Tisztelt Képviselő-testület!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Tisztelt Képviselő-testület!"

Átírás

1 Közművelődési, oktatási, sport, ifjúságpolitikai és egészségügyi bizottság Tárgy: beszámoló a kispesti sportszervezetek évi tevékenységéről Tisztelt Képviselő-testület! Kerületünkben nyilvántartásunk szerint 37 sportegyesület működik, melyekben összesen 61 szakosztályban várják az érdeklődőket. A szervezetek többsége egy-két szakosztállyal működő kisegyesület. Az amatőr versenysporttal foglalkozó egyesületek eredményeiből kitűnik, hogy a bennük folyó szakmai munka színvonalas, az edzők, sportvezetők és természetesen a sportolók aktív munkájának köszönhetően több ízben szereztek dicsőséget kerületünknek. A szabadidősporttal foglalkozó egyesületekben szintén magas színvonalú munka folyik, rendezvényeiken rendszeresen több száz kispesti lakos sportolhat. Az önálló sportegyesületeken kívül más társadalmi szervezetek is gyakran bekapcsolódnak a kerületi szabadidősport életbe. Az egyesületben aktívan nem sportoló gyerekek pedig a minden iskolában megtalálható iskolai sportkörökben tölthetik el hasznosan és egészségesen szabadidejüket. Sportszervezeteink évi tevékenységét és kiemelkedő eredményeiket a melléklet tartalmazza. A Közművelődési, Oktatási, Sport, Ifjúságpolitikai és Egészségügyi Bizottság május 12-i ülésén megtárgyalta, elfogadta és a Képviselő-testületnek elfogadásra javasolta a beszámolót. Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet a mellékelt beszámoló elfogadására. Budapest, június 11. Tisztelettel: Szujkó Szilvia elnök HUNGAROCERT által ISO 9001 szerint auditált szervezet. 1195, Budapest, Városház tér Telefon: , Fax:

2 Határozati javaslat A Képviselő-testület a kispesti sportszervezetek évi tevékenységéről szóló beszámolót elfogadja. 309/2009. (V.12.) KOSIE Biz.h. A Közművelődési, Oktatási, Sport, Ifjúságpolitikai és Egészségügyi Bizottság a kispesti sportegyesületek évi tevékenységéről szóló beszámolót elfogadja és a Képviselőtestületnek elfogadásra javasolja. A bizottság a határozatot 10 igen szavazattal, 0 ellenszavazattal, 0 tartózkodás mellett elfogadta.

3 A kispesti sportegyesületek évi tevékenysége 1. Aqua Életmód és Sport Egyesület A közhasznú egyesület által szervezett vízitorna-rekreáció foglalkozások az egészség megőrzéséhez biztosítanak rendszeres mozgáslehetőséget. Foglalkozásaikat a Kispesti Uszodában tartják, éves korig. Taglétszámuk 30 fő. 2. Árpád Diáksport Egyesület A Bolyai János Általános Iskolában működő diáksport egyesület, mely az iskola tanulóin kívül másoknak is biztosít sportolási lehetőséget. Kick-box sportágban Nagy Henrietta és Góg Máté a világkupán aranyérmet, az egyesület többi tagja hazai és nemzetközi versenyeken 25 érmes helyezést szereztek. Labdarúgó szakosztályuk a budapesti diákolimpián 3. helyen végzett. Taglétszámuk 108 fő. 3. Barcza Gedeon SC Az egyesület go szakosztályt működtet, a Kispesti Kaszinóban tartják edzéseiket. Lajos Mátyás az országos ifjúsági versenyen a legjobb 10 közé jutott. Taglétszámuk: 10 fő 4. Black Belt Karate-Do Sportegyesület Shotokan karate edzéseiket az Erkel Ferenc Általános Iskolában tartják, 6 éves kortól fogadják az érdeklődőket. Farkas Eszter és Bagi Bettina az országos bajnokságon aranyérmesek lettek. Taglétszámuk 23 fő. 5. Budapest-Honvéd FC Labdarúgó sportvállalkozás az NB I-ben szereplő felnőtt labdarúgó csapat mellett 12 korosztályos utánpótláscsapattal foglalkozik, a Bozsik Stadionban és a KAC sporttelepen tartja edzéseit illetve mérkőzéseit. Utánpótlásnevelési tevékenységét az U-19 Közalapítvány segíti. A sportolók létszáma 350 fő. 6. Budapesti Tollaslabda-barátok Köre Tollaslabdázással foglalkozó egyesület, edzéseiket a Bolyai János és az Eötvös József Általános Iskolákban tartják, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Csapataik az Országos Bajnokság II. osztályában és a Budapest-Bajnokságban indulnak. Jóvér József és Botos Zoltán a senior Budapest Bajnokságon I. helyet ért el. Taglétszámuk 100 fő.

