Emlékeztető. Március 14-én szombaton délután 1 órakor tartjuk megemlékezésünket.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Emlékeztető. Március 14-én szombaton délután 1 órakor tartjuk megemlékezésünket."

Átírás

1 2015 Március Április- Május Emlékeztető Március 14-én szombaton délután 1 órakor tartjuk megemlékezésünket. Helyszin: Broadbeach Community Centre (Ugyan az a helyszin, csak megváltozott a neve!)

2 Ami volt Pótszilveszter Pót-Szilveszter Jusztin Tamással és Fiaival Nálunk Ausztráliában minden egy kicsit másként van. Nyáron tél, télen nyár, pont az ellenkezője annak, amit otthon, Magyarországon megszoktunk. Nem volt ez másként a Szilveszter megtartásával sem. Ugyanis nem a napján, december 31-én, hanem egy kicsit később, január 24-én ünnepeltük, igy aztán elneveztük Pót Szilveszternek. De ez senkit sem tántoritott vissza attól, hogy méltó módon, evéssel, ivással, bulival ünnepeljük meg az elmúlt évet. De ne szaladjunk ennyire előre, kezdjük azzal hogy lázasan készülődtünk rá mindannyian. A szervezők a sok-sok munkával, dekorálással, vacsorakészitéssel, a.névtelen... Zenekar a jó mulatós zenék kiválasztásával, mi, Vendégek pedig azzal, hogy szépen felöltöztünk és megtiszteltük a jelenlétünkkel Broadbeach-en a Magyar Házat és egymást. Mi, amikor megérkeztünk, már javában állt a bál, a nagy forgatagban sokan táncoltak, beszélgettek. Mi, szokás szerint egyből feltérképeztük az étel-ital kinálatot és miközben a rántott husinkra vártunk, tanúi voltunk egy vicces kis jelenetnek. Várakozás közben szóba elegyedtünk egy mellettünk várakozó ausztrál hölggyel, aki kikerekedett szemmel nézte, mikor megkaptuk az adagunkat. Az első adagot ugyanis a barátnőm kisfiának kértük, vagyis gyerek adagot. Gondolom, előtte hallhatott a hölgy a jó kis magyaros vendéglátásról és ehhez mérten jó nagy adagot várt. Gyorsan megnyugtattuk, hogy ne aggódjon, ez csak gyerek adag, és hogy mi is és Ö is nagyobbat fog kapni. Erre felszabadultan sóhajtott egyet és egyből megnyugodott, meglátva a felnőtt adag ételeket. Azt hiszem, neki sem kellett csalódnia az ételek mennyiségében és minőségében, tényleg nagyon finom volt minden. Vacsora után mi is beálltunk a többiek közé a táncparkettre, nem akartunk egy táncot sem kihagyni! Jöttek szép sorban a mulatósabbnál mulatósabb zenék. Nekem szokás szerint feltörte a lábamat a cipő, de mit bántam én! Akkor nem volt időm észrevenni, csak jóval később, már otthon. Tombola is volt, amiből 2 ajándékot a barátnőm kisfia nyert meg. Mi ezen már meg sem lepődtünk, mindig vesz magának 10 tombolát és abból biztos, hogy legalább 1-et Ő nyer meg. Sajnos, csak éjfélig mardhattunk, pedig még birta volna a lábunk, a kisebb-nagyobb sérülésektől eltekintve. Ismét elmondhatom, hogy szuper volt a buli! Köszönet érte a szervezőknek, a konyhai dolgozóknak és a nagyszerű zenekarnak, akik végig fáradhatatlanul játszottak és minden igényt kielégitettek! Reméljük, jövőre is meg fogjuk ismételni, hasonló sikerrel! Gálné Magó Andrea

3 Családi délután Farsanggal egybekötött családi délutánra gyült össze kis magyar közösségünk Február 14-én. Az idöjárás nagyon kegyes volt hozzánk és a sok esös nap után végre egy gyönyörü napos idöt varázsolt erre a napra számunkra. Talán ennek is köszönhetö, hogy szépszámmal érkeztek nemcsak a Gold Coast-ról de Brisbénböl is a kedves barátaink, honfitársaink. Mialatt a vendégek a finom ebédjüket fogyasztották, Hegedüs Zoli és Duga Feri szórakoztatta a közönséget. A Farsang elmaradhatatlan részét képezte a finom fánk (helyesebben mondva fánkok, hisz volt hagyományos szalagos fánk és csörögefánk is) és persze a jelmezek. A gyerekek aranyosabbnál aranyosabb kosztümökben érkeztek némelyüket alig lehetett felismerni, hogy ki is valójában. Boszorkánytól a Pillangó-tündérig, Sebésztöl a Rendörig, a Poliptól a Stréberig és természetesen az elmaradhatatlan Szuperhösökön keresztül majd 20 gyerek vonult fel a pódiumra bemutatni önmagát. A felvonulásuk után a gyerekeket odakinn játékos vetélkedövel szórakoztattuk, mig odabenn folytatódhatott a móka és mulatás Köszönjük mindenkinek aki eljött és extra köszönet a szülöknek akik segitettek gyermekeiknek erre a pár órára valaki/valami más bőrébe bújni. Reméljük a legközelebbi rendezvényeinken Március 15-i ünnepség (Március 14-én) és a gyermekek által várva várt Húsvéti pikniken (Április 6) mégtöbb kedves vendéget/barátot üdvözölhetünk majd. Márti Koncz

4 Karaoke - Disco est Mindössze 3 hét alatt szerveződött össze a sokunk által várt karaoke - disco. Időre elkészült az est hangulatát tükröző hangulatvilágitásos, gyertyafényes terem. Sanya, akit méltán hivnak Karaoke Királynak a barátai, igazán felkészült minden igényre, korosztálytól függetlenül. Először a gyerekek élvezhették a nekik való video bejátszásokat, majd a bátrabbak, Sanya felkérésére megkezdték nem éppen gyámoltalan, sőt, nagyon is magabiztos énekléseiket. Minden újdonsült énekes megkapta Sanyától a hang olalyozásához szükséges ajándék pálinkát. Igazán meglepő volt, hogy senki nem kérette magát, beállt az éneklők táborába és teljesen átadta magát az éneklés hangulatának. A közismert magyar slágerek között fel-fel hangzottak a jól ismert angol- olasz dallamok is. A lista, amélyről választani lehetett, nagyon hosszú volt, igy hát természetes, hogy nem akart a társaság feloszlani. Na meg ezt a számot, na még ezt az egyet. Persze minden jónak vége van egyszer, igy ennek az estnek is vége kellett, hogy legyen. Nagyon jó hangulatú buli volt és én mindig megállapitom, hogy a Magyarok nagyon tudják, hogyan érezzék jól magukat! Azt látom, hogy a fiatalok nem maradnak le az idősebb korosztálytól, mulatásban sem! Köszönetemet kell, hogy kifejezzem az Egyesület vezetőségének, hogy csökkent létszámmal, ciklonveszélyben, nem mondták le a számukra nem annyira vonzó összejövetelt! Úgy gondolom, hogy rugalmasságuk nélkül, nem tudnánk ennyi vátozatos programmal előrukkolni. Maradjunk meg ebben a tenniakarásban, hogy a fiatalos es a fiatal tagjaink igenyeit is ki tudjuk elégiteni! h. gy.

5 Ami lesz Megemlékezés az 1848-as Foradalomra Március 14-én 1-5-ig, Virslivel várjuk kedves vendégeinket Döbrentei Kornél költő és felesége Petrás Mária, kerámikus művész március 13-án egy hónapra Ausztráliába látogatnak a Nemzeti Kultúrális Alap támogatásával Szerencsésk vagyunk, mert az első állomásuk a Gold Coast lesz. A Márciusi Ifjakra Petrás Mária csángó népdalénekes dal összeállitásával és Döbrentei Kornél költő, saját költeményeinek csokorbaszedett előadásával emlékezünk. A Magyar iskola diákjainak közremüködésével. Döbrentei Kornél számos kitüntetés tulajdonosa. Tobbek között: József Attila dij, Kölcsei-dij, Alternativ Kossuth -dij Petrás Mária elnyerte a Magyar Örökség-dijat, Szervátiusz Jenő dijat, Magyar Művészetért dijat, Prima Primissima dijat, hogy egy párat emlitsünk.

