Nincs hely. Ím legelőször barmok szeme tágul Ámulattal az égi jövevényre S egy vén istálló korhadt jászolábul Tündöklik a szeretet tiszta fénye

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Nincs hely. Ím legelőször barmok szeme tágul Ámulattal az égi jövevényre S egy vén istálló korhadt jászolábul Tündöklik a szeretet tiszta fénye"

Átírás

1 1. Nép a nép hátán nyüzsgött Betlehemben S hogy jött kit évezredek óta vártak: Mily szégyen ez a vaksággal vert ember Nem adott helyet az Isten Fiának! Nincs hely Ím legelőször barmok szeme tágul Ámulattal az égi jövevényre S egy vén istálló korhadt jászolábul Tündöklik a szeretet tiszta fénye Nem volt hely! S ma sincs. Szívünk telve van Száz indulat zsibongó népe lakja S Krisztus bolyong, az Isten hontalan. Feléd, vezet ma szent karácsony napja Szennyes szívem szállásnak felajánlom Foglald el Jézus, légy Uram, Királyom! -És lőn azokban a napokban Augusztus császártól parancsolat adaték ki, hogy mind az egész föld összeírattassék. Ez az összeírás először akkor történt, amikor Szíriában Ciréniusz volt a helytartó. Mentek azért mindenek, hogy beírattassanak, kiki a maga városába. Felment József a Galileából, Názáret városából a Dávid városába, mely Betlehemnek neveztetik, mivelhogy a Dávid házából és házanépe közül való volt, hogy beírattassék Máriával, aki néki jegyeztetett feleségül és várandós volt. És lett, hogy mikor ott voltak, beteltek az ő szülésének napjai. És szülte az ő elsőszülött fiát, és helyezte a jászolba, mivelhogy nem nékik helyük a vendégfogadó háznál. Végre! Végre Betlehem házai! Nagy nehéz út volt, szinte végtelen Csak legyen hol fejük lehajtani! Hiszen talán ezen az éjjelen Mária arca halotthalovány A kapukat sorra megzörgetik, Kinyílik és bezárul mindahány Zár csikordul, sehol sincs hely nekik Légy áldott kedves barlang kis istálló Zizegő szalma, pihenést kínáló, De jó a kínban leroskadni rád S szűz Mária már boldogan ringatja Odafekteti egyszerű jászladra A testté lett igét: Isten Fiát. - Nem volt helyük? Egy szülőanya az istálló földjén? Egy újszülött csecsemő az állatok etetőjében? - De ha nincs hely? - Micsoda számkivetettség! Micsoda fertőzési lehetőség! - De ha nincs hely? - Miért csinálták olyan kicsire ezt a földet? Hogy akadnak olyanok, aki nem férnek el rajta? - A Földet Isten teremtette! - És a saját Fiát ne tudta elhelyezni rajta? - Csakhogy Isten a földet aze embernek teremtette hogy betöltse, hogy művelje, hogy őrizze, hogy uralma alá hajtsa. - Isten a földet az embernek adta, hogy uralkodjék felette - Isten a földet az embernek alkotta, nem önmagának. - Övé a menny! - De a föld az emberé! - És betölti az ember ezt a földet? - Jaj, nem! Fiait a háború szekerére, a magzatelhajtás karjaiba dobja!

