A Jófogás.hu Facebook applikáció Adatvédelmi Szabályzata



Hasonló dokumentumok
Adatvédelem: A regisztrációnál megadásra kerülő adatokra az alábbi okokból van szükségünk:

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

A Dr. Péterfy Ügyvédi Iroda weboldal általános adatkezelési szabályzata

Adatvédelmi nyilatkozat

Adatvédelmi nyilatkozat

WEBOLDAL ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

Adatvédelmi tájékoztató

Adatvédelmi tájékoztató

Adatvédelmi tájékoztató

Korlátozás nélkül használható, általános és egységes személyazonosító jel alkalmazása tilos.

Adatkezelési tájékoztató

Adatvédelmi nyilatkozat

Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Adatvédelmi Tájékoztató

adatok rögzítése, tárolása, felhasználása teljes mértékig megfelel az integrált irányítási rendszerben foglaltaknak (ISO: 9001, 14001, 27001).

Adatvédelmi Nyilatkozat

Adatvédelem. 1. A Schiedel Kéménygyár Kft. adatvédelmi nyilatkozata. Alapelvek a Schiedel Kéménygyár Kft. adatkezelése során

Villa Haka. Adatkezelési tájékoztató szeptember 1.

MÁV Zrt. felsőoktatási ösztöndíj Adatkezelési tájékoztatója

A NOT12 Kft. (a továbbiakban NOT12) a internetes áruház

Adatvédelmi nyilatkozat Játék regisztráció, nyereményjátékhoz, kiterjesztett garanciához

ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ

A WTCD Kft.ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATA

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT

1. Bevezetés. 2. Definíciók személyes adat:

BKK BUDAPESTI KÖZLEKEDÉSI KÖZPONT ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG. A BKK Online Shop értékesítéshez kapcsolódó ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

WEBOLDAL ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

Dayholiday Kft Budapest, Keleti Károly utca 9. II. em. 5-6 a.

Adatkezelési alapelveink összhangban vannak a vonatkozó hatályos jogszabályokkal:

SiDesign Kft. WEBOLDAL ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ. Az Európa Parlament és Tanács 2016/679 Általános Adatvédelmi Rendelete GDPR. alapján.

Adatkezelési Tájékoztató

Adatkezelési nyilatkozat

ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ

C&I Hitelnet Kft. Adatvédelmi Tájékoztató és Szabályzat. Hatályos 2016.április 01. napjától

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ SZERZŐDÉSES PARTNER KAPCSOLATTARTÓI ADATOK KEZELÉSÉRŐL

WEBOLDAL ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

Promotion Service Nonprofit Kft. Százhalombattai Hírtükör Közéleti Lap Online üzemeltetője 2440 Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Adószám:

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ SZERZŐDÉSES JOGVISZONY KERETÉBEN TÖRTÉNŐ ADATOK KEZELÉSÉRŐL

A Kabóca Bábszínház és Gyermek Közművelődési Intézmény adatvédelmi nyilatkozata

Adatvédelmi tájékoztató

1. Bevezetés. 2. Definíciók személyes adat:

I. Az adatkezelő és adatfeldolgozó Természetes Gyógymódok Egyesület Székhely: 1043 Budapest, Gábor László u. 3/b. Telefonszám:

Adatkezelési nyilatkozat

Adatvédelmi tájékoztató

1. BEVEZETÉS. Az Agora Nonprofit Kft., mint adatkezelő, magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen jogi közlemény tartalmát.

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

ÁLTALÁNOS ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

Exitgames.hu Adatvédelmi és Adatkezelési szabályzata

IMPRESSZUM FOGALOMMEGHATÁROZÁSOK

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT

Adatkezelési tájékoztató

Adatvédelmi és adatkezelései szabályzat

UNICEF fotópályázat Adatkezelési Tájékoztató

Adatvédelmi nyilatkozat

MÁV-HÉV Zrt. adatkezelési tájékoztatója

Az adatvédelmi tisztviselő neve és elérhetősége Név: Széll Jenő

Adatvédelmi nyilatkozat

Kipróbálom a webáruházat!

Adatkezelési alapelvei összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal, így különösen az alábbiakkal:

Személyes adat csak megfelelő tájékoztatáson alapuló beleegyezéssel kezelhető.

Adatvédelmi tájékoztató

WEBOLDAL ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

Adatvédelmi nyilatkozat

MakiMaki.hu. Adatkezelési nyilatkozat

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT

! Sport Identification Kft.

ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT

A MOZIFESZT.HU ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATA

Tájékoztatás az EL GUSTO KFT. adatkezeléséről

1036 Budapest, Perc utca 2. Tel: Honlap: Adatvédelmi tájékoztató

ADATVÉDELMI IRÁNYELVEK. Utolsó módosítás dátuma: november 13.

ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT (ASZ)

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

A DIGITER-IT HUNGARY KFT. ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓJA

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

A Scuderia Power Kft. adatkezeléseivel kapcsolatban felmerülő adatvédelmi irányelvek folyamatosan elérhetők thomyfolia.hu címen.

Adatvédelmi tájékoztató Készült:

Adatkezelési szabályzat

Adatkezelési tájékoztató MÁVDIREKT

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

PannonDiák Iskolaszövetkezet

Pannon Holding Hungary Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Boogie Motors Kft. ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

Lang Attila egyéni vállalkozó adatvédelmi nyilatkozata

MÁV Magyar Államvasutak Zártkörűen Működő Részvénytársaság. Felsőfokú szakmai gyakorlatra történő jelentkezések Adatkezelési tájékoztatója

A Hello English Nyelviskola adatvédelmi nyilatkozata

Bevezetés Definíciók

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

Adatvédelmi tájékoztató

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

BKK Budapesti Közlekedési Központ

Az Echo Vital Club Kft. adatvédelmi nyilatkozata

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT

A Bakony és Balaton keleti Kapuja Közhasznú Egyesület adatvédelmi nyilatkozata

Adatvédelmi nyilatkozat

Az IW Marketing Kft. adatvédelmi nyilatkozata

2. SZÁMÚ MELLÉKLET A KALANDFARM ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ

Átírás:

A Jófogás.hu Facebook applikáció Adatvédelmi Szabályzata A Facebook felületén elérhető Jófogás applikáció (továbbiakban: Applikáció) az azt működtető Schibsted Classified Media Hungary Korlátolt Felelősségű Társaság (Cg. 09-01-926009) tulajdona. A Jófogás facebook applikáció adatkezelőinek neve és levelezési címe: Schibsted Classified Media Hungary Korlátolt Felelősségű Társaság (adatvédelmi nyilvántartási azonosító: 05155-0001; székhelye: 1031 Budapest, Záhony utca 7. B. ép.), valamint a Barnabee s Szociális Szövetkezet (6757 Szeged, Miklós u. 2., info@binga.hu), a továbbiakban adatkezelők, magukra nézve kötelezőnek ismerik el jelen jogi közlemény tartalmát. Kötelezettséget vállalnak arra, hogy a tevékenységükkel kapcsolatos minden adatkezelésnél megfelelnek a jelen szabályzatban és a hatályos jogszabályokban meghatározott elvárásoknak. Az Applikáció vonatkozásában történő adatkezelésekkel kapcsolatos adatvédelmi irányelvek folyamatosan elérhetők az Applikáció oldalán található Adatvédelmi Szabályzat menüpontjára kattintva. Adatkezelési alapelvek Az adatkezelők elkötelezettek a felhasználóik és partnereik személyes adatainak védelmében, kiemelten fontosnak tartják az Applikáció felhasználói információs önrendelkezési jogának tiszteletben tartását. Az adatkezelők a személyes adatokat bizalmasan kezelik, és megtesznek minden olyan biztonsági, technikai és szervezési intézkedést, amelyek az adatok biztonságát garantálják. Az Applikáció használata során az Applikáció adatkezelői számára az Applikáció felhasználói által megadott személyes adatok kezelése a hatályos jogszabályok szerint történik. A személyes adatok kezelésének vonatkozásában különösen az alábbiak irányadóak: az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény; a kutatás és a közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név-és lakcímadatok kezeléséről szóló 1995. évi CXIX. törvény; az egyének védelméről, és a személyes adatok gépi feldolgozása során Strasbourgban, 1981. január 28. napján kelt Egyezmény kihirdetéséről szóló 1998. évi VI. törvény; Az adatvédelmi biztos ajánlásai, állásfoglalásai és az általa kialakított adatvédelmi gyakorlat.

