Jó gyakorlatok! FÓKUSZBAN A KÖZSZOLGÁLTATÁS

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Jó gyakorlatok! FÓKUSZBAN A KÖZSZOLGÁLTATÁS"

Átírás

1 Az ÁSZ a jó gyakorlatot közkinccsé teszi, az információkat és tudást átadja a közpénzfelhasználóknak és az állampolgárok közösségének. Jó gyakorlatok! FÓKUSZBAN A KÖZSZOLGÁLTATÁS Dr. Horváth Margit felügyeleti vezető előadása

2 Az ellenőrzésekkel lefedett vagyon nagysága 2 A távhőszolgáltató és a hulladékgazdálkodó szektort érintő ellenőrzéseink során 146,6 Mrd Ft értékű vagyont vettünk górcső alá. Távhőszolgáltató 138,7 Mrd Ft Hulladékgazdálkodó 7,9 Mrd Ft

3 Az ellenőrzések fókuszkérdései 3 1 Biztosított volt-e a közfeladat ellátásának és a társasági működésnek az önkormányzati felügyelete, a többségi tulajdonos jogainak érvényesítése? 2 A társaság számviteli szabályzatainak rendszere megfelelt-e a jogszabályi előírásoknak, a kialakított számviteli nyilvántartások és az éves beszámolók biztosították-e a jogszabályban előírt átláthatóságot? 3 Az önköltségszámítás megfelelt-e a jogszabályoknak és a belső előírásoknak és megfelelően megalapozta a költségek/ráfordítások tevékenységenkénti elkülönítését? 4 A társaság szabályszerűen gazdálkodott-e a közfeladat ellátását szolgáló vagyonnal, az elért eredmény biztosította-e a vagyongyarapodást?

4 Javaslatok szabályozás gyakorlat Ügyvezető Polgármester Jegyző Az Állami Számvevőszék az ellenőrzési jelentésekben összesen 186 javaslatot fogalmazott meg a tulajdonosi joggyakorló önkormányzatok és a gazdasági társaságok vezetői részére.

5 Javaslatok megoszlása 5 Gazdasági társaságok ügyvezetése: 123 db javaslat 46 db Gazdálkodás szabályszerűségének helyreállítására 23 db Szabályozás javítására 54 db Működési hiányosságok megszüntetésére 15 db Követelések minősítésére, értékvesztés elszámolásának elmulasztására, díjhátralék behajtására 15 db Minták értékelése alapján: bevételek, ráfordítások szabályszerű elszámolására, vagyon szabályos nyilvántartására 9 db Számviteli beszámolók tartalmi követelményeire, határidőben történő letétbe helyezésére

6 Javaslatok megoszlása 6 Önkormányzat: 63 db javaslat 17 db Tulajdonosi joggyakorlásra polgármesternek 46 db Szabályozás és gyakorlat javítására jegyzőnek 7 db Szabályozási hiányosságok megszüntetésére 3 db FB szabályos működésére 12 db Önkormányzati rendelet kiegészítésére, aktualizálásra, Polgármesteri Hivatal szabályzatainak kiegészítésére 34 db Gyakorlat javítására, belső ellenőrzés GT tevékenységére történő kiterjesztésére

7 Tulajdonosi joggyakorlás 7 Az önkormányzat nem készített a Hgt.-ben előírt hulladékgazdálkodási tervet, a jegyző a terv végrehajtásáról kétévente nem számolt be. Az önkormányzat nem rendelkezett az Nvtv. előírásaival összhangban álló közép- és hosszú távú vagyongazdálkodási terv összeállításáról. Az önkormányzat a hulladékgazdálkodási tervet a jogszabályoknak megfelelően elkészítette, rendeletben kihirdette, a jegyző ellenőrzési és beszámolási feladatát elvégezte. (pl. Csongrád, Bátaszék Önkormányzata). Az Önkormányzat rendelkezett előírásoknak megfelelő vagyongazdálkodási tervvel (Keszthely, Nyergesújfalu, Komló Önkormányzata). Az összes hulladékgazdálkodó, továbbá a távhőszolgáltató tárasságok fele esetében az önkormányzatok a gazdasági programjaikban, egyéb terveikben kitértek a közszolgáltatások működtetésével, fejlesztésével kapcsolatos célokra, feladatokra (pl. Csorna, Keszthely, Komló, Oroszlány, Tatabánya, Tiszaújváros Önkormányzata az integrált városfejlesztési stratégiáikban meghatározták a közfeladat biztosításához szükséges fejlesztési elképzeléseket). Az önkormányzat ezen a területen gondos gazda volt.

8 Tulajdonosi joggyakorlás 8 Az önkormányzat nem rendelkezett Felügyelő Bizottság (FB) létrehozásáról. Az FB nem rendelkezett ügyrenddel. Az önkormányzat képviselő-testülete (közgyűlése) az FB írásbeli jelentése nélkül fogadta el a társaság beszámolóját. Az Alapító Okirat rögzítette az ügyvezető személyét, feladatait és felelőségi körét, valamint az FB tagok adatait, készült az FB számára ügyrend. Az FB a társaság beszámolóiról minden évben elkészítette az írásbeli jelentését (pl. PRIMER Ajkai Távhőszolgáltatási Kft., Gödöllői Távhőszolgáltató Kft.,Oroszlányi Szolgáltató Zrt., Tiszaszolg 2004 Közszolgáltató és Vagyonkezelő Kft., Csongrádi Víz és Kommunális Szolgáltató Kft.) A három tagból álló FB-t az Önkormányzat, mint tulajdonos szabályszerűen delegálta. Az FB ellátta a feladatát.

