Adatkezelő által végzett adatkezelésre elsősorban az alábbi jogszabályok adat- és titokvédelmi rendelkezései az irányadóak:

Hasonló dokumentumok
évi LXIII. törvény a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról.

az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról; évi V. törvény

A SZEMÉLYES ADATOK VÉDELME. Adatvédelem és adatkezelés a cégek mindennapi ügyvitelében

Megallasnelkul.hu. Adatkezelési Nyilatkozat

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT

A SOCIAL STEPS ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATA

1036 Budapest, Perc utca 2. Tel: Honlap: Adatvédelmi tájékoztató

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

Adatvédelmi szabályzat

Adatvédelem 1., Definicíók, meghatározások

A d a t v é d e l m i S z a b á l y z a t

Adatvédelmi tájékoztató Készült:

Adatvédelmi szabályzat

Adatvédelmi tájékoztató

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

Adatkezelési Nyilatkozat

Adatvédelmi tájékoztató

Frog Media Kft. Adatkezelési tájékoztató

Adatvédelmi nyilatkozat

A Szolgáltató adatkezeléseivel kapcsolatosan felmerülő adatvédelmi irányelvek folyamatosan elérhetők a weboldalon.

Adatvédelmi Szabályzat. MEDIACENTER HUNGARY Informatikai, Szolgáltató és Üzemeltető Korlátolt Felelősségű Társaság. Hatályos: 2011.

Trivium Egyesület Adatvédelmi tájékoztató

1.3 A Szolgáltató fenntartja magának a jogot jelen Szabályzat megváltoztatására.

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT

Galvanofém Kft. Adatvédelmi és adatkezelési szabályzata

Adatkezelési, Adatvédelmi ismertető az Új szabályok tükrében

1992. évi LXIII. törvény. a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról1

A honlap használatával Ön mint felhasználó elfogadja jelen Adatvédelmi Nyilatkozat rendelkezéseit.

Adatvédelmi Nyilatkozat.

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT ÉS TÁJÉKOZTATÓ

Az Osztrák Nemzeti Idegenforgalmi Képviselet (Österreich Werbung Marketing Kft.) adatvédelmi szabályzata

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT

ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATA

Adatvédelmi Nyilatkozat.

Adatvédelmi szabályzat

dr. Kováts E. Ágnes ügyvéd ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

A NIB KFT. XTRA BETEGTÁMOGATÓ PROGRAM SZOLGÁLTATÁSHOZ KAPCSOLÓDÓ ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓJA

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

Adatvédelmi nyilatkozat

Power Belt Kft. ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT Hatályos: május 25. napjától

GYŐRI BALETT ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

(az egyesület nevét beírni!) EGYESÜLET BELSŐ ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATA

1 ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

UNICEF fotópályázat Adatkezelési Tájékoztató

Adatkezelési Szabályzat

Adatvédelmi tájékoztató

ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ

Adatvédelmi elvek. I. Definíciók, meghatározások

Adatkezelési szabályzat

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT

Adatkezelési tájékoztató. a Hivatal hangfelvétel készítésének az alkalmazásáról a telefonos ügyfélszolgálat során

2. A személyes adatokkal kapcsolatos fogalmak és értelmezéseik

1. érintett: bármely meghatározott, személyes adat alapján azonosított vagy közvetlenül vagy közvetve azonosítható természetes személy;

Adatkezelési alapelvei összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal, így különösen az alábbiakkal:

Adatvédelmi Nyilatkozat

Adatvédelmi Szabályzat

SND FASHION MAGYARORSZÁG Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATA április 15.

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

IV. MEDIAMARKT FOTÓPÁLYÁZAT. Adatvédelmi szabályzata

Géniusz Egyesület. Adatvédelmi nyilatkozat

Az Információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló évi CII. törvény, valamint az Alaptörvény IV. cikke alapján.

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztató

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

Adatvédelmi tájékoztató

Adatvédelmi nyilatkozat

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT. Adatkezelő: Code2Key Kft. (székhely: 1082 Budapest, Kisfaludy utca lph. II/14.) Hatályos: napjától.

Villa Haka. Adatkezelési tájékoztató szeptember 1.

