Használati útmutató. Digitális multiméter. Termékinformáció + VIDEÓ. Felhasználóbarát útmutató ID: #05002

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Használati útmutató. Digitális multiméter. Termékinformáció + VIDEÓ. www.aldi-service.hu. Felhasználóbarát útmutató ID: #05002"

Átírás

1 NÉMETORSZÁGBAN GYÁRTVA Használati útmutató Digitális multiméter Termékinformáció myhansecontrol.com myhansecontrol.com Felhasználóbarát útmutató ID: # VIDEÓ

2 QR kódokkal gyorsan és egyszerűen célba érni Függetlenül attól, hogy termékinformációkra, cserealkatrészekre vagy tartozékokra van szüksége, vagy a gyártói garanciát vagy a szervizhelyszínek listáját szeretné megtekinteni vagy csak egy videó útmutatót nézne meg QR kódunkkal mindezt könnyen megteheti. Mi az a QR kód? A QR (Quick Response Gyors) kódok olyan grafikus kódok, amelyek egy okostelefon kamerával beolvashatók és amelyek pl. egy internet oldalra irányítják vagy elérhetőség adatokat tartalmaznak. Előnyei: Nem kell begépelni az internet oldal URL webcímét vagy az elérhetőség adatokat! Hogyan működik? A QR kódok használatához olyan okostelefon szükséges, amely rendelkezik QR kód olvasóval és internetkapcsolattal is*. A QR kód olvasót rendszerint ingyen letöltheti okostelefonja alkalmazásboltjából. Próbálja ki most Olvassa be okostelefonjával a következő QR kódot és tudjon meg többet a megvásárolt Aldi termékről*. Termékinformáció A Aldi-szerviz oldala Minden itt megadott információ elérhető a Aldi-szerviz oldaláról is; amelyet a következő weboldalról érhet el: + VIDEÓ * A QR kód olvasó használata során az internetkapcsolatért a szolgáltatójával fennálló szerződés szerint fizetnie kell.

3 Tartalom Áttekintés... 4 Használata... 5 Vsebina kompleta/deli naprave...6 Általános tudnivalók... 7 Olvassa el és őrizze meg az útmutatót...7 Jelmagyarázat...7 Biztonság...8 Rendeltetésszerű használat... 8 Biztonságtechnikai tudnivalók...9 Első használatba vétel A multiméter és a csomag tartalmának ellenőrzése...11 Elemek behelyezése, csere...11 Alapfunkciók...12 Bekapcsolás, kikapcsolás, méréstartomány választás Mérési eredmény tárolása (HOLD gomb) További funkciók használata (MODE gomb) A zseblámpa használata Mielőtt mérést végezne...13 Általános tudnivalók Biztonságos használat Mérés...13 Váltakozó feszültségek (AC) mérése Egyenfeszültségek (DC) mérése Váltakozó áramok (AC) mérése Egyenáram (DC) mérése Ellenállás mérése Szakadásvizsgálat hangjellel Dióda mérés végrehajtása Az érintés nélküli váltófeszültség szenzor használata Tisztítás...17 Tárolás Hibakeresés Műszaki adatok Megfelelőségi nyilatkozat Hulladékkezelés Garancia...21 JÓTÁLLÁSI TÁJÉKOZTATÓ Garancia-feltételek...22 Dok./Rev.-Nr _

4 4 HU Áttekintés A B a b c d e h i g j BAT f

5 Használata HU 5 C D E 14

6 6 HU A csomag tartalma/a termék részei A csomag tartalma/a termék részei 1 Érintés nélküli váltóáram kereső 2 LED lámpa 3 Az értéket eltároló HOLD gomb 4 Vizsgálóhegy 5 Mérőérzékelő (piros/fekete) 6 Mérőérzékelő kábel (piros/fekete) 7 Funkcióválasztó kapcsoló (be- és kikapcsolás is) 8 Be-/kikapcsolást jelző LED lámpa 9 Váltóáram (AC) és egyenáram (DC) között/szakadásvizsgálat hangjellel és diódamérés között váltó MODE gomb 10 Kijelző a) Automatikus méréstartomány felismerés aktív b) Diódamérés c) Szakadásvizsgálat hangjellel d) Mérés tárolva e) Akkumulátor állapot f) Mértékegységek g) Mérési eredmény h) Polaritás kijelzés (csak egyenáramnál, DC) i) Egyenáram j) Váltóáram 11 Váltóáram észlelő lámpa 12 Tartók a mérőérzékelőknek 13 Elemtartó rekesz fedele 14 Ujjvédő

7 Általános tudnivalók Általános tudnivalók Olvassa el és őrizze meg az útmutatót HU 7 Jelmagyarázat A használati útmutató hozzátartozik a multiméterhez. Fontos tudnivalókat tartalmaz a beüzemeléssel és kezeléssel kapcsolatban. A multiméter használata előtt olvassa el alaposan a használati útmutatót, különösen a biztonsági utasításokat. A használati útmutató figyelmen kívül hagyása súlyos sérülésekhez vagy a multiméter károsodásához vezethet. A használati útmutató az Európai Unióban érvényes szabványok és szabályok alapján készült. Vegye figyelembe az adott országban érvényes irányelveket és törvényeket! Őrizze meg a használati útmutatót. Ha a multimétert továbbadja, feltétlenül adja vele együtt a használati útmutatót is. A használati útmutatóban, a terméken és a csomagoláson a következő jelöléseket használtuk. VESZÉLY! Nagy kockázatú veszélyeztetést jelöl, amelyet ha nem kerülnek el, halálhoz vagy súlyos sérülésekhez vezet. FIGYELMEZTETÉS! Közepes kockázatú veszélyt jelöl, amelyet ha nem kerülnek el súlyos akár halálos sérülésekhez vezethet. VIGYÁZAT! Alacsony kockázatú veszélyt jelöl, amelyet ha nem kerülnek el, kisebb vagy jelentősebb sérülésekhez vezethet. TUDNIVALÓ! Ez a figyelemfelkeltő szó a lehetséges anyagi károkra figyelmeztet, vagy hasznos kiegészítő információkat nyújt az összeszereléssel és az üzemeltetéssel, használattal kapcsolatban.