9 Tulajdonosi joggyakorlás 9 Nem támogatták minden esetben üzleti tervek/jelentések a beszámoltatást, a tervszerű és átlátható gazdálkodást. Az üzleti tervek megvalósításáról, a bevételi-kiadási teljesítések tervektől való eltéréséről a társaságok 1/3-a számolt be (BTG Budaörsi Településgazdálkodási Kft., Csornahő Kft., NYÍRTÁVHŐ Kft., TiszaSzolg Kft., Gödöllői Távhőszolgáltató Kft., Oroszlányi Szolgáltató Zrt.). Öt társaság (pl. Csornahő Kft., Szegedi Környezetgazdálkodási NKft.,) üzleti terve szakmai mutatókat is tartalmazott. Tiszaújváros Önkormányzata széleskörűen élt a tulajdonosi eszköztár lehetőségeivel, kiegészítő adatszolgáltatásokat, kitekintő gördülő tervezést, negyedéves kontrolling beszámolást írta elő társasága részére. A társaságok a jogszabályi előírásokat túlteljesítve tervezték meg a feladataikat, illetve számoltak be a tevékenység ellátásáról. Az önkormányzat előrelátó és tudatos tulajdonosként gyakorolta jogait.

10 Tulajdonosi joggyakorlás 10 Az önkormányzat belső ellenőrzése nem járult hozzá a gazdasági társaság szabályszerű működéséhez, vagyonának megóvásához. Az önkormányzat nem fogalmazott meg számon kérhető követelményeket a gazdasági társaság működésével kapcsolatban. 13 tulajdonos önkormányzat tervezett társaságára kiterjedő ellenőrzést, amelyeket többségében végrehajtottak, az ellenőrzések hasznosultak (kiemelten pl. Barcika Szolg Kft., T-Szol Tatabányai Szolgáltató Zrt., VKSZ Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt., Gödöllői Távhőszolgáltató Kft. esetében). Szakmai feladatellátás mérésére alkalmas kritériumrendszer teljes körű kialakításával 7 társaság rendelkezett. (pl. Csongrádi Víz- és Kommunális Kft., Csornahő Kft., Pécsi Távfűtő Kft.) Az önkormányzat kiaknázta a jogszabályokban biztosított ellenőrzési és felügyeleti lehetőségeket. Az érintett társaságok mérleg szerinti eredménye az ellenőrzött időszakban pozitív volt. Ebben nagy valószínűséggel szerepe volt a kritériumrendszer alkalmazásának is.

11 Tulajdonosi joggyakorlás 11 Nem készítettek javadalmazási szabályzatot, illetve azok nem tartalmaztak az egyértelmű teljesítmény-követelményeket. A Szegedi Környezetgazdálkodási NKft. közgyűlése előremutató, teljesítményt valóban ösztönző, azaz erőfeszítést igénylő, feladatokat határozott meg prémiumfeladatként. A prémiumfeladatok objektív, azaz az üzleti terv számait meghaladó és egyedi feladatok teljesítéséből álltak. A PÉTÁV Pécsi Távfűtő Kft. a prémium kifizetését az áremeléshez, a lakossági költségminimalizáláshoz, a kintlévőségek és a működési költségek csökkentéséhez, az üzemi eredmény minimum 100 M Ft-os eléréshez kötötték. A súlyszámok maximális mértéke 30% volt, tehát legalább három feltételt kellett teljesíteni évente. A premizálást a tulajdonos előre meghatározott, érdemi teljesítmény eléréséhez kötötte.

12 Társaságok gazdálkodásának szabályozottsága A gazdasági társaság számviteli szabályzatainak rendszere hiányos volt (nem rendelkezett pénzkezelési-, értékelési-, leltározási szabályzattal, bizonylati renddel, számlarenddel), illetve azokat nem aktualizálták. Számviteli szabályzataikban nem rögzítették a számviteli szétválasztás szabályait. Az előírtaknak megfelelően rendelkezett számviteli politikával és ennek keretében elkészítendő szabályzatokkal, valamint a selejtezés- és a kintlévőségek kezelésének szabályzatával, illetve számlarenddel, azokat aktualizálták is (pl. Gyöngyösi Városgondozási Zrt., Oroszlányi Szolgáltató Zrt., Gödöllői Távhőszolgáltató Kft. ). A szétválasztási kötelezettség pontos és maradéktalan teljesítése érdekében a társaságok majdnem fele eleget tett a számviteli szétválasztás szabályozási kötelezettségének. (pl. Komlói Fűtőerőmű Zrt., Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft., VKSZ Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt.) 12 A gazdasági társaság a követelményeknek megfelelően tett eleget a szabályozási kötelezettségének és biztosította a keresztfinanszírozás-mentességet.

13 Társaságok gazdálkodásának szabályozottsága Az önköltség-számítási szabályzat nem biztosította az átlátható és keresztfinanszírozás-mentes elszámolást. Az az önköltség-számítási szabályzatát elkészítette és a jogszabályi változásoknak megfelelően rendszeresen aktualizálta (pl. BIOKOM Pécsi Városüzemeltetési és Környezet-gazdálkodási Kft., Oroszlányi Szolgáltató Zrt., BTG Budaörsi Településgazdálkodási NKft.) VKSZ Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. külön számviteli-szétválasztási szabályzatot készített A társaság a megfelelő szabályozással alapozta meg a közszolgáltatás árának megállapítását.

14 Társaságok gazdálkodásának szabályozottsága 14 A követelések értékeléséről és az értékelés alapján szükséges értékvesztés elszámolásáról nem rendelkeztek. A gazdasági társaság nem rendelkezett az önkormányzat jegyzője által jóváhagyott üzletszabályzattal. A NYÍRTÁVHŐ Kft. a követelések értékelését elvégezte, az értékvesztés elszámolásának elveit kidolgozta, illetve az elszámolt értékvesztés összegét az éves beszámolók kiegészítő mellékletében bemutatta. Elkészítette Üzletszabályzatát, amit az önkormányzat jegyzője a jogszabályoknak megfelelően jóváhagyott (pl. Szigetvári Távhő Szolgáltató NKft., Barcika Szolg Vagyonkezelő és Szolgáltató Kft., BTG Budaörsi Településgazdálkodási NKft., VKSZ Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt., Szigetvári Távhő Szolgáltató NKft., Gödöllői Távhőszolgáltató Kft. ) A gazdasági társaság eleget tett a számviteli törvény követelések értékelésére vonatkozó követelményeinek. A gazdasági társaság a szakmai tevékenység ellátásának feltételrendszerét megfelelően alakította ki.