6 SZÜLETÉSNAPI JÓKIVÁNSÁG Egyesületünk Vezetősége minden tagtársunk nevében, nagyon sok szeretettel köszönti legidősebb kedves Tagunkat, Polai Józsefet közelgő 95. születés napja alkalmából! Kivánunk erőt, egészséget, vidámságot a további életéhez Irénkével együtt és energiát, hogy rendezvényeinket továbbra is látogathassa! LOCSOLO PIKNIK Április 6-án 11-4-ig CASCADE GARDENS BRODBEACH Pohl Marika izletes gulyása és lángosa várja kedves vendégeinket. Asztalt, széket és tányért kérjük hozzanak 2. Április 6 locsoló piknik, tojás festés stb. Cascade garden 11-4ig. magukkal. Mi van ha esik? 3. Május 2 anyák napi családi délután, Broadbeach 1-5-ig 4. Május 16 Zarándokút Marian Valley. Erre szerintem nem kell meghívót szerkeszteni, csak ami lesznél vastagbetűvel beírni, hogy lesz részletes tájékoztatás az Egyházi hírek Gyerekeknek alatt. tojás festés, tojás keresés, arcfestés. Fájó szivvel tudatjuk azokkal, akik szerették és tisztelték, hogy kedves tagunk, FEJES SÁNDOR hosszú betegség után elhunyt.

7 "A csukott ajkak éle összeért, többé nem kérdezik: miért, miért?" Fejes Sanyibácsit és Teri nénit Melbourne-ben láttam először és ennek már van legalább 22 éve. Idáig nyúlik vissza a mi ismeretségünk. Fáradhatatlanul hozta vitte Teri nénit az Egyesületi rendezvényekre. Szinte látom magam előtt csinosan, pedánsan, mosolyogva, kalappal a fején. Engem gyakran fenyegetett meg az ujjával és kérdőre vont, mikor látogatsz már meg minket? Keveset beszélt, hallgatag volt, de mindig ott volt! Érezni lehetett, hogy a kebelében Magyar sziv dobog. Szerette népét, szerette hazáját de legfőképpen a feleségét. 60 év házasság sok mindent elárul és most ezt a 60 évet zárta le, fejezte be a betegség, amelyet összezárt fogakkal viselt és 2 héttel ezelőtt még saját lábon ment el a kötelező vizsgalatra. Nem szeretett gyengének látszani, de a betegség erősebb volt! Fájó szivvel búcsúzunk, de feledni nem feledjük Sanyi bácsi! Nyugodjon békében! Mielőtt innen végkép elmegyek, Szeretnék elköszönni, emberek. Talán nem is kell még búcsúzni se? Hisz észre sem vett engem senkise. Csak egy könny voltam, aki porba hull, Csak egy sóhaj, ki égbe szabadul. Marian Valley-ben, Pü nkö sdi mise e s zara ndökü t a Böldög Ö zse b Ka pölna na l Május 16-án, László atya 11 órakor szentmisét celebrál, utána a kápolnánknál folytatjuk NT. Kovács Lörinc református lelkész részvételével imáinkat hazánkért, sorsának jobbra fordulásáért. Majd egy rövid program után, Balogh Sanyi bográcsos főztjét kóstölhatjük meg. Kellőszámú jelentkezés esetén autóbuszt indítunk.

8

9 Kö zü leti híreink Konzuli hirdetések: Magyarország Brisbane-i Konzulátusa Kovács Lőrinc tb. konzul vezetésével díjmentesen segít mindenféle konzuli ügyintézésben (útlevél kérelem, lakcímkártya, anyakönyvezések, erkölcsi bizonyítvány, aláírás hitelesítés és egyéb...). Továbbá segítséget, teljes körű támogatást és tájékoztatást nyújt a honosításhoz szükséges iratok kitöltéséhez és azok beadásához mindazon magyar honfitársak számára akik a leszakított országrészekről (Erdély, Délvidék, Felvidék, Kárpátalja...) származnak és az egyszerűsített honosítás útján igénylik a magyar állampolgárságot. Bővebb felvilágosításért és időpont egyeztetésért kérem hívják Kovács Lőrinc Magyarország Queensland-i tiszteletbeli konzulját a (07) as vagy a es telefonszámokon. Kihelyezett Konzuli Napok Brisbane-ben Magyarország Canberrai Nagykövetsége március 26 és 27-én, (csütörtök, péntek) 9 és 17 óra között kihelyezett konzuli fogadónapot tart Brisbane-ben. Helyszín: Magyarország Brisbane-i Konzulátusa Cím: 143 White Cedar Circuit, Stretton QLD 4116 Tíz éves biometrikus útlevél is igényelhető. Itt lesz az ujjnyomatos gép. Jelentkezzenek, akiknek útlevele a közeljövőben lejár, vagy lejárt mert most lehetőségükben áll azt itt Brisbane-ben meghosszabbítani. Ellenkező esetben Canberra-ba kell utazzanak az ujjlenyomat felvétele miatt. A fogadónapokon való megjelenéshez időpont foglalása szükséges. Az ügyintézés hatékonysága érdekében kérjük, hogy nevük, elérhetőségük, valamint az intézni kívánt ügy tárgyának megadásával szíveskedjenek bejelentkezni Kovács Lőrinc queenslandi tb. konzulnál a (07) vagy a es telefonszámon. Egyházi híreink: Református Egyház hírei: A Gold Coast-on minden hónap első vasárnapján du. 2 órától bibliaóra és minden hónap harmadik vasárnapján du. 2 órától Istentisztelet és magyar nyelvű játszócsoport gyermekeink számára. Cím: Robina Cottosloe Dr. és University Dr. sarok, Robina A Magyar Házban minden vásárnap de. 11 órától Istentisztelet. Cím: 150 Fourth Ave., Marsden. Az Istentisztelet után heti rendszerességgel ebédelni lehet. Ezen alkalmakra szeretettel várunk mindenkit vallási megkülönböztetés nélkül. Havonta egy alkalommal Észak Brisbane-ben is magyar istentiszteleteket, közösségi, kulturális összejöveteleteket tartunk. Közösségi összejöveteleink minden hónap második vasárnapján déli 12 órától vannak az Aspley Uniting Templomban. Cím: 748 Robinson Road, Aspley (a Robinson és Gympie Road sarkán, a Medical Center mellett) Vallási megkülönböztetés nélkül várjuk mindazokat, akik szeretnének magyar közösségben lenni, egymással ismerkedni, gyermekeiket magyarul taníttatni és esetleg egy hagyományos magyar ebédet elfogyasztani. Testvéri szeretettel: Kovács Lőrinc

10 Katolikus Egyház hírei: Ezúton értesitünk mindenkit, hogy László atya Adelaide-ből csak májusban fog feljönni. Május 12-én érkezik, Zarándokút Marian Valleybe május 16-án szombaton, ez egy héttel korábban van mint a Csiksomlyói búcsú. László atya 11 órakor szentmisét fog bemutatni, utána a kápolnánknál folytatjuk NT. Kovács Lörinc református lelkész részvételével imáinkat hazánkért, sorsának jobbra fordulásáért. Majd egy rövid program után, Balogh Sanyi bográcsos főztjét kóstolhatjuk meg. Kellőszámú jelentkezés esetén autóbuszt indítunk.az indulás helyéről, idejéről és költségéről a jelentkezőket telefonon értesiteni fogjuk. Az érdeklődők kérjük hívják Bogláry Ilonát telefonon április 26-ig. Másnap 17- Brisbane-ban a St.Patric templomban kor kezdődik a szentmise, előtte gyónási lehetőség. Mindenkét helyre, mindenkit szeretettel várunk vallási megkülönböztetés nélkül. László atya ittléte alatt betegeket szivesen felkeres otthonukban, vagy idősek otthonában, ez ügyben is kérjük hívják Bogláry Ilit. A Brisbane-i 4 EB FM Rádió minden csütörtökön 8.45 és között a 98,1 MHZ-en sugározza magyar adását. Kisérje figyelemmel a zenével, érdekes hírekkel, információkkal szolgáló műsort. Műsorvezető: Fekete Ilona, Zrinyi János ZSOLTÁROS ULTIMÁTUM Kiállitás Petrás Mária csángó keramikus munkáiból erőt és vigaszt nyújtja a..székelységnek, csángóknak, és a többi, Moldvában maradt, felmorzsolásra szánt véreinknek. És mindazon magyaroknak, akik Nagyboldogasszonytól és Fia megváltó szellemétől várják egy szebb és otthonos hazát adó tavasz eljövetelét. Makovecz Imre QLD Gold Coast Broadbeach Március 14 szombat du 2 ACT Canberra Magyarország Nagykövetsége Március 20 péntek du 6 NSW Sydney Magyar Református Egyház Strathfield Március 29 vasárnap du 13:30, Sydney Lengyel Konzulátus Wollahra Március csötörtök péntek du 7 VICTORIA Melbourne Bocskai terem Április 10 péntek du 6 Érdeklődni lehet: Kicsi Csilla ILosvay Gusztáv

