Használati utasítás Kérjük, még a vajúdás kezdete előtt olvassa el. TensCare

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Használati utasítás Kérjük, még a vajúdás kezdete előtt olvassa el. TensCare"

Átírás

1 Forgalmazza: Mamatens Mytime időzített, szabályozott, egyszerű, erőteljes fájdalomcsillapítás Medisave Kft Budapest, Szentendrei út 34. 5/50. Tel.: Fax: Gyátja: TensCare Ltd, 9 Blenheim Road, Longmead Business Park, Epsom, Surrey KT19 9BE, UK Tel +44(0) Használati utasítás Kérjük, még a vajúdás kezdete előtt olvassa el. TensCare

2 Tartalom Rész oldal 1 Bevezetés és tulajdonságok Hogyan működik a TENS készülék Van bármilyen mellékhatása? A programok...8 5/6 Figyelmeztetések Szabályozás A kijelző Tartalom Az elemek behelyezése A mono vezeték csatlakoztatása A párnák elhelyezése Amikor a vajúdás elkezdődik Extra fájdalomcsillapítás Általános információk Garancia Fogyóeszközök és szerviz ELEKTROMOS HULLADÉKOK ÉS ELEKTRONIKAI ESZKÖZÖK MEGSEMMISÍTÉSE Műszaki jellemzők...31

3 1. BEVEZETÉS A MamaTENS My Time speciális szülészeti TENS készülék, mivel nem pusztán szabályozható fájdalomcsillapítást kínál, de információval szolgál a kontrakciók idejéről és az Ön vajúdásának hosszáról (lásd Labour Log). A MamaTENS My Time-ot szülésznők bevonásával fejlesztették ki, akik mind tagjai a Royal College of Midwives-nak, és a fejlesztésben figyelembe vették olyan anyák ezreit, akik vajúdásuk során a TENS készüléket használták. A cél az volt, hogy létrehozzák az ALAPVETŐ szülészeti TENS készüléket, aminek az eredménye a Mama TENS My Time. A MamaTENS My Time speciális tulajdonságai: MamaTENS My Time LABOUR LOG A Labour Log lehetővé teszi, hogy Ön kövesse összehúzódásainak tartamát és frekvenciáját azzal, hogy mindegyiket másodpercekben méri, és kijelzi a köztük eltelt időt. A Labour Log a teljes időt is meg tudja mutatni, ami a MamaTENS MyTime használatának kezdete óta eltelt. A Labour Log egyedülálló funkciója a MamaTENS MyTimenak, és felbecsülhetetlen segítséget nyújt Önnek és szülésznőjének egyaránt. MamaTENS My Time PAD ALARM A párnák tökéletes illeszkedése és állapota fontos minden TENS készülék esetében, a maximális hatás eléréséhez. A legjobb teljesítmény biztosítására a MamaTENS My Time-ot Pad Alarm (Párnariasztás) funkcióval látták el, amely jelzi Önnek, ha a négy párna közül bármelyiknek megszakad a kapcsolata testével, vagy nem kielégítő. Különben lehetséges, hogy Ön nem venné észre a kontaktus megszűnését, ami meggátolja, hogy a készülék előnyeit kihasználja. MamaTENS My Time COMFORT STRENGTH CONTROLFinom és megismételhető stimulációt biztosít. A CSC figyeli a bőr és a párna ellenállását, és a kimenő jeleket úgy igazítja, hogy az érzés állandó maradjon. Ez lényegesen növeli az Ön komfortját, és kiküszöböli annak lehetőségét, hogy az érzet erőssége kellemetlenül felerősödjön, amikor az egyik párna kezd leválni a testéről. A CSC-vel Ön nagyon kis lépésekben tudja növelni az erősséget a MamaTENS My Time készüléken, ami sokkal kényelmesebb, mint a hagyományos TENS készülékek szabályozása.

4 MamaTENS My Time egyéb tulajdonságok Előre beállított programok és intelligens Active Power növelő A MamaTENS My Time két előre beállított programmal rendelkezik. Ezek a programok klinikailag igazoltan nyújtanak fájdalomcsillapítást a vajúdás során fellépő fájdalmakra. Mindkét program rendelkezik erősítő képességgel, így az összehúzódások között és alatt is alkalmazhatók. Az erősségnövelő képesség, az erős TENS variációja szintén a készülék sajátja, ami segít az extrém fájdalom elviselésében. Az Active power növelési módban, amíg a gombon tartja az ujját, az erősség addig növekszik a normál beállításokon belül, működésbe hozva a TENS harmadik, ún. Brief Intense TENS (rövid, erős TENS) fájdalomcsillapító mechanizmusát, ami segít az extrém fájdalom leküzdésében. Az intelligens Active power szabályozást arra használhatja, hogy az erősséget épp az alatt a szint alatt tartsa, amit még elvisel. Jól megtervezett billentyűzet Könnyűvé teszi a megfelelő gomb kiválasztását. Easy Start - One Touch memória A MamaTENS My Time intelligens memóriával rendelkezik, amely képessé teszi a készüléket a visszaemlékezésre a legutóbbi programra, és az akkor alkalmazott erősség-beállításra. Az erősségi szint a legutóbb használt szint 75%-ára áll be. 2-in-1 vezetékcsatlakozás Egyedülálló egydugós csatlakozás mindkét csatornához, ami egyszerűsíti a vezeték csatlakoztatását és a kezelést a használat során. Hátulról megvilágított LCD kijelző Könnyen olvashatóvá teszi a kijelzőt.