15 Társaságok gazdálkodásának gyakorlata 15 A szétválasztási szabályoknak megfelelő nyilvántartással nem biztosították a bevételek és ráfordítások elszámolását. A társaság által alkalmazott díjak megállapítása az ellenőrzött időszakban az indokolt költségek és ráfordítások tételes és arányosításos számbavételén alapult, alkalmazták az elő- és utókalkuláció módszerét, és mindezt dokumentálták (pl. TiszaSzolg 2004 Kft., BIOKOM Pécsi Városüzemeltetési és Környezet-gazdálkodási Kft., Oroszlányi Szolgáltató Zrt., BTG Budaörsi Településgazdálkodási NKft.). A VKSZ Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. a távhőszolgáltatás közfeladat ellátásának átláthatósága és a keresztfinanszírozás elkerülése érdekében a tevékenységeinek bevételeit és ráfordításait elkülönítetten, a számviteli nyilvántartások szabályainak megfelelően vezette. A gazdasági társaság a számviteli szétválasztás szabályainak megfelelően vezette nyilvántartásait és készítette el az éves számviteli beszámolóit.

16 Társaságok gazdálkodásának gyakorlata 16 A díjhátralékok beszedéséről nem kellően gondoskodtak. A díjhátralék törvényes, és hatékony beszedésének gyakorlatát főként a nagyobb településeken (Budapest, Csorna, Dombóvár, Győr, Nyíregyháza, Pécs, Szeged, Szombathely) működő hulladékgazdálkodási, illetőleg távhőszolgáltatási feladatot ellátó gazdasági társaságok folytatták. A társaságok az eredményes gazdálkodás keretében törekedtek a hátralékos vevői követelések hatékony beszedésére.

17

18 2015. október 20. Köszönöm a megtisztelő figyelmüket! Jelentéseinket és elemzéseinket megtalálják a oldalon, továbbá ajánlom figyelmükbe a oldalon megjelenő cikkeket.

Előterjesztés számvevői jelentéshez készült intézkedési tervről

Előterjesztés számvevői jelentéshez készült intézkedési tervről Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. Előterjesztés számvevői jelentéshez készült intézkedési tervről Az Állami Számvevőszék az Állami Számvevőszékről szóló 2011. évi LXVI.

Részletesebben

INTÉZKEDÉSI TERV. Az ellenőrzés intézkedést igénylő javaslatai a Várpalotai Közüzemi Kft. ügyvezetőjének:

INTÉZKEDÉSI TERV. Az ellenőrzés intézkedést igénylő javaslatai a Várpalotai Közüzemi Kft. ügyvezetőjének: 1. számú melléklet INTÉZKEDÉSI TERV Az Állami Számvevőszék által Várpalota Város Önkormányzata Az önkormányzatok többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok közfeladat ellátását érintő gazdálkodási

Részletesebben

EGÉSZSÉGÜGYI GAZDÁLKODÓ

EGÉSZSÉGÜGYI GAZDÁLKODÓ EGÉSZSÉGÜGYI GAZDÁLKODÓ SZERVEZETEK ELLENŐRZÉSE LŐADÓ: DR. N ELŐADÓ. NAGY IMRE FELÜGYELETI VEZETŐ BALATONFÜRED ALATONFÜRED,, 2018. SZEPTEMBER 19., 2018. 19. Ellenőrzések társadalmi indokoltsága Széles

Részletesebben

SZÁNTÓ ÉS TÁRSA. Sorszám Dokumentum Összeállításért

SZÁNTÓ ÉS TÁRSA. Sorszám Dokumentum Összeállításért Kormányzati szektorba sorolt, többségi önkormányzati tulajdonban lévő gazdasági társaságok vizsgálata és intézkedési terve az Állami Számvevőszék gyakorlata alapján Az ellenőrzés fókuszkérdései: - Az önkormányzat

Részletesebben

3. ajánlati rész: A Makói Kommunális Nonprofit Kft. közfeladat ellátását érintő

3. ajánlati rész: A Makói Kommunális Nonprofit Kft. közfeladat ellátását érintő 9. melléklet a 92./2011. (XII.30.) NFM rendelethez Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Állami Számvevőszék 1052 Budapest, Apáczai Csere János u. 10. 2. A közbeszerzés

Részletesebben

7. számú előterjesztés Egyszerű többség. ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének február 19-i rendes ülésére

7. számú előterjesztés Egyszerű többség. ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének február 19-i rendes ülésére 7. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 19-i rendes ülésére Tárgy: Az ÖKO-DOMBÓ NKft. számvevőszéki vizsgálatával kapcsolatos

Részletesebben

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai Jelentés Az önkormányzatok gazdasági társaságai Az önkormányzatok többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok gazdálkodásának ellenőrzése Martfűi Városfejlesztési, Ingatlankezelői és Hulladékgazdálkodási

Részletesebben

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai Jelentés Az önkormányzatok gazdasági társaságai Az önkormányzatok többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok gazdálkodásának ellenőrzése MAGLÓD PROJEKT Ingatlanfejlesztő- és Hasznosító Korlátolt Felelősségű

Részletesebben

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai Jelentés Az önkormányzatok gazdasági társaságai Az önkormányzatok többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok gazdálkodásának ellenőrzése Solymári Településüzemeltetési Kft. 2018. 18117 www.asz.hu