8 8 HU Biztonság Figyelmeztetés veszélyes helyre A II védettségi osztályú multiméter kettős szigetelésű Földelés Biztonság Rendeltetésszerű használat A digitális multiméter kizárólag a következő mérések céljára készült. Egyen- és váltakozó feszültség Áramerősség Ellenállás A multiméter kialakítása az elektronikus mérőműszerekre vonatkozó IEC szabvány szerinti 4-es kategóriának felel meg (CAT IV): Kisfeszültségű berendezések forrásánál végzett mérések, pl.: fogyasztásmérő, főcsatlakozás, elsődleges túláram elleni védőkészülékek stb. A multiméter kizárólag háztartási célokra szolgál, ipari jellegű használatra nem alkalmas. A multiméter használatához a villamos- és méréstechnikai ismeretek elengedhetetlenek. A multimétert kizárólag a használati útmutatónak megfelelően használja. Bármely más használat rendeltetésellenes használatnak minősül, és anyagi kárt okozhat és/ vagy személyi sérüléshez vezethet. A gyártó és a forgalmazó a rendeltetésellenes vagy hibás használatból eredő károkért nem vállal felelősséget.

9 Biztonság Biztonságtechnikai tudnivalók HU 9 FIGYELMEZTETÉS! Áramütés veszélye! A multiméter, a mérendő elem rossz, hibás kezelése áramütést okozhat. A multiméterrel mérhető feszültségek, áramerősségek halálosak lehetnek. Kerülje ezért az áram alatti részek bárminemű megérintését. Laikusként nagy energiájú berendezéseken ne végezzen méréseket. Ezzel forduljon végzett szakemberhez. Ne használja a multimétert, ha sérült. Győződjön meg róla, hogy a mérővezeték és a mérőérzékelő kifogástalan állapotban van-e. Sérült védőszigetelés esetén semmi esetre se végezzen méréseket. Használat előtt ismert feszültség lemérésével próbálja ki a mérőkészülék működését. Mérés közben az áram alatti vagy a mérő vezetékeket semmi esetre se érintse meg. A mérés kivitelezése előtt bizonyosodjon meg róla, hogy a mérésnél várt érték nem lépi túl a multiméter, illetve a beállított méréstartományt. A mérés környezetéből távolítsa el a vezető részeket. Áram alatti kapcsolásokban vagy áramkörökön ne végezzen ellenállásmérést. A mérőérzékelőt mindig a műanyag szigetelő markolatánál fogja meg. A fém részek megérintése életveszélyes lehet. Az akkumulátor rekeszt csak a multiméter kikapcsolása után nyissa ki. A mérőérzékelőket előtte vegye le az esetlegesen áram alatt levő részekről. A vizsgálóhegy rövidzárat okozhat. Rövidzáráskor veszélyesen nagy áramerősség folyhat. Ne ejtse le és erős mechanikai behatásoktól óvja a multimétert, mert ilyen esetben könnyen megrongálódhat. Óvja a multimétert nedvességtől, piszoktól, portól. Hálózaton végzett méréshez használt kiegészítő mérőtartozéknak III-as mérési osztályúnak kell lennie.

10 10 HU Biztonság Ne nyissa ki a készülék házát, hanem szakemberrel végeztesse el a javítást. Forduljon szakműhelyhez. Nem érvényesíthető garanciális és jótállási igény önhatalmúan végrehajtott javítás, szakszerűtlen csatlakoztatás vagy hibás kezelés esetén. Javításánál csak olyan alkatrészeket szabad használni, amelyek megfelelnek az eredeti készülékadatoknak. A készülékben olyan elektromos és mechanikus részegységek találhatóak, amelyek nélkülözhetetlenek a veszélyforrások elleni védelemhez. Csak száraz helyiségekben végezzen méréseket. Ha a készüléket nem használja, tisztítja, vagy üzemzavar lép fel, kapcsolja ki a készüléket (be-/kikapcsolót OFF állásba). Vigyázat! Sérülésveszély! A multiméter és az akkumulátor rendeltetésellenes használata sérülésekhez, balesethez vezethet. Figyelem: Az akkumulátor szakszerűtlen kezelése robbanásveszélyt okoz. Nem újratölthető elemeket ne próbáljon feltölteni, más szerekkel se próbálja meg újraaktiválni. Ne szedje szét az elemet, ne zárja rövidre és ne dobja tűzbe. Az akkumulátor folyadék bőrre, nyálkahártyára, szembe ne kerüljön. Ha mégis érintkezésbe kerülne akkumulátor folyadékkal, azonnal öblítse le az érintett területet bőségesen tiszta vízzel és forduljon orvoshoz. A készüléktől, akkumulátortól tartsa a gyerekeket távol. Az elemek lenyelése életveszélyes lehet. Az elem lenyelése esetén azonnal orvosi segítséget kell igénybe venni. Üzem közben ne hagyja felügyelet nélkül a multimétert. Ne engedje, hogy gyerekek a csomagolófóliával játszanak. Játék közben belegabalyodhatnak és megfulladhatnak.

11 Első használatba vétel HU 11 TUDNIVALÓ! Anyagi károk veszélye! A multiméter a szakszerűtlen kezelés miatt károsodhat. Vegye ki az elemeket a multiméterből, ha lemerültek, vagy ha hosszabb ideig nem használja a multimétert. Ezáltal elkerülhető az elemek kifolyása miatt bekövetkező esetleges károk. Ne tegye ki az elemeket szélsőséges hatásoknak, ne tegye például fűtőtestre vagy ahol közvetlen napsugárzás éri. Erősebb kifolyás veszély! Behelyezés előtt tisztítsa meg az elem és a készülék érintkezőit. A használt elemeket mindig egyszerre cserélje. Csak azonos típusú elemeket tegyen bele, különböző típusú vagy használt és új elemet vegyesen ne használjon. A multiméter tisztításához éles, karcoló vagy súroló hatású tisztítószereket semmi esetre se használjon. Összekarcolhatják ugyanis a felületet. Soha ne merítse a multimétert vízbe vagy más folyadékba. Első használatba vétel A multiméter és a csomag tartalmának ellenőrzése 1. Ellenőrizze, hogy a csomag hiánytalan-e (lásd A ábra). 2. A multimétert a csomagolásból kivéve ellenőrizze, hogy nem látható-e rajta vagy valamely tartozékán sérülés. Amennyiben igen, ne használja a multimétert. Forduljon a gyártóhoz a jótállási jegyen megadott szervizcímen. Elemek behelyezése, csere TUDNIVALÓ! Dologi károk Kapcsolja ki a multimétert az elemek behelyezése, cseréje előtt. A mérőérzékelőket rögzítse a multiméter hátoldalán a tartókba. 1. Lazítsa meg a csavart az elemtartó rekesz fedelén 13 egy kis csillagfejű csavarhúzó segítségével (lásd C ábra).

