A Lajkó Félix ünnepi koncertre a program zárása után került sor, 17 órai kezdettel az Amfiteátrumban. Az így jöttem koncerten közreműködő művészek:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A Lajkó Félix ünnepi koncertre a program zárása után került sor, 17 órai kezdettel az Amfiteátrumban. Az így jöttem koncerten közreműködő művészek:"

Átírás

1 Szakmai beszámoló Lajkó Félix népzenei koncertje a Skanzen 50 jubileumi rendezvényen Szabadtéri Néprajzi Múzeum, Szentendre Pályázati azonosító: /00004 Helyszín: Szabadtéri Néprajzi Múzeum, Szentendre Időpont: h, Lajkó Félix koncert 17-18h Látogatószám: 6202 fő Koncert nézőszám: kb. 800 fő A Szabadtéri Néprajzi Múzeum 2017-ben ünnepli alapításának 50. évfordulóját. Ebből az alkalomból május 1-jén jubileumi rendezvényt szerveztünk Skanzen Születésnap címmel. A program sikerét bizonyítja, hogy az egynapos rendezvény alatt en látogattak el a múzeumba. A hivatalos nyitva tartási időn túl óra között került megrendezésre, a jubileumi ünnepség méltó zárásaként Lajkó Félix Így jöttem című koncertjét láthatták az érdeklődök a Skanzen Amfiteátrumában. A koncert teltházas volt. A rendezvényt és a koncertet a Skanzen születésnapja alkalmából ingyenesen látogathatták az érdeklődők. A Lajkó Félix ünnepi koncertre a program zárása után került sor, 17 órai kezdettel az Amfiteátrumban. Az így jöttem koncerten közreműködő művészek: Lajkó Félix - hegedű, citera Brasnyó Antal - brácsa Szabó Csobán Gergő - bőgő Porteleki László - hegedű Tintér Gabriella - ének Csizmadia Anna ének

2 Az ünnepi rendezvény napközbeni központi helyszíne a Felföldi mezőváros, a Felső- Tiszavidék tájegység és az Észak-magyarországi falu tájegység volt. A Felföldi mezővárosban, a jubileum alkalmából mutatkozott be először a Szabadtéri Néprajzi Múzeum új attrakciója, az Élő Történelem. Valóságos időutazás során a látogatók beleshettek egy századvégi mezőváros lakóinak mindennapjaiba és megtudhatták, hogyan bolygatja fel életüket az ismert színésznő érkezése. A szatócsboltban arról értesültek, hogy milyen piperéket használtak a városi asszonyok százhúsz évvel ezelőtt, a csizmadia-műhelyben méretet vettek a divatos lábbeli elkészítéséhez. A szatócs fia szerelmes lett, az özvegyasszonyasszony zsörtölődött a felbolyduláson, amit a színésznő jövetele okozott. A korhű ruhákban előadott jeleneteket korabeli helyszíneken követhették nyomon a látogatók. A mezőváros főterén mutatványosok, gólyalábasok, vándor színi társulat gondoskodott a vásári hangulatról.

3 A múzeum többi részén (Felső-Tiszavidék, Észak-magyarországi falu) a Skanzen 50 éves történetének legjobb pillanatait idéztük meg tematikus portáinkon a Skanzen Galériában április 11-én nyílt rendhagyó múzeumtörténeti tárlatunk, a Skanzen 50 szekcióira rímelve. Tematikus udvaraink a következők voltak: Erdély udvar A múzeum történetének legjelentősebb fejlesztési programja indult el 2017-ben az Erdély épületegyüttes építésével. A terepmunka során a népi építészet megmaradt emlékeit, a tárgyi környezet remekeit és a szellemi kultúra gazdag örökségét gyűjtöttük föl. Tematikus udvarunkon ebből adtunk ízelítőt. Milotai közösség udvara A múzeumi ismertátadás szinte egyidős a Skanzen első tájegységének megnyitásával.

4 Novaji közösség udvara Az élő múzeum koncepciója már a hetvenes években megjelent, amikor milotai asszonyok sütötték a kenyeret a múzeum rendezvényein. A Skanzenben áttelepített lakóházak egykori lakói azóta is rendszeres vendégei programjainknak. A jubileumi rendezvényen legrégibb és legújabb közösségünk (Milota a településről származó lakóház 1974 óta a múzeum része) és legújabb közösségünk (Novaj a településről származó lakóház 2010 óta a múzeum része) is jelen volt. Sziget udvar Öko-udvar Festők faluja udvar A Skanzen fontos feladatának tekinti, hogy saját határain túl is megmutassa értékeit. Ezért az elmúlt évtizedekben számos külső helyszínen tartottunk programokat óta jelen vagyunk Európa egyik legjelentősebb ifjúsági fesztiválján, a budapesti Sziget Fesztiválon, ahol évente több tízezer fiatat tudunk megszólítani. Sziget udvarunkba a fesztiválra készített óriás bútorok, és élőszereplős Skanzen társas várta a látogatókat. Hisszük és valljuk, hogy a tradicionális paraszti tudás a 21. században is érték. Múzeumi programjaink során célunk, hogy bemutassuk a hagyományos tudás azon elemeit, amelyek megmutatják, miként lehet természetesebben, környezettudatosabban élni ma vidéken és nagyvárosban egyaránt. Udvarunkon a Cellux csoporttal lehetett hulladékból ékszert készíteni, Boszorkánykonyhánkban a hagyományos gyógynövények népi felhasználását és feldolgozását mutattuk br. Szentendre a festők városa, a Skanzen pedig évtizedek óta szoros kapcsolatot ápol a szentendrei művészvilággal. A hetvenesnyolcvanas években több, mára híres és elismert művész volt a múzeum munkatársa különböző munkakörökben (Balogh László,

5 Bereznai Péter, Kovács László PUTU). A 2003-ban megnyílt Skanzen Galériában több mint 40 képzőművészet tárlatot rendeztünk kortárs képzőművészek alkotásaiból, és alkotásra buzdítottuk a kisebbeket is 18 éven át az Alkotónapi pályázatunkkal. Udvarunkon festőállványokon és szakavatott segítséggel a Felső-Tiszavidék parasztházait festhették le a gyerekek. Május udvar Virágos kert A Skanzen külső támogatóinak, segítőinek széles tábora alakult ki az elmúlt évtizedekben. A múzeum programjai elképzelhetetlenek az ún. holdudvarunk nélkül, amibe kézművesek és pedagógusok egyaránt beletartoznak, és akik folyamatosan jelen vannak különböző programjainkon. Ilyen kedves visszajáró közösségünk a Szentendrei Óvónők Néphagyományt Éltető Közössége (SZÓNÉK) is. Május udvarunkon a májusi népszokásokat és gyerekjátékokat élhették át a legkisebbek a SZÓNÉK óvónőinek vezetésével.

6 Kisalföld tájegységünket a Lajta Néptáncegyüttes lakta be, akik zenével-tánccal mutatták be a májusi népszokásokat (májusfa állítás), emellett mesteremberek működteték a Skanzen műhelyeit (kovácsműhely, fazekas műhely, mézeskalács készítés). A jubileumi rendezvényen összesen 1 nagykoncertet (Lajkó Félix), 4 erdélyi táncházat, 1 gólyalábas előadást, 1 színházi előadást, 3 meseelőadást láthatott a közönség. Kézműves foglalkozások: ördöglakat készítés, tavaszi koszorúkötés, molnárkalács készítés, ékszerkészítés, kovácsmesterség bemutató, gyertyamártás, fazekas bemutató, mézeskalács készítés Interaktív gyerekprogramok: tavaszi népi játékok, hagyományos vásári játékok (körhinta, célbadobó, csúzlizda), festőiskola, mesemondás, táncház A kézműves- és gyerekprogramok megvalósításában 25 fő foglalkozásvezető vett részt. Résztvevő közösségek létszáma: 50 fő Résztvevő művészek létszáma: 31 fő A program lebonyolításában a múzeum munkatársai és önkéntesei is részt vettek: 100 fő

7 Meghirdetett program: Ünnepi koncert - Amfiteátrum 17:00 18:00 Lajkó Félix Most jöttem ünnepi koncert Lajkó Félix - hegedű, citera Brasnyó Antal - brácsa Szabó Csobán Gergő - bőgő Porteleki László - hegedű Tintér Gabriella - ének Csizmadia Anna - ének Felföldi mezőváros tájegység: Élő történelem A Felföldi mezőváros életre kel! Vásári hangulat: csúzlizda, mutatványosok (Felföldi mezőváros tere) 13:30 Langaléta Garabonciások előadása (Felföldi mezőváros tere, jelölés a térképen: II-12) 15:00 Campanie de Vándor társulat előadása: Liliomfi-rögtönzések (Felföldi mezőváros tere, jelölés a térképen: II-12) Felső-Tiszavidék tájegység Öko-udvar Hagyományos tudás és fenntarthatóság: Boszorkánykonyha gyógynövények, Mire a jó a szemét? hasznos tárgyak készítése hulladékból a Cellux Csoporttal (Kispaládi udvar, jelölés a térképen: III-1) Festők faluja udvar: Legyél Te is szentendrei művész! Festőiskola (Botpaládi udvar, jelölés a térképen: III-2) Erdély-udvar Tájegység születik: székely népmesék Csernik Szendével (11:00, 13:00, 15:00) és erdélyi népzene és táncház (10:00, 12:00, 14:00, 16:00) (Uszkai udvar, jelölés a térképen: III-3) Milotai közösség udvara: lepcsánka készítés bemutató (Milotai udvar, jelölés a térképen: III- 4) Észak-magyarországi falu tájegység Vásári játékok: körhinta, célbadobó, ördöglakat készítés (Magtár előtti tér, jelölés a térképen: I-20) Virágos kert: tavaszi koszorúkötés és virágszőnyegszövés a Szentendrei Óvónők Néphagyományt Éltető Közösségével (Hadas telek, jelölés a térképen: I-6) Novaji közösség udvara: élő hagyományok (Novaji lakóház, jelölés a térképen: I-8) Molnárkalács készítés (Nemesradnóti lakóház, jelölés a térképen: I-9) A kiállítások képei az elmúlt 18 év alkotónapi pályamunkáinak színe-java (Imolai istálló, jelölés a térképen: I-9) Sziget-udvar: Skanzen társasjáték, óriás bútorok (Perkupai udvar, jelölés a térképen: I-10) Erdőhorváti kerek perec készítés (Erdőhorváti lakóház, jelölés a térképen: I-11) Május-udvar: májusi népi játékok a Szentendrei Óvónők Néphagyományt Éltető Közösségével (Filkeházi udvar, jelölés a térképen: I-12)

