Hegyközcsatár község hírlapja VIII. Évf. 5. szám, Május

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Hegyközcsatár község hírlapja 2014. VIII. Évf. 5. szám, Május"

Átírás

1 Hegyközcsatár község hírlapja VIII. Évf. 5. szám, Május

2 Mi a választások tétje? AZ RMDSZ ÜZENETEI A MOZGÓSÍTÁS IDŐSZAKÁBAN Május 25-én a tét nagy, a választás egyértelmű. Vagy ott leszünk Európában, és Uniós eszközökkel védhetjük meg közösségünket vagy kimaradunk, és itthon is meggyengül az erőnk, veszélybe kerül a biztonságunk. Miért kell szavaznunk május 25-én? Mert az erős erdélyi magyar képviselettel jobban tudunk küzdeni az érdekeinkért, és jobban tudjuk képviselni értékeinket Brüsszelben. Más nem teszi ezt helyettünk. Mert annyian vagyunk, ahányan szavazunk. Ismét meg kell mutatnunk ország-világnak, hogy Erdélyben egy életerős magyar közösség él. Mert közösségünk védelmében használhatjuk az uniós eszközöket és szabályozásokat is. Mert gazdáinknak és vállalkozóinknak támogatásra van szükségük, hogy még több uniós forráshoz jussanak. Mi történik, ha nem megyünk el szavazni? Mások szavaznak helyettünk, és csak román képviselők jutnak el Brüsszelbe. Ők sem itthon, sem Európában nem képviselik az erdélyi magyarok érdekeit. Itthon is meggyengül a magyarság ereje, és veszélybe kerül közösségünk biztonsága. Miért van szükségünk Európára? A közvetlen szomszédságunkban véres etnikai konfliktus bontakozik ki. Az ukrajnai események bizonyítják: a térségben még semmi sem dőlt el végérvényesen, a történelem nem visszafordíthatatlan, etnikai konfliktusok bármikor kirobbanhatnak. Az elmúlt évtizedekben az Európai Unió békét és viszonylagos jólétet biztosított a tagállamok, a nemzetek, a nemzetiségek számára. Az Európai Uniónak, Brüsszelnek, a nyugati világnak, az Amerikai Egyesült Államoknak most is óriási a felelőssége, hiszen mindenki tőlük várja a megoldást, az emberek Nyugat felé tekintenek. Mi, erdélyi magyarok, az RMDSZ is következetesen azt képviseltük, és most is határozottan úgy gondoljuk, hogy Európának feladata és felelőssége az etnikai konfliktusok rendezése, megelőzése. Azért is kell ott lennünk az Európai Parlamentben, hogy nemzetközi szövetségeseket találjunk a magyar ügyhöz. Mi múlik az erdélyi magyar szavazatokon? Rajtunk is múlik, hogy ne csökkenjen a magyar nemzet képviselőinek száma. Csak erős képviselettel és egységes fellépéssel tudjuk megvédeni az erdélyi és a Kárpát-medencei magyar közösséget. Mit kell tudni a szavazásról? Május 25-én nem szükséges állandó lakhelyén tartózkodnia ahhoz, hogy voksolhasson. Románia területén bárhol szavazhat! De ha állandó lakhelyén tartózkodik, a lakcíme szerinti szavazókörzetnél kell jelentkeznie. A kettős állampolgárok állandó lakhelyük szerint szavazhatnak: amennyiben állandó lakhelye Romániában van, kizárólag romániai listára szavazhat. Minden állampolgár csak egyszer élhet szavazati jogával. A többszörös szavazás bűncselekménynek minősül! Forrás:

3 Hegyközcsatárban kampányolt Antal Lóránt Antal Lóránt, az RMDSZ és a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) európai parlamenti képviselőjelöltje április 30-án, szerda délután Hegyközcsatárban találkozott a választókkal. A képviselőjelölt a település utcáit járva hosszasan elbeszélgetett az emberek mindennapos dolgairól, megélhetési lehetősségeikről arra biztatva mindenkit, hogy május 25-én mindenképp menjenek el és szavazzanak az RMDSZ európai parlamenti képviselőjelöltjeire biztosítva ez által a magyar képviseletet az Európai Unió Parlamentjében. A nagyon népszerű fiatalembert hamar szívükbe zárták a csatáriak, hiszen mindenkihez volt egy kedves szava, akár fiatal akár idősebb volt az illető, de egy igazi csatári kisüstipálinka kóstolást is elfogadott. Az egyik utcában lakó idősebb házaspár boldogan fogott kezet az európai parlamenti képviselőjelölttel, hiszen a beszéd akcentusából hamar kiderült, hogy tulajdonképpen földiek találkoztak ma itt Hegyközcsatárban, akik huszonöt éve hagyták el a székelyhont ide költözve a jobb megélhetés reményében. Antal Lóránt kérdésünkre elmondta, hogy az ő kampánya tulajdonképpen nem a vitákról, a politikusokról vagy az európai intézmények működéséről, de még csak nem is a saját kampányáról szól, hanem a sikeres fiatalokról, hiszen a Magyar Ifjúsági Értekezlet felkérésére, az ifjúsági mozgalmat képviselem az RMDSZ európai parlamenti jelöltlistáján. Azért vállaltam a jelölést, mert hiszek az erdélyi magyar fiatalokban. Hiszem, hogy vannak olyan fiatalok, akik megcáfolják a velük szemben megfogalmazott előítéleteket. Nekünk kötelességünk felhívni rájuk a figyelmet, meg kell hallgatnunk, és hallatnunk kell hangjukat, meg kell mutatnunk történeteiket. a fiatalok folyamatosan elvárásokkal és kritikával szembesülnek, nem a fiatalok a hibásak azért, mert a politika nem tudja megszólítani őket. Igenis, a fiataloknak vannak céljaik, saját maguk és közösségük számára egyaránt. A fiataloknak arra van szükségük, hogy bátorítsuk őket, hogy erősítsük önbizalmukat. Ne a hibát keressük bennük, hanem a jót találjuk meg! Ne a saját akaratunkat, céljainkat erőltessük rájuk, hanem legyünk kíváncsiak arra, hogy ők valójában mit akarnak, és ebben segítsünk nekik! mondta a képviselőjelölt. Antal Lóránt kampánykaravánjának tagjai egytől egyig fiatalokból tevődik össze, akiknek meg sem kottyant a napi kilométeres gyaloglás, hiszen Hegyközpályi községből érkezve Hegyközcsatárba, majd folytatva kampányútjukat Szentjobb községbe.

4 I. Hegyközi Ifjúsági Találkozó Annak ellenére, hogy ez volt az első ifjúsági találkozó a Hegyközben nagy sikernek örvendett, úgy az ifjak, gyerekek, mint a szülők, nagyszülők körében, május 3-án, szombaton a hegyköztótteleki erdészháznál, ahol bográcsgulyás jegyet is lehetett igényelni, hiszen kilenc csapat nevezett be a versenyre, összesen több mint háromszáz liter ételt készítettek erre az alkalomra. A szép időjárás kedvezett úgy a szervezőknek, a Csatári Ifjak Szövetsége és a 12. Szent Ágoston cserkészcsapat tagjai, mint a résztvevőknek, hiszen kellemes tavaszias időjárás jellemezte ezt a különleges napot. Vitályos Barna Hegyközcsatár község polgármestere mindenben támogatta a mai nagyszerűre sikerült rendezvényt úgy erkölcsileg, mint anyagilag, hiszen a községi RMDSZ szlogenje, bízni a fiatalokban, azok képességeikben, meghallgatni és segíteni őket elképzeléseik megvalósításában, Hegyközcsatár jövője nagyban függ a mai és az elkövetkezendő fiatal generáció szülőföld iránti szeretetéről és a szülőföldön való maradástól. Mindent meg kell tegyünk annak érdekében, hogy a fiatalok itthon maradjanak és itthon jól érezhessék magukat! A szervezésben és rendezésben az ifjak felnőtteket lepipáló összhangban tették a dolgukat szervezetten, hiszen mindenki tudta mi a feladata az erdészház és környékét a rend és a tisztaság messze felül múlta az ilyen és hasonló rendezvényeken megszokott látványt. Akik mindezt összefogták, és kézben tartották Nagy Sándor a CSATISZ és a Hegyközcsatár községi RMDSZ elnöke, Farkas András plébános a 12. Szent Ágoston Cserkészcsapat parancsnoka, Lakatos Norbert az RMDSZ hegyközcsatári szervezetének elnöke, cserkészparancsnok helyettes. Az ifjúsági szövetség és a cserkészcsapat tagjai vezették és felügyelték a gyerekek és ifjak tevékenységeit, hiszen az első egy tájékozódási verseny volt az erdészház környékén hét csapat részvételével, párhuzamosan a sátrakban rajzoltak, festettek, gyöngyöt fűztek, gipszfigurákat színeztek, de volt arcfestés, gólyalábon járás, csoportos síléces gyaloglás, mindent megtettek annak érdekében, hogy a jelenlévő több mint kétszáz gyerek, fiatal jól érezze magát. Kilenc csapat nevezett be a bográcsfőző versenybe. Az I. Hegyközi Ifjúsági Találkozó híre a megyénkben kampánykörúton lévő Vincze Lórántot az RMDSZ európai képviselőjelöltjének érdeklődését is felkeltette, hiszen a Fekete Körös völgyébe igyekvő politikus egy kis kitérőt téve ellátogatott Hegyköztóttelekre is ahol köszöntötte a cserkészeket és a jelenlévőket.

