Az Ön kézikönyve CANON POWERSHOT SX30 IS

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Az Ön kézikönyve CANON POWERSHOT SX30 IS http://hu.yourpdfguides.com/dref/3355895"

Átírás

1 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató CANON POWERSHOT SX30 IS. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági tanácsadás, méret, kiegészítők, stb). Részletes információt az oldal használatáról a Felhasználói Kézikönyvben talál. Használati utasítás Kezelési útmutató Használati útmutató Felhasználói kézikönyv Kezelési utasítás

2 Kézikönyv absztrakt: Szoftver használati útmutató A mellékelt szoftverek használatában nyújt segítséget. Memóriakártya nincs mellékelve. A PDF formátumú útmutatók megtekintéséhez Adobe Reader program szükséges. Ha telepíti a Microsoft Word/Word Viewer programot, segítségével megtekintheti a Word programmal készített kézikönyveket (csak a Közel-Keletre készült kézikönyvekhez szükséges). 2 Elsként ezt olvassa el Próbafelvételek és a felelsség kizárása Készítsen néhány próbafelvételt, és ellenrizze, hogy a készülék megfelel képeket készít-e. képpontok 99,99%-nál nagyobb része elírás szerint mködik, elfordulhat azonban, hogy néha nem mköd képpontok jelennek meg világos vagy sötét pontként. Ez nem jelent mködési hibát, és nincs hatással a rögzített képre. Lehetséges, hogy az LCD kijelzt egy vékony manyag fólia védi a szállítás során a sérülésektl. Ebben az esetben távolítsa el ezt a fóliát,zmieltt használatba venné a fényképezgépet. A fényképezgép vázának hmérséklete Ha hosszabb ideig használja a fényképezgépet, legyen óvatos, mert a készülék váza felmelegedhet. Ez nem utal hibás mködésre. 3 A fényképezgéppel végezhet mveletek Fényképezés Fényképezés a fényképezgép automatikus beállításaival Kiváló felvételek készítése emberekrl 4 I J Portrék (62. oldal) w Vízparton (64. oldal) P Havas táj (64. oldal) Felvétel készítése egyéb témáról Tájkép (62. oldal) Sport (62. oldal) Kevés fény (63. oldal) Lombozat (64. oldal) Ot Tzijáték (64. oldal) Fényképezés speciális effektusokkal Különlegesen élénk színek (65. oldal) Poszter effektus (65. oldal) Halszemoptika effektus (69. oldal) Dioráma effektus (70. oldal) Fókuszálás arcokra....25, 64, 84, 88 Fényképezés olyan helyen, ahol a vaku nem használható (a vaku kikapcsolása) Olyan kép készítése, amelyen én is rajta vagyok (önkioldó) , 80, 81 A dátum és az id megjelenítése a képeken A fényképezgéppel végezhet mveletek Megtekintés A fényképek megtekintése...28 Képek automatikus lejátszása (diavetítés).

3 ..123 A képek megtekintése TV-készüléken A képek megtekintése számítógépen Gyors keresés a képek között , 121 Képek törlése , Videofelvétel készítése és megtekintése Videofelvétel készítése , 107 Videofelvétel megtekintése...32 E Nyomtatás Képek egyszer nyomtatása Mentés Képek mentése számítógépre...

4 ...33 Egyéb A hangok kikapcsolása A fényképezgép használata külföldön.. 15, 156 A kijelzn látható elemek Tartalomjegyzék Az 13. fejezet ismerteti a fényképezgép alapszint kezelését és gyakran használt funkcióit. A 4. és az utána következ fejezetek a speciális funkciókat mutatják be, így minden fejezetben egyre többet tudhat meg a készülékrl. A csomag tartalmának ellenrzése...2 Elsként ezt olvassa el A fényképezgéppel végezhet mveletek..4 Tartalomjegyzék Biztonsági óvintézkedések Az útmutatóban használt jelölések...12 FUNC. Menü alapvet mveletek MENU alapvet mveletek..

5 A hangbeállítások módosítása A kijelz fényerejének megváltoztatása A keres beállítása Az energiatakarékos mködés (Automatikus kikapcsolás) A fényképezgép alapértelmezett beállításainak visszaállítása Memóriakártya teljes törlése és formázása Óra funkciók Kezdeti lépések Az akkumulátor feltöltése Kompatibilis memóriakártyák (külön vásárolhatók meg). 16 Az akkumulátor és a memóriakártya behelyezése..16 A kijelz használata A dátum és az id beállítása A kijelz nyelvének beállítása A memóriakártya formázása..23 A zárkioldó gomb lenyomása Képek készítése (Smart Auto) Képek megjelenítése Képek törlése Videofelvételek készítése.

6 30 Videofelvételek megtekintése 32 Képek másolása számítógépre megtekintés céljából...33 Tartozékok Külön megvásárolható tartozékok Fényképezés a gyakran használt funkciókkal A téma további nagyítása (Digitális zoom) A dátum és az id beszúrása Az Önkioldó használata Fényképezés különféle feltételek esetén 62 Különleges témák fényképezése Mosolyfelismerés és fényképezés.

7 . 66 A kacsintási önkioldó funkció használata Az önkioldó arcra funkció használata...ute;llítása A rekesznyílás értékének beállítása. 96 A zársebesség és a rekesznyílás értékének beállítása A világosság módosítása és fényképezés (i-contrast).. 98 Vörösszem-javítás Fényképezés hosszú szinkronizációval A vakus expozíciókompenzáció beállítása A vaku fényerejének beállítása Csukott szemek ellenrzése Képfelvételi beállítások rögzítése 102 A színek megváltoztatása és a felvétel elkészítése. 103 Panorámaképek készítése A videofelvételek készítése során használható funkciók Videofelvételek készítése E üzemmódban

8 A videó üzemmód megváltoztatása Tartalomjegyzék Miniatr modellnek tn felvételek kész&iználata Hibaelhárítás A képernyn megjelen üzenetek listája A kijelzn megjelen adatok Az egyes felvételi módokban elérhet funkciók Menük Kezelési elírások Mszaki adatok Tárgymutató Biztonsági óvintézkedések A termék használata eltt feltétlenül olvassa el az alábbi biztonsági óvintézkedéseket. A terméket minden esetben csak az elírásoknak megfelelen használja. A következ oldalakon található biztonsági óvintézkedések célja, hogy elkerülhesse a személyi sérüléseket vagy az eszközök károsodását. Mindig olvassa el a külön vásárolt kiegészítk útmutatóját is. Figyelmeztetés Súlyos sérülés vagy halálos veszély lehetségét jelzi. Ne villantsa a vakut közelrl emberek szemébe. A vaku által kibocsátott ers fény látáskárosodást okozhat. Ha vakut használ, ne fényképezzen kisgyermeket egy méternél közelebbrl. Úgy tárolja a készüléket, hogy gyerekek és csecsemk ne férhessenek hozzá. Szíj: A gyermek nyakára tekered szíj fulladást okozhat. Csak a javasolt áramforrásokat használja. Ne próbálja meg szétszerelni, átalakítani vagy hhatásnak kitenni a terméket. Ne ejtse le a terméket, és ne tegye ki ers ütdésnek. Ha elejti a terméket, vagy az más módon megsérül, a sérülés elkerülése érdekében ne érintse meg a belsejét. Ha a termék füstöl, furcsa szagot bocsát ki, vagy más szempontból a szokásostól eltéren viselkedik, azonnal hagyja abba a használatát. Ne használjon szintetikus tisztítószereket például alkoholt, benzint vagy hígítót a készülék tisztításához. Ügyeljen, hogy a termék ne érintkezzen vízzel (például tengervízzel) vagy más folyadékkal. Ügyeljen, hogy ne kerüljön folyadék vagy idegen tárgy a fényképezgép belsejébe. Ez áramütést vagy tüzet okozhat. Ha folyadék vagy idegen tárgy jut a fényképezgép belsejébe, kapcsolja ki a készüléket, és vegye ki az akkumulátort. Ha az akkumulátortölt nedves lesz, húzza ki a hálózati csatlakozót, és forduljon a fényképezgép forgalmazójához vagy a legközelebbi Canon ügyfélszolgálathoz. Ne játssza le a mellékelt CD-ROM lemezeket olyan CD-lejátszóban, amely nem támogatja a lejátszásukat. Ha audio-cd-lejátszóban játssza le a CD-ROM lemezeket, azzal károsíthatja a hangszórókat. A CD-ROM zenelejátszón történ lejátszása során megszólaló hangos zajok halláskárosodást is okozhatnak fejhallgató viselése esetén. 9 Biztonsági óvintézkedések Csak a javasolt akkumulátort használja. Ne helyezze az akkumulátort tz közelébe vagy közvetlenül tzbe. Rendszeres idközönként húzza ki a tápkábelt, és törölje le a csatlakozón, a konnektoron és a környezetében lerakódott port. Nedves kézzel ne érintse meg a tápkábelt. Ne használja a készüléket olyan módon, amellyel túllépi az elektromos aljzat és a vezetékezés névleges értékeit.

9 Ne használja a sérült tápkábelt vagy csatlakozót, és mindig teljesen dugja be a csatlakozót a konnektorba. Ügyeljen arra, hogy por, illetve fémtárgyak (például hajt vagy kulcs) ne kerüljenek érintkezésbe a csatlakozókkal. Az akkumulátort felrobbanhat vagy szivároghat, ami áramütést vagy tüzet okozhat. Ez sérülést okozhat és a környezet károsodásához vezethet. Ha az akkumulátort szivárog, és a kifolyt sav szemébe, szájába, brére vagy ruhájára kerül, azonnal öblítse le b vízzel. Elírás Sérülés lehetségét jelzi.