8 Kisalföld tájegység Élő műhelyek Kovácsmesterség bemutató (Szilsárkányi kovácsműhely, jelölés a térképen: X-17) Gyertyamártás (Harkai lakóház, jelölés a térképen: X-4) Szövés-fonás (Jánossomorjai lakóház, jelölés a térképen: X-5) Fazekasműhely (Jánossomorjai lakóház, jelölés a térképen: X-5) Hajfonás (Bogyoszlói fodrászműhely, jelölés a térképen: X-7) Mézeskalács készítés bemutató és vásár (Süttöri lakóház, jelölés a térképen: X-8) Lajta-udvar: májusi népszokások a Lajta Néptáncegyüttessel (Ásványrárói lakóház, jelölés a térképen: X-13) Bakony, Balaton-Felvidék tájegység Mit csinál a molnár?: Vízimalom indítás 11:30, 13:30, 15:30 (Nyirádi vízimalom, jelölés a térképen: VIII-1) Falusi mosó nagymosás bemutató és óriás szappanbuborék (Nyirádi lakóház, jelölés a térképen: VIII-8) Étkezés, vásárlás Pékség (Izsáki pékműhely, jelölés a térképen: VI-8): sós és édes péksütemények, kenyér, ásványvíz, kávé Jászárokszállási Fogadó kínálata (Ásványrárói porta, Kisbodaki pajta, Jelölés a térképen: X- 13) Szatócsbolt (Undi lakóház, jelölés a térképen: X-15): szatócs termékek, csokik, cukorkák, szörpök, kávé Resti (Bejárati épület): sör, fröccs, üdítő, jégkrém, péksütemény Szatócs kitelepülés (Felföldi mezőváros tere, jelölés a térképen: II-12) Mádi borozó (Mádi kereskedőház, Jelölés a térképen: II-8) Kenyérlángos (Magtár melletti tér, jelölés a térképen: I-20): kenyérlángos, kávé, üdítő, tea Portéka bolt (Bejárati épület): Skanzen szuvenírek, ajándéktárgyak Fagyizó (Bejárati épület) Büfé kitelepülés 16:00-tól (Amfiteátrum) Kiállítások Skanzen 50 (Skanzen Galéria) Búcsú a parasztságtól (Drávacsehi lakóház, jelölés a térképen: VII-12) A történelem sodrában. Lakosságcsere a Dél-Dunántúlon az 1940-es években (Hidasi lakóház, jelölés a térképen: VII-2) Csak egy kis munka - falusiak Málenkij roboton a II. világháború végén (Muraszemenyei lakóház, jelölés a térképen: VII-7) Kocsik és szekerek (Rábcakapi udvar, Rábcakapi pajta, jelölés a térképen: X-14) Gyűjtőpontok Új épületek és tárgyak (Magtár, jelölés a térképen: I-20) Kurátori tárlatvezetések: 11:30 Dr. Sári Zsolt tárlatvezetése a Gyűjtőpontok c. kiállításban 13:30 Dr. Sári Zsolt tárlatvezetése a Skanzen 50 kiállításban

9 Kommunikáció: A Skanzen május elsejei programját párhuzamosan több csatornán népszerűsítettük. 1. PR kommunikáció Az esemény megelőzően országos sajtólistára küldtünk ki ajánlót. A Skanzen május elsejei programjáról mintegy 60 megjelenés született. Az eseményt és az esti koncertet számos sajtóorgánum ajánlotta hétvégi programnak. PR megjelenések Összesen Online 40 Print 2 Rádió 4 TV 13 Hírügynökség 1 ÖSSZ 60 Online megjelenések Médium Dátum Gyerekprogramok.info Orientpress Travelo Irányszentendre Nlcafé Dunapart Programajánló Mizuscafe Tollal.hu Eseménymenedzser A mi Otthonunk Ringmagazin Szeretlekmagyarország Minimatiné Hírstart Itthon Család.hu Ridikül.hu hu Index.hu Családinet.hu család.hu/mandiner TVszentendre.hu Anyanet.hu Gyerekprogramajanlo.hu Piliscentrum.hu Pestisracok.hu Propeller.hu

10 Nőihirek.hu Faktor.hu Felelosszulokiskolaja.hu Inforadio.hu Pöttyöslabda.hu Magyarmuzeumok.hu Táncház.hu Cseppek.hu Gépnarancs.hu Whereevent.hu Dunakanyarrégio.hu Fidelio.hu Manoporgram Print megjelenések TV megjelenések Médium Dátum Műsor Dátum Dunakanyar Régió Kiskegyed M5 Hétvégi Belépő Duna TV Családbarát Szentendre TV Rádió megjelenések Médium Dátum Digi TV, Románia M1 Család és Otthon Kossuth Rádió Kossuth Rádió Karc FM Trend FM M5 Kult Híradó TV2 Tények RTL Klub Híradó M1 Életkor M1 Híradó ECHO TV Pont a Kultúráról Duna TV Családbarát , ECHO TV-ATV Hazahúzó

11 2. Online kommunikáció a honlapon A honlapon a főoldali lapozóban tüntettük fel a programot, az eseményt megelőző egy hétben 7029 látogató tekintette meg ezt a cikket- 3. Előzetes Facebook promóció - #skanzen50 hashtaget alkalmaztunk minden ehhez kapcsolódó megjelenésnél - A Skanzen50 program mellett a koncertre külön eseményt hoztunk létre. Lajkó Félix koncert címmel. Az eseménynek már online 138 résztvevője és 580 érdeklődője lett. - A rendezvény ideje alatt 6 helyszíni (látogatói) bejelentkezés született. - A kampány időszakában 9, a rendezvényhez és annak programelemeihez kapcsolódó bejegyzést tettünk közzé, részben az érintettek betaggelésével (nagyobb elérés), ápr között. - A Lajkó Félix koncertet népszerűsítő bejegyzés 4616 embert ért el. 11

12 Tapasztalatok: A Skanzen Születésnap rendezvényt idén rendeztük meg első alkalommal. Május elsején a korábbi években az Alkotónap c. programunk kapott helyet. A rendezvényre több attrakcióval, a Lajkó Félix ingyenes koncert mellett az Élő Történelem indulásával és számtalan gyerekprogrammal készültünk, a tervezett látogatószámot sikerült felülmúlni. Tapasztalatunk szerint elsősorban a kisgyermekes családok látogatják a Skanzen rendezvényeit, így a programok összeállításánál a jövőben is ügyelünk, hogy sok és változatos gyerekprogramot biztosítsunk a látogatóknak. A program során azt is tapasztaltuk, hogy a családok szívesen vesznek részt az Élő történelemben. Bár a bemutatási mód újszerű a múzeumi interpretációban, a látogatók kevés helyen találkozhatnak vele, a látogatók mégis nyitottak és érdeklődők voltak az ilyenfajta bemutatási mód iránt. Rengeteg embert vonzott a Lajkó Félix koncert is, a zárás utáni kezdés külön hangulatot teremtett a produkciónak. A nagykoncert előtt a skanzen Amfiteátrum színpadának teljes deszkázatát felújították. A rendezvény kommunikációjára a múzeum idén is nagy hangsúlyt fektetett. A Skanzen honlapján a rendezvény ismertetője az alábbi linken érhető el: Szentendre, június 30. Faár Tamara közönségszolgálati osztályvezető 12