2 - És műveli az ember ezt a földet? - Leigázza, megmérgezi!. - És őrzi hát az ember ezt a földet? - Mérges gázokkal s szennyezi, hidrogénnel fenyegeti - És az ember uralkodik a föld felett? - Nyomorgatja, tönkreteszi - Azért kiált a föld, kiált a levegő, kiált a tenger - Kiáltanak a fák, a füvek, a virágok - Kiáltanak a madarak, a barmok, a csúszómászók - Az egész teremtett világ egyetemben fohászkodik és nyög mind idáig. - Miért? - Mert megsokasodott az ember gonoszsága a földön, és szíve gondolatának mindenalkotása szüntelen csak gonosz! - Az ember nem kiált? - Az ember mikrofonba szól, az ember hangfalat szerel, magnóban morog, rádióban recseg, tévében tátog - Énekel, szaval beszédeket, mond - Hízeleg, hazudozik, handabandázik, veszekszik, káromkodik, ordít, üvölt - Miért nem imádkozik? - Mert az örökkévaló Istennek dicsőségét felcserélték a mulandó embereknek és madaraknak és négylábú állatoknak és csúszómászó állatoknak képmásával. A teremtett dolgokat tisztelték és szolgálták a teremtő helyett. Nem méltatták az Istent arra, hogy ismeretükben megtartsák. Nyitott sír az ő torkuk, áspiskígyó mérge van az ő ajkaik alatt, nincs isteni félelem az ő szemük előtt. - De az Isten szeretete a Szabadító a megváltás az isteni élet? - Az embernek nem kell az Isten szeretete - Az embernek nem kell az isteni szabadító! - Az ember elidegenült az isteni élettől! - Az embernek nem kell a megváltás! - A rókáknak barlangjuk van, az égi madaraknak fészkük, de az ember Fiának nincs hova fejét lehajtania a földön. Nincs hely! Nincs hely, csupán a gyér szalma vár, Nincs hely, világod megvet, kizár Nincs hely, idegen Jézus ma már, Nincs hely, nincs hely, nincs hely! - Régi történet ez, Jézus nincs már a Földön! - Jézus nincs már a Földön, Jézus meghalt! - Jézus meghalt, nincs szüksége semmire! - De Jézus feltámadott, Jézus él! - Jézus mennybe ment! - Tehát nincs a földön, semmit sem tehetsz vele! - De majd az ítéletkor azt mondja: bizony mondom néktek: amennyiben megcselekedtétek eggyel az én legkisebb atyámfiai közül, énvelem cselekedtétek meg! - Azért adj helyet az Isten Fiának! - Adj helyet az ember Fiának! - Adj helyet az embernek! - Nincs hely az Isten fiának! - De van az embernek! - Az erősnek, a bátornak, az ügyesnek, - A megvesztegetőnek, a szájhősnek, a könyökölőnek - De a gyengének, az ügyefogyottnak, a tehetetlennek, - Az egyedülvalónak, a megtört nádnak, a pislogó gyertyának az Isten hívő gyermekének - Nincs hely! - Ha e világból valók volnátok, a világ szeretné azt, ami az övé. De mivel nem vagytok e világból valók, azért gyűlöl titeket a világ.

3 Nincs hely, betérni senki se hív Nincs hely, vak a világ és irigy Nincs hely, tele az emberi szív 2. -Mennyből az angyal - Kedveseim! Adjon az Úristen áldott karácsonyt mindenkinek! Nos gyermekeim örültök az ajándékoknak? - Édesanyám, épppen erre a könyvre vágytam! - Vigyázz rá kedvesem, nagyon értékes könyv! Hol fogod tartani? - Laci biztosan megengedi, hogy a polcára tegyem! - Azt ugyan nem! Ott a saját holmimat akarom tartani! - De Laci! Legalább szenteste egy kis szeretetet! - Nem, nem és nem! Ami az enyém, az az enyém! Az nekem kell! A Zsuzsi vacakjai számára nincs hely! - Nincs hely? 3. - Csengetnek - Halló tessék, tízes számú bölcsőde, tessék parancsolni! Sajnos ebben a dologban nem tudok jót mondani, de továbbítom kérését a főnökömnek. Igen, telefonon lehet érdeklődni a válasz iránt egy félóra múlva. Viszonthallásra! - Ki telefonált? - Fekete Istvánné a Bajnok utcából. Férje tragikus hirtelenséggel meghalt, három gyermekkel maradt özvegyen. Dolgozni kell mennie, és a gyermekeket nem tudja kire hagyni. A legkisebbet bölcsődébe adná. Úgy emlékszem van még egy szabad helyünk. - Zsófia! Ez a kérdés először is az én hatáskörömbe tartozik! Másodszor is: jól tudja, hogy arra a helyre dr. Árokfalvyné pályázik. - Igen, tudom. Elnézést, de úgy gondolta, Árokfalvyné férje orvos, az asszony főkönyvelő, állandó bejárónőjük van, s egyetlen gyermek. Az asszony igazán Gyesre mehetne! - Örülnék, ha ilyen dolgokba nem szólna bele! - Szóval mit mondjak, ha Feketéné jelentkezik? - Mondja meg, sajnáljuk, de nincs hely! - Csengetés - Igen, nagyon sajnáljuk, de nem tudunk a kérésének eleget tenni. Túlzsúfoltak vagyunk. Remélem sikerül valahogyan megoldania! Hiába, mit csináljunk, nincs hely Viszontlátásra! 4. -Vonatzakatolás. - Jó napot kívánok! Ül itt valaki? - Nem látja, hogy az újságom van rajta? - Igen, hogyne Már úgy értem: elment az újság gazdája? - Nem itt van a saját személyemben! Oda teszem az újságom ahova akarom! - Elnézést, bocsánat! Nem akarom zavarni, csak úgy gondoltam, ha egy kicsi helyet lehetne szorítani! Mielőtt átszálltam, ár egy órát álltam, és még 150 kilométer! Meg hát bizony már a 70 felé ballagok. Vagy talán azt kosarat fellehetne tenni a csomagtartóra? - Mi jut eszébe? Tele van naposcsibével! Csak nem nyomom fel a plafonra őket, hogy megfulladjanak? Az ember töri magát egy, kis húsnak valóért, aztán vigyen haza egy kosár döglött jószágot? Ha azt az egy órát kibírta, a másik 2 sem fog megártani! - Különben is: egy ilyen vénség minek csámborog ilyen messzire? Üljön a kályha mellett és nézze a tévét! - Na nem, neki is joga van utazni! Csak számoljon azzal, hogy ilyenkor, az ünnepek környékén a vonaton nincs hely!

