ÉVKÖZI IDŐ IV. HÉT: VASÁRNAP I. ESTI DICSÉRET



Hasonló dokumentumok
Az ü dvö ssé g förrá sái (Vö. Iz 12,3)

ÉVKÖZI IDŐ II. HÉT: PÉNTEK REGGELI DICSÉRET. Ez azonban elmarad, ha az Imádságra hívás közvetlenül az imaóra előtt van.

Az ü dvö ssé g förrá sái (Vö. Iz 12,3)

ÉVKÖZI IDŐ III. HÉT: PÉNTEK REGGELI DICSÉRET. Ez azonban elmarad, ha az Imádságra hívás közvetlenül az imaóra előtt van.

Zsolozsma a HAKK-on Július 20. szerda, ESTI DICSÉRET

VAGY: PAP: Testvéreim! Vizsgáljuk meg lelkiismeretünket, és bánjuk meg bűneinket, hogy méltóképpen ünnepelhessük az Úr szent titkait!

HIMNUSZ Délelőtt Most jöjj, Szentlélek, szállj közénk, Atyát s Fiút ki egybekötsz, szívünket, kérünk, töltse be kegyelmed égi ereje.

ÉVKÖZI IDŐ I. HÉT: VASÁRNAP I. ESTI DICSÉRET

Az Isten lélek, ezért akik imádják, azoknak lélekben és igazságban kell imádniuk

AZ ÚRNAP DÉLELÕTTI ISTENTISZTELET

HIMNUSZ Délelőtt Most jöjj, Szentlélek, szállj közénk, Atyát s Fiút ki egybekötsz, szívünket, kérünk, töltse be kegyelmed égi ereje.

Bérmálási vizsgakérdések

SZERETETLÁNG IMAÓRA november 2. DÍCSÉRTESSÉK A JÉZUS KRISZTUS!

V. Istenem, jöjj segítségemre! F. Uram, segíts meg engem! Dicsőség az Atyának. Miképpen. Alleluja.

ÉVKÖZI IDŐ II. HÉT: PÉNTEK ESTI DICSÉRET

Mit keresitek az élőt a holtak között

SZENT BERNÁT APÁT ESTI DICSÉRET

ÉVKÖZI IDİ ESTI DICSÉRET

URUNK SZÜLETÉSE ESTI DICSÉRET

2015. január 8. Szentségkitétel. Szent vagy Uram, szent vagy, Minden fölött szent vagy, Jézus kenyér színében, Az Oltáriszentségben.

IV. HISZEK JÉZUS KRISZTUSBAN, ISTEN EGYSZÜLÖTT FIÁBAN



E L Ő S Z Ó. Olvass! Imádkozz! Cselekedj!


VÁLTSÁGUL SOKAKÉRT. Pasarét, április 18. (nagypéntek) Horváth Géza. Lekció: Márk 10.

Leonard Ravenhill KRISZTUS ÍTÉLŐSZÉKE. Mindannyian odaállunk majd Krisztus ítélőszéke (díjkiosztó emelvénye) elé. (Róma 14,10) III.

Imalánc az Engesztelő Kápolna felépüléséért

m a g v e t é s ötletek

ÜZENET. SZÓLJ URAM, MERT HALLJA A TE SZOLGÁD! 1Sám 3,10 A D V E N T

ÉLŐ RÓZSAFÜZÉR ZARÁNDOKLAT VECSÉSÉRT

MEGELÉGEDETTSÉG. Drágakövek Abdu l-bahá szavaiból

hogy egyek legyenek A komáromi Szent András Plébánia hírlevele

ADVENT ESTI DICSÉRET

Pasarét, április 7. Földvári Tibor

NEM MINDENKI. Budapest, november 29. Vasárnap 10 óra Somogyi Péter lp.

Napszaki Áhítatok Liturgikus Füzete. Böjt idejére I. (Első két hét) (2016. február )

HÚSVÉT ESTI DICSÉRET

TANÉVZÁRÓ. Újpest-Belsőváros Szentháromság vasárnapja. Juhász Emília

A BETLEHEMI LÁNG FOGADÁSA A TEMPLOMBAN

Fájó szívvel gyújtottunk A Szűzanya minden anyai segítséget megad, hogy a tisztítótűzben szenvedő lelkeket megmentsük:



22. Hogyan szól hozzánk Isten az imában? Eszünkbe juttatja,amit mondani akar nekünk. Aki ismeri Jézust, és Isten üzenetét az ráismer Isten szavára.












Nagyböjti utazás- saját bensőnk felé




Á Á ü Ö Á Á Á ü ö ü ü ö ö ö ö ü Á ü ü













Elöljáróban. 13. hitelv


2015. november 5. Szentségkitétel. Szent vagy Uram, szent vagy, Minden fölött szent vagy, Jézus kenyér színében, Az Oltáriszentségben.



