Jegyzőkönyv. Kérdése volt, hogy mindenki meg kapta-e időben a napirendeket, anyagokat. Senki nem jelezte, hogy nem, tehát volt idő a felkészülésre.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Jegyzőkönyv. Kérdése volt, hogy mindenki meg kapta-e időben a napirendeket, anyagokat. Senki nem jelezte, hogy nem, tehát volt idő a felkészülésre."

Átírás

1 365-3/2013 Humán Szolgáltatási Iroda Jegyzőkönyv Készült: az Emberi Erőforrás Bizottság március 19-én Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal (Eger, Dobó tér 2.) megtartott nyílt üléséről. Jelen vannak: Csákvári Antal elnök Lombeczki Gábor képviselő tag Bognár Ignác képviselő tag Martonné Adler Ildikó képviselő tag Bodnár Gábor szakértő Aranyosi Gábor szakértő Lakatos Oszkár szakértő Hivatal részéről: dr. Bánhidy Péter aljegyző dr. Palotai Zsuzsanna irodavezető Dudás Gabriella gazdasági ügyintéző Cserged Csaba urbanisztikai ügyintéző Hegedüs Gábor sport ügyintéző Szekeres Vivien jegyzőkönyvvezető Meghívott vendégek: Szabó László EKVI mb. igazgató A bizottság elnöke köszöntötte a megjelent bizottsági tagokat, a szakirodák képviselőit és a meghívott vendégeket. Megállapította, hogy a bizottság határozatképes, mind a 7 tag jelen van. Kérdése volt, hogy mindenki meg kapta-e időben a napirendeket, anyagokat. Senki nem jelezte, hogy nem, tehát volt idő a felkészülésre. Módosító javaslata volt a napirendi pontokhoz. A 7., 8., 9. napirend cserélődjön meg a 4., 5., 6. napirendekkel. Kérte, hogy szavazzanak a napirendi pontok elfogadásáról. A Bizottság 7 igen szavazattal, egyhangúlag elfogadta a napirendi pontokat.

2 1. Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének rendelet-tervezete egyes szociális rendeletek módosításáról. (az előterjesztés a jegyzőkönyv mellékletét képezi) Csákvári Antal Köszöntötte dr. Palotai Zsuzsanna irodavezető asszonyt és Dr. Bánhidy Péter aljegyző urat. Kérdése volt, hogy van-e szóbeli kiegészítés. dr. Palotai Zsuzsanna Kiosztásra került még néhány adat. Márciusban el kellene fogadni a rendeletet ahhoz, hogy május 1-el hatályba léphessen. Az intézmények javaslatot tesznek a térítési díjra olyan módon, hogy a szociális törvényben egy meghatározott képlet szerint kell kiszámítani a térítési díjat. A képlet a tavalyi adatok alapján alakul ki, amely még folyamatban volt, ezért került még kiosztásra néhány adat. Csákvári Antal Az anyag elfogadható. Kérdése volt, hogy módosító javaslat, kérdés van-e? Bognár Ignác A temetési segéllyel kapcsolatban elmondta, hogy eddig az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének a hatszorosa volt, most a nyolcszorosára emelkedik. Ehhez nem kellene, hozzá nyúlni akkor, ha a kormány emelné a nyugdíj összeget. Az a rossz, hogy a minimális nyugdíj összegéből nem lehet megélni, azt kellene emelni. Mi indokolta, hogy 56 e Ft-tal emelték? dr. Palotai Zsuzsanna Temetési segély igényt nagyon nehéz szívvel utasítanak el. A nyugdíj minimum összeg nem nő, viszont a kórház hűtési költsége és az összes temetkezési szolgáltatásnak az ára változik, emelkedik. Ez az emelés csekély mértékben közérzetjavító, így 200 e Ft-on belül is tudnak igényelni. Régebben alanyi jogon minden állampolgár kaphatott 4000 Ft temetési támogatást, aki a megfelelő iratokat bemutatta és még az önkormányzat a hamvasztásos temetésre 6300 Ft-ot adott. Ez együttesen az akkori hamvasztási költség 80%-át jelentette. Vannak, akik nem választanak hamvasztásos temetést, és a koporsós temetés költsége többe kerül, 171 e Ft-ból nem jön ki. Lakatos Oszkár Egyetértett Irodavezető asszonnyal. A Cigány Kisebbségi Önkormányzatnak is van temetési biztosítása. Nem mindegy, hogy melyik temetőben temetik az elhunytat. A Kisasszony és a Hatvani temetőben magasabbak a díjak, mint a Lajosvárosban. Aranyosi Gábor A 4. mellékletben szakmunkás tanulók kollégiumi étkezési ellátásnál nincs ebéd bejelölve. Valószínűleg elírás történt.

3 dr. Palotai Zsuzsanna A reggeli, tízórai, vacsora együtt 400 Ft, az ebéd 290 Ft. A sorok elcsúsztak, ezt javítani fogják. Aranyosi Gábor A jelenlegi törvényi szabályozás szerint a kollégium a város működtetésében marad, ez jelentős összeget jelent, probléma a tanulók térítési díjainak beszedése. A város olyan személyek után fizet, akik nem is egri polgárok. Csákvári Antal További kérdés, hozzászólás nem lévén, kérte szavazzanak. Döntési javaslat: Eger Megyei Jogú Város Önkormányzatának Bizottsága támogatja Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének../2013. (..) önkormányzati rendelete egyes szociális tárgyú rendeletek módosításáról közgyűlés elé terjesztését A bizottság 7 igen szavazattal, egyhangúlag támogatta az előterjesztés közgyűlés elé történő terjesztését. 25/2013. (II.19) EEB döntés Eger Megyei Jogú Város Önkormányzatának Emberi Erőforrás Bizottsága támogatja Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének../2013. (..) önkormányzati rendelete egyes szociális tárgyú rendeletek módosításáról közgyűlés elé terjesztését 2. Egri Közszolgáltatások Városi Intézménye Alapító Okiratának módosítása (az előterjesztés a jegyzőkönyv mellékletét képezi) Bánhidy Péter A módosítás egyik része a KIK fenntartásába került intézmények kivezetése és szövegbeli módosítása miatt adódó átvezetések. Ezen kívül technikai, formális változtatások vannak, amelyek a jogszabályok elnevezése, rendelet számok, névmódosítások miatt adódnak. Csákvári Antal Történtek változások az oktatás terén és ennek megfelelően az alapító okiratot is módosítani kell. Bognár Ignác Az 1. mellékletben a Vitkovics-ház önállóan szerepel, pedig már átkerült az EKMK-hoz. Kérdése volt, hogy miért nem lehet ezt most beletenni és később ezen már nem kell változtatni. A felújítás és beruházás tevékenység kivételével miket kell csinálnia az EKVI-nek az iskolákban? Eddig is végeztek ilyen tevékenységet, de ezek után már kötelessége lesz?

4 Csákvári Antal Eddig sem kötelezték az EKVI-t. Bognár Ignác De most pályázhat, mint egy önálló cég más vállalkozókkal szemben. Szabó László Az EKVI felújítási előirányzattal nem rendelkezik, karbantartási előirányzatuk van. Felújításnál, amennyiben a fenntartó az előirányzatot biztosítja, akkor tudnak felújítást csinálni vagy piaci alapon versenyeznek más vállalkozókkal. Ez eddig is így működött, a város rendelkezik a felújítási előirányzattal. Csákvári Antal A Vitkovics-háznak nincs eldöntetve a sorsa, és az EKMK struktúráját sem lehet még tudni, hogy hogyan lesz. Palotai Zsuzsanna A Vitkovics-ház ahhoz az intézményhez kerül, aki kezeli. Az EKVI-be azok az épületek kerülnek, amiket működtet. Azok az ingatlanok, amik konkrét intézményi feladatot szolgálnak, azok a konkrét intézmény alapító okiratában vannak. A február 28.-i közgyűlési döntésnek megfelelően az EKMK alapító okiratába bekerült a Vitkovics-ház, a Váréba a Zsinagóga Galéria. Csákvári Antal Akkor miért szerepel az EKVI-nél? DR. Palotai Zsuzsanna Nem kellene itt lennie. dr. Bánhidy Péter Megköszönte az észrevételt, módosítani fogják. Csákvári Antal További kérdés, hozzászólás nem lévén kérte, hogy szavazzanak.

5 Döntési javaslat: A bizottság javasolja Eger Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének az alábbi határozat elfogadását: Határozati javaslat: Eger Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése az államháztartásról szóló évi CXCV. törvény 9. (1) a) bekezdésében biztosított jogkörében eljárva megállapítja és elfogadja az Egri Közszolgáltatások Városi Intézménye módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt Alapító Okiratát jelen határozat 1. és 2. melléklete szerint - és egyben felhatalmazza a polgármestert annak aláírására. Felelős:Habis László polgármester Határidő: április 1. A bizottság 7 igen szavazattal, egyhangúlag támogatta az előterjesztés közgyűlés elé történő terjesztését. 26/2013. (III.19) EEB döntés Az Emberi Erőforrás Bizottság javasolja Eger Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének az alábbi határozat elfogadását: Határozati javaslat: Eger Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése az államháztartásról szóló évi CXCV. törvény 9. (1) a) bekezdésében biztosított jogkörében eljárva megállapítja és elfogadja az Egri Közszolgáltatások Városi Intézménye módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt Alapító Okiratát jelen határozat 1. és 2. melléklete szerint - és egyben felhatalmazza a polgármestert annak aláírására. Felelős:Habis László polgármester Határidő: április Előterjesztés a bolhapiac kialakításának és működésének ideiglenes engedélyezéséről. (az előterjesztés a jegyzőkönyv mellékletét képezi) Csákvári Antal Köszöntötte Cserged Csabát, aki Tuza Róbert irodavezetőt képviseli. dr. Bánhidy Péter A kiküldött anyagokhoz képest történet egy technikai jellegű módosítás. A pályázati felhívás 4. pontja tartalmazza azt, amelyek alapján majd a leendő fenntartót kiválasztják. Három bírálati szempont van, mindegyik mellett szerepel egy súlyszám. A 2. és a 3. pont tekintetében Jegyző asszony szeretne még egy módosítást eszközölni, mégpedig úgy, hogy a bolhapiacok fenntartása és működtetése terén meglévő tapasztalat súlyszáma 30

6 helyett, 35-re emelkedne. Ez a működtetés egy átmeneti időszakra, 3 hónapra szól. Egy ilyen jellegű rendezvényt az tud hatékonyan működtetni, aki megfelelő tapasztalattal rendelkezik. Ezért indokoltnak tartják, hogy nagyobb lattba essen az, hogy milyen tapasztalatokkal rendelkeznek a pályázók. KIB és az UKB is támogatta az előterjesztést. A KIB-en elhangzott egy módosító javaslat is, amely szerint a bolhapiac gyakorisága heti egyszeri vagy havi 2 alkalommal legyen. A határozatot a módosítással együtt fogadták el, illetve az UKB is így fogadta el. Ennek oka az, hogy ne kerüljön összeütközésbe más hasonló profilú rendezvényekkel. Egerben ilyen rendezvény még nem volt, meglátják, hogy mennyien érdeklődnek eladóként, illetve vásárlóként és ez alapján dolgozzák ki a hosszabb távú koncepciót a működtetés tárgyában. Martonné Adler Ildikó Az iskola udvara alkalmas a piac megrendezésére. A piac csak az udvaron lesz, az épületbe nem mennek be. Határozott igény a lakók részéről, hogy legyen ilyen rendezvény. Jónak tartotta a legfeljebb kettő alkalmat havonta a megrendezésre. Kezdeményezni fogja, hogy a bérleti díj 100%-át az iskola alapítványa kapja meg. Bodnár Gábor A régiségvásár, amely a Bazilika környékén működik nem biztos, hogy jó helyen van, mert szűkösek a parkolási lehetőségek és előfordul, hogy a misére érkezők nem tudnak leparkolni. Kérdése volt, hogy mi a különbség a régiség piac és a bolha piac között? Martonné Adler Ildikó Véleménye szerint a régiség piac antik tárgyakat árul, a bolhapiacon pedig használt, de még használható tárgyakat árulnak. Bognár Ignác Aki tud magyarok vásárát vagy régiség vásárt rendezni, az biztosan tud bolha piacot is. Ezáltal a bírálati szempontok 2. pontjában a bolhapiacok fenntartása és működtetése terén meglévő tapasztalat nem jó, mert akinek régiség vásár rendezés terén van tapasztalata, azt nem kellene kizárni, Javasolta, hogy módosítsák arra, hogy a piacok fenntartása és működtetése terén meglévő tapasztalat. A fizetendő hasznosítási díj összege (súlyozás 50) kapcsolatban elmondta, hogy nem lenne jó, ha valaki Ft-tal első és Ft-tal második lenne. A bírálatnál valamilyen értékazonosságot kell tenni, mert ha valaki pl. 50 Ft-tal többet ad, akkor az már 50% súlyozással esik lattba. Jó lenne, ha nem lenne túl nagy bevételre ösztönözve a szervező, ne menjen át haszonszerző vállalkozásba. Csákvári Antal A bírálati szempontra tett javaslatot támogatja. A díjazásnál 1000 Ft nagyságrendű eltérés lehetne. Bognár Ignác Vagy százalékos formában meghatározva is lehetne. Lombeczki Gábor De ha 10%-on belül a kettő ugyanaz, akkor fedheti egymást. Bognár Ignác A különbözet kevesebb, mint 10%.