12 12 HU Alapfunkciók 2. Vegye le az elemtartó rekesz fedelet 13 és tegyen bele két új LR6 (AAA) / 1,5 V típusú elemet, ahogy az a multiméter hátoldalán látható. Ügyeljen közben a helyes polaritásra (+/-). 3. Rögzítse vissza az elemtartó rekesz fedelét 13 a csavarral. Alapfunkciók Bekapcsolás, kikapcsolás, méréstartomány választás Fordítsa a funkcióválasztó kapcsolót 7 a kívánt funkcióra. A készülék bekapcsol. A készülék kikapcsolása: a funkcióválasztó kapcsolót 7 fordítsa az OFF állásba. TUDNIVALÓ! Ha nem történik mérés, a multiméter 15 perc után kikapcsolódik. A multiméter néhányszor sípol, majd 1 perc után egy hosszú sípolással kikapcsolódik. Mérési eredmény tárolása (HOLD gomb) Az éppen kijelzett mérési eredmény eltárolásához nyomja meg a HOLD gombot 3 (lásd C ábra). A kijelzőn 10 a HOLD és a tárolt mérési érték lesz látható. Nyomja meg ismét a HOLD gombot 3, ekkor újra a mérő üzemmódba jut. További funkciók használata (MODE gomb) A MODE 9 gombbal további funkciók érhetők el. A funkciók attól függően változnak, hogy milyen állásban van a funkcióválasztó kapcsoló 7 : Ellenállásmérés: Váltás hangjeles szakadásvizsgálat és diódamérés között. Minden más mérésnél: Váltás váltakozó áram (AC) és egyenáram (DC) között. A zseblámpa használata A LED lámpa bekapcsolásához tartsa lenyomva az izzólámpa jelet 8 (lásd A ábra).

13 Mielőtt mérést végezne Mielőtt mérést végezne HU 13 Általános tudnivalók FIGYELMEZTETÉS! Áramütés veszélye! Sérülések a mérőérzékelőn, a mérőérzékelő vezetékén áramütéshez vezethetnek. Ellenőrizze, nem láthatók-e a multiméteren károsodások. Ne vegye használatba a multimétert, ha például a mérőérzékelő, a mérőérzékelő vezeték szigetelése sérült. Saját biztonsága érdekében tekintse át a következő pontokat, mielőtt a mérést elvégezné: Ellenőrizze, hogy a funkcióválasztó kapcsoló 7 be van-e állítva rendesen a mérendő értékre. Ellenőrizze, hogy a multiméter alkalmas-e a végezni kívánt méréshez (lásd a Műszaki adatok c. rész). A mérőérzékelőt 5 csak a szigetelt részen fogja meg, ahogyan az ábra mutatja (lásd E ábra). Az ujjvédő 14 rész a mérőérzékelőn 5 megakadályozza, hogy véletlen megcsúszva esetleg hozzáérjen a vizsgálóhegyekhez 4. Biztonságos használat Először ellenőrizze próbaméréssel a multiméter működését. Mindig a nagyobb méréstartományban kezdje, majd utána kapcsoljon át (a mért értéktől függően) eggyel kisebbe. Viseljen megfelelő védőkesztyűt (pl.: szigetelő kesztyűt), ha a mérési pont mellett feszültség alatti, megérinthető részek vannak. Mérés Váltakozó feszültségek (AC) mérése 1. Fordítsa a funkcióválasztó kapcsolót 7 a jelhez (lásd A ábra). 2. Nyomja meg adott esetben a MODE 5 gombot, hogy a kijelzőn az AC legyen látható (lásd B ábra). 3. Vegye fel a mérőérzékelőket 5 és tartsa a vizsgálóhegyet 4 a feszültségforrás érintkezőinek. A mért érték a kijelzőn 10 látható.

14 14 HU Mérés TUDNIVALÓ! Mivel váltakozó áramnál a pólus folyamatosan változik, ezért ennél a mérési módnál a polaritás kijelzés nem működik. Egyenfeszültségek (DC) mérése 1. Fordítsa a funkcióválasztó kapcsolót 7 a jelhez (lásd A ábra). 2. Nyomja meg adott esetben a MODE 5 gombot, hogy a kijelzőn a DC legyen látható (lásd B ábra). 3. Vegye fel a mérőérzékelőket 5 és tartsa a vizsgálóhegyet 4 a feszültségforrás érintkezőinek: A fekete mérőéritkező 5 vizsgálóhegye 4 a negatív pólushoz, a piros mérőérintkező 5 vizsgálóhegye 4 pedig a pozitív pólushoz megy. A mért érték a kijelzőn 10 látható. TUDNIVALÓ! A kijelző mutatja, ha rossz a polaritás. Fordítsa meg a vizsgálóhegyeket a vizsgált elemen és a polaritás jelzés eltűnik (lásd B ábra). Váltakozó áramok (AC) mérése 1. Fordítsa a funkcióválasztó kapcsolót 7 a következő helyre:,0 µa és 2000 µa között és -re, 0 ma és 200 ma között. 2. Nyomja meg adott esetben a MODE 5 gombot, hogy a kijelzőn az AC legyen látható (lásd B ábra). 3. Vegye fel a mérőérzékelőket 5 és tartsa a vizsgálóhegyeket 4 a mérendő áramkörnek. Ügyeljen arra, hogy a vizsgálóhegyeket 4 a mérőkörbe iktassa, hogy az áramerősség átfolyjon a mérőműszeren. A mért érték a kijelzőn 10 látható. TUDNIVALÓ! A multimétert 0,2 A/500 V gyors, önvisszaálló biztosíték védi a túlterheléstől a µa-s és a ma-s tartományban.