10 A csuklószíjjal hordva a fényképezgépet ügyeljen arra, hogy ne üsse hozzá semmihez, és ne tegye ki ers ütésnek vagy rázkódásnak. Ügyeljen, hogy ne üsse meg és ne nyomja meg ersen az objektívet. Ez sérüléshez vagy a fényképezgép károsodásához vezethet. Ügyeljen, hogy használat közben ne takarja el a vakut az ujjaival vagy ruházatával. Ez égési sérülést vagy a vaku károsodását okozhatja. Ne használja, ne helyezze és ne tárolja a terméket a következ helyeken: - ers napfénynek kitett helyek, - 40 C-nál magasabb hmérsékletnek kitett helyek. - nedves vagy poros helyek. A fenti esetekben az akkumulátor szivárgása, túlmelegedése vagy robbanása következhet be, ami áramütéshez, tzhöz, égési vagy egyéb sérülésekhez vezethet. A magas hmérséklet emellett a fényképezgép vagy az akkumulátortölt burkolatának deformálódását is okozhatja. A diavetítés áttnési hatásai hosszabb idn keresztül nézve a szem kifáradását okozhatják. Elírás A készülék sérülésének lehetségét jelzi. Ne irányítsa a fényképezgépet nagyon ers fényforrás (például a Nap) felé. Ez a képérzékel sérüléséhez vezethet. 10 Biztonsági óvintézkedések Ha vízparton vagy szeles helyen használja a fényképezgépet, ügyeljen, hogy ne kerüljön por vagy homok a készülékbe. Ez a fényképezgép hibás mködéséhez vezethet. Normál használat során elfordulhat, hogy a vakuból kevés füst távozik. Ennek az az oka, hogy a nagy teljesítmény vaku elégeti az elüls részére rakódott port és idegen anyagokat. A htermeldés és a vaku sérülésének megakadályozása érdekében törölje le a szennyezdéseket, a port és az egyéb idegen anyagokat a vaku elejérl. Vegye ki és tárolja megfelelen az akkumulátort, ha nem használja a fényképezgépet. Ha az akkumulátort a fényképezgépben hagyja, az esetleg bekövetkez szivárgás károsodást okozhat. Mieltt eldobná az akkumulátort, ragassza le az érintkezket szigetelszalaggal vagy más szigetel anyaggal. Az érintkezk más fém tárgyakkal érintkezve tüzet vagy robbanást okozhatnak. A töltés befejezdése után, vagy ha nem használja a töltt, húzza ki az akkumulátortölt hálózati csatlakozóját. Ne tegyen semmit (például ruhát) az akkumulátortölt tetejére töltés közben. A hosszú ideig csatlakoztatva hagyott egység túlmelegedhet, deformálódhat, és tüzet okozhat. Ne helyezze az akkumulátorokat háziállatok közelébe. Az állatok harapása az akkumulátorok szivárgását, túlmelegedését vagy robbanását okozhatja, ami tzhöz vagy károsodáshoz vezethet. Ha a táskájába teszi a fényképezgépet, fordítsa befelé a kijelzt, hogy ne érhessen hozzá kemény tárgy. Ne rögzítsen kiegészítket a szíjhoz. Ez a fényképezgép hibás mködéséhez vagy a képerny sérüléséhez vezethet. 11 Az útmutatóban használt jelölések A szövegen belül található ikonok megegyeznek a fényképezgép gombjaival, illetve a vezérltárcsával. A kijelzn megjelen beállítási lehetségek szögletes zárójelek ([]) között szerepelnek az útmutatóban. A léptetgombokat, a vezérltárcsát és a FUNC./SET gombot az alábbi ikonok jelzik. Felfelé léptet gomb Balra léptet gomb Vezérltárcsa FUNC./SET gomb Jobbra léptet gomb  Lefelé léptet gomb : az e részekben leírtakra ügyelni kell. : hibaelhárítási tippek. : ötletek, amelyek segítségével még jobban kihasználhatja a fényképezgép lehetségeit. : kiegészít információk. (xx. oldal): hivatkozott oldalszámok (az,,xx" az oldalszámot jelöli) Az útmutató leírásai azon a feltételezésen alapulnak, hogy minden funkciónál az alapértékek vannak beállítva. A fényképezgéppel használható különféle típusú memóriakártyákat együttesen memóriakártyának nevezzük az útmutatóban Kezdeti lépések Ez a fejezet ismerteti a felvételek készítéséhez szükséges elkészületeket, az A módban történ felvételkészítést, valamint a rögzített képek megtekintésének és törlésének módját. Ezt követen bemutatja, hogy hogyan kell videofelvételt készíteni és lejátszani, és hogyan lehet a képeket átmásolni számítógépre. A mellékelt elemek csatlakoztatása/a fényképezgép tartása Kösse a szíjat a készülékhez, és akassza a nyakába, így elkerülheti a fényképezgép leejtését.

11 Csatlakoztassa a mellékelt objektívsapka-zsinórt a szíjhoz. Mieltt bekapcsolja a fényképezgépet, vegye le az objektívsapkát. Amikor nem használja az objektívsapkát, csatolja a szíjhoz. Amikor nem használja a fényképezgépet, mindig tegye rá az objektívsapkát. A vakupapucs sapkájának mellékelt tokjáról a 168. oldal oldalon talál további részleteket. Karját szorítsa testéhez, és a fényképezgépet határozottan fogja meg az oldalainál. 13 Az akkumulátor feltöltése Az akkumulátor a készülékhez kapott töltvel tölthet fel. Vásárláskor az akkumulátor nincs feltöltve, ezért fel kell tölteni. Távolítsa el a fedelet. Helyezze be az akkumulátort. Igazítsa az akkumulátor o jelét a tölt hasonló jeléhez, majd tolja befelé ( és lefelé ( ) az akkumulátort. ) Töltse fel az akkumulátort. CB-2LZ tölt esetén: Hajtsa ki CB-2LZ a csatlakozót ( ), és dugja be a töltt egy konnektorba ( ). CB-2LZE tölt esetén: Dugja a tápkábelt a töltbe, majd csatlakoztassa a kábel másik végét egy konnektorhoz. A töltésjelz lámpa narancssárgán világítani kezd, és a töltés elkezddik. Amikor a töltés befejezdik, a töltésjelz lámpa zöldre vált. A töltéshez körülbelül 2 óra 20 perc szükséges. CB-2LZE Távolítsa el az akkumulátort. Húzza ki az akkumulátortöltt a konnektorból, majd csúsztassa az akkumulátort befelé ( ) és felfelé ( és vegye ki. Az akkumulátor védelme és élettartamának megrzése érdekében a folyamatos töltés ne legyen hosszabb 24 óránál. ), 14 Az akkumulátor feltöltése A rögzíthet képek megközelít száma Rögzíthet képek száma LCD kijelz bekapcsolva* Keres bekapcsolva Kb. 370 Kb. 400 Kb. 10 óra Lejátszási id * A készíthet képek száma a Camera & Imaging Products Association (CIPA) mérési szabványán alapszik. Bizonyos körülmények esetén a készíthet képek száma a fent említettnél kevesebb lehet. Az akkumulátor töltésjelzje Az akkumulátor töltöttségét a kijelzn megjelen ikon vagy üzenet jelzi. Megjelenítés Elegend töltöttség. Kissé merülben van, de elegend. (vörösen villog) Majdnem teljesen lemerült. Töltse fel az akkumulátort.,,cseréljen akkumulátort." Lemerült. Töltse fel az akkumulátort. Leírás Az akkumulátor és a tölt hatékony használata Az akkumulátort a használat napján vagy az azt megelz napon töltse fel. A feltöltött akkumulátorok használat nélkül is veszítenek töltésükbl. Helyezze fel a fedelet a feltöltött akkumulátorra úgy, hogy a o jel látható legyen. Az akkumulátor hosszú idn keresztül történ tárolása esetén ügyeljen az alábbiakra: Merítse le az akkumulátort, és vegye ki a fényképezgépbl. Helyezze fel a csatlakozófedelet, és tegye el az akkumulátort. A feltöltött akkumulátor hosszabb ideig (kb. 1 év) való tárolása csökkentheti élettartamát, és hatással lehet a teljesítményére is. Az akkumulátortölt külföldön is használható. Az akkumulátortölt azokban a régiókban használható, ahol a hálózati feszültség V (50/60 Hz). Ha a csatlakozófej nem illik a hálózati csatlakozóba, használjon külön megvásárolható átalakítót. Ne használjon a külföldi utazás során tápfeszültség-átalakítót, mert károsodást okozhat. Az akkumulátor a használat során kidomborodhat. Ez normális jelenség, és nem jelenti az akkumulátor meghibásodását. Ha annyira kidomborodik az akkumulátor, hogy nem helyezhet be a fényképezgépbe, forduljon a Canon ügyfélszolgálatához. Ha az akkumulátor hamar lemerül töltés után, akkor elérte az élettartama végét. Ez esetben vásároljon új akkumulátort. 15 Kompatibilis memóriakártyák (külön vásárolhatók meg) SD memóriakártyák (legfeljebb 2 GB kapacitással)* SDHC memóriakártyák (2 GB-nál nagyobb, legfeljebb 32 GB kapacitással)* SDXC memóriakártyák (32 GB-nál nagyobb kapacitással)* MultiMediaCard memóriakártyák MMCplus memóriakártyák HC MMCplus memóriakártyák Eye-Fi kártyák * Ez a memóriakártya megfelel az SD-szabványoknak. A kártya márkájától függen elfordulhat, hogy bizonyos kártyák nem mködnek megfelelen. A számítógép operációs rendszerétl függen elfordulhat, hogy a kereskedelmi forgalomban kapható kártyaolvasók nem ismerik fel az SDXC memóriakártyákat. Elre ellenrizze, hogy operációs rendszere támogatja-e ezt a funkciót. Az Eye-Fi kártyák Nem garantált, hogy ez a termék támogatja az Eye-Fi kártyák funkcióit (beleértve a vezeték nélküli átvitelt).