7 Lombeczki Gábor Mihez képest 10%? Bognár Ignác A legmagasabbhoz képest, például: 18 e Ft-nak, a 10%-a 1800 Ft Lombeczki Gábor. De akkor a legalsó ugyanannyit ér, mint a legfelső dr. Bánhidy Péter A vásárokról, piacokról szóló 55/2009-es kormányrendelet a használtcikk vásár fogalmát ismeri. Azt mondja, hogy az a használtcikk vásár, ahol olyan termékeket árusítanak, amelyek az eredeti célra még rendeltetésszerűen használhatóak. A régiségvásár fogalmát a jogszabály nem ismeri. Nem lehet tudni, hogy a piacon mekkora lesz az érdeklődés, mennyien fognak ezen részt venni. Nem szeretnék profit orientált rendezvénnyé tenni. Az EKVI-nek is van egy költség minimuma, amelyet ki kell fizetni. Az ezen felüli bevételek megosztása még a későbbiekben fog eldőlni. A pontozással kapcsolatban elmondta, hogy még megvárják milyen ajánlatok érkeznek be. Kérte, hogy várják meg milyen érdeklődés mutatkozik és ennek a tapasztalatai alapján, majd a hosszabb távú hasznosítás koncepcióját kidolgozzák. Cserged Csaba Különbség lehet a régiségvásár és a bolhapiac között az is, hogy a régiségvásáron igazi kereskedők árusítanak, míg a bolhapiacon (pl.: felsőtárkányi) nem engednek kereskedőket és új termékeket árusítani, csak lakosokat, akik a saját, számukra már használhatatlan, de mások számára még használható dolgokat adnak el. A régiség vásárral kapcsolatban egy probléma van, a parkolás. Sok kereskedő van és a Bazilika miserendjénél, a parkolásnál ez problémát okozhat. Nagyon nehéz volt a piac számára a megfelelő helyet megtalálni és a parkolási problémákon kívül nem is érkezett még ezzel kapcsolatban panasz. A régiségvárás egy hónapban csak egyszer van, erre az időre kérik a lakosok türelmét és megértését. Folyamatosan kérik a szervezőket, hogy a kereskedők amint kipakoltak parkoljanak távolabba az autóval és ne zavarják a misére érkezőket. Bodnár Gábor Mosdóhasználat nincs elő írva? Cserged Csaba Használhatják a Bródy Sándor utcai nyilvános illemhelyet és a buszmegállóét is. Bodnár Gábor A bolhapiacon hol lesz az illemhely? Használhatják a Balassi mosdóját? Bánhidy Péter A pályázatban szerepel, hogy erről majd a vállalkozónak kell gondoskodnia. Mobil wc-t is lehet használni vagy akár az iskola mosdóját, de azt külön díjazás ellenében. Martonné Adler Ildikó Nem szeretné, ha az iskola mosdóját használnák, a mobil wc szerepeljen a szerződésben.

8 Csákvári Antal Kérte szavazzanak Bognár képviselő úr módosító javaslatáról, amely szerint a bírálati szempontoknál a bolhapiacok fenntartása és működtetése terén meglévő tapasztalat (súlyozás 30) módosul arra, hogy a piacok fenntartása és működtetése terén meglévő tapasztalat (súlyozás 30). Martonné Adler Ildikó A jogszabály szerint használt cikk piac van? dr.bánhidy Péter A jogszabályban két irány szerepel, az egyik az engedély köteles piaci tevékenységek és bejelentés köteles piacok, ilyen a termelői piac, az azon kívüli piac és vásártevékenység engedély köteles. Akik eddig érdeklődtek, hogy szeretnének bolhapiacot tartani, azoknak mind ilyen területen volt tapasztalata, ilyen vásárokat csinálnak. Ha szélesebb kört határoznak meg, akkor többen fognak érdeklődni. Csákvári Antal Aki meg tud rendezni egy magyarok vásárát vagy egy régiség vásárt, akkor azt nem kell kizárni, Nem baj, ha többen pályáznak. dr. Bánhidy Péter Meglátják, hogy kik jelentkeznek, és ha nem kezelhető a helyzet, akkor legközelebb már nem így írják ki, hanem leszűkítve a kategóriát. Szabó László Az előzetes egyeztetések során az a hallgatólagos megállapodás született, hogy iskola épületét nem javasolják bevonni a tevékenységbe. Elő kell írni a mobil mosdó meglétét és az iskola területének elhatárolását. Alapvetően a sportpályára kell szorítkozni a piaccal kapcsolatban. Az épület vagyonvédelmét jelenléttel biztosítják, a terület kinyitásávalbezárásával, riasztóval védett és júniusra elkészül egy kamerás rendszer is. dr. Palotai Zsuzsanna Kérdése volt, hogy a szerződésbe bele lehet-e foglalni a piacért felelős személyt nevesítve. dr. Bánhidy Péter A jogszabály alapján van a fenntartó és a fenntartó képviseletében vagy megbízásból eljáró üzemeletető személy. dr Palotai Zsuzsanna Ki lehet azt mondani, hogy megbízási vagy munkaviszonyban kell, hogy álljon? dr. Bánhidy Péter A kormányrendelet ilyen mélységig nem megy bele a témába. Meg kell látni, hogy hogyan működik. Ez egy átmeneti időszak és ha ilyen probléma lesz, akkor majd módosítanak a feltételeken. Csákvári Antal A módosítást befogadták.

9 További, kérdés hozzászólás nem lévén, kérte szavazzanak. Döntési javaslat: A Bizottság javasolja a Közgyűlésnek az alábbi határozat elfogadását. Határozati javaslat: 1. Eger Megyei Jogú Város Közgyűlése ideiglenes jelleggel 3 hónap időtartamra, a kiválasztott fenntartó részére kiadott kereskedelmi hatósági engedély jogerőre emelkedését követő naptól támogatja a használtcikk piac (bolhapiac) kialakítását és üzemeltetését a Malomárok utca 1. szám alatti, Balassi Bálint Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola udvarán, azzal a feltétellel, hogy az időtartam leteltét követően a jegyző a bolhapiac tapasztalatai alapján a további működés feltételeit kidolgozza, és a Közgyűlés elé terjeszti. A bolhapiacot a fenntartó: A. heti gyakorisággal (vasárnap) B. havi egyszeri alkalommal (vasárnap) rendezheti meg. Felelős: dr. Kovács Luca jegyző megbízásából Tuza Róbert, a Városüzemeltetési Iroda vezetője dr. Bánhidy Péter aljegyző, a Jogi és Hatósági Iroda vezetője Határidő: április Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata a használtcikk piac (bolhapiac) 55/2009. (III. 13.) Korm. rendelet szerinti fenntartója kiválasztásának érdekében nyilvános felhívást tesz közzé az alábbi tartalommal: Pályázati felhívás Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot ír ki Eger Városában megrendezendő bolhapiac fenntartójának kiválasztására. 1. Ajánlatkérő neve, címe, telefon- és telefax száma ( ): Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata 3300 Eger, Dobó tér 2. telefon: (36) /850 telefax: (36) cserged.csaba@ph.eger.hu 2. A pályázat tárgya: Eger városában Malomárok utca 1. szám alatti, Balassi Bálint Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola udvarán közigazgatási területén használtcikk piac (bolhapiac) megrendezése és fenntartói feladatainak ellátása a vásárokról, a piacokról, és a bevásárlóközpontokról szóló 55/2009. (III. 13.) Korm. rendeletben foglalt előírások mellett. A megállapodás időtartama 3 hónap, amely a kiválasztott fenntartó részére

10 kiadott kereskedelmi hatósági engedély jogerőre emelkedését követő naptól kezdődik. A megállapodást az ingatlan hasznosítását végző Eger Közszolgáltatások Városi Intézménye köti meg az Önkormányzat képviseletében. Ha az Önkormányzat döntést hoz a bolhapiac hosszabb időtartamú engedélyezéséről a fenti területen, abban az esetben a felek közös megegyezésével a vonatkozó megállapodás megfelelően hosszabbítható, ennek során a bolhapiac működésének tapasztalataitól függően további feltételek is előírhatók a fenntartó számára. A fenntartó feladatai: az 55/2009. (III. 13.) Korm. rendeletben, továbbá a tevékenység feltételeire vonatkozó más jogszabályokban meghatározott fenntartói és működtetői feladatok ellátása, a megrendezés feltételeinek biztosítása, ideértve különösen a különböző hatósági engedélyek és hozzájárulások beszerzése, az ezekben előírt feltételek megteremtése, az előírások betartása és betartatása; a bolhapiacon árusítani szándékozóktól a díjak beszedése; Önkormányzat a helyszín rendelkezésére bocsátásán túl a megrendezés feltételeinek biztosításában nem vállal részt. A feltételek biztosítása, különösen a takarítás, hulladékgyűjtés- és szállítás, nyilvános illemhely biztosítása és a terület rendeltetésszerű állapotban való visszaszolgáltatása a fenntartó feladata saját költségen; a fenntartó kizárólag a bolhapiac időtartama alatt, illetve az ahhoz szükséges előkészítő munkálatok alatt jogosult a terület használatára; a fenntartó köteles tűrni az önkormányzat általi ellenőrzést; a bolhapiaccal kapcsolatosan keletkezett személyi, vagyoni és egyéb károkért a fenntartó teljes körű kártérítési felelősséget vállal. 3. A fenntartó által fizetendő díj: A fenntartó piaci naponként az ajánlatában megjelölt Ft + ÁFAösszeget, mint hasznosítási díjat köteles megfizetni az EKVI részére a terület használatáért. A díj megfizetése havonta utólag történik, az EKVI pénzforgalmi számlájára történő átutalás útján, a tárgyhót követő hónap 10. napjáig. A hasznosítási díj minimális összege, amelyet az érvényes ajánlatoknak tartalmaznia kell: bruttó Ft. 4. Bírálati szempontok: Az Önkormányzat az összességében legelőnyösebb ajánlatot fogadja el. Bírálati szempontok: 1. fizetendő hasznosítási díj összege (súlyozás 50) 2. bolhapiacok fenntartása és működtetése terén meglévő tapasztalat (súlyozás 30) 3. az Eger városában megvalósuló bolhapiac fenntartására készített koncepció (súlyozás 20) 5. Pályázathoz csatoltandó dokumentumok: köztartozás-mentesség igazolása (90 napnál nem régebbi okirattal) személyazonosság igazolására szolgáló dokumentum másolata,

11 egyéni vállalkozói igazolvány, gazdasági társaság esetén 30 napnál nem régebbi cégkivonat és aláírási címpéldány legalább egyszerű másolatban, a nemzeti vagyonról szóló évi CXCVI. törvény 3. (2) bekezdésében meghatározott esetekben az ott előírt cégszerűen aláírt nyilatkozat nyilatkozat arról, hogy nem áll végelszámolás alatt, ellene csőd, illetve felszámolási eljárás nincs folyamatban 6. Pályázat benyújtási határidő: árpilis 10. (szerda) óra 7. A pályázat benyújtásának helye/címe: Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Iroda Titkárság 3300 Eger, Dobó tér Egyebek: A pályázatokat zárt borítékban, 2 példányban, kell beadni bolhapiac fenntartó jeligével. Az önkormányzat fenntartja azt a jogot, hogy a pályázatot az eljárás bármely szakaszában indokolás nélkül eredménytelennek nyilvánítsa. A pályázat nyertesének személyéről való döntést a Költségvetési és Gazdálkodási Bizottság elnökéből, a Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság elnökéből, az Urbanisztikai és Környezetvédelmi Bizottságának elnökéből, vagy a bizottsági elnökök által delegált bizottsági tagokból, továbbá a Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Irodájának, Jogi és Hatósági Irodájának és Gazdasági Irodájának képviselőiből álló munkacsoport hozza meg, legkésőbb a pályázatok benyújtási határidejétől számított 5 munkanapon belül. Az eredményhirdetés nyilvános, annak időpontjáról a pályázók külön kapnak értesítést. Az EKVI fenntartja magának a jogot, hogy amennyiben a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, vagy az Intézmény részéről a bolhapiac tervezett időpontját legalább 15 nappal megelőzően jelzés érkezik a terület más célú hasznosítására, abban az esetben a bolhapiac megtartására más időpontban is sor kerülhet, ebben az esetben a megállapodás időtartama megfelelően hosszabbítható. A pályázattal kapcsolatban további felvilágosítást ad a Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Irodáján Cserged Csaba urbanisztikai ügyintéző (Tel: (36) /850). Eger, Habis László polgármester

12 Felelős: dr. Kovács Luca jegyző megbízásából Tuza Róbert, a Városüzemeltetési Iroda vezetője dr. Bánhidy Péter aljegyző, a Jogi és Hatósági Iroda vezetője Határidő: április 30. A bizottság 7 igen szavazattal, egyhangúlag támogatta az előterjesztés Közgyűlés elé történő terjesztését. 27/2013. (III.19) EEB döntés Az Emberi Erőforrás Bizottság javasolja a Közgyűlésnek az alábbi határozat elfogadását. Határozati javaslat: 1. Eger Megyei Jogú Város Közgyűlése ideiglenes jelleggel 3 hónap időtartamra, a kiválasztott fenntartó részére kiadott kereskedelmi hatósági engedély jogerőre emelkedését követő naptól támogatja a használtcikk piac (bolhapiac) kialakítását és üzemeltetését a Malomárok utca 1. szám alatti, Balassi Bálint Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola udvarán, azzal a feltétellel, hogy az időtartam leteltét követően a jegyző a bolhapiac tapasztalatai alapján a további működés feltételeit kidolgozza, és a Közgyűlés elé terjeszti. A bolhapiacot a fenntartó legfeljebb havonta két alkalommal (vasárnap) rendezheti meg, azzal a feltétellel, hogy a konkrét időpontokat az Önkormányzat jogosult meghatározni. Felelős: dr. Kovács Luca jegyző megbízásából Tuza Róbert, a Városüzemeltetési Iroda vezetője dr. Bánhidy Péter aljegyző, a Jogi és Hatósági Iroda vezetője Határidő: április Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata a használtcikk piac (bolhapiac) 55/2009. (III. 13.) Korm. rendelet szerinti fenntartója kiválasztásának érdekében nyilvános felhívást tesz közzé az alábbi tartalommal:

13 Pályázati felhívás Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot ír ki Eger Városában megrendezendő bolhapiac fenntartójának kiválasztására. 1. Ajánlatkérő neve, címe, telefon- és telefax száma ( ): Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata 3300 Eger, Dobó tér 2. telefon: (36) /850 telefax: (36) A pályázat tárgya: Eger városában a Malomárok utca 1. szám alatti, Balassi Bálint Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola udvarán használtcikk piac (bolhapiac) megrendezése és fenntartói feladatainak ellátása a vásárokról, a piacokról, és a bevásárlóközpontokról szóló 55/2009. (III. 13.) Korm. rendeletben foglalt előírások mellett. A megállapodás időtartama 3 hónap, amely a kiválasztott fenntartó részére kiadott kereskedelmi hatósági engedély jogerőre emelkedését követő naptól kezdődik. A megállapodást az ingatlan hasznosítását végző Eger Közszolgáltatások Városi Intézménye köti meg az Önkormányzat képviseletében. Ha az Önkormányzat döntést hoz a bolhapiac hosszabb időtartamú engedélyezéséről a fenti területen, abban az esetben a felek közös megegyezésével a vonatkozó megállapodás megfelelően hosszabbítható, ennek során a bolhapiac működésének tapasztalataitól függően további feltételek is előírhatók a fenntartó számára. A fenntartó feladatai: az 55/2009. (III. 13.) Korm. rendeletben, továbbá a tevékenység feltételeire vonatkozó más jogszabályokban meghatározott fenntartói és működtetői feladatok ellátása, a megrendezés feltételeinek biztosítása, ideértve különösen a különböző hatósági engedélyek és hozzájárulások beszerzése, az ezekben előírt feltételek megteremtése, az előírások betartása és betartatása; a bolhapiacon árusítani szándékozóktól a díjak beszedése; az Önkormányzat a helyszín rendelkezésére bocsátásán túl a megrendezés feltételeinek biztosításában nem vállal részt. A feltételek biztosítása, különösen a takarítás, hulladékgyűjtés- és szállítás, nyilvános illemhely biztosítása és a terület rendeltetésszerű állapotban való visszaszolgáltatása a fenntartó feladata saját költségen; a fenntartó kizárólag a bolhapiac időtartama alatt, illetve az ahhoz szükséges előkészítő munkálatok alatt jogosult a terület használatára; a fenntartó köteles tűrni az önkormányzat általi ellenőrzést; a bolhapiaccal kapcsolatosan keletkezett személyi, vagyoni és egyéb károkért a fenntartó teljes körű kártérítési felelősséget vállal.

