A legjobbak ünnepe Közzétéve itt: magyarmezogazdasag.hu az Agrárhírportál (

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A legjobbak ünnepe Közzétéve itt: magyarmezogazdasag.hu az Agrárhírportál ("

Átírás

1 A nyúltenyésztés díjai Az ANAS Mezőgazdasági Szövetkezet vezetője, Szalay Attila vette át a Nyúl Szakmaközi Szervezet és Terméktanács nyúltenyésztői nagydíját. A Nyúl Szakmaközi Szervezet és Terméktanács az ANAS Mezőgazdasági Szövetkezetet javasolta a nyúltenyésztői díjra. A szövetkezet nagy hagyományokra visszatekintő nyúltenyésztő vállalkozás, mely az elmúlt években kimagasló szakmai munkát végzett, több kutatási projektben részt vett, ezzel is hozzájárulva a nyúlágazat fejlődéséhez. A folyamatos magas szintű szakmai munkának és fejlesztéseknek köszönhetően mára az ország egyik legnagyobb nyúltenyészetével, mintegy 6500 Hycole fajta anyanyúllal rendelkező vállalkozás. A szövetkezet az ágazati munkákban és a tenyészállat kiállításokon aktívan részt vesz. A baromfitenyésztés díjai 1. oldal (összes: 19)

2 Harmadik helyezést ért el a Bábolna TETRA Blanca tojóhibrid végtermék tyúk (20 hetes) (tenyésztő szervezet és kiállító: Bábolna Tetra Kft.), a Cherry Valley Medium kacsa szülőpár (38 hetes) (Tenyésztő szervezet: Báling Kft., kiállító: TranzitKer Zrt.), a Golden Goose W végtermék pecsenyeliba (9 hetes) (Tenyésztő szervezet és kiállító: Tranzit-Ker Zrt.), a Hortobágyi fehér lúd elit (3 éves) (Tenyésztő szervezet és kiállító: Hortobágyi Lúdtenyésztő Zrt.), a Hy-Line Brown tojóhibrid végtermék jérce (20 hetes) (Tenyésztő szervezet és kiállító: Bábolna Agrária Kft.), és az Integrál MB 09 tömő alapanyag szürke liba elit (3 éves) (Tenyésztő szervezet: Integrál Lúdtenyésztő Egyesület, kiállító: Integrál-Group Kft.). Második díjban részesült a Bábolna Harco tojóhibrid tyúk szülőpár (24 hetes) (Tenyésztő szervezet és kiállító: Bábolna Tetra Kft.), a Bábolna TETRA-SL LL tojóhibrid tyúk szülőpár (24 hetes) (Tenyésztő szervezet és kiállító: Bábolna Tetra Kft.), a Golden Goose W lúd szülőpár (1 éves) (Tenyésztő szervezet és kiállító: Tranzit-Ker Zrt.), az Integrál MB 09 tömő alapanyag szürke liba, elit évi ivadék-csoport (1 éves) (Tenyésztő szervezet: Integrál Lúdtenyésztő Egyesület, kiállító: Integrál-Group Kft.), a Red Master S-757 tyúk, kakas és kappan (30 hetes) (Tenyésztő szervezet és kiállító: Baromfi-Coop Kft.), és a ROSS 308 brojler végtermék (5 hetes) (Tenyésztő szervezet: Aviagen Baromfitenyésztő Kft, kiállító: Baromfi-Coop Kft.). Első helyezést ért el a Babati szürke landi lúd nagyszülőpár (1 éves) (Tenyésztő szervezet: AnserBranch Kft., kiállító: Gehl-Rak Kft.), a Bábolna TETRA-SL LL tojóhibrid tyúk szülőpár (24 hetes) (Tenyésztő szervezet és kiállító: Bábolna Tetra Kft.), a Cherry Valley végtermék pecsenyekacsa (6 hetes) (Tenyésztő szervezet: Báling Kft., kiállító: Tranzit-Ker Zrt.), a Hybrid Converter pulyka szülőpár (21 hetes) (Tenyésztő szervezet és kiállító: Nagisz Zrt.), az Integrál MB 09 tömő alapanyag szürke liba évi elit 2017-es ivadék-csoportja (19 hetes) (Tenyésztő szervezet: Integrál Lúdtenyésztő Egyesület, kiállító: Integrál-Group Kft.) és a ROSS 308 hústípusú tyúk szülőpár (29 hetes) (Tenyésztő szervezet: Aviagen Baromfitenyésztő Kft., kiállító: Bábolna Brojler Kft.). 2. oldal (összes: 19)

3 A baromfitenyésztés nagydíját a Bábolna Tetra Kft. nevében Czinder Károly kereskedő, szaktanácsadó vette át. A baromfi tenyésztési nagydíjat a Bábolna Tetra Kft. kapta Bábolna Harco tojóhibrid végtermék tyúkjáért (20 hetes). A szarvasmarhatenyésztés díjai A limousin fajta nőivar kategória harmadik helyén a 812-es katalógus számú limousin üsző (Tenyésztője és tulajdonosa Imár Bt., Balatonalmádi), második helyén a 811-es katalógusszámú üsző (Tenyésztője és tulajdonosa a JMK Kft., Hajdúszoboszló), míg első helyén a 821-es katalógusszámú tehén borjával (Tulajdonosa a Gyöngysziget Kft., Nagybaracska.) végzett. A limousin tenyészbika kategóriában harmadik helyezést a 800-as katalógus számú fiatal tenyészbika (tenyésztője és tulajdonosa: Juhászné Major Tímea, Hajdúszoboszló), második helyezést a 801-es katalógus számú fiatal tenyészbika (Tenyésztője és tulajdonosa: Imár Bt., Balatonalmádi), míg első helyezést ért el és egyben a legtöbb bírálati pontot kapot fajtagyőztes a 802-es katalógusszámú felnőtt tenyészbika (Tenyésztője a Gyöngysziget Kft., Nagybaracska, Tulajdonosa: Mozsgai József, Sellye.). A blonde d aquitaine fajta nőivarú egyedek kategóriájában minden díjat a nagykanizsai Alkotmány-Agro Zrt.érdemelte ki. Harmadik díjat a 911-es katalógus számú üszőért, második díjat a 912-es katalógusszámú vemhes üszőért míg első díjat a 921-es katalógusszámú felnőtt tehenéért 3. oldal (összes: 19)

4 vihetett haza. A charolais fajta bírálati eredményei: az Abaúji Papp Charolais Kft. alsóvadászi tenyészet harmadik helyezést kapott a 6618-as használati számú vemhes üszőjéért, a 6537-es használati számú vemhes üszőjéért és a 6782-es használati számú növendék bikájáért, második helyezést ért el a 6987-es használati számú növendék bikájával és az 5928-as használati számú felnőtt tenyészbikájával, továbbá első lett a 6798-as használati számú éves üszőjével és az 5465-ös használati számú borjas tehenével. A léhi Hordeum 2000 Kft. második helyezést ért el a 3102-es használati számú kétéves üszőjével és a 6582-es használati számú vemhes üszőjével. Az akasztói Charolais Farm Kft. első helyet érdemelt ki az 1535-ös használati számú vemhes üszőjével. A terminál húsmarhafajták nagydíját az akasztói Néma Kft. nevében Németh Tímea, a családi gazdaság tagja vette át Az akasztói Néma Kft. első díjat kapott az 1141-es használati számú felnőtt tenyészbikájával, amely elnyerte a legszebb charolais tenyészállat címet, majd a fajták közötti összevetést követően a terminál húsmarhafajták nagydíját is. 4. oldal (összes: 19)

5 A Kaposvári Egyetem kancellárja, Borbás Zoltán vette át a Murray Grey Tenyésztők Egyesülete különdíját A Murray Grey Tenyésztők Egyesülete a Kaposvári Egyetemet különdíjban részesítette, amit a kanadai Doc Seaman angus tenyésztő alapítványa adományozta az egyetem elmúlt több évtizedes tudományos és gyakorlati munkájáért, valamint az általuk kiállított Murray Grey tenyészbika elismeréseként. A hereford, angus, galloway fajtákon belül a borjas tehén kategória harmadik és második díját a HE 522 katalógusszámú hereford tehén borjáért és a HE 523 katalógusszámú hereford tehén borjáért a Mezőfalvai Mg. Zrt. kapta, míg a kategória győztese Keller András tenyésztő AN 621 katalógusszámú angus borjas tehene lett Az üsző kategória harmadik helyén a Pálhalmai Agrospeciál Kft. végzett AN katalógusszámú angus tehéncsoportjával, második lett a Julius Barth Kft. AN katalógusszámú angus üszőcsoportjával, míg első a Mezőfalvai Mg. Zrt. HE katalógusszámú hereford üszőcsoportjával. A tenyészbika kategóriában minden helyezésből kettőt osztottak ki. Így harmadik díjat kapott a Mezőfalvai Mg. Zrt. HE 503 katalógusszámú hereford növendék tenyészbikájárt és Derczó László HE 505 katalógusszámú hereford növendék tenyészbikájáért, második helyen végzett a Mezőfalvai Mg. Zrt. HE 501 katalógus számú hereford tenyészbikája és a Rio Alto Kft. AN 600 katalógusszámú angus tenyészbikája, míg első díjban részesült Derczó László HE 502 katalógusszámú hereford tenyészbikája és a Mezőfalvai Mg. Zrt. HE 500 katalógusszámú hereford tenyészbikája. 5. oldal (összes: 19)

6 A húshasznú szarvasmarha tenyésztési nagydíját a Mezőfalvai Mg. Zrt. képviseletében Nagy Kitti ágazatigazgató vette át A húshasznú szarvasmarha tenyésztési nagydíját a kiállításon résztvevő tenyészállatok számáért és azok kiváló szakmai színvonaláért a Mezőfalvai Mg. Zrt. kapta. kép: termékdíj_006 A kettőshasznú magyartarka vemhes üsző kategória harmadik helyezettje a 116-os katalógusszámú Szemes (Tenyésztő és Tulajdonos : Húshasznú Bt., Egyházasrádóc) és a 114-es katalógusszámú Fáni (Tenyésztő és Tulajdonos: Hajdúböszörményi Béke Mg Kft., Hajdúböszörmény), második helyezettje a 118-as katalógusszámú Lina (Tenyésztő, Tulajdonos: Ficsor Árpád, Dunaharaszti), első helyezettje pedig a 115-ös katalógusszámú Színész (Tenyésztő: Rácz Dániel, Ják; Tulajdonos : Rácúnió Kft, Ják) lett. Az elsőborjas tehén kategória harmadik helyén a 133-as katalógusszámú Pintyő (Tenyésztő és Tulajdonos: Teveli Mg. Zrt., Tevel), második helyén a 134-es katalógusszámú Csonka (Tenyésztő és Tulajdonos: Húshasznú Bt., Egyházasrádóc), míg első helyén a 131-es katalógusszámú Selyem (Tenyésztő és Tulajdonos: Hajdúböszörményi Béke Mg Kft, Hajdúböszörmény) lett, mely egyed a kettőshasznú tenyésztői nagydíjat is kiérdemelte. 6. oldal (összes: 19)

