PIACI KÖRKÉP Magyarország



Hasonló dokumentumok
PIACI KÖRKÉP Magyarország

CODEX HÍRLEVÉL DECEMBER 23, KEDD

PIACI KÖRKÉP Magyarország

PIACI KÖRKÉP Magyarország

Boldog új évet kívánunk minden kedves ügyfelünknek!

PIACI KÖRKÉP Magyarország

PIACI KÖRKÉP Magyarország

PIACI KÖRKÉP Magyarország

PIACI KÖRKÉP Magyarország

PIACI KÖRKÉP Magyarország

PIACI KÖRKÉP Magyarország

PIACI KÖRKÉP Magyarország

PIACI KÖRKÉP Magyarország

PIACI KÖRKÉP Magyarország

PIACI KÖRKÉP Magyarország

CODEX HÍRLEVÉL OKTÓBER 31, PÉNTEK

PIACI KÖRKÉP Magyarország

PIACI KÖRKÉP Magyarország

PIACI KÖRKÉP Magyarország

PIACI KÖRKÉP Magyarország

CODEX HÍRLEVÉL DECEMBER 17, SZERDA

PIACI KÖRKÉP Magyarország

PIACI KÖRKÉP Magyarország

hétfő, március 2. Vezetői összefoglaló

PIACI KÖRKÉP Magyarország

péntek, április 24. Vezetői összefoglaló

csütörtök, április 30. Vezetői összefoglaló

csütörtök, május 14. Vezetői összefoglaló

PIACI KÖRKÉP Magyarország

csütörtök, április 24. Vezetői összefoglaló

csütörtök, április 2. Vezetői összefoglaló

szerda, június 11. Vezetői összefoglaló

PIACI KÖRKÉP Magyarország

kedd, március 3. Vezetői összefoglaló

szerda, április 8. Vezetői összefoglaló

szerda, június 24. Vezetői összefoglaló

CODEX HÍRLEVÉL OKTÓBER 15, SZERDA

csütörtök, szeptember 10. Vezetői összefoglaló

péntek, február 21. Vezetői összefoglaló

csütörtök, június 25. Vezetői összefoglaló

péntek, június 13. Vezetői összefoglaló

CODEX HÍRLEVÉL augusztus 18, hétfı

hétfő, augusztus 5. Vezetői összefoglaló

hétfő, augusztus 3. Vezetői összefoglaló

csütörtök, november 6. Vezetői összefoglaló

szerda, június 18. Vezetői összefoglaló

PIACI KÖRKÉP Magyarország

PIACI KÖRKÉP Magyarország

péntek, december 4. Vezetői összefoglaló

péntek, március 6. Vezetői összefoglaló

péntek, november 27. Vezetői összefoglaló

szerda, november 26. Vezetői összefoglaló

péntek, február 6. Vezetői összefoglaló

csütörtök, október 1. Vezetői összefoglaló

péntek, november 20. Vezetői összefoglaló

szerda, július 2. Vezetői összefoglaló

csütörtök, szeptember 24. Vezetői összefoglaló

hétfő, október 5. Vezetői összefoglaló

szerda, augusztus 14. Vezetői összefoglaló

szerda, április 2. Vezetői összefoglaló

szerda, december 2. Vezetői összefoglaló

PIACI KÖRKÉP Magyarország

kedd, december 1. Vezetői összefoglaló

péntek, augusztus 14. Vezetői összefoglaló

csütörtök, október 16. Vezetői összefoglaló

péntek, július 18. Vezetői összefoglaló

hétfő, november 16. Vezetői összefoglaló

CODEX HÍRLEVÉL július 30., szerda

szerda, július 30. Vezetői összefoglaló

szerda, november 11. Vezetői összefoglaló

PIACI KÖRKÉP Magyarország

kedd, február 16. Vezetői összefoglaló

SOLARCAPITAL MARKETS ZRT. Összefoglaló

szerda, május 6. Vezetői összefoglaló

szerda, július 15. Vezetői összefoglaló

VERSENYKÉPESSÉGI FŐOSZTÁLY

hétfő, június 23. Vezetői összefoglaló

hétfő, november 30. Vezetői összefoglaló

Vezetői összefoglaló április 6.

kedd, október 13. Vezetői összefoglaló

kedd, szeptember 24. Vezetői összefoglaló

péntek, augusztus 7. Vezetői összefoglaló

csütörtök, november 27. Vezetői összefoglaló

Vezetői összefoglaló december 18.

