MAGYAR MUNKATÁRSAINK ÉS SZOLGÁLATI HELYÜKKEL KAPCSOLATOS IMATÉMÁK

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "MAGYAR MUNKATÁRSAINK ÉS SZOLGÁLATI HELYÜKKEL KAPCSOLATOS IMATÉMÁK"

Átírás

1

2

3 MAGYAR MUNKATÁRSAINK ÉS SZOLGÁLATI HELYÜKKEL KAPCSOLATOS IMATÉMÁK

4 KAMERUN, AFRIKA

5 KAMERUN, AFRIKA Észak-Kamerunban továbbra is rossz a BIZTONSÁGI HELYZET. Az elmúlt hónapokban szinte hetente történnek merényletek. Imádkozzunk azért, hogy a BOKO HARAM TERRORISTA SZERVEZETET MINÉL ELŐBB FELSZÁMOLJÁK a régióban. Imádkozzunk az ÉSZAKI TERÜLETEKEN MŰKÖDŐ GYÜLEKEZETEKÉRT, hogy Isten őrizze meg őket és adjon az övéinek békességet és bátorságot. Imádkozzunk azért, hogy az SIL KAMERUN VEZETŐI BÖLCS STRATÉGIÁT DOLGOZZANAK KI. Imádkozzunk azért, hogy a BIBLIAFORDÍTÁS ÜGYÉT A HELYI KÖZÖSSÉGEK ÉS GYÜLEKEZETEK MAGUKÉNAK ÉREZZÉK.

6 ERNST-KURDI ESZTER ÉS ANDREAS NYELVÉSZET, MÉDIA - KAMERUN Hálásak Istennek, hogy szeptember 5-én szerencsésen VISSZAÉRKEZTEK KAMERUNBA, több mint egy év távollét után. A fővárosban (Yaoundéban) van az új albérletük, amiből most IGYEKEZNEK ÚJABB OTTHONT TEREMTENI. Nagyon örülnek annak, hogy az északról leszállított holmijuk nagy részét használható állapotban újra megtalálták. (Oda biztonsági okokból nem térhettek vissza.) Kérik a testvéreket, hogy imádkozzanak gyorsan és jó BEILLESZKEDÉSÉRT a fővárosi életbe és hogy MEGTALÁLJÁK azokat a MISSZIÓS LEHETŐSÉGEKET, amelyeket Isten már előre elkészített a számukra. Természetesen nem könnyű elfogadniuk, hogy nem térhettek vissza korábbi szolgálati területükre, amit annyira megszerettek, de hiszik, hogy Istennek terve van velük és vezetni fogja őket továbbra is.

7 VANUATU, ÓCEÁNIA

8 VANUATU, ÓCEÁNIA Vanuatu egy 83 szigetből álló ország a Csendes-óceánban, több mint 100 kisebb-nagyobb nyelvvel. Az emberek kedvesek és befogadók a külföldiekkel szemben. Bár sok a magát keresztyénnek valló ember, legtöbbjük hite nem gyökerezik mélyen. Sok helyen nagy még a régi hiedelmek, kultuszvallások hatása, ami keveredik a Krisztus-hittel. SZÜKSÉGES, HOGY AZ EMBEREK MINÉL JOBBAN MEGISMERJÉK A BIBLIÁT ÉS AZON KERESZTÜL JÉZUS KRISZTUST. IMÁDKOZZUNK VANUATU LAKOSSÁGÁNAK ÉBREDÉSÉÉRT!

9 GREIZER MIKLÓS ÉS ZSÓFIA PROJEKTMENEDZSMENT, NYELVÉSZET VANUATU Kétéves ikreikkel, Noellel és Málnával nagyon HÁLÁSAK ISTENNEK azért, hogy EDDIG IS MEGŐRIZTE ÉS VEZÉRELTE ŐKET. Jelenleg a legfőbb feladatuk A HELYI NYELV MINÉL JOBB SZINTŰ MEGTANULÁSA, ezért kérik a támogató imádságokat. Imádkozzanak velük együtt az EGÉSZSÉGÜKÉRT, és a FOLYAMATOS ANYAGI TÁMOGATÁSUKÉRT. Lelki növekedésért is kérik a könyörgéseket, hiszen a vanuatui barátaiknak és ismerőseiknek EGÉSZ ÉLETÜKKEL BIZONYSÁGOT KELL TENNIÜK.

10 B. (DÉL-ÁZSIA) * A konkrét országot biztonsági okból nem nevezhetjük meg.

11 B. (DÉL-ÁZSIA) * A konkrét országot biztonsági okból nem nevezhetjük meg. Alkotmányában szekuláris, mégis többségében (kb. 90%-ban) muszlim országról van szó es függetlensége óta többnyire távol tudta magát tartani szélsőséges ISZLÁM CSOPORTOKTÓL, ám ezek most erősödnek, és félelemkeltéssel hatást gyakorolnak az ország jelenlegi vezetőire. Az elmúlt hetekben, több véletlenszerűnek tűnő HALÁLOS TÁMADÁS is ért külföldieket, így a külföldi közösség, köztük a nemzetközi gyülekezetek, kissé aggódva figyelik a történteket. Imádkozzunk, hogy a SZÉLSŐSÉGES MOZGALMAK ne kapjanak teret ebben az országban, és az alkotmány által lefektetett jogok és elvek érvényesüljenek. Imádkozzunk mindazokért a SZERVEZETEKÉRT ÉS MUNKATÁRSAIKÉRT, akik Isten igéjét és/vagy humanitárius segítséget hoznak az országba. Mindkettőre nagy szükség van! Imádkozzunk VÉDELEMÉRT, BÉKESSÉGÉRT minden körülményben, és azért, hogy BÁTRAN MEGÁLLVA TUDJANAK SZOLGÁLNI A HELYI EMBEREK FELÉ. Az országban több KISEBBSÉGI NÉPCSOPORT is található, melyek több mint 40 különböző nyelvet beszélnek. Ezeket gyakran éri etnikai, gazdasági vagy vallási üldöztetés, de ők a legnyitottabbak Isten igéje iránt. Imádkozzunk, hogy minél több közösségben ELKEZDŐDHESSEN FORDÍTÁSI VAGY ÍRÁSOLVASÁS-OKTATÁSI SZOLGÁLAT.

12 SZŰCS LAURA ÍRÁS-OLVASÁS OKTATÁS DÉL-ÁZSIA Hálás, hogy hosszú felkészülés után megérkezhetett Dél-Ázsiába, és MEGKEZDHETTE OTTANI SZOLGÁLATÁT. Egy nagyszerű csapat várta őt, akik azóta is támogatóan veszik körül. Erre a beilleszkedéshez nagy szüksége is van. Imádkozzunk azért, hogy GYORSAN FEL TUDJA VENNI A KINTI ÉLET RITMUSÁT, és egyedülálló nőként MEGTALÁLJA A HELYÉT a csapatban és azon kívül is, találjon BARÁTOKRA ÉS HELYI GYÜLEKEZETRE. Érkezése óta TÖBB TÁMADÁS is ért külföldieket. Kéri az imatámogatást VÉDELEMÉRT, BÉKESSÉGÉRT ÉS BÁTORSÁGÉRT. Elsődleges feladata most, hogy MINÉL HAMARABB ELSAJÁTÍTSA A HELYI NYELVET, és tudjon beszélgetni az emberekkel, hiszen ez jelenti a kulcsát minden jövőbeli tevékenységének. Sok türelemre és kitartásra van szüksége, mivel nem könnyű egy teljesen más írásmódú és hangkészletű nyelvet megtanulni. Nagyon HÁLÁS MINDENKIÉRT, AKI TÁMOGATJA a szolgálatát. Jó tudni, hogy érdeklődnek felőle, figyelemmel kísérik, és imáikkal, bátorításukkal, anyagi támogatásukkal hozzájárulnak ehhez a munkához. Imádkozzunk TOVÁBBI ANYAGI TÁMOGATÓKÉRT, hogy szolgálatát hosszú távon, zavartalanul végezhesse.

13 ROMÁNIAI ROMÁK

14 ROMÁNIA Kérjük, hogy imádkozzanak Romániáért. Sokan nem látnak itt JÖVŐT, így Nyugat-Európába mennek. Gyakran rokonok gondjára bízzák és itthon hagyják a gyermekeiket. Imádkozzanak ezekért a SZÉTSZAKADT CSALÁDOKÉRT! Imádkozzanak azokért, akiknél épp A PÉNZ TÚLZOTT SZERETETE rombolja le mindazt, amire a pénz való. A romák különösen is élen járnak ebben a folyamatban. Minden nyugat-európai országban sok romániai roma él. Köszönjük meg Istennek azokat, akik élnek azzal a lehetőséggel, hogy AZ EVANGÉLIUMOT HIRDESSÉK NEKIK.

15 GARDNER SÁRI ÉS DAVID BIBLIAFORDÍTÁS ÉS MENEDZSMENT, ROMÁNIA A Marosvásárhely-környéki ROMA GYÜLEKEZETEK szeretnének ROMA NYELVŰ SZENTÍRÁST, de még kérdés, hogy azt hogyan tudják majd integrálni a szolgálatukba. Imádkozzunk Dávidért, Sáriért és kollégáikért, hogy Isten adjon nekik MUNKATÁRSAKAT, ÖNKÉNTESEKET, IDŐT és amire még csak szükségük van. Szeretnék A GYÜLEKEZETEK ALAKULÓ TERVEIHEZ LEGINKÁBB MEGFELELŐ IGERÉSZEKET LEFORDÍTANI, amihez BÖLCSESSÉGRE van szükségük. Kérjük az Urat, hogy a romák hite ezáltal növekedjen, és másokat is el tudjanak érni az evangéliummal.