4 - Igen, persze, hogyne. Természetesen 5. -Magnóból vad zene - Drágám kapcsolt ki azt a zenét! Szeretnék egy kicsit elcsendesedni! - Azért igazán rémes, hogy soha nem kapcsolódhat ki az ember! - Drágám! Nekem ilyenkor van időm a Biblia olvasására, de ilyen zajban képtelen vagyok rá. Pedig hogy örülnék, ha te is igényelnéd az igét! Olyan szomorú voltam a múltkor, mert az ágyad mögött találtam a Bibliádat teljesen beporosodva. - Anyu, ne idegesíts már megint ezzel a témával! Tudod nyakig, vagyok programmal! Nyolctól kettőig suli, hetenként kétszer hegedűóra, egyszer spanyol, egyszer francia, minden szerdán balett, minden hónap második péntekjén hangverseny, minden első szombat klubdélután. Nézd, én fiatal vagyok, és nem akarok besavanyodni. Ha az ember lépést akar tartani a világgal az irodalom, a film, a színház területén - Drágám, te a világgal akarsz lépést tartani? Ilyen konkrétan még sosem mondtad! - Anyu, te más korban éltél! Ma nem úgy gondolkodnak az emberek! Én nem akarlak megbántani, de hidd el, hogy mindez szükséges! S ha beleszámítod, hogy az edzést sem hagyhatom abba! Ma már minden fiatalnak szép, kisportolt alakja van! Miért legyen én olyan girnyó? - Ibolya! És a lelked? - Hát, ha mindenáron erőltetni akarod, legfeljebb éjjel kevesebbet alszom, te meg boldog lehetsz, ha zárt osztályra kerültem. Ha józanul végiggondolod, beláthatod, hogy az én napi tervemben már senki és semmi számára nincs hely! - Jézus Krisztus számára sem? Angyalkar odafenn mennyben Ámul és csodálja csendben Mi várja az Isten egyszülött Fiát? Nincs hely, csupán a gyér szalma vár 6. - Izrael reménysége, megszabadítója a nyomorúság idején! Miért vagy e földön úgy, mint valami jövevény, és mint valami utas, aki éjjeli szállásra tér be? - Pedig nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt! - Magnóból az V. szimfónia - Uram! Márta vagyok Betániából, Mária testvére. Te tudod, mennyit sürögtem, forogtam. De most úgy érzem, az ítéletben ez valahogy kevés! - Péter vagyok Uram, a te szájhős Pétered. A kardom, igen a kardom az ítéletben valahogy kevés - Csak egy asszony vagyok Samáriából. Öt férjem volt és a mostani nem az. Tudok a hegyen imádkozni, de az ítéletben ez úgy érzem, kevés - Én vagyok Uram a kis Zákeus. Loptam, csaltam, patvarkodtam - Csak egy alabástrom szelencém maradt elrontott múltamból - Lídia vagyok, a bíborárus asszony. Uram, ismered a kereskedelem buktatóit - Gamáliel vagyok, a pedagógus. Uram, tudod, milyen kényes pálya ez? - Lukács vagyok, az orvos. Irigyelt hivatás, fiatalok álma. De Uram, én másra vágyom! - Uram! Timóteus a nevem. Pályaválasztás előtt állok és félek a szenvedéstől! - Uram, én álltam a templom közepén, mikor lehajoltál, és a porba írtál. Mit jelent az, hogy te sem kárhoztatsz? - Nincs talaj a lábam alatt nincs helyem a világban! - Mit tegyek Uram? - Van hely nálam! Állj a kősziklára! - Van hely? - Nálam nem volt helye a csendességnek - nálam az intésnek - nálam a tisztaságnak - nálam a becsületnek

