a termék kézikönyve psaplay mp3 player Portable Sport Audio by

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "a termék kézikönyve psaplay mp3 player Portable Sport Audio by"

Átírás

1 a termék kézikönyve psaplay mp3 player Portable Sport Audio by

2 FONTOS! készítsünk biztonsági másolatot a fájljainkról. feltétlenül tartsuk meg a psa"-ra letöltött eredeti fájljainkat. a Philips és a Nike semmilyen tartalomvesztésért sem felelős, ha a termék megsérül, és a merevlemez olvashatatlanná válik. a PHILIPS fenntartja magának a jogot, hogy előzetes figyelmeztetés nélkül változtasson a termék kivitelén és jellemzüin.

3 tartalom 3 minimális követelmények 5 kezelés és csatlakozók, kellékek 6-7 a számítógépes rendszerre vonatkozó minimális követelmények 8 tájékoztatás psa" 9 tájékoztatás a szoftvertelepítő cd-rom-ról 10 szoftvertelepítés csak a PC és Mac-at használóknak Windows 98 függelék a psa" használata tömegtárként 14 a psa" csatlakoztatása a számítógéphez 15 a psa" leválasztása a számítógépről 16 tájékoztatás itunes és MUSICMATCH tájékoztatás MUSICMATCH (PC felhasználóknak) 17 tájékoztatás itunes (csak Macintosh felhasználóknak) 17 lejátszási listák létrehozása és elmentése 18 zene letöltése a lejátszóra a számítógépről Resample Rate 21 zenei cd-k mp3-má alakítása 22 a szoftver frissítése MUSICMATCH 23 az akku töltöttsége a kifogyott elem jelzése 24 elemtöltő 25

4 4 tartalom be- és kikapcsolás, lejátszás, 2; kikapcsolás, 2; 26 lejátszás szüneteltetése, 2; 26 energiatakarékos üzemmód 26 hangerő, eq, Custom 27 saját beállítás létrehozása: Custom 27 egy másik szám kiválasztása 5, 6 28 gyors keresés egy számon belül 28 a billentyűzár használata 28 mágneses csíptetők 29 karszalag, fejhallgató, deréköv 30 a firmware frissítése a psa" formázása hasznos tippek műszaki adatok 43-44

5 minimális követelmények 5 FIGYELEM ha nem az ezen kézikönyvben ismertetett módon használja a szabályzókat, végzi el a beállításokat, vagy más eljárásokat alkalmaz, akkor veszélyes sugárzás érheti, vagy más, bizonytalan kimenetelű esemény történhet. pacemakerrel vagy más beépített eszközzel rendelkezők a mágnesek vagy az elektromágneses interferenciát okozó eszközök használata előtt konzultáljanak orvosukkal. környezetvédelmi szempontok a készülék csomagolása fölösleges anyagokat nem tartalmaz. a csomagoló-anyagok könnyen szétválaszthatók három egynemű anyagra: karton (doboz), PS, PE. a készülék olyan anyagokból áll, melyek újrahasznosíthatók, ha a szétszerelést hozzáértő cég végzi. Kérjük, hogy a csomagolóanyagokat, kimerült elemeket és a kiöregedett készüléket a helyi előírások figyelembevételével helyezze a hulladékgyűjtőkbe. szerzői jogi adatok minden más márka- és terméknév az azt birtokló vállalat vagy szervezet tulajdona. az Internetről letöltött vagy hangfelvételt tartalmazó CD-ről kimásolt bármilyen felvétel engedély nélküli másolása szerzői jogokat és nemzetközi megállapodásokat sért.

6 6 kezelés és csatlakozók, kellékek 1 2; be- és kikapcsolja a készüléket; elindítja / szünetelteti a lejátszást 2 5 / 6 átugrik a előző / következő szám elejére 3 - / + a hangerő állítása 4 kijelző háttérvilágítással. a narancsszínű háttér a psa egy gombjának megnyomásakor rövid időre felvillan 5 eq a hallgatási élmény fokozása. 4 hangátalakító közvetlenül választható: Hiphop, Funk, Rock és Techno és a Custom opcióval saját beállítás is létrehozható. 6 p 3.5 mm sztereó fejhallgató bemenet 7 lezárja a gombokat, hogy megakadályozza a véletlen megnyomásukat 8 elemtartó rekesz egy 1 x AAA ceruzaelem vagy egy Ni-MH akkumulátor számára 9 usb (az elemtartó rekeszben található) a mellékelt usb kábelt ide, illetve a számítógép usb portjához kell csatlakoztatni további kellékek a következő elemeknek kell a csomagban lennie. ha ezek bármelyike is hiányzik, lépjen kapcsolatba a forgalmazóval. egy usb kábel, AY3481 egy psa szoftver és használati utasítás cd-romon. egy fejhallgató, HJ050 vagy HJ771 egy készlet mágneses csiptető egy karszalag, AY3285 egy deréköv, AY3297 egy AAA ceruzaelem vagy egy AY3363 Ni-MH akkumulátor számára egy Ni-MH elemtöltő, AY4100 egy fülhallgató hosszabbítója, AY4205 az adattábla és a gyári szám az elemtartóban található.

7 kezelés és csatlakozók, kellékek 7 elől nézet hátul nézet

8 8 a számítógépes rendszerre vonatkozó minimális követelmények Windows rendszerkövetelmények mindenképpen szükség van egy usb portra. a Win 95-ről frissített számítógépek nem feltétlen usb kompatibilisek! a számítógépnek emellett a következőknek kell megfelelnie: Pentium MMX 166MHz vagy erősebb processzor usb port és Windows 98SE/ Windows 98 Gold/ Me/ 2000 és SP3-mal XP 96MB ram 50MB ram szabad terület CD lejátszó videokártya hangkártya Microsoft Internet Explorer 5.0 vagy újabb, Netscape 4.0 vagy újabb, és internet hozzáférés. Macintosh rendszerkövetelmények G3 vagy erősebb Mac OS 9 - X

9 tájékoztatás psa" 9 psa128max vagy psa256max egy tömör, mp3 hordozható digitális hanglejátszó: mp3 és windows media audio fájlokat játszik le, vagyis pl. digitalizált és tömörített számokat, szalagról rögzített zenéket, hangos könyveket, újságokat, hanghatásokat és minden olyasmit, ami mp3 és windows media audio formátumban van tömörítve. a szoftver frissíthető, és a jövőbeni lejátszható formátumokat és szoftverkiterjesztéseket is támogatni fogja, ezek a lesznek elérhetőek. a fejhallgatót óvatosan használjuk biztonságos hallgatás: mérsékelt hangerő. a fejhallgató nagy hangerő esetén károsíthatja a hallást. biztonságos közlekedés: ne használjuk a fejhallgatót vezetés vagy kerékpározás közben, mert ez balesetet okozhatunk. általános karbantartás a károsodás vagy működési zavar elkerülése érdekében: ne tegyük ki a készüléket túlságosan nagy hőnek, amit radiátor vagy a közvetlen napfény okozhat. ne ejtse le a psa-t és ne hagyjon tárgyakat a psa-ra esni. ne hagyja, hogy a psa vízbe kerüljön. a fülhallgató csatlakozóba vagy az elemtartóba ne kerüljön víz, mert a készülékbe bekerülő víz komoly károsodást okozhat. semmilyen alkohol-, ammónia-, benzin- vagy surolóanyag tartalmú tisztítószert sem szabad használni, mivel ezek károsíthatják a készüléket. a közelben tartott mobiltelefon interferenciát okozhat.

10 10 szoftvertelepítés csak a PC és Mac-at használóknak tájékoztatás a szoftvertelepítő cd-rom-ról a mellékelt cd-rom-ról az alábbi szoftverek telepíthetők: ingyenes hangfelvétel-kezelő szoftver a fájlok továbbítására Upgrader és Formatter alkalmazások (lásd a megfelelő fejezetet) USB meghajtók (csak a Windows 98-at használóknak) ha szeretnénk a legtöbbet kihoznia a psa" lejátszóból, annak használata előtt olvassuk el alaposan a termék kézikönyvét. szoftvertelepítés 1 kapcsoljuk be a számítógépet. 2 helyezzük be a psa cd romot a cd-lejátszóba. 3 az Upgrader és Formatter alkalmazások és a szükséges vezérlőprogramok telepítéséhez kövessük a psa256max Jordan InstallShield Wizard ablak utasításait * csak a PC-at használóknak: psa128max vagy psa256max InstallShield Wizard csak a Mac-at használóknak Nike Installer *FONTOS! csak a Windows 98-at használóknak a 2 alkalmazáson kívül szükség van Tömegtár Eszköz vezérlőprogramokra is. e vezérlőprogramok nélkül a számítógép nem tudja felismerni a psa"-t, és nem tud fájlokat továbbítani. normál esetben a szoftvertelepítés fenti 1-3, lépéseinek végrehajtásakor a meghajtóprogramok automatikusan telepítődnek. indítsuk újra a rendszert, amikor utasítást kapunk rá.

11 szoftvertelepítés csak a PC és Mac-at használóknak 11 amennyiben a számítógép ekkor sem telepíti a vezérlőprogramokat, megjelenik az Add New Hardware Wizard ablak. lásd a Windows 98 függeléket, és kövessük az Add New Hardware Wizard ablak utasításait, amelyek segítenek a vezérlőprogramok telepítésében. 4 megjelenik a bevezető képernyő. itt lehet a leginkább megfelelő nyelvet kiválasztani (english, français, italiano, deutsch vagy español). 5 válassza ki a termékét. 6 válasszuk ki telepítésre a nekünk legmegfelelőbb hangfelvétel-kezelő szoftvert (itunes plug-in*, MusicMatch 8.0** vagy MusicMatch plug-in**). alternatívaként a számítógép fájlkezelőjében egyszerűen húzzuk át a psa" és a számítógép között továbbítani kívánt fájlokat. ** MusicMatch lehetőségek PC felhasználók részére. plug-in lehetőségek jelenlegi MusicMatch felhasználók részére. * minimális követelmények: csak itunes 2.0 vagy újabb verzióval rendelkező Mac felhasználóknak.