12 Ha problémát tapasztal egy Eye-Fi kártyával, forduljon a kártya gyártójához. Ne feledje, hogy számos országban és régióban jóváhagyás szükséges az Eye- Fi kártyák használatához. Jóváhagyás nélkül nem engedélyezett a kártya használata. Ha bizonytalan, hogy a kártya használatát az adott területen jóváhagytáke, forduljon a kártya gyártójához. Az akkumulátor és a memóriakártya behelyezése Helyezze be a fényképezgépbe a hozzá kapott akkumulátort és a (külön megvásárolható) memóriakártyát. Ellenrizze a kártya írásvédelmi kapcsolóját. Ha van írásvédelmi kapcsoló a memóriakártyán, és a zárolt helyzetben áll, akkor nem tud képeket készíteni. Csúsztassa el a kapcsolót kattanásig. 16 Az akkumulátor és a memóriakártya behelyezése Nyissa ki a fedelet. Csúsztassa el a fedlapot ( nyissa fel ( ). ), majd Tegye az akkumulátort a készülékbe. Helyezze a készülékbe az akkumulátort az ábra szerint, kattanásig. Ügyeljen, hogy megfelel irányban Csatlakoz helyezze be az akkumulátort, mert ellenkez esetben nem tud a helyére ugrani. Helyezze be a memóriakártyát. Helyezze a készülékbe a memóriakártyát az ábra szerint. Amikor a megfelel helyre kerül, bekattan. Ügyeljen a memóriakártya helyes Címke irányára. Ha nem a megfelel irányban helyezi be a memóriakártyát, a fényképezgép megsérülhet. Csukja be a fedelet. Hajtsa be a fedelet ( ), majd nyomja lefelé, és közben kattanásig csúsztassa vissza a helyére ( ). Mit jelent, ha megjelenik a [Memóriakártya zárolva] felirat a kijelzn? Az SD, az SDHC, az SDXC memóriakártyákon és az Eye-Fi kártyákon egy írásvédelmi kapcsoló található. Ha a kapcsoló a zárolt állásban van, a [Memóriakártya zárolva] felirat látható a kijelzn, és nem tud képeket készíteni vagy törölni. 17 Az akkumulátor és a memóriakártya behelyezése Az akkumulátor és a memóriakártya eltávolítása Távolítsa el az akkumulátort. Nyissa fel a fedelet, és nyomja az akkumulátor zárját a nyíl irányába. Az akkumulátor kiugrik a helyérl. Távolítsa el a memóriakártyát. Nyomja be a memóriakártyát kattanásig, majd lassan engedje fel. A memóriakártya kiugrik a helyérl. A készíthet felvételek száma különféle memóriakártyák esetén Memóriakártya Rögzíthet képek száma 4 GB GB 4334 Az értékek az alapértelmezett beállítások esetén érvényesek. A készíthet képek száma függ a fényképezgép beállításaitól, a fényképezett témától és a használt memóriakártyától. Ellenrizhet a készíthet képek száma? A készíthet képek száma felvételi üzemmódban ellenrizhet (25. oldal). Rögzíthet képek száma 18 A kijelz használata Nyissa ki a kijelzt. Nyissa ki a kijelzt ( 180 -kal elre ( ). ). ), és forgassa el Hajtsa be a kijelzt ( A kijelz pozíciójának beállítása Kb. 180 Kb. 90 A kijelz dlésszöge és iránya szabadon állítható a képfelvételi körülményeknek megfelelen. Ha nem használja a fényképezgépet, a kijelz mindig legyen becsukva és a készülék háza felé fordítva. Kb. 175 Ha a fényképezgép be van kapcsolva, akkor a kijelz kinyitása bekapcsolja a kijelzt és kikapcsolja a kerest. Ha behajtja a kijelzt a készülék háza felé fordítva, akkor a kijelz kikapcsol és a keres bekapcsol. Ha egy felvételi üzemmódban a kijelz nyitva van az objektív felé fordítva, akkor a kép vízszintes irányban megfordítva (tükrözve) jelenik meg rajta. Ha ki szeretné kapcsolni a tükrözött kijelzés funkciót, nyomja meg a n gombot, válassza a 4 lap [Tükrözött kij. ] lehetségét, majd válassza a [Ki] lehetséget a qr gombokkal. 19 A dátum és az id beállítása A Dátum/id beállítási képerny megjelenik a készülék els bekapcsolásakor. Mivel a dátum és idpont értékét a készülék eltárolja a képekben, feltétlenül állítsa be ezeket az adatokat. Kapcsolja be a fényképezgépet. Nyomja meg az ON/OFF gombot. Megjelenik a Dátum/id képerny. Állítsa be a dátumot és az idt. Válassza ki a kívánt beállítást a qr gombokkal. Állítsa be a kívánt értéket a op gombokkal vagy a  tárcsa elfordításával. Fejezze be a beállítást. Nyomja meg a m gombot. A dátum és az id beállítását követen a készülék kilép a Dátum/id képernyrl. Az ON/OFF gomb megnyomásával kikapcsolhatja a fényképezgépet. A Dátum/id képerny ismételt megjelenése Állítsa be a helyes dátumot és idt.

13 Ha nem állítja be a dátumot és az idt, a Dátum/id képerny mindig megjelenik, valahányszor bekapcsolja a fényképezgépet. A nyári idszámítás beállításai Ha a 2. lépésben a lehetséget választja, és a op gombokkal vagy a  tárcsa elfordításával kiválasztja a lehetséget, azzal beállítja a nyári idszámítást (1 órával elrébb). 20 A dátum és az id beállítása A dátum és id módosítása Az aktuális dátum és id beállítása módosítható. Jelenítse meg a menüket. Nyomja meg a n gombot. Válassza a 3 lap [Dátum/id] menüjét. Válassza ki a 3 lapot a qr gombokkal. Válassza ki a [Dátum/id] menüt a op gombokkal vagy a  tárcsa elfordításával, majd nyomja meg a m gombot. Módosítsa a dátumot és az idt. Végezze el a beállításokat a 20. oldal 2. és 3. lépését követve. A n gombbal kiléphet a menübl. Dátum/id akkumulátor A fényképezgépben van egy beépített dátum/id akkumulátor (biztonsági akkumulátor), amely megrzi a dátum- és idbeállításokat az akkumulátoregység eltávolítása esetén is körülbelül három hétig. Ha feltöltött akkumulátort helyez a készülékbe, vagy csatlakoztat egy hálózati adaptert (külön megvásárolható, 39. oldal), a dátum/id akkumulátor körülbelül négy óra alatt feltöltdik, még akkor is, ha a fényképezgép nincs bekapcsolva. Ha a dátum/id akkumulátor lemerül, a [Dátum/id] menü megjelenik a fényképezgép bekapcsolásakor. Állítsa be a dátumot és az idt a 20. oldal lépései szerint. 21 A kijelz nyelvének beállítása A kijelzn megjelen szöveg nyelve módosítható. Válassza a Lejátszás üzemmódot. Nyomja meg a 1 gombot. Jelenítse meg a beállítási képernyt. Nyomja le és tartsa lenyomva a m gombot, majd azonnal nyomja meg a n gombot. Állítsa be a kijelz nyelvét. Válassza ki a kívánt nyelvet a opqr gombokkal vagy a  tárcsa elfordításával, majd nyomja meg a m gombot. A kijelz nyelvének beállítása után a beállítási képerny bezárul. Mi a teend, ha megjelenik az óra a m gomb lenyomásakor? Az óra akkor jelenik meg, ha a 2. lépésben a m és a n gomb megnyomása között eltel id túl hosszú. Ha megjelenik az óra, az eltávolításához nyomja meg a m gombot, és ismételje meg a 2. lépést. A kijelz nyelvét úgy is megváltoztathatja, hogy megnyomja a n gombot, és kiválasztja a 3 lapot, majd a [Nyelv] menüpontot. 22 A memóriakártya formázása Használat eltt az új és a korábban más eszközökkel formázott memóriakártyákat formázni kell a fényképezgéppel. A memóriakártya formázása az összes adatot törli a kártyáról. Mivel a törölt adatok nem állíthatók vissza, kell körültekintéssel járjon el a memóriakártya formázásakor. Az Eye-Fi kártyák (172. oldal) formázása eltt mindenképpen telepítse egy számítógépre a kártyán található szoftvert. Jelenítse meg a menüt. Nyomja meg a n gombot. Válassza a [Formázás] menüt. Válassza ki a 3 lapot a qr gombokkal. Válassza a [Formázás] pontot a op gombokkal vagy a  tárcsa elfordításával, majd nyomja meg a m gombot. Válassza az [OK] gombot. Válassza az [OK] lehetséget a qr gombokkal vagy a  tárcsa elfordításával, majd nyomja meg a m gombot. Formázza a memóriakártyát. Válassza az [OK] lehetséget a op gombokkal vagy a  tárcsa elfordításával, majd nyomja meg a m gombot. A memóriakártya formázása elkezddik. Fejezze be a formázást. A formázás befejezdésekor [A memóriakártya formázása befejezdött] üzenet jelenik meg a kijelzn. Nyomja meg a m gombot. 23 A zárkioldó gomb lenyomása A memóriakártyán található adatok törlése vagy a memóriakártya formázása csak a kártyán található fájlkezelési információkat módosítja, és nem biztosítja az adatok teljes törlését. A memóriakártya átadásakor vagy kidobásakor járjon el körültekinten. Amikor eldob egy memóriakártyát, a személyes adatok kiszivárgásának megelzése érdekében végezzen további óvintézkedéseket, például fizikailag semmisítse meg a kártyát. Lehet, hogy a memóriakártya formázási képernyn látható teljes kapacitása kevesebb a memóriakártyán jelzett értéknél. A zárkioldó gomb lenyomása Úgy készíthet éles képeket, ha elször csak kissé (félig) nyomja le a zárkioldó gombot, és ezzel beállítja az élességet, majd teljes lenyomással elkészíti a felvételt. Nyomja le félig (enyhe lenyomás az élesség beállításához).