11 Hí rdete sek BOOK online at ifly & SAVE on all flights to Budapest! Direct Emirates Flights to Budapest from Oct 2014! Early bird Deals NOW available at ifly! Ör cöntact: Yöür Löcal Travel Pröfessiönals at SELECT WORLD TRAVEL Önline böökings: selectwörldtravel.cöm.aü Magyar ügyvéd. Főbb területei: Családjog, Adás-vételi szerződések, Hagyaték, Végrendelet, Üzleti jogok. Tolóajtók és ablakok javítása! Zuhanyajtó-gardróbajtó-security és szúnyoghálós ajtók,ablakok kerekeinek cseréje, javítása. Szúnyogháló csere! MEGBIZHATÓ! PONTOS! OLCSÓ! HÍVJON-SEGÍTEK!, NESZTLER ANTAL

12 Bármilyen GÁZ és VÍZSZERELÉSI munkát, tervezését, áthelyezését, cseréjét, karbantartását és javítását vállalom garanciával. Hívjon bizalommal. Plumbing Licence No: Kerekes Samu Gas Licence No: L Amikor elveszitjük szeretett családtagunkat, érzelmi lehanyatlásunk nagyon gyorsan következik be! Az anyagi lehanyatlástól véd meg bennünket az.elysian FIELDS FUNERALS Legalább fele pénzt megspórolhatja úgy, hogy az alacsony ár, nem megy a szolgáltatás rovására!! Tel: Printing The Gold Coast Hungarians say thank You!

PO BOX6294 G.C.M.C. Bundall QLD 9726 2015 Oktober, November Emlékeztető Október 17-én Évi Közgyülés és 1956-os Megemlékezés 1-5 óráig Helyszin: Broadbeach Senior Citizens Centre http://goldcoasthungarianassociation.com.au

Részletesebben

Emlékeztető. Július 17-én Családi délután, Kenyérszentelés 1 5-ig. Helyszin: Broadbeach Senior Citizens Centre

Emlékeztető. Július 17-én Családi délután, Kenyérszentelés 1 5-ig. Helyszin: Broadbeach Senior Citizens Centre PO BOX6294 G.C.M.C. Bundall QLD 9726 2015 Július- Augusztus, Szeptember Emlékeztető Július 17-én Családi délután, Kenyérszentelés 1 5-ig Helyszin: Broadbeach Senior Citizens Centre Ami volt Március 15-i

Részletesebben

Segítők jelentkezését várjuk!

Segítők jelentkezését várjuk! PO BOX6294 G.C.M.C. Bundall QLD 9726 2016. augusztus, szeptember Segítők jelentkezését várjuk! Ami volt Fiesta Latina Est és Ria-Ria-Hungária! 2016. június 18-án rendezte meg latin táncestjét a Gold Coasti-i

Részletesebben

egyházaink Hírei református egyházközségeink katolikus egyházközségeink F december hit vallás gyóni katolikus egyházközség

egyházaink Hírei református egyházközségeink katolikus egyházközségeink F december hit vallás gyóni katolikus egyházközség 2018. december hit vallás egyházaink Hírei katolikus egyházközségeink F gyóni katolikus egyházközség DeCeMBeri MisereND: A karácsony előtti négy hét az adventi idő egyházunk életében. Készületünk részét

Részletesebben

egyházaink Hírei református egyházközségeink katolikus egyházközségeink F december hit vallás gyóni katolikus egyházközség

egyházaink Hírei református egyházközségeink katolikus egyházközségeink F december hit vallás gyóni katolikus egyházközség 2018. december hit vallás egyházaink Hírei katolikus egyházközségeink F gyóni katolikus egyházközség DeCeMBeri MisereND: A karácsony előtti négy hét az adventi idő egyházunk életében. Készületünk részét

Részletesebben

egyházaink Hírei KATolIKuS EgYHÁZKÖZSÉgEINK F REFoRMÁTuS EgYHÁZKÖZSÉgEINK Egyházi búcsú szentmise és körmenet GYÓNI EVANGÉLIKUS GYÜLEKEZET

egyházaink Hírei KATolIKuS EgYHÁZKÖZSÉgEINK F REFoRMÁTuS EgYHÁZKÖZSÉgEINK Egyházi búcsú szentmise és körmenet GYÓNI EVANGÉLIKUS GYÜLEKEZET egyházaink Hírei KATolIKuS EgYHÁZKÖZSÉgEINK F gyóni KATolIKuS EgYHÁZKÖZSÉg A gyóni katolikus misék időpontja AugusztusbAn A következőképpen változik, szabadság miatt. augusztus 11-től szeptember 8-ig:

Részletesebben

2015 Január Február. A Gold Coast-i Magyar Egyesület vezetősége minden kedves tagjának Szeretetteljes,Békés, Boldog Új Évet kíván.

2015 Január Február. A Gold Coast-i Magyar Egyesület vezetősége minden kedves tagjának Szeretetteljes,Békés, Boldog Új Évet kíván. 2015 Január Február A Gold Coast-i Magyar Egyesület vezetősége minden kedves tagjának Szeretetteljes,Békés, Boldog Új Évet kíván. Az elnök tollából Engedjék meg, hogy kifejezzem szívből jövő jókívánságaimat

Részletesebben

Egyházaink hírei MEGHÍVÓ november. GyóNI KATOLIKUS EGYHÁZKöZSÉG. AlsóDABASI KATOLIKUS EGYHÁZKöZSÉG. GyóNI REFORMÁTUS GyüLEKEZET

Egyházaink hírei MEGHÍVÓ november. GyóNI KATOLIKUS EGYHÁZKöZSÉG. AlsóDABASI KATOLIKUS EGYHÁZKöZSÉG. GyóNI REFORMÁTUS GyüLEKEZET 2018. november KATOLIKUS egyházközségeink F GyóNI KATOLIKUS EGYHÁZKöZSÉG miserendünk: Novembertől a téli miserend lép életbe. Hétfőn, kedden, pénteken és szombaton 17.00 órakor kezdődik a szentmise. Vasárnap

Részletesebben

KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK F

KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK F KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK F EgyházAINk HÍRei GYÓNI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG Örömünkre, a szőlősi templomunk fűtéskorszerűsítésének eredményeként mostantól a szentmiséinken 17 C van. Az adventtel megkezdődött

Részletesebben

egyházaink HÍrei katolikus egyházközségeink F református egyházközségeink hit vallás GyóNi katolikus egyházközség AlsóDABAsi katolikus egyházközség

egyházaink HÍrei katolikus egyházközségeink F református egyházközségeink hit vallás GyóNi katolikus egyházközség AlsóDABAsi katolikus egyházközség hit vallás katolikus egyházközségeink F GyóNi katolikus egyházközség miserendünk: hétfő, kedd, péntek, szombat 17.00 óra vasárnap: Szőlők 9.00 óra, Gyón 11.00 óra Nagyböjt péntekjein 16.15 órától keresztúti

Részletesebben

EGYHÁZAINK HÍREI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK F április HIT VALLÁS

EGYHÁZAINK HÍREI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK F április HIT VALLÁS 2019. április HIT VALLÁS EGYHÁZAINK HÍREI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK F GYÓNI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG MISEREND A NYÁRI IDŐSZAKBAN: hétfő, kedd, péntek 18.00 óra, szombat 19.00 óra, vasárnap 9.00 óra (Dabas-Szőlők),

Részletesebben

KATolikus egyházközségeink F

KATolikus egyházközségeink F 2019. február hit vallás Egyházaink hírei KATolikus egyházközségeink F Gyóni KAToliKUs Egyházközség miserendünk: hétfő, kedd, péntek szombat 18.00 óra (Gyón), vasárnap 9.00 (Dabasi-szőlők), 11.00 (Gyón)

Részletesebben

AlsódABASi KAToliKUS EgYHÁzközség

AlsódABASi KAToliKUS EgYHÁzközség hit vallás Egyházaink hírei KAToliKUS egyházközségeink F Gyóni KAToliKUS EgYHÁzközség miserend: Hétfőn, kedden, pénteken és szombaton 17.00 órakor kezdődik a szentmise. Vasárnap változatlanul 9.00 (Dabasi-szőlőkben),

Részletesebben

2018. július hit vallás. GYÓNI KATOlIKus EGYHáZKÖZSÉG

2018. július hit vallás. GYÓNI KATOlIKus EGYHáZKÖZSÉG 2018. július hit vallás Egyházaink hírei KATOlIKus egyházközségeink F református egyházközségeink GYÓNI KATOlIKus EGYHáZKÖZSÉG Július hónap hétköznapi szentmiséivel kapcsolatban figyeljük a templomi hirdetéseket!