5 2. HOGYAN MŰKÖDIK A TENS? A TENS (Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation) a bőrön keresztüli elektromos idegstimulálás rövidítése. A TENS az Ön testének saját, természetes fájdalom elleni védekező rendszerét stimulálja. A TENS teljes mértékben biztonságos, várandós anyák ezrei alkalmazták már (a szülésznők ajánlásával). A Tens-et a szülési terv részeként alkalmazzák. Használhatja az első összehúzódástól kezdve otthon, és magával viheti a kórházba. Egyes nők úgy találják, hogy a TENS az egyetlen fájdalomcsillapító, amire vajúdásuk során szükségük van. A TENS ELŐNYEI Teljesen biztonságos; Az anyára bízza a fájdalomcsillapítás szabályozását; Nincs egyéb hatása a testre; Lehetővé teszi az anyának, hogy mozgékony maradjon vajúdása során Alkalmazható otthon, és bevihető a kórházba is. A TENS készülék igen gyenge elektromos áramot küld a bőrön keresztül, ami háromféle módon fejti ki hatását: Fájdalomkapu Ez az érző idegek stimulálásán keresztül működik, melyek a nyomási (érintési) és hőmérsékleti jeleket továbbítják. Ezek az idegek ugyanazokhoz a kapcsolódásokhoz vezetnek a gerinccsatornában, mint a fájdalmat továbbító idegek. Az erős érző jel blokkolja a gerinccsatornán keresztül az agyba tartó fájdalomjeleket, ezt a hatást nevezzük fájdalomkapunak. Endorfin felszabadulás Az alacsony frekvenciájú beállításokban, és enyhén erősebb kimeneti jeleknél a TENS a mozgató idegeket ráveszi, hogy kicsiny, ismétlődő izom-összehúzódásokat váltsanak ki. Az agy ezt izommunkának érzékeli, ami az endorfinok felszabadulásához vezet - ezek az Ön testének saját fájdalomcsillapítói. A csillapító hatás maximális szintjének kialakulására általában kb. 40 percre van szükség, és órákig tarthat. Rövid és intenzív A nagyon erős TENS jel egy további fájdalomblokkoló hatást is kivált, ami rövid ideig tart.

6 3. VAN BÁRMILYEN MELLÉKHATÁSA? NEM - a TENS használatának NINCS ismert mellékhatása, és a tartós ingerlés sem ártalmas. Nincs mellékhatása sem az anyára, sem a babára nézve. 4. A PROGRAMOK Az i-touch MamaTENS 2 előre beállított és egy Power Ramp (erőnövelő) programmal rendelkezik. Mindkét előre beállított programnak két formája van. Az első előre beállított programot a kijelző A Int és A Con feliratokkal jelzi. A második előre beállított program a kijelzőn B Int és B Con jelekkel jelenik meg. Az A program a vajúdás korai szakaszára, enyhe összehúzódásokra való. (Ez sokáig eltarthat.) A Int: Ez az első program, amit a vajúdás kezdetekor alkalmazni kell. Ez való az összehúzódások közötti időszakokra, a kijelzőn ezért az Int rövidítés, ami intervallumot jelent. Pulzáló érzetet kelt. Amikor egy összehúzódás épp elkezdődik, nyomja meg a BOOST gombot, hogy az A con-ra váltson. Egyes anyák teljes vajúdásukon kizárólag az 2A programok használatával túl lehetnek. Mások szükségesnek látják, hogy a B programokra váltsanak, amikor fájdalmuk közepessé válik. Ehhez nyomja meg egyszer a P (Program) gombot. Ahogy az előbb, a B Int az összehúzódások közötti időszakokban használandó. Nyomja meg a BOOST gombot, hogy a B Con-ra váltson, amikor az összehúzódás kezdetét veszi. Észreveheti, hogy a felső párnáknál az erősség némileg nagyobb, mint az alsó párnáknál - ez szándékos, a terápia része. Ha az Ön vajúdási fájdalmai extrém erőssé válnak, vagy ha nem kezdte meg készüléke használatát a késői vajúdásig, ezzel nem hagyva időt az endorfin-hatás kialakulásáig, akkor a Power Ramp programot használja. Power Ramp (erőnövelés): A kijelzőn így jelenik meg: C AP (Active Power). Ez a program lehetővé teszi, hogy Ön addig növelje az erősséget, amíg meg nem szabadítja a vajúdási fájdalmától. Az erősséget teljes mértékben Ön szabályozza (lásd a 3. oldalon). Ez a program használatos az összehúzódások alatt, és folyamatos szúró érzetet nyújt. Az adott összehúzódás végeztével nyomja meg újra a BOOST gombot, amivel visszatér az A Int-re.

7 5. FIGYELMEZTETÉSEK A MamaTENS My Time használata előtt kérjük, figyelmesen olvassa el az alábbi figyelmeztetéseket. NE alkalmazza a MamaTENS My Time készléket az alábbi körülmények között: A terhesség első 26 hetében. A hason bármikor a terhesség vagy vajúdás alatt. Ha szív pacemakere van. Ha szívritmus-zavara volt vagy van. Ha akut, lázas megbetegedésben szenved. Gépjárművezetés, kerékpározás vagy gépek üzemeltetése közben. Orvosától teljes körű jóváhagyást kell szereznie a MamaTENS My Time készülék alkalmazásához. Ha epilepsziás, vagy valaha epilepsziája volt. Ha Ön fertőző vagy daganatos betegségben szenved. 6. ÁLTALÁNOS ÓVINTÉZKEDÉSEK Ne merítse a MamaTENS My Time készüléket vízbe. Ne helyezze a MamaTENS My Time készüléket erős hőhatás közelébe. Ne kísérelje meg felnyitni a MamaTENS My Time készüléket. Ne használjon más elemet, mint az előírt. Tartsa távol a MamaTENS My Time készüléket erős mágneses terek forrásaitól, mint a TV, a mikrohullámú sütő és hi-fi hangszórók, mivel a mágneses terek befolyásolhatják az LCD kijelzőt, ugyanakkor a készülék működését nem zavarják. HA KÉTSÉGE MERÜLNE FEL, KONZULTÁLJON SZÜLÉSZNŐJÉVEL, ORVOSÁVAL VAGY SZÜLÉSZETI FIZIKTERAPEUTÁJÁVAL. A párnákat (elektródákat) TILOS az alábbi területekre helyezni: A hasra a terhesség teljes ideje alatt. A nyaka elején helyeződő nyaki verőerekre. A szemekre. A fejen keresztbe, azaz egy időben mindkét halántékra. Sérült bőrre. Olyan területekre, ahol a normál bőrérzékelés hiányzik.

