Termékprogram Hôszivattyúk 40. Vezércikk: az energiaellátás helyzete 04. Gázkazánok 08. Viessmann rendszertechnika 50

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Termékprogram 2008. Hôszivattyúk 40. Vezércikk: az energiaellátás helyzete 04. Gázkazánok 08. Viessmann rendszertechnika 50"

Átírás

1 Termékprogram 2008

2 Termékprogram /03. oldal Oldal Vezércikk: az energiaellátás helyzete 04 Gázkazánok 08 Gázkazán termékkínálat 10 Vitopend 100-W 12 Vitopend 222-W 13 Vitodens 200-W 14 Vitodens 222-W 16 Vitodens 300-W 18 Vitodens 333-F 20 Közepes- és nagyteljesítményû kazánok 22 Közepes- és nagyteljesítményû kazán 22 termékkínálat Vitoplex Vitomax 200-LW 25 Szolártechnika 26 Szolártechnika termékkínálat 28 Vitosol 200-F 30 Oldal Hôszivattyúk 40 Hôszivattyú termékkínálat 42 Vitocal 222-G 44 Vitocal 300-G 46 Vitocal 350-G 47 NC-Box 48 AC-Box 49 Viessmann rendszertechnika 50 Tároló-vízmelegítô termékkínálat 52 Vitocell 140-E/160-E 54 Kommunikációs technika 56 Vitocom 200/Vitodata Vitoset fûtéstechnikai rendszerelemek 60 Szolgáltatások 62 Fa- és biomassza tüzelésû kazánok 32 Fa- és biomassza tüzelés termékkínálat 34 Vitolig Köb & Schäfer 38 Mawera 39

3 Komplett termékprogram minden energiahordozóhoz A Viessmann cég komplett termékprogramja felkészült a jövô kihívásaira. A hatékony alacsonyhômérsékletû és kondenzációs technika mellett a megújuló nap-, fa- és talajhô hasznosításra is bevált megoldásokat kínál. Komplett termékkínálatunk magasra helyezi a mércét Komplett termékkínálatunk jövôbemutató fûtési rendszereket kínál minden energiahordozóra és minden igényre, 1, kw teljesítménytartományban. A mûszaki tartalom és árfekvés összhangján alapuló háromlépcsôs program termékei között mindenki megtalálja a számára legkedvezôbb megoldást. Mindezt egy kézbôl és egy gyártótól, tökéletesen egymáshoz illesztett rendszerelemekkel. Magyarországi programunkban újak a közepes- és nagyteljesítményû fatüzelésû termékek kw-ig. Ezeket az egyre nagyobb jelentôséggel bíró készülékeket a Köb & Schäfer GmbH és a Mawera Holzfeuerungsanlagen GmbH gyártja, amely cégek 2007 eleje óta a Viessmann csoporthoz tartoznak. Ugyancsak újak a programban a lakóházak és kisebb ipari létesítmények számára kifejlesztett hôszivattyúk.

4 04/05. oldal Termékprogram A globális energiaellátás helyzete Kettôs stratégia: hatékonyság és kiváltás Energiaellátásunkat jelenleg azok a kôolaj- és földgáztartalékok határozzák meg, amelyek elôreláthatólag évig elegendôk és túlnyomó többségben politikailag instabil régiókban találhatók. Az energiafogyaztás 1970 óta világszerte megduplázódott és 2030-ig meg fog háromszorozódni. A felhasználást jelentôsen fokozza Oroszország, Kína és India rohamosan emelkedô energiaéhsége. A fejlôdô országok fogyasztása az elmúlt harminc évben meghatszorozódott, és 2030-ig elôreláthatólag a jelenlegi szint kétszeresére fog emelkedni. A több mint 500 millió év alatt felhalmozódott fosszilis energiát kevesebb, mint 200 év múlva az utolsó cseppig elhasználjuk. Emellett a túl gyorsan felszabaduló CO 2 hozzájárul az atmoszféra felmelegedéséhez. Vezetô klímakutatók vizsgálatai alapján a globális klímakatasztrófa elkerüléséhez az átlagos hômérsékletnek nem szabadna több mint 2 fokkal növekednie az iparosodás elôtti idôkhöz képest. Azzal együtt, hogy 1990 óta már 26 százalékkal emelkedett a CO 2 - kibocsátás, ehhez 2050-ig a jelenlegi szint felére kell csökkenteni a fosszilis energiafelhasználást. Az erôsen megnövekedett energiaárak a nyers-anyagban szegény államok kiélezôdô területi hátrányát okozzák. Annak a jelentôsége is csekély, hogy egy olyan ország, mint Németország, a gazdasági növekedését külön tudta választani az energiafelhasználástól, és ma 5 százalékkal kevesebb energiát használ, mint 1990-ben. A nemzetközi politika a fosszilis energiák megtakarítási lehetôségein dolgozik. Az Európai Unió által meghatározott Energiahatékonysági Tervezet célja, hogy a tagországok 2020-ig 20%-kal csökkentsék energiafogyasztásukat. Ennek szellemében Németországban is összehívták a Nemzeti Energia Csúcstalálkozót a jövô energiakezelésének kidolgozására. A legfontosabb célok: az ellátás biztonsága, klímavédelem, energia-hatékonyság és a költségek stabilizálása. A megvalósulás érdekében kettôs stratégiát határoztak meg, amely az energiahatékonyság fokozását éppúgy magában foglalja, mint a megújuló energiák hasznosításának ösztönzését. Hollandiában már az 1990-es évek közepén meghatározták az épületekre vonatkozó minimális energiahatékonysági követelményeket. Angliában törvény írja elô a kondenzációs technika használatát. Olaszországban, Franciaországban és Belgiumban korlátozzák az épületeknél a megengedett energiaszükségletet és támogatják a megújuló energiák alkalmazását. Hollandiához hasolnóan Franciaországban is tervezik, hogy az elôírásokat lépésrôl lépésre szigorítani fogják. Az energiamegtakarítás és a kibocsátás csökkentését eredményezô konkrét intézkedések fontosságáról most az olyan országokat is meg kell gyôzni, mint az Amerikai Egyesült Államok, Oroszország vagy a gyorsan növekedô ázsiai népgazdaságok. Végül a kiegyenlített viszonyok és a gazdaság globalizációja a világ összes gazdaságát arra kényszeríti, hogy energiát takarítson meg és óvja a környezetet.

5 Olaj Gáz Nap Fa Föld Jelenleg a legnagyobb lehetôségünk az energiamegtakarításra a hatásfok emelése, továbbá a megújuló energia felhasználási arányának növelése, hogy ezzel tovább csökkentsük a fosszilis olaj- és gázfelhasználást. elônyben kell részesíteni. Hatásfoka a 98%-ot is eléri, miközben a hagyományos erômûvek és belsô égésû motorok alig haladják meg a 40%-ot. A legnagyobb lehetôséget a hôenergetikai piac kínálja Az energiafelhasználás legnagyobb részét, megközelítôen 40%-át a hôenergetika teszi ki. A fennmaradó 60%-on a szállítás, a közlekedés, illetve az áramtermelés osztozik. A kiszámított adatok az összes hasonló európai országgal, így például Németországra is jellemzôen megegyeznek. További hasonlóságot lehet felfedezni a fûtési rendszerek területén is, amelyek nagyrészben korszerûtlenek. A példánál maradva még a fejlett Németországban is több mint két millió olyan hôfejlesztô üzemel, amely 25 évnél öregebb. Komplett cseréjükkel 30-40%-os energiamegtakarítást érhetnénk el, amennyiben korszerû kondenzációs készülékeket és napenergiával mûködô rendszereket alkalmaznánk. Ez a magyarországi összenergiafelhasználás 10 százalékának felel meg, ami az energiaimport külkereskedelmi mérlegét több mint 2 milliárd Euróval tehermentesítené. Kondenzációs technika: az energia-átalakítás leghatékonyabb formája A fosszilis- és megújuló energiafelhasználás területén a magas hatásfok alapvetô követelmény. A mennyiség korlátozott mértékben áll rendelkezésre. Mivel a kondenzációs technika az energia-átalakítás leghatékonyabb formája, a hôenergia területén Megújuló energiák alkalmazási lehetôségei A megújuló energiaforrások alkalmazásai lehetôségeit más szemmel kell nézni, mint az olajét és gázét: A szél- és a napelemes áramtermelés a hôenergia piacán nem játszik szerepet. Kizárólag az áramtermelést szolgálják, ráadásul nem állnak egész évben rendelkezésre. A hôenergetikai piac számára a vízmelegítésre és fûtésrásegítésre használt napkollektoros hôtermelés fontos. Növekvô jelentôséget könyvelhet el magának a talajhô hasznosítás is, hôszivattyúk segítségével. A fosszilis energiaszükségletet a mûködéséhez szükséges áram elôállítására csökkenti. A biomassza az olajtól és a gáztól függetlenül állandóan rendelkezésre áll, CO 2 -semleges, valamint környezetkímélôen tárolható. Elsôsorban hô elôállítására alkalmazák pellet-, hasábfa- vagy faapríték formában. A biomasszából azonban gáz- és folyékony halmazállapotú tüzelôanyagokat is elô lehet állítani. A biogáz már ma is alkalmas arra, hogy a meglévô elosztó hálózatokba lehessen táplálni, a földgázt vegyítésére.

6 06/07. oldal Termékprogram A folyékony biomassza a jövôben lépésrôl lépésre helyettesíteni fogja a fûtôolajat. De még ez a nemes energia sem fog bôségesen rendelkezésre állni. Óvatos becslések szerint 2020-ban Európa energiaszükségletének 20%-át fogja fedezni biomassza. Ettôl függetlenül egyre növekszik azon építettôk száma, akik a különleges fatüzelésû kazánokat vagy hôszivattyúkat részesítik elônyben, mert ezzel a gazdaságosságot és a biztonságot az olajról és gázhálózatról való teljes leválásban látják. A Viessmann komplett termékkínálata minden igénynek megfelel. A korszerûsítés kifizetôdô Régi fûtési rendszerünket pelletkazánnal vagy hôszivattyúval korszerûsítve nemcsak a fosszilis energiahordozókat kíméljük, hanem üzemi költségeink is jelentôsen csökkennek. Ha azonban a mai energiaárakat és a teljes beruházás költségét is figyelembe vesszük, akkor a kondenzációs technika jelenleg a leggazdaságosabb megoldás. Sôt, biogén tüzelôanyagok hozzákeverésével teljes mértékben megfelel a jövô kihívásainak. Aki ma kondenzációs technikába fekteti pénzét megnyugodhat, mert jó döntést hozott. Climate of innovation Semmi sem olyan jó, hogy ne lehetne tovább tökéletesíteni. Ezt a gondolkodásmódot fejezi ki cégünk új vezérelve is: climate of innovation. A Viessmann igénye és célja, hogy az üzletág minôségi- és technológiai vezetô vállalataként újra és újra felállítsa a mércét és aktívan alkalmazkodjon a piac változásaihoz. Ez benne él dolgozóink gondolkodásában és cselekedeteiben, jelen van minden szinten: a korszerûségben és minôségben éppúgy, mint a Viessmann termékkínálat teljességében. Tájékoztatás az új hatások értékekrôl A kondenzációs technika nemzetközileg elterjedt. Más tüzelôanyagokkal való összehasonlítás és az egységességre való törekvés az égéshôre vonatkoztatott hatásfokértékek bevezetését teszi szükségessé: a jövôben nem lesznek 100 % feletti adatok. A korrekt adatszolgáltatás szellemében a Viessmann példamutatóan átformálja a hatásfokokra vonatkozó értékeket. Az elôttünk álló átmeneti idôszakban mindkét adatot megadjuk. Például: az éves átlagos hatásfok: 98 % (H f ) / 109 % (H a ).

7 Gázkazánok Alacsonyhômérsékletû- és kondenzációs kazánok 4-tôl kw-ig A földgáz hosszabb ideig fog rendelkezésre állni, mint a kôolaj. A felhasználás becsült emelkedése mellett a ma ismert lelôhelyek még több, mint 70 évig tudják biztosítani a szükséges mennyiséget. Ha azokat a forrásokat is hozzászámítjuk, amelyeket gazdasági okokból eddig nem tártak fel, akkor a földgáz még majdnem 150 évig elegendô. Mégis, a ma generációjának kötelessége, hogy a rendelkezésre álló forrásokkal gondosan bánjon. Egy kondenzációs Viessmann kazánnal a tüzelôanyag csaknem száz százalékban hasznos hôenergiává alakítható, így megfelel ennek az elvárásnak. Egy korszerû kondenzációs kazánnal régi fûtési rendszerünk gázfogyaztását akár 30 %-kal is csökkenthetjük. A hatékonyság növeléséhez érdemes a hagyományos gázellátást még idejében alternatív energiaforrásokkal kiegészíteni. A gázfogyasztás kb. 5 %-át példamutatóan Németországban már regeneratív forrásokból fedezik. Aktuális tanulmányok becslései szerint 2020-ig kb % biogén eredetû gázt fognak a gázhálózatba vezetni.