Részletesebben

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai Jelentés Az önkormányzatok gazdasági társaságai Az önkormányzatok többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok gazdálkodásának ellenőrzése Kertvárosi Sportlétesítményeket Üzemeltető Kft. 2018. 18126

Részletesebben

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai Jelentés Az önkormányzatok gazdasági társaságai Az önkormányzatok többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok gazdálkodásának ellenőrzése GYULAHÚS Kft. 2018. 18225 www.asz.hu AZ ELLENŐRZÉST FELÜGYELTE:

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 4-én tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 4-én tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 4-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Fűtőerőmű Zrt. ÁSZ ellenőrzésének tapasztalatai és intézkedési terv

Részletesebben

JAVASLAT az Ózdi Távhőtermelő és Szolgáltató Kft-t érintő Állami Számvevőszéki előírásokat tartalmazó Intézkedési Terv elfogadására

JAVASLAT az Ózdi Távhőtermelő és Szolgáltató Kft-t érintő Állami Számvevőszéki előírásokat tartalmazó Intézkedési Terv elfogadására JAVASLAT az Ózdi Távhőtermelő és Szolgáltató Kft-t érintő Állami Számvevőszéki előírásokat tartalmazó Intézkedési Terv elfogadására Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: Településfejlesztési Osztály Ózd,

Részletesebben

JELENTÉS ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK

JELENTÉS ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK JELENTÉS Az. önkormányzatok gazdasági társaságai - Az. önkormányzatok többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok közfeladat ellátását érintő gazdálkodási tevékenysége szabályszerűségének

Részletesebben

Jelentés. Az ÁSZ az államháztartáson

Jelentés. Az ÁSZ az államháztartáson Jelentés Az önkormányzatok gazdasági társaságai Az önkormányzatok többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok gazdálkodásának ellenőrzése Kaposvári Közlekedési Zrt. 2016. 16255 www.asz.hu Az ÁSZ az

Részletesebben

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai Jelentés Az önkormányzatok gazdasági társaságai Az önkormányzatok többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok gazdálkodásának ellenőrzése Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft. 2018. 18280 www.asz.hu AZ ELLENŐRZÉST

Részletesebben

ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK JELENTÉS

ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK JELENTÉS ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK JELENTÉS Az önkormányzatok gazdasági társaságai - Az önkormányzatok többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok közfeladat ellátását érintő gazdálkodási tevékenysége szabályszerűségének

Részletesebben

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai Jelentés Az önkormányzatok gazdasági társaságai Az önkormányzatok többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok gazdálkodásának ellenőrzése Sümegi Közszolgáltató Kft. 2018. 18196 www.asz.hu AZ ELLENŐRZÉST

Részletesebben

Jelentés. Az állami tulajdonú gazdasági társaságok ellenőrzése. Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt

Jelentés. Az állami tulajdonú gazdasági társaságok ellenőrzése. Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt Jelentés Az állami tulajdonú gazdasági társaságok ellenőrzése Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. 2018. 18278 www.asz.hu AZ ELLENŐRZÉST FELÜGYELTE: PETŐ KRISZTINA felügyeleti vezető AZ ELLENŐRZÉST

Részletesebben

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai Jelentés Az önkormányzatok gazdasági társaságai Az önkormányzatok többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok gazdálkodásának ellenőrzése Érdi Városfejlesztési és Szolgáltató Kft. 2017. 17175 www.asz.hu

Részletesebben

Jelentés. Vas Megyei Temetkezési Kft.

Jelentés. Vas Megyei Temetkezési Kft. Jelentés Vas Megyei Temetkezési Kft. Az állami tulajdonban (résztulajdonban) lévő gazdálkodó szervezetek vagyonmegőrzési és gazdálkodási tevékenységének ellenőrzése 2017. 17156 www.asz.hu ia ~\s\ ÁLLAMI

Részletesebben

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai Jelentés Az önkormányzatok gazdasági társaságai Az önkormányzatok többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok gazdálkodásának ellenőrzése Újpesti Városgondnokság Szolgáltató Kft. 2017. 17153 www.asz.hu

Részletesebben

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai Jelentés Az önkormányzatok gazdasági társaságai Az önkormányzatok többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok gazdálkodásának ellenőrzése Andrástermál Jászszentandrási Termálfürdő és Ivóvíz Szolgáltató

Részletesebben

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai Jelentés Az önkormányzatok gazdasági társaságai Az önkormányzatok többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok gazdálkodásának ellenőrzése AKTV Algyői Kábeltelevízió Üzemeltető Kft. 2018. 18125 www.asz.hu

Részletesebben

Jelentés. Volánbusz Közlekedési Zrt.

Jelentés. Volánbusz Közlekedési Zrt. Jelentés Volánbusz Közlekedési Zrt. Az állami tulajdonban (résztulajdonban) lévő gazdálkodó szervezetek vagyonmegőrzési és gazdálkodási tevékenységének ellenőrzése 2017. 17224 www.asz.hu AZ ELLENŐRZÉST

Részletesebben

JELENTÉS ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK

JELENTÉS ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK JELENTÉS Az önkormányzatok gazdasági társaságai - Az önkormányzatok többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok közfeladat ellátását érintő gazdálkodási tevékenysége szabályszerűségének

Részletesebben

Jelentés. Állami tulajdonú gazdasági társaságok

Jelentés. Állami tulajdonú gazdasági társaságok Jelentés Állami tulajdonú gazdasági társaságok Az állami tulajdonban (résztulajdonban) lévő gazdálkodó szervezetek vagyonmegőrzési és gazdálkodási tevékenységének ellenőrzése MAHART-Szabadkikötő Zrt. 2017.

Részletesebben

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai Jelentés Az önkormányzatok gazdasági társaságai Az önkormányzatok többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok gazdálkodásának ellenőrzése Agárdi Gyógy- és Termálfürdő Üzemeltető és Szolgáltató Zrt.