8 7. A MAMATENS My Time szabályozása On gomb BOOST gomb A készülék bekapcsolásához: Nyomja meg és tartsa lenyomva 3 másodpercig. A készülék bekapcsolódásakor sípoló hangot ad. One Touch Memory Start (egyérintős memóriaindítás). A készüléket bekapcsolva, az automatikusan abban a programban indul el, amit kikapcsolása előtt használt. Az erősség visszatér a készülék legutolsó kikapcsolásakor alkalmazott szintnek kb. 75%- ára. Ez jelentősen leegyszerűsíti az indítást. Ha bármikor az erősség fokozásának leállítását óhajtja, nyomja meg bármelyik gombot egyszer. OFF gomb Programok ON A vajúdásban eltelt idő OFF A készülék kikapcsolásához: Nyomja le és tartsa lenyomva a gombot 3 másodpercig, ekkor a készülék kikapcsol. A másik lehetőség, hogy nyomja le és engedje fel az OFF gombot, amíg az LCD kijelző a 0 jelet mutatja; ha újra megnyomja, azzal kikapcsolja a készüléket. A készülék kikapcsolásakor dupla sípoló hangjelzést hallat. FIGYELEM: A párnák leszedése előtt mindig ellenőrizze, hogy a készülék kikapcsolt állapotban van.

9 Program gomb A MamaTENS My Time speciálisan kiválasztott programokkal rendelkezik. Amikor ELŐSZÖR kapcsolja be a készüléket, az A programban indul el. Minden alkalommal, amikor a P gombot megnyomja és felengedi, a program vált, az LCD kijelzőn pedig megjelenik a kiválasztott program. Ha két órán belül újra bekapcsolja a készüléket, az a legutóbb használt programra áll vissza. Ha nem, akkor visszatér az A programhoz. Strength UP (erő fel) gomb Az erő fokozásához: Nyomja meg és tartsa lenyomva, amíg a kívánt erősséget el nem éri. A párnákon keresztül mindaddig nem érez semmit, amíg az erősség el nem éri a 2,5 ma-es szintet. A Strength Up gomb lenyomásával és felengedésével 0,5 ma-es lépésekben növelheti az erősséget. Strength DOWN (erő le) gomb BOOST gomb Összehúzódásának beindulásakor nyomja meg a Boost gombot, amivel a módot Int-ről Con-ra váltja. Nyomja meg újra, amikor vissza kíván térni az Int-re. Time in Labour (a vajúdásban eltelt idő) gomb Ennek a gombnak a megnyomásával láthatja, mióta használja MamaTENS MyTime készülékét, órákban és percekben feltüntetve. 3 másodperc elteltével a kijelző visszatér a normál állásba. Az idő nullára állításához tartsa a gombot lenyomva 5 másodpercig. Az idő automatikusan visszaáll, ha a MamaTENS MyTime készüléket 2 óránál tovább kikapcsolva hagyja. Az idő órákban és percekben Az erősség csökkentéséhez: Tartsa lenyomva a gombot, ekkor az erősség 0,5 ma-es lépésekben csökkenni kezd.

10 8. A KIJELZŐ Tartam Az Ön legutóbbi összehúzódásának hosszát mutatja másodpercekben. A számláló akkor indul be, amikor Ön megnyomja a Boost gombot, és beindítja a Con módot, és akkor áll le, amikor ismét megnyomja, visszatérve az Int módba. Az időt egészen addig mutatja, amíg az Ön következő összehúzódása be nem indul. Program Mód Tartam Másodpercben Intervallum Perc:Másodperc Erősség Intervallum Az Ön két legutóbbi összehúzódása között eltelt időt mutatja percekben és másodpercekben. Amikor az összehúzódások között eltelt idő 5 perc alá csökken, és 30 másodpercnél tovább tartanak, a kijelző pulzálni kezd. 30 perc után a pulzálás abbamarad. Ha inkább nem szeretné látni ezeket az idő kijelzéseket, kikapcsolhatja az alábbiak szerint: Tartsa lenyomva együtt a Time in Labour és Strength Down gombokat 3 másodpercig, és az órakijelző kikapcsol. Az órakijelző bekapcsolásához tartsa lenyomva együtt a Time in Labour és Strength Up gombokat 3 másodpercig.

11 9. TARTALOM MamaTENS My Time szülészeti készülék Párnák csomagja, integrált, mono vezetékkel (cikk kódja: MT Int 2). 2 db AA 1,5 V elem (LR6 típus). Használati kézikönyv. Nyakba akasztó zsinór gyors kioldóval. Hordozó kézitáska 10. AZ ELEMEK BEHELYEZÉSE Az elemtartó fedelének levétele Nyomja le a fedelet a közepénél, és húzza visszafelé, a nyilakkal jelzett irányba. Elemek behelyezése Győződjön meg róla, hogy a szalag az elemek mögé kerül, ami segíti a későbbi eltávolításukat. Győződjön meg róla, hogy az elemeket az elemtartó jelzései szerint, a megfelelő irányban helyezte el. Az elemek lemerülését az elem jelzője mutatja a kijelzőn (elem szimbólum). Az elemek ereje befolyásolja a MamaTENS My Time készülék teljesítményét, gyenge elemnél az érzet még a nagyobb erősségű beállításoknál is gyengék lehetnek. Az elemek megsemmisítése: Mindig biztonságos módon semmisítse meg az elemeket. Ne dobja tűzbe.