5 Sikeres volt az idei Hegyközi Majális A hideg, zord időjárás nem volt akadálya annak, hogy a hegyköztótteleki erdészházhoz kilátogatók jól érezhessék magukat a már évek óta hagyománnyá vált Hegyközi majálison Mint minden évben az idén is beleszólt a Hegyközi Majális programjába az időjárás. Idén a zord, hideg márciusi időjárás jellemezte a május 4 - én, vasárnap jól megszervezett hegyköztótteleki erdészház környéki rendezvényt. Már az 1950-es évektől rendeznek majálist Hegyközcsatár községben. Abban a korszakban az Ágoston kútnál, ahol kristálytiszta, forrásvíz van még ma is, igaz elhanyagolt állapotban, fillegória, fapadok asztalok álltak a vendégek rendelkezésére. A munka ünnepén az idelátogatók az erdő közepén, nagy füves területen pokrócokat terítettek le, kipakolták enni - innivalót, a fillegória mellett szólt a siteri rézbanda, sült a miccs, korsóban mérték a jó hideg sört. Mivel akkoriban is gyakori volt az eső május elején, a négy kilométeres földút hamar elázott, ami abban az időben nem volt olyan nagy baj, mivel traktorral, szekérrel mentek az emberek, így könnyen visszajutottak a faluba, még a sárban is. A személygépkocsik elszaporodásával, nagy eső után, sok leragadt a sárba. Nos éppen ezért döntöttek úgy szervezők az ezred forduló tájékán, hogy áthelyezik a rendezvényt a tótteleki erdészházhoz, mivel itt sokkal jobb az infrastruktúra az aszfaltos úttól pár száz méteren kövezett út vezet az erdészházig, ahol festői környezet várja az idelátogató vendéget. Itt már van áramellátás, színpadi műsorokat mutathatunk be szabadtéren, mert működik a hang és fénytechnika. Szivattyúval van megoldva az ivóvízellátás, tudtuk meg Tóth Gyula alpolgármestertől és a szervezőktől. Az előzetes műsortervből már tudni lehetett, hogy a rendezvényre kilátogatók csak jól érezhetik magukat. A hűvös, erős, szinte késő télies időjárás miatt nem léptek fel a hegyközcsatári mazsorettek, így elmaradt a kora délutánra tervezett műsoruk, de megérkezett a hegyköztótteleki színpadra Nagy-Kristófi Dániel és Veres László, akik egy nagyszínvonalú zenei szórakoztató műsorral mulattatták a jelenlévőket. Ők visszajáró előadók a Hegyközben most, is mint mindig a repertuárjukat teletűzdelték a jól ismert slágerekkel. Mindenki meglepetésére egy igazi mentalista lépett a színpadra a nagyváradi Kriptó, aki bevonva a közönséget olyan mutatványokkal kápráztatta el a jelenlévőket, hogy sokan nem akartak hinni a szemüknek. Nagy érdeklődéssel várta a közönség Mohácsi Brigitta koncertjét, aki az elmúlt hetekben debütált Magyarországon a Nóta TV-ben. Elmondása szerint az új kollégák nagyon kedvesen fogadták, nem vetélytársként, hanem partnerként kezelték a felvételek alatt, amelyen nagyon jól érezte magát. Az erdészház mellett felállított színpad környéke zsúfolásig megtelt kedvelőivel. A művésznő nagy meglepetésre ez alkalommal táncosai nélkül lépett fel, amely jobban kihangsúlyozta egyéniségét, jobban érvényesült dalainak tánclépéses kivitelezései. Mindenki számára nagy meglepetés volt vadonatúj dalainak mulatós stílusa, dalban fejezve ki a párja és családja iránti szeretetét. Szűnni nem akaró tapssal jutalmazták Bihar megye sztárját, aki többször is visszajött még egy dal erejéig. A Hegyköz kedvence a helyi születésű Kurucz Anita énekes táncosaival ismét hozta a tőle már megszokott színvonalat, sokan voltak a színpad körül előadása alatt. A szervezők ezúttal mondanak köszönetet a támogatóknak, hiszen nélkülük nem jöhetett volna létre a rendezvény: Vitályos Barna polgármester, Juhász Csaba vállalkozó, Iványi Ilona, ifj. Fekete Gábor vállalkozó, id. Fekete Gábor sofőr, Diákokért Egyesület, Ferences Nővérek, Kis Albert plébános, Debreczeni Sándor vállalkozó.

6 Tóth Gyula Hegyközcsatár alpolgármestere és Szabó József a Bihar megyei RMDSZ ügyvezető alelnöke rendezvényzáró beszédjükben köszönték meg a lelkes közönség jelenlétét ebben a hűvös időben is arra kérve mindenkit, hogy május 25-én mindenképp menjenek el szavazni és adják voksukat az RMDSZ európai uniós képviselőjelöltjeikre, hiszen nagy szükség van Brüsszelben a magyar érdekképviseletre, akik kiállnak a romániai magyarságot érintő problémák megoldásában. Az est fénypontja és sztárvendége a magyar mulatószene egyik kiemelkedő egyénisége Nótár Mary volt aki Magyarországról érkezett a Hegyközbe. A művésznő a közönséget is bevonta műsorába, hiszen a közönség soraiból hárman is színpadra léphettek és táncolhattak az előadóval az ismert slágerekre. Ismét volt szabadtéri diszkó, amely hétfő reggelig tartott Dj Odi & Mc Alex közreműködésével. Az egész rendezvény lebonyolításában nagy szerepe volt a hegyközcsatári ifjúsági szervezetnek a CSATISZ nak és a csatári 12. Szent Ágoston Cserkészcsapatnak, a községi RMDSZ szervezetnek a Polgármesteri Hivatal alkalmazottainak, vállalkozóknak és magán személyeknek, akik nélkül nem érezhettük volna ilyen jól magunkat. Az édesanyákat ünnepelték a Hegyköz templomaiban Ünnepi virágokkal díszítve kezdődött vasárnap, május 5-én az Istentisztelet (Siterben május 11-én), Szentmise a Hegyköz templomaiban, hiszen május első vasárnapja az Anyák napja. Az anyák napja világszerte megünnepelt nap, amelyen az anyaságról emlékezünk meg. Különböző országokban más - más módon ünnepelik, nálunk május első vasárnapján. Ezen a napon az emberek nagy többsége megpróbálja a lehetetlent: megköszönni az édesanyáknak önzetlenségüket, áldozathozatalukat. Olyan ünnep ez, amelyet nem lehet elsöpörni, értéke túlnő mindenféle társadalmi konvención. A gyerekek egy nagyon szép zenés-verses összeállítással kedveskedtek a jelenlévő szülőknek, nagymamáknak a gyülekezetnek. A sok szép vers és ének könnyeket fakasztott az édesanyák, nagyik szemében, de a szeretett gyermekek is megkönnyezték egyik másik szívhez szóló vers sorait, utána boldogan osztották ki a gyülekezet nő tagjainak a már előre elkészített gyönyörű virágokat.