15 Mérés Egyenáram (DC) mérése 1. Fordítsa a funkcióválasztó kapcsolót 7 a következő helyre:,0 µa és 2000 µa között és HU 15 -re, 0 ma és 200 ma között. 2. Nyomja meg adott esetben a MODE 5 gombot, hogy a kijelzőn a DC legyen látható (lásd B ábra). 3. Vegye fel a mérőérzékelőket 5 és tartsa a vizsgálóhegyeket 4 a mérendő áramkörnek. Ügyeljen arra, hogy a vizsgálóhegyeket 4 a mérőkörbe iktassa, hogy az áramerősség átfolyjon a mérőműszeren. A mért érték a kijelzőn 10 látható. Ellenállás mérése FIGYELMEZTETÉS! Áramütés veszélye! A multiméter, a mérendő elem rossz, hibás kezelése áramütést okozhat. Biztosítsa az elem feszültségmentességét a mérés idejére. A vizsgálandó alkotóelemet válassza le az áramellátásról, ellenőrizze, hogy a kondenzátorokban se maradjon töltés. TUDNIVALÓ! Célszerű a mért elemet egy oldalról leválasztani az áramkörről, hogy az ellenállás mért értékét az ne befolyásolhassa. 1. Fordítsa a funkcióválasztó kapcsolót 7 ide. 2. Vegye fel a mérőérzékelőket 5 és tartsa a vizsgálóhegyeket 4 a vizsgált áramkör, illetve a vizsgált alkotóelem két pontjára. A mért ellenállás érték a kijelzőn 10 látható.

16 16 HU Mérés Szakadásvizsgálat hangjellel FIGYELMEZTETÉS! Áramütés veszélye! A multiméter, a mérendő elem rossz, hibás kezelése áramütést okozhat. Biztosítsa az elem feszültségmentességét a mérés idejére. 1. Fordítsa a funkcióválasztó kapcsolót 7 ide. 2. A MODE 5 gombot többször megnyomva válassza ki a szakadásvizsgálat funkciót (lásd B ábra). 3. Vegye fel a mérőérzékelőket 5 és tartsa a vizsgálóhegyeket 4 a vizsgált áramkör, illetve a vizsgált alkotóelem két pontjára. Ha az alkatrész mért ellenállása 150 Ω-nál kisebb vagy megszakítás nélküli vezető mérése esetén (=rövidzár), hangjel hallatszik. Nem zárt áramkör mérésekor a kijelzőn a túlterhelés jelzése, az OL (Overload) jelenik meg. Dióda mérés végrehajtása FIGYELMEZTETÉS! Áramütés veszélye! A multiméter, a mérendő elem rossz, hibás kezelése áramütést okozhat. Biztosítsa az elem feszültségmentességét a mérés idejére. 1. Fordítsa a funkcióválasztó kapcsolót 7 ide. 2. A MODE 5 gombot megnyomva válassza ki a diódamérés funkciót (lásd B ábra). 3. Vegye fel a mérőérzékelőket 5 és tartsa a vizsgálóhegyet 4 a vizsgált elemre, pozitív pólus a piros érzékelő. A kijelző a nyitófeszültség értékét voltban mutatja.

17 Tisztítás HU 17 Az érintés nélküli váltófeszültség szenzor használata FIGYELMEZTETÉS! Áramütés veszélye! A multiméter, a mérendő elem rossz, hibás kezelése áramütést okozhat. A mérés előtt ellenőrizze a szenzor és a jelzőlámpa kifogástalan működését úgy, hogy a multimétert egy ismert, váltófeszültség alatti vezetőn kipróbálja. Tartsa a szenzort 1 feszültség alatti vezető felé vagy dugaszoló aljzat vezetői oldalára. Ha van váltakozó feszültség, azt a szenzor 11 lámpája piros fénnyel jelzi. Vegye figyelembe: A kábelben a huzalok gyakran megcsavarodnak. Vezesse végig a szenzort 1 az egész kábelszigetelés mentén, hogy a lehető legnagyobb biztonsággal tudja a vizsgálatot elvégezni. A szenzor 1 nagyon érzékeny. Már elektrosztatikus töltésre, energiaforrásokra is reagálhat. Ez a készülékben azonban nem okoz kárt. Tisztítás TUDNIVALÓ! Dologi károk! A multiméter a szakszerűtlen kezelés miatt károsodhat. Soha ne merítse a multimétert vízbe vagy más folyadékba. A multiméter tisztításához éles, karcoló vagy súroló hatású tisztítószereket semmi esetre se használjon. Összekarcolhatják ugyanis a felületet. Szükség esetén enyhén benedvesített törlőkendővel tisztítsa meg a multimétert. Eközben ügyeljen arra, hogy a belsejébe víz ne kerüljön. Tárolás A multimétert hűvös, száraz helyen tárolja.

18 18 HU Hibakeresés Hibakeresés Hiba Nem működik. Nyilvánvalóan rossz értékek. Lehetséges ok Lemerültek az elemek? Jól helyezte be az elemeket? Jó a beállított méréstartomány? Műszaki adatok Általános ismertetés Típus: Kijelző: Mérések gyakorisága: Méréshatár-túllépés jelzése: Polaritás jelzése: Digitális multiméter LCD 2000-ig, 3 1/2 digit Frissítés 2x másodpercenként OL kijelzése Negatív polaritás mínusz (-) jellel Áramellátás: 2 x 1,5 V, elemek típusa: LR 06 (AA) Üzemi hőmérséklet: Tárolási hőmérséklet: Védelmi osztály: Cikk szám: Egyenfeszültség 0 C és +40 C között -10 és +50 C között II 200 mv: Pontosság: kijelzett érték +/- 0,5 %, +/- 3 digit 2000 V / 200 V / 20 V: Pontosság: kijelzett érték +/- 1,2 %, +/- 3 digit 600 V: Pontosság: kijelzett érték +/- 1,2 %, +/- 3 digit Bemenő ellenállás: Túlterhelés elleni védelem: Váltakozó feszültség 7,5 mω minden tartományban µa-s és ma-s tartományban 0,2 A / 500 V gyors, önvisszaálló biztosíték 2000 V / 20 V: Pontosság: kijelzett érték +/- 1,0 %, +/- 8 digit 200 V / 600 V: Pontosság: kijelzett érték +/- 2,3 %, +/- 10 digit Bemenő ellenállás: Frekvenciatartomány: 7,5 mω minden tartományban 50 Hz 400 Hz