12 11. A MONO VEZETÉK CSATLAKOZTATÁSA Helyezze a mono vezeték dugóját a készülék alapjába. Vegye figyelembe, hogy kialakítása szerint csak egyféleképpen helyezhető be. 12. A PÁRNÁK ELHELYEZÉSE (folytatás) 4. A felső pár párnát (fehér vezetékkel) helyezze gerincoszlopának két oldalára, egymástól kb. 10 cm-re, éppen a melltartóvonala alatt. 5. Az alsó pár párnát (fekete vezetékkel) helyezze gerincoszlopának két oldalára, egymástól kb. 10 cm-re, kb. 2,5 cm-re a gerinc tövénél lévő gödröcskéktől, éppen a fara fölé. 12. A PÁRNÁK ELHELYEZÉSE Az elektródpárnákat mindig párban kell használni, hogy a jel körben futhasson. Megjegyzés: Fontos meggyőződni róla, hogy a párnák jól helyeződnek, a fehér pár fölül, a fekete pár alul. A párnák helyes felhelyezése ad maximális fájdalomcsillapítást, ezért kérjük, tanulmányozza a fotót, és azután kövesse az utasításokat: 1. A párnák felhelyezése előtt győződjön meg róla, hogy a készülék kikapcsolt állapotban van. 2. Bőre legyen tiszta és száraz a párnák felhelyezésekor. 3. Óvatosan húzza le a párnákat a műanyag rétegről. Ne húzza a vezetéknél fogva. Tartsa meg a rétegeket, ha a párnákat újra fel kívánja használni.

13 13. AMIKOR A VAJÚDÁS ELKEZDŐDIK Ahhoz, hogy a lehető legjobb eredményt érje el, kezdje meg a MamaTENS My Time készülék használatát, amint vajúdása megkezdődik. 1. Nyomja le és tartsa lenyomva az ON gombot, míg a kijelző világítani kezd. 2. Ellenőrizze, hogy az A int program tűnik-e fel. 3. Nyomja le és tartsa lenyomva a Strength UP gombot, amíg a párnákon keresztül érezni kezdi az ingert, és az érzet kényelmes, ekkor engedje fel. 4. A párnákon keresztüli érzés múlónak tűnik, ahogy teste hozzászokik az ingerléshez. Nyomja meg újra a Strength UP gombot, amíg az ingerlést újra kényelmesnek nem érzi. 5. Amikor észleli összehúzódása kezdetét, nyomja meg és engedje fel a Bost gombot. A program ekkor az A Con-ra vált, megtartva ugyanazt az erősségi szintet. 6. Összehúzódásának végén nyomja meg ismét a Boost gombot, és a program visszavált A Int-re, ugyancsak megtartva ugyanazt az erősségi szintet. 8. Ha a fájdalom mélyül, általában vajúdásának késői stádiumában, akkor az összehúzódások között nyomja meg a Programme gombot, ekkor a készülék a B Int-re vált, nulla erősségi szinten. Az erősség ezután fokozatosan növekszik, az Ön által korábban beállított értéknek kb. 75%-áig. Nyomja meg és tartsa lenyomva a Strength UP gombot, míg meg nem érzi az ingerlést a párnákon keresztül, és az kényelmessé válik, majd engedje fel a gombot. Az erősséget növelnie kell, ahogy teste hozzászokik az ingerléshez. 9. Amikor észleli összehúzódása kezdetét, nyomja meg és engedje fel a Bost gombot. A program ekkor a B Con-ra vált, megtartva ugyanazt az erősségi szintet. 10. Összehúzódásának végén nyomja meg ismét a Boost gombot, és a program visszavált A Int-re, ugyancsak megtartva ugyanazt az erősségi szintet. 11. Folytassa így tovább; a B Int-ből a B Con-ra akár vajúdása végéig, vagy vajúdása vége előtt térjen vissza az A programra. Az A programra visszatéréshez még kétszer nyomja meg a Programme gombot. Megjegyzés: Észlelheti, hogy az ingerlés némileg erősebb a felső pár párnánál (Ch1), mint az alsó pár párnánál (Ch2). Ez szándékosan van így, és a terápia részét képezi. 7. Maradjon az A programban, amíg csak lehetséges, az A Int és A Con között szükség szerint kapcsolgatva, és az erősséget emelve, testének hozzászokásával párhuzamosan.

14 14. EXTRA FÁJDALOMCSILLAPÍTÁS Ha a fájdalom szintje extrémmé válik, vagy ha Ön nem kezdte elég korán alkalmazni a készüléket ahhoz, hogy elérje a teljes endorfinfelszabadulást, ebben az esetben javasoljuk, hogy a C AP programra térjen rá. ACTIVE POWER Ebben a programban az erősség felerősödik, ami rövid, intenzív fájdalomcsillapítást eredményez. Figyelemelterelőként is hat. Az összehúzódások között nyomja meg a Programme gombot, míg a kijelző bal felső sarkában a C jelenik meg. Az erősség nullára áll. Nyomja le a Strength UP gombot, míg az ingerlés kényelmessé nem válik. Az összehúzódás kezdetekor nyomja meg és tartsa lenyomva a Boost gombot, hogy az AP jelenjen meg a képernyőn. Ez felerősíti az erősséget. Nyomja le a gombot, míg az ingerlés olyan erőssé nem válik, amit még el tud viselni. Pontosan ekkor engedje fel a gombot, és az erősség azonnal elkezd csökkenni. Ha ilyenkor megnyomja és lenyomva tartja a gombot, megtartja az erősséget ezen a szinten, amíg Ön kívánja. Amikor a gombot felengedi, az erősség visszatér arra a szintre, amin akkor állt, amikor Ön először megnyomta a Boost gombot. 15. ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK PRÓBAÜZEM Javasoljuk, hogy futtasson le egy próbaüzemet MamaTENS My Time készülékével, mielőtt vajúdása megkezdődne, így megismerve működését, hová kell a párnákat helyeznie, és hogyan érzékeli a programok által keltett ingerületeket. A próbaüzemet követően tegye vissza a tiszta műanyag tárolójukba, és helyezze be a visszazárható zsákba. Győződjön meg róla, hogy kikapcsolta a MamaTENS My Time készüléket, mielőtt a párnákat eltávolítaná a testéről. NYAKBA AKASZTÓ ZSINÓR GYORS KIOLDÓVAL Az Ön MamaTENS My Time készülékéhez gyors kioldóval rendelkező nyakba akasztó zsinór is jár. A nyakba akasztó zsinórral a készüléket a nyakában is hordhatja, ha szükséges. A zsinórt egyszerűen a készülék tetején lévő fülön keresztülvezetve szerelheti fel. FIGYELMEZTETÉS: Ne helyettesítse madzaggal, vagy nyaklánccal, mivel az ilyen tárgyak esetleg nem nyílnak ki rántás esetén. EASY START - ONE TOUCH MEMÓRIA A MamaTENS My Time készülék intelligens memóriával rendelkezik, amivel a készülék emlékszik az utoljára használt programra, és arra egy gomb érintésével visszatér. Ugyanakkor az erősség finoman emelkedik az utoljára használt szint kb. 75%-ára. A memóriával indítás nem működik elemcserét követően.