7 Földet eladók figyelmébe Változtak a kültelek eladási szabályai, emlékeztetett a Bihar Megyei Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Igazgatóság (DADR). A 2014/7 számú törvény márciusban jelent meg a Hivatalos Közlönyben, ennek előírásai szerint a mezőgazdasági, a honvédelmi és a kulturális minisztérium biztosítja a kültelkek eladásával kapcsolatos szabályzás alkalmazását, az önkormányzatokkal és a polgármesteri hivatalokkal együttműködésben. A külteleknek minősített földek adásvételekor az eladónak nyilvántartásba kell vétetni egy kérvényt annak a településnek a polgármesteri hivatalnál, ahol az eladandó kültelek található. A kérvény az eladási ajánlat kifüggesztéséhez szükséges, hogy az ajánlatról tudomást szerezhessenek az elővásárlási joggal bírók. A kérvényhez mellékelni kell az eladási ajánlatot, illetve a törvény alkalmazási normáiban előírt igazoló iratokat. A kérvény beérkezésétől számított egy munkanapon belül az illetékes polgármesteri hivatalnak 30 napra ki kell függesztenie a székhelyén az ajánlatot, és három napon belül köteles a mezőgazdasági izgatósághoz küldeni egy iratcsomót, mely a kérvény és az eladási ajánlat másolatát, valamint a lehetséges elővásárlók listáját tartalmazza. Az elővásárlási joggal rendelkezőknek (társtulajdonosok, árendások, szomszéd telkek tulajdonosai és a román állam) harminc napon belül írásban kell jelezniük elővásárlási szándékukat, közölniük kell az eladóval, hogy elfogadják az ajánlatot, és nyilvántartásba kell vétetniük magukat az illetékes polgármesteri hivatalnál. Amennyiben harminc napon belül senki sem jelzi elővásárlási szándékát, úgy a terület szabadon eladható a törvényes előírások szerint. Az eladó az adásvételről írásban kell értesítse a polgármesteri hivatalt. Amennyiben a földet az eredeti ajánlatban megjelöltnél olcsóbban vagy előnyösebb feltételek mellett adja el, az adásvétel semmisé válik. Az adásvételi szerződés megkötéséhez szükséges jóváhagyást harminc hektárig a mezőgazdasági igazgatóság, harminc hektárnál nagyobb terület esetén az agrárminisztérium adja meg. A mezőgazdasági tárca és a megyei agrárigazgatóságok biztosítják az adásvételi ajánlatok közzétételét saját honlapjukon, ellenőrzik az elővásárlási jog gyakorlását, valamint azt, hogy a lehetséges vásárló megfelel-e a törvényes feltételeknek, és kiadják az adásvételi szerződés megkötéséhez szükséges jóváhagyást. Az említett intézmények hozzák létre és kezelik a kültelkek adatbázisát, illetve megállapítják a kihágásokat és kiszabják a törvény által meghatározott büntetéseket. Kihágásnak számít az archeológiai lelőhelyet magába foglaló terület eladása a kulturális minisztérium engedélye nélkül, kültelkek eladása a honvédelmi minisztérium speciális engedélye (ha arra szükség van) nélkül, vagy a kültelkek eladása a mezőgazdasági minisztérium engedélye nélkül. Az említettek miatt ötvenezer és százezer lej közötti pénzbírság szabható ki, illetve érvényét veszti az adásvételi szerződés is. Forrás:

8 MESEMONDÓ VERSENY HEGYKÖZCSATÁRBAN Második alkalommal szerveztünk versenyt "Elek apó unokái" címmel Hegyközcsatárban. Tavaly rajztudásukat mutatták be egy rajzverseny keretében a gyermekek Benedek Elek meséi alapján. Az idén 66 kisdiák vett részt Benedek Elek meséiből kijelölt mesék alapján egy mesevetélkedőn Szalárd, Szentjobb, Tamási, Félegyháza, Hegyközújlak, Hegyközpályi, a nagyváradi 11-es Iskola, Siter, Hegyközcsatár iskoláiból. Köszönet a felkészítő tanerőknek és gratulálunk a tanulóknak, hogy ilyen jól felkészültek. I hely Hegyközcsatár - Pacsirták csapata, felkészítő Mészáros Gizella II hely Nagyvárad - Mesemanók csapata, felkészítő Kor Mária Magdolna II hely Siter - Menő Manók csapata, felkészítő Szabó Erika III hely Hegyközpályi - Ügyeskedők csapata, felkészítő Tóth Olga különdíj Félegyháza - Csak csajok, felkészítő Galló Ildikó különdíj Szalárd - Pitypang, felkészítő Kőrösi Mária Gratulálunk mindenkinek az elért eredményekhez! Köszönjük a Hegyközcsatári Polgármesteri Hivatal, a Római Katolikus Egyház és Református Egyház segítségét. A versenyzőknek és kísérőiknek népi gyermekjátékokkal kedveskedtek az I-II-III osztály tanulói Karácsony Éva tanítónő felkészítésével. A verseny szervezői Bondár Éva, Oros Erika, Mészáros Gizella, Karácsony Éva. Segítséget nyújtottak a verseny lebonyolításában Jakab Ernő, Erdei Tünde, Szabó Erika, Tóth Olga és Molnár Júlia tanerők. Oros Erika igazgatónő

Hegyközcsatár község hírlapja 2015. IX. Évf. 1. szám, Január

Hegyközcsatár község hírlapja 2015. IX. Évf. 1. szám, Január Hegyközcsatár község hírlapja 2015. IX. Évf. 1. szám, Január 2 A Hegyközcsatári Helyi Tanács még 2014 ben eltörölte az éjjeliőradót! Azon személyek akik március 31-ik kifizetik az egész éves adókat 10%

Részletesebben

A «A A Polgárok Európai Évének Ünnepe Sombereken» projektet az Európai Unió finanszírozta az Európa a polgárokért program keretében

A «A A Polgárok Európai Évének Ünnepe Sombereken» projektet az Európai Unió finanszírozta az Európa a polgárokért program keretében EURÓPA A POLGÁROKÉRT A «A A Polgárok Európai Évének Ünnepe Sombereken» projektet az Európai Unió finanszírozta az Európa a polgárokért program keretében Az 1. alprogram, 1.1. pályázati típusra vonatkozóan

Részletesebben

A Nulla Hulladék Hét aktivitás és Nulla Hulladék Országos Találkozó című pályázat helyi szintű hulladékcsökkentési akció

A Nulla Hulladék Hét aktivitás és Nulla Hulladék Országos Találkozó című pályázat helyi szintű hulladékcsökkentési akció A Nulla Hulladék Hét aktivitás és Nulla Hulladék Országos Találkozó című pályázat helyi szintű hulladékcsökkentési akció Nimfea Természetvédelmi Egyesület A HUMUSZ Szövetség és a Nemzeti Együttműködési

Részletesebben

Jézus vére, ments meg minket!

Jézus vére, ments meg minket! ÜZENET A CSÉPAI, SZELEVÉNYI, TISZAUGI ÉS TISZASASI RÓMAI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉGEK TÁJÉKOZTATÓJA V. évfolyam, 6. szám, 2007. július HÍREK, INFORMÁCIÓK, LELKISÉG, GYERMEKSAROK Jézus vére, ments meg minket!

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Girincs: Baráth László polgármester. Távol maradt: Girincs: Dr. Dienes Attila képviselő

Jegyzőkönyv. Girincs: Baráth László polgármester. Távol maradt: Girincs: Dr. Dienes Attila képviselő Jegyzőkönyv Készült: Nagyközség Girincs Község Önkormányzatainak Képviselő-testülete által 2012. július hó 31. napján, délután 15,00 órai kezdettel megtartott együttes ülésről Jelen vannak: : Majdanics

Részletesebben

IV. Rákosmenti Hagyományőrző Rendvédelmi és Katonai Napok

IV. Rákosmenti Hagyományőrző Rendvédelmi és Katonai Napok IV. Rákosmenti Hagyományőrző Rendvédelmi és Katonai Napok Negyedik alkalommal rendezték meg a Rákosmenti Hagyományőrző Rendvédelmi és Katonai Napokat június 12-14. között. A program fővédnöke Hende Csaba

Részletesebben

TÉMAHÉT: 1956. OKTÓBER 23.

TÉMAHÉT: 1956. OKTÓBER 23. Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés Innovatív intézményekben TÁMOP 3.1.4 TÉMAHÉT: 1956. OKTÓBER 23. ÁLTALÁNOS ADATOK: TATAY SÁNDOR KÖZÖS FENNTARTÁSÚ ÁLTALÁNOS ISKOLA BADACSONYTOMAJ KERT UTCA

Részletesebben

Szívet melengetõ délutánt töltöttem el a váci Bartók Béla Zeneiskolában, 2007.