14 Nyomja le enyhén, amíg két hangjelzést nem hall, és meg nem jelennek az AF keretek ott, ahová a fényképezgép az élességet állította. Nyomja le teljesen (teljes lenyomás a kép elkészítéséhez). Elhangzik a zárkioldási hangjelzés, és a fényképezgép elkészíti a felvételt. A felvétel a zárkioldási hangjelzés közben történik, ezért ekkor ne mozgassa a fényképezgépet. Lehet többféle hosszúságú a zárkioldási hangjelzés? Mivel a fényképezéséhez szükséges id hossza függ a fényképezni kívánt témától, a zárkioldási hangjelzés többféle hosszúságú is lehet. Ha a fényképezgép vagy az alany megmozdul a zárkioldási hangjelzés közben, elfordulhat, hogy a rögzített kép homályos lesz. Ha nem félig, hanem rögtön teljesen lenyomja a zárkioldó gombot, akkor elfordulhat, hogy a kép nem lesz éles. 24 Képek készítése (Smart Auto) Mivel a fényképezgép automatikusan észlelni tudja a témát és a felvétel körülményeit, hagyhatja, hogy automatikusan a legjobb beállításokat válassza ki a felvételhez, és csak fényképezzen. A fényképezgép észlelni tudja az arcokat, rájuk tudja állítani az élességet, és be tudja állítani az optimális színt és világosságot. Kapcsolja be a fényképezgépet. Nyomja meg az ON/OFF gombot. Megjelenik a kezdképerny. Válassza az A üzemmódot. Állítsa a módválasztó tárcsát A állásba. Amikor a fényképezgépet a fényképezni kívánt témára irányítja, hallani fogja, ahogy a fényképezgép beállítja a témát. A meghatározott téma ikonja a kijelz jobb fels sarkában jelenik meg. A fényképezgép beállítja az élességet az észlelt arcokra, és megjeleníti az arcok körüli kereteket. Állítsa be a kompozíciót. A zoom kar i (teleobjektív) irányba Élességállítási tartomány (kb.) Zoom sáv történ mozgatásával ráközelít a témára, és felnagyítja azt. A zoom kar j (nagy látószög) irányba történ mozgatásával távolítja a témát, és kicsinyíti azt. (A zoom állása megjelenik a zoom sávon a kijelzn.) Ha a zoom kart teljesen a j (nagy látószög) vagy a i (teleobjektív) állásba tolja, akkor a zoom gyorsabban változik. Ha csak enyhén tolja, akkor a zoom lassan változik. Állítsa be az élességet. Az élesség beállításához nyomja le félig a zárkioldó gombot. 25 Képek készítése (Smart Auto) A fényképezgép élességállítása után két hangjelzés hallható, és megjelennek az AF keretek ott, ahová a fényképezgép az élességet állította.több AF keret jelenik meg ott, ahol a fényképezgép több pontra állította be az élességet. AF keret Ha a [Nyissa ki a vakut!] felirat látható a képernyn, használja a felvételhez a vakut. Hajtsa fel kézzel a vakut. Ha nem használja a vakut, kézzel csukja le (ekkor a vaku kikapcsol). Készítse el a felvételt. A felvétel elkészítéséhez nyomja le teljesen a zárkioldó gombot. Elhangzik a zárkioldási hangjelzés, és a fényképezgép elkészíti a felvételt. Sötét környezetben a vaku automatikusan mködésbe lép, ha fel van emelve. A kép körülbelül két másodpercig még látható a kijelzn. A zárkioldó gombot megnyomva a kép megjelenítése közben is készíthet újabb felvétel. Mit jelent, ha egy ikon jelenik meg a kijelz jobb fels sarkában? A meghatározott téma ikonja a kijelz jobb fels sarkában jelenik meg. A megjelen ikonokról lásd:,,témák ikonjai" (180. oldal). Mi a téglalap alakú szürke keret? A készülék ezt a területet fogja rögzíteni videofelvétel esetén. Videofelvételt egyszeren készíthet a videó gombbal attól függetlenül, hogy a módválasztó tárcsa milyen állásban van (107. oldal). Ha el szeretné rejteni a keretet, válassza az [Egyedi kijelzés], majd a [Felvételi info] lehetséget, és törölje a pipa jelet (160. oldal). 26 Képek készítése (Smart Auto) Mi történik, ha... Mi a teend, ha a képek színe és világossága nem a vártnak megfelel? Elfordulhat, hogy a képernyn megjelen témaikon (180. oldal) nem felel meg a tényleges témának. Ilyen esetben próbáljon G üzemmódban fényképezni (71. oldal). Mi történik, ha a kijelz nem mködik bekapcsolt fényképezgép mellett? Ez akkor történik, ha a kijelzés a keresre van állítva. Ha a kijelzt szeretné használni, nyomja meg többször a l gombot. Mi történik, ha fehér és szürke keretek jelennek meg, amikor egy ember felé irányítja a fényképezgépet? Arcérzékelés esetén megjelenik egy fehér keret a ftéma arcánál, továbbá szürke keretek a többi arcnál.

15 A keretek bizonyos határokon belül követik az alanyokat (84. oldal). Ha a ftéma mozog, akkor a szürke keretek eltnnek, és csak a fehér keret látható. Mi történik, ha a zárkioldó gomb félig történ lenyomásakor megjelenik egy kék keret? Egy kék keret jelenik meg, ha a készülék mozgó témát észlel. Ez esetben folyamatosan állítja az élességet és az expozíciót (AF szervo). villog a kijelzn? Rögzítse állványra a fényképezgépet, hogy a mozgása miatt a kép ne váljon elmosódottá. Mi a teend, ha a fényképezgép semmilyen hangot nem ad? Ha a fényképezgép bekapcsolása közben megnyomja a l gombot, azzal a figyelmeztet hangok kivételével az összes hangot elnémítja a fényképezgépen. A hangok bekapcsolásához nyomja meg a n gombot, és válassza az [Némítás] pontot a 3 lapon, majd állítsa be a [Ki] értéket a qr gombokkal. Mi történik, ha a kép a vaku mködése esetén is sötét? A téma a vaku hatótávolságán kívül esik. A vaku hatótávolsága körülbelül 50 cm 5,8 m legnagyobb látószögnél (j), és körülbelül 1,4 2,8 m a legnagyobb teleobjektívnél (i). Mi történik, ha a fényképezgép egyszeri hangjelzést ad, amikor a zárkioldó gombot félig lenyomja? A téma esetleg túl közel van. Mozgassa a zoom kart a i jel irányába, amíg az objektív meg nem áll. Ekkor a fényképezgép a legnagyobb teleobjektívre van állítva, és így már beállítható az élesség az objektív végétl 1,4 m-re lév vagy távolabbi témákra. Mi történik, ha a zárkioldó gomb félig történ lenyomásakor a lámpa kigyullad? A lámpa kigyulladhat sötét környezetben történ fényképezés esetén a vörösszem-hatás csökkentése és az élességállítás segítése céljából. Mit jelent, ha a h ikon villog, amikor megpróbál fényképezni? A vaku tölt. A töltés befejezése után készíthet felvételt. 27 Képek megjelenítése A készülékkel készített képek megjeleníthetk a kijelzn. Válassza a Lejátszás üzemmódot. Nyomja meg a 1 gombot. Megjelenik az utoljára készített kép. Válasszon egy képet. A q gombbal vagy a  tárcsa balra történ elfordításával a készítés sorrendje szerint hátrafelé haladva jelenítheti meg a képeket, a legújabb képtl a legrégebbi felé haladva. A r gombbal vagy a  tárcsa jobbra történ elfordításával a készítés sorrendje szerint hátrafelé haladva jelenítheti meg a képeket, a legrégebbi képtl a legújabb felé haladva. Ha nyomva tartja a qr gombot, a képek gyorsabban váltanak ugyan, de életlenebbek lesznek. Körülbelül egy perc elteltével a fényképezgép visszahúzza az objektívet. Ha újból megnyomja a 1 gombot, amikor az objektív vissza van húzva, azzalkikapcsolja a fényképezgépet. Átváltás felvétel üzemmódba Ha lejátszás üzemmódban félig lenyomja a zárkioldó gombot, a fényképezgép felvétel üzemmódba vált. 28 Képek törlése Egyszerre egy képet jelölhet ki törlésre. Vegye figyelembe, hogy a törölt képek nem állíthatók vissza. Kell körültekintéssel járjon el képek törlésekor. Válassza a Lejátszás üzemmódot. Nyomja meg a 1 gombot. Megjelenik az utoljára készített kép. Válassza ki a törölni kívánt képet. Jelenítse meg a törölni kívánt képet a qr gombokkal vagy a  tárcsa elfordításával. Törölje a képet. Nyomja meg a a gombot. Válassza ki a [Törlés] lehetséget a qr gombokkal vagy a  tárcsa elfordításával, majd nyomja meg a m gombot. A készülék törli a megjelenített képet. Ha a kép törlése helyett ki szeretne lépni, válassza a [Mégse] lehetséget a qr gombokkal vagy a  tárcsa elfordításával, majd nyomja meg a m gombot. 29 Videofelvételek készítése A fényképezgép automatikus beállításai révén csupán a videó gomb megnyomásával is készíthet videofelvételt. A hangfelvétel rögzítése sztereó módban történik. Válassza az A üzemmódot. Állítsa a módválasztó tárcsát A állásba. Hátralév id Állítsa be a kompozíciót. A zoom kar i irányba történ mozgatásával ráközelít a témára, és felnagyítja azt. A kar j irányba történ mozgatásával távolítja a témát, és kicsinyíti azt. Készítse el a felvételt. Nyomja meg a videó gombot. Eltelt id A fényképezgép egyet csipog, elindítja a felvételt, és a képernyn megjelenik a [ Felv] felirat és az eltelt id.

16 Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) A felvétel elindítása után engedje fel a videó gombot. Ha megváltoztatja a kompozíciót a felvétel közben, az élességbeállítás, a világosság és a tónus automatikusan módosul. 30 Videofelvételek készítése Felvétel közben ne érintse meg a mikrofont. A videó gombon kívül ne nyomjon meg más Mikrofon gombot felvétel közben. A gombnyomás hangja rákerül a felvételre. Állítsa le a felvételt. Újból nyomja meg a videó gombot. Két hangjelzés hallható, és a fényképezgép leállítja a felvételt. A fényképezgép menti a videofelvételt a memóriakártyára. A felvétel automatikusan leáll, amikor megtelik a memóriakártya. A téma nagyítása felvétel közben A zoom kar felvétel közbeni használatával nagyíthatja vagy kicsinyítheti a témát. A mveleti hangok azonban rákerülnek a felvételre. A módválasztó tárcsa A állásában a meghatározott téma ikonja megjelenik (180. oldal). A,,Mozgás közben" és az,,ers arcárnyékokkal" ikon azonban nem jelenik meg. Bizonyos körülmények között a megjelen ikon nem felel meg a tényleges témának. A videó gombbal egyszeren készíthet videofelvételt akkor is, ha a módválasztó tárcsa nem A állásban van (107. oldal). Ha A állásba kapcsolja a módválasztó tárcsát, módosíthatja a videofelvételi beállításokat (107. oldal). Becsült felvételi idk 4 GB 16 GB 20 perc 43 mp. 1 óra 24 perc 54 mp. Felvételi id A jelzett felvételi idk az alapértelmezett beállítások esetén érvényesek. A felvételek maximális hossza kb. 29 perc 59 mp. sebességosztályú (SD Speed Class 4) vagy gyorsabb memóriakártya használata javasolt. Memóriakártya 31 Videofelvételek megtekintése A készülékkel készített videók megjeleníthetk a kijelzn. Válassza a Lejátszás üzemmódot. Nyomja meg a 1 gombot. Megjelenik az utoljára készített kép. A videofelvételeknél a jel látható. Válasszon egy videofelvételt. Válasszon ki egy videót a qr gombokkal vagy a  tárcsa elfordításával, majd nyomja meg a m gombot. A kijelzn megjelenik a videofelvételek vezérlpultja. Játssza le a videofelvételt. Válassza ki a qr lehetséget a  gombokkal vagy a (Lejátszás) tárcsa elfordításával, majd nyomja meg a m gombot. Ezzel elindítja a videó lejátszását. A m gomb megnyomásával megállíthatja vagy folytathatja a lejátszást. A op gombokkal módosíthatja a hangert. A videofelvétel vége után megjelenik a jelzés. 32 Képek másolása számítógépre megtekintés céljából Mi a teend, ha a számítógépen nem játszhatók le a videofelvételek? Telepítse a mellékelt szoftvert (34. oldal). Ha számítógépen játszik le egy videót, a gép tulajdonságaitól függen elfordulhat, hogy a másodpercenként megjelenített képkockaszám csökkenni vagy a felvétel akadozni fog, illetve a hang hirtelen leáll. A videót problémák nélkül lejátszhatja a fényképezgépen, ha a mellékelt szoftverrel visszamásolja a memóriakártyára. A látványosabb lejátszáshoz csatlakoztassa televízióhoz a fényképezgépet. Képek másolása számítógépre megtekintés céljából A készülékhez kapott szoftver segítségével a megjelenítéshez átmásolhatja a fényképezgéppel készített képeket a számítógépére. Ha már használja a mellékelt szoftvert egy másik Canon márkájú kompakt digitális fényképezgéppel, akkor telepítse a szoftvert a készülékhez mellékelt CD lemezrl, és írja felül az alkalmazás korábban telepített verzióját. Rendszerkövetelmények Windows Operációs rendszer Windows 7 Windows Vista Service Pack 1 és 2 Windows XP Service Pack 3 Számítógép típusa A fenti operációs rendszerek valamelyikével mköd számítógép beépített USB-porttal. Processzor Memória Pentium 1,3 GHz vagy gyorsabb (állóképek), Core2 Duo 1,66 GHz vagy gyorsabb (videofelvételek) Windows 7 (64 bites): 2 GB vagy több Windows 7 (32 bites), Windows Vista (64 bites, 32 bites): 1 GB vagy több Windows XP: 512 MB vagy több (állóképek), 1 GB vagy több (videofelvételek) Illesztfelület USB Merevlemez szabad ZoomBrowser EX: 200 MB vagy több CameraWindow: 150 MB vagy több* területe PhotoStitch: 40 MB vagy több Megjelenítés 1024 x 768 képpont vagy jobb * Windows XP rendszeren telepíteni kell a Microsoft.NET Framework 3.0 vagy újabb verzióját (legfeljebb 500 MB). A telepítés hosszabb ideig is tarthat a számítógép sebességétl függen. 33 Képek másolása számítógépre megtekintés céljából Macintosh Operációs rendszer Mac OS X (v10.