7 A kettőshasznú magyartarka tenyésztői nagydíját a Hajdúböszörményi Béke Mg. Kft. nevében Zabos Imre, ágazatvezető vette át A több laktációs tehén kategória második díjában a 137-es katalógusszámú Lenke (Tenyésztő, Tulajdonos: Hajdúböszörményi Béke Mg. Kft., Hajdúböszörmény), míg első díjában a 142-es katalógusszámú Helyes (Tenyésztő, Tulajdonos: Húshasznú Bt., Egyházasrádóc) részesült. A húshasznú magyartarka fajta vemhes üsző kategóriában második a 102-es katalógusszámú Manci (Tenyésztő és Tulajdonos: Húshasznú Bt., Nyőgér) és első a 105-ös katalógusszámú Amália (Tenyésztő és Tulajdonos: Derecske Petőfi Mg. Kft., Derecske) lett. Az anyatehén borjával kategória harmadik díját a 156-os katalógusszámú Zoé (Tenyésztő, Tulajdonos: Őrségi Nemzeti Park, Őriszentpéter) és a 159-es katalógusszámú Duci (Tenyésztő és Tulajdonos: Derecske Petőfi Mg. Kft., Derecske), második díját a 153-as katalógusszámú Göndör (Tenyésztő, Tulajdonos: Petőfi Szövetkezet, Kocsér), míg első díját a 161-es katalógusszámú Luna (Tenyésztő, Tulajdonos: Derecske Petőfi Mg. Kft., Derecske) kapta, mely egyed egyben a húshasznosítású tenyésztői nagydíjat is kiérdemelte. 7. oldal (összes: 19)

8 A húshasznosítású magyartarka nagydíját Békési Imre, a Derecske Petőfi Mezőgazdasági Kft. ügyvezetője vette át A jersey fajtán belül harmadik helyen a 306-os katalógusszámú Pötyi (Tenyésztő: Középtiszai Mg. Zrt., Kunhegyes, Tulajdonos: Euro-Tours Bt., Újcsanálos), második helyen a 303-as katalógusszámú Cecil (Tenyésztő: Középtiszai Mg. Zrt., Kunhegyes, Tulajdonos: Tiszadob Nagyközség Önkormányzata), míg első helyén a 305-ös katalógusszámú Cifra (Tenyésztő: Középtiszai Mg. Zrt., Kunhegyes, Tulajdonos: Euro-Tours Bt., Újcsanálos) végzett. A holstein-fríz tehén I. kategória harmadik helyezettje a 210-es katalógusszámú Loween (Tenyésztő: Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt., Tulajdonos: Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt., Mezőhegyes), második helyezettje a 205-ös katalógusszámú Andrea (Tenyésztő és tulajdonos: Biharnagybajomi Dózsa Agrár Zrt., Biharnagybajom), első helyezettje a 204-es katalógusszámú Lele (Tenyésztő és tulajdonos: Nyakas András, Hajdúnánás) lett. A holstein-fríz tehén II. kategória harmadik helyén a 237-es katalógusszámú Willie (Tenyésztő: Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt., Tulajdonos: Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt., Mezőhegyes), második helyén a 234-es katalógusszámú Margit (Tulajdonos: Geo-Milk Kft., Sárospatak), első helyén pedig a 223-as katalógusszámú Krisztina (Tenyésztő és tulajdonos: Dézsi Imre, Nagyhegyes) végzett. 8. oldal (összes: 19)

9 A kazsoki Bos-Frucht Agrárszövetkezet nevében Szaka Rita vezető vette át a díjat A holstein-fríz tehén III. kategória harmadik díjában a 243-as katalógusszámú Apáca (Tenyésztő és tulajdonos: Bos-Frucht Agrárszövetkezet, Kazsok), második díjában a 250-es katalógusszámú Stefi (Tulajdonos: Dézsi Imre, Nagyhegyes), első díjában a 244-es katalógusszámú Romina (Tenyésztő és tulajdonos: Bos-Frucht Agrárszövetkezet, Kazsok) részesült, mely egyed a kiállítás nagydíjasa lett. A juh- és kecsketenyésztés díjai A Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség hagyományosan Szent Mihály nap táján adja át tenyésztési és tenyésztésszervezési díjait azoknak a juhtenyésztőknek, juhászoknak, akik az elmúlt években kimagasló szakmai munkát végeztek, és a tenyészállat kiállításokon aktívan részt vettek. Az idén Aranykampó díjat Farkas Zoltán Mindszentről és Halász Lajos Kabáról kapott. A Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség Schandl József tenyésztési díját az éveken keresztül folytatott kiemelkedő juhtenyésztői munka érdemeként, a magyar merinó fajta tenyésztésében kifejtett több évtizedes tevékenységéért id. Erdei János hajdúnánási tenyésztőnek ítélte oda az MJKSZ Elnöksége. A Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség Elnökségének döntése alapján a Év Tenyésztője, ezzel a szövetség vándordíját huszonharmadik alkalommal Papp József mezőhegyesi juhtenyésztő kapta a cigája fajta tenyésztésében és bemutatásában kifejtett eredményes munkájáért. 9. oldal (összes: 19)

10 A kiállításon a Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség 44 tenyészete 25 juhfajtát és 5 kecskefajtát mutatott be 77 csoportban. Harmadik díjat kapott Balázs Norbert (Pétervására) gyimesi racka jerke csoportjáért, Bévárdi Ádám (Dunapataj) lacaune tenyészkos csoportjáért, Földi Gyula (Mátranovák) fekete racka anya csoportjáért, Holló Mátyás (Uszód) berrichon du cher tenyészkos csoportjáért, Hun-Farm & Gasztro Kft. (Izsák) szánentáli gödölye csoportjáért, Kasza Sándor (Dormánd) magyar merinó anya csoportjáért, Kiss Gyula (Szabadhídvég) német húsmerinó növendékkos csoportjáért és texel jerke csoportjáért, Ónodi-Szűcs Kft. (Balmazújváros) ile de france tenyészkos csoportjáért, Papp József Kft. (Mezőhegyes) cigája jerke csoportjáért, Sebők Mihály ifj. (Törtel) német feketefejű jerke csoportjáért, Stropek László (Böhönye) suffolk jerke csoportjáért és Tóth Béláné (Bátaszék) bábolna tetra jerke csoportjáért. Második lett Barcsik Gabriella (Kecskemét) suffolk jerke csoportjával, Farkas Zoltán (Mindszent) landschaf merinó jerke csoportjával, Földi Dávid (Mátranovák) gyimesi racka jerke csoportjával, Holló Mátyás (Uszód) berrichon du cher növendékkos csoportjával és berrichon du cher anya csoportjával, a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság fekete racka jerke csoportjával, Illésné Magasföldi Amarill (Németkér) magyar parlagi gödölye csoportjával, Kiss Gyula (Szabadhídvég) német húsmerinó anya csoportjával, Sipos Ede (Mórichida) lacaune jerke csoportjával, Stropek László (Böhönye) berrichon du cher jerke csoportjával, Vad Andrea (Hódmezővásárhely) berrichon du cher jerke csoportjával és ile de france jerke csoportjával, továbbá Veres István (Balmazújváros) magyar merinó jerke csoportjával. Első díjat kapott az Anipharma-A Kft. (Gyula) német húsmerinó tenyészkos csoportjáért, Farkas Zoltán (Mindszent) német húsmerinó jerke csoportjáért, Földesi Imre (Sárrétudvari) magyar merinó jerke csoportjáért, Hajnal János (Ballószög) suffolk jerke csoportjáért, Harangi Sándor dr. (Hajdúszoboszló) ile de france jerke csoportjáért, Holló Mátyás (Uszód) berrichon du cher jerke csoportjáért és magyar merinó jerke csoportjáért, Kiss Gyula (Szabadhídvég) német húsmerinó jerke csoportjáért, Kozmér László (Szajk) charollais jerke csoportjáért, Saska József János (Vácszentlászló) ile de france jerke csoportjáért, Sebők Mihály (Törtel) német húsmerinó anya csoportjáért, Teklovics Ákos (Szentlászló) búr gödölye csoportjáért és Vad Andrea (Hódmezővásárhely) ile de france jerke csoportjáért. 10. oldal (összes: 19)

11 Holló Mátyás átvette a 78. OMÉK juhtenyésztési nagydíját A 78. OMÉK juhtenyésztési nagydíját Holló Mátyás uszódi tenyésztő érdemelte ki magyar merinó és berrichon du cher tenyészállataiért. 11. oldal (összes: 19)

12 A 78. OMÉK kecsketenyésztési nagydíját Teklovics Ákos szentlászlói tenyésztő kapta A 78. OMÉK kecsketenyésztési nagydíját Teklovics Ákos szentlászlói tenyésztő kapta a kiállításon bemutatott búr kecske csoportjaiért. A Révész Késes Műhely különdíját a kiállításokon rendszeresen és eredményesen résztvevő Molnár Béla soltvadkerti és Földi Dávid mátranováki tenyésztők kapták. Tóth Józsefnek, a Hortobágyi Nonprofit Kft. juhászának megköszönték, hogy 25 éve minden OMÉK kiállításon és más rendezvényeóken is segítette az szövetség munkáját, és nyugdíjba vonulása alkalmából egy kerámia kulaccsal ajándékozták meg. A sertéstenyésztés díjai A kiállításon a Magyar Fajtatiszta Sertést Tenyésztők Egyesülete 14 kocasüldő csoporttal és 14 kansüldővel, 1 óriássertéssel és 1 koca 12 malacával vett részt. Összesen 56 tenyészsertést mutattak be és bíráltak el. Harmadik lett a Tejgazdaság Kft., tiszacsegei tenyészete magyar nagyfehér kansüldőjével, Rau Sándor hódmezővásárhelyi tenyésztő magyar nagyfehér kocasüldő csoportjával, Nagy Gyula rábacsécsényi tenyésztő duroc kansüldőjével és második díjat nyert magyar nagyfehér kocasüldő csoportjával. Módos Imre bihartordai tenyésztő harmadik díjat nyert magyar lapály kocasüldő csoportjával és második díjat kapott magyar lapály kansüldőjéért. Az Ozorai Táp Kft. második díjat érdemelt ki magyar nagyfehér kocasüldő csoportjával. Ráczné Gyalog Stefánia, jáki tenyésztő második helyen végzett magyar lapály kansüldőjével. 12. oldal (összes: 19)