Adatvédelmi tájékoztató

A D A T K E Z E L É S I T Á J É K O Z T A T Ó

A SPORTKÁRTYA Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság ADATVÉDELMI SZABÁLYZATA

A NOT12 Kft. (a továbbiakban NOT12) a internetes áruház

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ

A Jó Közérzet Központ adatvédelmi- és -kezelési elvei

Adatkezelés és adatvédelem

Adatvédelmi és adatbiztonsági szabályzat

Adatvédelmi és adatkezelési szabályzat

AZ I.con Bt. ÁLTAL ÜZEMELTETETT WEBSHOP ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATA

A személyes adatokat harmadik személynek nem adom ki, kizárólag hírlevél megküldésére és írásbeli tájékoztatásra használom.

Adatkezelés szabályai

ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT

ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT

A Diamond Property Care Kft. iratkezelési szabályzata

Adatkezelési Szabályzat

Adatvédelmi szabályzat. Take-air Kft.

Adatvédelmi Szabályzat

Adatvédelmi és adatkezelései szabályzat

Adatvédelmi nyilatkozat

érintett: bármely meghatározott, személyes adat alapján azonosított vagy közvetlenül vagy közvetve azonosítható természetes személy;

MakiMaki.hu. Adatkezelési nyilatkozat

Adatkezelési tájékoztató

Átírás:

2014. évi a Toyota Fund for Europe, a Toyota Motor Hungary Kft. és a WWF Magyarország által kiírt Palánták program 2014 - Zöld Kihívás verseny adatvédelmi nyilatkozata Bevezető Jelen Adatvédelmi nyilatkozatot a Verseny bonyolítója, a WWF Magyarország Alapítvány (Cím: 1141 Budapest, Álmos Vezér útja 69/A, Adószám: 18226814-2-42), továbbiakban Adatkezelő készítette. Jelen dokumentum az Adatkezelő által menedzselt Zöld Kihívás (http://www.wwf.hu/palantak-program) adatgyűjtési, adatkezelési és adatfeldolgozási módjára vonatkozó használati alapelveket tartalmazza. Adatkezelő magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen nyilatkozat tartalmát. Tiszteletben tartja a személyes adatok védelméhez fűződő alkotmányos alapjogot, amelynek tartalma szerint mindenki maga rendelkezik személyes adatainak feltárásáról és felhasználásáról. Egyúttal ennek megfelelően Adatkezelő kötelezettséget vállal arra, hogy tevékenységével kapcsolatos minden adatkezelés megfelel a jelen nyilatkozatnak, a felhasználási nyilatkozatnak, illetve a hatályos jogszabályokban meghatározott elvárásoknak. Adatkezelő által végzett adatkezelésre elsősorban az alábbi jogszabályok adat- és titokvédelmi rendelkezései az irányadóak: az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során, Strasbourgban, 1981. január 28-án napján kelt egyezmény kihirdetéséről szóló 1998. évi VI. törvény, a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény, a Kutatás és közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név- és lakcímadatok kezeléséről szóló 1995. évi CXIX. törvényben foglalt valamennyi kötelezettségre 2001. évi CVIII. törvény - az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről (Eker. tv.). 2008. évi XLVIII. törvény - a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól (Grt.). 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról. Jelen dokumentum eleget tesz továbbá: az Online Privacy Alliance ajánlásaival harmonizálva a személyes adatok gyűjtésére, kezelésére, megőrzésére vonatkozó hatályos jogszabályoknak, valamint az adatvédelmi országgyűlési biztos által kiadott állásfoglalásoknak is. Személyes adatokkal kapcsolatos fogalmak definiálása