4 7. Délpesti Horgászegyesület Bugyi község külterületén valamint Dömsödön lévő horgásztanyájukon sporthorgászattal foglalkoznak. Rendszeres résztvevői a világversenyeknek, éveken át a világ egyik legeredményesebb horgászegyesületeként tartják számon. Tagjaik között sok a kispesti lakos. 8. Elit Technikai és Tömegsport Club Lövész szakosztályuk kerületi lőtér hiányában a Kerepesi úti lőtéren tartja edzéseit. Az országos lövész bajnokságon indulnak valamint rendszeresen szerveznek alkalmi versenyeket (Kispest Kupa, Tavasz Kupa, Szent István Kupa). Taglétszámuk 203 fő. 9. Eötvös Diáksport Egyesület Az Eötvös József Általános Iskolában működő diáksport egyesület. Sportfoglalkozásain futsal, ritmikus gimnasztika, minitenisz, vívás és természetjárás sportágakkal foglalkoznak. Labdarúgásban a budapesti diákolimpián 2. helyen végeztek. Taglétszámuk 225 fő. 10. Ganz EKM Wekerle Tenisz Club Tenisz sportággal foglalkozó egyesület, az országos veterán csapatbajnokságon II. helyen végeztek. Minden évben megrendezik a Szentes Béla veterán Emlékversenyt. A 60 éven felüliek országos ranglistáján Varannai Csaba a 9. helyen található. Tevékenységüket a Zoltán utcai sporttelepen végzik. Taglétszámuk 38 fő. 11. Gémes Természetjáró Egyesület A közhasznú természetjáró egyesület szervezi a kerületi iskolák közötti 8 fordulós túrasorozatot. A Budapesti Tájékozódási Túrabajnokságon Farkas Sándor és Szabó Zsuzsanna II. helyen végzett. Az országos természetjáró diáktalálkozón ifj. Lehoczki Zoltán tájfutásban aranyérmes lett. Heves megyében, Istenmezeje községben 16 férőhelyes kulcsosházat üzemeltetnek, ahol természetismereti táborokat tartanak. Taglétszámuk 69 fő. 12. Kárász István Természetbarát Egyesület Természetjáró egyesület, tagjaik részére kirándulásokat, városnézéseket szerveznek. Egy és többnapos túráikon elsősorban a nyugdíjas korosztály igényeit elégítik ki, a lehető legolcsóbb áron jutnak el az ország különböző tájaira. Taglétszámuk 71 fő.