8 08/09 oldal Gázkazánok kw Az átfogó Viessmann gázkazán-program álló valamint falra szerelhetô alacsonyhômérsékletû és kondenzációs kazánokat kínál kw teljesítménytartományban (fali kaszkádrendszerek 840 kw-ig) Alacsonyhômérsékletû technika - minden igényre A gáztüzelésre is érvényes az alacsonyhômérsékletû technika megbízhatósága és üzembiztonsága. Lakásfûtéstôl az ipari hôszolgáltatásig a Viessmann álló- és falra szerelhetô alacsonyhômérsékletû gázkazánokat kínál 4-tôl kw-ig. Tartósan magas hatásfok kondenzációs technikával A Viessmann átfogó kondenzációs kazánprogramja kw-ig kínál állóés falikazánkat, kw-ig utánkapcsolt égéstermék-hôcserélôket. Valamennyi Viessmann kondenzációs készülék hôcserélô felülete saválló nemesacélból készül. A megfelelô anyagválasztás eredményeként a kazántest tartósan ellenáll a savas kondenzátumnak. Az Inox-Crossal és Inox-Radial hôcserélôk garantálják a magas hatékonyságú hôátvitelt a teljes élettartam alatt. A modulációs MatriX-sugárzó égô különösen tiszta és tökéletes égést biztosít, csekély NO x -kibocsátás mellett. Intelligens égésszabályozás A Lambda Pro Control égésszabályozás a változó gázminôség és üzemi körülmények figyelembe vételével automatikusan állítja be az égést, garantálva az egyenletesen magas hatásfokot. Ezzel az innovatív fejlesztéssel a kondenzációs Viessmann falikazánok már ma alkalmasak a biogázzal vegyített földgáz elégetésére, így megfelelnek a jelen és a jövô kihívásainak.

9 Gázkazánok 3,8-420 kw Termékprogram 2008 Alacsonyhômérsékletû kazánok Korábbi név VITOGAS 100-F alacsonyhômérsékletû kazán kw éves átlagos hatásfok: 83 % (H f ) / 92 % (H a ) Vitogas 050 VITOGAS 200-F alacsonyhômérsékletû kazán kw éves átlagos hatásfok: 84 % (H f ) / 93 % (H a ) Vitogas 100 VITOPEND 100-W alacsonyhômérsékletû falikazán fûtô és kombi kivitelben 10,5-30 kw éves átlagos hatásfok: 82% (H f ) / 91% (H a ) Vitopend 100 ÚJ lásd 12. oldal VITOPEND 100-W alacsonyhômérsékletû falikazán kombi kivitelben, kiemelkedô melegvíz komforttal 10,5-30 kw éves átlagos hatásfok: 82% (H f ) / 91% (H a ) VITOPEND 222-W alacsonyhômérsékletû falikazán beépített 50 literes melegvíz-tárolóval 10,5-24 (30) kw éves átlagos hatásfok: 85 % (H f ) / 94 % (H a ) Vitopend 222

10 10/11. oldal Gázkazánok 3,8-420 kw Kondenzációs technika Korábbi név VITOCROSSAL 300 kondenzációs állókazán kw éves átlagos hatásfok: 98 % (H f ) / 109 % (H a ) ÚJ lásd 14. oldal VITODENS 200-W kondenzációs falikazán (fûtô kivitel) Szállítható: 4,8-105 kw 04/2008 ( kw) kondenzációs falikazán (kombi kivitel) 4,8-35,0 kw éves átlagos hatásfok: 98 % (H f ) / 109 % (H a ) Vitodens 200 ÚJ lásd 16. oldal VITODENS 222-W Szállítható: 05/2008 kondenzációs falikazán beépített melegvíz-tárolóval: 4,8-35 kw éves átlagos hatásfok: 98 % (H f ) / 109 % (H a ) ÚJ lásd 18. oldal VITODENS 300-W kondenzációs falikazán (fûtô kivitel) 3,8-35 kw éves átlagos hatásfok: 98 % (H f ) / 109 % (H a ) Vitodens 300 ÚJ lásd 20. oldal VITODENS 333-F VITODENS 333-F kompakt kondenzációs hôközpont, beépített tárolóval 5,2-26 kw éves átlagos hatásfok: 98 % (H f ) / 109 % (H a ) kompakt kondenzációs hôközpont, beépített tárolóval, kemény hálózati vízhez 5,2-26 kw éves átlagos hatásfok: 98 % (H f ) / 109 % (H a ) Vitodens 333 VITODENS 343-F Szállítható: külön kérésre Compact-Energy-Tower kompakt kondenzációs hôközpont szolártárolóval 4,2-13 (16) kw Vitodens 343 éves átlagos hatásfok: 98 % (H f ) / 109 % (H a )

11 VITOPEND Alacsonyhômérsékletú falikazánok minden igényre A Vitopend készülékek kimagasló ár-érték arányú energiatakarékos falikazánok, Viessmann minôségben. Különbözô teljesítményû és kivitelû berendezések példamutatóan egyszerû kezelésükkel, kompakt méreteikkel és idôtálló, elegáns megjelenésükkel minden igényt kielégítenek. Új kombi Vitopend 100-W, kiemelkedô melegvíz komforttal Az új Vitopend 100-W (WHKB) falikazánt a különösen magas komfortot kedvelô felhasználók részére fejlesztették ki. A beépített kombinált puffertartály folyamatosan 4 liter forró fûtôvizet tart készenlétben a használati melegvíz készítésre. Így az új Vitopend 100-W (WHKB típus) 5 másodpercen belül állandó hômérsékletû melegvizet szolgáltat. Tárolós készülékek Magas melegvízigény esetén számos tárolótípus választható. A kazán alá- és mellé helyezhetô vízmelegítôk fehér színe harmonizál a falikazánnal. Vitopend 222-W, 50 literes beépített nemesacél tárolóval A Vitopend 222-W különösen helytakarékos megoldás. A beépített 50 literes nemesacél melegvíz rétegtároló ugyanazt a melegvíz komfortot nyújtja, mint egy hagyományos 150 literes tároló. A melegvíz azonnal rendelkezésre áll, állandó hômérsékleten és minôségben, akár több csapon is egyidejûleg. Vitopend 100-W aláhelyezett tárolóvízmelegítôvel

12 12/13. oldal Vitopend Alacsonyhômérsékletû falikazán 10,5-30 kw 01 új Aqua-Bloc hidraulikai egység kombinált puffertartály / tágulási tartály (WHKB típus) fûtés és melegvíz tágulási tartály (WHSA típus) légtelenített szivattyú Vitopend 100-W, WHKB típus Vitopend 222-W, WHSA típus Szembetûnô elônyök: Az EU hatásfokra vonatkozó irányelv alapján alacsonyhômérsékletû kazán (**-os besorolás) Nemzetközi besorolások és engedélyek: WHSA típus, beépített tárolóval: ****-os melegvíz komfort az EN szabvány alapján WHKB típus, kombi kivitel: ***-os melegvíz komfort az EN szabvány alapján WH1B típus, kombi kivitel: **-os melegvíz komfort az EN szabvány alapján NOx besorolás: 3-as osztály Alacsony súly és Mulit-Steck csatlakozási rendszer különösen könnyen szerelhetô és karbantartható Helyiség levegôjétôl független- (zárt) és függô (kéményes) üzemhez Nincs szükség oldalsó szerviztávolság tartására: az összes alkatrész elölrôl hozzáférhetô és szerelhetô Megegyezô szervizalkatrészek és hidraulikus kiegészítôk Mûszaki adatok: Teljesítmények: WHSA típus: 10,5 24 kw (30kW) WHKB típus, 10,5 25,1 kw, kw WH1B típus, kombi kivitel: 10,5 24 kw, kw, fûtô kivitel: 10,5 24 kw Méretek: WHSA típus: 600 x 480 x 900 mm (szélesség x mélység x magasság) WHKB típus, 450 x 360 x 725 mm (szélesség x mélység x magasság) WH1B típus, 400 (450 * ) x 340 (360 * ) x 725 mm (szélesség x mélység x magasság) * 30 kw-os kombi kivitel

13 VITODENS 200-W Kondenzációs falikazán 105 kw egységteljesítményig többkazános rendszerként 420 kw-ig A Vitodens 200-W kondenzációs falikazánok a bevált Vitodens 200-as sorozatot váltják. Bôvített szabályozási tartomány Az új készülékeket saját fejlesztésû és gyártású, hengeres formájú MatriX-égôvel látják el. A szabályozási tartomány %-ra bôvült. Az új égôk már rendelkeznek az automatikus Lambda Pro Control égésszabályozással: ingadozó gázminôség és környezeti viszonyok esetén az égô automatikusan változtatja a beállításokat, így a kazán mindig a legmagasabb hatásfokkal üzemel. Alkalmazásával az új Vitodens 200-W készülékek alkalmasak a biogázzal vegyített földgáz tüzelésére is. Magas melegvíz komfort A kombi kivitelû Vitodens 200-W készülékek folyamatos készenlétben állva, mindig a kívánt hômérsékleten tartják a melegvizet. Így egy kézmosáshoz nem kell percekig folyatni a vizet. Alkalmazás többlakásos épületekben A Vitodens 200-W ideálisan alkalmazható olyan többemeletes lakóépületeknél, ahol minden lakást egyedi fûtéssel kell ellátni. A gyári égéstermék rendszer függôleges gyûjtôvezetékére akár öt kazán is csatlakoztatható. Ha pedig központi hôszolgáltatás a cél, a legújabb Vitodens 200-W készülékekkel 420 kw összteljesítményig többféle kaszkádmegoldás lehetséges, akár sorban és blokkokban történô felállítással. Inox-Radial fûtôfelület saválló nemesacélból

14 14/15. oldal Vitodens 200-W Kondenzációs falikazán 4,8-105 kw Inox-Radial fûtôfelület saválló nemesacélból hengeres formájú MatriX-égô Vitotronic szabályozó 04 lemezes hôcserélô (kombi kivitel esetén) 05 tágulási tartály teljesítmény: 4,8-35 kw teljesítmény: kw Szembetûnô elônyök: Kibôvített modulációs tartomány %-ig (2008-ig %) Inox-Radial hôcserélô saválló nemesacélból öntisztuló, tartósan sima nemesacél hôcserélô felület saválló az es minôségû korrózióálló nemesacélnak köszönhetôen Új, hengeres formájú MatriX-égô saját fejlesztés és gyártás alacsony károsanyag kibocsátás hosszú élettartam a nemesacél MatriX égôfelületnek köszönhetôen a hôcserélô és az égô optimálisan illeszkedik egymáshoz Magas melegvízkomfort kombi kondenzációs kazánok készenléti funkcióval Lambda Pro Control égésszabályozás nem kell fúvókát cserélni a gázfajta váltása esetén egyenletesen magas hatásfok a gázminôség illetve a légköri körülmények változása esetén is tartósan alacsony károsanyag-kibocsátási értékek csendes üzem az alacsony fordulatszámú égônek köszönhetôen Mûszaki adatok: Teljesítmény: 4,8-105 kw, kaszkádként 420 kw-ig Éves átlagos hatásfok: 98 % (H f ) / 109 % (H a ) Méretek 4,8-35 kw: 450 x 360 x 850 mm / kw: 480 x 380 x 850 mm (szélesség x mélység x magasság) Tömeg: 45 kg (45 kw) / 58 kg (60 kw) (több mint 30%-kal csökkent)

15 VITODENS 222-W Kompakt kondenzációs falikazán, beépített nemesacél melegvíz tárolóval A Vitodens 222-W egy helytakarékos kondenzációs falikazán, különösen magas melegvíz-komforttal. A készülék hôtermelését egy Vitodens 200-W modul látja el, a bevált Inox-Radial nemesacél hôcserélôvel, és az új hengeres formájú MatriX-égôvel, valamint a Lambda Pro Control automatikus égésszabályozással. Magas melegvízkomfort rétegtárolóval A beépített 46 literes nemesacél melegvíz rétegtároló ugyanazt a melegvíz komfortot nyújtja, mint egy hagyományos 150 literes tároló. A melegvíz azonnal rendelkezésre áll, állandó hômérsékleten és minôségben, akár több csapon is egyidejûleg. Gyors és egyszerû szerelés A melegvíz-tároló mellett a készülék a beépítéshez szükséges összes szerelvényt tartalmazza: a fûtés- és melegvíz tágulási tartályt, a szivattyúkat és a biztonsági szerelvényeket. Mindez 63 kg-os össztömeg és az általános konyhai elemméretek betartása mellett. A Vitodens 222-W új épületeknél is különösen ideális termék, mivel már az esztrichbeton felhordása elôtt szerelhetô. Vitodens 222-W kompakt kondenzációs falikazán

16 16/17. oldal Vitodens 222-W Kompakt kondenzációs falikazán, beépített tárolóval 4,8-35 kw 01 nemesacél melegvíz tároló hengeres formájú MatriX-égô membrános tágulási tartály Vitotronic szabályozó Szembetûnô elônyök: Különösen helytakarékos kondenzációs falikazán, beépített nemesacél melegvíz-tárolóval Inox-Radial saválló nemesacél hôcserélô öntisztuló, tartósan sima nemesacél hôcserélô felület saválló az es minôségû korrózióálló nemesacélnak köszönhetôen Új, hengeres formájú MatriX-égô saját fejlesztés és gyártás széles modulációs tartomány %, alacsony károsanyag kibocsátással hosszú élettartam a nemesacél MatriX égôfelületnek köszönhetôen Magas melegvízkomfort: N L -teljesítményszám = 1,6 (kb. 150 literes hagyományos tároló-vízmelegítônek felel meg) a kívánt hômérsékletû melegvíz azonnal rendelkezésre áll tartósan magas teljesítmény és minimális hômérséklet-ingadozás párhuzamos vízvételezés esetén is a kilépési hômérséklet szabályozásának és a tároló-töltô rendszernek köszönhetôen Lambda Pro Control automatikus égésszabályozás nem kell fúvókát cserélni gázfajta váltása esetén egyenletesen magas hatásfok a gázminôség és a légköri körülmények változása esetén is csendes üzem az alacsony fordulatszámú égônek köszönhetôen Az összes alkatrész elôlrôl hozzáférhetô, nem szükséges oldalsó szerelési távolság tartása a készülék minden szállított elemet készre szerelve tartalmaz: a rétegtárolót, a fûtési- és melegvíz tágulási tartályt, szivattyúkat és biztonsági szerelvényeket Mûszaki adatok: Teljesítmény: 4,8-35 kw Éves átlagos hatásfok: 98 % (H f ) / 109 % (H a ) Méret: 900 x 600 x 480 mm (magasság x szélesség x mélység) (átlagos konyhaszekrény méret) Tömeg: 63 kg