15 PAD ALARM A MamaTENS My Time figyelemmel kíséri a párnák állapotát a használat során, valamint a testhez illeszkedésük minőségét. Ha akár annyira elhasználódik, hogy az ingerlést károsan befolyásolja, a PADS (párnák) szó villan fel a kijelzőn, és sípoló hang hallható. Ez történhet akkor, ha az egyik párna leesik a testéről. Ellenőrizze mind a négy párnát. Ha az egyik párna részlegesen vagy teljesen leválik a testéről, a Comfort Strength Control tulajdonság automatikusan és arányosan lecsökkenti az ingerlést, hogy csökkentsen az Ön által esetleg érzékelhető bármilyen kellemetlenséget. Ha a párnákat visszahelyezi, az ingerlés automatikusan visszatér az eredeti szintre. A PADS vészjelzés csak akkor működik, ha az erősség meghaladja az 5,0 ma értéket. SZÜLÉS UTÁNI HASZNÁLAT Amennyiben szülés után fájdalma van, továbbra is használhatja a MamaTENS My Time készüléket. Hatékony a szülés utáni fájdalomra, gátmetszést vagy szakadást követő fájdalomra és a hátfájásra. HASZNÁLAT CSÁSZÁRMETSZÉS ALATT ÉS UTÁN Még akkor is alkalmazhatja a MamaTENS My Time készüléket, ha Ön császármetszés mellett dönt, vajúdásának kezdeti szakaszában, akár otthon, akár a kórházban. Császármetszést követő fájdalomcsillapításra oda helyezze a párnákat, ahol a legjobb hatást tapasztalja, kerülve a seb közvetlen környékét. PÁRNÁK A készülékhez MamaTENS 50x100 mm superior, többször használatos, öntapadós párnák tartoznak. (cikkszám: E- CM50100IT). A párnák és a mono vezeték a használat egyszerűsítése érdekében egybe öntöttek. Kérjük, jegyezze meg: i) Ne mártsa a párnákat vízbe, mivel azok vízoldékonyak. ii) Habár a párnák hipoallergének, ritkán bőrirritáció léphet fel. Ha ez jelentős, hagyja abba a készülék használatát, és távolítsa el a párnákat. Hívhatja segélyvonalunkat további tanácsért. iii) Ne alkalmazza a párnákat sérült bőrön, vagy ha a bőr nem rendelkezik normális érzékeléssel.

16 ELEMEK KIVÉTELE ÉS CSERÉJE Ha az elemek cserére szorulnak, az alacsony elemtöltés jele, a BATT jelenik meg a kijelzőn. Az elemek kivételéhez finoman húzza meg az elemek hátulján végigfutó szalagot. Elem típusa: KIZÁRÓLAG 1,5 AA alkáli elemeket, vagy NiMH AA újratölthető elemeket használjon. SOHA ne kísérelje meg az alkáli elemek újratöltését - az robbanásveszélyes. NE keverjen különböző típusú elemeket. Megsemmisítés Minden esetben a hatósági utasítások szerint semmisítse meg az elemeket (ld. 18. rész). Soha ne tegye az elemeket tűzbe, vagy kísérelje meg szétszedni azokat. Ne próbálja meg felfrissíteni az alkáli elemeket hővel, feltöltéssel, vagy egyéb módon. Figyelmeztetés Az elemek tartsa távol a kisgyermekektől. Ha az elem szivárog, és a folyadék érintkezésbe lép a bőrrel, vagy szemmel, bő vízzel alaposan mossa le. Azonnal forduljon orvoshoz, ha az elem lenyelésének gyanúja felmerül. 16. GARANCIA (Csak az eladott MamaTENS MY Time készülékekre vonatkozik.) Az Ön készüléke két éves garanciával rendelkezik az eladás dátumától számítva. Ha hiba jelentkezik, juttassa vissza a készüléket a MamaTENS-nek, a hátoldalon feltüntetett címre, együtt a számlamásolattal és a probléma részletezésével. A garancia nem vonatkozik az elemekre, elektróda-párnákra és a mono vezetékre. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a garancia érvényét veszti az alábbi esetekben: i) nem megfelelő elemeket használt. ii) a készüléket vízbe mártották, nem megfelelően kezelték vagy felnyitották. iii) a készüléket nem az eredeti MamaTENS vagy Tenscare elektróda-párnákkal használták. SEGÉLYVONAL A segélyvonal hétfőtől péntekig érhet el. Hívja a számot, vagy küldjön t az címre.