12 12 Windows 98 függelék Windows 98 függelék amennyiben a számítógép ekkor sem telepíti a vezérlőprogramokat, megjelenik az Add New Hardware Wizard ablak. megjegyzés: Windows rendszertől függően a képernyőkép eltérhet az itt ábrázolttól. 1 kattintsunk a Next > gombra, és kövessük a képernyőn megjelenő utasításokat a legjobb meghajtó kereséséhez. 2 válasszuk a Specify a location beállítást, és kattintsunk a Browse gombra, így kiválaszthatjuk azt az elérési útvonalat, ahová a szoftvert telepítettük. a szoftverek alapértelmezett helye: c:\program Files\Nike\psa128max vagy psa256max.)

13 windows 98 appendix 13 3 kattintsunk a Next > gombra, és kövessük a képernyőn megjelenő utasításokat a telepítés végrehajtásához.

14 14 a psa" használata tömegtárként amikor az USB porton keresztül csatlakoztatjuk a számítógépre a lejátszót, a számítógép cserélhető USB Tömegtár Eszközként (MSD-ként) ismeri fel a psa"-t. Megtörténik a lejátszó észlelése, és automatikusan a Removable Disk/ Device (pl. D meghajtó) nevet kapja. ez azt jelenti, hogy menet közben is hallgathatjuk kedvenc zenénket, és kényelmesen magunkkal vihetjük a munka- és adatállományainkat, pl. Word dokumentumainkat, PowerPoint prezentációinkat, PDF fájljainkat stb. amint továbbítottuk az állományainkat a számítógépünkre, használhatjuk a normál fájlműveleteket, pl. másolás, törlés, átnevezés. FONTOS! FÁJLSÉRÜLÉS VAGY ADATVESZTÉS ELKERÜLÉSE ÉRDEKÉBEN NE TÁVOLÍTSUK EL AZ USB KÁBELT AZ USB MŰKÖDÉSE, FÁJLOK TOVÁBBÍTÁSA, FORMÁZÁS VAGY FOLYAMATBAN LÉVŐ FRISSÍTÉS KÖZBEN. CSAK AKKOR KAPCSOLJUK KI A PSA"-T, AMIKOR AZ ABBAHAGYTA A GÖRGETÉST. KIJELZŐ TELJESEN

15 a psa csatlakoztatása a számítógéphez 15 1 kapcsoljuk be a számítógépet. 2 ezután a mellékelt usb kábelt csatlakoztatni kell a számítógép usb portjához. 3 a 4 (a psa" hátulján) megnyomásával kinyílik az elemtartó rekesz. az usb kábel másik végét itt kell csatlakoztatni az usb, -be (amely az elemtartó rekesz belsejében található.) psa kijelző: jelenik meg. az usb kapcsolat közben a psa-n lévő gombok automatikusan lezáródnak. 4 várjunk néhány másodpercig, amíg a számítógép felismeri a psa"-t. a psa" cserélhető meghajtóként jelenik meg a számítógépen. megjegyzés: az USB csatlakozás során a psa"-nak nincs szüksége akkumulátorra, kivéve a psa" frissítésének végrehajtásakor. csatlakozáskor automatikusan megjelenik az. nem kell bekapcsolni a psa"-t.

16 16 a psa" leválasztása a számítógépről FONTOS! FÁJLSÉRÜLÉS VAGY ADATVESZTÉS ELKERÜLÉSE ÉRDEKÉBEN NE TÁVOLÍTSUK EL AZ USB KÁBELT AZ USB MŰKÖDÉSE, FÁJLOK TOVÁBBÍTÁSA, FORMÁZÁS VAGY FOLYAMATBAN LÉVŐ FRISSÍTÉS KÖZBEN. CSAK AKKOR KAPCSOLJUK KI A PSA"-T, AMIKOR AZ ABBAHAGYTA A GÖRGETÉST. KIJELZŐ TELJESEN készítsünk biztonsági másolatot a fájljainkról. feltétlenül tartsuk meg a psa"-ra letöltött eredeti fájljainkat. a Philips és a Nike semmilyen tartalomvesztésért sem felelős, ha a termék megsérül, és a merevlemez olvashatatlanná válik. Windows OS felhasználóknak: 1 kattintsunk a Windows tálcán lévő Eject Hardware ikonra, és az előugró menüben válasszuk ki a Stop USB Mass Storage Device... sort. a psa" kikapcsolásához kövessük a képernyőn megjelenő utasításokat. ha a számítógép képernyőjén megjelenik a Try stopping the device again later üzenet, zárjunk be a számítógépen futó néhány alkalmazást, majd kattintsunk az gombra. Windows 98SE felhasználóknak: 1 nincs Eject Hardware ikon. egyszerűen húzzuk ki az USB kábelt a psa"-ból. ügyeljünk rá, hogy ne legyenek olyan futó alkalmazások, amelyek hozzáférhetnek az eszközhöz, ideértve a Windows Intézőt. Mac felhasználóknak: 1 amikor befejeztük a fájlok megjelenítését, húzzuk az asztalon lévő psa" ikont az asztalon lévő Trash ikonra. 2 válasszuk le az USB kábelt psa"-ról és a számítógépről.

17 tájékoztatás itunes és MUSICMATCH 17 tájékoztatás itunes (csak Macintosh felhasználóknak) válasszuk ki, és telepítsük az itunes plug-in** szoftvert a mellékelt CD-ROM-ról. megjegyzés: ** plug-in csak itunes version 2.0 vagy újabb verzióval rendelkező Mac felhasználóknak. ha szükséges, keresse fel a webcímet a legfrissebb itunes, letöltéséhez. az itunes használatával kapcsolatos további részletekhez lásd: tájékoztatás MUSICMATCH (PC felhasználóknak) tapasztaljuk meg a határtalan zenei szabadságot, hogy magunkkal vihetjük a kedvenc zenénket. a MUSICMATCH Jukebox és a személyi számítógép segítségével: zökkenőmentesen továbbíthatunk digitális zenét a psa" lejátszóra (húzással) zeneli lejátszási listákat hozhatunk létre, és menthetünk el zeneszámokat rögzíthetünk mp3 és windows media audio fájlokként egyéni CD-ket készíthetünk a kedvenc zenénkkel megjegyzés: a zene könnyebb továbbítása érdekében feltétlenül a Nike bővítő programmal telepítsük a MUSICMATCH Jukeboxot a mellékelt CD-ROM-ról, így könnyebben tölthetünk le zenét a Nike psa"-ra. a MUSICMATCH használtával kapcsolatos további részletekhez: kattintsunk a musicmatch felső menüsorának Help elemére lásd

18 18 lejátszási listák létrehozása és elmentése lejátszási listák létrehozása és elmentése 1 nyissuk meg a My Library ablakot az MUSIC CENTER My Library elemére kattintva. 2 valamely Playlist ablakba való felvétel érdekében kattintsunk kétszer egy számra a My Library ablakban, vagy húzzuk át a számokat, albumokat vagy előadókat a My Library ból vagy a Windows Explorer ből a Playlist ablakba. 3 amint az összes kívánt számot hozzáadtuk, készen van a lejátszási lista. kattintsunk a Save gombra, ezzel elmenthetjük a lejátszási listát jövőbeni használatra. megjegyzés: ha nincs zene a könyvtárban, lásd az zenei cd-k mp3-má alakítása oldalt.

19 zene letöltése a lejátszóra a számítógépről 19 1 csatlakoztassuk a psa"-t a számítógéphez (lásd a psa" csatlakoztatása a számítógéphez). 2 a PORTABLE DEVICE MANAGER (PDM) ablak megnyitásához kattintsunk az MUSIC CENTER Files Portable elemére. megjegyzés: a psa" az Attached Portable Devices mappa alatt jelenik meg. ha nem, vigyük az egérmutatót a mappára, és kattintsunk a jobb egérgombbal az egérre az Add Portable Device Plug-in. kiválasztásához. keressük meg a megfelelő bővítő programot, és kattintsunk a képre. a bővítő program automatikusan elindul. az eszközök nevei az operációs rendszertől és a psa" modelltől függően eltérhetnek az ábrán szereplőktől. 3 emeljük ki a psa"-t a PDM.-ben. a jobb oldalon megjelennek a psa"-ra telepített számok. (a számokat úgy törölhetjük a psa"-ról, hogy kiemeljük azokat a PDM-ben, majd a Remove gombra kattintunk.)

20 20 zene letöltése a lejátszóra a számítógépről 4 ekkor számokat húzhatunk át a Philips USB ikonra. a Philips USB ikonra húzott számok letöltődnek a psa"-ra. számok húzása az alábbi helyekről: Elmentett Playlists (a PDM-ben is megjelennek) My Library Windows Intéző 5 a psa"-t a PDM Eject gombjára kattintva választhatjuk le.

21 Resample Rate 21 a Resample Rate segítségével több zenét is tárolhatunk a psa"-n. a. Resample Rate csökkenti a fájlok méretét, ami lehetővé teszi több zene rögzítését a psa"-n. 1 emeljük ki a psa" elemet a PDM-ben, majd kattintsunk az Options gombra. 2 kattintsunk az Audio fülre, és a Resample Rates, alatt jelöljük be a jelölőnégyzetet. a csúszka 64 kbps-en áll. ez 64 kbps-re méretezi át a 64 kbps-nél nagyobb számokat. a csúszka felfelé mozgatásával más kódolási bitsebességeket is megjeleníthetünk. (a 128 kbps-t tartják CD minőségnek"). 3 kattintsunk a OK. 4 ekkor adjuk hozzá a számokat a PDM-hez. a számok letöltés közben átméreteződnek a kívánt bitsebességre.

22 22 zenei cd-k mp3-má alakítása 1 kattintsunk az MUSIC CENTER CD Files elemére. 2 helyezzünk be egy hangfelvételt tartalmazó CD-t a CD-ROM meghajtóba, majd zárjuk be a meghajtót. a CD Lookup leolvassa a CD-t, és megpróbálja kitölteni az album, előadó és szám címe adatokat (füleket). 3 jelöljük be a rögzíteni kívánt számok melletti négyzeteket, majd kattintsunk a RECORDER START gombjára.

23 a szoftver frissítése MUSICMATCH* 23 próbáljunk meg frissíteni, és győződjünk meg arról, hogy a MUSICMATCH Jukebox legújabb verziója van a számítógépen.: 1 kattintsunk a Options Update Software Continue. 2 a frissítés során fájlok kerülnek fel a számítógépre, majd automatikusan újraindul a MUSICMATCH Jukebox. * aktív internet kapcsolatot igényel.