Vezetői összefoglaló november 16.

kedd, január 19. Vezetői összefoglaló

hétfő, február 3. Vezetői összefoglaló

csütörtök, május 28. Vezetői összefoglaló

péntek, október 3. Vezetői összefoglaló

csütörtök, július 3. Vezetői összefoglaló

hétfő, február 23. Vezetői összefoglaló

kedd, április 28. Vezetői összefoglaló

péntek, október 30. Vezetői összefoglaló

szerda, augusztus 27. Vezetői összefoglaló

CODEX HÍRLEVÉL DECEMBER 11, CSÜTÖRTÖK

kedd, november 3. Vezetői összefoglaló

hétfő, november 3. Vezetői összefoglaló

VERSENYKÉPESSÉGI FŐOSZTÁLY

péntek, november 13. Vezetői összefoglaló

szerda, április 15. Vezetői összefoglaló

Átírás:

PIACI KÖRKÉP Magyarország Nap végéig sikerült megtartani az optimizmust a magyar tızsdén, annak ellenére, hogy alaposan elromlott a nemzetközi hangulat. Napközben új éves csúcsot ért el az OTP a megint pozitívra forduló nemzetközi hangulatban 4935 forinton, ráadásul ezzel elkezdte betölteni a tavaly maga után hagyott óriási 4911-5190 forint között húzódó rését. A nap végére azonban a vártnál rosszabb amerikai kiskereskedelemi, és munkanélküliségi adat hatására romló nemzetközi hangulatban visszaeset a bankpapír árfolyama is. A hirtelen pánik 4726 forintig is levitte délután az árfolyamot, amely végül 4860 forinton fejezte be a kereskedést 3,4 százalékkal feljebb mint szerdán. Ezzel a legjobban teljesítı vezetı papír lett az OTP, a drágulása azonban jóval elmaradt a nagyon jó gyorsjelentést közzé tévı FHB-tól. A kisebbik bankpapír ugyanis 11,4 százalékkal 920 forintra tudott emelkedni. A Richter szinte egész nap a leginkább lemaradó részvény volt, s végül a napot is csupán 1,3 százalékos pluszban tudta zárni, ami 36 350 forintot jelentett. A kisebbik gyógyszergyártó, az Egis 2,0 százalékkal 20 900 forintra emelkedett. A kisebb részvények közül több nem tudta kihasználni a jó hangulatot, a Rába 0,8 százalékkal 632 forintra esett vissza, a KEG 3,8 százalékkal 769 forintig csúszott le, és a Freesoft is 2,1 százalékkal 1749 forintig szánkázott vissza. A csütörtöki napon a BUX index szinte egész végig a 18 500-as pont környékén forgott, ahonnan csak a rossz délutáni makroadatok miatt zuhanó OTP rántotta ki egy kevés idıre. A vezetı index végül 2,5 százalékot emelkedve 18 520,5 ponton fejezte be a kereskedést. A blue chipek közül az OTP kivételével mindegyik alulteljesítette az index növekedését. A Mol 2,2 százalékkal 13 900 forintra, a Magyar Telekom 2,2 százalékkal 690 forintra drágult..

PIACI KÖRKÉP USA Emelkedéssel zárta a csütörtöki napot Amerika, az nyersanyagtermelık és a pénzügyi szektor emelkedése kompenzálta a fogyasztásicikk-gyártók gyengébb szereplését. A vezetı amerikai indexek közül a Dow Jones november eleje óta legmagasabb, 9398,19 ponton zárta a csütörtöki napot, az emelkedés 0,39 százalék volt, az S&P 500 0,69, a Nasdaq pedig 0,53 százalékkal szerdai záró értéke felett végzett. A Bank of Amerika részvényei vezették a Dow növekedését, 6,7 százalékos szárnyalással, de komolyabb rallyt mutatott be a Regions Financial (5,2 százalékos emelkedés) és a SunTrust (6 százalék) is. A szén árának emelkedésével, illetve a kereslet élénkülésével kapcsolatos várakozások miatt emelkedett a szektor: a Peabody Energy 6,1, a Consol Energy 7,3 százalékkal került a szerdai zárásnál magasabbra. A kiskereskedelmi forgalom a várt emelkedés helyett 0,1 százalékos csökkenést mutatott júliusban, a munkanélküliség pedig váratlanul emelkedett. Ez nem tett jót a többek között az egészség- és szépségiparnak. Ennek ellenére a becsléseknél jobb eredményt jelentı Wal-Mart 2,7, a Dr Pepper Snapple Group részvényeinek árfolyama pedig 6,2 százalékot emelkedett. Ugyanakkor a Wal-Mart esetében a váratlanul csökkenı értékesítési volumen jelzi: korántsem annyira ellenálló a gazdasági folyamatokkal szemben, mint az a második negyedéves jelentésébıl kiolvasható lenne. Az Advance Auto Parts 5,2, az URS építıipari vállalat pedig 6 százalékot esett csütörtökön.