Szívet melengetõ délutánt töltöttem el a váci Bartók Béla Zeneiskolában, 2007. VARSÁNYI LÁSZLÓNÉ SZOLFÉZS TANSZAKI NAP A VÁCI ZENEISKOLÁBAN Szívet melengetõ délutánt töltöttem el a váci Bartók Béla Zeneiskolában, 2007. március 22-én. A személyes meghíváson kívül egy szép meghívó

Részletesebben

Kedves Fesztivállátogató!

Kedves Fesztivállátogató! Kedves Fesztivállátogató! Szeretettel köszöntjük Önöket a tavaszi fesztiválok megrendezése alkalmából és örömmel invitáljuk programjainkra a siófoki Hajókikötőbe. Reményeink szerint olyan színvonalas programot

Részletesebben

Diakóniai munkapontot avattak Mezőpanitban

Diakóniai munkapontot avattak Mezőpanitban Diakóniai munkapontot avattak Mezőpanitban 2017. 05. 13. A Diakónia Keresztyén Alapítvány 51. munkapontját nyitották meg hivatalosan szombaton, május 13-án Mezőpanitban. Az új iroda nyitása, az otthoni

Részletesebben

Éves beszámoló a TÁMOP A-12/ számú projekthez kapcsolódóan

Éves beszámoló a TÁMOP A-12/ számú projekthez kapcsolódóan Éves beszámoló a TÁMOP-3.3.14A-12/1-2013-102 számú projekthez kapcsolódóan A Jászsági Napsugár Waldorf Óvodáért és Iskoláért Egyesület és a Bíborka Alapfokú Művészeti Iskola a Testvériskolai kapcsolatok

Részletesebben

Szakmai beszámoló. Testvértelepülések találkozója Szentpéterszeg, október

Szakmai beszámoló. Testvértelepülések találkozója Szentpéterszeg, október Szakmai beszámoló Testvértelepülések találkozója Szentpéterszeg, 2016. október 7-8-9. Az Európa a polgárokért program támogatásával 2016. október 7-8-9-én az Európa jövője Az euroszkepticizmus és az aktív

Részletesebben

Derecskei Zenei Esték

Derecskei Zenei Esték MÁJUS 1. (szombat) 10.00 óra Majális Helyszín: Sárostói Sportpálya Az idén elõször lehetõség lesz támogatói jegy vásárlására is, mellyel a rendezvényt támogathatják. Az támogatói jegy ára 550 Ft. Egy támogatói

Részletesebben

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG LOS ANGELES-I FŐKONZULÁTUSA KÖZLEMÉNY A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG ELNÖKE KITŰZTE AZ ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐK 2010. ÉVI VÁLASZTÁSÁT.

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG LOS ANGELES-I FŐKONZULÁTUSA KÖZLEMÉNY A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG ELNÖKE KITŰZTE AZ ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐK 2010. ÉVI VÁLASZTÁSÁT. A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG LOS ANGELES-I FŐKONZULÁTUSA KÖZLEMÉNY A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG ELNÖKE KITŰZTE AZ ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐK 2010. ÉVI VÁLASZTÁSÁT. MAGYARORSZÁGON AZ ELSŐ FORDULÓ NAPJA: 2010. ÁPRILIS 11.

Részletesebben

egyházaink Hírei KATolIKuS EgYHÁZKÖZSÉgEINK F REFoRMÁTuS EgYHÁZKÖZSÉgEINK Egyházi búcsú szentmise és körmenet GYÓNI EVANGÉLIKUS GYÜLEKEZET

egyházaink Hírei KATolIKuS EgYHÁZKÖZSÉgEINK F REFoRMÁTuS EgYHÁZKÖZSÉgEINK Egyházi búcsú szentmise és körmenet GYÓNI EVANGÉLIKUS GYÜLEKEZET egyházaink Hírei KATolIKuS EgYHÁZKÖZSÉgEINK F gyóni KATolIKuS EgYHÁZKÖZSÉg A gyóni katolikus misék időpontja AugusztusbAn A következőképpen változik, szabadság miatt. augusztus 11-től szeptember 8-ig:

Részletesebben

Szeptemberi októberi programok

Szeptemberi októberi programok Szeptemberi októberi programok Szeptember 17 én, 18 án iskolánkban papírgyűjtés volt. A felsőtagozat összesen 5623 kg papírt gyűjtött. A tavalyi évben többet gyűjtöttünk. Reméljük a következő tanévben

Részletesebben

December 17-én a harmadik gyertyát is meggyújtottuk az iskola adventi koszorúján.

December 17-én a harmadik gyertyát is meggyújtottuk az iskola adventi koszorúján. A 3. gyertya December 17-én a harmadik gyertyát is meggyújtottuk az iskola adventi koszorúján. A gyertyagyújtás sorrendjében a harmadik gyertya színe rózsaszín, mivel a bűnbánatba már egy kis öröm is keveredik,

Részletesebben

MINTAPROGRAM A MINŐSÉGI IDŐSKORÉRT

MINTAPROGRAM A MINŐSÉGI IDŐSKORÉRT MINTAPROGRAM A MINŐSÉGI IDŐSKORÉRT HU11-0005-A1-2013 16. HÍRLEVÉL Oldal 2 RÉGMÚLT KARÁCSONYOK MESÉI Generációs-híd program beszélgetés a múltról tevékenység keretén belül 2016. december 08-án az Őszi Fény

Részletesebben

JuGáWi 7.A. Férfi Kézilabda Világbajnokság. Női Kézilabda Európa Bajnokság. Adventi műsor. Mit is ünnepelünk karácsonykor? Mikulás-buli az osztályban

JuGáWi 7.A. Férfi Kézilabda Világbajnokság. Női Kézilabda Európa Bajnokság. Adventi műsor. Mit is ünnepelünk karácsonykor? Mikulás-buli az osztályban JuGáWi 7.A 2010. december-2011. január Női Kézilabda Európa Bajnokság Amiről szó van az újságban: Rövidpályás Úszó Világbajnokság Férfi Kézilabda Világbajnokság Adventi műsor Mikulás-buli az osztályban

Részletesebben

KRÓNIKA. Nyékládháza Város Önkormányzatának Hivatalos Információs Lapj. XXII. évfolyam 2013. május

KRÓNIKA. Nyékládháza Város Önkormányzatának Hivatalos Információs Lapj. XXII. évfolyam 2013. május Nyékládházi XXII. évfolyam 2013. május KRÓNIKA Nyékládháza Város Önkormányzatának Hivatalos Információs Lapj Május első vasárnapja Anyák Napja, a hónap utolsó vasárnapja pedig Gyermeknap. Gyermek és anya

Részletesebben

ÁLTALÁNOS ADATOK: TATAY SÁNDOR KÖZÖS FENNTARTÁSÚ ÁLTALÁNOS ISKOLA BADACSONYTOMAJ KERT UTCA 8. 8258.

ÁLTALÁNOS ADATOK: TATAY SÁNDOR KÖZÖS FENNTARTÁSÚ ÁLTALÁNOS ISKOLA BADACSONYTOMAJ KERT UTCA 8. 8258. Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés Innovatív intézményekben TÁMOP 3.1.4 TÉMAHÉT: 1848/49 ÁLTALÁNOS ADATOK: TATAY SÁNDOR KÖZÖS FENNTARTÁSÚ ÁLTALÁNOS ISKOLA BADACSONYTOMAJ KERT UTCA 8. 8258. A

Részletesebben

Lezajlott a Gyermeknap az Igali Gyógyfürdőben

Lezajlott a Gyermeknap az Igali Gyógyfürdőben Lezajlott a Gyermeknap az Igali Gyógyfürdőben 2011-ben is bekerült az Igali Gyógyfürdő nyári rendezvénysorozatába a már évek óta hagyományosan megrendezésre kerülő és töretlen sikernek örvendő gyermeknap,

Részletesebben

ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁSI TÁJÉKOZTATÓ TISZTELT VÁLASZTÓPOLGÁR!

ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁSI TÁJÉKOZTATÓ TISZTELT VÁLASZTÓPOLGÁR! ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁSI TÁJÉKOZTATÓ TISZTELT VÁLASZTÓPOLGÁR! A Magyar Köztársaság Elnökének döntése alapján 2006. október 1- jén ismét települési önkormányzati képviselők, polgármesterek és megyei közgyűlési

Részletesebben

Írta: Administrator szeptember 06. szombat, 15:09 - Módosítás: szeptember 10. szerda, 16:44

Írta: Administrator szeptember 06. szombat, 15:09 - Módosítás: szeptember 10. szerda, 16:44 A levéltári források szerint Szilvágy nevének első írásos említése 1343-ból ered. Két Szilvágyról értesülünk, az egyikben akkor Szent Márton tiszteletére épült templom állt. A török harcok idején annyira

Részletesebben

Köszönetünket fejezzük ki Szakács Zoltánnak a sárbogárdi TÜZÉP vezetőjének, aki 19db udvari ülőkének való fával támogatta iskolán öko programjának

Köszönetünket fejezzük ki Szakács Zoltánnak a sárbogárdi TÜZÉP vezetőjének, aki 19db udvari ülőkének való fával támogatta iskolán öko programjának Október első napján Énekel az iskola, elnevezésű programmal emlékeztünk meg a zenei világnapról. Elsősorban Bodoki Györgyné Betti néni volt segítségünkre ebben, ő volt az, aki megénekeltette az iskola

Részletesebben

A legkisebb falutól Brüsszelig képviselni a magyar érdekeket

A legkisebb falutól Brüsszelig képviselni a magyar érdekeket 1. oldal (összes: 6) A részvételi arányok azt jelzik, hogy az eredmény, a Magosz listájának győzelme, legitim - tette hozzá Jakab István a szervezet és együttműködő partnerei választási eredményeket értékelő

Részletesebben

Honismereti Tanulmányi Verseny

Honismereti Tanulmányi Verseny Honismereti Tanulmányi Verseny A háromfordulós versenyben a tanulóknak fordulónként 19 feladatot kellett megoldaniuk egyénileg interneten. A 38 nevezett tanulónk közül 10 diák megoldásai lettek hibátlanok:

Részletesebben

Közhasznú tevékenységről szóló rövid tartalmi beszámoló a évről

Közhasznú tevékenységről szóló rövid tartalmi beszámoló a évről Közhasznú tevékenységről szóló rövid tartalmi beszámoló a 2014. évről A Csengőszó Császártöltési Iskolai Alapítvány alapvető célja a Császártöltésen működő Általános Iskola tanulóinak támogatása. Különösen

Részletesebben

Köszöntöttük az Édesanyákat! Május 7.-én a halászlé főző találkozó délutánján a község önkormányzata, és képviselő testülete nevében Vella Zsolt polgármester köszöntő szavaival és a gyerekek kedves kis

Részletesebben

2003. évi CXIII. törvény. az Európai Parlament tagjainak választásáról

2003. évi CXIII. törvény. az Európai Parlament tagjainak választásáról 2003. évi CXIII. törvény az Európai Parlament tagjainak választásáról Magyarország csatlakozása az Európai Unióhoz megköveteli, hogy az Országgyűlés megalkossa az Európai Parlamentben Magyarország képviselői

Részletesebben

A Kiemelkedően Közhasznú Fehér Bot Alapítvány lapja 20. 9. évfolyam 1. szám 2009. február

A Kiemelkedően Közhasznú Fehér Bot Alapítvány lapja 20. 9. évfolyam 1. szám 2009. február A Kiemelkedően Közhasznú Fehér Bot Alapítvány lapja 20. 9. évfolyam 1. szám TARTALOM - Nemzetközi Fogyatékos Nap Nyíregyházán - Karácsonyi ünnepség Tégláson - Vakos bejárás a Fórumban - Braille Emlékülés

Részletesebben

egyházaink Hírei református egyházközségeink katolikus egyházközségeink F december hit vallás gyóni katolikus egyházközség

egyházaink Hírei református egyházközségeink katolikus egyházközségeink F december hit vallás gyóni katolikus egyházközség 2018. december hit vallás egyházaink Hírei katolikus egyházközségeink F gyóni katolikus egyházközség DeCeMBeri MisereND: A karácsony előtti négy hét az adventi idő egyházunk életében. Készületünk részét

Részletesebben

egyházaink Hírei református egyházközségeink katolikus egyházközségeink F december hit vallás gyóni katolikus egyházközség

egyházaink Hírei református egyházközségeink katolikus egyházközségeink F december hit vallás gyóni katolikus egyházközség 2018. december hit vallás egyházaink Hírei katolikus egyházközségeink F gyóni katolikus egyházközség DeCeMBeri MisereND: A karácsony előtti négy hét az adventi idő egyházunk életében. Készületünk részét

Részletesebben

1.A javaslatot benyújtó (személy/intézmény/szervezet/vállalkozás) neve: Molnárné Preczlik Mariann

1.A javaslatot benyújtó (személy/intézmény/szervezet/vállalkozás) neve: Molnárné Preczlik Mariann I. A JAVASLATTEVŐ ADATAI 1.A javaslatot benyújtó (személy/intézmény/szervezet/vállalkozás) neve: Molnárné Preczlik Mariann 2.A javaslatot benyújtó személy vagy a kapcsolattartó személy adatai Név: Molnárné

Részletesebben

I. Szitás Róbert 18.000 gr,

I. Szitás Róbert 18.000 gr, Általános iskolás horgászaink részt vettek május 11-én az általános iskolák közötti horgászversenyen, amit a szegedi Herman Ottó HE. rendezett. A résztvevő csapat tagjai: Cseh Dániel, Csuhaj András 6.osztály,

Részletesebben

FUEN KONGRESSZUS 2017.

FUEN KONGRESSZUS 2017. FUEN KONGRESSZUS 2017. Programtervezet Szerda, 2017. május 17. 14.00 órától Regisztráció a Grand Hotel Napocában 19.00 23.00 Üdvözlőkoktél és a kisebbségek vására Székely hagyományőrző műsor, zene és gasztronómia

Részletesebben

V. Mária Út Konferencia. Mária út, amely összeköt! Csíksomlyó 2015. október 16 17.

V. Mária Út Konferencia. Mária út, amely összeköt! Csíksomlyó 2015. október 16 17. V. Mária Út Konferencia Mária út, amely összeköt! Csíksomlyó 2015. október 16 17. 2015. október 16., péntek Helyszín: Csíksomlyó, Jakab Antal Tanulmányi és Felnőttképzési Központ - Hotel Salvator** 17.00

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Meghívottak: kb. 70 atkári lakos is megjelent. Napirend: Atkár és Hort községek közoktatási társulása

JEGYZŐKÖNYV. Meghívottak: kb. 70 atkári lakos is megjelent. Napirend: Atkár és Hort községek közoktatási társulása JEGYZŐKÖNYV Készült: Hort község Polgármesteri Hivatal hivatalos helyiségében 2007. augusztus 30-án Atkár és Hort Községek Önkormányzata Képviselő-testületének nyílt üléséről. Jelen vannak: Atkár részéről:

Részletesebben

ZÁHONYI VASUTAS. VII. évfolyam, 23. szám november 20.

ZÁHONYI VASUTAS. VII. évfolyam, 23. szám november 20. ZÁHONYI VASUTAS VII. évfolyam, 23. szám 2017. november 20. Újra a záhonyi nyugdíjasok között November tizenötödikén megtelt a Tűzvirág étterem, hiszen múlt hét szerdáján tartották beszámoló Küldöttgyűlésüket

Részletesebben

Balatonkenese: 2014 május 1

Balatonkenese: 2014 május 1 2014 Figyelem! Iskolánkban az idei nyáron is szeretettel várjuk azokat a kutyás gazdikat, aki a Balaton parton töltik a nyarat kedvencükkel! A hétvégi szabadidejüket szeretnék együtt eltölteni, kutyaiskolai

Részletesebben

Készült: Békéscsaba Megyei Jogú Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata 2013. november 27-én 11.00 órától megtartott közmeghallgatásán.

Készült: Békéscsaba Megyei Jogú Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata 2013. november 27-én 11.00 órától megtartott közmeghallgatásán. Békéscsaba Megyei Jogú Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata 5600 Békéscsaba, Szabadság tér 11-17. Ikt.sz.: I. 327-16/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V /Tekintettel az ülés hangfelvételen történt rögzítésére,

Részletesebben

Matkó József néhány szóban tájékoztatja a bizottsági tagokat a beszámolóról.

