Szerepcsere,a nagy mű Forgatókönyv. Kertész István. HUNGARY 4060 Balmazújváros,Tóthfalusi s.u.29. pisti0112@gmail.com 0670 772 4669 2010.07.12.



Hasonló dokumentumok
Isten hozta őrnagy úr!

Boldog új évet! (Happy New Year!)


Egyszerű szabályos forduló a hátúszásban, és annak oktatása


A SZÁZEGYEDIK ASSZONY


Bereményi Géza: Eldorádó Részletek egy készülő film forgatókönyvéből

Tommaso Grado SÓLYOMLÁNY

Hol hallod a sz hangot?



ÅSA LARSSON ÉS INGELA KORSELL. Illusztrálta Henrik Jonsson

EZÜSTHARANG. A KÉK DUNA OTTHON lakóinak híradója szeptember Földanya, Kisasszony, Őszelő. Szent Mihály hava. 25. szám



ELOSTAR (v3) ELEKTRONIKUS SZÁMZÁR KEZELÉSI LEÍRÁSA

Tizennegyedik lecke. nálam


Készítette: Vámosi Miklós Rajzolta: Kardos Diána. Kötélfonás

A fölkelő nap legendája


Anita Wekker KÖNNYEZŐ CIPRUS

Ö









Ötven egész esztendővel a csokoládés uzsonna után kezdődik Magdaléna két életének tulajdonképpeni története... *****

Andersen meséi AZ ÖREG UTCAI LÁMPÁS


ü ő Á Á ü ő Ö Á Á Á Á ü Á Á ő ő Á Á Á Ó Á Á Á Á Á Á Á ü ő Á Á Ö ü ü ő ő ü ü Á







RIASZTÓKÖZPONT FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV



I. AZ ÖREGÚR, hetvenesztendős, egyenes tartású, még szőkebajszú öregúr a takarékból jött ki. Kétszáz pengőcskét megint bedugott.


EGY MŰVÉSZETI MONOGRÁFIA



KÉRELEM GYÓGYSZERKIADÁSOK VISELÉSÉHEZ NYÚJTOTT TELEPÜLÉSI TÁMOGATÁS







Vezérműszíj csere V












Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Serevent Diskus 50 mikrogramm/adag adagolt inhalációs por szalmeterol


Á Á ü Ö Á Á Á ü ö ü ü ö ö ö ö ü Á ü ü





Cecelia Ahern: Bennem élsz

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Mentőápoló szakképesítés Állapotfelmérés modul. 1. vizsgafeladat október 07.


KIT BATTENTE. Felszerelési és használai kézikönyv





úgy matematikával és geometriával építik, mint a gótika kisebb csodáit. Két nyitott szem, két nyugodt kéz, egy emberi szív: ez a művészet. Hohó!


Szép karácsony szép zöld fája




V. NEM FÉMES ELEMEK.



Általános tudnivalók a felméréshez






Az eredeti használati útmutató fordítása AKKUS SAROKCSISZOLÓ 20V M9210 GARANCIALEVÉL. Termék: AKKUS SAROKCSISZOLÓ 20V Gyártási szám (sorozatszám):

Átírás:

Szerepcsere,a nagy mű Forgatókönyv Kertész István HUNGARY 4060 Balmazújváros,Tóthfalusi s.u.29. pisti0112@gmail.com 0670 772 4669 2010.07.12.

FADE IN KÜLSŐ.ELMEGYÓGYINTÉZETHEZ BEVEZETŐ JÁRDÁN-NAPPAL Kamera járdát mutatva halad előre,majd megtorpan két bogár közjátékát mutatva,amint egy morzsát cipelő apró bogárkára hátulról rátámad egy sokkal nagyobb ijesztő bogár.a kisebbik egy pillanatra megszeppen elejti a morzsát,majd-méretét meghazudtolva- váratlanul csáprágóival felkapja a nála sokkal nagyobb rovart,földhöz csapkodja,majd lenyeli és böfög egy nagyot.felveszi morzsáját és megy tovább.kamera tovább mozdul,immár fölfelé és láthatóvá válik,hogy a bogarak a városi elmegyógyintézet plakettjének lábánál viaskodtak.látjuk az intézet dombornyomott márványtáblás nevét.a plakett fölé mozdul a kép és közelít az intézet egy ablakára. BELSŐ.PSZICHIÁTRIAI BESZÉLGETŐ SZOBA-NAPPAL Félhomályos pszichiátriai kezelő szoba sarkában az ablak előtt egy fehér köpenyes jól fésült szemüveges alak áll háttal,feltehetőleg orvos.felváltva látjuk őt-csak oldalról vagy hátulról- és a kanapén fekvő őrült beteget-csak szemből,akivel beszélget-,de sohasem egyszerre.az őrült kockás pizsamában égnek meredő hajjal izzó-rémült tekintettel bámul. Egyszóval kedves uram még mindig gyötrik, azok a... Dörömbölések!Dörömbölések!Bizony ám. Zöld zsanérjaiban megfeszülő ajtó képe villan be mikor a beteg említi,a dörömbölés egyre hangosabb. Igen a dörömbölések.és mondja csak... (ütögeti saját halántékát) A fejemben,benne,bizony ám,bizony. Szóval min is dörömbölnek? A zöld ajtó egyre közelebbről amin dörömbölnek.