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót, beleértve a Biztonsági óvintézkedések fejezetet is. Az útmutató segítségével megismerheti a fényképezőgép

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót, beleértve a Biztonsági óvintézkedések fejezetet is. Az útmutató segítségével megismerheti a fényképezőgép

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót, beleértve a Biztonsági óvintézkedések fejezetet is. Az útmutató segítségével megismerheti a fényképezőgép

Részletesebben

SJ5000 Felhasználói útmutató

SJ5000 Felhasználói útmutató SJ5000 Felhasználói útmutató E l e c t r o p o i n t K f t., 1 0 4 4, B u d a p e s t M e g y e r i ú t 1 1 6. F s z. 1. Oldal 1 Figyelmeztetés 1. Ez egy érzékeny termék, ne ejtse el. 2. Ne tegye a terméket

Részletesebben

SJM10 Felhasználói útmutató

SJM10 Felhasználói útmutató SJM10 Felhasználói útmutató E l e c t r o p o i n t K f t., 1 0 4 4 B u d a p e s t, M e g y e r i ú t 1 1 6. F s z. 1. Oldal 1 Figyelmeztetés 1. Ez egy érzékeny termék, ne ejtse el. 2. Ne tegye a terméket

Részletesebben

SJ4000 Felhasználói útmutató

SJ4000 Felhasználói útmutató SJ4000 Felhasználói útmutató Oldal 1 Figyelmeztetés 1. Ez egy érzékeny termék, ne ejtse el. 2. Ne tegye a terméket erősen mágneses tárgyak közelébe, mint például mágnes és elektromos motor. Kerülje az

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató E l e c t r o p o i n t K f t., 1 1 5 3, B u d a p e s t B o c s k a i u. 8 Oldal 1 Figyelmeztetés 1. Ez egy érzékeny termék, ne ejtse el. 2. Ne tegye a terméket erősen mágneses tárgyak

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót, beleértve a Biztonsági óvintézkedések fejezetet is. Az útmutató segítségével megismerheti a fényképezőgép

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót, beleértve a Biztonsági óvintézkedések fejezetet is. Őrizze meg ezt a dokumentumot, hogy később

Részletesebben

DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A készülék bemutatása 1 REC - Felvétel gomb 2 Stop/Kikapcsolás gomb 3 UP - FEL/Visszatekerés 4 DOWN LE/Előretekerés 5 HOLD - Billentyűzár 6 VOL + (hangerő

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót. Őrizze meg ezt a dokumentumot, hogy később is hozzá tudjon férni. A csomag tartalmának

Részletesebben

SJ4000 WIFI Felhaszna lo i u tmutato

SJ4000 WIFI Felhaszna lo i u tmutato SJ4000 WIFI Felhaszna lo i u tmutato Oldal 1 Figyelmeztetés 1. Ez egy érzékeny termék, ne ejtse el. 2. Ne tegye a terméket erősen mágneses tárgyak közelébe, mint például mágnes és elektromos motor. Kerülje

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót. Őrizze meg ezt a dokumentumot, hogy később is hozzá tudjon férni. A csomag tartalmának

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót. Őrizze meg ezt a dokumentumot, hogy később is hozzá tudjon férni. A csomag tartalmának

Részletesebben

NEX-3/NEX-5/NEX-5C A-DRH-100-72(1) 2010 Sony Corporation

NEX-3/NEX-5/NEX-5C A-DRH-100-72(1) 2010 Sony Corporation NEX-3/NEX-5/NEX-5C Ez az ismertető a jelen firmware frissítés által kínált 3D funkciókról tájékoztat. Kérjük tekintse át a Használati útmutatót és a mellékelt CD-ROM-on található α kézikönyvet. 2010 Sony

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. Audio Baby monitor PNI B6000 wireless

Felhasználói kézikönyv. Audio Baby monitor PNI B6000 wireless Felhasználói kézikönyv Audio Baby monitor PNI B6000 wireless A készülék első bekapcsolása vagy használata előtt, kérjük olvassa el figyelmesen ezeket az utasításokat és tartsa meg ezt a kézikönyvet a későbbi

Részletesebben

6. Akkumulátor 7. USB kábel 8. Ragasztós matrica (3M), 6 db 9. Magic tape, 2db 10. Biztonsági csuklószíj

6. Akkumulátor 7. USB kábel 8. Ragasztós matrica (3M), 6 db 9. Magic tape, 2db 10. Biztonsági csuklószíj Köszönjük, hogy az EVOLVE 4000HD v2 Sport kamerát választotta. - Kérjük, mielőtt a terméket a használatába venné, olvassa el a jelen használati útmutatót, a készülék helyes használata érdekében. - Kérjük,

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR A csomag tartalmának ellenőrzése Ellenőrizze, hogy tartalmazza-e a csomag a következő elemeket. Ha valamelyik hiányzik, vegye fel a kapcsolatot a kereskedővel,

Részletesebben

Az Ön kézikönyve SILVERCREST MD-20 http://hu.yourpdfguides.com/dref/3256220

Az Ön kézikönyve SILVERCREST MD-20 http://hu.yourpdfguides.com/dref/3256220 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Nokia N76-1. Kezdő lépések. 9254327, 2. kiadás HU

Nokia N76-1. Kezdő lépések. 9254327, 2. kiadás HU Nokia N76-1 Kezdő lépések 9254327, 2. kiadás HU A készülék gombjai és részei (összecsukott és kinyitott állapot) A továbbiakban: Nokia N76. 1 Jobb oldali fedélgomb 2 Középsõ gomb 3 Bal oldali fedélgomb

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR A csomag tartalmának ellenőrzése Ellenőrizze, hogy a fényképezőgép dobozában megtalálja-e a következő tartozékokat. Ha valamelyik hiányzik, vegye fel a kapcsolatot

Részletesebben

2015 myphone. Minden jog fenntartva. myphone Iron. Kezelési útmutató

2015 myphone. Minden jog fenntartva. myphone Iron. Kezelési útmutató 2015 myphone. Minden jog fenntartva. myphone Iron Kezelési útmutató Technikai specifikáció: RAM Memória: 1GB Dual Core Cortex A7 1.3GHz processzor 3,5 kapacitív érintőkijelző 320 x 480 px felbontással

Részletesebben

h Számítógép h Akkumulátor

h Számítógép h Akkumulátor Köszönjük, hogy IBM ThinkPad G40 sorozatú számítógépet vásárolt. Hasonlítsa összes azt itt felsorolt elemeket a dobozban lévőkkel. Ha valamilyen tétel hiányzik vagy sérült, vegye fel a kapcsolatot a vásárlás

Részletesebben

Hogyan tudhatja meg, hogy az Ön terméke érintett-e? (verzióellenőrzés) Amennyiben a Firmware 2-es verziójú, nincs szükség a frissítésre.

Hogyan tudhatja meg, hogy az Ön terméke érintett-e? (verzióellenőrzés) Amennyiben a Firmware 2-es verziójú, nincs szükség a frissítésre. Letöltés - Firmware-frissítés - Hogyan tudhatja meg, hogy az Ön terméke érintett-e? (verzióellenőrzés) Amennyiben a Firmware 2-es verziójú, nincs szükség a frissítésre. A fényképezőgép Firmwareverziójának

Részletesebben

GH200/205 sorozatú Digitális fényképezőgép Használati utasítás

GH200/205 sorozatú Digitális fényképezőgép Használati utasítás GH200/205 sorozatú Digitális fényképezőgép Használati utasítás A fényképezőgép felépítése Elölnézet 1. Zoomvezérlő 2. Exponáló gomb 3. Vaku 4. Főkapcsoló BE/KI 5. Előlapi visszajelző lámpa 6. Objektív

Részletesebben

UMAX. VisionBook 8Wi. Használati útmutató ásti balení

UMAX. VisionBook 8Wi. Használati útmutató ásti balení UMAX VisionBook 8Wi Használati útmutató ásti balení Csomag tartalma A csomag a következőket tartalmazza: Táblagép USB kábel Hálózati adapter Táblagép leírása Név Funkció 1. Audio port (3.5 mm) Fülhallgató,

Részletesebben

DF-1050 10 digitális képkeret Használati utasítás

DF-1050 10 digitális képkeret Használati utasítás DF-1050 10 digitális képkeret Használati utasítás Biztonsági előírások Mindig tartsa be az alábbi előírásokat. Ezzel elkerülhető, hogy a képkeret használata során tűz, áramütés, vagy egyéb sérülés érje.