24 24 az akku töltöttsége 1 a 4 lenyomásával kinyílik az elemtartó rekesz, amelybe lehetőség szerint egy alkáli vagy Ni-MH típusú AAA elemet tegyen. 2 az elemtartó rekesz bezárásához az ajtó alsó sarkát kell lenyomni, ahogy azt a kép mutatja. FONTOS! távolítsa el az elemet ha: az kimerült, vagy ha a psa-t több mint 2 hétig nem használja. az elemek vegyi anyagokat tartalmaznak, ezért a megfelelő hulladékgyűjtőbe kell azokat helyezni. a kifogyott elem jelzése az elem ábrájának belsejében található kockák száma jelzi a még rendelkezésre álló energiát. ha az elem kimerülőben van, az elem ábrája villogni kezd. ha az elemet nem cseréljük ki, a kijelzőn 2 perc elteltével az a kiírás jelenik meg, hogy BATT LOW! 5 perc után pedig a psa automatikusan kikapcsol.

25 elemtöltőr 25 1 nyissa ki az elemtartó rekeszt, és a jelzett módon illessze be az elemet. 2 csatlakoztassa a töltőt a fali konnektorhoz. az elemtöltő jelzője a töltés alatt pirosan világít. a zöld fény azt jelenti, hogy a töltés befejeződött. a maximális töltési idő kb. 4 óra. megjegyzés: ha nem használjuk, az elemtöltőt mindig húzzuk ki az elektromos hálózatból. az akkumulátorok nem cserélhetők menet közben.

26 26 be- és kikapcsolás, lejátszás 2; bekapcsolás és lejátszás, 2; a bekapcsoláshoz tartsuk 2 másodpercig nyomva a 2; -t. a lejátszás automatikusan az utolsó kikapcsolás pontjától kezdődik. a kijelző mutatja a számok adatait, ha elérhetők. a no File felirat jelenik meg ha a psa-n semmi sincs tárolva. a psa" 30 másodperc után automatikusan kikapcsol. megjegyzés: jelenik meg a szám sorszáma helyett, ha több mint 99 szám van. kikapcsolás, 2; a lejátszás alatt történő kikapcsoláshoz tartsuk a 2; gombot lenyomva 3 seconds to másodpercig. a kijelzőn a kikapcsolás előtt az OFF üzenet jelenik meg. lejátszás szüneteltetése, 2; a lejátszás során a 2; rövid lenyomásával szüneteltethetjük, a 2; gomb ismételt megnyomásával újraindíthatjuk a lejátszást. lejátszás : a szüneteltetés alatt a felirat és a szám adatai láthatók, az eltelt idő villog, és a szám részletei megjelennek. energiatakarékos üzemmód a psa automatikusan kikapcsol, ha a lejátszás 30 másodpercnél hosszabb ideig szünetel, és semmilyen gomb sem lett lenyomva.

27 hangerő, eq, Custom 27 hangerő a - / + gomb lenyomásával csökkenthető/növelhető a hangerő. a hangerő beállításakor és bekapcsoláskor rövid időre megjelenik a hangerő sáv. megjegyzés: a hangerő automatikusan az alapértelmezett optimális szintre állítódik, mikor ki-, majd újra bekapcsoljuk a lejátszót. eq hang variációk - hozd ki a basszust vagy töltsd ki a szopránt! az eq többszöri megnyomásával választhatók ki az élénk basszushoz, az összes magas hangjegyhez, és hasonlókhoz tartozó hangszín beállítások. kijelző: Hiphop, Funk, Rock, Techno, Off vagy Custom saját beállítás létrehozása: Custom a Custom, kiválasztásakor a kijelző 4 eq frekvencia tartományt mutat. 1 a 5 / 6-el lehet az állítani kívánt frekvencia tartományt kiválasztani. 2 a - /+ segítségével lehet a frekvenciaszintet állítani. 3 az eq gomb ismételt lenyomásával rögzítjük az új beállítást. kijelző: ismét a szám adatait mutatja

28 28 5 / 6, egy másik szám kiválasztása 5, 6 a 5 / 6 lenyomásával lehet másik számra váltani.. gyors keresés egy számon belül a lejátszás során rövid időre le kell nyomni a 5 / 6 gombot. a psa a számot nagy sebességen játssza mindaddig, amíg a gombot el nem engedjük. a billentyűzár használata felfüggeszti a többi gomb működését, így nem lehet őket véletlenül megnyomni. a billentyűzár bekapcsolásához/ kikapcsolásához a -t kell 2 másodpercig nyomva tartani. kijelző: a jelenik meg, ha a billentyűzár aktív.

29 mágneses csíptetők 29 a fejhallgató zsinórját biztosítsd a "pillangó" mágneses csiptetővel. FONTOS! A GOMBOK LENYELÉSE VAGY BELÉLEGZÉSE VESZÉLYES! HASZNÁLATON KÍVÜL A MÁGNESEKET BIZTONSÁGOS HELYEN, TÁVOL A GYEREKTőL KELL TARTANI. A MÁGNESEKET TARTSA TÁVOL A HITELKÁRTYÁKTÓL, MAGNÓSZALAGOKTÓL ÉS OLYAN TÁRGYAKTÓL, AMELYEK A MÁGNESEKRE ÉRZÉKENYEK LEHETNEK.

30 30 karszalag, fejhallgató, deréköv az eszközzel szállított karszalaggal rögzítve viselje a digitális hanglejátszót sporttevékenység közben. 1 helyezzük a psa-t az hevederbe úgy, hogy a fejhallgató csatlakozója a lyuk felé nézzen. 2 helyezzük fel a karszalagot. fűzzük be a pántot és húzzuk meg úgy, hogy a karszalag szorosan illeszkedjen. megjegyzés: tartsuk tisztán és szárazon a készüléket használaton kívül mindig vegyük le a készüléket a karszíjról. a készüléket és a gumi karszíjat puha, nedves ruhával tisztítsuk az izzadság és a nedvesség eltávolítása érdekében. 3 a fülhallgató hosszabbítója és a fülhallgatót az ábra szerint kell összeilleszteni. deréköv a mellékelt szíjhosszabbítást is használhatjuk a lejátszó derékhoz való rögzítésére.

31 a firmware frissítése 31 a ellenőrizhetjük és letölthetjük a legutóbbi firmware-t, ha van. az Upgrader alkalmazás segítségével új firmware-rel frissíthetjük a psa"-t. megjegyzés: ha a származó firmware-rel frissítünk, feltétlenül a konkrét modellhez való fájlt töltsük le. ezen kívül ugyanarról az elérési útvonalról mentsük el, és töltsük le a firmware-t. FONTOS! készítsünk biztonsági másolatot a fájljainkról. feltétlenül tartsuk meg a psa"-ra letöltött eredeti fájljainkat. a Philips és a Nike semmilyen tartalomvesztésért sem felelős, ha a termék megsérül, és a merevlemez olvashatatlanná válik. Upgrader Windows felhasználóknak: 1 a legjobb eredmény elérése érdekében feltétlenül helyezzünk új akkumulátort a psa"-ba a csatlakozás előtt. 2 csatlakoztassuk a mellékelt usb kábelt a számítógép usb portjához és a psa"-hoz. 3 a tálca Start menüjében kattintsunk az Programs Nike psa128max vagy psa256max Upgrader. -re. megjelenik egy ablak:

32 32 a firmware frissítése 4 ha már letöltöttük a firmware fájlt, először kattintsunk az -re a tallózáshoz, és válasszuk ki a letöltött.ebn fájlt. a folytatáshoz kattintsunk a Start gombra. 5 a következő párbeszédablakokban kattintsunk az OK gombra. 6 a leállításhoz és a psa" eltávolításához kattintsunk a tálcán lévő hardver ikonra, ha van. 7 rövid ideig nyomjuk le a psa"-n lévő 2; gombot, hogy a psa" frissíthesse saját magát. a psa" kijelzőjén rövid ideig ez jelenik meg: FUpgrade. megjegyzés:...file not found. Firmware upgrade failed ha ez a párbeszédablak jelenik meg a számítógép képernyőjén, annak oka lehet laza / megszakadt USB kapcsolat vagy az akkumulátor elégtelen töltöttsége. ellenőrizzük az USB csatlakozást. ismételjük meg a frissítési műveletet, és feltétlenül új elemet helyezzünk be. csak akkor húzzuk ki a psa"- t, amikor az kijelző teljesen abbahagyta a görgetést. és amikor a frissítő fájl töltjük le, feltétlenül csak a konkrét modellhez tartozó frissítési fájlt töltsük le, és ugyanarról az elérési útvonalról mentsük el, és keressük vissza a fájlt. Battery too low. Upgrade Refused ha az FUpgrade, után ez az üzenet görgetődik a psa" kijelzőjén, az azt jelenti, hogy meg kell ismételni a frissítést az akkumulátor elégtelen töltöttsége miatt. a frissítés végrehajtásához mindig új akkumulátort használjunk. az eszközök nevei az operációs rendszertől és a psa" modelltől függően eltérhetnek az ábrán szereplőktől.

33 a firmware frissítése 33 Upgrader Mac felhasználóknak: 1 a legjobb eredmény elérése érdekében feltétlenül helyezzünk új akkumulátort a psa"-ba a csatlakozás előtt. 2 csatlakoztassuk a mellékelt usb kábelt a számítógép usb portjához és a psa"-hoz. 3 a Applications/ psa128max vagy psa256max mappában kattintsunk az Upgrader elemre. megjelenik egy ablak: 4 ha már letöltöttük a firmware fájlt, először kattintsunk az Choose File-re a tallózáshoz, és válasszuk ki a letöltött.ebn fájlt. a folytatáshoz kattintsunk a Start gombra. 5 a következő párbeszédablakokban kattintsunk az OK gombra.

34 34 a firmware frissítése 6 válasszuk le a psa"-t. (a leválasztáshoz a Trash ikonra húzhatjuk a psa" asztalon lévő ikonját.) 7 rövid ideig nyomjuk le a psa"-n lévő 2; gombot, hogy a psa" frissíthesse saját magát. a psa" kijelzőjén rövid ideig ez jelenik meg: FUpgrade. megjegyzés: Battery too low. Upgrade Rejected ha az FUpgrade, után ez az üzenet görgetődik a psa" kijelzőjén, az azt jelenti, hogy meg kell ismételni a frissítést az akkumulátor elégtelen töltöttsége miatt. a frissítés végrehajtásához mindig új akkumulátort használjunk. az eszközök nevei az operációs rendszertől és a psa" modelltől függően eltérhetnek az ábrán szereplőktől.