19 Megfelelőségi nyilatkozat HU 19 Túlterhelés elleni védelem: Kijelző: Egyenárammérés µa-s és ma-s tartományban 0,2 A / 500 V gyors, önvisszaálló biztosíték Effektív érték szinuszos jelre 200 µa / 2000 µa Pontosság: a kijelzett érték +/- 2,0 %, +/- 8 digit 20 ma / 200 ma: Pontosság: a kijelzett érték +/- 2,0 %, +/- 8 digit Védelem: 0,2 A / 500 V gyors Maximális áramerősség: 200 ma Váltakozóáramú mérés 200 µa / 2000 µa Pontosság: a kijelzett érték +/- 2,5 %, +/- 8 digit 20 ma / 200 ma: Pontosság: a kijelzett érték +/- 2,5 %, +/- 8 digit Védelem: 0,2 A / 500 V gyors Maximális áramerősség: 200 ma Kijelző: Effektív érték szinuszos jelre Ellenállásmérés 200 Ω Pontosság: a kijelzett érték +/- 0,8 %, +/- 5 digit 2000 kω / 200 kω / 20 kω Pontosság: a kijelzett érték +/-1,2 % +/- 5 jegy 2000 MΩ: Pontosság: a kijelzett érték +/-5,0 % +/- 5 jegy 20 MΩ: Pontosság: a kijelzett érték +/-10 % +/- 5 jegy Megfelelőségi nyilatkozat Az EU megfelelőségi nyilatkozatot szükség esetén kérje a jótállási jegyen (az útmutató végén) feltüntetett címtől. Hulladékkezelés Csomagolás eltávolítása A csomagolást szétválogatva tegye a hulladékba. A kartont és papírt a papír, a fóliát a műanyag szelektív hulladékgyűjtőbe tegye.

20 20 HU Hulladékkezelés Elhasznált készülékek leselejtezése (Az Európai Unión belül alkalmazandó, illetve azokban az országokban, ahol van szelektív hulladékgyűjtés) A leselejtezett készülék nem kerülhet a háztartási hulladékba! Amennyiben a készülék használhatatlanná válik, a törvény előírásai szerint minden felhasználó köteles azt a háztartási hulladéktól elkülöníteni, és le kell adnia a legközelebbi gyűjtőállomáson. Így biztosítható a kidobott készülékek szakszerű újrahasznosítása, és elkerülhetők a környezetkárosító hatások. Az elektromos készülékek ezért vannak ellátva a fenti jelöléssel. A telepek és akkumulátorok nem kerülhetnek a háztartási hulladékba! A fogyasztónak törvényi kötelezettsége, hogy a használt elemeket és akkumulátorokat a lakókörnyezetében felállított gyűjtőpontokon vagy a kereskedésben leadja, függetlenül attól, hogy azok káros anyagot* tartalmaznak vagy sem. Így érhető el, hogy azok bekerüljenek a környezetbarát hulladékkezelési rendszerbe. A készüléket hiánytalan állapotban (az elemekkel együtt) és lemerült állapotban adja le a gyűjtőpontokon! * a következő jellel van ellátva: Cd = Kadmium, Hg = Higany, Pb = Ólom

21 Garancia HU 21 JÓTÁLLÁSI TÁJÉKOZTATÓ Az importáló és forgalmazó cégneve és címe: Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. Mészárosok útja 2, 2051 Biatorbágy A szerviz neve, címe és telefonszáma: Rothenberger Magyarország KFT Gubacsi út 26 H-1097 Budapest Tel A gyártó cégneve, címe és címe: Walter Werkzeuge Salzburg GmbH Gewerbeparkstraße 9 A-5081 Anif A termék megnevezése: Digitális multiméter A termék típusa: DT-118 Gyártási szám: A termék azonosításra alkalmas részeinek meghatározása: Termékjelölés: 10/2014 A jótállási igény bejelentésének időpontja: A javításra átvétel időpontja: A hiba oka: A javítás módja: A fogyasztónak történő visszaadás időpontja: A szerviz neve és címe: A javítási idő következtében a jótállás új határideje: Kelt, aláírás, bélyegző: Vevő neve: Irányítószám/Város:... Utca:... Tel.szám/ cím: Aláírás:

22 22 HU Garancia Garancia-feltételek A jótállási idő a Magyar Köztársaság területén történt vásárlás napjától számított 3 év. A vásárlás tényének és a vásárlás időpontjának bizonyítására, kérjük őrizze meg a pénztári fizetésnél kapott jótállási jegyet. A jótállási jegy szabálytalan kiállítása vagy a fogyasztó részére történő átadásának elmaradása nem érinti a jótállási kötelezettségvállalás érvényességét. Tisztelt Vásárlónk! A reklamációk kb. 95%-a sajnos kezelési hibára vezethető vissza; ezek minden további nélkül elháríthatók, ha Ön telefonon, ben vagy fax útján külön az Ön számára létesített szervizünkkel kapcsolatba lép. Kérjük ezért, hogy mielőtt beküldené készülékét vagy visszavinné a boltba, vegye igénybe forródrót szolgálatunkat. Itt anélkül, hogy ki kellene mozdulnia, segítséget nyújtunk Önnek. A jótállás a fogyasztó törvényből eredő szavatossági jogait és azok érvényesíthetőségét nem korlátozza. A szerviz és a forgalmazó a kijavítás során nem felel a terméken a fogyasztó ill. harmadik személy által esetlegesen tárolt adatokért vagy beállításokért. A fenti szerviz címen a jótállási idő lejártát követően is lehetőséget biztosítunk a hibás termék kijavítására. A jótállási idő lejártát követő javítások költsége azonban a fogyasztót terheli, amelyről részére minden esetben kellő időben előzetes tájékoztatást nyújtunk. Ha a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza, a terméket a vásárlást követő három munkanapon belül érvényesített csereigény esetén kicseréljük. Amennyiben a hibás terméket már nem tartjuk készleten, úgy a teljes vételárat visszatérítjük. A forgalmazónak törekednie kell arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb tizenöt napon belül elvégezze. A kijavítás során a termékbe csak új alkatrészek kerülhetnek beépítésre. A jótállási igény bejelentése A jótállási jogokat a termék tulajdonosaként a fogyasztó érvényesítheti. A jótállási igény érvényesítése céljából a fogyasztó üzleteinkkel vagy közvetlenül a jelen jótállási tájékoztatón feltüntetett szervizzel léphet kapcsolatba.