16 DÉL-AFRIKA

17 DÉL-AFRIKA Kérjük, gondoljanak imában azokra a népekre AFRIKA DÉLI RÉSZÉN, AKIKNEK MÉG NINCS MEG AZ ANYANYELVÉN A SZENTÍRÁS (még legalább 100 ilyen nyelvcsoport van), vagy akik nem tudják azt olvasni. Mindenkinek szüksége van arra, hogy MEGISMERJE AZ ÖRÖMHÍRT, AKÁR ÍRÁSBAN AKÁR HANGANYAGOKON KERESZTÜL. Imádkozzunk azért, hogy A FORDÍTÓI MUNKA ELKEZDŐDHESSEN, és hogy ezek az emberek addig is legalább a hangzóbiblia történetein keresztül hallhassák Isten Örömüzenetét. Mindez sok szervezést, fáradtságot, pénzt és emberi erőforrást igényel, ami nem mindig áll könnyen rendelkezésre. Kérjük ISTENT, HOGY Ő GONDOSKODJON minderről.

18 EMESE ÉS RIAAN FERREIRA BIBLIAFORDÍTÁS, TECHNIKAI HÁTTÉR DÉL-AFRIKA Emese és Riaan jelenleg a GLOBAL RECORDINGS NETWORK-kel dolgoznak Dél-Afrikában. Ez a szervezet főként audio- és audio-vizuális anyagok készítésével és terjesztésével foglalkozik, hogy azok is hallhassák és megismerhessék Isten csodálatos tervét Jézusban, akik nem tudnak olvasni. Emese BIBLIAI TÖRTÉNETEK ÁTDOLGOZÁSÁVAL foglalkozik, Riaan pedig ADMINISZTRÁCIÓS ÉS TECHNIKAI FELADATOKAT lát el. Kérjük, imádkozzanak BÖLCSESSÉGÉRT ÉS KITARTÁSÉRT ebben a munkában, OLTALOMÉRT a gyakorlati területek és technikai eszközök felett is, hiszen sokszor a Sátán ezek által próbálja akadályozni a munkát. Kérjük imádkozzanak JÓ KAPCSOLATOKÉRT a munkatársakkal is. Emese és Riaan ANYAGILAG is küszködik már egy ideje. Kérjük együtt Istent, hogy gondoskodjon róluk ezen a területen is.

19 * (DÉL-ÁZSIA) * A konkrét országot biztonsági okból nem nevezhetjük meg.

20 * (DÉL-ÁZSIA) * A konkrét országot biztonsági okból nem nevezhetjük meg. Hálát adhatunk, hogy ebben a dél-ázsiai országban nemrég olyan ÚJ ALKOTMÁNYT fogadtak el, amely ha korlátok között is biztosítja a vallásszabadságot. Ebbe a többségi vallás szélsőséges képviselői nem akarnak beletörődni, ezért néhány helyi gyülekezetben nemrég bombát robbantottak, a külföldi misszionáriusokat pedig távozásra szólították fel. Ezt a vonalat képviseli az ország déli szomszédja is, akik nyomásgyakorlásként GAZDASÁGI BLOKÁDOT alkalmaznak a kis dél-ázsiai országgal szemben. Imádkozzunk MIND A HELYI, MIND A KÜLFÖLDI KERESZTÉNYEK BIZTONSÁGÁÉRT, és azért, hogy jót cselekedve elnémíthassák az esztelen emberek tudatlanságát! Imádkozzunk azért is, hogy a közelmúlt NAGY FÖLDRENGÉSEINEK KÁROSULTJAI fizikailag és lelkileg is talpraállhassanak, valamint, hogy MEGNYUGODJON A FÖLD, és ne következzen be több nagy rengés!

21 CS. ANDREA ÍRÁSOLVASÁS-OKTATÁS DÉL-ÁZSIA, M. NÉPCSOPORT Adjunk hálát, hogy az írásolvasás-tanításhoz kapcsolódó feladatokban és a fordításban is vannak olyan KELETI M. MUNKATÁRSAK, akik a saját anyanyelvükön tevékenykednek. Közreműködésükkel szeptemberben megkezdődhetett az írásolvasás-tanításhoz szükséges anyagok előkészítése, októberben pedig a bibliafordítás. Ezek fontos mérföldkövek, de sok a kérdőjel is. A legkomolyabb dilemma a M. ÍRÁSMÓD kérdése. Ennek rendeződése nélkül sem a tanítás, sem a fordítás nem haladhat tovább. Imádkozzunk, hogy a m. nyelv leírására olyan megoldás szülessen, amelyet az egész nyelvközösség elfogad! A nyugati m.-ok körében Andrea ÁLLANDÓ MUNKATÁRSAK nélkül szolgál. Imádkozzunk, hogy Isten itt is hívjon el odaszánt, népüket és anyanyelvüket szerető m. munkatársakat, akikkel mind a felnőttoktatást, mind pedig az iskolai többnyelvű oktatást folytatni lehetne!

22 EURÁZSIA Eurázsia éppúgy, mint Ázsia más részei, nagyban hozzájárulnak a gazdaság és üzleti élet előrelépéséhez világszerte. Ezt természeti kincsei, emberi erőforrásai, valamint technológiai vívmányai által teszi lehetővé. Az élet árnyoldalához tartozik azonban, hogy a háborúk és természeti katasztrófák szinte mindennaposak a régióban, nem beszélve a politikai rendszerek instabilitásáról. Imádkozzunk, hogy ISTEN ÓVJA az ebben a régióban élő nemzeteket! Ebben a régióban találhatóak az igével LEGNEHEZEBBEN ELÉRHETŐ NÉPCSOPORTOK, melyek várják az evangélium örömhírét. Imádkozzunk, hogy minél több ilyen érintetlen területre ELJUSSON ISTEN SZAVA, és változást hozzon! A Wycliffe Bibliafordító munkájukat a helyi egyházakkal és gyülekezetekkel karöltve igyekszik végezni. KÉRJÜNK erre ÁLDÁST!

23 KOVÁCS, HELEN EURÁZSIAI REGIONÁLIS SZEMÉLYZETI MUNKA SZÉKHELY: ANGLIA Helen nagyon elfoglalt a szolgálatban, de hálás azokért a TALÁLKOZÓKÉRT, amelyeken az elmúlt hetekben részt vett. (Mivel a csapat sokközpontúsága miatt ritka a személyes megbeszélés, különösen bátorító, mikor szemtől szemben találkozhatnak.) Novemberben az Eurázsiai Vezetői találkozón fog ELŐADÁST TARTANI, imádkozzunk, hogy az előkészületekkel időben kész legyen. Sajnos az utóbbi fél év során jelentősen csökkent az ANYAGI TÁMOGATÁSUK, ami megnehezíti a szolgálatot és azt sem teszi lehetővé, hogy Magyarországra látogassanak. Imádkozzunk több támogatóért. FÉRJE, ATTILA az elmúlt 2 évben tanítani kezdett, amit nagyon élvez, viszont NINCS ÁLLANDÓ MUNKÁJA. Imádkozzunk különösen az év eleji időszakért, mert egyelőre úgy látszik, hogy akkor nemigen lesz rá szükség a nyelviskolában. Legnagyobb FIUK, Daniel hamarosan EGYETEMRE FOG JELENTKEZNI, imádkozzunk, hogy jól válasszon.

24 BEÁS CIGÁNYOK MAGYARORSZÁG, HORVÁTORSZÁG, SZERBIA

25 BEÁS CIGÁNYOK - MAGYARORSZÁG, HORVÁTORSZÁG, SZERBIA A Beások köztünk élnek, Magyarország déli, Szerbia és Horvátország északi területein. A horvátországi telepeken sokszor a maffiahálózatnak kiszolgáltatva, indiai falvak életkörülményeitől is messze elmaradva, mélyszegénységben telnek napjaik. SZÁMUKRA JÉZUS TÖBB LEHET BÁRMILYEN MÁS REMÉNYNÉL, HISZEN A REMÉNYT SOHA NEM ISMERTÉK! Imádkozzunk a KÖZTÜK MUNKÁLKODÓ MAGYAR WYCLIFFE-TAGOKÉRT (Józsa Gergő és Timi, valamint Komlósiné S. Nóri), akik partnerszervezetünkkel, a ROMA BIBLIASZÖVETSÉGGEL közösen dolgoznak a beásokért. Folyamatban van a BIBLIAFORDÍTÁS, egy azt segítő SZOCIOLINGVISZTIKAI FELMÉRÉS, és több -igetanulmányozást és evangélizációt segítő - KIADVÁNY KÉSZÍTÉSE / TERJESZTÉSE is. Az elmúlt év során mélyebb KAPCSOLAT alakult ki TÖBB FALU BEÁS LAKOSSÁGÁVAL IS. Imádkozzunk köztük AZ ÉLŐ IGE TERJEDÉSÉÉRT!

26 KOMLÓSINÉ SÜMEGI NÓRA BEÁS CIGÁNY BIBLIAFORDÍTÁSOK MAGYARORSZÁG A magyarországi MUNCSÁN BEÁS BIBLIAFORDÍTÁS terén egyelőre AKADOZIK A MUNKA, de épp ezért nagy szükség van az imádságra. Sajnos adminisztrációs és szerkesztési bonyodalmak miatt már jóideje a nyomtatás előtti stádiumban stagnál az ELSŐ MUNCSÁN NYELVŰ EVANGÉLIUMI FÜZET. Nóri nagyon hálás a MUNCSÁN FORDÍTÓÉRT, aki már másfél éve türelmetlenül várja ennek a füzetnek a megjelenését, s azért is, hogy már idáig eljuthattak a munkafolyamatban. Imádkozzunk, hogy az anyanyelvi fordítónak ne szegje kedvét a várakozás, és a jövőben is akarja majd folytatni ezt a szolgálatot! A ROMA BIBLIASZÖVETSÉG (partnerszervezetünk) több tagja is azt tervezi, hogy a következő hónapokban KÖZELEBB KÖLTÖZIK SIKLÓSHOZ (ez Nóriék székhelye, a beások lakta területek közvetlen közelében), illetve itt állítanak fel egy BEÁS MISSZIÓS KÖZPONTOT. Hordozzuk imádságban ezeknek a terveknek a megvalósulását is, ami hatalmas előrelépés lenne a beások közötti szolgálatban!