FOLYTATÁS: 2. Min,hát min?hát a zöld ajtón doktor úr,itt benn a fejemben.bizony ám. És mióta hallja? Óh doktor úr,már nagyon régóta...de most a legerősebben,nem hagynak békét! Most a legerősebb?hát akkor maga meggyógyult kedves uram!bizony ám! A félhomályos rendelő képe,amint a szemüvegét lekapva nagy lendülettel odahajol a kanapén képzeletbeli beteghez,pedig nincs ott senki.láthatóvá válik szemből a köpenyes arca,és kockás pizsije kivillan a köpeny alól.azonos az eddigi őrültével. Gratulálok!Bizony ám! A helyiségben csak ő van,tehát a beteg és orvosa azonos.magában beszélt.de a zörgő ajtó képe ismét fejébe hasít. Dühödten megindul a szobából ki,átrobog egy fehér csempés helyiségen,s látni amint elhalad két pár emberi láb előtt amiknek gazdái a földön ülnek,de testüket egy kórházi ágyfüggöny eltakarja. Odaér a bizonyos zöld ajtóhoz amin valóban dörömböl valaki,az ÁPOLÓ, hogy engendje be. ÁPÓLÓ Uram kérem engedjen be!nem lesz semmi baj... A F.KÖPENYES odalépve az ajtóhoz vigyorgva elegáns színpadias mozdulattal rátolja a felső reteszt az ajtzóra,viszont a kulcsos részt kinyitja. Hát uraim,ettől többet igazán nem segíthetek!bizony ám! Majd szinte repülve vissza indul a terem másik végébe.ott láthatóvá válik a valódi orvos amint le van kötözve szíjakkal egy kórházi ágyhoz,szája betömve.

FOLYTATÁS: 3. F.Köpenyes kezében fecskendővel odalép az ágy mellett álló fém tálcához,amin különböző vegyszerek mellett ételmaradékos tányér is sorakozik. Jó napot jó doktorom!magát meg kell gyógyítanom!bizony ám!de mit szívjunk fel?egy kis...,esetleg egy kis hipót? A lekötözött doki látva,hogy az őrült mire készül,páni vergődésbe kezd,és reménykedve a zörgő ajtó felé néz.a bolond követi tekintetét. Ó,igaza van doktor!elnézését is kérem ezért a zajért,de hát tudja hogy van ezzel a sok bolonddal.ne is zavartassa magát!nos hol tartottam.ahhha!a zöldbabfőzelék,keverve egy kis hipóval igazán ínycsiklandó lehet intravénásan.nemde? A F.Köpenyes vidáman összeöntöget mindenfélét egy leveses tálba,felszívatja az injekcióba,közben a megkötözött doki őrülten zokog,és nyög.az őrült a fénynek emelve a sűrű barna löttyel teli fecskendőt kinyomja belőle a levegőt. Ekkor sikerül az ápolónak betörnie a zöld ajtót.s lihegve megindul a terem másik vége felé.csak a rohanó ápolót látjuk. ÁPÓLÓ Tegye azt le!kérem ne! Az ápoló futtában megtorpan.rémült és csodálkozó képpel mered a földre.kamera követi tekintetét.az ágy mellett kiterülve eszméletlenül fekszik az őrült fehér köpenyes,nyakában tövig benyomva a fecskendő.az Ápoló óvatosan átlépi a a fehér köpenyest,a megkötözött dokihoz hajol,és nyugtatgatja.valaki megkopogtatja az Ápoló hátát az rémülten megfordul s az őrült közelről arcába vigyorog,és meglóbálja előtte a külön szedett tűt és fecskendőrészt(nyakának semmi baja),majd szembe spricceli a fecskenő tartalmával,az ápoló szemét dörzsölve az ágynak tántorodik,ekkor hátulról a a doki az Ápoló nyakát elvágja egy gyors mozdulattal egy szikével.az ápoló összeesik,a doki felülve az ágyban vérben forgó őrült szemekkel nézi a haldokló ápolót,kezében a véres szike.tehát az igazi doki is be van kattanva.

FOLYTATÁS: 4. Ó doktor úr!minő elegáns metszés!talán csak nem vívó tanfolyamra is járt?bizony áááám! Dicséri meg bűntársát az őrült fehér köpenyes.majd lábával egy ágytálat tol a kivérző ápoló torkához,hogy abba csorogjon a vére. Legyen szíves nem össze piszkítani a berendezést!bizony ám! Majd a F.Köpenyes szórakozottan felemeli a vérrel teli kacsát. Hát kolléga,sajnos még ez sem lesz elég a műremek befejezéséhez. Intézi szavait a forgó szemű őrült dokihoz. Jöhet a következő alany? A betömött szájú doki mohón örömmel bólogat.a köpenyes őrült gyorsan becsukja az ajtót a kiszakadt tolózárral, s most rázárja kulcsra. Majd megáll az előzőleg csak a talpukat látott hullák előtt, félrehúzza a zöld függönyt s láthatóvá válik három torok vágott, lecsukló fejű ápoló, ölükben véres ágytálak. Az őrült csípőre tett kézzel megáll előttük-mint művész az alkotása előtt. Nagy totálban láthatóvá válik az őrült remekműve a hullák feje fölött.: Hurrá! Épelméjű vagyok! Meggyógyultam. -felirat vérrel felkenve a falra, s a mondat utolsó M betűje nem a falon van hanem az őrült fehér köpenyének hátára mázolva, s ő pont jó helyen áll, a sor végén a felkiáltó jel előtt. Vége. FADE OUT