Részletesebben

EGYHÁZAINK HÍREI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK F REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK GYÓNI EVANGÉLIKUS GYÜLEKEZET szeptember HIT VALLÁS

EGYHÁZAINK HÍREI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK F REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK GYÓNI EVANGÉLIKUS GYÜLEKEZET szeptember HIT VALLÁS 2019. szeptember HIT VALLÁS EGYHÁZAINK HÍREI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK F GYÓNI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG A GYÓNI KATOLIKUS PLÉBÁNIA SZEPTEMBER 15-TŐL ÉRVÉ- NYES MISERENDJE: hétfő, kedd, péntek 18.00 óra,

Részletesebben

EGYHÁZAINK HÍREI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK F REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK GYÓNI EVANGÉLIKUS GYÜLEKEZET GYÓNI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG

EGYHÁZAINK HÍREI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK F REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK GYÓNI EVANGÉLIKUS GYÜLEKEZET GYÓNI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG EGYHÁZAINK HÍREI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK F GYÓNI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG Májusban közvetlenül minden esti szentmise után közösen imádkozzuk a Loretói litániát. Ezeket idén az egyházközségünk egységéért

Részletesebben

GYÓNI EVANGÉLIKUS GYÜLEKEZET

GYÓNI EVANGÉLIKUS GYÜLEKEZET Katolikus EGYHÁZKÖZSÉGEINK F Gyóni Katolikus EGYHÁZKÖZSÉG Miserendünk: hétfő, kedd, péntek szombat 18.00 óra (Gyón) vasárnap 8.30 (Dabasi-szőlők), 11.00 (Gyón) Szeptember 10-én, hétfőn este 18.30-tól Biblia

Részletesebben

Faluújság Bakonypéterd I. évfolyam 3. szám 2010. december

Faluújság Bakonypéterd I. évfolyam 3. szám 2010. december Előszó KÖZSÉGI TÁJÉKOZTATÓ Bakonypéterd Község Önkormányzatának kiadványa Tisztelt Bakonypéterdi Lakosok! Szeretném megköszönni azt az összefogást, amit az elmúlt időszakban tanúsítottak azért, hogy megszépüljön

Részletesebben

Húsvéti Kempingtalálkozó Erdélyben. Dés, Transilvania Camping

Húsvéti Kempingtalálkozó Erdélyben. Dés, Transilvania Camping Húsvéti Kempingtalálkozó Erdélyben Dés, Transilvania Camping Szervező - Ábrok László - Debrecen - tel.:06 20 939 0271 Társszervező - Transilvania Camping - Erdélyi Lakókocsisok - Peti tel 0040 722 509492

Részletesebben

22-én, hétfőn 17 órától az evangélikus templomban igét hirdet: dr. Tanczik Balázs

22-én, hétfőn 17 órától az evangélikus templomban igét hirdet: dr. Tanczik Balázs Katolikus egyházközségeink F Egyházaink hírei Gyóni Katolikus EgyHÁZKÖZSég Hétköznapi szentmiséinket a szokásos időpontokban kezdjük Gyónon: hétfőn, szerdán és pénteken 17 órától, utóbbi után 1 órás csendes

Részletesebben

EGYHÁZAINK HÍREI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK F REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK HIT VALLÁS

EGYHÁZAINK HÍREI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK F REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK HIT VALLÁS HIT VALLÁS EGYHÁZAINK HÍREI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK F GYÓNI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG A GYÓNI KATOLIKUS PLÉBÁNIA MISERENDJE: hétfő, kedd, péntek 18.00 óra, szombat 19.00 óra, vasárnap 9.00 óra Dabasi-Szőlők,

Részletesebben

XVIII. N E M Z E T K Ö Z I N É P M Ű V É S Z E T I T Á B O R P R OGRAMJAI július 7-14.

XVIII. N E M Z E T K Ö Z I N É P M Ű V É S Z E T I T Á B O R P R OGRAMJAI július 7-14. XVIII. N E M Z E T K Ö Z I N É P M Ű V É S Z E T I T Á B O R P R OGRAMJAI 2013. július 7-14. A hét eseményei: 2013. július 7. vasárnap 10,00 Tábornyitó istentisztelet a református templomban - Közreműködnek:

Részletesebben

A Gold Coast-i Mgyar Egyesület vezetősége szeretettel kíván mindenkinek Áldott Karácsonyi ünnepeket és Boldog Új Eszetndőt

A Gold Coast-i Mgyar Egyesület vezetősége szeretettel kíván mindenkinek Áldott Karácsonyi ünnepeket és Boldog Új Eszetndőt PO BOX6294 G.C.M.C. Bundall QLD 9726 2015 November, December A szeretet ünnepe Sarmon Alajosné "Szent karácsony éjjelén gyertyafények gyúlnak," Zengte szívből Dalkörünk kedves kis falunknak. Áhítatról

Részletesebben

EGYHÁZAINK HÍREI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK F REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZ- SÉGEINK GYÓNI EVANGÉLIKUS GYÜLEKEZET május HIT VALLÁS

EGYHÁZAINK HÍREI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK F REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZ- SÉGEINK GYÓNI EVANGÉLIKUS GYÜLEKEZET május HIT VALLÁS 2019. május HIT VALLÁS EGYHÁZAINK HÍREI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK F GYÓNI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG MISEREND A NYÁRI IDŐSZAKBAN: hétfő, kedd, péntek 18.00 óra, szombat 19.00 óra, vasárnap 9.00 óra (Dabas-Szőlők),

Részletesebben

KAToLIKUS egyházközségeink F. Alsódabasi KAToLIKUS EgYHÁZKÖZSÉg

KAToLIKUS egyházközségeink F. Alsódabasi KAToLIKUS EgYHÁZKÖZSÉg KAToLIKUS egyházközségeink F Gyóni KAToLIKUS EgYHÁZKÖZSÉg Szentmiséink Gyónon hétfőnként, szerdánként, péntekenként és szombatonként 18 órakor kezdődnek. A pénteki szentmisék után 1 órás csendes szentségimádást

Részletesebben

DERECSKE VÁROS BÁLJÁRA,

DERECSKE VÁROS BÁLJÁRA, Felhívás! A Derecske Városi Mûvelõdési Központ és Könyvtár 2011. december 21-2012. január 2-ig zárva tart. Nyitás 2012. január 3-án. Derecske Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és partnerét

Részletesebben

RENDEZVÉNYNAPTÁR - ÁCS

RENDEZVÉNYNAPTÁR - ÁCS RENDEZVÉNYNAPTÁR - ÁCS 2014. JANUÁR 01.01. Újévi koncert Városi Sportcsarnok, Ritmus művészeti 01.15. Ökumenikus istentisztelet - Szeretetvendégség 01.18. Magyar Kultúra Napja Légy jó mindhalálig c. musical,

Részletesebben

DECEMBER 10. (csütörtök) 18 óra. DECEMBER 13. (vasárnap) 19 óra

DECEMBER 10. (csütörtök) 18 óra. DECEMBER 13. (vasárnap) 19 óra Móricz Zsigmond - Kocsák Tibor - Miklós Tibor: Légy jó mindhalálig musical premiere DECEMBER 10. (csütörtök) 18 óra Belépõdíj: 1000 Ft Eisemann Mihály- Szilágyi László ÉN ÉS A KISÖCSÉM zenés bohózat 2

Részletesebben

VÁROSÜNNEP Rudabánya

VÁROSÜNNEP Rudabánya VÁROSÜNNEP Rudabánya Magyarország Európai Unióhoz csatlakozása 10. évfordulójának jegyében Programok III. Ásványgyűjtő Fesztivál, Rudabánya 2014. szeptember 5. VII. Városnap, Rudabánya 2014. szeptember

Részletesebben

EGYHÁZAINK HÍREI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK GYÓNI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK F GYÓNI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG

EGYHÁZAINK HÍREI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK GYÓNI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK F GYÓNI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG EGYHÁZAINK HÍREI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK F GYÓNI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG Dr. Beer Miklós megyéspüspök atya június 1-jén töltötte be 75. életévét. Ez a papi és püspöki nyugdíjkorhatárunk, amikor kötelező

Részletesebben

Megrendülten tudatjuk, hogy. Varga Árpád MINTA. Táviratcím: Varga Árpádné, 1228 Budapest, Rónai János u. 7. Mély fájdalommal tudatjuk, hogy

Megrendülten tudatjuk, hogy. Varga Árpád MINTA. Táviratcím: Varga Árpádné, 1228 Budapest, Rónai János u. 7. Mély fájdalommal tudatjuk, hogy 1 Megrendülten tudatjuk, hogy 2013. január 26-án 87 éves korában, hosszú szenvedés után elhunyt. Szeretett halottunk hamvait 2013. február 10-én 10.30 órakor a Budafoki Temetőben a Római Katolikus Egyház

Részletesebben

KÖZÖSSÉGI PROGRAMOK KISTÉRSÉGI MAJÁLIS DERECSKÉN, A SÁROSTÓI SPORTPÁLYÁN 2012. MÁJUS 1. Program

KÖZÖSSÉGI PROGRAMOK KISTÉRSÉGI MAJÁLIS DERECSKÉN, A SÁROSTÓI SPORTPÁLYÁN 2012. MÁJUS 1. Program KÖZÖSSÉGI PROGRAMOK KISTÉRSÉGI MAJÁLIS DERECSKÉN, A SÁROSTÓI SPORTPÁLYÁN 2012. MÁJUS 1. Program 10 - A Bocskai István Ált. Isk. és AMI fúvószenekarának és majorette csoportjának bemutatója - Bocskai István

Részletesebben

Képek a Gondozási Központ életéből

Képek a Gondozási Központ életéből 2010. május 5 Képek a Gondozási Központ életéből Várják az ebédet! Mini ló - mini lovas A gyerekek táncoltak az időseknek A Népdalkör Anyák Napi műsora MEGHÍVÓ Tisztelettel meghívjuk Önt 2010. május 30-án

Részletesebben

Mezőfalva Nagyközség Önkormányzatának 2014. évi programterve

Mezőfalva Nagyközség Önkormányzatának 2014. évi programterve Mezőfalva Nagyközség Önkormányzatának 2014. évi programterve Hónap Időpont Megvalósítás Program részletei Előkészítés Január 01-31. 01. 14. 9 12.00 Szervezési munkák Munkaterv, statisztika, beszámoló készítése

Részletesebben

Hónap Rendezvény megnevezése Rendezvény helyszíne Információ kérhető Telefonszám Február

Hónap Rendezvény megnevezése Rendezvény helyszíne Információ kérhető Telefonszám Február Hónap Rendezvény megnevezése Rendezvény helyszíne Információ kérhető Telefonszám Február 09. Terápiás foglalkozás (kutyával) Alapítványi Ház 09. Katolikus bál 13. Hamvazószerda Katolikus templom 16. KISZE

Részletesebben

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére 10220-1/2009. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére Tárgy: Kerekegyháza Város Önkormányzata 2010. évi rendezvénytervének elfogadása

Részletesebben

egyházaink hírei KAtolIKus egyházközségeink F GyónI evangélikus GyüleKezet református egyházközségeink

egyházaink hírei KAtolIKus egyházközségeink F GyónI evangélikus GyüleKezet református egyházközségeink 2019. június hit vallás egyházaink hírei KAtolIKus egyházközségeink F GyónI KAtolIKus egyházközség miserend a nyári időszakban: hétfő, kedd, péntek 18.00 óra, szombat 19.00 óra, vasárnap 9.00 óra (dabas-szőlők),

Részletesebben

Derecskei Zenei Esték

Derecskei Zenei Esték MÁJUS 1. (szombat) 10.00 óra Majális Helyszín: Sárostói Sportpálya Az idén elõször lehetõség lesz támogatói jegy vásárlására is, mellyel a rendezvényt támogathatják. Az támogatói jegy ára 550 Ft. Egy támogatói

Részletesebben

keresztjének drága áldott fája: ezen függ az egész világ váltságdíja, és

keresztjének drága áldott fája: ezen függ az egész világ váltságdíja, és LEVÉL A VERESEGYHÁZI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG ÉLETÉRŐL XIV. évfolyam 4. szám 2014. április TITKA A KERESZTFÁNAK A hamvazószerdával elkezdődött szent negyven nap célja húsvét méltó megünneplésének az előkészítése.

Részletesebben

Faluújság Bakonypéterd II. évfolyam 1. szám 2011. január

Faluújság Bakonypéterd II. évfolyam 1. szám 2011. január KÖZSÉGI TÁJÉKOZTATÓ Bakonypéterd Község Önkormányzatának ingyenes kiadványa Kedves Olvasó! Immáron a második évfolyamhoz érkezett kis újságunk. Nagyon sok visszajelzés érkezett és érkezik ma is a különböző

Részletesebben

Felkészülve a belvízre

Felkészülve a belvízre Alapítva 2011. FELGYŐI HÍREK KIADJA: FELGYŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Felgyő, Széchenyi út 1. 2013. Február-Március III. évfolyam 2-3. szám felgyo.hu/felgyoihirek TELEFON/FAX: 06-63/580-061 FELELŐS KIADÓ: HORVÁTH

Részletesebben

ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig

ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig PROGRAMAJÁNLÓ 2012. április hónapra a GYERMEKEK HÁZÁBA www.gyhgyor.hu ZENEBÖLCSI ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig 6 hónapos kortól 3 éves korig várjuk az apróságokat és szüleiket.

Részletesebben

Kedves Fesztivállátogató!

Kedves Fesztivállátogató! Kedves Fesztivállátogató! Szeretettel köszöntjük Önöket a tavaszi fesztiválok megrendezése alkalmából és örömmel invitáljuk programjainkra a siófoki Hajókikötőbe. Reményeink szerint olyan színvonalas programot

Részletesebben

FONYÓDI HARCSAFESZTIVÁL

FONYÓDI HARCSAFESZTIVÁL FONYÓDI HARCSAFESZTIVÁL 2013. szeptember 6 8. Gasztronómiai és Kulturális Rendezvény 2013. szeptember 06. péntek Helyszín: Kikötő, Szabadtéri színpad 20:00 Románia Magyarország Világbajnoki selejtező mérkőzés

Részletesebben

TÉL-FÉNY 2011. 2011. március. szavazni a képekre és a legtöbb szavazatot kapott képet most

TÉL-FÉNY 2011. 2011. március. szavazni a képekre és a legtöbb szavazatot kapott képet most 2011. március 3 TÉL-FÉNY 2011. XI. alkalommal megrendezett fotókiállításon Afrikától Furugyon át Új-Zélandig láthattunk fényképeket a tárlaton. Először lehetett szavazni a képekre és a legtöbb szavazatot

Részletesebben

Péntek, 18 óra: bibliatanulmányozás + imaközösség (havonta egyszer) Márk evangéliuma tanulmányozása

Péntek, 18 óra: bibliatanulmányozás + imaközösség (havonta egyszer) Márk evangéliuma tanulmányozása Katolikus egyházközségeink F Egyházaink hírei református egyházközségeink Gyóni Katolikus Egyházközség A nagyböt 14-én hamvazószerdával kezdődik. Ez szigorú böjti nap, melyen 18 60 éves korig 35 veszünk

Részletesebben

Gyóni ReforMÁTUS EgyHÁZközség

Gyóni ReforMÁTUS EgyHÁZközség KatolikUS egyházközségeink F Egyházaink hírei református egyházközségeink Gyóni Katolikus EgyHÁZközség A nagyböt 14-én hamvazószerdával kezdődik. Ez szigorú böjti nap, melyen 18 60 éves korig 35 veszünk

Részletesebben

A RÖSZKEI SZENT ANTAL PLÉBÁNIA HAVONTA MEGJELENŐ LAPJA

A RÖSZKEI SZENT ANTAL PLÉBÁNIA HAVONTA MEGJELENŐ LAPJA IX. évf. 1. szám (100) 2011. December A RÖSZKEI SZENT ANTAL PLÉBÁNIA HAVONTA MEGJELENŐ LAPJA Tartalomból: Miseszándékok 2. old. Részlet: Rainer Maria Rilke: Történetek a Jóistenrıl 3. old. E gy ház kö

Részletesebben

ZÁHONYI VASUTAS. VIII. évfolyam, 19. szám november 19.