27 JÓZSA GERGŐ ÉS TIMEA BEÁS CIGÁNYOK KÖZÖTTI SZOLGÁLAT MAGYARORSZÁG Hálásak, hogy az elmúlt KÉT ÉV SZOLGÁLATÁNAK már mutatkoznak a GYÜMÖLCSEI: folytatódott a BIBLIA egyes részeinek FORDÍTÁSA MAGYAR BEÁSRA, a nyár folyamán ALAKULT EGY ÚJ GYÜLEKEZET, és Gergő elkezdett HETI RENDSZERESSÉGGEL JÁRNI 4 FALUBA, elindult Pécsett a Gandhi Gimnáziumban egy BIBLIA SZAKKÖR - ide leginkább roma nemzetiségű gyerekek járnak. Gergő és Timi AZ ŐSZ FOLYAMÁN több helyszínen is tart BESZÁMOLÓKAT a szolgálatukról, november végén pedig GERGŐ INDIÁBA UTAZIK egy másfél hetes missziós tanulmányútra. Imádkozzunk ezekért a programokért. Kérjük, imádkozzanak azért, hogy minél többen JÖJJENEK KRISZTUSHOZ A BEÁS CIGÁNYOK közül és legyenek az Ő erőteljes tanítványai. Imádkozzanak továbbá, hogy minél több GYÜLEKEZET ÉS MAGÁNSZEMÉLY KAPCSOLÓDJON be az eléretlen emberek közötti szolgálatba, a Józsa családot pedig védje és tartsa meg Isten továbbra is.

28 SIKETEK KÖZÖTTI MUNKA JELNYELVI BIBLIAFORDÍTÁS

29 SIKETEK KÖZÖTTI MUNKA JELNYELVI BIBLIAFORDÍTÁS A magyar jelnyelv 2009 novembere óta elismert nyelv Magyarországon. Nagyszerű hír, hogy 2014-ben, a siket közösség tagjai kezdeményezésére elindulhatott az első magyar akadálymentesített jelnyelvi bibliafordítás. Ezt a tervek szerint DVD-n jelentetik majd meg. A fordításon a különböző egyházak siket missziós vezetőiből, lelki munkásaiból és nyelvészekből álló speciális munkacsoport dolgozik. Elsőként Márk evangéliuma fordítását tűzték ki célként. Imádkozzunk azért, hogy minden kulcsfogalomnak és kifejezésnek végre Magyarországon is egységesen legyenek olyan jelei, amik megkönnyítik nemcsak az érthetőséget, hanem a jelnyelvi tolmácsok munkáját is! Imádkozzunk a munka gördülékenységéért, anyagi és lelki hátteréért, és további jó együttműködésért a különböző magyar felekezetek között. Kérjük az Urat a fordítás jó fogadtatásért is. Magyarországon mintegy siket él, többségüknek nehezére esik az írásbeli kommunkáció. Az ő anyanyelvük a jelnyelv. Hadd szóljon hozzájuk az Ige így, a szívükhöz legközelebb álló módon!

30 HORVÁTH ÁDÁM JELNYELVI BIBLIAFORDÍTÁS, MAGYARORSZÁG Ádám nagyon hálás azért, hogy a nyár folyamán kiderült, folytathatja szolgálatát a JELNYELVI BIBLIAFORDÍTÓI CSOPORTBAN, ahol a fordítások készítésében és a teológiai ellenőrzésében vesz részt. A csoport jelenlegi célja, hogy a MÁRK EVANGÉLIUM FORDÍTÁSA MÉG IDÉN ELKÉSZÜLJÖN, legalább is a próbafelvételek. Istennek hála, hogy van hol és kik által tesztelniük a szövegeket, és minden munkatárs továbbra is a részt tud venni a munkában, pedig gyakorlatilag senki sem teljes időben szolgál a projektben. Imádkozzanak azért, hogy már a TESZT FELVÉTELEK is áldássá lehessenek azok számára, akik nézik, és erősítse meg bennük a vágyat Isten igéje iránt. Imádkozzanak azért is, hogy a fordításban tudják tartani a KITŰZÖTT HATÁRIDŐS CÉLOKAT, és kialakuljon a JÖVŐ ÉVRE SZÓLÓ TERV is, amikor a VÉGLEGES FELVÉTELEKET kell majd elkészíteni és TERJESZTENI az első, magyar jelnyelvre fordított evangéliumot.

31 MAGYARORSZÁGI HÁTTÉR - AKIK A KÜLMISSZIÓT ITTHONRÓL SZOLGÁLJÁK A külhonban szolgáló testvérek munkáját támogatják a MAGYARORSZÁGI IRODAI MUNKATÁRSAI. Az itthoni csapat tagjai az igazgató, a személyzetis, pénzügyes és irodavezető/imakoordinátor munkatársak. Imádkozzunk egy ÚJ KOMMUNIKÁCIÓS MUNKATÁRS BEKAPCSOLÓDÁSÁÉRT a szervezetbe! Szervezetünk és ezáltal minden munkatárs munkáját az ELNÖKSÉG támogatja és felügyeli.(tagjai, lásd a képeken: Molnár Sándor-elnök; Heizer Tamás, Balkus Csaba, Baczynski László, Boltos Péter, Terry Lingenhoel, és végül, de nem utolsó sorban Jóné Jutasi Angelika.) Munkánkhoz nagyon fontos és elengedhetetlen azoknak a TÁMOGATÓ TESTVÉREKNEK a szolgálata, akik akár imádsággal, akár anyagiakkal vagy bármilyen más módon hozzájárulnak a szolgálathoz. Az ő áldozatos részvételük nélkül nem tudnánk elvégezni a saját feladatunkat. Szolgálatunkban időnként jelen vannak ÖNKÉNTESEK is, akik kisebb- -nagyobb hozzájárulásaikkal gördülékenyebbé teszik a bibliafordítás ügyét.

32 ZENTAI ZSUZSA VEZETŐI FELADATOK, KOMMUNIKÁCIÓ - MAGYARORSZÁG Hálaadás, hogy az elmúlt időszakban több hasznos és ÚJ KIADVÁNNYAL bővült a Wycliffe Magyarország ESZKÖZTÁRA, és más INTERAKTÍV ANYAGOK készítése is tervben van, amelyeket a magyar gyülekezetek akár önállóan is használhatnak majd. - Ezek elkészítésében Zsuzsa kulcsszerepet játszik, habár vezetői teendői egyre inkább lefoglalják idejét és figyelmét. Imádkozzunk egy ügyes és elkötelezett KOMMUNIKÁCIÓS MUNKATÁRSÉRT, aki az ilyen jellegű munkafeladatokat át tudná venni Zsuzsától hosszú távon! Hálaadás, hogy az elmúlt hónapokban TÖBB MAGYAR MUNKATÁRS KEZDHETTE MEG VAGY FOLYTATTA KÜLMISSZIÓI SZOLGÁLATÁT. Imádkozzunk Zsuzsa számára BÖLCSESSÉGÉRT, amikor időnként bonyolult SZEMÉLYZETI KÉRDÉSEKRE keresi a megoldást egy folyamatos mozgásban levő nemzetközi szervezeti struktúrában. Kérjük ISTEN VEZETÉSÉT Zsuzsa számára, miközben a HAZAI WYCLIFFE-CSAPATOT ÉS SZERVEZETET ÉPÍTI.

33 VICTOR JÁNOSNÉ MOMO SZEMÉLYZETI MUNKA - MAGYARORSZÁG Momo hálás Istennek azokért az ÚJ TAPASZTALATOKÉRT, amik segítik a szolgálatát, miközben a magyar Wycliffe-tagok és az új érdeklődők ügyes-bajos dolgaival foglalkozik személyzetisként, távmunkában. Ez sok BÖLCSESSÉGET ÉS KOORDINÁCIÓT igényel a részéről, különösen, hogy hat gyermekét egyedül neveli. Szeretne még TÖBB RUTINT szerezni a munkaterületén, hogy HATÉKONYAN TUDJON A MUNKATÁRSAK SEGÍTSÉGÉRE lenni. Hálás a gyermekeiért, tágabb családjáért, barátokért, imatársakért, valamint a lehetőségeiért is, és azt kéri Istentől, segítsen ezeket jól használni az Ő dicsőségére, és JÓ EGYENSÚLYT TARTANI A CSALÁD ÉS A KÜLÖNBÖZŐ SZOLGÁLATOK KÖZÖTT.

34 ROBB, MARTIN PÉNZÜGY, ADMINISZTRÁCIÓ - MAGYARORSZÁG Martin hálát ad azért a kiváltságért, hogy SEGÍTHETI A MAGYAR WYCLIFFE TAGJAIT a bibliafordítás munkájában. Több, mint másfél évtized után is bátorítja a tudat, hogy adminisztrációs és pénzügyi munkájával Ő is hozzájárul ahhoz, hogy az örök evangélium minden nyelv és törzs számára elérhetővé váljon. Hálás ÖNÖKÉRT IS, AKIK EZT adományaik és imáik által bekapcsolódva TESZIK LEHETŐVÉ. Mivel a SZERVEZET NÖVEKSZIK, tagjai is egyre többen vannak, így MEGNÖVEKEDTEK a pénzügyi és adminisztrációs FELADATOK. Kérjünk ehhez Martin számára BÖLCSESSÉGET ÉS ERŐT! Imádkozzunk, hogy 2016-BAN IS FOLYTATÓDHASSON EZ A MUNKA, és ne álljon anyagi vagy más akadály annak útjába, hogy AZ IGE VILÁGOSSÁGA MINDEN NYELVEN FELRAGYOGJON.