5 13. Kispest Sportegyesület Röplabda, strandröplabda, asztalitenisz, sí, futsal és természetjáró szakosztályokat működtető egyesület, foglalkozásaikat több kerületi iskolában (Gábor, Eötvös, Bolyai, Deák, Hungária, Károlyi) valamint a Kispesti Uszoda kertjében tartják. Asztaliteniszezőik a területi bajnokságban I. helyen, röplabda csapatuk a Budapest I. osztályban 5. helyen, strandröplabda csapatuk az országos bajnokságban 5. helyen végzett. Strandröplabda és asztalitenisz versenyeiken az év során több, mint 1500 fő vett részt. Taglétszámuk 153 fő. 14. Kispesti Egyetemista Sport Egyesület A Szent Ignác Katolikus Kollégiumban működő egyesület, asztalitenisz bajnokságokat, aerobik edzéseket rendeznek, túra szakosztályukban vízitúrákon és teljesítménytúrákon lehet részt venni. Taglétszámuk: 50 fő 15. Kispesti Sakkszövetség A Kispesti Kaszinóban tartják sakk rendezvényeiket. A budapesti diákolimpián Fülöp Szabolcs III. Zsipi Alex Márk az országos diákolimpián 6. lett. Ők rendezték meg a 8 éven aluliak országos bajnokságát. Taglétszámuk 110 fő. 16. Kispesti Atlétikai Club Az egyesület kézilabda, judo, tenisz és atlétika szakosztályokat működtet. Női kézilabda csapatuk az NB II-ben szerepel. A judo szakosztály tagjai közül Budai Máté az országos diákolimpián III., Liptai András a nemzetközi Gallia Kupa judo versenyen III. helyezést szerzett. Teniszezőik az OB III-ban VI. helyet szereztek. Atlétika szakosztályukban utánpótlásneveléssel foglalkoznak. Taglétszámuk 160 fő. 17. Magyar Wing-tsun Egyesület XIX. kerületi Iskolája Wing-tsun sportágban tartanak önvédelmi foglalkozásokat a Pannónia Általános Iskolában. Hubert Norbert és Petz János 1. mesterfokozatú vizsgát tett. Az egyesület által szervezett szemináriumokon minden tanuló sikeres vizsgát tett a következő fokozatra. Taglétszámuk 40 fő. 18. Magyarországi Krónikus Légúti Beteg Gyermekek Sport Egyesülete Az egyesület célja a légúti beteg gyermekek részére szabadidősport tevékenység biztosítása. Ennek keretében tornatermi foglalkozásokat, sítúrákat, kirándulásokat, sziklamászást, mászófalas edzéseket és magashegyi túrázást szerveznek. Zempléni Balázs, Zempléni Szabolcs és Hezjzlenszki Zsuzsa megmászta a 4810 m magas Mont Blanc csúcsot. Taglétszámuk 90 fő.

6 19. Maroshévizi Fitness Iskola Sportegyesület Az egyesületben fitness és showtánc szakosztály működik, edzéseiket a KMO tornatermében tartják. A showtánc Európa és világbajnokságon Borics Klaudia I. Szilágyi Barbara, Basa Vivien és Janicsek Júlia II., Iski Fanni III. helyezést ért el. Csapatversenyben a világbajnokságon az egyesület I. helyet szerzett. Taglétszámuk 90 fő. 20. Minorex Sportegyesület Tenisz és ritmikus gimnasztika sportágban tevékenykednek a Wekerlei Sporttelepen és az Eötvös Ált. Iskolában. Az országos csapatbajnokságban az Ágoston-Ágoston-Marics csapat az 5. helyen végzett. A junior showtánc bajnokságon az egyesület csapata 8. lett. Taglétszámuk 150 fő. 21. Musztáng Sportegyesület Akrobatikus rock and roll sporttal foglalkozó egyesület, edzéseiket a KMO tornatermében tartják. Junior csapatuk megnyerte a sportág Európa- és világbajnokságát is. Vajda Tamás és Harangozó Boglárka a világkupán II., a viágbajnokságon 4. helyen végeztek. Az országos bajnokságon négy aranyérmet nyertek. Taglétszámuk 106 fő. 22. Múzsa Ritmikus Sportgimnasztika Sportegyesület Ritmikus gimnasztika sportágban tevékenykednek, edzéseiket a Bolyai és a Kós Károly Ált. Iskolákban tartják. Az országos diákolimpián Harcsa Cintia III., Balogh Andrea 7. helyen végzett. Az egyesület csapata a Budapest bajnokságon a 7. helyet szerezte meg. Taglétszámuk 40 fő. 23. Nego Kyokushin Karate Klub Kyokushin karate sportágban tartanak edzéseket a Vass Lajos Ált. Iskolában. Az országos diákolimpián Rusznyák József II., Kalocsai Kálmán III, Karai Péter IV. helyen végzett. Taglétszámuk 45 fő. 24. Óbudai Strandröplabda Sport Club Röplabda és strandröplabda szakosztállyal rendelkező egyesület, edzéseiket az Eötvös Iskolában és a Kispesti Uszodában tartják. A strandröplabda országos bajnokságon az egyesület a 4. helyet szerezte meg. Taglétszámuk 58 fő.