13 A Kéleshús Kft., jánoshalmai tenyészete harmadik díjban részesült magyar lapály kocasüldő csoportjával és első díjat nyert magyar nagyfehér x magyar lapály F1 kocasüldő csoportjával. A JákóPig Kft., jászjákóhalmai tenyészete első helyezést kapott magyar nagyfehér x magyar lapály F1 kocasüldő csoportjával. Fekete József, gyanógeregyei tenyésztő második helyen végzett pietrain kansüldőjével és első díjat nyert pietrain x hampshire F1 kansüldőjével. A tamási Pigmix 2006 Kft., első díjat nyert magyar nagyfehér kocasüldő csoportjával és magyar nagyfehér kansüldőjével. A kiállítás sertéstenyésztési nagydíját a Borotai Sertéshús Zrt. érdemelte ki 718- as fülszámú duroc kansüldőjéért. A díjat Balázsné dr. Kiss Mária főállatorvos vette át A kiállítás sertéstenyésztési nagydíját a Borotai Sertéshús Zrt. érdemelte ki 718-as fülszámú duroc kansüldőjéért. A lótenyésztés díjai Harmadik díjat kapott az 5769 Nonius XII-149 Vőfély évi nóniusz mén (Tenyésztő, Tulajdonos és Kiállító: Fábiánné Donáth Erzsébet, Battonya), az 5441 Athos Admirális évi kisbéri-félvér mén (Tenyésztő és Tulajdonos: Kelemen László, Nagydém, Kiállító: Gróf Gyula, Pápateszér), a 4880 Ramon évi magyar félvér mén (Tenyésztő: Tanyacsárda Kft., Lajosmizse, Tulajdonos és 13. oldal (összes: 19)

14 Kiállító: Patócs Henrietta, Hajdúbagos), a 5598 Rubint évi magyar félvér mén (Tenyésztő, Tulajdonos és Kiállító: Mikléné Moldvay Mariann, Marcali), a 274 shagya VI évi shagya-arab kanca (Tenyésztő, Tulajdonos és Kiállító: Bábolna Nemzeti Ménesbirtok, Bábolna), a Gazal XXI évi shagya-arab kanca (Tenyésztő, Tulajdonos és Kiállító: Bábolna Nemzeti Ménesbirtok, Bábolna), Siglavy Karát évi lipicai kanca (Tenyésztő, Tulajdonos és Kiállító: Bocsi Csaba, Erdőkövesd), Siglavy Capriola Bonita évi lipicai kanca (Tenyésztő: Grób Tamás, Újpetre, Tulajdonos és Kiállító: Heszberger Balázs, Vokány), a 622 Nonius X-58 Zsani 2013.évi nóniusz kanca (Tenyésztő, Tulajdonos és Kiállító: Hortobágyi Nonprofit Kft., Hortobágy), a Nonius-225 Sugovica évi nóniusz kanca (Tenyésztő, Tulajdonos és Kiállító: Állampusztai Kft., Állampuszta), a Furioso-106 Bóbita évi furioso-forth Star kanca (Tenyésztő, Tulajdonos és Kiállító: ifj. Horváth Sándor, Kecskemét), Gidran-7 (Nórika) évi gidrán kanca (Tenyésztő, Tulajdonos és Kiállító: Horváth Józsefné, Csákvár), Ecsed Heops Excellent évi kisbéri-félvér kanca (Tenyésztő: Szatmár-Land Kft., Mátészalka, Tulajdonos és Kiállító: Inter Agrárium Kft., Nagyecsed), Bob herceg Bella évi Kisbéri-félvér kanca (Tenyésztő, Tulajdonos és Kiállító: Szűcs Imre, Debrecen), Impala évi magyar sportló kanca (Tenyésztő, Tulajdonos és Kiállító: Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt., Mezőhegyes), Maya évi Magyar félvér kanca (Tenyésztő: Horváth Pongrác, Kéleshalom, Tulajdonos és Kiállító: Kovács Réka, Füzesgyarmat), Csuda évi magyar hidegvérű kanca (Tenyésztő, Tulajdonos és Kiállító: Mátyás István, Tata), Pietrosu Parázs évi hucul kanca (Tenyésztő, Tulajdonos és Kiállító: Vörös József, Gyűrűs), Pietrosu Szellő évi hucul kanca (Tenyésztő: Vörös József, Gyűrűs, Tulajdonos és Kiállító: Kovács Ottó, Nagyrada), Patina évi welsh póni kanca (Tenyésztő: Vécsei László, Mór, Tulajdonos: Staudt Anna, Császár, Kiállító: Piriti István, Császár), M. Szöszi évi shetland póni kanca (Tenyésztő: Bugyik Endre, Kisújszállás, Tulajdonos és Kiállító: Hunovo Kft., Szigetcsép), 200 Legény évi magyar parlagi szamár mén (Tenyésztő: dr. Ballay Attila, Somogyaszaló, Tulajdonos és Kiállító: Ernst Mihály, Szenna) és Juci évi magyar parlagi szamár kanca (Tenyésztő, Tulajdonos és Kiállító: Borda István, Jászkisér). Második díjban részesült az 5454 Déva Démosz évi kisbéri-félvér mén (Tenyésztő, 14. oldal (összes: 19)

15 Tulajdonos és Kiállító: Reál-Száll Bt., Dunaújváros), az 5959 Zalalövő-38 Fizimiska évi magyar hidegvérű mén (Tenyésztő: Horváth László, Zalalövő, Tulajdonos és Kiállító: Szalai Bence Dániel, Kaposvár), a 263 Gazal XVII évi shagya-arab kanca (Tenyésztő, Tulajdonos és Kiállító: Bábolna Nemzeti Ménesbirtok, Bábolna), a 327 Conversano XXVI évi lipicai kanca (Tenyésztő, Tulajdonos és Kiállító: Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad, Szilvásvárad), Furioso XLIII-113 Líra évi furioso-north star kanca (Tenyésztő: Kucsora István, Hódmezővásárhely, Tulajdonos: Kucsoráné Kobzi Éva, Hódmezővásárhely, Kiállító: Kéktói Ménes, Hódmezővásárhely), The Bart Furioso II-107 Induló évi furioso-north star kanca (Tenyésztő: PT-Agro Kft., Pálfa, Tulajdonos, Kiállító: Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság, Kecskemét), a 263 Gidran XXVI-9 Sopánkodó évi gidrán kanca (Tenyésztő, Tulajdonos és Kiállító: Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad, Marócpusztai ménese), Gidran-14 Johanna évi Gidrán kanca (Tenyésztő, Tulajdonos és Kiállító: Mátyás István Kálmán, Tata), Timpex Harmónia évi magyar sportló kanca (Tenyésztő, Tulajdonos és Kiállító: Timpex Kft., Nyíregyháza), Királylány évi magyar sportló kanca (Tenyésztő, Tulajdonos és Kiállító: Hortobágyi Nonprofit Kft., Hortobágy), Zengő évi magyar hidegvérű kanca (Tenyésztő, Tulajdonos és Kiállító: Szentpétery Szabolcs Félix, Vízvár), M. Kivi évi shetland póni kanca (Tenyésztő: Bugyik Endre, Kisújszállás, Tulajdonos és Kiállító: Hunovo Kft., Szigetcsép). Az első helyen végzett az 5181 Gazal XIX-1 (XXII tm.) évi shagya-arab mén (Tenyésztő, Tulajdonos és Kiállító: Bábolna Nemzeti Ménesbirtok, Bábolna), az 5165 Favory XXVIII évi lipicai mén (Tenyésztő, Tulajdonos és Kiállító: Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad, Szilvásvárad), az 5894 Hortobágy Nonius-81 Zsiga évi nóniusz mén (Tenyésztő, Tulajdonos és Kiállító: Hortobágyi Nonprofit Kft., Hortobágy), az 5323 Furioso-123 Lényeg évi furioso-north star mén (Tenyésztő: Furioso Lótenyésztő Mg. Szöv., Hódmezővásárhely, Tulajdonos: Kucsoráné Kobzi Éva, Hódmezővásárhely, Kiállító: Kéktói Ménes, Hódmezővásárhely), az 5932 Gidran-15 Sebes évi gidrán mén (Tenyésztő, Tulajdonos és Kiállító: Mátyás István Kálmán, Tata), a 3992 Fernando Zsebtolvaj évi kisbéri-félvér mén (Tenyésztő: Dalmandi Mg. Rt., Dalmand, Tulajdonos: Pest Megyei Kormányhivatal, Budapest, Kiállító: Galambos János, Füzesgyarmat), az 5787 Karancslapujtő-96 Kondor évi magyar hidegvérű mén (Tenyésztő, Tulajdonos és Kiállító: Baksa Sándor, Karancslapujtő), az 5237 Karád-287 Mokány évi magyar hidegvérű mén (Tenyésztő: Kreka Ferenc, Karád, 15. oldal (összes: 19)

16 Tulajdonos és Kiállító: Nagy Ferenc, Tiszaföldvár), az 5596 Hroby Csatár évi hucul mén (Tenyésztő, Tulajdonos és Kiállító: Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság, Jósvafő), az I&H Moonlight-Pleasure évi sportpóni mén (Tenyésztő, Tulajdonos és Kiállító: Iványi Zsigmond, Alcsútdoboz) és a Nonius-11 Zuzmó évi nóniusz kanca (Tenyésztő, Tulajdonos és Kiállító: Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt., Mezőhegyes). A 78. OMÉK lótenyésztési nagydíját a nyíregyházai Timpex Kft. érdemelte ki. A díjat Tárbály István tulajdonos vette át A 78. OMÉK lótenyésztési nagydíját a nyíregyházai Timpex Kft. érdemelte ki az 5978 Timpex Indigó évi magyar sportló ménjéért. 16. oldal (összes: 19)

17 A 78. OMÉK nagydíját a tata-dióspusztai Bábolna Nemzeti Ménesbirtok igazgatója, Haál Gábor vette át A 78. OMÉK nagydíját a tata-dióspusztai Bábolna Nemzeti Ménesbirtok nyerte el 5944 My Luck évi angol telivér ménjéért. MÁSZ-díjak 17. oldal (összes: 19)