5 - nálam az igaz hitnek - Nem volt hely számodra Jézus!... - És nálad mégis van helyem? - Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, higgyetek Istenben, higgyetek énbennem. Az én Atyámnak házában sok lakóhely van, ha pedig nem volna, megmondtam volna néktek. Elmegyek, hogy helyet készítsek néktek. - Jaj, ha házad megtelik a választott néppel, mi lesz a velem a pogány Kornéliusszal? - És mi lesz énvelem, a kananeus asszonnyal? - A kertek alján bujkáló latornak ugye nem szól a meghívás? - A gazda pedig monda az ő szolgájának: eredj hamar, a város utcáira és szorosaira és a szegényeket, csonkabonkákat, sántákat és vakokat hozd be ide! - Uram, meglett amint parancsoltad, és mégis van hely! - Akkor kényszeríts behívni mindenkit! - Halljátok mindnyájan! Idősek, fiatalok, szegények, gazdagok, elrontott életűek, visszaesők, közömbös szívűek!.. - Az Isten népe között Jézus Krisztus áldozatáért van hely a ti számotokra is. Eltöröltem álnokságaidat, mint felleget, s mint felhőt bűneidet, térj énhozzám, mert megváltottalak. Van még hely ott, mely téged befogad Lásd, Jézus menyegzőre hívogat. Vár ott a hely, Ó, jöjj, s ne vesztegelj! Az est közelg, a nap hamar leszáll, Az árnyak nőnek s ím az éj beáll. A szép terem feldíszítve már, A Vőlegény vendégül egyre vár. Már megtelik a menyegzői ház, Még vár a hely, siess, ne tétovázz! Az ajtó nyitva, befogadni kész, Testvér siess, siess, hogy el ne késs!

AHOGY NÉZLEK TÉGED. A Királynak áldozok A Királynak áldozok Néki szolgálok

AHOGY NÉZLEK TÉGED. A Királynak áldozok A Királynak áldozok Néki szolgálok AHOGY NÉZLEK TÉGED Ahogy nézlek téged Elszáll minden félelem Ahogy szól szelíd szavad Nem kérdezek már Amikor érzem itt vagy Szent Szellemed hoz közel Erős karod átölel És új élet tölt el A mennyben van

Részletesebben

Budapest-Külső-Kelenföldi Református Egyházközség 1115 Budapest, Ildikó tér 1. Ifjúsági Gitáros Füzet

Budapest-Külső-Kelenföldi Református Egyházközség 1115 Budapest, Ildikó tér 1. Ifjúsági Gitáros Füzet Budapest-Külső-Kelenföldi Református Egyházközség 1115 Budapest, Ildikó tér 1. Ifjúsági Gitáros Füzet 2009 Tartalomjegyzék A mélyből Hozzád száll szavam 40. A Nap felkelésétől lenyugvásáig 10. A sár lehúz,

Részletesebben

SZEGÉNY ÖZVEGYASSZONY Alapige: Márk 12: 41-44 Amikor Jézus leült a templomi persellyel szemben, nézte, hogyan dobja a pénzt a sokaság a perselybe.

SZEGÉNY ÖZVEGYASSZONY Alapige: Márk 12: 41-44 Amikor Jézus leült a templomi persellyel szemben, nézte, hogyan dobja a pénzt a sokaság a perselybe. SZEGÉNY ÖZVEGYASSZONY Alapige: Márk 12: 41-44 Amikor Jézus leült a templomi persellyel szemben, nézte, hogyan dobja a pénzt a sokaság a perselybe. Sok gazdag sokat dobott bele, egy szegény özvegyasszony

Részletesebben

Áhítatok az év minden napjára óvodások számára

Áhítatok az év minden napjára óvodások számára Dráviczki Csaba Áhítatok az év minden napjára óvodások számára Bárányka füzetek I. 2012 Szakmai lektor: Dr. Jakab-Szászi Andrea Kiadja a Református Pedagógiai Intézet 1146 Budapest, Abonyi u. 21. www.refpedi.hu