Részletesebben

Mini DV Használati útmutató

Mini DV Használati útmutató Mini DV Használati útmutató Készülék leírása 1: Akasztó furat 2: Bekapcsoló 3: Mód 4:Klipsz 5:Micro SD 6:Tartó 7: Mini USB 8: Kamera 9:Felvétel 10: Státusz indikátor 11: Mikrofon Tartozékok 12: Állvány

Részletesebben

Felhasználói útmutató. kitvision.co.uk. JB. 3544 / Made in China. Kitvision 2014. Christchurch, Dorset. BH23 4FL. Li-ion

Felhasználói útmutató. kitvision.co.uk. JB. 3544 / Made in China. Kitvision 2014. Christchurch, Dorset. BH23 4FL. Li-ion Felhasználói útmutató kitvision.co.uk A k c i ó k a m e r a Li-ion Do not dispose of Lithium-ion batteries with general waste. Please return it to battery recycling collection point. JB. 3544 / Made in

Részletesebben

1. Csomag tartalma. 2. A készülék áttekintése. Kezdő lépések

1. Csomag tartalma. 2. A készülék áttekintése. Kezdő lépések Kezdő lépések 1. Csomag tartalma 1. ekönyv olvasó főegység 2. Tápadapter 3. USB-kábel 4. Rövid használati útmutató 5. Garancialevél 6. Hordozótok 2. A készülék áttekintése 7 ekönyv olvasó HU - 1 1 2 3

Részletesebben

FULL HD 1080P AUTÓS KAMERARENDSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

FULL HD 1080P AUTÓS KAMERARENDSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FULL HD 1080P AUTÓS KAMERARENDSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Ez a nagy felbontású digitális HD minőségű kamerarendszer a legújabb fejlsztésekkel készült. Hagyományos HD kamera és autós kamerarendszernénk is

Részletesebben

1. Prestigio MultiPad 2. Tápadapter 3. Hordozótok 4. USB-kábel 5. Rövid használati útmutató 6. Garancialevél 7. Jogi és biztonsági közlemény

1. Prestigio MultiPad 2. Tápadapter 3. Hordozótok 4. USB-kábel 5. Rövid használati útmutató 6. Garancialevél 7. Jogi és biztonsági közlemény 1. Csomag tartalma 1. 2. Tápadapter 3. Hordozótok 4. USB-kábel 5. 6. Garancialevél 7. Jogi és biztonsági közlemény 2. A készülék áttekintése 15 16 3 4 5 6 1 2 13 14 10 9 8 11 12 7 HU - 1 1 2 3 4 5 6 7

Részletesebben

SJX1000 WIFI Felhaszna lo i u tmutato

SJX1000 WIFI Felhaszna lo i u tmutato SJX1000 WIFI Felhaszna lo i u tmutato E l e c t r o p o i n t K f t., 1 0 4 4 B u d a p e s t, M e g y e r i ú t 1 1 6. F s z. 1. Oldal 1 Előoldal Módválasztó funkciógomb: - kamera ki- és bekapcsolása

Részletesebben

MÉRY Android Alkalmazás

MÉRY Android Alkalmazás MÉRY Android Alkalmazás Felhasználói kézikönyv Di-Care Zrt. Utolsó módosítás: 2014.06.12 Oldal: 1 / 7 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés 3 1.1. MÉRY Android alkalmazás 3 1.2. A MÉRY Android alkalmazás funkciói

Részletesebben

XTR446 Használati útmutató

XTR446 Használati útmutató XTR446 Használati útmutató A készülék bemutatása Az ön új rádiója: A Motorola XTN446 készülék PMR446 frekvencián működik. Használható bármely országban (a fennálló szabályozásoknak megfelelően), ahol a

Részletesebben

Kezdő lépések. Nokia N95-1 9205559, 1. kiadás HU

Kezdő lépések. Nokia N95-1 9205559, 1. kiadás HU Kezdő lépések Nokia N95-1 9205559, 1. kiadás HU A készülék gombjai és részei (telefon mód) Típusszám: Nokia N95-1. A továbbiakban Nokia N95 néven szerepel. 1 Fõkapcsoló 2 és választógombok a parancsok

Részletesebben

Kezdõ lépések. Nokia N93i-1

Kezdõ lépések. Nokia N93i-1 Kezdõ lépések Nokia N93i-1 A készülék gombjai és részei összecsukott mód 2. kiadás HU, 9253949 Típusszám: Nokia N93i-1. A további hivatkozásokban Nokia N93i néven szerepel. 1 A fõ kamera és az objektív.

Részletesebben

Autó DVR Használati Útmutató

Autó DVR Használati Útmutató Autó DVR Használati Útmutató Használat előtt kérjük, olvassa el az alábbi útmutatót. A termék jellemzői: A készülék kis kialakításával megkönnyíti a felvételt a legkülönfélébb helyzetekben 720 HD-s AVI

Részletesebben

VEZETÉK NÉLKÜLI SZÍNES INFRA KAMERA DIGITÁLIS VIDEO RÖGZÍTİVEL CIKKSZÁM GP-812BF (KAMERA GP-812T, DVR GP-7301)

VEZETÉK NÉLKÜLI SZÍNES INFRA KAMERA DIGITÁLIS VIDEO RÖGZÍTİVEL CIKKSZÁM GP-812BF (KAMERA GP-812T, DVR GP-7301) VEZETÉK NÉLKÜLI SZÍNES INFRA KAMERA HU DIGITÁLIS VIDEO RÖGZÍTİVEL CIKKSZÁM GP-812BF (KAMERA GP-812T, DVR GP-7301) Kérjük, olvassa el a használati útmutatót, mielıtt használatba venné a kamera szettet.

Részletesebben

User manual HU. Termékleírás

User manual HU. Termékleírás User manual HU Termékleírás A termék felépítése 1)Felfelé gomb 2)Menü 3)Lefelé gomb 4)USB-aljzat 5)Kamera 6)Hangszóró 7)OK gomb 8)MODE gomb 9)Bekapcsológomb 10)Kijelző 11)SD-kártyaaljzat 12)LED-es éjszakai

Részletesebben

Kezelési útmutató VOYAGER LEGEND CS BLUETOOTH SYSTEM. Quantum-R Kft. Importőr:

Kezelési útmutató VOYAGER LEGEND CS BLUETOOTH SYSTEM. Quantum-R Kft. Importőr: VOYAGER LEGEND CS BLUETOOTH SYSTEM Kezelési útmutató Importőr: Quantum-R Kft. 1094. Budapest, Tűzoltó u. 79. Tel: 456-2060 Fax: 456-2069 quantumr@quantumr.hu www.quantumr.hu Doboz tartalma Headset irányítás

Részletesebben

DRÓTNÉLKÜLI FEJHALLGATÓ STEREO

DRÓTNÉLKÜLI FEJHALLGATÓ STEREO DRÓTNÉLKÜLI FEJHALLGATÓ STEREO Használati útmutató Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. A használati útmutatót olvassa el és őrizze meg késõbbi áttekintésre is. Műszaki jellemzők Jeladó készülék Frekvencia

Részletesebben

SJ5000 WIFI Felhasználói útmutató

SJ5000 WIFI Felhasználói útmutató SJ5000 WIFI Felhasználói útmutató E l e c t r o p o i n t K f t., 1 0 4 4, B u d a p e s t M e g y e r i ú t 1 1 6. F s z. 1. Oldal 1 Figyelmeztetés 1. Ez egy érzékeny termék, ne ejtse el. 2. Ne tegye

Részletesebben

1. Gombok és funkciók

1. Gombok és funkciók Kezelési útmutató 1. Gombok és funkciók 1. Első kamera 2. Hangerő + gomb 3. Hangerő - gomb 4. Hátoldali kamera 5. Fülhallgatóaljzat 6. SIM-kártya nyílása 7. Főkapcsoló és zár gomb 8. Áramkábel (DC-bemenet)

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. BL-112II-BT mobil hőnyomtatóhoz

Felhasználói kézikönyv. BL-112II-BT mobil hőnyomtatóhoz Felhasználói kézikönyv BL-112II-BT mobil hőnyomtatóhoz Tartalom 1. Bevezető... 3 1.1. Tulajdonságok... 3 1.2. Tartozékok... 3 2. Specifikáció... 3 2.1. Nyomtató... 3 2.2. Üzemeltetési feltételek... 4 2.3.

Részletesebben

Színes Video-kaputelefon

Színes Video-kaputelefon Home Network Színes Video-kaputelefon CDV-50P Köszönjük, hogy COMMAX terméket vásárolt. Az eszköz üzembe helyezése előtt, figyelmesen olvassa el a Felhasználói kézikönyvet és az üzemszerű működés érdekében,

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ SZELETELŐGÉP. Art. 8220-8225

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ SZELETELŐGÉP. Art. 8220-8225 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ SZELETELŐGÉP Art. 8220-8225 FIGYELEM OLVASSA EL FIGYELMESEN EZT A FÜZETET. EZ FONTOS INFORMÁCIÓKAT A BIZTONSÁGOS ÜZEMELTETÉSRE ÉS KARBANTARTÁSRA VONATKOZÓAN. FONTOS INFORMÁCIÓK ŐRIZZE

Részletesebben

TELEPÍTÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

TELEPÍTÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TELEPÍTÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Általános tiltás A készülék víz elleni védelmével kapcsolatos tiltások VIGYÁZAT (az alábbi figyelmeztetések figyelmen kívül hagyása személyi sérülést vagy akár halált

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ DARÁLÓ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ DARÁLÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ DARÁLÓ FIGYELMEZTETÉS FIGYELEM: Olvassa el figyelmesen ezt a használati útmutató, mely fontos előírásokat tartalmaz a biztonságos használatra és a készülék karbantartására

Részletesebben

ConCorde Roadcam HD20 Használati útmutató

ConCorde Roadcam HD20 Használati útmutató ConCorde Roadcam HD20 Használati útmutató www.concorde.hu Köszönjük, hogy a ConCorde Roadcam HD20 menetrögzítő készüléket választotta. A termék első használata előtt kérjük, olvassa el a mellékelt használati