Részletesebben

Jelentés. Az állami tulajdonú gazdasági társaságok ellenőrzése. Bp2017 Világbajnokság Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft

Jelentés. Az állami tulajdonú gazdasági társaságok ellenőrzése. Bp2017 Világbajnokság Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft Jelentés Az állami tulajdonú gazdasági társaságok ellenőrzése Bp2017 Világbajnokság Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. 2018. 18200 www.asz.hu AZ ELLENŐRZÉST FELÜGYELTE: KLINGA LÁSZLÓ felügyeleti vezető

Részletesebben

Jelentés. Az ÁSZ az államháztartáson

Jelentés. Az ÁSZ az államháztartáson Jelentés Az önkormányzatok gazdasági társaságai Az önkormányzatok többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok közfeladat ellátását érintő gazdálkodási tevékenysége szabályszerűségének ellenőrzése Eleki

Részletesebben

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai Jelentés Az önkormányzatok gazdasági társaságai Az önkormányzatok többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok gazdálkodásának ellenőrzése Tiszaújvárosi Városgazda Közhasznú Foglalkoztatási Nonprofit

Részletesebben

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai Jelentés Az önkormányzatok gazdasági társaságai Az önkormányzatok többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok gazdálkodásának ellenőrzése INTEGRIT-XX. Városüzemeltetési-, Szervező-, Fejlesztő- és Szolgáltató

Részletesebben

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai Jelentés Az önkormányzatok gazdasági társaságai Az önkormányzatok többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok gazdálkodásának ellenőrzése Leányfalu Termálfürdő Kft. 2018. 18128 www.asz.hu AZ ELLENŐRZÉST

Részletesebben

Jelentés. Az ÁSZ az államháztartáson

Jelentés. Az ÁSZ az államháztartáson Jelentés Az önkormányzatok gazdasági társaságai Az önkormányzatok többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok közfeladat ellátását érintő gazdálkodási tevékenysége szabályszerűségének ellenőrzése Salgó

Részletesebben

JELENTÉS ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK

JELENTÉS ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK JELENTÉS Az. önkormányzatok gazdasági társaságai - Az. önkormányzatok többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok közfeladat ellátását érintő gazdálkodási tevékenysége szabályszerűségének

Részletesebben

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai Jelentés Az önkormányzatok gazdasági társaságai Az önkormányzatok többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok gazdálkodásának ellenőrzése Nagykátai Gyógyfürdő és Egyéb Szolgáltató Nonprofit Kft. 2018.

Részletesebben

Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: Ózdi Távhőtermelő és Szolgáltató Kft. P.H. Településfejlesztési Osztály. Ózd, június 22.

Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: Ózdi Távhőtermelő és Szolgáltató Kft. P.H. Településfejlesztési Osztály. Ózd, június 22. JAVASLAT az Ózdi Távhőtermelő és Szolgáltató Kft-t érintő Állami Számvevőszéki ellenőrzéssel kapcsolatos Intézkedési Terv végrehajtásáról szóló döntés meghozatalára Előterjesztő: Polgármester Előkészítő:

Részletesebben

Jelentés. Az állami tulajdonú gazdasági társaságok ellenőrzése. KMKK Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt

Jelentés. Az állami tulajdonú gazdasági társaságok ellenőrzése. KMKK Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt Jelentés Az állami tulajdonú gazdasági társaságok ellenőrzése KMKK Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. 2018. 18279 www.asz.hu AZ ELLENŐRZÉST FELÜGYELTE: PETŐ KRISZTINA felügyeleti vezető

Részletesebben

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai Jelentés Az önkormányzatok gazdasági társaságai Az önkormányzatok többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok gazdálkodásának ellenőrzése "GÓTIKA" Balatonfüred és Környéke Építőipari Kft. 2018. 18164

Részletesebben

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai Jelentés Az önkormányzatok gazdasági társaságai Az önkormányzatok többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok ellenőrzése VÁRVAG Városfejlesztési és Vagyongazdálkodási Nonprofit Közhasznú Korlátolt

Részletesebben

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai Jelentés Az önkormányzatok gazdasági társaságai Az önkormányzatok többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok gazdálkodásának ellenőrzése Szentlőrinci Közüzemi Nonprofit Kft. 2016. 16244 www.asz.hu

Részletesebben

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai Jelentés Az önkormányzatok gazdasági társaságai Az önkormányzatok többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok gazdálkodásának ellenőrzése KÖLCSEY Televízió Műsorszolgáltató Nonprofit Kft. 2018. 18167

Részletesebben

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai Jelentés Az önkormányzatok gazdasági társaságai Az önkormányzatok többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok gazdálkodásának ellenőrzése Csömöri Települési Szolgáltató Nonprofit Kft. 2018. 18161 www.asz.hu

Részletesebben

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai Jelentés Az önkormányzatok gazdasági társaságai Az önkormányzatok többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok gazdálkodásának ellenőrzése MartonSport Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság 2018.

Részletesebben

Jelentés. Kiving Kft.

Jelentés. Kiving Kft. Jelentés Kiving Kft. Az állami tulajdonban (résztulajdonban) lévő gazdálkodó szervezetek vagyonmegőrzési és gazdálkodási tevékenységének ellenőrzése 2016. 16093 www.asz.hu AZ ELLENŐRZÉST FELÜGYELTE: MAKKAI

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉSEK. Gyomaendrőd Város Önkormányzata. Képviselő-testület október 12. napján tartandó rendkívüli üléséhez

ELŐTERJESZTÉSEK. Gyomaendrőd Város Önkormányzata. Képviselő-testület október 12. napján tartandó rendkívüli üléséhez ELŐTERJESZTÉSEK Gyomaendrőd Város Önkormányzata Képviselő-testület 2016. október 12. napján tartandó rendkívüli üléséhez ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2016. október 12-i ülésére 1. napirendi pont

