Nem lehet elég korán kezdeni! Ahhoz, hogy megtanuljunk játszani, gyakorolnunk kell!

Hasonló dokumentumok
Welcome to. ice hockey A concise guide to junior ice hockey

kell egy csapat [CSABAGYÖNGYE]

HOGYAN ÉRD EL ÉS TARTSD MEG PÁROD SZERELMÉT?

Tanulás egész életen át

Szükséges-e külön étrenddel készülni egy énekversenyre?

I. KÖZÖSSÉGI EGÉSZSÉGFEJLESZTÉS JÓ GYAKORLATAI. Egészségfejlesztés az óvodában, másképp!

TARTALOM VEZÉRLÉS...3 A JÁTÉK INDÍTÁSA...8 AZ ALAPOK MEGTANULÁSA...10 JÁTÉKMÓDOK...14 ONLINE JÁTÉK...22 SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGED?...

SZABÓ LÁSZLÓ HEINRICH PÉTER NAGY LÁSZLÓ NAGY KRISZTIÁN BERKES TAMÁS

Mi a fontos, és mi zavar? 8. összejövetel

1. Fizikai képzés 6-10 éveseknek

ALL STAR PRO LEAGUE 2015 / 14. Beckham: MÁR MOST LEGENDÁK!

AVILA ANTONIO. ZONGORISTA, VAGY FODRÁSZ LESZ

Hol van a boldogság? Képzelt beszélgetés fiatalokkal

30. Lecke: Engedd el és Következtetés

KORÓDI SÁNDOR FEKTESS BE AZ UNIVERZUMBA!

- Egyesületi Program - U10/11 és U12/13 tornák. Eljárási Rend, Szakmai Követelmények

Ági, ezt neked kell csinálnod!

ENV50400_childrenBOOK_HU.indd 1 25/04/06 13:30:57

A JÓ ÍRÓK JÓ OLVASÓK- IGAZ-E EZ A SZÁMÍTÓGÉPES PROGRAMOZÁS TERÜLETÉN IS?

Nagyon hasonló számomra ez a kép, ahhoz a példázathoz, amikor Jézus a kiosztott talentumokról beszél. Volt, aki kapott ötöt, a másik kettőt, egy

Gondolatok a tegnapokról. és arról, hogy milyen ismérvei vannak egy jó vezetőnek?

A ménekhez még több tudásra van szükség! avagy mén vagy herélt?

SPORTRA VALÓ NEVELÉS. Készítette: Tordai Csaba TISZASÜLY

Ezért nem tud szeretni

24 hetes felkészülés a félmaraton lefutására

Miért várjunk a házasságig?

Oszthatósági problémák

I TT A KEZEM, NEM DISZNÓLÁB!

Rendszer bevezetés. Hogyan kezdjük el?

Átírás:

Nem lehet elég korán kezdeni! Ahhoz, hogy megtanuljunk játszani, gyakorolnunk kell! Az edzéseken fontos a fegyelem. Ha végrehajtjuk az edző kérését, akkor lehetünk egyre ügyesebbek. Pista bácsi megtanít bennünket arra, hogy a labda nélküli mozgástanulás kell a fejlődésünkhöz. Laci bácsi pedig továbbfejleszti a labdabiztonságunkat. A sok gyakorlás után más csapatokkal szemben próbálhatjuk ki az edzésen tanultakat. Edzőink ezért korosztályos tornákra visznek bennünket, vagy éppen ilyen tornákat szerveznek nekünk Hévízen.

A torna végén jöhet az eredményhirdetés, izgatottan várjuk, mi lesz kiváló játékunk jutalma. A torna közben több lehetőség is van arra, hogy edzőinkkel, Gyula bácsival megbeszéljük, hogy mit kell a mérkőzésen tennünk, hogyan kell játszanunk! A torna végén, ha jól játszottunk, ilyen szép érmeket vehetünk át. Sok ügyes és játékossal focizunk együtt Hévízen, rájuk mindannyian büszkék vagyunk, amikor egyéni díjakat kapnak. A mérkőzés végén megbeszéljük, hogy mit, miért, hogyan tettünk jól vagy rosszul. Laci bácsi ellát bennünket útravalókkal, melyekből sokat tanulunk. A mérkőzéseinket nemcsak itthon, hazai környezetben játsszuk, hanem utazunk is ellenfeleinkhez. A cél felé utazás mindig öröm.

Ahogy növünk, úgy növekszik előttünk az akadály magassága. Norbi bácsi szakszerűen elmondja, hogy mit kell tenni ahhoz, hogy robbanékonyabbak legyünk. A feladatainkban mindig kell a labda. Az erőgyűjtés után következhet a gyors játék megtanulása. A feladatok egyszerűek, olyan helyzeteket teremt nekünk, amilyenekkel a mérkőzésen találkozunk. Koordináció- és ügyességfejlesztés, ritmusfejlesztés: ezektől leszünk egyre jobbak. Imádunk gólt lőni, ezért sokat gyakoroljuk a kapura lövést.

Szárnyalunk boldogságtól, hogy a Hévíz SK csapatában focizhatunk. Ha törik, ha szakad, én lőni fogok, mert lövésből lesz a gól! A modern foci alapja a sebesség. Folyamatosan tanulunk gyorsan futni. Itt már látszik a többéves gyakorlás. A labdát én birtokolom, az ellenfélnek nem adom! Amikor nagypályán kezdünk el játszani, egyre fontosabb a taktika. Eddig főképpen ügyességünket fejlesztettük. A taktikát először elméletben, majd kint a pályán rögzítjük Laci bácsi segítségével. Az elméletet a gyakorlatban is megvalósítjuk. Itt éppen támadásból védekezésbe megyünk át. Nem engedjük az ellenfelet kibontakozni, letámadjuk őket. Itt már komoly csapattaktikai feladatunk van. Minden játékosnak együtt kell működni, hogy a játékosokból CSAPAT lehessen.

Az utánpótlásban szerzett tudás-, tapasztalat- és erőgyűjtés folytatódik a felnőttek között is. Ide szeretnénk eljutni, amikor belépünk a fociszakosztályba. Ha jó labdarúgóvá szeretnénk válni, akkor nemcsak a lábat, hanem a felsőtestet is erősíteni kell. Ahhoz, hogy az állóképességünk jobb legyen, néha mást is kell tennünk, mint futni. Az erősítés, biciklizés, az aerobic mit sem ér futás nélkül, ezért a tökéletes állóképesség megszerzéséhez futni is szoktunk a kiserdőben. A HÉVÍZ SK az életünk, ezért harcolunk és küzdünk a pályán. Csapatunk összetartó, ha kell, magunk készítjük elő a pályát, hogy edzeni tudjunk.

Amikor a csapatunkat összetartó amatőr sportolók alkotják, akkor lesz sikeres. Mindenki együtt, kicsik és nagyok. HAJRÁ HÉVÍZ SK!