyagok ragasztása a faipari

Részletesebben

módszerrel kerül fel. Ezt követően az ajtó összes tartozéka, kilincs, zár, zsanérok, küszöb visszakerül a helyére, mégpedig beállítást követően.

módszerrel kerül fel. Ezt követően az ajtó összes tartozéka, kilincs, zár, zsanérok, küszöb visszakerül a helyére, mégpedig beállítást követően. Ajtók felújítása Az ajtók a mai korszerű igényeknek megfelelően nagy formai változáson mentek át. A sima lakótelepi lakások beltéri ajtóit is igényesebb külsőbe lehet öltöztetni, de a régi építésű lakások

Részletesebben

KÖNNYŰIPARI ALAPISMERETEK

KÖNNYŰIPARI ALAPISMERETEK Könnyűipari alapismeretek emelt szint 0811 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2010. május 14. KÖNNYŰIPARI ALAPISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM

Részletesebben

KARÁCSONYI ÜNNEPVÁRÓ AJTÓDÍSZ. copyright www.fonalshop.hu oldal 1

KARÁCSONYI ÜNNEPVÁRÓ AJTÓDÍSZ. copyright www.fonalshop.hu oldal 1 KARÁCSONYI ÜNNEPVÁRÓ AJTÓDÍSZ copyright www.fonalshop.hu oldal 1 Méret: - angyal: 26 x 32 cm - koszorú: 23 cm Hozzávalók: - 300 gr fehér Zpagetti fonal - 300 gr zöld Zpagetti fonal - 10.0 mm-es Hoooked

Részletesebben

Rigitone Air RIGITONE

Rigitone Air RIGITONE A Rigitone Air perforált építőlemezek legfőbb jellemzője az esztétikus megjelenés és ezzel párhuzamosan a kiváló hangelnyelő tulajdonság. A termékcsalád tizenkét különböző mintázattal készül, tízféle kör

Részletesebben