13 a program célja VENDÉGLÁTÁS A Skanzen 2017-ben alapításának 50. évfordulóját ünnepli. Ebből az alkalomból a Felföldi mezőváros életre kel, és elindul az élő történelem programunk, ahol a látogatók beleshetnek a mezőváros lakóinak mindennapjaiba, megtudhatják hogyan bolygatta fel a város lakóinak békés életét a híres színésznő érkezése. Pékség (Izsáki pékműhely, VI-8) - sós és édes péksütemények, kenyér, ásványvíz, kávé Kenyérlángos (Magtár melletti tér, I-20) - kenyérlángos, kávé, üdítő, tea Jászárokszállási Fogadó (Ásványrárói porta, Kisbodaki pajta, X-13) - magyar ételkínálat Szatócsbolt (Undi lakóház, X-15) - szatócs termékek, csokik, cukorkák, szörpök, kávé Szatócs kitelepülés (Felföldi mezőváros tere, II-12) - szatócs termékek, csokik, cukorkák, szörpök, kávé Mádi borozó (Mádi kereskedőház, II-8) Resti (Bejárati épület) - sör, fröccs, üdítő, jégkrém, péksütemény Portéka bolt (Bejárati épület) - Skanzen szuvenírek, ajándéktárgyak Fagyizó (Bejárati épület) Büfé kitelepülés (Amfiteátrum) - 16:00-tól A múzeum többi részén a Skanzen 50 éves történetének legjobb pillanatait idézzük meg tematikus portáinkon, a Galériában látható rendhagyó múzeumtörténeti tárlatunk, a Skanzen 50-re rímelve. A napot Lajkó Félix ünnepi koncertjével zárjuk az Amfiteátrumban! Ünnepi koncert - Amfiteátrum 17:00 18:00 Lajkó Félix Most jöttem ünnepi koncert Lajkó Félix - hegedű, citera Brasnyó Antal - brácsa Szabó Csobán Gergő - bőgő Porteleki László - hegedű Tintér Gabriella - ének Csizmadia Anna - ének skanzen 50 születésnap május 1. 09:00-17:00 jön! Pünkösdi Örökség Ünnep magyarország szellemi kulturális örökségei egy helyen! A programváltoztatás jogát fenntartjuk! június 4-5. szabadtéri néprajzi múzeum 2000 Szentendre, Sztaravodai út Telefon: latogato@sznm.hu A Skanzen 50 Születésnap program az támogatásával valósul meg. információs iroda (nyitvatartási időben) Felelős kiadó: Dr. Matskási István elnök Szentendre Szabadtéri Néprajzi Múzeum Közalapítvány Helyszín: Észak-Magyarországi falu, Felföldi mezőváros, Felső-Tiszavidék, Kisalföld, Bakony, Balaton-Felvidék tájegységek szabadtéri néprajzi múzeum hu

14 Észak-magyarországi falu tájegység Vásári játékok: körhinta, célbadobó, ördöglakat készítés (Magtár előtti tér, I-20) Virágos kert: tavaszi koszorúkötés és virágszőnyegszövés a Szentendrei Óvónők Néphagyományt Éltető Közösségével (Hadas telek, I-6) Novaji közösség udvara: élő hagyományok (Novaji lakóház, I-8) Molnárkalács készítés (Nemesradnóti lakóház, I-9) A kiállítások képei az elmúlt 18 év alkotónapi pályamunkáinak színe-java (Imolai istálló, I-9) Sziget-udvar: Skanzen társasjáték, óriás bútorok (Perkupai udvar, I-10) Erdőhorváti kerek perec készítés (Erdőhorváti lakóház, I-11) Május-udvar: májusi népi játékok a Szentendrei Óvónők Néphagyományt Éltető Közösségével (Filkeházi udvar, I-12) Felföldi mezőváros tájegység: Élő történelem A Felföldi mezőváros életre kel! Vásári hangulat: csúzlizda, mutatványosok (Felföldi mezőváros tere) 13:30 Langaléta Garabonciások előadása (Felföldi mezőváros tere, II-12) 15:00 Campanie de Vándor társulat előadása: Liliomfi-rögtönzések (Felföldi mezőváros tere, II-12) Felső-Tiszavidék tájegység Öko-udvar Hagyományos tudás és fenntarthatóság: Boszorkánykonyha gyógynövények, Mire a jó a szemét? hasznos tárgyak készítése hulladékból a Cellux Csoporttal (Kispaládi udvar, III-1) Festők faluja udvar: Legyél Te is szentendrei művész! Festőiskola (Botpaládi udvar, III-2) Erdély-udvar Tájegység születik: székely népmesék Csernik Szendével (11:00, 13:00, 15:00) és erdélyi népzene és táncház (10:00, 12:00, 14:00, 16:00) (Uszkai udvar, III-3) Milotai közösség udvara: lepcsánka készítés bemutató (Milotai udvar, III-4) VáLTSON skanzen kártyát! A Skanzen bérlet megvásárlásával egész évben látogathatja a múzeumot, az időszaki kiállításokat, részese lehet a fesztiváloknak, családi programoknak. A kedvezményes belépésen túl számos kedvezményre jogosítja a Skanzen bérlet tulajdonosát. hétvégente élő történelem a felföldi mezőváros életre kel! Egy napon híres színésznő száll le a vonatról a mezőváros peronján. De vajon mi köze van a szatócsnak, a szatócs fiának, a csizmadiának, vagy a tehetős özvegyasszonynak a színésznő érkezéséhez? Miről pletykálnak a városban? skanzen vonat vasútállomás kovácsműhely sztaravoda-patak vizimalom harangláb néprajzi látványtár Az 1930-as éveket idéző Skanzen Vonaton korhű öltözékben teljesít szolgálatot kalauz és masiniszta, irányításukkal az egész múzeumot 30 perc alatt járja be a szerelvény. Az. Európában egyedülálló hosszúságú normál nyomtávú múzeumi vasút 2,2km-es pályáján a bejárati épületként üzemelő vasútállomás mellett öt megálló található, ahol kerekesszékkel és babakocsival érkező látogatóink is felszállhatnak a Skanzen Vonatra. Kisalföld tájegység Élő műhelyek Kovácsmesterség bemutató (Szilsárkányi kovácsműhely, X-17) Gyertyamártás (Harkai lakóház, X-4) Szövés-fonás (Jánossomorjai lakóház, X-5) Fazekasműhely (Jánossomorjai lakóház, X-5) Hajfonás (Bogyoszlói fodrászműhely, X-7) Mézeskalács készítés bemutató és vásár (Süttöri lakóház, X-8) Lajta-udvar: májusi népszokások a Lajta Néptáncegyüttessel (Ásványrárói lakóház, X-13) Véradás (Süttöri istálló, X-8) Bakony, Balaton-Felvidék tájegység Mit csinál a molnár?: Vízimalom indítás 11:30, 13:30, 15:30 (Nyirádi vízimalom, VIII-1) Falusi mosó nagymosás bemutató és óriás szappanbuborék (Nyirádi lakóház, VIII-8) Heted7 táborok 2017-ben! Idén öt héten keresztül várjuk a 6-12 éves gyerekeket nyári napközis táborunkba. A táborozók öt nap alatt tevékeny részesei lehetnek jellegzetes paraszti munkáknak, kézműves tevékenységeknek, mozgásos és dramatikus játékoknak. Nyolc tájegységben ismerkedhetnek a paraszti és mezővárosi társadalom múltjával. Nagy csűrjeink, pajtáink, házaink kiváló helyszínt jelentenek esős és meleg időben egyaránt az élményszerzéshez. A múzeum szabad területei, a kertek, rétek, erdő és a patak lehetőséget adnak a gyermekek mozgásigényének kielégítéséhez. Kurátori tárlatvezetések 11:30 Dr. Sári Zsolt tárlatvezetése a Gyűjtőpontok c. kiállításban 13:30 Dr. Sári Zsolt tárlatvezetése a Skanzen 50 kiállításban kiállítások Skanzen 50 (Skanzen Galéria) Búcsú a parasztságtól (Drávacsehi lakóház, jelölés a térképen: VII-12) A történelem sodrában - Lakosságcsere a Dél-Dunántúlon az 1940-es években (Hidasi lakóház, VII-2) Csak egy kis munka - Falusiak Málenkij roboton a II. világháború végén (Muraszemenyei lakóház, VII-7) Kocsik és szekerek (Rábcakapi udvar, Rábcakapi pajta, X-14) Gyűjtőpontok Új épületek és tárgyak (Magtár, jelölés a térképen: I-20)

Helyszín: Szennai Skanzen Szenna, Rákóczi u. 2. Együttműködő partnerek: METEOR Természetbarát Turista Egyesület. Időpont:

Helyszín: Szennai Skanzen Szenna, Rákóczi u. 2. Együttműködő partnerek: METEOR Természetbarát Turista Egyesület. Időpont: Szakmai beszámoló Varázslat és misztikum a Szennai Skanzenben Múzeumok Éjszakája 2016 megvalósítására Szabadtéri Néprajzi Múzeum, Szennai Skanzen Pályázati azonosító: 204107/00196 Helyszín: Szennai Skanzen

Részletesebben

Fellépő művészek a zárókoncerten: Herczku Ágnes. Nikola Parov. Födő Sándor "Fodo" Wertetics Szlobodán. Hegedűs Máté. Pálházi Bence

Fellépő művészek a zárókoncerten: Herczku Ágnes. Nikola Parov. Födő Sándor Fodo Wertetics Szlobodán. Hegedűs Máté. Pálházi Bence Szakmai beszámoló Herczku Ágnes évadzáró népzenei koncertje a Skanzen Szent Márton-napi Újbor Fesztiválján Szabadtéri Néprajzi Múzeum, Szentendre Pályázati azonosító: 786226/00003 Helyszín: Szabadtéri

Részletesebben

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L Kedves Látogatónk! S O M O G Y M E G Y E I Hírlevelünkben legújabb kiállításainkat és júniusi programjainkat ajánljuk figyelmébe, külön felhívnánk figyelmét a MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJÁRA! Programok: Múzeumok

Részletesebben

Szakmai beszámoló Múzeumok Éjszakája megvalósítására Móra Ferenc Múzeumban június 25. Szeged, Móra Ferenc Múzeum

Szakmai beszámoló Múzeumok Éjszakája megvalósítására Móra Ferenc Múzeumban június 25. Szeged, Móra Ferenc Múzeum Szakmai beszámoló Múzeumok Éjszakája megvalósítására Móra Ferenc Múzeumban 2016. június 25. Szeged, Móra Ferenc Múzeum pályázati azonosító: 204107/00197 1. A program részletes ismertetése A Móra Ferenc

