Panasza van? A Fogyasztóvédelmi Tanács segíthet



Hasonló dokumentumok
tartalomjegyzék Bevezetés 2 Ki a fogyasztó? 2 Melyek a fogyasztói panasztétel módjai? 4 Panasztétel telefonon 5 Panasztétel levélben, en vagy

ÜGYFÉLPANASZ-KEZELÉSI SZABÁLYZAT RAIFFEISEN Biztosításközvetítő Kft. Hatályos: augusztus 1-től visszavonásig. Bevezető

4. Közölje a rendőrséggel, ha orvosi segítségre van szüksége. Tudassa a rendőrséggel, ha beteg vagy megsérült. Az orvosi ellátás ingyenes.

Amennyiben jogtalan bánásmódban részesül vagy jogai sérülnek, hívja ezeket az ingyenes számokat:

FIZETÉSI MEGHAGYÁS. PÉNZBEHAJTÁS FOLYAMATA I. Fizetési Meghagyás (FMH) Elindítása

ÚTMUTATÓ ÚJSÁGÍRÓKNAK A KÖZÉRDEKÛ ADATOKHOZ VALÓ HOZZÁFÉRÉSRÕL

Mit kell tenni a kárbejelentés érdekében, közlekedési baleset során?

Tájékoztató a kereskedőváltás lépéseiről

A belső piaci információs rendszer. Az IMI-rendszer beállítása: útmutató az első hatósági felhasználók számára

Fontos tudnivaló Fizetés emelt díjas SMS-sel Bankkártyás fizetés

RCI tagsági feltételek

Gyakori kérdések és válaszok a földgázellátás területén meglévő szabad fogyasztói választási lehetőséggel kapcsolatban

Telenor Tedd Oda Nap szervezési dokumentáció

Az Előfizetői panaszok kezelése- EQNET ZRT.

Panaszkezelési Szabályzat

Minőségiránytási kézikönyv

Hogyan gyűjts sikeresen pénzt az Összedobjuk-kal? 1.) Határozd meg a célösszeget. 2.) Adj címet kampányodnak

IRÁNYELVEK AZ ELŐREHALADOTT DAGANATOS BETEGEK SZÁMÁRA HOGYAN LEHET AZ ONKOLÓGUSUKTÓL A LEGTÖBBET MEGTUDNI

Fogvatartás felülvizsgálatával kapcsolatos meghallgatások

Kérünk mindenkit, figyelmesen olvassa el a lent felsoroltakat, mielőtt webáruházunkban vásárolna.

EMBERI JOGOK EURÓPAI BÍRÓSÁGA KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ az elektronikus ügyintézéshez rendszeresített Regisztrációs lap hoz

Tájékozódjon, mielőtt útnak indul: Az a célunk, hogy ismerje jogait

Mi a teendő az uniós jog sérelme esetén?

Köszönjük, hogy megtisztelt bennünket bizalmával, és igénybe veszi a Citibank szolgáltatásait.

ÉRVÉNYES től. Felhívjuk kedves Vásárlóink figyelmét, hogy áruházunkban csak és kizárólag 18. életévüket betöltött személyek vásárolhatnak!

Fogyasztóvédelmi tájékoztató

EUTE ESS ÖNKITÖLTŐS KÉRDŐÍV

1. oldal, összesen: 12

Átírás:

Panasza van? A Fogyasztóvédelmi Tanács segíthet Panasza a továbbiak egyikkével kapcsolatos: autóbusz, vonat, repülőgép, komp, áramszolgáltató, gáz, szén vagy vízszolgáltató? Ha már kapcsolatba lépett az érintett céggel és problémáját nem oldották meg vagy Ön nincs megelégedve az eredménnyel, forduljon a mi Ügyfélszolgálati csapatunkhoz, telefonon a 0800 121 6022, emailben a complaints@consumercouncil.org.uk, vagy tegyen panaszt online: (www.consumercouncil.org.uk). Mielőtt panaszbejelentéssel élne, talán szeretné elolvasni a fő panasztevési tippeinket (lásd alább). A Fogyasztóvédelmi Tanács segíthet Önnek. Jogi felhatalmazással rendelkezünk az Ön ügyében való eljárás érdekében és panasza kivizsgálásában. Kérjük, vegye figyelembe: a hívások rögzítve vannak annak érdekében, hogy javítsuk szolgáltatásunk minőségét és üzleti célokra. Ha szeretné hogy valaki más járjon el az Ön nevében, csupán adja meg írásbeli engedélyét. Szükség esetén, ha ügyfeleinknek nehézségük van az angol nyelvvel, tolmácsot tudunk biztositani, és lehetőség szerint, lefordított tájékoztató szórólapokat bocsájtunk rendelkezésére. Mi történik mialatt az Ön panaszát kivizsgáljuk? Kapcsolatba lépünk az illetékes céggel és megbeszéljük hogy milyen módon lehet panaszát megoldani. Másolatokat fogunk kérni a panaszával kapcsolatos levelezésről. Az Ön nevében fogunk dolgozni annak érdekében hogy méltányos és kielégitő eredményt érjünk el. Tájékoztatjuk Önt a panaszkezelés minden lépéséről.

Figyelmeztető: Az áram-, gáz és vízszolgátató cégeknek 10 munkanap határidejük van arra hogy válaszoljanak nekünk, a tömegközlekedési cégeknek pedig 15 munkanap határidejük van a válaszadásra. Ha a panaszkezelési eljárás végén nem vagyok megelégedve a Fogyasztóvédelmi Tanács szolgálatával - mit tehetek? Írjon a Fogyasztóvédelmi Tanács vezérigazgatójának. Panaszát két napon belül tudomásul vesszük és 10 munkanapon belül válaszolunk Önnek. Egy teljes vizsgálat bevégzése után, elmagyarázzuk mi történt. Ha hibát követtünk el, elnézését fogjuk kérni, és ha tőlünk telik, rendbe hozzuk a helyzetet. Abban az esetben ha Ön nem elégedett a vezérigazgató válaszával, kérheti az Észak Írországi ombudsmant hogy kivizsgálja panaszát. További információt itt találhat: www.ni-ombudsman.org.uk Fő tippek egy sikeres panaszbejelentéshez 1. Adjon a vállalatnak egy lehetőséget hogy rendbe hozza a dolgokat. Ha nem biztos benne hogyan járjon el a panaszbejelentéssel, forduljon a mi Ügyfélszolgálati csapatunkhoz (ld. feljebb az elérhetőségi adatokat). Ők segiteni tudnak Önnek egy sikeres panaszbejelentés intézésében. 2. Kérje a vállalattol a panasztételi eljárási kézikönyvük egyik példányát, így biztos lehet benne hogy helyesen kezelik panaszát. 3. Ha telefonon tesz panaszt, jegyezze fel magának hogy mit szeretne mondani és hogyan szeretné hogy eljárjanak ügyében. 4. Győződjön meg arról hogy a szükséges iratok a cég részéről kéznél vannak (számlák, levelek, stb.). Az iratok lehetséges hogy egy referencia számmal rendelkeznek amire szükség lehet mikor a céggel tárgyal.

5. Legyen kéznél írószer és papír, hogy feljegyezhesse az ügyintéző nevét akivel beszélt és azt amit mondanak Önnek. 6. Ha telefonon tesz panaszt, utána ezt levélben is küldje el, főleg ha komoly panasza van. 7. Ha úgy dönt hogy előbb levélben tesz panaszt, ellenőrizze hogy a teljes problémáját elmagyarázta, milyen intézkedéseket tett eddig, kivel tárgyalt és milyen eredményt ért el ennek folyamán. 8. Mindig készítsen másolatot minden iratról amit elküld és mindig tartsa meg az eredeti iratokat. 9. Ha vitába kerülne az energiaipari vállalattal, fontos hogy jegyezze fel a mérőállást és az időpontokat amikor a leolvasás történt. 10. A Fogyasztóvédelmi Tanács rendelkezik sablon nyomtatványokkal amik segithetnek az Ön panaszbejelentésében.