Személyes adat: Személyes adat bármely meghatározott (azonosított vagy azonosítható) természetes személlyel (a továbbiakban: érintett) kapcsolatba hozható adat, az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés. A személyes adat az adatkezelés során mindaddig megőrzi e minőségét, amíg kapcsolata az érintettel helyreállítható. A személy különösen akkor tekinthető azonosíthatónak, ha őt közvetlenül vagy közvetve név, azonosító jel, illetőleg egy vagy több, fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző tényező alapján azonosítani lehet. Adatkezelő: Az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki, vagy amely az adatok kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az általa megbízott adatfeldolgozóval végrehajtatja. Adatkezelés: Az alkalmazott eljárástól függetlenül a személyes adatok gyűjtése, felvétele és tárolása, feldolgozása, hasznosítása (ideértve a továbbítást és a nyilvánosságra hozatalt) és törlése. Adatkezelésnek számít adatok megváltoztatása és további felhasználásuk megakadályozása is. Adattovábbítás: Ha az adatot meghatározott harmadik személy számára hozzáférhetővé teszik. Adattörlés: Az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk többé nem lehetséges. Adatmegsemmisítés: Az adatok vagy az azokat tartalmazó adathordozó teljes fizikai megsemmisítése. Adatfeldolgozás: Az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás helyétől. Adatfeldolgozó: Az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki, vagy amely az adatkezelő megbízásából személyes adatok feldolgozását végzi. Nyilvánosságra hozatal: Ha az adatot bárki számára hozzáférhetővé teszik. Harmadik személy: Olyan természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, amely, vagy aki nem azonos az érintettel, az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval. A SZEMÉLYES ADATOK KÖRE, AZ ADATKEZELÉS CÉLJA, JOGCÍME ÉS IDŐTARTAMA 1. Általános információk, előírások Adatkezelőre vonatkozóan Az információs önrendelkezési jog érvényesítése végett Adatkezelő a személyes adatokat kizárólag az érintett önkéntes hozzájárulásával tárolja és dolgozza fel, és mindenki számára követhetővé teszi az adatfeldolgozás egész útját, vagyis hogy mely adatok, milyen célokra, ki által, hol és mikor kerülnek feldolgozásra. Hozzájárulást jelent az előzetes, e-mail-en

(palantak@wwf.hu) megtett regisztráció, melynek alkalmával meghatározott személyes adatokat is meg kell adnia az egyénnek. A regisztráció során kötelezően megadandó adatok: - a nevező egyén illetve csapat tagjainak neve - a Palánták programban résztvevő iskola neve - a csapatvezető személy e-mail címe Adatkezelő személyes adatot kizárólag olyan módon gyűjt, hogy az Érintett személy számára az adatgyűjtési szándék egyértelmű és kifejezett legyen. Ezen adatok kizárólag a Zöld Kihívás versenyen való részvételhez szükségesek. Egyes adatok megadásának megtagadása a regisztráció elutasításához vezethet. Az adatok módosítását és törlését az palantak@wwf.hu címre írt e-mailben lehet kezdeményezni. Adatkezelő a tudomására jutott személyes adatokat köteles bizalmasan kezelni, azok megismerését az érintett előzetes hozzájárulása nélkül más személy számára nem teheti lehetővé, illetve azokat nem hozhatja nyilvánosságra. A titoktartási kötelezettség Adatkezelő alkalmazottját, tagját, megbízottját a szolgáltatóval azonos módon terheli és megszegéséért a jogszabályok szerinti felelősséggel tartozik. A titoktartási kötelezettség az alkalmazottat a munkaviszony, a tagot a tagsági viszony, a megbízottat a megbízási jogviszony megszűnése után is terheli. Adatkezelő köteles a tőle elvárható műszaki és szervezési intézkedéseket megtenni a fentebb meghatározott veszélyek csökkentése, illetve elhárítása érdekében, és erre köteleznie kell jelen projektbe bevont Partnereit is. 2. Adatkezelés célja, jogalapja, egyéb információk Adatkezelő: Adatkezelés célja: Adatkezelés jogalapja: A kezelt adatok köre: WWF Magyarország Alapítvány Az eseményre vonatkozó regisztráció, később az adatok ellenőrzése, tájékoztatás a nyeremények átvételének idejéről és helyéről. Érintett személy önkéntes hozzájárulása. A weboldalon meghatározottak szerint. Adatkezelés időtartama, adatok törlési határideje: Az adatkezelő cég jogutód nélküli megszűnése Feldolgozás: Adatkezelés ideje: Nyilvánosságra hozatal: Manuális A verseny meghirdetésétől számított 1 év. A meghirdetéstől számított 365 napon belül Adatkezelő törli a regisztrációs e- mail-eket. Az esemény (verseny) nyerteseinek közzététele a www.wwf.hu weboldalon, valamint a szervezet közösségi oldalain.