Részletesebben

Üzembe helyezési útmutató

Üzembe helyezési útmutató Rúdhangsugárzó Üzembe helyezési útmutató HT-CT370 Tartalomjegyzék Üzembe helyezés 1 A doboz tartalma 4 2 Elhelyezés 5 3 Csatlakoztatás 6 4 A rendszer bekapcsolása 8 5 Hanglejátszás 9 Alapműveletek A hangeffektusok

Részletesebben

MANHATTAN VEZETÉK NÉLKÜLI FEJHALLGATÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. JB. 3265/Készült Kínában. KitSound 2015. Christchurch, Dorset, BH23 4FL, UK

MANHATTAN VEZETÉK NÉLKÜLI FEJHALLGATÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. JB. 3265/Készült Kínában. KitSound 2015. Christchurch, Dorset, BH23 4FL, UK MANHATTAN VEZETÉK NÉLKÜLI FEJHALLGATÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ JB. 3265/Készült Kínában. KitSound 2015. Christchurch, Dorset, BH23 4FL, UK 1 Mesteremberek vagyunk. Zenészek vagyunk. KitSound vagyunk És mindannyian

Részletesebben

Disk Station DS509+ Gyors telepítési útmutató

Disk Station DS509+ Gyors telepítési útmutató Disk Station DS509+ Gyors telepítési útmutató BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK Kérjük, hogy használat előtt gondosan olvassa el ezeket a biztonsági utasításokat, és a jövőbeli felhasználás céljából tartsa ezt a kézikönyvet

Részletesebben

CD-ROM (Szoftver, Használati útmutató, garancia) 5V DC, 2.5A Áram-adapter

CD-ROM (Szoftver, Használati útmutató, garancia) 5V DC, 2.5A Áram-adapter Ez a terméket bármely ma használatos web böngészővel (pl. Internet Explorer 6 or Netscape Navigator 7.0) beállítható. Kezdő lépések DP-G321 AirPlus G 802.11g/2.4GHz Vezeték nélküli Multi-Port Nyomtató

Részletesebben

BT-23 használati utasítás

BT-23 használati utasítás BT-23 használati utasítás Megjelenés és funkciók Az akkumulátor feltöltése A beépített újratölthető akkumulátor a felszerelt töltővel tölthető. Mielőtt először használná a terméket, kérjük, töltse fel

Részletesebben

Kezelési útmutató PLANTRONICS SAVI GO HEADSET SYSTEM. Quantum-R Kft. Importőr:

Kezelési útmutató PLANTRONICS SAVI GO HEADSET SYSTEM. Quantum-R Kft. Importőr: PLANTRONICS SAVI GO HEADSET SYSTEM Kezelési útmutató Importőr: Quantum-R Kft. 1094. Budapest, Tűzoltó u. 79. Tel: 456-2060 Fax: 456-2069 quantumr@quantumr.hu www.quantumr.hu Doboz tartalma A hálózati (220V)

Részletesebben

SilverCrest Action Camcorder Alkalmazás

SilverCrest Action Camcorder Alkalmazás SilverCrest Action Camcorder Alkalmazás Android verzió Tartalomjegyzék Bevezetés... 2 A SilverCrest Action Camcorder alkalmazás elindítása... 2 Rögzítés üzemmód... 2 A Média album... 3 Felvételek átvitele

Részletesebben

RC12 Air Mouse. Használati útmutató

RC12 Air Mouse. Használati útmutató RC12 Air Mouse Használati útmutató Bevezetés Köszönjük, hogy Measy terméket választott! Kérjük, használatba vétel előtt olvassa el figyelmesen ezt a használati utasítást, hogy a készüléket könnyen és egyszerűen

Részletesebben

Kezelési útmutató PLANTRONICS VOYAGER 510-USB BLUETOOTH HEADSET SYSTEM. Quantum-R Kft. Importőr:

Kezelési útmutató PLANTRONICS VOYAGER 510-USB BLUETOOTH HEADSET SYSTEM. Quantum-R Kft. Importőr: PLANTRONICS VOYAGER 510-USB BLUETOOTH HEADSET SYSTEM Kezelési útmutató Importőr: Quantum-R Kft. 1094. Budapest, Tűzoltó u. 79. Tel: 456-2060 Fax: 456-2069 quantumr@quantumr.hu www.quantumr.hu Csomag tartalma

Részletesebben

hakkumulátor h Számítógép

hakkumulátor h Számítógép Köszönjük, hogy IBM ThinkPad R sorozatú számítógépet vásárolt. Hasonlítsa összes azt itt felsorolt elemeket a dobozban lévőkkel. Ha valamilyen tétel hiányzik vagy sérült, vegye fel a kapcsolatot a vásárlás

Részletesebben

1. Csomag tartalma. 2. A készülék áttekintése

1. Csomag tartalma. 2. A készülék áttekintése 1. Csomag tartalma 1. Prestigio autódvr 4. USB-kábel 7. Rövid használati útmutató 2. Tapadókorong 5. HDMI-kábel 8. Garancialevél 3. Autós töltő 6. AV kábel 9. GPS kábel (csak RR520G amelyek beépített GPS

Részletesebben

Rendelési szám: 92P1704

Rendelési szám: 92P1704 Rendelési szám: 92P1704 Köszönjük, hogy IBMThinkPad T sorozatú számítógépet vásárolt. Hasonlítsa összes azt itt felsorolt elemeket a dobozban lévőkkel. Ha valamilyen tétel hiányzik vagy sérült, vegye fel

Részletesebben

UMAX Visionbook 10Wi

UMAX Visionbook 10Wi UMAX Visionbook 10Wi Használati útmutató A csomag a következőket tartalmazza: Csomag tartalma Táblagép Billentyűzet Hálózati adapter Használati útmutató Táblagép leírása Felülnézet Oldalnézet balról Elölnézet

Részletesebben

KISOKOS Windows TARTALOM. Vista rendszerhez

KISOKOS Windows TARTALOM. Vista rendszerhez KISOKOS Windows Vista rendszerhez TARTALOM 1. fejezet: RENDSZERKöVETELMéNYEK...1 2. fejezet: NYOMTATóSZOFTVER TELEPíTéSE WINDOWS HASZNáLATA ESETéN...2 Szoftver telepítése helyi nyomtatáshoz... 2 Szoftver

Részletesebben

Avantalk AH5 Bluetooth Mono Headset Használati utasítás

Avantalk AH5 Bluetooth Mono Headset Használati utasítás Avantalk AH5 Bluetooth Mono Headset Használati utasítás I. Töltés a. Az első használat előtt a készülék teljes feltöltése szükséges, a teljes töltési ciklus hozzávetőlegesen 3.5 4 órát vesz igénybe. b.

Részletesebben

Használati útmutató MODELL: HJ-1152

Használati útmutató MODELL: HJ-1152 Akkus botmixer Használati útmutató MODELL: HJ-1152 HU HU -1- Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Reméljük, hogy termékünkkel Ön is elégedett lesz és hosszú ideig szolgálja majd Önt. A használati

Részletesebben

Windows Vista /Windows 7 Telepítési útmutató

Windows Vista /Windows 7 Telepítési útmutató Lézeres nyomtató sorozat Windows Vista / 7 Telepítési útmutató A nyomtató használata előtt állítsa be a nyomtató hardverét és telepítse az illesztőprogramot. A megfelelő telepítési és beállítási útmutatásért

Részletesebben

CK-100 Nokia autóskészlet 9210124/1

CK-100 Nokia autóskészlet 9210124/1 CK-100 Nokia autóskészlet 9210124/1 2008 Nokia. Minden jog fenntartva. A Nokia, a Nokia Connecting People, a Navi és az Eredeti Nokia tartozékok (Nokia Original Accessories) logó a Nokia Corporation bejegyzett

Részletesebben

Phone Clip Használati útmutató

Phone Clip Használati útmutató Phone Clip Használati útmutató TARTALOM Megjelenés.......................................... 3 Üzembe helyezés.................................... 4 Be- és kikapcsolás....................................

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. Movon MK50. Autós telefonkihangosító

Felhasználói kézikönyv. Movon MK50. Autós telefonkihangosító Felhasználói kézikönyv Movon MK50 Autós telefonkihangosító A CSOMAG TARTALMA 1. Kihangosító 2. Fém csipesz 3. Szivargyújtós töltő 4. Felhasználói kézikönyv 5. Hálózati töltő (opcionális) A KÉSZÜLÉK Hangszóró

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ 40505, 40535, 40545 készletekhez V1.0. 1. oldal

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ 40505, 40535, 40545 készletekhez V1.0. 1. oldal KEZELÉSI ÚTMUTATÓ 40505, 40535, 40545 készletekhez V1.0 1. oldal Biztonsági figyelmeztetés A készülék telepítéséhez figyelmesen olvassa el a mellékelt Telepítési útmutatót, és az abban leírtak szerint

Részletesebben

Kezelési leírás RAIN BIRD ESP modulos id kapcsoló

Kezelési leírás RAIN BIRD ESP modulos id kapcsoló Kezelési leírás RAIN BIRD ESP modulos id kapcsoló Az ESP modulos id kapcsoló kiskertek és közepes méret közterületek öntöz rendszeréhez kifejlesztett id kapcsoló. Az ESP modulos id kapcsoló kültéren és

Részletesebben

Kezelési útmutató PLANTRONICS PULSAR 590 BLUETOOTH HEADSET. Quantum-R Kft. Importőr:

Kezelési útmutató PLANTRONICS PULSAR 590 BLUETOOTH HEADSET. Quantum-R Kft. Importőr: PLANTRONICS PULSAR 590 BLUETOOTH HEADSET Kezelési útmutató Importőr: Quantum-R Kft. 1094. Budapest, Tűzoltó u. 79. Tel: 456-2060 Fax: 456-2069 quantumr@quantumr.hu www.quantumr.hu Pulsar 590 és 590A CSOMAG

Részletesebben

CMP-VOIP80. VoIP telefon + vezeték nélküli DECT telefon. English Deutsch Français Nederlands Italiano Español Magyar Suomi Svenska Česky ANLEITUNG

CMP-VOIP80. VoIP telefon + vezeték nélküli DECT telefon. English Deutsch Français Nederlands Italiano Español Magyar Suomi Svenska Česky ANLEITUNG MANUAL MODE D EMPLOI MANUALE HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BRUKSANVISNING CMP-VOIP80 VoIP telefon + vezeték nélküli DECT telefon ANLEITUNG GEBRUIKSAANWIJZING MANUAL DE USO KÄYTTÖOHJE NÁVOD K POUŽITÍ Česky Svenska

Részletesebben

JABRA MOVE WIRELESS. Használati útmutató. jabra.com/movewireless

JABRA MOVE WIRELESS. Használati útmutató. jabra.com/movewireless Használati útmutató jabra.com/movewireless 1. ÜDVÖZÖLJÜK...3 2. A DOBOZ TARTALMA... 4 3. A FEJHALLGATÓ VISELÉSE...5 3.1 A MAGASSÁG BEÁLLÍTÁSA 4. A FEJHALLGATÓ FELTÖLTÉSE... 6 4.1 AKKUMULÁTOR TÖLTÖTTSÉGJELZŐ

Részletesebben

EM4028 PCI 10/100/1000 MBPS HÁLÓZATI ADAPTER

EM4028 PCI 10/100/1000 MBPS HÁLÓZATI ADAPTER EM4028 PCI 10/100/1000 MBPS HÁLÓZATI ADAPTER 2 MAGYAR EM4028 - PCI 10/100/1000 MBPS HÁLÓZATI ADAPTER Tartalomjegyzék 1.0 Bevezetés... 2 1.1 A csomag tartalma... 2 1.2 Mielőtt elkezdené... 2 2.0 A hardver

Részletesebben

Hogyan kell a projektort használni?