7 25. Öt Elem Wushu Egyesület Shaolin kung-fu és tai-chi szakosztályokkal működő egyesület, a Reménység és az Eötvös Ált. Iskolában tartják az edzéseket. Parragh Csaba a kung-fu és wushu világbajnokságon I. helyet szerzett, Gödri Koppány és Gáspár Attila a Világkupán lett I., Buzás Norbert, Totok Dániel és Habash Antoine a magyar bajnokságon lett I. helyezett. Taglétszámuk 95 fő. 26. Platán Természetbarát Egyesület A természetjáró egyesület egy és többnapos túrákat, táborozásokat szervez az ország több tájára, minden korosztály számára. Részt vettek a Gyalogtúrázók Országos Találkozóján és a Budapesti Természetbarát Találkozón. Taglétszámuk 73 fő. 27. Sárkánykard Kung-fu és Wushu Sport Egyesület Kung-fu, wushu és tai-chi sportágban tevékenykednek a KMO tornatermében. A kung-fu és wushu világbajnokságon 4 arany, 4 ezüst és 2 bronzérmet szereztek. Az országos kung-fu bajnokságon 8 arany, 5 ezüst és 5 bronzérmet nyertek. Taglétszámuk 200 fő. 28. Sirályok Sport Egyesület A tájfutó egyesület edzéseit a Hungária Kollégiumban, a Kós Károly téren valamint a közeli erdőkben tartja. Az ifjúsági Európa Bajnokságon Vellner Gábor 6., Zempléni Réka 7. helyen végzett. Az országos bajnokságon Vellner Gábor és Tibay Ilona, az országos diákolimpián Zempléni Réka lett I. helyezett. Taglétszámuk 45 fő. 29. Solidaritás Szabadidő és Természetjáró Sportegyesület Természetjáró egyesület, vízi, gyalogos és kerékpáros túrákat, táborokat szerveznek. Részt vettek az országos természetbarát találkozón valamint a Nemzetközi Duna Túra vízitúrán. Tagjaik részére egy és többnapos kirándulásokat illetve nyugdíjastábort szerveztek. Taglétszámuk 45 fő. 30. Tameshiwari Dojo Sportegyesület Kyokushin karate sportágban tevékenykednek, edzéseiket a Deák Gimnáziumban és a Gábor Ált. Iskolában tartják. Schäffer Balázs az Európa Bajnokságon 4., az országos bajnokságon I. helyet szerzett. A magyar bajnokságon és az országos diákolimpián 7 arany, 3 ezüst és 11 bronzérmet szereztek. Taglétszámuk 36 fő.

8 31. Tájfun Sportegyesület WTF taekwon-do sportágban működő egyesület, edzéseiket a Károlyi Mihály Gimnáziumban tartják. Nemzetközi versenyeken 15 arany, 14 ezüst és 18 bronzérmet, az országos bajnokságon és az országos diákolimpián 30 arany, 21 ezüst és 16 bronzérmet nyertek. Az egyesület csapata hetedik alkalommal nyerte meg az országos diákolimpiát. Braun Tímea és Kenéz Attila a Magyar Köztársaság jó tanulója-jó sportolója, Tóth Balázs taekwondo sportágban az Év sportolója kitüntetést vehette át. Taglétszámuk 150 fő. 32. Unio Sport Kispest Sportegyesület Ökölvívás és szinkronúszás sportágban tartják edzéseiket a Vas Gereben utcai edzőteremben valamint a Kispesti Uszodában. Ökölvívóik közül Klasz Árpád és Bernát István válogatott kerettag. Taglétszámuk 58 fő. 33. Wekerlei Bocsa Sportegyesület Bocsa és darts sportágakban tevékenykednek a Mészáros Lőrinc utcai közösségi házban. Az országos bocsa bajnokságon Haffner Krisztián I., Harsányi Enikő V. helyen végzett. A darts csapatuk feljutott az országos bajnokság I. osztályába. Taglétszámuk 94 fő. 34. Wekerlei Futóklub Tagjaik számára a rendszeres utcai futás és gyaloglás lehetőségét biztosítják a Wekerletelepen. Megrendezték a.wekerlei Székelykapu Futást valamint az őszi Dinnyefutást. Wekerlei tekergés néven kerékpáros ügyességi versenyt is rendeztek. Versenysporttal nem foglalkoznak. Taglétszámuk 50 fő. 35. Wekerlei Szabadidősport Egyesület Tenisz szakosztályuk a Wekerlei Sporttelepen működik, ahol házibajnokságokat, nyári tenisztáborokat valamint szabadidősport rendezvényeket tartanak. Taglétszámuk 34 fő. 36. XIX. kerületi Természetbarát Szövetség A természetjáró szervezet a kerületi természetbarát egyesületeken kívül az iskolákban folyó természetjáró körök munkáját segíti közös programok szervezésével. Nyári természetjáró táborukban a Magas-Tátrában a 2314 méter magas Lorenz-hágót mászták meg. Taglétszámuk 194 fő.