3. Tárolás módja, biztonság A weboldal Adatkezelő által bérelt webtárhelyen, valamint e-mail szerverén található. Adatkezelő minden tőle telhetőt megtesz, hogy a kezelt adat: az arra feljogosítottak számára hozzáférhető (rendelkezésre állás) hitelessége és hitelesítése biztosított (adatkezelés hitelessége) változatlansága igazolható (adatintegritás) a jogosulatlan hozzáférés ellen védett (adat bizalmassága) legyen. Adatkezelő, illetőleg tevékenységi körében az adatfeldolgozó köteles gondoskodni az adatok biztonságáról, köteles továbbá megtenni azokat a technikai és szervezési intézkedéseket és kialakítani azokat az eljárási szabályokat, amelyek az adatvédelmi törvény, valamint az egyéb adat- és titokvédelmi szabályok érvényre juttatásához szükségesek. Az adatokat védeni kell különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés ellen. A személyes adatokhoz csak az illetékes munkaköröket betöltő személy(ek) férhetnek hozzá. Egyéb rendelkezések Adattovábbítás: Adatkezelő az Érintett Személyek adatait kizárólag kifejezett hozzájárulásuk megadása, vagy a törvény kötelező rendelkezése esetén továbbítja. Amennyiben az arra hatáskörrel rendelkező hatóságok a jogszabályokban előírt módon kérik fel személyes adatok átadására az Adatkezelőt, az Adatkezelő törvényi kötelezettségének eleget téve átadja a kért és rendelkezésre álló információkat. Az Érintett Személy által biztosított személyes, illetve egyéb adatokat az Adatkezelő az érintett külön hozzájárulása nélkül nem egészíti ki és nem kapcsolja össze más forrásból származó adatokkal, vagy információval. Adatvédelmi nyilatkozat változtatásának joga: Adatkezelő fenntartja jelen dokumentációra vonatkozóan a mindenkori változtatás jogát. A változásokról megfelelő időben értesíti a Zöld Kihívás verseny résztvevőit. Jogorvoslati lehetőségek, érintett személyek jogai: Érintett személy tájékoztatást kérhet a személyes adatai kezeléséről, valamint kérheti személyes adatainak helyesbítését, illetve a jogszabályban elrendelt adatkezelések kivételével törlését. Adatkezelő a személyes adatot törli, ha kezelése jogellenes, az érintett kéri, az adatkezelés célja megszűnt, vagy az adatok tárolásának törvényben meghatározott határideje lejárt, azt a bíróság vagy az adatvédelmi biztos elrendelte. Adatkezelő a helyesbítésről és a törlésről az érintettet, továbbá mindazokat értesíti, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára továbbították. Az értesítést mellőzi, ha ez az adatkezelés céljára való tekintettel az érintett jogos érdekét nem sérti. Adatkezelő nem vállal felelősséget Érintett személy által megadott adatok valódiságáért. Az Adatkezelő mentesül bárminemű felelősség alól, ha a kárt az adatkezelés körén kívül eső elháríthatatlan ok idézte elő. Nem téríti meg a kárt annyiban, amennyiben az a károsult szándékos vagy súlyosan gondatlan magatartásából származott. Ügyféllevelezések, kapcsolatfelvétel: Amennyiben a verseny résztvevőinek kérdése, problémája van, illetve jelen közlemény alapján van kérdése, meghatározott elérhetőségeken keresztül léphet kapcsolatba a WWF Magyarország Alapítvánnyal, illetve a lentebbi elérhetőségeken Adatkezelővel. Adatvédelmi biztos elérhetőségei

Jogorvoslati lehetőséggel, panasszal az Adatvédelmi Biztos irodájánál lehet élni: Név: Adatvédelmi Biztos Hivatala Székhely: 1051 Budapest, Nádor u. 22. Postacím: 1387 Budapest, Pf.: 40. Telefon: 06-1-475-7186, 06-1-475-7100 Telefax: 06-1-269-3541 E-mail: adatved@obh.hu 2013. március 31., Budapest WWF Magyarország Alapítvány