Hogyan kell a projektort használni? Hogyan kell a projektort használni? Össze- és szétszerelési útmutató. Készítette: Sándor Tibor NYME MÉK 2006.03.14. 2 A projektor és tartozékai A+K x201-es projektor távirányító 230V-os tápkábel vga-vga

Részletesebben

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv A kézikönyv használata Mielőtt elindítaná és használná a szoftvert kérjük olvassa el figyelmesen a felhasználói kézikönyvet! A dokumentum nem sokszorosítható illetve

Részletesebben

BRAVO 300 S HASZNÁLATI UTASÍTÁS

BRAVO 300 S HASZNÁLATI UTASÍTÁS BRAVO 300 S HASZNÁLATI UTASÍTÁS TARTALOMJEGYZÉK A COMPUTER ELHELYEZÉSE A GÉPEN... 2 A SZÁMÍTÓGÉP ELHELYEZÉSE... 2 A KONZOL FELSZERELÉSE... 3 AZ ÁRAMFORRÁS CSATLAKOZTATÁSA... 4 KIJELZŐ... 5 FUNKCIÓGOMBOK...

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ POLYCOM HDX VIDEOKONFERENCIA RENDSZERHEZ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ POLYCOM HDX VIDEOKONFERENCIA RENDSZERHEZ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ POLYCOM HDX VIDEOKONFERENCIA RENDSZERHEZ - FONTOS TEENDŐK VIDEOKONFERENCIA ELŐTT - A VIDEOKONFERENCIA ÜZEMBE HELYEZÉSE - HÍVÁS KEZDEMÉNYEZÉSE ÉS FOGADÁSA - A KAMERA ÉS A MIKROFON HASZNÁLATA

Részletesebben

HUG7211 Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) az Transformer TF201 modellhez

HUG7211 Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) az Transformer TF201 modellhez HUG7211 Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) az Transformer TF201 modellhez Fájlok kezelése... 2 Hogyan érhetem el a microsd kártyán, SD kártyán és az USB eszközön tárolt adataimat?... 2 Hogyan tudom átmásolni

Részletesebben

LP/TLP 28X4 nyomtató Kezelői kézikönyv

LP/TLP 28X4 nyomtató Kezelői kézikönyv LP/TLP 28X4 nyomtató Kezelői kézikönyv Előszó A Zebra Technologies Corporation (Camarilllo, California) LP 2824 sorozatú nyomatóinak kezelési és üzembe helyezési útmutatóját találja ebben a kézikönyvben.

Részletesebben

BeoLab 8002. Útmutató

BeoLab 8002. Útmutató BeoLab 8002 Útmutató Mindennapi használat 3 Miután beállította a következő oldalakon leírtak szerint a hangszórókat, csatlakoztassa az egész rendszert a táphálózathoz. A jelzőfény pirosan kezd világítani,

Részletesebben

Az Ön kézikönyve SHARP AR-5316E/5320E http://hu.yourpdfguides.com/dref/1289484

Az Ön kézikönyve SHARP AR-5316E/5320E http://hu.yourpdfguides.com/dref/1289484 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Hardver üzembe helyezési útmutató

Hardver üzembe helyezési útmutató Kicsomagolás lépés 1 Távolítsa el az összes védő elemet. A kézikönyvben található képek egy hasonló modellre vonatkoznak. Bár az ábrák eltérhetnek az aktuális modelltől, a használati módszer megegyezik.

Részletesebben

T186 típusú, FULL 1080 P felbontású gombkamera

T186 típusú, FULL 1080 P felbontású gombkamera T186 típusú, FULL 1080 P felbontású gombkamera Többfunkciós, digitális biztonsági gombkamera kezelési útmutató: Hüvelykujj méretű berendezés HD videofelvétel készítéséhez, mely 180 mm hosszú: az Egyesült

Részletesebben

DICENTIS. Wireless Conference System. User manual

DICENTIS. Wireless Conference System. User manual DICENTIS Wireless Conference System hu User manual DICENTIS Tartalomjegyzék hu 3 Tartalomjegyzék 1 Biztonság 4 2 A kézikönyvről 5 2.1 Célközönség 5 2.2 Szerzői jog és felelősség kizárása 5 2.3 A dokumentum

Részletesebben

SJ5000+ Felhasználói útmutató

SJ5000+ Felhasználói útmutató SJ5000+ Felhasználói útmutató E l e c t r o p o i n t K f t., 1 0 4 4, B u d a p e s t M e g y e r i ú t 1 1 6. F s z. 1. Oldal 1 Figyelmeztetés 1. Ez egy érzékeny termék, ne ejtse el. 2. Ne tegye a terméket

Részletesebben

Kompresszor MAC610. Használati utasítás. A gép használatba vétele elott olvassa el ezt a Használati utasítást.

Kompresszor MAC610. Használati utasítás. A gép használatba vétele elott olvassa el ezt a Használati utasítást. Kompresszor Használati utasítás A gép használatba vétele elott olvassa el ezt a Használati utasítást. MAC610 További információkért forduljon a legközelebbi meghatalmazott márkakereskedohöz vagy forgalmazóhoz.

Részletesebben

Használati útmutató Tartalom

Használati útmutató Tartalom Használati útmutató Tartalom Általános ismertetés... 2 Belső akkumulátor tesztelése...2 Jármű indítása... 2 Belső akkumulátor töltése...2 Az akkumulátorra nincs garancia... 3 Javaslatok, figyelmeztetések...

Részletesebben

HD720P Sport Kamera használati útmutató

HD720P Sport Kamera használati útmutató HD720P Sport Kamera használati útmutató Tartalom: Figyelmeztetések 1 Szerkezet 2 Jellemzők 3 Műszaki leírás 4 Útmutató 5 Általános problémák 8 Csomag tartalma 9 Figyelmeztetések 1. Ne használja a kamerát

Részletesebben

Magyar. BT-03i használati útmutató

Magyar. BT-03i használati útmutató BT-03i használati útmutató 1 Tartalomjegyzék Áttekintés Az első lépések Hogyan fogadja a telefonhívásokat Termékleírás 2 1. Áttekintés A B E D F 1-1 Funkció gombok: C A B C D E F Szilikon fülrögzítő Power

Részletesebben

Kezelési útmutató kazettás Fan Coil berendezéshez

Kezelési útmutató kazettás Fan Coil berendezéshez Kezelési útmutató kazettás Fan Coil berendezéshez FONTOS TUDNIVALÓK Veszélyes FIGYELEM Ne telepítse házilagosan a készüléket A készüléket csak arra képzett szakember telepítheti VESZÉLY Ne szervizelje

Részletesebben

1. fejezet: Bevezetés. 2. fejezet: Első lépések

1. fejezet: Bevezetés. 2. fejezet: Első lépések 1. fejezet: Bevezetés A Media Player 100 olyan digitális médialejátszó, amely USB memóriához és kártyaolvasókhoz egyaránt csatlakoztatható. Az otthoni szórakoztatóközpontra csatlakozik, és lehetővé teszi

Részletesebben

Junior DC Elemes vezérlő automatika HASZNÁLATI UTASÍTÁS

Junior DC Elemes vezérlő automatika HASZNÁLATI UTASÍTÁS Junior DC Elemes vezérlő automatika HASZNÁLATI UTASÍTÁS 1/5 Fontos: 2-3 másodperces késéssel reagál a szelep az ON vagy OFF gomb megnyomására energiatakarékosság céljából. Két kézi indítás választható:

Részletesebben

Magyar. BT-02N - Felhasználói útmutató

Magyar. BT-02N - Felhasználói útmutató BT-02N - Felhasználói útmutató 1 Tárgymutató 1. Áttekintés...3 2. A készülék használatba vétele...5 3. A Bluetooth-headset csatlakoztatása...5 4. A Bluetooth-headset használata... 9 5. Műszaki adatok...9

Részletesebben

KX-TG7100HG/KX-TG7102HG

KX-TG7100HG/KX-TG7102HG TG7100_7120HG(hg-hg)_QG.fm Page 1 Friday, May 12, 2006 11:38 AM 1 Csatlakoztatások Bázisállomás Digitális zsinórnélküli telefon Típus KX-TG7100HG/KX-TG7102HG Digitális zsinórnélküli üzenetrögzítős telefon

Részletesebben

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MAGYAR TARTALOM ELSŐ LÉPÉSEK ELSŐ LÉPÉSEK TARTALOM 1. ELSŐ LÉPÉSEK 1. Első ek 02 2. Kijelző 03 3. Gombok 04 4. Működtetés 08 3. 4.

Részletesebben

Rádió/DVD lejátszó. Kezelési útmutató

Rádió/DVD lejátszó. Kezelési útmutató Figyelem Rádió/DVD lejátszó Kezelési útmutató Menet közben ne próbálja konfigurálni a készüléket. Ha gépjárművével napsütésen parkol, a készülék bekapcsolása előtt várja meg, amíg a készülék lehűl. Esős,

Részletesebben

1.1 Bemutató 1.2 Rendszerkövetelmények 1.3 Tartozékok

1.1 Bemutató        1.2 Rendszerkövetelmények 1.3 Tartozékok 1. Fejezet Áttekintés 1.1 Bemutató Fontos figyelmeztetés: A televízió adások vétele a mindenkori vételi viszonyok illetve DVB-T lefedettség függvénye. A vételt befolyásolja továbbá a használt tetıantenna

Részletesebben