18 A Magyar Állattenyésztők Szövetsége tenyésztőszervezeti nagydíját a Magyar Hidegvérű Lótenyésztő Országos Egyesület kapta A Magyar Állattenyésztők Szövetsége tenyésztőszervezeti nagydíját a Magyar Hidegvérű Lótenyésztő Országos Egyesület kapta a kiállításon bemutatott kiválóan felkészített tenyészállatai és fogatai elismerésérül. 18. oldal (összes: 19)

19 A Magyar Állattenyésztők Szövetsége tenyésztői nagydíját az Abaúji Papp Charolais Kft. tagja, Papp Sándorné vette át A Magyar Állattenyésztők Szövetsége tenyésztői nagydíját a évi OMÉK-on legeredményesebben szereplő tenyésztő, az Abaúji Papp Charolais Kft. érdemelte ki. Szerző: Nemes-Tábori Anna Közzététel ideje: , szombat, 11:41 A forrás webcíme: oldal (összes: 19)

78. OMÉK Budapest, szeptember

78. OMÉK Budapest, szeptember 78. OMÉK Budapest, 2017. szeptember 20-24. A Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség hagyományosan Szent Mihály nap táján adja át tenyésztési és tenyésztésszervezési díjait azoknak a juhtenyésztőknek,

Részletesebben

Az OMÉK állattenyésztési díjai

Az OMÉK állattenyésztési díjai A Magyar Fajtatiszta Sertést Tenyésztők Egyesu lete 13 kansu ldővel, 13 kocasüldő csoporttal, egy malacos kocával és egy nagysúlyú, összesen 54 sertéssel vett részt a kiállításon. A tenyészállatok bírálatát

Részletesebben

XXIV. ALFÖLDI ÁLLATTENYÉSZTÉSI NAPOK XXXIII. SZENT GYÖRGY NAPI JUHÁSZTALÁLKOZÓ HÓDMEZŐVÁSÁRHELY MÁJUS 4-6. JUH- ÉS KECSKETENYÉSZTÉS DÍJAI

XXIV. ALFÖLDI ÁLLATTENYÉSZTÉSI NAPOK XXXIII. SZENT GYÖRGY NAPI JUHÁSZTALÁLKOZÓ HÓDMEZŐVÁSÁRHELY MÁJUS 4-6. JUH- ÉS KECSKETENYÉSZTÉS DÍJAI XXIV. ALFÖLDI ÁLLATTENYÉSZTÉSI NAPOK XXXIII. SZENT GYÖRGY NAPI JUHÁSZTALÁLKOZÓ HÓDMEZŐVÁSÁRHELY 2017. MÁJUS 4-6. JUH- ÉS KECSKETENYÉSZTÉS DÍJAI A tenyészállat kiállítás díjainak átadása előtt adtuk át

Részletesebben

Második díjat nyert a BI 902-es katalógus számú a Hortobágyi Nonprofit Kft Fácán nevű bivaly ökre

Második díjat nyert a BI 902-es katalógus számú a Hortobágyi Nonprofit Kft Fácán nevű bivaly ökre ŐSHONOS FAJTÁK DÍJAI: Első díjat nyert MSz 521-es katalógus számú a Hortobágyi Nonprofit Kft Dóra nevű szürkemarha anyatehene Első díjat nyert a KB 331-es katalógus számú a Polyán Egyesület Zsuzsi nevű

Részletesebben

Elismert tenyésztők a XXIV. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon

Elismert tenyésztők a XXIV. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon Elismert tenyésztők a XXIV. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon A díjkiosztón a kiállítás szervezői rendhagyó módon a magyar állattenyésztők nevében először a 80 éves Lelkes Istvánt köszöntötték.

Részletesebben

A XXV. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok díjazott tenyésztői

A XXV. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok díjazott tenyésztői A XXV. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok díjazott tenyésztői A Magyar Állattenyésztők Szövetsége Horn Artúr-díját ebben az évben Egyed Béla kapta. Mint méltatásában elhangzott, az 1949-ben Hódmezővásárhelyen

Részletesebben

XXI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok 2014. április 25 27. A BAROMFITENYÉSZTÉS DÍJAI

XXI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok 2014. április 25 27. A BAROMFITENYÉSZTÉS DÍJAI XXI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok 2014. április 25 27. 1 A BAROMFITENYÉSZTÉS DÍJAI Az ország minden tájáról 14 kiállító 52 kiállított csoporttal, illetve hibriddel vett részt. A bemutatott

Részletesebben

22. Alföldi Állattenyésztési Napok, 2015: állattenyésztői díjak

22. Alföldi Állattenyésztési Napok, 2015: állattenyésztői díjak 22. Alföldi Állattenyésztési Napok, 2015: állattenyésztői díjak BAROMFITENYÉSZTÉS DÍJAI Az ország minden tájáról 18 kiállító 54 kiállított csoporttal, illetve hibriddel vett részt. A bemutatott csoportokat

Részletesebben

2009/712/EC establishments in the veterinary field as set as in Chapter 2 of Annex II., 2009/712/EK bizottsági határozat II. melléklet 2.

2009/712/EC establishments in the veterinary field as set as in Chapter 2 of Annex II., 2009/712/EK bizottsági határozat II. melléklet 2. 2009/712/EC establishments in the veterinary field as set as in Chapter 2 of Annex II., 2009/712/EK bizottsági határozat II. melléklet 2. fejezet I. Bodies approved or recognised for maintaining or establishing

Részletesebben

BAROMFITENYÉSZTÉS DÍJAI

BAROMFITENYÉSZTÉS DÍJAI BAROMFITENYÉSZTÉS DÍJAI Az ország minden tájáról 20 kiállító 63 kiállított csoporttal, illetve hibriddel vett részt. A bemutatott csoportokat Prof. Dr. Mihók Sándor vezetésével egy szakértői zsűri értékelte.

Részletesebben

DÍJKIOSZTÁS FORGATÓKÖNYVE XX. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok 2013. április 26 28. BAROMFITENYÉSZTÉS DÍJAI

DÍJKIOSZTÁS FORGATÓKÖNYVE XX. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok 2013. április 26 28. BAROMFITENYÉSZTÉS DÍJAI DÍJKIOSZTÁS FORGATÓKÖNYVE XX. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok 2013. április 26 28. 1 BAROMFITENYÉSZTÉS DÍJAI Az ország minden tájáról 15 kiállító 58 kiállított csoporttal, illetve hibriddel

Részletesebben

Eseményekben gazdag évet zárt a Magyar Hidegvérű Lótenyésztő Országos Egyesület

Eseményekben gazdag évet zárt a Magyar Hidegvérű Lótenyésztő Országos Egyesület Eseményekben gazdag évet zárt a Magyar Hidegvérű Lótenyésztő Országos Egyesület Az Egyesület életében 2017. évben három kiadvány is megjelent, amely a tenyésztőket szakmai információkkal látja el. Ezek

Részletesebben

DÍJKIOSZTÁS FORGATÓKÖNYVE XXIV. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok május 4-6.

DÍJKIOSZTÁS FORGATÓKÖNYVE XXIV. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok május 4-6. DÍJKIOSZTÁS FORGATÓKÖNYVE XXIV. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok 2017. május 4-6. 1 A kiállítás szervezői rendhagyó módon először a mai napon 80 éves Lelkes Istvánt szeretnék köszönteni. Lelkes

Részletesebben

Magyartarka Tenyésztők Egyesülete

Magyartarka Tenyésztők Egyesülete Magyartarka Tenyésztők Egyesülete Munkabeszámoló az Egyesület 2011. évi tevékenységéről REGIONÁLIS KÖZGYŰLÉS 2011. február 28. - március 9. Dr. Füller Imre ügyvezető igazgató Régiók tenyészetszáma és tehénlétszáma

Részletesebben

Tenyésztési és szakmai elismerések Az év Tenyészbikája

Tenyésztési és szakmai elismerések Az év Tenyészbikája Az év Tenyészbikája Az év Tenyészbikája cím kitüntetettje 2016 tenyészértékbecsléseinek eredményei alapján: 23245 HAH Justino-ET Tulajdonosa a Génbank-Semex Mo. Kft., Mezőhegyes Ezüstkanna díj 2016. évben

Részletesebben

Magyartarka Tenyésztők Egyesülete

Magyartarka Tenyésztők Egyesülete Magyartarka Tenyésztők Egyesülete Munkabeszámoló az Egyesület 2009. évi tevékenységéről Füller Imre ügyvezető igazgató Régiók tenyészetszáma és tehénlétszáma II. körzet Veszprém, Komárom-Esztergom, Fejér,

Részletesebben

Magyartarka Tenyésztők Egyesülete

Magyartarka Tenyésztők Egyesülete Magyartarka Tenyésztők Egyesülete Munkabeszámoló az Egyesület 2012. évi tevékenységéről REGIONÁLIS KÖZGYŰLÉS 2013. február 28. - március 9. Dr. Füller Imre ügyvezető igazgató Régiók tenyészetszáma és tehénlétszáma

Részletesebben

Magyartarka Tenyésztők Egyesülete

Magyartarka Tenyésztők Egyesülete Magyartarka Tenyésztők Egyesülete Munkabeszámoló az Egyesület 2011. évi tevékenységéről REGIONÁLIS KÖZGYŰLÉS 2011. február 28. - március 9. Dr. Füller Imre ügyvezető igazgató Régiók tenyészetszáma és tehénlétszáma

Részletesebben

Kitöltési útmutató. a D4405-01 Őshonos állatfajták megőrzése Kiesés-pótlás Alapadatok betétlaphoz

Kitöltési útmutató. a D4405-01 Őshonos állatfajták megőrzése Kiesés-pótlás Alapadatok betétlaphoz Kitöltési útmutató a D4405-01 Őshonos állatfajták megőrzése Kiesés-pótlás Alapadatok betétlaphoz Ez a formanyomtatvány szolgál a védett őshonos és a veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták megőrzése

Részletesebben

Kitöltési útmutató. a D Őshonos állatfajták megőrzése Tenyésztőszervezeti igazolás Adatlaphoz

Kitöltési útmutató. a D Őshonos állatfajták megőrzése Tenyésztőszervezeti igazolás Adatlaphoz Kitöltési útmutató a D4403-01 Őshonos állatfajták megőrzése Tenyésztőszervezeti igazolás Adatlaphoz Ez a formanyomtatvány szolgál a védett őshonos és a veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták megőrzése

Részletesebben

Kitöltési útmutató a D4401-01 Őshonos állatfajták megőrzése Kifizetési kérelem Főlaphoz