Részletesebben

IV. MIÉNK A VÁR! Országos hagyományőrző és kulturális várfesztivál VAJDAHUNYADVÁR Pünkösd, május

IV. MIÉNK A VÁR! Országos hagyományőrző és kulturális várfesztivál VAJDAHUNYADVÁR Pünkösd, május IV. MIÉNK A VÁR! Országos hagyományőrző és kulturális várfesztivál VAJDAHUNYADVÁR Pünkösd, 2016. május 14 16. Komplex rendezvény 2013-tól A rendezvény 2013-tól évente Pünkösdkor a események harmonikusan

Részletesebben

PROGRAMISMERTETŐ Múzeumok Éjszakája 2015 / Soproni Múzeum

PROGRAMISMERTETŐ Múzeumok Éjszakája 2015 / Soproni Múzeum PROGRAMISMERTETŐ Múzeumok Éjszakája 2015 / Soproni Múzeum Soproni Múzeum Múzeumok Éjszakája 2015-ben a Legendák nyomában: Soproni mesék, mítoszok címet viselte. A Kvintesszencia Régizene együttes koncertjével

Részletesebben

Mádi Furmint Ünnep 2013 Szakmai Beszámoló

Mádi Furmint Ünnep 2013 Szakmai Beszámoló Mádi Furmint Ünnep 2013 Szakmai Beszámoló Tartalomjegyzék: Technikai adatok 2 A program eredményessége, szakmai hatásai 3 Részletes Program 4-6 Fotóalbum 7-16 Sajtómegjelenések 17-22 Kreatív anyagok 23-24

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. a Nemzeti Kulturális Alap terhére biztosított, vissza nem térítendő támogatás felhasználásáról

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. a Nemzeti Kulturális Alap terhére biztosított, vissza nem térítendő támogatás felhasználásáról SZAKMAI BESZÁMOLÓ a Nemzeti Kulturális Alap terhére biztosított, vissza nem térítendő támogatás felhasználásáról Támogatás témája: Múzeumi gyűjtemények tárgyi és szellemi kulturális örökségünk című magyar-román

Részletesebben

Szakmai beszámoló MÓRIKUM Kultúr-Fröccs-Fesztivál augusztus 18-tól 20-ig

Szakmai beszámoló MÓRIKUM Kultúr-Fröccs-Fesztivál augusztus 18-tól 20-ig Szakmai beszámoló MÓRIKUM Kultúr-Fröccs-Fesztivál 2016. augusztus 18-tól 20-ig Évtizedek óta hagyományosan az augusztus 20-ai hétvégén 2-3 napos rendezvénysorozatot szervez intézményünk, a Lamberg-kastély

Részletesebben

Márványos Tamburazenekar

Márványos Tamburazenekar Márványos Tamburazenekar MŰSORAINK "Húzzad édes muzsikásom" - Magyar népi hangszerek, hangadó játékszerek bemutatója: Az interaktív előadás során a magyar népzene hangszereit mutatjuk be. Egy műsoron belül

Részletesebben

Múzeumok İszi Fesztiválja a Karacs Ferenc Múzeumban. 2009. október 1.- 2009. november 15.

Múzeumok İszi Fesztiválja a Karacs Ferenc Múzeumban. 2009. október 1.- 2009. november 15. Múzeumok İszi Fesztiválja a Karacs Ferenc Múzeumban 2009. október 1.- 2009. november 15. Programjaink: Október 1. (csütörtök) 17 óra Múzeumok İszi Fesztiváljának megnyitója és a Zene világnapja alkalmából

Részletesebben

ÓVODÁNK ÜNNEPEI RENDEZVÉNYEI ÓVODÁNK ÜNNEPEI

ÓVODÁNK ÜNNEPEI RENDEZVÉNYEI ÓVODÁNK ÜNNEPEI ÓVODÁNK ÜNNEPEI RENDEZVÉNYEI Óvodánk a hagyományőrzést, a népi kultúra ápolását egyik legfontosabb feladatának tekinti. Megteremtjük azt a miliőt, amelyben az óvodába lépés első pillanatától a nevelés

Részletesebben

Beszámoló Tiszazugi Földrajzi Múzeum NKA 3507/00080

Beszámoló Tiszazugi Földrajzi Múzeum NKA 3507/00080 A TISZAZUGI FÖLDRAJZI MÚZEUM SZAKMAI BESZÁMOLÓJA A 2015. ÉVI MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJÁNAK MEGVALÓSÍTÁSÁRÓL A fény útja - Éjszaka a Tiszazugban címmel és tematikával került megrendezésre a programunk 2015 A Fény

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ A MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA RENDEZVÉNYRŐL

SZAKMAI BESZÁMOLÓ A MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA RENDEZVÉNYRŐL Vasvári Pál Múzeum 4440 Tiszavasvári, Kálvin út. 7. Mobil:+36/30-676-8514 www.vasvaripalmuzeum.hu e-mail: info@vasvaripalmuzeum Nyitva tartás: Április 1-től - október 31-ig: K-V: 09-18 óráig November 1-től

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ A Budapesti Történeti Múzeum Gyerek/Kor/Kép gyermek a magyar képzőművészetben című kiállítás katalógusának elkészítésére elnyert 204106/02118-as azonosító szám alatt nyilvántartásba vett

Részletesebben

MEGTEKINTHETİ KIÁLLÍTÁSOK Idıszaki kiállítás címe, rövid összefoglaló (max. 500 karakter) A Vasút fénykora - A vidék modernizációja

MEGTEKINTHETİ KIÁLLÍTÁSOK Idıszaki kiállítás címe, rövid összefoglaló (max. 500 karakter) A Vasút fénykora - A vidék modernizációja MÚZEUM ADATAI Múzeum neve Megye Település Pontos cím Honlapcím Múzeumpedagógiai szolgáltatások Általános információ Megrendelés Név Telefon E-mail Név Telefon E-mail Szabadtéri Néprajzi Múzeum Pest Szentendre

Részletesebben

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L Kedves Látogatónk! S O M O G Y M E G Y E I Hírlevelünkben legújabb kiállításainkat és aktuális programjainkat ajánljuk figyelmébe! Programok: Népi kalendárium 2011.április 16. Februárban útjára indítottunk

Részletesebben

II. Kárpát-medencei Táncházzenészek Találkozója 2015. szeptember 5., Szabadtéri Néprajzi Múzeum

II. Kárpát-medencei Táncházzenészek Találkozója 2015. szeptember 5., Szabadtéri Néprajzi Múzeum II. Kárpát-medencei Táncházzenészek Találkozója 2015. szeptember 5., Szabadtéri Néprajzi Múzeum Központi színpad a Magtár előtt 10.00 10.25 Dél-alföldi játékok és táncok Strack Orsival Szerényi Béla tekerőmuzsikájára

Részletesebben

Karacs Ferenc Múzeum Tagintézmény 4150 Püspökladány, Kossuth u. 28. Tel. (54) 451-295 E-mail: karacs.muzeum@gmail.com; web: www.ladanymuzeum.

Karacs Ferenc Múzeum Tagintézmény 4150 Püspökladány, Kossuth u. 28. Tel. (54) 451-295 E-mail: karacs.muzeum@gmail.com; web: www.ladanymuzeum. Karacs Ferenc Múzeum Tagintézmény 4150 Püspökladány, Kossuth u. 28. Tel. (54) 451-295 E-mail: karacs.muzeum@gmail.com; web: www.ladanymuzeum.hu Szakmai beszámoló A Karacs Ferenc Múzeum csillagos éjszakája-

Részletesebben

Kaszás Attila Kulturális fesztivál 2015

Kaszás Attila Kulturális fesztivál 2015 Kaszás Attila Kulturális fesztivál 2015 Zsigárd 2015. július 13-augusztus 8. 2015. július 13-17. Kistérségi nyári kézműves tábor Helyszín: tájház Napi foglalkozások: 09:00-14:00 5 napon keresztül különböző

Részletesebben

Tájház. Javaslat a. Mezőkovácsháza települési értéktárba történő felvételéhez. 1. melléklet a 114/2013. (IV. 16.) Korm.

Tájház. Javaslat a. Mezőkovácsháza települési értéktárba történő felvételéhez. 1. melléklet a 114/2013. (IV. 16.) Korm. 1. melléklet a 114/2013. (IV. 16.) Korm. rendelethez Javaslat a Tájház Mezőkovácsháza települési értéktárba történő felvételéhez Készítette: Strifler Károlyné Mezőkovácsháza, 2016. november 30. HELYI ÉRTÉK

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. A Múzeumok Éjszakája program keretében a Balatoni Múzeum programjai két időszaki kiállítása köré szerveződtek.

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. A Múzeumok Éjszakája program keretében a Balatoni Múzeum programjai két időszaki kiállítása köré szerveződtek. SZAKMAI BESZÁMOLÓ A Nemzeti Kulturális Alap Közgyűjteményi Kollégiuma a Balatoni Múzeum 204107/00166 azonosító szám alatt nyilvántartásba vett pályázati cél támogatására, azaz A Keszthely városában 15

Részletesebben

VIII. DUDIK Fesztivál

VIII. DUDIK Fesztivál VIII. DUDIK Fesztivál Szakmai beszámoló 2016.09.12. Dunaújvárosi Egyetem Dunaújvárosi Főiskola DUDIK fesztivál 2016. június 9-10-11-12. Dunaújváros, Alsó-Duna part Szakmai beszámoló Tartalom 1. DUDIK a

Részletesebben

Sió-Kanál Fesztivál. A Balaton Régió és a Siócsatorna. versenyképes turizmusáért!

