Világíts rá a világítási lehetőségekre!

Hasonló dokumentumok
Világíts rá. a világítási lehetőségekre!



Út a megvilágosodás felé. Fisher LED termékek alkalmazása ipari és háztartási környezetben, az Új Széchenyi Terv tükrében

LED megoldások Termék katalógus 2015 tél / 2016 tavasz


FÉNYT KIBOCSÁTÓ DIÓDÁK ALKALMAZÁSA A KÖZÉPISKOLAI FIZIKAOKTATÁSBAN



Használati. útmutató

MASTER LEDcandle gyertyák tetszetős dizájn, csillárokhoz és más dekoratív lámpatestekhez

MÉRETEK. calla led. Védettség: IP66 (*) Ütésállóság: IK 07 (**) Aerodinamikai felület (CxS): 0,34 m 2. Érintésvédelem: II (opcióként I)


BEÉPÍTETT KONYHAI VILÁGÍTÁS




Ö










ü ő Á Á ü ő Ö Á Á Á Á ü Á Á ő ő Á Á Á Ó Á Á Á Á Á Á Á ü ő Á Á Ö ü ü ő ő ü ü Á





(11) Lajstromszám: E (13) T2 EURÓPAI SZABADALOM SZÖVEGÉNEK FORDÍTÁSA






Az atom felépítése, fénykibocsátás (tankönyv 68.o.- 86.o.)


Hosszú élettartamú fényforrások megbízhatóságának vizsgálata Tóth Zoltán. 1. Bevezetés



Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre

A évi fizikai Nobel díj kapcsán. Vass László Percept kft október 16.

A fény természetes evolúciója Natural Evolution of Light









ZÖLD KÖNYV. A jövő világítása. Az innovatív világítástechnológia alkalmazásának felgyorsítása














Á Á ü Ö Á Á Á ü ö ü ü ö ö ö ö ü Á ü ü













Szerelési Útmutató FIGYELEM! ÁRAMÜTÉS VESZÉLYE!

Fejezetek az Információ-Technológia Kultúrtörténetéből. Az elektromos fényelőállítás története





Tárgy: Az NKA Közgyűjtemények Kollégiuma által nyújtott pályázati támogatás felhasználása


Fizika 2 (Modern fizika szemlélete) feladatsor

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HORDOZHATÓ INDÍTÓ BERENDEZÉS, KOMPRESSZORRAL KM0505 GARANCIALEVÉL





A LED-EK ALKALMAZÁSÁNAK LEHETŐSÉGEI A MAGYAR HONVÉDSÉGBEN


ó í ő ő Á ő ó í ő ű ő ó ö í ő ő ő ó í ő ó ü ö ü ö ü ő ü ö ű ő ó ö ö ö ő ü ü ő ö ü í ő ú í í ó ó í ö í ü ö ü ő ő ó ő ő ü ó ö ö ó ő ü ű ö ú Ó ő ő ü ü ő



Átírás:

Világíts rá a világítási lehetőségekre! Jobb a pénztárcádnak. Jobb a bolygónknak. Mindannyian tudjuk, milyen fontos, hogy vigyázzunk a bolygónkra. A világítástechnikai fejlesztések által létrejött forradalmi újításokban kiváló lehetőséget láttunk, hogy az energiafogyasztás csökkentése révén a környezetünket megóvó, ugyanakkor vásárlóinknak megtakarításokat jelentő megoldásokkal jelentkezzünk, hisz mindkettő iránt szilárdan elköteleztük magunkat. Ezért is döntöttünk úgy, hogy 2009. szeptemberétől kezdve folyamatosan kivonjuk a forgalomból az összes hagyományos elven működő izzót, így ma már csak a HALOGEN, az energiatakarékos SPARSAM és LEDARE izzóink vannak a választékban. Tekintve, hogy a jövő világtása a LED, komoly erőfeszítéseket teszünk, hogy megfizethető és a villanyszámláink összegében is csökkenést eredményező további megoldásokat fejlesszünk ki. Mindezzel együtt jár, hogy a környezetre is kisebb káros hatást teszünk, így kétszeresen is jól érezhetjük magunkat, ha a helyes megoldást, az energiatakarékos izzókat választjuk.

SPARSAM energiatakarékos izzók meleg tónusú fényük a teljes színspektrumban megközelíti a hagyományos izzók fényének színét. Szórt fény esetén javasoljuk. Élettartamuk 10 000 óra (körülbelül 10 év). Akár 80% -kal kevesebb energiát használnak, mint a hagyományos izzók. Jó minőségű, egyenletes fényt adnak. Színük meleg fehér (2700 Kelvin). Az E27, E14 kompatibilis lámpákba illenek, GU10 csatlakoztatással. A fényerő szabályozhatóságát a követekező ábra jelzi: 2 mg-mal kevesebb higanyt tartalmaznak, mint azt az Energy Star szabvány előírja. Speciális hulladékként kell kezelni. Az összes SPARSAM izzónkra 3 év garanciát biztosítunk. Részletek a garanciafüzetben.