Részletesebben

Jelentés. Állami tulajdonú gazdasági társaságok. Az állami tulajdonú gazdasági társaságok ellenőrzése Hollóházi Porcelángyár Kft

Jelentés. Állami tulajdonú gazdasági társaságok. Az állami tulajdonú gazdasági társaságok ellenőrzése Hollóházi Porcelángyár Kft Jelentés Állami tulajdonú gazdasági társaságok Az állami tulajdonú gazdasági társaságok ellenőrzése Hollóházi Porcelángyár Kft. 2018. 18208 www.asz.hu AZ ELLENŐRZÉST FELÜGYELTE: KLINGA LÁSZLÓ felügyeleti

Részletesebben

Jelentés. Az ÁSZ az államháztartáson

Jelentés. Az ÁSZ az államháztartáson Jelentés Az önkormányzatok gazdasági társaságai Az önkormányzatok többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok közfeladat ellátását érintő gazdálkodási tevékenysége szabályszerűségének ellenőrzése Mátészalkai

Részletesebben

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai Jelentés Az önkormányzatok gazdasági társaságai Az önkormányzatok többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok közfeladat ellátását érintő gazdálkodási tevékenysége szabályszerűségének ellenőrzése Maros

Részletesebben

Jelentés. Az ÁSZ az államháztartáson

Jelentés. Az ÁSZ az államháztartáson Jelentés Az önkormányzatok gazdasági társaságai Az önkormányzatok többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok közfeladat ellátását érintő gazdálkodási tevékenysége szabályszerűségének ellenőrzése Ózdi

Részletesebben

Jelentés. Az ÁSZ az államháztartáson

Jelentés. Az ÁSZ az államháztartáson Jelentés Az önkormányzatok gazdasági társaságai Az önkormányzatok többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok gazdálkodásának ellenőrzése KAVÍZ Kaposvári Víz- és Csatornamű Kft. 2016. 16254 www.asz.hu

Részletesebben

Előterjesztés a képviselő-testület számára. Intézkedési terv az

Előterjesztés a képviselő-testület számára. Intézkedési terv az Polgármester Előterjesztés a képviselő-testület számára önkormányzat rendszerének 2008. ellenőrzéséről szóló számvevőszéki jelentés alapján Tisztelt Képviselő-testület! Tárgy: Intézkedési terv az gazdálkodási

Részletesebben

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai Jelentés Az önkormányzatok gazdasági társaságai Az önkormányzatok többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok gazdálkodásának ellenőrzése Nyíregyházi Állatpark Nonprofit Kft. 2017. 17044 www.asz.hu

Részletesebben

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai Jelentés Az önkormányzatok gazdasági társaságai Az önkormányzatok többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok gazdálkodásának ellenőrzése Ceglédi Termálfürdő Üzemeltető Kft. 2018. 18169 www.asz.hu

Részletesebben

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai Jelentés Az önkormányzatok gazdasági társaságai Az önkormányzatok többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok gazdálkodásának ellenőrzése Kaszaper Kulturális, Sport, Szociális Szolgáltató Nonprofit

Részletesebben

Jelentés. Az ÁSZ az államháztartáson

Jelentés. Az ÁSZ az államháztartáson Jelentés Az önkormányzatok gazdasági társaságai Az önkormányzatok többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok közfeladat ellátását érintő gazdálkodási tevékenysége szabályszerűségének ellenőrzése Csongrádi

Részletesebben

Jelentés. Nemzeti tulajdonú gazdasági társaságok ellenőrzése

Jelentés. Nemzeti tulajdonú gazdasági társaságok ellenőrzése Jelentés Nemzeti tulajdonú gazdasági társaságok ellenőrzése SZÁKOM Százhalombattai Kommunális Szolgáltató Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság 2019. 19119 www.asz.hu AZ ELLENŐRZÉST FELÜGYELTE: DR.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a évi belső ellenőrzési tervről

E L Ő T E R J E S Z T É S a évi belső ellenőrzési tervről Püspökladányi Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzőjétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. Készítette: Pandur Erika E L Ő T E R J E S Z T É S a 2019. évi belső ellenőrzési tervről A Magyarország helyi önkormányzatairól

Részletesebben

Az Állami Számvevőszékről szóló évi LXVI. törvény 33. (1) bekezdése szerinti INTÉZKEDÉSI TERV

Az Állami Számvevőszékről szóló évi LXVI. törvény 33. (1) bekezdése szerinti INTÉZKEDÉSI TERV Az Állami Számvevőszékről szóló 2011. évi LXVI. törvény 33. (1) bekezdése szerinti INTÉZKEDÉSI TERV a Jelentés Az állami tulajdonú gazdasági társaságok ellenőrzése OMSZI Intézményfenntartó Közhasznú Nonprofit

Részletesebben

ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK JELENTÉS

ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK JELENTÉS ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK JELENTÉS Az önkormányzatok gazdasági társaságai - Az önkormányzatok többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok közfeladat ellátását érintő gazdálkodási tevékenysége szabályszerűségének

Részletesebben

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai Jelentés Az önkormányzatok gazdasági társaságai Az önkormányzatok többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok gazdálkodásának ellenőrzése Nádudvari Településfejlesztési és Városgazdálkodási Nonprofit

Részletesebben

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai Jelentés Az önkormányzatok gazdasági társaságai Az önkormányzatok többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok közfeladat ellátását érintő gazdálkodási tevékenysége szabályszerűségének ellenőrzése Makói

Részletesebben

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai Jelentés Az önkormányzatok gazdasági társaságai Az önkormányzatok többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok gazdálkodásának ellenőrzése LŐRINC-MED Közhasznú Nonprofit Kft. 2018. 18119 www.asz.hu

Részletesebben

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai Jelentés Az önkormányzatok gazdasági társaságai Az önkormányzatok többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok gazdálkodásának ellenőrzése Tatai Városgazda Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság 2018.