17 VITODENS 300-W Kompromisszummentes kondenzációs falikazán, kiemelkedô hatásfokkal A kondenzációs Viessmann falikazánok csúcskategóriája. A bevált MatriX-gázégô és a saválló nemesacél Inox-Radial fûtôfelület garantálja a magas energiahatékonyságot és tartósságot. Automatikus égésszabályozás Minden Vitodens 300-W készüléket automatikus Lambda Pro Control égésszabályozással láttak el. A folyamatos szabályozási tartomány ezáltal %-ra bôvült. Csekély áramfogyasztás Új a fordulatszám-szabályozással ellátott egyenáramú szivattyú is, amely az áramfogyasztást több mint 50 %-kal csökkenti, és feleslegessé teszi a térfogatáramot szabályozó bypass-szelepek beépítését. Beépített diagnosztikai rendszer Az új Vitodens 300-W készülékek SMART (Self Monitoring And Reporting Technology) diagnosztikai rendszere érzékeli a megengedett üzemi állapotoktól való eltérést: a karbantartás és szervizelés szükségességét elôrejelzi, így a meghibásodások elkerülhetôvé válnak és csökken a javítási költség. Vitodens 300-W kompakt és csendes

18 18/19 oldal Vitodens 300-W Kondenzációs falikazán 3,8-35 kw 01 Inox-Radial fûtôfelület saválló nemesacélból MatriX-gázégô Vitotronic szabályozó egyenáramú szivattyú Szembetûnô elônyök: Kibôvített modulációs tartomány %-ig, egyenletes üzem alacsony hôleadásnál is Inox-Radial nemesacél hôcserélô öntisztuló, tartósan sima nemesacél hôcserélô felület saválló az es minôségû korrózióálló nemesacélnak köszönhetôen MatriX-gázégô: nagyfokú üzembiztonság és alacsony károsanyag-kibocsátás Lambda Pro Control égésszabályozás nem kell fúvókát cserélni a gázfajta váltásakor egyenletesen magas hatásfok a gázminôség és a légköri körülmények változása esetén is tartósan alacsony károsanyag-kibocsátási értékek csendes üzem az alacsony fordulatszámú égônek köszönhetôen A beépített, fordulatszám-szabályozott egyenáramú szivattyú az áramfogyasztást több, mint 50 %-kal csökkenti SMART: megelôzô diagnosztikai rendszer. Magas üzembiztonság, elôrejelzett karbantartás Mûszaki adatok: Teljesítmények 3,8-tól 35 kw-ig Éves átlagos hatásfok: 98 % (H f ) / 109 % (H a ) Méretek: 480 x 380 x 850 mm (szélesség x mélység x magasság) Tömeg: 45 kg (26 kw)

19 VITODENS 333-F Kompakt gázüzemû kondenzációs hôközpont, beépített melegvíz-tárolóval Az új készülék egyesíti a Vitodens 300-W kondenzációs kazánok elônyeit a különálló tárolók melegvíz komfortjával. Energiahatékonyság A Vitodens 333-F a MatriX sugárzóégôvel és a csúcstechnikájú saválló nemesacél Inox-Radial fûtôfelülettel biztosítja a maximális energiahatékonyságot, és a tartósan magas használati melegvíz komfortot. A Vitodens 300-W kondenzációs kazánból ismert modulok, mint a Lambda Pro Control és a SMART, illetve a fordulatszám-szabályozással ellátott egyenáramú szivattyú gondoskodik a magas hatásfokról, a megbízható üzemrôl és az alacsony energiafogyasztásról. Beépített tároló-töltô rendszer A Vitodens 333-F különbözô tároló-változatokban szállítható. A WS3C típus egy 86 literes melegvíz tárolóval ellátott tároló-töltô rendszert tartalmaz, amely egy kétszeres méretû hagyományos tárolóval megegyezô melegvíz komfortot nyújt. Kemény hálózati vízre is van megoldás Az új WR3C típust beépített 130 literes csôkígyós tárolóval látták el, amely különösen alkalmas a kemény hálózati vízzel rendelkezô területekhez. A különleges zománcozású tároló sima felülete nem érzékeny a vízkôlerakódásra. Vitodens 333-F kompakt felépítés, komplett megoldás

20 20/21 oldal Vitodens 333-F Kompakt gázüzemû kondenzációs hôközpont 3,8-26 kw Inox-Radial fûtôfelület saválló nemesacélból MatriX-gázégô Vitotronic szabályozó egyenáramú szivattyú tágulási tartály rétegtároló csôkígyós tároló Vitodens 333-F, WS3C típus Vitodens 333-F, WR3C típus Szembetûnô elônyök: Kibôvített modulációs tartomány %-ig, a ki-be kapcsolások száma csökken, alacsony hôleadásnál is Inox-Radial nemesacél hôcserélô öntisztuló, tartósan sima nemesacél hôcserélô felület saválló az es minôségû korrózióálló nemesacélnak köszönhetôen MatriX sugárzó égô: magas üzemiztonság és alacsony károsanyag-kibocsátás Lambda Pro Control égésszabályozás nem kell fúvókát cserélni a gázfajta változtatásánál egyenletesen magas hatásfok a gázminôség és a légköri körülmények változása esetén is állandóan alacsony kibocsátási értékek csendes üzemmód az alacsony fordulatszámú ventilátornak köszönhetôen A beépített, fordulatszám-szabályozással ellátott egyenáramú szivattyú az áramfogyasztást több mint 50 %-kal csökkenti SMART: megelôzô diagnosztikai rendszer magas üzembiztonság, tervezhetô karbantartás kemény vízzel rendelkezô területekre is, csôkígyós tárolóval Mûszaki adatok: Teljesítmény, WS3C típus: 3,8-26 kw, WR3C típus: 5,2-26 kw Éves átlagos hatásfok: 98 % (H f ) / 109 % (H a ) Méretek WS3C típus: 600 x 588 x 1387 mm, WR3C típus: 600 x 588 x 1600 mm (szélesség x mélység x magasság) Súly, WS3C típus: 115 kg, WR3C típus: 135 kg N L -teljesítményszám, WS3C típus: 2,0 (26 kw) / N L -teljesítményszám WR3C típus: 1,6 (26 kw)

21 Közepes- és nagyteljesítményû kazánok kw Termékprogram 2008 Alacsonyhômérsékletû kazánok Korábbi név ÚJ VITOROND 200 gáz-/olajüzemû öntvény kazán alacsonyhômérsékletû készülék kw / kw éves átlagos hatásfok: 88 % (H f ) / 94 % (H a ) ÚJ lásd 24. oldal VITOPLEX 200 gáz-/olajüzemû acéllemez kazán alacsonyhômérsékletû készülék kw / kw éves átlagos hatásfok: 88 % (H f ) / 94 % (H a ) VITOPLEX 300 gáz-/olajüzemû acéllemez kazán alacsonyhômérsékletû készülék kw éves átlagos hatásfok: 90 % (H f ) / 96 % (H a ) Kondenzációs technika VITOCROSSAL 200 gázüzemû kondenzációs kazán kw éves átlagos hatásfok: 97 % (H f ) / 108 % (H a ) VITOCROSSAL 300 gázüzemû kondenzációs kazán kw 314 kw-ig Matrix sugárzó égôvel éves átlagos hatásfok: 98 % (H f ) / 109 % (H a ) VITOTRANS 300 égéstermék-/fûtôvíz hôcserélô kw gáz-/olajüzemû kondenzációs technika Vitotrans 333

22 22/23. oldal Közepes- és nagyteljesítményû kazánok kw Korábbi név lásd 25. oldal VITOMAX 200-LW meleg-/forróvizes fûtôkazán 120 C megengedett elôremenô vízhômérsékletig 2,1-19,5 MW hatásfok: 92 % Vitomax 200 VITOMAX 200-WS VITOMAX 300-LT VITOMAX 200-HW VITOPLEX 100-LS melegvizes fûtôkazán 110 C megengedett elôremenô vízhômérsékletig 1,75-11,63 MW hatásfok: 94 % meleg-/forróvizes fûtôkazán 120 C megengedett elôremenô vízhômérsékletig 1,86-5,9 MW éves átlagos hatásfok: 90 % (H f ) / 96 % (H a ) nagynyomású forróvíztermelô 120 C feletti megengedett elôremenô vízhômérséklethez 0,46-16,4 MW kisnyomású gôzfejlesztô 0,26-2,2 t/h 1 bar-ig Vitomax 200 Vitomax 300 Vitomax 200 HW Vitoplex 100 LS VITOMAX 200-LS kisnyomású gôzfejlesztô 2,9-5,0 t/h 1 bar-ig Vitoplex 200 LS VITOMAX 200-HS nagynyomású gôzfejlesztô 0,7-25 t/h, 25 bar-ig economiserrel vagy anélkül Vitomax 200 HS VITOMAX 200-RW VITOMAX 200-RS hulladékhô hasznosító kazán forróvíztermelésre hulladékhô hasznosító kazán gôzfejlesztésre

23 VITOPLEX 200 Háromhuzamú acéllemez kazán, beépített kazánvédelemmel a kw-os teljesítménytartományban Vitoplex 200 Gáz-/olajüzemû acéllemez kazán kw A Vitoplex 200 egy modern alacsonyhômérsékletû kazán, kw-os teljesítménytartományban. Háromhuzamú kialakítása és alacsony tûztérterhelése jelentôsen elôsegíti a károsanyagokban szegény égést. Az 560 kw feletti készülékeket továbbfejlesztették. A piac követelményeihez igazítva most új technikával rendelkezô kazánt kínálunk elônyös ár/teljesítmény arány mellett. Egyszerû hidraulikus illesztés 560 kw teljesítményig a Vitoplex készülékeket beépített Therm-Control kazánvédelemmel látták el. Alkalmazásával a hidraulikus illesztés és bekötés különösen egyszerûvé válik, mert a hômérséklet emelésre szolgáló visszakeverô szivattyú teljesen elhagyható. Gyors összeszerelés Az új Fastfix rögzítéstechnika használatával a kazántest és a hôszigetelés a helyszínen egyszerûen és gyorsan összeszerelhetô. Szembetûnô elônyök: Háromhuzamú kazán alacsony tûztérterheléssel, ezáltal károsanyagokban szegény égés, alacsony NOx-kibocsátással Acéllemez kazántest az üzembiztonság és a hosszú élettartam érdekében Beépített Therm-Control kazánvédelem az egyszerû hidraulikus illesztéshez Nem szükséges minimális fûtôvíz-tömegáram. Könnyû szerelés az új szereléstechnikának köszönhetôen Csökkentett rendszerköltségek: a visszakeverô szivattyú elhagyható (560 kw-ig) Gyárilag beállított és üzem közben vizsgált Vitoflame 100 Unit-égôvel szállítható Mûszaki adatok: Teljesítménytartomány: kw Éves átlagos hatásfok: 88 % (H f ) / 94 % (H a )

24 VITOMAX 200-LW 24/25. oldal Kedvezô árú, megbízható fûtôkazán Vitomax 200-LW Meleg- / forróvíztermelô 120 C-os megengedett elôremenô vízhômérsékletig kw A Vitomax 200-LW-vel a Viessmann a 2100-tól kw-ig terjedô teljesítménytartományban egy kedvezô árfekvésû és különösen megbízható meleg- / forróvíztermelôt kínál 120 C-os elôremenô vízhômérsékletig. Alacsony károsanyag kibocsátás A háromhuzamú kialakítás és a visszafordítás nélküli égéstér alacsony tûztérterheléshez vezet, amely a károsanyagokban szegény égés és az alacsony nitrogénoxid-kibocsátás elôfeltételei. Egyszerû hidraulikus illesztés A tágas vízterek és a nagy víztartalom gondoskodnak a jó önkeringésrôl és a biztonságos hôátvitelrôl. Ezzel lehetôvé válik az egyszerû hidraulikus csatlakozás, és nem szükséges minimális fûtôvíz-tömegáram biztosítása. Szembetûnô elônyök: Olaj- / gázüzemû háromhuzamú kazán állandó kazánvíz-hômérséklethez Megengedett üzemi nyomás 6 és 10 bar Meleg- / forróvíztermelô 120 C-ig megengedett elôremenô vízhômérséklettel Különlegesen magas minôségû hegesztési varratok Csekély sugárzási veszteség a vastag hôszigetelésnek köszönhetôen Vízvezetô lemezek a visszatérô víz egyenletes elosztása érdekében Alacsony tûztérterhelés: < 1.3 MW/m 3 Mûszaki adatok: Teljesítménytartomány: kw Magas kazánhatásfok: 92 %

25 Szolártechnika Használati melegvíz készítés, fûtésrásegítés és medencefûtés napkollektorokkal A Nap ingyen bocsátja rendelkezésre energiaszükségletünk többszörösét: kevesebb, mint 4 óra alatt a Földre sugározza az emberiség egész évben felhasznált energiáját. Magyarország minden négyzetméterére átlagosan KWh napenergia érkezik évente, ami 125 liter fûtôolaj energiatartalmának felel meg. Ezt a jelentôs mennyiségû energiát napkollektorokkal hôtermelésre lehet használni. A napenergiát hôvé alakító napkollektor ideális kiegészítôje lehet bármely fûtési rendszernek, és tartósan hozzájárul a fosszilis tüzelôanyagkészlet megóvásához. A kiemelkedôen hatékony Viessmann napkollektorokkal a használati melegvíztermelés és fûtés energiaszükségletének akár a 35 %-át is fedezni lehet.