Az Applikációt használók adatai Az adatkezelés célja: az Applikáció működésének elősegítéséhez és felhasználó általi használatához annak felhasználója engedélyezi az Applikáció számára az alapvető facebook felhasználói adatainak rögzítését, így az alábbiakban részletezett kezelt adatokat. Ezen adatoknak az Applikáció adatkezelőinek történő hozzáférhetővé tétele az Applikáció használatának feltétele. Amennyiben nem kívánja ezen adatait hozzáférhetővé tenni a fentiekben meghatározott adatkezelők részére, kérjük, ne használja az Applikációt. A felhasználók alapján megadott adatok alapján történik az Applikációban a felhasználók azonosítása, a felhasználók által a Jófogás.hu weboldalon közzétett Jófogás hirdetések megjelenítése, az ismerősök hirdetéseinek kiválogatása, a közös ismerősök számának meghatározása. Az adatkezelés jogalapja: az adatkezelés önkéntes, a felhasználó hozzájárulásával történik. Az adatkezelés jogalapja az érintett hozzájárulása, illetve az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A. (3) bekezdése, az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 5. (1) a.) pontja A kezelt adatok köre: - egyedi facebook felhasználói azonosító (facebook user id) - felhasználó neve - felhasználó e-mail címe - facebook felhasználói név, profilkép, - facebook felhasználó ismerőseinek egyedi facebook azonosítója - a felhasználó Jófogás.hu rendszerében rögzített felhasználói azonosítója (Jófogás.hu user id) Az adatkezelés időtartama: az adatkezelés céljának megvalósulásáig, az Applikáció felhasználó általi használata alatt, önkéntes törlésig. Az adatkezelés megszűnik, amikor a felhasználó törli az applikációt a Facebook oldaláról. A felhasználó személyes adatainak törlését maga is kérheti, a facebookapp@jofogas.hu címre eljuttatott törlési igénnyel. Az adatkezelők a törlési igény beérkezésétől számított 5 munkanapon belül törlik a személyes adatokat. Törlés esetén a törölt adatok nem állíthatóak helyre.a személyes adatok tárolásának módja, az adatkezelés biztonsága Az adatkezelők az adatok feldolgozását és az adatkezeléseket saját székhelyükön végzik. Az adattárolást az adatkezelők megbízásából a Gyümölcstárhely (Lanten Bt. 2000 Szentendre, Rákóczi F. u. 14.) szolgáltató végzi. Az adatok a Lanten Bt. szerverein, a Gyümölcstárhely adatparkjában (2000 Szentendre, Rákóczi F. u. 14.) találhatók. Az adatkezelő a személyes adatok kezeléséhez a szolgáltatás nyújtása során alkalmazott informatikai eszközöket úgy választja meg és üzemelteti, hogy a kezelt adat: a) az arra feljogosítottak számára hozzáférhető (rendelkezésre állás); b) hitelessége és hitelesítése biztosított (adatkezelés hitelessége);

c) változatlansága igazolható (adatintegritás); d) a jogosulatlan hozzáférés ellen védett (adat bizalmassága) legyen. Az adatkezelő olyan műszaki, szervezési és szervezeti intézkedésekkel gondoskodik az adatkezelés biztonságának védelméről, amely az adatkezeléssel kapcsolatban jelentkező kockázatoknak megfelelő védelmi szintet nyújt. Az adatkezelő az adatkezelés során megőrzi a) a titkosságot: megvédi az információt, hogy csak az férhessen hozzá, aki erre jogosult; b) a sértetlenséget: megvédi az információnak és a feldolgozás módszerének a pontosságát és teljességét; c) a rendelkezésre állást: gondoskodik arról, hogy amikor a jogosult használónak szüksége van rá, valóban hozzá tudjon férni a kívánt információhoz, és rendelkezésre álljanak az ezzel kapcsolatos eszközök. Az adatkezelők és partnereinek informatikai rendszere és hálózata egyaránt védett a számítógéppel támogatott csalás, kémkedés, szabotázs, vandalizmus, tűz és árvíz, továbbá a számítógépvírusok, a számítógépes betörések és a szolgálatmegtagadásra vezető támadások ellen. Az üzemeltető a biztonságról szerverszintű és alkalmazásszintű védelmi eljárásokkal gondoskodik. Tájékoztatjuk a felhasználókat, hogy az interneten továbbított elektronikus üzenetek, protokolltól (email, web, ftp, stb.) függetlenül sérülékenyek az olyan hálózati fenyegetésekkel szemben, amelyek tisztességtelen tevékenységre, szerződés vitatására, vagy az információ felfedésére, módosítására vezetnek. Az ilyen fenyegetésektől megvédendő a szolgáltató megtesz minden tőle elvárható óvintézkedést. A rendszereket megfigyeli annak érdekében, hogy minden biztonsági eltérést rögzíthessen, és bizonyítékkal szolgálhasson minden biztonsági esemény esetében. A rendszermegfigyelés ezen kívül lehetővé teszi az alkalmazott óvintézkedések hatékonyságának ellenőrzését is. Az adatkezelők adatai, elérhetőségei Név: Schibsted Classified Media Hungary Korlátolt Felelősségű Társaság Székhely:. Email: Név: Barnabee s Szociális Szövetkezet, képviseli: Gonda Bence