Matkó József néhány szóban tájékoztatja a bizottsági tagokat a beszámolóról. 1 Püspökladány Város Önkormányzatának Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága 2009. április 21-i ülésének jegyzőkönyve 9/2009. (IV. 21.) sz. Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság A bizottság

Részletesebben

22-én, hétfőn 17 órától az evangélikus templomban igét hirdet: dr. Tanczik Balázs

22-én, hétfőn 17 órától az evangélikus templomban igét hirdet: dr. Tanczik Balázs Katolikus egyházközségeink F Egyházaink hírei Gyóni Katolikus EgyHÁZKÖZSég Hétköznapi szentmiséinket a szokásos időpontokban kezdjük Gyónon: hétfőn, szerdán és pénteken 17 órától, utóbbi után 1 órás csendes

Részletesebben

A Civilek a Fiatalokért Egyesület által szervezett februári workshopok, nagyrendezvény

A Civilek a Fiatalokért Egyesület által szervezett februári workshopok, nagyrendezvény Tisztelt Partnereink! A Civilek a Fiatalokért Egyesület által szervezett februári workshopok, nagyrendezvény 2018. február hónap sem telt el események, rendezvények nélkül. Egyesületünkaz EFOP-1.2.1.15-2016-00681

Részletesebben

TOLD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE NOVEMBER 21-I KÖZMEGHALLGATÁSI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

TOLD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE NOVEMBER 21-I KÖZMEGHALLGATÁSI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE TOLD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2018. NOVEMBER 21-I KÖZMEGHALLGATÁSI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Határozat: 56/2018. (XI. 21.) számú TKt határozat A közmeghallgatási tájékoztató elfogadásáról A9

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. Pályázati azonosító: CSSP-NEPDALKOR A pályázat megvalósult: támogatásával.

BESZÁMOLÓ. Pályázati azonosító: CSSP-NEPDALKOR A pályázat megvalósult: támogatásával. BESZÁMOLÓ Pályázati azonosító: CSSP-NEPDALKOR-2018-0252 A pályázat megvalósult: támogatásával. A dr.barsi Ernő Népdalkör és Citeraegyüttes a pályázaton elnyert támogatást a szerződésben foglaltak szerint

Részletesebben

Médiafigyelés. Könyvadomány

Médiafigyelés. Könyvadomány Médiafigyelés Magyar Nyelvőr Alapítvány Könyvadomány Készítette: Glenwood Média Kft. 1027 Budapest, Fő utca 73. Email: dobos.imre@helyimedia.hu Tel/fax: 06/1/202-0836 Média: Udvarhelyi Híradó Dátum: 2016.

Részletesebben

DIÁKÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. Hajdúsámson, 2012. szeptember. Készítette: Módis Tamás

DIÁKÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. Hajdúsámson, 2012. szeptember. Készítette: Módis Tamás II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény 4251 Hajdúsámson, Kossuth u. 2-8. 52/590-400 Fax: 52/590-407 hsamsonisk@t-online.hu DIÁKÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

Részletesebben

1) A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása

1) A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette és előterjeszti: Varga Nándorné igazgatóhelyettes

Részletesebben

A 2009 es év képviselői tevékenységének kiértékelése

A 2009 es év képviselői tevékenységének kiértékelése A 2009 es év képviselői tevékenységének kiértékelése Pető Csilla Parlamenti képviselő Nagyvárad 2009 decembere A 2009 es év képviselői tevékenységének kiértékelése A). Parlamenti tevékenység B). Területi

Részletesebben

Fizika. Környezetismeret. Városi Angol Verseny

Fizika. Környezetismeret. Városi Angol Verseny Fizika 2014. április 8-án Hidy Gábor 8.c osztályos tanulónk részt vett az Eötvös Lóránd Fizikai Társulat által szervezett Öveges József Fizikaverseny megyei fordulóján és továbbjutott az országos döntőbe.

Részletesebben

Gyomaendrődi Kis Bálint Általános Iskola. Ökomunkaterv. (2013/2014-es tanév) Készítette: Ökomunkacsoport

Gyomaendrődi Kis Bálint Általános Iskola. Ökomunkaterv. (2013/2014-es tanév) Készítette: Ökomunkacsoport Gyomaendrődi Kis Bálint Általános Iskola Ökomunkaterv Készítette: Ökomunkacsoport Szeptember - Osztályok őszi túrái - gyalogtúrák, kerékpártúrák - buszos kirándulások Ökomunkaterv Szeptember 14. TeSzedd!

Részletesebben

A «Toleranciával Európa szívében» projektet az Európai Unió finanszírozta az Európa a polgárokért program keretében

A «Toleranciával Európa szívében» projektet az Európai Unió finanszírozta az Európa a polgárokért program keretében EURÓPA A POLGÁROKÉRT A «Toleranciával Európa szívében» projektet az Európai Unió finanszírozta az Európa a polgárokért program keretében 2. ág, 2.1 "Testvérváros-program" intézkedés Részvétel: a projekt

Részletesebben

Napirendi javaslat... 532. I. napirend Rendkívüli önkormányzati támogatás pályázat benyújtása... 533. II. napirend Indítványok, egyebek...

Napirendi javaslat... 532. I. napirend Rendkívüli önkormányzati támogatás pályázat benyújtása... 533. II. napirend Indítványok, egyebek... 530 GYÖNGYÖSTARJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. július 21-én 17,00 órakor megtartott rendkívüli üléséről készült J E G Y Z Ő K Ö N Y V E A Képviselő-testület döntései Rendelet 11/2015.

Részletesebben

a fák táncra állanak.

a fák táncra állanak. 2015. április 10-én ismét a költészet parkjává alakul a KÖSZI előtti tér. A Költészet Napja Kőbányán ebben az évben is olyan különleges rendezvény lesz, amelyre érdemes jelentkezni gyerekeknek és felnőtteknek

Részletesebben

A Horgász Egyesületek B.A.Z. Megyei Szövetsége Küldött közgyűléséről

A Horgász Egyesületek B.A.Z. Megyei Szövetsége Küldött közgyűléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V A Horgász Egyesületek B.A.Z. Megyei Szövetsége Küldött közgyűléséről Helye: Az MSZP Miskolci székhelye 3530 Miskolc Corvin út 9 Ideje: 2016. április 23. / szombat / 9,00 óra dr. Kovács

Részletesebben

ÖSSZEFOGLALÓ A TÖRD A FEJED! ORSZÁGOS TEHETSÉGGONDOZÓ MATEMATIKAVERSENYRŐL

ÖSSZEFOGLALÓ A TÖRD A FEJED! ORSZÁGOS TEHETSÉGGONDOZÓ MATEMATIKAVERSENYRŐL ÖSSZEFOGLALÓ A TÖRD A FEJED! ORSZÁGOS TEHETSÉGGONDOZÓ MATEMATIKAVERSENYRŐL A verseny megrendezésének időpontja: 2019. március 22. rendező intézményének neve: Dr. Enyedy Andor Óvoda és Bölcsőde szervezőjének

Részletesebben

Szeptember. 14 péntek 7:45. felvételi tájékoztató iskolánkról leendő 5. és 9. évfolyamos diákjaink szüleinek. 17 hétfő 17:00

Szeptember. 14 péntek 7:45. felvételi tájékoztató iskolánkról leendő 5. és 9. évfolyamos diákjaink szüleinek. 17 hétfő 17:00 Szeptember 2 vasárnap 9:00 tanévnyitó 9:30 Veni Sancte szentmise az 1-4. évfolyamnak 3 hétfő 1. tanítási nap 14:00-17:30 zeneiskolai beiratkozás régi és új hangszeres növendékeknek helyszín: az általános

Részletesebben

EGY VÉRBELI CIGÁNYMUZSIKUS

EGY VÉRBELI CIGÁNYMUZSIKUS EGY VÉRBELI CIGÁNYMUZSIKUS Magyar vagyok. Természetem komoly, Mint hegedűink első hangjai; Ajkamra fel-felröppen a mosoly, De nevetésem ritkán hallani. Ha az öröm legjobban festi képem: Magas kedvemben

Részletesebben

2014. A XXV. Kalocsai Paprikafesztivál megszervezése szakmai beszámoló 2014.12.10.

2014. A XXV. Kalocsai Paprikafesztivál megszervezése szakmai beszámoló 2014.12.10. 2014. A XXV. Kalocsai Paprikafesztivál megszervezése szakmai beszámoló 2014.12.10. Szakmai beszámoló I. A rendezvény bemutatása A Kalocsai Paprikafesztivál és a Paprikás Ételek Főzőversenye a térség legnagyobb

Részletesebben

EGYHÁZAINK HÍREI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK F REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK GYÓNI EVANGÉLIKUS GYÜLEKEZET szeptember HIT VALLÁS

EGYHÁZAINK HÍREI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK F REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK GYÓNI EVANGÉLIKUS GYÜLEKEZET szeptember HIT VALLÁS 2019. szeptember HIT VALLÁS EGYHÁZAINK HÍREI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK F GYÓNI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG A GYÓNI KATOLIKUS PLÉBÁNIA SZEPTEMBER 15-TŐL ÉRVÉ- NYES MISERENDJE: hétfő, kedd, péntek 18.00 óra,