9 37. Zöld Béka Turista Baráti Kör Természetjáró egyesület, melynek célja a speciális nevelési igényű gyermekek és fiatal felnőttek integrációja. Kirándulásaikon az év során mintegy 600 fő vett részt. Tájékozódási, környezetvédelmi versenyek szervezésével is bővítik tevékenységüket. A szevezet vezetője, Leiner Károly tevékenységéért a Pannon Pédakép Alapítvány Példakép-díját vehette át. Taglétszámuk 107 fő. A kerületi sportegyesületekben tehát összesen 3500 fő sportolt szervezett keretek között, rendszeresen, tagsági jogviszony alapján. A kerületi sportegyesületeken kívül az alábbi szervezetekkel vagyunk szoros kapcsolatban, ahol sporttevékenységet fejthetnek ki a kerület lakosai: A Kisfaludy Károly Középiskolás Kollégium tagjaik részére szervez rendszeresen asztalitenisz, sakk, labdarúgó, kosárlabda, röplabda és tollaslabda versenyeket valamint rendszeresen látogatják a Kispesti Uszodát, összesen 64 fővel. A Hungária Általános Iskola és Kollégium tanulói részére asztalitenisz, atlétika és kispályás labdarúgás sportágakban szervez versenyeket valamint részt vesznek a fővárosi gyermekotthonok közötti sportversenyeken, összesen 130 fővel. A Móra Ferenc Ált. Iskola sportkörében judo edzéseket tartanak az iskola 55 tanulója részére, akik rendszeresen részt vesznek a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség korosztályos versenyein. A Reménység Általános Iskola sportkörében labdarúgás, szertorna, szivacskézilabda sportágakban tartanak foglalkozásokat az iskola 240 tanulója részére. Az MSZOSZ Kispesti Területi és Nyugdíjas Alapszervezete tagjaik részére erdei sétákat, kirándulásokat, gyógytornát, kocogást és tollaslabdázást szervezett valamint részt vett a tavaszi és őszi önkormányzati sportnapokon 40 fővel. A Pedagógusok Szakszervezete Nyugdíjas Tagozati Klubja tagjaik részére kirándulásokat, gyógyfürdős rekreációs foglalkozásokat szervezett 50 fő részvételével Mindezen lehetőségeken kívül a valamennyi kerületi általános és középiskolában megtalálható iskolai sportkörök biztosítottak lehetőséget az aktívan nem sportoló gyerekek részére is szabadidejük hasznos eltöltésére.

KISPEST SPORTKONCEPCIÓJA

KISPEST SPORTKONCEPCIÓJA KISPEST SPORTKONCEPCIÓJA Elfogadva: 2003. november 13-án, az 1041/2003. (XI.13.) Ökt. határozattal 2 Bevezetı Bevezetésként feltétlenül elmondhatjuk, hogy az elmúlt évtized hazánk sportéletét sok egyéb

Részletesebben

Kedves Olvasó! Ön a 20 éves Kôbányai Sportegyesületek és Sportszervezetek Szövetségének kiadványát

Kedves Olvasó! Ön a 20 éves Kôbányai Sportegyesületek és Sportszervezetek Szövetségének kiadványát Kedves Olvasó! Ön a 20 éves Kôbányai Sportegyesületek és Sportszervezetek Szövetségének kiadványát tartja a kezében. Célunk e színes gyûjteménnyel, hogy megismerkedjen a Kôbányai Sportszövetség tevékenységével;

Részletesebben

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Középtávú Sportkoncepciója 2008-2013

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Középtávú Sportkoncepciója 2008-2013 Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Középtávú Sportkoncepciója 2008-2013 TARTALOM I. Bevezetés 3. o. 1. A sportkoncepció szükségessége 3. o. 2. Hódmezővásárhely sportmúltja 4. o. II. A sportkoncepció alapelvei