ZÁHONYI VASUTAS. VIII. évfolyam, 19. szám november 19. ZÁHONYI VASUTAS VIII. évfolyam, 19. szám 2018. november 19. Csapatbál Egy rendezvény szervezése mindig izgalmas feladat, de ha az elsőről van szó, akkor végképp. Így voltak ezzel az első záhonyi VSZ-bál

Részletesebben

Szeptember. 14 péntek 7:45. felvételi tájékoztató iskolánkról leendő 5. és 9. évfolyamos diákjaink szüleinek. 17 hétfő 17:00

Szeptember. 14 péntek 7:45. felvételi tájékoztató iskolánkról leendő 5. és 9. évfolyamos diákjaink szüleinek. 17 hétfő 17:00 Szeptember 2 vasárnap 9:00 tanévnyitó 9:30 Veni Sancte szentmise az 1-4. évfolyamnak 3 hétfő 1. tanítási nap 14:00-17:30 zeneiskolai beiratkozás régi és új hangszeres növendékeknek helyszín: az általános

Részletesebben

február 19. (péntek) 18:00 Derekegyház Község Önkormányzata pályázatot hirdet

február 19. (péntek) 18:00 Derekegyház Község Önkormányzata pályázatot hirdet XVII. évfolyam - 2. szám 2016. Február A Magyar Kultúra Napjára kisiskolásoknak és óvodásoknak kiírt rajzpályázatra több, mint 40 rajz érkezett. Ennek eredményhirdetése következett, az eredmények a következők

Részletesebben

Házasságkötő terem. Segítő Kéz Szociális Alapszolgáltató Segítő Kéz Szociális Alapszolgáltató Intézmény -

Házasságkötő terem. Segítő Kéz Szociális Alapszolgáltató Segítő Kéz Szociális Alapszolgáltató Intézmény - Január Február Március 22. Csütörtök 17 órától Ünnepi műsor a Magyar Kultúra Napja alkalmából Házasságkötő terem,, Etyeki Versmondó Kör 24. Szombat Etyeki piknik Szépvölgy, Újhegy Roxer Produkció 3. Kedd

Részletesebben

HIRDETÉSEK Szent Anna Plébánia

HIRDETÉSEK Szent Anna Plébánia HIRDETÉSEK Szent Anna Plébánia 2015.12.27. Szent Család vasárnapja Egyházközségi programok A hét ünnepei, szentjei hétfő: Aprószentek péntek: Szűz Mária, Istenanyja vasárnap: karácsony 2. vasárnapja 31,

Részletesebben

Időpont: 2013. 05. 06 09. Károlyi István 12 Évfolyamos Gimnázium

Időpont: 2013. 05. 06 09. Károlyi István 12 Évfolyamos Gimnázium Időpont: 2013. 05. 06 09. Károlyi István 12 Évfolyamos Gimnázium Az emeletes buszunk, mellyel utaztunk Így mentünk Kárpátaljára Elindultunk: 7 órakor, Budapestről Délkor elértük a határt, kis idő után

Részletesebben

forrás: www.urban-eve.hu Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény programnaptár 2015. március

forrás: www.urban-eve.hu Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény programnaptár 2015. március forrás: www.urban-eve.hu Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény programnaptár 2015. március Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény programnaptárja

Részletesebben

SZÍNHÁZ. A Derecske Városi Mûvelõdési Központ és Könyvtár 2010/2011-es színházi bérletes elõadásai: Bérletvásárlás és további információ:

SZÍNHÁZ. A Derecske Városi Mûvelõdési Központ és Könyvtár 2010/2011-es színházi bérletes elõadásai: Bérletvásárlás és további információ: SZÍNHÁZ A Derecske Városi Mûvelõdési Központ és Könyvtár 2010/2011-es színházi bérletes elõadásai: 2010. október 30. Cirkuszhercegnõ (operett) 2010. november 27. Vidám kísértet (komédia) 2011. január 29.

Részletesebben

2019. július HIT VALLÁS EGYHÁZAINK HÍREI

2019. július HIT VALLÁS EGYHÁZAINK HÍREI 2019. július HIT VALLÁS EGYHÁZAINK HÍREI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK F GYÓNI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG MISEREND A NYÁRI IDŐSZAKBAN: hétfő, kedd, péntek 18.00 óra, szombat 19.00 óra, vasárnap 9.00 óra (Dabasi-szőlők),

Részletesebben

Iskolai programterv ( as tanév) Szeptember

Iskolai programterv ( as tanév) Szeptember Iskolai programterv (2017-18-as tanév) Szeptember 1. péntek 8.00 Tanévnyitó ünnepség, osztályfőnöki órák 17.00 Szülői értekezlet 1.a és 1.z osztálynak 4. hétfő 16.00 Összevont szülői értekezlet 5. osztályoknak

Részletesebben

Szívet melengetõ délutánt töltöttem el a váci Bartók Béla Zeneiskolában, 2007.

Szívet melengetõ délutánt töltöttem el a váci Bartók Béla Zeneiskolában, 2007. VARSÁNYI LÁSZLÓNÉ SZOLFÉZS TANSZAKI NAP A VÁCI ZENEISKOLÁBAN Szívet melengetõ délutánt töltöttem el a váci Bartók Béla Zeneiskolában, 2007. március 22-én. A személyes meghíváson kívül egy szép meghívó

Részletesebben

Foglakozások ideje: péntekenként 19.00 Karitász csoport Vezetője: Werbőczi Erzsébet

Foglakozások ideje: péntekenként 19.00 Karitász csoport Vezetője: Werbőczi Erzsébet Éppen ezért minden igyekezetetekkel törekedjetek arra, hogy a hitetekben mutassátok meg az igaz emberséget, az igaz emberségben ismeretet, az ismeretben önuralmat, az önuralomban állhatatosságot, az állhatatosságban

Részletesebben

H I R D E T É S E I N K november 30 december 7.

H I R D E T É S E I N K november 30 december 7. H I R D E T É S E I N K 2014. november 30 december 7. 1. A jövő heti Baba-Mama klub kivételesen nem kedden, hanem szerdán lesz 10 órától. Ekkor mikulásünnepség lesz, Petkó Tamás atyával. 2. Az Első Szeretet

Részletesebben

DÁTUM NAP PROGRAM SZERVEZŐ HELYSZÍN Dátum hét napja Program Szervező Helyszín Kedd Farsangtemetés Pilisvörösvári Német Nemzetiségi

DÁTUM NAP PROGRAM SZERVEZŐ HELYSZÍN Dátum hét napja Program Szervező Helyszín Kedd Farsangtemetés Pilisvörösvári Német Nemzetiségi DÁTUM NAP PROGRAM SZERVEZŐ HELYSZÍN Dátum hét napja Program Szervező Helyszín 2018.02.13 Kedd Farsangtemetés, Werischwarer Heimatwerk 2018.02.16 Péntek 3500 Km a Mária Úton 2018.02.17 Szombat Színház -Oscar

Részletesebben

8181 Berhida, Kossuth u. 18. 06/88/455-400 email: kulturhaz@berhida.hu

8181 Berhida, Kossuth u. 18. 06/88/455-400 email: kulturhaz@berhida.hu 8181 Berhida, Kossuth u. 18. 06/88/455-400 email: kulturhaz@berhida.hu Tisztelt Képviselő-testület! Idén 21. alkalommal rendezzük meg a Városnapokat szeptember 13. és 15. között, ahol a legkülönfélébb

Részletesebben

XI. évfolyam - 10. szám 2010. Október-November 50. Házassági évforduló 50. Házassági évfordulójukat ünnepelték november 22-én Csatordai István és neje Virágos Ilona. Falukarácsony! Derekegyház önkormányzata

Részletesebben

DÁTUM NAP PROGRAM SZERVEZŐ HELYSZÍN

DÁTUM NAP PROGRAM SZERVEZŐ HELYSZÍN DÁTUM NAP PROGRAM SZERVEZŐ HELYSZÍN Dátum hét napja Program Szervező Helyszín 2019.02.7 Csütörtök Vámos Miklós: Legközelebb majd sikerül 2019.02.8 Péntek Világjárók Hátizsákkal Vietnámtól Mexikóig 2019.02.14.

Részletesebben

MEGHÍVÓ Summer Opening Bécsi Ujvárosi Ügyvédi Iroda. Kedves Ügyfelek és Barátok!