Kitöltési útmutató a D4401-01 Őshonos állatfajták megőrzése Kifizetési kérelem Főlaphoz Kitöltési útmutató a D4401-01 Őshonos állatfajták megőrzése Kifizetési kérelem Főlaphoz A nyomtatványon az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a védett őshonos és a veszélyeztetett mezőgazdasági

Részletesebben

DÍJKIOSZTÁS XIX. Alföldi Állattenyésztési és Mezıgazda Napok 2012. május 11 13. BAROMFITENYÉSZTÉS DÍJAI KÜLÖNDÍJ

DÍJKIOSZTÁS XIX. Alföldi Állattenyésztési és Mezıgazda Napok 2012. május 11 13. BAROMFITENYÉSZTÉS DÍJAI KÜLÖNDÍJ DÍJKIOSZTÁS XIX. Alföldi Állattenyésztési és Mezıgazda Napok 2012. május 11 13. BAROMFITENYÉSZTÉS DÍJAI Az ország minden tájáról 20 kiállító 60 kiállított csoporttal, illetve hibriddel vett részt. A bemutatott

Részletesebben

Kitöltési útmutató. a D Őshonos állatfajták megőrzése - Kiesés-pótlás egyedileg nyilvántartott állatokhoz

Kitöltési útmutató. a D Őshonos állatfajták megőrzése - Kiesés-pótlás egyedileg nyilvántartott állatokhoz Kitöltési útmutató a D4430-01 Őshonos állatfajták megőrzése - Kiesés-pótlás egyedileg nyilvántartott állatokhoz Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a védett őshonos és a veszélyeztetett mezőgazdasági

Részletesebben

Kitöltési útmutató. a D4430 Őshonos állatfajták megőrzése - Kiesés-pótlás egyedileg nyilvántartott állatokhoz

Kitöltési útmutató. a D4430 Őshonos állatfajták megőrzése - Kiesés-pótlás egyedileg nyilvántartott állatokhoz Kitöltési útmutató a D4430 Őshonos állatfajták megőrzése - Kiesés-pótlás egyedileg nyilvántartott állatokhoz Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a védett őshonos és a veszélyeztetett mezőgazdasági

Részletesebben

25 év a magyartarka tenyésztésben

25 év a magyartarka tenyésztésben 25 év a magyartarka tenyésztésben Regionális közgyűlések 2014. február 25. - március 6. Dr. Füller Imre ügyvezető igazgató Az egyesület megalakulása és főbb állomásai 1989. június 16. Bonyhád, megalakult

Részletesebben

Magyartarka Tenyésztők Egyesülete

Magyartarka Tenyésztők Egyesülete Magyartarka Tenyésztők Egyesülete Munkabeszámoló az Egyesület 2016. évi tevékenységéről REGIONÁLIS KÖZGYŰLÉS 2017. február 21. - március 2. Dr. Füller Imre ügyvezető igazgató Régiók tenyészetszáma és tehénlétszáma

Részletesebben

Őshonos juh és kecske szakmai nap Hortobágy, április 22. Beltenyésztettség az őshonos fajtáinkban Sáfár László dr., MJKSZ

Őshonos juh és kecske szakmai nap Hortobágy, április 22. Beltenyésztettség az őshonos fajtáinkban Sáfár László dr., MJKSZ Őshonos juh és kecske szakmai nap Hortobágy, 2017. április 22. Beltenyésztettség az őshonos fajtáinkban Sáfár László dr., MJKSZ Beltenyésztés: Ha egy populációt zárt körben tenyésztjük, beltenyésztést

Részletesebben

IDŐSZERŰ KÉRDÉSEK A HÚSMARHATENYÉSZTÉSBEN. Dr. WAGENHOFFER ZSOMBOR ügyvezető igazgató

IDŐSZERŰ KÉRDÉSEK A HÚSMARHATENYÉSZTÉSBEN. Dr. WAGENHOFFER ZSOMBOR ügyvezető igazgató IDŐSZERŰ KÉRDÉSEK A HÚSMARHATENYÉSZTÉSBEN Dr. WAGENHOFFER ZSOMBOR ügyvezető igazgató wzsombor@t-online.hu Globális kérdések Marhahús fogyasztás alakulása Összességében növekszik a világban Fejlett országokban

Részletesebben

Magyartarka Tenyésztők Egyesülete

Magyartarka Tenyésztők Egyesülete Magyartarka Tenyésztők Egyesülete Munkabeszámoló az Egyesület 2014. évi tevékenységéről REGIONÁLIS KÖZGYŰLÉS 2015. február 24. - március 13. Dr. Füller Imre ügyvezető igazgató Régiók tenyészetszáma és

Részletesebben

Magyartarka Tenyésztők Egyesülete

Magyartarka Tenyésztők Egyesülete Magyartarka Tenyésztők Egyesülete Munkabeszámoló az Egyesület 2015. évi tevékenységéről REGIONÁLIS KÖZGYŰLÉS 2015. február 23. - március 4. Dr. Füller Imre ügyvezető igazgató Régiók tenyészetszáma és tehénlétszáma

Részletesebben

Szomatikus sejtszám tenyészérték. Hasznos élettartam tenyészérték

Szomatikus sejtszám tenyészérték. Hasznos élettartam tenyészérték jelmagyarázat KTI Hús tenyészérték Szomatikus sejtszám tenyészérték Hasznos élettartam tenyészérték Perzisztencia tenyészérték A tenyészbika nőivarú ivadékok teljesítménye alapján számított tenyészérték.

Részletesebben

Nonius Lótenyésztő Országos Egyesület Közgyűlés 2015. március 27. Működési beszámoló I.

Nonius Lótenyésztő Országos Egyesület Közgyűlés 2015. március 27. Működési beszámoló I. Nonius Lótenyésztő Országos Egyesület Közgyűlés 2015. március 27. Működési beszámoló I. Tagi viszony változása I. 400 350 300 250 343 379 392 393 322 293 280 277 239 249 226 242 200 150 100 50 0 2003 2004

Részletesebben

A 21. Szentlőrinci Gazdanapok díjazottjainak listája 2014. augusztus 8-10.

A 21. Szentlőrinci Gazdanapok díjazottjainak listája 2014. augusztus 8-10. A 21. Szentlőrinci Gazdanapok díjazottjainak listája 2014. augusztus 8-10. Szentlőrinc A 21. Szentlőrinci Gazdanapok kiállítási nagydíjai ÉLELMISZERIPARI MEZŐGÉP KIÁLLÍTÁSI MEZŐGAZDASÁGI Olajüt ő Szociális

Részletesebben

Tisztelt Tenyésztők, Kollégák!

Tisztelt Tenyésztők, Kollégák! Tisztelt Tenyésztők, Kollégák! 2012. január 1-től a régi összetételű (1 x TÉ+1 x TÉ+2 x TÉ) Kettőshasznú Termelési Index (KTI), Tej Tenyészérték Index (TTI) elnevezést kap. Ezzel együtt a KTI tartalma

Részletesebben

32/2004. (IV. 19.) OGY határozat

32/2004. (IV. 19.) OGY határozat 32/2004. (IV. 19.) OGY határozat a védett őshonos vagy veszélyeztetett, magas genetikai értéket képviselő tenyésztett magyar állatfajták nemzeti kinccsé nyilvánításáról1 A magyar nép történetéből ismert,

Részletesebben

Ile de france törzskosok rangsora 2018.

Ile de france törzskosok rangsora 2018. 1 HU 1 05710 312 Vad Andrea, Hódmezővásárhely Tomasovszki András, Szarvas 2013.02.01 182,7 2 HU 1 04911 411 Hulyák István, Kisgyőr Fantóliné Barsi Gabriella, Kisgyőr 2014.02.09 175,0 3 HU 1 08050 5854

Részletesebben

MAGYAR LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG HAJDÚ-BIHAR MEGYEI IGAZGATÓSÁG

MAGYAR LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG HAJDÚ-BIHAR MEGYEI IGAZGATÓSÁG MAGYAR LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG HAJDÚ-BIHAR MEGYEI IGAZGATÓSÁG H-4025 Debrecen, Piac u. 71. Telefon/fax: (52) 413-179, 534-538 Web: adatbank.mlsz.hu E-mail: hajdu@mlsz.hu H I V A T A L O S L A P 50. szám 2017.

Részletesebben

Az Országgyűlés /2004. ( ) OGY határozata a védett őshonos vagy veszélyeztetett, magas genetikai értéket képviselő tenyésztett magyar állatfajták nemz

Az Országgyűlés /2004. ( ) OGY határozata a védett őshonos vagy veszélyeztetett, magas genetikai értéket képviselő tenyésztett magyar állatfajták nemz ORSZ 甈 GGYŰLÉSI KÉPVISELŐ Ellenjegyezte :.~~;u ~. H/3709/21. számú EGYSÉGES JAVASLAT a védett őshonos vagy veszélyeztetett, magas genetikai értéket képviselő tenyésztett magyar állatfajták nemzeti kinccsé

Részletesebben

Állattenyésztők érdekeinek képviselete

Állattenyésztők érdekeinek képviselete Állattenyésztők érdekeinek képviselete A Magyar Állattenyésztők Szövetsége tagszervezetein keresztül felöleli a hazai sertés, szarvasmarha, ló, juh, kecske, méh és őshonos állatfajok tenyésztőit és tartóit,

Részletesebben

Versenyzo k e s tá mogáto ik, 2011.

Versenyzo k e s tá mogáto ik, 2011. Sor szá m 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Nyilvá n tartás i szám 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 12 13 Rég ió Versenyző/cég képviselője a versenyben Versenyzo k e s tá mogáto ik, 2011. Cégnév Támogató Tanácsadó

Részletesebben

A korábban őshonosok közé sorolt magyar (parlagi) kecske onnan kiszorult.