Részletesebben

A / e s T A N É V R E T E R V E Z E T T S Z A K K Ö R E I N K

A / e s T A N É V R E T E R V E Z E T T S Z A K K Ö R E I N K A 2 0 1 8 / 1 9 - e s T A N É V R E T E R V E Z E T T S Z A K K Ö R E I N K É N E K - Z E N E BENCE GÁBOR SZAKKÖREI Zenekar leírás: Hangszeresek kis csapata, akik alkalmanként kísérik az énekkart, kiszenekari

Részletesebben

Méltó születésnapi ajándék

Méltó születésnapi ajándék Szeged gazdálkodásának egyre nagyobb hányadát teszik ki azok az állami és uniós pályázatok, melyeket teljes egészében a város fejlesztésére fordítanak. Az idén 32 milliárd forintot fektetnek be a város

Részletesebben

A 2014. december 10-én Budapesten tartandó Dr. Ketter László Hagyományőrző Gasztronómiai Verseny versenyfelhívása és forgatókönyve

A 2014. december 10-én Budapesten tartandó Dr. Ketter László Hagyományőrző Gasztronómiai Verseny versenyfelhívása és forgatókönyve A 2014. december 10-én Budapesten tartandó Dr. Ketter László Hagyományőrző Gasztronómiai Verseny versenyfelhívása és forgatókönyve Tájékoztatjuk Önöket arról, hogy a Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai

Részletesebben

Hónap Rendezvény megnevezése Rendezvény helyszíne Információ kérhető Telefonszám Február

Hónap Rendezvény megnevezése Rendezvény helyszíne Információ kérhető Telefonszám Február Hónap Rendezvény megnevezése Rendezvény helyszíne Információ kérhető Telefonszám Február 09. Terápiás foglalkozás (kutyával) Alapítványi Ház 09. Katolikus bál 13. Hamvazószerda Katolikus templom 16. KISZE

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v 9/2013 szám. J e g y z ő k ö n y v Készült az Ágfalvi Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. szeptember 9-én az Ágfalvi Közös Önkormányzati Hivatal Tanácstermében (Ágfalva, Soproni

Részletesebben

Galgagyörki Napló. Galgagyörk község Önkormányzatának lapja II. évfolyam 3. szám - 2012. május

Galgagyörki Napló. Galgagyörk község Önkormányzatának lapja II. évfolyam 3. szám - 2012. május Galgagyörki Napló Galgagyörk község Önkormányzatának lapja II. évfolyam 3. szám 2012. május ÖNKORMÁNYZATI HÍREK Lőrik László átveszi a Köznevelésért díjat Fristáczki Erik 8. osztályos tanuló Izgatottan

Részletesebben

A KÖZBESZERZÉS EURÓPAI UNIÓS VONATKOZÁSAI

A KÖZBESZERZÉS EURÓPAI UNIÓS VONATKOZÁSAI 1. oldal A KÖZBESZERZÉS EURÓPAI UNIÓS VONATKOZÁSAI Brüsszeli terepszemle - Közbeszerzési politika és elvek az Európai Unióban: sikeres részvétel az uniós közbeszerzési piacon 2. oldal A Konsilo Kft. és

Részletesebben

2012. május 3-án MEGTARTOTT ÜLÉSÉRŐL

2012. május 3-án MEGTARTOTT ÜLÉSÉRŐL 3-9/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V PETRIVENTE KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 2012. május 3-án Határozatok: MEGTARTOTT ÜLÉSÉRŐL Sorszáma: Kódja 35/2012. (V.03.) F5 36/2012. (V.03.) F4 37/2012.

Részletesebben

A Haza és haladás vetélkedő döntője

A Haza és haladás vetélkedő döntője A Haza és haladás vetélkedő döntője 2013. május 27. Debrecen Részletek az előzetes feladatokból A megnyitó A csapatok munka közben Nézzük, kit rejt a léggömb? A zsűri a feladatok értékelése közben, nagy

Részletesebben

Kárpát-medence Magyarlakta Településeinek Virtusvetélkedőjét,

Kárpát-medence Magyarlakta Településeinek Virtusvetélkedőjét, Hagyományainkhoz hűen az idei évben is megrendezzük a Kárpát-medence Magyarlakta Településeinek Virtusvetélkedőjét, ahol a magyarországi falvak csapatain kívül, a határon túli települések versenyzői ismét

Részletesebben

Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzatának Városfejlesztési és Vagyongazdálkodási Bizottsága Szám: 17-3/6/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzatának Városfejlesztési és Vagyongazdálkodási Bizottsága Szám: 17-3/6/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzatának Városfejlesztési és Vagyongazdálkodási Bizottsága Szám: 17-3/6/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente

Részletesebben

Alsó tagozatos munkaközösség munkaterve 2017/2018. tanév

Alsó tagozatos munkaközösség munkaterve 2017/2018. tanév Alsó tagozatos munkaközösség munkaterve 2017/2018. tanév A 2017/2018. tanévben munkaközösségünk tagjai: Cseke Réka, Koszna Anita, Zipszer-Kiss Orsolya, Mészáros Zsuzsanna és. NEVELÉSI CÉLKITŰZÉSEINK -

Részletesebben

DERECSKE VÁROS BÁLJÁRA,

DERECSKE VÁROS BÁLJÁRA, Felhívás! A Derecske Városi Mûvelõdési Központ és Könyvtár 2011. december 21-2012. január 2-ig zárva tart. Nyitás 2012. január 3-án. Derecske Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és partnerét

Részletesebben

PUSZTAFÖLDVÁRI HÍRMONDÓ

PUSZTAFÖLDVÁRI HÍRMONDÓ PUSZTAFÖLDVÁRI HÍRMONDÓ 2010. ÁPRILIS Tisztelt Pusztaföldváriak! Az április előreláthatólag igen sok eseményt tartogat számunkra. A legjelentősebbek az országgyűlési képviselőválasztások. Szeretném itt

Részletesebben

Tompaháti lovas nap 2011

Tompaháti lovas nap 2011 á z h i y g e k e r e D Hírek szám. I -V m a y fol. év I I X. 2011 us uszt Aug er emb t p e Sz t a! n o v i k ha n e l e j Meg A Derekegyházi Önkormányzat megbízásából szerkesztett független információs

Részletesebben

2014-2015-ÖS TANÉV EREDMÉNYEI

2014-2015-ÖS TANÉV EREDMÉNYEI 2014-2015-ÖS TANÉV EREDMÉNYEI Horvát nyelv, kulturális élet A tanévet megelőző nyári programok: 1) 2014.Június 22-29.- Pag (Horvátország)- Horvát nyelvi tábor 6 tanuló vett részt az egy hetes horvátországi

Részletesebben

8294 Kapolcs 8293 Vigántpetend JEGYZŐKÖNYV

8294 Kapolcs 8293 Vigántpetend JEGYZŐKÖNYV Önkormányzati Képviselő-testület Önkormányzati Képviselő-testület 8294 Kapolcs 8293 Vigántpetend Száma: 332-16/2012. JEGYZŐKÖNYV Készült: Kapolcs község Önkormányzata Képviselőtestülete és Vigántpetend

Részletesebben

Önkormányzati választás gyakran ismételt kérdések

Önkormányzati választás gyakran ismételt kérdések Önkormányzati választás gyakran ismételt kérdések Hány évre választjuk a helyi önkormányzati képviselőket és polgármestereket? A helyi önkormányzati képviselőket és polgármestereket az idei évtől kezdve

Részletesebben

J e g y zőkönyv FVB-19/ (FVB-19/ )

J e g y zőkönyv FVB-19/ (FVB-19/ ) FVB-19/20010. (FVB-19/2010-2014.) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Fogyasztóvédelmi bizottságának 2010. december 6-án, hétfőn, 10 óra 5 perckor a Képviselői Irodaház V. emelet 562. számú tanácstermében

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v 11/2013 szám. J e g y z ő k ö n y v Készült az Ágfalvi Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. október 31-én az Ágfalvi Közös Önkormányzati Hivatal Tanácstermében (Ágfalva, Soproni

Részletesebben

A KÖZBESZERZÉS EURÓPAI UNIÓS VONATKOZÁSAI

A KÖZBESZERZÉS EURÓPAI UNIÓS VONATKOZÁSAI 1.oldal A KÖZBESZERZÉS EURÓPAI UNIÓS VONATKOZÁSAI 2010. május 3 6. Brüsszeli tanulmány- és lobbiút 2.oldal UNIÓS VONATKOZÁSAI 2010. május 3 6. A Konsilo Kft. és a TGG & Partners május elején tanulmányi

Részletesebben

Jobban boldogul kettő, mint egy: fáradozásuknak szép eredménye van. Prédikátorok könyve 4,9

Jobban boldogul kettő, mint egy: fáradozásuknak szép eredménye van. Prédikátorok könyve 4,9 Jobban boldogul kettő, mint egy: fáradozásuknak szép eredménye van. Prédikátorok könyve 4,9 KÉPES BESZÁMOLÓ A 2017-BEN MEGRENDEZETT ORSZÁGOS MAZSI MATEK VERSENYRŐL A verseny neve: MAZSI MATEK ORSZÁGOS

Részletesebben

/2015. J E GYZŐ KÖNYV. Készült Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének március 26-ai rendkívüli üléséről.