14 3. A fenntartó által fizetendő díj: A fenntartó piaci naponként az ajánlatában megjelölt Ft + ÁFA összeget, mint hasznosítási díjat köteles megfizetni az EKVI részére a terület használatáért. A díj megfizetése havonta utólag történik, az EKVI pénzforgalmi számlájára történő átutalás útján, a tárgyhót követő hónap 10. napjáig. A hasznosítási díj minimális összege, amelyet az érvényes ajánlatoknak tartalmaznia kell: bruttó Ft. 4. Bírálati szempontok: Az Önkormányzat az összességében legelőnyösebb ajánlatot fogadja el. Bírálati szempontok: 4. fizetendő hasznosítási díj összege (súlyozás 50) 5. piacok fenntartása és működtetése terén meglévő tapasztalat (súlyozás 35) 6. az Eger városában megvalósuló bolhapiac fenntartására készített koncepció (súlyozás 15) 5. Pályázathoz csatoltandó dokumentumok: köztartozás-mentesség igazolása (90 napnál nem régebbi okirattal); személyazonosság igazolására szolgáló dokumentum másolata; egyéni vállalkozói igazolvány, gazdasági társaság esetén 30 napnál nem régebbi cégkivonat és aláírási címpéldány legalább egyszerű másolatban; a nemzeti vagyonról szóló évi CXCVI. törvény 3. (2) bekezdésében meghatározott esetekben az ott előírt cégszerűen aláírt nyilatkozat; nyilatkozat arról, hogy nem áll végelszámolás alatt, ellene csőd, illetve felszámolási eljárás nincs folyamatban. 6. Pályázat benyújtási határidő: április 10. (szerda) óra 7. A pályázat benyújtásának helye/címe: Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Iroda Titkárság 3300 Eger, Dobó tér Egyebek: A pályázatokat zárt borítékban, 2 példányban, kell beadni bolhapiac fenntartó jeligével. Az önkormányzat fenntartja azt a jogot, hogy a pályázatot az eljárás bármely szakaszában indokolás nélkül eredménytelennek nyilvánítsa. A pályázat nyertesének személyéről való döntést a Költségvetési és Gazdálkodási Bizottság elnökéből, a Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság elnökéből, az Urbanisztikai és Környezetvédelmi Bizottságának elnökéből, vagy a bizottsági elnökök által delegált bizottsági tagokból, továbbá a Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Irodájának, Jogi és Hatósági Irodájának és Gazdasági Irodájának képviselőiből álló munkacsoport hozza meg, legkésőbb a pályázatok benyújtási határidejétől számított 5 munkanapon belül. Az eredményhirdetés nyilvános, annak időpontjáról a pályázók külön kapnak értesítést.

15 Az EKVI fenntartja magának a jogot, hogy amennyiben a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, vagy az Intézmény részéről a bolhapiac tervezett időpontját legalább 15 nappal megelőzően jelzés érkezik a terület más célú hasznosítására, abban az esetben a bolhapiac megtartására más időpontban is sor kerülhet, ebben az esetben a megállapodás időtartama megfelelően hosszabbítható. A pályázattal kapcsolatban további felvilágosítást ad a Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Irodáján Cserged Csaba urbanisztikai ügyintéző (Tel: (36) /850). Eger, Habis László polgármester Felelős: dr. Kovács Luca jegyző megbízásából Tuza Róbert, a Városüzemeltetési Iroda vezetője dr. Bánhidy Péter aljegyző, a Jogi és Hatósági Iroda vezetője Határidő: április Előterjesztés az Előny 2013 pályázat kiírásáról (az előterjesztés a jegyzőkönyv mellékletét képezi) Csákvári Antal Az előadó Tóth Péter, az előterjesztő Lombeczki Gábor képviselő úr. Kérdése volt, hogy kíván-e szóbeli kiegészítést tenni? Lombeczki Gábor Az előző két évben is volt már bizottság előtt a pályázat. Az idén is 1 millió Ft-os keretből lehet támogatni az ifjúsági ügyekkel foglalkozó szervezeteket, akik rendezvényekre, táborokra, képzésekre pályázhatnak. Változás, hogy nem jogi személy nem tud pályázni, például a diákönkormányzatok. De az iskolák, óvodák alapítványai pályázhatnak. Csákvári Antal Jónak tartotta, hogy mindenképpen jogi személyiséggel rendelkező társaságok pályázhatnak. Kérte, hogy a 3. mellékletben a Humán Erőforrás Bizottságot javítsák át Emberi Erőforrás Bizottságra.

16 Bognár Ignác A pályázó szervezetnek a teljes költségvetés legalább 10 % -át kell önrészként biztosítani, ez lehet természetbeni hozzájárulás. Módosító javaslata volt, hogy a 10% önrész készpénz legyen. Lombeczki Gábor Ez eddig is így volt. Bognár Ignác De eddig sokkal több mindenkinek volt lehetősége pályázni, most csak jogi személyiséggel rendelkező társaságok pályázhatnak. Lombeczki Gábor Eddig úgy működött, hogy csak akkor pályázhattak, ha volt egy jogi személy támogatójuk, akiknek ellehetett utalni a pénzt és elszámolt azzal. A jogi személy nélküli egyesületek, klubok mögött egy jogi személyiséggel rendelkező társaság állt. Bognár Ignác A 10% önrészt készpénzben ki kell tudni fizetni. Lombeczki Gábor Az odaítélt összeg e Ft szokott lenni, annak az önrésze Ft. Bognár Ignác Az nem sok, minimum 10% készpénzzel rendelkezzen az egyesület. Lombeczki Gábor Nincs akadálya. dr. Palotai Zsuzsanna Igaza van képviselő úrnak abban, hogy a miatt, mert már jogi személyiség pályázhat, a számláján van a pénz, technikailag is könnyebb így. Csákvári Antal Kérte szavazzanak a módosításról, amely szerint az önrész 10% pénzbeli hozzájárulás legyen a kiírásban. A bizottság 7 igen szavazattal, egyhangúlag elfogadta a módosító javaslatot. Csákvári Antal Kérte, hogy a 3, melléklet 2. és 7. pontjában található elírásokat javítsák ki. További kérdés, hozzászólás nem lévén kérte, hogy szavazzanak a határozati javaslatról. Döntési javaslat: Eger Megyei Jogú Város Önkormányzatának Emberi Erőforrás Bizottsága az Előny 2013 pályázati kiírásról szóló előterjesztés alapján, saját hatáskörében eljárva, jóváhagyja az Előny 2013 pályázat 1-3. mellékletek szerinti kiírását.

17 Határidő június 20. Felelős Dr. Kovács Luca jegyző megbízásából Dr. Palotai Zsuzsanna Humán Szolgáltatási Iroda vezetője A bizottság 7 igen szavazattal, egyhangúlag elfogadta a határozati javaslatban foglaltakat. 28/2013. (III.19) EEB döntés: Eger Megyei Jogú Város Önkormányzatának Emberi Erőforrás Bizottsága az Előny 2013 pályázati kiírásról szóló előterjesztés alapján, saját hatáskörében eljárva, jóváhagyja az Előny 2013 pályázat 1-3. mellékletek szerinti kiírását. Határidő június 20. Felelős Dr. Kovács Luca jegyző megbízásából Dr. Palotai Zsuzsanna Humán Szolgáltatási Iroda vezetője 8. Tájékoztató az Egri Ifjúsági Kerekasztal működéséről. (az előterjesztés a jegyzőkönyv mellékletét képezi) Lombeczki Gábor A tájékoztató az Egri Ifjúsági Kerekasztal másfél éves munkájáról szól. Rázsi Botond volt az elnöke, két társelnöke van. Az előző hónapban elnökségi tisztújítás volt. A kerekasztal az ifjúság szemszögéből a sport és a kulturális koncepciót is tárgyalta. A fiatalok kérdőívet töltöttek ki, azzal kapcsolatban, hogy mely sportokat vélik támogatandónak és a sportlétesítményekről, sportolók támogatásáról. A kerekasztal az ifjúságot érintő közgyűlési anyagokat is szokta véleményezni. A következő kerekasztal ülés áprilisban lesz, 39 tagja van, egyre több a fiatal is. Sajnálatos, hogy a főiskolások nem vesznek részt ezen, inkább középiskolások és általános iskolások. Csákvár Antal Elkezdődött valamiféle pezsgés az egri ifjúság életében, az elmúlt 5-6 évhez képest. A felmérés is jó volt, alapos és érdekes látni, hogy milyen kulturális rendezvényeken vesznek részt, mire van igényük, hol éreznek szükséget a változtatásra. Valóban sajnálatos, hogy a főiskolások a kerekasztal munkájában nem vesznek részt. További kérdés, hozzászólás nem lévén, kérte, hogy szavazzanak.

18 Az Emberi Erőforrás Bizottság 7 igen szavazattal, egyhangúlag támogatja az Egri Ifjúsági Kerekasztal működéséről szóló tájékoztató Közgyűlés elé terjesztését. 9. Tájékoztató a fiatalok szabadidős tevékenységének támogatásáról - IFI MOZI (az előterjesztés a jegyzőkönyv mellékletét képezi) Lombeczki Gábor A 2011-ben elfogadott koncepcióban szerepel, hogy a filmművészetei alkotások és a színházi darabok ismerete az alapműveltség része. Ezért támogatják a fiatalokat, hogy eljussanak minél többen filmalkotások előadásaira, moziba. Ma órától lesz az első előadás, amelyen egri fiatalok, egri diákok vehetnek részt kedvezményesen, 29 éves korig. Egyre többen érdeklődnek. Fontos, hogy az iskolában tudjanak erről a fiatalok. A mai film egy 4 Oscar-díjas filmalkotás, az újabb filmek közé tartozik, nagy az érdeklődés az előadásra. Másfél millió Ft került a költségvetésbe ennek a támogatására. Az Agria Film Kft.-nek minden hónapban be kell számolnia, hogy hány fiatal vett részt az előadásokon. Amennyiben minden héten van egy előadós, úgy fő között lehet majd a látogatók száma. Digitális vetítőgép fejlesztésére került sor az Agria Film Kft-nél. Amennyiben ezeket a felújításokat nem lépik meg, akkor az újabb filmeket nem tudnák vetíteni. A marketingnek fontos szerepe van az előadások megszervezésében. Csákvári Antal Sok sikert kívánt az első vetítési naphoz. Bognár Ignác Ez jó ötlet, támogatandó. Az általános műveltség része a filmművészeti alkotások ismerete, de nem mindegy hogy milyen filmeket fognak nézni a fiatalok. Kérte, hogy készüljön egy lista a keddenként levetítendő filmekről. Javasolta, hogy a mozi jegy ára 595 Ft-ról 600 Ft-ra módosuljon. Lombeczki Gábor A teljesárú mozijegy 1190 Ft, ennek az 50%-a 595 Ft. Nem akartak más összeget meghatározni, nehogy az legyen a probléma, hogy az más nem is félárú jegy. Az óvodásoknak külön óvodai, csoportos filmvetítés szokott lenni. Aranyosi Gábor Javasolta, hogy a fiatalok részére a magyar történelmet jobban megismertető filmeket vetítsenek. Jobban ismerjék meg a közelmúlt történelmét. Sajnos alapvető hiányosságokkal rendelkeznek a fiatalok a közelmúlt és 100 év történelmét illetően. Csákvári Antal További kérdés, hozzászólás nem lévén kérte, hogy szavazzanak a tájékoztató elfogadásáról. Az Emberi Erőforrás Bizottság 7 igen szavazattal, egyhangúlag támogatja a fiatalok szabadidős tevékenységének támogatásáról - Ifi Moziról szóló tájékoztató Közgyűlés elé terjesztését.

19 4. Előterjesztés a évi sportcélú támogatások felosztására. (az előterjesztés a jegyzőkönyv mellékletét képezi) Csákvári Antal Köszöntötte Hegedüs Gábor urat, kérdése volt kíván-e szóbeli kiegészítést tenni? Hegedüs Gábor A támogatási rendszer hasonlóan az előző évekhez történik. Ezen az idén már nem változtatnak. A táblázatban a javaslat tétel látható, amelyet a bizottság tesz a közgyűlésnek. A tavalyi összeghez képest emelkedett 9 millióval, így összesen 71 millió Ft..A pályázati keret is emelkedett 1, 5 millió Ft-ra és tartalékban szerepel 1 millió Ft. Bodnár Gábor Örült annak, hogy emelkedett a támogatás összege. Javasolta, hogy támogassák az előterjesztést. Csákvári Antal Az előterjesztés támogatható. Kérdése volt, hogy a maklári ugróköteles csapat 10 óra teremhasználati kérelme is a tartalék terhére történik? Hegedüs Gábor Az a létesítmény használat terhére történik. Csákvári Antal És az 1 millió Ft tartalék mire használható? Hegedüs Gábor A sportalapon marad és évközben sportolókat támogathatnak belőle. Tavaly is volt ilyen pl. polgármesteri keretből. Bizottsági hatáskörbe tartozik, hogy kit támogatnak. Bognár Ignác A pontozással kapcsolatban megjegyezte, hogy az Egri Triatlon Klubbnak 182 pontja van és 200 e Ft kap. Egri Kerékpár és Triatlon Klubbnak 1212 pontja van és 300 e Ft-kap. Kérdése volt, hogy ez mi alapján van így számolva? Elfogadja a felosztást, de nem érti miért van így. Hegedüs Gábor Az eredményességi táblázat a pontok alapján áll össze, novemberben minden egyesületnek kiküldik és ők maguknak kiszámolják, hogy mennyi pontot érnek el. A Triatlon Klubbnak a költségvetésben Ft támogatása szerepel. A 71 millió Ft támogatáson felül még 40 millió Ft szerepel az idegenforgalmi rendezvényekre, sportrendezvényekre, itt szerepel a sport rendezvények támogatása. Bognár Ignác Jelölni kellene azokat az egyesületeket az anyagban, pl.: egy csillaggal, akik már kaptak támogatást. Azt a pár százezer forintot akkor szét lehetne osztani más egyesületek között, akik még nem kaptak támogatást.