17 17. FOGYÓESZKÖZÖK ÉS SZERVÍZ (Csak az eladott MamaTENS MY Time készülékekre vonatkozik.) A megbízhatóság és higiénia érdekében kizárólag eredeti MamaTENS párnákat használjon, az egybeépített vezetékkel, alkatrész száma: E-CM50100IT. Ezek elérhetők egyrészt az Ön szállítójánál, vagy ha kapcsolatba lép a MamaTENS-szel a számon, illetve ellátogat awww.tenscare.co.uk honlapra. Kérjük, győződjön meg róla, hogy a megfelelő párnákat rendeli meg. Az elemek ugyanígy beszerezhetők, vagy kaphatók a boltokban. AA 1,5V alkáli elemek legyenek. Szervíz céljából kérjük, juttassa vissza a készüléket a MamaTENShez a 9 Blenheim Road, Longmead Business Park, Epsom, Surrey KT19 9BE címre. Kérjük, feltétlenül tüntesse fel a nevét, címét és telefonos elérhetőségét a csomagban, hogy kapcsolatba léphessenek Önnel, és értesíthessék bármilyen problémáról, illetve az esetleges költségekről. 18. ELEKTROMOS HULLADÉKOK ÉS ELEKTRONIKAI ESZKÖZÖK MEGSEMMISÍTÉSE (Csak az eladott MamaTENS MY Time készülékekre vonatkozik.) Az Európai Irányelv egyik rendelete kimondja, hogy bármilyen elektromos hulladékot vagy elektronikai eszközt nem szabad háztartási hulladékként kezelni, és egyszerűen kidobni. Hogy emlékeztessük Önt erre az irányelvre, minden érintett terméket áthúzott szemétkuka szimbólummal jelölünk meg, ld. alább. Az irányelvnek megfelelően Ön nekünk is visszaküldheti kidobandó elektro-terápiás készülékét. Egyszerűen nyomtasson ki egy díjhitelezett PACKETPOST RETURNS címkét honlapjainkról (www.mama-tens.info vagy ragassza fel egy borítékra, vagy egy buborékfóliás tasakra, benne a készülékkel, és postázza vissza nekünk. Kézhezvételét követően mi elküldjük az Ön használt készülékét a tartozékok visszanyerésére és újrafeldolgozásra, megóvva ezzel Földünk erőforrásait, és minimálisra csökkentve a környezetre gyakorolt mindenféle káros hatást.

18 19. MŰSZAKI LEÍRÁS Hullámformájú Amplitúdó (500 ohm terhelés felett) Kimeneti dugó Csatornák Elemek aszimmetrikus kétfázisú 70 ma nullától a csúcsig, +ve 0,5 ma-es lépésekben Egyenáram Ohm felett Egyenfeszültség, a PADS jelzés feltűnésekor Teljesen szigetelt: érintésbiztos mini USB Kétcsatornás 2 x AA alkáli (két darab AA elem) VAGY újratölthető NiMH Biztonsági besorolás Környezetvédelmi besorolás Működő: Tárolás: BF-TÍPUSÚ BERENDEZÉS Belső áramforrás BF-típusú Folyamatos használatra tervezve. Speciális nedvességvédelem nélkül. Hőmérséklet-tartomány: 0-35 C Páratartalom: 20-65% relatív páratartalom Hőmérséklet-tartomány: 0-55 C 10-90% relatív páratartalom A berendezés, szigetelt alkatrészei révén védelmet biztosít áramütés ellen. Tömeg Méretek 90 g az elemek nélkül 110 x 53 x 30 mm Ez a szimbólum a készüléken azt jelzi, hogy Olvassa el a használati utasítást.. Megjegyzés: Az elektromos jellemzők névlegesek, és a normál gyártási tűréshatárok szerint eltérők lehetnek.

EM 80. H Digitális TENS/EMS készülék Használati utasítás

EM 80. H Digitális TENS/EMS készülék Használati utasítás EM 80 H H Digitális TENS/EMS készülék Használati utasítás Beurer GmbH Söflinger Straße 218 89077 Ulm, Germany Tel.: +49 (0)731 / 39 89-144 Fax: +49 (0)731 / 39 89-255 www.beurer.de Mail: kd@beurer.de 0344

Részletesebben

Fontos biztonsági kérdések

Fontos biztonsági kérdések Fontos biztonsági kérdések Ezt a berendezést nem használhatják olyan személyek (beleértve a gyermekeket is), akik csökkent fizikai, érzékelési vagy szellemi képességekkel rendelkeznek, nincs meg a megfelelő

Részletesebben

INSTATPLUS868-R FELHASZNÁLÓI ÉS ÜZEMBEHELYEZŐI ÚTMUTATÓ PROGRAMOZHATÓ SZOBATERMOSZTÁT

INSTATPLUS868-R FELHASZNÁLÓI ÉS ÜZEMBEHELYEZŐI ÚTMUTATÓ PROGRAMOZHATÓ SZOBATERMOSZTÁT FELHASZNÁLÓI ÉS ÜZEMBEHELYEZŐI ÚTMUTATÓ INSTATPLUS868-R 2. Hogyan helyezzünk be illetve cseréljünk elemet (2db AA, 1,5V Alkaline) PROGRAMOZHATÓ SZOBATERMOSZTÁT RÁDIÓS JELÁTVITELLEL Az elemek kimerüléseinek

Részletesebben

Owner s Guide Brugervejledning Bedienungsanleitung Gebruikershandleiding Guía del usuario Käyttöohje Notice d utilisation Manuale di istruzioni

Owner s Guide Brugervejledning Bedienungsanleitung Gebruikershandleiding Guía del usuario Käyttöohje Notice d utilisation Manuale di istruzioni Owner s Guide Brugervejledning Bedienungsanleitung Gebruikershandleiding Guía del usuario Käyttöohje Notice d utilisation Manuale di istruzioni Kezelési útmutató Instrukcja obsługi Manual do proprietário

Részletesebben

BTE HASZNÁLATI UTASÍTÁS HIT PRO/HIT

BTE HASZNÁLATI UTASÍTÁS HIT PRO/HIT BTE HASZNÁLATI UTASÍTÁS HIT PRO/HIT Köszönjük Köszönjük, hogy jobb hallása érdekében a mi termékünket választotta. Nagy hangsúlyt helyeztünk arra, hogy új hallókészüléke a legjobb minőségű legyen, és hogy