Részletesebben

Jelentés. Az állami tulajdonú gazdasági társaságok ellenőrzése. BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt

Jelentés. Az állami tulajdonú gazdasági társaságok ellenőrzése. BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt Jelentés Az állami tulajdonú gazdasági társaságok ellenőrzése BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. 2018. 18199 www.asz.hu AZ ELLENŐRZÉST FELÜGYELTE: KLINGA LÁSZLÓ

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: 1/889-1/2013./I. Üi.: Juhászné Kérdő Edina Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Tárgy: Tájékoztató az Állami Számvevőszék

Részletesebben

ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK JELENTÉS

ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK JELENTÉS ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK JELENTÉS Az. önkormányzatok gazdasági társaságai - Az. önkormányzatok többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok közfeladat ellátását érintő gazdálkodási tevékenysége szabályszerűségének

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. március 4-i rendkívüli ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. március 4-i rendkívüli ülésére 1. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. március 4-i rendkívüli ülésére Tárgy: Az ÖKO-DOMBÓ Nonprofit Kft. 2013. évi beszámolója és

Részletesebben

Jelentés. Állami tulajdonú gazdasági társaságok

Jelentés. Állami tulajdonú gazdasági társaságok Jelentés Állami tulajdonú gazdasági társaságok Az állami tulajdonban (résztulajdonban) lévő gazdálkodó szervezetek vagyonmegőrzési és gazdálkodási tevékenységének ellenőrzése ZKI Zöldségtermesztési Kutató

Részletesebben

Jelentés. Hollóházi Hungarikum Nonprofit Kft.

Jelentés. Hollóházi Hungarikum Nonprofit Kft. Jelentés Hollóházi Hungarikum Nonprofit Kft. Az állami tulajdonban (résztulajdonban) lévő gazdálkodó szervezetek vagyonmegőrzési és gazdálkodási tevékenységének ellenőrzése 2018. 18064 www.asz.hu AZ ELLENŐRZÉST

Részletesebben

JELENTÉS ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK

JELENTÉS ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK JELENTÉS Az önkormányzatok gazdasági társaságai -Az önkormányzatok többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok közfeladat ellátását érintő gazdálkodási tevékenysége szabályszerűségének

Részletesebben

Jelentés. Állami tulajdonú gazdasági társaságok

Jelentés. Állami tulajdonú gazdasági társaságok Jelentés Állami tulajdonú gazdasági társaságok Az állami tulajdonban (résztulajdonban) lévő gazdálkodó szervezetek vagyonmegőrzési és gazdálkodási tevékenységének ellenőrzése Közszolgálati Kulturális Előadó-művészeti

Részletesebben

Jelentés. Az állami tulajdonú gazdasági társaságok ellenőrzése. ÉNYKK Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt

Jelentés. Az állami tulajdonú gazdasági társaságok ellenőrzése. ÉNYKK Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt Jelentés Az állami tulajdonú gazdasági társaságok ellenőrzése ÉNYKK Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. 2018. 18257 www.asz.hu AZ ELLENŐRZÉST FELÜGYELTE: PETŐ KRISZTINA felügyeleti vezető

Részletesebben

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai Jelentés Az önkormányzatok gazdasági társaságai Az önkormányzatok többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok gazdálkodásának ellenőrzése II. Kerületi Városfejlesztő és Beruházás-szervező Zrt. 2017.

Részletesebben

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai Jelentés Az önkormányzatok gazdasági társaságai Az önkormányzatok többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok gazdálkodásának ellenőrzése Csömöri Sport és Szabadidőszervező Nonprofit Korlátolt Felelősségű

Részletesebben

ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK JELENTÉS

ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK JELENTÉS ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK JELENTÉS Az önkormányzatok gazdasági társaságai - Az önkormányzatok többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok közfeladat ellátását érintő gazdálkodási tevékenysége szabályszerűségének

Részletesebben

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai Jelentés Az önkormányzatok gazdasági társaságai Az önkormányzatok többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok gazdálkodásának ellenőrzése Észak-Balatoni Regionális Konferencia Központ Kereskedelmi

Részletesebben

Jelentés. MALÉV GH Földi Kiszolgáló Zrt.

Jelentés. MALÉV GH Földi Kiszolgáló Zrt. Jelentés MALÉV GH Földi Kiszolgáló Zrt. Az állami tulajdonban (résztulajdonban) lévő gazdálkodó szervezetek vagyonmegőrzési és gazdálkodási tevékenységének ellenőrzése 2017. 17254 www.asz.hu AZ ELLENŐRZÉST

Részletesebben

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai Jelentés Az önkormányzatok gazdasági társaságai Az önkormányzatok többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok gazdálkodásának ellenőrzése Kárpátia Kincsesház Kistelek Térségi Humán Innovációs, Oktatási

Részletesebben

Jelentés. ÉKKO Építőipari, Közszolgáltató, Kereskedő és Oktató Kft.

Jelentés. ÉKKO Építőipari, Közszolgáltató, Kereskedő és Oktató Kft. Jelentés ÉKKO Építőipari, Közszolgáltató, Kereskedő és Oktató Kft. Az állami tulajdonban (résztulajdonban) lévő gazdálkodó szervezetek vagyonmegőrzési és gazdálkodási tevékenységének ellenőrzése 2017.

Részletesebben

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai Jelentés Az önkormányzatok gazdasági társaságai Az önkormányzatok többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok gazdálkodásának ellenőrzése Kisteleki Térségi Egészségügyi Központ Nonprofit Kft. 2018.