23 Garancia HU 23 A fogyasztó a hiba felfedezése után a körülmények által lehetővé tett legrövidebb időn belül köteles kifogását a kötelezettel közölni. A hiba felfedezésétől számított két hónapon belül közölt kifogást kellő időben közöltnek kell tekinteni. A közlés késedelméből eredő kárért a fogyasztó felelős. Nem számít bele a jótállás elévülési idejébe a kijavítási időnek az a része, amely alatt a fogyasztó a terméket nem tudja rendeltetésszerűen használni. A jótállási igény érvényesíthetőségének határideje a terméknek vagy jelentősebb részének kicserélése (kijavítása) esetén a kicserélt (kijavított) termékre (termékrészre), valamint a kijavítás következményeként jelentkező hiba tekintetében újból kezdődik. A rögzített bekötésű, illetve a tíz kg-nál súlyosabb, vagy tömegközlekedési eszközön kézi csomagként nem szállítható terméket az üzemeltetés helyén kell megjavítani. Ha a javítás az üzemeltetés helyén nem végezhető el, a le- és felszerelésről, valamint az el- és visszaszállításról a forgalmazó gondoskodik. A jótállási felelősség kizárása A jótállási kötelezettség nem áll fenn, ha a forgalmazó vagy a kijelölt szerviz bizonyítja, hogy a hiba rendeltetésellenes használat, átalakítás, szakszerűtlen kezelés, helytelen tárolás, elemi kár vagy egyéb, a vásárlást követően keletkezett okból következett be. A rendeltetésellenes használat elkerülése céljából a termékhez magyar nyelvű vásárlói tájékoztatót mellékelünk és kérjük, hogy az abban foglaltakat saját érdekében tartsa be, mert a leírtaktól eltérő használat ill. helytelen kezelés miatt bekövetkezett hiba esetén a termékért jótállást nem tudunk vállalni. A fogyasztót a jótállás alapján megillető jogok (1) Hibás teljesítés esetén a fogyasztó a) elsősorban - választása szerint - kijavítást vagy kicserélést követelhet, kivéve, ha a választott jótállási igény teljesítése lehetetlen, vagy ha az a kötelezettnek a másik jótállási igény teljesítésével összehasonlítva aránytalan többletköltséget eredményezne, figyelembe véve a szolgáltatott termék hibátlan állapotban képviselt értékét, a szerződésszegés súlyát, és a jótállási jog teljesítésével a fogyasztónak okozott kényelmetlenséget; b) ha a fogyasztónak sem kijavításra, sem kicserélésre nincs joga, vagy ha a kötelezett a kijavítást, illetve a kicserélést nem vállalta, vagy e kötelezettségének a (2) bekezdésben írt feltételekkel nem tud eleget tenni - választása szerint - megfelelő árleszállítást igényelhet, vagy elállhat a szerződéstől. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye. (2) A kijavítást vagy kicserélést - a termék tulajdonságaira és a fogyasztó által elvárható rendeltetésére figyelemmel - megfelelő határidőn belül, a fogyasztónak okozott jelentős kényelmetlenség nélkül kell elvégezni.

24 24 HU Garancia (3) Ha a kötelezett a termék kijavítását megfelelő határidőre nem vállalja, vagy nem végzi el, a fogyasztó a hibát a kötelezett költségére maga kijavíthatja vagy mással kijavíttathatja. Eljárás vita esetén A jótállásra kötelezett a jótállás időtartama alatt a felelősség alól csak akkor mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett. A kötelezett a fogyasztó kifogásáról jegyzőkönyvet köteles felvenni, ennek másolatát a fogyasztónak át kell adni. Ha a kifogás rendezésének módja a fogyasztó igényétől eltér, ennek indokolását a jegyzőkönyvben meg kell adni. Ha a kötelezett a fogyasztó igényének teljesíthetőségéről annak bejelentésekor nem tud nyilatkozni, álláspontjáról legalább három munkanapon belül köteles értesíteni a fogyasztót. További vita esetén a fogyasztó a helyi Békéltető Testülethez, valamint a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező bírósághoz fordulhat.

25 HU Forgalmazó: Walter Werkzeuge Salzburg GmbH Gewerbeparkstraße 9 A-5081 Anif, Österreich ÜgyfÉlszolGÁlat Típus: DT-118 Gyártási szám: /2014 év garancia

Használati útmutató. Úti vízforraló. Felhasználóbarát útmutató ID: #05002

Használati útmutató. Úti vízforraló. Felhasználóbarát útmutató ID: #05002 NÉMETORSZÁGBAN GYÁRTVA Használati útmutató Úti vízforraló myhansecontrol.com myhansecontrol.com Felhasználóbarát útmutató ID: #05002 Tartalom Használata... 3 Áttekintő... 4 Általános tudnivalók... 5 Olvassa

Részletesebben

OLDALFALI SPLIT KLÍMABERENDEZÉS Kezelési útmutató

OLDALFALI SPLIT KLÍMABERENDEZÉS Kezelési útmutató OLDALFALI SPLIT KLÍMABERENDEZÉS Kezelési útmutató Kérjük, figyelmesen olvassa el a kezelési útmutatót, mielőtt használatba veszi a készüléket! JEGYEZZE FEL Jegyezze fel ide az egység típus- és sorozatszámát:

Részletesebben

J. P. Mali Kft. Kerékpár jótállási jegy_ JÓTÁLLÁSI JEGY

J. P. Mali Kft. Kerékpár jótállási jegy_ JÓTÁLLÁSI JEGY JÓTÁLLÁSI JEGY JAVÍTÓ SZOLGÁLAT NEVE ÉS CÍME: A/z/ gyártmányú típusú, Magyarország területén vásárol új kerékpárra a vásárlás (üzembe helyezés) napjától számított 12 hónapig terjedő, a 72//2005. (IV.21.)