26 26/27. oldal Szolártechnika A Viessmann cég egyike a vezetô európai napkollektoros rendszerek gyártóinak, és ezen a területen több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik. Kiváló minôségû, nagy teljesítményû kollektorok A napkollektorok bármely fûtési rendszer ideális kiegészítôi. A síkkollektorok különösen gazdaságosak és univerzálisan alkamazhatók. Különösen a használati melegvíz elôállítására és medencefûtésre ideális választás. A korrózióálló anyagok, a stabil vázszerkezet, az ütésálló hátfal és a szigetelt keret hosszútávon gondoskodik a megbízhatóságról és a tartósan magas hozamról. A befoglaló keret igény esetén bármely RAL-színárnyalatban szállítható, így a síkkollektort a tetô színéhez illeszthetjük. A vákuumcsövek tengelyük körül forgathatóak és így kedvezôtlen elhelyezés esetén is könnyedén a nap felé irányíthatók. Egyszerû szerelés átgondolt rendszertechnikával A sík- és vákuumcsöves kollektorok egyszerû és egységes szerelési rendszerrel, és kiváló minôségû nemesacél gégecsô csatlakoztatásokkal szerelhetôk. A különbözô rögzítési megoldások megkönnyítik a mindenkori épület-szerkezetekre történô elhelyezést. A tökéletesen egymáshoz illesztett rendszerelemek üzembiztonságot és hatékonyságot garantálnak - a kiváló minôségû napkollektoroktól kezdve, a melegvíztárolókon keresztül egészen a hôfejlesztôkig. Fûtésrásegítés napkollektorokkal A vákuumcsöves kollektorok a használati melegvíz készítés mellett fûtésrásegítésre, vagy abszorpciós klimatizálásra is alkalmasak. Már csekély napsugárzás mellett is magas hozamra képesek. Vitosol 200-F síkkollektorok a cseréppel megeggyezô színben

27 Szolártechnika Termékprogram 2008 Korábbi név VITOSOL 200-F síkkollektor 2,3 m 2 -es elnyelôfelülettel Vitosol 100 VITOSOL 200-T vákuumcsöves kollektor közvetlen átfolyású belsô kialakítás 1 / 2 / 3 m 2 -es elnyelôfelülettel Vitosol 200 VITOSOL 300-T vákuumcsöves kollektorok Heatpipe-elv alapján mûködô rendszer 2 / 3 m 2 -es elnyelôfelülettel Vitosol 300

28 28/29. oldal Szolártechnika Vitosol 200 vákuumcsöves kollektorok City of Tomorrow, Malmö

29 VITOSOL 200-F Nagy teljesítményû síkkollektor A Vitosol 200-F egy kiváló minôségû síkkollektor. Ideálisan használható használati melegvíz készítésre, medencefûtésre és fûtésrásegítésre. A Németországban, magas minôségû alapanyagokból elôállított kollektor hosszú élettartamot garantál, magas üzembiztonság mellett. Magas napenergia-hasznosítás A reflexiószegény biztonsági üvegen keresztül belépô napsugárzást a Sol-Titan szelektív bevonattal ellátott réz elnyelôelem intenzíven és nagy hatásfokkal hasznosítja. Az elnyelôlemez hátfalán kígyóvonalban futó gyûjtôvezeték az egész kollektorról egyenletesen és megbízhatóan vezeti el a hôt. A nagyfokú napenergia-hasznosítás és a magas hatásfok minden feltétele biztosított. Tartós tömörség A Vitosol 200-F burkolata körkörösen egy darabból hajlított alumínium keretre épül. A biztonsági üveg idôjárás- és UV-álló tömítése varratmentes, rugalmas tömítômasszából készül. Vonzó formatervezés, egyéni színekben A Vitosol 200-F a tetôsíkba is építhetô. A keret-burkolatok (kiegészítô tartozék) biztosítják a kollektorfelület és tetô harmonikus átmenetét. Igény esetén a keret különleges színárnyalatban is szállítható. Egyszerû szerelés Vitosol 200-F Nagy teljesítményû síkkollektorok A Vitosol 200-F szerelése különösen felhasználóbarát. A beépített elôremenô- és visszatérô gyûjtôvezetékek lehetôvé teszik az egyszerû és gyors szerelést, nagyobb kollektorfelület esetén is. Akár 12 db közvetlenül egymás mellé fektetett kollektort is beköthetünk egyetlen csatlakozó vezetékpárral.

30 30/31. oldal Vitosol 200-F Síkkollektor 2,3 m 2 -es elnyelôfelülettel 01 körkörösen hajlított alumínium keret, szállítható az összes RAL-színben 02 reflexiószegény biztonsági üveg Sol-Titan szelektív bevonattal ellátott réz elnyelôlemez, kígyóvonalban futó gyûjtôvezetékkel 03 Szembetûnô elônyök: Nagy teljesítményû síkkollektor reflexiószegény üveggel használati melegvíz készítésre, medencefûtésre és fûtésrásegítésre Tetszetôs formatervezés, RAL 8019 (barna) színû keret. A keret kívánságra az összes egyéb RAL-színárnyalatban szállítható Univerzálisan alkalmazható, tetôre történô szereléshez és szabadon álló szereléshez egyaránt. Függôleges és vízszintes kivitelben - max. 12 kollektort lehet párhuzamosan bekötni Magas hatásfok a szelektív Sol-Titan bevonattal ellátott abszorbernek köszönhetôen Tartós tömítettség és robusztus kivitel az egy darabból álló, körkörösen hajlított alumínium keretnek a folytonos üvegtömítésnek köszönhetôen Ütés- és korrózióálló horganyzott acéllemez hátfal Könnyen szerelhetô Viessmann rögzítéstechnika statikailag ellenôrzött korrózióálló nemesacél és alumínium szerkezeti elemekkel - egységes az összes Viessmann kollektorhoz A kollektorok gyors és biztonságos csatlakoztatása a rugalmas nemesacél gégecsô csatlakozások segítségével CE-jelölés az EN ös szabvány alapján és Solar Keymark minôségtanúsítás Mûszaki adatok: 2,3 m 2 elnyelôfelület Méretek: 2380 x 1056 x 90 mm (szélesség x magasság x mélység) Tömeg: 52 kg

31 Fatüzelésû kazánok Komplett rendszertechnika professzionális fatüzeléshez A fa az egyetlen megújuló tüzelôanyag, amely közvetlenül és csak egészen csekély átalakítási veszteséggel áll a rendelkezésre, függetlenül az évszaktól és az idôjárástól. Még nagyobb elônye, hogy a fa újratermelôdô hazai tüzelôanyag, amelyet hosszabb szállítási utak nélkül is hasznosítani lehet. Ezért a mezô- és erdôgazdaság tartós lehetôségeit idôrôl idôre felül kell vizsgálni, mert ma még távolról sincs kimerítve. Csupán Németországban több mint 3 millió hektár fog a jövôben rendelkezésre állni az energiaelôállítás részére anélkül, hogy ez a termôterület az élelmiszergyártásból hiányozna. Növényfajtától függôen hektáronként m 3 földgáz energiatartalma termelhetô ki. Ezzel a mennyiséggel akár egy-két enyhe hôszigetelésû családi házat egész évben ki lehet fûteni. A Viessmann komplett megoldásokat kínál: egy családi ház hôellátását biztosító pelletkazántól kezdve a biomasszát használó nagyteljesítményû hô- és áramfejlesztô berendezések építéséig, lakóparkok, ipari üzemek és áramfejlesztô vállalkozások számára.

32 32/33. oldal Fatüzelésû rendszerek kw-ig Viessmann fatüzelésû kazánok 48 kw-ig A Vitolig/Vitoligno fatüzelésû kazánokkal a Viessmann CO 2 -semleges fûtési megoldást kínál családi házakhoz, többlakásos épületekhez. Az új csúcskategóriájú faelgázosító- és pelletkazánok kimagasló hatásfokukkal, megbízhatóságukkal és egyszerû kezelésükkel tûnnek ki. A Vitoligno 300-P pelletkazán intelligens égésszabályozással és páratlan Variopassrendszerrel rendelkezik, amely a kazánteljesítmény teljesen folyamatos szabályozását teszi lehetôvé a fûtôfelület automatikus illesztésével. Köb fatüzelésû rendszerek kw-ig A fatüzelésû kazánokat gyártó Köb & Schäfer cég 2008 eleje óta a Viessmann csoport tagja (székhely: Wolfurt in Voralberg). Mawera komplett fatüzelésû rendszerek kw-ig Az osztrák vállalkozás a nagyteljesítményû fatüzelésû rendszerek és biomasszafûtôerômûvek vezetô gyártói közé tartozik, és 2006 óta a Viessmann csoport tagja. A termékprogram magában foglalja a kazánoktól kezdve a tüzelôanyag-elôkészítésen keresztül a füstgáz-tisztítást és az összes rendszerkomponenst. A bármely szilárd tüzelôanyaggal mûködô technológia lehetôvé teszi a maradék- és hulladékfák elégetését is. Ezzel a Mawera meggyôzôen komplett és méretre szabott rendszermegoldásokat nyújt a biomasszából nyert hô- és áramfejlesztés terén is. A Pyrot kazáncsalád rotációs tüzelése az utóbbi idôk egyik legnagyobb elôrelépése a közepes teljesítményû fatüzelés területén, olyan elôkezelt fa tüzelôanyagok alkalmazásánál mint a hasábfa, pellet, aprófa és forgács. A szabadalmaztatott Low-Particle -tüzelést Osztrák Innovációs Díjjal tüntették ki.

33 Fatüzelésû kazánok 4-48 kw Termékprogram 2008 Korábbi név VITOLIG 100 minôségi fatüzelésû kazán max. 33 cm hasábfa hosszig 12,7-14,8 kw lásd 36. oldal VITOLIG 200 csúcsminôségû faelgázosító kazán max. 50 cm hasábfa hosszig, fabriketthez és aprítékhoz is kw ÚJ VITOLIGNO 300-P exkluzív pellettüzelésû kazán 4-48 kw Vitolig 300

34 Biomassza tüzelés Mawera / Köb & Schäfer 34/35 oldal kw Köb & Schäfer ÚJ lásd 38. oldal Pyromat Eco darabolt hasábfához, kézi utántöltéssel kw Pyromat Dyn automatikus nyesedék- és pellettüzelés, valamint darabolt hasábfához, kézi utántöltéssel kw Pyrot automatikus rotációs tüzelés pellettel, nyesedékkel és forgáccsal kw Pyrtec automatikus rostélytüzelés pellettel, nyesedékkel és forgáccsal kw Mawera ÚJ lásd 39. oldal Kettôs rostélyú, alátolásos rendszerû tüzelés tüzeléstechnika az iparból, erdészetbôl és egyéb tevékenységbôl származó száraz és nedves faszármazékok elégetéséhez kw Laposrostélyos, alátolásos rendszerû tüzelés laposrostélyú tüzelés a megfelelô csiga-, hidraulikus- vagy láncos szállító-továbbító rendszerelemekkel kw Befúvásos tüzelés ipari fafeldolgozásból származó, erôsen porállagú, száraz tüzelôanyagok elégetéséhez kw Ügyfélspecifikus kivitelû tüzelés befúvós- és laposrostélyú tüzeléstechnika kombinációja, szinte csaknem az összes faalapú tüzelôanyag számára, illesztett ûrtartalommal kw

35 VITOLIG 200 Új mérték a faelgázosító kazánok között A Viessmann Vitolig 200 faelgázosító kazánja új mércét állít a komfort, a hatékonyság és a biztonság terén. Az új csúcstechnika hagyományosan Viessmann feljesztés és gyártás. Nagy modulációs tartomány A Vitolig 200 hatékonysága és takarékossága meggyôzô. Legyen szó energiatakarékos házról, vagy nagyobb energiaszükségletû épületrôl: a kw-ig terjedô teljesítménytartomány és az alacsony részterhelés minden igényt kielégít. Fatüzelésnél szokatlanul magas hatásfok 92%-os hatásfokával és alacsony füstgázhômérsékletével a Vitolig 200 elôkelô helyet vívott ki magának a fatüzelésû kazánok között. A tökéletes égést tûztér hômérséklet-érzékelô felügyeli minden üzemállapotban. Alkalmazásával a kazán állandóan magas hatásfokot ér el, valamint érzéketlen a változó faminôséggel szemben. A Vitolig 200 biztonságáért a nagy kazánvíz-ûrtartalom és a termikus biztonsági szelep felel. Szabadalmaztatott kamraszellôztetés A nemesacél töltôtér és a speciális kerámiából készült égéstér 50 cm hosszú száraz fahasáb, fabrikett és faapriték elégetésére alkalmas. A szabadalmaztatott kamraszellôztetésnek köszönhetôen utántöltés esetén a töltôteret nem hagyja el zavaró szag. A nagy töltôtérfogattal akár 12 óráig terjedô égési idô érhetô el. Kimagasló mûszaki tartalom A Vitolig 200 fokozatmentes fordulatszámszabályozású szívóventilátort és különleges felfûtési automatikát tartalmaz. Segítségükkel és a tûztér hômérsékletének aktív szabályozásával a begyújtást követôen már néhány perc elteltével hasznos hô keletkezik.