Részletesebben

Jelentés. Állami tulajdonú gazdasági társaságok

Jelentés. Állami tulajdonú gazdasági társaságok Jelentés Állami tulajdonú gazdasági társaságok Az állami tulajdonban (résztulajdonban) lévő gazdálkodó szervezetek vagyonmegőrzési és gazdálkodási tevékenységének ellenőrzése TLA Vagyonkezelő és -hasznosító

Részletesebben

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai Jelentés Az önkormányzatok gazdasági társaságai Az önkormányzatok többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok gazdálkodásának ellenőrzése MIVÍZ Miskolci Vízmű Kft. 2016. 16238 www.asz.hu AZ ELLENŐRZÉST

Részletesebben

Jelentés. Az állami tulajdonú gazdasági társaságok

Jelentés. Az állami tulajdonú gazdasági társaságok Jelentés Az állami tulajdonú gazdasági társaságok Az állami tulajdonban (résztulajdonban) lévő gazdálkodó szervezetek vagyonmegőrzési és gazdálkodási tevékenységének ellenőrzése ExVÁ Robbanásbiztos Berendezések

Részletesebben

Jelentés. Állami tulajdonú gazdasági társaságok. Az állami tulajdonú gazdasági társaságok ellenőrzése Regionális Fejlesztési Holding Zrt

Jelentés. Állami tulajdonú gazdasági társaságok. Az állami tulajdonú gazdasági társaságok ellenőrzése Regionális Fejlesztési Holding Zrt Jelentés Állami tulajdonú gazdasági társaságok Az állami tulajdonú gazdasági társaságok ellenőrzése Regionális Fejlesztési Holding Zrt. 2018. 18211 www.asz.hu AZ ELLENŐRZÉST FELÜGYELTE: KLINGA LÁSZLÓ

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzata Képviselő-testületének március 31-én tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzata Képviselő-testületének március 31-én tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. március 31-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: ÁSZ ellenőrzés tapasztalatai és intézkedési terv Iktatószám: 8391/2011.

Részletesebben

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai Jelentés Az önkormányzatok gazdasági társaságai Az önkormányzatok többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok gazdálkodásának ellenőrzése VÁROSGONDOZÁS EGER Ipari-, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Részletesebben

Jelentés. MNF Magyar Nemzeti Filharmonikus Zenekar, Énekkar és Kottatár Nonprofit Kft.

Jelentés. MNF Magyar Nemzeti Filharmonikus Zenekar, Énekkar és Kottatár Nonprofit Kft. Jelentés MNF Magyar Nemzeti Filharmonikus Zenekar, Énekkar és Kottatár Nonprofit Kft. Az állami tulajdonban (résztulajdonban) lévő gazdálkodó szervezetek vagyonmegőrzési és gazdálkodási tevékenységének

Részletesebben

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai Jelentés Az önkormányzatok gazdasági társaságai Az önkormányzatok többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok gazdálkodásának ellenőrzése Soroksári Szociális Foglalkoztató Nonprofit Kft. 2018. 18178

Részletesebben

ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK JELENTÉS

ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK JELENTÉS ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK JELENTÉS Az önkormányzatok gazdasági társaságai -Az önkormányzatok többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok közfeladat ellátását érintő gazdálkodási tevékenysége szabályszerűségének

Részletesebben

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai Jelentés Az önkormányzatok gazdasági társaságai Az önkormányzatok többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok gazdálkodásának ellenőrzése PROBIO Balatonfüredi Településüzemeltetési Zártkörűen Működő

Részletesebben

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai Jelentés Az önkormányzatok gazdasági társaságai Az önkormányzatok többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok közfeladat ellátását érintő gazdálkodási tevékenysége szabályszerűségének ellenőrzése Sárvár

Részletesebben

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai Jelentés Az önkormányzatok gazdasági társaságai Az önkormányzatok többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok gazdálkodásának ellenőrzése Csepeli Városkép Kft. 2018. 18113 www.asz.hu AZ ELLENŐRZÉST

Részletesebben

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai Jelentés Az önkormányzatok gazdasági társaságai Az önkormányzatok többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok gazdálkodásának ellenőrzése Füzesgyarmati Városgazdálkodási és Intézmény Üzemeltetési Kft.

Részletesebben

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai Jelentés Az önkormányzatok gazdasági társaságai Az önkormányzatok többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok közfeladat ellátását érintő gazdálkodási tevékenysége szabályszerűségének ellenőrzése Móri

Részletesebben

Jelentés. Az ÁSZ az államháztartáson

Jelentés. Az ÁSZ az államháztartáson Jelentés Az önkormányzatok gazdasági társaságai Az önkormányzatok többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok közfeladat ellátását érintő gazdálkodási tevékenysége szabályszerűségének ellenőrzése KÖVA-KOM

Részletesebben

Jelentés. Az ÁSZ az államháztartáson

Jelentés. Az ÁSZ az államháztartáson Jelentés Az önkormányzatok gazdasági társaságai Az önkormányzatok többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok gazdálkodásának ellenőrzése FORENO Foglalkoztatási és Rehabilitációs Nonprofit Korlátolt

Részletesebben

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai Jelentés Az önkormányzatok gazdasági társaságai Az önkormányzatok többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok gazdálkodásának ellenőrzése GYULAI VÁRFÜRDŐ Fürdő- és Gyógyszolgáltató Kft. 2018. 18298

Részletesebben

Jelentés. Apertus Közszolgálati Oktatás fejlesztési Központ Szolgáltató Nonprofit Kft.

Jelentés. Apertus Közszolgálati Oktatás fejlesztési Központ Szolgáltató Nonprofit Kft. Jelentés Apertus Közszolgálati Oktatás fejlesztési Központ Szolgáltató Nonprofit Kft. Az állami tulajdonban (résztulajdonban) lévő gazdálkodó szervezetek vagyonmegőrzési és gazdálkodási tevékenységének

Részletesebben

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai

Jelentés. Az önkormányzatok gazdasági társaságai Jelentés Az önkormányzatok gazdasági társaságai Az önkormányzatok többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok közfeladat ellátását érintő gazdálkodási tevékenysége szabályszerűségének ellenőrzése Lenti

Részletesebben