20 Csákvári Antal A sportegyesültek a működéshez is kapják a támogatást nem csak egy konkrét feladathoz. Kérdés, hozzászólás nem lévén kérte a bizottság tagjait, hogy szavazzanak. Lombeczki Gábor bizottsági tag már nem vesz részt a bizottság ülésén. Hat tag jelen van. Döntési javaslat: A bizottság javasolja Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének az alábbi határozat elfogadását: A Közgyűlés a évi sportcélú támogatások felosztásáról szóló előterjesztést megtárgyalta és a következő határozatot hozta. Felosztható: ) Iskolai és diáksport tevékenység támogatása Alsófokú Diáksport Bizottság városi diáksport versenyek rendezési költségeire: Ft Középfokú Diáksport Bizottság városi diáksport versenyek rendezési költségeire: Összesen: Ft Ft 2.) Versenysport, élsport utánpótlás - nevelés támogatására: 2.1. Eger város kiemelt sportágaihoz tartozó egyesületek támogatása Vízilabda: Egri Vízilabda Klub Ft Férfi kosárlabda: Eszterházy Károly Főiskola Eger HÉSZ SE Ft

21 Kézilabda: Eger Eszterházy Szabadidő SE. ffi. kézilabda Ft Úszás: Egri Úszó Klub Sportegyesület Ft Birkózás: Egri Vasas - Városi Sportiskola Birkózó Szakosztálya ÖSSZESEN: Ft Ft 2.2. Sportszervezetek, szakosztályok, alapítványok, utánpótlás nevelő tevékenységet végző egyesületek támogatása az alábbi felosztás szerint: Ft. Ssz Sportegyesület, Eredm. tám. Rendezvény (bajnokság) tám. Létesítmény támog. Fogyaték. Tám. Szabadidő sport tám. Kért támog. Javasolt tám. sportszervezet neve eft-ban AGRIA RC. (Röplabda Klub) Egri ÁFÉSZ SC Női Asztalitenisz Szo Eged Futó Klub EKF SE (Szakszövetségi versenyekre) Eszterházy Károly Főiskola Kézilabda SC (női) Eszterházy Károly Főiskola SC. Vízilabda Szakosztálya Egri Polgári

22 Lövészegylet 8. Egri Nyomda Teke Szo. 9. Széchenyi SE Teke Szo Városi Rádiós Klub Egri Senior Úszó Klub 12. Vízmű SC. (Vízilabda) 13. Búvár és Vízisport Klub 14. Egri Spartacus SE Tájfutó Szakosztály Egri Testedző Klub Egri Városi Vívó Klub Egri Ritmikus Sportgimnasztika TE Nagy Sport Egyesület Berva Modellező SE Egri Energy Aerobik Egyesület 21. Szöcskék Akrobatikus Rock and Roll TE. 22. Egri Repülőmodellező Klub 23. Egri Atlétikáért Alapítvány

23 24. Egri Triatlon Klub Agria Kerékpár és Triatlon Klub 26. Egri Dobó Katica SE (női labdarúgás) Egri Focisuli SE Egri Honvéd Sportegyesület Egri Autocross AMSE Egri Vasas Sakk Szakosztálya 31. Egri Sakk és Ritmikus Sportgimnasztika Sportklub (Egri SRSK) 32 Egri Sellők Szinkronúszó és Úszó Egyesület 33. Egri Hegyi Kerékpáros Sport Egyesület 34. Bükki Vörös Meteor SE 35. "UNICORNIS" Egri Íjász Sportegyesület 36. Kentaur OUTDOOR SE Paraaqua Alapítvány Egri Kék Oroszlánok Kosársuli Utánpótlás SE

24 39. SHO BU KAN Ifjúsági és Szabadidő Sport Egyesület 40. AgriaKempo Karate Sportegyesület Oyama Karate Kyokushin Hungary 42. Police 07 Labdarúgó Egyesület Heves Megyei Úszó és Vízilabda Szövetség Alapítványa (úszás érettségi) IntegraAgria SE Powerman Erősember Egri Veterán Vízilabda Egyesület Forrás Szabadidő Diáksport Egyesület Összesen: ) Pályázati kiírás Eger városában megrendezésre kerülő szabadidős, sportesemények, magasabb minősítéssel rendelkező egyéni sportolók versenyzésének, valamint a fogyatékos és mozgássérült sportolók támogatására Ft

25 4.) Tartalék: Ft MINDÖSSZESEN (1-4): Ft Költséghely: II/15/2/1/5 Sportalap Határidő: december 20. Felelős: A jegyző megbízásából: Juhászné Dr. Krecz Erzsébet Gazdasági Iroda vezetője dr. Palotai Zsuzsanna Humán Szolgáltatási Iroda vezetője A bizottság 6 igen szavazattal, egyhangúlag támogatta az előterjesztés közgyűlés elé történő terjesztését. 29/2013. (III. 19.) EEB döntés Az Emberi Erőforrás Bizottság javasolja Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének az alábbi határozat elfogadását: A Közgyűlés a évi sportcélú támogatások felosztásáról szóló előterjesztést megtárgyalta és a következő határozatot hozta. Felosztható: ) Iskolai és diáksport tevékenység támogatása Alsófokú Diáksport Bizottság városi diáksport versenyek rendezési költségeire: Ft Középfokú Diáksport Bizottság városi diáksport versenyek rendezési költségeire: Összesen: Ft Ft 2.) Versenysport, élsport utánpótlás - nevelés támogatására: 2.1. Eger város kiemelt sportágaihoz tartozó egyesületek támogatása Vízilabda:

26 Egri Vízilabda Klub Ft Férfi kosárlabda: Eszterházy Károly Főiskola Eger HÉSZ SE Ft Kézilabda: Eger Eszterházy Szabadidő SE. ffi. kézilabda Ft Úszás: Egri Úszó Klub Sportegyesület Ft Birkózás: Egri Vasas - Városi Sportiskola Birkózó Szakosztálya ÖSSZESEN: Ft Ft 2.2. Sportszervezetek, szakosztályok, alapítványok, utánpótlás nevelő tevékenységet végző egyesületek támogatása az alábbi felosztás szerint: Ft. Ssz Sportegyesület, Eredm. tám. Rendezvény (bajnokság) tám. Létesítmény támog. Fogyaték. Tám. Szabadidő sport tám. Kért támog. Javasolt tám. sportszervezet neve eft-ban AGRIA RC. (Röplabda Klub) Egri ÁFÉSZ SC Női Asztalitenisz Szo Eged Futó Klub EKF SE (Szakszövetségi versenyekre) Eszterházy Károly Főiskola Kézilabda

27 SC (női) 6. Eszterházy Károly Főiskola SC. Vízilabda Szakosztálya 7. Egri Polgári Lövészegylet 8. Egri Nyomda Teke Szo. 9. Széchenyi SE Teke Szo Városi Rádiós Klub Egri Senior Úszó Klub 12. Vízmű SC. (Vízilabda) 13. Búvár és Vízisport Klub 14. Egri Spartacus SE Tájfutó Szakosztály Egri Testedző Klub Egri Városi Vívó Klub Egri Ritmikus Sportgimnasztika TE Nagy Sport Egyesület Berva Modellező SE Egri Energy Aerobik Egyesület

28 21. Szöcskék Akrobatikus Rock and Roll TE. 22. Egri Repülőmodellező Klub 23. Egri Atlétikáért Alapítvány Egri Triatlon Klub Agria Kerékpár és Triatlon Klub 26. Egri Dobó Katica SE (női labdarúgás) Egri Focisuli SE Egri Honvéd Sportegyesület Egri Autocross AMSE Egri Vasas Sakk Szakosztálya 31. Egri Sakk és Ritmikus Sportgimnasztika Sportklub (Egri SRSK) 32 Egri Sellők Szinkronúszó és Úszó Egyesület 33. Egri Hegyi Kerékpáros Sport Egyesület 34. Bükki Vörös Meteor SE 35. "UNICORNIS" Egri Íjász Sportegyesület

29 36. Kentaur OUTDOOR SE Paraaqua Alapítvány Egri Kék Oroszlánok Kosársuli Utánpótlás SE. 39. SHO BU KAN Ifjúsági és Szabadidő Sport Egyesület 40. AgriaKempo Karate Sportegyesület Oyama Karate Kyokushin Hungary 42. Police 07 Labdarúgó Egyesület Heves Megyei Úszó és Vízilabda Szövetség Alapítványa (úszás érettségi) IntegraAgria SE Powerman Erősember Egri Veterán Vízilabda Egyesület Forrás Szabadidő Diáksport Egyesület Összesen:

30 3.) Pályázati kiírás Eger városában megrendezésre kerülő szabadidős, sportesemények, magasabb minősítéssel rendelkező egyéni sportolók versenyzésének, valamint a fogyatékos és mozgássérült sportolók támogatására Ft 4.) Tartalék: Ft MINDÖSSZESEN (1-4): Ft Költséghely: II/15/2/1/5 Sportalap Határidő: december 20. Felelős: A jegyző megbízásából: Juhászné Dr. Krecz Erzsébet Gazdasági Iroda vezetője dr. Palotai Zsuzsanna Humán Szolgáltatási Iroda vezetője 5. Előterjesztés szabadidős és sportprogramok, sportegyesületek, egyéni sportolók rangos eseményeken történő részvételének támogatására pályázati rendszer keretében. (az előterjesztés a jegyzőkönyv mellékletét képezi) Hegedüs Gábor A tavalyi Ft-hoz képest, az idén Ft a pályázati alap. Kiemelt egyesületek nem pályázhatnak. A pályázatok a következő bizottsági ülésre hozzák. Csákvári Antal A pályázati kiírásban két elírási hibára hívta fel a figyelmet, kérte javítsák, illetve a médiumoknál Eger város honlapja is szerepeljen. Kérdés, hozzászólás nem lévén kérte, hogy szavazzanak. Döntési javaslat: Eger Megyei Jogú Város Emberi Erőforrás Bizottság saját hatáskörben eljárva elfogadja a szabadidős sportprogramok, sportegyesületek, egyéni sportolók rangos eseményeken történő

31 részvételének támogatására, pályázati rendszer keretében tett javaslatot, az 1. mellékletben részletezett pályázati kiírás szerint. Felelős: Dr. Kovács Luca jegyző megbízásából dr. Palotai Zsuzsanna irodavezető Humán Szolgáltatási Iroda Juhászné dr. Krecz Erzsébet irodavezető Gazdasági Iroda Határidő: április 30. A bizottság 6 igen szavazattal, egyhangúlag elfogadta a határozati javaslatban foglaltakat. 30/2013. (III. 19.) EEB döntés Eger Megyei Jogú Város Emberi Erőforrás Bizottság saját hatáskörben eljárva elfogadja a szabadidős sportprogramok, sportegyesületek, egyéni sportolók rangos eseményeken történő részvételének támogatására, pályázati rendszer keretében tett javaslatot, az 1. mellékletben részletezett pályázati kiírás szerint. Felelős: Dr. Kovács Luca jegyző megbízásából dr. Palotai Zsuzsanna irodavezető Humán Szolgáltatási Iroda Juhászné dr. Krecz Erzsébet irodavezető Gazdasági Iroda Határidő: április Előterjesztés rendkívüli támogatási kérelemről. (az előterjesztés a jegyzőkönyv mellékletét képezi) Hegedüs Gábor A klub a városvezetést, illetve a bizottságot kérte, hogy támogassák a maklári kötélugrókat. Az iskolák átadásával a tornateremért is fizetni kell, eddig nem kellett. Ehhez próbáltak segítséget adni, Javaslatot tettek a megyének arra, hogy a megyei szakszövetségen keresztül kapjanak támogatást. Április 28.-án versenyt rendeznek és ehhez olyan helyszín kell, ahová nagy létszámú versenyzők és nézők beférnek. A Kemény Ferenc Sportcsarnokban ennek komoly összeg van, ezt nem tudják kifizetni.

32 Egy nemzetközileg is elismert klubról van szó. a csarnokkal már egyeztettek. A 100 óra tartalék keret terhére igényelnek támogatást. Bognár Ignác Belépődíjas rendezvény lesz? Hegdüs Gábor Nem belépődíjas. Bognár Ignác A Lenksystem szegény cég lehet, ha nem tud hozzájárulni a klub működéséhez. Andornaktályán a Földgyógyító dob ünnep veszélyben van, nincs pénze az önkormányzatoknak. Javasolni fogja, hogy majd forduljanak Egerhez támogatásért, mert Egerből is sok embert vonzott a rendezvény. Kérte, hogy majd azt is támogassa a bizottság. Csákvári Antal Egri rendezvény lesz, Egerbe jönnek a résztvevők, a látogatók, szurkolók. Bognár Ignác Ami ingyenes, annak még lehet értéke. Hegedüs Gábor Az iskolák meg fogják kapni a meghívót. A versenyzők mind egri tanulók. Helyi és országos tv is lesz a rendezvényen. Csákvári Antal Kérdés, hozzászólás nem lévén, kérte szavazzanak. Döntési javaslat: Eger Megyei Jogú Város Emberi Erőforrás Bizottsága a beküldött rendkívüli támogatási kérelmét saját hatáskörben megtárgyalta és a következő határozatot hozta: Az Emberi Erőforrás Bizottság támogatja a Maklári Lenksysteme Sport Klub ingyenes létesítményhasználati kérelmét az országos rendezvényre 10 óra keret erejéig az Önkormányzat évi 100 órás létesítményhasználat tartaléka terhére. Felelős: dr. Palotai Zsuzsanna irodavezető Humán Szolgáltatási Iroda Kovács Géza Egri Városi Sportiskola igazgató Határidő: április 30.