35 a psa" formázása 35 a Formatter alkalmazás segítségével törölhetjük a psa"-n lévő összes adatot, amennyiben problémáink vannak a lejátszással. FONTOS! készítsünk biztonsági másolatot a fájljainkról. feltétlenül tartsuk meg a psa"-ra letöltött eredeti fájljainkat. a Philips és a Nike semmilyen tartalomvesztésért sem felelős, ha a termék megsérül, és a merevlemez olvashatatlanná válik. Formatter Windows felhasználóknak: 1 csatlakoztassuk a mellékelt usb kábelt a számítógép usb portjához és a psa"-hoz. 2 a tálca Start menüjében kattintsunk az Programs Nike psa128max vagy psa256max Formatter-re. megjelenik egy ablak:

36 36 a psa" formázása 3 kattintsunk a Device legördülő kurzorra. megjelenik a számítógéphez csatlakoztatott psa" neve. más mezők automatikusan felsorolásra kerülnek az eszköz esetében. (az alkalmazás csak azokat az eszközöket sorolja fel, amelyek megfelelően illeszkednek a fájlrendszerhez a Windows által kiosztott meghajtó betűjellel.) megjegyzés: a teljes memóriakapacitás addig nem elérhető, amíg a memóriaterület egy része az audio-lejátszó számára van fenntartva. az eszközök nevei az operációs rendszertől és a psa" modelltől függően eltérhetnek az ábrán szereplőktől. 4 kattintsunk a Start.

37 a psa" formázása 37 megjelenik a Formatter párbeszédablak, és megkérdezi, hogy valóban szeretnénk-e folytatni: 5 kattintsunk az OK gombra, ha folytatni szeretnénk a formázó alkalmazást. a formázás befejeztével megjelenik a Formatting done párbeszédablak.

38 38 a psa" formázása Formatter Mac felhasználóknak: 1 csatlakoztassuk a mellékelt usb kábelt a számítógép usb portjához és a psa"-hoz. 2 a Applications/ psa128max vagy psa256max mappában kattintsunk az Upgrader. elemre. megjelenik egy ablak: 3 kattintsunk a Device legördülő kurzorra. megjelenik a számítógéphez csatlakoztatott psa" neve. más mezők automatikusan felsorolásra kerülnek az eszköz esetében. (az alkalmazás csak azokat az eszközöket sorolja fel, amelyek megfelelően illeszkednek a fájlrendszerhez.) megjegyzés: a teljes memóriakapacitás addig nem elérhető, amíg a memóriaterület egy része az audio-lejátszó számára van fenntartva. az eszközök nevei az operációs rendszertől és a psa" modelltől függően eltérhetnek az ábrán szereplőktől.

39 a psa" formázása 39 4 kattintsunk a Start. megjelenik a Formatter párbeszédablak, és megkérdezi, hogy valóban szeretnénk-e folytatni: 5 kattintsunk az OK gombra, ha folytatni szeretnénk a formázó alkalmazást.

40 40 a psa" formázása a formázás befejeztével megjelenik a Please eject the device to complete the format!!! párbeszédablak.

41 hasznos tippek 41 hasznos tippek ha bármilyen hiba előfordul, mielőtt javíttatni vinné a készüléket, ellenőrizze az alább felsoroltakat. Ne nyissa ki a készülék borítását, mert áramütés érheti. ha a felsorolt javaslatok alapján nem tudja megoldani a problémát, akkor forduljon a forgalmazóhoz vagy a szervizhez. figyelmeztetés: semmilyen körülmények között se próbálja önmaga megjavítani a készüléket, mert ebben az esetben megszűnik a garancia. probléma nincs hang a psa-n a lejátszás során ugrál a hang a szám adatai rövid ideig megjelennek, majd "árugródnak" a psa-n teendő az elem gyenge/ nincs megfelelően behelyezve. az új elemet pontosan a helyére kell illeszteni. a psa gombok túl gyorsan lettek lenyomva. lassabban és határozottabban. a fény kigyullad. a fejhallgató nincs megfelelően csatlakoztatva. a fejhallgató dugóját teljesen be kell nyomni az aljzatba. az mp3 fájl tömörítettsége nagyobb mint 320kbps kisebb tömörítést kell használni a fájl mp3 formátumúvá való konvertálásakor. elektromos interferencia más eszközök, például mobil telefonok, fénycsöves lámpák, villanyoszlopok miatt. távolodjunk el az elektromos interferencia forrásától. szoftverből kódolt, nem pedig a musicmatch által biztosított mp3 szám. a musicmatch segítségével mentsük el az mp3 fájlt, és ismét töltsük le a számot: 1. nyissuk meg a musicmatch. 2. a My Library ablakban kattintsunk az Add Files. megjelenik az Add Tracks to Music Center párbeszédablak. 3. tallózva keressük meg a kimaradt" számot, majd kattintsunk az Add. gombra. kattintsunk az Exit gombra 4. a My Library ablakban kattintsunk a jobb egérgombbal a szám fájlra. a dal musicmatch mp3 fájlként való elmentéséhez kattintsunk az Edit Track Tag(s) = OK gombra. 5. húzzuk át a dal fájlt a My Library ablakból a Playlist ablakba. 6. töltsük le a szerkesztett számot a psa-ra (lásd: a zene letöltése a lejátszóra a számítógépről oldal)

42 42 hasznos tippek probléma az usb nem csatlakozik/ nem működik nem lehet frissíteni a firmware-t psa kijelző "Battery too low. Upgrade Refused" jelenik meg. teendő nem megfelelő az usb kábel. csak az eszközzel szállított usb kábelt használjuk. a kábelkapcsolatok hibásak/ kihagynak. ellenőrizni kell, hogy a csatlakozók megfelelőek-e, és megfelelően be vannak-e a psa lejátszóba és a számítógépbe illesztve. nincs telepítve az usb vezérlő. ellenőrizzük, hogy a psa telepítő cd romon található usb vezérlő telepítve van-e. rossz Windows / MacOS verzió. a számítógépen a Windows 98/ SE/ Me/ Windows 98 Gold/ 2000 nek, vagy mininum a SP3 / XP vagy MacOS 9-X. ellenőrizni kell a BIOS beállításait: az usb-t be kell kapcsolni. nem a megfelelő frissítési fájlt választottuk ki / töltöttük le. csak a konkrét modellnek megfelelő frissítési fájlt válasszuk ki / töltsük le. a kábelkapcsolatok hibásak/ kihagynak. ellenőrizni kell, hogy a csatlakozók megfelelőek-e, és megfelelően be vannak-e a psa lejátszóba és a számítógépbe illesztve. ha az FUpgrade, után ez az üzenet görgetődik a psa" kijelzőjén, az azt jelenti, hogy meg kell psa" kijelzőjén, az azt jelenti, hogy meg kell ismételni a frissítést az akkumulátor elégtelen töltöttsége miatt. a frissítés végrehajtásához mindig új akkumulátort használjunk. befejezetlen számletöltés usb csatlakozás megszakadt a letöltés során. ellenőrizze az usb csatlakozást, törölje a fájlt a psa-ról a musicmatch-on keresztül, és töltse le a számot még egyszer. a készülék nem reagál be van kapcsolva. kapcsoljuk ki -t. elektromos kisütés. vegyük ki az elemet és helyezzük vissza néhány másodperc múlva.

43 műszaki adatok 43 erősítő kimenő teljesítmény x 5mW S/N arány >80dB frekvencia-átviteli sáv Hz - 16KHz memóriakapacitás beépített vagy 256MB* *a teljes memóriakapacitás addig nem elérhető, amíg a memóriaterület egy része az audiolejátszó számára van fenntartva. támogatott formátum mp kbps-320kbps windows media audio kbps-192kbps gyár felhasználható által frissíthető igen kapcsolatok I/O interfész tűs mini usb csatlakozó hangszín állítható, 4 előre beállított mintával.... Hiphop, Funk, Rock, Techno és Custom kijelző LCD szöveg grafika, ikonok háttérvilágítás szín narancs

44 44 műszaki adatok energiaellátás elem x AAA/ UM4/ LRO3 alkáli/ újratölthető Ni-MH az elem játékideje 10 óra alkáli AAA ceruzaelemmel 6 óra az Ni-MH újratölthető elemmel általánosságok méretek mm(sz) x 68mm(ma) x 27mm(me) tömeg g (elem nélkül) a Windows, Internet Explorer és Windows Media Audio a Microsoft Corporation bejegyzett kereskedelmi védjegye. a Pentium az Intel Corporation bejegyzett kereskedelmi védjegye. az Acrobat Reader az Adobe Corporation bejegyzett kereskedelmi védjegye. a itunes, PowerPC, Mac, G3 az Apple computer Corporation bejegyzett kereskedelmi védjegyei. minden jog fenntartva. minden hivatkozott kereskedelmi név az azt birtokló gyártók szervizneve, védjegye vagy a bejegyzett védjegye.

45 type number - ACT211, ACT Phillips, Nike, Inc. All rights reserved. Windows Media is a trademark of Microsoft Corporation. itunes is a trademark of Apple Computer Inc. All other brand and product names are the trademarks of their respective companies or organizations.