Részletesebben

1184 Budapest, Aranyeső u. 8. www.magyar-jatszoter.hu

1184 Budapest, Aranyeső u. 8. www.magyar-jatszoter.hu 1184 Budapest, Aranyeső u. 8. www.magyar-jatszoter.hu JÓTÁLLÁSI JEGY Termék megnevezése:... Termék típusa/cikkszáma: Termék gyártási száma : Vásárlás id pontja: 2015 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

Active Indoor Antenna SRT ANT 12 ECO

Active Indoor Antenna SRT ANT 12 ECO User Manual Mode d emploi Bedienungsanleitung Manuale d uso Manual de uso Bruksanvisning Használati kézikönyv Uživatelský manuál Instrukcja obsługi Uputstvo za upotrebu Руководство пользователя Active

Részletesebben

A CSALÁD NYUGALMÁÉRT FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. LÉGZÉSFIGYELŐ KÉSZÜLÉK BABAŐRZŐVEL AC601 típus

A CSALÁD NYUGALMÁÉRT FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. LÉGZÉSFIGYELŐ KÉSZÜLÉK BABAŐRZŐVEL AC601 típus A CSALÁD NYUGALMÁÉRT FELASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV LÉGZÉSFIGYELŐ KÉSZÜLÉK BABAŐRZŐVEL AC601 típus U 87 PL 111 02mf4_ManuelAC601_multi6_12008.indd 87 TARTALOMJEGYZÉK VIGYÁZAT...89 A KÉSZÜLÉK TELEPÍTÉSE AC601...

Részletesebben

533222-92 H. Fordítás az eredeti kezelési utasítás alapjan készült DCS310

533222-92 H. Fordítás az eredeti kezelési utasítás alapjan készült DCS310 533222-92 H Fordítás az eredeti kezelési utasítás alapjan készült DCS310 1. ábra g b c h a i d f k e j 2. ábra 3. ábra b 2 4. ábra 5. ábra k j 6. ábra 7. ábra c 8. ábra 3 9A ábra 9C ábra f g e 9B ábra

Részletesebben

533223-67 H. Fordítás az eredeti kezelési utasítás alapjan készült DC970

533223-67 H. Fordítás az eredeti kezelési utasítás alapjan készült DC970 533223-67 H Fordítás az eredeti kezelési utasítás alapjan készült DC970 6 4 5 3 2 1 8 7 9 9 10 12 11 A 2 B 14 4 C D 3 3 1 2 E F G 4 AKKUMULÁTOROS FÚRÓ-CSAVAROZÓ, DC970 Szívből gratulálunk! Önnek, hogy

Részletesebben

533223-18 H. Fordítás az eredeti kezelési utasítás alapjan készült FME670

533223-18 H. Fordítás az eredeti kezelési utasítás alapjan készült FME670 533223-18 H Fordítás az eredeti kezelési utasítás alapjan készült FME670 2 MAGYAR Rendeltetésszerű használat Az Ön Stanley Fat Max hőlégfúvóját melegítést igénylő különféle alkalmazásokhoz (pl. festékeltávolítás)

Részletesebben

A NYUGODT ÁLOMÉRT FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV LÉGZÉSFIGYELŐ KÉSZÜLÉK AC300 TÍPUS

A NYUGODT ÁLOMÉRT FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV LÉGZÉSFIGYELŐ KÉSZÜLÉK AC300 TÍPUS A NYUGODT ÁLOMÉRT FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV LÉGZÉSFIGYELŐ KÉSZÜLÉK AC300 TÍPUS HU 57 PL 75 02mf11_Manuel_AC300_INT_12010.indd 57 TARTALOMJEGYZÉK FIGYELMEZTETÉSEK...59 AC300 ÜZEMBEHELYEZÉSI ELŐKÉSZÜLETEK...62

Részletesebben

WS 9632-IT Vezeték nélküli 868MHz időjárásjelző állomás Használati útmutató

WS 9632-IT Vezeték nélküli 868MHz időjárásjelző állomás Használati útmutató Bemutatás: WS 9632-IT Vezeték nélküli 868MHz időjárásjelző állomás Használati útmutató Köszönjük, hogy ezt a terméket választotta. Nemcsak a belső hőmérsékletet és a páratartalmat jelzi, hanem a külső

Részletesebben

A kéziszerszám iparszerű használatra nem aján lott. 502333-20 H. Fordítás az eredeti kezelési utasítás alapjan készült KA274E

A kéziszerszám iparszerű használatra nem aján lott. 502333-20 H. Fordítás az eredeti kezelési utasítás alapjan készült KA274E A kéziszerszám iparszerű használatra nem aján lott. 502333-20 H Fordítás az eredeti kezelési utasítás alapjan készült KA274E 2 Rendeltetés Az Ön Black & Decker csiszolóját faanyagok, fémek, műanyagok és

Részletesebben

Indulás előtt engedje meg, hogy felhívjuk a figyelmét néhány olyan dologra, amit minden kerékpárosnak tudnia kell.

Indulás előtt engedje meg, hogy felhívjuk a figyelmét néhány olyan dologra, amit minden kerékpárosnak tudnia kell. 2 Karbantartás vagy javítás végzésekor ne feledje, hogy az útmutatóban lévő részletes utasítások csak a MERIDA kerékpárokra vonatkoznak, más kerékpárokra lehet, hogy nem alkalmazhatók. A gyakori áttervezések,

Részletesebben

Kérjük, ügyeljen az adatok pontosságára, mert a megadott információ alapján kerül számlázásra, illetve szállításra a termék.

Kérjük, ügyeljen az adatok pontosságára, mert a megadott információ alapján kerül számlázásra, illetve szállításra a termék. Felhasználási feltételek Webáruházunkban a vásárláshoz nem szükséges regisztrálni. Kérjük, ügyeljen az adatok pontosságára, mert a megadott információ alapján kerül számlázásra, illetve szállításra a termék.