MEGHÍVÓ Summer Opening Bécsi Ujvárosi Ügyvédi Iroda. Kedves Ügyfelek és Barátok! MEGHÍVÓ Summer Opening Bécsi Ujvárosi Ügyvédi Iroda Kedves Ügyfelek és Barátok! Szeretettel meghívunk minden érdeklödöt a Bécsi Ujvárosi Ügyvédi Iroda Summer Opening összejövetelére. Idöpont: 2015 június

Részletesebben

2017. évi Városi rendezvényterv. 1. sz. melléklet. Ferenczné Fajta Mária. Készítette: I. Nemzeti, állami és önkormányzati ünnepségek

2017. évi Városi rendezvényterv. 1. sz. melléklet. Ferenczné Fajta Mária. Készítette: I. Nemzeti, állami és önkormányzati ünnepségek 1. sz. melléklet 2017. évi Városi rendezvényterv Készítette: Ferenczné Fajta Mária mb. intézményvezető I. Nemzeti, állami és önkormányzati ünnepségek I. Nemzeti és állami ünnepek Március 15. Az 1848/49-es

Részletesebben

XV évfolyam - 6 szám FALUNAPI FOZOVERSENY Keressük a falu legjobb szakácsát! 2014 július 13 (vasárnap) Jelentkezés és bővebb információ Csatordai Lajosnál kérhető (tel: 70/775-2672) Részvételi díj: 3 000

Részletesebben

EGYENRUHA, KÖPENY, ÁHÍTATOK, TEMPLOM, KÖZÖS IMÁINK

EGYENRUHA, KÖPENY, ÁHÍTATOK, TEMPLOM, KÖZÖS IMÁINK EGYENRUHA, KÖPENY, ÁHÍTATOK, TEMPLOM, KÖZÖS IMÁINK Egységes viselet Iskolánkban a nagyobb ünnepségeken ünnepi egyenruha viselete kötelező mind a pedagógusok, mind a tanulók számára. A hölgyek kalotaszegi

Részletesebben

PUSZTAFÖLDVÁRI HÍRMONDÓ

PUSZTAFÖLDVÁRI HÍRMONDÓ PUSZTAFÖLDVÁRI HÍRMONDÓ 2003. FEBRUÁR TISZTELT PUSZTAFÖLDVÁRI LAKOSOK! Ezúton szeretnék tájékoztatást adni ebrendeletünkről, mivel településünk belterületén az utóbbi időben elszaporodtak a kóbor ebek.

Részletesebben

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti Vendégeit alapításának 14. évfordulója alkalmából

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti Vendégeit alapításának 14. évfordulója alkalmából A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti Vendégeit alapításának 14. évfordulója alkalmából Tájékoztató az Alapítvány elmúlt éves munkájáról 2012. novemberében a 13. születésnap alkalmából

Részletesebben

RENDEZVÉNYNAPTÁR Dátum: Rendezvény: Helye: Szervező: Január. Február

RENDEZVÉNYNAPTÁR Dátum: Rendezvény: Helye: Szervező: Január. Február RENDEZVÉNYNAPTÁR 2018. Dátum: Rendezvény: Helye: Szervező: Január Február Február 2. Farsangi hagyományok, szokások megismertetése, álarc készítés gyerekeknek Fekete Gólya Ház Bátáért Egyesület Február

Részletesebben

Betlehemezés Létavértesen

Betlehemezés Létavértesen A XXVI. Nemzetközi Betlehemes Találkozón Betlehemezés Létavértesen Immáron negyedik éve, a dráma szakköröseimmel november elején elkezdünk készülődni a betlehemezésre. A mi vidékünkre jellemző alföldi

Részletesebben

Juhász Gyula: Húsvétra

Juhász Gyula: Húsvétra Röjtökmuzsaj Önkormányzatának lapja IX. évfolyam 1. szám 2016. március Juhász Gyula: Húsvétra Köszönt e vers, te váltig visszatérő Föltámadás a földi tájakon, Mezők smaragdja, nap tüzében égő, Te zsendülő

Részletesebben

Munkaterv a évre. Egységes munkaterv-forma társadalmi szervezetek számára. Általános adatok

Munkaterv a évre. Egységes munkaterv-forma társadalmi szervezetek számára. Általános adatok Egységes munkaterv-forma társadalmi szervezetek számára Általános adatok Szervezet neve: Budaörsi Pro Musica Kórusalapítvány Címe: 2040 Budaörs, Szabadság út 134. Levelezési cím: 2040 Budaörs, Víg u.63.

Részletesebben

KARÁCSONY ÜNNEPÉT KÖVETŐ VASÁRNAP SZENT CSALÁD VASÁRNAPJA

KARÁCSONY ÜNNEPÉT KÖVETŐ VASÁRNAP SZENT CSALÁD VASÁRNAPJA KARÁCSONY ÜNNEPÉT KÖVETŐ VASÁRNAP SZENT CSALÁD VASÁRNAPJA Ünnepi szentmise KEZDŐÉNEK (Dallam: Áldjad, ember, e nagy jódat ) 1 Áldunk, Isten jó szolgája / Szent Családnak hű sáfárja, Kire Isten megváltásunk

Részletesebben

Rendezvénynaptár 2015.

Rendezvénynaptár 2015. Rendezvénynaptár 2015. Hónap Nap Időpont Program Helyszín Szervező Január 18. 15 00 Magyar Kultúra Napja Művelődési Ház Művelődési Ház 30. közgyűlése Művelődési Ház Február 13. Tűzoltó közgyűlés Művelődési

Részletesebben

2017. ÉVI ESEMÉNYNAPTÁR BÁCSKOSSUTHFALVA

2017. ÉVI ESEMÉNYNAPTÁR BÁCSKOSSUTHFALVA 2017. ÉVI ESEMÉNYNAPTÁR BÁCSKOSSUTHFALVA A SZERVEZŐK FENNTARTJÁK AZ IDŐPONT ÉS A MŰSOR VÁLTOZTATÁS JOGÁT 2017. JANUÁR Január 14. szombat - Ady bál Január 22. vasárnap - VII. Vince napi venyigeszentelő

Részletesebben

SZENT ANNA PLÉBÁNIA. Állandó programjaink:

SZENT ANNA PLÉBÁNIA. Állandó programjaink: Munkaterv 2018 1 Állandó programjaink: Mise a Karitászért: minden hónap utolsó keddje 7 órakor Mise a papi, szerzetesi hivatásokért: minden hónap első péntekén 18 órakor Mise a Rózsafüzér-társulatért:

Részletesebben

HITTANOS TÁBOR. 2009. jún. 22-26.

HITTANOS TÁBOR. 2009. jún. 22-26. HITTANOS TÁBOR 2009. jún. 22-26. 2009. június 22-én, egy borús hétfői napon a templom udvarán gyülekeztünk, de az idő senkinek nem rontotta el a kedvét. Vártuk, hogy a névjegykártyánkat megkapjuk. Amint

Részletesebben

10 2010. December BOLDOG, BÉKÉS KARÁCSONYT!

10 2010. December BOLDOG, BÉKÉS KARÁCSONYT! 10 2010. December 34. Tunéziai es japán autójelzések. 35. Saját kezűleg.37. Tinédzserek tévéműsora. 38. Kennel része!40.ittrium,kén. 41. Zavart Ede. 43. Írógéppel kimásol. 45. Paul (1879-1940) svájci festőművész.

Részletesebben

Tisztelt Képviselő Testület!

Tisztelt Képviselő Testület! ,,Őszi Napfény Nyugdíjas Klub 7144 Decs, Rákóczi u 2-8. Tisztelt Képviselő Testület! Az,,Őszi Napfény Nyugdíjas Klub pénzügyi nehézségei ellenére 2014 évben is folytatta tevékenységét, és az alapszabályban

Részletesebben

Tát, Kulturális rendezvényterv és eseménynaptár évre

Tát, Kulturális rendezvényterv és eseménynaptár évre Tát, Kulturális rendezvényterv és eseménynaptár 2019. évre Időpont Rendezvény Helye Jan. 04. Egy kis esti természettudomány Múzeumi rejtélyek Jan. 06. Újévi koncert a Táti Német Nemzetiségi Fúvószenekarral

Részletesebben

Szeretettel hívunk és várunk benneteket iskolánkba játékos, iskolaelőkészítő foglalkozásainkra, melyet a tanítónők havonta tartanak.