A korábban őshonosok közé sorolt magyar (parlagi) kecske onnan kiszorult. Dr. Böő István: Őshonos nevezéktan változás Milyen gondolatokat ébreszt, milyen érzelmeket válthat ki az emberben egy tekintélyt parancsoló szürke marha gulya vagy egy békésen legelésző, nyugalmat árasztó

Részletesebben

Bödõk, Ilona b: 1947 in Csicsó Mad. Nagy, Tibor "Dr" b: 1946 in Mad m: 1976. Nagy, Szabolcs "állatorvos Dr" b: 1976 in Mad

Bödõk, Ilona b: 1947 in Csicsó Mad. Nagy, Tibor Dr b: 1946 in Mad m: 1976. Nagy, Szabolcs állatorvos Dr b: 1976 in Mad Nagy, Vilma b: 1911 in Csicsó d: 2005 in Csicsó anyja Pálffy Vilma Fél Antal d.u. Bödõk, Pál b: 1905 in Csicsó m: 1947 d: 1965 in Csicsó anyja Kollár M.Bödõk Ksz.Tarcsi Géza, Balá gy.k.sz. Beke Károly

Részletesebben

Közgyűlés Hódmezővásárhely április évi működési beszámoló

Közgyűlés Hódmezővásárhely április évi működési beszámoló Közgyűlés Hódmezővásárhely 2016. április 16. 2015. évi működési beszámoló Tagi viszony változása - összes tag 400 350 309 326 343 379 392 393 322 329 300 250 231 293 280 277 239 249 226 242 200 150 100

Részletesebben

m á s o d i k k i e g é s z í t ő a j á n l á s a

m á s o d i k k i e g é s z í t ő a j á n l á s a H/3709/20. Az Országgyűlés Mezőgazdasági bizottságának Környezetvédelmi bizottságának m á s o d i k k i e g é s z í t ő a j á n l á s a a védett őshonos állatfajták nemzeti kinccsé nyilvánításáról szóló

Részletesebben

A genetikai korlátok és lehetőségek a juhágazatban. Dr. Jávor András Dr. Oláh János

A genetikai korlátok és lehetőségek a juhágazatban. Dr. Jávor András Dr. Oláh János A genetikai korlátok és lehetőségek a juhágazatban Dr. Jávor András Dr. Oláh János A juhtenyésztés jelenlegi helyzete I. 806.000 anyajuh (2016. június) a tervezett létszámnak, amely még mindig kevesebb

Részletesebben

Férfi felnőtt csapat. Csapat eredmények. XXVII. Hosszútávú Triatlon OB. 1 Mogyi SE (A) Összidő: 28:08:58. 2 TRIATÁD (A) Összidő: 28:30:59

Férfi felnőtt csapat. Csapat eredmények. XXVII. Hosszútávú Triatlon OB. 1 Mogyi SE (A) Összidő: 28:08:58. 2 TRIATÁD (A) Összidő: 28:30:59 Férfi felnőtt csapat 1 Mogyi SE (A) Összidő: 28:08:58 1 Flander Márton HUN 1985 337 08:10:11 10 Veréb Dávid HUN 1988 6304 08:59:56 170 Jámbor Dániel HUN 1994 4742 10:58:51 2 TRIATÁD (A) Összidő: 28:30:59

Részletesebben

Tisztelt Tenyésztők, Kollégák!

Tisztelt Tenyésztők, Kollégák! Tisztelt Tenyésztők, Kollégák! 2012. január 1-től a régi összetételű (1 x Tej kg TÉ+1 x Zsír kg TÉ+2 x Fehérje kg TÉ) Kettőshasznú Termelési Index (KTI), Tej Tenyészérték Index (TTI) elnevezést kap. Ezzel

Részletesebben

MAGYAR LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG HAJDÚ-BIHAR MEGYEI IGAZGATÓSÁG

MAGYAR LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG HAJDÚ-BIHAR MEGYEI IGAZGATÓSÁG MAGYAR LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG HAJDÚ-BIHAR MEGYEI IGAZGATÓSÁG H-4025 Debrecen, Piac u. 71. Telefon/fax: (52) 413-179, 534-538 Web: adatbank.mlsz.hu E-mail: hajdu@mlsz.hu H I V A T A L O S L A P 56. szám VERSENYBIZOTTSÁGI

Részletesebben

Hely. Cím Csapatnév Össz.

Hely. Cím Csapatnév Össz. Hely. Cím Csapatnév 1 Nagykőrös Toldi Miklós Élelm. Szki. 46,050 2 46,050 2 47,950 1 47,350 1 46,200 1 45,400 2 279,000 2 Nyíregyháza Eötvös József Gyak. Ált. Isk. és Gimn. 46,950 1 47,250 1 47,050 2 47,300

Részletesebben

XXIV. FARMER-EXPO, DEBRECEN

XXIV. FARMER-EXPO, DEBRECEN 15. augusztus 21. Név: Fábián István Cég: Berettyómenti Mg. Zrt., Esztár Neve: VAKSI Száma: 3187729632 Katalógus szám: HF-T 264 16 17 Elért pontszám (I-V.): 93 Köridő: 0:02:16mp. Büntetőpont: 0mp. 1 p.=

Részletesebben

A GAZDÁLKODÁSI TERV FORMAI ÉS TARTALMI KÖVETELMÉNYEI

A GAZDÁLKODÁSI TERV FORMAI ÉS TARTALMI KÖVETELMÉNYEI 8. melléklet A GAZDÁLKODÁSI TERV FORMAI ÉS TARTALMI KÖVETELMÉNYEI A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság által meghirdetett nyilvános termőföld-haszonbérleti pályázat keretében benyújtott ajánlatok részét képező

Részletesebben

Székhely: 1149 Budapest, Bosnyák tér 5. Törzskönyvi azonosítószám: HIRDETMÉNY

Székhely: 1149 Budapest, Bosnyák tér 5. Törzskönyvi azonosítószám: HIRDETMÉNY HIRDETMÉNY A Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (a továbbiakban: NFA) mint Kiíró a Nemzeti Földalapról szóló 2010. évi LXXXVII. törvény (a továbbiakban: Nfatv.) 18. (1) bekezdés a) pontja, valamint a Nemzeti

Részletesebben

TORNA DIÁKOLIMPIA "B" KATEGÓRIA ORSZÁGOS DÖNTŐ 2015/2016 tanév Budapest II. korcsoport fiú csapatbajnokság

TORNA DIÁKOLIMPIA B KATEGÓRIA ORSZÁGOS DÖNTŐ 2015/2016 tanév Budapest II. korcsoport fiú csapatbajnokság Hely. Cím Csapatnév 1 Debrecen Vénkerti Ált. Isk. 38,600 36,800 38,000 113,400 2 Nagykanizsa Hevesi Sándor Ált. Isk. 37,300 34,700 37,300 109,300 3 Szentendre Szent András Katolikus Ált. Isk. 37,100 34,800

Részletesebben

KIEMELTEN AJÁNLOTT AJÁNLOTT ENGEDÉLYEZETT

KIEMELTEN AJÁNLOTT AJÁNLOTT ENGEDÉLYEZETT 63 D VONAL KIEMELTEN AJÁNLOTT AJÁNLOTT ENGEDÉLYEZETT 64 NONIUS II (3451 Nonius XXVI 3) 65 Nonius XXVI (1986) 235 Nonius IX 169 Cúgos (1989) Nonius XII 133 Nonius C XXX 10 Tercsi Nonius IX 197 Nonius VI

Részletesebben

Tel:52/523-817. Földügyi Székház Kossuth u. 12-14 Tel:52/523-816. Földügyi Székház Kossuth u. 12-14. Tel: 52/523-817

Tel:52/523-817. Földügyi Székház Kossuth u. 12-14 Tel:52/523-816. Földügyi Székház Kossuth u. 12-14. Tel: 52/523-817 I. Körzetközpont: Debrecen, Kossuth u. 12-14. Központ vezető: Nagy Judit e-mail: debrecenfg@mgszh.gov.hu Tel:52/523-817 Nagy Judit 70/436-2825 Debrecen Földügyi Székház Kossuth u. 12-14 Tel:52/523-816

Részletesebben

TORNA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ 2011/2012 tanév Makó, március 31 - április 1. V-VI. korcsoport "B" kategória fiú csapatbajnokság

TORNA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ 2011/2012 tanév Makó, március 31 - április 1. V-VI. korcsoport B kategória fiú csapatbajnokság Hely. Cím Csapatnév 1 Nagykőrös Toldi M. Élelm. Ip. Középisk. 45,150 2 44,450 2 47,450 1 46,500 1 45,200 3 43,100 4 271,850 2 Nyíregyháza Eötvös J. Gyak. Ált. Isk. és Gimn. 46,000 1 43,850 4 45,200 3 44,400

Részletesebben

KIEMELTEN AJÁNLOTT AJÁNLOTT ENGEDÉLYEZETT

KIEMELTEN AJÁNLOTT AJÁNLOTT ENGEDÉLYEZETT 39 B VONAL KIEMELTEN AJÁNLOTT AJÁNLOTT ENGEDÉLYEZETT 40 NONIUS VIII (3672 Nonius XL 32) 41 Nonius XL 198 Mezőhegyes 2 Ilike Nonius 16 401 Nonius LXX 56 Nonius VI 179 Aldato Nonius 134 Iglice Nonius 5 351

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ. D Támogatási kérelem Főlap

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ. D Támogatási kérelem Főlap KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ D5100-01 Támogatási kérelem Főlap A kérelem Főlapját a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal Közvetlen Támogatások Igazgatóságához (1385 Budapest, 62. Pf.: 867.) papíralapon kell

Részletesebben

3. Auriga Erdei Futóverseny sorozat

3. Auriga Erdei Futóverseny sorozat 3. Auriga Erdei Futóverseny sorozat hatodik forduló 2016.07.03 Leány 1.6km 1. Fekete Flóra 3 6:18 SZVSI SE1 / 1, 10 2. Takó Lilla 6 6:20 Szolnok SE1 / 2, 7 3. Auerbach Anita 1 7:37 Szolnok SE1 / 3, 5 4.