Részletesebben

számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere I. Tartalmi összefoglaló

számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere I. Tartalmi összefoglaló Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere (C) számú előterjesztés Előterjesztés a Humánszolgáltatási Bizottság részére a Kőbányai Sportegyesületek és Sportszervezetek Szövetsége

Részletesebben

Nagykálló Város Önkormányzat Sportkoncepciója

Nagykálló Város Önkormányzat Sportkoncepciója Nagykálló Város Önkormányzat Sportkoncepciója Nagykállóban több évtizedes hagyománya van a tömeg- és versenysportnak. Az oktatási intézmények, különbözõsportegyesületek, mint bázisintézmények megfelelõ

Részletesebben

Kiemelt sportrendezvények és találkozók városunkban, ózdi kötődésű események

Kiemelt sportrendezvények és találkozók városunkban, ózdi kötődésű események ÓZDI SPORTALMANACH 2013. év legjobb sportolói Ez történt 2013-ban Asztalitenisz Atlétika Autósport Birkózás Judo Karate Kerékpár Kézilabda Kosárlabda Küzdősport Labdarúgás Lovaglás Lövészet Modellezés

Részletesebben

Jánoshida Község Sportfejlesztési Koncepciója

Jánoshida Község Sportfejlesztési Koncepciója Jánoshida Község Sportfejlesztési Koncepciója 2009-2014 Tartalomjegyzék I. Bevezető 3. old. II. Helyzetelemzés 4. old. III. Fejlesztési Stratégia 9. old. IV. Intézkedési Terv 10. old. V. Összegzés 12.

Részletesebben

PUSZTASZABOLCS VÁROS SPORTFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA

PUSZTASZABOLCS VÁROS SPORTFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA PUSZTASZABOLCS VÁROS SPORTFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA 1 A sport definíciója az Európai Sport Charta szerint: Sport minden olyan fizikai tevékenység, amely esetenként vagy szervezett formában a fizikai és szellemi

Részletesebben

Önkéntes társadalmi szervezetek. Gyál

Önkéntes társadalmi szervezetek. Gyál Önkéntes társadalmi szervezetek Gyál 2012 Köszöntő Köszöntő Minden alkalommal nagy örömmel tölt el, amikor egy-egy kiadvány köszöntőjének megírására kérnek. Ezúttal örömöm azért teljesedhet ki, mert egy

Részletesebben

K Ő Z L Ö N Y 1. SZÁM 2002. JANUÁR HÓ TARTALOM JEGYZÉK

K Ő Z L Ö N Y 1. SZÁM 2002. JANUÁR HÓ TARTALOM JEGYZÉK 1 K Ő Z L Ö N Y 1. SZÁM 2002. JANUÁR HÓ TARTALOM JEGYZÉK HATÁROZATOK 1 / 2002. (01.14.) a Pécs, Király u. 11. sz. alatti ingatlan megvásárlásához szükséges fedezet megjelöléséről 3 / 2002. (01.17.) Pécs

Részletesebben

Gyál Város Sportkoncepció 2015-2019

Gyál Város Sportkoncepció 2015-2019 Gyál Város Sportkoncepció 2015-2019 Készült: 2015. 03. 05. Készítette: Erős József alpolgármester I. Bevezetés Az Európai Sport Charta szerint sport minden olyan fizikai tevékenység, amely esetenként vagy

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK ATLÉTIKA EVEZÉS JUDO KAJAK-KENU LEÁNY KOSÁRLABDA FIÚ KOSÁRLABDA ÚSZÁS RÖPLABDA VÍVÁS MELLÉKLET: LÉTSZÁMTÁBLÁZAT

TARTALOMJEGYZÉK ATLÉTIKA EVEZÉS JUDO KAJAK-KENU LEÁNY KOSÁRLABDA FIÚ KOSÁRLABDA ÚSZÁS RÖPLABDA VÍVÁS MELLÉKLET: LÉTSZÁMTÁBLÁZAT 1 TARTALOMJEGYZÉK TÁJÉKOZTATÓ A SZOLNOKI SPORTCENTRUM KHT. UTÁNPÓTLÁS NEVELÉS SZAKMAI TEVÉKENYSÉGÉRŐL 3 ATLÉTIKA 5 EVEZÉS 7 JUDO 12 KAJAK-KENU 16 LEÁNY KOSÁRLABDA 18 FIÚ KOSÁRLABDA 19 ÚSZÁS 23 RÖPLABDA