Részletesebben

AUTOMATA FELKAROS VÉRNYOMÁSMÉRŐ

AUTOMATA FELKAROS VÉRNYOMÁSMÉRŐ AUTOMATA FELKAROS VÉRNYOMÁSMÉRŐ BPA-2000-EU Használat előtt A vérnyomásmérő használata előtt javasolt néhány alapvető szabály betartása. Kérjük, az első használat előtt alaposan olvassa el a kézikönyvet

Részletesebben

Powerful Solutions TM

Powerful Solutions TM Powerful Solutions TM A kéziszerszám iparszerű használatra nem aján lott. 567000-71 H Fordítás az eredeti kezelési utasítás alapjan készült www.blackanddecker.eu GK1630T GK1635T GK1640T 2 3 4 Rendeltetés

Részletesebben

Nyugalom a babának, nyugalom Önnek. Használati útmutató www.legzesfigyelo.hu

Nyugalom a babának, nyugalom Önnek. Használati útmutató www.legzesfigyelo.hu Csecsemő hang- és légzésfigyelő készülék Nyugalom a babának, nyugalom Önnek. Használati útmutató www.legzesfigyelo.hu Csecsemő hang- és légzésfigyelő készülék Nyugalom a babának, nyugalom Önnek. TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

Gigaset AS200/AS200A/AS300

Gigaset AS200/AS200A/AS300 Gigaset AS200/AS200A/AS300 A mobilegység rövid áttekintése 1 Akkumulátor töltöttségi szintje 2 Üzenetrögzítő szimbólum (csak AS200A/AS300A esetén) 3 Kijelzőgombok 4 Üzenetek gomb Villog: új üzenet érkezett

Részletesebben

Mini-Backofen Minisütő Mini-pečica s kovinskim ohišjem Bedienungsanleitung Használat / Uporaba

Mini-Backofen Minisütő Mini-pečica s kovinskim ohišjem Bedienungsanleitung Használat / Uporaba Mini-Backofen Minisütő Mini-pečica s kovinskim ohišjem Bedienungsanleitung Használat / Uporaba Deutsch... 3 Magyar... 23 Slovenščina... 45 KUNDENDIENST ÜGYFÉLSZOLGÁL POPRODAJNA PODPORA HU SLO 00800 / 456

Részletesebben

GT5050 GT5055 GT5560 GT6060. www.blackanddecker.eu. A kéziszerszám iparszerű használatra nem ajánlott. 533222-68 H

GT5050 GT5055 GT5560 GT6060. www.blackanddecker.eu. A kéziszerszám iparszerű használatra nem ajánlott. 533222-68 H A kéziszerszám iparszerű használatra nem ajánlott. 533222-68 H Fordítás az eredeti kezelési utasítás alapjan készült www.blackanddecker.eu GT5050 GT5055 GT5560 GT6060 2 Rendeltetésszerű használat Szívből

Részletesebben

533222-34 H. Fordítás az eredeti kezelési utasítás alapjan készült DCT410 DCT411 DCT412

533222-34 H. Fordítás az eredeti kezelési utasítás alapjan készült DCT410 DCT411 DCT412 533222-34 H Fordítás az eredeti kezelési utasítás alapjan készült DCT410 DCT411 DCT412 1. ábra a 2. ábra d h e c f g b a 3. ábra r j k m l s i h q p n o 2 4. ábra 5. ábra e c d g 6A ábra 6B ábra t v u

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BERKO JO 30

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BERKO JO 30 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BERKO JO 30 ÁLLÍTATÓ BEÜLŐ SZÉLESSÉGŰ, VILLAMOS HAJTÁSÚ KEREKESSZÉK REHAB-TRADE Kft. 2000 Szentendre, Kalászi út 3. Telefon: 06-26/88-62-88 Fax: 06-1/239-4330 A csoport tagja. Figyelem:

Részletesebben

KS1400L KS1401L KS1500L KS1501L KS1600L. www.blackanddecker.eu. A kéziszerszám iparszerű használatra nem aján lott. 533444-38 HU

KS1400L KS1401L KS1500L KS1501L KS1600L. www.blackanddecker.eu. A kéziszerszám iparszerű használatra nem aján lott. 533444-38 HU A kéziszerszám iparszerű használatra nem aján lott. 533444-38 HU Fordítás az eredeti kezelési utasítás alapjan készült www.blackanddecker.eu KS1400L KS1401L KS1500L KS1501L KS1600L 2 3 MAGYAR Rendeltetés

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BERKO JO 30

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BERKO JO 30 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BERKO JO 30 ÁLLÍTATÓ BEÜLŐ SZÉLESSÉGŰ, VILLAMOS HAJTÁSÚ KEREKESSZÉK REHAB-TRADE Kft. 2000 Szentendre, Kalászi út 3. Telefon: 06-26/88-62-88 Fax: 06-1/239-4330 A csoport tagja. Figyelem:

Részletesebben

OV-CR-422 OV CR-422 AUTÓRÁDIÓ. Használati útmutató

OV-CR-422 OV CR-422 AUTÓRÁDIÓ. Használati útmutató OV CR-422 AUTÓRÁDIÓ Használati útmutató 1 Köszönjük hogy termékünket választotta és köszönjük az autós audio rendszerünkbe vetett bizalmát. Használat előtt kérjük, hogy figyelmesen olvassa el ezt az útmutatót,

Részletesebben

Vásárolj tudatosan! A Székesfehérvári Fogyasztóvédelmi Információs és Oktatópont tájékozató kiadványa

Vásárolj tudatosan! A Székesfehérvári Fogyasztóvédelmi Információs és Oktatópont tájékozató kiadványa Vásárolj tudatosan! A Székesfehérvári Fogyasztóvédelmi Információs és Oktatópont tájékozató kiadványa A mindennapi életünk része, hogy termékeket vásárolunk, szolgáltatásokat veszünk igénybe. Az egyes

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BERKO JO-20 Elektromos meghajtású moped

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BERKO JO-20 Elektromos meghajtású moped HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BERKO JO-20 Elektromos meghajtású moped REHAB-TRADE Kft. 2000 Szentendre, Kalászi út 3. Telefon: 06-26/88-62-88 Fax: 06-1/239-4330 A csoport tagja. Figyelem: Kérjük, az eszköz átvétele

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ EL-GO ELEKTROMOS MEGHAJTÁSÚ 3 KEREKŰ MOPED

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ EL-GO ELEKTROMOS MEGHAJTÁSÚ 3 KEREKŰ MOPED HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ EL-GO ELEKTROMOS MEGHAJTÁSÚ 3 KEREKŰ MOPED REHAB-TRADE Kft. 2000 Szentendre, Kalászi út 3. Telefon: 06-26/88-62-88 Fax: 06-1/239-4330 A csoport tagja Figyelem: Kérjük, az eszköz átvétele

Részletesebben

Powador 3200 4200 4400 5300 5500 6600

Powador 3200 4200 4400 5300 5500 6600 Powador 3200 4200 4400 5300 5500 6600 Kezelési útmutató A német eredeti változat fordítása Kezelési útmutató szerelők és üzemeltetők számára Powador 3200 4200 4400 5300 5500 6600 Tartalomjegyzék 1 Általános

Részletesebben