35 BARTHA KATA IRODAMENEDZSMENT, IMAKOORDINÁCIÓ MAGYARORSZÁG Kata hálás azért, hogy láthatja ISTEN MEGTARTÓ EREJÉT ÉS GONDOSKODÁSÁT az életében és szolgálatában. Az elmúlt időszakban a Wycliffe-nél EGYRE INKÁBB TUDTA HASZNOSÍTANI adminisztratív, szervezői és kreatív ADOTTSÁGAIT. Hálás, hogy itt a háttérben végezheti a munkáját, ezzel segítve másokét. Imádkozzunk továbbra is ERŐÉRT a munkájához, valamint olyan TESTVÉREKÉRT, akik mind LELKI, MIND ANYAGI TÉREN TÁMOGATNI TUDJÁK szolgálatában.

36 A BIBLIAFORDÍTÁS MUNKÁJÁHOZ KAPCSOLÓDÓ ADATOK

37 AZON NYELVEK SZÁMA FÖLDRÉSZENKÉNT, AMELYEKEN JELENLEG NEM FOLYIK BIBLIAFORDÍTÁS

38 A SZENTÍRÁS ELÉRHETŐSÉGE MA

39 ELÉRETLEN NÉPCSOPORTOK LEGINKÁBB A 10/40 ABLAKBAN TALÁLHATÓK 10/40 ABLAK

40 A BIBLIAFORDÍTÁS FELGYORSULÁSA 2025-IG

41

42 SEGÉDLETEK/FORRÁSOK Wycliffe Bibliafordítók, Magyarország - Wycliffe Világszövetség - resources - angol nyelven SIL International - angol nyelven Joshua Project angol nyelven A képek nagy része a Wycliffe Bibliafordítók tulajdonát képezi. Egyéb képek interneten szabadon elérhető forrásokból származnak. FIGYELEM! Kérjük, hogy a dokumentumban szereplő adatokat és illusztrációkat ne változtassa meg. Az összeállítás nem rendeltetésszerű felhasználása nem megengedett, arról minden esetben a Wycliffe Bibliafordítók Egyesülete irodájával történő előzetes egyeztetés szükséges! Köszönjük együttműködését és megértését! - office@wycliffe.hu

Örömmel adjuk kezébe Ima Mindenkiért kiadványunk mostani, különleges számát.

Örömmel adjuk kezébe Ima Mindenkiért kiadványunk mostani, különleges számát. 2013. NOVEMBER Kedves olvasó, kedves érdeklődő! Örömmel adjuk kezébe Ima Mindenkiért kiadványunk mostani, különleges számát. November 11-e minden évben fontos nap szervezetünk számára, ez ugyanis a Wycliffe

Részletesebben

2016.nyár. Kedves Testvéreink az Úrban! Hálaadás: Gyermekmisszió

2016.nyár. Kedves Testvéreink az Úrban! Hálaadás: Gyermekmisszió Gyermekmisszió Gyermek Evangélizációs Közösség 2016.nyár Kedves Testvéreink az Úrban! Érezzétek, és lássátok, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki hozzá menekül. Zsolt. 34,9 Hálás és örömteli a szívünk

Részletesebben

De akik az Úrban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a saskeselyűk, futnak és nem lankadnak meg, járnak és nem fáradnak el!

De akik az Úrban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a saskeselyűk, futnak és nem lankadnak meg, járnak és nem fáradnak el! Gyermekmisszió Gyermek Evangélizációs Közösség 2017 nyár/ősz Kedves Testvéreink az Úrban! De akik az Úrban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a saskeselyűk, futnak és nem lankadnak meg, járnak

Részletesebben

Isten Élő Szava szól hozzánk. Ezt sokszor természetesnek vesszük, sőt, gyakran nem törődünk vele. De gondolkodjunk csak el egy pillanatig ennek a

Isten Élő Szava szól hozzánk. Ezt sokszor természetesnek vesszük, sőt, gyakran nem törődünk vele. De gondolkodjunk csak el egy pillanatig ennek a Isten Élő Szava szól hozzánk. Ezt sokszor természetesnek vesszük, sőt, gyakran nem törődünk vele. De gondolkodjunk csak el egy pillanatig ennek a ténynek a nagyszerűségén! Micsoda kiváltság, hogy az Élő

Részletesebben

A konfirmációi vizsga felépítése GYÜLEKEZETI ÉNEK BEVEZETÉS VIZSGA ZÁRÓSZÓ BEFEJEZÉS MIATYÁNK ÁLDÁS

A konfirmációi vizsga felépítése GYÜLEKEZETI ÉNEK BEVEZETÉS VIZSGA ZÁRÓSZÓ BEFEJEZÉS MIATYÁNK ÁLDÁS Konfirmáció A konfirmációi vizsga felépítése BEVEZETÉS VIZSGA ZÁRÓSZÓ BEFEJEZÉS MIATYÁNK ÁLDÁS 644 33. Konfirmációi vizsga A konfirmációi vizsga alábbi rendje általános útmutatásul szolgál. A vizsga a

Részletesebben

IMÁDKOZZ ÉSZAK- KOREÁÉRT!

IMÁDKOZZ ÉSZAK- KOREÁÉRT! IMÁDKOZZ ÉSZAK- KOREÁÉRT! Imádság El tudod olvasni ezt a szót? (Mutassuk fel a koreai szó képét, és hallgassunk meg néhány választ!) Ez egy koreai szó. Jelentése: imádság. Így kell kiejteni: ki-do. Mondjuk

Részletesebben

A ránk következő két hétben is gondoljunk imádságban a szabadulni vágyókra a Misszióban.

A ránk következő két hétben is gondoljunk imádságban a szabadulni vágyókra a Misszióban. Március 8. (hétfő) Adjuk hálát azokért a nőkért, asszonyokért, lányokért, akik ott vannak életünkben, és sok tekintetben Imádkozzunk, hogy Istenünk kezében azokká formálódhassanak, akiknek Urunk őket elképzelte,

Részletesebben

OMEGA. Mindenkit szeretettel látunk ezeken az evangélizációs jellegű rendezvényeken!

OMEGA. Mindenkit szeretettel látunk ezeken az evangélizációs jellegű rendezvényeken! 2017-05-16 OMEGA H Í R E K Köszöntsetek minden testvért Nyomatékosan kérlek titeket az Úrra, hogy olvassátok fel ezt a levelet minden testvérnek! A mi Urunk Jézus Krisztus kegyelme legyen veletek! 1Thessz.

Részletesebben

Tartalom 1. RÉSZ A GYÜLEKEZETNÖVEKEDÉS ÉS AZ ÉGŐ VÁGY 2. RÉSZ A GYÜLEKEZETNÖVEKEDÉS ÉS A LAIKUSOK

Tartalom 1. RÉSZ A GYÜLEKEZETNÖVEKEDÉS ÉS AZ ÉGŐ VÁGY 2. RÉSZ A GYÜLEKEZETNÖVEKEDÉS ÉS A LAIKUSOK Tartalom 1. RÉSZ A GYÜLEKEZETNÖVEKEDÉS ÉS AZ ÉGŐ VÁGY 1. fejezet: A gyülekezetnövekedés és az égő vágy........... 7 2. RÉSZ A GYÜLEKEZETNÖVEKEDÉS ÉS A LAIKUSOK 2. fejezet: Hogyan lehet nagy dolgokat elvégezni

Részletesebben

Magyarországi Református Egyház Cigánymissziós Stratégiájának Bemutatása. 2014. Január 30.

Magyarországi Református Egyház Cigánymissziós Stratégiájának Bemutatása. 2014. Január 30. Magyarországi Református Egyház Cigánymissziós Stratégiájának Bemutatása 2014. Január 30. Bemutatkozás A Stratégia alkotás előzményei Felmérés a lelkészek körében: - a kérdőívet 2012. december és 2013.

Részletesebben

Pozitív intézményi légkör

Pozitív intézményi légkör Pozitív intézményi légkör Mitől más a keresztyén iskola? Írjon le három dolgot, amely ön szerint megkülönbözteti a keresztyén iskolákat más iskoláktól! Ossza meg gondolatait az ön mellett ülővel. A keresztyén

Részletesebben

EDK -k az EDM -ért. Evangéliumi Diák Körök az Evangéliumi Diák Misszióért. www.ujremeny.hu

EDK -k az EDM -ért. Evangéliumi Diák Körök az Evangéliumi Diák Misszióért. www.ujremeny.hu EDK -k az EDM -ért Evangéliumi Diák Körök az Evangéliumi Diák Misszióért LÁTÁS Egyetemekre, Főiskolákra járó diákok evangéliummal való elérése, keresztyén diáktársaik által. Keresztyén diákok aktivizálása,

Részletesebben

Wycliffe Bibliafordítók Egyesülete. A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete

Wycliffe Bibliafordítók Egyesülete. A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete Közhasznú szervezet, a Magyar Evangéliumi Szövetség (Aliansz) tagja Adószám: 18580882-1-43 Bankszámlaszám: K&H BANK 10201006-50070046 Wycliffe Bibliafordítók Egyesülete 1119 Budapest, Etele út 55. Wycliffe

Részletesebben

ÉLETMŰHELY. Mi a program célja?