36 36/37. oldal Vitolig 200 Exkluzív faelgázosító kazán kw fordulatszám-szabályozott szívóventilátor nagy hatékonyságú hôszigetelés kézi fûtôfelület tisztító berendezés nemesacél töltôtér kerámia égôkamra hamutálca automatikus levegôszabályozás Szembetûnô elônyök: Különleges minôségû faelgázosító kazán Max. 50cm hosszúságú száraz hasábfához, fabriketthez és faapritékhoz A teljesítmény folyamatos szabályozása, üzemi állapottól függôen akár 50%-os részterhelésig Kézi utántöltéssel Nagyméretû nemesacél töltôtartály - akár 12 óra folyamatos üzem Felfûtési automatika, már néhány perc elteltével hasznos hô jelentkezik Szabadalmaztatott töltôtér szellôztetés Egyszerûen kezelhetô, digitális kazánköri szabályozó öndiagnosztikai rendszerrel és hibakijelzéssel Minimális károsanyag kibocsátás, tûztérhômérséklet aktív szabályzásának köszönhetôen Mûszaki adatok: Teljesítmény: 13, 20 és 40 kw Kimagasló kazánhatásfok 92%-ig

37 Köb & Schäfer Új gyártók a Viessmann Csoportban: kompetens és innovatív termékek biomasszából történô hôtermelésre, teljesítménytartomány: kw Pyrot kw Automatikus rotációs tüzelés pellethez, nyesedékhez és forgácshoz Hôfejlesztés biomasszából A Köb & Schäfer cég bevonásával a Viessmann megerôsítette vezetô pozícióját a megújuló biomasszát használó hôtermelôk területén. A Köb & Schäfer a fatüzelésû berendezések vezetô gyártója, és jelenleg a közepes teljesítménytartományban a legmodernebb technológiájával rendelkezik ( kw). Hasábfával és vegyes faapritékkkal mûködô (aprított darabok, ill. pelletek, automatikusan darabolt hasábfával) kisteljesítményû kazánjaival a Köb & Schäfer kiegészíti a Viessmann biomassza kínálatát ( kw). A Köb & Schäfer termékkínálat Biomassza-kazánok kw Automatikus utántöltô rendszerek Elôszárító nedves aprítékhoz Szûrô berendezések a csekély porkibocsátás érdekében Felhasználható tüzelôanyagok pellet darabolt hasábfa aprított tüzifa faforgács

38 Mawera 38/39. oldal Mawera / Köb & Schäfer biomassza-kazánok kw Mawera biomasszakazán alsó rostélytüzeléssel és automatikus hamuürítéssel, kw (tüzelôanyagtól függôen) Az elsô európai biomassza-erômû kapcsolt fûtés-, hûtés- és villamos energiatermeléssel, 1100 kw elektromos teljesítménnyel A növekvô energiaárak, a behatárolt fosszilis energiaforrások és a klímavédelemmel kapcsolatban megnövekedett követelmények tekintetében a biomasszának, mint tüzelôanyagnak egyre nagyobb jelentôsége van. A Mawera cég bevonásával a Viessmann csoport elsôrendû szakértelmre tett szert a növekvô biomassza-piacon. A teljesítménytartomány igen tágas: kw. A fatüzelésû rendszerek egyik vezetô biomassza fûtôerûômû gyártójaként a Mawera meggyôzôen komplett és méretre szabott rendszermegoldásokat kínál biomasszából történô hôfejlesztésre. Minden fajtájú faalapú tüzelôanyaghoz: a kazántól kezdve a tüzelôanyag-elôkészítésen keresztül a füstgáztisztításig - mindent egy kézbôl. A Mawera termékkínálat Biomassza kazánok és speciális égôterek kw Siló- és tartályrendszerek Szállítórendszerek Égéstermék elvezetô rendszerek, ventilátorok, kémények Erômûvi hôtermelô rendszerek Felhasználható tüzelôanyagok pellet erdei fa maradék- és fahulladék fakéreg fûrészpor

39 Hôszivattyúk Hô a természetbôl A talajhô olyan megújuló energiaforrás, amely a tartós üzembiztonság összes feltételének megfelel. A földtömeg 99 százaléka forróbb, mint 1000 C. Ez a hômérséklet már átlagosan 30 km-es mélységben elérhetô. Az emberiség idômértékét tekintve a földmagban tárolt hô korlátlan mennyiségben áll rendelkezésre. A földbôl kinyert energiához hasonlóan a környezeti hôt is hasznosítani lehet például a levegôjét hôszivattyúk segítségével. A természet hôjének hasznosítása már ma is igen fontos mértékben hozzájárul az emberiség CO 2 -kibocsátásának csökkentéséhez. A földkérget elérô geotermikus energia már ma is hasznosítható és százezerszeresen bevált, ehhez csak 100 m mélyre kell lefúrni. A rendelkezésre álló hômérséklet (kb C) ideális elôfeltétel arra, hogy hôszivattyúval egész évben kényelmesen fûthessünk.

40 40/41. oldal Hôszivattyúk 5,4-106,8 kw Átfogó hôszivattyús rendszerkínálatunk a passzív házakhoz való kompakt készülékektôl kezdve egészen a több száz kw-os rendszerekig terjed. Hôforrásként a talaj, a víz vagy a levegô energiája szolgálhat. Megbízható kompresszor, csendes üzem Minden Viessmann hôszivattyú központi eleme a milliószorosan bevált és megbízható Scroll-kompresszor, amely a belsô hûtési körfolyamat összes további komponensével kompakt egységet alkot. A kompresszor lengô csapágyazása nyugodt járást és különösen halk üzemet eredményez. Teljesítményszámok 5 felett és 65 C feletti elôremenô hômérséklet Az elektronikusan szabályozott expanziós szelep a hûtôkört a teljesítmény-követelményekhez igazítja. Ezzel a megoldással 5-nél magasabb teljesítményszámot érhetünk el. A Viessmann mérnökei által kifejlesztett EVI-folyamat egész évben 65 C-os elôremenô vízhômérsékletet tesz lehetôvé. Használatával a hôszivattyút radiátoros fûtési rendszeren is lehet üzemeltetni. Természetes- és aktív hûtés A talaj alacsony hômérsékletét nyáron hûtésre használhatjuk (natural cooling), ehhez a hôszivattyú kompresszorát nem kell járatni. Az új aktív hûtôvel (AC-Box) a hôszivattyú belsô körfolyamata megfordítható (aktív hûtés). A felhasználóbarát szabályzástechnika hûtésre éppúgy alkalmazható, mint a napenergiát hasznosító melegvíz készítésre és fûtésrásegítésre. A Viessmann hôszivattyúkon feltüntetett jelölés a kíváló minôség és a különlegesen magas mûszaki színvonal látható jele. Minden Vitocal hôszivattyú központi eleme: a Compliant Scrollkompresszor

41 Hôszivattyúk 5,4-106,8 kw Termékprogram 2008 Korábbi név VITOCAL 200-G talajhô hôszivattyú 6,1-9,7 kw Vitocal 200 ÚJ lásd 44. oldal VITOCAL 222-G talajhô hôszivattyú beépített 250 literes tároló-vízmelegítôvel 6,1-9,7 kw VITOCAL 242-G talajhô hôszivattyú beépített 250 literes tároló-vízmelegítôvel és napenergia-hasznosítással 6,1-9,7 kw Vitocal 343 VITOCAL 300-A levegô hôszivattyú beltéri felállítással 7,2-14,6 kw Vitocal 300 VITOCAL 300 talajhô hôszivattyú kompakt kivitel, beépített szerelvényekkel 5,4-10,8 kw talajvíz hôszivattyú 8,4-14,2 kw

Az Ön Viessmann partnere:

Az Ön Viessmann partnere: Az Ön Viessmann partnere: Viessmann Fûtéstechnika Kft 2054 Törökbálint, Süssen u. 3. Telefon: (23) 334 334 Telefax: (23) 334 339 www.viessmann.hu 9446 378-9 H 1/2008 A mûszaki változtatások jogát fenntartjuk!

Részletesebben

VITOCAL 200-S Levegős hőszivattyú rendszerek, hatékonyságra hangolva

VITOCAL 200-S Levegős hőszivattyú rendszerek, hatékonyságra hangolva Kedvezményes csomagok Érvényes: 2012. aug. 31-ig VITOCAL 200-S Levegős hőszivattyú rendszerek, hatékonyságra hangolva M M A Vitocal 200-S műszaki jellemzői: Levegős hőszivattyú 4, 7, 10, és 13 kw-os névleges

Részletesebben

HŐSZIVATTYÚK AEROGOR ECO INVERTER

HŐSZIVATTYÚK AEROGOR ECO INVERTER HŐSZIVATTYÚK AEROGOR ECO INVERTER FEJLETT INVERTERES TECHNOLÓGIA. Aerogor ECO Inverter Az új DC Inverter szabályzású Gorenje hőszivattyúk magas hatásfokkal, környezetbarát módon és költséghatékonyan biztosítják

Részletesebben

VÄRMEBARONEN SVÉDORSZÁG

VÄRMEBARONEN SVÉDORSZÁG Nagykereskedelem VÄRMEBARONEN SVÉDORSZÁG Faelgázosító kazánok Egy modern rendszerrel a Värmebaronen-től, mindig megfelelő hőmérsékletet és elegendő meleg vizet biztosíthat otthonában. Egy időtálló rendszer,

Részletesebben

Két szóból kihoztuk a legjobbat... Altherma hibrid

Két szóból kihoztuk a legjobbat... Altherma hibrid Két szóból kihoztuk a legjobbat... Altherma hibrid Elromlott a gázkazánom és gyorsan ki kell cserélnem Az ügyfelek elvárásai szeretnék hőszivattyút használni, de azt hallottam, hogy nem lenne hatékony

Részletesebben

Megújuló energiák alkalmazása Herz készülékekkel

Megújuló energiák alkalmazása Herz készülékekkel Megújuló energiák alkalmazása Herz készülékekkel HERZ Armatúra Hungária Kft. Páger Szabolcs Használati meleg vizes hőszivattyú Milyen formában állnak rendelkezésre a fa alapú biomasszák? A korszerű

Részletesebben

Ipari kondenzációs gázkészülék

Ipari kondenzációs gázkészülék Ipari kondenzációs gázkészülék L.H.E.M.M. A L.H.E.M.M. egy beltéri telepítésre szánt kondenzációs hőfejlesztő készülék, mely több, egymástól teljesen független, előszerelt modulból áll. Ez a tervezési

Részletesebben

Az Ön Viessmann partnere:

Az Ön Viessmann partnere: Az Ön Viessmann partnere: Viessmann Fûtéstechnika Kft 2045 Törökbálint, Süssen u. 3. Telefon: (23) 334 334 Telefax: (23) 334 339 www.viessmann.hu 9446 483-8 H 12/2007 A mûszaki változtatások jogát fenntartjuk.

Részletesebben

Buderus: A kombináció szabadsága

Buderus: A kombináció szabadsága Buderus: A kombináció szabadsága Az egyik leggyakrabban feltett kérdés: Tudunk-e más fûtôberendezéseket a rendszerbe illeszteni? A Buderus Logatherm hôszivattyúi a választás szabadságát kínálják: gyakorlatilag

Részletesebben

Az Ön Viessmann partnere:

Az Ön Viessmann partnere: Az Ön Viessmann partnere: Viessmann Fûtéstechnika Kft 2045 Törökbálint, Süssen u. 3. Tel.: (23) 334 334 Fax: (23) 334 339 www.viessmann.hu 9444 181-18 H 04/2008 A mûszaki változások jogát fenntartjuk!

Részletesebben

Tzerra árlista Érvényes: 2014.07.01-től

Tzerra árlista Érvényes: 2014.07.01-től Tzerra árlista Érvényes: 2014.07.01-től Megnevezés Leírás Ábra Nettó listaár Cikkszám Tzerra M 24DS 256 000 Ft 90858 kondenzációs fali gázkazán család Tzerra M 24C fűtő (DS) és kombi (C) kivitelben, kis

Részletesebben

MYDENS - CONDENSING BOILER SFOKÚ KONDENZÁCI RENDSZEREK

MYDENS - CONDENSING BOILER SFOKÚ KONDENZÁCI RENDSZEREK A NAGY HATÁSFOK SFOKÚ KONDENZÁCI CIÓS S FŰTÉSI F RENDSZEREK ÚJ J GENERÁCI CIÓJA LAKOSSÁGI ÉS IPARI FELHASZNÁLÁSRA 16-60 KW 70-280 KW KONDENZÁCIÓS FALI GÁZKAZÁN LAKOSSÁGI HASZNÁLATRA MINDEN felhasználói

Részletesebben

Ariston Hybrid 30. Kondenzációs- Hőszivattyú

Ariston Hybrid 30. Kondenzációs- Hőszivattyú Ariston Hybrid 30 Kondenzációs- Hőszivattyú A hőszivattyú és a kondenzációs gázkészülék technológia egyesítése olyan módon, hogy a rendszer saját maga dönthessen arról, hogy számára melyik működés üzemmód

Részletesebben

VIESMANN. VITOSOL 200-TM Heatpipe-elven működő vákuumcsöves kollektor a napenergia hasznosítására. Műszaki adatlap. VITOSOL 200-TM Típus: SPEA

VIESMANN. VITOSOL 200-TM Heatpipe-elven működő vákuumcsöves kollektor a napenergia hasznosítására. Műszaki adatlap. VITOSOL 200-TM Típus: SPEA VIESMANN VITOSOL 200-TM Heatpipe-elven működő vákuumcsöves kollektor a napenergia hasznosítására Műszaki adatlap A rendelési számokat és árakat lásd az árjegyzékben VITOSOL 200-TM Típus: SPEA Vákuumcsöves

Részletesebben

Fűtési rendszerek korszerűsítése energetikai befektetővel

Fűtési rendszerek korszerűsítése energetikai befektetővel Fűtési rendszerek korszerűsítése energetikai befektetővel Küszöbön a felújítás! Cothec Kft. Az ESCO-ról általában ESCO 1: Energy Service Company ESCO 2: Energy Saving Company Az 1900-as évek elejétől létező

Részletesebben

Tzerra árlista Érvényes: 2015.09.01-től

Tzerra árlista Érvényes: 2015.09.01-től Tzerra árlista Érvényes: 2015.09.01-től Ábra Energiaosztály Megnevezés Leírás Nettó listaár Cikkszám Tzerra M 24DS Plus 268 800 Ft 7625056 Tzerra kondenzációs fali gázkazán "A" energiaosztályos modulációs

Részletesebben

Üdvözöljük a rendezvényen! Megújuló energia hasznosításának építészeti vonzatai

Üdvözöljük a rendezvényen! Megújuló energia hasznosításának építészeti vonzatai 1.dia Üdvözöljük a rendezvényen! Megújuló energia hasznosításának építészeti vonzatai Makk Árpád Műszaki referens Viessmann Fűtéstechnika Kft www.viessmann.hu 2.dia Lakossági trend a megújuló energia hasznosításának

Részletesebben

1. TECHNIKAI JELLEMZŐK ÉS MÉRETEK 1.1 MÉRETEK 1.2 HIDRAULIKAI VÁZLAT 1.3 VÍZSZÁLLÍTÁS HATÁSOS NYOMÁS DIAGRAM. L= 400 mm H= 720 mm P= 300 mm

1. TECHNIKAI JELLEMZŐK ÉS MÉRETEK 1.1 MÉRETEK 1.2 HIDRAULIKAI VÁZLAT 1.3 VÍZSZÁLLÍTÁS HATÁSOS NYOMÁS DIAGRAM. L= 400 mm H= 720 mm P= 300 mm 1. TECHNIKAI JELLEMZŐK ÉS MÉRETEK 1.1 MÉRETEK L= 400 mm H= 720 mm P= 300 mm A= 200 mm B= 200 mm C= 182 mm D= 118 mm 1.2 HIDRAULIKAI VÁZLAT 1 Gáz-mágnesszelep 2 Égő 3 Elsődleges füstgáz/víz hőcserélő 4

Részletesebben

Az Ön Viessmann partnere:

Az Ön Viessmann partnere: Az Ön Viessmann partnere: Viessmann Fûtéstechnika Kft 2054 Törökbálint, Süssen u. 3. Telefon: (23) 334 334 Telefax: (23) 334 339 www.viessmann.hu 9446 527-4 H 12/2007 A mûszaki változtatások jogát fenntartjuk!