Részletesebben

ME-50 Használati Utasítás

ME-50 Használati Utasítás ME-50 Használati Utasítás GITAR MULTI EFFEKT Köszönjük, és gratulálunk, hogy a BOSS ME-50 gitár multi-effektet választotta. A készülék használata előtt, figyelmesen olvassa el a A KÉSZÜLÉK BIZTONSÁGOS

Részletesebben

Használati utasítás. Technogym s.p.a. által lett bejegyezve Olaszországban és más

Használati utasítás. Technogym s.p.a. által lett bejegyezve Olaszországban és más Használati utasítás Technogym, The Wellness Company, Excite és CPR (figuratív) a Technogym s.p.a. tulajdonában lévő védjegyek Olaszországban és más országokban. A Smartkey és a TGS key az itt illusztrált

Részletesebben

Automatikus digitális vérnyomásmér Model M10-IT Használati utasítás

Automatikus digitális vérnyomásmér Model M10-IT Használati utasítás Automatikus digitális vérnyomásmér Model M10-IT Használati utasítás HU IM-HEM-7080IT-E-05-10/2011 Tartalom A készülék használata el tt Bevezetés...3 Fontos biztonsági el írások...4 1. Áttekintés...6 2.

Részletesebben

CM 146 HTXT CM 126 TXT, CM 106 TXT C 125 TXT, C 105 TXT CS 125 TXT, CS 105 TXT CY 104 TXT InfoText mosógépek

CM 146 HTXT CM 126 TXT, CM 106 TXT C 125 TXT, C 105 TXT CS 125 TXT, CS 105 TXT CY 104 TXT InfoText mosógépek FIGYELEM! HU Használati utasítás A MOSÓGÉP KÜLSÕ- VAGY BELSÕ TISZTÍTÁSÁHOZ SOHA NE HASZNÁLJON FÉMSZIVACSOT, KEFÉT, DURVA CSISZOLÓPAPÍRT, ERÕS LÚGOS OLDATOT, GYÚLÉKONY VAGY MÉRGEZÕ TISZTÍTÓFOLYADÉKOKAT!

Részletesebben

További tájékoztatásokért Olvasson le

További tájékoztatásokért Olvasson le További tájékoztatásokért Olvasson le 2 Tartalomjegyzék 1. A Homelight epilátor bemutatása... 6 1.1. A tartós szőrtelenítés a Homelight epilátorral... 7 1.2. A szőrtelenítések megtervezése... 9 1.3. A

Részletesebben

DIGITÁLIS FÉNYKÉPEZŐGÉP. Használati útmutató

DIGITÁLIS FÉNYKÉPEZŐGÉP. Használati útmutató DIGITÁLIS FÉNYKÉPEZŐGÉP Használati útmutató Védjegyekkel kapcsolatos megjegyzések A Microsoft, a Windows és a Windows Vista a Microsoft Corporation bejegyzett védjegyei vagy védjegyei az Amerikai Egyesült

Részletesebben

[DAVID DELIGHT PRO HASZNÁLATI UTASÍTÁS]

[DAVID DELIGHT PRO HASZNÁLATI UTASÍTÁS] m Mind Alive Inc [DAVID DELIGHT PRO HASZNÁLATI UTASÍTÁS] FIGYELMEZTETÉSEK A DAVID Delight Pro használata nem ajánlott: azoknak, akiknél előzetesen ismeretlen eredetű, vagy fény által kiváltott epilepsziás

Részletesebben

Használati útmutató. Csuklós, automata digitális vérnyomásmérő Típus: M253P. Tartalomjegyzék. Biztonsági tudnivalók

Használati útmutató. Csuklós, automata digitális vérnyomásmérő Típus: M253P. Tartalomjegyzék. Biztonsági tudnivalók Használati útmutató Csuklós, automata digitális vérnyomásmérő Típus: M253P Dokumentum hiv. száma: DBP-1904-008 Változat: Z Kiállítás napja: 2012.11 Csuklós típusú A termék megfelel a 93/42/EEC direktívában

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BERKO JO 30

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BERKO JO 30 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BERKO JO 30 ÁLLÍTATÓ BEÜLŐ SZÉLESSÉGŰ, VILLAMOS HAJTÁSÚ KEREKESSZÉK REHAB-TRADE Kft. 2000 Szentendre, Kalászi út 3. Telefon: 06-26/88-62-88 Fax: 06-1/239-4330 A csoport tagja. Figyelem:

Részletesebben

www.markabolt.hu használati útmutató Mosógép EWH 127310 W

www.markabolt.hu használati útmutató Mosógép EWH 127310 W használati útmutató Mosógép EWH 127310 W 2 electrolux Electrolux. Thinking of you. Többet is megtudhat elképzeléseinkrol a www.electrolux.com címen Tartalomjegyzék Biztonsági információk Termékleírás Kezelőpanel

Részletesebben

Mosógép. használati útmutató. képzelje el a lehetőségeket

Mosógép. használati útmutató. képzelje el a lehetőségeket WF1124ZA(C/U) WF1124ZB(C/U) WF1124XA(C/U) WF1124XB(C/U) Mosógép használati útmutató Az útmutató 100%-ban újrahasznosított papírból készult. képzelje el a lehetőségeket Köszönjük, hogy Samsung terméket

Részletesebben

Kezelési útmutató. THR872BEE Vezetéknélküli programozható szobatermosztát. 50062486-003 Rev. A. THR872BEE-HU.indd 1 11-08-08 10:00

Kezelési útmutató. THR872BEE Vezetéknélküli programozható szobatermosztát. 50062486-003 Rev. A. THR872BEE-HU.indd 1 11-08-08 10:00 Kezelési útmutató THR872BEE Vezetéknélküli programozható szobatermosztát 50062486-003 Rev. A THR872BEE-HU.indd 1 11-08-08 10:00 FIGYELEM: A terméket az előírásoknak megfelelően kell telepíteni és konfigurálni