ÉLETMŰHELY. Mi a program célja? ÉLETMŰHELY Mi a program célja? A kreatív gondolkodás és a kreatív cselekvés fejlesztése, a személyes hatékonyság növelése a fiatalok és fiatal felnőttek körében, hogy megtalálják helyüket a világban, életük

Részletesebben

6. A HÁZASSÁG MEGÁLDÁSÁNAK EMLÉKÜNNEPE

6. A HÁZASSÁG MEGÁLDÁSÁNAK EMLÉKÜNNEPE 6. A HÁZASSÁG MEGÁLDÁSÁNAK EMLÉKÜNNEPE gyülekezeti (vasárnap délelőtti) istentiszteleten felépítés BEVEZETÉS (BEJELENTÉS, IMÁDSÁG) RÖVID IGEHIRDETÉS HÁZASTÁRSAK MEGÁLDÁSA 67 A házasság megáldásának emlékünnepe

Részletesebben

Bevezetés. Imádság az idei karácsony teljességéért

Bevezetés. Imádság az idei karácsony teljességéért Bevezetés Imádság az idei karácsony teljességéért Az Ige testté lett, közöttünk lakott, és láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét, telve kegyelemmel és igazsággal.... Mi pedig

Részletesebben

TEMPLOM, KÖZÖS IMÁINK

TEMPLOM, KÖZÖS IMÁINK TEMPLOM, KÖZÖS IMÁINK Templomunk-iskolánk nevelési helyszíne Nagy előnye iskolánknak, hogy földrajzilag is közel áll hozzánk fenntartó gyülekezetünk temploma. Hagyományosan minden tanévet itt kezdünk,

Részletesebben

HARMATCSEPP TANULMÁNYI VERSENY HITTAN

HARMATCSEPP TANULMÁNYI VERSENY HITTAN HARMATCSEPP TANULMÁNYI VERSENY HITTAN A versenyző neve: Forduló: I. Osztály: 3. Az iskola kódja: H- Elért pontszám: Javította: Visszaküldési határidő: Elérhető pontszám: 67p. 2014. november 17. Kedves

Részletesebben

EGY LÉPÉSSEL TOVÁBB JÉZUS KÖVETÉSE LUKÁCS 9 12 GORDON CHENG. Szentírás Szövetség

EGY LÉPÉSSEL TOVÁBB JÉZUS KÖVETÉSE LUKÁCS 9 12 GORDON CHENG. Szentírás Szövetség EGY LÉPÉSSEL TOVÁBB JÉZUS KÖVETÉSE LUKÁCS 9 12 GORDON CHENG Szentírás Szövetség A mû eredeti címe: Following Jesus Pathway Bible Guides: Luke 9 12 Szerzô: Gordon Cheng Originally published by Matthias

Részletesebben

A vezetés ajándékai. Az ötféle szolgálat Isten erős irányadó keze

A vezetés ajándékai. Az ötféle szolgálat Isten erős irányadó keze A vezetés ajándékai Az ötféle szolgálat Isten erős irányadó keze 4. Szolgálati felmérés Van elhívatásom? Van lelki ajándékom? Fel vagyok készítve? Vannak gyümölcseim? 6. A növekedés útja Róma 12,1-2 A

Részletesebben

Vezess úgy, mint Jézus! Dr. Gary L. Johnson

Vezess úgy, mint Jézus! Dr. Gary L. Johnson Vezess úgy, mint Jézus! Dr. Gary L. Johnson A vezetőfejlesztés jézusi módszere 2 Timóteus 2:2 1) Válassz jól Lukács 6:12-16 1 Timóteus 5:22 Elhívás Jellem Képességek 2) Fektess be időt 12 Egy A három Egy

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Bevezetés 5 1. Hálaadás 9 2. Dicsőítés 25 3. Imádás 43 IMÁK ÉS MEGVALLÁSOK

Tartalomjegyzék. Bevezetés 5 1. Hálaadás 9 2. Dicsőítés 25 3. Imádás 43 IMÁK ÉS MEGVALLÁSOK Tartalomjegyzék Bevezetés 5 1. Hálaadás 9 2. Dicsőítés 25 3. Imádás 43 IMÁK ÉS MEGVALLÁSOK Bevezetés 59 Ruth Prince előszava 63 Az Úrnak félelme 65 Megigazulás és szentség 71 Erő, egészség 85 Vezetés,

Részletesebben

Wycliffe Bibliafordítók Egyesülete. A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete

Wycliffe Bibliafordítók Egyesülete. A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete Közhasznú szervezet, a Magyar Evangéliumi Szövetség (Aliansz) tagja Adószám: 18580882-1-43 Bankszámlaszám: K&H BANK 10201006-50070046 Wycliffe Bibliafordítók Egyesülete 1119 Budapest, Etele út 55. Wycliffe

Részletesebben

Üdvözlünk Isten családjában!

Üdvözlünk Isten családjában! Üdvözlünk Isten családjában! Amikor Jézust elfogadod Megváltódnak, Isten családjának tagja leszel. Isten azt akarja, hogy ha az Ő gyermeke lettél, növekedj az Ő megismerésében, és válj minél inkább Jézushoz

Részletesebben

A PRESBITEREK LEHETŐSÉGEI ÉS FELADATAI A GYÜLEKEZETI LÁTOGATÓ SZOLGÁLATBAN

A PRESBITEREK LEHETŐSÉGEI ÉS FELADATAI A GYÜLEKEZETI LÁTOGATÓ SZOLGÁLATBAN mert nem azt keresem, ami a tietek, hanem titeket magatokat kereslek (2 Kor 12,14) A PRESBITEREK LEHETŐSÉGEI ÉS FELADATAI A GYÜLEKEZETI LÁTOGATÓ SZOLGÁLATBAN DÉL- TISZÁNTÚLI REGIONÁLIS DIAKÓNIAI KONFERENCIA

Részletesebben

FÉLIDŐNÉL! - hol is tart a Vision 2025?

FÉLIDŐNÉL! - hol is tart a Vision 2025? 2012. TÉL A WYCLIFFE BIBLIAFORDÍTÓK EGYESÜLETÉNEK MAGAZINJA FÉLIDŐNÉL! - hol is tart a Vision 2025? 10 HÉT A FÖLD TÚLOLDALÁN - Szűcs Laura Pápua-földön járt IT SPEC. - a szakember szolgálata Áldott ünnepeket

Részletesebben

UTASÍTÁSOK. Tekergó veszélyben

UTASÍTÁSOK. Tekergó veszélyben UTASÍTÁSOK Egy kis füzetecskét fogunk készíteni, melynek címe: Tekergô veszélyben. Ez egy mulatságos kis történet, de nagyon komoly a mondanivalója. Íme, az elkészítés módja: 1. Nézzétek meg a harmadik

Részletesebben

NYELVHASZNÁLATI FELMÉRÉS KIÉRTÉKELÉSE (Kassai lakosok / Kassa-környéki lakosok)

NYELVHASZNÁLATI FELMÉRÉS KIÉRTÉKELÉSE (Kassai lakosok / Kassa-környéki lakosok) NYELVHASZNÁLATI FELMÉRÉS KIÉRTÉKELÉSE (Kassai lakosok / Kassa-környéki lakosok) Egy átlagos napon, ÖSSZESEN hány órát néz TV-t, videót? (Kassai lakos) 2,3 órát Egy átlagos napon, hány órát néz

Részletesebben

2015. március 1. Varga László Ottó

2015. március 1. Varga László Ottó 2015. március 1. Varga László Ottó 2Kor 4:6 Isten ugyanis, aki ezt mondta: "Sötétségből világosság ragyogjon fel", ő gyújtott világosságot szívünkben, hogy felragyogjon előttünk Isten dicsőségének ismerete

Részletesebben

Hogyan kell használni a SZÓKINCSEM füzeteket? SZÓKINCSEM füzetek

Hogyan kell használni a SZÓKINCSEM füzeteket? SZÓKINCSEM füzetek SZÓKINCSEM füzetek A SZÓKINCSEM füzetek szókincs fejlesztő füzetek A szókincs azt jelenti, hogy hány szót ismerünk és tudunk jól használni Minél több szót ismersz és tudod a jelentésüket, annál nagyobb

Részletesebben

EGYENRUHA, KÖPENY, ÁHÍTATOK, TEMPLOM, KÖZÖS IMÁINK

EGYENRUHA, KÖPENY, ÁHÍTATOK, TEMPLOM, KÖZÖS IMÁINK EGYENRUHA, KÖPENY, ÁHÍTATOK, TEMPLOM, KÖZÖS IMÁINK Egységes viselet Iskolánkban a nagyobb ünnepségeken ünnepi egyenruha viselete kötelező mind a pedagógusok, mind a tanulók számára. A hölgyek kalotaszegi

Részletesebben

2016. ÉVI KÖZHASZÚ MUNKÁNK ÖSSZEGZÉSE

2016. ÉVI KÖZHASZÚ MUNKÁNK ÖSSZEGZÉSE 2016. ÉVI KÖZHASZÚ MUNKÁNK ÖSSZEGZÉSE Az éves munkánk összegzésének kifejtése: Kézműves foglalkozásokat tartottunk Császártöltésen tavasszal és ősszel az óvodában 41 fő, az általános iskolában napközis

Részletesebben

HETÉNYEGYHÁZI REFORMÁTUS GYÜLEKEZET STRATÉGIÁJA

HETÉNYEGYHÁZI REFORMÁTUS GYÜLEKEZET STRATÉGIÁJA HETÉNYEGYHÁZI REFORMÁTUS GYÜLEKEZET STRATÉGIÁJA KÉSZÜLT 2014 NYARÁN JÖVŐKÉP: Azt ismertük fel, hogy Isten olyan krisztusközpontú gyülekezetet akar látni Hetényegyházán, amely felismeri és cselekszi az

Részletesebben

Nyelvtan. Most lássuk lépésről lépésre, hogy hogyan tanítunk meg valakit olvasni!

Nyelvtan. Most lássuk lépésről lépésre, hogy hogyan tanítunk meg valakit olvasni! Bevezető Ebben a könyvben megosztom a tapasztalataimat azzal kapcsolatosan, hogyan lehet valakit megtanítani olvasni. Izgalmas lehet mindazoknak, akiket érdekel a téma. Mit is lehet erről tudni, mit érdemes

Részletesebben

Tanítás a gyülekezetről

Tanítás a gyülekezetről Tanítás a gyülekezetről ADUNARE Tanítás a gyülekezetről. A keresztény élet egyik legfontosabb leckéje a gyülekezetről való tanulás. Isten mindíg az Ő gyülekezetét használja arra hogy a földön véghezvigye

Részletesebben

A CE misszió helyzete a nagyvilágban és itthon. CE csendesnap Kolozsvár, április 2 Adorján Kálmán lp., a CEVSz elnöke

A CE misszió helyzete a nagyvilágban és itthon. CE csendesnap Kolozsvár, április 2 Adorján Kálmán lp., a CEVSz elnöke A CE misszió helyzete a nagyvilágban és itthon CE csendesnap Kolozsvár, 2016. április 2 Adorján Kálmán lp., a CEVSz elnöke A Libanoni CE a CEVSz-ben Raffi Messerlian lelkész a CEVSz választmányi tagja.