33 A bizottság 6 igen szavazattal, egyhangúlag elfogadta a határozati javaslatban foglaltakat. 31/2013. (III. 19.) EEB döntés Eger Megyei Jogú Város Emberi Erőforrás Bizottsága a beküldött rendkívüli támogatási kérelmét saját hatáskörben megtárgyalta és a következő határozatot hozta: Az Emberi Erőforrás Bizottság támogatja a Maklári Lenksysteme Sport Klub ingyenes létesítményhasználati kérelmét az országos rendezvényre 10 óra keret erejéig az Önkormányzat évi 100 órás létesítményhasználat tartaléka terhére. Felelős: dr. Palotai Zsuzsanna irodavezető Humán Szolgáltatási Iroda Kovács Géza Egri Városi Sportiskola igazgató Határidő: április Előterjesztés önkormányzati bérlakás tekintetében fennálló bérlőkijelölési jog megszűnésére, biztosítására. (az előterjesztés a jegyzőkönyv mellékletét képezi) Csákvári Antal Az anyag előadója dr. Palotai Zsuzsanna irodavezető asszony. Kérdés volt kíván-e szóbeli kiegészítést tenni. Dr. Palotai Zsuzsanna Nem kívánt szóban kiegészítést tenni. Csákvári Antal Kérdés, hozzászólás nem lévén kérte, hogy szavazzanak. A határozati javaslatokról egyben szavaznak. Döntési javaslat: 1. Eger Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése Heves Megyei Rendőrfőkapitányság részére, az Eger, Veres Péter u. 7. I/5. szám alatti 2 szoba, 55 m 2 alapterületű, összkomfortos lakásra vonatkozóan bérlőkijelölési jogot biztosíta következő feltételekkel: A lakbér mértéke megegyezik a 26/2009. (V. 29.) önkormányzati rendelet 39.. (1) bek. a) pontja alapján meghatározott költségelvű lakbér (540 Ft/m 2 /hó + Áfa) mértékével. A bérlőkijelölési jog időtartama 5 év,2013. április 01. napjától március 31. napjáig biztosított.

34 A bérleti szerződés időtartama max. 5 év, de legfeljebb a Heves Megyei Rendőrfőkapitánysággal fennálló szerződés időtartama. A bérleti szerződés létrejöttének feltétele közjegyzői okirat megkötése, s a költségek megfizetése. 2 (kettő) havi óvadék megfizetése. Felelős: a polgármester megbízásából dr. Palotai Zsuzsanna Humán Szolgáltatási Iroda Vezetője Határidő: április Eger Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése hozzájárul az Eszterházy Károly Főiskolát - az Eger, Tittel P. u. 1. III/2., valamint az Eger, Mátyás király u. 51. II/8. szám alatti lakáson fennálló bérlőkijelölési jognak március 01. napjától történő megszűnéséhez. Felelős: a polgármester megbízásából dr. Palotai Zsuzsanna Humán Szolgáltatási Iroda Vezetője Határidő: április Eger Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése az Eszterházy Károly Főiskola részére az Eger, Pozsonyi u. 41. ttér. 15. szám alatti 61 m 2 alapterületű, félszoba, összkomfortoslakásra vonatkozóan bérlőkijelölési jogot biztosít a következő feltételekkel: A lakbér mértéke megegyezik a 26/2009. (V. 29.) önkormányzati rendelet 39.. (1) bek. a) pontja, és a 43. (1) bek. c) pontja alapján meghatározott költségelvű lakbér (540 Ft/m 2 /hó + 10 % + Áfa) mértékével. A bérlőkijelölési jog időtartama 5 év, április 01. napjától március 31. napjáig biztosított. A bérleti szerződés időtartama max. 5 év, de legfeljebb az Eszterházy Károly Főiskolával fennálló szerződés időtartama. A bérleti szerződés létrejöttének feltétele közjegyzői okirat megkötése, s a költségek megfizetése. 2 (kettő) havi óvadék megfizetése. Felelős: a polgármester megbízásából dr. Palotai Zsuzsanna Humán Szolgáltatási Iroda Vezetője Határidő: április 30.

35 A bizottság 6 igen szavazattal, egyhangúlag támogatta az előterjesztés Közgyűlés elé történő terjesztését. 32/2013. (III.19.) EEB döntés Határozati javaslat: 1. Eger Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése Heves Megyei Rendőrfőkapitányság részére, az Eger, Veres Péter u. 7. I/5. szám alatti 2 szoba, 55 m 2 alapterületű, összkomfortos lakásra vonatkozóan bérlőkijelölési jogot biztosíta következő feltételekkel: A lakbér mértéke megegyezik a 26/2009. (V. 29.) önkormányzati rendelet 39.. (1) bek. a) pontja alapján meghatározott költségelvű lakbér (540 Ft/m 2 /hó + Áfa) mértékével. A bérlőkijelölési jog időtartama 5 év,2013. április 01. napjától március 31. napjáig biztosított. A bérleti szerződés időtartama max. 5 év, de legfeljebb a Heves Megyei Rendőrfőkapitánysággal fennálló szerződés időtartama. A bérleti szerződés létrejöttének feltétele közjegyzői okirat megkötése, s a költségek megfizetése. 2 (kettő) havi óvadék megfizetése. Felelős: a polgármester megbízásából dr. Palotai Zsuzsanna Humán Szolgáltatási Iroda Vezetője Határidő: április Eger Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése hozzájárul az Eszterházy Károly Főiskolát - az Eger, Tittel P. u. 1. III/2., valamint az Eger, Mátyás király u. 51. II/8. szám alatti lakáson fennálló bérlőkijelölési jognak március 01. napjától történő megszűnéséhez. Felelős: a polgármester megbízásából dr. Palotai Zsuzsanna Humán Szolgáltatási Iroda Vezetője Határidő: április Eger Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése az Eszterházy Károly Főiskola részére az Eger, Pozsonyi u. 41. ttér. 15. szám alatti 61 m 2 alapterületű, félszoba, összkomfortoslakásra vonatkozóan bérlőkijelölési jogot biztosít a következő feltételekkel: A lakbér mértéke megegyezik a 26/2009. (V. 29.) önkormányzati rendelet 39.. (1) bek. a) pontja, és a 43. (1) bek. c) pontja alapján meghatározott költségelvű lakbér (540 Ft/m 2 /hó + 10 % + Áfa) mértékével. A bérlőkijelölési jog időtartama 5 év, április 01. napjától március 31. napjáig biztosított. A bérleti szerződés időtartama max. 5 év, de legfeljebb az Eszterházy Károly Főiskolával fennálló szerződés időtartama.

36 A bérleti szerződés létrejöttének feltétele közjegyzői okirat megkötése, s a költségek megfizetése. 2 (kettő) havi óvadék megfizetése. Felelős: a polgármester megbízásából dr. Palotai Zsuzsanna Humán Szolgáltatási Iroda Vezetője Határidő: április 30. k. m. f... Csákvári Antal Emberi Erőforrás Bizottság elnöke

37 1. napirend Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének.. /2013. (...) önkormányzati rendelete egyes szociális tárgyú rendeletek módosításáról Tisztelt Közgyűlés! A helyi támogatások rendeletének módosításával az egyedül élő idős, nyugdíjasok közgyógyellátásra való jogosultságát és a temetési segélyre való jogosultságot bővítjük, még az elfogadott költségvetésben kezelhető mértékig. A személyes gondoskodásokról és azok térítési díjairól szóló rendelet módosításával javaslatot teszünk az oktatási-nevelési intézményekben nyújtott étkezés, valamint a szociális szolgáltatások és a gyermekek nappali ellátása május 1-jétől érvényes térítési díjaira. A személyes gondoskodás körébe tartozó ellátások intézményi térítési díjait a fenntartó évente kétszer állapíthatja meg. A gyakorlat szerint eddig minden évben egy alkalommal korrigáljuk a térítési díjakat. A térítési díjak a rendelet jelenlegi módosítása során,elsősorban az élelmezési nyersanyagokáremelkedése miatt május 1-jei hatállyal átlagosan 3,5 %-kal magasabb szinten javasoljuk megállapítani. Az emelést az étkezés minőségi és mennyiségi szinten tartása feltétlenül indokolja. A rendelet-módosítást, az új térítési díjakat május 1-gyel lehet alkalmazni, mivel a Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló2011. évi CXCIV. törvény 32. -a alapján a fizetési kötelezettséget megállapító, fizetésre kötelezettek körét bővítő, a fizetési kötelezettség terhét növelő, a kedvezményt, mentességet megszüntető vagy korlátozó jogszabály kihirdetése és hatálybalépése között legalább 30 napnak kell eltelnie. Kérem a Tisztelt Közgyűléstől a rendelet elfogadását. Eger, március 11. Dr. Kovács Luca s. k.

38 Eger Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének /2013. (...) önkormányzati rendelete egyes szociális tárgyú rendeletek módosításáról Eger Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. Törvény 16. (1) bekezdése, a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló évi III. törvényben, a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló évi XXXI. törvénybenkapott felhatalmazás alapján a következő rendeletet alkotja: 1. A helyi szociális támogatásokról és a gyermekvédelmi ellátásokról valamint az igénylés és a folyósítás rendjéről szóló 21/2006. (V.26.) rendelet módosítása 1. (1) A 21/2006. (V.26.) rendelet 27. -a helyébe a következő rendelkezés lép: A helyben szokásos legolcsóbb temetés összege azonos az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének nyolcszorosával. A temetési költségek számítása során nem kell figyelembe venni a számlában szereplő, nem a temetkezéssel szoros összefüggésben keletkező egyéb (koszorú, hirdetés, kórházi hűtés) költségeket. 2. (1) A 21/2006. (V.26.) rendelet 27. -a helyébe a következő rendelkezés lép: Az Sztv. 50. (3) bekezdése szerinti közgyógyellátásra az a kérelmező jogosult, akinek a jövedelme megfelel a rendelet 3. (1) bekezdésében meghatározott feltételeknek, és a kérelmező havi rendszeres gyógyító ellátásának költsége az öregségi nyugdíjmindenkori legkisebb összegének legalább a) 15 %-a, ha a jövedelme nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 200 %- át, b) 20 %-a, ha a jövedelme meghaladja az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 200 % de nem haladja meg 230 %-át, c) 25 %-a, ha a jövedelme az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 230 %-át meghaladja. (2) Kizárólag öregségi nyugellátásban részesülő egyedülélő részére az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összege 280 %-át meg nem haladó nyugellátás esetén is megállapítható.

39 2. A személyes gondoskodást nyújtó szociális, valamint a gyermekjóléti alapellátásokról és azok térítési díjairól szóló 14/2007. (III.30.) rendelet módosítása 3. (1) A 14/2007. (III. 30.) rendelet 22/A (1) bekezdésének helyébe a következő rendelkezés lép: 22/A. (1) A bölcsődei ellátásnaka gondozásra és az étkezésre,a családi napközire, és a családok átmeneti otthonára megállapított intézményi térítési díjat a rendelet 3. sz. melléklete állapítja meg. (1) A 14/2007. (III. 30.) rendelet 1-6. mellékletei helyébe e rendelet 1-4. mellékletei lépnek. 4. Záró rendelkezések 5. (1) E rendelet kihirdetését követő napon lép hatályba, és hatályba lépését követő napon hatályát veszti. (2) A rendelet a 21/2006. (V.26.) rendelet 5. -át, 37/A. -át és a 14/2007. (III. 30.) rendelet 25/A -át hatályon kívül helyezi. (3) A rendelet mellékleteiben megállapított térítési díjakat első alkalommal a május hónapra nyújtott szolgáltatásokra kell alkalmazni. Dr Kovács Luca s. k. Habis László s. k. jegyző polgármester

40 2. napirend Előterjesztés az Egri Közszolgáltatások Városi Intézménye Alapító Okiratának módosításáról Tisztelt Közgyűlés! A évi CXXIV. törvénnyel módosított (továbbiakban: Nkt. m.) nemzeti köznevelésről szóló évi CXC. törvény (továbbiakban: Nkt.) 2. (1) bekezdésében, 7. (1) bekezdés b)-i) pontjában és a 74. (1) bekezdésben foglalt rendelkezések alapján és az említett jogszabályhelyekben meghatározott - az óvodai nevelés, a nemzetiséghez tartozók óvodai nevelése, a többi gyermekkel, tanulóval együtt nevelhető, oktatható sajátos nevelési igényű gyermekek óvodai nevelése kivételével - köznevelési alapfeladatok ellátásáról való gondoskodás, valamint ezeket a köznevelési feladatokat ellátó köznevelési intézménytípusok felett az alapítói, intézményfenntartói jogkör gyakorlása. A pedagógus munkakört betöltők, illetve a pedagógus munkakört közvetlenül segítők feletti munkáltatói jogkör gyakorlása, személyi juttatásainak biztosítása, január 1-jétől állami közszolgálati feladattá, illetve hatás- és jogkörré válik. A feladatokról való gondoskodást, az alapító, fenntartói jogkörök gyakorlását az említett időponttól az állam, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ és területi szervezeti egységei révén fogja ellátni, illetve gyakorolni. A évi CXXIV. törvénnyel módosított nemzeti köznevelésről szóló évi CXC. törvény 74. (4) bekezdésben foglaltak alapján Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata az illetékességi területén lévő összes, saját tulajdonában álló és a fentebbi 1. pontban rögzített jogszabályhelyek alapján az Állami intézményfenntartó fenntartásába került köznevelési intézmények feladatai ellátását szolgáló ingó és ingatlan vagyon működtetéséről köteles gondoskodni a saját forrásai terhére. A működtetési kötelezettségét az Nkt. 74. (4) bekezdés második mondatában, 76. (1) és (3) bekezdésében, továbbá a 84. (2) bekezdésben rögzített tevékenységi körökbe tartozó feladatok ellátásával köteles teljesíteni január 1-jén hatályba lépett Magyarország helyi önkormányzatairól szóló évi CLXXXIX. törvény. Az előzőekben felsorolt jogszabályi változások következtében az 1. pontban meghatározott, az Klebelsberg Intézményfenntartó Központ fenntartásába került, Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata illetékességi területén, tulajdonát képező ingó és ingatlan vagyonát, köznevelési alapfeladataik ellátására használó köznevelési intézmények kikerültek az önkormányzat, alapítói, fenntartói, irányítói hatásköréből. Ebből következően gazdálkodási jogkörük, besorolásuk, gazdasági-pénzügyi feladataik ellátására más önkormányzati szerv

41 kijelölése stb. már nem tartozik Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata hatás- és jogkörébe. Ezek alapján szükséges az Egri Közszolgáltatások Városi Intézményének a 98/2012. (III. 29.) Közgy. határozattal jóváhagyott Alapító Okiratát és mellékleteit a fentebb említett jogszabályok hatályos rendelkezéseivel való összhangba hozása érdekében, az alábbiak szerint módosítani: Az Alapító Okirat 9. pontjában a jogszabályi hivatkozások frissítése mellett az Egyéb oktatást kiegészítő tevékenység szövegrész egészül ki a jogszabályban meghatározott működtetési feladatokkal. Kibővül a gazdálkodási jogkör az általános és középiskolák, mint ingatlanok működtetési költségeivel kapcsolatos előirányzattal való gazdálkodás jogkörével, továbbá a feladatellátást szolgáló vagyon körébe bekerülnek az EKVI által működtetni szánt általános és középiskolák székhelyéül szolgáló ingatlanok. A módosítások további része technikai jellegű, névmódosításból, helyi rendelet számának módosításából ered. Kérem a Tisztelt Közgyűlést az EKVI Alapító Okirata módosításának elfogadására. Eger, március 13. Dr. Kovács Luca jegyző

42 3. napirend Napirendi pont:.. (UKB, KIB, EEB, KGB, PÜB, Kgy) ELŐTERJESZTÉS bolhapiac kialakításának és működésének ideiglenes engedélyezéséről TISZTELT KÖZGYŰLÉS! A használtcikk-piacok reneszánszukat élik napjainkban. Ez az értékesítési forma egyre népszerűbb mind a lakosság, mind a még használható tárgyaikat árusítók számára. A környező településeken, Andornaktályán, Felsőtárkányban nagy látogatottsággal - már régóta tartanak bolhapiacot. Az elmúlt időszakban számos megkeresés érkezett Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalához annak érdekében, hogy a bolhapiac Városunkban is működhessen. A kérelmezők véleménye szerint szükséges és hiánypótló az általuk tervezett kereskedelmi tevékenység, hiszen a jelen gazdasági helyzetben ez a piac biztosíthat helyet egy kis pénzszerzésre és egyben a kedvezményes vásárlásra is. A bolhapiacot túl azon, hogy ott adásvétel valósul meg, közösségi programnak is tekintik, ahol családok, ismerősök találkozhatnak egymással. Önkormányzatunk az elmúlt időszakban közvélemény kutatást tartott a bolhapiac szükségességéről, annak esetleges helyszíneiről. A meghatározott időpontig 352 lakos juttatta el véleményét Hivatalunkhoz. A kérdőívet kitöltők 90 %-a támogatta a bolhapiac működését, míg 4 % ellenezte ezt a kereskedelmi tevékenységet. A válaszok alapján látható, hogy a nagy többség látogatja a környező településeken megvalósuló használt-cikk piacokat és Egerben is állandó résztvevői lennének ennek az eseménynek. Megoszlottak a vélemények a bolhapiac tartásának rendszerességét illetően, a többség a havonkénti 1 alkalmat támogatta. A helyszínt illetően is jelentős eltérést mutattak a válaszadók, akik közül legtöbben a Belvárost és a Felsővárost jelölték meg, illetve ezen belül is inkább közterületen látnák szívesen az eseményt.