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BERKO JO 30

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BERKO JO 30 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BERKO JO 30 ÁLLÍTATÓ BEÜLŐ SZÉLESSÉGŰ, VILLAMOS HAJTÁSÚ KEREKESSZÉK REHAB-TRADE Kft. 2000 Szentendre, Kalászi út 3. Telefon: 06-26/88-62-88 Fax: 06-1/239-4330 A csoport tagja. Figyelem:

Részletesebben

UPC Direct Használati útmutató Philips DSX 6010 beltéri egység

UPC Direct Használati útmutató Philips DSX 6010 beltéri egység UPC Direct Használati útmutató Philips DSX 6010 beltéri egység A kézirat lezárva: 2011. 04. 05. Tartalom A digitális mûholdvevô (DSR) Felhasználói kézikönyve...72 A rendszer...72 1 Üzembe helyezés Kicsomagolás...73

Részletesebben

inground Helymeghatározó rendszer (igps Használati utasítás

inground Helymeghatározó rendszer (igps Használati utasítás inground Helymeghatározó rendszer (igps ) Használati utasítás DIGITAL CONTROL INCORPORATED DCI Headquarters 19625 62 nd Ave. S., Suite B-103 Kent, Washington 98032 USA Tel 425 251 0559 / 800 288 3610 Fax

Részletesebben

Tulajdonságok. r em-25/em-15

Tulajdonságok. r em-25/em-15 Használati Utasítás Köszönjük, hogy a Roland EM-25/EM-15 Kreatív Keyboard-ot választotta, amely kísérő automatikás hangszerként kiválóan alkalmas arra, hogy órákon át tartó, tiszta, gondtalan szórakozást

Részletesebben

FONTOS BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK FIGYELMEZTETÉS VESZÉLY

FONTOS BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK FIGYELMEZTETÉS VESZÉLY MAGYAR Üzembe helyezés 2. oldal Használati útmutató oldal FONTOS BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK AZ ÖN ÉS MÁSOK BIZTONSÁGA RENDKÍVÜL FONTOS Ez a kézikönyv és maga a készülék fontos biztonsági figyelmeztetéseket

Részletesebben

Üdvözöljük az egészség megőrzésének világában!

Üdvözöljük az egészség megőrzésének világában! Üdvözöljük az egészség megőrzésének világában! Gratulálunk Physiotherm infrakabinjához! Örömünkre szolgál, hogy egyik, kiváló minőségű termékünk mellett döntött, és szeretnénk ezért köszönetet mondani.

Részletesebben

GameCamera. Vadfigyelő kamera. HU Használati útmutató

GameCamera. Vadfigyelő kamera. HU Használati útmutató GameCamera Vadfigyelő kamera HU Használati útmutató Általános információk Használati útmutató Figyelmesen olvassa el a használati útmutatót. Csak a használati útmutatónak megfelelő módon használja ezt

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Lakossági 4-utas kazettás készülékhez. LÉGKONDÍCIONÁLÓ (SPLIT Típusú) RAS-M16SMUV-E RAS-M16SMUCV-E.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Lakossági 4-utas kazettás készülékhez. LÉGKONDÍCIONÁLÓ (SPLIT Típusú) RAS-M16SMUV-E RAS-M16SMUCV-E. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Lakossági 4-utas kazettás készülékhez LÉGKONDÍCIONÁLÓ (SPLIT Típusú) Beltéri Egység Hõszivattyús Modell Csak hûtõ Modell Mennyezeti panel RAS-M10SMUV-E RAS-M10SMUCV-E RB-B11MC(W)E RAS-M13SMUV-E

Részletesebben

FONTOS BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK

FONTOS BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK 319252H.fm Page 19 Wednesday, September 3, 28 5:42 PM FONTOS BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK A jelen kézikönyv fontos tájékoztatásokat tartalmaz az Ön új főzőlapjának biztonságára, használatára és karbantartására

Részletesebben

Használati útmutató. VMX 100 3in1 VMX 100

Használati útmutató. VMX 100 3in1 VMX 100 Használati útmutató VMX 100 3in1 VMX 100 Tartalom Tartalom... 1 Fontos biztonsági információk... 2 A VMX 100 jellemzői... 5 Csomag tartalma... 5 Az eszköz részei... 6 Kezelőszervek... 6 Gyors üzembehelyezési

Részletesebben

A CSALÁD NYUGALMÁÉRT FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. LÉGZÉSFIGYELŐ KÉSZÜLÉK BABAŐRZŐVEL AC601 típus

A CSALÁD NYUGALMÁÉRT FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. LÉGZÉSFIGYELŐ KÉSZÜLÉK BABAŐRZŐVEL AC601 típus A CSALÁD NYUGALMÁÉRT FELASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV LÉGZÉSFIGYELŐ KÉSZÜLÉK BABAŐRZŐVEL AC601 típus U 87 PL 111 02mf4_ManuelAC601_multi6_12008.indd 87 TARTALOMJEGYZÉK VIGYÁZAT...89 A KÉSZÜLÉK TELEPÍTÉSE AC601...

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ W 100

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ W 100 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ W 100 02 Biztonsági előírások Soha ne nyissuk ki az elektromos készülékeket! Amennyiben az előírás ellenére mégis kinyitjuk, a garancia érvényét veszti. Ne tegyük a készülékeket központi

Részletesebben

ÁLTALÁNOS FIGYELMEZTETÉSEK

ÁLTALÁNOS FIGYELMEZTETÉSEK ÁLTALÁNOS FIGYELMEZTETÉSEK 1. Ez a kézikönyv elválaszthatatlan és nélkülözhetetlen része a berendezésnek. Gondosan meg kell őrizni a készülékkel együtt akkor is, ha más tulajdonoshoz vagy használóhoz kerül

Részletesebben