Részletesebben

Légpisztoly 20, serdülő fiú csapatok OB Nyíregyházi PLE Bodnár Géza Leszkoven Dániel Kósa Dávid Hód PLE Molnár Ben

Légpisztoly 20, serdülő fiú csapatok OB Nyíregyházi PLE Bodnár Géza Leszkoven Dániel Kósa Dávid Hód PLE Molnár Ben Serdülők Országos Bajnoksága Budapest, Mexikói út - 2005. december 10. Légpisztoly 20, serdülő lányok 1 Herendi Réka 1992 Pécs VLK 73 69 142 2 Fedor Zsófia 1993 Nyíregyházi PLE 69 71 140 3 Mokos Nikoletta

Részletesebben

1. Ajka és Környéke Méhész Egyesület 200 000 Ft Ajka. 2. Alföldi Faiskolások Egyesülete 300 000 Ft Kecskemét

1. Ajka és Környéke Méhész Egyesület 200 000 Ft Ajka. 2. Alföldi Faiskolások Egyesülete 300 000 Ft Kecskemét sorszá m szervezet neve megítélt támogatás Székhely (megvalósítás helye) 1. Ajka és Környéke Méhész 200 000 Ft Ajka 2. Alföldi Faiskolások e 300 000 Ft Kecskemét 3. Aranyhomok Kistérségfejlesztési 200

Részletesebben

43 Kiss György Ö. Nemzeti Győr 44 Krakovszky János I. osztályú Budapest 45 Kovács Iván EABA Budapest 46 Kovács Gábor I. osztályú Baja 47 Kovács

43 Kiss György Ö. Nemzeti Győr 44 Krakovszky János I. osztályú Budapest 45 Kovács Iván EABA Budapest 46 Kovács Gábor I. osztályú Baja 47 Kovács 2012. évi bírólista Név Minősítés Város 1 Ajtai Péter AIBA Budapest 2 Babai Sándor II. osztályú Tatabánya 3 Becsey Károly AIBA Szeged 4 Bende Szabolcs II. osztályú Hódmezővásárhely 5 Benda Tivadar Ö. Nemzeti

Részletesebben

Felkészítő pedagógus

Felkészítő pedagógus Osztály: 2. 1 KÓKA ANNA Érmihályfalva Zelk Zoltán Gimnázium Csengeri Erika/Szalai Hajnalka 68 26 94 2 ZDROBA PANNA -EMÖKE Érmihályfalva Zelk Zoltán Gimnázium Csengeri Erika/Szalai Hajnalka 65 28 93 3 Nagy

Részletesebben

Zsinórban ötödször nagydíj: a juhtenyésztés élvonalában

Zsinórban ötödször nagydíj: a juhtenyésztés élvonalában A Vad Andrea-Barna Miklós házaspár közvetlen környezetéből is megkapja a méltó elismerést. Ráadásul távolabbról is, más állattenyésztési kiállítások is sikert hoztak számukra. A díjak mögött rengeteg kiállított,

Részletesebben

AMV 2015. megyei eredmények 8.osztály

AMV 2015. megyei eredmények 8.osztály Iskola neve Iskola város helyezés pontszám Tanuló neve Kálvin Téri Általános Iskola 1. 46 Sass Boglárka Kálvin Téri Általános Iskola 2. 40 Horváth Petra Tiszacsegei Fekete István Általános Iskola Tiszacsege

Részletesebben

Lánchíd Darvas Kupa Terematlétika Verseny. Kecskemét Városi Döntő

Lánchíd Darvas Kupa Terematlétika Verseny. Kecskemét Városi Döntő Lánchíd Darvas Kupa Terematlétika Verseny Kecskemét Városi Döntő 2012. 02. 04. 60 m-es síkfutás Molnár Ivett 1997. KARC 8:14 I. Fricska Zoé 1997. KARC 8:21 II. Varga Fanni 1998. KARC 8:66 III. Gálig Emese

Részletesebben

700m 1. Mészáros Márta Ebes 03:23 2. Szűcs Nelli Ebes 04:09

700m 1. Mészáros Márta Ebes 03:23 2. Szűcs Nelli Ebes 04:09 A VII. SEBES FUTÓVERSENY VÉGEREDMÉNYE 2017.09.10 Ebes 2013-ban vagy később született lányok-bálint cseppek-táv 400m 1. Chrobák Bori Debrecen 02:26 2. Szűcs Fanni Ebes 03:25 3. Zsiros Sára Ebes 03:57 2013-ban

Részletesebben

BS 5055 Nonius XVII-1 (XIV tm) Mezőhegyes II. (Állatkorház) Magosi és Társa BT. 30/ Mezőhegyes Állatkórház no

BS 5055 Nonius XVII-1 (XIV tm) Mezőhegyes II. (Állatkorház) Magosi és Társa BT. 30/ Mezőhegyes Állatkórház no TKV Ló neve Állami Fedeztetési állomás Üzemeltető Telefon Irsz. Helység Utca Fedezhet ND 4158 Nonius XLII-208 x Karancsberény Torák Kornél 32/449-082 3137 Karancsberény Petőfi u. 12. no ND 5442 Nonius

Részletesebben

A IV. osztály góllövőlistája 30 forduló után H. NÉV CSAPAT GÓLOK SZÁMA 1 Szekeres Tibor Besenyszög 43 2 Nagy Csaba Kovács Tüzép 42 3 Drotter Zsolt

A IV. osztály góllövőlistája 30 forduló után H. NÉV CSAPAT GÓLOK SZÁMA 1 Szekeres Tibor Besenyszög 43 2 Nagy Csaba Kovács Tüzép 42 3 Drotter Zsolt A IV. osztály góllövőlistája 30 forduló után H. NÉV CSAPAT GÓLOK SZÁMA 1 Szekeres Tibor Besenyszög 43 2 Nagy Csaba Kovács Tüzép 42 3 Drotter Zsolt Grande Szanda 41 4 Szabó Csaba Kornéliusz 40 5 Szelindi

Részletesebben

XII. Farsangi Fánk-lövő országos örömíjász verseny eredmé Tiszafüreden Jégbontó havának 10. napján.

XII. Farsangi Fánk-lövő országos örömíjász verseny eredmé Tiszafüreden Jégbontó havának 10. napján. XII. Farsangi Fánk-lövő országos örömíjász verseny eredmé Tiszafüreden 2018. Jégbontó havának 10. napján. A legeredményesebb íjász: Péter Ernő lett 359 ponttal, 74,79% Az íjász párbaj felnőtt győztese:

Részletesebben

Magyartarka Tenyésztők Egyesülete

Magyartarka Tenyésztők Egyesülete Magyartarka Tenyésztők Egyesülete Munkabeszámoló az Egyesület 2018. évi tevékenységéről REGIONÁLIS KÖZGYŰLÉS 2019. március 5. - március 21. Dr. Füller Imre ügyvezető igazgató Régiók tenyészetszáma és tehénlétszáma

Részletesebben

SPORT XXI. DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS GYERMEKBAJNOKSÁG

SPORT XXI. DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS GYERMEKBAJNOKSÁG 60 méter fiú 2004 SPORT XXI. DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS GYERMEKBAJNOKSÁG Egyéni pályaverseny 2016-09.21., SZEKSZÁRD 1. Schmidt Bence PSN Zrt. 7,9 2. Andi Péter Szekszárdi Sportközpont 8,1 3. Brunner Hugó

Részletesebben

Országos csúcseredmények. Béka. Csúcstartó. Érvényesség kezdete. Versenyszám

Országos csúcseredmények. Béka. Csúcstartó. Érvényesség kezdete. Versenyszám Béka G 50 2012.11.18 Kecskemét Harsányi Mátyás KAC 32,04 G 100 2012.11.17 Kecskemét Harsányi Mátyás KAC 1:10,31 G 200 2009.11.22 Kecskemét Kolonics Milán BACS 2:30,44 G 4X50 2009.12.05 Kecskemét Prékop

Részletesebben

MAGYARTARKA TENYÉSZBIKA ISMERTETŐ JANUÁR. Kedvezményezett: Magyartarka Tenyésztők Egyesülete

MAGYARTARKA TENYÉSZBIKA ISMERTETŐ JANUÁR. Kedvezményezett: Magyartarka Tenyésztők Egyesülete MAGYARTARKA TENYÉSZBIKA ISMERTETŐ 2017. JANUÁR Kedvezményezett: Magyartarka Tenyésztők Egyesülete Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap a vidéki területekbe beruházó Európa Tisztelt Tenyésztők, Kollégák!

Részletesebben

Ideiglenes felvételi jegyzék 2017/2018-as tanévre. 0010: 4 évfolyamos gimnázium kód: Közlekedés gépész kód: Agrár gépész

Ideiglenes felvételi jegyzék 2017/2018-as tanévre. 0010: 4 évfolyamos gimnázium kód: Közlekedés gépész kód: Agrár gépész Ideiglenes felvételi jegyzék 2017/2018-as tanévre 0010: 4 évfolyamos gimnázium 1. Horváth Tina Dorina 2. Törő Réka Dorina 3. Török Sándor 4. Bogdán Nóra 5. Tóth József 0021 kód: Közlekedés gépész 1. Horváth

Részletesebben

Jurandori ( egyéni bemutató, 8 kategória, 57 nevezés )

Jurandori ( egyéni bemutató, 8 kategória, 57 nevezés ) Jurandori ( egyéni bemutató, 8 kategória, 57 nevezés ) Leány ifjúsági kategória ( 7 nevezés ): I. Morvai Tímea ( Darányi Dojo Ju-Jitsu Klub Kiskunhalas ) II. Hegedűs Éva ( Tatami Centrum Ju-Jitsu Klub

Részletesebben

Tanuló neve azonosító felvételi sorrend Megjegyzés

Tanuló neve azonosító felvételi sorrend Megjegyzés Élelmiszer- és vegyiáru eladó Tervezett létszám: 12 fő Süveges Attila 10. B 1 felvéve Földvári Beáta 10. B 2 felvéve Vadász Brigitta 10. B 3 felvéve Kun Ibolya 10. B 4 felvéve Baktai Vivien 10. B 5 felvéve

Részletesebben

A MAGYARTARKA TENYÉSZTÉS AKTUÁLIS HELYZETE, JÖVŐKÉP

A MAGYARTARKA TENYÉSZTÉS AKTUÁLIS HELYZETE, JÖVŐKÉP A MAGYARTARKA TENYÉSZTÉS AKTUÁLIS HELYZETE, JÖVŐKÉP Dr. HÚTH Balázs tenyésztés- és marketingvezető Magyartarka Tenyésztők Egyesülete Regionális közgyűlések 2013. február 26. március 8. 19300 Bonyhádi Érmes

Részletesebben

Az igazgatóság vagyonkezelésében lévı területek (ha) állapot szerint

Az igazgatóság vagyonkezelésében lévı területek (ha) állapot szerint 1. számú melléklet Nemzeti park igazgatóságok vagyonkezelésében lévı védett és védelemre tervezett természeti területek változása 2006-2007 között (2007. december 31. állapot szerint) Nemzeti park igazgatóságok

Részletesebben

A magyar lótenyésztés. A magyar lótenyésztés időszerű kérdései

A magyar lótenyésztés. A magyar lótenyésztés időszerű kérdései A magyar lótenyésztés A magyar lótenyésztés időszerű kérdései Tarpataki Tamás helyettes államtitkár Agrárminisztérium A történelmünk, mezőgazdasági kultúránk, és az országimázs szerves része. Hagyományokban

Részletesebben

2003. 12. 06. szombat Budapest, Mexikói út Nytsz: 411/A 1201 S e r d ü l ő O r s z á g o s B a j n o k s á g Légpuska 40 lövés, serdülő fiú egyéni 1 Tóth Ádám 89 Komárom VSE 94 96 97 91 378 2 Gábli Sándor

Részletesebben

OKLEVÉL- ÉS KÖNYVJUTALMAK 2017/2018-AS TANÉV

OKLEVÉL- ÉS KÖNYVJUTALMAK 2017/2018-AS TANÉV OSZT. OKLEVÉL- ÉS KÖNYVJUTALMAK 2017/2018-AS TANÉV NEVELŐTESTÜLETI DICSÉRET (KÖNYV + OKLEVÉL A PROHÁSZKA-TEMPLOMBAN) KÖNYV + OKLEVÉL OKLEVÉL 1.a 1. 1. Benedek Zsuzsanna: kimagasló tanulmányi, és 2. 2.