Részletesebben

Szentmisenapló. név. osztály. Boldog Brenner János

Szentmisenapló. név. osztály. Boldog Brenner János Szentmisenapló 2018 2019 Boldog Brenner János név osztály Boldog Brenner János életrajza Brenner János Szombathelyen született 1931. december 27-én, egy háromgyermekes család második fiúgyermekeként. János

Részletesebben

Bible Study Tips I. Biblia tanulmányozás kiscsoportban

Bible Study Tips I. Biblia tanulmányozás kiscsoportban I. Biblia tanulmányozás kiscsoportban Miért? nem elég igehírdetőket meghallgatni? Vasárnapi igehírdetéseket vagy evangélizációkat? De igen, elég. Sőt csak olvasni a Bibliát is elég a megtéréshez és Isten

Részletesebben

Előterjesztés a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata közgyűlésének 2010. december 10-i ülésére

Előterjesztés a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata közgyűlésének 2010. december 10-i ülésére Előterjesztés a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata közgyűlésének 2010. december 10-i ülésére 6. napirend: Az Egyesület 2011-es tervei Tisztelt Közgyűlés! 2011-es tervezett

Részletesebben

Tanítás a házasságról

Tanítás a házasságról Tanítás a házasságról ADUNARE Tanítás a házasságról A házasságról való tanítás nagyon fontos mivel kihatással van minden ember életére. A házasság jó dolog. A házasság Istentől való dolog. Amikor összeházasodunk

Részletesebben

A CJ egyetemes küldetése - Küldetés minden néphez

A CJ egyetemes küldetése - Küldetés minden néphez A CJ egyetemes küldetése - Küldetés minden néphez A Congregatio Jesu egyetemes küldetése: Latin-Amerika - Argentína - Brazília - Chile - Kuba Küldetés az egész világra, minden néphez Európa - Ausztria

Részletesebben

24. GYÜLEKEZETEM TÖRTÉNETE Gyülekezeti óraszám: 1. Egyházi iskolák óraszáma: 1.

24. GYÜLEKEZETEM TÖRTÉNETE Gyülekezeti óraszám: 1. Egyházi iskolák óraszáma: 1. 24. GYÜLEKEZETEM TÖRTÉNETE Gyülekezeti óraszám: 1. Egyházi iskolák óraszáma: 1. TEOLÓGIAI ALAPVETÉS (Felhasznált irodalom: http://www.reformatus.hu/mutat/6957/; http://www.majus22.org/cikk.php?id_cikk=60

Részletesebben

Kapásod van! Figyelj! Nem ti választottatok engem, hanem én választottalak titeket.

Kapásod van! Figyelj! Nem ti választottatok engem, hanem én választottalak titeket. Kapásod van! Figyelj! Nem ti választottatok engem, hanem én választottalak titeket. János 15,16 Jézus Péter bárkáját választja, a mélyre küldi, és olyan döntést kíván tőle, amely egyedül személyes hitén

Részletesebben

Egy gazdagon megáldott lélek-aratás egy iszlám országban

Egy gazdagon megáldott lélek-aratás egy iszlám országban 1972 2010 Egy gazdagon megáldott lélek-aratás egy iszlám országban Isten országának ez az Evangéliuma pedig hirdettetik majd az egész földkerekségén, tanúbizonyságul minden népeknek; és akkor jön el a

Részletesebben

Az Országgyűlés /2012 ( ) OGY. határozata. egyházkénti elismerés elutasításáról

Az Országgyűlés /2012 ( ) OGY. határozata. egyházkénti elismerés elutasításáról Az Országgyűlés /2012 ( ) OGY határozata 1`d% s Hivatala tromán zm : il 5dsij / 2012 FFOR 13, egyházkénti elismerés elutasításáról 1.Az Országgyűlés a lelkiismereti és vallásszabadság jogáról, valamint

Részletesebben

A TÁBOROZÓ GYERMEKEK HITRE JUTÁSÁÉRT!

A TÁBOROZÓ GYERMEKEK HITRE JUTÁSÁÉRT! HÁRMASBAN A TÁBOROZÓ GYERMEKEK HITRE JUTÁSÁÉRT! TÁBORSZEMINÁRIUM Budafok, VISZ - KONFERENCIA, 2011. március 26. MÁTÉ 4, 12. (Kis lapok osztása a táborszeminárium résztvevőinek.) Írj fel 2 számot! 1. Évente

Részletesebben

1 ÚRVACSORA(ÉNEKESKÖNYV) ÚRVACSORA

1 ÚRVACSORA(ÉNEKESKÖNYV) ÚRVACSORA 1 ÚRVACSORA(ÉNEKESKÖNYV) ÚRVACSORA A mi Urunk Jézus Krisztus így szól: Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. (Mt 11,28) Tőle kaptuk ezt

Részletesebben

JÉZUS A JÓ PÁSZTOR, MINT EGY GYÓGYSZERÉSZ ápr.22. húsvét 4. vasárnapja 17.

JÉZUS A JÓ PÁSZTOR, MINT EGY GYÓGYSZERÉSZ ápr.22. húsvét 4. vasárnapja 17. 2018. ápr.22. húsvét 4. vasárnapja 17. JÉZUS A JÓ PÁSZTOR, MINT EGY GYÓGYSZERÉSZ Húsvét 4. vasárnapján Jézusról, mindannyiunk jóságos pásztoráról hallunk. Ezen a vasárnapon papi és szerzetesi hivatásokért

Részletesebben

KÖTELEZD EL ÉS ÉLVEZD A GYÜMÖLCSÉT KÖTELEZETTSÉGVÁLLALÁSI NYILATKOZAT

KÖTELEZD EL ÉS ÉLVEZD A GYÜMÖLCSÉT KÖTELEZETTSÉGVÁLLALÁSI NYILATKOZAT KÖTELEZD EL ÉS ÉLVEZD A GYÜMÖLCSÉT KÖTELEZETTSÉGVÁLLALÁSI NYILATKOZAT HAJTSD VÉGRE EZT A TERVET & ÉS MÁR EL IS INDULTÁL A SIKERHEZ VEZETŐ ÚTON Gratulálunk a döntésedhez, amellyel az általunk RAIN-nek nevezett

Részletesebben

Istennel töltött idő Isten & én Ötletek a személyes áhítathoz Mi a személyes áhítat? Erről már mindent tudok Olvasom a Bibliát és imádkozom! Ennyi? Olvastad ma a Bibliát? Mit olvastál? Hogyan hatott rád?

Részletesebben

Bibliaolvasó vezérfonal a évre

Bibliaolvasó vezérfonal a évre Bibliaolvasó vezérfonal a 2019. évre Abban nyilvánul meg Isten hozzánk való szeretete, hogy egyszülött Fiát küldte el Isten a világba, hogy éljünk Őáltala. (1Jn 4,9) KÖZÖS IMÁDSÁGAINK TÉMÁI AZ EGYES NAPOKRA

Részletesebben

Lelkészbeiktatás Piskitelepen

Lelkészbeiktatás Piskitelepen Lelkészbeiktatás Piskitelepen 2016. 11. 22. Munkálkodjon ki-ki a maga helyén Lelkészbeiktatás Piskitelepen Szórványvidéken, a szívós kitartásba kövesedett küzdelemben edzett harangok szebben szólnak. Kiváltképpen

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A KözösALAPON program pályázatot hirdet közösségi alapítványok létrehozásának támogatására

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A KözösALAPON program pályázatot hirdet közösségi alapítványok létrehozásának támogatására PÁLYÁZATI FELHÍVÁS PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A KözösALAPON program pályázatot hirdet közösségi alapítványok létrehozásának támogatására Jelen felhívás célja, hogy segítséget nyújtson a Szándéknyilatkozatok (pályázatok)

Részletesebben

2018. szept.23. évközi 25. vas. 36.

2018. szept.23. évközi 25. vas. 36. 2018. szept.23. évközi 25. vas. 36. KÉT KERÉKEN KÖVETSÉGBEN A VATIKÁNBAN "Hogyan hallja hát őket mindegyikünk a saját anyanyelvén?" (ApCsel 2:8) 1 cél, 2 kerék, 5 püspök, 6 ország, 40 nap, 300 település,

Részletesebben

SEGÍTSÜNK A BAJBAN LÉVŐ CSALÁDOKON

SEGÍTSÜNK A BAJBAN LÉVŐ CSALÁDOKON 2018. szept.9. évközi 23. vas. 34. SEGÍTSÜNK A BAJBAN LÉVŐ CSALÁDOKON A JÖVŐ HETI (SZEPT.16.) PERSELYÜNKKEL! India legkeresztényibb államában, Keralában eddig soha nem látott árvíz pusztított. 1.8 millió

Részletesebben

Bibliai szemléletű szervezetfejlesztés

Bibliai szemléletű szervezetfejlesztés Református Pedagógiai Intézet Bibliai szemléletű szervezetfejlesztés dr. Szalai Zsolt 2018. április 13. 1 Tartalom Látás és küldetés meghatározásának fontosság A minket körülvevő valóság megértése Képességeink

Részletesebben

Tiltott gyümölcs ÚJ generációs tanítások alkalmazása az ÉLETedben

Tiltott gyümölcs ÚJ generációs tanítások alkalmazása az ÉLETedben Tiltott gyümölcs ÚJ generációs tanítások alkalmazása az ÉLETedben CSAKRA- és MERIDIÁN-tisztító módszer IMÁval INGYENES CSAKRA- és MERIDIÁNtisztítás +harmonizálás IMÁVAL Tested, Lelked, Szellemed, Érzelmeid,

Részletesebben

EGÉSZség +BOLDOGSÁG teremtő IMA

EGÉSZség +BOLDOGSÁG teremtő IMA EGÉSZség +BOLDOGSÁG teremtő IMA Mágikus SZERtartás EGÉSZséges +boldog ÉLETedért! INGYENES EGÉSZséget és boldogságot teremtő IMA Mágikus SZERtartás, amit otthonodban végezhetsz EGÉSZséges +BOLDOG életedért!