Az Ön kézikönyve PHILIPS ACT211/00C http://hu.yourpdfguides.com/dref/990181

Az Ön kézikönyve PHILIPS ACT211/00C http://hu.yourpdfguides.com/dref/990181 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

minimális követelmények 695 kezelés és csatlakozók, kellékek a számítógépes rendszerre vonatkozó minimális követelmények 698

minimális követelmények 695 kezelés és csatlakozók, kellékek a számítógépes rendszerre vonatkozó minimális követelmények 698 tartalom 693 minimális követelmények 695 kezelés és csatlakozók, kellékek 696-697 a számítógépes rendszerre vonatkozó minimális követelmények 698 tájékoztatás psa" 699 tájékoztatás a szoftvertelepítő cd-rom-ról

Részletesebben

Az Ön kézikönyve PHILIPS PSA128MAX

Az Ön kézikönyve PHILIPS PSA128MAX Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A készülék bemutatása 1 REC - Felvétel gomb 2 Stop/Kikapcsolás gomb 3 UP - FEL/Visszatekerés 4 DOWN LE/Előretekerés 5 HOLD - Billentyűzár 6 VOL + (hangerő

Részletesebben

Quick start guide HDD1420 HDD1430. Micro jukebox HDD1820 HDD1630 HDD1635

Quick start guide HDD1420 HDD1430. Micro jukebox HDD1820 HDD1630 HDD1635 Micro jukebox Quick start guide 1 Guide de démarrage rapide 8 Kurzanleitung 15 Guía de inicio rápido 22 Handleiding voor snel gebruik 29 Guida di riferimento rapido 36 Início rápido 43 Snabbguide 50 Quick

Részletesebben

Kezdeti lépések a PSS-sel (Personal Sound System)

Kezdeti lépések a PSS-sel (Personal Sound System) QSG_hun 29/12/04 15:17 Page 67 Magyar Kezdeti lépések a PSS-sel (Personal Sound System) Olvassa el ezt az ismertetőt, mielőtt használatba veszi PSS-ét. Személyi hangrendszer (pss) eszközének használatához

Részletesebben

Digitális fényképezőgép Szoftver útmutató

Digitális fényképezőgép Szoftver útmutató EPSON Digitális fényképezőgép / Digitális fényképezőgép Szoftver útmutató Minden jog fenntartva. Jelen kézikönyv a SEIKO EPSON CORPORATION előzetes írásbeli engedélye nélkül sem részben sem egészben nem

Részletesebben

HDD6320. Jukebox Quick start guide

HDD6320. Jukebox Quick start guide Jukebox Quick start guide EU_ARZ HDD6320 EN FR DE ES NL IT PO SV Quick start guide 1 Guide de démarrage rapide 8 Kurzanleitung 15 Guía de inicio rápido 22 Handleiding voor snel gebruik 29 Guida di riferimento

Részletesebben

A CA-42 adatkommunikációs kábel gyors telepítési útmutatója

A CA-42 adatkommunikációs kábel gyors telepítési útmutatója A CA-42 adatkommunikációs kábel gyors telepítési útmutatója 9234594 2. kiadás A Nokia, a Nokia Connecting People és a Pop-Port a Nokia Corporation bejegyzett védjegyei. Copyright 2005 Nokia. Minden jog

Részletesebben

Di1611/Di2011. KEZELÉSI ÚTMUTATÓ: Twain

Di1611/Di2011. KEZELÉSI ÚTMUTATÓ: Twain Di1611/Di2011 KEZELÉSI ÚTMUTATÓ: Twain Driver Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék 1 A PC szkennelés beállítása 2 Csatlakozás az USB portra 3 A TWAIN meghajtó telepítése 3.1 A TWAIN meghajtó telepítése Plug

Részletesebben

OTOsuite. Telepítési útmutató. Magyar

OTOsuite. Telepítési útmutató. Magyar OTOsuite Telepítési útmutató Magyar Ez a dokumentum leírja miképp telepítse az OTOsuite szoftvert DVD-ről, pendrive-ról vagy tömörített fájlból. Rendszerkövetelmények 1,5 GHz processzor vagy gyorsabb (ajánlott:

Részletesebben

Windows. Előkészületek

Windows. Előkészületek Firmware-frissítés a Nikon 1 legújabb fejlesztésű cserélhető objektívvel rendelkező fényképezőgépekhez, az 1 NIKKOR objektívekhez és a Nikon 1 fényképezőgépekhez használható tartozékokhoz Köszönjük, hogy

Részletesebben

Általános soros sín (USB) Felhasználói útmutató Rendszerigény Nyomtatója beépített USB portja az alábbi minimális rendszerkonfiguráció mellett használ

Általános soros sín (USB) Felhasználói útmutató Rendszerigény Nyomtatója beépített USB portja az alábbi minimális rendszerkonfiguráció mellett használ Általános soros sín (USB) Felhasználói útmutató Rendszerigény Nyomtatója beépített USB portja az alábbi minimális rendszerkonfiguráció mellett használható: USB porttal rendelkező PC Microsoft Windows 98,

Részletesebben

Magyar változat. A termék bemutatása. A hardver telepítése. PU013 Sweex 1 portos párhuzamos és 2 portos soros PCI kártya

Magyar változat. A termék bemutatása. A hardver telepítése. PU013 Sweex 1 portos párhuzamos és 2 portos soros PCI kártya PU013 Sweex 1 portos párhuzamos és 2 portos soros PCI kártya A termék bemutatása Szélsőséges hőmérséklettől óvja a PU013 kártyát. Ne tegye ki közvetlen napsugárzásnak, és ne helyezze fűtőszerkezetek közelébe.

Részletesebben

Magyar változat. A termék bemutatása. A hardver telepítése. PU011 Sweex 1 portos párhuzamos PCI expressz kártya

Magyar változat. A termék bemutatása. A hardver telepítése. PU011 Sweex 1 portos párhuzamos PCI expressz kártya PU011 Sweex 1 portos párhuzamos PCI expressz kártya A termék bemutatása Szélsőséges hőmérséklettől óvja a PU011 kártyát. Ne tegye ki közvetlen napsugárzásnak, és ne helyezze fűtőszerkezetek közelébe. A

Részletesebben

1. fejezet: Bevezetés. 2. fejezet: Első lépések

1. fejezet: Bevezetés. 2. fejezet: Első lépések 1. fejezet: Bevezetés A Media Player 100 olyan digitális médialejátszó, amely USB memóriához és kártyaolvasókhoz egyaránt csatlakoztatható. Az otthoni szórakoztatóközpontra csatlakozik, és lehetővé teszi

Részletesebben

A fényképezőgép-firmware frissítése

A fényképezőgép-firmware frissítése A fényképezőgép-firmware frissítése Köszönjük, hogy a Nikon termékét választotta! A jelen útmutató a firmware-frissítés elvégzését ismerteti. Ha nem biztos benne, hogy sikeresen végre tudja hajtani a frissítést,

Részletesebben

MP3 Manager Software for Sony Network Walkman

MP3 Manager Software for Sony Network Walkman MP3 Manager Software for Sony Network Walkman Használati útmutató A WALKMAN a Sony Corporation sztereó fejhallgatós termékcsaládot (Headphone Stereo) fémjelző bejegyzett védjegye. A a Sony Corporation

Részletesebben

A digitális SLR fényképezőgép-firmware frissítése

A digitális SLR fényképezőgép-firmware frissítése A digitális SLR fényképezőgép-firmware frissítése Köszönjük, hogy a Nikon termékét választotta! A jelen útmutató a firmware-frissítés elvégzését ismerteti. Ha nem biztos benne, hogy sikeresen végre tudja

Részletesebben

1. Használatba vétel. 1.1 Biztonsági előírások. 1.2 Rendszerkövetelmények. 1.3 A csomag tartalma

1. Használatba vétel. 1.1 Biztonsági előírások. 1.2 Rendszerkövetelmények. 1.3 A csomag tartalma 1. Használatba vétel 1.1 Biztonsági előírások Kérjük, hogy mielőtt használatba venné a Prestigio Data Racer I készüléket, olvasson el minden biztonsági figyelmeztetést. A használati utasításban ismertetett

Részletesebben

Hogyan tudhatja meg, hogy az Ön terméke érintett-e? (verzióellenőrzés) Amennyiben a Firmware 2-es verziójú, nincs szükség a frissítésre.

Hogyan tudhatja meg, hogy az Ön terméke érintett-e? (verzióellenőrzés) Amennyiben a Firmware 2-es verziójú, nincs szükség a frissítésre. Letöltés - Firmware-frissítés - Hogyan tudhatja meg, hogy az Ön terméke érintett-e? (verzióellenőrzés) Amennyiben a Firmware 2-es verziójú, nincs szükség a frissítésre. A fényképezőgép Firmwareverziójának

Részletesebben

Bluetooth Software frissítés leírása Windows 7 rendszerhez IVE-W530BT

Bluetooth Software frissítés leírása Windows 7 rendszerhez IVE-W530BT Bluetooth Software frissítés leírása Windows 7 rendszerhez IVE-W530BT 1 Bevezetés Ez a kézikönyv leírja a szükséges lépéseket a fejegység Bluetooth firmware frissítéséről. Olvassa el az összes figyelmeztetést

Részletesebben

Windows 8.1 frissítés, részletes útmutató

Windows 8.1 frissítés, részletes útmutató Windows 8.1 frissítés, részletes útmutató A Windows 8.1 telepítése és frissítése A BIOS, illetve alkalmazások és illesztőprogramok frissítése, valamint a Windows Update futtatása A telepítés típusának

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv. Rii K18. Multimédiás Billentyűzet és Touchpad , Fax: Mobil: ,

Felhasználói Kézikönyv. Rii K18. Multimédiás Billentyűzet és Touchpad , Fax: Mobil: , Felhasználói Kézikönyv Rii K18 Multimédiás Billentyűzet és Touchpad 1141 Budapest, Fogarasi út 77. 1095 Budapest, Mester u. 34. Tel.: *220-7940, 220-7814, 220-7959, Tel.: *218-5542, 215-9771, 215-7550,

Részletesebben

Netis vezeték nélküli, N típusú USB adapter

Netis vezeték nélküli, N típusú USB adapter Netis vezeték nélküli, N típusú USB adapter Gyors üzembe helyezési útmutató WF-2109, WF-2111, WF-2116, WF-2119, WF-2119S, WF-2120, WF-2123, WF-2150, WF-2151, WF-2190, WF-2503 1 A csomag tartalma A csomag,

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Áttekintés. Átdolgozott dizájn Az egyedi kialakításnak köszönhetően kézbe simuló forma.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Áttekintés. Átdolgozott dizájn Az egyedi kialakításnak köszönhetően kézbe simuló forma. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Az MP3 a médialejátszók új generációja. Támogatja az MP2, MP3, WMA és WAV fájlok lejátszását. Magas színvonal, megbízhatóság és átdolgozott dizájn jellemzi. Áttekintés Átdolgozott dizájn

Részletesebben

Bluetooth Software frissítés leírása

Bluetooth Software frissítés leírása Bluetooth Software frissítés leírása Windows 7 rendszerhez Alkalmazandó 2012 utáni termékek esetén CDE-13xBT & CDE-W235BT & CDA-137BTi Ez a kézikönyv leírja a szükséges lépéseket a fejegység Bluetooth

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS PM Bluetooth Sminktetováló Készülék