Sió-Kanál Fesztivál. A Balaton Régió és a Siócsatorna. versenyképes turizmusáért! Sió-Kanál Fesztivál A Balaton Régió és a Siócsatorna fenntartható és versenyképes turizmusáért! A Balaton Turisztikai Régió, a Siócsatorna településeinek kulturális bemutatkozási lehetősége, turisztikai

Részletesebben

X. Gömör-Tornai Fesztivál TALPALATNYI CSEREHÁT

X. Gömör-Tornai Fesztivál TALPALATNYI CSEREHÁT 2010. X. Gömör Tornai Fesztivál Tornabarakony X. Gömör-Tornai Fesztivál TALPALATNYI CSEREHÁT Tornabarakony 2010. július 30. 1/9 A végleges program a tervezetthez képest az időjárás (árvizek, súlyos esőzések)

Részletesebben

Biharkeresztes Őszi Kulturális Programok

Biharkeresztes Őszi Kulturális Programok Biharkeresztes 2013. Őszi Kulturális Programok Szeptember havi programok ITTHON VAGY MAGYARORSZÁG, SZERETLEK Szüreti Felvonulás és Bál Időpont: 2013. szeptember 28. 14.00 óra Helyszín: Városi Sportcsarnok

Részletesebben

ADATLAP MINTA. AZ AJÁNLÓ MEGNEVEZÉSE Előadó_egyéni_művészeti ág megnevezése_település.pdf Kézműves_egyéni_termék megnevezés_település.

ADATLAP MINTA. AZ AJÁNLÓ MEGNEVEZÉSE Előadó_egyéni_művészeti ág megnevezése_település.pdf Kézműves_egyéni_termék megnevezés_település. ADATLAP MINTA Az alábbi adatok feltöltése szükséges, értelemszerűen a relevánsak. - Név (csoport/egyéni alkotó) - Elérhetőségek (cím, e-mail, telefonszám, honlap) - Képviselő neve, elérhetőségei - Művészeti

Részletesebben

Reguly Antal Múzeum és Népművészeti Alkotóház

Reguly Antal Múzeum és Népművészeti Alkotóház SZAKMAI BESZÁMOLÓ a Múzeumok Éjszakájához kapcsolódó programok megvalósításra pályázati azonosító: 3507/00082 elnyert támogatás összege:150 000 Ft A nyári napfordulóhoz kapcsolódó múzeumi ünnep, a Múzeumok

Részletesebben

Szakmai beszámoló. Jószay Zsolt szobrászművész kiállításának megvalósításáról

Szakmai beszámoló. Jószay Zsolt szobrászművész kiállításának megvalósításáról NKA Képzőművészeti Szakmai Kollégium 2011. évi pályázata 1. témakör Kiállítás megvalósítására Pályázati azonosító: 1606/5592 Szakmai beszámoló Jószay Zsolt szobrászművész kiállításának megvalósításáról

Részletesebben

Utazás a múltba, fedezzük fel a jövő kincseit Német nemzetiségi tábor Szöveges és képes beszámoló

Utazás a múltba, fedezzük fel a jövő kincseit Német nemzetiségi tábor Szöveges és képes beszámoló Gyula Város Német Nemzetiségi Önkormányzata Deutsche Nationalitätenselbstverwaltung der Stadt Gyula 5700 Gyula, K. Schriffert József u. 1. Utazás a múltba, fedezzük fel a jövő kincseit Német nemzetiségi

Részletesebben

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L Kedves Látogatónk! Hírlevelünkben legújabb kiállításainkat és májusi programjainkat ajánljuk figyelmébe! Programok: Népi Kalendárium 2011. május 14. A Népi Kalendárium májusi témája a gyapjú. Ez alkalommal

Részletesebben

Október 7. 14.00 óra: Idősek Világnapja - megyei rendezvény az életet az éveknek" Zm. Szövetség klubjai részére

Október 7. 14.00 óra: Idősek Világnapja - megyei rendezvény az életet az éveknek Zm. Szövetség klubjai részére PROGRAMJAINK: Keresztury Dezső Általános Művelődési Központ 8900 Zalaegerszeg, Landorhegyi út 21. Tel: 92/314-120, Fax: 92/815-522 E-mail: info@kereszturyamk.hu Október 7. 14.00 óra: Idősek Világnapja

Részletesebben

Sárospataki Gyűjtemények mindenkinek TÁMOP 3.2.8.B-12/1-2012-0001. Múzeumi nap 1 tematikája

Sárospataki Gyűjtemények mindenkinek TÁMOP 3.2.8.B-12/1-2012-0001. Múzeumi nap 1 tematikája Múzeumi nap 1 tematikája Múzeumi nap helye és ideje: Sárospatak, 2012. november 16. Címe: Résztvevők: Szakirodalom: Segédanyag: Oktatási, nevelési célok: Ép testben ép lélek A túrkevei Kaszap Nagy István

Részletesebben

CSUPOR KERT. Kulturális- és alkotóközpont az Őrségben KASZÁS A KULTURÁLIS HAGYATÉKÖRZO EGYESÜLET PAJTASZÍNHÁZ GALÉRIA PAJTASZÍNHÁZ GALÉRIA

CSUPOR KERT. Kulturális- és alkotóközpont az Őrségben KASZÁS A KULTURÁLIS HAGYATÉKÖRZO EGYESÜLET PAJTASZÍNHÁZ GALÉRIA PAJTASZÍNHÁZ GALÉRIA CSUPOR KERT Kulturális- és alkotóközpont az Őrségben KASZÁS A I KULTURÁLIS HAGYATÉKÖRZO EGYESÜLET V I S 1 Z Á K KASZÁS A I KULTURÁLIS HAGYATÉKÖRZO EGYESÜLET TÖRTÉNETÜNK Két évvel később egy újabb vállalkozásba

Részletesebben

Együttműködő partnerek: Rippl-Rónai Megyei Hatókörű Városi Múzeum. Fekete István Látogatóközpont (Deseda) Rippl-Rónai Emlékház és Látogatóközpont

Együttműködő partnerek: Rippl-Rónai Megyei Hatókörű Városi Múzeum. Fekete István Látogatóközpont (Deseda) Rippl-Rónai Emlékház és Látogatóközpont Szakmai beszámoló Varázslat és misztikum a Szennai Skanzenben A Múzeumok Éjszakájához kapcsolódó programok megvalósítása Szabadtéri Néprajzi Múzeum, Szennai Skanzen Pályázati azonosító: 3507/00098 Helyszín:

Részletesebben

kattintson ide. Hírek

kattintson ide. Hírek Népművészeti Egyesületek Szövetségének hírlevele Ha problémája van a megjelenítéssel, kattintson ide. Hírek A NESZ közreműködésével s tagjai által felajánlott alkotásokból nyílt kiállítás a New Yorki Magyar

Részletesebben

Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS

Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS 2008. június 14. szombat 18 óra RAFFAY BÉLA szobrászművész kiállításának megnyitója a Tóparti Galériában (Révfülöp, Halász utca 6.). A kiállítást megnyitja: Kancsal Károly,

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ ORSZÁGOS KÖNYVTÁRI NAPOK ÉS RENDEZVÉNYEK MEGRENDEZÉSE SOMOGY MEGYÉBEN

SZAKMAI BESZÁMOLÓ ORSZÁGOS KÖNYVTÁRI NAPOK ÉS RENDEZVÉNYEK MEGRENDEZÉSE SOMOGY MEGYÉBEN Pályázati azonosító: 3508/01174 SZAKMAI BESZÁMOLÓ ORSZÁGOS KÖNYVTÁRI NAPOK ÉS RENDEZVÉNYEK MEGRENDEZÉSE SOMOGY MEGYÉBEN Árny az árnyban. Versszínház Radnóti Miklós utolsó pillanatáról Időpont: 2014.11.10.

Részletesebben

csepeli nyár programajánló július augusztus

csepeli nyár programajánló július augusztus csepeli nyár programajánló 2017. július augusztus FINA Vizes VB (17. Úszó, Műúszó, Műugró, Óriástorony-ugró, Nyílt Vízi Úszó és Vízilabda Világbajnokság) Időpont: 2017. július 14 30. A vízisportokat szeretők

Részletesebben

A NESZ soron következő küldöttgyűlését 2014. november 21 22 én tartja a Hotel Venturában (1119 Budapest, Fehérvári út 179.)