Részletesebben

Füstgáztechnikai termékek DIERMAYER termikus csappantyúk

Füstgáztechnikai termékek DIERMAYER termikus csappantyúk DIERMAYER termikus csappantyúk B1 típusú gázkészülékek áramlásbiztosítója mögötti beépítéshez Elõnyök: teljesítik a készülékfüggõ füstgázcsappantyúk DIN 3388/4 elõírásait minden készülékhez 270 C füstgázhõmérsékletig

Részletesebben

Estia 5-ös sorozat EGY RENDSZER MINDEN ALKALMAZÁSHOZ. Főbb jellemzők. További adatok. Energiatakarékos

Estia 5-ös sorozat EGY RENDSZER MINDEN ALKALMAZÁSHOZ. Főbb jellemzők. További adatok. Energiatakarékos EGY RENDSZER MINDEN ALKALMAZÁSHOZ Estia 5-ös sorozat Főbb jellemzők Hűtés, fűtés és használati melegvíz termelés Kompresszor szabályozási tartománya 10 és 100% között van Nincs szükség kiegészítő segédfűtésre

Részletesebben

ÚJ BAXI FALI GÁZKAZÁN

ÚJ BAXI FALI GÁZKAZÁN ÚJ BAXI FALI GÁZKAZÁN A legkompaktabb BAXI készülékcsalád Magas hatásfok (zárt égésterűeknek minősítés a 92/42/CEE szabvány szerint) Digitális vezérlőpanel széles LCD kijelzővel Kompakt hidraulikus szerelvénycsoport

Részletesebben

ÜDVÖZÖLJÜK A NAPKOLLEKTOR BEMUTATÓN!

ÜDVÖZÖLJÜK A NAPKOLLEKTOR BEMUTATÓN! ÜDVÖZÖLJÜK A NAPKOLLEKTOR BEMUTATÓN! Energiaracionlizálás Cégünk kezdettől fogva jelentős összegeket fordított kutatásra, új termékek és technológiák fejlesztésre. Legfontosabb kutatás-fejlesztési témánk:

Részletesebben

Kondenzációs fali fűtő gázkészülék ecotec pure

Kondenzációs fali fűtő gázkészülék ecotec pure Kondenzációs fali fűtő gázkészülék VU 246/7-2 (H-INT II) Szállítási terjedelem VU fali fűtő gázkészülék Készüléktartó konzol, papírsablon Mérőcsonkos égéstermék adapter A felszereléshez szükséges segédanyagok

Részletesebben

Junkers gázüzemû átfolyós vízmelegítôk A megelégedettség forrása. Az energia nem vész el

Junkers gázüzemû átfolyós vízmelegítôk A megelégedettség forrása. Az energia nem vész el Junkers gázüzemû átfolyós vízmelegítôk A megelégedettség forrása Az energia nem vész el Junkers gázüzemû vízmelegítôk - energiatakarékos és környezetkímélô megoldás A melegvízkészítés leggazdaságosabb

Részletesebben

VICTRIX Fali kondenzációs kazánok

VICTRIX Fali kondenzációs kazánok VICTRIX Fali kondenzációs kazánok VICTRIX KÖRNYEZETBARÁT KONDENZÁCIÓS KAZÁNOK KÖLTSÉGHATÉKONYSÁG KOMPAKT MÉRETEK FORMATERVEZETT CSÚCS ÚJ VICTRIX MODELLEK A felhasználói igények folyamatos követésének eredményeképp

Részletesebben

Alacsonyhőmérsékletű fali gázkazán, fűtő- és kombi kivitelben névleges teljesítmény-tartomány: 1 0,5-3 0 kw

Alacsonyhőmérsékletű fali gázkazán, fűtő- és kombi kivitelben névleges teljesítmény-tartomány: 1 0,5-3 0 kw VITOPEND 100-W Alacsonyhőmérsékletű fali gázkazán, fűtő- és kombi kivitelben névleges teljesítmény-tartomány: 1 0,5-3 0 kw E nerg iatakaré ko s termé k: alac so ny h ő mé rsé kletű kaz án K imagasló ár-érték

Részletesebben

KONDENZÁCIÓS KAZÁN DINAMIKUS HASZNÁLATI MELEGVÍZTÁROLÓVAL, SZOLÁR CSATLAKOZÁSSAL

KONDENZÁCIÓS KAZÁN DINAMIKUS HASZNÁLATI MELEGVÍZTÁROLÓVAL, SZOLÁR CSATLAKOZÁSSAL KONDENZÁCIÓS KAZÁN DINAMIKUS HASZNÁLATI MELEGVÍZTÁROLÓVAL, SZOLÁR CSATLAKOZÁSSAL A technológia csúcsán Az Econcept Kombi Stratos készülék egy különösen sokoldalú hőközpont, alkalmas bármilyen fűtési rendszerbe,

Részletesebben

VIESMANN VITOCELL 100-E/140-E/160-E. Műszaki adatlap A rendelési számokat és az árakat lásd az árjegyzékben VITOCELL 100-E VITOCELL 100-E

VIESMANN VITOCELL 100-E/140-E/160-E. Műszaki adatlap A rendelési számokat és az árakat lásd az árjegyzékben VITOCELL 100-E VITOCELL 100-E VIESMANN VITOCELL 100-E/140-E/160-E Fűtővíz puffertárolók 200 1000 liter űrtartalom Műszaki adatlap A rendelési számokat és az árakat lásd az árjegyzékben A dokumentum helye: Vitotec dosszié, 17. fejezet

Részletesebben

MediSOLAR napelem és napkollektor rendszer

MediSOLAR napelem és napkollektor rendszer MediSOLAR napelem és napkollektor rendszer Érvényes: 2014. február 1-től. A gyártó a műszaki változás jogát fenntartja. A nyomdai hibákból eredő károkért felelősséget nem vállalunk. Miért használjunk NAPENERGIÁT?

Részletesebben

Giga Selective síkkollektor TERVEZÉSI SEGÉDLET

Giga Selective síkkollektor TERVEZÉSI SEGÉDLET Giga Selective síkkollektor ERVEZÉSI SEGÉDLE ervezési segédlet síkkollektor felépítése Giga Selective síkkollektor felépítése: A Giga Selective síkkollektor abszorbere (a napkollektor sík hőelnyelő felülete),

Részletesebben

A legjobb fűtés minden évszakban. DIGITÁLIS SZABÁLYOZÁSÚ ELEKTROMOS KAZÁNOK Fűtéshez és használati melegvíz előállításához.

A legjobb fűtés minden évszakban. DIGITÁLIS SZABÁLYOZÁSÚ ELEKTROMOS KAZÁNOK Fűtéshez és használati melegvíz előállításához. A legjobb fűtés minden évszakban DIGITÁLIS SZABÁLYOZÁSÚ ELEKTROMOS KAZÁNOK Fűtéshez és használati melegvíz előállításához 2010 Katalógus Teljes biztonság és maximális kényelem A GABARRÓN elektromos kazánokok

Részletesebben

Tartalom. Bevezetés. Fűtéstechnikai kiegészítők. Termékprogram. A vállalat. 04 Előszó 05 Komplett, hatékony, fenntartható: Viessmann

Tartalom. Bevezetés. Fűtéstechnikai kiegészítők. Termékprogram. A vállalat. 04 Előszó 05 Komplett, hatékony, fenntartható: Viessmann Termékprogram 2011 Tartalom 2 l 3 Bevezetés Fűtéstechnikai kiegészítők 04 Előszó 05 Komplett, hatékony, fenntartható: Viessmann 76 Vitoset minden egy kézből Termékprogram A vállalat 10 Kondenzációs- és

Részletesebben

Napkollektoros pályázat 2012. Beleznai Nándor Wagner Solar Hungária Kft. ügyvezető igazgató

Napkollektoros pályázat 2012. Beleznai Nándor Wagner Solar Hungária Kft. ügyvezető igazgató Napkollektoros pályázat 2012 Beleznai Nándor Wagner Solar Hungária Kft. ügyvezető igazgató 10 ÉVE MEGÚJULUNK 2 2002 óta azért dolgozunk, hogy Magyarországon is minél több ember számára legyen elérhető

Részletesebben

VERA HE TERMÉSZETESEN RUGALMAS

VERA HE TERMÉSZETESEN RUGALMAS VERA HE TERMÉSZETESEN RUGALMAS cod. 3952121 [VII] - www.sime.it EGY KAZÁN AZ ÖSSZES TÍPUSÚ BERENDEZÉSHEZ A Vera HE az előkeveréses kondenzációs falikazánok új termékcsaládja, mely különböző megoldásokat

Részletesebben

Egy 275 éves cég válasza a jelen kihívásaira

Egy 275 éves cég válasza a jelen kihívásaira Egy 275 éves cég válasza a jelen kihívásaira V. Országos Kéménykonferencia 1. sz. fólia A mai trendek A mai készülék trendek: Gázkazánok: Inkább fali mint állókazán, mert olcsóbb kisebb, nem igényel külön

Részletesebben

>> a sorozat. >> hatékony, ésszerű és robosztus kialakítás. Page 2

>> a sorozat. >> hatékony, ésszerű és robosztus kialakítás. Page 2 Page 1 >> hatékony, ésszerű és robosztus kialakítás A Bluehelix jó hatásfokú, alacsony káros anyag kibocsátású,mikroprocesszor vezérlésű, előkeveréses égőjű kondenzációs gázkazán család, fűtés és meleg

Részletesebben

EGIS KOMPAKT, FALI GÁZKAZÁN. A gazdaságos megoldás

EGIS KOMPAKT, FALI GÁZKAZÁN. A gazdaságos megoldás EGIS KOMPAKT, FALI GÁZKAZÁN A gazdaságos megoldás Az Ön komfortjáért +10 energiamegtakarítás *** hatásfok Az EGIS az egyike az ARISTON által kifejlesztett új kazáncsaládnak, melyet a modern forma, energiatakarékos

Részletesebben

Miért éppen Apríték? Energetikai önellátás a gyakorlatban

Miért éppen Apríték? Energetikai önellátás a gyakorlatban Miért éppen Apríték? Energetikai önellátás a gyakorlatban A mai kor követelményei Gazdaságosság Energiahatékonyság Károsanyag-kibocsátás csökkentés Megújuló energia-források alkalmazása Helyi erőforrásokra

Részletesebben

Égéshő: Az a hőmennyiség, amely normál állapotú száraz gáz, levegő jelenlétében CO 2

Égéshő: Az a hőmennyiség, amely normál állapotú száraz gáz, levegő jelenlétében CO 2 Perpetuum mobile?!? Égéshő: Az a hőmennyiség, amely normál állapotú száraz gáz, levegő jelenlétében CO 2,- SO 2,-és H 2 O-vá történő tökéletes elégetésekor felszabadul, a víz cseppfolyós halmazállapotban

Részletesebben

Kondenzációs gázkazán Teljesítmény: kw TRIGON XXL. Kimagasló teljesítmény: 2 MW hőtermelés egy előkeveréses égővel

Kondenzációs gázkazán Teljesítmény: kw TRIGON XXL. Kimagasló teljesítmény: 2 MW hőtermelés egy előkeveréses égővel Kondenzációs gázkazán Teljesítmény: 650-2000 kw TRIGON XXL Kimagasló teljesítmény: 2 MW hőtermelés egy előkeveréses égővel TRIGON XXL Osztályelső teljesítmények nagyon alacsony károsanyag kibocsátással

Részletesebben

Gázellátás. Gázkészülékek 2009/2010. Előadó: NÉMETH SZABOLCS Mérnöktanár

Gázellátás. Gázkészülékek 2009/2010. Előadó: NÉMETH SZABOLCS Mérnöktanár Gázellátás Gázkészülékek 2009/2010 Előadó: NÉMETH SZABOLCS Mérnöktanár 1 Gázkészülékek fajtái 2 A típusú gázfogyasztó készülékek amelyek nem csatlakoznak közvetlenül kéményhez, vagy égéstermékelvezető

Részletesebben

IMMERPAN. Acél lapradiátorok

IMMERPAN. Acél lapradiátorok IMMERPAN Acél lapradiátorok IMMERPAN, AZ ÚJ TERMÉKVONAL AZ IMMERGAS KÍNÁLATÁBAN Az Immergas a felhasználói igények széleskörű kiszolgálása érdekében acél lapradiátorokkal bővíti termékskáláját, melyeket

Részletesebben

Leírás a termékekhez. TiSUN nagyfelületű kollektorok

Leírás a termékekhez. TiSUN nagyfelületű kollektorok Jön a TiSUN A tiroli központú TiSUN GmbH. a napkollektoros rendszerek specialistája. Európában az egyik elsőként, immáron 20 éve elkötelezte magát annak a felelősségteljes feladatnak, hogy a Nap energiáját

Részletesebben

Levegő-víz inverteres hőszivattyú

Levegő-víz inverteres hőszivattyú Levegő-víz inverteres hőszivattyú RENDSZER FELÉPÍTÉSE Levegő-víz hőszivattyú rendszer A Carrier bemutatja az XP Energy a lakossági fűtési megoldást megújító levegő-víz hőszivattyú rendszert. Az energia

Részletesebben

EGIS KOMPAKT, FALI GÁZKAZÁN. A gazdaságos megoldás

EGIS KOMPAKT, FALI GÁZKAZÁN. A gazdaságos megoldás EGIS KOMPAKT, FALI GÁZKAZÁN A gazdaságos megoldás Az Ön komfortjáért +10 energiamegtakarítás *** hatásfok Az EGIS az egyike az ARISTON által kifejlesztett új kazáncsaládnak, melyet a modern forma, energiatakarékos

Részletesebben

Fatüzelésű és pelletes kályhák, kandallók, kazánok. BBQgrill. Heat & Go Kft.