Részletesebben

A családom. Történetek, melyek összekötnek bennünket

A családom. Történetek, melyek összekötnek bennünket A fiatalokat és a fiatal egyedülálló felnőtteket különösképpen arra buzdítjuk, hogy a templomi munkájukhoz a saját családjuk, illetve az egyházközségükben vagy cövekükben élő egyháztagok őseinek nevét

Részletesebben

Vajon Isten tényleg az életemben van, ha mellette döntöttem?

Vajon Isten tényleg az életemben van, ha mellette döntöttem? Vajon Isten tényleg az életemben van, ha mellette döntöttem? Amikor úgy döntöttél, hogy behívod Jézust az életedbe, lehet, hogy felmerült benned a kérdés: Vajon Isten hallotta egyáltalán, amit mondtam?

Részletesebben

Máltai Óvoda és Általános Iskola. Mentori rendszer 2013/2014

Máltai Óvoda és Általános Iskola. Mentori rendszer 2013/2014 Máltai Óvoda és Általános Iskola Mentori rendszer 2013/2014 A mentori rendszer bemutatása A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola Alapítvány, a Máltai Óvoda és Általános Iskola és a Befogadó falu Program

Részletesebben

Hogyan tervezz? 45 óra munka 1 héten. 20 óra munka 1 héten. 10 telefonhívás. 26 27 telefonhívás. 8 sikeres meghívás 21 sikeres meghívás

Hogyan tervezz? 45 óra munka 1 héten. 20 óra munka 1 héten. 10 telefonhívás. 26 27 telefonhívás. 8 sikeres meghívás 21 sikeres meghívás Hogyan tervezz? 20 óra munka 1 héten 45 óra munka 1 héten 10 telefonhívás 26 27 telefonhívás 8 sikeres meghívás 21 sikeres meghívás 7 találkozó 4 csatlakozó 18 találkozó 10 csatlakozó Csatlakozónként 100

Részletesebben

KIMA Keresztyén Ifjúsági Missziós Alapítvány. 1039 Budapest, József Attila u. 28.

KIMA Keresztyén Ifjúsági Missziós Alapítvány. 1039 Budapest, József Attila u. 28. KIMA Keresztyén Ifjúsági Missziós Alapítvány 1039 Budapest, József Attila u. 28. 2010. évi Közhasznúsági jelentése Budapest, 2011. május. 12. Theisz Gábor elnök - 1 - A KIMA Keresztyén Ifjúsági Missziós

Részletesebben

Legyenek eggyé kezedben

Legyenek eggyé kezedben Legyenek eggyé kezedben EGYETEMES IMAHÉT ÖKUMENIKUS ZÁRÓ ALKALMA KITEKINTÉSSEL A BIBLIA ÉVÉRE 2009. január 25. vasárnap - 15. 30 tól a gyülekezés alatt a Miskolc - Belvárosi Evangélikus Egyházközség In

Részletesebben

Lepramisszió. Magyarország

Lepramisszió. Magyarország Felemeló szeretet Lepramisszió Magyarország 2018 A 2018. évi naptár lapjainak továbbhajtása is az idő- és életünk múlására figyelmeztet majd Ugyanakkor előretekintéshez is segít: feladatainknak, örömteli

Részletesebben

Megtanulni megbocsátani

Megtanulni megbocsátani Megtanulni megbocsátani ADUNARE Megtanulni megbocsátani. Megtanulni megbocsátani az egyik legfontosabb lecke a keresztény életünkben. A megbocsátásról tanulhatunk az egész Biblián keresztül. Amikor megbocsátunk

Részletesebben

www.tantaki.hu Oldal 1

www.tantaki.hu Oldal 1 www.tantaki.hu Oldal 1 Problémacsillapító szülőknek Hogyan legyen kevesebb gondom a gyermekemmel? Nagy Erika, 2012 Minden jog fenntartva! Jelen kiadványban közölt írások a szerzői jogról szóló 1999. évi

Részletesebben

40 éves házassági évfordulóra gitáros szentmise

40 éves házassági évfordulóra gitáros szentmise D A G A Bevonulás Két ember eléd lép, két ember Téged kér, D A G A Két ember eléd áll, két ember Téged vár, A D H E Végtelen Istenünk, áldd meg az életünk! Cis Fis H E Végtelen Istenünk, áldd meg az életünk!

Részletesebben

REFORMÁCIÓ. Konferencia 2012 áprils 5-8. Konstanz, Németország

REFORMÁCIÓ. Konferencia 2012 áprils 5-8. Konstanz, Németország REFORMÁCIÓ Konferencia 2012 áprils 5-8. Konstanz, Németország Szolgál: Johannes Wöhr apostol info: www.nagykovetseg.com www.fegyvertar.com www.km-null.de Felhasználási feltételek: A blogon található tartalmak

Részletesebben

Megnyílás. 2. összejövetel

Megnyílás. 2. összejövetel Megnyílás 2. összejövetel 25 Előkészítés Üljünk körbe, és középre tegyünk egy gyertyát (ne a szőnyegre csöpögjön!). Ezt gyújtsuk meg a beszélgetés kezdetekor! Keresd ki a mai napra való szentírási részt:

Részletesebben

A vallásszabadság évét ünnepli idén a Magyar Unitárius Egyház

A vallásszabadság évét ünnepli idén a Magyar Unitárius Egyház A vallásszabadság évét ünnepli idén a Magyar Unitárius Egyház 2018. 01. 09. Számos rendezvénnyel, változatos programokkal ünnepli idén a 1568-as tordai országgyűlés és a vallásszabadságot kimondó törvény

Részletesebben

Eseménynaptár. Időpont Helyszín Esemény. Egyeztetés a HÖOK EFOTT-on való megjelenéséről Budapest, HÖOK

Eseménynaptár. Időpont Helyszín Esemény. Egyeztetés a HÖOK EFOTT-on való megjelenéséről Budapest, HÖOK Eseménynaptár Időpont Helyszín Esemény 2016-03-01 Budapest, HÖOK Board ülés 2016-03-03 Budapest, HÖOK Egyeztetés a Diákkedvezmény programról 2016-03-03 Budapest HÖOK Egyeztetés a HÖOK EFOTT-on való megjelenéséről

Részletesebben

Öröm a gyerek. (Lorántffy Zsuzsanna ölében Sárospatakon)

Öröm a gyerek. (Lorántffy Zsuzsanna ölében Sárospatakon) Öröm a gyerek (Lorántffy Zsuzsanna ölében Sárospatakon) A gyerek az öröm, a reménység. Gyönge testében van valami világi; ártatlan lelkében van valami égi; egész kedves valója nékünk, mint a tavaszi vetés:

Részletesebben

33. GYÜLEKEZETI TISZTSÉGVISELŐ IKTATÁSA

33. GYÜLEKEZETI TISZTSÉGVISELŐ IKTATÁSA 33. GYÜLEKEZETI TISZTSÉGVISELŐ IKTATÁSA Liturgikus szín: az egyházi esztendő szerint vagy piros Gyülekezeti felügyelő, presbiter, gyülekezeti munkatárs, gondnok, pénztáros, jegyző, kántor és egyházfi iktatása

Részletesebben

Maradjunk meg a saját erősségünkben!

Maradjunk meg a saját erősségünkben! Maradjunk meg a saját erősségünkben! Pál apostol ezt írja a rómaiaknak: Mert tudjuk, hogy az egész teremtett világ, egyetemben fohászkodik és nyög mind idáig. (Rm. 8, 22) E szavak közel kétezer éve hangoztak

Részletesebben

Wycliffe Bibliafordítók Egyesülete. A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete

Wycliffe Bibliafordítók Egyesülete. A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete Közhasznú szervezet, a Magyar Evangéliumi Szövetség (Aliansz) tagja Adószám: 18580882-1-43 Bankszámlaszám: K&H BANK 10201006-50070046 Wycliffe Bibliafordítók Egyesülete 1119 Budapest, Etele út 55. Wycliffe

Részletesebben

JÉZUS SZÍVE IMAFÜZET

JÉZUS SZÍVE IMAFÜZET JÉZUS SZÍVE IMAFÜZET A Jézus Szíve lelkiség nem ájtatossági forma, hanem Bíró Ferenc SJ szavaival a reális Krisztus reális követése tettben és igazságban. Jézus Szíve ünnepéhez kapcsolódó imakilencedünk

Részletesebben

Hittel élni. 11. tanulmány. március 7 13.

Hittel élni. 11. tanulmány. március 7 13. 11. tanulmány Hittel élni március 7 13. SZOMBAT DÉLUTÁN E HETI TANULMÁNYUNK: Példabeszédek 28:4-5, 7, 9; 29:13; Róma 1:16-17; Galata 3:24; 1János 2:15-17 Az emberektől való félelem csapdába ejt, de aki

Részletesebben

Kitöltési Útmutató - Kitöltés előtt olvasd el figyelmesen!