A NESZ soron következő küldöttgyűlését 2014. november 21 22 én tartja a Hotel Venturában (1119 Budapest, Fehérvári út 179.) Népművészeti Egyesületek Szövetségének hírlevele Novemberi küldöttgyűlés A NESZ soron következő küldöttgyűlését 2014. november 21 22 én tartja a Hotel Venturában (1119 Budapest, Fehérvári út 179.) Program:

Részletesebben

2014. évi programterv (művelődési házbeli és egyéb nagyobb rendezvények)

2014. évi programterv (művelődési házbeli és egyéb nagyobb rendezvények) 2014. évi programterv (művelődési házbeli és egyéb nagyobb rendezvények) Január - Január 20. Szép magyar beszéd a Kazinczy verseny városi döntője a Városi Könyvtárban - Január 21. A Magyar Kultúra Napja

Részletesebben

Beszámoló (Kispesti Deák Ferenc Gimnázium) Gimnáziumunk, Deák és kora címmel tematikus napokat szervezett március én a Diákönkormányzat

Beszámoló (Kispesti Deák Ferenc Gimnázium) Gimnáziumunk, Deák és kora címmel tematikus napokat szervezett március én a Diákönkormányzat Beszámoló (Kispesti Deák Ferenc Gimnázium) Gimnáziumunk, Deák és kora címmel tematikus napokat szervezett március 13-14-én a Diákönkormányzat bevonásával. Fontos volt, hogy diákjainak megismerhessék azokat

Részletesebben

Szakmai beszámoló évi Múzeumok Éjszakája programsorozat megvalósítása a szentesi, csongrádi és szegvári muzeális intézmények együttműködésében

Szakmai beszámoló évi Múzeumok Éjszakája programsorozat megvalósítása a szentesi, csongrádi és szegvári muzeális intézmények együttműködésében Szakmai beszámoló 2016. évi Múzeumok Éjszakája programsorozat megvalósítása a szentesi, csongrádi és szegvári muzeális intézmények együttműködésében pályázati azonosító: 204107/00183 A rendezvény időpontja:

Részletesebben

XI. Őrségi Tökfesztivál

XI. Őrségi Tökfesztivál XI. Őrségi Tökfesztivál 2014. szeptember 26-28. Szeptember 26. (péntek) Őriszentpéter 10 00 Fókuszban a töktermesztés, konferencia Helyszín: Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság, Siskaszer 26/A Nagyrákos 18

Részletesebben

2015. évi rendezvénytervezet

2015. évi rendezvénytervezet 2015. évi rendezvénytervezet Időpont Esemény megnevezése Rendező Helyszín Jan. 11. 9 óra Megemlékezés a Malenkij robot -ról JANUÁR Zebegény (a települések összevont Jan. 22. 14 óra Magyar Kultúra Napja

Részletesebben

2014 év. Környezettisztasági hét

2014 év. Környezettisztasági hét 2014 év Környezettisztasági hét 2014. 04.10. Évek óta hagyományos program áprilisban a Kőszár-hegymenet, melyet egy takarítási akció előz meg. A környezettisztasági hét célja településünk szebbé tétele,

Részletesebben

2014. A XXV. Kalocsai Paprikafesztivál megszervezése szakmai beszámoló 2014.12.10.

2014. A XXV. Kalocsai Paprikafesztivál megszervezése szakmai beszámoló 2014.12.10. 2014. A XXV. Kalocsai Paprikafesztivál megszervezése szakmai beszámoló 2014.12.10. Szakmai beszámoló I. A rendezvény bemutatása A Kalocsai Paprikafesztivál és a Paprikás Ételek Főzőversenye a térség legnagyobb

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület ei ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület ei ülésére Iktatószám:21-3/2017/ALJEGYZ Ügyintéző: dr. Nagy Rusztem ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2017.02.22-ei ülésére Tárgy: Városi rendezvénynaptár összeállítása Tisztelt Képviselő-testület! A Képviselő-testület

Részletesebben

Ünnepi programok: 2013. augusztus 19-20. Programok: Augusztus 19.

Ünnepi programok: 2013. augusztus 19-20. Programok: Augusztus 19. Ünnepi programok: 2013. augusztus 19-20. Programok: Augusztus 19. időpont Szolnoki Művésztelep (kemence) Szolnoki Művésztelep (színpad) Kossuth-tér 7.00 Kemence felfűtése 9.00 Magyarok vásárának kezdete,

Részletesebben

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 17. évfordulója alkalmából

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 17. évfordulója alkalmából A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 17. évfordulója alkalmából Visszapillantó 2015. november 14 Visszapillantó 2015. november 14 A Debreceni Főnix

Részletesebben

Szakmai beszámoló Múzeumok Éjszakájához kapcsolódó programok megvalósítása c. pályázathoz 2015. június 20. Szeged, Móra Ferenc Múzeum NKA 3507/00099

Szakmai beszámoló Múzeumok Éjszakájához kapcsolódó programok megvalósítása c. pályázathoz 2015. június 20. Szeged, Móra Ferenc Múzeum NKA 3507/00099 Szakmai beszámoló Múzeumok Éjszakájához kapcsolódó programok megvalósítása c. pályázathoz 2015. június 20. Szeged, Móra Ferenc Múzeum NKA 3507/00099 I. A program részletes ismertetése A Móra Ferenc Múzeum

Részletesebben

Szakmai beszámoló. A NKA támogatását ezúton is tisztelettel köszönjük.

Szakmai beszámoló. A NKA támogatását ezúton is tisztelettel köszönjük. Szakmai beszámoló A Türr István Múzeum Csillagmesék címmel Baján, 2017. június 24-én, Szent Iván éjszakáján 5 helyszínen, 6 órán át, 26 féle kulturális, kulináris programmal várta látogatóit. A Nemzeti

Részletesebben

2010. december 10 23.

2010. december 10 23. 2010. december 10 23. Helyi termékek kóstolójával, helyi és szomszédos települések ünnepi műsoraival, karácsonyi kézműves játszóházzal, kiállítással és koncerttel várják az érdeklődőket! December 10. péntek

Részletesebben

Közhasznúsági melléklet 2015

Közhasznúsági melléklet 2015 Adószám: 21893335-2-11 Cégbíróság: Tatabányai Törvényszék Cégbírósága Cégjegyzék szám: 11-09-013060 A Művelődés Háza Esztergom Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság 2500 Esztergom, Imaház utca 2/a.

Részletesebben

Szakmai beszámoló. Rendezvény megnevezése: XXIII. Fazekas-találkozó. A rendezvény időpontja: június 12. Látogatók száma: kb.

Szakmai beszámoló. Rendezvény megnevezése: XXIII. Fazekas-találkozó. A rendezvény időpontja: június 12. Látogatók száma: kb. Szakmai beszámoló Rendezvény megnevezése: XXIII. Fazekas-találkozó A rendezvény időpontja: 2016. június 12. Látogatók száma: kb. 1000 fő Program részletezése: 23. alkalommal is sikeresen lezajlott a Fazekas-találkozó.

Részletesebben

A restaurátor osztály 2014-es félévi munkajelentése

A restaurátor osztály 2014-es félévi munkajelentése Ügyintéző: Hugyecsek Balázs Restaurátor, állományvédelmi felelős Nemzeti Kulturális Alapprogram Közgyűjteményi Kollégium Állományvédelmi műhelyek tevékenységéhez szükséges szakmai anyagok és eszközök beszerzése

Részletesebben

Nyírbátor Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2015.(II.25.) önkormányzati határozata

Nyírbátor Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2015.(II.25.) önkormányzati határozata Nyírbátor Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2015.(II.25.) önkormányzati határozata Nyírbátor Város 2015.évi Közművelődi Rendezvénytervének elfogadásáról A Képviselő-testület Nyírbátor Város

Részletesebben

VAN SZERENCSÉNK HÍVNI A NAGYÉRDEMŰ KÖZÖNSÉGET! UTAZZON AZ OMNIBUSSZAL! KISVÁRDA A SZÁZADFORDULÓN

VAN SZERENCSÉNK HÍVNI A NAGYÉRDEMŰ KÖZÖNSÉGET! UTAZZON AZ OMNIBUSSZAL! KISVÁRDA A SZÁZADFORDULÓN VAN SZERENCSÉNK HÍVNI A NAGYÉRDEMŰ KÖZÖNSÉGET! UTAZZON AZ OMNIBUSSZAL! KISVÁRDA A SZÁZADFORDULÓN 3507/00102 Szakmai beszámoló Az idén immár hatodik alkalommal volt Múzeumok Éjszakája Kisvárdán. A késő

Részletesebben

BESZÁMOLÓ 2015 TOURINFORM Keleti-Mecsek

BESZÁMOLÓ 2015 TOURINFORM Keleti-Mecsek BESZÁMOLÓ 2015 TOURINFORM Keleti-Mecsek Az iroda tárgyi- és személyi feltételei Tárgyi eszközök: - 5 db számítógép - 1 db multifunkciós készülék (nyomtató, szkenner, fénymásoló, fax) - 1 db telefon - Szélessávú

Részletesebben

A fesztiválok szerepe a Balaton régió turizmusában. Rosta Sándor

A fesztiválok szerepe a Balaton régió turizmusában. Rosta Sándor A fesztiválok szerepe a Balaton régió turizmusában Rosta Sándor Balatoni Regionális Idegenforgalmi Bizottság Balatonfüred, 2007. szeptember 26. Kulturális rendezvény, mint turisztikai termék Kiemelkedı

Részletesebben

Pünkösdi hagyományok, királyfi és királylány készítése, népi ételkóstoló.