Székhely: 6757 Szeged, Miklós u. 2 Adószám: 22973825-2-06 Email: info@binga.hu Jogorvoslati lehetőségek Az érintett kérelmére az adatkezelők tájékoztatást adnak az általuk kezelt, illetőleg az általuk megbízott feldolgozó által feldolgozott adatairól, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről (székhelyéről) és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá - az érintett személyes adatainak továbbítása esetén - az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről. Az adatkezelők a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 30 napon belül írásban, közérthető formában adják meg a tájékoztatást. E tájékoztatás ingyenes, ha a tájékoztatást kérő a folyó évben azonos területre vonatkozó tájékoztatási kérelmet a az adatkezelőkhöz még nem nyújtott be. Egyéb esetekben az adatkezelők költségtérítést állapítanak meg. Az adatkezelők a személyes adatot törlik, ha kezelése jogellenes, az érintett kéri, az adatkezelés célja megszűnt, vagy az adatok tárolásának törvényben meghatározott határideje lejárt, azt a bíróság vagy az adatvédelmi biztos elrendelte. Az adatkezelők a helyesbítésről és a törlésről az érintettet, továbbá mindazokat értesítik, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára továbbították. Az adatkezelők az értesítést mellőzik, ha ez az adatkezelés céljára való tekintettel az érintett jogos érdekét nem sérti. Az érintett tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen, ha a személyes adatok kezelése (továbbítása) kizárólag az adatkezelő vagy az adatátvevő jogának vagy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve kötelező adatkezelés esetén; a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik; a tiltakozás jogának gyakorlását egyébként törvény lehetővé teszi. Az adatkezelők - az adatkezelés egyidejű felfüggesztésével - a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 nap alatt megvizsgálják, és annak eredményéről a kérelmezőt írásban tájékoztatják. Amennyiben a tiltakozás indokolt, az adatkezelők az adatkezelést - beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is - megszüntetik, és az adatokat zárolják, valamint a tiltakozásról, illetőleg az annak alapján tett intézkedésekről értesítik mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbították, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében. Amennyiben az érintett az adatkezelőknek a meghozott döntésével nem ért egyet, az ellen - annak közlésétől számított 30 napon belül - bírósághoz fordulhat.

Az adatkezelők az érintett adatát nem törölhetik, ha az adatkezelést törvény rendelte el. Az adat azonban nem továbbítható az adatátvevő részére, ha az adatkezelők egyetértettek a tiltakozással, illetőleg a bíróság a tiltakozás jogosságát megállapította. Az érintett a jogainak megsértése esetén az adatkezelők ellen bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el. A bíróság, az ügyész, a nyomozó hatóság, szabálysértési hatóság, a közigazgatási hatóság, az adatvédelmi biztos illetőleg jogszabály felhatalmazása alapján más szervek tájékoztatás adása, adatok közlése, átadása, illetőleg iratok rendelkezésre bocsátása végett megkeresheti az adatkezelőket. Az adatkezelők a hatóságok részére - amennyiben a hatóság a pontos célt és az adatok körét megjelölte - személyes adatot csak annyit és olyan mértékben adnak ki, amely a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges. Amennyiben nem ért egyet a fentiekkel, kérjük, ne használja a Jófogás applikációt. Amennyiben az adatvédelemmel kapcsolatban további kérdései lennének, kérjük, lépjen kapcsolatba munkatársunkkal. Az Adatvédelmi szabályzat 2013.08.15-én lép hatályba. Az adatkezelők fenntartják maguknak a jogot jelen szabályzat egyoldalú megváltoztatására.