Részletesebben

Isten Országa a Bibliában. A Szentlélek a Bibliában

Isten Országa a Bibliában. A Szentlélek a Bibliában Dr. Kovács L. P. Bánk OFM BIZONY MONDOM NEKED, MÉG MA VELEM LESZEL A PARADICSOMBAN Lk 23,43 Isten Országa a Bibliában A Szentlélek a Bibliában Készült XVI. Benedek pápa PORTA FIDEI motu propio apostoli

Részletesebben

A MAGYAR EVANGÉLIUMI RÁDIÓ ALAPÍTVÁNY KIADVÁNYA 2007./3. szám

A MAGYAR EVANGÉLIUMI RÁDIÓ ALAPÍTVÁNY KIADVÁNYA 2007./3. szám A MAGYAR EVANGÉLIUMI RÁDIÓ ALAPÍTVÁNY KIADVÁNYA 2007./3. szám Még a fának is van reménysége: ha kivágják, újból kihajt, és nem fogynak el hajtásai. Még ha elvénül is a földben gyökere, ha elhal is a porban

Részletesebben

KERESZTÉNY GYÜLEKEZET. Énekeskönyv. Keresztyén Ifjusági Missziós Alapítvány

KERESZTÉNY GYÜLEKEZET. Énekeskönyv. Keresztyén Ifjusági Missziós Alapítvány KERESZTÉNY GYÜLEKEZET Énekeskönyv Keresztyén Ifjusági Missziós Alapítvány Ez az én szeretett Fiam, akiben gyönyörködöm; reá hallgassatok! Máté 17,5b TARTALOMJEGYZÉK 1. rész...4 2. rész...57 3. rész...99

Részletesebben

azaz A MI URUNK JÉZUS KRISZTUS KÁROLI GÁSPÁR A KRISZTUS SZERETETE EGYHÁZ GONDOZÁSÁBAN

azaz A MI URUNK JÉZUS KRISZTUS KÁROLI GÁSPÁR A KRISZTUS SZERETETE EGYHÁZ GONDOZÁSÁBAN ÚJ TESTAMENTUM azaz A MI URUNK JÉZUS KRISZTUS ÚJ SZÖVETSÉGE KÁROLI GÁSPÁR fordításában A KRISZTUS SZERETETE EGYHÁZ GONDOZÁSÁBAN A Z Ú J S Z Ö V E T S É G K Ö N Y V E I Máté Evangéliuma.............................

Részletesebben

Teljes öröm van Tenálad Apostol Imre

Teljes öröm van Tenálad Apostol Imre Teljes öröm van Tenálad Apostol Imre Elhangzott: Marghita, 2013.06.14. Testvérek, olvassunk el először egy zsoltárverset, a 16. Zsoltár 11. versét! Te tanítasz engem az élet ösvényére, teljes öröm van

Részletesebben

Öt nap alatt a Mennyben és a pokolban

Öt nap alatt a Mennyben és a pokolban Öt nap alatt a Mennyben és a pokolban Bernada Fernandez bizonyságtétele Puerto Rico-ból. Az egész egy este kezdődött, amikor nagyon beteg voltam. Jóllehet dícsértem az Urat, az erőm azonban elhagyott és

Részletesebben

Egyedül jó, egyedül bölcs, egyedül üdvözítő

Egyedül jó, egyedül bölcs, egyedül üdvözítő C/ C/ 2x am add9 am am add9 am Szent az Úr, szent az Úr am sus em Szent az Úr a seregek Istene C add9 am 7 Aki volt, aki van, aki eljövendő C add9 am 7 Egyedül jó, egyedül bölcs, egyedül üdvözítő C add9

Részletesebben

14. fejezet: Család Istennel

14. fejezet: Család Istennel 14. fejezet: Család Istennel Isten nélkül senki nem építhet fel egy családot: Ha az Úr nem építi a házat, az építők hiába fáradnak. Hogyha az Úr nem őrzi a várost, az őr hiába őrködik fölötte. (Zsolt127,1)

Részletesebben

Vártam, hogy végre szóljak, azt, hogy elmondjam, mit is gondolok. Hallgasd, hallgasd meg kérlek, azt, mi számomra a legszentebb dolog!