Pünkösdi hagyományok, királyfi és királylány készítése, népi ételkóstoló. APÁRÓL FIÚRA családi hagyományőrző délután 2019. május 4-én, szombaton, 14 órától a Meseházban. Pünkösdi hagyományok, királyfi és királylány készítése, népi ételkóstoló. HAGYOMÁNYOK HÁZA mesemondó versenye

Részletesebben

Késő-Római Kikötőerőd Alapítvány beszámolója a es évekről Dunakeszi Késő-római Kikötőerőd Kiállítás

Késő-Római Kikötőerőd Alapítvány beszámolója a es évekről Dunakeszi Késő-római Kikötőerőd Kiállítás Késő-Római Kikötőerőd Alapítvány beszámolója a 2010-2011-es évekről Dunakeszi Késő-római Kikötőerőd Kiállítás A Dunakeszi, Horányi-révnél lévő, feltárt kikötőerőd az egyetlen magántulajdonban lévő bemutatott

Részletesebben

XII. Őrségi Tökfesztivál

XII. Őrségi Tökfesztivál XII. Őrségi Tökfesztivál 2015. szeptember 25-27. Szeptember 25. (péntek) Őriszentpéter 10 00 Töktermesztői konferencia Helyszín: Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság, Siskaszer 26/A Nagyrákos 18 00 Egyszer

Részletesebben

Program: 1. nap 9.00 9.45 Regisztráció

Program: 1. nap 9.00 9.45 Regisztráció Népművészeti Egyesületek Szövetségének hírlevele Ha problémája van a megjelenítéssel, kattintson ide. Novemberi küldöttgyűlés A NESZ soron következő küldöttgyűlését 2014. november 21-22-én tartja a Hotel

Részletesebben

23. BOLYAI NYÁRI AKADÉMIA 2015. Analitikus program

23. BOLYAI NYÁRI AKADÉMIA 2015. Analitikus program 23. BOLYAI NYÁRI AKADÉMIA 2015 "A nyelv írja a szöveget, a beszéd szövi a szellemet" Kántor Zoltán A kommunikációs kompetenciák fejlesztése tanórán A. Curriculáris szempontok Analitikus program 1. Tanfolyam

Részletesebben

Decemberi programok Sárospatakon és Környékén

Decemberi programok Sárospatakon és Környékén Turisztikai Hírlevél Tourinform Sárospatak Decemberi programok Sárospatakon és Környékén A Művelődés Háza és Könyvtára programjai: December 01. 17.00 óra Cserepes nap Értékes fazekas hagyománnyal bír Sárospatak.

Részletesebben

Pannon Kultúra Alapítvány. Elfogadta a Kuratórium 2013. március 10-i ülésén.

Pannon Kultúra Alapítvány. Elfogadta a Kuratórium 2013. március 10-i ülésén. Pannon Kultúra Alapítvány KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE 2012 Elfogadta a Kuratórium 2013. március 10-i ülésén. A Pannon Kultúra Alapítvány 2012. évi tevékenysége: Általános célok, tevékenységi formák: A Pannon

Részletesebben

A PÁLYÁZAT RÖVID BEMUTATÁSA

A PÁLYÁZAT RÖVID BEMUTATÁSA SZAKKÉPZÉSBEN RÉSZT VEVŐ TEHETSÉGES FIATALOK TEHETSÉGGONDOZÁSÁT ÉS AZ EZT SEGÍTŐ ALKOTÓPEDAGÓGIAI MŰHELYEK MŰKÖDÉSÉNEK TÁMOGATÁSA Kategória kódja: Pályázó neve: NTP-SZTG-15 Miskolci Szakképzési Centrum

Részletesebben

GYULAI LÁTNIVALÓK. Gyulai vár

GYULAI LÁTNIVALÓK. Gyulai vár GYULAI LÁTNIVALÓK Az árak és a nyitva tartás a leírásban csak tájékoztató jellegűek, kérlek benneteket, hogy mindig kérjetek friss információt ez ügyben! Gyulai vár A gyulai vár a 15.század első felében

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó. A Múzeumok Éjszakája rendezvényről a Gödöllői Városi Múzeumban

B E S Z Á M O L Ó. A Múzeumok Éjszakája rendezvényről a Gödöllői Városi Múzeumban B E S Z Á M O L Ó A Múzeumok Éjszakája rendezvényről a Gödöllői Városi Múzeumban Gödöllőn évek óta hagyomány, hogy a Múzeumok Éjszakájának programsorozatát városi összefogásban valósítjuk meg. Tehát nemcsak

Részletesebben

Újvárosi városrészi nap. LEADER rendezvény. Beszámoló

Újvárosi városrészi nap. LEADER rendezvény. Beszámoló Újvárosi városrészi nap LEADER rendezvény Beszámoló A rendezvény helyszíne: 6800 Hódmezővásárhely, Széchenyi tér A rendezvény időpontja: 2012. július 21. A Visszhang utcai Olvasókör 12 éve rendezi meg

Részletesebben

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 16. évfordulója alkalmából

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 16. évfordulója alkalmából A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 16. évfordulója alkalmából Visszapillantó 2014. november 14. Születésnapi rendezvény Fazekas Lajos fazekas népi iparművész,

Részletesebben

Sárospataki Gyűjtemények mindenkinek TÁMOP 3.2.8.B-12/1-2012-0001

Sárospataki Gyűjtemények mindenkinek TÁMOP 3.2.8.B-12/1-2012-0001 Családi Nap 6. tematikája; Sárospatak, 2013. július 13. szombat Cím: Rákóczi asztala család kincsei a múzeumban Ajánlott korosztály: óvodástól idős korig mindenkinek Segédanyag: Iskolatörténeti Kiállítás

Részletesebben

Hagyományőrző programok 2008 T IKT. SZ SSZ. INTÉZMÉNY A PÁLYÁZAT CIME. L Szt. György. erények üzenete a mának július 7-13 Libán tető

Hagyományőrző programok 2008 T IKT. SZ SSZ. INTÉZMÉNY A PÁLYÁZAT CIME. L Szt. György. erények üzenete a mának július 7-13 Libán tető Hagyományőrző programok 2008 T IKT. SZ SSZ. INTÉZMÉNY A PÁLYÁZAT CIME A PÁLYÁZAT KÖTSÉGEK IGÉNYELT MEGITÉLT HELYE IDŐTARTAMA ÖSSZESEN E A lovagrendi értékek és L Szt. György erények üzenete a 2915 1 Lovagrend

Részletesebben

A XVIII. kerületi nemzetiségi önkormányzatok évi pályázati (program) célú megítélt önkormányzati támogatása

A XVIII. kerületi nemzetiségi önkormányzatok évi pályázati (program) célú megítélt önkormányzati támogatása A XVIII. kerületi nemzetiségi önkormányzatok 201 évi pályázati (program) célú megítélt önkormányzati a Budapest Főváros XVIII. kerületi Bolgár Nemzetiségi Önkormányzat: 1. Bolgár gyermeknapi rendezvény.

Részletesebben

A rendezvény részletes ismertetése:

A rendezvény részletes ismertetése: SZAKMAI BESZÁMOLÓ a Múzeumok Éjszakája a Lajosmizsei Tanyamúzeumban és kapcsolódó kiadvány megjelentetése című program megvalósulásáról (pályázati azonosító: 204107/00173) A rendezvény szakmai vonatkozásai,

Részletesebben

Gyõr-Moson-Sopron Megye

Gyõr-Moson-Sopron Megye Közmûvelõdési Programok Tájoltatásának Programfüzete Gyõr-Moson-Sopron Megye Bartók Béla Megyei Mûvelõdési Központ Közhasznú Társaság 9022 Gyõr, Czuczor Gergely utca 17. Tisztelt Polgármester! Kedves Közönség!

Részletesebben

Szakmai beszámoló. Robog a Skanzen. Egy utazó kiállítás és program. Nemzeti Kulturális Alap Közgyűjteményi Kollégium

Szakmai beszámoló. Robog a Skanzen. Egy utazó kiállítás és program. Nemzeti Kulturális Alap Közgyűjteményi Kollégium Szakmai beszámoló Robog a Skanzen. Egy utazó kiállítás és program Nemzeti Kulturális Alap Közgyűjteményi Kollégium Pályázati azonosító: 204106/02149 A Szabadtéri Néprajzi Múzeum 2017-ben ünnepli alapításának

Részletesebben

Pályázati beszámoló Jövő építőmesterei NTP-MKÖ-M

Pályázati beszámoló Jövő építőmesterei NTP-MKÖ-M Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Pályázati beszámoló Jövő építőmesterei NTP-MKÖ-M-15-0003 Szabadtéri Néprajzi Múzeum Szentendre 2016. július 30. A programban építészeti szakiskolába járó kiemelkedő tehetségű

Részletesebben

Hajdúszoboszló. 3 Szabó László Alapfokú XI. Pünkösdi Sokadalom Észak-Alföldi és határon Hajdúszoboszló

Hajdúszoboszló. 3 Szabó László Alapfokú XI. Pünkösdi Sokadalom Észak-Alföldi és határon Hajdúszoboszló KIMUTATÁS A KULTURÁLIS ÉS SPORT ALAP KULTÚRA PÁLYÁZATAINAK 2012. ÉVI TÁMOGATÁSÁRÓL A tevékenység meghatározása 2012. évben az Oktatási, Kulturális és sorsz. A pályázó neve és az összeg rendeltetése Sport

Részletesebben

Magyar Fürdőszövetség őszi Közgyűlése Marketing Szakbizottság beszámolója

Magyar Fürdőszövetség őszi Közgyűlése Marketing Szakbizottság beszámolója Magyar Fürdőszövetség őszi Közgyűlése Marketing Szakbizottság beszámolója 2015. november 25-26. Harkány 1 2015. Év eseményei 2015. március 22. Víz Világnapja A program mondanivalója a víztakarékosság,

Részletesebben

PROGRAMOK JANUÁR. December 30 - február 17. Móri csata 170 kiállítás Helyszín: Lamberg-kastély, 12-es terem Információ: 22/

PROGRAMOK JANUÁR. December 30 - február 17. Móri csata 170 kiállítás Helyszín: Lamberg-kastély, 12-es terem Információ: 22/ PROGRAMOK 2019. JANUÁR December 30 - február 17. Móri csata 170 kiállítás Helyszín: Lamberg-kastély, 12-es terem Január 23. 18 óra MAGYAR KULTÚRA NAPJA 2019 Szólt az ember Jordán Tamás és Sebő Ferenc József

Részletesebben

Népművészeti Egyesületek Szövetségének hírlevele megjelenítéssel, kattintson ide.