Kitöltési Útmutató - Kitöltés előtt olvasd el figyelmesen! Logos-Hungary Keresztény Főiskola, Tanulmányi vezető: +36 20 5563 515, Email: tanulmanyivezeto@gmail.com, WEB: www.logos-hungary.hu Kedves Hallgató! Szeretettel köszöntelek a mi Urunk, Jézus Krisztus és

Részletesebben

SZIGETSZENTMIKLÓSI BATTHYÁNY KÁZMÉR GIMNÁZIUM

SZIGETSZENTMIKLÓSI BATTHYÁNY KÁZMÉR GIMNÁZIUM SZIGETSZENTMIKLÓSI BATTHYÁNY KÁZMÉR GIMNÁZIUM PEDAGÓGIAI PROGRAM 2015 Tartalomjegyzék 1. AZ ISKOLA NEVELÉSI PROGRAMJA... 3 1.1. A NEVELŐ-OKTATÓ MUNKA PEDAGÓGIAI ALAPELVEI, CÉLJAI, FELADATAI, ESZKÖZEI,

Részletesebben

Isten Nagy Terve. 2 rész: ISTEN, MA IS TEREMTŐ

Isten Nagy Terve. 2 rész: ISTEN, MA IS TEREMTŐ Isten Nagy Terve 2 rész: ISTEN, MA IS TEREMTŐ Isten Nagy Terve teremtés elesés megváltás helyreállítás Jézus Krisztus tegnap, ma és mindörökké ugyanaz. Zsidó.13.8 Méltó vagy, Urunk és Istenünk, hogy tied

Részletesebben

Katasztrófavédelem, vészhelyzetkezelés. Vészhelyzetben

Katasztrófavédelem, vészhelyzetkezelés. Vészhelyzetben Vészhelyzetben Bizony mondom nektek, ha csak akkora hitetek lesz is, mint a mustármag, s azt mondjátok ennek a hegynek itt: Menj innét oda! odamegy, s nem lesz nektek semmi sem lehetetlen. Mt 20 Nem sokkal

Részletesebben

valamint az Irgalmasság órája, Irgalmasság rózsafüzére és Irgalmasság litániája

valamint az Irgalmasság órája, Irgalmasság rózsafüzére és Irgalmasság litániája Jézusom, bízom Benned! Az Isteni irgalmasság kilencede valamint az Irgalmasság órája, Irgalmasság rózsafüzére és Irgalmasság litániája 1937. augusztus 10-én mondta az Úr Szent Faustina nővérnek: Azt kívánom,

Részletesebben

Alpha kurzus meghívó

Alpha kurzus meghívó Alpha kurzus meghívó Tisztelt Hölgyem/Uram! Szeretettel meghívjuk a Paksi Református Egyházközség szervezésében Szeptember 29-én 18:00-kor induló Alpha kurzusra. Mi az Alpha kurzus? Az Alpha kurzus a keresztény

Részletesebben

Tanuljunk imádkozni ADUNARE

Tanuljunk imádkozni ADUNARE Tanuljunk imádkozni ADUNARE Tanuljunk imádkozni. Imádkozni tanulni olyasvalami ami örömet hoz az életünkbe és Istennek is tetsző. Az egyik legfontosabb lecke amelyet megtanulhatunk az az hogy hogyan imádkozzunk,

Részletesebben

Segítség a család lelki növekedéséhez

Segítség a család lelki növekedéséhez Segítség a család lelki növekedéséhez Hogyan válhatnak családi áhítataink a meghittség, a közösség és a szeretet különös pillanataivá? Szeresd azért az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből

Részletesebben

JOG Garantáljuk a cég teljes jogi ügyintézésének lebonyolítását, valamint széles kapcsolatrendszerünknek köszönhetően a jó

JOG Garantáljuk a cég teljes jogi ügyintézésének lebonyolítását, valamint széles kapcsolatrendszerünknek köszönhetően a jó Küldetés Célunk, hogy támogatást nyújtsunk olyan külföldi és magyar vállalatok számára, akik Magyarországon, főként a Dél-dunántúli régióban tervezik letelepedésüket, bővülésüket. Feladatunk, hogy gazdaságossági

Részletesebben

Óvodai Pedagógiai Program

Óvodai Pedagógiai Program 2013. Óvodai Pedagógiai Program Balmazújvárosi Református Általános Iskola és Óvoda - Óvoda Tagintézménye Tartalomjegyzék 1. Óvodánk adatai, helyzetkép... 4 1.1 Óvodánk adatai... 4 1.2 Helyzetkép... 5

Részletesebben

ÖSSZETARTÓ TÁRSADALOM. Különbözô kultúrák projektterv 5-8. évfolyam. Albert Judit Dobrovitzky Katalin Tomory Ibolya Victor András

ÖSSZETARTÓ TÁRSADALOM. Különbözô kultúrák projektterv 5-8. évfolyam. Albert Judit Dobrovitzky Katalin Tomory Ibolya Victor András ÖSSZETARTÓ TÁRSADALOM Különbözô kultúrák projektterv 5-8. évfolyam Albert Judit Dobrovitzky Katalin Tomory Ibolya Victor András 1 Készült az Európai Unió és az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlôségi

Részletesebben

FELMÉRÉS A ROMÁN NYELV OKTATÁSÁRÓL

FELMÉRÉS A ROMÁN NYELV OKTATÁSÁRÓL Hargita Megye Tanácsa RO-530140 Csíkszereda, Szabadság tér 5. szám Tel.: +4-0266-207700, Fax: +4-0266-207703, info@hargitamegye, www.hargitamegye.ro FELMÉRÉS A ROMÁN NYELV OKTATÁSÁRÓL A román nyelv és

Részletesebben

2015. évi bibliaolvasó KÉSZÍTETTE: BERECZKI SÁNDOR. MINDENKI TEMPLOMA GYÜLEKEZETE 1105 Budapest, Cserkesz u. 7-9.

2015. évi bibliaolvasó KÉSZÍTETTE: BERECZKI SÁNDOR. MINDENKI TEMPLOMA GYÜLEKEZETE 1105 Budapest, Cserkesz u. 7-9. 2015. évi bibliaolvasó KÉSZÍTETTE: BERECZKI SÁNDOR MINDENKI TEMPLOMA GYÜLEKEZETE 1105 Budapest, Cserkesz u. 7-9. Kedves Olvasó! Sok szeretettel adjuk közre a 2015. évi bibliaolvasó útmutatót. A közösen

Részletesebben

Itthon, Magyarországon

Itthon, Magyarországon Itthon, Magyarországon Dóra Bálint Nemzetközi Migrációs Szervezet IOM Budapest 2012 Bepillantás az IOM-be Az IOM küldetése IOM Magyarországon Otthon, Magyarországon alapok Otthon, Magyarországon célok

Részletesebben

Az Önkéntesség Európai Éve keretében meghirdetett Önkéntesek Hete alkalmából pályázatot nyújtott be Alapítványunk az Önkéntes Központ Alapítványhoz.

Az Önkéntesség Európai Éve keretében meghirdetett Önkéntesek Hete alkalmából pályázatot nyújtott be Alapítványunk az Önkéntes Központ Alapítványhoz. A Csabacsűdi játszótér felújítása az Önkéntesek Hete keretében című projekt megvalósulása Csabacsűdön Pályázó: Tiszta Környezetünkért Alapítvány Csabacsűd Az Önkéntesség Európai Éve keretében meghirdetett

Részletesebben

A magyar tannyelvű oktatás és anyanyelvű művelődés helyzete a segesvári szórványban

A magyar tannyelvű oktatás és anyanyelvű művelődés helyzete a segesvári szórványban A magyar tannyelvű oktatás és anyanyelvű művelődés helyzete a segesvári szórványban A lakosság etnikai összetétele 30000 25000 20000 15000 Románok Magyarok Szászok 10000 5000 0 1910 1930 1948 2002 2011

Részletesebben

Társaságunk. Betonszerkezetek vízszigetelése kristályos technológiával

Társaságunk. Betonszerkezetek vízszigetelése kristályos technológiával Társaságunk Betonszerkezetek vízszigetelése kristályos technológiával A Xypex Chemical Corporation egyike a világ vezető vízszigetelő anyag gyártóinak. A társaság a Xypex kristályos technológia bevezetésével

Részletesebben

" JÓ SZOMSZÉDOK A KÖZÖS JÖVŐÉRT " Tartalom

 JÓ SZOMSZÉDOK A KÖZÖS JÖVŐÉRT  Tartalom 1 Tartalom I. A TELJES (MAGYAR ÉS SZERB) MINTA ÖSSZETÉTELE... 3 1. Nemzetiség szerint... 3 2. Az adatfelvétel helyszíne szerint... 4 3. Nemek szerint... 5 II. MAGYAR MINTA ÖSSZETÉTELE... 6 1. Az adatfelvétel

Részletesebben

Migrációs Projektek. Citibank HR Szolgáltató Központ. Bozsik Melinda Transitions Project Manager. 2013. május 16.

Migrációs Projektek. Citibank HR Szolgáltató Központ. Bozsik Melinda Transitions Project Manager. 2013. május 16. Migrációs Projektek Citibank HR Szolgáltató Központ Bozsik Melinda Transitions Project Manager 2013. május 16. Tartalom Citibank Szolgáltató Központ Általános bemutató Citibank HR Szolgáltató Központ Általános

Részletesebben

A szolgálat lelki ajándékai

A szolgálat lelki ajándékai A szolgálat lelki ajándékai 0. Áttekintés Szolgálat Segítés Adakozás Könyörületesség Zene Vendégszeretet 1.1 Mit mond az Írás? Igehely: Róma 12,7; 1 Péter 4,11. Szolgálat = diakonia az Újszövetségben a

Részletesebben

Sorsdöntő(?) PÁRBESZÉD A MEGÚJULÁSÉRT. Az EJB által vezetett folyamat mozzanatai

Sorsdöntő(?) PÁRBESZÉD A MEGÚJULÁSÉRT. Az EJB által vezetett folyamat mozzanatai Sorsdöntő(?) PÁRBESZÉD A MEGÚJULÁSÉRT Az EJB által vezetett folyamat mozzanatai Az EJB legitimitása A meglévő formális legitimáción túl kétségek fogalmazódtak meg bizottságot megalapító zsinat elkötelezettsége

Részletesebben