KISPESTI DEÁK FERENC GIMNÁZIUM



Hasonló dokumentumok
Szeged és Térsége EÖTVÖS JÓZSEF GIMNÁZIUM, Általános Iskola OM

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ A 2017/18-AS TANÉVRE

KISPESTI DEÁK FERENC GIMNÁZIUM

Felvételi tájékoztató 2014/2015 tanév

Kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium 2015/16. tanév



Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar


A BUDAPEST II. KERÜLETI MÓRICZ ZSIGMOND GIMNÁZIUM BEJÖVŐ OSZTÁLYAINAK FELVÉTELI ELJÁRÁSÁRÓL ISKOLÁNK OM KÓDJA:

MUNKATERV. 2011/2012. tanév. Készült: szeptember

Szegedi Szakképzési Centrum Vedres István Szolgáltatási Szakképző Iskolája





















Á Á ü Ö Á Á Á ü ö ü ü ö ö ö ö ü Á ü ü

















TUDNIVALÓK A FELVÉTELIRŐL


Lovassy László Gimnázium Lovassy-László-Gymnasium

Felvételi eljárásrend


A közép- és emelt szintű érettségi vizsgára felkészítő foglalkozások tervezete. a Pedagógiai Program alapján


6 ÉVFOLYAMOS FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ A 2016/17-ES TANÉVRE







ú ű ú ű Ó Ú Á ú Ú ú ú ú Ú Ú Ó ú ú Ö ú É ű ú


















Különös Közzétételi Lista



















Átírás:

KISPESTI DEÁK FERENC GIMNÁZIUM 1192 Budapest, Gutenberg krt. 6. Tel: 347-9040 Fax: 347-9046 honlap: deak.kispest.hu e-mail: gimnazium@deak.kispest.hu kdfg19@gmail.com Célkitűzésünk, hogy a törvény adta lehetőségeket kihasználva, négy és öt évfolyamos képzés keretében az Európai Uniós igényekhez igazodva kiemelkedő színvonalon kompetencia alapon innovatívan tanítsuk diákjainkat.

A Kispesti Deák Ferenc Gimnázium OM azonosítója: 035253 Telephely kódja: 001 A továbbtanulásra való jelentkezés határideje: 2016. február 12. PÁLYAVÁLASZTÁSI TÁJÉKOZTATÓ SZÜLŐI ÉRTEKEZLET 2015. november 23. (hétfő) 18 00 óra NYÍLT NAPOK DIÁKOK ÉS SZÜLŐK SZÁMÁRA: (szaktanári tájékoztató, tantárgyi túra) 2015. november 24-én 14 00 óra november 25-én 14 00 óra A TÁMOP 3.1.3. 11/1 pályázatnak köszönhetően iskolánk TERMÉSZETTUDOMÁNYOS OKTATÁSI ÉS MÓDSZERTANI KÖZPONT. Fő célunk, a tanulók természettudományos tárgyak iránti motivációjának erősítése, valamint a térségi iskolák természettudományos oktatásának javítása.

A FELVÉTELI VIZSGÁK IDŐPONTJA: Központi írásbeli: 2016. január 16. (szombat) 10 00 (pótfelvételi 2016. január 21. 14 00 ) Szóbeli a Kispesti Deák Ferenc Gimnáziumban: 2016. február 29., március 01., 02. 14 30 A felvételi pontok számítása: A felvétel elbírálása az általános iskolai hetedik osztályos év végi a nyolcadik osztályos félévi eredmények, az írásbeli felvételi eredménye a szóbeli felvételi vizsgán nyújtott teljesítmény alapján történik a következő pontszámítás szerint: általános iskolai eredmények max 50 pont, készségtárgyak beszámítása nélkül: írásbeli felvételi dolgozatok: max 100 pont (magyar és matematika tagozatkód szerint súlyozva) szóbeli felvételi max. 50 pont. A rangsor felállítása az elért összpontszám alapján történik. A szóbeli vizsgára az általános iskolás eredmények és az írásbeli vizsgán elért eredmények alapján rangsoroltak első 75%-át hívjuk be. Azonos pontszám esetén az írásbeli teljesítmény a döntő. Azoknak a tanulóknak a jelentkezését, akik az írásbeli vagy a szóbeli vizsgán nem vesznek részt, nem tudjuk figyelembe venni. SZERETETTEL VÁRUNK MINDEN JELENTKEZŐT FELVÉTELI ELŐKÉSZÍTŐ NYOLCADIKOSOKNAK magyar nyelvből, matematikából és angol nyelvből Jelentkezési határidő: 2015. október 16. Az első foglalkozás időpontja magyarból és matematikából: 2015. november 3. kedd. 15 00 óra. angol nyelvből: 2015. november 5. csüt., 14 45 óra. Jelentkezési lap a gimnázium portáján szerezhető be és a honlapról (deak.kispest.hu) is kinyomtatható.

A KISPESTI DEÁK FERENC GIMNÁZIUM a 2014/2015-ös tanévben MÉDIA SZAKOS OSZTÁLYT (KOMMUNIKÁCIÓ ÉS ÚJSÁGÍRÁS) indít 4 évfolyamos képzés keretében kód: 01 Az első idegen nyelv: angol (csoportba sorolás nyelvi szintfelmérő alapján) A második idegen nyelv választható: német, francia vagy orosz A második idegennyelv választásának szabadságát a lehetőségek figyelembevételével az iskola korlátozhatja. Aránytalan csoportlétszámok esetén a második nyelv csoportbeosztásánál a felvételi összpontszámot vesszük figyelembe. Felvételi: Írásbeli: Központi felvételi vizsga matematikából és magyarból Szóbeli: Kommunikációs készség felmérése képelemzés és szövegértés alapján Részletes követelmény a honlapon olvasható. Felvehető létszám: 32 fő

A KISPESTI DEÁK FERENC GIMNÁZIUM a 2016/2017-es tanévben NYELVI ELŐKÉSZÍTŐ OSZTÁLYOKAT indít 5 évfolyamos képzés keretében ANGOL ÉS NÉMET NYELVEKEN 1 angol csoport (haladó szint) emelt szintű matematika és természettudományos oktatással kód: 02 2 angol csoport: csoportba sorolás nyelvi szintfelmérés alapján (kezdő szint nem indul!) kód: 03 1 német csoport: haladó szint kód: 04 A második idegen nyelv választható: angol, német, francia vagy orosz A második idegennyelv választásának szabadságát a lehetőségek figyelembevételével az iskola korlátozhatja. Aránytalan csoportlétszámok esetén a második nyelv csoportbeosztásánál a felvételi összpontszámot vesszük figyelembe. Felvételi: Írásbeli: Központi felvételi vizsga matematikából és magyarból Szóbeli: Beszélgetés általános tájékozottságról és motivációról magyarul valamint az angol illetve a német idegen nyelvi készség felmérése. Részletes követelmény a honlapon olvasható. Felvehető létszám: csoportonként 16 fő