PIACI KÖRKÉP Európa A francia és német gazdaság fellendülésérıl szóló hírek nyomán pozitív tartományban zárták a csütörtöki kereskedést Európa vezetı részvénypiacai. Tegnapa a kontinens két vezetı gazdasági nagyhatalma, Franciaország és Németország is arról számolt be, hogy a második negyedévben növekedést tudott elérni. Az optimista várakozásokat is jócskán túlszárnyaló pozitív hírek hatására a londoni Footsie 0,82, a párizsi CAC-40 0,49, a frankfurti DAX pedig 0,95 százalékos erısödéssel fejezte be a napot. Az erısödésben a banki részvények jártak az élen. Az UBS jegyzése 5,4 százalékkal javult: a befektetık ugyanis arra számítanak, hogy a pénzintézet újra a profittermelésre koncentrálhat, miután egy megállapodással pont került az amerikai adóviták végére. Csütörtökön 2,5-3,2 százalék közötti mértékben drágultak a Credit Suisse, a HSBC és az UniCredit papírjai is.

PIACI KÖRKÉP Ázsia Az amerikai tızsdék kismértékő emelkedéssel fejezték be a tegnapi kereskedést, az ázsiai indexek viszont vegyes képet mutatnak a mai reggelen. A Nikkei 0.8%-kal, a dél-koreai Kospi 1.7%-kal menetelt felfelé, a hongkongi Hang Seng 0.8%-ot esett, a kínai Shanghai Composite pedig 2.4%-kal értékelıdött le. Kína napok óta alulteljesíti a régiós piacokat, miután a befektetık a hitelezés visszafogásától és az esetleges gazdaságpolitikai szigorítástól tartanak, miután eszközárlufi kialakulásával kapcsolatos kockázatok állnak fenn. Ez pedig visszafoghatja a gazdasági növekedés gyorsulását. A Shanghai Composite, amely az elmúlt egy évben magasan felülteljesítette a régiós tızsdéket, 2.4%-kal értékelıdött le a ma reggeli kereskedésben. Yanzhou Coal papírjai 4.5%-kal értékelıdtek fel a kínai tızsdén, a társaság bejelentette, hogy 3.5 milliárd ausztrál dollárért (2.9 milliárd USD) vásárolja fel szektortársát, a Felix Resources-t. A dél-koreai börzén a technológiai papírok haladtak az élen, követve amerikai szektortársaikat, a Samsung Electronics árfolyama 3.4%-kal menetelt felfelé. Kínában a pénzügyi szektor nyomás alá került azt követıen, hogy a China Merchants Bank közölte, hogy 18 milliárd jüanos tıkeemelést tervez. A bank papírjai 1.2%-kal értékelıdtek le, a Bank of China árfolyama pedig szintén 1.2%-ot esett a sanghaji börzén. A nyersanyagok drágulása a bányatársaságokat felfelé segítette a ma reggeli kereskedésben, a Rio Tinto árfolyama 1.8%-kal került feljebb. A

Makroadatok

Figyelmeztetés: Tisztelt Ügyfeleink! A 2007. évi CXXXVIII. törvény 40. elıírásainak alapján felhívjuk a figyelmüket, hogy az értékpapír-ügyletek nyereséget, de veszteséget is hozhatnak. A részvények árát befolyásolhatja, az egyes vállalatok vagy részlegek árfolyam süllyedése, amit a társaságok bevétel csökkenése, a nyereség lassú növekedése, a vezetı tızsde ügynökségek csökkentett ratingje és más negatívumok idézhetnek elı. A hírlevél kizárólag informatív jellegő és nem számít ajánlatnak bármilyen értékpapíroknak a vételére vagy eladására, és nem jelent semilyen biztosítékot a haszonra. Az összeállított hírlevél nem szolgál általános áttekintéssel az egyes értékpapírokról, piacokról vagy fejlıdı trendekrıl. A történelmi részvény árak fejlıdése nem garantálja a jövıbeli hozamot. A külföldi pénznem árfolyama befolyásolhatja a hírlevélben leírt értékeket. A hírlevél a CODEX Értéktár és Értékpapír Zrt. által hitelesnek, megbízhatónak és pontosnak tartott forrásokon alapuló információk alapján készült, de azokért a CODEX Értéktár és Értékpapír Zrt. semmilyen szavatosságot vagy felelısséget nem vállal. A hírlevélben szereplı adatok, árfolyamok, hozamok tájékoztató jellegőek. Ezt a dokumentumot tilos reprodukálni a CODEX Értéktár és Értékpapír Zrt. beleegyezése nélkül!!! További információkért és befektetési ajánlatok elemzéséért forduljon a befektetési tanácsadójához. CODEX Értéktár és Értékpapír Zrt. Derék utca 2, 1016 Budapest Tel: (1) 320-0330 www.ertektar.hu