43 Figyelembe véve a közvélemény kutatás eredményét - mely nem tekinthető reprezentatívnak, és a szervezői igényeket, Hivatalunk ismét megvizsgálta a bolhapiac létesítésének lehetőségeit. Tekintettel arra, hogy a bolhapiacok tartásának Eger városában még nincs hagyománya, így annak várható hatásait, lakossági fogadtatását és funkcionalitását akkor tudjuk megítélni, ha ideiglenes jelleggel és szabályozott keretek között megteremtjük e kereskedelmi forma feltételeit, és ennek tapasztalatait értékelve hozunk hosszú távra szóló döntést a kérdésben. Az ideiglenesség terveink szerint három hónapos időtartamot jelentene. A bolhapiac kialakításának és működtetésének ideiglenes engedélyezése során a következő kérdések tisztázása válik szükségessé: 1. Tervezett helyszín 2. Fenntartó személye 3. Gyakoriság, működési időszakok 1./ Továbbra is fenntartjuk azon álláspontunkat, miszerint ezen kereskedelmi tevékenység közterületi megvalósítása nem támogatható, ugyanakkor nem zárkózunk el attól, hogy intézményi terület helyet biztosítson a használt-cikk piacnak. A hivatali egyeztetések során választásunk a Malomárok utca 1. szám alatt működő Balassi Bálint Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola udvarára esett, mely megfelelő helyszíne lehet a bolhapiac megvalósításának. Ez a helyszín megfelel a szervezők (konkrét kérelmet nyújtottak be erre a területre) és a közvélemény kutatásban résztvevők igényeinek is.

44 Az iskola udvara teljesen körülhatárolt, gépjárművel jól megközelíthető. A Malom utcában lévő, nagyméretű parkoló felületet (Wigner Jenő Szakiskola előtt) gépjárműveik elhelyezésére használhatják a vásárba érkező lakosok és a kereskedni szándékozó állampolgárok is. Az iskola udvarának jelentős része szilárd aszfaltburkolattal rendelkezik, mely lehetővé teszi a piac esős időben történő megrendezését és a jogszabályban meghatározott takarítási munkálatok könnyebb elvégzését is. A terület nagysága magában hordozza a vásár bővítésének lehetőségét és az árusok megfelelő elhelyezésével a Szervező könnyen eleget tehet a tűzvédelmi előírásoknak. A helyszínen a piac működésének feltételei biztosíthatóak. 2./ A vásárokról, a piacokról, és a bevásárlóközpontokról szóló 55/2009. (III. 13.) Korm. rendelet szerint a fenntartó a vásár, piac helyszínéül szolgáló terület, ingatlan tulajdonosa, bérlője vagy más jogcímen használója, aki a vásáron, piacon, kereskedelmi tevékenységet folytatók részére a helyhasználatot biztosítja, és aki kereskedelmi tevékenységet folytatók részére a kereskedelmet kiszolgáló szolgáltatási tevékenység folytatásáért felelős. Tekintettel arra, hogy az Önkormányzatunkhoz bolhapiac megrendezése céljából beérkezett kérelmek benyújtói közül többen is rendelkeznek már tapasztalattal az ilyen jellegű árusítási formák megszervezésében, ezért célszerűnek mutatkozik, hogy a fenntartó személyét felhívás útján válasszuk ki, amely lehetőséget teremtene minden

Jegyzőkönyv. 1. napirendi pont: Előterjesztés az Egri Városi Sportiskola évi tevékenységének beszámolójáról

Jegyzőkönyv. 1. napirendi pont: Előterjesztés az Egri Városi Sportiskola évi tevékenységének beszámolójáról 1 Iktatószám: 7183/2012.ESZCSI 6505-2/2012.OKSI Jegyzőkönyv Készült: a Humán Erőforrás Bizottság 2012. február 14-én Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal (Eger, Dobó tér 2.) megtartott nyílt üléséről.

Részletesebben

Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Ifjúsági és Sport Bizottsága JEGYZŐKÖNYV

Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Ifjúsági és Sport Bizottsága JEGYZŐKÖNYV Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Ifjúsági és Sport Bizottsága JEGYZŐKÖNYV Amely készült Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Ifjúsági és Sport Bizottsága 2017. február 14. napján, a Kaposvári

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö NY V

J E G Y Z Ő K Ö NY V KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK SPORTBIZOTTSÁGA J E G Y Z Ő K Ö NY V Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Sportbizottsága 2012. április 17-i soron következő üléséről. A bizottsági ülés helye:

Részletesebben

Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Sportbizottsága JEGYZŐKÖNYV

Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Sportbizottsága JEGYZŐKÖNYV Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Sportbizottsága JEGYZŐKÖNYV Amely készült Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Sportbizottsága 2014. február 18. napján, a Kaposvári Polgármesteri Hivatal Siposs

Részletesebben

Készült: 2010. február 17-én az I. sz. Tanácskozó teremben megtartott Ifjúsági és Sportbizottság üléséről.

Készült: 2010. február 17-én az I. sz. Tanácskozó teremben megtartott Ifjúsági és Sportbizottság üléséről. 1 11483-2/2010. JEGYZŐKÖNYV Készült: 2010. február 17-én az I. sz. Tanácskozó teremben megtartott Ifjúsági és Sportbizottság üléséről. Jelen vannak: Pál György Homa János Csányi Barna Jékli Gergő Dr. Nagy

Részletesebben

Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Sportbizottsága JEGYZŐKÖNYV

Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Sportbizottsága JEGYZŐKÖNYV Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Sportbizottsága JEGYZŐKÖNYV Amely készült Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Sportbizottsága 2013. április 16. napján, a Kaposvári Polgármesteri Hivatal Siposs

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö NY V

J E G Y Z Ő K Ö NY V KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK SPORTBIZOTTSÁGA J E G Y Z Ő K Ö NY V Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Sportbizottsága 2010. november 30-i, soron következő üléséről. A bizottsági ülés helye:

Részletesebben

EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS

EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS RENDELETEINEK ÉS HATÁROZATAINAK TÁRA 2017. január 26. 1. szám H A T Á R O Z A T O K 1/2017. (I. 26.) közgyűlési hat. Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata által nyújtandó csekély

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. A bizottság 4 igen szavazattal egyhangúlag támogatta a javaslatot, és az alábbi határozatot hozta:

JEGYZŐKÖNYV. A bizottság 4 igen szavazattal egyhangúlag támogatta a javaslatot, és az alábbi határozatot hozta: JEGYZŐKÖNYV Készült: Bizottsága 2012. január 29-én 15:00 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatalban megtartott nyílt üléséről. Jelen vannak: az Oktatási, Művelődési, Sport és Ifjúsági Bizottság részéről

Részletesebben

16. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének március 31-i rendes ülésére

16. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének március 31-i rendes ülésére 16 számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016 március 31-i rendes ülésére Tárgy: 2016 évi sporttámogatási keret felosztása Előterjesztő:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testülete Jogi és Ellenőrzési Bizottságának 2013. február 28-án a Városháza emeleti kistermében 8 00 órai kezdettel megtartott rendkívüli

Részletesebben

90 SZP Bűnmegelőzési Polgárőr Kiemelkedően Közhasznú Egyesület 18593327 Agria Polgárőr Egyesület

90 SZP Bűnmegelőzési Polgárőr Kiemelkedően Közhasznú Egyesület 18593327 Agria Polgárőr Egyesület Adószám A szervezet megnevezése Összeg Megjegyzés 18571509 56-os Szövetség Heves Megyei és 120 SZP Egri Szervezete 11163895 Agria-Humán Közhasznú 30000 KV Nonprofit Kft. 18286306 Agria kempo Karate 100

Részletesebben

Felelős: Határidő: 2012. december 1. MÓDOSÍTÓ OKIRAT

Felelős: Határidő: 2012. december 1. MÓDOSÍTÓ OKIRAT 686/2012. (XI.29.) közgyűlési határozat Eger Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése elfogadja az Egri Városi Sportiskola Alapító Okiratának módosítását 2012. december 1-jei hatállyal, egyben felhatalmazza

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. szakértő külső tag

JEGYZŐKÖNYV. szakértő külső tag Iktatószám: 5956-16/2012. JEGYZŐKÖNYV Készült: Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Alpolgármester Úr irodájában 2012. június 28-án a Rendkívüli Költségvetési és Gazdálkodási Bizottság nyílt

Részletesebben

Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu

Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu V Á R O S L Ő D K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T K É P V I S E L Ő - T E S T Ü L E T E Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu Szám: 2/2013. J E G Y Z Ő

Részletesebben

Iktatószám: 542-4/2007

Iktatószám: 542-4/2007 JEGYZŐKÖNYV A Pénzügyi Bizottság 2007. március 21.-én megtartott üléséről Iktatószám: 542-4/2007 Jelen vannak: Nagy István Elnök Orosz Lászlóné Képviselő tag Jékli Sándor Képviselő tag Kiss Barnabás Szakértő

Részletesebben

Beszámoló a IV. negyedévben lejárt határidejű közgyűlési határozatok végrehajtásáról

Beszámoló a IV. negyedévben lejárt határidejű közgyűlési határozatok végrehajtásáról 3300 Eger, Dobó tér 2. Tel.: (36)523-705, Fax: (36)523-779, E-mail: kovacs.luca@ph.eger.hu 2439-11/2011. Beszámoló a 2011. IV. negyedévben lejárt határidejű közgyűlési határozatok végrehajtásáról Tisztelt

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 6/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Egyek Nagyközség Polgármesteri Hivatalának tanácskozó termében 2016. június 27. napján 14:00 órai kezdettel az Ügyrendi Bizottság nyilvános ülésén. Jelen vannak:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában szeptember 15-én megtartott Pénzügyi Bizottsági ülésén elhangzottakról.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában szeptember 15-én megtartott Pénzügyi Bizottsági ülésén elhangzottakról. 2966-11/2009. JEGYZŐKÖNYV Készült: Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában 2009. szeptember 15-én megtartott Pénzügyi Bizottsági ülésén elhangzottakról. Jelen vannak: Orosz Lászlóné Jékli Sándor

Részletesebben

BIHARKERESZTES VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2012. ÁPRILIS 12-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

BIHARKERESZTES VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2012. ÁPRILIS 12-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE BIHARKERESZTES VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2012. ÁPRILIS 12-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Rendelet 8/2012. (IV. 13.) a személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekjóléti

Részletesebben

Gál Judit köszöntötte a téma felelőseit és kérte, hogy egészítsék ki az előterjesztésben foglaltakat.

Gál Judit köszöntötte a téma felelőseit és kérte, hogy egészítsék ki az előterjesztésben foglaltakat. JEGYZŐKÖNYV Mely készült Eger Megyei Jogú Város Közgyűlése Kulturális és Idegenforgalmi Bizottságának 2013. március 18-i üléséről Helyszín: Eger MJV Polgármesteri Hivatala, II.sz. tárgyaló 2393-3/2013.

Részletesebben

NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE Oktatási, Kulturális és Sport Bizottsága. 21-2/2012.(11.29.) számú. határozata

NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE Oktatási, Kulturális és Sport Bizottsága. 21-2/2012.(11.29.) számú. határozata NYíREGYHÁZA MEGYE JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE Oktatási, Kulturális és Sport Bizottsága 21-2/2012.(11.29.) számú határozata a 2012. évi sportcélú működési támogatási kérelmekkel kapcsolatos döntésről A Bizottság

Részletesebben

509/2015. (X. 29.) közgyűlési határozat

509/2015. (X. 29.) közgyűlési határozat K I V O N A T Eger Megyei Jogú Város Közgyűlése 205. október 29-i ülésének jegyzőkönyvéből 509/205. (X. 29.) közgyűlési határozat Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése elfogadja az Egri Közszolgáltatások

Részletesebben

HEVES MEGYE FÜZESABONY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT

HEVES MEGYE FÜZESABONY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT HEVES MEGYE FÜZESABONY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Füzesabony Város Önkormányzat rendkívüli, nyilvános képviselő-testületi üléséről. Ideje: 2016. január 13-án 14:00 óra. N A P I R

Részletesebben

-1- Tisztelt képviselő testület, tisztelt Polgármester Úr! A Püspökladány Sportjáért Alapítvány kuratórium tagjait a 29/ testületi határoza

-1- Tisztelt képviselő testület, tisztelt Polgármester Úr! A Püspökladány Sportjáért Alapítvány kuratórium tagjait a 29/ testületi határoza TÁJÉKOZTATÓ A Püspökladány Sportjáért Közalapítvány Kuratóriumának Működéséről 2008/2009 -1- Tisztelt képviselő testület, tisztelt Polgármester Úr! A Püspökladány Sportjáért Alapítvány kuratórium tagjait

Részletesebben

A 510/2013.(03.27.) 841301 2013. 1. 14 000 13 000 1 000 2. 87 488 11 000 8 700 40 59 688 8 100 3. 19 000 3/1 2703/2011. (IX.