Vártam, hogy végre szóljak, azt, hogy elmondjam, mit is gondolok. Hallgasd, hallgasd meg kérlek, azt, mi számomra a legszentebb dolog! FEB tábori dalgyűjtemény - 1 - készült:1997 augusztus-szeptember 1. SZÁLLJ FEL C dm E7 am F G C Szállj, szállj, szállj fel magasra, dalom hódítsd meg most a kék eget. C dm E 7 am F G C Jöjj, jöjj, kérlek

Részletesebben

1Móz 6,1-22 Az özönvíz előtti kor

1Móz 6,1-22 Az özönvíz előtti kor 1Móz 6,1-22 Az özönvíz előtti kor Lőn pedig, hogy az emberek sokasodni kezdének a föld színén, és leányaik születének. És láták az Istennek fiai az emberek leányait, hogy szépek azok, és vevének magoknak

Részletesebben

A MAGYAR EVANGÉLIUMI RÁDIÓ ALAPÍTVÁNY KIADVÁNYA. 2010./2. szám. Mit keresitek a holtak között az élőt? Nincs itt, hanem feltámadt.

A MAGYAR EVANGÉLIUMI RÁDIÓ ALAPÍTVÁNY KIADVÁNYA. 2010./2. szám. Mit keresitek a holtak között az élőt? Nincs itt, hanem feltámadt. A MAGYAR EVANGÉLIUMI RÁDIÓ ALAPÍTVÁNY KIADVÁNYA 2010./2. szám Mit keresitek a holtak között az élőt? Nincs itt, hanem feltámadt. Lk 24,5-6 2 2010 / 2 Keresztény családba születtem. Nagyon szerettem a szüleimet,

Részletesebben

Mácz István: Élni vagy meghalni?

Mácz István: Élni vagy meghalni? PPEK 533 Mácz István: Élni vagy meghalni? Mácz István Élni vagy meghalni? mű a Pázmány Péter Elektronikus Könyvtár (PPEK) a magyarnyelvű keresztény irodalom tárháza állományában. Bővebb felvilágosításért

Részletesebben

TE VAGY AZ URAM, SZENT VAGY

TE VAGY AZ URAM, SZENT VAGY TE VAGY AZ e a/e Te vagy az, akiből élet árad e a/e Te vagy csak igaz szó a számban. D C e a/e Szívem kincse, lélegzetem, mindenem. Te vagy az, akire mindig vártam, Hajnalcsillag vagy az éjszakában, Olyan

Részletesebben

Út a végtelenbe. Csaba testvér gondolatai Isten ajándékairól. (Részlet) Böjte Csaba válaszol Karikó Éva kérdéseire. (Részlet)

Út a végtelenbe. Csaba testvér gondolatai Isten ajándékairól. (Részlet) Böjte Csaba válaszol Karikó Éva kérdéseire. (Részlet) Út a végtelenbe Út a végtelenbe Csaba testvér gondolatai Isten ajándékairól (Részlet) Böjte Csaba válaszol Karikó Éva kérdéseire (Részlet) Helikon Kiadó 2010 Lektorálta Futó Károly Szerkesztette és a verseket

Részletesebben

El ne temessetek, visszajövök!

El ne temessetek, visszajövök! El ne temessetek, visszajövök! Azt mondja az Úr: Ezt az üzenetet népemnek küldöm a Földre, bizonyságul, hogy én a Mennyben vagyok. Ezek után láttam: Íme, egy nyitott ajtó a Mennyben, és az első hang, amelyet

Részletesebben

és teheti az oltárra. Csak papoknak szabad azonban a felszentelt ostyát a szentségtartóból kivenni és egy szentségtartóba tenni.

és teheti az oltárra. Csak papoknak szabad azonban a felszentelt ostyát a szentségtartóból kivenni és egy szentségtartóba tenni. 3. fejezet: Jézus, az egyetlen megmentő és megváltó Ki nekem Jézus? Lukács evangéliumában olvassuk, amikor a pásztorok nyájukat legeltették, megjelent nekik egy angyal: az angyal így szólt hozzájuk: "Ne

Részletesebben

MÍG TART A KEGYELMI IDŐ

MÍG TART A KEGYELMI IDŐ A MAGYAR EVANGÉLIUMI RÁDIÓ ALAPÍTVÁNY KIADVÁNYA 2006./2. szám Amikor nincs tovább Egy darabig elvisz a láb is de gyilkos ingoványhoz ér félelmetes szakadékhoz ér zúgó folyam partjához ér és akkor nincs