Fatüzelésű és pelletes kályhák, kandallók, kazánok. BBQgrill. Heat & Go Kft. Fatüzelésű és pelletes kályhák, kandallók, kazánok BBQgrill Heat & Go Kft. Ismertető Az MCZ 1975 óta gyárt minőségi, innovatív kandallókat, kályhákat, kazánokat és grilleket. A speciális gyártástechnológiának

Részletesebben

MÉRÉSI JEGYZŐKÖNYV. A mérési jegyzőkönyvet javító oktató tölti ki! Kondenzációs melegvízkazám Tanév/félév Tantárgy Képzés

MÉRÉSI JEGYZŐKÖNYV. A mérési jegyzőkönyvet javító oktató tölti ki! Kondenzációs melegvízkazám Tanév/félév Tantárgy Képzés MÉRÉSI JEGYZŐKÖNYV Kondenzációs melegvízkazám Tanév/félév Tantárgy Képzés 2008/09 I félév Kalorikus gépek Bsc Mérés dátuma 2008 Mérés helye Mérőcsoport száma Jegyzőkönyvkészítő Mérésvezető oktató D gépcsarnok

Részletesebben

Sűrített levegő tartályok

Sűrített levegő tartályok tartályok Tartálytérfogat: 90 10.000 liter www.kaeser.com tartályok Kiváló minőségű horganyzás sokkal hosszabb élettartam! Minden egy kézből A sűrített levegő tartályoknak, mint tároló- és puffereszközöknek

Részletesebben

Az Ön Viessmann partnere:

Az Ön Viessmann partnere: Az Ön Viessmann partnere: Viessmann Fûtéstechnika Kft 2045 Törökbálint, Süssen u. 3. Telefon: (23) 334 334 Telefax: (23) 334 339 www.viessmann.hu 9446 483-8 H 12/2007 A mûszaki változtatások jogát fenntartjuk.

Részletesebben

2.4 A VNR 100 M és VNR 200 B puffer tárolók bemutatása

2.4 A VNR 100 M és VNR 200 B puffer tárolók bemutatása 2.4 A VNR 100 M és VNR 200 B puffer tárolók bemutatása VNR 100 M puffer VNR 200 B puffer Típusáttekintés Termék Rendelési szám VNR 100 M 0010021454 VNR 200 B 0010021455 Alkalmazási lehetőségek A VNR 100

Részletesebben

KÉSZÜLÉK ÉS TARTOZÉK ÁRLISTA

KÉSZÜLÉK ÉS TARTOZÉK ÁRLISTA KÉSZÜLÉK ÉS TARTOZÉK ÁRLISTA Érvényes: 2009. november 23-tól visszavonásig! Gyártó: BAXI S.P.A. 36061 Bassano Del Grappa - Italy Via Trozetti 20. Telefon: +39 0424 517111 Fax: +39 0424 38089 E-mail: marketing@baxi.it

Részletesebben

Olaszország Központja Meldola m 2 termelési egység

Olaszország Központja Meldola m 2 termelési egység Mi is a COSMOGAS? Cosmogas olasz piacvezető vállalat, amely TERVEZ, GYÁRT ÉS FORGALMAZ fűtési, használati melegvíz, klíma és megújuló megoldásokat. Olaszország Központja Meldola 27.000 m 2 termelési egység

Részletesebben

Kondenzációs álló gázkazán MGK

Kondenzációs álló gázkazán MGK Kondenzációs álló gázkazán MGK Kondenzációs gáztüzelésû kazán fûtésre és HMV készítésre az EN 437/EN 483/EN 677 valamint az érvényben lévõ és vonatkozó EU elõírásoknak megfelelõen. Engedélyezett gázfajta:

Részletesebben

A kondenzációs kazántechnika kiaknázási lehetőségei társasházaknál

A kondenzációs kazántechnika kiaknázási lehetőségei társasházaknál TÁRSASHÁZAK FŰTÉSI MEGOLDÁSAI A kondenzációs kazántechnika kiaknázási lehetőségei társasházaknál Pethő Gábor Marketbau-REMEHA Kft. 2017.03.02. Tartalom Remeha történelem A jó kondenzációs kazánok ismérvei

Részletesebben

Danfoss Elektronikus Akadémia. EvoFlat Lakáshőközpont 1

Danfoss Elektronikus Akadémia. EvoFlat Lakáshőközpont 1 EvoFlat lakás-hőközpontok Danfoss Elektronikus Akadémia EvoFlat Lakáshőközpont 1 Tartalom: Alkalmazás, EvoFlat készülékek Szabályozási elvek HMV termelés Az EvoFlat lakáshőközpontok fő egységei Kiegészítő

Részletesebben

Geotermikus hőszivattyú Geopro GT. Élvezze a Föld melegét Geopro-val

Geotermikus hőszivattyú Geopro GT. Élvezze a Föld melegét Geopro-val Geotermikus hőszivattyú Geopro GT Élvezze a Föld melegét Geopro-val Környezetbarát hőenergia a talajból Mindannyian természetes környezetben élünk, és nagymértékben függünk tőle. Ezért kötelességünk, hogy

Részletesebben

FŰTÉSTECHNIKA, NAPENERGIA HASZNOSÍTÁS

FŰTÉSTECHNIKA, NAPENERGIA HASZNOSÍTÁS 6209-11 FŰTÉSTECHNIKA, NAPENERGIA HASZNOSÍTÁS Tartalomjegyzéke Jegyzet a következő szakképesítések tananyaga: 31 582 21 0010 31 02 Központifűtés - és gázhálózat-rendszerszerelő 54 582 06 0010 54 01 Épületgépész

Részletesebben

Az enhome komplex energetikai megoldásai. Pénz, de honnan? Zalaegerszeg, 2015 október 1.

Az enhome komplex energetikai megoldásai. Pénz, de honnan? Zalaegerszeg, 2015 október 1. Az enhome komplex energetikai megoldásai Pénz, de honnan? Zalaegerszeg, 2015 október 1. Az energiaszolgáltatás jövőbeli iránya: decentralizált energia (DE) megoldások Hagyományos, központosított energiatermelés

Részletesebben

Megoldás házaink fűtésére és hűtésére egy rendszerrel

Megoldás házaink fűtésére és hűtésére egy rendszerrel Megoldás házaink fűtésére és hűtésére egy rendszerrel A Daikin hőszivattyús, hűtő és meleg vizes egységgel ellátott Altherma típusú komplett fűtő és hűtő rendszere rugalmas és költségtakarékos alternatívát

Részletesebben

Fókuszban a Bosch hőszivattyúk

Fókuszban a Bosch hőszivattyúk Fókuszban a Bosch hőszivattyúk Márkanevet vált a Junkers A Junkers márkanév 1932 óta tartozik a Bosch csoporthoz. Ez év márciusától a Junkers fűtéstechnológiai márka Bosch márkanéven jelenik meg Magyarországon

Részletesebben

Távhőszolgáltatás és fogyasztóközeli megújuló energiaforrások

Távhőszolgáltatás és fogyasztóközeli megújuló energiaforrások szolgáltatás és fogyasztóközeli megújuló energiaforrások Pécs, 2010. szeptember 14. Győri Csaba műszaki igazgatóhelyettes Németh András üzemviteli mérnök helyett/mellett megújuló energia Megújuló Energia

Részletesebben

Vaillant aurostep szolárrendszer

Vaillant aurostep szolárrendszer Az aurostep szolárrendszer áttekintése Termék Szolárrendszer 150 literes, monovalens tárolóval, 2,2 m 2 -es kollektormezővel Szolárrendszer 150 literes, monovalens tárolóval, 2,2 m 2 -es kollektormezővel

Részletesebben

Alacsony NoX kibocsátás ErP2 kompatibilis

Alacsony NoX kibocsátás ErP2 kompatibilis gázüzemű tárolós rendszerű VÍZMELEÍTŐK S/SA X SA X S/SA F X SA F X Alacsony NoX kibocsátás ErP2 kompatibilis Falra szerelhető És álló kivitel ázüzemű tárolós rendszerű vízmelegítők S/SA X SA X S/SA F X

Részletesebben

Kombinált napkollektoros, napelemes, hőszivattyús rendszerek. Beleznai Nándor Wagner Solar Hungária Kft. ügyvezető igazgató

Kombinált napkollektoros, napelemes, hőszivattyús rendszerek. Beleznai Nándor Wagner Solar Hungária Kft. ügyvezető igazgató Kombinált napkollektoros, napelemes, hőszivattyús rendszerek Beleznai Nándor Wagner Solar Hungária Kft. ügyvezető igazgató Termikus napenergia hasznosítás napkollektoros rendszerekkel Általában kiegészítő

Részletesebben

Szolár árlista Érvényes: 2012.03.01-től

Szolár árlista Érvényes: 2012.03.01-től Szolár árlista Érvényes: 2012.03.01-től Megnevezés Leírás Ábra Nettó listaár Cikkszám HMV szolár csomag 2 tetősík fölé szerelhető kollektorral HMV szolár csomag 2 tetőbe építhető kollektorral 2db INISOL

Részletesebben

Alkalmazási lehetőségek. Termékjellemzők

Alkalmazási lehetőségek. Termékjellemzők Alkalmazási lehetőségek Az ecotec pro és plus készülékek háztartások központi fűtési rendszereiben alkalmazható, használati melegvíz-készítésre (VUW) képes fali hőtermelők. Családi és ikerházak, valamint

Részletesebben

I. Nagy Épületek és Társasházak Szakmai Nap Energiahatékony megoldások ESCO

I. Nagy Épületek és Társasházak Szakmai Nap Energiahatékony megoldások ESCO I. Nagy Épületek és Társasházak Szakmai Nap 2017.03.29. Energiahatékony megoldások ESCO AZ ESCO-RÓL ÁLTALÁBAN ESCO 1: Energy Service Company ESCO 2: Energy Saving Company Az ESCO-k fűtési, világítási rendszerek,

Részletesebben

NAPKOLLEKTOROS RENDSZEREK

NAPKOLLEKTOROS RENDSZEREK NAPKOLLEKTOROS RENDSZEREK AJÁNDÉK EXTRÁK: - Triac szabályzó kimenet: fordulatszám szabályzottá tehető a szivattyú a szolárkörben, az optimális működés feltétele - Tacco-setter: a szivattyús blokkban pontosan

Részletesebben

LÍRA COMPACT SYSTEM HŐKÖZPONT A JÖVŐ MEGOLDÁSA MÁR MA

LÍRA COMPACT SYSTEM HŐKÖZPONT A JÖVŐ MEGOLDÁSA MÁR MA LÍRA COMPACT SYSTEM HŐKÖZPONT A JÖVŐ MEGOLDÁSA MÁR MA KORSZERŰ, MÉRHETŐ FŰTÉS ÉS MELEGVÍZ SZOLGÁLTATÁS TULAJDONI EGYSÉGENKÉNTI / LAKÁSONKÉNTI HŐMENNYISÉG MÉRÉSSEL TÁVFŰTÉS VAGY KÖZPONTI KAZÁNHÁZ ALKALAMZÁSA

Részletesebben

GÁZKAZÁNOK KEVESEBB VESZTESÉG, TÖBB KOMFORTÉRZET. A BOLYGÓNK MEGKÖSZÖNI

GÁZKAZÁNOK KEVESEBB VESZTESÉG, TÖBB KOMFORTÉRZET. A BOLYGÓNK MEGKÖSZÖNI KONDENZÁCIÓS GÁZKZÁNOK LTES ONE CLS ONE CRES PREMIUM GENUS ONE CLS B ONE ÚJ KZÁNGENERÁCIÓ, MELY MINDIG LEGJOBBT NYÚJTJ KONDENZÁCIÓS TECHNOLÓGI INTELLIGENS ÉS MINDIG MXIMÁLIS HTÁSFOKOT GRNTÁLJ KEVESEBB

Részletesebben

Miért Vaillant? Mert a nagyteljesítményű gázkazánok is lehetnek takarékosak. Állókazánok 65 kw felett. ecocraft exclusiv atmocraft. Vaillant forródrót

Miért Vaillant? Mert a nagyteljesítményű gázkazánok is lehetnek takarékosak. Állókazánok 65 kw felett. ecocraft exclusiv atmocraft. Vaillant forródrót Állókazánok 65 kw felett Miért Vaillant? Mert a nagyteljesítményű gázkazánok is lehetnek takarékosak. Vaillant forródrót A fűtéstechnikai partnereink sokat profitálhatnak a Vaillant sokrétű szervizszolgáltatásából.