HASZNÁLATI UTASÍTÁS PM Bluetooth Sminktetováló Készülék HASZNÁLATI UTASÍTÁS PM Bluetooth Sminktetováló Készülék Készülék jellemzők A vezérlőegységben egy 5000mAh akkumulátor van, melynek köszönhetően 8-10 órán keresztül működik egy töltéssel. Amikor kezd lemerülni

Részletesebben

3. Gyors útmutató 4. Garanciakártya

3. Gyors útmutató 4. Garanciakártya A csomag tartalma 1. Prestigio webkamera főegység 2. Alkalmazás szoftver CD Használatvétel 3. Gyors útmutató 4. Garanciakártya 1. Kapcsolja be a PC-t, vagy notebookot. 2. Dugja be az USB csatolót a PC,

Részletesebben

Windows Vista /Windows 7 Telepítési útmutató

Windows Vista /Windows 7 Telepítési útmutató Lézeres nyomtató sorozat Windows Vista / 7 Telepítési útmutató A nyomtató használata előtt állítsa be a nyomtató hardverét és telepítse az illesztőprogramot. A megfelelő telepítési és beállítási útmutatásért

Részletesebben

F-Secure Biztonsági megoldás. Az első lépések Windows-számítógépeken

F-Secure Biztonsági megoldás. Az első lépések Windows-számítógépeken F-Secure Biztonsági megoldás Az első lépések Windows-számítógépeken Rendszerkövetelmények Rendszerkövetelmények Támogatott operációs rendszerek Microsoft Windows 7, Windows 8 és Vista Windows-munkaállomások

Részletesebben

DWL-G122 Vezeték nélküli USB Adapter. CD-ROM (amely tartalmazza a drivereket, a használati útmutatót és a garanciát)

DWL-G122 Vezeték nélküli USB Adapter. CD-ROM (amely tartalmazza a drivereket, a használati útmutatót és a garanciát) A termék a következő operációs rendszerekkel működik: Windows XP, Windows 2000, Windows Me, Windows 98se DWL-G122 AirPlus G Nagysebességű 802.11g USB Vezeték nélküli Adapter Kezdő lépések Legalább az alábbiakkal

Részletesebben

A GeoEasy telepítése. Tartalomjegyzék. Hardver, szoftver igények. GeoEasy telepítése. GeoEasy V2.05 Geodéziai Feldolgozó Program

A GeoEasy telepítése. Tartalomjegyzék. Hardver, szoftver igények. GeoEasy telepítése. GeoEasy V2.05 Geodéziai Feldolgozó Program A GeoEasy telepítése GeoEasy V2.05 Geodéziai Feldolgozó Program (c)digikom Kft. 1997-2008 Tartalomjegyzék Hardver, szoftver igények GeoEasy telepítése A hardverkulcs Hálózatos hardverkulcs A GeoEasy indítása

Részletesebben

Magyar. Biztonsági információk. Magyar

Magyar. Biztonsági információk. Magyar Az útmutató tartalma: Biztonsági információk, 29. oldal. Az üzembe helyezéssel kapcsolatos hibaelhárítás, 30. oldal. További információk keresése, 34. oldal. Biztonsági információk A készülékhez csak a

Részletesebben

KISOKOS Windows TARTALOM. Vista rendszerhez

KISOKOS Windows TARTALOM. Vista rendszerhez KISOKOS Windows Vista rendszerhez TARTALOM 1. fejezet: RENDSZERKöVETELMéNYEK...1 2. fejezet: NYOMTATóSZOFTVER TELEPíTéSE WINDOWS HASZNáLATA ESETéN...2 Szoftver telepítése helyi nyomtatáshoz... 2 Szoftver

Részletesebben

FUNTIONAL OVERVIEW APERCU DES FONCTIONS FUNCIONES FUNKTIONEN - ÜBERBLICK TOETSEN PANORAMICA FUNZIONALE ALARM ALARM ALARM ALARM ALARM

FUNTIONAL OVERVIEW APERCU DES FONCTIONS FUNCIONES FUNKTIONEN - ÜBERBLICK TOETSEN PANORAMICA FUNZIONALE ALARM ALARM ALARM ALARM ALARM Clock Radio AJ3160 Clock radio êûòòíëè Èesky Slovensky Magyar Meet Philips at the Internet http://www.philips.com Printed in China PA234 3 4 2 5 1 6 7 9 8 0! @ Magyar A MÙKÖDÉS ÁTTEKINTÉSE 1 ALARM 2 -

Részletesebben

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv A kézikönyv használata Mielőtt elindítaná és használná a szoftvert kérjük olvassa el figyelmesen a felhasználói kézikönyvet! A dokumentum nem sokszorosítható illetve

Részletesebben

Fém minidiktafon távolsági lehallgatással

Fém minidiktafon távolsági lehallgatással Fém minidiktafon távolsági lehallgatással Használati útmutató A szállító elérhetősége: SHX Trading s.r.o. V Háji 15, 170 00 Praha 7 Tel: +36 70 290 1480, e-mail: info@spystore.hu 1. oldal www.spystore.hu

Részletesebben

Bluetooth Software frissítés leírása Android eszköz használata esetén IVE-W530BT

Bluetooth Software frissítés leírása Android eszköz használata esetén IVE-W530BT Bluetooth Software frissítés leírása Android eszköz használata esetén IVE-W530BT Ez a kézikönyv leírja a szükséges lépéseket az IVE-W530BT Bluetooth firmware frissítéséről. Olvassa el az összes figyelmeztetést

Részletesebben

A Windows 7 operációs rendszerrel kompatibilis DS150E felhasználói útmutatója. Dangerfield,február 2010 V1.0 Delphi PSS

A Windows 7 operációs rendszerrel kompatibilis DS150E felhasználói útmutatója. Dangerfield,február 2010 V1.0 Delphi PSS A Windows 7 operációs rendszerrel kompatibilis DS150E felhasználói útmutatója Dangerfield,február 2010 V1.0 Delphi PSS 1 TARTALOM Főalkatrészek. 3 Telepítési útmutató...5 A Bluetooth telepítése....17 A

Részletesebben

Easton420. Automata Telefon hangrögzítő. V 6.0 Telepítése Windows XP rendszerre

Easton420. Automata Telefon hangrögzítő. V 6.0 Telepítése Windows XP rendszerre Easton420 Automata Telefon hangrögzítő V 6.0 Telepítése Windows XP rendszerre A mellékelt telepítő CD-t helyezze a számítógép lemez olvasó egységbe, várja meg az automatikus indítási képernyőt. Majd válassza

Részletesebben

Windows Vista Telepítési útmutató

Windows Vista Telepítési útmutató Windows Vista Telepítési útmutató A számítógép használata előtt be kell állítania a hardvert és telepíteni kell az illesztőprogramot. A megfelelő beállítás és telepítés érdekében olvassa el a Gyorstelepítési

Részletesebben

Rövid útmutató az első használathoz

Rövid útmutató az első használathoz Rövid útmutató az első használathoz Fejezet 1. Előkészítés használatra (3) 2. Régi driverek és eszközök eltávolítása (5.1) 3. Szoftver telepítés (5.2) 4. Szoftverek használata (6) 5. Csatlakozás, MP3 állományok

Részletesebben

Protection Service for Business. Az első lépések Windows-számítógépeken

Protection Service for Business. Az első lépések Windows-számítógépeken Protection Service for Business Az első lépések Windows-számítógépeken Rendszerkövetelmények Rendszerkövetelmények Támogatott operációs rendszerek Microsoft Windows 7, Windows 8 és Vista Windows-munkaállomások

Részletesebben

GGMM M4. Használati útmutató. M4 vezeték nélküli hangrendszer csomag tartalma. Kezelő egység:

GGMM M4. Használati útmutató. M4 vezeték nélküli hangrendszer csomag tartalma. Kezelő egység: GGMM M4 Használati útmutató M4 vezeték nélküli hangrendszer csomag tartalma M4 hangszóró + PU bőr vállpánt + AC táp adapter + AUX audió kábel + + használati útmutató + garanciajegy Kezelő egység: POWER

Részletesebben

Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre. Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 és Windows 10-es operációs rendszeren 1(9)

Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre. Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 és Windows 10-es operációs rendszeren 1(9) Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 és Windows 10-es operációs rendszeren 1(9) Tartalomjegyzék 1. Bevezető... 3 2. AuthentIC Manager szoftver

Részletesebben

Netis Vezetékes ADSL2+, N Modem Router Gyors Telepítési Útmutató

Netis Vezetékes ADSL2+, N Modem Router Gyors Telepítési Útmutató Netis Vezetékes ADSL2+, N Modem Router Gyors Telepítési Útmutató Modell szám: DL4201 Tartalomjegyzék 1. A csomag tartalma... 1 2. Hardware csatlakoztatása... 1 3. A modem webes felületen történő beüzemelése...

Részletesebben

Diva 852 ISDN T/A. Gyorstelepítési útmutató. www.eicon.com

Diva 852 ISDN T/A. Gyorstelepítési útmutató. www.eicon.com Diva 852 ISDN T/A Gyorstelepítési útmutató www.eicon.com Tartalom Bevezetés... 2 Jelzõlámpák... 2 Kábelek csatlakoztatása... 2 Telepítés Windows 98 alatt... 3 Telepítés Windows Me alatt... 4 Telepítés

Részletesebben

Samsung Universal Print Driver Felhasználói útmutató

Samsung Universal Print Driver Felhasználói útmutató Samsung Universal Print Driver Felhasználói útmutató képzelje el a lehetőségeket Szerzői jog 2009 Samsung Electronics Co., Ltd. Minden jog fenntartva. Ez a felügyeleti útmutató csak tájékoztató célt szolgál.

Részletesebben

T-Mobile Communication Center Készülékek telepítése a TMCC segítségével

T-Mobile Communication Center Készülékek telepítése a TMCC segítségével T-Mobile Communication Center Készülékek telepítése a TMCC segítségével Tartalomjegyzék 1 Készülékek / mobiltelefonok telepítése 3 1.1 Infravörös kapcsolat Win2000 és WinXP operációs rendszerrel 3 1.2

Részletesebben

Avantalk AH5 Bluetooth Mono Headset Használati utasítás

Avantalk AH5 Bluetooth Mono Headset Használati utasítás Avantalk AH5 Bluetooth Mono Headset Használati utasítás I. Töltés a. Az első használat előtt a készülék teljes feltöltése szükséges, a teljes töltési ciklus hozzávetőlegesen 3.5 4 órát vesz igénybe. b.