Részletesebben

EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS SPORTKONCEPCIÓJA (2015-2020)

EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS SPORTKONCEPCIÓJA (2015-2020) Istenek ajándéka, sport! Élet éltető vize! A nehéz munka idejében kiszórod boldog fényedet, követe vagy te a régen letűnt napoknak, mikor ifjú örömben mosolygott még az ember s felfelé hágott a napisten,

Részletesebben

Hírek. minderrõl részletesen a NUPinfo összevont számának belsõ oldalain olvashatnak!

Hírek. minderrõl részletesen a NUPinfo összevont számának belsõ oldalain olvashatnak! Foto: Záhonyi Fotoügynökség Hírek (3.) (4.) A Kovács Zsófia, Szalay Szandra, Tóth Zsófia (kép 1.) összeállítású triatlon nõi váltó ezüstérmet szerzett a dán fõvárosban megrendezett kontinensbajnokságon.

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK A T L É T I K A... 5. E V E Z É S... 8. J U D O... 1 1. K A J A K - K E N U... 1 4. K O S Á R L A B D A... 1 8. Ú S Z Á S... 2 1.

TARTALOMJEGYZÉK A T L É T I K A... 5. E V E Z É S... 8. J U D O... 1 1. K A J A K - K E N U... 1 4. K O S Á R L A B D A... 1 8. Ú S Z Á S... 2 1. TARTALOMJEGYZÉK T Á J É K O Z T A T Ó A S Z O L N O K I S P O R T C E N T R U M K H T. U T Á N P Ó T L Á S N E V E L É S S Z A K M A I T E V É K E N Y S É G É R Ő L.............. 3. A T L É T I K A...................................................................................

Részletesebben

MOB-SZE-14 pályázat eredménye

MOB-SZE-14 pályázat eredménye MOB-SZE-14 pályázat eredménye Forrás: a 2014. évi költségvetés, 20/23/23-as törvényi sor, ÁHT azonosító: 219833 A pályázat előzményei: az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény; az államháztartásról

Részletesebben

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2009. október 01-i rendes ülésére beterjesztett anyagok I./B kötet

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2009. október 01-i rendes ülésére beterjesztett anyagok I./B kötet Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2009. október 01-i rendes ülésére beterjesztett anyagok I./B kötet A válság hatása a Hód-Ipari Parkban tevékenykedő vállalkozásokra... 2 Sportlétesítmények,

Részletesebben

ATLÉTIKA. (még) Atlétika, Közép- és hosszútávfutó szakág

ATLÉTIKA. (még) Atlétika, Közép- és hosszútávfutó szakág ATLÉTIKA Atlétika-szakosztályunk 1 fő- és 1 mellékállású edzője 13-14 éves korig, három 18-20 fős csoportban gondozza az utánpótláskorúakat, majd szakági edzőkhöz adjuk át őket - az idén 15 fiatal tehetséget

Részletesebben

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testület. 2015. június 4-i ülésének

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testület. 2015. június 4-i ülésének Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete 6100 Kiskunfélegyháza, Kossuth u. 1. Tel.: 562-015 J/51-9/2015. Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testület 2015. június 4-i ülésének

Részletesebben

hososz versenynaptár_layout 1 2014.02.19. 19:01 Page 1 Sportnaptár 2014. HONVÉD SPORTEGYESÜLETEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE KIADVÁNYA

hososz versenynaptár_layout 1 2014.02.19. 19:01 Page 1 Sportnaptár 2014. HONVÉD SPORTEGYESÜLETEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE KIADVÁNYA hososz versenynaptár_layout 1 2014.02.19. 19:01 Page 1 Sportnaptár 2014. HONVÉD SPORTEGYESÜLETEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE KIADVÁNYA hososz versenynaptár_layout 1 2014.02.19. 19:01 Page 2 Felelős kiadó: Honvéd