Részletesebben

Gázkazánok illesztése meglévõ fûtési rendszerhez (Gondolatébresztõ elõadás)

Gázkazánok illesztése meglévõ fûtési rendszerhez (Gondolatébresztõ elõadás) Körösztös Kft. 7630 Pécs, Zsolnay V.u.9. Tel: 72/511-757 Fax: 72/511-757 Gázkazánok illesztése meglévõ fûtési rendszerhez (Gondolatébresztõ elõadás) Mottó: A szabványok alkalmazása nem kötelezõ, de a bíróságon

Részletesebben

FÉG kondenzációs technológia, alkalmazástechnikai kérdései FÉG ECON 26. FÉG ECON 45. FÉG ECON 90.

FÉG kondenzációs technológia, alkalmazástechnikai kérdései FÉG ECON 26. FÉG ECON 45. FÉG ECON 90. FÉG kondenzációs technológia, alkalmazástechnikai kérdései FÉG ECON 26. FÉG ECON 45. FÉG ECON 90. FÉG kondenzációs gázkészülékek fejlesztésének szükségessége Cél az elégedett fogyasztó Visszahozni a bizalmat

Részletesebben

ACO B. Az intelligencia új formája 24 BFFI 35 BFFI BEÉPÍTETT TÁROLÓVAL ELLÁTOTT KONDENZÁCIÓS GÁZKÉSZÜLÉK

ACO B. Az intelligencia új formája 24 BFFI 35 BFFI BEÉPÍTETT TÁROLÓVAL ELLÁTOTT KONDENZÁCIÓS GÁZKÉSZÜLÉK ACO B BEÉPÍTETT TÁROLÓVAL ELLÁTOTT KONDENZÁCIÓS GÁZKÉSZÜLÉK 24 BFFI 35 BFFI Az intelligencia új formája Hatékony kondenzáció Komfort és energia megtakarítás Ökológiai komfort 35-ot elérő energia megtakarítás

Részletesebben

Napelemek és napkollektorok hozamának számítása. Szakmai továbbképzés február 19., Tatabánya, Edutus Egyetem Előadó: Dr.

Napelemek és napkollektorok hozamának számítása. Szakmai továbbképzés február 19., Tatabánya, Edutus Egyetem Előadó: Dr. Napelemek és napkollektorok hozamának számítása Szakmai továbbképzés 2019. február 19., Tatabánya, Edutus Egyetem Előadó: Dr. Horváth Miklós Napenergia potenciál Forrás: http://re.jrc.ec.europa.eu/pvg_tools/en/tools.html#pvp

Részletesebben

MYDENS T KONDENZÁCI. Tökéletes választás nagyméretű beruházásokhoz. Tökéletes választás új projektekhez és rendszerfelújításhoz

MYDENS T KONDENZÁCI. Tökéletes választás nagyméretű beruházásokhoz. Tökéletes választás új projektekhez és rendszerfelújításhoz KORRÓZI ZIÓÁLLÓ ACÉL L IPARI KONDENZÁCI CIÓS S KAZÁN Tökéletes választás nagyméretű beruházásokhoz Tökéletes választás új projektekhez és rendszerfelújításhoz is IPARI KONDENZÁCI CIÓS S KAZÁNOK SZÉLES

Részletesebben

Éves energetikai szakreferensi jelentés

Éves energetikai szakreferensi jelentés Éves energetikai szakreferensi jelentés Veolia Energia Magyarország Zrt. Készítette: Terbete Consulting Kft. Torma József energetikai szakreferens Bevezetés Magyarország - az Európai Uniós energiapolitikai

Részletesebben

Lakossági. Hatékony és takarékos. Oldalfali készülékek

Lakossági. Hatékony és takarékos. Oldalfali készülékek Lakossági Oldalfali készülékek Hatékony és takarékos A Daikin oldalfali készülékeivel modern, gazdaságos és hatékony módon lehet biztosítani a tavasz érzetét bármelyik helyiségben, éjjel-nappal, minden

Részletesebben

Csomag árjegyzék. Egyedi megoldások hatékony rendszertechnikával. www.viessmann.hu

Csomag árjegyzék. Egyedi megoldások hatékony rendszertechnikával. www.viessmann.hu Csomag árjegyzék Egyedi megoldások hatékony rendszertechnikával www.viessmann.hu Útmutató a Viessmann 2011-es csomagjaihoz A Viessmann csomagjai műszakilag átgondolt és bevált összeállításokat kínálnak.

Részletesebben

Háztartási kiserőművek. Háztartási kiserőművek

Háztartási kiserőművek. Háztartási kiserőművek Háztartási kiserőművek Háztartási kiserőművek FINANSZÍROZÁS BEFEKTETÉS ENERGIATERMELÉS MCHP 50 kwe Mikro erőmű Hőenergia termelés hagyományos kazánnal Hatékonyabb hőenergia termelés kondenzációs kazánnal

Részletesebben

Pályázati lehetőségek vállalkozások számára a KEOP keretein belül

Pályázati lehetőségek vállalkozások számára a KEOP keretein belül Pályázati lehetőségek vállalkozások számára a KEOP keretein belül 2010. február1. KEOP-2009-4.2.0/A: Helyi hő és hűtési igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal A konstrukció ösztönözni és támogatni

Részletesebben

Passzív házak. Ni-How Kft. 8200 Veszprém Rozmaring u.1/1. Tel.: 3670-253-8749 nyilaszarocentrum.com@gmail.com www.nyilaszaro-centrum.

Passzív házak. Ni-How Kft. 8200 Veszprém Rozmaring u.1/1. Tel.: 3670-253-8749 nyilaszarocentrum.com@gmail.com www.nyilaszaro-centrum. Passzív házak Ni-How Kft. 8200 Veszprém Rozmaring u.1/1. Tel.: 3670-253-8749 nyilaszarocentrum.com@gmail.com www.nyilaszaro-centrum.com 2014.08.12. 1 Passzív ház Olyan épület, amelyben a kényelmes hőmérséklet

Részletesebben

ÁLTALÁNOS ISMERTETŐ. emelkedő energia árak

ÁLTALÁNOS ISMERTETŐ. emelkedő energia árak ÁLTALÁNOS ISMERTETŐ Az elmúlt években Magyarországon is egyre inkább előtérbe került az energiatakarékos, megújuló és környezettudatos fűtési technológiák alkalmazása. Az energiahordozók árának várható

Részletesebben

Épületgépészeti ismeretek 01.

Épületgépészeti ismeretek 01. Épületgépészeti ismeretek 01. Épületgépészet 1. Távhő szolgáltatás 01. Hőerőmű 02. Távvezeték 03. Hőközpont 2. Saját hőtermelés 04. Szilárd tüzelésű kazánok 05. Faelgázosító kazánok 06. Pellettüzelésű

Részletesebben

Daikin Sanicube és Hybridcube

Daikin Sanicube és Hybridcube Daikin Sanicube és Hybridcube Hőtároló és napkollektoros tárolótartály Túlnyomásos rendszer (-P) Nyomásmentes rendszer (-DB) Sanicube 328/14/0-P Nagy teljesítményű, 300 literes energiatároló használati

Részletesebben

Energiahatékony fűtési és vízmelegítési rendszerek az ErP jegyében. Misinkó Sándor megújuló energia üzletágvezető HAJDU Hajdúsági Ipari Zrt.

Energiahatékony fűtési és vízmelegítési rendszerek az ErP jegyében. Misinkó Sándor megújuló energia üzletágvezető HAJDU Hajdúsági Ipari Zrt. Energiahatékony fűtési és vízmelegítési rendszerek az ErP jegyében Misinkó Sándor megújuló energia üzletágvezető HAJDU Hajdúsági Ipari Zrt. ErP rendeletek 813/2013/EU rendelet A legfeljebb 400 kw mért

Részletesebben

Felkészülés az új energiahatékonysági követelmények bevezetésére. Szerkesztő: Sőbér Livia - Módosítás: május 26. kedd, 14:54

Felkészülés az új energiahatékonysági követelmények bevezetésére. Szerkesztő: Sőbér Livia - Módosítás: május 26. kedd, 14:54 Két európai uniós rendelet (direktíva) alapján 2015. szeptember 26. után már csak olyan helyiségfűtő és kombinált (fűtés és melegvíz-termelés) készülékek, valamint vízmelegítők hozhatók forgalomba, amelyek

Részletesebben

300 Liter/Nap 50 C. Vitocell 100-U (300 l)

300 Liter/Nap 50 C. Vitocell 100-U (300 l) 2 x Vitosol 200-F Össz. bruttó felület: 5,02 m2 Tájolás: 300 Liter/Nap 50 C Vitodens 100-W 9-26 kw 26 kw Vitocell 100-U (300 l) Az éves szimulációs számítás végeredménye Beépített kollektorteljesítmény:

Részletesebben

Vízmelegítő készülékek

Vízmelegítő készülékek Vízmelegítő készülékek Helyi vízmelegítő készülékek a fogyasztás közvetlen közelében melegítik a vizet. Vízmelegítők csoportosítása Energiaforrás alapján: Fürdőkályhák (szilárd v. cseppfolyós) Elavult.

Részletesebben

AZONOSSÁGI NYILATKOZAT WE nr 24/R 1/01/2014

AZONOSSÁGI NYILATKOZAT WE nr 24/R 1/01/2014 AZONOSSÁGI NYILATKOZAT WE nr 4/R 1/01/4 PROUCENT KOTŁÓW C.O. I BETONIAREK EFRO Robert ziubeła Vegyesprofilú vállalat 6 067 Strawczyn, Ruda Strawczyńska 103A NYILATKOZZA kizárólagos felelősséggel, hogy

Részletesebben

Az 55/2016. (XII. 21.) NFM rendelet a megújuló energiát termelő berendezések és rendszerek műszaki követelményeiről

Az 55/2016. (XII. 21.) NFM rendelet a megújuló energiát termelő berendezések és rendszerek műszaki követelményeiről 55/2016. (XII. 21.) NFM rendelet beszerzéséhez és működtetéséhez nyújtott támogatások igénybevételének A rendeletben előírt műszaki követelményeket azon megújuló energiaforrásból energiát termelő rendszerek

Részletesebben

Napenergia-hasznosítás iparági helyzetkép

Napenergia-hasznosítás iparági helyzetkép Figyelem! Az előadás tartalma szerzői jogvédelem alatt áll, azt a szerző kizárólag a konferencia résztvevői számára, saját felhasználásra bocsátotta rendelkezésre, harmadik személyek számára nem átruházható,

Részletesebben

Földgáztüzelésű abszorpciós hőszivattyú. Gas HP 35A

Földgáztüzelésű abszorpciós hőszivattyú. Gas HP 35A Földgáztüzelésű abszorpciós hőszivattyú Gas HP 35A Maximális energiamegtakarítás és csökkentett CO2-kibocsátás Remeha földgáztüzelésű abszorpciós hőszivattyú A Remeha termékpalettájában már évek óta az

Részletesebben

Aktív termikus napenergiahasznosítás. Előadó: Balajti Zsolt

Aktív termikus napenergiahasznosítás. Előadó: Balajti Zsolt Aktív termikus napenergiahasznosítás Előadó: Balajti Zsolt Napenergiáról általában A napenergia a kimeríthetetlen és tiszta energiaforrás. A napsugárzás a Nap által kibocsátott hő-, fény- és egyéb sugárzások

Részletesebben

Miért biomassza fűtés?

Miért biomassza fűtés? 2 fa és a pellet azaz a biomassza fűtés környezetkímélő, nem káros az emberi egészségre és bizonyítottan a leggazdaságosabb fűtési módszer is. fatüzelésű tűzhelyek tökéletes meleget, kellemes környezetet

Részletesebben

MediSOLAR napelem és napkollektor rendszer

MediSOLAR napelem és napkollektor rendszer MediSOLAR napelem és napkollektor rendszer Érvényes: 2014. február 1-től. A gyártó a műszaki változás jogát fenntartja. A nyomdai hibákból eredő károkért felelősséget nem vállalunk. Miért használjunk NAPENERGIÁT?

Részletesebben

Legújabb műszaki megoldások napkollektoros használati meleg víz termeléshez. Sajti Miklós Ügyvezető +36 20 2086 936 info@soltec.hu www.soltec.

Legújabb műszaki megoldások napkollektoros használati meleg víz termeléshez. Sajti Miklós Ügyvezető +36 20 2086 936 info@soltec.hu www.soltec. Legújabb műszaki megoldások napkollektoros használati meleg víz termeléshez Sajti Miklós Ügyvezető +36 20 2086 936 info@soltec.hu www.soltec.hu Főbb pontok Az 811..813/2013 EU direktíva hatásai az épületgépészeti

Részletesebben

Épületgépészeti csőhálózat- és berendezés-szerelő. 31 582 09 0010 31 01 Energiahasznosító berendezés szerelője É 1/5

Épületgépészeti csőhálózat- és berendezés-szerelő. 31 582 09 0010 31 01 Energiahasznosító berendezés szerelője É 1/5 A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Üdvözöljük a Viessmann előadásán! Szolárrendszerek és hőszivattyús fűtési lehetőségek mérlegelése egy mintaépületen

Üdvözöljük a Viessmann előadásán! Szolárrendszerek és hőszivattyús fűtési lehetőségek mérlegelése egy mintaépületen 1.dia 2012. november Üdvözöljük a Viessmann előadásán! Szolárrendszerek és hőszivattyús fűtési lehetőségek mérlegelése egy mintaépületen Makk Árpád Műszaki referens Viessmann Fűtéstechnika Kft 2.dia 2012.

Részletesebben