Részletesebben

1. Csomag tartalma. 2. A készülék bemutatása

1. Csomag tartalma. 2. A készülék bemutatása 1. Csomag tartalma 1. Prestigio autós DVR 2. Tapadókorong 3. DC 5V autós töltő 4. USB-kábel 5. Rövid használati útmutató 6. AV-kábel 2. A készülék bemutatása 1 SD/MMC-kártyanyílás 10 Fel 2 Mikrofon 11

Részletesebben

CD-ROM (Szoftver, Használati útmutató, garancia) 5V DC, 2.5A Áram-adapter

CD-ROM (Szoftver, Használati útmutató, garancia) 5V DC, 2.5A Áram-adapter Ez a terméket bármely ma használatos web böngészővel (pl. Internet Explorer 6 or Netscape Navigator 7.0) beállítható. Kezdő lépések DP-G321 AirPlus G 802.11g/2.4GHz Vezeték nélküli Multi-Port Nyomtató

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv. Rii i9. Vezetéknélküli Billentyűzet

Felhasználói Kézikönyv. Rii i9. Vezetéknélküli Billentyűzet Felhasználói Kézikönyv Rii i9 Vezetéknélküli Billentyűzet TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés 2. Rendszerkövetelmények 3. A csomag tartalma 4. Készülék telepítés 5. Szoftver telepítés - Microsoft Windows Mobile

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv AE6000 Vezeték nélküli, kétsávos mini USB AC580 adapter a Tartalom Termék-összefoglaló Funkciók 1 Telepítés Telepítés 2 Vezeték nélküli hálózati beállítások Wi-Fi védett telepítés

Részletesebben

Az órát az első használat előtt legalább 2 órával fel kell tölteni.

Az órát az első használat előtt legalább 2 órával fel kell tölteni. Használati utasítás 1. Biztonsági figyelmeztetés Az órát az első használat előtt legalább 2 órával fel kell tölteni. Biztonsági kód Az alapértelmezett kód 1122. Ez a kód megakadályozza, hogy más személyek

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv Tartalom

Felhasználói kézikönyv Tartalom Felhasználói kézikönyv 2 Az első lépések 4 Kezelőszervek 4 Tartozékok 5 Minimális rendszerkövetelmények 5 Az akkumulátor feltöltése 5 Be- és kikapcsolás 6 LCM-kijelző 7 LED-jelzőfény 7 WEB CAM illesztőprogram

Részletesebben

1. Csomag tartalma. 2. A készülék áttekintése. Kezdő lépések

1. Csomag tartalma. 2. A készülék áttekintése. Kezdő lépések Kezdő lépések 1. Csomag tartalma 1. ekönyv olvasó főegység 2. Tápadapter 3. USB-kábel 4. Rövid használati útmutató 5. Garancialevél 6. Hordozótok 2. A készülék áttekintése 7 ekönyv olvasó HU - 1 1 2 3

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv Rii K12+ Vezetéknélküli Billentyűzet

Felhasználói Kézikönyv Rii K12+ Vezetéknélküli Billentyűzet Felhasználói Kézikönyv Rii K12+ Vezetéknélküli Billentyűzet 1. e e etés.... somag tartalma. e ds er k etelmé ek..... Megjegyzések: 1. Az Amazon Fire TV-vel együtt csak az "Apps2Fire" androidos alkalmazáson

Részletesebben

Karóra FULL HD rejtett kamerával Használati útmutató:

Karóra FULL HD rejtett kamerával Használati útmutató: ! Karóra FULL HD rejtett kamerával Használati útmutató: A szállító elérhetősége: SHX Trading s.r.o. V Háji 15, 170 00 Praha 7 1. oldal www.kemtech.hu # Fontos információk a berendezés vízállóságáról: Az

Részletesebben

A Novitax ügyviteli programrendszer első telepítése

A Novitax ügyviteli programrendszer első telepítése Telepítő fájl letöltése honlapunkról A Novitax ügyviteli programrendszer első telepítése A honlapunkon (www.novitax.hu) található telepítő fájlt (novitax2007-setup.exe) le kell tölteni a számítógép egy

Részletesebben

Az MA-660 eszközillesztő program telepítése

Az MA-660 eszközillesztő program telepítése 1. oldal, összesen: 14 Az MA-660 eszközillesztő program telepítése Megjegyzés: A hardver telepítésének megkezdéséhez helyezze be az Handset Manager szoftver CD-lemezt a számítógép CD-ROM-meghajtójába,

Részletesebben

Készülék szoftverének manuális frissítése SP Flashtool segítségével.

Készülék szoftverének manuális frissítése SP Flashtool segítségével. Készülék szoftverének manuális frissítése SP Flashtool segítségével. A telepítés előfeltételei: Győződjön meg róla, hogy az ön számítógépe stabil áramellátással rendelkezik, lehetőségekhez mérten a frissítést

Részletesebben

Mini DV Használati útmutató

Mini DV Használati útmutató Mini DV Használati útmutató Készülék leírása 1: Akasztó furat 2: Bekapcsoló 3: Mód 4:Klipsz 5:Micro SD 6:Tartó 7: Mini USB 8: Kamera 9:Felvétel 10: Státusz indikátor 11: Mikrofon Tartozékok 12: Állvány

Részletesebben

Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre

Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre Windows XP, Vista és Windows 7 operációs rendszeren 1(6) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3. AuthentIC Manager

Részletesebben

Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre

Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre Windows XP, Vista és Windows 7 operációs rendszeren 1(6) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3. A szoftver/hardver

Részletesebben

Netis vezeték nélküli, N típusú Router Gyors Telepítési Útmutató

Netis vezeték nélküli, N típusú Router Gyors Telepítési Útmutató Netis vezeték nélküli, N típusú Router Gyors Telepítési Útmutató Tartalomjegyzék 1. A csomag tartalma... 1 2. Hardware csatlakoztatása... 1 3. A router webes felületen történő beüzemelése... 2 4. Hibaelhárítás...

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. Mindig az Ön rendelkezésére áll! GoGEAR SA4MIN02 SA4MIN04

Felhasználói kézikönyv. Mindig az Ön rendelkezésére áll! GoGEAR SA4MIN02 SA4MIN04 Mindig az Ön rendelkezésére áll! Regisztrálja termékét és vegye igénybe a rendelkezésre álló támogatást: www.philips.com/welcome GoGEAR Kérdése van? Lépjen kapcsolatba a a Philips céggel! SA4MIN02 SA4MIN04

Részletesebben

U42S Felhasználási példák Gitárjáték rögzítése

U42S Felhasználási példák Gitárjáték rögzítése U42S Felhasználási példák Gitárjáték rögzítése Az U42S gyors használatbavételéhez kövesse az itt leírtakat. Ebben a példában Cubase LE 4-et használunk, de az U42S ugyan úgy használható más hangszerkesztőkkel

Részletesebben

DI-604 Express Ethernetwork Szélessávú Router. Ethernet (CAT5 UTP/Egyenes) kábel. 5V 2A váltóáram adapter

DI-604 Express Ethernetwork Szélessávú Router. Ethernet (CAT5 UTP/Egyenes) kábel. 5V 2A váltóáram adapter Ez a termék a bármely mai ismert web böngészővel (pl. Internet Explorer 5x vagy Netscape Navigator 4x) beállítható. DI-604 Express EtherNetwork Szélessávú Router Előfeltételek 1. Amennyiben ezt a routert

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv. Rii i24. Vezetéknélküli Billentyűzet

Felhasználói Kézikönyv. Rii i24. Vezetéknélküli Billentyűzet Felhasználói Kézikönyv Rii i24 Vezetéknélküli Billentyűzet 1. Bevezetés Ez egy kisméretű, vezetéknélküli, multifunkciós QWERTY billentyűzet, egér kurzorral kombinálva. Kiválóan alkalmas e- mailek írásához,

Részletesebben

Médiatár. Rövid felhasználói kézikönyv

Médiatár. Rövid felhasználói kézikönyv Médiatár Rövid felhasználói kézikönyv Tartalomjegyzék Bevezetés Tartalomjegyzék Bevezetés Bevezetés... 3 Kezdô gondolatok... 4 Hálózati követelmények... 4 Támogatott operációs rendszerek a számítógépeken...

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A. NOKIA PC SUITE 4.51a FOR NOKIA 6510 PROGRAMCSOMAGHOZ. Copyright Nokia Corporation 2002. Minden jog fenntartva.

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A. NOKIA PC SUITE 4.51a FOR NOKIA 6510 PROGRAMCSOMAGHOZ. Copyright Nokia Corporation 2002. Minden jog fenntartva. FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A NOKIA PC SUITE 4.51a FOR NOKIA 6510 PROGRAMCSOMAGHOZ Copyright Nokia Corporation 2002. Minden jog fenntartva. Tartalom 1. BEVEZETÉS...1 2. RENDSZERKÖVETELMÉNYEK...1 3. A PC SUITE

Részletesebben

Külső eszközök. Felhasználói útmutató

Külső eszközök. Felhasználói útmutató Külső eszközök Felhasználói útmutató Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi védjegye.

Részletesebben

Magyar változat. A termék bemutatása. A hardver telepítése. LC202 Sweex Powerline Ethernet Adapter, 200 Mb/mp

Magyar változat. A termék bemutatása. A hardver telepítése. LC202 Sweex Powerline Ethernet Adapter, 200 Mb/mp LC202 Sweex Powerline Ethernet Adapter, 200 Mb/mp A termék bemutatása A 200 Mb/mp sebességű Ethernet Adaptert szélsőséges hőmérsékletektől óvja. Ne tegye ki közvetlen napsugárzásnak, és ne helyezze fűtőszerkezetek

Részletesebben

SP-1101W Quick Installation Guide

SP-1101W Quick Installation Guide SP-1101W Quick Installation Guide 06-2014 / v1.2 1 I. Termékinformációk... 3 I-1. A csomag tartalma... 3 I-2. Elülső panel... 3 I-3. LED állapota... 4 I-4. Kapcsoló-státusz gomb... 4 I-5. Termékcímke...

Részletesebben

DICHIARAZIONE DI CONFORMITA

DICHIARAZIONE DI CONFORMITA Pocket Radio AE1506 1 AERIAL DIAL LENS TUNING BAND (FM/MW or LW) 2 VOLUME/ POWER OFF p BATTERY COMPARTMENT 2x R6/UM3/AA Minõségtanúsítás A garanciajegyen feltüntetett forgalombahozó vállalat a 2/1984.