A 510/2013.(03.27.) 841301 2013. 1. 14 000 13 000 1 000 2. 87 488 11 000 8 700 40 59 688 8 100 3. 19 000 3/1 2703/2011. (IX. 510/2013.(03.27.) jóváhagyja a 841301 Sportcélú támogatás cím 2013. évi felosztását az alábbiak szerint: Feladat megnevezése, Összege (eft-ban) 1. Fővárosi sportágazati, pályázati rendszer fenntartása

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Juhászné dr. Krecz Erzsébet. Dr. Szalóczi Ilona. Tóthné Gyöngy Andrea

JEGYZŐKÖNYV. Juhászné dr. Krecz Erzsébet. Dr. Szalóczi Ilona. Tóthné Gyöngy Andrea 740-4/2008. JEGYZŐKÖNYV Készült: Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala I. sz. tanácskozó termében 2008. február 20.-án a Pénzügyi Bizottság ülésén elhangzottakról. Jelen vannak: a bizottság elnöke

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Bizottság 7 igen szavazattal, egyhangúlag elfogadta a kiküldött napirendi pontokat.

Jegyzőkönyv. A Bizottság 7 igen szavazattal, egyhangúlag elfogadta a kiküldött napirendi pontokat. 365-1/2013 Humán Szolgáltatási Iroda Jegyzőkönyv Készült: az Emberi Erőforrás Bizottság 2013. január 22-én Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal (Eger, Dobó tér 2.) megtartott nyílt üléséről. Jelen

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. jegyzőkönyvvezető. Meghívottak: az 5. Sz. Általános Iskola igazgató-helyettese a Kodály Zoltán Általános Iskola igazgató-helyettese

JEGYZŐKÖNYV. jegyzőkönyvvezető. Meghívottak: az 5. Sz. Általános Iskola igazgató-helyettese a Kodály Zoltán Általános Iskola igazgató-helyettese JEGYZŐKÖNYV Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testülete Oktatási, Művelődési, Sport és Ifjúsági Bizottságának 2013. április 23-án 15:00 órai kezdettel a Hatvani Közös Önkormányzati Hivatalban

Részletesebben

Jegyzőkönyv. mely készült az Oktatási Bizottság 2009. augusztus 18-én tartott nyílt üléséről

Jegyzőkönyv. mely készült az Oktatási Bizottság 2009. augusztus 18-én tartott nyílt üléséről Iktatószám: 8277-8/2009 Jegyzőkönyv mely készült az Oktatási Bizottság 2009. augusztus 18-én tartott nyílt üléséről Jelen vannak: A bizottság részéről: Dr. Sípos Mihály elnök Láng András tag Gálfi Antal

Részletesebben

Tisztelt Közgyűlés! I.

Tisztelt Közgyűlés! I. Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata 2018.-2021. közötti saját bevételeinek, adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettségeinek várható összegéről, továbbá az Önkormányzat 2018. évi költségvetéséről,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV NAPIREND ELŐTT NAPIRENDI JAVASLAT. 1.) Javaslat a évi nyári gyermekétkeztetési pályázat benyújtására

JEGYZŐKÖNYV NAPIREND ELŐTT NAPIRENDI JAVASLAT. 1.) Javaslat a évi nyári gyermekétkeztetési pályázat benyújtására JEGYZŐKÖNYV Készült: Vilonya Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. május 6-án 9 óra 15 perces kezdettel a Berhidai Közös Önkormányzati Hivatal emeleti tanácstermében megtartott rendkívüli üléséről.

Részletesebben

1. A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya. 3. Az Önkormányzat sporttal kapcsolatos feladatai

1. A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya. 3. Az Önkormányzat sporttal kapcsolatos feladatai Biharnagybajom Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2011. (II. 21.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat testnevelési és sport feladatainak végrehajtásáról Biharnagybajom Községi Önkormányzat

Részletesebben

*1000062658237* ELŐTERJESZTŐI KIEGÉSZÍTÉS. Tisztelt Közgyűlés!

*1000062658237* ELŐTERJESZTŐI KIEGÉSZÍTÉS. Tisztelt Közgyűlés! Budapest Főváros Önkormányzata Egészségügyi és Szociális Főpolgármester -helyettes *162658237* *162658237* ikt. szám: FPH79 /881-5 /214 tárgy: Javaslat a 84131 Sportcélú támogatás cím felosztására és egyben

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. március 25-én megtartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. március 25-én megtartott rendkívüli üléséről SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 5/2015. JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. március 25-én megtartott rendkívüli üléséről Határozatok száma: 14-17. TARTALOMJEGYZÉK OK: 14/2015.(III.25.)

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV MOLNÁRI HORVÁT NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT. Molnári Horvát Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. április 30 -ai ülése

JEGYZŐKÖNYV MOLNÁRI HORVÁT NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT. Molnári Horvát Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. április 30 -ai ülése Szám: 6-4/2013. JEGYZŐKÖNYV MOLNÁRI HORVÁT NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2013. ÁPRILIS 30-ÁN MEGTARTOTT ÜLÉSÉRŐL Határozatok sorszáma Kódja 11 G8 12 G 2 13 G 2 14 G 2 15 G 2 JEGYZŐKÖNYV

Részletesebben

Balajt Község Önkormányzatának KÉPVISELŐ-TESTÜLETE e-mail cím: onkormányzat@balajt.hu

Balajt Község Önkormányzatának KÉPVISELŐ-TESTÜLETE e-mail cím: onkormányzat@balajt.hu Balajt Község Önkormányzatának KÉPVISELŐ-TESTÜLETE e-mail cím: onkormányzat@balajt.hu 6-7/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balajt Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. április 29. napján

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2014. május 8-án megtartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2014. május 8-án megtartott rendkívüli üléséről SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 9/2014. JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2014. május 8-án megtartott rendkívüli üléséről Határozatok száma: 29-30. TARTALOMJEGYZÉK HATÁROZATOK: 29/2014.(V.08.)

Részletesebben

KIVONAT. Eger Megyei Jogú Város Közgyűlése 2013. december 19-i ülésén készült jegyzőkönyvéből

KIVONAT. Eger Megyei Jogú Város Közgyűlése 2013. december 19-i ülésén készült jegyzőkönyvéből KIVONAT Eger Megyei Jogú Város Közgyűlése 2013. december 19-i ülésén készült jegyzőkönyvéből 656/2013. (XII.19.) közgyűlési határozat Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése elfogadja a Gyermekjóléti

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Kiss Barnabás

JEGYZŐKÖNYV. Kiss Barnabás 740-15/2008. JEGYZŐKÖNYV Készült: Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala I. sz. tanácskozó termében 2008. szeptember 25.-én a Pénzügyi Bizottság ülésén elhangzottakról. Jelen vannak: a bizottság

Részletesebben

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KAPOSFÜREDI TELEPÜLÉSRÉSZI ÖNKORMÁNYZATA JEGYZŐKÖNYV

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KAPOSFÜREDI TELEPÜLÉSRÉSZI ÖNKORMÁNYZATA JEGYZŐKÖNYV KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KAPOSFÜREDI TELEPÜLÉSRÉSZI ÖNKORMÁNYZATA JEGYZŐKÖNYV amely készült Kaposvár Megyei Jogú Város Kaposfüredi Településrészi Önkormányzatának 2018. november 6-án a Kaposfüredi Művelődési

Részletesebben

Jegyzőkönyv készült a Kulturális, Egyházügyi és Nemzetiségi Bizottság október 24-én órakor megtartott rendes üléséről

Jegyzőkönyv készült a Kulturális, Egyházügyi és Nemzetiségi Bizottság október 24-én órakor megtartott rendes üléséről Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzatának Kulturális, Egyházügyi és Nemzetiségi Bizottsága Jegyzőkönyv készült a Kulturális, Egyházügyi és Nemzetiségi Bizottság 2018. október 24-én 12.00

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Csemő Község Önkormányzata Képviselő-testületének augusztus 31-én 14 órától megtartott rendkívüli üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült Csemő Község Önkormányzata Képviselő-testületének augusztus 31-én 14 órától megtartott rendkívüli üléséről. Jegyzőkönyv Készült Csemő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. augusztus 31-én 14 órától megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Dr. Lakos Roland polgármester, Bögös István, Gáspár János,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. 3. Településrészi Önkormányzati tájékoztatók, egyéb feladatok Előterjesztő: Nagy Attila tanácsnok

JEGYZŐKÖNYV. 3. Településrészi Önkormányzati tájékoztatók, egyéb feladatok Előterjesztő: Nagy Attila tanácsnok KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KAPOSFÜREDI TELEPÜLÉSRÉSZI ÖNKORMÁNYZATA JEGYZŐKÖNYV amely készült Kaposvár Megyei Jogú Város Kaposfüredi Településrészi Önkormányzatának 2019. május 28-án a Kaposfüredi Művelődési

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. A Szociális- és Egészségügyi Bizottság október 20-án tartott nyílt üléséről

JEGYZŐKÖNYV. A Szociális- és Egészségügyi Bizottság október 20-án tartott nyílt üléséről 831-15/2008. JEGYZŐKÖNYV A Szociális- és Egészségügyi Bizottság 2008. október 20-án tartott nyílt üléséről Jelen vannak: elnök tag Sneider Tamás tag Bányász Róbert tag Dr. Herczeg László szakértő irodavezető

Részletesebben

Képviselő- testületének április 9-én 18:30 órakor. rendkívüli ülésének. Jegyzőkönyve

Képviselő- testületének április 9-én 18:30 órakor. rendkívüli ülésének. Jegyzőkönyve Őrbottyán Város Önkormányzat Képviselő- testületének 2014. április 9-én 18:30 órakor megtartott rendkívüli ülésének Jegyzőkönyve 72/2014. (IV. 09.) számú határozata a jegyzőkönyv hitelesítőkről 73/2014.

Részletesebben

J A V A S L A T társadalmi sportszervezetek évi önkormányzati támogatására

J A V A S L A T társadalmi sportszervezetek évi önkormányzati támogatására J A V A S L A T társadalmi sportszervezetek 2013. évi önkormányzati támogatására Ó z d, 2013. március 28. Előterjesztő: Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság Elnöke Előkészítő: Ózdi Sportszervező Iroda

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Zagyva Jánosné

JEGYZŐKÖNYV. Zagyva Jánosné 2965-10/2010. JEGYZŐKÖNYV Készült: Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában 2010. augusztus 18-án megtartott Pénzügyi Bizottsági ülésen elhangzottakról. Jelen vannak: Orosz Lászlóné Kiss Barnabás

Részletesebben

6. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének március 30-i rendes ülésére

6. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének március 30-i rendes ülésére 6. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. március 30-i rendes ülésére Tárgy: 2017. évi sporttámogatási keret felosztása Előterjesztő:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének február 12-én 17 órakor megtartott rendkívüli üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének február 12-én 17 órakor megtartott rendkívüli üléséről Decs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete Decs, Fő utca 23. szám Tel: 74/595-911, Fax: 74/595-910... sz. példány Szám: 404-2/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V 2014. február 12-én 17 órakor megtartott

Részletesebben

EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS

EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS RENDELETEINEK ÉS HATÁROZATAINAK TÁRA 2014. március 14. 4. szám R E N D E L E T 11/2014. (III.15.) önk. rendelet az Önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodásról szóló 6/2012.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. jegyzői irodavezető Bánkutiné Katona Mária gazdálkodási irodavezető Széchenyi Zsigmond Könyvtár igazgatója.

JEGYZŐKÖNYV. jegyzői irodavezető Bánkutiné Katona Mária gazdálkodási irodavezető Széchenyi Zsigmond Könyvtár igazgatója. JEGYZŐKÖNYV Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testülete Oktatási, Művelődési, Sport és Ifjúsági Bizottságának 2015. január 27-én 15:00 órai kezdettel a Hatvani Közös Önkormányzati Hivatalban

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Polgárdi Város Cigány Kisebbségi Önkormányzat 2007. november 27. napján 15.30 órakor megtartott üléséről. Az ülés helye: Jelen vannak: Polgármesteri Hivatal Alagsori terme

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Besenyszög Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. április 16-án megtartott üléséről

Jegyzőkönyv. Készült: Besenyszög Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. április 16-án megtartott üléséről Jegyzőkönyv Készült: Besenyszög Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. április 16-án megtartott üléséről Mutató: Határozat tárgya: Határozat száma: Old. Besenyszög község oktatási intézményeinek

Részletesebben

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK JOGI, ÜGYRENDI ÉS ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK JOGI, ÜGYRENDI ÉS ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK JOGI, ÜGYRENDI ÉS ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV amely készült Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése Jogi, Ügyrendi és Összeférhetetlenségi Bizottsága

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. október 9-i rendkívüli, nyílt üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. október 9-i rendkívüli, nyílt üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. október 9-i rendkívüli, nyílt üléséről Az ülés helye: Az ülés időpontja: Csabdi Község Önkormányzat Polgármesteri Hivatal ülésterme

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2015.április 29. napján megtartott ülésén.

Jegyzőkönyv. Készült: Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2015.április 29. napján megtartott ülésén. Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 3596 Szakáld, Aradi út. 4. Jegyzőkönyv Készült: Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2015.április 29. napján megtartott ülésén. Jelen vannak:

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Borsodnádasd Város Önkormányzata Képviselő-testülete 5 jelenlévő képviselőből 5 igen szavazattal az alábbi napirendi pontokat fogadta el:

Jegyzőkönyv. Borsodnádasd Város Önkormányzata Képviselő-testülete 5 jelenlévő képviselőből 5 igen szavazattal az alábbi napirendi pontokat fogadta el: Jegyzőkönyv A testületi ülés helye, időpontja: Borsodnádasdi Polgármesteri Hivatal díszterme (3671 Borsodnádasd, Köztársaság út 12.), 2015. május 28. 16.00 órától 17.00 óráig a Képviselőtestület ülésén

Részletesebben

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2008. (XI.17.) rendelete. a sportról

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2008. (XI.17.) rendelete. a sportról Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2008. (XI.17.) rendelete a sportról Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. (1)

Részletesebben

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK VÁROSFEJLESZTÉSI, KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS MŰSZAKI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK VÁROSFEJLESZTÉSI, KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS MŰSZAKI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK VÁROSFEJLESZTÉSI, KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS MŰSZAKI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV amely készült Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Műszaki

Részletesebben

NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE május 31-i NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE május 31-i NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2018. május 31-i NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Rendelet: 6/2018. (V. 31.) önkormányzati rendelet Az önkormányzat 2017. évi zárszámadásáról B4 Határozatok:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Hajdúszoboszló Város Önkormányzatának. Turisztikai, Kulturális, Sport Bizottsága

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Hajdúszoboszló Város Önkormányzatának. Turisztikai, Kulturális, Sport Bizottsága Ügyiratszám: 985-8/2018. Jóváhagyta: Varga Imre humán-közszolgáltatási irodavezető-helyettes J E G Y Z Ő K Ö N Y V Hajdúszoboszló Város Önkormányzatának Turisztikai, Kulturális, Sport Bizottsága 2018.