Szentségimádás a Közel-Kelet, Irak és Ukrajna békéjéért






Hamis és igaz békesség

IMA HÉT január Arra hívattunk, hogy az Úr nagy tetteit hirdessük! 1Pt 2,9


Erről az Imakönyvről

ÁRPÁD-HÁZI SZENT ERZSÉBET SZOBORÁNAK ÜNNEPÉLYES ELHELYZÉSE ÉS AZ EMLÉKHELY MEGÁLDÁSA LELESZEN XI :00

Az ü dvö ssé g förrá sái (Vö. Iz 12,3)


A KIENGESZTELŐDÉS ÉS AZ ENGESZTELÉS SZENTÍRÁSI ALAPJAI

A SZENT ŐRANGYAL Fájdalma és öröme

MÉGIS HAVAZÁS. Tiszta, csendes hópihécskék Szálldogálnak le a földre: Zizegésük halk zenéjét Elhallgatnám mindörökre Én az ember.

SZOLGA VAGY FIÚ? Lekció: Lk 15,11-24

JÉZUSBAN VAN AZ ÉLET GYÜLEKEZET





TORNYOSPÁLCAI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG ÁLDÁS REFORMÁTUS DIAKÓNIAI KÖZPONT IDŐSEK NAPPALI ELLÁTÁSA PROGRAMFÜZET 2015/5. SZÁM

Átírás:

V. Istenem, jöjj segítségemre! 1 ÉVKÖZI IDŐ IV. HÉT: VASÁRNAP I. ESTI DICSÉRET F. Uram, segíts meg engem! Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben, most és mindörökké. Ámen. Alleluja. HIMNUSZ Örök létforrás, Istenünk, ki mindent jól elrendezel, s világunk minden kis zugát ajándékoddal töltőd el. írásod szól: a Mű után te megpihentél, s most nekünk munkánk után nyugalmat adsz, s így majd vígabban kelhetünk. Halandó híveidnek add, hogy megsirassák vétkeik, s remélve bő áldásodat, járják erények útjait. S ha majd a végső nagy napon mindent lesújt a félelem: mi együtt örvendjünk veled, s békéd jutalma töltsön el. Ezt add meg kérünk, jó Atya, s Atyának mása, egy Fia, s te, Szentlélek, Vigasztaló: őröltre egy uralkodó. Ámen.

Mondható helyette az Üdvöz légy, nap kezdetű himnusz, IV. hét vasárnap olvasmányos imaórából. ZSOLTÁROZÁS 1. ant. Jeruzsálemre békét esdjetek! 2 121. zsoltár Jeruzsálem szent város Ti Sion hegyéhez járultatok, az élő Isten városához, a mennyei Jeruzsálemhez (Zsid 12, 22). Örvendeztem, amikor azt mondták nekem: * Az Úr házába fölmegyünk. Íme, már itt is áll a lábunk * kapuidban, ó, Jeruzsálem. Jeruzsálem jól megépült város, * részei szépen egybeillenek. Oda járnak föl a törzsek, az Űr népének törzsei, + Izrael törvénye szerint, * hogy ott az Úr nevének áldást mondjanak. Mert ott állnak az ítélőszékek, * Dávid házának székei. Jeruzsálemre békét esdjetek! * Béke legyen azzal, aki szeret téged! Békesség lakozzék falaid között,* és biztonság bástyáid tövében. Testvéreim és barátaim miatt így könyörgök: * Békesség teveled! Istenünk és Urunk háza miatt * áldást kívánok neked. 1. ant. Jeruzsálemre békét esdjetek!

2. ant. Kora hajnaltól késő éjszakáig minden reményem az Úr. 3 129. zsoltár A mélységből kiáltok Ő szabadítja meg népét bűneitől (Mt 1, 21). A mélységből kiáltok, Uram, hozzád, * Istenem, figyelj a szómra! Fordulj felém, és hallgass figyelmesen * könyörgésem hangos szavára! Ha bűneinket, Uram, felrovod, * Uram, ki az, aki előtted megállhat? De nálad bocsánatot nyer a vétek, * ezért félve tisztelünk téged. Remélek az Úrban, benne remél a lelkem, * és bízom ígéretében. Lelkem várja az Urat, * jobban, mint éji őr a hajnalt. Bizony, jobban, mint éji őr a hajnalt, * várja Izrael az Urat, mert az Úrnál van az irgalom, * és bőséges a megváltás nála. Választott népét ő váltja meg * minden bűnétől. 2. ant. Kora hajnaltól késő éjszakáig minden reményem az Úr. 3. ant. Jézus nevére hajoljon meg minden térd a mennyben és a földön, alleluja! Kantikum Fil 2, 6-11 Ének Krisztusról, Isten Szolgájáról Jézus Krisztus, isteni mivoltában, + Istennel való egyenlőségét nem tartotta olyan dolognak,* amelyhez mint zsákmányhoz ragaszkodjék,