Részletesebben

Karizma vagy karizmánia

Karizma vagy karizmánia Chuck Smith Karizma vagy karizmánia A könyv eredeti címe: Charisma vs. charismania by Chuck Smith 1983 by Harvest House Publishers Fordította: Dr. Gerzsenyi László Válaszkeresés Gyermek- és serdülőkorom

Részletesebben

VÍZKERESZT, VAGY BÁNOM IS ÉN

VÍZKERESZT, VAGY BÁNOM IS ÉN A MAGYAR SZÍNHÁZI TÁRSASÁG FOLYÓIRATA D R Á M A M E L L É K L E T 2 0 0 6. F E B R U Á R Shakespeare VÍZKERESZT, VAGY BÁNOM IS ÉN FORDÍTOTTA: NÁDASDY ÁDÁM A FORDÍTÓ MEGJEGYZÉSEI A fordítás az alábbi kiadásból

Részletesebben

Az elmúlt idő nyomában

Az elmúlt idő nyomában www.szentlelek.catholic.ro Ezzel a sablonosnak tűnő gondolattal kezdeném: Karácsony táján mindig marad néhány percünk arra, hogy egymásra gondoljunk Áldásost, békést, szeretetteljest, boldogot és szerencsést

Részletesebben

MANNA. Erőt ad a megfáradtnak. Erőről erőre (Zsolt 84,8) VI. évf. 8 9. szám A Budai Baptista Gyülekezet lapja 2010. aug. szept.

MANNA. Erőt ad a megfáradtnak. Erőről erőre (Zsolt 84,8) VI. évf. 8 9. szám A Budai Baptista Gyülekezet lapja 2010. aug. szept. VI. évf. 8 9. szám A Budai Baptista Gyülekezet lapja Erőről erőre (Zsolt 84,8) Hányszor hittem már, hogy elfogyott erőm! Vége, nincs tovább Megtántorodtam, már-már elestem, elborított a nyomorúság. Szóltam:

Részletesebben

Bizonyára, ha még embereknek igyekeznék tetszeni, Krisztus szolgája nem volnék!

Bizonyára, ha még embereknek igyekeznék tetszeni, Krisztus szolgája nem volnék! 2015. január 11. Bálintbokor, Kálmánháza Istentisztelet Drága Gyülekezet! 1 Ez az én szolgám, akit támogatok, az én választottam, akiben gyönyörködöm. Lelkemmel ajándékoztam meg, törvényt hirdet a népeknek.

Részletesebben

Slágerek. Kenéz Heka Etelka

Slágerek. Kenéz Heka Etelka Slágerek Kenéz Heka Etelka Kenéz Heka Etelka Slágerek és saját versek Felelős kiadó: Kenéz Heka Etelka Nyomdai munkák: Norma Nyomdász Kft. Hódmezővásárhely ISBN: 963 460 975 9 Régi idők dalai versekben

Részletesebben

VIII. évfolyam 1. szám, Húsvét

VIII. évfolyam 1. szám, Húsvét VIII. évfolyam 1. szám, Húsvét 2011. április www.pilis.reformatus.hu Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz. 2 Korintus 12,9 Biztosan sokan vannak, akik szívesen olvasnak

Részletesebben

Turan Oflazoglu NAGY SZULEJMÁN SZULTÁN. Terebess Kiadó Budapest, 2000

Turan Oflazoglu NAGY SZULEJMÁN SZULTÁN. Terebess Kiadó Budapest, 2000 Turan Oflazoglu NAGY SZULEJMÁN SZULTÁN Terebess Kiadó Budapest, 2000 Fordította: Tasnádi Edit NAGY SZULEJMÁN SZULTÁN TÖRVÉNYHOZÓ ÉS FENSÉGES tragédia két felvonásban Kötetünk a Török Köztársaság Nagykövetsége

Részletesebben

Ez a nap az, amelyet az Úr rendelt!

Ez a nap az, amelyet az Úr rendelt! VII. évf. 5. szám A Budai Baptista Gyülekezet lapja Kezek A nagymosás után jelentve: kész Letette jó anyánk elénk az ételt. Gyermekszemem egy síkba volt kezével, S döbbenten láttam: véres volt a kéz S

Részletesebben