Szeretettel hívunk és várunk benneteket iskolánkba játékos, iskolaelőkészítő foglalkozásainkra, melyet a tanítónők havonta tartanak. Játsszunk együtt! 4. Kedves Nagycsoportos Óvodások! Szeretettel hívunk és várunk benneteket iskolánkba játékos, iskolaelőkészítő foglalkozásainkra, melyet a tanítónők havonta tartanak. A részvétel ingyenes!

Részletesebben

Galgagyörki Napló. Galgagyörk község Önkormányzatának lapja II. évfolyam 3. szám - 2012. május

Galgagyörki Napló. Galgagyörk község Önkormányzatának lapja II. évfolyam 3. szám - 2012. május Galgagyörki Napló Galgagyörk község Önkormányzatának lapja II. évfolyam 3. szám 2012. május ÖNKORMÁNYZATI HÍREK Lőrik László átveszi a Köznevelésért díjat Fristáczki Erik 8. osztályos tanuló Izgatottan

Részletesebben

Farsangi bál a bölcsődében

Farsangi bál a bölcsődében 4 2011. április Farsangi bál a bölcsődében Vidám legény a bohóc, piros haja csupa kóc, ide-lép, oda-lép, a zubbonya csupa kék. Itt a tél vége, a tavasz kezdete és a farsangi mulatságok ideje. A bölcsődében

Részletesebben

Pusztaföldvári Önkormányzat Hivatalos Havilapja. 2016. március 15. (kedd) Bartók Béla Művelődési Ház Pusztaföldvár, Jókai u. 12.

Pusztaföldvári Önkormányzat Hivatalos Havilapja. 2016. március 15. (kedd) Bartók Béla Művelődési Ház Pusztaföldvár, Jókai u. 12. Pusztaföldvári Önkormányzat Hivatalos Havilapja A mi Március 15-énk Pusztaföldvár Község Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és családját az 1848/49 es szabadságharc évfordulóján megrendezésre kerülő

Részletesebben

Látnivalók, múzeumok, egyéb szolgáltatók nyitva tartásai Szilvásváradon

Látnivalók, múzeumok, egyéb szolgáltatók nyitva tartásai Szilvásváradon Látnivalók, múzeumok, egyéb szolgáltatók nyitva tartásai Szilvásváradon Szilvásvárad Állami Erdei Vasút: Október 31-ig naponta, az 1 -es jelzésű vonatok indulnak a Szalajka-völgybe: 10:30, 11:30, 13:00,

Részletesebben

Falukirándulás. Gépjárműadó. Hulladék elhelyezése. Művelődési ház és közösségi ház bérleti díj. Óvodai kezdőcsomag. Szelektív hulladék

Falukirándulás. Gépjárműadó. Hulladék elhelyezése. Művelődési ház és közösségi ház bérleti díj. Óvodai kezdőcsomag. Szelektív hulladék Falukirándulás Tisztelt Lakosaink! Az idei falukirándulásra megfelelő létszámú résztvevő jelentkezett. Az úti cél: Pécs és környéke Időpont: 2017. 10. 07-08. (szombat vasárnap) Részvételi díj: 3.000,-

Részletesebben

Eredeti műszaki rajz, foto és képdokumentáció felkutatása során 1926-ból találtam még képet, amin még fenn az urna, de már teljesen töredezett

Eredeti műszaki rajz, foto és képdokumentáció felkutatása során 1926-ból találtam még képet, amin még fenn az urna, de már teljesen töredezett Küldetésem, fogadalmam teljesült, miszerint Kőrösi Csoma Sándor halálának az idei 170. évfordulóján, darjeelingi síremlékénél sikerült gyönyörűen visszaállítani az eredeti állapotot, a díszurna végre,

Részletesebben

Tanulj Utazva. Nyelvtanfolyamok középiskolás csoportoknak. Broadstairs - Anglia

Tanulj Utazva. Nyelvtanfolyamok középiskolás csoportoknak. Broadstairs - Anglia Tanulj Utazva Nyelvtanfolyamok középiskolás csoportoknak Broadstairs - Anglia 1-4 hetes programok egész évben Intenzív nyelvkurzus délelőttönként Városnéző és szabadidős programok Kirándulások Szállás

Részletesebben

A Körmendi Egyházközség évi tervezett programja

A Körmendi Egyházközség évi tervezett programja A Körmendi Egyházközség 2017. évi tervezett programja Január 3. kedd 18.00 A Karitász csoport összejövetele 5. csütörtök 19.00 Felnőtt katekézis 7. szombat 19.00 A Családcsoport összejövetele 8. vasárnap

Részletesebben

Április 16-án. Jótékonysági zenés irodalmi est a. (Részletek az újágban)

Április 16-án. Jótékonysági zenés irodalmi est a. (Részletek az újágban) PO BOX6294 G.C.M.C. Bundall QLD 9726 2016. április, május Április 16-án Jótékonysági zenés irodalmi est a (Részletek az újágban) javára. Ami volt Farsangi mulatság Nemrég volt karácsony és a Gold Coast-i

Részletesebben

Szakmai nap. Csákvár,

Szakmai nap. Csákvár, Szakmai nap Csákvár, 2018.03.21. Egy év tapasztalatai a csákvári CSÁO-ban Márton Andrea, szociálpolitikai szakértő Csákvár, 2018.03.21. Előzmény: A Katolikus Szeretetszolgálatot 1950. augusztus 29-én alapította

Részletesebben

ADATLAP MINTA. AZ AJÁNLÓ MEGNEVEZÉSE Előadó_egyéni_művészeti ág megnevezése_település.pdf Kézműves_egyéni_termék megnevezés_település.

ADATLAP MINTA. AZ AJÁNLÓ MEGNEVEZÉSE Előadó_egyéni_művészeti ág megnevezése_település.pdf Kézműves_egyéni_termék megnevezés_település. ADATLAP MINTA Az alábbi adatok feltöltése szükséges, értelemszerűen a relevánsak. - Név (csoport/egyéni alkotó) - Elérhetőségek (cím, e-mail, telefonszám, honlap) - Képviselő neve, elérhetőségei - Művészeti

Részletesebben

Egyesületek éves beszámolójának tartalmi pontjai

Egyesületek éves beszámolójának tartalmi pontjai Beküldési határid : 2013. január 31. (Régióvezet nek és NOE Titkárságnak is!) Egyesületek éves beszámolójának tartalmi pontjai 1. Adatok a. Egyesület neve: NASOE, Nagycsaládosok Solymári Egyesülete b.

Részletesebben

Virágkarnevál A győztesekről: Katolikus újjászületés - A Szent Anna Plébánia virágkocsija

Virágkarnevál A győztesekről: Katolikus újjászületés - A Szent Anna Plébánia virágkocsija Virágkarnevál 2015 Bár az özönvízszerű eső és a hűvös időjárás a délelőtti karneváli felvonulást a szokásos formájában lehetetlenné tette 2015. augusztus 20-án, este a Nagyerdei Stadionban a Karneváléj

Részletesebben

2011. évi rendezvénynaptár

2011. évi rendezvénynaptár 2011. évi rendezvénynaptár JANUÁR 12. Doni megemlékezés 21. Magyar Kultúra Napja 22. Német Nemzetiségi Nap 28. FEBRUÁR 1. Meseszínház - Kabóca Bábszínház 11. 12. Valentin napi party Kultúrház 26. Farsangi

Részletesebben

Kiskőrös Város Országos Petőfi Sándor Petőfi Szülőház Önkormányzata Társaság és Emlékmúzeum. Kedves Barátunk!

Kiskőrös Város Országos Petőfi Sándor Petőfi Szülőház Önkormányzata Társaság és Emlékmúzeum. Kedves Barátunk! Kiskőrös Város Országos Petőfi Sándor Petőfi Szülőház Önkormányzata Társaság és Emlékmúzeum Tisztelt Hölgyem / Uram! Kedves Barátunk! Már 20. alkalommal adunk hírt a sajátos kiskőrösi szilveszter lehetőségéről.

Részletesebben

MÁJUSI ELÕZETES Május 1. Majális a Sárostói Sportpályán tervezett program

MÁJUSI ELÕZETES Május 1. Majális a Sárostói Sportpályán tervezett program ÁPRILIS 1-3. (csütörtök-szombat) III. Bihar-Bihor Amatõr Diákszínjátszó Fesztivál színházterme ÁPRILIS 8. (csütörtök) 17 óra A GOBLEIN kör gyûlést tart Szõllõsi Imréné vezetésével Munkákat lehet hozni

Részletesebben