hanem szolgai alakot öltve kiüresítette önmagát, + az emberekhez lett hasonló, * külsejében olyan volt, mint egy ember. Megalázta önmagát, + engedelmes lett a halálig, * mégpedig a kereszthalálig. Ezért Isten felmagasztalta öt, + és olyan nevet adott neki, * amely fölségesebb minden névnél, hogy Jézus nevére hajoljon meg minden térd * a mennyben, a földön és az alvilágban, és minden nyelv hirdesse az Atyaisten dicsőségére, * hogy Jézus Krisztus az Úr. 3. ant. Jézus nevére hajoljon meg minden térd a mennyben és a földön, alleluja! RÖVID OLVASMÁNY (2 Pét 1, 19-21) 4 Birtokában vagyunk megbízható prófétai jövendöléseknek. Jól teszitek, ha figyeltek rájuk, mint sötétben világító lámpásra, amíg a nappal fel nem virrad, és a hajnalcsillag fel nem ragyog a szívetekben. Először is azt értsétek meg, hogy az írásnak egyetlenegy jövendölése sem származik önkényes értelmezésből. Hisz sohasem keletkezett jövendölés emberi akaratból, hanem mindig csak a Szentlélektől sugalmazva beszéltek Isten megbízottaiként a szent emberek. RÖVID VÁLASZOS ÉNEK V. Napkelettől napnyugatig * Dicsértessék az Úr neve! Napkelettől. F. Dicsősége magasabb az egeknél. * Dicsértessék az Úr neve! Dicsőség az Atyának. Napkelettől.

Magnificat-antifóna az Időszaki részből. EVANGÉLIUMI KANTIKUM (MAGNIFICAT) Lk l, 46-55 A lélek az Úrban ujjong Magasztalja lelkem az Urat, * és szívem ujjong üdvözítő Istenemben. Tekintetre méltatta alázatos szolgálóleányát: * íme, ezentúl boldognak hirdetnek az összes nemzedékek, mert nagyot művelt velem Ő, aki Hatalmas: * ő, akit Szentnek hívunk. Nemzedékről nemzedékre megmarad irgalma azokon, * akik istenfélők. Csodát művelt erős karjával: * a kevélykedőket széjjelszórta, hatalmasokat elűzött trónjukról, * kicsinyeket pedig felmagasztalt; az éhezőket minden jóval betölti, * a gazdagokat elbocsátja üres kézzel. Gondjába vette gyermekét, Izraelt: * megemlékezett irgalmáról, melyet atyáinknak hajdan megígért, * Ábrahámnak és utódainak mindörökké. Dicsőség az Atyának, a Fiúnak * és a Szentléleknek, miképpen kezdetben, * most és mindörökké. Ámen. Magnificat-antifóna az Időszaki részből. FOHÁSZOK Kérjük Krisztust, hiszen mindannyian benne örvendezünk, és benne reménykedünk: Tekints reánk, Urunk, és hallgass meg minket! 5

6 Hűséges tanú és elsőszülött a halottak közül, te véreddel mostad le bűneinket, add, hogy emlékezzünk csodatetteidre! Akiket meghívtál evangéliumod hirdetésére, legyenek országod szent titkainak buzgó és hűséges követői! Béke Királya, szálljon le Szentlelked a népek kormányzóira: fordítsák figyelmüket a szegényekre és az ínséget szenvedőkre! Mindazokat, akik fajuk, színük, állapotuk, nyelvük vagy vallásuk miatt megkülönböztetést szenvednek, segítsd, hogy elnyerjék jogaik és emberi méltóságuk elismerését! Tedd az örök boldogság részesévé mindazokat, akik szeretetedben távoztak el az életből, legyenek együtt a Boldogságos Szűz Máriával és az összes szenttel! Mi Atyánk. Könyörgés az Időszaki részből. Ezután, ha pap vagy diakónus vezeti a liturgiát, elbocsátja a népet: Az Úr legyen veletek! F. És a te lelkeddel! Áldjon meg benneteket a mindenható Isten: az Atya, a Fiú és a Szentlélek! F. Ámen. Vagy a miséből vett más áldásformulát használ. Ha most elbocsátás következik, így folytatja: Menjetek békével!f. Istennek legyen hála!

7 Ha nincs jelen pap vagy diakónus, valamint egyéni imádkozás esetén így zárul a Reggeli dicséret: Az Úr áldjon meg minket, védelmezzen minden rossztól, és vezessen el az örök életre! F. Ámen.