Részletesebben

Hármascsapat országos bajnokság

Hármascsapat országos bajnokság 40 km - ABSZOLÚT 1 1 NAGY ZOLTÁN RÓKA TIBOR ZSUPOS SÁNDOR 2 2 Révész Gábor Nagy András Szabó Lajos 1 3 NAGY GYULA HAJDÚ BARNA MAGAS DÁVID 2 4 Hacsi Ákos Balázs Attila Szűcs Richárd 3 5 Árva Mihály Petró

Részletesebben

11 ÓRÁTÓL 11 ÓRA 45 -IG I.EMELET KOLLÉGIUM 1K5-ÖS TEREM

11 ÓRÁTÓL 11 ÓRA 45 -IG I.EMELET KOLLÉGIUM 1K5-ÖS TEREM I.EMELET KOLLÉGIUM 1K5-ÖS TEREM 1. Ágoston György Tamás Herman 2. Ament Réka Érdligeti 3. András-Dóra Zsófia Érdligeti 4. Árkosi Ivett Nádasdy 5. Bagoly Kitti Gárdonyi 6. Balázs Fanni Érdligeti 7. Bálint

Részletesebben

Jász-Nagykun-Szolnok megyei LÖVÉSZVERSENY ÖSSZESÍTŐ 2011.

Jász-Nagykun-Szolnok megyei LÖVÉSZVERSENY ÖSSZESÍTŐ 2011. JäGERMAISTER BRFK-TEAM RÁKÓCZIFALVA EZÜSTFŰZ JÁSZLADÁNY Jász-Nagykun-Szolnok megyei LÖVÉSZVERSENY ÖSSZESÍTŐ 2011. CSAPAT FORDULÓK ÖSSZ: I. II. III. IV. V. VI. VII. MÓD DRÁVUCZ FERENC 36 33 30 35 0 0 0

Részletesebben

MÉNVIZSGA PONTSZÁMOK

MÉNVIZSGA PONTSZÁMOK MÉNVIZSGA PONTSZÁMOK küllemi bírálat mozgásbírálat szabadon mozgásbírálat fogatban lépéshosszmérés súlypont alá lépés fogatmunka viselkedésbírálat 12 13 A VONAL KIEMELTEN AJÁNLOTT AJÁNLOTT ENGEDÉLYEZETT

Részletesebben

10. / Szakács. Tanuló neve: Balázs Erik Károly Javítás. Számlázási cím: 5712 Szabadkígyós, Ókígyósi út 92. Tanuló neve: Balázsházi Renáta Javítás

10. / Szakács. Tanuló neve: Balázs Erik Károly Javítás. Számlázási cím: 5712 Szabadkígyós, Ókígyósi út 92. Tanuló neve: Balázsházi Renáta Javítás Tanulói adategyeztető 10. / Szakács Tanuló neve: Balázs Erik Károly Javítás Oktatási azonosító: 76830010947 Juhász Andrea Számlázási cím: 5712 Szabadkígyós, Ókígyósi út 92. Tanuló neve: Balázsházi Renáta

Részletesebben

I. Tanévnyitó Amatőr Úszóverseny

I. Tanévnyitó Amatőr Úszóverseny 1/11 Délelőtti végeredmény Versenyszám Futam Sáv Egyesület Név szül nev. Idő vers. idő helyezés 1 25 m fiú gyors 3 Győri Vízisport SE Török Donát vk 2004 9:99,9 0:22,3-1 25 m fiú gyors 4 Győri Vízisport

Részletesebben

AUTÓMENTES VILÁGNAP középiskolás mezei futóverseny 2011. szeptember 22.

AUTÓMENTES VILÁGNAP középiskolás mezei futóverseny 2011. szeptember 22. AUTÓMENTES VILÁGNAP középiskolás mezei futóverseny 2011. szeptember 22. 187 fő versenyző (BJG 84 fő, 52 fő Sághy 51, fő Bársony.) 1993-as fiúk 1. Lelik András Bársony 8:26 2. Bürgés Ferenc Bársony 8:51

Részletesebben

V. Rábapatonai Futó Körverseny

V. Rábapatonai Futó Körverseny 16 km abszolút eredménylista Hely Rsz Név Szév Nettó idő Tempó Város Nem Nem. hely Kategória Kat. hely Hátrány 1 1602 HEGEDÜS Tamás 1987 01:04:52 4:07 min/km Rábapordány Férfi 1 1976-1997 1 +00:00:00 2

Részletesebben

12 TÚRA BUCSA KÖRÜL RÉSZVÉTEL

12 TÚRA BUCSA KÖRÜL RÉSZVÉTEL 12 TÚRA BUCSA KÖRÜL RÉSZVÉTEL NÉV CÍM 1.TÚRA 2.TÚRA 3.TÚRA 4.TÚRA 1. ÁDÁM BIANKA BUCSA, JÓZSEF ATTILA U. 2. 2. ÁDÁM CINTIA BUCSA, JÓZSEF ATTILA U. 2. 3. AUER BRIGITTA BUCSA, KOSSUTH U. 96/B 4. AUER GABRIELLA

Részletesebben

Atomfutás Paks 2013 Atom 100 plussz összetett eredmények

Atomfutás Paks 2013 Atom 100 plussz összetett eredmények 2096 AGÓCS Róbert 1978 Hort 01:59:52 01:52:35 02:44:54 02:52:08 03:23:36 12:53:05 2013 ALI Csaba 1964 FuTeam SE Baja 01:51:03 01:44:54 02:20:53 02:46:52 02:54:51 11:38:32 2147 BALOGH Attila 1980 Kaposvár

Részletesebben

Jurandori ( egyéni bemutató, 7 kategória, 78 nevezés )

Jurandori ( egyéni bemutató, 7 kategória, 78 nevezés ) Jurandori ( egyéni bemutató, 7 kategória, 78 nevezés ) Leány gyermek kategória ( 7 nevezés ): I. Hol Anett ( Ju-Jitsu Klub Hetényegyháza ) II. Munkácsi Kitti ( Darányi Dojo Ju-Jitsu Klub Kiskunhalas )

Részletesebben

Versenyeredmények a Szegedi Petőfi Sándor Általános Iskolában

Versenyeredmények a Szegedi Petőfi Sándor Általános Iskolában Versenyeredmények a Szegedi Petőfi Sándor Általános Iskolában 2016-2017. A verseny, pályázat elnevezése Szint Eredmény Tanuló Osztály Felkészítő tanár Móra-olvasóverseny Kitűnő olvasó 8. hely Szécsi Ninetta

Részletesebben

MAGYAR JUHTENYÉSZTŐK ÉS KECSKETENYÉSZTŐK SZÖVETSÉGE

MAGYAR JUHTENYÉSZTŐK ÉS KECSKETENYÉSZTŐK SZÖVETSÉGE MAGYAR JUHTENYÉSZTŐK ÉS KECSKETENYÉSZTŐK SZÖVETSÉGE Cím: 34 Budapest, Lőportár u. 6., Levélcím: 242 Bp. Pf. 365 Tel.: (06) 42-5030, Fax: (06) 42-503, E-mail: iroda@mjksz.hu www.mjksz.hu Beltenyésztettség

Részletesebben

TORNA DIÁKOLIMPIA "B" KATEGÓRIA ORSZÁGOS DÖNTŐ 2015/2016 tanév Budapest I. korcsoport fiú csapatbajnokság

TORNA DIÁKOLIMPIA B KATEGÓRIA ORSZÁGOS DÖNTŐ 2015/2016 tanév Budapest I. korcsoport fiú csapatbajnokság Hely. Cím Csapatnév 1 Kiskunhalas Fazekas Mihály Ált. Isk. 36,700 37,000 73,700 2 Debrecen Vénkerti Ált. Isk. 37,400 35,800 73,200 3 Szentendre Szent András Katolikus Ált. Isk. 36,200 36,800 73,000 4 Nagykanizsa

Részletesebben

2007/2008. TANÉV MEZEIFUTÓ DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VÉGEREDMÉNY

2007/2008. TANÉV MEZEIFUTÓ DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VÉGEREDMÉNY 2007/2008. TANÉV MEZEIFUTÓ DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ III. korcsoport - FIÚ EGYÉNI (1995-1996) Hely Név Szül Település Iskola Megye 48 Horváth Ákos 1995 Püspökladány Ált. Isk., Előkészítő Szakiskola, AMI,

Részletesebben

Magyar Egyetemi- Főiskolai Országos Bajnokság Kosárlabda Döntő

Magyar Egyetemi- Főiskolai Országos Bajnokság Kosárlabda Döntő Magyar Egyetemi- Főiskolai Országos Bajnokság Kosárlabda Döntő Szombathely, 2012.06. 1-3. EREDMÉNYEK Végeredmény női: M Gy V Pont Kosár 1. Szegedi Tudományegyetem 3 2 1 5 202:203 2. Semmelweis Egyetem

Részletesebben

ITT KELL IGÉNYELNI A NYUGDÍJAT

ITT KELL IGÉNYELNI A NYUGDÍJAT ITT KELL IGÉNYELNI A NYUGDÍJAT Nyugdíj iránti igényt az alábbi járási hivatalnál illetve ha a jogszerző már nyugellátásban részesült a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságnál kell előterjeszteni. Nemzetközi nyugdíjügyekben

Részletesebben

Feladta Horváth Attila. Feladta Beck László. Feladta Kádas Miklós 4 Abszolut hely.: 11 Start: 10:15:30 beérkez 14:44:37

Feladta Horváth Attila. Feladta Beck László. Feladta Kádas Miklós 4 Abszolut hely.: 11 Start: 10:15:30 beérkez 14:44:37 Férfi Kajak 1 1 Abszolut hely.: 4 Start: 10:00:30 beérkez 14:08:57 Rajtszám: 36 Futott idı: 4:08:27 Horváth Attila 2 Abszolut hely.: 5 Start: 10:04:55 beérkez 14:15:08 Rajtszám: 3 Futott idı: 4:10:13 Beck

Részletesebben