HALOGEN halogén izzók Színben és tónusban a hagyományos izzók legközelebbi alternatívái. Használj HALOGEN síneket, amikor nagyobb területet (pl. gardróbot, konyhát, könyvespolcokat) kell jól megvilágítanod. Ha koncentrált fényre van szükséged egy meghatározott terület felett, pl. olvasáshoz, munkavégzéshez, egy-egy tárgy megvilágításához, használj HALOGEN reflektorizzót. Élettartamuk 2000 óra (körülbelül 2 év). Ragyogó fényt adnak. Tónusuk és színük (2700 Kelvin) a hagyományos izzóéhoz hasonló. E27, E14 kompatibilis lámpákba valók, bajonett-záras és pin konnektorhoz csatlakoztathatók. Fényerőszabályozásra alkalmasak. Nem tartalmaznak higanyt vagy más toxikus anyagot. Felkapcsoláskor azonnal világítanak.

LEDARE energiatakarékos LED izzók......a legkörnyezetbarátabb fényforrások. Energiahatékonyak, élettartamuk az izzók közül a leghosszabb, akár 20 év is lehet. Technológiai fejlesztések eredményeképpen a LED-ek ma már pontosan olyan fényt adnak, mint a hagyományos izzók. Élettartamuk 20 000 óra (körülbelül 20 év). Akár 80%-kal kevesebb energiát használnak, mint a hagyományos izzók. Jó minőségű, egyenletes fényt adnak. A spotlámpák fénye meleg fehér (3000 Kelvin), akárcsak a többi LED izzó fénye (2700 Kelvin). Felkapcsoláskor azonnal világítanak. Nem forrósodnak fel. Nem tartalmaznak higanyt vagy bármilyen más toxikus anyagot. Forradalmi újdonság Sok LED lámpánk már úgy kapható, hogy az izzót eleve tartalmazzák, így használatuk során egyáltalán nem kell izzót cserélned. Élettartamuk nagyjából 20 év, így a gyerekeid már rég kiröpültek otthonról, de a lámpa még mindig világítani fog. Mi a LED? Light Emitting Diodes = Fénykibocsátó dióda az 1960-as évek óta létezik. Ezt használják a közlekedési lámpákban, repülőtéri jelzőkészülékekben és az autók féklámpájában. A közelmúltig a LED-ből nem sok fényt lehetett kinyerni, de a LED-ekben rejlő lehetőségekkel kapcsolatos sok kutatómunka eredményeképpen valami rendkívüli dolog látott napvilágot. A világítás terén ez a fejlesztés tette lehetővé, hogy a LED-eket otthonunkban is hasznosítsuk. Ez azért is csodálatos hír, mert a környezeti szempontokat és a pénzmegtakarítási szempontokat tekintve egyaránt pozitív eredményeket jelent. Hogyan működik a LED? Működése teljesen más elven alapszik, mint a hagyományos izzóké, melyek életünket eddig végigkísérték. A hagyományos izzó azért villan fel, mert elektromos áram halad át egy vékony szálon, olyan forróra izzítva fel azt, hogy az már fénykibocsátással jár. A LED izzók által kibocsátott fény elektronok mozgása során keletkezik egy félvezető anyagban (mint parányi mikrochipek egy áramkörben). Hát nem ragyogó?

Válaszd ki a megfelelő izzót! Az alábbi táblázat segítségével könnyen ki tudod választani, melyik energiatakarékos izzóra érdemes lecserélned a jelenlegi hagyományos izzód. Részletesebb tájékoztatót a Világíts rá a világítási lehetőségekre!" kiadványban találsz. Ha ma vásárolsz IKEA lámpát, olvasd el az árcédulán, melyik izzót ajánljuk hozzá. Hagyományos NORMÁL IZZÓ Élettartam: 1000 óra = 1 év Energiatakarékos CFL SPARSAM Élettartam: 10 000 óra = 10 év Halogén HALOGEN Élettartam: 2000 óra = 2 év Energiatakarékos LED LEDARE Élettartam: 20 000 óra = 20 év pl. 40 W-os izzók esetén: 2231 Ft 15W 0 200 lumen 25W 200 300 lumen 40W 300 500 lumen 60W 500 700 lumen 75W 700 1200 lumen 100W 1200 2300 lumen pl. 11 W-os izzók esetén: 636 Ft pl. 28/35 W-os izzók esetén: 1829 Ft pl. 8,1 W-os izzók esetén: 7 W 10 W 1,8/5W 20/28W 4,3W 28/35W 8,1W 11W 35/42W 15W 50 W 20W 70W 470 Ft Szabályozható fényerősség