/2015. J E GYZŐ KÖNYV. Készült Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének március 26-ai rendkívüli üléséről. 40284-5/2015. J E GYZŐ KÖNYV Készült Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 2015. március 26-ai rendkívüli üléséről. Jelen vannak: a mellékelt jelenléti ív szerint. Dr. Fodor Tamás polgármester:

Részletesebben

Magyar joganyagok évi CXIII. törvény - az Európai Parlament tagjainak válasz 2. oldal b)1 az Európai Unió más tagállamainak minden választópol

Magyar joganyagok évi CXIII. törvény - az Európai Parlament tagjainak válasz 2. oldal b)1 az Európai Unió más tagállamainak minden választópol Magyar joganyagok - 2003. évi CXIII. törvény - az Európai Parlament tagjainak válasz 1. oldal 2003. évi CXIII. törvény az Európai Parlament tagjainak választásáról 1 Magyarország csatlakozása az Európai

Részletesebben

XXXV. SZEPSI CSOMBOR MÁRTON NAPOK RENDEZVÉNYSOROZATA SZEPSI. A rendezvénysorozat főszervezője: a Csemadok Szepsi Alapszervezete MEGHÍVÓ

XXXV. SZEPSI CSOMBOR MÁRTON NAPOK RENDEZVÉNYSOROZATA SZEPSI. A rendezvénysorozat főszervezője: a Csemadok Szepsi Alapszervezete MEGHÍVÓ XXXV. SZEPSI CSOMBOR MÁRTON NAPOK RENDEZVÉNYSOROZATA SZEPSI A rendezvénysorozat főszervezője: a Csemadok Szepsi Alapszervezete MEGHÍVÓ Társrendezők Szepsi Városi Művelődési Központ és Városi Könyvtár Szepsi

Részletesebben

VÁROSI RENDEZVÉNYTERVRE

VÁROSI RENDEZVÉNYTERVRE Ady Endre Művelődési Központ és Könyvtár 4090 Polgár, Barankovics tér 6. JAVASLAT A VÁROSI RENDEZVÉNYTERVRE 2015. Készítette: Radics Zoltánné intézményvezető I. Nemzeti, állami és önkormányzati ünnepségek

Részletesebben

CSONTOS ISTVÁN EMLÉKVERSENY 2014

CSONTOS ISTVÁN EMLÉKVERSENY 2014 CSONTOS ISTVÁN EMLÉKVERSENY 2014 Az Alföldi Erdőkért Egyesület 2014 június 6-án, a Bugaci Lőtéren tartotta meg a hagyományos Csontos István Lövész Emlékversenyt a KEFAG Zrt. és az Egyesület közös szervezésében.

Részletesebben

Szakmai beszámoló a Savaria országos történelem tantárgyi verseny lebonyolításáról a 2013/2014.tanévben NTP-TV

Szakmai beszámoló a Savaria országos történelem tantárgyi verseny lebonyolításáról a 2013/2014.tanévben NTP-TV Szakmai beszámoló a Savaria országos történelem tantárgyi verseny lebonyolításáról a 2013/2014.tanévben NTP-TV-13-0001. 1. A verseny meghirdetője: Nyugat-magyarországi Egyetem Regionális Pedagógiai Szolgáltató

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v 7/2014. szám. J e g y z ő k ö n y v Készült az Ágfalvi Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. június 25-én az Ágfalvi Közös Önkormányzati Hivatal Tanácstermében (Ágfalva, Soproni u.

Részletesebben

VOLT EGYSZER EGY GÓLYABÁL. sok-sok tánccal....és a gólyaesküvel.

VOLT EGYSZER EGY GÓLYABÁL. sok-sok tánccal....és a gólyaesküvel. Jeles napok 113 VOLT EGYSZER EGY GÓLYABÁL énekléssel sok-sok tánccal...és a gólyaesküvel. 114 A szalagavatót minden évben nagy várakozás előzi meg, mind a diákok, mind a tanárok részéről. Így történt ez

Részletesebben

T á r g y s o r o z a t a

T á r g y s o r o z a t a 1 Nyírparasznya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. május 30-án megtartott rendes ülésének a, jegyzőkönyve b, tárgysorozata c, határozatai: 39/2011.(V. 30.) d, rendeletei: Iktatószáma: 1-30/2011.

Részletesebben

Beszámoló a sikeresen megvalósított Határtalanul! pályázatról

Beszámoló a sikeresen megvalósított Határtalanul! pályázatról Beszámoló a sikeresen megvalósított Határtalanul! pályázatról 2012 tavaszán két lelkes kolléganő Csapi Edit és Heisz Mónika megírta és megnyerte a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által kiírt pályázatot.

Részletesebben

Egy hétvége a hagyományőrzés és a rendvédelem jegyében

Egy hétvége a hagyományőrzés és a rendvédelem jegyében Egy hétvége a hagyományőrzés és a rendvédelem jegyében Honvédelmi tárgyi emlékek, harcjárművek, fegyverek és megannyi érdekes program várta a családokat június 10-12. között a Nyilastáblán. Az V. Rákosmenti

Részletesebben

KAToLIKUS egyházközségeink F. Alsódabasi KAToLIKUS EgYHÁZKÖZSÉg

KAToLIKUS egyházközségeink F. Alsódabasi KAToLIKUS EgYHÁZKÖZSÉg KAToLIKUS egyházközségeink F Gyóni KAToLIKUS EgYHÁZKÖZSÉg Szentmiséink Gyónon hétfőnként, szerdánként, péntekenként és szombatonként 18 órakor kezdődnek. A pénteki szentmisék után 1 órás csendes szentségimádást

Részletesebben

Tiszavasvári Polgármesteri Hivatal Képviselő-testületi ülésterme (4440 Tiszavasvári, Városháza tér 4.) Balogh Sándor, Szőke Zoltán képviselők.

Tiszavasvári Polgármesteri Hivatal Képviselő-testületi ülésterme (4440 Tiszavasvári, Városháza tér 4.) Balogh Sándor, Szőke Zoltán képviselők. JEGYZŐKÖNYV Készült: 2013. október 16-án Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselőtestületének rendkívüli, nyílt üléséről. Helye: Tiszavasvári Polgármesteri Hivatal Képviselő-testületi ülésterme (4440

Részletesebben

MEGHÍVÓ. Gödöllő, 2014. november 20.

MEGHÍVÓ. Gödöllő, 2014. november 20. MEGHÍVÓ a Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kara és a Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület szakmai konferenciájára, közgyűlésére és a XIII. Dr. Ketter

Részletesebben

Zalaszentgrót értéktára

Zalaszentgrót értéktára Zalaszentgrót értéktára Kedves Helyben Élő! Készül Zalaszentgrót értéktára, amelyben valamennyi helyi értékkel bíró (szellemi, emberi, tárgyi és természeti) kincsünket szeretnénk összegyűjteni, rendszerezni

Részletesebben

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa MEGHÍVÓ

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa MEGHÍVÓ MEGHÍVÓ Vámosgálfalva Önkormányzata tisztelettel meghívja a Vámos Települések Szövetségének tag önkormányzatait és minden kedves érdeklődőt a 2010. június 4 6 án megrendezésre kerülő Vámos Települések

Részletesebben

Emlékeztető. A GTK Hallgatói Képviselet alakuló üléséről

Emlékeztető. A GTK Hallgatói Képviselet alakuló üléséről Emlékeztető A GTK Hallgatói Képviselet alakuló üléséről Késett/előbb Jelen volt Az ülés helye: távozott BME Wigner Jenő Angalét Marianna Kollégium, B201 Belső Benita Az ülés ideje: Farkas László Gácsig

Részletesebben