Részletesebben

1/ /2014./I.27./ HATÁROZATA: A két testületi ülés közötti eseményekről szóló tájékoztatóról.

1/ /2014./I.27./ HATÁROZATA: A két testületi ülés közötti eseményekről szóló tájékoztatóról. JÁSZSZENTANDRÁS KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT PÉNZÜGYI ÉS TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI BIZOTTSÁGA 1/2014. Jászszentandrás Községi Önkormányzat Pénzügyi és Településfejlesztési Bizottsága 2014. január 27-én megtartott ülésének

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: a Lőrinci Közösségi Házban Lőrinci Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2011. január 26-i rendkívüli ülésén. Jelen vannak: Víg Zoltán polgármester Pálinkás Péter alpolgármester

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. jegyzőkönyvvezető

JEGYZŐKÖNYV. jegyzőkönyvvezető JEGYZŐKÖNYV Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testülete Oktatási, Művelődési, Sport és Ifjúsági Bizottságának 2014. december 9-én 15:00 órai kezdettel a Hatvani Közös Önkormányzati Hivatalban

Részletesebben

Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete PÉNZÜGYI-ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA

Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete PÉNZÜGYI-ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete PÉNZÜGYI-ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA 2012. augusztus 27-én tartott ülésének jegyzőkönyve Az ülésen hozott határozat száma Tárgya 5/2012. (VIII. 27.) 2012.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. 0 tartózkodás 0 nem. Szita Károly polgármester dr. Gróf Regina irodavezető

JEGYZŐKÖNYV. 0 tartózkodás 0 nem. Szita Károly polgármester dr. Gróf Regina irodavezető Kaposvár Megyei Jogú Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata JEGYZŐKÖNYV Amely készült Kaposvár Megyei Jogú Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata 2018. november 29. napján, Kaposváron a Fő utca 63.szám alatti

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Vámosgyörk Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. január 14-én 7.00 órakor tartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Vámosgyörk Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. január 14-én 7.00 órakor tartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Ülés helye: Vámosgyörk Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. január 14-én 7.00 órakor tartott rendkívüli üléséről. Vámosgyörki Közös Önkormányzati Hivatal Tanácskozóterem

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. civil szervezetek (egyesületek, alapítványok)

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. civil szervezetek (egyesületek, alapítványok) PÁLYÁZATI FELHÍVÁS S Budapest Főváros IV. ker. Újpest Önkormányzata pályázatot hirdet Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015. (I.30.) önkormányzati rendelete alapján

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Az ülés helye: Nemesgörzsönyi Közös Önkormányzati Hivatal Magyargencsi Kirendeltség hivatali helyisége

Jegyzőkönyv. Az ülés helye: Nemesgörzsönyi Közös Önkormányzati Hivatal Magyargencsi Kirendeltség hivatali helyisége Magyargencs Község Önkormányzata Ügyszám: /2015. Jegyzőkönyv Készült: Magyargencs Község Képviselő-testülete 2016. január 14-i nyilvános üléséről, mely 16 óra 00 perckor kezdődött. Az ülés helye: Nemesgörzsönyi

Részletesebben

MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK HUMÁN BIZOTTSÁGA

MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK HUMÁN BIZOTTSÁGA 1 Ikt. szám: 476-3/2017 MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK HUMÁN BIZOTTSÁGA 3. számú JEGYZŐKÖNYVE Készült: a 2017. február 20. napján megtartott soron kívüli ülésről 2 Készült: Jegyzőkönyv

Részletesebben

FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Cím: 8582 Farkasgyepű, Petőfi Sándor u. 42. Tel/fax: (89)584-200 e-mail: onkormanyzat@farkasgyepu.hu Szám: 18/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Farkasgyepű

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jelen vannak: J E G Y Z Ő K Ö N Y V Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szociális és Lakásügyi Bizottsága 2015. szeptember 23 -án (szerda) 15:00 órai kezdettel a Hatvani Közös Önkormányzati

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Lévai Ede Józsefné képviselő

JEGYZŐKÖNYV. Lévai Ede Józsefné képviselő JEGYZŐKÖNYV Készült a Szentesi Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. május 30. napján 14,30 órakor a Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal Kistanácskozó termében megtartott üléséről.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2008. október 8-ai I. rendkívüli üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2008. október 8-ai I. rendkívüli üléséről. 40.145-21/2008. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2008. október 8-ai I. rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Képviselők, jegyző, aljegyző és köztisztviselők a mellékelt

Részletesebben

JAVASLAT. A kerületi sportegyesületek 2010. évi támogatására

JAVASLAT. A kerületi sportegyesületek 2010. évi támogatására Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata SPORTTANÁCSNOK JAVASLAT A kerületi sportegyesületek 2010. évi támogatására Készítette: Vukovich Zoltán mb.ágazatvezető Előterjesztő: Németh Szilárd sporttanácsnok

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. jegyzőkönyvvezető

JEGYZŐKÖNYV. jegyzőkönyvvezető JEGYZŐKÖNYV Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testülete Oktatási, Művelődési, Sport és Ifjúsági Bizottságának 2013. augusztus 27-én 15:00 órai kezdettel a Hatvani Közös Önkormányzati Hivatalban

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KISEBBSÉGI, ÉRDEKEGYEZTETŐ ÉS KÜLKAPCSOLATI BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt.sz.:: I. 220-2 /2010. Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax:

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Intézményfenntartó Társulása 8296 Monostorapáti, Petőfi u. 123. Száma: 3117-4/2013. J e g y z ő k ö n y v Készült: Intézményfenntartó Társulása 2013. október 30-án /szerdán/ 18.05 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2015.február 25. napján megtartott ülésén.

Jegyzőkönyv. Készült: Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2015.február 25. napján megtartott ülésén. Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 3596 Szakáld, Aradi út. 4. Jegyzőkönyv Készült: Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2015.február 25. napján megtartott ülésén. Jelen vannak:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Ceglédbercel Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2009. április 16-i rendkívüli üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Ceglédbercel Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2009. április 16-i rendkívüli üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V Ceglédbercel Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. április 16-i rendkívüli üléséről 34-37/2009. (04. 16.) ÖK. sz. határozat 1 Készült: Ceglédbercel Község Önkormányzat

Részletesebben

Jegyzőkönyv. a Városgazdálkodási Bizottság, nyílt üléséről

Jegyzőkönyv. a Városgazdálkodási Bizottság, nyílt üléséről Jegyzőkönyv Iktatószám: 1371-10/2015 a Városgazdálkodási Bizottság, nyílt üléséről Felvéve: Polgármesteri Hivatal, II. tárgyaló Ideje: 2015. augusztus 27. Jelen vannak: A Városgazdálkodási Bizottság részéről:

Részletesebben

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK JOGI, ÜGYRENDI ÉS ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK JOGI, ÜGYRENDI ÉS ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK JOGI, ÜGYRENDI ÉS ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV amely készült Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése Jogi, Ügyrendi és Összeférhetetlenségi Bizottsága

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Csutor Ferenc tanácsnok köszöntötte az ülésen megjelenteket és megállapította, hogy

JEGYZŐKÖNYV. Csutor Ferenc tanácsnok köszöntötte az ülésen megjelenteket és megállapította, hogy KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK VÁROSFEJLESZTÉSI, KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS MŰSZAKI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV amely készült Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Műszaki

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 15/2012. TERKA J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Egyek Nagyközség Polgármesteri Hivatalának tanácskozó termében 2012. december 10. napján 14:30 órai kezdettel az Ügyrendi Bizottság nyilvános ülésén. Jelen

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 11/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Egyek Nagyközség Polgármesteri Hivatalának tanácskozó termében 2016. november 21. napján 14:00 órai kezdettel az Ügyrendi Bizottság nyilvános ülésén. Jelen vannak:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. január 09-i nyílt üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. január 09-i nyílt üléséről Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. 1/2013/JT. 2/2013. sz. határozat J E G Y Z Ő K Ö N Y V Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. január 09-i nyílt üléséről

Részletesebben

Dunaremete Község Önkormányzat. Képviselő-testülete. J e g y z ő k ö n y v

Dunaremete Község Önkormányzat. Képviselő-testülete. J e g y z ő k ö n y v Dunaremete Község Önkormányzat Képviselő-testülete 80-8/2013/X J e g y z ő k ö n y v Dunaremete Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. július 15-én megtartott nyilvános üléséről Készült: Dunaremete

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. A Képviselő-testület teljes ülését hangfelvétel rögzíti, ezért e jegyzőkönyv szerkesztett jegyzőkönyv.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. A Képviselő-testület teljes ülését hangfelvétel rögzíti, ezért e jegyzőkönyv szerkesztett jegyzőkönyv. Balatonfüred Város Önkormányzata B a l a t o n f ü r e d Szám: 205-144/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: A Képviselő-testület 2013. április 29-én megtartott rendkívüli nyílt üléséről. A Képviselő-testület

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Kaposvár Megyei Jogú Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata szeptember án órakor megtartott üléséről

Jegyzőkönyv. Készült Kaposvár Megyei Jogú Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata szeptember án órakor megtartott üléséről Jegyzőkönyv Készült Kaposvár Megyei Jogú Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata 2015. szeptember 02. - án 10.00 órakor megtartott üléséről Jelen voltak: a csatolt jelenléti ív szerint, melyet az 1. Számú

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Eger Megyei Jogú város Közgyűlésének Jogi és Ügyrendi Bizottsága 2009. december 09-i nyílt ülésén elhangzottakról

JEGYZŐKÖNYV. Készült Eger Megyei Jogú város Közgyűlésének Jogi és Ügyrendi Bizottsága 2009. december 09-i nyílt ülésén elhangzottakról Iktatószám: 4794-13/2009. JEGYZŐKÖNYV Készült Eger Megyei Jogú város Közgyűlésének Jogi és Ügyrendi Bizottsága 2009. december 09-i nyílt ülésén elhangzottakról Jelen vannak: Karacs Rudolf Dr. Megyesi Melinda

Részletesebben

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK PÉNZÜGYI ÉS VAGYONGAZDÁLKODÁSI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK PÉNZÜGYI ÉS VAGYONGAZDÁLKODÁSI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK PÉNZÜGYI ÉS VAGYONGAZDÁLKODÁSI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV amely készült Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottsága 2014. május

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 2-án 18,30 órakor megtartott rendkívüli nyílt üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 2-án 18,30 órakor megtartott rendkívüli nyílt üléséről Decs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete Decs, Fő utca 23. szám Tel: 74/595-915, Fax: 74/595-910 1. sz. példány Szám: 179-9/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

KUNSZIGET KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 9184 KUNSZIGET, JÓZSEF A. U. 2. TEL.: (96) , , FAX.

KUNSZIGET KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 9184 KUNSZIGET, JÓZSEF A. U. 2. TEL.: (96) , , FAX. KUNSZIGET KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 9184 KUNSZIGET, JÓZSEF A. U. 2. TEL.: (96) 552-003, 485-388, 485-040 FAX.: (96) 552-056 Sz.: III/1-16/2017. Jegyzőkönyv mely készült 2017. augusztus

Részletesebben

J A V A S L A T az Ózd Város Önkormányzata közigazgatási területén működő társadalmi sportszervezetek támogatásának pályázati kiírására

J A V A S L A T az Ózd Város Önkormányzata közigazgatási területén működő társadalmi sportszervezetek támogatásának pályázati kiírására J A V A S L A T az Ózd Város Önkormányzata közigazgatási területén működő társadalmi sportszervezetek támogatásának pályázati kiírására Ó z d, 2012. február 16. Előterjesztő: Oktatási, Kulturális és Sport

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Pénzügyi Bizottsága szeptember 17-én tartott üléséről. Városüzemeltetési Iroda

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Pénzügyi Bizottsága szeptember 17-én tartott üléséről. Városüzemeltetési Iroda J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Pénzügyi Bizottsága 2010. szeptember 17-én tartott üléséről Jelen vannak: Virág András a bizottság elnöke Póda Jenő a bizottság alelnöke Lauer

Részletesebben

Napirendi javaslat... 532. I. napirend Rendkívüli önkormányzati támogatás pályázat benyújtása... 533. II. napirend Indítványok, egyebek...

Napirendi javaslat... 532. I. napirend Rendkívüli önkormányzati támogatás pályázat benyújtása... 533. II. napirend Indítványok, egyebek... 530 GYÖNGYÖSTARJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. július 21-én 17,00 órakor megtartott rendkívüli üléséről készült J E G Y Z Ő K Ö N Y V E A Képviselő-testület döntései Rendelet 11/2015.

Részletesebben

Készült Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének Jogi és Ügyrendi Bizottsága 2010. augusztus 18-i ülésén elhangzottakról

Készült Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének Jogi és Ügyrendi Bizottsága 2010. augusztus 18-i ülésén elhangzottakról 7809-11 /2010. JEGYZŐKÖNYV Készült Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének Jogi és Ügyrendi Bizottsága 2010. augusztus 18-i ülésén elhangzottakról Jelen vannak: elnök Demeter Ervin tag Karacs Rudolf tag Dr.

Részletesebben

Habis László Polgármester Dr. Kovács Luca Jegyző megbízásából Dr. Palotai Zsuzsanna irodavezető Humán Szolgáltatási Iroda.

Habis László Polgármester Dr. Kovács Luca Jegyző megbízásából Dr. Palotai Zsuzsanna irodavezető Humán Szolgáltatási Iroda. 303/2016. (VI. 30.) közgyűlési határozat Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése elrendeli az Egri Kulturális és Művészeti Központ alapító okiratának módosítását, egyben felhatalmazza Eger Megyei

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Kiss Barnabás. Juhászné dr. Krecz Erzsébet irodavezető. Serfőző János Sós István Civil F. Dr. Szalóczi Ilona.

JEGYZŐKÖNYV. Kiss Barnabás. Juhászné dr. Krecz Erzsébet irodavezető. Serfőző János Sós István Civil F. Dr. Szalóczi Ilona. 2966-6/2009. JEGYZŐKÖNYV Készült: Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában 2009. május 20-án megtartott Pénzügyi Bizottsági ülésén elhangzottakról. Jelen vannak: a bizottság elnöke Jékli Sándor

Részletesebben