Népművészeti Egyesületek Szövetségének hírlevele megjelenítéssel, kattintson ide. Népművészeti Egyesületek Szövetségének hírlevele Ha problémája van a megjelenítéssel, kattintson ide. Elnökségi értekezlet A februári értekezlet témái: A NESZ stratégiájának módosítása, munkamódszer megvitatása;

Részletesebben

A BERECZKI IMRE HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY ÉVRE SZÓLÓ MUNKATERVE

A BERECZKI IMRE HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY ÉVRE SZÓLÓ MUNKATERVE Szakmai feladatok: A BERECZKI IMRE HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY 2010. ÉVRE SZÓLÓ MUNKATERVE Az intézmény elsődleges, a 2010. évre szóló feladata az alábbi gyűjteményegységek leltározásának folytatása, állagmegóvása,

Részletesebben

Közhasznúsági melléklet 2015.

Közhasznúsági melléklet 2015. Adószám: 18054406-2-42 Törvényszék: 01 Fővárosi Törvényszék Bejegyző határozat száma: 01 PK 61156 /1993/15 Nyilvántartási szám: 01/02/0005445 1068 Budapest, Városligeti fasor 38 2015. -1-1. Tárgyévben

Részletesebben

Elnökségi értekezlet. Hírek

Elnökségi értekezlet. Hírek Népművészeti Egyesületek Szövetségének hírlevele Ha problémája van a megjelenítéssel, kattintson ide. Elnökségi értekezlet A májusi értekezlet témái: A NESZ és Tagszervezetek belföldi- és külföldi kapcsolatrendszerének

Részletesebben

Sávolyok fiataljainak identitás erősítő találkozója 2018 augusztus

Sávolyok fiataljainak identitás erősítő találkozója 2018 augusztus Sávoly Község Önkormányzatának információs lapja XI. évfolyam III. szám 2018. szeptemberi szám melléklete Sávolyok fiataljainak identitás erősítő találkozója 2018 augusztus 13-21. Augusztusban immáron

Részletesebben

DÁTUM NAP PROGRAM SZERVEZŐ HELYSZÍN

DÁTUM NAP PROGRAM SZERVEZŐ HELYSZÍN DÁTUM NAP PROGRAM SZERVEZŐ HELYSZÍN Dátum hét napja Program Szervező Helyszín 2019.02.7 Csütörtök Vámos Miklós: Legközelebb majd sikerül 2019.02.8 Péntek Világjárók Hátizsákkal Vietnámtól Mexikóig 2019.02.14.

Részletesebben

Reklámkampány. Utazás kiállítás Budapest Boat Show Karaván Szalon 2012

Reklámkampány. Utazás kiállítás Budapest Boat Show Karaván Szalon 2012 Reklámkampány Utazás kiállítás Budapest Boat Show Karaván Szalon 2012 UTAZÁS KIÁLLÍTÁS Televízió - RTL Klub Fókusz nyereményjáték 1 hétig - RTL Klub Reflektor nyereményjáték 1 hétig - RTL Klub Törzsutas

Részletesebben

Projektlátogatás: A felújított egykori katolikus iskolában kialakított Örökségvédelmi Közösségi Ház átadása

Projektlátogatás: A felújított egykori katolikus iskolában kialakított Örökségvédelmi Közösségi Ház átadása Projektlátogatás: A felújított egykori katolikus iskolában kialakított Örökségvédelmi Közösségi Ház átadása Helyszín: Nick Ideje: 2014. szeptember 20. 10.00 óra Szeptember 20-án ismét egy kedves meghívásnak

Részletesebben

Kőtelek Önkormányzat lapja 2015/09. Szeptember

Kőtelek Önkormányzat lapja 2015/09. Szeptember Kőtelek Önkormányzat lapja 2015/09. Szeptember Tisztelt Kőteleki Lakosok! Az augusztus 20-i hétvégén sikeresen megrendezésre kerültek a falunapi programjaink. Rendezvényünk kiemelt eseménye volt a testvér

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. Programunk a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhelyben:

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. Programunk a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhelyben: SZAKMAI BESZÁMOLÓ A SZÓRAKATÉNUSZ JÁTÉKMÚZEUM ÉS MŰHELYBEN VALAMINT A NAIV MŰVÉSZEK GYŰJTEMÉNYÉBEN ÉS KÖZÖS UDVARÁBAN A MÚZEUMI ÉJSZAKÁJÁN MEGRENDEZETT KIS EMBEREK BARÁTOCSKÁIM CÍMŰ IDŐSZAKI KIÁLLÍTÁSHOZ

Részletesebben

Szolnok Közkincs Kerekasztal 2008-2009. A D A T L A P

Szolnok Közkincs Kerekasztal 2008-2009. A D A T L A P Szolnok Közkincs Kerekasztal 2008-2009. A D A T L A P A SZOLNOK KISTÉRSÉG TERÜLETÉN MŰKÖDŐ MŰVÉSZETI ÉS EGYÉB FELLÉPÉSEKET VÁLLALÓ CSOPORTOKRÓL Az előadó neve: Almási Klára Tevékenységi kör, az előadó

Részletesebben

22. BOLYAI NYÁRI AKADÉMIA 2014. Analitikus program

22. BOLYAI NYÁRI AKADÉMIA 2014. Analitikus program A nevelés egyet jelent azzal, hogy segítünk a gyermeknek valóra váltani lehetőségeit Kosztolányi Dezső 22. BOLYAI NYÁRI AKADÉMIA 2014 Differenciált oktatás, felzárkóztatás és tehetségápolás a A. Curriculáris

Részletesebben

A legnagyobb tanári művészet, hogy az alkotás és felismerés örömét ébresszék. /A. Einstein/

A legnagyobb tanári művészet, hogy az alkotás és felismerés örömét ébresszék. /A. Einstein/ DÉR NAPOK RENDEZVÉNYSOROZAT Mottó: A legnagyobb tanári művészet, hogy az alkotás és felismerés örömét ébresszék. /A. Einstein/ Iskolánk 2003-ban vette fel Dér István festőművész (1937 1993) nevét. A település

Részletesebben

Bakonyban. www.abakonyert.hu. Együttműködés a fenntartható és tartalmas turizmusért a. Előadó: Hutvágnerné Kasper Judit

Bakonyban. www.abakonyert.hu. Együttműködés a fenntartható és tartalmas turizmusért a. Előadó: Hutvágnerné Kasper Judit Együttműködés a fenntartható és tartalmas turizmusért a Bakonyban Előadó: Hutvágnerné Kasper Judit A BAKONYÉRT Egyesület Egyesületünk alakult meg 2008-ban 2 megye, 3 kistérség 43 ezer érintett lakosa 4

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. A SZÓRAKATÉNUSZ JÁTÉKMÚZEUM ÉS MŰHELY valamint A MAGYAR NAIV MŰVÉSZEK GYŰJTEMÉNYE közös MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA PROGRAMJÁRÓL 2016

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. A SZÓRAKATÉNUSZ JÁTÉKMÚZEUM ÉS MŰHELY valamint A MAGYAR NAIV MŰVÉSZEK GYŰJTEMÉNYE közös MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA PROGRAMJÁRÓL 2016 SZAKMAI BESZÁMOLÓ A SZÓRAKATÉNUSZ JÁTÉKMÚZEUM ÉS MŰHELY valamint A MAGYAR NAIV MŰVÉSZEK GYŰJTEMÉNYE közös MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA PROGRAMJÁRÓL 2016 A Múzeumok Éjszakája a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhelyben

Részletesebben

2010. június 19. szombat 18-24 óra. Múzeumok Éjszakája

2010. június 19. szombat 18-24 óra. Múzeumok Éjszakája 2010. június 19. szombat 18-24 óra Múzeumok Éjszakája Közös program: a Veresi Gőzös közlekedése 18-tól 24 óráig, a különböző rendezvényhelyszínek között, díjtalanul Gödöllői Városi Múzeum Szabadság tér

Részletesebben

Szakmai beszámoló a 3808/ számú pályázathoz kapcsolódó Csongrád megyei rendezvények lebonyolításáról

Szakmai beszámoló a 3808/ számú pályázathoz kapcsolódó Csongrád megyei rendezvények lebonyolításáról 6720 Szeged, Dóm tér 1-4. Ea.: Dobosné Brezovszky Anikó : 6701 Szeged, Pf.: 441. Szeged, 2016.03.09. : (36) 62/425-525 Pályázati azonosító: 3808/02605 Fax: (36) 62/630-601 Tárgy: Gyermekkönyvhónap - szakmai

Részletesebben

2011. ÉVI RENDEZVÉNYNAPTÁR ZALAEGERSZEGI KISTÉRSÉG

2011. ÉVI RENDEZVÉNYNAPTÁR ZALAEGERSZEGI KISTÉRSÉG 2011. ÉVI RENDEZVÉNYNAPTÁR ZALAEGERSZEGI KISTÉRSÉG JANUÁR Település Időpont Rendezvény Zalalövő Január 15. Informatikai és családi nap Nagylengyel Január 22. Asztalitenisz bajnokság Nagylengyel Január

Részletesebben