Részletesebben

A Magyar Olimpiai Akadémia évkönyve 2014

A Magyar Olimpiai Akadémia évkönyve 2014 A Magyar Olimpiai Akadémia évkönyve 2014 Budapest, 2015 Magyar Olimpiai Akadémia Hungarian Olympic Academy Academie Olympique Hongrois 1124 Budapest, Csörsz u. 49 51. Telefon: +36 1/386 80000 Szerkesztette

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. az Ózd Városi Sportegyesület tevékenységéről. Ó z d, 2015. április 23. Elnöke

TÁJÉKOZTATÓ. az Ózd Városi Sportegyesület tevékenységéről. Ó z d, 2015. április 23. Elnöke TÁJÉKOZTATÓ az Ózd Városi Sportegyesület tevékenységéről Ó z d, 2015. április 23 Előterjesztő: Ózd Városi Sportegyesület Elnöke Az Ózd Városi Sportegyesület egyes szakosztályai a megyei, regionális és

Részletesebben

Kovács Blanka (Bánkúti Sí Klub), alpesi sí diákolimpiai bajnok (edzője Kékesi Tamás)

Kovács Blanka (Bánkúti Sí Klub), alpesi sí diákolimpiai bajnok (edzője Kékesi Tamás) Dubei Debóra (Aluinvent DVTK Kosárlabdacsapat), Ifjúsági Világbajnokságon III. hely, Ifjúsági Európa Bajnokságon I. hely Horváth Bernadett (Aluinvent DVTK Kosárlabda csapat), U 18-as Európa Bajnokság l.

Részletesebben

KEREKEGYHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

KEREKEGYHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KEREKEGYHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2011-2016 ÉVEKRE SZÓLÓ HELYI SPORTFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA 2011. I. BEVEZETÉS A sportkoncepció szükségessége A kulturális élet és a humán szféra több más területéhez hasonlóan,

Részletesebben

MEZİBERÉNY VÁROS SPORTKONCEPCIÓJA

MEZİBERÉNY VÁROS SPORTKONCEPCIÓJA MEZİBERÉNY VÁROS SPORTKONCEPCIÓJA 2011 2014 1 Tartalom 1. Alapelvek 3.oldal 2. Az önkormányzat szerepvállalása. 5.oldal a, Óvodai, iskolai testnevelés 5.oldal b, Diáksport 6.oldal c, Utánpótlás nevelés

Részletesebben

MOB-HSZE-12. Pályázó neve Esemény megnevezése Pályázati azonosító

MOB-HSZE-12. Pályázó neve Esemény megnevezése Pályázati azonosító Tolnai Röplabda és Szabadidő Egyesület Tolna város és környéke lakosságának rendszeres testmozgásának elősegítése, helyi szabadidősport események szervezése MOB-HSZE-12-0003 200 000 VITALITÁS Sportegyesület

Részletesebben

KIVÁLÓ SPORTOLÓ ÖSSZESÍTÉS 2009.

KIVÁLÓ SPORTOLÓ ÖSSZESÍTÉS 2009. I. kategória Ssz. Név Sportág Sporteredmény Iskola Egyesület 1. Andrejszki Dóra tenisz 2. Baranyi Zsófia karate 3. Benkő Zsófia karate 4. Czímer Attila karate, strandröplabda 5. Csánki Alexandra karate

Részletesebben

Európa Nap 2011. Dorog Város Képviselõ-testületének lapja KÖZHÍRRÉ TÉTETIK. 2011. június 22. évfolyam 6. szám 1

Európa Nap 2011. Dorog Város Képviselõ-testületének lapja KÖZHÍRRÉ TÉTETIK. 2011. június 22. évfolyam 6. szám 1 A párbeszéd feltételeinek megteremtése a cél, ebbe az irányba próbáljuk közéletünket, helyi társadalmi párbeszédünket fejleszteni mondta dr. Tittmann János a Párbeszéd Napja alkalmából, az Önkéntesség

Részletesebben

REZI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA SPORTKONCEPCIÓJA 2013-2018.

REZI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA SPORTKONCEPCIÓJA 2013-2018. REZI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA SPORTKONCEPCIÓJA 2013-2018. I. Bevezető A Sportról szóló 1994. évi I. törvény 55. (1) bekezdésében foglaltak figyelembe vételével Rezi Község Önkormányzata 2013-2018. évekre vonatkozóan

Részletesebben