Részletesebben

Magyar változat. A termék bemutatása. A hardware telepítése. Telepítés Windows 2000-re és XP-re

Magyar változat. A termék bemutatása. A hardware telepítése. Telepítés Windows 2000-re és XP-re PU007V2 Sweex 1 portos párhuzamos és 2 portos soros PCI kártya A termék bemutatása Szélsőséges hőmérséklettől óvja a PU007V2 kártyát. Ne tegye ki közvetlen napsugárzásnak, és ne helyezze fűtőszerkezetek

Részletesebben

CMP-VOIP80. VoIP telefon + vezeték nélküli DECT telefon. English Deutsch Français Nederlands Italiano Español Magyar Suomi Svenska Česky ANLEITUNG

CMP-VOIP80. VoIP telefon + vezeték nélküli DECT telefon. English Deutsch Français Nederlands Italiano Español Magyar Suomi Svenska Česky ANLEITUNG MANUAL MODE D EMPLOI MANUALE HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BRUKSANVISNING CMP-VOIP80 VoIP telefon + vezeték nélküli DECT telefon ANLEITUNG GEBRUIKSAANWIJZING MANUAL DE USO KÄYTTÖOHJE NÁVOD K POUŽITÍ Česky Svenska

Részletesebben

IRIScan Anywhere 5. Scan anywhere, go paperless! PDF. Mobile scanner & OCR software. for Windows and Mac

IRIScan Anywhere 5. Scan anywhere, go paperless! PDF. Mobile scanner & OCR software. for Windows and Mac IRIScan Anywhere 5 PDF Scan anywhere, go paperless! for Windows and Mac Mobile scanner & OCR software Kezdő lépések Jelen Gyorsismertető segítségével megkezdheti az IRIScan TM Anywhere 5 használatát. Kérjük,

Részletesebben

A fényképezőgép-firmware frissítése

A fényképezőgép-firmware frissítése A fényképezőgép-firmware frissítése Köszönjük, hogy a Nikon termékét választotta! A jelen útmutató a firmware-frissítés elvégzését ismerteti. Ha nem biztos benne, hogy sikeresen végre tudja hajtani a frissítést,

Részletesebben

A P-touch Transfer Manager használata

A P-touch Transfer Manager használata A P-touch Transfer Manager használata Verzió 0 HUN Bevezetés Fontos megjegyzés A dokumentum tartalma és a termék műszaki adatai értesítés nélkül módosulhatnak. A Brother fenntartja a jogot, hogy értesítés

Részletesebben

XIAOMI NDZ-03-GA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

XIAOMI NDZ-03-GA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ XIAOMI NDZ-03-GA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Bevezetés Köszönjük, hogy Xiaomi terméket választott! Kérjük, használatba vétel előtt olvassa el figyelmesen ezt a használati utasítást, hogy a készüléket könnyen és

Részletesebben

Gyors üzembe helyezési kézikönyv

Gyors üzembe helyezési kézikönyv Netis 150Mbps, vezeték nélküli, kültéri, N hozzáférési pont Gyors üzembe helyezési kézikönyv Típus szám: WF2301 A csomagolás tartalma *WF2301 *PoE adapter *Gyors üzembe helyezési kézikönyv LED-ek LED Állapot

Részletesebben

HD 1080P Headset-stílusú hordható. kamera. felhasználói kézikönyv

HD 1080P Headset-stílusú hordható. kamera. felhasználói kézikönyv HD 1080P Headset-stílusú hordható kamera felhasználói kézikönyv 1. Bekapcsolás /Indítás /Megállítás 2. Mód 3. Lencse 4. MIC 5. Jelző fény 6. USB/Áram port 7. TF kártyanyílás Első rész: Bemutatás Ez a termék

Részletesebben

Itt kezdje! A patronok kalibrálása számítógép nélkül

Itt kezdje! A patronok kalibrálása számítógép nélkül Itt kezdje! A patronok kalibrálása számítógép nélkül Helyezze üzembe a készüléket az Üzembe helyezési útmutatóban leírt módon. A nyomtatási minőség optimalizálásához folytassa a következő lépésekkel. 1

Részletesebben

Szoftverfrissítés Felhasználói útmutató

Szoftverfrissítés Felhasználói útmutató Szoftverfrissítés Felhasználói útmutató Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi védjegye.

Részletesebben

DWL-G650+ AirPlus G+ 2,4GHz Vezeték

DWL-G650+ AirPlus G+ 2,4GHz Vezeték Ez a termék a következő operációs rendszereket támogatja: Windows XP, Windows 2000, Windows Me, Windows 98se Előfeltételek Ellenőrizze a doboz tartalmát Ezek a DWL-G650+ dobozában található elemek: DWL-G650+

Részletesebben

Telepítési megjegyzések Windows 7 és Windows Server 2008 R2 felhasználók részére

Telepítési megjegyzések Windows 7 és Windows Server 2008 R2 felhasználók részére FONTOS: Telepítési megjegyzések Windows 7 és Windows Server 2008 R2 felhasználók részére Sajnálattal értesítjük, hogy a készülékkel együtt szállított CD vagy DVD lemezen található automata telepítőprogramok

Részletesebben

A GeoEasy telepítése. Tartalomjegyzék. Hardver, szoftver igények. GeoEasy telepítése. GeoEasy V2.05+ Geodéziai Feldolgozó Program

A GeoEasy telepítése. Tartalomjegyzék. Hardver, szoftver igények. GeoEasy telepítése. GeoEasy V2.05+ Geodéziai Feldolgozó Program A GeoEasy telepítése GeoEasy V2.05+ Geodéziai Feldolgozó Program (c)digikom Kft. 1997-2010 Tartalomjegyzék Hardver, szoftver igények GeoEasy telepítése A hardverkulcs Hálózatos hardverkulcs A GeoEasy indítása

Részletesebben

MYJACK AUX-IN BLUETOOTH KONVERTER FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ. Kérjük, hasznosítsa újra a csomagolást

MYJACK AUX-IN BLUETOOTH KONVERTER FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ. Kérjük, hasznosítsa újra a csomagolást Kérjük, hasznosítsa újra a csomagolást Minden itt említett védjegy a megfelelő tulajdonosok tulajdonát képezi. Hacsak másképp nem jelezzük, a védjegyek használata nem jelenti, hogy azok tulajdonosa kapcsolatban

Részletesebben

Cégünk a termékfejlesztés jogát fenntartja. A műszaki jellemzőkön előzetes értesítés nélkül is végezhetünk módosításokat.

Cégünk a termékfejlesztés jogát fenntartja. A műszaki jellemzőkön előzetes értesítés nélkül is végezhetünk módosításokat. Tartalom Óvintézkedések Ez az útmutató információkat tartalmaz a fontos biztonsági óvintézkedésekről és a készülék helyes kezeléséről. A készülék használata előtt figyelmesen olvassa el az összes információt,

Részletesebben

Az alábbiakban szeretnénk segítséget nyújtani Önnek a CIB Internet Bankból történő nyomtatáshoz szükséges böngésző beállítások végrehajtásában.

Az alábbiakban szeretnénk segítséget nyújtani Önnek a CIB Internet Bankból történő nyomtatáshoz szükséges böngésző beállítások végrehajtásában. Tisztelt Ügyfelünk! Az alábbiakban szeretnénk segítséget nyújtani Önnek a CIB Internet Bankból történő nyomtatáshoz szükséges böngésző beállítások végrehajtásában. A CIB Internet Bankból történő nyomtatás

Részletesebben

Dell Latitude 12 robusztus táblaszámítógép 7202 Felhasználói kézikönyv

Dell Latitude 12 robusztus táblaszámítógép 7202 Felhasználói kézikönyv Dell Latitude 12 robusztus táblaszámítógép 7202 Felhasználói kézikönyv Szabályozó modell: T03H Szabályozó típus: T03H001 Megjegyzések, figyelmeztetések és Vigyázat jelzések MEGJEGYZÉS: A MEGJEGYZÉSEK fontos

Részletesebben

A csomag a következő elemeket tartalmazza: Ha a fenti elemek bármelyike hiányzik, kérjük, keresse meg viszonteladóját.

A csomag a következő elemeket tartalmazza: Ha a fenti elemek bármelyike hiányzik, kérjük, keresse meg viszonteladóját. A termék a következő operációs rendszerekkel működik: Windows XP, 2000, Me, and 98SE Kezdő lépések DSM-320 Vezeték nélküli Médialejátszó A következőkre lesz szüksége: Windows XP, 2000, Me vagy 98SE, 500MHz-es

Részletesebben

Köszönjük, hogy a Conceptronic DVB-T USB-adaptert választotta.

Köszönjük, hogy a Conceptronic DVB-T USB-adaptert választotta. MAGYAR Conceptronic CTVDIGU2 Gyorstelepítési útmutató Köszönjük, hogy a Conceptronic DVB-T USB-adaptert választotta. A hardver telepítése céljából csatolt útmutató lépésről lépésre elmagyarázza, miként

Részletesebben

Gyorskalauz. Powerline extra kimenet PLP1200 modell

Gyorskalauz. Powerline extra kimenet PLP1200 modell Gyorskalauz Powerline 1200 + extra kimenet PLP1200 modell A csomag tartalma Egyes országokban a tudnivalókat tartalmazó CD a termékhez mellékelten található. 2 Kezdő lépések A Powerline adapterek a meglévő

Részletesebben

D800 MP3 LEJÁTSZÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

D800 MP3 LEJÁTSZÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ D800 MP3 LEJÁTSZÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ÁTTEKINTÉS Különleges design Az egyedi kialakításnak köszönhet ően kézbe simuló forma. Támogatott zenei formátumok Támogatott formátumok: MP3, WMA, WAV. USB csatlakozó

Részletesebben

Full HD Hobby Napszemüveg Kamera Felhasználói kézikönyv. Modell: Sárga-Fekete Fekete. Termék Szerkezete

Full HD Hobby Napszemüveg Kamera Felhasználói kézikönyv. Modell: Sárga-Fekete Fekete. Termék Szerkezete Full HD Hobby Napszemüveg Kamera Felhasználói kézikönyv Modell: Sárga-Fekete Fekete Termék Szerkezete Termék Jellemzői 1. Nagy felbontású 720P/1080P Felbontás: 1280*720P/1920*1080P, 8 Mega Pixel 2. Videó

Részletesebben